Új privát üzeneted érkezett!

Egész éjjel azt álmodtam, hogy szülni megyek... :D Annyit mozog ez a gyerek, hogy fene, szerintem miatta nem tudtam normálisan aludni. És olyan nagy már... Néha elkapom a fenekén kívül egyik-másik kezét, lábát... Hát ez már egy teljes gyerek! :D

Nekem már minden megvan karácsonyra, az előbb hozta meg az utolsó simításokat a könyvfutár, szerencsére a férjem éppen nem volt itthon. :)

Kép

Kép
enahma

Sziasztok csajok!
Voltam AFP-n!
Egy valamit viszont nem értek most akkor az utolsó rendes mensi alapján számolják a terhességet,vagy onnan amikor meg kellett volna jönnie,mert engem már teljesen összekavartak. ?:roll: :shock:
Vendég

moni az utolsó rendes alapján...
Vendég

De nekem Juliusban volt meg utoljára és Augusztus 20.-án kellett volna megjönnie viszont a baba méretei alapján meg pont 17 hetes.
Meghát nem ugy nézek ki mint egy 5 hónapos terhes. :roll:
Jajj most nemtom mi van. :roll:
Vendég

moni ezt most nem értem. Mikor jött meg utoljára?Július 22 körül,ha jól számolom...? :roll:
Vendég

Moni! A terhességet mindig az utolsó mensi első napjától számolják, tehát mikor megfogan a baba, már 2 hetes terhes vagy (papíron), mikor meg kéne jöjjön a vérzés, már 4 hetes vagy. Azért az utolsó mensi első napjától, mert ez egy biztos dátum, a fogantatás napját nem mindenki tudja pontosan.
Egyébkén van itt a babaneten egy születéskalulátor mindjárt a kezdőlapon, oda beírod az UTOLSÓ MENSI ELSŐ NAPJÁT :!: , és minden fontosabb dátumot, a szülés várható idejét is kihozza neked. Azzal, hogy augusztus 20-án kellett volna megjönnie, ha lettél volna terhes addigra, azzal ne foglalkozz, az nem számít sehol.
Remélem érthetően írtam le.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Bocsi csajok tiszta idióta vagyok csak össze vissza kutyultak az orvosok a számokkal és teljesen belezavarodtam,és hirtelen nem tudtam mi van de mostmár megvan Augusztus 20-án volt mensi ugyhogy 17 hetes vagyok!
Bocsi tényleg!
:oops: :oops: :oops: :oops: :roll:
Azért köszi aranyosak vagytok! :D
Vendég

Nem hiszek a szememnek, tegnap kora délután óta senki???SZIASZTOK! Csak nem az ajándékokat csomagoljátok? Én már azt is megtettem, már csak várakozom :) Az a drága védőnőm még szombat reggelre is berendelt, ha addig még egyben vagyok :roll: Sőt, a dupla családlátogatás örömeit is élvezhetem majd, mert ő ugyan január közepéig szabadságon lesz, de majd egy kolléganője kijön hozzánk, aztán majd ő is :x Kezdem nagyon szerencsétlennek érezni magam...Most már kicsi lányom inkább várakozzunk, nem akarunk mi karácsonykor kórházban lenni...

Kép
Kép
banoed

Hű Banoed,nem irígyellek. Kicsit nosztalgiáztam,hogy én ilyenkor már marhára terhesnek éreztem a dolgot,és tudtam hogy túlhordás lesz,ami egyet jelentett a befekvéssel. Szurkolok neked hogy kellemes karácsonyi ajándékban legyen részed!! :) Kitartás,nem sok van hátra!

Kép
Kép
josi

banoed hidd el,hétvégén babázhatsz,és most nem Tamás kicsifiadra gondolok :wink:
Szerintem mx.pénteken megszülsz-én legalábbis nagyon drukkolok neked,és akkor karácsonykor haza is mehettek... :D
Vendég

Banoed nagyon drukkolok én is, hogy ne kelljen bent legyél az ünnepek alatt.
Ajándék ügyileg már csak nálunk Réka van hátra, de a hétvégén neki is meglesz. Igazán az autót tehetnék a fa alá, végre kész a javítása. Más: Rékám egyre ügyesebb a járásban, egész nap csak jön megy. Táncikál a zenére és telefonál is. Olyan édesen teszi a füléhez és beszél bele. Imádja a mondókákat, énekeket. Tényleg igaz az a mondás, hogy csak picik nem buták. Az üvegnek a kupakját is tudja, hogy hol a helye és próbálja rátenni. Na jó nem ajnározom tovább.
Emma hogy sikerült a szülinapi buli? Cseriani pénteken megyünk Őcsénybe, ha addigra meggyógyulunk akkor csörgök. Jó? Betegen nem akarok beállítani. Evelin már jól van. Most Rékám szörcsög, köhécsel igaz a köptető is rásegít.
Dadomi nálatok nem bántja a két gyerek egymást? Evelin folyamatosan bántja Rékát. Van mikor fellöki, megüti. Igaz Réka meg húzza a haját, ütögeti Evelint.
Vendég

Rékababa! Nálunk is megy a verekedés. Dani püföli, fellöki, húzza, elveszi tőle a játékokat, még a járókába is bemászik, ott sincs nyugalma Dominiknak. Bár mostanában kezd már kinyílni Dominik csipája is :wink: Ő is ütögeti Danit, meg tépi a ruháját, Meg ha már nem bírja elviselni a bátyus tetteit, akkor sikít. Tegnap pl. Dani a bébitaxijával ráment Dominik kezére, mire én felajánlottam neki, hogy akkor próbáljuk ki, én ülök az autójára, és én megyek rá az ő kezére, ha nem tud normálisan játszani vele, na onnantól már nem a szadizmus állt a középpontban :roll:
Hát nem unalmas nálunk az élet.
Ja megint betegek vagyunk, Dani egész hétvégén lázas volt, tegnap dokinál voltunk, hörghurut :evil: Pedig azt gondoltam, hogy a héten tudok készülni normálisan a karácsonyra.

EMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Merre jársz?

dadomi

Ezt már én is akartam kérdezni hogy Emmamami szupermamami merre jár? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

megjöttünk a doktornénitől,Eliza 3 hós oltást kapott,Kristófnál 3 éves státuszvizsg.volt,mindketten rendben vannak. Megnézte a torkom,nem csúnya..de akkor mitől fáj így? És mitől köhögök? Meg tiszta takony vagyok...na mindegy,kúrálom magam itthon...
rékababa pénteken nem bizti,hogy itthon leszek du.de azért hívj,mert ha itthon vagyok,akkor gyertek-feltéve ha addigra én is jobban leszek... :?
Vendég

Dadomi ezek a gyerkőcök tényleg nagyon egyformák annak ellenére, hogy más neműek. Nálunk is hasonló a helyzet. Evelin idén már nem jár oviba, csak jövőre mehet. Itthon persze nem bír magával. Sokat kínlódik. Nálunk is mivel Evelin folyamatosan beteg volt azért kértem már én a szurit.
Cseriani én is beteg voltam. Most már csak köhögés van. De remélem az is hamar elmúlik. Akkor megyünk pénteken ha a párom nem dolgozik. Eddig úgy néz ki.
Vendég

És Áfi te merre jársz? Gyerkőcök jól vannak?
Vendég

rékababa te mit szedtél? Réka szopizik még,ugye? Néztem,de nem sok mindent szedhetek...a gyerekorvos azt mondta,Tantum verde pasztillát vegyek,meg strepsilst szopogattam eddig...
A melegitalporokat nem ajánlják szoptatás alatt,pedig az sztem jó lenne :shock:
Vendég

Én igazán nem szedtem semmit. Meleg mézes teát iszogattam az egész jól bevált. Algopirint viszont szedhetsz. Attól nem lesz semmi baj és azért segít is.
Vendég

teát iszom én is,hársfateát mézzel-állitólag jó a torokra.meg fújtam aloe firsttel..kicsit már jobb,csak elég fura hangom van :P
Algopirint is veszek be..de szeretnék meggyógyulni hétvégére-disznóvágás,szülinapom,karácsony--sz.r lenne betegen,nem sok hasznom vennék.
:? Az a szerencse,hogy lázas nem vagyok...
Áfi,te merre jársz? Rég jelentkeztél..gondolom te is készülsz a karácsonyra,meg nagylányod szülinapjára..mikor is lesz,csütörtökön?
Vendég

Kedvesek vagytok, köszönöm szépen a hiányolást! Olvasok ám én, csak vagy nem jut eszembe semmi vagy olyan jut eszembe amit inkább nem írok le. :P :oops:
De jól vagyunk köszönjük, olvasom hogy sokan betegeskedtek gyerekek és felnőttek egyaránt. Mi eddig jól voltunk, Enikő most kezdett el csúnyán köhögni. Csütörtökön lesz szülinapos a nagylány, lesz torta, ajándék... :)
A karácsonyra is készülünk, idén jó karácsonyunk lesz úgy tűnik. :)
Vendég

Cseriani! Dominik pár hónapos volt, mikor légcsőgyulladásom volt, én kaptam rá antibiotikumot (Amoxicillint), de abbahagytam, mivel szerintem átment a förtelmes íze a tejbe, mivel alig akart szopizni Dominik (a szaga is förtelmes volt, nem csak az íze, liftezett a gyomrom, ahogy a számba vettem brrrr....), és ahogy abbahagytam nem volt gond a szopival. Viszont a Bioparox spray-t azt nyugodtan használhatod, azt is akkor kaptam, meg a védőnő barátnőm is azt ajánlotta, ő is azt használta terhesen is meg szopi mellett is. Meg persze a homeós bogyókat nyugodtan. Azért szenvedni nem kell, attól, hogy szopiznak a manók.
A mézes teával viszont azért vigyázz, bár ha úgy látod, hogy nem okoz gondot Elizának a tejen keresztül, akkor nyugodtan.
Nekem már az agyamra megy ez a sok betegség.
Ja, én iszom az aloe vera gélt, amit a Rossmanban lehet kapni, az áfonyásat (bár az ára elég húzós, 4000 Ft- de a Dm-ben egy ezressel drágább!!!!!), és talán segít, most még nem kaptam el semmi nyavalyát.
Lázra, fejfájásra még Algopirinen kívül nyugodtan vehetsz be Panadolt is, azt is lehet. De ezeket a "két nap alatt meggyógyulsz", "látott volna tegnap" :lol: porokat, bogyókat inkább kerüld el nagy ívben.

dadomi

Emma! Csak nem téged zártak be most meg a gyerekek a sötét kamrába, és nem engednek ki? :P :P :P :P
Vagy lázasan készül a karácsonyra, sütögetés stb? Akkor süss jó sok sütit, mi meg a csajokkal megyünk sütizni hozzátok, és akkor megússzuk eme nemes feladatokat :lol: :lol: :lol:

Csajok, tavaly ilyenkor nem gondoltam volna, hogy két hét múlva már babázok! És most meg mindjárt egy éves lesz a kislegénykém. Olyan hihetetlen!

dadomi

ha a felnőtt dokihoz mentem volna,tuti írt volna antibiotikumot. De határozottan jobban vagyok ma,mint tegnap. Én is szedtem anno Kristófnál antibigyót,de nagyon hasfájós volt abban a pár napban.
Amoxicillint ismerem,undorító :twisted:
Panadolban én nagyot csalódtam,nem veszek be egy sajnálatos ügy folytán többet(egy ismerősöm apukája rosszul volt,panadolt szedett,és meghalt,mint kiderült,allergiás volt rá. :cry: )
Vendég

Megsúgom: Emmát elhavazta az újság amit szerkeszt, azért nem jön. De reméljük hamar kész lesz vele, és akkor tud jönni.
Vendég

Áfi!
Szegény Emma! Akkor ő bizonyára nem örül a hónak :shock: :lol:

dadomi

Banoed, egyben vagy még? Tegnap megszült az a barátnőm, aki két héttel tartott "előttem". Ultra szép kislánya lett.

Én meg - na erre adjon választ valaki - fogytam másfél kilót a múlt hét elejéhez képest. Most mi van?? Ez normális? A baba nő, meg mozog, oké, de eddig sem volt több az össz hízásom 11 kilónál...

Kép

Kép
enahma

enahma ne ijedj meg,én összesen 6-7 kg-t híztam,és az utolsó hónapban én sem híztam egy dakát sem. Szerintem nem gáz,hogy fogytál,lehet víz ment le rólad... :shock:
Pedig Kristóffal én is híztam 19 kg-t :oops:
Vendég

Még egyben vagyok. Én is eddig 11 kilót híztam, de engem meg az idegesít, hogy még most is hízom, pedig az utolsó 1-2 hétben állítólag inkább fogyás tapasztalható, ez is jele a közeledő szülésnek. A baba meg benn a pocakban egyre kevesebbet mozog, szegénykém, már helye is alig...

Kép
Kép
banoed

cseriani: eddig sem voltam vizes, legalábbis a bokáim, ujjaim szép vékonyak maradtak... Azt tudom, hogy normális, ha valaki nem hízik az utolsó hetekben, de hogy fogy? :shock:

Jaj, banoed, téged meg tök sajnállak. Legalább egy hete rámjött, hogy most már jó lenne megszülni, te pedig két héttel előttem jársz... Huh, ezek az utolsó hetek elég húzósak. Más is csak függőlegesen tudott aludni (már ha tudott)?

Kép

Kép
enahma

Ja, egyébként tök jó a vonalzóm delfinje, olyan, mintha át akarna ugrani a O-n, nem? :)

Kép

Kép
enahma

enhama én is fogytam Rékával az utolsó időmben. Kb. 1,5-2 kg-ot. Ne félj, szerintem normális. Rékával összesen 9,5 kg-t híztam. Igaz én már ilyenkor babáztam, csak a 36. hét első napjáig húztam.
Vendég

enahma,amint megszülsz.szerintem szaltózni fog a delfined keresztül a 0-n :lol:
De szerintem örömödben te is,meg a párod is :lol:
Vendég

Köszi a válaszokat, most megnyugodtam. :)
Igen, már alig várom, hogy kint legyen a gyerek. Mert így dolgoznom kell, de már nem nagyon tudok (hogy finoman fogalmazzak), és ettől tök lusta disznónak érzem magam. Ha megszületne, végre "legálisan" is abbahagyhatnám a melót.
(Így jár, aki otthon szellemileg szabadfoglalkoztatja magát. A legrosszabb főnök magad vagy, ha véletlenül hajlasz a maximalizmusra... :lol:)

Kép

Kép
enahma

hú,de nincs itt senki :cry:
Vendég

Cseriani ma voltunk Őcsénybe, bocs, hogy nem telefonáltam, de még Réka nem gyógyult meg és nem akarok betegséget terjeszteni. Meg a telefonomat is itthon felejtettem. Végre nálunk mindenkinek meg van már az ajándék, most már csak csomagolni kell. Már csak a fenyőt vesszük és kész, csak valamit kellene sütnöm még. Valami jó receptet tud valaki?
Vendég

rékababa tudok,kicsit időigényes,de nagyon finom. Amint lesz kis időm,előkeresem és bepötyögöm,ok?
Semmi baj egyébként,én sem vagyok még a legjobban :cry:
Vendég

Reggelt!
Életjel!
Végigfutom mindig,mit írtok, elsősorban most Banoed miatt... Tényleg behavazódtam, elvileg és gyakorlatilag is, nagyon-nagyon aranyosak voltatok, hogy hiányoltatok, és köszi, Áfi , az "igazolást"! :wink:
Moni, neked akartam még: gratula a kisfiatokhoz! Tök jó, hogy már ilyen korán látszott!
Enahma, ne hajtsd túl magad, igen, a szellemi szabadoknak a legrosszabb sztem - nekem pl a legnagyobb ellenségem a határidő. :mrgreen: A fogyásról én is úgy olvastam, hogy teljesen természetes és a szülés előtt gyakori jelenség.
Betegeknek jobbulást! Örülök, Cseriani, hogy jól sikerült a zsúr!
Rékababa Rékája pedig nagyon ügyes!
Éééés... Áfi Enikőjének nagyon sok boldog születésnapot!
Vendég

hű,tényleg,már 20.-a van..Enikőnek boldog szülinapot!!!
Emma köszi,jó volt a buli...Kristóf nagyon jól érezte magát,hajkurászta itt a csajokat rendesen :lol:
Vendég

Áfi boldog szülinapot a nagy lánykádnak
Vendég

Kép Kép Kép

Felteszek egy-két képet,hogy lássátok,milyen jó volt a buli :lol: :lol:
Vendég

hoppsz,az egyik véletlenül kétszer került fel,bocsi :oops:
Vendég

Cseriani, klasszak a képek, tükrözik a buli hangulatát... :lol: Szépek a kiccsajok is. Az a kis csíkos a kisfiad? 8) :lol:
Vendég

Teszek én is pár múlt heti képet...
Kép
Hogyan nyaljuk fel ünneplőben a padlót, ill.: "Ne fotózzatok"
Kép
Tortahegyek, hova legyek...
Kép
Bohócluca
Vendég

Jaj, micsoda csapat! :) Nagyon aranyosak, mind cserianinál, mind emmamaminál!
Enikőnek pedig én is boldog szülinapot kívánok!

Kép

Kép
enahma

igen,a csíkos Kristófom...most nézem,egyik képen sem látszik a pofija :?
Vendég

Emma,még minig gyönyörűek a gyerekeid :D
az a barbis az torta? hol csináltattál ilyent? szuper :wink:
Vendég

Kép [img]az%20egyik%20torta%20csokis%20volt..%20https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1198160335.1357.jpg[/img] [img]nagyszemű%20Elizám%20https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1198160354.2346.jpg[/img] Thomasmániás Kristófom
Vendég

na,valamit összekutyultam... :oops:
Vendég

Kép Kép
Vendég

Cseriani Elizára is jó lesz majd nagyobb korában odafigyelni a fiúk miatt. Ilyen szép lányra hamar felfigyelnek. Akár csak Emma nagylányára. Kisfiad ezt a vasútat kapta szülinapjára? De azért a fiadnak se kell majd nagyon rohangálnia a lányok után, tapadnak majd rá a csajok.
Emma ezek a torták, fantasztikusak. Nekem a mennyasszonyi tortám volt barbibó. A mulatság végén nálunk a torta sógorom képében végezte. Nagyon jók a fotóitok. Olvadok a te gyerekeidtől is, nagyon édesek.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?