Új privát üzeneted érkezett!

Piroska- nem próbáltad még az aszalt szilvát? Te eszed és a tejcivel átmegy Didirinek. Nálam csodákat tesz napi 2-3 szem. De lehet, hogy most te is jobban cidriztél a vizsgák miatt, és didri átveszo a te rezgéseidet és azért nem kakil. Láthatatlan szálakkal össze vagytok kötve, nem is gondolnád. Idegesség, öröm, nyugalom, félelem, mind átragad a gyerekre, ha a szülő bármelyiket érzi.
Meg az csak jó lesz később, ha máshogz is szokik a gyerek, nemcsak az anyjához. Nekünk kezdettől fogva - akkor még anyósékkal laktunk - volt, hogy elmentem 1-1 órára intézni dolgokat és nem mindig vittem magammal Danit, és simán elvolt, kajakor sírt, de volt tejci lefejve, bezabálta és onnantól kerek volt a világ. Most is bármikor együtt hagyhatom a fiúkat, és el tudok intézni olyan dolgokat, amiknél ők csak kínlódnának, egyik lábukról a másikra állnának. Ennek ellenére nem mondanám, hogy kevédbé ragaszkodna hozzám, de nincs balhé, ha kiteszem a lábam. Meg pici kora óta mindig elmondjuk neki, hogy éppen hová, miért megyünk, mikor jövünk, ne abban legyen, hogy fogalma sincs hol vagyunk. Szerintem ez sokat számít.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor:
aszalt szilvát nagyon sokáig ettem, most nem, csak nem is nagyon merek, nehogy véletlenül az legyen, hogy most benne van, megindítja, de kijönni nem tud (én jártam úgy :(). Még várok egy napot és ha végre valahogy kijön, akkor utána lehet, hogy minden nap fogok enni aszalt szilvát. De oliva olajat eszem minden nap és annak is ugyaez a hatása és mégse semmi. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok,
próbálom felvenni a fonalat. Nagyon rossz éjszakánk volt. Beni 2 óránként ébredt és alig akart aludni. Pedig nem ettem semmi rosszat szerintem. Tegnap este kihányt egy adag tejet (nem büfi volt!) és ma reggel addig pumpálta ki magából a tejet orrán száján, amíg volt benne, végül semmi nem jött. Borzasztó volt nézni és nem értem miért van ez.

Naccempilla
Írtad, hogy nálatok is volt ilyen furcsa büfinek nem nevezhető dolog? Vagy nálatok más volt? Amúgy szépen gyarapszik, tehát nem gondolom, hogy baj lenne, de azért odafigyelek rá. Persze mikor kitermelte a tejet, sírt hogy éhes. Ez is furcsa...nekem nem lenne kedvem ennyi hányás után kajálni. De őt szerintem nem viselte meg annyira mint engem.

Tiop
Nagyon szép a cukorházikó, annyira aranyos, nagyon ügyesek vagytok!
Zsani baba már nagyon nagy lány. Csak bámulok, hogy Beni egy évesen már ilyen huncut lesz. Hihetetlen, milyen hamar megnőnek a gyerekek. Hiába, most kell kiélveznem, hogy ilyen pici baba, most még lehet babázni vele.

Nircee
Köszönjük a köszöntést!

Piroska
Írtam privit!!! :wink:

KépKép
Kép
danka33

Andibab!
Nekünk ez van írva!
1-140
2-155
3-170
4-185
5-200
6-215
7-225
8-240
Remélem tudtam segíteni! :wink:

Katica!
Már tegnap akartam írni,hogy gyönyörű a csajszid!Nagyon jól ál neki a cof!Látom segítséged neked is van! :wink: :D

Pá.............

Kép
Kép
Kép
tiop

köszike a dicséreteket! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Danka!

Gyerekorvosotok mit mondott????

KépKép
tüccs

Nem hívtam a dokit... De már korábban is volt ilyen, csak akkor nem ilyen sűrűn egymás után (volt tegnap este és ma reggel is ilyen hányás) és akkor azt mondta a védőnő, hogy ez előfordul és normális, ha a gyerek súlya ugyanakkor gyarapszik, a közérzete jó és más baja nincs.
Hát a közérzetét nem tudom, de úgy látom más baja nincs, például nem lázas stb. A textilpelusokat visszamértem, amire kijött a cucc és kb 40-50 g lehet, amit kitermelt :(
Majd most ébred megint és akkor megetetem és meglátom mi lesz. Ha megint ennyi kijön belőle mint reggel, akkor hívom a dokit és megkérem jöjjön ki.

KépKép
Kép
danka33

Biztos nem lesz gond Benivel, de szerintem mindenképp megér egy látogatást a dokinéni. :wink:

KépKép
tüccs

Danka, Laurának is volt, pont ugyanilyen, hányásszerű büfizése. Ez főleg akkor fordult elő, ha hosszú idő után sem sikerült belőle kicsikarnunk egy normális büfit. Letettük és sugárban jött vissza a tejcsi. Ezután újra megetettük, mert éhes volt.
Laura alapállapotban is nagyon bukós volt, azt hiszem cseppet reflux-os is. De, mint említettem szépen kinőtte egy idő után.
Vendég

Piroska- pont ha várakozik az ember, akkor csinál dugót a kaki, legalábbis én azt tapasztaltam. Mennyi rostosat eszel egyébként? Az alma is klasszul helyreálltja az emésztést, minden nap 1 meg narancs pl.

KépKép
KépKép
gumicukor

Piroska,
írtam már, de úgy látom, nem hiszel nekem, vagy már nem emlékszel: egy csak anyatejes babánál ez TELJESEN NORMÁLIS!!!!!! A szakkönyvek szerint is max. 7 nap még belefér, azután már tenni kell valamit. Az eddigi rekord ha jól emlékszem, 28 nap volt!!!! A barátnőm mindkét gyerekét csak szoptatta sokáig, és mindkettőnél volt 1-2x, hogy 1 hétig nem volt kaki!!!! Nálunk is volt, 2x!!!!! Ez úgy alakul ki, hogy egyre több napig nem lesz, először 3, majd 4-5, majd 6-7, és ezután ismét elkezd csökkenni!!!!! Az egész folyamat kb. 1 hónap! Úgyhogy NE PARÁZZ!!!!!!! Bármit tehetsz, ha szinte 100%-ban hasznosítja az anyatejet, akkor nem tudsz belőle semmit kioréselni, max. értékes tápanyagokat!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Tiop,
köszke!!! Király vagy!!!
andibab

Sziasztok!
Csak gyorsan beugrok az ígért képekkel ( kemény 2 db) :wink:
Kép
Kép

Kép
mano83

Sziasztok!

No gyorsan bekukk...

Piroska, nálunk pont az ellenkezője van... napi 4-6 kaki, mind fröcsögős és kínlódós... (sírós) :cry:

Csajok, volt vkinek hasmenős a picije? Tudom, hogy ez is normális, csak az a baj, hogy FÁJ neki és szenved vele, pedig híg! Vmi tipp???

Danka, méred mennyit eszik Beni? Nálunk 3 dolog miatt volt sugár bukás: túlevés (ezért jó a mérleg - ilyenkor nem szabad 2 óráig kajáltatni), kakilás (valahogy ilyenko felkavarodik az egész pocija, na ilxenkor követeli a kaját és meg is kaphatja), büfizés mélyről.
De semmiképpen ne parázz rajta!!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

nircee
hiszek neked, csak parázok, mert nyűgös volt ma szegényke, de ezek szerint megint a front, mert megpróbáltunk hőmérőzni, de alig egy pici jött ki, nem "lövellt" :) . Szóval lehet, hogy kijött volna az a kevéske magától is. Na, mindegy. Ezentúl várunk. Csak a szívem szakad meg, amikor sír szegény. Nekem egy perc sírás is halál, nem bírom, ha sír, mert utálom, hogy nem tudok rajta segíteni, pedig mostanában, amikor front van és fáradt, akkor szokott sírni egy kicsit, az ölemben meg megnyugszik és elalszik. Most is ott van. :) De hason is el szokott aludni, csak akkor nem, ha nagyon kivan. Hát ezek szerint ma kivan.

gumicukor:
minden reggel és este eszek paradicsomot. Almát szoktam néha, máskor többet eszem, de most a tanulás mellett elfelejtettem. Citrust állítólag nem jó szoptatás alatt.

Jutta:
sajnálom szegény Dorkát, remélem, nálatok is jobb lesz a helyzet.

Lányok, holnap gondoljatok rám, reggel vizsgám van.

Szantre:
neked hogy sikerült?

Jó éjt!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska
lehet hogy front van, mert Beni nagyon nyűgös volt ma :( Egész nap a kezemben tartogattam, nem akart aludni...

Valakinek van tapasztalata hordozókendővel kapcsolatban? Már olyan sokszor gondoltam arra, hogy legszivesebben magamra kötném a kis pockot és akkor tudnék vele járkálni, még el is birnám egy ideig. Szerintetek jó ötlet? Kicsit bizonytalan vagyok, mert eléggé drágálom és ráadásul nem tudom, hogy szeretni fogom e.

Jutta
Igen, mérjük Benit egyszerre kb 90-100 g-ot eszik. Ha ezek után sir, régebben rátettem másik cicire, amit még negyed óráig cuppogott, na utána tuti hányás volt. Ezért mostanában már nem adok másik cicit neki. Azért nem gondolom, hogy baj van, mert hetente 250-280 g-ot hizik, ami nagyon jónak számit, tehát egyenlőre a gyarapodással nincs baj. Csak olyan félelmetes ez a hányás.
Jutta, levegős a pici, azért sir kakilás közben?

KépKép
Kép
danka33

Kati, Levi tud élni!!! :lol: :lol: Az a dobozos kép szuper!! Az alvós meg édi!

Többiektől bocsi, hogy csak erre reagáltam, majd holnap jövök, most megyek aludni!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Danka:
én vettem Anditól egy hordozókendőt, odaadjam kipróbálásra?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Didri is egész nap nyűgös volt... :( Miért ne akkor, amikor vizsgázom... Annyira sajnálom szegénykét! Na, mindegy...

A kendőt még nem próbáltam, a férjecském próbálta, de akkor sírt. Esetleg egy pihenőszék?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csak gyorsan, most fejek, mert jobb dolgom sincs amikor alszik...
(néha kevés. kell a pótlás, meg hátha így több lesz)

Piroska,
ha hőmérőzni "kell" akkor előtte visít, nem sirdogál... és ilyenkor lövel és fröccsen... nyugi... tuom a minimális sírás is kétségbeejtő... mi most csak így alszunk el, ne tud meg mennyire frusztrál

Danka,
a mennxiség szerintem jó, hízás pedig szupi! ha más baja nincs akkor ne frusztráld magad... nálam is kb. ilyen idősen volt többször olyen, mi konkrétan ágyneműt cseréltünk ey párx, én meg pizsit... és ez a megfulladádi -ha ezen parázol - hülyeség, figyeld meg, hogy kézben bukik, meg előtte "szól", de ha megnyugtat, van vmi oldaltfektetős párna.

(Fektetésről úgyis annyifélét lehethallani:
Háton fekvés:
Pro: Állítólag ez a legjobb a bölcsöhalál elkerülésére
Kontra: mi van, ha bukik?
Hason fekvés:
Pro: hasfájásra jó (Dorka persze utálja) és jó arra is, hogy a fejét szépen tartsa
Kontra: bölcsöhalál rizikója állítólag nő
Oldaltfekvés.
Pro: bukás kijön, hasnak is jobb mint a háton
Kontra: állítólag a csípőnek nem jó
Tehát altasd úgy ahogy Te jónak látod és ahogy jól alszik! :wink: )

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
Piroska!
Nirceenek teljesen igaza van!Nekem mind a három gyerkőcnél volt ilyen időszak,hogy majd egy hétig nem volt kaki,aztán egyszer csak jött egy jó nagy adag!(de csak akkor normális,ha kizárólag csakis anyatejen él) :!: :!: Könyörgök ne HŐMÉRŐZZÉTEK AZT A PICIT még!!!!Teljesen felesleges!Én akkor hőmérőztem,amikor már 1.kb 6-7 hónapos volt a pici,2.semmi sem segített és láttam,hogy nagyon jönne de nem tud!Persze azt csinálsz amit akarsz,te tudod! :roll: :!: Nyugodtan hagyd őt sírni-erőlködni,hiszen így alakúl neki ki a reflex is stb........!Ha rásegítesz szerintem avval többet ártasz neki!tuti,hogy nem hiába van ez a folyamat majd minden babánál!Lehet,hogy hülyeséget írtam le,de én így vettem észre! :roll: :!: Tornáztazsd,maszírozd meg ilyenek,DE NE HŐMÉRÖZZ,mert megszokja és a sima kakilás sem fog már akkor menni segítség nélkül! :!: :!:
MEGÉRTEM,HOGY SAJNÁLOD(ITT MINDENKI SAJNÁLJA SZERINTEM A SÍRÓ BABÁJÁT,DE EZ IS HOZZÁTARTOZIK AZ ÉLETHEZ)őK CSAK ÍGY TUDNAK KOMUNIKÁLNI VELÜNK,ÉS NEM MINDÉG AZÉRT SÍR MERT FÁJ VALAMIJE,HANEM LEHET,HOGY CSAK EGYEDŰL ÉRZI MAGÁT,VISZKET VALAMIJE(ÉN SOKAT VAKARTAM-ÓVATOSAN ŐKET)NAGYON TETSZIK NEKIK,OLYANKOR NYÚJTÓZNAK ÉS NAGYOKAT VIGYOROGNAK!EZER ÉS EZER GONDJA-BAJA-ROSSZ NAPJA LEHET A PICIKNEK! :wink: :D :!: :!:

Andibab!
Nagyon szivesen! :wink: :D Királyné!!! :lol: :lol: :lol: :wink:

Mano!
Levi nagyon édes a képeken!az a lazaság a dobozban......... :lol: :lol: :lol: :wink:

Tegnap sütöttünk mézeskalácsot a gyerkőcökkel!Ma szeretnénk egy párat dísziteni is,majd azt is megmutatom,de most pár kép a kis szakácssegédekről! :lol: :lol: :wink:
Kép
Kép
Kép
Még csupaszok!De nem sokáig! :lol: :lol:
Kép

Szép napot sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Kép
Vendég

jó reggelt!

tegnap egész nap mikulásokat festettem mogyoróból, már jojozott a szemem....ma és holnap este lesz a karácsonyi vásár a suliba...arra

délelőtt kozmetikushoz megyek....persze most jön mensi előtt a sok patti /egy hónapja semmi/ úgy hogy szenvedés lesz :?

délután már fél4-től sulizunk a szomszéd anyukával kürtős kalács projekt lesz....

Levi nagyon hapsi :lol:

Tiop

ti már előrébb vagytok....már nekünk is jó lenne ha meg lennének a díszek....

mi még a héten Egerben kórházozunk is...és csak reméljük más nem vár ránk... :cry:

én bizony hőmérőztem, sőt szélcsöveztem is, főleg Dorka volt problémás, pár hétig tartott ez az állapot, nem minden nap, de ha kellett segítettem neki...nem lett belőle semmi baja.....

jó készülődést!
becsi
Iklad

Sziasztok... megint rohanok... :roll:
Nekem most nagyon zsúfolt a karácsony, készülődni se nagyon fogok tudni, egész hétvégén jövünk-megyünk...
Tegnap írtam blogot, ha valakit érdekel, mi van velünk, másra most nincs időm... :(
Vendég

Sziasztok,

még mindíg nem vagyunk készen a karcsonyi vásárlással, hiányzik egy-két dolog még.
Plusz, rohadt konyhaszekrényünk leszakadni készül... tök jó, mert pénteken mehetünk valamit venni, mert már egy idje az összes cucc ki van belőle pakolvał, hogy nehogy a nyakamba essen, amik meg ki vannak szedve, azok a konyhában a földön sorakoznak... Aztán ha vettünk valamit, le kell szedni, helyet kell csinálni neki, majd újra fúrni, faragni, ajjj pont ilyekor....
Egyébként ebben a jó párás lakásban ennek sem használt, igaz nem a legjobb minőségű szekrény volt, de azt hittük, amig albian vagyunk itt kitart, de nem.

Mano: Levi olyan aranyos, a karton a kis dobozháza? Mi kiskorunkban a tesómmal folyton dobozházról fantáziáltunk, ami olyan nagy, hogy abban lakunk, és lefekvéskor mindíg a dobozházról beszéltünk.

Nálunk szerencsére soha nem került sor hőmérőzésre, de Lellének még mai napig 3-5 kaksija van naponta. Egyszer amikor 6 hetes volt és lázas volt, meg akartam mérni a lázát popóban, na akkor akkorát dörrentett, hogy a engem telibe a szemben lévő komódot szintén a pelenkázót pedig félig rottyantotta le. Pedig mondom, nem volt baj a kakikkal, lehet, ha egy kicsi jön ki, az is elég, de szerintem vagy 5 nap után érdemes megpróbálni.

Tiop: nagyon jók lettek mézeskalácsok én még most várom a formákat anyukámtól, hoz kettőt, nekem is van pár, de úúúúgy szeretnék egy olyat, mint a Shrek-ben Mézike volt, csak sehol nem találok, de egy párat majd körbe várok, csak az olyan hosszadalmas. Hány percig sütöd?

Díszítéshez pedig innen fogok ötleteket csenni, nagyon szépek http://mezeskalacs.uw.hu/.

Valamint még azt akartam kérdezni, hogy a mézeskalácsot lehet-e légkeverősben sütni?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szió!
Pimpo!
Előmelegített sütőben kb 5-10 perc!Nem több! :wink: :D 7-es fokozaton ami-225 fok!Azt nem tudom,hogy lehet-e légkeverősben sütni!Gondolom lehet! :roll: :?: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi a dicséretet! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Megnéztem a díszitést!Jaj nagyon szépek!!Nekünk nem lessz olyan szép,ehhez már művészet kell! :D :wink: Mi (amit a fára teszünk)azt gyöngyökkel díszitjük!Aztán vettem szines torta díszt(én egér kakinak hívom)!Majd megmutatom nektek a kész kalácsokat is! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Jön a karácsony, szegény embert még az ág is húzza alapon tegnapelőtt bekrepált a házimozi rendszerünkből a dvd lejátszó, tegnap meg megdöglött a videó. :evil: :evil: :evil: Persze hiába viszem szervízbe, mert idén már nem lesz kész. Ráadásul nem egy noname vacak a cucc, mert a tv, a video és a házimozi is LG, nehogy kompatibilitási gondok legyenek, azonos márkát vásároltunk anno...

Csak tudnám, mit kezdjek Bogival, az összes kedvenc meséje dvd-n van, kivéve a Szépség és a Szörnyet, az videokazin, de már azt se tudjuk nézni... Meg van zakkanva teljesen, mert a Minimaxos meséket nem kedveli, csak 2-3-at... És mostanában annyira "mesés" lett, de az nem jó ha könyvből mesélünk neki, ahhoz még kicsi, csak kitépi a lapokat a könyvekből. Most honnan a rákból szerezzek egy lejátszót????? :evil: :evil: :evil: :x :x :x :evil: :evil: :evil:

Üdv:
andibab

Andibab: számítógépen, notebook-on? Más nem jut eszembe vagy gyorsan egy gagyi vevése? Már lehet 5-6 ezerért venni a media markt-ban.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka,
köszi a mediamarkt-os tippet, a nagy bosszankodásban leállt az agyam, igazán eszembe juthatott volna... majd megnézem a honlapjukat, vagy bemegyek az Árkádba. Csak nem szívesen vennék "felesleges" cuccot, hiszen javítható mindkét lejátszó, csak kicsit használva voltak... :wink:

Képzeljétek, meghozta a futár a férjem karácsonyi ajándékát, de még nem bontottam ki, hogy megnézzem, mert Bogi annyira lelkes ilyenkor, hogy biztos nem állja meg dumálás nélkül, majd ha letettem aludni ebéd után, megnézegetem. Abban is csak reménykedek, hogy be fogja fogni a beszélőkéjét, nehogy elárulja az apjának délután, hogy itt járt egy bácsi... :roll: :? :D

Most készültek a csibékről:

Kép

Kép

Üdv:
andibab

Andibab: hát ja, nyilván nem szívesen vesz az ember felesleges dolgot, főleg, hogy a másik javítható, de amikor már azt kívánod vagy mondod, hogy mindent megérne, csak tudjon mesét nézni, akkor bánja az ember, hogy nem vette meg. Ilyenkor meg amikor hajlamos az ember a tv előtt punnyadni, még nekünk is jól jön egy-két film, nemcsak a gyerkőcnek a mese. Nagyon szépek a csajok, Bogi már nagyon jól tűri a copfokat amint látom!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Én is csak gyorsan bekukkantok, mert megyek kinyújtani a tésztát a házhoz, majd beteszem sütni. Kihasználom,míg Marci alszik.

Tiop,
múltkor nem írtam,hogy köszi, megnéztem a videót, nagyon szuper, nekem segített!!!!!!!!! És gyönyörűek a sütijeid! Hihetelen, Zsani milyen ügyesen segít!!! :D :D :D

Most nem emelek ki senkit, de az összes gyerek egytől-egyig GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Piroska,
TE MEG ERŐSÍTSD MEG MAGAD LELKILEG!!!!!!!!!!!! TE VAGY DIDRI ANYUKÁJA, ÉS HIDD EL, NEKED KELL A LEGERŐSEBBNEK LENNI!!!!!!!!! HA NE ADJ' ISTEN BETEG LESZ, HIDD EL, MINDEN RÁD FOG HÁRULNI, NEKED KELL LEFOGNI/ORROT SZÍVNI/TORNÁZTATNI STB... ÉS MINDEKÖZBEN NEM SÍRNI, HANEM ÜVÖLTENI FOG! TIOP JÓL ÍRTA, NEM MINDIG AZÉRT SÍR, MERT BAJA VAN, KÉSŐBB AKKOR FOG SÍRNI A LEGELKESEREDETTEBBEN, MIKOR HISZTIZIK, MERT TUDJA, HOGY OLYANKOR AZONNAL UGRASZ! LÁTOD, SZANTRE SEM HAGYTA MÁRKOT HASON, MERT NEM BÍRTA, HOGY SÍRT, ÉS A VÉGÉN GYÓGYTORNÁZTATNI KELL! (SZANTRE, NEM MEGSÉRTENI AKARTALAK, CSAK PÉLDAKÉNYT HOZTALAK FEL) PERSZE ÉRTEM, HOGY A LEGJOBBAK A SZÁNDÉKAID, ÉS ÉN SEM VAGYOK A SÍRNI HAGYÁS HÍVE, DE VANNAK HELYZETEK, MIKOR PONT AZ Ő ÉRDEKÉBEN HAGYOD SÍRNI.
A NAGYBETŰK NEM KIABÁLÁS MIATT VANNAK, HANEM A HANGSÚLY MIATT! :wink:

Mano,
mikor mész dokihoz? Írtad, hogy menni fogsz, mert még mindig érzel mozgásokat!

Kép
Kép
nircee

Helló,

Na nálunk besűrűsödtek itt a karácsony előtti napok. Tegnap voltunk az ovis karácsonyon, Szonja nagyon jól érezte magát.
Anyósomnak mára ment le a láza, vesemedence gyulladás. :(
Az éjszaka Szonja is belázasodott, de a dokinéni szerint nincs a torka sem bepirosodva, füle is rendben, köhögés is elmúlt, csak az orra folyik. Reméljük hamar elmúlik. Csakhát az éjjel 2 óránként kelt, sírt, sétálgattam vele a lakásban, és a vállamon aludt.
Most napközben jó a közérzete, olyan mint máskor. Én már gyógyulgatok, már csak rekedt vagyok. A párom most kezdett el köhögni, ugat, mint a szamár. A dédiék is betegek, lázasak. Nem tudom ebben a közegben, ahol mindenki göthős, hogy a túróban lehet meggyógyulni? Sokat szellőztetek, és ki is megyünk többször pár percre. Hátha kiszállnak a bacik. :(

Ezenkívül, fogalmam sincs, hogy a halászlén kívül mi kerül még az ünnepi asztalra...persze ahhoz még be sincs vásárolva... :?
És hiányzik még 2 ajándék, illetve néhány apróság...
Szóval, el vagyok havazva mint állat.... :( :? Na majd csak lesz valami... Még terveztem, hogy csinálok ajándékkísérőket is...

thenus

Piroska,
csak szeretnék az előttem szólókhoz csatlakozni, és kérlek, NE HŐMÉRŐZD A PICIT!!!!!
Tanulságul egy történet, ismerősöm 1 éves kislányáról van szó - novemberben volt a szülinapja -, akivel hónapokon keresztül ment a kínzás:
A babát (aki még most is anyatejes!!!) icipici korában, amikor nem kakilt 2 napig, már hőmérőzték, aztán ehhez úgy hozzászokott, hogy hőmérő nélkül nem volt hajlandó "dolgozni". Ekkor áttértek a glicerines kúpra, merthogy már rendesen szorulása volt a kicsinek a hőmérőhöz szoktatás miatt. A gyerekorvos hiába figyelmeztette az anyát, hogy hozzászoknak a picik a kúphoz - mert úgy sokkal "simább ügy" a kaki - ő adta neki, hogy ne sírjon, és ne erőlködjön... Aztán már a kúppal se ment a kaki egy idő után, így 1 ÉVESEN a sebészetre került, ahol KIKAPARTÁK a gyerekből a sz@rt (bocs, de máshogy nem lehet leírni). Ezt még 2x meg kellett csinálni a kislánnyal, hogy rászokjon a kakilásra újból. Persze egy ilyen kikaparás rengeteg durva dologgal jár - végbélberepedés, iszonyatos vérzés, stb., de már nem volt más megoldás. Mindez az anyuka hülyesége miatt, mert nem bírta nézni-hallgatni, hogy sírdogál és erőlködik a pici, és 2 nap után a hőmérőhöz nyúlt, pedig valószínűleg az esetek 90%-ban nem volt rá szükség, mert nem azért nyűgösködött a baba...

És még valami:
Ha én egyfolytában vigyázzban állnék a csajok mellet, mert épp nyűglődnek valamivel, elhanyagolnám magamat, a férjemet, a háztartást, stb... és a pszichiátrián végezném! A kicsiknek egyszerűen nincs más kommunikációs lehetőségük, csak a nyüszizés, ami sokszor csak amiatt van, mert épp unatkoznak, vagy pl. nem tudja megfogni a saját lábikóját torna közben, nem éri el a játékot maga mellett, épp melege van vagy fázik, stb-stb-stb!
Roni mostanában pl. azért "kiabál" mert baromira ideges lesz attól, hogy hasra akar fordulni, de nem tud, hiába tekereg-nyújtózik, mint akinek fáj valamilye, mert útban van a keze... ezzel nem tudok mit kezdeni, megsimogatom az arcát, nevetek egyet rá, aztán hagyom, hadd próbálkozzon.
Ez is a fejlődés része...

Nem megbántani akarlak, vagy kioktatni, de igenis kell a gyerekeknek a nyűgösködés-sírás is...
andibab

Csajok eléggé letörtem az imént. :cry: Felhívtam a sebész dokinénit, hogy időpontot kérjek a műtétre és kiderült, hogy az a rohadt, telibevert, köcsög, szemét, qrva TB megszűntette a támogatást. Így 150.000 Ft - ba kerülne Laura műtétje. :cry: Komolyan mondom, hogy olyan szinten van elegem Magyarországból, hogy azt le sem tudom írni.
Megbeszéltük, hogy még január első hetében felhívom, mert hetente változik a helyzet. Ha így marad minden kereshetek új gyereksebészt, mert nincs most erre pénzünk. :cry:
Egyszerűen elkeserítő a helyzet... :cry:
Vendég

Andi
öt napig nem kakilt. de nem fogom többet, már írtam, hogy ezte nem szeretem.
dvd-t lehet nézni számítógéprőlis, az nem jó, amíg megjavítják a másikat?

vizsgám ötös. :D :D :D

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

köszi lányok a hozzászólásokat, én sem szívesen hőmérőztem volna rendszeresen, szerintem nem lesz gond, ha eddig tudott kakilni, ezentúl is fog.

leányzó az ölemben, egy kézzel nehéz írni, úgyhogy majd később írok még

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

pilla

sajnálom :( :( :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

pimpoka
olvastad, mit írtam a lufifújóról?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Csak bekukkantok , mert rengeteg a dolog itthon. Most jöttünk a bevásárlásból, hát már fél10-kor a corában voltunk, és tömeg volt. :shock: Örülök, hogy a nagyját megvettük, már csak 1-2 apróság hiányzik és egy piaci körút.

Vizsgázóók mi újság????

Giga!
Mi volt a kórházban ??????

Bocsánat, hogy a többieknek nem írok, de muszáj mennem rendet pakolni.

KépKép
tüccs

Piroska, gratulálok! :lol:

thenus

köszi :D :D :D
most már remélem, minden visszatér a régi kerékvágásba

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska gratulálok!

Úgy látom másik gyermekorvost is kell választanunk... Felhívtam a doktornőt, hogy adjon tanácsot gyermeksebész ügyben és kerek-perec kijelentette, hogy ő egész délelőtt bent volt, ráadásul 3-tól van rendelés. Azért most már, ha hívtam mondjam mi van... :shock:
A régi gyerekorvosunkat, háziorvosunkat akármikor hívhattam. Tudom, hogy nekik is van pihenőidő, meg mit tudom én... De... Felháborítónak tartom, hogy egy ekkora községben egy gyermekorvos van és nekem nincs választási lehetőségem, hacsak nem akarom a gyereket a 16. kerületbe hordani.
Egyre jobban úgy érzem, hogy akarom. Megyünk a 16-ba és kész...
Vendég

Mellékesen jegyzem meg, hogy a 7 év alatt, amióta itt lakunk, még SOHA nem hívtam a mobilján, ez volt az első alkalom. A rendelőben is csak 2-szer hívtam, időpontkérés végett. Amikor kijött az újszülöttemhez 4ezer FT-ot adtam Neki. No comment...
Vendég

Ha nem akarja, hogy hivogassák, mi a bánatnak adja meg a mobilszámát?
Fúúúú... Úgy felhúztam magam... :evil:
Vendég

Pilla:
ne hergeld magad, akkor inkább gyere a XVI.-ba :):)
nem ér annyit az egész

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee, persze hogy nem sértődök meg, teljesen igazad van. Így utólag tényleg azt kívánom, bár határozottabb lettem volna ebben a kérdésben, és nem kéne most kínozni a tornával. De a következő gyereknél már okosabb leszek, Márkkal pedig mindent megteszünk hogy minél kíméletesebben fejlesztgessük és behozzuk a lemaradást!

Amúgy forgolódni elkezdett, egész ügyes, bár nagyon kell neki a motiváció :wink: Helyváltoztatás terén pedig a nagy tudomány: a hátrafelé kúszás (úgy mint egy kis hernyó csak hátrafelé 8) )

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre:
hogy sikerült a vizsgád?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként ma annyira nyűgös volt, hogy bármit csináltam, sírt. Megint van szerintem valami front, mert ő olyankor teljesen kivan. Máskor meg egy kis angyal. Amikor láttam, hogy ölben vonaglik, sír, ha leteszem, sír, pelus rendben, evett (kaja közben nyugi, utána büfi, akkor megint sírt:(), úgyhogy úgy döntöttem, beteszem a kiságyába, símogattam a kis fejét és elaludt. Most nem tudom, meddig alszik, de remélem, még egy kicsit elvan, mert szegénykém nagyon nem volt formában. Ilyen lütyő dolgot, hogy front... Ááá...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?