Új privát üzeneted érkezett!

Norci
Mert az összecsukható! A tartása amúgy tök stabil, nem érezni a hajtásnál, hogy rés lenne vagy ilyesmi.

Zsuzsi
Köszi az érdeklődést. Szépen elaludt Peti, aztán fél1 és fél2 között ordított, pedig apa átment és valahogy nem tudott Peti elaludni. Odament a kiságyhoz is, apa oda is betette, de az sem volt jó. Ja, és bedugtunk 1 mosolygó fejes jelzőfényt, azt kihúztam végül, és hirtelen elhallgatott. Mégsem hiszem, hogy ez lett volna a fő baj, mert nem is mutatott rá, vagy ilyesmi. Aztán picit mégis visszaaludt a szivacson, de végül sírva átjött hozzánk, amikor felébredt. Akkor persze szopizni akart, de csodák csodájára egész hamar elfogadta, hogy nincs szopi és sikerült együtt a mi ágyunkban aludni végül. Szóval elég felemásra sikerült, de nyilván meg kell még szoknia. Azt most már tudja, hogy így bármikor átjöhet hozzzánk.

SzaBori
Hiszen csak 83 cm, de addig nyújtózik, míg el nem éri, ráadásul felülről nyitja, nem alulról csimpaszkodik rá.Kép

Andi
Sajnálom, hogy nem úgy jött össze a nyaralás, ahogy vártad.Kép
Sok pihenős és aggódásmentes Kép-t küldök, használjátok ki még ezt a hónapot a szórakozásra.
Van amúgy valamilyen rövidített kezdeti menetrend Lucának, vagy egyből egész nap a bölcsiben lesz?

Rémes, amit itt az okmányirodákról leírtatok.Kép

Tegnap az allergiavizsgálaton kiderült, hogy apa porra és főleg parlagfűre allergiás.Kép Ez utóbbi amúgy még nem tűnt fel nekünk, mert minimális orrviszketésen kívül kutya baja.Kép Nekem meg nincs allergiám.Kép

Üdv:Gorsi
(Bocs, hogy mostanában szómenésem van.)
gorsi

Ha nem tudnám, hogy nem vagyok állapotos, azt gondolnám, hogy az vagyok.
Nincs kedvem semmi normálisat enni. Folyton csak édességet zabálnék.
Hirtelen felindulásból egymás után kétszer megnéztem videón az "Aludj csak, én álmodom" című filmet, pedig én csak egyszer szoktam megnézni a filmeket. Kép
borcsa

Szabori: Kép

GOrsi: Dorka nagyon rosszul alszik mostanában, igaz szenved a fogával, de hajnali 3-körül felébred, átjön hozzánk és nem engedi, hogy visszaaltassam a szobájában, hanem velünk alszik. 4-kor újból sírt, apját jól megrugdosta, ezekután ő nem is tudott visszaaludni, mi meg szopival tudtunk aludni egy picit. Borzasztó ez!Kép Állandóan rugdos és ver bennünket az ágyban és láthatóan kényelmetlen neki az ágyunk, de a sajátjában nem akar aludni. Mit csináljak?

Zsu
zsu26

Sziasztok!
El kell mondanom nektek, hogy volt szerencsém találkozni BMártival, aki egy irtó jópofa, csacsogós csaj, dettó mint az írásaiban.
Remélem olvassa!!!

Bocsi hogy mindig beleOFFolok:
BMárti! Működik a telefonod? Mi is voltunk azóta strandolni, ismét jó volt. A Római strandról az jutott eszembe, hogy a nagyobb fiúknak talán jobban bejönne. A kismedencében nem 0,25m a vízmélység, hanem 0,5m, egy hajó van építve a közepébe, a fedélzetről egy ágyúval vizet lehet spriccolni. A nagyobb medencében pedig csúszdák vannak. Piciknek szerintem a Pünkösdfürdői a jobb, igy mi maradunk is annál.És a víz is melegebb ez utóbbinál.
Még egy kérdés: hol találom pontosan a strandon említett cipőboltot?

Palae
palae

Sziasztok!

Dzsili! Igazad van, Lacikát is bele kell kalkulálni a programba. Barlangok, Planetárium, Mozi és Libegő kilőve, illetve csak Lacika nélkül, egyikünkkel, amíg a másik babázik. Lehet, hogy a Panoptikum a várban is ide sorolható. Kép Az állatkertre már tavaly is azt mondták a fiúk, hogy uncsi, de lehet, hogy Lacika kedvéért megpróbálom majd elcipelni őket is. Végül is, ah Lacika kedvéért megyünk, akkor nem sérti a nagyfiú-énképüket a dolog, és úgy talán még élveznék is. Kép

Zsuzsi! Köszi a sok hasznos infót! Kép Édes Dóri, ahogy "vacsorázik", de jut így neki is a kajából? Kép

GOrsi! Lacika is rengeteget forgolódik álmában, mégis nagyon egyszerűen meg sikerült oldanom, hogy ne essen le. Az ágy oldala (fa) és a matrac közé szétnyitva beállítottam egy kemény táblás, hajtogatós könyvét, és tökéletesen működik. Úgyse fekszik neki erőből, amikor fordultában hozzáér, már gördül is vissza. Én is úgy szoktam elaltatni, hogy melléfekszem, utána felkelek, és beállítom a könyvet. Nem esik le, de az ágy két végénél könnyen le tud jönni, és ezt nagyon szereti. Érdekes, hogy ha éjjel megébred, akkor mégis a saját ágyában maradva bőgést választja, és csak hajnal tájban szokott átjönni, és a fejem mellé állva anyanyanyanyázni. Kép

Norci! Azért a bepattanás a Zafirába nem olyan egyszerű, mert egyrészt nem szivesen vezetek Budapesten (vadul majrézok, na), másrészt Életem Párja autóval jár dolgozni. Persze ideadná, ha kérném, de most pont nagyon idétlen munkarendjük lett augusztustól, így eléggé gáz lenne neki BKV-zni. Szerinted a Campona akkora durranás, hogy érdemes lenne?
A munkába való visszamenésre én nem is gondolok. Jó messze van a munkahelyem (1-1 óra BKV-val oda-vissza), és elég idétlen munkarendben is dolgoztam. Képtelenség lenne úgy eljárni oda, hogy előtte leadom Lackót az oviban, és délután időben hazaérek érte. Úgy tervezem, hogy a második (és utána a harmadik Kép) babával már legalább terhes legyek, mire az előző betölti a 3 évet. Persze ez anyagilag gázos lesz, mert ha jól értem, akkor a következő Tp. és TGYS a mostadni GYED-em 70%-a lesz, és az utána következő GYED meg annak a 70%-a. Azért ezt még megkérdezem a TB-s csajoktól, de akkor se megyek vissza a második baba előtt, ha ez tényleg így van.

SzaBori! A Szüni-dö-dö-t néztem, tényleg tök jó programok vannak, csak amik igazán tetszenének, azok bazi messze vannak tőlünk. Kép Vidám, mert itt, a lakótelepen, a műv.házban pont internetezés van. Kép Hát, azért kár kimozdulni itthonról. Kép
A libegőre én NANDU kendővel gondoltam felülni, úgy biztosan nem esne le Lacika. Viszont belegondoltam, hogy ha a 15 perces út közepén elkezd hisztizni, akkor benne leszek a kulimászban. Szóval inkább kihagyjuk a libegőt. Kár, mert úgy szerettem gyerek koromban. Kép
Én is utálom, amilyen hangosak mostanában a mozik. Szerencsére (?) nincs túl sok alkalmam utálni. Kép

Palae! Kép Köszi a kedves szavaid, és még egyszer köszi a naptejet is! Nem tudom, olvastad-e, mikor elpanaszoltam, hogy csúnyán leégtem, viszont valami elképesztő módon látszik, hogy meddig kentem be magam! Ameddig a kezem elért a hátamon, addig szép barna vagyok, alatta meg vörös volt, most meg már hámlik. Még szerencse, hogy Lacikát mindenhol elérem. Kép Meg persze őt indulás előtt is bekentem, azért is maradt itthon az a buta naptej. Kép A telefonomnak semmi baja, hozzá van már edződve a telefonáló babákhoz. Kép Azért lehet, hogy következőnek ütés és nyálállót kérek majd! Kép A te Pankád is rákapott pancsizásra? Akkor ti is törzsvendégek lesztek ezután! Kép Remélem, hogy összefutunk máskor is! Köszi az infót a Római strandról. Úgy gondoltam, hogy ha egyedül viszem strandra a 3 fiút, akkor inkább a pünkösdfürdőnél maradunk, mert ott elég jól átlátható a terep. Ha lesz, aki velünk jöjjön (még egy felnőtt), akkor majd elmegyünk megnézni a Rómait is. A cipőbolt itt van velünk szemben. Kép Na, ezzel nem mégy sokra. Kép Juhász Gyula út, ha jól emlékszem. Sajnos nem tudom a házszámot, de körülírom, jó? Ha a piac felől indulsz, és kijössz a FIT és a Humanic közötti átjárón, akkor jobbra kisebb bordó háztömbök lesznek, amik merőlegesek a járdára. Ezek közül a második aljában van a cipőbolt. Előtte a sarkon kisABC, rajta túl meg papírbolt van. De a jövő héten szivesen megnézem a pontos címet is.

Most rohanok csomagolni, amint Laci hazaér indulunk a szüleimhez. Lesz jó kis névnapi buli nekem Kép, meg süti, és ajándékok. KépKépKép Vasárnap este jövünk haza, és már hozzunk a fiúkat is. Szorítsatok nekünk, hogy jó idő legyen ránk, és klassz programokat tudjunk csinálni! Kép Nem tudom, hogy fogok géphez jutni, de igyekszem majd be-be nézni! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Még bekukucskálok hozzátok, pakolás helyett. Kép Takarítás nagyja meg van, a ruhákat reggel fogom összeszedni, remélem nem hagyok itthon semmit. Ha mégis, akkor apucinak lesz dolga összeszedni jövő héten, és utánunk hozhatja.KépKépKép
Ma még dolgoztam, aztán délután végre eljutottam a takarításig is, és most hulla vagyok. Kép

A gyerekek mamánál vannak, és épp az előbb telefonált az anyósom, hogy a nagyfiam rosszul van, remeg, és úgy érzi valami van a torkában. Láza nincs, de képzelőereje van, és azt képzeli, hogy cukorbeteg, mert az egyik kis barátja is az. Tudjátok, ez egyik percről a másikra jön ki szerinte. Kép Kép Szerintem meg tudat alatt felhergelte magát, hogy holnap megyünk, és hogy hétfőtől ott lesz a keresztlányom is, és egy kicsit felizgatta magát. Bevett egy Algopyrint, és már érdekes módon alighogy bevette, kutya baja sem volt. Csak szegény mama nem fog aludni az idegtől.Kép

Aki az elkövetkező 3 héteben megy nyaralni, azoknak jó nyaralást, és pihit kívánok, akik meg itthon maradnak, azoknak meg kitartást.KépKépKépKép

Cory!
Ugye majd bekiabáltok a háznál.KépKépKép Nehogy már csak a nagyoknak legyen társaságuk, legyen egy kicsit a Beának is.KépKépKép

Sziasztok! Megyeyk egy kicsit csetelni még, aztán megyek aludni, hosszú nap elé nézünk.KépKépKép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Zsuzsi!
Koszonom kedves soraidat,dehogy értelek félre!Kép
Nagyon elgondolkoztato,amit irtal.Akkor lehet,hogy nekem is ilyen férj kéne,mint a tied?KépKép

Norci!BMarti!
Reggel altalaban egyutt eszunk,de a nap tovabbi részében nem mindig tudom garantalni ugyanezt.Foleg,hogy Riki még nem tud egyedul enni.Most kezdte,hogy elkéri a kanalat,de mivel egyenlore mégcsak csapkodja és kotorassza az ételt,ezért nalam is van egy kanal.Amig o probalkozik,addig én szépen belelapatolom a kajat.Persze azért tanitgatom is kozben,néha mar nagyon ugyes!KépKép
Egyedul a reggeli,ami mar onalloan is megy.Felkockazott kenyér(vajas,felvagottas,majkrémes,sajtkrémes)és azt szépen egyedul eszi.Kép

Marti!Nagyon ugyes mar Armin!Es persze Vilka is!Kép

Laura!Toncsi miket tud mar?Romola hogy birja a kistesot?

Cory!Hogy vagytok?

Andi!De jo,hogy tudtal irni!Sajnalom,hogy nem volt jo a nyaralasotok!Sok pihenteto vigyorit kuldok!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Henkérol senki semmit nem tud?

BMarti!Kellemes kirandulasokat kivanok nektek!Erezzétek jol magatokat!Remélem sikerult sok jo programot talalni!Kép

BSzilvi!Se e-mail,se Babanet?Kép

Zafi!Jo pihenést!KépNem lehetett egyszeru az a kis kaland!Szegény Apatok!

Bogancsi!Tényleg nem volt itthon egy darab csoki sem!KépAnnyira nem vagyok oda érte,de most beszereztem az egyik kedvencemet:Bounty.Mini valtoztban vettem,hogy tényleg nassolhassak!Kép

Holnap érkeznek a hugomék!KépKépKép

Puszi mindenkinek!

Edit
edith16

Sziasztok!

Teljesen le vagyok maradva az olvasással, ezért most nem reagálok semmire, csak életjelet adok magunkról.
Peti tegnap megkapta a 15 hónapos oltást, eddig úgy néz ki, hogy megúsztuk láz nélkül, kíváncsi leszek a jövő hétre.
Egész héten vendégeink voltak, vagy mi mentünk vendégségbe egész napokra. Ráadásul Peti, ha itthon vagyunk állandóan mászik, vagy a szobabútorra vagy az íróasztalra, egy percre sem merem levenni róla a szemem.
Hétfőn lesz tali az Orczy-kertben?
Próbálom behozni a lemaradásomat és még jövök.

Sziasztok

Nagyon kellemes, napsütéses hétvégét kívánok mindenkinek!

Szilvi és Peti(aki éppen a sarkamat harapdálja)
bszilvi

Sziasztok!

Zafi: rögtön megtalálták a vénát, csak elugrott Kép Az alvázmosás ellenére beindult a kocsitok újra??? Hú, akkor az egy jó kocsi Kép Jó utat!!!

Gorsi: nálunk egész héten ez ment: mármint az, hogy apa itthon dolgozott (elméletileg szabadságon volt Kép) és Tominak ez annyira tetszett, hogy folyton a nyakán lógott. Allergia Neked Kép férjednek Kép

BMárti: a Libegőt én Tomival csakis kenguruba v. kendőbe bekötve tudom elképzelni!!! De lehet, hogy túl majrés vagyok Kép Nálunk Daninak volt ilyen kemény hatalmas könyve és az emeletes ágy oldalában volt pont ugyanúgy, ahogy leírtad Kép Kép Kép Hogy sikerült a buli???

Norci: Vili nem semmi a mondataival Kép Kép KépAkkor már nem kell sokáig takarítanod, megcsinálja majd Vili Kép

Andi: nyaralás Kép

SzaBori: az rendben is volna, hogy nem aznapra kapunk időpontot, de másfél hónappal később. hát ez szerintem túlzás és pofátlanság!!! Édesség Kép

Zsuzsi: nem irigyellek az alvásotok miatt, bár inkább nem-alvást kellene írnom Kép

Zsuzsa: akkor ezek szerint kutyabaja a fiadnak ? Kép Jó nyaralást!!!

pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Először gyorsan írok magunkról, aztán meg név szerint jönnek a témák.

Pénteken voltam terhesrendelésen védőnőnél. Minden rendben velünkKép Kismanó cca 2kilós, becslés szerint 3.5 kg-ra számíthatok. Szóval nem lesz óriásbébiKép, remélem. A pocakom mindenki szerint olyan, mintha lenyeltem volna egy dinnyét, hihetetlen, de hátulról, szemből nem is gondolná az ember, hogy terhes vagyok, aztán mikor oldalt megnéznek, derül ki, hogy gigapocival rendelkezem. Ebből már lehet sejteni, hogy mindenki szerint kisfiúnk lesz megint. Majd meglátjuk.... Ja vérnyomim is totál redben van, egy kicsit alacsonyKép, ja és 1 hónap alatt kemény 1 kilót híztam, viszont a bébi meg annál inkább növekedettKép Tök jó. Úgyhogy ha minden jól megy, nem lépjük át a 10kg-os súlygyarapodást. Ja még egy jó hír, kismanó be van fordulva, állítólag már nem valószínű, hogy kifordul a helyes iránybólKép Szóval ennyi. Innentől 2 hetente kell már mennem, meg 26-án lesz egy utolsó dokivizsgálat és onnantól már lassan a finish. HIHETETLEN.

Donciról: Képzeljétek tegnap mikor délután felébredt, sírva kelt fel kb 2 órás alvásból, így azt gondoltuk, még aludna. AZtán fél óra múlva sem aludt vissza, gondoltuk, na akkor felmegyünk érte..... Leszedte magáról a pelust és a hatalmas termést, mert mikor is kakálna gigantikusat, ha nem akkor, mikor lehámozta magáról a pelust, szétkente magán, az ágyon az állatkáin stbKépKépKép Kb fél óráig takarítottam az ágyát, aztán kifőztem a cuccait, irány a mosógép... Még szerencse, hogy van egy utazóágyunk, így totál nyugisan telt el az éjszaka, volt hol aludnia. Ja amúgy pont vendégeink vannak, itt is alszanak, kicsit paráztam, mi lesz, ha Donci végigüvölti az éjszakát, mert hiányzik neki a kiságya, De szerencsére végigaludta az éjszakátKép
Hát azt a látványt, szagot sose felejtem el, ami akkor fogadott, mikor beléptem az ajtaján.KépKép
Donci amúgy rengeteget beszél, szinte mindent kommentál, már igéket is használ: dob, lép, ül, tesz,... mondjuk még nem ragoz. Tényleg az mikor kezdődik el?

Megmértük Doncit: 87cm és 11 kilóKép kereken.

BMárti és Gorsi!
Látom, most téma veletek kapcsolatban a kiságy. Mi is most veszünk Doncinak gyerekágyat. Otthon nem lehet kapni olyan biztonsági oldaltámaszt, amit fel lehet csavarozni az ágy oldalára, kb. így derékig ér és megakadályozza, hogy a gyerkőc leguruljon?

Edit!
De jó, hogy holnap már ott lesz a húgod. Próbáld meg pl. az etetéseket néha rábízni, és akkor végre te is tudsz nyugodtan enni. Muszáj, hogy egy kicsit összeszedd magad!!!!!!! Nálunk most itt van apósom, szóval aranyélet vanKép Igaz hétfőn már megy haza, a párom meg hétfőtől már dolgozik, de olyan jó volt ez a pár hét.
Húgodék meddig maradnak?

SzaBori!
De jó, hogy te is előkerültél, ugye nem fogsz megint eltűnni?

Henke!
MI VAN MÁR VELETEK???? UGYE MINDEN RENDBEN????

Említettétek páran, hogy nem írjuk a kajalistát mostanában, szóval én leszek az első fecske:
nálunk
tegnap: majorannás sült csirkecomb, mell, rizibizi és majonézes krumpli volt
ma-honap fejtett bableves, paprikáskrumpli lesz
hétfőn kedden zöldbabfőzelék lesz fasírttal
szerdára csütörtökre milánói makarónit terveztem.

Puszi: Nyuszimanó 33.
nyuszimano

Sziasztok!

Edit! Köszönöm az érdeklődést, megvagyunk. Romola mostanában kezdi nehezebben viselni, hogy nem kizárólag ő van a figyelem középpontjában. Ilyenkor hisztis, és nagyon anyás. Persze, Toncsi is érzi, hogy van konkurenciája, és megpróbál ő is minél több babusgatást kiharcolni magának... Most úgy érzem, nem könnyű...

Toncsi szépen emelgeti a kis buksiját, és nagyon gyakran eszik. Jaj, és ahogy gügyög!!! Meg kell zabálni! Kép Kép Kép Kép Kép

Romola lassan tanulgat beszélni, de nagyon kevés szót mond ki. Nemrég tanulta azt, hogy dinde (dinnye), sí (só), újakat nem nagyon tanul. És mindenáron kisbaba szeretne lenni: őt is meg kell mérni a csecsemőmérlegen, a kertben is tologattatja magát a babakocsival, ma elővettük a járókát Toncsinak, de ő azonnal belekéredzkedett... És őt is meg kell zabálni! Kép Kép Kép Kép Kép

Tali: Bogancsi és Zsuzsi és már többen is (bocsánat, akit kihagytam) érdeklődtetek, hogy mikor láthatnátok Toncsit, ami nekem végtelenül jól esett, de most bajban vagyok... Habár én "szerveztem" az Orczy-kertbe a jövő heti talit, nem tudom, hogy ha ilyen idő lesz, el merjek-e menni egy kéthónapossal. Ez kb. 45 perc autóutat jelent a részünkről, a visszaút legnagyobb melegben lenne (du. 2-3 után, ez Romitól függ majd). A doktornéni azt mondta, hogy ilyen melegben 11 és 3 óra között egyáltalán ne vigyem ki Toncsit...
Szerintetek?

És egyáltalán: nagy bunkóság lenne részünkről, ha nem mennénk? Sajnos mind az accuweather.com, mind pedig a met.hu ilyen meleget jósol... Kép

Majd még hétfőn döntök.

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok!

Én még mindig itt szerencsétlenkedem a tali miatt... Kép

Az Anyu azt mondta, nyugodtan menjek el a talira, ha árnyékban leszünk. Csak azt kellene valahogy megoldani, hogy a parkolás is árnyékban történjen...
Az autózóktól kérdezném: jól emlékszem, hogy arrafelé nem nagyon lehet árnyékban parkolni?

És vérig sértett az előbb (mármint az Anyukám): kijelentette, hogy Toncsira mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy szép. Kép
Hát hogy lehet ilyen egy nagymama? Kép Kép Kép
(Vagy csak őszinte volt? Kép)

Az ebéd nálunk tegnap gyuvecs volt (egy balkáni étel husival és sok zöldséggel, a recept a múlt heti Nők Lapjában), ma tökfőzelék fasírttal és csirkeaprólék-leves, holnap töltött csirke lesz. Múlt héten volt gyümölcsleves, rántotthusi rizzsel, lecsó, többre nem emlékszem.

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Laura: jaj ez az Anyu!!!!!Kép szerintem csak az lehet, hogy Toncsi nem a te családodra hasonlít, hanem a férjedére, ilyenkor szokták kritizálni a kisbabát, mármint a nagyik. Ne vedd a szívedre, biztos vagyok benne, hogy Toncsi ugyanolyan szép kisbaba, mint a többi magyar kisbaba, hiszen a magyarok elég szépek!Kép A talival kapcsolatban, mi biztosan nem tudunk menni, mert én angolon vagyok és Dóri 1-kor alszik 1 órát, mire odaérnénk a többiek elmennének. Aug.15. után tudunk talizni rendesen. Vagy megbeszélhetünk egy késő délutáni talit alvás után, valahol a ti közeletekben, aki eltud menni, az jön, ez lehetne hétköznap bármely napon nem kell a hétfőhöz ragaszkodnunk.

Nyuszimanó: Dorka 3370 g-mal született, elég volt ez isKép De jó, hogy minden rendben van és hogy ilyen keveset híztál, az én 23 kg-hoz képest csoda ez a 10 kg, hogy csináltad? Dorka is elég sok igét tud, elég jó jellemzést kapunk róluk, hogy milyen igék ragadják meg őket. Dorka kedvenc igéi: hintázom, csúszdázom, homokozok, csúszik (ha vizes a kő), elbújtam, eltűnt, elgurult, elfogyott (kaja), alszik, horkol, iszik, eszik, fürdesz, itt vagyok, dolgozik, fut, elesett, leesett, segítek, elveszem... A legtöbbször használt: csúszikKép Először az igéket E./2.személyben mondta, ahogy én mondtam neki, most már mindent átfordít magában E./1.személyre, persze vannak hibák.Kép Nagyon érdekes, mert egyik napról a másikra hirtelen el kezdett ragozva beszélni, persze hibák bőven vannak. A tágyesetet is jól használja, néha meglep egy érdekes mondattal: lépcsőzök Buchoz. (Buc- a nagypapa beceneve). Szóval az ember csak ámul, miket tudnak ezek a kis manócskák!Kép

Henke: Nyaraltok?

Bogancsi: gondoltam rátok tegnap este, ugyanis a szomszédban 3 gyerek van, egy 16 és 17 éves lány és egy 2 éves kisfiú, és a nagylányok veszekedtek az anyjukkal, elég hangosan mindent hallottunk, volt minden: ordítozás, vitatkozás, bőgés, csapkodás. Hát szegény anyukát nem irigylem, nagyon nehéz lehet ilyenkorú lányokat megfékezni! Lányaid nem akartak a Szigetre menni? Azon gondolkodtam, hogy a nagyobbik fiad hogy viselheti el a lányok vitáit?Kép Ő mennyi idős?

Edit: jó szórakozást a húgodékkal! Mostanában nem ajánlom a férjemet hízókúrára, mert most fogyott le kb. 20 kilót és mostanában alig eszik, így én is fogytam, de nekem most jól jött.Kép

Na mennem kell táncolni a lányommal...Kép

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

kipróbálom, hogy megy-e nekem ez a clipart beszúrás:

Kép
zsu26

ezek nem sikerültek, utólag nem lehet feltölteni?
zsu26

bocsi nem sikerült
zsu26

Kép
zsu26

MOst hogy végre sikerült, Borcsára gondolva küldöm eztKép:
Kép
zsu26

Zsuzsi!
Még csak 7.5 kg plussznál tartok, szóval a 10kg-ot saccra mondtam, remélem nem lesz több. Az első 15 hétben -2-3kg-nál voltam a rengeteg hányás miatt, szóval így sikerült a normális hízás. Ja anno Doncival én is rengeteget híztam, pedig milyen korán született. A titok szerintem abban van, hogy most nem igen van ideje lazsálni az embernek, mindig mozogni kell, játszóterezni. Én pl. anno Doncival rengeteget feküdtem, mert bebeszéltem magamnak, hogy akkor nem lehet semmi baj. És tessék, ő jött annyival előbb...

Laura!
Kiakadtam anyukádon, hogy mondhat ilyet. Szerintem minden kisbaba elbűvölő, főleg a saját családban levő. mit szóltál?

Puszi: Nyuszimanóék 33.
nyuszimano

Zsuzsi
Sajnos nincs tippem, hogy mit tehetnél.Kép Peti azért sosem vert minket, csak össze-vissza ficánkolt és rugdosott. Régen nem úgy csináltátok, hogy Dorkával aludtál, apa meg külön? Lehet, hogy rosszul emlékszem. Azt esetleg nem tudjátok megint megcsinálni? Bár én mindig is nagyon ragaszkodtam ahhoz, hogy apával együtt aludjunk.
A múlt éjjel egyébként nagyon muris volt. Megint felébredt éjfél körül és bementünk hozzá, vissza is feküdt, majd mi is lefeküdtünk és átjött hozzánk. Visszakísértük, lefeküdt, mi is, nagy csönd, motoszkálás, átjött, vigyorgott. Ezt az egészet megismételtük párszor és a végén már együtt röhögtünk az egészen. Irtó aranyos volt.Kép Persze ha így haladunk, akkor sosem fog egyedül a saját ágyikójában maradni. Viszont érdekes módon megint jól aludtunk együtt.

BMárti
Jó, hogy ez bevált nektek. Nekünk nincs faszélünk és Peti nemcsak hogy forgolódik, de az utóbbi időben mászik is néha, bár az utóbbi pár éjjel ennek ellentmondani látszik.
Jó bulizást!Kép

Zsuzsa
Érezzétek jól magatokat!Kép

Nyuszimanó
Milyen nagy már Donci!Kép Örülök, hogy a babóval jól vagytok.Kép
Én még csak alacsony támaszokat láttam, olyan magasat nem, amit írsz, bár éppen azt lehet rá csinálni is. Végül is i most pihentetjük az ügyet, egyelőre marad ez a kölcsönmatrac.

Laura
Örülök, hogy ti is jól vagytok!Kép Szerintem ilyet biza nem mond egy nagymama. Ha szerinte nem szép a gyerek, akkor legalább ne mondjon semmit, nem? Azért ne vedd a szívedre. Másoknak közben biztosan dicsekszik a csöppséggel.Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!
norci

jaj előbb gondosan kijavítottam e nézet küldésné la hibáakt, erre elküldtem a hibás verziót Kép, most már úgy marad, bocsi

Norci
norci

Sziasztok!

Képzeljétek pénteken Vili úgy tűnik ránézett a naptárra és úgy döntött, hogy most már betöltötte a 14. hónapot, így nem mászik többet, szóval azóta sétál Kép
Eddig csak köztünk lépegetett, de pénteken a játszótéren is körbesétált, aztán este lementünk sétálni no akkor már szinte meg is kergette a cicákat Kép Tegnap meg az Auchanban nem volt hajlandó bennt maradni a bevásárló kocsiban, mert ő is sétálni akart, mint a nagyok Kép (Jól el is fáradt, még mindig húzza a lóbőrt, pedig ilyenkor már kukorékolni szokottt) Azóta nem nagyon láttuk mászni, kivéve itthon, ha valamit gyorsan meg akar kaparintani Kép
Érdekes mert magától (kapaszkodás nélkül) még nem
áll fel, viszont ha feláll szinte szalad Kép és annyira édes Kép Kép Kép

Mióta Vili ilyen kis okoska, mindig autóval mentünk mindenhova, no pénteken buszoztunk egy picit, hát teljesen eksztázisba esett végig kiabálta, hogy "Buf" és kommentált mindent amit az ablakból látott, dinnyeárust (di) autót (tütü), villamost (vi), teherautót (te) , stb. az egész busz megzabálta Kép

Bocs, ha ez a rész hosszú lett, de Andi te mondtad, hogy áradozzak nyugodtan Kép

Laura!
Szerintem Toncsi is tuti a világ leggyönyörűbb kisfiúja (legalábbis nektek) Kép
Tali: talán lehet árnyékban parkolni, de ebben a melegben mindenhol csak egy darabig van árnyék.
Mondjuk tavaly Vilivel én sem mentem sehova mindig este 8 körül mentünk sétálni is, mert addigra volt emberi a hőmérséklet.

Nyuszimanó!
Nekem is ilyen csúcsos pocim volt, giga méretekkel, aki hátulról látott át se akarta adni a helyet, aki meg szemből, az már a 7. hóbapban azt hitte hogy ott szülők meg Kép Mondjuk Vili tényleg nagy volt, bár állítólag az elülső fali méhlepény miatt még óriásibbnak látszott.

Bogancsi!
Igen, igyekszem Vilit háziasabbnak nevelni mint az apja Kép Vili azóta törölgetett is Kép

BMárti!
Őszintén, nem tudom, hogy a Campona akkora durranás-e, én még nem voltam, csak Vitya az unokahúgommal és ők nagyon oda vannak érte.

Aki látta mostanában Vilit, szerintetek tényleg kövér?
Szerintem egyáltalán nem, csak jó húsban van, viszont unom már, hogy bárhova megyünk mindneki megjegyzi, hogy milyen kis "hurkagyurka", milyen kövér, dundi, stb. kisgyerek. Engem meg ez kezd idegesíteni, azt tényleg nem szeretném, hogy egy elhízott gyerek legyen, de nekem nem tűnik annak. Az tény, hogy szeret enni, de napi 4* eszik szilárdat, meg szopik amennyit akar. Leírom, hogy mennyit evett tegnap és akkor írjátok meg, hogy az sok-e szerintetek egy 14 hónaposnak, ok? Reggeli: 2/3 natur Activia gabonapehellyel, ebéd: húsleves egy merőkanál+zöldség+két db. csirkeszárnyból a szín hús rész, uzsonna. 1 szilva+2 őszibarack+ később egy kevés dinnye, vacsi: egy kis szelet kenyérbél túrós szendvicskrémmel. (+ pár falat amit napközben kunyizott tőlem, de az nem jelentős)
Bocs, hogy ezzel terheltem a topicot, de légy szives segítsetek!

Kellemes vasárnapot!
Norci

Ui. Mégis el tudom küldeni a kijavítottat, megpróbálom törölni a másikat. Ezer bocs a bénázásért.
norci

Sziasztok!

Bocsi, hogy belekotyogok a topicba, csak Norcinak akarom irni, hogy az en lanyom is 14 honapos, kb. ugyanennyit eszik /sot, o reggelire is kenyeret, sajtot kap/ es en allandoan azon aggodom, hogy ez keves, mert sovany, szerintem nincs 9 kilo megKép Igaz, Reka ezen kivul nem kap nassot, edessegeket es vizet iszik, nem cukros lottyoket, semmi plusz kaloria. Szoval, ne aggodjKép
-Afonya
afonya

Afonya köszi. Vili emellett rengeteget szopik Kép ja és csak vizet iszik, és max.napi 1 dl gyümilét, lehetőleg nem cukrosat (kivéve ha kubut) És van, hogy másfél joghurt után benyom egy félszelet piritóst reggelire, de utána kettő, fél három fele eszik csak újra.
Ja és ő 11 kiló körül lehet.

Norci
norci

Sziasztok!

Norci: Vili egyáltalán nem kövér!!! Olyan hülyék az emberek néha...

Nyuszimanó: nagyon jó híreket írtál nekünk Kép Csak így tovább!!!

Zsuzsi: nálunk nem szoktak veszekedni a lányok Kép Dani így igen jól bírja őket Kép Inkább ő szokott kekeckedni a lányokkal, akik kevésbé bírják ezt. Ő egyébként most lesz 13 éves.

tali: sajnos végül mi sem tudunk menni hétfőn, mert közbejött néhány intéznivaló, meg fodrász, meg Julit befizetni az utazására, meg délután jönnek a kolléganőim látogatóba Kép aminek különben nagyon örülök.

Laura: kicsit csodálkozom anyukádon, mert ha így is gondolja, legalább ne mondta volna... De bocs, hogy leírtam a véleményemet!

Szép további vasárnapot mindenkinek! bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Norci: Vilit nagyon régen nem láttam, de a profilodban levő kép alapján inkább jó húsban van, mint kövér. Kövér volt a barátnőm kisfia, aki fél évesen volt 9 (azaz kilenc!) kiló.
Viszont ha nem haragszol, hogy belekotyogok (bár tudom, magánügy): szerinted valóban teljes értékű reggeli a tejtermék (esetedben joghurt) a gabonapehellyel? Habár így is kap némi fehérjét és szénhidrátot, de talán helyesebb volna, ha "rendesen" enne reggelit: kenyérfélét, húsfélét, sajtot, túrót, tojást, és hozzá persze sok-sok zöldséget, ami ugye a tejtermék-gabonapehely párosításból teljesen kimarad.
És tényleg bocsi, hogy belekotyogtam.

Anyukám ma megnyugtatott, hogy csak viccelt tegnap Toncsival kapcsolatban (amikor azt mondta, hogy nem szép). Hát, tényleg "jó" vicc volt... Kép Kép Kép
p_laura

Laura
Nálatok ennyi minden fogy reggelire? Én mostanság örülök, ha fele annyit megeszik Peti, mint Vili és az is max. 2 féle. Van, hogy csak fél joghurt és kész. Meg apa szendójából csipeget, de az elég nulla. Néha meg csak gabonapelyhet csipeget.Kép

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Akkor nem is lesz tali holnap?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

De-de!
Mostmár aztán legyen!!! Én már nagyon szeretnék talizni! Részemről teljesen jó az Orczi-kert, de bármi más is!
Cory! Nektek hol lenne jó?

Réka megjött az indiánok közül. Holnap megy tovább Novajidrányba.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Borcsa: Bikás, Szip. Ne legyen benne metró.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Mi is mennénk! A SZIP is jó, ha a többség Bikás-közeliKép, akkor oda is elmegyünk.

Andi

Andi
andi3

Nekem szupi a Bikás! De a SZIP-be is elmegyünk!Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Laura!
Nem mindig u.ez a reggeli. Ez csak a tegnapi menü volt. Ne felejtsd el, hogy Vili szopik előtte jó sokat. Amúgy milyen zöldségre gondolsz? Paprika, paradicsom, uborka? Ezeket magában nem szereti, másrészt csak 14 hónapos, szóval egy csomó mindent két hónapja kezdett el enni (pl. tojás).
Remélem nem haragszol, de a "helyesebb volna ha", stb. nekem egy kicsit kioktatónak hangzik Kép , bár tuti nem az volt a szándékod. Bocs, hogy szóvá tettem, de én is olyan vagyok, hogy ami a szívemen az a számon. Kép Kép Mindamellett lehet, hogy van igazság abban amit írsz és talán Vili sem akarna annyit szopizni egy nap, ha kicsit átvariálnám az étrendjét. Ja és dehogy magánügy a babóknak mindannyian a legjobbat szeretnénk, szóval kellenek a tapasztalatok. Kép Le tudod írni, hogy nálatok mi Romi menüje egy nap? Többiek, nálatok, hogy van ez?

Tali: mi is szívesen megyünk, csak hová? Ja viszont, ha csak XI. kerükletiek megyünk, akkor ne legyen inkább a Bikáson, csak azért beszélek haza ilyen pofátlanul, mert a többiek még nem írtak.

Norci
norci

he-he én is most írtam, hogy Bikás Kép
norci

Sziasztok!

Ma elhatároztam, hogy elmegyünk kisvasútozni Nagybörzsönyben, de okosan elfelejtettünk tankolni, eltévedtünk, így nem mertünk tovább menni a végcélhoz, így visszafordultunk Vácra, hogy tankoljunk. Addigra már kész hiszti volt Dorka és a férjem is, így hazajöttünkKép Kép Ez az én formám...
Itthon levágtuk a kisasszony haját, felteszem a profilban az eredményt, ahhoz képest, hogy nincs térlátásom, szerintem egész jó lett. Dorkának adtunk a kezébe egy tükröt, hogy ellenőrizze, hogy jól csinálom-e, így nem is volt hisztiKép
Hogy legyen sikerélményem is egy nagy adag kávé után teljesen kitakarítottam a lakást, most olyan tisztaság van, mint még sohaKép Férjem el is csodálkozottKép

Norci:
Dorka kevesebbet eszik mint Vili, de nekünk is ennyi idős korában csak a tejtermékek jöttek be, szinte mást nem is akart enni. Aztán jött szerencsére a zöldséges időszaka, azóta van, mikor csak paradicsomot és uborkát joghurttal reggelizik vagy szalonnát, amin tudom sokan megbotránkoznak. Kép Szerintem nincs semmi gond Vilivel, egyáltalán nem kövér, annyit eszik, amennyire szüksége van, hiszen most kezd rohangálni, kell is nekiKép Gratulálunk!Kép

Cory: hogy vagy?

Írtátok, hogy gabonapehely, most kicsit értetlen vagyok, az most mi? cornflakes vagy zabpehely? Hogy adjátok a gyerekeknek, kásaként?

Borcsa: hol van Novajidrány? Mi volt Réka indián neve?

Na most már itt az idő, hogy tanuljak az angolra, sajnos nagyon béna vagyok, alig bírok megszólalniKép

Sziasztok, jó talizást, ha tudtok fotózzatok!

üdv: zsuzsiékKép
zsu26

Sziasztok!

Norci
Gratulálok Vilinek a nagy jövés-menéshez!Kép

Zsuzsi
Tök jó lett Dorka haja.Kép Kiruccanás: Kép Tisztaság: Kép

Tali: Még nem tudom, hogy megyünk-e, de azért kérdezem, hogy a Bikáson van árnyékos hely?

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Reggeli témába beleszólnék Kép Szerintem tökéletes reggeli a gabonapehely tejtermékkel. Szerintem nem kell minden étkezésre mindenféle tápanyagot egyszerre bevinni. Eszik majd ebédre húst meg zöldséget...

cory

cory
Budapest

Zafi!

Majd írok választ a mailedre, csak holnaptól dolgozom már ismét.
Véletlenül kukkantottam be, mekkorát nőtt Réka! A profilodban láttam!

Uilyen autós sztorink volt tavaly, amikor Dani 6 hetes volt és jöttünk haza anyukáméktól Jb-ből! Azóta már eladtuk a 18 éves kocsit. Ott szoptattam szakadó esőben és beázott kocsival, a férjem meg kint ázott a motorháztető alatt Kép Akkor nem volt annyira vicces.

üdv:
gumicukor és dani (13 hónapos)

KépKép
KépKép
gumicukor

Akkor Bikás???
Árnyék van!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Hahó! Tegnap reggel, amikor bekapcsoltam a gépet, megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem indul. Egy világ omlott össze bennem. Kép (Ennyit a függőségről) A párom ma estére megcsinálta, úgyhogy most itt vagyok. Kép

Nyuszimanó! Köszönöm, hogy ilyen kedves vagy. Kép Remélem nem tűnök el újra.

Ma van (volt) a három éves házassági évfordulónk. Kép Hónapokkal ezelőtt elképzeltem, hogy majd szervezek egy meglepetésbulit. Aztán jól elfelejtettem. ...meg ő is.

GOrsiék ágyáról jut eszembe... Érdekes, hogy a fiam csak a saját helyén tud éjjel aludni. Vannak problémásabb esték, amikor sokáig énekel, vergődik az ágyban. Kimászik, átjön hozzánk. Befogadjuk. Egy ideig úgy tűnik, hogy kezd megnyugodni... (a férjem gyorsan elalszik) ...aztán megint elkezd vergődni, de érezhetően azért, mert nem érzi jól magát a mi ágyunkban. Ahhoz viszont már túl fáradt, hogy visszavánszorogjon a szobájába. Ilyenkor vissza szoktam vinni, leteszem az ágyba és onnantól nem mozdul. Szinte azonnal elalszik. Kép
Ez eddig nem is volna olyan érdekes. Az viszont már igen, hogy nyaralásunkkor ugyanez játszódott le az ideiglenes utazóágyával, amit ugye végülis nem volt ideje megszokni. ...és mégis...
Mellesleg engem nagyon szokott zavarni, ha éjjel mellettünk van. Egyszerűen nem bírok felengedni. Folyton attól félek hogy ráfekszünk. Lehet, hogy ő ezt az aggódást érzi.

Norci! Az én fiamat is mindig lekövérezik. Őszintén szólva nem esik jól. Kép Igaz, hogy szeret enni, de nem etetem túl. Legalább nem vézna. Én nem látom kövérnek, de azért egy kicsit aggódom amiatt, hogy kölyöknek, és felnőttnek esetleg túlsúlyos lesz. A felmenőit nézve, az esély bőven megvan rá. ...és az én fiam sem eszik édességet, és vizet iszik.

Zsuzsi! Nagyon jó lett a Dorka haja. Állati aranyos ezen a képen!Kép
borcsa

GOrsi, Szabori!

Köszi a bókot a lányom nevében is!Kép
SzaBori, tök jók ezek a clipartokKép Nekem tetszenek, de lehet, hogy lefárasztjuk ezzel a többieket?Kép

Kövérség, a férjem egész gyerekkorában dundi volt, aztán kamaszkorában elkezdett komolyan sportolni, akkor lefogyott, mikor felnőttként abba kellett hagynia a sportot, újra dundi lett, most megint spotol és újra karcsú pasim vanKép
Szóval hiába van hajlama rá, ha az akaratereje a fogyást azaz az egészséges életet választja, akkor mindegy, hogy mit hordoznak a gének. Igaz örök küzdelem így az élet, de ezt is meg lehet szokni, annyian küzdünk valami ellen vagy -ért.

Pl. én meg azért éreztem magam rosszul évekig, mert nem tudtam hízni...azaz jó étvággyal enni, szívesen enni. Állandóan csak azt kaptam, hogy milyen sovány vagy, így nem kellesz egy fiúnak sem...

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

Norci!
Szerintem tökéletes, amit Vili eszik. Szerintem sem kell mindig minden étkezésnek totál vegyesnek lennie. Szerintem amit Laura végigírt reggelinek, azt egy felnőtt sem tudná végigenni, mégha csipegetne is mindegyikből.
Csak annyit tennék hozzá, hogy lehet a reggelit variálni, egyik nap ezt másik nap azt adni.
Leírom nálunk hogy van:

reggeli:
tejben főtt valamilyen kása( tejbegríz, zabpehely, rizspehely és rozs-árpapehely) ezekbe soha nem teszek cukrot, még a tetejére sem, ált. gyümit szoktam rátenni, télen meg lekvárt
szendvics
vajas-mézes, vajas-lekváros kenyér
tejberizs
joghurt
(ezeket variálom)

Tízórai: idénygyümölcs

Ebéd: amit mi + utána egy pár szem gyümi

Uzsonna: joghurt, krémtúró, gyümölcsturmix, gyümölcs

Vacsora: főtt étel

Lefekvés előtt valami: szendvics, joghurt, puding, virsli

Donci most kezdett el zöldségfélét enni, mondjuk gondban is vagyok, mert először azok fogynak el a tányérról, aztán jöhet a sajt, aztán a szalámi, így a kenyér zöme mindig ott marad. Szinte csak annyit eszik a kenyérből, amennyit én tömök be a szájába. Ja és érdekes, hogy a barna kenyeret jobban szereti.

Ja és Vili szerintem sem kövér, itt a 11 kg-jával nagyon-nagyon elégedettek lennének a finnek, Donci soványnak számít uis itt.

Puszi: Nyuszimanó 33.
nyuszimano

Bocs, közben visszaolvastam.
Most látom, hogy Laura listája nem is olyan hatalmas reggelire, úgy emlékeztem, hogy még joghurtot vagy vmilyen tejterméket is javasolt.
Bocs Laura!!!!!!!!!!!! Így már oké a listád, viszont azt megkérdezném, hogy ti meg nem esztek tejfélét reggelire?

Puszi mégegyszer: NYuszimanó 33.
nyuszimano

Sziasztok!

Köszi mindnekinek a hozzászólást reggeli ügyben!
Vili is leenne mindent a kenyérről, viszont ha olyan krémmel kenem meg amit imád (túrós szendvicskrém, vagy padlizsánkrém), akkor szépen megeszi azt is Kép , vagy ha kiflivel adom, ja és van, hogy ez a reggeli. Én amivel gondben vagyok, az hogy valahogy a tízórai kimarad nálunk, mert Vili akkor csak szopizni hajlandó és azon be is alszik, ha akkor enne gyümölcsöt, simán uzsizhatna tejterméket, így általában akkor nem tejtermék a reggeli, ha ebédre sajtos, tejfölös, stb. dolgott főzök, vagy ha a joghurtot nem kéri, vagy a joghurt után az én kajámat is kéri Kép

Nyuszimanó!
A gyümölcsturmixot azt tejjel csinálod, vagy csak gyümölcsökből?

Zsuzsi!
Nálunk nem csak a tejtermékek jönnek be Kép Gabonapehely mindenféle amit többnyire tejbe áztatva eszek én is. Vilinek joghurtban adom, a rizspehely a kedvence.

Kaja ügybne még a tej bevezetéséről akartam kérdezni (bár ezzel szerintem bőven ráérek), hogy szerintetek, ha nem is direktbe tejet, de olyan ételt amiben tej van adhatok már Vilinek? (A héten nem adtam neki a rizsfelfújtamból, pedig nagyon fincsi lett)

Gorsi!
Köszi a gratulát jövés-menés ügyben Kép

Akkor Bikás?

Norci és menő-manó
norci

Sziasztok!

Akkor Bikás!!!
Eső esetére igyekszem száraz váltásruhát biztosítaniKépKépKépKép.
Ha megunjuk a játszótéri "ittagyerekholagyerek"-ezést, kiülhetünk az árnyékba a bikák tövénében.

Zsuzsi! GifKépKépKép!! A leányzó új haja nagyon menő!Kép

Norci! szerintem kezdésnek nyugisan adhatsz már a tejes kajákból. Itatni csak akkor érdemes, ha te is rendszeresen iszol, és nagyon kinézi a szádbólKép.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Mi nem talizunk Kép - gondolom, nem lepődtök meg rajta nagyon KépKépKép

Tegnap András anyukájánál voltunk a telkén, volt minden növény: diófa, szőlő, virágok, stb. Főként a diófa alatt ücsörögtünk, úgyhogy Ármin jól megtanulta, hogy a fán dió van. ESzegettünk gyümölcsöket, mindnek mondtuk a nevét is (szőlő=lolló Kép) Mikor hátra mentünk dléután a kertbe, láttuk a többi fát. KÉrdeztem, egy rogyásig teli, kéklő szilvafáról, hogy azon a fán mi van? Ármin: kék dió KépKépKép

Ma reggel hozott be András a kávéval együtt almáspitét, amit tegnap csomagolt anyukája. KÉrdeztük Ármintól, hogy na, ezt ki sütötte? Jap! (nap) KépKépKép

Azt hiszem, mostantól gyakoriak lesznek nálunk az effajta mulatságos dolgok, mert Ármin mindent mond, mindent kommentál Kép

Most megyünk reggelizni, de ezeket nem bírtam magamban tartani! Kép Ma jön anyukám, úgyhogy igyekszem a szabadidőmben végre válaszolni is nektek, nem csak magunkról írni!

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Bocsánat, amiért bepofátlankodok a topikotokba, de szeretnék kérdezni valamit, és a tanácsotokat kérni.
Középső lányom, Sári 2001.dec.17-én született, azaz most 19 és fél hónapos. Napközben nem alszik semmit, este kilenc után alszik el, reggel hatkor ébred, és éjszaka is többször felébred. Tudom, hogy minden gyerek alvásigénye különböző, de egyszerűen nem hiszem el, hogy egy másfél éves gyereknek elég 9 óra alvás megszakításokkal. Ennyi még nekem se elégKép
Ő egyébként elég jól bírja. Jó kedvű, nem hisztis, nagyon jó kislány. Én viszont egyre nehezebben bírom. A baj az, hogy rettenetesen tudok rá haragudni, amikor már harmadszor-negyedszer kelek miatta éjjel, vagy mégtöbbször, és tudom, hogy ezek után hajnalban kelünk. Ha egyedül lenne, még valahogy csak-csak kibírnám, de rajta kívül még két pici gyerekről is gondoskodnom kell, egy háromévesről, meg egy három hónaposról. És hullafáradtan végigcsinálni velük egyedül az egész napot mondanom se kell, milyen nehéz!
A hasonló korú picik mennyit alszanak? Mit csináljak az enyémmel? Kíváncsi lennék a véleményetekre!
Szívesen csatlakoznánk is hozzátok, ha lehetKép

Anyakati
anya_kati

Zsuzsi és a többiek! Ha valakit zavarnak közületek a mindenféle mosolygó és mozgó fejeim, csak szóljatok! Akkor hanyagolom őket. Bár nem hiszem, hogy ezek az apró animált cuccok lényegesen lelassítanák az oldal töltését.

Anyakati! Hát nem én fogok neked tanácsot adni. Fiam, Bátor másfél hónapos korától végigalussza az éjszakákat. Nagyon ritka a kivétel. A délutáni alvások viszont el-elmaradoznak néha. Legújabban azzal tudom csendespinenőre bírni, hogy teszünk egy kört a bringánkkal. Három méter után tutira elalszik.
Igaz, ez nem orvosság a ti problémátokra, de gondoltam azért leírom.
Ja és ami engem illet, én szívesen látlak itt. Kép

Bátornak fújtam a tarkóját, láttam hogy nagyon jól esik neki. Mondom neki: akarsz pancsizni? Erre elindul a fürdőszobába és mondja "apcsi, apcsi" Kép Most engedtem neki egy kis hűvös vizet a kádba és betettem. Azonnal elővette a fogkeféjét, és most sikálja a fogait. Kép
borcsa

Sziasztok!

Nos, akkor kezdem hátulról, aztán meglátjuk, meddig jutok ... Kép

SzaBori! Jó lehet Bátornak, hogy bringázol vele! Itt sajnos nem lehet Kép

Anyakati! Üdv itt! Kép Én sajnos nem bírtam az iramot a ti topikotokkal Kép Ármin is nagyon keveset alszik, de úgy látom, Sárinál azért többet (este 11 körül alszik el és 7 körül kel, viszont többnyire alszik nappal is másfél órát) a többet alvásra nincs tippem. Én úgy szoktam pihenni, ha Vilka alszik, akkor egy másik szobába megyek Árminnal, ahol minden "gyerekbiztos" és én szundikálok, míg ő játszik. Hogy menne-e ez 3 gyerekkel, nem tudom...

Borcsa! Akkor szinte egész nyáron egygyerekesek vagytok? Nem hiányzik Luca mellé még egy? KépKépKép

ZSuzsi! Dorka nagyon aranyos az új frizurájával, jó ötlet volt a tükröt a kezébe adni! Kép És a múltkori kajálós képe is jó volt! Irígylem a férjedet a sok fogyásért - talán egyszer én is... Kép

Laura, Norci, és minden reggeliző! Nálunk korántsincs olyan "rend", mint nálatok! Nem hiszem, hogy Ármin enne 5x egy nap, igaz, nagyon sokat szopizik! De konkrét reggelihez van, hogy csak 11 után jut Kép - igaz, ha éhes lennne, szólna! SZóval, reggel szopi, ha kéri, akkor joghurt és/vagy gyümi (de reggel nem szeret enni), aztán tisztábatevések, Vilka szopizás, aztán ha Vilka elaludt, akkor reggeli (kenyérféleséget nagyon ritkán eszi meg, inkább zöldségek, gyümik, sajt, túró, néha sonka, a tonhal az mindig bejön, ritkán tojás. Ebéd (3 körül) vmi főtt (leves, főzelék, husi körettel, tészta, stb) + gyümi (csak sajbna meggyet kér mindig, az mneg most már nincs. A többiy elég esetleges, hogy megeszi-e). Délután ismét gyümi, joghurt - ha kér. Este 8 körül vacsi (meleg vagy hideg, de többnyire hideg: mézes, lekváros, vajas kenyér, de lehet uaz, mint a reggeli). Kb. hetente egyszer kap zabpehelykását (de télen gyakrabban fog, mert nem lesz ennyi nyers zöldség) + annyit iszik napközben, amennyit csak akar: vizet és mostanában magam csinálta gyümilét, limonádét, néha Kubut)

Laura! Szerintem mindenki megérti, hogy pici babával+ kisgyerekkel nehéz talizni, nem tart senki bunkónak! Kép Remélem, hogy így van, már csak a magam érdekében is! KépKépKép

Mennem kell, majd jövök még...

Márti++
márti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?