Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Füstjel :wink: :lol:

Köszi a hiányolást, és bocs az eltűnésért :oops:
Olvasgatok, csak annyira le vagyok már maradva, hogy szégyenlem, hogy nem tudok mindenre reagálni, így inkább nem írtam :oops: :roll:

Én hulla vagyok a folytonos rohanástól, de a gyerekek jól vannak :D
Aliz továbbra is imádja a bölcsit, és őt is nagyon szeretik, pedig szinte mindig mi érünk be legelsőnek, és ő az utolsó is :? Na mind1, nagyon jó dolga van ott szerencsére :)
Vince ügyes a suliban, bár a múltkor tartottak egy rendkívüli szülői értekezletet a fiús szülőknek, mert kezdenek ördögfiókákká válni :( Megy a klikkesedés, a verekedés, a csúnya beszéd :( Jah ... Vincét már felvilágosították, már tudja, hogy olyan is van, hogy szilikonmell :shock:

Karácsonyi ajándékokkal már majdnem teljesen megvagyunk, idén nagyon sokat rendeltem a netről, mert időm semmi boltokba rohangászni, meg őszintén szólva nem is vágyom a tömegbe.
Vince még hisz a Jézuskában, így gyerekekkel eleve kizárt az ajándékbeszerzés.

Minden betegeskedőnek jobbulást, pocakosoknak jó egészséget!
Gratula az új bébihez! :D Rettentő irígy vagyok, de apát még mindig nem sikerült meggyőznöm, hogy 1 hisztissel több vagy kevesebb, már édesmindegy :?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Szelivi
Áron ennyire ég nem beszédes!
Puszilgatja szeretgeti! De nincsenek külön kívánságai! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Innen is füstölés. :)

Olvasok ám én is, csak írni... de ezt tudjátok.

Velünk semmi extra, vagyis csak a betegségek vannak. Alex már jobban, csak a szokásos taknyi, és köhögés volt, már múlóban, de jól megfertőzött minket. Apjának mellhártyagyula, nekem csak felső léguti. De láz, minden jáccott, Alám meg vígan viháncol. :). Most antibika kúra van nálam, apánál már nem. Egyre jobban vagyunk, csak köhécselés, és taknyizás van nálunk. Alex is kap antibikát. :( Skarlátos lett az egyik kislány a bölcsibe, és javasoltak egy 3 napos penicilin kúrát, akik érintkeztek a kislánnyal. Reméljük, h nem nyeltük be, most pont nem hiányozna.

Volt fotózás a bölcsiben, hétfőn. Tök mókás, mert pesrze múlt héten Alex nem volt bölcsibe a betegség miatt, és "elfelejtették" jelezni, h nemá' jáccóruhába vigyem a kölköt. :) De annyira nem volt vészes. :) De ha szolnak, tuti valami szívdöglesztős cuccot adok rá! :lol:

Kijött az első 2 db rágófoga, így már 10-re emelkedett a fogaink száma... :oops: Nem kapkodja ám el. :)

Dobok pár képet:

Elmélázós. :)

Kép

Bilihasználós:
Kép

Megint bilihasználós. :):

Kép

És persze november közepén a napszemüveg is fontos dolog. :) :
Kép

Nah, megyek, megnézem mit művelnek a pasik. Elvileg beájultak már mindketten. :)

Betegeknek nagyon sok gyógymanó, ha nálunk marad, akkor küldöm őket... ;) Pocakosok , vigyázzatok magatokra! ;)

Pusza, és jók legyetek!

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Megint vagyok! :D

Edit!
Igen, és ha telefonálunk, akkor mindig követeli apát a telefonba. De szokta kérni, hogy a mamákat is hívjuk fel (ííí mamapapa). Amikor beteg volt, és ment a hasikája és fájt neki, akkor is mondta, hogy apaapa.

Meli!
Hogy tudott a férjed a két lábára ennyi balhét összeszedni? Jobbulást neki!

Rólunk: Tüncinek szerdán nem volt semmi baja, este egy hangyányi hőemelkedés. Ma semmi. Erre elviszem dokihoz, hogy már semmi baja, erre a rendelőben pár perc alatt felment a láza, mire hazaértünk megint 39,7 lett. A dokinéni szerint én fertőzöm vissza állandóan. Merthogy nekem be van gyulladva a mandulám mint állat.

Pussz Mindenkinek!

Apa kb. 145 óra múlva jön haza! :D

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Végre van pár szabad percem...,

Párom esetét a DOKTOR HOUSE sorozatban is megirigyelnék.
Még mindig kórházban van, de 4 napja már nincs az intenzíven.
1 hete átszállították az Országos Kardiologiai Intézet, intenzív osztályára. Újabb és újabb vizsgálatok, mind negatív eredménnyel. Az állapota mégsem javul, csak nagyon lassan. Tegnap beszéltem az orvossal, kiderült, hogy a szívében nincs is vérrög, és nem autoimmun beteg. NEM tudják mi okozta/okozza a tüdőembóliát és az egyéb problémákat. Trombózisa nincs. A tüdőembólia velejárója a mellhártyagyulladás. Ma 1,6 liter "vizet" szívtak le a tüdejéből. Az egész teste be van vizesedve, mert a mája nem termel fehérjét. Vízhajtót nem kaphat, mert megterhelheti a szívét. Az orvos, már fél új kezelést alkalmazni, mert szerinte, ha meggyógyítanak rajta valamit, egy másik szerve tönkremegy. Szóval, még mindig nem tud senki semmit....!
Én úgy látom, hogy javulgat, mert már eszik (sokat). Hétfő óta gyógytornász jár hozzá. Ma már el tudott menni a W.C.-ig, remélem, el tudja hagyni a kacsát és az ágytálat. A szeme is alakul, ha felfele néz, már egyformán áll , de ha lenéz, két irányba szétesik.

Minden nap bemegyek hozzá, viszek neki főtt házi kaját (kívánság alapján), 2 naponta fürdetem. Tegnap megnyírtam, mert nagyon nagy volt már a haja, ÉS már meg tudott borotválkozni egyedül :D

Köszönöm ismét a Martin felügyeleti ajánlatokat!!!
Ezt úgy oldom meg, hogy heti egyszer a nagymamám jön fel vidékről 2 napra. Hétvégén anyósomék, hétközben barátok/ barátnők, vagy késő délután együtt megyünk be a kórházba és az éppen aktuális látogatóra csapok rá. Amíg bent vagyok, addig a kocsiban, vagy kint a kórház előtt garázdálkodnak illetve sétálgatnak. Általában ő a sógornőm, vagy anyosómék munka után.Cserébe, hazavisszük őket.

Szóval, nagyon nehéz és irtó rövid így egy nap!
Én magam sem tudom, hogy bírom..., de sikerül még úgy is, hogy a jó édesanyám még így is jó nagyokat akar "belém rúgni".

Nagyon gáz, hogy pároméknál a december az igazi hajtós hónap. Az egész éves anyagi mínuszokat ilyenkor tudjuk pótolni a prémiumokból. Ez valószínűleg elmarad, hogy mi lesz jövőre????A jövő titka....

Martin viselkedésén látszik az apahiány+ ez az egész helyzet. Néha teljesen megőrül. Ezt kimondottan nekem szánja, mert ha mással van, olyan mint egy kisangyal. Nekem folyamatosan, küzdenem kell vele.

Reggel 7-től, este 10-ig folyamatosan csöng valamelyik telefon, a párom főnökétől kezdve a barátokig, mindenki érdeklődik. Reggel főzök, éjszaka házimunka, hajnalban némi alvás! Ezért kerül a net, most az utolsó helyre :(

Ja, és hogy semmi sem lehet tökéletes..., az autóm is széthullott, a szerelő hétfőn hozza rendbe, a legfontosabbakat.

Szóval, röviden ennyi...

KépKép

KépKép
lingelera

Ildi!
Natikának boldog névnapot!!!
Neked meg gyógymanót a fogakra!!!!

Nancsi!
Ala nagyon vagesz pasi lett!!!!

Mamacka, Fáby!
Gratula a pasikhoz....

Melitta!
Üdv a pocakosok között!!! Gratulálok!!!

Livi!
Jobbulást Tüncinek!!! Neked meg kitartást!!!

Azért, így apa nélkül is eljött hozzánk a Mikulás:
Kép
Jó éjt
ERA

KépKép

KépKép
lingelera

Jaj Era
Nem hangzik túl jól... :(
Szegénykém, nagyon nehéz lehet!
Imátkozom értetek!

Nálatok fiú vagy lány lesz a kicsi?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Era:
hihetetlen mennyi mindenen mentek most keresztül :(
az jó jel, ha apa már eszik, az mindenképp egyfajta gyógyulás jele!!

Martin nem csoda ha rosszalkodik, ő is érzi, hogy rossz dolgok történnek, ő így reagálja le

KITARTÁS továbbra is Nektek!!!!!

Livi:
örülök, hogy végre van időd írni (velem ellentétben), látom Apát már nagyon várjátok!! :)

Holnap lesz a féléves gyakorlati vizsgám, ma van az utolsó gyakorlat előtte, szempilla/szemöldökfestés, borogatás, arcmasszázs, gyantázás a feladat...
csöppet sem izgulok ám... :D :roll:

Mindenkinek jó hétvégét, talán szánkózni is lehet majd! :)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde,
nagyon ügyi leszel!!! Hatalmas nagy kalappal!!
Era,
teljesen érthető Martin reakciója... :( De nagyon tündéri a kis Mikid. Apának továbbra is mennek a drukkok, hogy gyógyuljon meg teljesen és gyorsan. Te meg vigyázz magatokra, amennyire lehet. Pocakbaba? Hogy bírja a stresszt?
Nancsi,
Ala vagány nagyon a napszemcsiben.
Vali,
jó, hogy jöttél. Jó lenne már pihenni, igaz? Remélem a 7végén tudsz picit. Alízról hogy sikerültek a fotók a bölcsiben?
Meli,
apának gyógyulást! Neked meg kitartást! Pocakod szépen növöget és a 3plussz nem sok, ne viccelj már.

Havazik. :D Mi holnap Bécsbe készülünk Ferivel és a barátainkkal. Anyukámék jönnek Lidizni. :)
Jó 7végét Mindenkinek.
angi79

Gyerekem ma már másodszor repeszti fel a száját... dől bellőle a vér... lefejelte az apját, reggel meg elesett.... tegnap meg megégette az ujját ami hatalmasra felhólyagosodott...

Rémesen fest... :(

Hajrá fiús anyukák!!! :cry: :lol:

Kép Kép Kép Kép

A lakás meg így áll:
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ezeket most találtam, de még nem próbáltam:

Kávélikőr
Nem kívánom mindig a tejszínes, sűrű, krémes löttyöket, és nem is illenek mindenhez - de ez a kávélikőr jó alapja a tejszínes megoldásnak is.

Kép

Egy fél literes üvegbe beleszórok egy maréknyi pörkölt kávészemet. Kap három rúd fahéjat és egy fél kanálka holland kakaóport is. Egy deci feketekávét öntök rá, igazit (nem nescaféból főzöttet) és jó erőset. Mézből készült szirupot készítek - ez a többi likőrnél is jól jön - egyharmad méz és kétharmad víz arányban. Ebből a szirupból is egy decit csorgatok az üvegbe. Egy fél deci sötétvörös rum is kerüljön bele - minimum 40%-os, de inkább több - és a többit öntsük fel jó erős, lehetőleg ír wiskeyvel.

Erős, illatos kávélikőrt kapunk, ha kétnaponta átrázogatjuk ezt az egészet. Aki a tejszínes változatot kedveli, az szűrje le, és mindig frissen keverje át 1:1 arányban tejszínnel, mielőtt hozzáfogna.

Karácsonyi pálinka.

Ehhez jó nagy üvegre van szükségem - meghökkentő mennyiség fogy belőle, ha átjönnek a barátaink :) Tökéletes megoldás például a háromliteres kovászos-uborkás üveg, annak most úgysincs szezonja.

Kép

Az üveg aljára szórok húsz dekányi aszalt szilvát. Magozottat, persze. Aszalt áfonyából, szederből, málnából is lehet beletenni, ha van éppen otthon, egy-egy maréknyit. De igazán nem kötelező. Kerül bele úgy húsz dekányi kandírozott narancshéj is - és ettől a pillanattól kell kapaszkodni, mert varázslatos illatok árasztják el a konyhát. Vagy hat rúd fahéjat, félmarék szegfűszeget dobok bele, és kandírozott gyömbérből is mehet bele három-négy szem. Kifacsarom öt-hat nagyobb narancs levét, beleöntöm, majd két citrommal is megteszem ugyanezt. Tehetünk bele mazsolát is. Ízlés szerint mézzel öntözöm meg - én bizony jó sokat szoktam beletenni, mert gyönyörű, és nem tudok ellenállni a szépen csorgó arany folyamnak :) Legalább fél litert töltsünk bele. Ezután három deci erős rum kerül bele, majd felöntjük az egészet szilvapálinkával. Nincs is más dolgunk, mint karácsonyig néhányszor átforgatni az üveget, hogy mindent átjárjon az erős szesz. Karácsonykor szűrjük le, és dalolásszunk csengettyűs dalokat az illatától.

Narancslikőr
Nincs karácsony narancslikőr nélkül, mondhatnám. Egyszerűen kell az illatához, mint a fahéj, mint a fenyő, a gyömbéres sütemény és a havas kert illata.

Kép

Másfél literes üvegeket szoktam használni hozzá, de persze arányosítva bármekkorában el lehet tenni. Egy üvegbe öt-hat narancs leve kerül, egy citrom leve, és kandírozott narancshéjból 20-25 dkg. Beledobok két fahéjrudat, öt-hat szegfűszeget, két csillagánizst. Ezután a harmados mézszirupból (egyharmad rész méz, kétharmad víz) három decit öntök az üvegbe. Nincs is más dolgom, mint feltölteni az egészet erős, illatos, és nagyon jó minőségű konyakkal. A konyakot egyébként nemigen szeretem, de likőralapnak remek. Kétnaponta rázzuk össze az egészet, és pár hét után már fogyasztható.

Szerintem jó ez az oldal ajánlom!
http://eleuszisz.blog.hu/
A nőcinek szerintem nagyon jó ízlése van és tart hobbi lakberendező tanfolyamokat is! Stílustanácsadás egyebek...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ildi
Képzeld most tudtam meg, hogy a kislány akivel Áronom nincs két hete, hogy találkozott bárányhimlős lett... :(
Nagyon remélem nem kapjuk el... elég vacak lenne így karácsonyra... ráadásul azt sem tudom, hogy én voltam-e már...

most egy kicsit izgulok... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!
Én úgy tudom, hogy a bari csak akkor fertőz, mikor már látszanak a pöttyök, meg előtte 2-3 nappal. Az Ildi által fölrakott homeós bari elleni leírást küldjem? Én akkor elmentettem.
Te babád meg már jó nagy, neki nem hiszem, hogy baja lehetne, de azért csak aggódik az ember. :cry: Anyukádat kérdezd meg, hogy volt-e neked.

Most rohanok, majd még jövök.

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Mamacka:megkaptam az sms-t, köszi!!! Majd írok ha megérkezett!Tavaly Fanninak is lett 3 kis ujján ilyen hólyag, anyumnál megfogta a konvektort.Sajnálom hogy mindig történeik valami baleset Áronnal!Tényleg olyan kis szélborkák még, Fanni is lefejelt engem a múltkor, azt hittem eltört az orrom! :roll: Remélem nem lesztek himlősök!! A ház lassan de biztosan alakulgat! De sajnálom hogy nem tölthetitek ott az ünnepeket!!

Era: nagyon szorítunk értetek!! Kitartást, türelmet, és jó egészséget Nektek! Édes a Kismikulásotok! Örült Elmo-nak?

Tünde: na mesélj hogy sikerült???????? Gondoltam ám Rád egész nap!!!
:lol: :lol:

Meli: hát akkor Te sem unatkozol! Örülök hogy kisfiatok lesz!

Faby: nagyon gratulálok Nektek is a kisfiúhoz! Mondtam én hogy Dominóhoz hasonló kisfiúkat sorozatban érdemes gyártani!!!!! :lol: :lol: :lol:

Nancsika: Bilis Westernhős nagyon vagány! jobbulást Nektek is!!!

Livi: de jó hogy mostmár lazíthatsz igaz? Nagyon ügyes vagy ám, még nem is dícsértelek meg!!! Gratula! :lol: Beteg gyermeket meg sajna tényleg hordanak mindenhol oviba, bölcsibe!Sajnos!Nagyon kell vigyázni!

Edit: ma találtalak meg az iwiwen! Fanninővér köszöni a dicsiket! 2 kiskutya még gazdira vár!!!

Lidke: azt hiszem Te kérdezted!Igen, megmarad a Télapó, jön jövőre is, még dobogott a szíve szerencsére :lol: :lol:

Melitta: gratulálok Nektek is!

Remélem nem hagytam ki senkit akinek írni szerettem volna.
Rajtunk átvonult egy nátha, de szerencsére már kifelé megyünk belőle!(remélem)
Kiskutyákat elvitték, volt ám sírás-rívás.2-nek nincs még gazdija.Bár most még nem is bánom! Olyan édesek ilyen picinek!

Lányok milyen idő van Pesten? Párocskám holnap megyen kiállításra. Milyen útviszonyokra készüljön? Téligumi felrakva(remélem mindenkinek) :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ismét csak bekukk, megosztanám Veletek legújjabb pocakos képemet .
Ma d.u-ig ez a két felső nem igazán tartozott a kedvenceim közzé, de varrtam rá ezeket a pántlikákat és szerintem tök jó lett.

Puszika Mindenkinek

Kép Kép
Vendég

Lányok!

Én mindjárt elolvadok!!! Keve felkéretszkedett az ölembe, megölelt, és azt mondta, hogy "Szejetlek"!!! :D :D :D

Majd még jövök!

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Meli: nagyon nagyon csini kismami vagy!!!És Bogica is milyen édes nagylány már!

Lidke: Gratulálok az új hódítódhoz!!Édes lehetett!!

Tegnap esti, és mai képek!
a "nézz mérgesen Fannika" a kedvencem!Na de ez a sapis is haláli! :lol:
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Helló

tudom, tudom, ezer meg egy éve, hogy nem jelentkeztem.

Most csak pár képpel. Megcsináltam Mamacka karácsonyi pálinkáját, ajánlom mindenkinek, már most likőr jellegű fincsi itóka, szopogatni való, igazi karácsonyi ízekkel:

Kép

Benyókám jól van, átléptűk a bűvös 10 kg-ot, 10600 g lett a mini, és még mindig olyan eleven, mint volt. :)

Nálunk most az alvás kicsit felborult, mintha valamitől félne, mindig ordít, ha beteszem az ágyba, de kint sem alszik, velünk sem, szóval elég nehézkes a dolog mostanában, és délután is ez megy. Pedig álmos, és fáradt, mégis, ahogy az ágy felé tenném be, már megy a kétségbeesés. Persze bőgni nem bírom hagyni, így már csak félájultan tudom betenni az ágyába. Éjszaka is felébred kétszer-háromszor, akkor sem tud visszaaludni velünk sem, úgy sem, ha ketten vagyunk, ilyenkor legalább 2-3 dl tejet iszik, és attól visszakómázik....

Cory, vagy bárki, mi lehet ez ilyen hirtelen? Eddig minden olyan szépen ment, jól aludt, semmi gond nem volt. :shock:

Olvasok ám mindenkit, Era, nektek még mindig sok erőt kívánok, nagyon nehéz lehet. Párod karácsonykor is bent lesz?

Lidke :) :) ez nagyon megható :)

Duzzogós Fanni :wink: 8)

Nancsi, Ala is nagyon sokat nőtt, mióta utoljára láttam. :)

És egy alvós kép, itt épp a nagyszobában szunnyadt be, de a szokásos 1 helyett fél 4-kor....

Kép
Vendég

Eszti:
nálunk is ez van, de ezt már írtam...
mi úgy oldjuk meg, hogy Bettina a mi ágyunkban alszik el úgy, hogy valaki melléfekszik, délután is!
néha a hátát azért kell kicsit simizni, mondjuk ott is marad az ágyunkban, később majd kap saját ágyat, ha már nem esik le
Dorinánál is ugyanez volt, hogy nem akart a kiságyban maradni.
tuti tipp nincs, ez egy átmeneti állapot, Nektek is ki kell kísérletezni, hogy mi jó mindenkinek

Meli:
nagyon csini kismama vagy, Bogi is szép és nagy már!! :P

Boscó:
Fannika igazi szinésznő, megeszem a cuki pofiját!!! :lol:
ari vagy, hogy drukkoltál!!!

Babetta:
megvárom, hogy minden eszedbe jusson a sütivel kapcsolatban mielőtt belevágok :lol: , hétvégéig van időd... :lol:

Mamacka:
én megmondtam, hogy kisfiú lesz... :)

Vali:
nem csodálom, hogy fáradt vagy!, :) tudom, hogy fiatalok laknak a környéken, jóban vagytok velük?? megszoktátok már a helyet??

Lidke:
még sok-sok ilyen megható pillanat lesz, ezért (is) érdemes élni!! :P

Angi:
sikerült jól bevásárolni?? :D

Mi ma Dobogókőn voltunk szánkózni, kell a levegőváltozás is, mert még mindig kicsit köhögnek a csajok.

A gyakorlati vizsgám nagyon jól sikerült tegnap, mindenből 5-öst kaptam :)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Era!
De jó, hogy írtál! :D Sokat gondolunk rátok! Örülök a jó híreknek, remélem, hamarosan már újra mind együtt lehettek, és véget ér ez a rémálom! Azért az megdöbbentő, hogy akármilyen fejlett is az orvostudomány, megtörténhet ilyen, hogy egy fiatal ember egyik napról a másikra leesik a lábáról, olyan súlyos állapotba kerül, mint amilyenben a férjed volt, és gyakorlatilag a sötétben tapogatóznak! :evil:
Szegény Martint is nagyon sajnálom, ez ilyen pici korban talán még nehezebb, hiszen még nem is igazán érti, hogy mi történik körülötte, de azt azért látja, érzi, hogy baj van. :cry:
Arról sem tudnak semmit mondani, hogy milyen hosszú lábadozásra lehet számítani?
Mikulás-Martin nagyon édes! :D :D :D
És hű! Túl vagytok a félidőn!!!!!! :D :D 8) :D :D 8)

Livi!
Dühítő ez a szülői hozzáállás! Hát az ő kölkük nem oda jár? Őt nem fertőzi meg a beteg gyerek? :evil: Sajnos már másoktól is hallottam ilyet, csak ott a szülőin az ismerős volt az egyetlen, aki kinyitotta a száját, (nem betegség ügyben, hanem húzzuk le a szülőt dologban), bár ő volt az egyetlen, akinek mindegy lett volna, csak az igazságérzetét bántotta, a többi szülő meg lapított.
Tüncinek is, meg persze neked is jobbulást!
Jó, hogy így várod Apát! Én is így szoktam Attilát, pedig ő csak 1-2 hétre megy el. Gondolom, milyen lázban vagy most! :D Majd írj, milyen volt a viszontlátás!

Meli!
Apának jobbulást! Hogy történt?
Nagyon csini a pocakod! Szépen alakul! :D

Vali!
Sajnálom, hogy ennyire nincs időd! Két ünnep között otthon vagy?
Apa-meggyőzési tipp újabb hisztis-ügyben: Kérd karácsonyra! :idea:

Nancsika!
Alex nagyon jó fej a napszemüvegben! :D Látom, a bilizés is megy nálatok! :D
Gyógyulgassatok, aztán ha van időd, gyere!

Angi!
Milyen volt Bécs? Volt nagy tömeg?

Mamacka!
Szegény Áron, ennyi baleset egy nap alatt! :cry:

Boscó!
Fannika nagyon tündéri! Nekem a sapis kép a kedvencem! :D
Hogy sikerült a kiállítás? Képzeld! Megismerkedtem egy kiállítási bírával, őrző-védő kategóriában. Ti oda tartoztok?

Eszti!
Jaj, sajnálom Benyót, hogy így kiakad az alvástól! Ettől eltekintve jól vagytok? Rég nem jelentkeztél...

Tünde!
Gratulálok!!! :D :D :D Nagyon ügyes vagy! És mindezt három gyerek mellett! :D
Én is kedvet kaptam tőled, hogy majd egyszer, ha már nincs babám, végre azt tanuljam, ami lenni szeretnék! Lesz ám kiakadás a családban! Attilának már mondtam, ő jó ötletnek tartja, de hát ő mindig támogatni szokott a legvadabb önmegvalósítási tervemben is! :D

Lidke
KépKép
kövecske

Tünde, ó, bárha Benyó legalább a mi ágyunkban elaludna békésen, vagy simogatva, de ő nem kifejezetten az ágya ellen tiltakozik, hanem az alvásért magáért. Képes éjszaka felébredni, tejet iszik, összebújunk, simogatjuk, majd lemászik az ágyról, kimegy a nappaliba, és mondja, hogy akkor olvassunk. :shock:

Na mindenesetre mástól is hallom, hogy van ilyen, remélem olyan hamar vége lesz, mint ahogy kezdődött. :) :)
Vendég

Sziasztok

Era
Továbbra is mennek a +++++++++++++
Azért van esély, hogy karácsonyra haza engedik??? :? :)

Tünde
Nagyon ügyi vagy!! :D
Már ez is szép ajándék karira! :D
Most már tényleg mindent leírtam :lol: :lol: :lol: :lol:

Angi
Kimerészkedtetek Bécsbe? :D

Eszti
Nálunk is ez van 4 napja. :cry: Én is azt hittem, hogy kezd félni, vagy most változik bennük valami, vagy csak a foga miatt.
Én örülök, hogy 1 évig jól aludtunk, :lol: ez meg csak nem marad így örökre. Mondjuk nálunk annyi változott, hogy mikor felkel inni akkor hív, hogy anya kijössz, és nem hagyja abba, amíg át nem megyek. Átmegyek lefekszem a kiságy mellé, megfogom a kezét és 1 perc múlva, alszik. Ez most nekem rossz, mert utána alig bírok visszaaludni. :(

Ildi
Nagyon kafa a tricikli! :D Miért adod el?????

Fannika,Bogi és Ala nagyon cuki! :D :D :D :D

Meli
Húú már szép nagy pocid van. :shock: :D

Vali
Ez tényleg csak füstjel volt :lol:
Szeretek ott lakni?? Képet azért fogunk látni ?? Privibe is küldheted, ha nem akarod ide felrakni. :wink:

Lidke
Nagyon tetszet a keresztelős történet.

Na hirtelen ennyi
:wink:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Edit, köszi, hogy írtál, ezek szerint ez most tényleg valami korosztályos balhé lehet, sokaknál hallok ilyen problémákat. Én is abban bízok, hogy előbb utóbb változik, és biztos fog is. :)
Vendég

Tünde,
ügyi vagy!!! Milyen volt Dobogókő? Nagy most ott a hó? Bettus élvezte?
Eszti,
alvós Bence tündéri. Most hogy ment az elalvás? Nálunk ma simán, de mint mondtam, múlt héten Lidi se akart egyik délután pihenni.
Babetta,
biztos fárasztó lehet Neked, de reméljük hamarosan újra visszaáll nálatok is a régi állapot.
Lidke,
de édes Keve. :D Gondolom, hogy odáig voltál. És mi leszel ha nagy leszel??? Én is szeretnék tanulni még valamit, de nem fősulin és egyetemen, arra már nincs energiám.
Bocsó,
Fannid naaaaaaagyon cuki. Milyen kis mérgesen tud nézni. :wink:
Meli,
szép a pocakod, nagyon vékony vagy!

Péneteken jöttek anyukámék. Lidi nagyon örült nekik. Főzött nekik "kávét" is. :) Anyum azt mondta, hogy én se voltam semmi kisgyereknek, na de ennyire nem voltam mozgékony. :D
Mi voltunk Bécsben, de nem shoppingolni. Sétáltunk, megnéztük a vásárt stb. Jó volt csak nagyon fáztunk.
Ma megyünk bababuliba egy játszóházba szülinapra. Kiváncsian várom, hogy milyen lesz.

angi79

Alvás: nálunk az elalvás horror, az ellen tiltakozik ezerrel, és sem az ágyon összebújni sem sozpi se semmi nem működik, mert hogy nem hajlandó egyikre sem. Ha valahogy sikerül elérnem, hogy fekve szopizzon, akkor nyert ügyem van, de múltkor fél 1-ig húzta este :(

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

A mai délutáni alvás így történt: 1 óra nyűglődés, aztán bementem hozzá a kiságyba :oops: , és így 10 mp alatt elaludt. Hát ez van. Lehet, hogy szétszedjük a kiságyat, és így mellé tudok bújni elalváskor....próba szerencse. :wink: :roll:
Vendég

Eszti:
akkor mégis az együtt alvás válik majd be... :)

Csajok:
semmi pánik! még nem hallottam olyan családról, ahol mindig tökéletes és sima ügy lett volna az elalvás vagy az éjszaka
Dorinánál kb. 10 féle megoldást próbáltunk ki, aztán egyszer csak sikerült!
Most mondjuk világít kis fény, különben nem alszik el

Cory:
nem irigyellek :( , Liza külön szobában alszik még a többiektől?
nálunk akkor lett nyugi, amikor Dorinát beköltöztettük Patríciához

Angi:
nincs nagy hó ott, de azért húzkodni tudtuk őket meg volt egy kis lejtős utca, ahol csúszkáltunk
Bettus először nem akart a szánkóra ülni, de aztán ráhasalt :D
milyen volt a szülinapi buli?

Lidke:
milyen terveid vannak?? :?:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde, ezt nem bánom, ha úgy alszik el, hogy hozzá bújok, csak ne legyen ez az órákig nyűglődés, míg elalszik. :)

Egyébként azért nem pánikolok, mert eddig is mindig voltak kanyarok a fejlődésben, most ez is egy, aztán majd elmúlik, és lesz másik. :lol:

Ezen kívül meg tök jól vagyunk, Benyó is, pörög ezerrel, sokat olvasunk, még mindig jó az evőkéje, a gyümölcsöt tolja ezerrel, így semmi vitamint nem adok pluszba, a sütiket még mindig kiköpi, szóval egy szavam sem lehet. :) Bezzeg a joghurt, meg a savanyú káposzta, csemege uborka, ezekből bármikor, bármennyit. :)
Én marha édes szájú vagyok, és olyan furcsa látni, hogy ő meg egyáltalán nem, sőt, a savanyú és a sós ízeket szereti nagyon. :)

Angi, mi is kacérkodtunk, hogy kiugorjunk Bécsbe, aztán csak a Vörösmarty térre mentünk kettecskén, romantikázni, forralt boroztunk, meg kolbászt ettünk és kürtös kalácsot. :) Tisztára olyan volt, mintha első randisok lennénk. :lol:
Vendég

Eszti
Áronom is ezt csinálja... becsukom délután a szobaajtót ordít jön megy, de egy idő után lenyugszik és mellém bújik, csak egy kicsit hosszadalmasabb. Addig is mondom neki, hogy most alszunk anya alszik... előbb utóbb ő is...
Este is ugyanez. Még az segít ha sokat van levegőn...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Marcsi, én ugyanezeket mondom, Bence meg ugyanazokat válaszolja: Bence nem alszik, könyv, könyv, olvas, anya, anya. :)

A levegőről meg hát: ebben a hidegben is megyünk, délelőtt, délután, sokszor mi vagyunk egyedül a játszón (meg a barátnőm a fiával). :)

Ez benne az érdekes, hogy amúgy tök fáradt, és mégsem alszik el könnyen, mint pl. még másfél hete tette. És egyik napról a másikra kezdett ilyen balhés lenni. :lol: Ezért állok értetlenül a dolog előtt, mert semmi változás nincs az életünkben, de valószínű, hogy az ő fejlődésében meg igen. :)
Vendég

Eszti, nem tudom, emlékszel-e, én is ezt csináltam párszor, és működött. Aztán szétszedtük az ágyat, és odafekszem én is mellé :oops: . Így működik. Sajnos apa sem jó: Apa, pápá, anya csücs le, aaaa :D
Viszont tiltakozás azért nálunk is előfordul még így is.

Tünde, gratulálok! Nem semmi vagy a 3 csajszi mellett.

Edit, köszi,h írtál Annáékról a múltkor. Örülök,h rendben vannak.

Angi, Eszti: mi holnap délután kimenőzünk! Előtte fodrász, szóval tuti nagyon várom majd az estét, h jól összebújjunk majd a fiammal!

Angi, milyen volt a buli?

Képekkel még lógok, de nincs időm rá... majd egyszer.

Anita
Kép
Kép
_anita_

Tünde, nagyon gratulálok a sok ötöshöz. :) Büszke lehetsz magadra!!! JUHHÉÉÉÉ :wink: Valamikor ünnepelni is kell majd!!!!!!!!! :lol:
Vendég

Lidke: igen, a mi kutyusuaink is oda tartoznak. Megkérdezthetem hogy hol és kivel ismerkedtél meg? Boscó a kanok közül a Champion kiállításon a Hungexpo-ban, a Championok Championja lett!! Büszkék vagyunk rá!
tegnap volt Hógolyó, a tavalyi alomból megtartott kutyusunk, 1 éves!!! Szép kutyusokat sikerült a világra segítenünk, felnevelnünk, és aztán szerető gazdikat találni nekik! Kettő még keresi a gazdit, egy kislány, és egy kisfiú!Ez a kép az ünnepelt Hógolyóról, és az egyik megmaradt kiskutyusról(nem a legjobb kép, de csak ez sikerült)Kép

Esztipeszti: Nyami nyami karácsonyi itóka!!!!!!!!!! Nagyon guszta! Benyófi meg jól mondod, fejlődik, változik! Nagyon nagyon édes!!!

Cory: olyan furcsa volt olvasni hogy Liza még szopizik. Ügyesek vagytok!

Tünde: tudtam én hogy 5-ös lesz!!!!Ügyes csaj vagy!!!

valamit még akartam............nem jut eszembe.
Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Eszti
De én nem csak mondom, hogy anya elalszik hanem el is alszom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok mamik!
MA TÖLTÖTTÜK A 20 HETET!
:)
KEZDŐDIK A VISSZASZÁMLÁLÁS! :)

Jó éjjszakát!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Marcsi, jaaaaaaaaaaaaaaaa???? :lol: 8)
Vendég

fa ügyben hátha segítség valakinek... ha csak információként is.

Tegnap megvettem anyuékét is és végül vettünk magunknak is... pedig arra gondoltam, csak ágak lesznek, de egy csokor ág is majdnem ennyi...
Mindkettő egy méteres anyuméké Normand annak 3500/ métere, a mienk ezüst lett annak 3000, de odaadta 2500-ért... a sima lucfenyő 2000Ft/db ami nincs két méter az csak 1500... gondolkodtam, hogy ilyen legyen, csak féltem nagyon potyog, pedig az illata!!!! hmmm meg nem volt kicsi... majdnem mind két méter volt... én is cipeltem haza Áronnal persze csak a sajátot a másikat eltetettem. Az is nagyon szép... üde zöld és szélte-hossza egy szó szerint... olyan mint egy kis gömböc! :)

E itt Óbudán van... én ennél csak drágábban láttam. Pl A Praktiker mellett megkérdeztük 12-15000 Ft volt darabja... azért az egy kicsit durva. Azt mondta az eladó, hogy túl sokat vágtak ki mindig rengeteg ment a zúzdába, ezért drágább... jövőre még kevesebb fa lesz.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Boscó
Tényleg gyönyörű hógolyó!! :shock: :D Nem sokára kiüti Boscót az első helyről. :wink:

Lányok lassan tényleg babaeső lesz. Nagyon szalad az idő. :D

Cory
A fiúk is ilyenek voltak? :)

Tényleg még hány gyerkőc szopizik itt a topikba????

Eszti
Nálunk délután egyedül alszik el Levi, max ha nagyon nem fáradt, akkor műsorozik. De ez nagyon ritka. Tegnap este láttam rajta ,hogy baromira nem álmos, beraktam a kiságyba és jött a zsarolás, hogy apa-apa puszi, persze lejöttünk apának puszit adni, és gondolta, ha már lent van, akkor még játszik egyet. :lol: Mondtam neki nem erről volt szó, és felmentünk, na ezután jött a 20 perc fekvés a kiságy mellett. :? Szerencsére Levinek mindegy, hogy én vagy apa fekszik ilyenkor mellette. :lol: Viszont ma nem hívott át éjjel. :lol:
De jó nektek, hogy eljártok randizgatni. :lol:
Mi is sokat vagyunk kint, és kilométereket gyalogol Levi nagyon bírja. :shock: :D A szánkót kevésbé, mert azt is húzni akarja, :lol: nagyon keveset ül bele. :(

Anita
Mit csinálsz mostanában, hogy nem nagyon írsz nekünk?? :?: :wink: Már nincs suli se!!! :lol:

Én kész vagyok a karácsonyi készülődéssel. :lol: Már az ajándékok is be vannak csomagolva. :lol:
24-én nálunk lesz a családi buli, így rám marad a sütés –főzés és nem akarok már akkor mással foglalkozni. :) Már csak takarítani kéne szombatig, de az is meg lesz, remélem. :wink:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Edit, és mi lesz a menü?
Vendég

Áronomról két kép:
Így szeretgeti öcsit, és egy adventi:
Kép [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1197964646.7801

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Anyum hoz majd halászlét, hurkát, kolbászt. :D

Én: húslevest, kacsát, dinsztelt káposztát aztán csirkemell mini zöldségekkel, sajttal, tejszínnel, ennek nem tudom a nevét ez egyéni és ehhez lesz krumplipüré. :D
Mákos-diós beigli 4-4 rúd , mert a család elhordja, méteres, mézes-krémes, sajtos rúd, sport szelet. Hát azt hiszem ennyi. :lol: :lol: :lol:

Tegnap madártejet csináltam, Levinek nagyon ízlik. Ma almás pitét csinálok. :D

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta. nem emlékszem :) Ez már az öregkori szenilitás ;)

Mutatok nektek képeket:

Kép
Kép
Kép

És ilyen volt eredetileg az adventi kalendáriumunk
Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory
Csúcs!!!
Ez az eggyenvigyor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: annyira aranyosak!!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka:
olyan gyorsan szalad az idő, akkor nemsokára érkezik a kistesó :)
szerencsére addigra már nem lesz ilyen hideg!

Cory:
tényleg olyan aranyosak, ahogy egyformán vigyorognak :lol:

Eszti:
de jó lehetett a randitok :P
mi mindannyian édesszájúak vagyunk :?

Én meg szilveszteri buliba szeretnék elmenni, de erre esély sincs, majd jövőre!

Tényleg, ki mit fog csinálni szilveszterkor?

Babetta:
jól hangzik a menü :D

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Mamacka,
gratula a félidőhöz!
Cory,
csúcs a bandád. Az adventi naptár is tetszik. Nekünk is hasonló van, kis zsákokkal.
Eszti,
akkor bújj be ma is. :D Lidihez 7végén anyu is bement. Én néha mesélni is ott szoktam neki. A randitok jó lehetett. :)
Babetta,
a menü klassz lesz. Milyen ügyi vagy, hogy már be is csomagoltad az ajikat.
Anita,
lesz lazac? Nálunk igen, de nem tudom, hogy milyen formában. Boti milyen cuki, hogy veled akar összebújni. Hova mentek kimenőre?
Tünde,
Lidi is imád hasalni a szánkón. :) Mi nem megyünk sehova szilveszterkor, de én nem bánom. Nem szeretem a szilveszteri "kényszerbulikat" és a petárdákat.

Mi tegnap elmentünk a szülinapra a játszóházba. Jó volt, de szerintem még kicsi egy 2 éves az ilyen bulihoz. Nem értette, hogy mi a helyzet. A tortából se az ünnepelt, se Lidi nem evett. Én igen. :wink:
angi79

Á, mondom, hogy érdekes a gyerekem, tegnap este simán elaludt, és fel sem ébredt 7-ig, és most délután is ő kéredzkedett be az ágyába, és már durmolt is. :shock: Asszem most csak az a dolgom, hogy kövessem, hogy mikor mire van szüksége. :)

Edit, ez jó kis kaja lesz. Irigy a bejgliért, én eddig nem sütöttem, de most kaptam egy gesztenyés bejglit receptet, azt kipróbálom. Van valami titka a dolognak???? :)

Tünde, mi a barátainkkal mennék valahová, de egyelőre se hely, se semmi, szóval lehet, hogy maradunk itthon. :) Én szívesen elmentem volna egy fürdős helyre, ahol van vacsi is, és pezsgőzve pezsgőfürdőzünk, meg uszikálunk, meg mikor mit. Aztán lehet, hogy lecsapunk valami extraszuperlasminute akcióra, és elmegyünk. :)

Cory, ez kész. A gyerekek, és az adventi zsákok is. :) Tényleg csúcs az egyenmosoly, és a sok kis rizsfog. :)

Nálunk libamáj lesz, kétféleképpen sütöm meg, lesz egy natúr, pici kacsazsírban, és egy másik féle, vajban és fehérborral, szőlővel, almával. :) Meg diósguba. :)
Vendég

rohanóban vagyok, de nagyjából visszaolvas(gat)tam, csak ennyit akarok gyorsan:
Tünde, gratulálok, nagyon ügyes vagy!!!!!!!!

már megyek is :wink:

(Eszti, jó, hogy visszatértél :wink: )
vas

Csajok:
köszi a gratulákat :)

Eszti:
így van, követni kell a manók igényeit! :)
Na pont ilyen fürcsis, pezsgős bulira gondoltam!! 8)

Angi:
a mi kedvenc lazac receptünk (bár biztos ismered):
alufóliakockára vajdarabka, rá a sózott lazacfilé-kocka (kb. 8x8cm), rá bors, citromkarikák és vajdarabka. ezt összecsomagolni, belerakosgatni a tepsibe, sütőben 15 perc alatt átpárolódik
köretként vajban párolt zöldköretet és rizst szoktam

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Erdélyi mézes

60 dkg liszt (finom)
20 dkg porcukor
2 kk szódabikarbóna
1 csomag mézes fűszerkeverék, vagy ízlés szerint
2 egész tojás
12 dkg puha margarin
20 dkg méz

Meglangyosítani a mézet elolvasztani benne a cukrot, bele tenni a fűszereket, majd belekeverni a margarint meg a lisztet.

Hűtőben egy napot álljon.
Nagyon vékonyra kell kinyújtani mert a szódabikarbónától nagyra dagad (2-3 mili vastagra)

Szaggatni
sütés előtt lehet magvakkal díszíteni, sütés után tojással megkenni, ettől szép fényes lesz. Ha ételfestékkel akarjuk színezni azt a tojás "lakk" előtt kell.
Lakkozás után lehet fehér cukormázzal díszíteni.

Cukormáz:
egy tojásfehérje, 12-15 dkg cukor (legjobb a cukorliszt) Ezt géppel először lassan majd magas fokozaton 20 percig keverni.
Zacskókba tölteni kicsit kivágni a sarkát és lehet rajzolni.
A mázat a tészta felett nyomjuk és úgy fektessük rá, a zacskó ne érjen a tésztához, mert akkor görcsös lesz!

Eszti
Én is azt a libamájas receptet akartam megcsinálni amit feltettem, almás-szőlős-boros, de lehet ezt most azthiszem inkább kihagyom... majd ha végre magunkban tudunk karácsonyozni... :(

Majd mond el milyen volt! De tuti, hogy finom! nyami...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?