Új privát üzeneted érkezett!

Pilla, jó hogy itt vagy megint!
Szemet szúrta Neis Vacos kédés: én úgy tudom 1 éves kor után csak egy oltás kell, úgyhogy ezt ti csináltátok jól! :wink: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Bocs, hogy csak így bele-belekapok egy-egy gondolatba, de most nem nagyon van időm.. csak néha bekukkantok, mert beleőrülök, ha csak tanulok és gyerekezek.. :oops: :? :roll:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pilla
Szantre jól írta,ha 1 éves kor után kap először Neis V. oltást,akkor több nem is kell. :D

Kép
mano83

Sziasztok!

Pilla, de jó, hogy újra itt vagy!Szupi érzés lehet most nektek, az új házban. Anyósod hogy viselte a költözéseteket? Az én anyósom már most retteg tőle, hogy egyszer elköltözünk. Nagyon szereti Sárikát, és még a gondolatát is utálja, hogy egyszer elmegyünk.

Tiop, jók lettek a képek, szép a torta. Biztos fini volt :lol:

Becsi, nagyon szép lett a koszorú!!

Piroska, gondolok rád egy órakor majd!!!!!

Szantre, Pilla, a Neis Vac-nál úgy van, ha az elsőt a gyerkőc egy éves kora előtt kapja, akkor 3 oltás kell, ha betöltött egy év után, akkor kettő. Sára 12,5 hósan kapta az elsőt, 14,5 hósan a másodikat. Így csúszik 2 hetet a 15 hós oltás, januárra, hogy meglegyen a 4 hét a két oltás között.

Kati, Levi nem lett rosszul a 15 hós oltástól? a dokinénink mondta, hogy 2 hétig előfordulhatnak tünetek, pl láz.

Néhány kép a leányzóról:
Kép csibész:) Kép szánkózás Kép csinibaba Kép könnyű annak, akinek ilyen segítsége van, mint nekem:) Kép meg is kell kósolnom Kép apa nyomdokaiba léptem:)

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Köszi Szantre, köszi Mano! :wink:

Én karácsonyi ajándékokat azóta sem vettem, mert nem volt rá időm... Egyedül Laura ajándéka van meg, mert azt internetről rendeltem. Bár a labdás sátorhoz, konkrétan nem küldtek labdákat, így még azt vennem kell. A labdás sátrat kapja, meg egy FP ugráló zebrát. Ennyi. Mást nem veszek Neki, mert a nagyszülők is hoznak majd ezt meg azt.

Ti, hogy álltok ajándék ügyileg? Adjatok jó kis ötleteket a vásárlással kapcsolatban!
Vendég

Sárika oltását még most sem értem. A barátnőm kisfia is csak 1 oltást kapott, és akkor már betöltötte az 1 évet.

Nagyon huncut ez a lány! És milyen ügyes! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.01 11:29-kor.
Vendég

hogy én mennyire irigy vagyok Sára hajára! :oops: Gyönyörű csaj!
becsi
Iklad

Sziasztok!

Rolinak boldog szülinapot! Szép volt a torta! Biztos jó volt a buli! Miket játszottak a gyerkőcök?

Becsi!Nagyon szépek a díszek!

Pilla! Jó, hogy vagy újra!
Neis Vac-cal kapcsolatban ezt találtam:
http://www.pharmindex.hu/gyogyszer-bete ... ?tid=12176

Ichtus! Eszerint nem kell két oltás, ha az elsőt 1 éves kor után kapta. Nagyon édes Sárika! Örültem, hogy láttalak benneteket! Olyan aranyos volt, hogy úgy kiterülve aludt az öledben.

Piroska! Szorítok!

Na megyek én is tanulni. Nagyon nehezen tudom rászánni magam. Olyan szita az agyam, hogy a Háp, háp jönnek a kacsákon kívül mást nem nagyon tudok megjegyezni. Pedig januárban államvizsgázok, úgy nézem, hogy 200 oldalt kell addig megtanulnom. Kezdek kétségbe esni!

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

sZIASZTOK!
kÖSZÖNJÜK A KÖSZÖNTÉSEKET!

tÜCCS,CZAKOCA!
Igen Roli csak fiúkat hívott! :wink: Egyedüli csajok csak a csajaim voltak! :lol: :lol:

Pimpo!
Köszi,meghiszem azt,hogy jó képű lessz!apja sem kutya! :lol: :oops: :wink: Igen tudom,hogy a Normand fenyők ilyen drágák,hiszen már ez lessz aszem a 4. éve,hogy azt veszünk!(de lehet,hogy csak a 3.) :oops: :D :wink: azért nézzük meg több helyen ,mert mindenki annyit tesz rá amennyit nem szégyel! :evil:

Czakoca!
Tényleg jó olcsó volt a fátok!Mi legalább 2 méterest szeretnénk,mert nekünk a padlón lessz,és kikötjük ahogy minden évben! :wink: :D

Piroska,Szantre!
Megy a drukk ezerrel! :wink: :D

Pilla!
Rolinak nagyon tetszik a kép,megmosolyogta!(ma ithon van,mert szrtájkolnak) :lol: :wink:
Nagyon ügyes Laura,Zsaninak is az egyik kedvence a kerekecske -gombocska!mostanában a csip-csip-csókát mondogatja és közben mutogatja is a kezével!Nagyon édes,majd meg zabállom én is őt!Ilyenkor a legaranyosabbak amikor mindent próbálgatnak! :D

Tegnap voltak a pásztorok!Teszek fel pár képet!Zsani lesem vette a szemét róluk!Nagyon tetszett neki! :D
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Most lett egy pozitív tesztem. Abban kérem a segítségeteket, hogy javasoljatok nekem egy jó orvost a kistarcsai kórházban.

Az eddigi dokimnak nincs kórháza, megszűntették :-(

Ha van rá lehetőség, akkor e-mailben küldjétek, azt mindennap megnézem.
KÖszönöm szépen a segítségeteket.
sarolta@sebeok.hu
*sacka

Mali, akkor én ezt nem értem, hogy mi miért kptunk 2X :shock: Dni is nagyon édes, így "élőben" is. Annyira kisfiús, gyönyörű!!!

Köszi a bókokat Sára nevében is :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Szoktatok Nők Lapja Cafét olvasni? Nagyon jó cikkek vannak benne:

http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=74&cid=28954

Most csak ennyi, várjuk a védőnőt...

Pápá!
andibab

Na, ez szuper!!! Én direkt mondtam, hogy csak 1 oltást kérünk, úgy oltsanak, erre úgy kaptunk időpontot, hogy szerdán, és Marci pénteken volt 1 éves. Akkor most ez a 2 nap számít???? Én nem tudtam azt, hogy csak 12 hós kor UTÁN lehet 1 oltás, hanem, hogy 1 éves KORBAN (a dokinéni szerint +/- pár nap nem számít). Ha én ezt tudom, akkor még vártunk volna néhány hetet!!!

ROLINAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tiop, Ichtus,
nagyon édesek a Lánylák!!!!!!!!!!!!!!!!

Nincs senkinek mézeskalácsház receptje??? (KIPRÓBÁLT!) :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee

Sajna Nircee nekem nincs, én most próbálok olyat ami tartja a formáját, nincs benne sütőpor, tojás viszont van, de egyébként, hogy ez "dísztészta" attól még ehető. Én is most csinálom először, de szerintem nem lehet olyan rossz, csak pénteken fogom kisütni, akkor meg már gondolom késő neked.
De bemásolom ide a receptet, aztán ha nincs más, akkor próbáld ki ezt.

Mézeskalács

Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg finom liszt
25 dkg porcukor
15 dkg méz
3 tojás
1 evőkanálnyi őrölt fahéj
1 kávéskanálnyi kakaópor
a díszítéshez:
25 dkg porcukor
1 tojásfehérje

A mézet (vízfürdőben) melegítsd fel, dolgozd bele az átszitált porcukrot és lisztet, majd a kakaót és fahéjat, végül az elhabart tojásokat. Addig gyúrd, dagaszd, amíg a tészta el nem válik az edénytől, illetve a kezedtől. Tedd hűtőszekrénybe, s érleld legalább öt napig. A sütés előtt a tésztát nyújtsd ki fél centi vastagra, s késsel vagy lisztezett kiszúróformákkal vágd ki a kívánt figurákat. A mézeskalácsokat tedd megvajazott, kilisztezett tepsibe, s előmelegített sütőben közepes tűznél süsd meg.
A különálló tojásfehérjéből verj habot, s azt apránként keverd hozzá az átszitált porcukorhoz. A masszát jól keverd ki, s ha a tészta már kihűlt ezzel díszítsd (pld. egy nyomózsákból) a mézeskalácsokat. (A kikapcsolt, de még langyos sütő segíthet a dekoráció gyors megszárításában.)

Az így készült mézeskalács is ehető, de - mivel nincs benne sütőpor vagy hasonló, amely miatt a tészta sütés közben megváltoztatná az alakját - ez egy díszítésre optimalizált verzió. Tari Márta (mézesművész) szerint ez a tészta (nyersen) jégszekrényben akár egy hónapig is eltartható.
A mézeskalácsok felületi dekorálásában jó hasznát lehet venni a különféle (félig beléjük nyomott) magoknak, szárazfűszereknek is. Ha a kalács felfüggesztendő dísznek készül (például karácsonyfára), akkor célszerű még a sütés előtt egy-egy megtisztított gyufaszálat is beléjük állítani, hogy legyen helye a majdani kötöző zsinórnak.

Jaj, eszembe jutott, azért kell tojás mentes, hogy Marcika is ehessen...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Mézeskalács, tej-tojás nélkül

Hozzávalók:

1 kg tejles kiőrlésű rozsliszt
20 dkg tejmentes margarin
10 dkg barnacukor
20 dkg kristálycukor
3 dl növényi tejszín (Hu-la-la)
3 dl méz
2 evőkanál szódabikarbóna
1 csomag sütőpor
1 csomag mézes sütemény fűszerkeverék

Elkészítése:

A margarint simára keverjük a kétféle cukorral, és a meglangyosított mézzel, hozzáadjuk a felvert tejszínt és a fűszerkeveréket. A szódabikarbónát és a sütőport alaposan összekeverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a mézes keverékhez. Jó alaposan összegyúrjuk, (ha nagyon ragadna lassan adagóljunk hozzá még lisztet). A tésztát egy éjszakán át pihentessük. Másnap lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és kiszúrjuk külömböző formákkal. Margarinozzuk ki a sütőlemezt, majd melegítsük elő a sütőt 200 fokra,(gázsütőt négyes fokozatra) a tésztát 5-8 percig süssük. A tésztának világosnak kell lennie. Ha a süti megsült vegyük ki, vagy mozgassuk meg őket mert kihülés után könnyen törik.

Hát én ilyet találtam még neked, hátha segít. De én még nem csináltam, úgyhogy nem merek rá esküdni...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee!
Sajnos én ezt még nem próbáltam,de olyan jól néz ki! :oops: :wink:
Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
25 dkg méz,
12,5 dkg cukor,
12,5 dkg vaj,
50 dkg liszt,
3 dkg kakaó,
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanál sütőpor,
1 tojás,
1 evőkanál rum

A díszítéshez:
25 dkg porcukor,
1 tojásfehérje,
piros ételfesték,
cukorgyöngy

A mézet a cukorral és a vajjal kis lábosban felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. A lisztet, a kakaót, a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. A mézes masszát, a tojást, a rumot összedolgozzuk a lisztes keverékkel, és 24 órára hidegre tesszük. A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagon kinyújtjuk, és karácsonyi formákkal különböző alakokat szúrunk ki belőle. Ha telt formákat készítettünk, lyukasszuk át őket, hogy szalagot tudjunk majd fűzni bele.

A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, a formákat rárakosgatjuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A porcukrot összekeverjük a tojásfehérjével (sűrű masszát kell kapnunk), felét fehéren hagyjuk, a maradékot két részre osztjuk, és piros ételfestékkel rózsaszínűre, illetve erős pirosra festjük. Sütőpapírból tölcsért formázunk, a végén nagyon kis nyílást vágunk, beleöntjük a cukormázat, és megdíszítjük vele a formákat. Ízlés szerint megszórjuk cukorgyönggyel, és hagyjuk megszáradni.

Kép

Katica!
Gyönyörű a lánykád!!!!!!!!!! :D :!:

Köszi a köszöntéseket ismét!

Kép
Kép
Kép
tiop

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Mese!
Üdv közöttünk! Jó, hogy itt is találkozunk. :wink: :lol:
Igazuk van a lányoknak. A kórház tuti jó választás (ahogy én a múltkor már ecseteltem is neked szóban :D ), de a dokik közül sok olyan van akit ajánlani fognak. Azt kéne, hogy írd le, hogy te milyet szeretnél (legyen-e magánrendelője, közvetlen, fiatalos, stb legyen-e...) mert így könnyebben lehetne tanácsot adni.

Tüccs!
Köszi a hiányolást, megvagyunk, csak hétvégén nagy munkába fogtunk. Ajtókat kell nálunk festeni, mert az itteni "szakemberek" hányás módon csinálták meg. Le kell újra csiszolni, kigittelni, és újrafesteni. 4 ajtónk van + a 4 keret. Jó nagy meló... :evil: És a férjecském holnaptól szabin van, de ahelyett, hogy velünk lehetne ezekkel kell foglalkoznia, mert szombatra készen kell lennünk, mert vasárnap vendégsereg jön Lilihez. Szóval ennyit a családi pihenésről. :(

Pilla!
Tök jó, hogy újra vagy! Kérünk szépen majd képeket, ha lesz egy szusszanásnyi időd!
Laurának mielőbbi jobbulást!

Ichtus!
Sára gyönyörű! Nem is tudok rá mást mondani! :D

Tiop!
Rolinak boldog szülinapot!

Kép
Kép
giga1

Lányok!
Holnap megyünk a Flórba. Nagyon szeretném magam feliratni a kétágyas alapítványi várólistára, meg szeretnék a dokimmal is beszélni, és nagyon nem tudom, hogy akkor most fogadjak-e szülésznőt vagy ne... Azt tudom, hogy választott dokim szerintem nem lesz. Egészen egyszerűen megrendült a bizalmam a dokival kapcsolatban, és nem mellesleg (de nem ez a fő szempont!!!) nincs most rá fölös sok 10ezer forintunk. :? Nagyon tanácstalan vagyok, hogy mi tévő legyek...

Kép
Kép
giga1

Hali,
Ma megyek dokihoz, afp beutalót ad. Meg pár napja van megint ilyen tejeskávé színű folyásféle. Voltam pisilni és ott meg egy kis vérfolt is volt.... teljesen kétségbe vagyok esve, mi lehet ez a 16. héten.... Görcsölni nem görcsöl semmim, de mi a fene lehet ez???? Fél 6nál nem tudok előbb menni, mert csak akkor rendel... Jaj, remélem babácskával minden ok, csak én vagyok ilyen gyesza.. Szorítsatok légyszi, mert nagyon be vagyok tojva...

Megint voltam pisilni, de nem volt se kávébarna, se vércsepp...

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

BOLDOG SZÜLINAPOT ROLAND!

Kép

Szia Pilla! :D :D :D
Én egy csomó mindent net-en rendeltem meg karácsonyi ajándéknak házhozszállítással, pl. a férjemnek csak így tudok vásárolni, hogy igazi meglepije legyen amit nem lát csak majd a fa alatt, mert ugyan megbeszéltük, hogy vettünk már pár dolgot (új szőnyeg a nappaliba, korcsolya neki, Levis gatyó hozzávaló övvel nekem, méregdrága műfenyő, stb.) és ez nekünk kettőnknek bőven elég karácsonyi ajándék, de észrevettem, hogy nagyon sunnyogott valamit pár nappal ezelőtt, tuti, hogy vett nekem valami meglepit - ezek szerint ő se tartja be a "játékszabályokat" nemcsak én vagyok ilyen renitens... :wink: :oops: Szerintem nézz körül a net-en sok helyen bizonyos összeg fölött ingyen jár a futár!

Giga,
abszolút megértelek a dokid viselkedése miatt! Szerintem szülésznőt válassz mindenképp, de a főnővérnél járj utána először, hogy abban az időben, amikor "aktuális" a legényke, ki nem ügyeletes épp a szülőszobában. Jó lenne ugyanis, ha a választottad ráérne veled lenni!

Ichtus,
édi cofijai vannak Sárikának! :D

Figyuzzatok!
Én buzgón töltögetem le ezeket a recepteket, amiket felraktok, de azon mindig problémázok, hogy ha ennyi meg annyi fokon kell sütni valamit, akkor az gázsütőben milyen fokozat? Nem tud valaki egy "átváltási táblázatot"?

Piroska!
MIZUJS????

üdv:
andibab

sziasztok!

hátha van pár percem mielőtt fölébred a kisasszony.

ichtus: úgy látom Sárikának pont olyan overállja van mint Lilinek :lol: még mindig nem semmi a kisasszony haja.

Pilla: a férjemnek én is neten rendeltem (cd-t), a többit együtt vesszük, de csak apróság mindenkinek (könyv, cd, naptár ami nagyon szupi lett :lol: ).

Receptek: én is szorgosan másolgatom ezerrel, de még nem nagyon mertem belekezdeni, annyira béna vagyok :oops: Ráadásul a sütőm, nagyon erős, úgyhogy nehéz eltalálni a hőfokot.

Rolinak Boldog Szülinapot!

gumicukor: szorítok, hogy ne legyen semmi baj picurival!

hm, úgy hallom mennem kell...

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Még mindig nem tudok utánaolvasni, de majd később elolvasom, mit írtatok.
Lányok, meghúztak! :( Életemben ez az első egyesem, még soha nem kaptam egyest :( De megértem, mert el sem merem mondani, milyen hűlyeségeket hordtam össze a tanárnak a vizsgán. Alapvető történelmi dolgokat, remélem hogy elég, ha spanyol királynőnek a nevét kérdezte és azt mondtam neki, hogy Erzsébet. És a legvészesebb az volt, hogy nem is vettem észre, hogy mit mondok, csak amikor jöttem haza, akkor átgondoltam az egészet és nagyon szégyelltem magam. Utána el kellett mennem a munkahelyemre és ott meg nem tudtam, mikor születtem. Hát ez egy ilyen nap, ez van, nagyon kivagyok, de az a legszörnyűbb, hogy így még nem égtem életemben. Na, ez van! De a pótvizsgára nagyon fel fogok készülni!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

És most kialszom magam :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, sajnálom. :( HA meg tudod oldani, az ünnepek alatt pihizz, és sokkal jobban fog majd az agyad a pótvizsgára. :wink:

thenus

Piroska!
ALUDJÁL EGY HATALMASAT! (vagy kettőt) Ja, és ha ez vigasztal egy cseppet, akkor tudjad, hogy nem is igazi főiskolás-egyetemista az, aki életében legalább egyszer nem volt uv-zni!!! És a "gépészötös" a legszebb jegy a világon!!! (na, ki tudja mire gondolok? :wink: :lol: )
andibab

Képzeljétek, a párom most viszi anyósomat a kórházba. :( A héten már ő is köhögött, náthás volt. Az éjszaka pedig 39 volt a láza, nem is birt reggel felkelni. Tamás reggel elvitte a dokihoz, aki mondta, hogy szedjen lázcsillapítót. :roll: Ennyi. Egész nap nem evett, csak feküdt, mert nem birt felkelni, a láza egyáltalán nem ment le, hűtőfürdőzőtt, de hiába. Most délután felhívtuk az ügyeletest ( aki ami doki nénink), és ő nézett vizeletet is, ami tiszta vér volt, így mondta, hogy menjenek be a kórházba, mert lehet, hogy vese medence gyulladás, és azzal nem szabad viccelni. Szóval most tartanak arra fele. Remélem nem lesz nnagyon komoly baja. :roll: :(

Vidámabb sztori: Ma a Kolompos fenomenális volt. Pimpoka, gondoltam rátok, mert tuti, hogy Lelle, nagyon élvezte volna. Szonja is imád táncolni, meg a maga módján énekelni, de annyira el volt varázsolva, hogy mozdulatlanul ült az ölemben. Az első sorban ültünk (ovis székeken), szinte az orrunk hegyénél voltak a hangszerek. Egy kis pásztorátékot is előadtak, egy Luca-széke történetet, amiben volt egy boszi, nagyon élethűen félelmetes, de Szonja azt is tátott szájjal bámulta. A végén pedig táncoltak közösen a gyerekekkkel. Na akkor már Szonja is felszabadultabb volt. Fotózni nem tudtam. Szóval nagyon jól éreztük magunkat. :D :D

Délután pedig elmentem egy kicsit egyedül soppingolni. Vettem is a zuramnak egy köntöst.

thenus

Piroska, sajnálom! :cry:
Vendég

Henus, remélem gyorsan meggyógyul az anyósod! Jobbulást Neki!
Vendég

hali,
na megjöttünk, hát jó kis idegmunka volt ez nekem... nem kívánom senkinek. Doki megnézett hüvelyi uh-val, ahogy megláttam, hogy mozog a baba keze-lába teljesen leengedtem... huhh... olyan finoman vizsgál, alig éreztem, pedig nem nagyon tudtam ellazulni.
Lényeg, hogy külső-belső méhszáj zárt, nyakcsatorna 4 cm hosszú, méhlepény jó helyen tapad, nem lóg a méhszájra, a közelében sincs, nincs vérömleny semmi. Kézzel is megnézett, úgy is árt minden, a méh mérete és rugalmassága is ok. Babácska szépen fejlődik bent, dobogott a kis szíve, gerince, mint egy kis gyöngysor, gyomra húgyhólyag szépen telítődött. :lol: A vérzés nem a méhből jön, meg már nincs is, csak egy pötty volt ma, hanem bekukkolt kamerával és van egy kis polip a méhszájon kívül. Azt mondta doki, hogy nem fogja zavarni a babát a fejlődésben, a méhet a növekedésben, nem fog idő előtt kinyílni a méhszáj, stb. Elvileg el is múlhat szülésig, vagy utána. Nem nyúl hozzá, csak kontroll alatt lesz minden vizsgálatkor. Szóal megnyugodtam, viszont így emiatt a pöttyentés miatt az AFP elképzelhető, hogy téves eredményt fog adni, ezért választhatunk, hogy 4markeres tesztet, vagy AFP-t csináltatunk. Maradtunk a 4 markeresnél, igaz pénz, de nem érdekel. Erre jövőhéten kell mennem, úgyhogy a karácsonyi vendégeskedést kicsit rövidebbre kell vennünk. A 18 hetes genetikai uh pedig majd január 10-én lesz. Utána levesz még a doki egy cytológiát, szóval maverálás lesz, de inkább, mint szétparázzam magam.
Bocs, hogy csak magamróll, de most rohanok fürdetni.
Köszi a drukkokat!

KépKép
KépKép
gumicukor

Piroska, sajnálom, hogy nem sikerült, de ne keseredj el miatta, az uv tuti remekül fog sikerülni! :lol:

Henus, remélem azért nem olyan komoly anyósod baja. Jobbulást neki!

Giga, sajnálom, hogy elveszítetted a bizalmad a dokid iránt :( Remélem, ha bementek a kórházba sikerül ezt a sok bizonytalan dolgot rendezni! Próbálj meg nem idegeskedni emiatt! A szülésznőválasztás jó alternatíva, bár szerintem a férjed lesz ott a legjobb támaszod :wink:

Pilla, alig várom a képeket az új házatokról!
Laura nagyon sokat fejlődött ezalatt a pár nap alatt. Remélem jól van már a leányzó! De mi az a 3 napos láz?

Gumicukor! Örülök, hogy minden rendben a Pocaklakóddal!! :lol: :lol: Ki az orvosod, nagyon szimpi, amiket írsz róla!

Ichtus, Sára gyönyörű szép! Élvezte a szánkózást?

Tiop, majd írj a buliról, milyen volt! Klassz Roli tortája! A kép a tetején miből van? Az is ehető?

Na, most ennyi fért bele.. megyek elaltatom Márkot! Jaj, képzeljétek ő is megfázott :( Egész jó a kedve, de egész nap tüsszög és folyik az orra! Remélem hamar elmúlik!

Mostmár tényleg megyek.. Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok,
végre sikerült lekicsinyitenem a képeket és felraknom néhányat. Az előbb már bénáztam, mert kitöröltem a levelet, amit már megirtam.
Amúgy jól vagyunk, rendszeresen olvaslak benneteket, csoda dolgokat tudtok késziteni karácsonyra, le a kalappal :D
Időm nem sok, pedig itt köztetek nem egy nevel több gyerkőcöt vagy még tanul is mellette. Én most úgy érzem nem tudnám utánatok csinálni, Beni baba kitölti minden időmet.
A babuci most 3360 g (2260 g-al hoztuk haza) és nagyon szépen eszik. Tündéri aranyos baba, nagyon keveset sir. Ami az egyik gond, vagy hát nem az, csak aggaszt, hogy nagyon sokat bukik, néha szabályosan sugárban jön a tej órán száján (és nem túlzok..), ezért valószinűleg a büfizetetéssel van valami gond, bár én úgy gondolom mindent jól csinálok....

Kép Kép Kép Kép

KépKép
Kép
danka33

Lányok, nagyon köszönöm a recepteket, végül nekiálltam egy másik verziónak, a tésztát már be is gyúrtam, most pihen, majd holnapután reggel elkezdem a házat csinálni. A tojás nem érdekes, hogy lesz benne, ezt most nem evésre szántam, egyébként meg csak a cukormázban lesz. Marci meg úgysem tudja elrágni a 4 fogával! :wink:

Gumicukor,
örülök, hogy minden rendben! Nekem is ugyanaz a dokim, én is csak felsőfokban tudok Róla beszélni! :wink:

Szantre,
Márknak jobbulást!!!

Henus,
jobbulást Anyósodnak!

Danka,
üdv újra!!!! Köszi a képeket, nagyon édes Beni!!! És így utólag is boldog hófordulót!

Giga,
ez méreg!!!! És az a legnagyob baj, hogy ők a "mesterek" :evil: :evil: :evil: Remélem, garanciában javíttatjátok!!!!! Te meg próbálj meg nem túl sokat idegeskedni ezen, javítani már úgysem tudsz a helyzeten, max. a babának és magadnak ártasz.

Piroska,
ajjaj!!! Sajnálom, de nem dőlt össze a világ! Engem is meghúztak párszor, néha igazságtalanul, néha jogosan. Ez van, ilyen az élet, majd az uv sikerül.

Pilla,
jobbulást Lajának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sok-sok gyógypuszi! Rengeteget fejlődött, szerintem a sok új inger serkentette az agyát. Marci is olyankor fejlődik sokat, ha valami új történik körülöttünk.

Remélem, nem hagytam ki senkit.

Képzeljétek, Marci kinőtte az első "igazi" cipőjét. Még augusztus végén vettük, akkor még kicsit nagy volt. Vettünk bentre egy Superfit szandált, nagyon kis csini, 21-es. Mostanában úgy csináljuk, hogy 1 nap zokni, 1 nap szandál, így mindkét tábornak eleget teszek. :lol: :lol: :lol:

Ja, és Marci már napok óta egyáltalán nem mászik, CSAK jár!!!!!! Ha elesik, felkapaszkodik valamin, és megy tovább. Olyan édes, ahogy tengerészpózban döcög!!!! Majd próbálok csinálni róla telefonos videót, azt könnyű feltenni a netre.

Szép estét mindenkinek!!!

Kép
Kép
nircee

Dr. Fábián István a dokim. Az első babámat - aki már nagy ló - nem nála szültem, akkor még nem itt laktunk. Tényleg annyira megnyugtatott, és tök alapos, kb. 45percet biztosan vizsgált és tök finoman, 3féleképpen is megnézett, mindent elmondott. Remélem ez a polipizé nem okoz később gondot, olvastam, hogy a szülés után el is tűnhet, vagy nem.

Piroska
Fel a fejjel, ez most nem az a pillanat volt! Engem is hányszor meghúztak a műszaki fősulin, ajjajj... egyszer még főigazgatóival is kellet mennem úgynevezett lila uv-zni, ami a last chance... aztán röhej, mert pont azzal foglalkozom, amivel akkor ki akartak vágni... és nem is megy rosszul :lol: Mintegy a sors fintora.
Legközelebb biztosan meglesz, most ne agyalj ezen, mész még1x (tudom, energia meg idő, és újabb seggelés a könyv felett), de meglesz az! Nem vitte Didrit a fenekén puskával, mint az Éretlenekben?

KépKép
KépKép
gumicukor

Szantre, a 3 napos láz, azt hiszem herpesz vírus (a vírusban nem tévedett a doki) okozta betegség. 3 napig tartó magas lázzal jár és utána nagyjából 3 napig tartó, teljes testfelületre kiterjedő, csalánkiütés szerű pöttyökkel. Laura most a pöttyöknél tart, még a füle mögött is olyan. :shock: :roll:

Gumicuki, örülök, hogy minden rendben van a babával.

Danka, Beni baba nagyon cuki! :wink: Laura is ilyen furán büfizett és még utána órák múlva is jött belőle vissza a tej. Aztán egyik napról a másikra kinőtte.
Vendég

Gumicuki:

Nagyon jó, hogy minden rendben van a babóval! Hála Istennek!!! :):):)

Hogy nem vittem-e a Didrit azt kérdezed? :) Nem, bár nagyon sajnálom, hogy nincs kocsink, mert szívesen elvinném magammal vizsgázni, ugyanis hiányolt egy kicsit. De az az igazság, hogy semmi sincs véletlen, biztos a sors is így akarja vagy a Jó Isten, kinek hogy tetszik, mert a Didrinek apja is van és meg kell szoknia, hogy mellette is megnyugodjon, mert mi van, ha én esetleg (Isten őrizz!!!) lebetegszem vagy kórházba kerülök? Egyébként mire hazaértem, aludt, tehát nem volt gond. A férjecském kiolvasztott neki tejcit és megetette. Végül is négy és fél órát voltam távol, tehát nem vészes, csak rossz volt hallani, hogy sírt. De éhes volt, mert evett és utána elaludt. Á, csak én viszem túlzásba szerintem ...

Vizsga:
le van tojva! Kivoltam, nem tudok mit csinálni. Csak annyira szégyelltem, hogy ilyen állatságokat mondtam :(. Na, mindegy!

Danka:
gyönyörű a Beni baba! :):):):)

Szantre:
Szurkolok neked! :):)

Pilla:
Szupi!!! :):):) Szóval jó a kégli! :)
Gyógyulást Laurának! Akkor most már végre leszel reggelente? :)

Nircee:
Marci ügyike! :) Hát igen, az első lépések, aztán az első utak, aztán már észre sem vesszük, hogy kirepültek! Ja, meg azt, hogy olyanok vagyunk, mint az öregasszonyok, sóhajtozunk ... :):)

Pimpoka:
milyen lufifújód van, nagy? Kb. 30 cm.? Mert azok a jók, a kicsivel nem nagyon megy, vagyis sokkal nehezebben. Vagy lehet a lufi rosszabb minőségű? Pesten a Rottenbiller u-ban van egy Lufi-buli nevű bolt, ott van nagyon jó minőségű lufi, vagy a belga vagy a qualatex lufit kell venni, mert azt te is fel tudod fújni. Na látod, ennek is van trükkje, az ember nem is gondolná! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus!
Reméljük nem lesz gond Anyósoddal! Majd mondd, mik a hírek!

Piroska!
Oda se neki! UV nélkül nem élet az élet! Nekem is volt nem is egy.. :lol:

Gumicukor!
Jó volt olvasni a jóhíreidet! Igazi megkönnyebbülés lehetett!

Giga!
Szerintem válassz szülésznőt, ha dokit nem. Biztosan megnyugtatna lelkileg is és többet nem kell paráznod a dokival kapcsolatban. Ki tudja tényleg, mi lesz januártól. :roll:

Danka!
Szépen gyarapodtok ti is!! Gyere gyakrabban! :)

Szipogósoknak és pöttyösöknek jobbulást kívánok!

Jóéjszakát!

KépKép
tüccs

Rolinak Boldog szülinapot! :):) Kép

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Helló,
anyóst, benn fogták. Mire odaértek, már fájt a dereka, hasa, mindene. Görcsölt mint állat. Találtak a veséjén egy 4cm-es cisztát, és több 10 mm-est is. Lehet ez a baj, majd holnap kivizsgálják. Kapott injekciót a lázra, így az lejjebb ment.

Holnap szeretnénk bemenni az ovis karácsonyra, de nem tudom mi lesz belőle, mert délutánra terveztük a Régióba az utunkat, és előtte anyóshoz is bemennénk a kórázba, így lehet a karácsonyozás elmarad. :( NAgyon sajnálnám. Még reggelig megálmodom, és lehet mi Szonjával nem megyünk sehová, majd apa elintézi. :wink:
Bocs, de rángat a zuram, így nem tudok írni mindenkinek.
Ja, csak nektek Tiop: Boldog szülinapot Rolinak!

thenus

Ja, az espumisan:
hát előtte is meg utána is büfizett, már egyre ritkábban van olyan, hogy kimarad a büfi, úgyhogy most hanyagoljuk. Most más a gond: két napja nem kakilt. Mégiscsak van egy kis átállás. Ha holnap sem kakil, lehet, hogy valamit kitalálunk. Az a hőmérőzés nekem olyan durva :(. Tudom én, hogy neki lesz jó tőle, de akkor is... Szegénykém! :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus:
gyógyulást az anyósnak!!!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Kasza-Marton Lajos:

Karácsony küszöbén

Hó szitál és Karácsony jön.
Az utcán hömpölyög a nép özön
és szinte árad, kicsattan a
mosoly, a vágy és csupa öröm
minden mozdulat, minden szó,
hisz Karácsony jön és hull a hó!
– A lábak mellől égre tör
a gyermek szájt idéző hahó.

Az utcákon szellő játszik,
– a hópelyheken látszik
megdőlve fut a házak között el
és így cicázik, így hintázik
sok kicsi hópehely.
Most hiretelen,
ezen a szép téli reggelen
harangja érkezik hozzám,
kissé mély-lágyan és csendesen.

És újra eszembe jutsz. – Halk, hang,
hallom a hangod, itt lappang
körülöttem és mindég visszatér,
egyre szebben, csengő haranghangban,
télben, fehérhavas reggelen
s oly arányos most, közel Karácsonyhoz;

a hang, a hó s végtelen…

Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!

Még egyszer akinek még nem köszöntem meg -KÖSZÖNÖM SZÉPEN ROLI NEVÉBEN IS A KÖSZÖNTÉSEKET!Aranyosak vagytok! :wink: :D

Henus!
Nagyon sajnálom anyósodat!!!!!!!Mielőbbi gyógyulást kívánok neki! :cry:

Danka!
Valami csodállatosan gyönyörű a picurkád!annyira szép és édes!Zabálni való! :wink: :P

Gumicukor!
Örülök,hogy nincsen semmi komoly baj!!!!!!! :!:

Piroska!

Sajnálom!!!!!!Majd a pótvizsgára jobban felkészűlsz! :!: :wink:

Nircee!
Marci nagyon ügyes!Várom a felvételt!Feladtam tegnap a LIBEROS figurákat!(ajánlva) :wink: :D Láttad a felvételt a mézeskalács házról?Mi azt csináljuk majd meg hétvégén!Rolinak nagyon tetszett!!!!!Tiszta lázba jött! :D

andibab!
Neked milyen fokozatok vannak?????Vagy most nem értem :oops: :oops: :oops: Nekünk 1-8-ig van fokozat,és ahhoz van leírás,hogy melyik fokozat milyen fok!!!!A kis kézikönyvben amit kaptatok a gázhoz!Vagy nincsen benne??? :roll: :? :oops: :oops: :?: :?:

Pilla!
Remélem jól van már a kiscsaj! :wink: Nállunk is volt ilyen 3 napos láz!!!Tiupikusak a tünetek nagyon!

Mennem kel!Tegnap csináltunk Anettel cukorházikót! :wink:
Kép

Szép napot!Sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Akartam Zsaniról tenni még képet!Fűrdés után akcióban! :lol: :lol: :wink:
Kép
Már fent is vagyok!
Kép
Most mire gondolhat? :roll:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Henus,
jut eszembe! Elmentél egyedül vásárolni? :) Ezek szerint a lánykád már azért elvan egy kicsikét nélküled is? :) Persze, azért gondolom, örült, amikor hazamentél, anya csak egy van! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop:
nekünk az olyan virágunk, mint a tied soha nem maradt meg, pedig nagyon sokat próbálkoztam. Annyira tetszik az a virág :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop:
azért a Zsani nagy fazon! :) Kezd kibontakozni az a színészi képesség benne, mint az Andi Bogijában. :)
Lesz küzdelmed a fiúkkal, ha megnő :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Katica:
hát a Saci, azokkal a kis copfocskákkal... :):):) Imádom a copfjait! :)

Szantre:
szurkolok!!!!! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jóreggelt!

Piroska!
2 nap kaki-nemlevés még belefér az anyatejeseknél. Nyugi!! 5 nap után kezdhetsz aggódni. :wink:

Henus!
Nem hangzik túl jól ez a vese-ciszta Anyósodnál. Nem is hallottam még ilyenről. Jobbulást neki és reméljük szentestére otthon lehet.

Tiop!
Tök jó lett a cukorházikó! :D Nagyon tetszik!

Hát lányok, tegnap elromlott a mosogatógépünk ajtaja. Próbálom a szerelőt hívni, remélem még kari előtt meg tudja majd csinálni.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tiop,
mi albérletben lakunk, kábé ezeréves a gáztűzhely, papírjai nincsenek... csak ezért kérdeztem, hogy kábé melyik fokozat milyen hőfoknak felel meg.

Most ennyi, Bogi megint garázdálkodik a nappaliban!
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?