Új privát üzeneted érkezett!

Ui: már el is kezdődött a teáztassak-neteáztassak, időre-igényszerint szoptassak, sírásra-felvegyem-nevegyem okoskodások, pedig még csak a nagyikkal, egy nagynénémmel és a gyerekorvossal beszéltem! :?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Inkább ilyen legyen a pelusban, mint semmilyen... Nincs igazam?
Jó, hogy újra itt vagy.
Neked akarnak tanácsokat adni? Nem hiszem, hogy szükséged lenne rá. :) Hiszen nekünk is Te adod a legjobb tanácsokat...

Kép
tittina1982

Titti
Aranyos vagy! :) De én se vagyok ám egy guru, csak van pár ember meg könyv, akitől tanulok! :)
Az okoskodások meg épp azért bosszantanak, merT NEM KÉRTEM jótanácsokat! :twisted:
Mindegy, majd abbahagyják... :)

Kép
Kép
Kép
cas

persze, hogy fél kézzel gépelek én is... :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Szia Cas! Adj tanácsot! :D Ha fejek le tejet utánna fejhetek még ugyanabba? Mert ez nem elég egy etetésre. Végre sikerült. Ma hozott egy lány, használtan vettem, de tök jó. Az enyémmel nem boldogultam. Az új-használt Avent kézi.
Kia! Van hogy 120-at, van hogy 40-et eszik. Nem tom jó ez így? Neked fixen eszik mindíg ugyanannyit?
Titti! A szalagok nyúlnak...

Kép
nyafi

Nyafi
Ha hűtőben tartod, akkor igen, de csak ha az egész 24 órán belül elfogy. Utána mehet az egész a lefolyóba.
Tehát nagy időkülönbséggel nem nagyon érdemes szerintem egy edénybe fejni. Irigyellek, hogy tudsz fejni! Nekem ez nem megy.
Érdekes dolog ez, nekem az avent kézivel nem jött semmi, most szereztem elektromos medelát, azzal se. Nem indul meg a tejleadó-reflex. úgy látszik gépet nem szeretek etetni! :D
És ugyan nem nekem szól, de miért kéne mindig ugyanannyit ennie? Ha álmosabb és hamarabb elalszik rajta nyilván nem eszik annyit, mint ha éber és iszonyat éhes! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Eloszor is

Drumka!
Szeretettel gratulalok Barbarahoz, es remelem, ma mar mind a ketten egyutt lehettek otthon!

Cas!
Orulok, hogy ti is haza mehettetek, es hogy minden rendben ment a szulessel. Majd meselj, gyors atfutas utan ugy tunik, meg nem tetted!

Rolunk: Rebeka mult heten ismet hazahozott egy virust, ami rajta egy, rajtunk ket nap alatt ment at. Hal`Istennek mar tul vagyunk rajta, es most ugy tunik, az egesz csalad egeszseges.
Most mar teljes biztonsaggal kijelenthetem, hogy Zsofi nem kapta el a baranyhimlot, aminek nagyon orulunk! :) :) :)

Velunk csak kisebb dolgok tortennek, minthogy harom napig nincs Internetunk, vagy egy hetvegi beiglisutes, ami felboritja egesz csaladunk eletet, karacsonyfa-vasarlas es karacsonyi koncert. Most pedig mar teljes gozzel gyartjuk a karacsonyfa-diszeket, a fa mar all, csak disziteni kellene.
Zsofi tovabbra is gep modjara eszik, ma ejszaka azt hiszem haromszor keltett. Van, hogy mar nem is szamolom, mert annyira hulla vagyok. Olyan hurkai vannak a labain, amilyeneket en meg eletemben nem lattam (nemhogy a sajat gyerekemen!), de a pofija teljesen normalis (szoval nem nagyfeju, csak nagy feje van, mint ahogy a dokim mondta :roll: )

Karacsonyi ajandekok becsomagolasaval mar keszen allok, mar csak Zsofi ajandekait kell becsomagolnom Rebeka segitsegevel, ami egy kicsit hatraltatni fogja a dolgot, de azt hiszem, hosszu tavon megeri.

Feltekenyseg: nalunk sajnos nagyon kijott. Rebeka neha teljesen kezelhetetlen. Azelott tole szokatlan hisztiket szokott levagni, szamunkra teljesen ertelmetlen helyzetekben (amelyek nyilvan csak szamunkra ertelmetlenek, nem az o szamara). A szopiparnara gyakran er oda o Zsofi elott, es ilyenkor ido lekonyorogni rola, az esetek tobbsegeben teljes lehetetlenseg.
Probalok nagyon odafigyelni, hogy csak ra is sok idot szenteljek, de vannak pillanatok (kulonosen a szoptatasok), amikor Rebeka tudja, hogy Zsofi sokkal kozelebb lesz hozzam, es lehet, hogy odaul egy konyvvel, vagy csak odabujik, de akkor is ugy erzi, a masik "elonyben van" hozza kepest.
En valahol nagyon megertem ezt a fajta feltekenyseget, es orulok, hogy most, es nem kesobb kell atesnie rajta. Es nekunk is. Nyilvan, ha az embernek egy gyereke van, azt kenyezteti, ha meg ketto, akkor megoszlik a figyelme (nem a szeretete). Zsofi szerintem nagyon kis stramm csaj lesz, mert mar most szokja Rebeka reszerol a "nevelest". Es teny, hogy Zsofit kevesebbet tudom felvenni, mint anno Rebekat. Neha tenyleg fel kell mar porszivozni, mert az embert ellepi a kosz, vagy el kell mosogatni, mert mar egy tiszta kiskanal sem marad a nemletezo konyhafiokban (meg mindig keszulofelben... :roll: ). Fozni a parom nem engem Zsofival a kezemben, es teljesen igazat adok neki.
Nalunk sajnos most annyira hideg van, hogy Zsofival ki sem merem dugni az orrom az utcara. Ezert en is egy kicsit remeteeletet elek, es mar nagyon vagyom ki!

Felebredt Zsofia, hiv egy ehes szaj!
Szep napot mindenkinek, aki meg egyben, annak turelmes varakozast, a tobbieknek meg - hat - problemamentes elso heteket!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Puszi GEM!!!! Köszi Cas!

Kép
nyafi

Csak egy gyors bekukk, hamarosan nekiülök a beszámolónak is, ígérrem! Addig is:
A lányom egy angyal! (Egyelőre... mert hát mégiscsak Luca-napkor született... kis boszorka! )
Hagyott aludni az éjjel, csak szopizni kelt fel 2-3 óránként (és akkor se tartott tovább 20-30 percnél).
5 körül nyűglődött kb. 5 percet a szopi közepén, de ahogy a karomba vettem hallottam-éreztem, ahogy telirakja a pelust! :)
Na azt kicsit rosszul tűrte, amíg tetőtől talpig átöltöztettem, de utána bekajált és aludt szó nélkül tovább.
Egyékbént mióta teljesen kiürült a pocakjából az utsó tápi is (meg gondolom a lassan 1 hete tartó szigorú diétám nálam is teljesen hypoallergén tejet eredményez :D), semmi buborgás a pocakban, és az arca is szépen feltisztult. (Volt rajta pár gyanús pötty.)
Na röviden ennyi van velünk, nagy boldogság van minden téren!
Drukkoljatok, hogy így is maradjon. :)

Gem
Kitartás! Jó olvasni rólatok!!! :)
Másfelől meg anyósom mindig azzal vigasztalt, hogy a férjem után (aki egy elég nehéz eset gyerek volt) a többiekkel már sokkal-sokkal könnyebben ment minden, mintha érezték volna, hogy nekik "muszáj" kiegyensúlyozottabb és nyugisabb gyereknek lenniük, hogy az anyjukat ne kergessék az őrületbe! :D
ebben bízom én is! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Csak gyorsan két kép:
Kép

így altatok két gyereket egyszerre (Csilla belealudt a szopiba, Sebit persze már nem annyira hatékonyan, ahogy az látszik) :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas! Milyen a diétád ?Mit eszel? Ill.mit nem?

Kép
nyafi

Cas
Gyönyörűek a gyerekeid! :)
És nagyon örülök, hogy Csilla-baba ilyen jókislány.
Sebi hogy viselkedik Vele/Veletek? Olyan áhitattal nézi a húgát...

Gem
Kitartás Rebekához, a "kis éhenkórászhoz", és persze az ünnepekhez. Egy kicsit irigyellek a karácsonyi progijaid miatt, nekünk most nem lesz nagy ünnep. Autót szeretnénk, de nagyon. Viszont jövőre, már a Törpe ilyenkor majdnem 1 éves lesz, azt hiszem megéri majd a készülődés, meg a vele járó nyűg...

Na varrok egy kicsit, aztán vasalok egy kicsit, de előtte még bedobok egy levest...

Kép
tittina1982

Nyafi
Nekem azért kell diétáznom ,mert nálunk a családban elég súlyos ételallergia van, Sebi is nagyon durva volt ilyen picinek (tej, tojás, citrusfélék, olajosmagvak), tiszta ekcéma volt az egész gyerek tetőtől talpig 10 hetes korára, mert én a fent felsoroltakat ettem, és a tejemtől kijött az allergiája. :(
Hát ezt próbáljuk megelőzni most előre. :)
Ha szerencsénk van, akkor kb. 1 éves koráig elég csinálnom... :roll:
Na most megyek etetni, jövök még!

Kép
Kép
Kép
cas

Lányok!

Mik a tapasztalatok: szükség lehet a kórházban a mellszívóra?
Most írkálom össze a kérdéseimet, mert ugye holnap megyünk a kórházba.

Kép
tittina1982

Ja! egy kis érdekesség.
Nemrég tudtam meg, hogy itt Írországban egyáltalán nem divat szoptatni. És mi még csodálkoztunk, hogy miért van itt minden gyereknek aránytalanul nagy feje?!?! :shock:

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Gem:Örülök,hogy már jobban vagytok,és Zsófi nem kapta el a bárányhimlőt.Nálatok már áll a fa???????
Nekünk műfenyőnk van,de jövőre már veszünk mi is rendes fát,akkor már Réka értékelni fogja.

Cas:Nagyon aranyosak a kicsik.Mintha Sebi nem is lenne olyan álmos..........Azért nem semmi lehet ez a diéta 1 évig.Én csak cukor,és szénhidrát diétát tartottam,de elég volt a terhesség alatt.Bár most is kellene,de elég jó cukoreredményeket mérek,és nem tartom olyan szigorúan.

Tittina:Én fejtem a korházban,de mi bent voltunk három hetet,úgyhogy szerintem nem kell vinned.
Ime két kép Rékáról.

Kép

Kép
Lehet,hogy kicsi lessz a kiságyunk???? :oops: :oops:

Kép

Kép
ancsa03

Titti
Nekem jól jött bent a mellszívó, mert éjjelre beadtam CSillát, és így este fejtem neki (ami kevés jött :(), és odaadtam vele, hogy azzal pótoljanak.
Illetve nekem nagyon laposak a bimbóim, a szívóval ki tudtam ugrasztani, hogy könnyebben rákapjon a kölök.

Kép
Kép
Kép
cas

Köszike a gyors válaszokat.
Megkérdezem, hogy egyáltalán hogy van itt ez a dolog, hogy külön van csecsemő-osztály és elviszik majd éjjelre, vagy velem lehet végig, mint Szilvivel. És ha velem lehet, akkor sztem nem viszem...

Kép
tittina1982

Cas!
Nagyon edesek igy egyutt, es persze kulon-kulon is! A kettes altatas nekem is nagy kihivas, egyszer mar sikerult! 5 het alatt. Eleg rossz atlag. :roll:

Ancsa!
Latod pici Reka nem is olyan pici! Mar kinotte az agyat! :lol: Nagyon kis szeretnivalo pofija van!

Titti!
En vittem mindket lanyhoz mellszivot a korhazba, Rebekanal kellett, Zsofinal nem. Zsofinal mar tudtam szoptatni, Rebekanal meg gozom nem volt, hogy hogy csinaljam, es kenyelmes poziciot sem tudtam hozza felvenni, mert mindenem ugy fajt alul.
Kerdes, hogy csak azert akarsz-e fejni, hogy beinduljon a tejtermeles, vagy oda is akarod adni majd a picinek. Mert ha az elso napokban nem tudod cicire tenni (barmilyen okbol kifolyolag, amit elore meg nem lathatsz), akkor jobb, ha ott van a mellszivo, ami beindithatja a tejtermelest. Ha pedig oda is tudod adni neki a lefejt tejet, annal jobb. Ahhoz viszont rendszeresen fertotleniteni kell a mellszivot. Kerdezz ra, hogy ezt meg tudjak-e oldani neked bent!
Szoval diohejban: en vinnem!

Jelentem, igen, nalunk mar all a karacsonyfa. Mi otthon mindig 24-iken diszitettuk, egyutt a csalad. De mivel ugy ereztem, ket leanyzom mostanaban egy kicsit felboritotta a kiszamitott terveimet, es biztosra akartam venni, hogy 24-iken este mar allni fog, hat feldiszitettuk most. Kicsi, viszonylag keves, szinte kizarolag csak itthon es egyutt keszitett diszekkel.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!
Köszi Cas! Ezt a citrus dolgot már mástól is hallottam. Akkor ez okoz ekcémát?
Titti! Én vittem. A gyerek velem volt, de a tej nem akart beindulni, így abban a 2x2 órában mikor nem volt ott, fürdés, vizsgálat én masszívan fejtem, bár nem jött belőle,jót is tett neki, főleg mert császárosnál nehezebben indul be. Fertőtleníteni biztos tudnak a csecsemősök, nekik is kell valahogy. Ja és bimbóvédőt is vigyél. Nekem azóta is azzal eszik és nem fáj a cickóm.
Réka nagyon komolyan lóg le folyton az ágyáról. Jól alszik? Hasa fáj még? Lányok ti hogy böfiztettek? Nekem olyan nehezen megy és nagyon szenved közben.

Kép
nyafi

Jó reggelt!

Titti, én is vinném a mellszívót. Inkább ne kelljen, mint ne legyen, bár igaz, nekem is a férjem hozta be utólag. Ugyanolyan problémávaL küszködtem, mint Cas, hogy Kriszta nehezen tudta elkapni a bimbót, ezért nem is evett túl sokat. NAgyon kisebesedtek a melleim, mire vettem bimbóvédőt, :roll: sőt, utána gyógyulni sem akart.
Szóval, szerintem hasznát veheted a szívónak még akkor is, ha melletted lesz törpi, és a bimbóvédőt mindenképpen vidd, mert nem tudhatod! :)

CAs, nagyon édesek a manók kóülön-külön és együtt is. :) Eléggé drasztikus a diétád, valóban, de biztos megéri, ha muszáj. Előre végülis nem lehet tudni, de nagyon remélem, hogy Csillababa nem lesz allergiás! :)

Nyafi, én a vállamra vettem Krisztát és úgy ütögettem a hátát-popsiját, apukája mindig hasrafektette a karjára úgy, hoyg a feje magasabban legyen, és ugyancsak ütögette a hátát-popsiját. Nálunk nem volt baj. Ha nagyon hosszú ideig nem sikerült (néha) akkor lefektettem féloldalt.
Még az vált be ilyenkor, hoyg a felemelt pozícióból kb. félpercnyire hanyatt fordítottam, majd vissza. Állítólag így megmozgattam egy picit a benti buborékokat és ezért sikerült utána hamarabb. :)

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Gem
A kettes altatás nagy kaland, eddig szerencsénk volt, mert mind a két gyerek egyszerre aludt el délután, és nagyjából este is. De hát még csak 2 napról van szó! :D

Tittina
Nálunk el lehetett dönteni, hogy beadjuk vagy kint marad éjjelre a baba. Az első este bent volt (asszem akkor tán nem is lehetett volna kint, mert megfigyelik), a másodikon kint akartam tartani. Hajnali 1/2 3-ig bírtam, hogy egyfolytában szopni akart (éhes volt a szentem, de még nem volt mit enni), így addig bóbiskoltunk felváltva hol az egyik, hol a másik cicimmel a szájában. Ez nagyon jót tett a tejtermelésemnek, viszont teljesen kifacsart. Hajnal 1/2 3-ra már annyira reszkettem a fáradtságtól, hogy megkértem a csecsemősöket, mégis vigyék be, mert félek, hogy elejtem. :(
A köv. estén újra kint akartam tartani, de annyira fájt a gátam meg az aranyerem (ez utóbbi jobban sajnos), hogy nem futottam neki az egész napi babázás után az éjjelinek is, hanem megpróbáltam pihenni, hogy legalább nappal bírjam a strapát.
Este azért jól kifejtem a melleimet, hogy a tejtermelés se boruljon fel az éjszakai kihagyástól.
Szerencsére nincs is gond a mennyiséggel, viszont az elején kicsit kirágcsált a csajszi, úgyhogy annak még gyógyulnia kell, így elég fájdalmas a szopi... :( De sebaj, már javul, Csilla nagyon ügyesen szopik, Sebinél ennél sokkal rosszabb mellekkel és szoptattam. :)
Szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy akárhogy is van a csecsemőosztály nálatok, ne ess kétségbe! :)

Ancsa
Nagyon édes Réka! Nagy csajszi! :)

Nyafi
A citrusfélék okozhatnak ekcémás tüneteket allergiásoknál. Sebi pl. még ma se eheti egyiket se, pedig a mandarin szeretné... :(
Büfiztetés: CSilla se mindig akar, pedig hallom, ahogy nyeli a levegőt az első percekben, amikor nagyon dől a szájába a tejcsi. Ha szerencsém van kiköpi, vállra veszem, simizem a hátát, büfizik, és szopizunk tovább. Ha nem köpi ki a cicit, hanem beszunyál a szopi végén, akkor nem nyaggatom. :oops: Hason bukik is ilyenkor. :oops: De többnyire oldalt alszik el a cicimen, és nincs erőm még nagyon erőltetni a kiságyat, hanem hagyom ott, és nincs baj.
Mondjuk ő nem hasfájós (kopp-kopp-kopp) úgy néz ki, így könnyen vagyok bátor!

Edit, Titti
Ne haragudj Edit, de nagyon nem értek egyet a bimbóvédővel. Anno Sebinél én is használtam, de a sebeken nem segített (sőt), viszont utána nagyon nehéz volt leszokni róla. Sajnos ez is okozhat cumizavart, illetve a tejtermelésbe is beleszólhat (nem kap elég ingert a cici, mert ott van a baba szája és a cici közt egy réteg szilikon).
Inkább javaslom mindenkinek, hogy kérjen ott bent segítséget (csecsemősök v. védőnő), ha nehezen tudja mellretenni a babát! Én nem kértem Sebinél, most igen, és sok szenvedést megúsztunk volna, mert kiderült Sebi gyakorlatilag sosem volt rendesen mellen (nem volt elég mélyen a szájában a bimbó, azért rágott szét folyton).

na most megyek enni vmit, amíg még szunyál a csajszi. Majd jövök! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, igen, én is egyetértek veled a bimbóvédővel kapcsolatban, de ha te láttad volna az én mellbimbóimat, hoyg hogyan néztek ki, és te viselted volna azt a fájdalmt, amit én minden szoptatáskor 5 hétig átéltem, nem tudom, mit tennél. Sajna, én most épp az ellenkezőjét gondoltam tenni: nem engedem, hoyg bárki besegítsen a szopiztatásba, mert nekem éppenhogy a csecsemős nővér szúrta el a dolgokat, és persze, csakis jószándékból, hisz segíteni akart. Kriszta bekapta a mellemet, de hogy? Nem a bimbót, hanem fölötte (hogy hogyan, ma sem értem :roll: ) , és szívta, szívta, amíg egy eleven húscsíkot ott nem hagyott nekem. MÉg most is fáj, ha belegondolok. Ez volt az elején, aztán jött a többi csapás, de erről inkább nem is írok, mert ismét csak bőghetnékem támad.

De most biztos vagyok benne, hoyg sikerül. Mármint a szoptatás. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith!
Mar nagyon keves napod van hatra! Hogy eled meg?

Reka!
Jelentkezz, kicsit eltuntel. Ugye szolsz, ha szulni mesz????

Puszi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szevasztok csajok!

Itt vagyok ám,csak luk nincs rajtam,amin levegőt vegyek,mert annyira hasfájós mindkét kölköm,hogy semmire nincs időm!Enni,inni,aludni pisilni ezek hihetetlen luxus dolgok az életemben!Egésznap pizsibe nyomjuk az ipart.Nagyon komoly!Papaverin gyógyszert kaptak a drágáim,de szart sem ért ezért tegnap visszaálltunk az Infacolra!Végigaludták az éjszakát egy kajálással!Ja és hőmérőzés a fenékbe,hogy kakiljanak,mert akkor megkönnyebbülnek!No meg bejátszik a szélcső is!Csupa izgalmas dolgok!Nagyon durva frekvencián nyomják ha rákezdik és egyszerre ketten,néha felváltva!Ha kimerültek,akkor 5órát alszanak,mint állat!Na az a kánaán!Tejem alig van,mert azt javasolták,egyszerre csak egyfélét egyenek.Vagy tápszer vagy anyatej!Ezáltal lecsökkent a tejtermelés,no meg a semmi alvás,evés miatt is!3napja visszatértem a régi rendre és amennyi tej van odaadom nekik,majd pótolom tápszerrel és lőn világosság megint lett tejem!Mondjuk így is kell a tápszer sajna!Szépen híznak!Dóra már 2800, Balázs 3300.Szeretnek fürdeni!
Klasszak a babás képek!Mindenkié gyönyörű,akinek ezen az oldalon van!
Mindenkinek csókjaim!!!!!!!

Kép

Kép
Vendég

Edit
Hidd el, tudom mennyi szenvedést kellett átélned, én 8 hétig szoptattam vastagon sebes bimbókkal Sebit. :( Nekem sajnos a védő többet ártott, mint használt, azzal is egyre sebesebb lett, és mikor megpróbáltuk elhagyni se lett jobb vagy rosszabb, csak máshogy sebes. :( (Egyébként a szopis tanácsadók is először a védő elhagyását kérik...)
Most látom csak, hogy mi volt a baj Sebinél, és ezen még a szopis tanácsadó sem tudott nagyon segíteni, akinél anno jártam, bár lehet, hogy ez nem rajta múlt, hanem addigra már rögzült a helytelen szopis technika. :(
A lényeg, hogy most szerencsém volt, mert egy nagyon normális csecsemős ébresztett rá, hogy CSilla is éppencsak a hegyét szopizza, a rendes evéshez sokkal mélyebben be kell kapnia, és azt is megmutatta, hogy az én lapos és vaskos bimbómat hogyan adjam a szájába, hogy jól tudjon rászívni. Na utána volt ám nyeldeklés! :D
Azóta pedig egyre ügyesebb (a kezdeti bénázások miatt a jobb megint sebes kicsit), így lassan gyógyulok, Csilla pedig gyönyörűen szopizik. :)
Én nagyon be voltam tojva, egy ilyen szopikudarc után (amit nekem se volt 2 perc feldolgozni, elég sok sírásba került!!!) és nagyon felkészülten és nagy elhatározásokkal futottam most neki.
De mindez semmit nem ért volna, ha vki rá nem vezet, mit is csinálok rosszul.
Nagyon drukkolok, hogy most nektek is jól sikerüljön, óriási dolog, hogy te már tudod, hogyan kell jól csinálnotok, biztos nem lesz semmi gond Mütyürkével!!! :)

Benszi
Nagyon jó olvasni rólatok, irigylem az optimizmusodat és a humorodat!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Cukik a babák nagyon! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Na megjöttünk a kórházból.
Hála Istennek fejfekvéses az én Drágám. :)
Most nem volt UH, csak egy nagyon tapasztaltnak, hozzáértőnek látszó doktorbácsi nyomkodott meg minket, de elég rendesen...
Megkérdeztem a kéz-mizériát Tőle is, és tök értelmesen elmagyarázta, hogy mi hogyan, és hogy szülés után (nem rögtön, de) el fog múlni.
Megkérdezte a "nővérszerűség", hogy:
- szeretnék-e epidurális érzéstelenítést (nem)
- milyen pózban szeretnék szülni
- bejön-e az Apuka (nem)
- gátmetszés (csak, ha muszáj)
- "bódító gáz" (majd ott meglátjuk, előre nem tudom)
- akarom-e, hogy velem legyen a Törpi (igen)

Mostanra összeállítottak egy kis füzetecskét a kórházról. Abban le van írva, hogy mit tartalmazzon a kórházi csomi, mind a mamáknak mind pedig a babáknak.
Ja, és a mellszívó sterilizálására azt mondta, hogy azt nyugodtan használjam otthon, mert van a kórházban és ott inkább azt kellene.

Mindent összevetve nagyon meg vagyok elégedve. :)

Következő háziorvosi vizit 2 hét múlva, kórházi pedig 3 hét múlva.

Hát dióhéjban ennyi.

Benszi
Csodaszépek a gyerekek! És tényleg irigylésre-méltó a kitartásod és hozzáállásod.

Cas, Edit
Kicsit megijesztettek ezekkel a történetekkel a cicikről. És ugye Ti már tapasztaltak vagytok szoptatás terén, én meg még nem... Jajj, remélem ügyesek leszünk...
Asszem a bimbóvédőt kihagyom. Veszek Avent-es bimbóvédő/ápoló kencét, aztán majd meglátjuk.

Réka! Merre vagy?

Gem
Irigyellek a karácsonyi készülődés miatt. Meg amúgy mindannyiótokat. Mi a 7végén még autót szeretnénk venni - az kerül idén a fa alá.

Na pihizek egy kicsit, aztán vár a konyha...

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Gyorsan igyekeztem atolvasni, de nem sok idom van, hal Istennek nekem sem :lol:

Benszi :D
Gyonyoruek vagytok! Gratula! Le a kalappal, egy picivel sem egyszeru :wink:
Nalam is van hozzatapi, dokineni javaslatara, mert a sulygyarapodassal nem jatszunk....igy viszont en is ugyanazt tapasztalom, mint te, hogy egyre tobb a tejem...ez tok jo, nem is hinne az ember, hogy ennyire bejatszik az, hogy nem stresszelsz.

Gem :D
Nagyon jo, hogy Rebeka nem kapta el a baranyhimlot, s ugyesek vagytok Karacsony tekinteteben. Holnap jonnek Apuci szulei (tok jo, hogy mar nem ugy irom, hogy a parom), s majd ok sokat segitenek a keszulodesben. Bar tegnap mar ket kepet sikerult felrakni az uvegajtora :oops: Ajandek senkinek sehol, illetve a Kristof biciklije figyel a garazsban, de azt vele egyutt vettuk, meg valami meglepi kijar neki...fogalmam sincs, hogy mindezt ki es mikor fogja megejteni, de egy pici baba mar van a fa alatt ajandeknak, a tobbi megoldodik :wink: Mi meg 24-en dokinenihez megyunk, sulymeres, ellenorzes celjabol. Nem tudom, hogy iratm-e, hogy gyerekorvos - aki egy fiatal lengyel dokineni - szimpatikus, s nagyjabol ugyanazt mondja, mint a magyar dokineni, igy talan ezen a teren is megnyugodhatok 8)

En nem tudom elkepzelni, hogy hogyan oldjatok meg egy kicsivel, s egy picivel - MINDEN KET KISGYEREKES ANYUCI ES APUCI ELOTT LE A KALAPPAL!!!

Cas :D
Udv itt ujra! Te aztan nem vagy semmi - de tenyleg!! Ennyi idod van irni...hogy csinalod???
Boldog 1 hetes fordulo Csilla Babanak!! Nagyon Tunderiek Sebivel, tenyleg ahogy nezi a hugat, haaat ...tuti, hogy minden faradtsagot meger....
Ezt a tejrafejos dolgot en is akartam kerdezni, de ha nem muszaj nem fejek, mert akkor nem marad annyi a kovetkezore...csak kiprobaltam neha napjan, de jobban szeretem ha cicibol eszi.
Mondjuk en noisen bevallom, hogy minden szopi elott, s utan merunk...nem vagyok nyugodt maskeppen, s ha nem eleg akkor jon a tapi potlas....lehet, hogy nem ez a legjobb, de nekem - ahogy fent irtam - ettol mar tenyleg egyre tobb tejem van :oops: Apuci szerint lassan mar palackozunk :lol:

Ancsa :D
Reka baba is mar nagyon nagy!! Igy izeg-mozog mar egy 6-7 hetes baboka....hihetetlen...En minden napot elvezni akarok, mert annyira hamar megnonek, s most meg azt elvezem, amikor kis gomboc lesz a Kishercegem a kezemben/vallamon

Bufizes-nalunk sem egyszeru, hasfajos egy kicsit, de csak este, napkozben nem volt eddig ilyen problema. Azert egy bufit a legtobb esetben kivarunk, s oldalt fektetunk. Minden nap a masik oldalara forgatjuk a dragat.
Kaki szep aranysarga, nagyon buszke is vagyok ra :wink:

Probalok osszehozni egy szuletessztorit, de egyszeruen nincs idom arra, hogy leirjam. Van egy - ket nyugis ora, de ilyenkor (ez eddig ketszer fordult elo) lefekszem aludni, vagy mosok, vasalok, rendet rakok, zuhanyozom, s neha leulok a gep ele, kepeket nyomtatni, stb...Nem tudom meg beosztani az idomet sehogy.
Fozes....egyszer mar csinaltam spenotot :oops: Meg jo, hogy eddig sem szoktak hozza a fiuk, hogy konyhatunder vagyok, igy nem nagy a valtozas. :oops:
Megyek, mert ebresztot fuj a dragam, bocsi akihez nem irtam, meg igyekszem kesobb jonni...
Nem tudok visszaolvasni, bocs a hibakert :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Gem :oops: Nagyon jo, hogy Zsofi nem kapta el Rebekatol a baranyhimlot :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Meg csak annyit, aztan tenyleg megyek, hogy tudtok-e segiteni, hogy amennyiben nincs ismert etel, s egyeb allergia a csaladban, akkor mi az amit ehetek, s mit nem. Nagyon ossze vagyok kavarodva, s jo lenne tisztan latni. Dokineni azt mondta, hogy mindent, csak a felfujos dolgokat ne, s a csokit sem, mert allergizalhat :roll: Ez a sulyomnak jo, de a lelkemnek nem

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Titti
Nem elrettentésnek írtuk!!! Általában simán megy a szoptatás a legtöbb kismamának, csak hát néha vannak problémás esetek! :)
Drukkolok, hogy te ne ebbe a kategóriába tartozz! :)

Szilvi
Tök jó, hogy sikerült jó gyerekorvost találni!!! :)
Az meg pláne, hogy nem stresszelsz és egyre több a tejed, engem is megnyugtat, hogy van egy doboz tápink a hűtőben végszükség esetére! :)
Kicsi+pici: most még jó, mert Csilla sokat alszik, és főleg itthon van apa! Viszont januárra osztódással szaporodom majd, hogy mindkét gyerekkel bírjak... :D
Idő: a lányom egy angyal, sokat alszik, és ha ébren van se nagyon balhézik, hanem aranyosan nézelődik. Utána csak ha álmosodni kezd, akkor bömböl, de cicivel gyorsan vigasztalódik. :)
Mérés: ha megnyugtat, hajrá! Ahogy Neked a legjobb! :)
(Én meg pont azért nem mérek majd, csak heti egyszer, hogy ne idegesítsem magam. Amíg heti szinten gyarapszik, addig ez elég a lelkemnek. :))
Enni vagy nem enni: az a legtisztább, ha figyeled Marcust. Alapvetően a "fújós" kajákat nem szokták ajánlani, hogy ne csikarjon a pici hasa. Aztán a tejtermékek, tojás, citrusfélék, olajosmagvak tartalmaznak olyan fehérjéket, amelyek bejutnak az anyatejbe, és tüneteket okozhatnak a babánál (bőr vagy pocak bántalmak). A lényeg: figyeld meg, mit ettél aznap, amikor mondjuk utána végigbömbölte az éjszakát a hascsikarástól. Vagy ha sok-sok pötty lepi el itt vagy ott (ekcémás foltokról már nem is beszélve). Ha nincs gond, akkor meg ezt a kérdést se kell túlparázni! :)

Kép
Kép
Kép
cas

köszi Edit!
Benszi tündérek!!!

Kép
nyafi

Hun a Kia?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Gem
Örülök, hogy jól vagytok... és nem betegek a kicsik.

Cas
Szépek a gyerekek együtt!

Tittina
Mellszívó a kórházba?
Nekem Apa behozta, Manó nem nagyon szívogatta, így legalább én "szívogattam"...

folyt.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Nyafi :lol: :lol: :lol:

Most épp vacsi van :)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ancsa
Réka szépen megnőtt :wink: Aranyos!
Levi is mocorog már a kiságyban.... de még csak úgy 10-20 centit vándorol.. :lol:

Edith
Én is így büfiztetem, mert nekünk is nehéz....
Kicsit mozog és már jön is..

Benszi
Szépek a kicsik!
Örülök, hogy minden rendben.. kivéve a hasfájást...
Az nekünk is van néha.... így halljuk sírni is Levit :?

Tittina
Örülök a fejfekvésnek és annak, hogy jók az eddigi tapasztalatok a kórházban..

Szilvi
Oldalt fekvés..
Nekünk is így alszik , mert néha úgy csinál, mintha nem kapna levegőt... Azt mondták - nagyon kapkod :?
Ezért is kellett venni légzésfigyelőt..

Nyafi
Levi a múlt héten még 40-60-akat evett, most tegnap pl 100, ma már 110 volt a max. :P
Ruhában már 4 kiló felett van kaja után :wink:
Hízunk :lol:

Én pedig fogyok :P
Már annyi vagyok, mint a terhesség előtt.

Manó egyre ügyesebb, már bő 3, néha 4 órát alszik..
A kajázás már 1 óra alatti időtartam.. (eddig másfél is volt, mert mindig bealudt)

Kitartás mindenkinek!

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia
Huh, van huzata a kislegénynek! :D
Csak így tovább, gratula a gyarapodáshoz, és kitartást a hosszú szopikhoz, előbb-utóbb csak lerövidülnek majd kicsit! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Kia, Cas - nekem minden gyerekorvos (az a kettő, akivel beszéltem), azt mondta, hogy max 15perc/cici. Én két ciciből szopiztatok, s ha nagyon hosszú a szopi, akkor hagyom összesen egy órát, de igyekszem a fél órát tartani (nem a bealvásos esetekről beszélek)...állítólag, amit ennyi idő alatt nem eszik meg, azt már nem is fogja :roll:
Na megyek, mert sír...pedig már evett egy csomót :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Valoban igy van, az elso 15 max 20 percben a gyerko kiszivja a cicit. Nekem is mindig azt hajtogattak, hogy ne hagyjam tobbet cicin. De miert is ne, ha idombe, es energiemba belefer? :?: :?: :?:
En ejszaka altalaban rovidebben szoptatok, mert hulla vagyok.
De napkozben van, hogy nalunk is elhuzodik egy kicsit, foleg, ha egyedul vagyok itthon, es csak Zsofinak tudom szentelni magam. Szerintem a szoptatas olyan dolog, ami semmi soha tobbet nem fog visszajonni. Ugyhogy inkabb most szentelek ra idot.
Es mint ahogy Cas mar egyszer emlitette, ugyis akkor, es annyit szopik a gyerek, amennyire es amikor szuksege van. :D Hagyjuk mar, hogy tegye a dolgat! :D

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Cicizés
Egészen konkrét példát tudok, ahol a kölök megevett fél óra alatt 20 grammot, majd újabb 1/2 óra alatt ugyanabból a ciciből megint 20 grammot.
Úgyhogy ennyit az elméletekről.
Gyereke válogatja, van, amelyik 10 perc alatt bekajál, van, amelyik 50 percet is elnyammog a cicin. Nincsenek szabályok. Ja, és a cicitől is függ. Nekem pl. a balból sokkal jobban jön, gyorsabban jól lakik vele a csajszi, mint a jobból.
Nálunk annyi szabály van, hogyha az egyik cici túl sokat pihen, akkor annyira bedurran, hogy utána nagyon nehéz ráharapnia, úgyhogy 2 óránként váltok (szopis tanácsadók úgy tudom a 3 óránkénti váltást szokták javasolni, de ez megint alkat dolga, kinek mi jön be). Tehát pl. ma 1/2 8-kor kelt, jól bekajált a jobból, aztán aranyosan elnézelődött, ha nagyon nyafogott megkínáltam újra cicivel. És ez így ment volna 1/2 10-ig, hogy addig csak jobb cici. Végül 1 óránál többet nem bír még ébren lenni, úgyhogy 1/2 9-kor belealudt a szopiba. Azóta szunya. Ha majd felkel, akkor a bal cici jön újabb két órán keresztül.
Ja, és ha a 2 óra úgy alakul, hogy abból az első 1,5-ben gyakorlatilag végig cicin van, akkor a maradék fél órára nincs cici, mert akkor tuti nem azért nyarvog már, mert éhes, és az én bimbóm se bírja tovább, úgyhogy akkor megkapja az apja. Ez kb. kétszer-háromszor fordult elő, és mindig egy tele kakás pelus lett az eredmény, ami után gyönyörűen megnyugodott cici nélkül.
Eddig beválni látszik ez a rendszer... :D (Hehe, marha nagy tapasztalat ám, megvan tán 3 napos is! :lol:)

Elvek
ÉN voltam aki a leginkább döngette a mellét anno, amikor a fülbevaló téma felmerült itt a topicon, h ogy az én lányomnak aztán nem lesz ovis koráig tuti fülbevalója, mert majd ha már ő akarja, akkor kilövetjük a fülét, addig meg felesleges.
Erre anyu bejelentette, hogy vett neki egy helyes kis arany csecsemőfülbevalót. Jól le is hurrogtam a telefonba, hogy kedves tőle, de az ÉN LÁNYOMNAK nem lesz fülbevalója eddig meg addig.
Szegény kicsit leforrázódott, de azért estére áthozták.
Megnéztem, és elgyengültem. Nagyon cuki picike szivecskés fülbevaló.
Úgyhogy kezdek hajlani rá, hogy pár hónap múlva mégicsak kilövessük a fülecskéjét... :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, nagyon sajnálom, hogy te is átmentél akkor Sebivel a cici-bimbófájdalom különböző fázisain, akkor nem is kell tovább ecsetelni. A bimbóvédőt én most bepakoltam, de természetesen, ha nem lesz szükség rá nem használom. A józan, ésszerű tanácsokra mindig kapható vagyok. :) Annál is inkább, hoyg nincs reményem arra, hoyg valaha is itt egy szopis tanácsadóval találkozom. :roll: Persze, itt is a szoptatás mellett állnak ki a kórházban, ilyen szempontból nagyon bababarát, de fene tudja, hoyg van-e esetleg tanácsadójuk is.

Ami pedig azt illeti, hoyg mennyi idő alatt esznek a babák, Kriszta is élő példa volt arra, hoyg nem evett megfelelő idő alatt. Ahogy csillapította valamennyire az éhségét, állhattam a fejem tetejére is, mert nem tudtam felébreszteni, hiába nem ette meg az adagját. De most rugalmasabbnak szándékszom lenni.
Szerintem Kriszta "lustasága" is belejátszot a szopi sikertelenségébe, mert így rengeteget, szinte kizárólag a cicin lógott, és nem volt ideje a bimbóimnak regenerálódni. De már úgyis mindegy minden filózás, hoyg hoygan is kellett volna. Megpróbálok most okosabb-ügyesebb lenni. :)

Cas, jót nevettem ezen az elves dolgon. :) :D Ismered a mondást? Eddig elveim voltak, most meg gyerekeim vannak. :) Szerintem nagyon jó. :D :lol: :lol: :lol:

Szilvi, Benszi, örülök, hoyg a babók jól vannak, bár sajnálom a hasfájósakat! :)

Szilvi, én is csaka zt tudom mondani, hoyg magadnak kell kikísérletezni, mi tesz rosszat, illetve nem bántja a babó hasát.

Réka, tényleg, nagyon eltűntél! Netán babázol már?????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Gem, én most oylan nyugodt vagyok! VAlóban átélem ezeket az utolsó napokat! :) Készülődünk az ünnepre és Jó a hangulatom. Éjszakánként elég rosszul alszom, de ez már mellékes. Nemsokára még rosszabbul alszom majd! :D
Most már úgy vagyok vele, hoyg Mütyürke az ünnepek után jön. Igaz, most már 25-éig ne is jöjjön! :wink: Utána bármikor. Már akár 24-én későeste is indulnék! :D Dehát ez csak bla-bla na, akkor lesz jó, amikor jön. :) A férjem mától szabin lesz 3-áig, majd ha közben szülök (de bármikor is legyen ez) még vehet ki 5 napot, mert ez jár nekik, úgyhogy most elégedett vagyok. :)

megyek, mert Kriszta éhes. :)
Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
Igen, sajnos csak az oltári szerencsén múlott, hogy egy ügyes és rutinos csecsemősnővért kértem meg, hogy segítsen mellre tenni a csajszit, egész máshogy is elsülhetett volna, és akkor többet árt, mint használ.
Egyébként van olyan barátnőm, aki nagyon sokáig szoptatott bimbóvédővel, és nekik bevált!
Szóval drukkolok, hogy vagy így, vagy úgy, de jól induljon a szopi nálatok is, és minél kevesebb szenvedéssel sikerüljön beletanulni! :)
Elvek :lol:
huh, furi volt olvasni a pocakos-soraidat, olyan gyorsan regenerálódom, hogy szinte már alig emlékszem, milyen is volt Csillával odabent... :roll: Már csak az rémlik, hogy nagyon jó volt, mikor mocorgott, és nagyon kényelmetlen, hogy olyan nagy! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Lányok!

Bocsi, az eltűnésért, de a Férjem kedd óta nem dolgozik és egész nap van valami. Végre fel tud állni a gép mellől és nem kell mindig rohanni haza, mert keresik a munka miatt. Így hogy ő is ráér mindig kitalálunk valamit és egész egyszerűen nem volt erőm írni. Tegnap még olvasni sem tudtalak titeket.
Ja, ráaádul két napja kicsit lebetegedett (én is jó náthás vagyok és levert), no nem részleltezem a beteg férfi esetét, gondolom tudjátok :D .
Közben készülök karácsonyra is. Háromféle süti, töltött káposzta, stb. és még egy ajándék készítés hátra van. Ezek elég rendesen kimerítenek, de most még tudom csinálni és akarom is.

Kérdésetekre a választ, mi még korántsem babázunk, sőt!!!
Ma voltunk a kórházban. Holnap töltjük be a 39. hetet, de a gép szerint 37. hetes. Egyébként az én számításaim szerint is. Súlya kb. 2600 gramm és a doktornővel maradtunk a január 7-ben, ami igazából az én számításom az esetleges fogantatás terén. A gép szerint január 16-ra tolódtunk volna :shock: , hát majd meglátjuk. A méretek alapján tényleg nem vagyunk még nagyok :) , de most nem untatok senki a méretekkel.
Kicsit jó, mert nyugodtan megyünk bele az ünnepekbe bele és tudjátok én amúgy január párni voltam eddig is. Izgi lenne a január 11., ami az én szülinapom :lol: . Azért már néha nehéz esténként, de az NST szerint egy árva fájásom sincs...

Bocsi, hogy most nem tudok hozzászólni senki hozzászólásához, de most jöttek hozzánk, jelentkezem amint tudok.

Csak egy apróság, állítólag nekem sem kell vinni mellszívót, mert a kórháznak van és elég jó. Majd meglátjuk, ha mégsem, Apa utánam hozza.

Puszi

Kép
solymosy

Solymossy! Igenis untass a méretekkel. :D
Cici téma! Mi bimbóvédővel csináljuk. Ha már lehet, én szét nem cseszem a cicim. Az első két nap nem volt, azt hittem megpusztulok, azóta védő. A lány aki mellettem feküdt mondta, hogy ő az előző gyerekkel 9 hónapig amíg szopott azzal csinálta. És még egy dícséret. Így a gyereknek nem jelent gondot az üvegből ivás és a cumi sem. Mind ugyanolyan forma. Képzeljétek mekkora gondban lennénk, ha nem fogadná el a cumisüveget, hiszen kétnaponta kezelésre járok a mávba és gyakran előfordul, hogy nem érek haza etetésre.

Kép
nyafi

Kép

Kép
nyafi

Sziasztok!

Cas , Edith
Nektek legalább már van tapasztalat :wink:

15 perc??
Az nagyon kevés...
Levi sajna mindig bealszik, lehet a nyelve miatt is nehezebb neki :(
Ébresztgetés, büfi...stb.
Januárban megnézi egy másik doki is, reméljük aztán jobb lesz minden.

Bimbóvédő
Nekem is van (Avent :) ) Vette Apa, mert azt mondták így könnyebb lesz Manónak enni (ilyen nyelvvel) - de ritkán használjuk.. néha éjjel, amikor már nagyon fáááj.

Szép az Abigél-es képeslap!

Réka
Remélem teljesül az álmod és Csongor tényleg januári lesz.
A méretek alapján tényleg van még idő...

Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia
Mi van Levi nyelvével? (Biztos volt róla szó, de nem igazán tudtam visszaolvasni... :oops:)

Réka
Jó olvasni rólatok! Majd jelentkezz még!

És végre sikerült összeszednem a szüléstörténetünket, íme:
http://sebi.focitipp.com/csilla.html

Kép
Kép
Kép
cas

Tök szép volt Cas! Kétszer :shock: :shock: Na megyek mert Gigi éhes!!! :wink:

Kép
nyafi

Nyafi
de jó, hogy Giginek becézitek Abigélt! Nagyon-nagyon szeretem ezt a becenevet, annyira kedves, kislányos! :)
(Még mikor kerestük a nevét a lányunknak, és a Regina volt a legesélyesebb, már akkor mondtam a páromnak, hogy Giginek fogjuk becézni! :) De ő Csilla lett - majd a következő... :wink: )

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nagyon gyönyörűséges minden baba a képeken.
Benszi, jó Tőled is olvasni, bár ahogy írod, nem egszerű az életetek és le a kalappal előttetek, de szép lassan biztosan ott is be áll minden a megszokott kerékvágásba.
A tej, cici, büfi témákhoz hozzászólni nem nagyon tudok (még :D ), így nagyon reagálni sem fogok rájuk. Majd ha már mi is ott tartunk be fogok tudni kapcsolódni...

Titti
Látod, hogy nem vagy annyira egyedül pocakosan ? :D
És még Editre is várunk, ugye!

Milyen autót vesztek vagy már vettetek?

Nálunk sincs ajándékozás kettőnk között, mert úgy döntöttünk, hogy Csongor a legszebb ajándék még ha most kicsit később is érkezik. Olyan sokba került így is minden megvenni, összeszedni és hát igazán se időnk, se energiánk nem volt jönni-menni ajándékot vásárolgatni egymásnak. Mi meg úgy szeretjük, ha az meglepi. Én egyébként sem vagyok már valami mobil és úgy meg nehéz valami jó, de hasznos és mégis olyan dolgot beszerezni, aminek Apa nagyon örül. Szóval most elmarad.
Még fánk sem lesz, mert nem fér el a kiságytól. Elég zsúfoltan vagyunk most. Szépen feldíszítem a szobát holnap faágakkal, meg díszekkel (amik a fára kerülek volna), megkérem a Páromat, hogy valahova tegyünk azért fel izzósort (csak a hangulat kedvéért) és ennyi. A lényeg, hogy a kiságyra minden pillanatban ránézhetek és elképzelhetem benne a kis Prüntyögőt és ez most elég nekem :) .

Nyafi
Akkor írom a méreteket, ahogy kérted:
BPD: 93.5 mm, HC: 338 mm, AC: 303 mm, FL: 71.1 mm
Becsült súly az adatok alapján: 2600 gramm

Nem tudom ki emlékszik már hogy a fenti adatok mire vonatkoznak pontosan, én is most kapásból csak hármat tudok a négyből, de majd megnézem. Végül is a lényeg hogy láttam és tüneményes volt.
Sőt láttam férfiúi büszkeségét is, amit eddig soha, édes volt nagyon! :lol:
Készült egy kép is róla profilból, de állítólag csak én, mint Anyukája látom milyen jó kép róla. De én tényleg látom. A kezecskéje is mellette van. Itthon vagy 10 percet kellett magyaráznom és rajzolnom a családnak, hogy valamit lássanak belőle. Pedig tényleg jól kivehető, csak egyszer kell rájönni hogy kell nézni.
Na, mindegy, a lényeg, hogy Anyukája jól látja :) .

Nyafi
A Gigi név tényleg olyan édes :)

Kia
Ne haragudj, de tényleg mi is van Levi nyelvével?
Én sem emlékszem..., bocsi.

Na megyek megsütöm a harmadik sütit, aztán megyünk vásárolni.

Puszi

Kép
solymosy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?