Ja, és bemásolom a szüléstörténetet is: (ez sem rövid)
Dec.6-án hajnal fél 4-kor éreztem vmi fájás félét, elkezdtem időt nézni, de rendszeretelenek voltak a fájások. 6-kor felébredt Apája, és kérdezte, hogy: "Baj van?'" Mondtam neki, hogy nincs baj, de lehet, hogy ma szülünk. Na, ő azonnal indult volna a kórházba, de mondtam neki, hogy azért nem olyan sürgős.
Úgyhogy elment kutyát sétáltatni, beugrott a munkahelyre...
Délelőtt 10-re mentünk be a kórházba. Ott a szülésznőnek elmondtam, hogy mi van, persze haza akart küldeni, meg le voltam szidva, hogy na jellemző, első gyerek, ezért mentünk ilyen korán. Aztán jött egy szülész, megvizsgált, ő mondta, h inkább már ne menjek haza, mert majdnem 2 ujjnyira nyitva a méhszáj. Szóltam Apájának, hogy én maradok, ő menjen haza nyugodtan. Délután kettőig elvoltam a vajúdóban, olvasgattam, meg kaptunk király ebédet is!!!
Főtt kruplit, párolt káposztával, és egy egy szelet hurkával, meg kolbásszal
Délután kettőkor kezdtem érezni fájásokat 7-8 percenként, délután fél 5-re jött be Apája. Szóltam az akkor épp ügyeletes szülésznőnek, h én inkább kint lennék a váróban a férjemmel. Ekkor kezdődtek az 5 perces fájások, ilyenkor szoritottam Apája kezét, ő meg masszirozta a derekam. De a fájások között jól elvoltunk, röhögcséltünk, meg faltam a snickerseket. Jött a szülésznő, hogy akármilyen mosolygós vagyok, ő megvizsgálna. Mondta, h hamarosan itt baba lesz, 4 ujjnyi a méhszáj, menjek a szülőszobába, szólt Apájának is, ez volt este 7kor. Hamar 3 percesek lettek a fájások, ekkor már a földön térdeltem, és kapaszkodtam egy kisszékbe, és közben még benyomtam egy tábla milkát. Eközben bejött egy szülésznő, h ő lesz itt velem szüléskor. Átmentünk a vizsgálóba, burkot repesztett, meg kaptam beöntést. Rá nagyon hamar jöttek is a tolófájások. Jött a szülésznő, meg az ügyeletes szülész is, mindkettő nagyon jó volt, nagyon jól instruáltak, h mikor mit csináljak, sokat köszönhetek nekik, na meg Apájának is, mindig mondta, h mikor vegyek levegőt stb. Nagyon aranyos volt, és nagyon kitartó! Nélküle tuti nem ment volna ilyen könnyen. Szóval 20:28-kor megszületett Marcink
Ja, és gátvédelemmel szültem, nem vágtak, picit repedtem, amit 2 öltéssel varrtak össze.
Nah, és akkor most egy időre eldugulok
))