Új privát üzeneted érkezett!

BMárti!
Az indián tábor egy "rendes" gyerektábor, Réka aug. 2-ig ott lesz. Sátorban laknak, napi 2x egy órát lovagolnak. Az árát nem is tudom, mert a hugom ajándéka.
A Művészetek Völgye Balatonfelvidék hat faluja: Kapolcs, Vigántpetend, Öcs, Monostorapáti, Pula, Taliángörögd. Még vasárnapig vannak ott programok.
Itt a honlapjuk:
http://kapolcs.szinhaz.hu/main.php
Mindenféle kiállítások - modern szobrok, fotók, miegyebek, zsibvásár, színielőadások, koncertek vannak. Pl. a taliángörögdi katolikus templomban csuhé-betlehem kiállítást láttunk.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Látom volt mindenkinek mondanivalója az ujjszopásrólKép Én is szoptam az ujjamat, úgy vagyok lefotózva a bölcsiben. Nekem igaz kellett fogszabályzó, de nekem azért mert befelé dőltek a fogaim, tehát kifelé kellett nyomni, ez tuti, hogy nem az ujjszopástól van, hiszen akkor pont kifelé kellett volna dőlnie.

Dorka hétfő óta babaysitterezik. A babysitter nagyon jó, jól bánik Dorkával, de elaltatni délután ő sem tudja, annyira ragaszkodik a cicis elalváshoz. Hétfő nagyon nehéz napunk volt, mert végre megkaptuk az új lakás kulcsait, a közüzemi számlákat kellett átírnom és még előtte angolóra is volt. Így szegény Dóri szinte egész nap a babysitterrel voltKép Ma már hazaértem az angolról a délutáni alvásra, így nem volt gond. Egy picit talán érezteti Dóri, hogy délelőtt egy idegenre hagyom, most jobban apázik. Ennek nagyon örül persze az apja. Mindenben van haszon. Én egy picit furcsálom a Dóri nélküli délelőttöket, jó is meg nem is, olyan ambivalens érzés. Most egy picit látom a saját lányomat külső szemmel és néha az az érzésem, hogy kissé el van kényeztetve, néha meg, hogy rideg vagyok vele. Persze nagyon szeretem, ez nem kérdés.

Az angol egész jó, 2 tanárunk van, egy anyanyelvi és egy magyar, a magyar nem igazán erőlteti meg magát, ennyi pénzért azért nem lenne rossz. Az amerikai lány nagyon aranyos és jól is tanít. A társaim jobbak mint én, így tőlük sokat tanulok, 7-en vagyunk, több a fiú, így egész jó társaság alakult ki: jogász, pszichológia szakra járó hallgató, három 17 éves, akik nagyon aranyosak, egy nagyon fura ugyancsak német tanár. Szóval remélhetőleg lesz haszna ennek az egésznek, mert jól megszenvedünk érte, én is, és Dóri is és apa is...
Arra jó ez az angolozás, hogy rájöjjek bírni tudnám-e, ha elmennék dolgozni félállásba Dóri nélkül.

Bogancsi: mesélj milyen volt Zsófinak! Elég harcias lett Júli lányod, jó én is ezt tettem volna a helyébe! Ő hova megy?

Dzsili: én biztosan botrányosan oldanám meg ezt a kölcsöngyerek kérdést, szerencsére még nem kerültem ilyen helyzetbe, de nagyon mufurc tudok lenni, ha valami nem tetszik. Szerintem is vonjátok be a házimunkába a kislányt, lehet, hogy még élvezné is és leállna erről a királylányos stílusról. Ti mikor költöztök? Hogy álltok?

Borcsa: a kapolcsi bábszínházat Réka vagy Luca nézte?

BMárti: de jó Lacika alszik 3 órát autóban??!!! Nagyon jó lehet a Zafira!

cory: most hogy vagy?

Nyuszimanó: nem akarlak elkeseríteni, de én a szülés után 1 héttel is vizesedtem Kép és semmi nem segített.

Edit: nem írtad, hogy itthon a jó magyar kajától sikerült egy picit felszedned?

megyek, mert tanulnom is kéne

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Amíg el nem felejtem!
BMárti és Márti!
Nagyon Boldog névnapot kívánok!KépKépKép

Edit!
Szia! Én még nem is köszöntem Neked, csak olvastam, hogy szerencsésen hazaértetek (de fura, hogy azt mondom, hogy haza, na mindegy.) Ujjszopásról már mindent elmondtak az előttem szólok, szerintem se kéne erőltetni azt a leszoktatást. Nem ettől lesz valakinek a foga olyan, amilyen. Az én fiaim egyik sem szopta az ujját, és a nagyfiam már 1 éve fogszabályozós, a Mikinek meg érik, hogy az legyen. Szeptemberben fog kiderülni, hogy mi lesz vele. A Pityus cumizott 16 hónapos koráig, de aztán mivel nem fogadott el másfajta cumit, mint amit megszokott, muszáj voltam drasztikusan elvenni tőle a cumit, mert attól féltem, hogy egy darabkáját álmában lenyeli. A Miki nem cumizott, nem szopta az ujját, mégis gondok vannak.
Fogakról jut eszembe, hogy most nyaralás előtt holnap elviszem a fiúkat a gyerek fogászatra, és a Mikinek ki kell húzni az egyik tejfogát, mert mögé nőtt a végleges foga, és nem lökte ki a tejfogát. Ezt bizony ki kell húzni. Már volt ilyenben része 2 éve, úgyhogy nem újdonság számára.Kép A Pityusnak meg be van gyulladva az inye, és ráadásul ott ahol be van gyulladva az iny, ott hiányzik a fél foga a gyereknek. Remélem, hogy ez még a tejfoga, majd holnap meglátjuk. Szerencsére visszajött a kedves gyerekfogász dokinéni a GYES-ről, így nincsenek beijedve a fiúk.Kép

Dzsili!
Nagyon jó lehetett a strand-sztoritok. Szemeim előtt megjelent Apátok és az összetört szék. Kép

Bogancsi!
Hát nem hiába, nagyon ügyesen feltalálta magát Zsófi idegen országban.KépKépKép Tegnap a Miki nyitotta ki a kukorica konzervet, és a Bea körülötte sertepertélt. Hát, rögtön eszembe jutott Tomi.Kép Gyorsan el is pakoltam az asztalról mindent, és a nyitót is jó mélyre sülyesztettem a konyhafiókban.Kép
De jó, hogy Juli is tud menni Franciaországba.KépKépKép Ezt hogy tudtátok elintézni?
Ma a Beával néztük a talis képket, és Bea nagy szemekkel nézte a babákat, és akiket elvileg ismerni kéne, ott több ideig is időztünk. Elég érdekesen, de ismételte mindenkinek a nevét, akinek a neve nem jött össze, ott egyszerűen közölte, hogy "baba".

Gorsi!
Például a Petit, a profil képednél tökéletesen ejtette ki a Bea.KépKépKép

Henke!
Hol vagy?

Kisregénynek vége, majd ha eszembe jut valami, akkor még jövök.
Ja, a Beát tegnapelőtt megmértem, lehet szörnyülködni. 95 cm hosszú, és 13 kg.KépKépKép

Sziasztok!
Zsuzsa + óriás Beababa
Beababa

Hoppá, az előbb nem írtam be a jelszavamat, rögtön milyen furán írta ki, hogy ki írta. Na mindegy.

Most beírom a jelszót, ha el nem felejtem. KépKépKép

Zsuzsa

beababa

Dzsili!
VendéggyerekKép
Hát én tuti, hogy szólnék. Persze, csak finoman, de szólnék. És mi az, hogy meg se beszélik veled? Hú, ettől én nagyon harcias lennék. Kép Kép
Amikor valahová a gyerekeket el akarom paterolni, akkor még mielőtt beszélnék a gyerekekkel róla meg szoktam kérdezni a leendő fogadó családot, hogy egyáltalán ők mit szólnak hozzá, egyeztetünk, aztán csak utána beszélek a fiúkról róla. Mert ha a másik család azt mondja, hogy nekik nem oké valamiért, akkor az elég ciki nekem a gyerekekkel, mert akkor kitör a balhé a fiúk részéről. Azt viszont, hogy hosszabb időre oda passzoljam bárkihez, pláne, ahol még pici gyerek is van, hááát, azt biztosan, hogy nem csinálnám. Dehát különbözőek vagyunk.

Nyugi, nyugi.KépKépKép
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Zsuzsa!Szia!KépKoszi,hogy irtal par szot az ujjszopasrol!Szegény Miki-ez a foghuzas!KépSokat szamit,ha legalabb a dokinénitol nem félnek.KépNovemberben,ha hazamegyunk én is el szeretném vinni Rikit fogaszatra.Remélem engedi majd vizsgalni magat,mert most még elég hisztis tud lenni a dokiknal.

Zsuzsi!1 kilo jott ram!KépKépzeld a szulinapomon készultek fotok és ugy nézek ki rajtuk,mint egy anorexias.Szornyen megijedtem magamtol,amikor meglattam a képeket.Kép
Drukkolok,hogy eredményes legyen az angolozas!Kép

BMarti!Meg van a Kismama ujsag,de ezekszerint nem jutottam el odaig,hogy elolvassam.KépHolnap megkeresem.Aranyos lehetett a strandolast kovetelo Lacika!KépKép

A Martiknak nagyon boldog névnapot kivanok!!KépKépKépKép

Dzsili!Koszi!Kép
Szegény kislanyt sajnalom,mert ezekszerint nem nagyon foglalkoznak vele a szulei.KépKi tanitsa meg az alkalmazkodashoz,ha nem ok?Es,hogy meg sem kérdeznek téged??Nem tul szép toluk.En az ilyen embereket nem is értem.Ha esetleg beleképzelnék magukat a te helyedbe...

Szila!Rikinek tényleg kivilagosodott a haja,mar igazi kis szoszke!KépMeglestem én is Hangat,olyan sokat nott!!Legalabbis igy a foton keresztul ez latszik.Kép

SzaBori!Nincs semmi baj!KépAz unokahugodnak volt esze!Kép

Bogancsi!Koszi a kiméletes otletet!Kép
Orulok,hogy sikerul Julit kijuttatni Fr.o-ba.Akkor nem irok mailt.Azt szerettem volna irni,hogy mi szivesen latjuk nalunk Julit.Igaz nyelvgyakorlas szempontjabol nem lettunk volna idealis vendéglatok!KépHova jon helyileg?

GOrsi!Akkor ti is szerencsések vagytok!Cumija se volt Petinek?

Végre egy nyugodtabb éjszakank volt és végre nappal is aludt Riki.KépKép

Jo éjt mindenkinek!
Edit
edith16

Sziasztok!
Én is még éjfél előtt gyorsan felköszöntöm a Mártikat! Boldog Névnapot kívánunk!

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Először is Mártik Boldog Névnapot Kívánunk mi is Napocskával ez úton is!
Kép

Bogancsi
Nocsak, nocsak együtt a család egy gyors mosás erejéig?Kép Kép
Örülök hogy Zsófi sikeresen meg érkezett, Juli meg mehet igazi varázsló vagy hogy még ez is sikerült! KépKép
Apa helyre rakva, családi béke szintén, tutira pozitív a család képünk rólatok, tudhatod! Kép

BMárti
Úgy belejöttetek a standolásba hogy már mást nem is akar csinálni Lacika? KépKépKép
Milyen igaza van! Kép
Ha kitartóan húzkodja a sapiját talán errefelé is kisüt a nap ha a jó kaporszakállú meglátja, mert biztosan aranyos lehet ahogyan bekészül az útra! Kép
Képzeld ma a párom is azt mondta hogy ha jó idő lesz hétvégén elmegyünk megint fürödni/tehát ne nagyon tervezzetek hét utolsú napjaira semmi programot, mert strandra készülönk, úgy hogy bizti hogy esni fog/!KépKép
Királylány szitu nem oldódhat fel mert mindenki körülöttünk rá játszik, hiába próbálom én mondogatni hogy mi a gond vele, nem érti hiszen a nagymamája és szülei adják alá a lovat.

Zsuzsi
Az az igazi baj hogy én azért szeretem a Petrát, bár nem biztos hogy ez tűnt ki a soraimból és segíteni szertnék neki, ő nálunk vendég és én nem "dolgoztatok" idegeneket, valahogy nem az én stílusom.No ma én is kiborította,m a bilit majd mindjárt leírom lejebb, mert beletiport anyukám a lelkembe.Kép
Költözéssel pont úgy állunk mint eddig sajnos.Kép
Pénz kellene a bútorokra, de most már nehéz, hogy jusson is maradjon is!
Nem tudom mikor költözünk, ha meglesznek a dolgaink.......Kép
Nem sokára suli és most már két gyereknek kell majd a felszerelést beszerezni, ami nem kis összeg a ruhákról nem is beszélve amiket meg kell venni, hiszen minden normális göncüket kinőtték a nyáron. KépKép Ha addig nem akkor .....utánna.
Azért jó hogy egy kicsit kimozdulsz az otthoni malom kerékből, nem?
Remélem a továbbiakban is jól megy a tanulás, az sosem baj ha kicsit kivülről is látod magatokat, szerintem csak használ!KépKépKép
Napocs roppant anyás lett pedig én nem mentem el, folyton kiabál hogy ANYA amíg vissza nem szólok hogy TESSÉK utána kezdi előröl.
Szombat este utca bál volt itt és elmentem a fiaimmal mert ragaszkodtak hozzá, persze a férjem hallani sem akart róla. Inkább vállalta Napocskát. Kisé ciki volt férj nélkül persze semmi tánc/kivel ugye?/. Napsi nem kart vele elaludni nagyon keresett, amikor haza értünk rögtön felült az apja mellett az ágyba és kiabált hogy ANYA, olyan boldog volt! Annyira édes ahogyan ragaszkodik!KépKépKép

Zsuzsa
Közben gondolkodtam és rájöttem hogy az a gond hogy unokatesó témában kéz kezet mos.Kép
Tehát a tesóm megkéri anyámat hogy maradhasson alánya. Ő elvállalja, és átpasszolja nekem mondván a gyerekek jól elvannak.
Kinek szóljak? A tesómnak? Ő nem rám hagyta a lányt. Anyunak ? Ő csak jót akart a fiúknak van kivel játszaniuk.
Hogy nincs kedvük? Miért? A Peti olyan kedves és aranyos! Neki.
Nem érti meg hogy a tíz hét szünetből közel ötöt úgy eltölteni hogy minden nap a lányka rendelekzésére kell állnunk, vagy itt vagy anyuéknál totál mindegy nem öröm nekünk!Kép

Ma egész nap reggeltől késő délutánig itt volt a Peti akkor telefonált anyu hogy indulás mert pofavizit van, a Peti nagynénje itt nyaral Velencén és átjönnek hozzá. Pakolás siserehad indulás.
Ott édesded mosollyal az arcán közli vele hogy vett neki egy beyblade -t /az a divatos felhúzós játék/. Kép
Mire mekérdeztem hogy ugyan mi okból kellett őt megörvendeztetni egy újabb ilyen játékkal, talán valamiféle alkalom van?
Nem volt a válsz de neki csak egy volt a fiúknak meg kettő és nyafogott hogy nem tud játszani.
Na itt szakadt el a cérna!Kép
Közöltem vele hogy a szomszéd kisgyereknek aki most ott pörget kedvenc unokája mellett nyolc van, úgy hogy ha nem akar lemaradni vehet még egy pár darabot neki, és megérdeklődtem finoman hogy vajon meglátása szerint a másik két unokájának hogy esett az ilyesmi?
Vagy hogy pár hete szülinapjára egy igen drága montenbike-ot kapott tűlük míg az enyémek soha semmilyen ehhez hasonló drágaságot.
Na mindegy hosszú volam, bocsika, de most valahogy magam alatt vagyok.
Tudom hogy holnap elvonul és vesz a srácoknak is egy ilyen vacakot, de én szívem szerint a ....vágnám. Mert sértő.Kifizet.
Szombaton lesz Mátém 7.-éves szülinapja....nem biciglit kap az biztos.........

Jobb éjszakát nektek és szép Kép

Dzsili
dzsili

Bocsi, kétszer küldtem el valahogy , töröltem!
Dzsili
dzsili

Edit
Te is írtál, köszi, majdnem elfigyelmetlemkedtem keves soraidat!
Szülei dolgoznak alapon tologatják össze-vissza, de ezt nem rajtunk kéne leverni.

Pussz: Dzsili
Dzsili

Dzsili!
Hát igen nehéz, szó se róla. Nehéz beleképzelni ebbe annak, akinek egy gyerkőce van. Dehát anyukádnak meg nem kéne kivételeznie Petivel. Ez eléggé összetett dolog, az biztos.
Anyósom szerencsére nagyon szívesen fogadja a gyerekeinket, és soha nem adja ki a kezei közül őket. Sőt, még a sógornőm kisfiát se szokta olyankor vinni az oviba, amikor az unokatesók otthon vannak.
Holnap is megy mindhárom a mamához.KépKép Mondjuk, most nincs otthon a kis unokatesó, mert ők vannak Balcsin, és őket váltjuk majd. Én meg gyorsan ügyintézek egy sort, befejezem a melómat, kicsit takarítok, aztán pakolok ezerrel.KépKépKép Évek óta ilyenkor nyaralás előtt odaadom a fiúkat a mamához, hogy tudjak nyugodtan pakolni, de most a Beát is adom, mert ő is csak feltartana a készülésben. Szombat reggel útba ejtjük mamát,felvesszük a csemetéket, és irány horány, meg se állunk Balcsiig, és ha az idő nem olyan lesz mint most, akkor 3 hétig nem is leszek gép közelben.KépKépKép

De péntek este még jövök valószínűleg.
Sziasztok! Megyek ébreszteni a hétalvó babámat.Kép
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Edit
Nem volt. Ill. van, mert vettünk, de csak ritkán játszásiból veszi a szájába, mindig kiköpi.

BMárti
Klassz, hogy Lacika így belejött a strandolásba.Kép

Peti nyügizik már megint.Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

BMárti: igazán olyan gonosz vagy, amiért nem vitted pénteken is strandra Lacikát Kép

Zsuzsi: Zsófi elég sokat unatkozott Angliában, azaz nem vitték szinte sehova városnézésre, országjárásra. Elég furcsa volt rájönnie arra, hogy mennyire mások az angolok, mint mi, itt Európában. Ő is azt gondolta, hogy ha valaki vendégségbe jön, akkor azt körülugrálják, viszik ide-oda, mutatnak neki mindent, márcsak azért is, hogy büszkélkedjenek a hazájukkal. Hát, nem. Kép Persze Londont sem látta. Csak 3 közeli kisvárosba jutott el, néhányszor egyedül is bement egy közelebbibe, gyalog. Az első 2 hétben még volt suli a gyerekeknek, akkor a házvezetőnővel meg az albérlővel volt otthon Zsófi. Az albérlő vitte el egyébként a végén a reptér felé is. Szóval a 20 nap alatt nem sokat látott, de sokat nézett tévét, olvasott angol könyveket és azért beszélt angolul persze. Azt gondolná az ember, hogy egy ekkora családban a közös étkezések számítanak, de itt nem. Valaki elordította magát (szó szerint), hogy supper (estebéd) és mindenki ment. Amikor készen voltak, akkor felálltak és mentek a dolgukra. Ja, és rengeteg kaját kidobtak. Néha fél csirkecombokat csak azért, mert rászállt egy méhecske. A kutyák bejárták az egész házat, az ágyakon, fotelokon randalíroztak és bolhásak voltak!!! Zsófi egyszer arra ábredt, hogy a macsek is befeküdt mellé. Panaszkodott a fürdő-hygiéniára is Zsófi. Meg arra, hogy amikor kifogyott a WC-papír, soha nem tettek föl újat, csak ő Kép A hazaindulásnál épp csak szóltak neki, hogy akkor most viszi a Berry (albérlő), helló és kész. Úgy volt, hogy kiviszi a buszhoz, ami egyenesen Gatwickre megy. Ott vártak 1 órát, busz sehol. Erre átvitte kocsival a vonathoz, ami persze másik irányba volt. Onnan már teljesen egyedül ment! Elvonatozott Londonba, metróval átment a Victoria pályaudvarra, elvonatozott Gatwickbe, átszállt a reptéri buszra, majd a reptéren egy belső egysínes kisvonattal a termináljához ment. Ő volt az utolsó becsekkoló, kb. 20 perccel indulás előtt ért oda. Képzelhetitek, mit érzett szegény! De fantasztikusan hősies volt, csak a metrón sírta el magát egy néninek- állítólag Kép
A lényeg, hogy megjött, ma hajnalban 5-kor meg indult Erdélybe Kép
Juli Franciaországba megy, ma fogjuk megtudni, hol van hely pontosan.
Bocs, a hosszúságért Kép

Zsuzsa: hú, tényleg szép nagy baba Beus Kép Tomit is meg kellene már mérnem, mert szerintem mostanában sokat nőtt.

Edit: jaj, de aranyos vagy!!! Most majdnem elbőgtem magam... Nagyon köszönöm a lehetőséget!

Mártiknak boldog névnapot!!!

Dzsili: tudsz róla, hogy 3 v többgyermekeseknek TÖRVÉNY van arra, hogy ingyenes tankönyvet kaphatunk??? A TB-től (azaz a családi pótlék kifizető helyről) kell egy igazolás, hogy 3 gyerek után kaptok családi pótlékot (név szerint felsorolva) és ezt kell megküldeni az iskolának. Legalábbis a Fazekasban így van és mi ingyen fogjuk kapni a tankönyveket, ami kb. 30ezer forint!!! Még nem késő!!!
Sajnálom, hogy ilyen rossz napod volt!!! Nálunk anyu spórolós, de hát ő egyedül él. Szinte alig vesz valamit a gyerekeimnek, igaz a bátyáméknak se. Anyósom meg a nagynéni meg a csillagokat is lehozná a gyerekeknek. Aztán karácsonykor, mikor együtt vagyunk, elég ciki látni a különbséget.

Segítség!!! Kérlek, írjátok már meg, hol találom a képeket a nagytaliról!!! Jó???? Egyszerűen nincs időm keresgélni. Köszi!!! Kép

Gorsi: na, ilyen időben nem csodálom, hogy nyügi Peti! Kép Jó egy kis lehűlés, de azért inkább legyen még nyár egy kicsit, nehogy már szeptemberben legyen 35 fok..

Bocs, amiért ilyen hosszú voltam Kép
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Nem rég értem haza az angolból és Dorka alszik, így gyorsan írok nektek.

Dzsili: általában nem a gyerekekkel van baj, hanem a felnőttekkel. De szerintem mivel az unokahúgod rokonod és nem vendég (nem kolléga, szomszéd, ismerős), így nyugodtan befoghatnád egy picit, azzal indokolva, hogy nálatok a családban mindenki egyenrangú. Édesanyád viselkedése nagyon szomorú. Az én anyósom is kivételezik a sogórommal, miközben azt hangoztatja, hogy ő mennyire figyel, hogy mindkét fia ugyanannyit kapjon, aztán a valóság teljesen más. Néha előbújik bennünk ez a seb, aztán a végére mindig megállapítjuk a férjemmel, hogy felesleges bármit is mondani, úgy sem vallaná be és végülis természetes, hogy azt támogatja jobban, akinek a feleségét jobban kedveli. Ez van. Szerencsére emiatt nem én leszek szegényebb, hanem ő, hiszen semmit sem tud igazán rólunk, a fiáról, csak teljesen téves elképzelései vannak rólunk, ami végképp elfátyolozza az igazságot. Ne törödj ezzel és szerintem az unokahúgos lelkével sem, én inkább a saját érdekeimet nézném, tudom ez nagyon érzéketlen magatartás és egyáltalán nem rád jellemző, de néha védekezni is kell! Másrészt sajnos az ember jóindulata miatt a többi hülyének nézi... Remélem érthető, amit írtam. Bizományiban nem néztek bútort, vannak ott nagyon jó állapotúak is és ritkaságok, érdekesek?

Bogancsi: Zsófinak érdekes élményei lehetnek, de a rossz tapasztalat is hasznos. A barátnőm babysitter volt Londonban és törött karral jött haza, mert a gyerekekkel összeverekedtek Kép Ő is jó sok furaságot mesélt: rossz szigetelésű házak, higéniai hiányosságok, fura családi viszonyok, a gyerekek nagyon szemtelenek a felnőttekkel...
Zsófi nagyon ügyesen megoldotta az utolsó napját, szinte mindenki átél ilyesmit, aki volt kint külföldön, ez olyan elmaradhatalan élmény, én is jártam így, és sok ismerősömKép

cory: hogy vagytok vasárnapi ebédek ügyben?

Jaj olyan hülyén éreztem magam az angolórán. Tegnap magyar volt a tanárnőnk és elég unalmas órát tartott. Lévén, hogy én is nyelvtanár vagyok, megkérdeztem ma reggel az óra előtt a többieket, hogy nem furcsálták-e, hogy a tegnap tanárnő a végén állandóan az órát figyelte és hangosan kérdezte, hogy jaj mit is csináljunk még...Érezhetően nem készült fel az órára. Elég sokat fizettünk be, hogy ne ezt kapjam, ezért is voltam felháborodva. Direkt a legidősebb társamat kérdeztem, aki maga is tanár, de ő mint egy stréber teljesen elutasított engem, hogy hogy képzelem, hogy le áll velem beszélgetni. Szó szerint ezt mondta. Erre nagyot néztem. A többi diák hasonlóan mint én ők is furcsálták a tanárnő viselkedését és egyetértettek velem, de az idős társunk, aki maga is tanár teljesen hülyén viselkedett. Különben az órákon csomót dumál a nő magáról, ezért is gondoltam, hogy az óra előtt beszélgethetnénk, nem a magánúgyét kérdeztem, hanem a véleményét az előző óráról. Nem értettem miért kellett ennyire elutasítóan viselkednie. Szerintetek én voltam túl kritikus?

na majd még benézek, hogy másokra is reagáljak
üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!
Bogancsi!
Nagy talis képeket itt láthatsz. http://babanet.hu/album/main.php?album=688 Ezeket mazsi készítette, amiket rema fényképezett, azok talán péntek este lesznek fenn a neten.
Zsófit meg nagyon sajnálom, hogy ilyen volt a család, ahol volt, de jövőre ha gondolod, beszélek a Pityu keresztanyjával, ő is volt kint 1 évig szitterkedni, és az a család egy tündéri. Idén, nem is tudom, miért nem mondtam neked. Totál kiment a fejemből.Kép Bocsi! Annál a családnál kb Julival egyidős fiúk vannak, és kb 10 éves a legkisebb fiú. Ja, összesen 3 fiú van, apuka egy autóbalesetben meghalt.Kép

Hétvégétől megrendeltem a jó időt.KépKépKép

Túl vagyunk a fogászaton.Kép
Pityunak jól kifúrta a dokinő a fogát, és azt mondta, hogy jó hogy mentünk nyaralás előtt, mert így tudott csinálni nagy lukat a fogra, és azon a lukon keresztül lehet szívogatni kifelé a "trutyit". Betömni nem fogja, mert ez tejfog még, és ha betömi, akkor csak ismét állandóan begyulladna. Kép
Mikinek meg kb 5 másodperc alatt kirántotta a tejfogátKépKép, miután egy kicsit elzsibbasztotta. Nagyon ari dokinő, és azt mondta, hogy az iskola ugyan nem hozzá tartozik, ahová a fiúk járnak, de ha bármi gond van, akkor, nyugodtan mehetünk hozzá.KépKépKép Hurrá.KépKépKép Akihez az iskolánk tartozik, az egy sintér.Kép

Dzsili!
Nekünk ki kellett tölteni egy papírt az önkormányzat felé, hogy hány gyerekünk van, mennyi idősek, stb..., és közölték, hogy ezzel elindították az ingyenes tankönyv ellátásunkat. A tanév végén hozták a fiúk a suliból, és oda is kellett visszavinni.KépKépKép
Sőt! Júniusban az önkormányzat küldött a 2 fiú után plusz 1 havi kiegészítő családi pótlékot.KépKépKép
Ja, és most is kapunk állítólag plusz 1 havi csp-t az állam bácsitól. De ezt mindenki kap, akinek iskolás korú gyereke van.KépKépKép Ha jól emlékszem tavaly mindhárom után kaptuk a dupla családit augusztusban.KépKépKép

Most ennyi jutott eszembe, de a kiscsaj nagyon mondja a magáét, ébredés után, így most be kell, hogy menjek hozzá.Kép

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Először is köszönöm a névnapi jókívánságokat! Kép

Borcsa! Köszi az infót! Kép Akkor ez nekünk messze is van, meg éppen véget is ér, mire jönnek a fiúk. Kép

Zsuzsi! Szuper, hogy ilyen jó babysitter-t találtál! Kép
Lacika a régi kis Corsa-nkban is simán aludt 3 órát, ha olyan kedve volt. Kép Szóval ez nem a Zafira érdeme, bár tény, hogy sokkal kényelmesebb. Kép

Edit! Nem is reméltem, hogy megvan neked a júliusi Kismama magazin. Kép A cikk Ibollyal a 84. oldalon van, a szopiról és ujjszopásról szóló pedig a legelején "Édes és sós" címmel.

Dzsili! Hát, tényleg rendesen rákapott a gyerkőc a strandolásra! Kép Igazából nem is a medencékre izgult rá, sokkal jobban tetszett neki a zuhany, vagy az ivókút. Megnyitottam neki a kinti zuhanyt, bazi hideg víz folyt belőle, ő meg beállt alá, a víz folyt a fejére, ő meg pislogott hármat, azután visítva kirohant alóla. Ott röhögött egyet jó hangosan, és visszament a víz alá. Ezt addig játszotta, hogy végül már kék volt és remegett a szája, de még akkor is üvöltött, amikor elcipeltem törölközni. KépKép Az ivókúthoz meg odaállt, és nyújtotta a poharát. Teletöltöttem neki, és odaadtam, ő meg nagyon boldogan itta teljesen egyedül, közben ömlött a "fölösleg" a hasára. Kép
A jövő héten készültök strandolni? KépKép Nagyon meg lennék omolva, ha az idén is végig ömlene az eső, amíg a fiúk itt lesznek! Kép

GOrsi! Szerintem is klassz, hogy Lacika így belejött a strandolásba, már amikor tudunk menni. Mert az, hogy ezentúl ingem-gatyám strandbelépőre költöm, csak egy dolog, de amikor esik, a gyerek meg itt hisztizik, hogy pancsi-pancsi, de hirtelen, akkor már bánom, hogy egyszer is elvittem. Kép

Bogancsi! Gonosz vagyok?! Kép Én?!?! KépKépKép
Zsófi egy igazi hős, hogy idegen országban ilyen önállóan elboldogult! De az tényleg fura, hogy így elhanyagolták. Erdélybe magyar családhoz megy? Az jó kis kontraszt lesz, ott majd meglátja, milyen az igazi vendégszeretet! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Márti! BMárti!
Boldog névnapot!

Dzsili!
Kölcsön gyerek ügyben megértem a problémádat. Mi is időnként lízingeljük a nővérem kislányát, őt imádjuk, ő is imádja Vilit is, még segít is, csak néha itt felejtődik. akkor kicsit morci vagyok, meg hát hétvégén amikot végre hármasban lehetnénk, vagy épp kettesben Vityával. Így én megbeszéltem a nővéremmel, hogy Pannika bármikor jöhet hozzánk, de mindig pontosan tudjam, hogy mettől meddig, akkor úgy szervezzük az életet, hogy pl. ne akkor menjük vásárolni, amin ő is csak nyüglődne, mindenkinek legyen ebéd, olyan amit szeret, stb. Önmagában nem fáj a dolog inkább, az hogy nővérem eddig nem sokat segített nekem, nem sokszor vigyázott még Vilire, igaz elég nehéz helyzetben van, mert egyedül neveli Pannit, csak én már mikor ő gyesen volt és dolgozott mellette rengetegett vigyáztam Pannira, és hát némi viszonzást remélnék, főleg így nyáron, mivel tanár és ráér. Ettől függetlenül mi nagyon jóban vagyunk, szóval ha kiborul a bili, azt tudjuk kezelni. Ja és anyukám is sokat segít, volt pl. hogy Panni inkább ide akart jönni és nem a nagymamájához, akkor anyu jött ide és hozott ebédet, stb. Te nem tudsz valami ilyesmit megbeszélni tesóddal és a szüleiddel?

Zsuzsi!
Vitya járt egyszer British Council-ba de nagyon elégedelen volt, a második napon visszakérte a pénzt és u.azért a pénzért intenzív tanfolyamot tartott neki egy magántanár.
A furcsa tanárnőt illetőleg, hát nem mindenki szereti a szókimondást. Sokan nem kedvelnek engem sem ezért, de ezzel is meg kell tanulni együttélni. Ha neked iylen a vérmérskleted, nem fogsz megváltozni, nincs is ezzel baj, csak van akik nem bírják.

Bogancsi!
Zsófi kalandjai Kép , de azért ezek utólag megszépülnek Kép. A saját tapasztalataim alapján mondom. A busztársaság hibájából csatlakozást lekésős kalandjaim nekem is vannak, amikor én a magam 21 évével angolul intézkedtem a Brüsszeli pályaudvaron, azóta is hihetetlen. Félek, hogy azt a helytállást most már meg se tudnám ismételni Kép Kép
Remélem Juli nagyobb szerencsével jár, mint Zsófi!

BMárti!
A pancsiért Vili is meg van veszve, de ma az eső után közben is áhitattal kiabálta, az összes pocsoláyra, hogy "Viz" és ezzel beérte Kép

Képzeljétek Vili ma kirámolta a popsitörlős dobozt és a macija popóját törölgette Kép annyira szuper aranyos kisfima van, imádom Kép Kép Kép Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Végre írtam egy hosszú hozzászólást, éppen végeztem volna, de valamiért eltűnt.
Most mérges vagyok, és nincs erőm újból nekikezdeni...Kép.
Talán holnap...

Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Bogancsi!Igazan nincs mit!KépRemélem Juli jobban fogja érezni magat,mint szegény Zsofi.Kivancsi vagyok,hogy mi lesz a véleménye a franciakrol.KépVagy volt mar kint?

BMarti!Otthon elofizettem a Kismamara és ha valaki jon ki,azzal kihozatom.KépEs olyan mérges tudok lenni,ha elfelejtodik!Remélem ezuttal kikerul hozzam az augusztusi szam.Kép
Ibolyt mar el olvastam!Koszi,hogy leirtad az oldalszamokat,sokat segitettél!

Kezdenek helyre jonni az éjszakaink.Tegnap Riki csak egyszer ébredt.Kép

Cory!Hasznal a napozas utani krém a pocidra?
SzTigris!Azért mi is szeretnénk tudni,hogy mi van veletek!Kép

Zsuzsi!El is felejtettem mesélni,hogy otthon le kellett mennem a dokihoz,mert fajt és fel volt duzzadva az egyik nyaki nyirokcsomom.Gondoltam,ha mar lementem,megemlitem a sok fogyast is.Csinaltak labort és képzeld teljesen rossz lett.Azt mondta a doki,hogy nem kell megijedni,mert nem vészes,csak az latszik rajta,hogy taplalkozasi zavarom van.Meséltem neki,hogy egy orokmozgo mellett nem nagyon lehet rendszeresen enni.Ha leulok enni,akkor jon kunyizni,hiaba etettem meg elotte.KépHa nem kunyeral,akkor meg ugyis fel kell pattannom,mert valami nem szabad dolgot csinal.KépNa,azért megigértem,hogy megprobalkozok a lehetetlennel.Kép

Andi!Holnap ujult erovel sikerulni fog,meglatod!KépKépKépKépKépKépEzeket neked kuldom,hogy ne legyél mérges!Kép

Jo éjt!
Edit
edith16

Sziasztok!

Borzasztóan álmos vagyok, csak olvasni ugrottam be, így csak röviden:

Márti, BMárti: névnapotok alkalmából nagyon sok boldogságot kívánok nektek!!! Kép Kép Kép

Dzsili: de jó, hogy el tudtatok menni apával, akár csak egy napra is! Még sok ilyen jól sikerült napot kívánok nektek! Kép

Megyek aludni, sziasztok: Laura
p_laura

Jó reggelt az ébredőknek! Ma én vagyok az első? Kép

Reggelire Bátor betermelt két normál dobozos joghurtot, meg egy vajkrémes kiflit. Elég beles. Kép
borcsa

Bogancsi
Jó kis kaland volt ez a lányodnak. Annak idején én is voltam London közelében úgy 10 napot, és az a család sem vitt minket sehova, kivéve hétvégén a nagyihoz teniszmeccset nézni, amit én nagyon utálok egyébként.Kép Másokat azért vittek ám, csak a mi családunk volt ilyen fránya.
Peti nem csak az idő miatt nyügi, hanem mert nem mindig az van, amit ő akar és mostanság bizony kiakasztóan tud viselkedni.Kép

BMárti
Ez ismerős. Anyáméknál ugye Peti strandolhatott, mászkálhatott kedvére a nagy kertben, itthon meg nem annyira bírja a bezártságot. Egyre kevesebbet játszik a játékaival, inkább rohangálna kint.

Andi
Nagy kár, már éppen hiányolni akartalak, erre megörültem neked, most mégis Kép Jól leírtam.Kép
Jól vagytok?

Henke merre vagy?
Solya még mindig nincs netközelben?

Edit
Drukkolok a lehetetlenhez!KépKépKép

Zsuzsi
Norcival egyetértek. Nem tetszik mindenkinek ha megmondod a magadét, vagy csak az igazat. Meg persze a stílustól is sok függ. (Nekem pl. ez utóbbi nagyobb gondot okoz, minthogy megmondjam a véleményem.Kép )

Megyünk allergia vizsgálatra. Apa a HáziPatika honlapján jelentkezett be. Kíváncsi vagyok az eredményre, bár nincs különösebb bajunk, csak orrviszketés meg orrfújás időnként.

Szerintetek jó ötlet földre nyitható fotelágyat venni Petinek a kiságy után? Muszáj lesz venni valamit, mert kicsi már neki ez az ágy.Kép A szobája meg kicsi egy normális védőrácsos ágyhoz. Ráadásul azon simán átbukfencezne szerintem. Tanácstalan vagyok, mert max. Auchan-ban szoktam látni ilyesmit, az meg elég bénának tűnik huzatügyileg. Esetleg ha van tippetek, hogy hol érdemes megnézni, esetleg ki csinál ilyet, azt is megköszönném.

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

GOrsi!Nem tudom,esetleg az IKEA-ban nézted mar?Az biztos,hogy eleinte korbe kell majd bastyazni,nehogy leguruljon Peti,bar nem tudom mennyire mozog almaban.Riki nagyon sokat valtoztatja a helyét,de nekunk is fotelagy lesz a kovetkezo.Most utazoagyunk van,de most kezte el,hogy ha almos,bekéreckedik(?ezt hogy kell irni?).Legtobszor persze nem marad bent,hanem ki-be kell rakosgatni onagysagat.Most alszik és képzeld egyedul aludt elKép,igaz ehhez nekem is ugy kellett csinalnom,mint aki alszik.KépLe fekudtem Apa mellé és tényleg majdnem elaludtam,de sajnos van mit csinalnom!Kép

Remélem segitettem valamit!

Edit
edith16

Ja és koszi a drukkot!Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Edit!
A kunyerálás és hízás ügyhöz, próbálj minden étkezésnél Rikivel együtt enni, no és persze olyanokat (is) amiből Rikinek is adhatsz. Nálunk is csak így múködik, ill. ha alszik akkor tudok még normálisan ebédelni.

Lányok!
Aki gyedet kap S.O. S: kérdésem lenne, nekem aszem valamilyen okból kicsit sokat utalnak, ami per pillanat szuper, csak semmi kedvem évvégén visszafizetni, vagy márciusban az APEH-nek. Szóval ez csp+gyednek soknak túnik, munkabérnek viszont kevés, de a bankszámlakivonatot ez szerepel cs-útutalás ... (számok és hogy honnana hová) majd munkabér és az összeg. Nektek mi vna a közleménynél?
Sajna a pénzügyes csajszi nevét frankón elfelejtettem, fel se tudom hívni, mert jó nagy szervezetnél dolgozom, hogy így megtaláljam, főnököm kollegám akikben megbízok épp szabin vannak.
Más ne röhögjetek ki, tudom, hogy odébb van de elkezdtem parázni a munkába való visszamenés miatt, mert megváltozott a munkakör picit, rengeteget kell vidékre járni ami szuper, és nagyon is nekem való, csak gyerek mellett fogalmam sincs, hogy mennyire múködik majd.
Ti hogy vagyrtok ezzel a
kérdéssel?

Vili ébredezik mennem kell.

Sziasztok

Norci
norci

Lányok!

Hogy bírjátok ezt az időt? Mi már nagyon nehezen tűrjük, hogy minden csurom víz kint, mert vagy esik az eső, vagy még nem száradt meg. Ráadásul Romola a benti játékaival nem is játszik, csak "rosszalkodik" (pakolja a ruhákat ki a szekrényből stb.) egész nap, már egymás agyára megyünk. Kép Ma alvás helyett egy nagy hisztit csapott, képzelem, mi lesz vele késő délután. Kép Bár mitől lenne álmos szegénykém, ha nincs is mitől elfáradnia?

Ti mit csináltok ilyenkor, napokig a négy fal között?

Laura+nyűgös családja
p_laura

Sziasztok!

Megpróbálkozom az írással ... hátha ... Kép

SZóval, jól vagyunk Kép, Vilka tegnapelőtt volt 2 hónapos, épp elérte a 6 kg-t Kép. Már tud hangosan kacagni, néha sikkantani, csendesen mosolyogni, minket szeretettel megismerni, hasonfekve magát kinyomni, hasonfekve az ágyában körbeforogni, örülni a zenélő bohócoknak, színes kendőknek KépKépKép Még nem kapott oltást, mert nagyon esett az eső, így nem indultam útnak vele, majd jövő csütörtökön újra próbálkozunk Kép

Ármin egyszerűen szinte mindent beszél Kép Persze, nem minden teljesen érthetően, meg nem is mindig, pld. ha fáradt, csak nyögdécsel, mint egy öregapó Kép TUdja mondani pld, hogy dinnyemag (és a dinnyéből immár kizárólag a magot hajlandó elfogyasztani). Legújabb nyaktörő mutatványa, hogy felmászik a bordásfal tetejére, lehetőleg akkor, mikor Vilkát pelenkázom, szoptatom, nehogy gyorsan utána tudjak ugrani, aztán onnan kiabál vigyorogva, hogy le-le-le - majd elfárad, nyafog... úgyhogy ma lezártam a bordásfalat egy deszkalappal! Lehet, hogy így megakasztom a gyors fejlődését, de legalább nem eshet le! KépKépKép Már a bal - jobb lábát is tudja, nemcsak mutatni, mondani is Kép, és megmutatja az összes ujját (hüvelyk, mutató - ezt mondja is!, stb). Tudja, és mondja is, mi sárga (jága), kék, zöld (jold), lila, fekete (jekete), fehér (jeér), arany (arani), piros (piosz), barna (banna), tudja az összes állata nevét (a majom manom Kép), ha Vilka sír, ő az első, aki rohan és kiabálja: Vlikababaaaa! KépKépKép - jaj, még órákig tudnám iseníteni KépKépKépKépKép de nem merem, nehogy megutáljatok Kép

Köszi nagyon a névnapi jókívánságokat Kép Andrástól egy csokor vörös rózsát kaptam Kép, Ármin pedig megtanulta mondani, hogy Márti (Máti), meg hogy Ármin (Áman)

Gorsi! A fotelágy nem nagyon "tartástalan" állandó alvásra? Vagyis hogy elég egészséges-e a gerincnek? Én még csak néhányszor aludtam olyanon, de az nem volt túl kényelmes Kép Nem jó egy ágy egy leesésgátlóval? A bébikerben láttam, kb. 5000Ft.

Bogancsi! Hú, szegény ZSófi! Kép Még jó, hogy nem ment el a kedve az utazástól! Juli útjához sok sikert! Kép Tomi és a fémdarab: Kép, még jó, hogy heppiend lett! Kép

BMárti! Téged (és mindenkit) nagyon megértek, aki akár csak egy mnapra is be van zárva a másfélévesével! Ármin is mindig hozza a cipőjét, mondja, hogy mototo (motor) és az ajtót feszegeti - hát, ajnois sokszor hiába KépKépKép

ZSuzsi! Elég felháborító az angoltanárod! Kép De azért te tanulj szorgalmasan, főleg, hogy az amerikai lány jó! Ésa bébiszitter is Kép

Dzsili! Na vééégre, ti is eljutottatok a strandra! KépKépKép Nagyon megérdemeltétek már ezt a napot! Kép

na, vilkát felvettem, úgyhogy majd később folytatom

márti++
márti

Sziasztok!

Edit! Lacikától se lehet nyugodtan enni, ha ő szabadon van. Úgyhogy mostanában mindig együtt eszünk. Mondjuk ő már a kanalas kajákban se nagyon tűr beavatkozást, de amíg olyasmit eszik, addig vele foglalkozok. Azután eléteszek valami darabosat, amivel elszöszmötöl, amíg én is eszek pár falatot. Mindezt persze szigorúan az etetőszékéban, abból nem tud kijönni. Kép Azért persze felugráltat jó sokszor mindenféle innivalóért, vagy másért való nyarvogással, de lassan olyan rutinom lesz, hogy kézközelbe készítek mindent, amit kérni szokott, és akkor ehetek végre! Kép

GOrsi! Egyszer majdcsak megunják a kint rohangálást is!? Kép
A földre nyitható fotelágy szerintem jó 5let. A nővéreméknél is az van a 3 fiúnak, amikor szétnyitják őket, egyetlen hatalmas hencser lesz a szobájukból. Kép

Laura! Én is nagyon nehezen viselem ezt a dunsztot, rosszabb, mint ha kánikula lenne. Csinálni meg ugyanazt csináljuk, amit ti. Egymás agyára megyünk. Kép Lacika rosszalkodik, hisztizik, és ki akar menni. Kép

Lányok! Segítsetek nekem! Hétvégén elhozzuk a keresztfiaimat (9 és 12 évesek) egy kis nyaralásra. Most tervezgetem a programot, és egy kicsit elakadtam. Tavaly a Vidámparkban csak a gokart és a dodzsem érdekelte őket, szvsz azért kár volt olyan messzire elbumliznunk. Akkor még volt itt Budakalászon kölyökpark és gokart pálya, de azóta annak a helyén ElektroWord épült. Kép Nem tudtok valahol Bp.-en, lehetőleg Békásmegyerhez közel, vagy BKV-val könnyen megközelíthető helyen hasonlót? Az Interneten csupa olyan gokartos oldalt találtam, ahol komoly gépekkel versenyezni lehet, de ehhez szerintem még kicsik a fiúk, és ráadásul ezek q. drágák. Én valami kimondottan gyerekeknek való helyet szeretnék, gokart vagy dodzsem is jó lenne.
Terveztem még egy csomó mindent, de nekem, aki nem nagyon ismerem Budapestet, elég nehéz. Egy nap pl. szeretnék hajókirándulásra menni. A BKV honlapján találtam járatos hajó menetrendet, de olyat, hogy sétahajó sehol. Nem létezik ilyesmi? Arra gondolok, hogy végigmenni a Dunán egy darabon, és megcsodálni Budapestet, de nem kötni ki egy csomó helyen. Gyerekkoromban mintha lett volna ilyen, a 7 törpéről voltak elnevezve a hajók, amivel kirándultunk. Vagy az is ilyen járatos hajó lehetett, csak én nem emlékszem a sok kikötésre?
Ha ezzel a járatos hajóval mennénk, akkor arra is gondoltam, hogy kiszállhatnánk a Margit szigeten. Csak nem igazán tudom, hogy ott mit lenne érdemes csinálni. Tetszenek azok a bicaj szerű nagy monstrumok, esetleg egy olyat kölcsönöznénk, meg láttam ott valami kisvonat félét is, és még a kis állatkertre emlékszem, hogy érdekes, de aztán kész. Valaki, aki jól ismeri a szigetet, tudna még 5leteket adni?
Ezeken kívül elmegyünk majd a Vidámparkba, Szentendrére a Skanzenba, és tervezek egy Kisvasutas, Libegős kirándulást a budai hegyekbe. És persze strandra. Kép Tudnátok még jó 5leteket adni, ahová érdemes elvinni egy 9 és egy 12 éves vidéki srácot Budapesten?

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Gyorsan írok Dóri alszik, én meg ugye most nem angolozomKép

Andi: pedig nagyon kiváncsi vagyok, mit írtál, próbáld leírni újra!!!!!!KépKépKép Tudom, rossz érzés, hogy eltűnt az irományod, és most már nehéz lenne ugyanazt visszaadni, akkor legalább tőmondatokban írj az előző hozzászólásodról. Gyerekek hogy vannak? Hogy sikerült a nyaralás?

Edit: nekem is volt nyirokcsomó-gyulladásom, ez akkor jön ki, mikor nagyon le van terhelve az ember szervezete. Amit ajánlani tudnék neked, egyél Supradyn vitamin tablettát, ez felturbozza a vérképedet, meglátod jobban leszel tőle és meghozza az étvágyadat is. Szerintem, amikor tudsz egyél valamit, nasolj zöldségektől kezdve kekszig bármit (sajt, kakaó, tea keksszel). És talán el kellene gondolkoznod, hogy mikor voltál rendes súlyú és mitől lettél soványabb, lehet, hogy megtalálod a lelki okát, szerintem nem Rikitől fogysz, csak ő egy jó indok erre. Nekem is volt időszakom, hogy nem ettem eleget, ha ettem is nem volt étvágyam, elég sovány voltam. Aztán megismerkedtem a férjemmel és rögtön jobban lettem. Ha depis vagyok, akkor újra elkezdek fogyni. Lehet, hogy a sok utazást nem bírod vagy hiányzik a családod, vagy egyszerűen a férjed nagyon sokat dolgozik és ott kint nem tudsz senkivelé sem beszélgetni... Biztosan találsz megoldást, szurkolok neked. Remélem nem értesz félre.

Norci: most, hogy eljárok angolra nagyon furán érzem magam, ezért is viselkedek hülyén. Nehezen dolgozom fel és talán Dóri is, hogy most délelőttönként nem látjuk egymást. Gondolom idővel megszokja az ember, hogy nem olyan intezítású a kapcsolatunk, mint régebben, de nem könnyű. Ésszel tudom, hogy jobb, ha elkezdem magam és Dórit is edzeni, de érzelmileg nem tudom hova tenni a dolgot. A babysitter azt mondta, hogy teljesen más lesz egy intézményben hagyni a gyereket, ahol sok gyerek között lesz Dóri, akkor máshogy reagálok én is és Dóri is.

Gorsi: nekünk van ilyen fotelágyunk, nagy szupermarketben lehet kapni (Cora, Auchan) kb. 8 ezer Ft. Én annyira nem ajánlanám, mert hosszútávon jobb egy rendes ágy. Lehet, hogy ennyi pénzért egy asztalos is tudna nektek egy kiságyat a ti méretetekben csinálni. Ha akarod kipróbálhatjátok a miénket, hogy egyáltalán bevállna. a miénk végüli egy matrac, fotellé lehet hajtogatni.

SzaBori: ne haragudj, de elfelejtettem, hogy Bátor milyen nagy is és miket tud, mesélj többet róla, rólatok!
A reggelitek nálunk egy nap alatt sem fogy elKép De jó neked!

Laura: szia!Kép HOGY VAGYTOK?

üdv
zsuzsi
zsu26

BMárti!
Csodák Palotája! A fiaim kb ennyi idősek, mint a keresztfiaid, és ők nagyon nagyon élvezték. A csodák palotája ha jól emlékszem a Nyugati pu környékén van, a Váci úton. Aztán most nagyon élvezték az Úttörővasutat a fiúk, meg a Fogaskerekű vasutat. Libegőre csak akkor vidd szerintem a fiúkat, ha nincs tériszonyuk. Az enyémeknek van.Kép
Most nincsitthon a kisebbik fiam, de amikor elsős volt, akkor a Vasút múzeumba mentek, mégpedig a Nuyugatitól indult a vonat a múzeumba. Nagyon tetszett neki. A Nyugatiban hátha tudnak bővebb felvilágosítást adni. Erről jut eszembe a Városligetben a Közlekedési Múzeum.
A hajókázás is jó ötlet szerintem.

Most ennyi jutott eszembe, hátha a többieknek is eszébe jut valami.

Szia Zsuzsa

beababa

BMárti:

szerintem a fiúk unni fogják a Skanzent, oda nem érdemes menneteket, csak ha van valami jó kis program pl. kézművesség.
Ha ilyen marad az idő, akkor menjetek múzeumba: mi most voltunk a Közlekedési Múzeumban, nagyon jó volt. Akkor mehettek a Csodák palotájába is, az is szuper élmény nekik! Hajóskirándulásról egyet tudok, ami vasárnaponként megy 10 -től 2 órás és bábelőadás van, ez 1000,-Ft, de ez már lehet, hogy kicsi nekik (további info:http://www.kulturinfo.hu/moreinfo.gcw?prgid=9403) . Rossz idő esetén még a Planetárium is jó. Sétahajóról:http://www.mahartpassnave.hu
Családi programok: http://www.kulturinfo.hu/showkat.gcw?kid=1305

ez a kulturinfo elég jó, ott biztosan találsz magatoknak valót!

Márti: sokat beszél ez az Ármin fiúKép, jó lenne hallgatni! Vilka pedig tüneményes lehet, ahogy leírtad, miket tud!!!Kép

Laura: Dóri szerencsére leköti magát a könyvekkel, rajzolással, babokat adtam neki, hogy főzzön egy kis edényben, labdázunk, énekelünk, hintázunk, zenét hallgatunk és sajnos viedót is nézünk (Mackóshow a kék házban, nagyon szereti) és nmagyon sokat szopizik. Azt hiszen szopival nyugtatja magát az unalom ellen. Nagyon nehéz lefoglalni őket, Dorka is sokat nyügizik. Most pl. azt a feladatot adtam neki, hogy húzza le a zokniját és a nadrágját, nagyokat nevet közben Kép Majd csak jön a szépidő!

Üdv:
Zsuzsi
zsu26

Ja és Márti, amit biztosan élveznek a pizzázás vagy a mcdöncizés, bár ez eléggé megterheli a pénztárcádat és nem egészséges Kép

A várban van egy panoptikum, az is érdekes lehet!

És a Pálvölgyi-barlang, vagy bármelyik barlang, ami itt van Budapesten!
A Millenáris Parkban is van sok jó program!

Akkor kérjük a beszámolót!

Üdv: zsu
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsa: köszi a fotó-helyet Kép Julinak jövőre már van 2 helye is, csak idénre nincs. Persze nem kergettek minket az asztal körül gyerekkorunkban, ha nem mentünk külföldre, de jó lenne, ha most is sikerülne.
Fiaid hősök - ami a fogászatot illeti. Én világéletemben betoji voltam és vagyok a fogászaton, hiába a legjobb barátnőm a fogorvosunk Kép

BMárti: Erdélyben tényleg magyar családoknál lesznek/vannak elszállásolva, ráadásul nem egyedül megy, hanem csoporttal + barátnőivel. Abszolút nem izgulok most miatta Kép

Edit: még soha nem volt külföldön ő sem. Hát, nem tudom, összejön-e, mert még nem kaptunk választ a Study Tours-tól. Kép Egyél csokit! Az finom is, meg hízlal is Kép

Andi: azért próbálkozzál !!! Várunk!!!

Gorsi: ágyügyben nincs tippem, mert nekünk kombi szuper ágyunk van, ami nagyobbítható. De akkor le kell venni róla a pelenkázót, azaz még nem tudom levenni. Bár már Tominak is kezd szűk lenni a hely.

Norci: GYED van simán írva nekem, a családi pótlékot apa kapja. Nekem 80 - adó, azaz kb. 53 ezer.

Márti: gratulálunk Vilkának!!!

Laura: engem is kiborít néha Tomi, amikor totál körbe van véve játékokkal, de még mindig elővesz valamit, én meg majdnem elesek valamilyen izében ...

UNOM az esőt!!! Tomi folyton az erkélyajtónál álldogál és szomorúan néz kifelé. Kép
Holnap reggel megyek Agárdra és hozom haza Danit ill. viszem haza anyósomat. Legalább kicsit tehermentesít Dani Tomitól Kép Juli mostanság leginkább csak olvas, olvas, olvas. Arra is nehéz elővarázsolni a szobájából, hogy megterítsen, vagy segítsen leszedni a ruhákat ...

pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Zsuzsa! A Csodák Palotájában voltunk tavaly. Pocsék idő volt ránk, majdnem végig esett, amíg a srácok itt voltak, úgyhogy nagyon kellettek a fedett téri programok. KépKép Azért majd megkérdezem őket, mert imádták, lehet, hogy szivesen elmennének oda újra.
Ezek szerint az úttörővasút jó 5let?! Remélem, élvezni fogják! Kép A fogaskerekűre azért nem gondoltam, mert nekem gyerekoromban uncsi volt. A fogaskerekekből semmit nem láttam, ment fel a doboz velünk a hegy oldalán, tőlem akár HÉV-en is ülhettünk volna. Viszont a libegővel kapcsolatban jó, hogy írod a tériszonyt, nem is gondoltam rá, pedig tényleg lehet nekik. Jól értelek, ti jártatok arra mostanában? Szerinted a libegőre fel lehet ülni egy 1,5 évessel?
A Vasút Múzeum jól hangzik, majd utána érdeklődök. A közlekedésire is gondoltam, csak olyan macera tőlünk eljutni oda. Lehet, hogy a Vidámpark után beleférne még abba a napba.

Zsuzsi! A skanzenba mindenképpen olyankor akarok menni, mikor van program. Találtam egy nagyon jó oldalt róla a neten, szépen megvannak a programok, és még az odataláláshoz is adnak útmutatást. Kép A keddi mester-KEDD-j és a szombati szöszmötölés is jól hangzik, még nem tudom, melyikre kellene elmenni.
A kölyökhajóhoz szerintem kicsit nagyok, meg az csak hétvégén van, és azok a programok, amik most lesznek, nem is nagyon tetszettek. Viszont a sétahajós linkért ezer köszönet, nem, és nem találtam meg, pedig legalább egy órán át kutattam csak ez után az információ után a neten!
A Planetárium tuti 5let, majd rákeresek, vannak-e programjaik nap közben. Persze este lenne az igazi. Lehet, hogy Laci be is vállalná, hogy elvigye őket, de akkor sajna nekem itthon kellene maradnom Lacikát fektetni. Kép bár lehet, hogy meg se kellene próbálni a Planetáriumot Lacikával?! Nem voltam még ott, nem tudom, milyenek a programok. De egy olyan mozi-féle végigülőset tutira nem viselne jól.
Most megyek, és ráhasalok a kultúrinfóra. Nagyon jónak tűnik ez az oldal is, köszi! Kép

Nem is reméltem, hogy ilyen gyorsan ilyen sok jó 5letet és hasznos infót kapok! KépKépKép Azért várom ám még a továbbiakat! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Képzeljétek el: a budakeszi okmányirodában szeptember 27-re !!! tudnak időpontot adni Zsófi jogsijához grrrrrrr... Mert persze onnan még 30 nap, amíg elkészül! Szerintem felháborító!!! Most megpróbáljuk a Lurdy Házban, hátha ott egyszerűbb, de hát ez őrület. Kép
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Zsuzsi! Ó, a pizzára és a McDonalds-ra már régen fenik a fogukat! KépKép Kb. ennyi saját 5letük volt Budapesttel kapcsolatban, meg a Campona (?) a halakkal, de az angyon messze van tőlünk.
A panoptikummal és a barlangokkal felcsigáztál, de sajnos semmit nem tudok róluk. Majd próbálok rákeresni, de ha tudsz linket, vagy pontos infót, nagyon örülnék neki.
Tényleg, a Millenáris Park-ra nem is gondoltam, pedig az engem is érdekelne! Kép Lassan jegyzetelnem kell! KépKépKép

Norci! Nekem munkabér átutalás van írva a bankszámlámon, mikor a GYED-et kapom. Maximum 73-75 ezer forint körül lehet egy hónapra, ha a CS.P.-ot is és az adókedvezményt is te kapod. De nekem szoktak is küldeni bérelszámolási lapot a munkahelyemről (tb. kifizető hely) minden hónapban.

BMárti

BMárti
bmárti

Kedves Andi!
Rengeteget írtam míg Napocs aludt, erre amint felébredt kinyomta a gépet!Kép

Jöhet egy kivonat gyorsan!

Márti
Ármin sokat dumcsizik nagyon ügyi, te meg cak édelegj róla nyugodtan! KépKépKép
Vilka baba is tündéri a maga 6 kiló csupa mosolyával! KépKép

Norci
Köszi a hsz.t unokatesó ügyben pont az zavar amit írtál hogy nincs magán életünk! /Neked az előbb egy csomót írtam, de most megúszod ennyivel!/
Vili és Maci+popó törlés aranyos lehetett! KépKépKép

Zsuzsa
Köszi a tk. ingyenességét igénybe vettük, önkormányzat sz..ik ránk tőlük semmi, de még ott vannaka táskák, toll tartók és hasonló nyalánkságok!
szegény fiuk jól megjárták a fogakkal, de most már legalább minden rendben nyugis lehet a nyaralás!KépKépKép

BMárti
Programokat sokat kaptál már én csak egy jó tanácsot adnék, ha Lacikát is vinned kell arra is ügyelj hogy mi az amit ő is élvezni tud, ez a nehezebb része tapasztalataim szerint!
Álletkert? Az kicsinek és nagyobbnak egyálltalán remek!
Ha van egy két szabadabb estétek egy mozi, persze csak a fiukkal?
A planetárium üldögélős mesélős mint a mozi csak fejed felett! Érdekes nagyobbaknak!

Sokan kimaradtak majd estére remélem befejezem....

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Nekünk szerencsénk volt, másfélórát játszóterezhettünk, egy pillanaton múlott, hogy nem kapott el minket ez a nagy eső. Ki érti ezt az időjárást? persze össz-vissz egy kisfiú volt még rajtunk kívűl, szinte mindenről beszámolt nekünk.

Ezt találtam a Planetáriummal kapcsolatban:
A Nap családja
2003.07.05.-2003.08.31.
város: Budapest
helyszín: Planetárium
cím: 1101 Budapest, Népliget

A gyerekek kedvence, Halász Judit hangja személyesíti meg a Napot és bemutatja távoli testvéreit a csillagokat, gyermekeit a bolygókat és unokáit a holdakat. A Planetárium segítségével mindezeken túl üstököst és meteorokat is láthatnak a gyerekek, sőt egy látványos Holdra-szállásban, majd a Földre való visszatérésben is részt vehetnek.

alsó tagozatosoknak és óvodásoknak ajánljuk

Jegyek ára egységesen: 650.-Ft/fő

Szerintem tök jó!http://www.kulturinfo.hu/moreinfo.gcw?prgid=9356
de még vagy 4 más műsor is van, 5-éves kortól.

Pálvölgyi-Barlang:http://www.kulturinfo.hu/moreinfo.gcw?prgid=16571

Mogyoródi vízipark:http://www.kulturinfo.hu/moreinfo.gcw?prgid=16146

Azt hiszem lesz elég programotok!Kép Csak győzzétek energiával!

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Zsuzsi!

Hát ez tök jó! Ez a mogyoródi aquapark! Megnéztem a honlapját, amit beraktál. Az egésszel csak egy óriási nagy bibi van, hogy még nem készült el ez az Aquapark.KépKépKép A honlapon meg úgy írnak róla, mintha már ezer éve át lenne adva.KépKép Megáll az eszem. Erről nem Te tehetsz, hanem a honlap szerkesztők. Íde raktam az aquapark honlapjának a linkjét.

www.aquarena.hu

Most néztem meg, hogy magarázkodnak, hogy talán augusztusban, vagy szeptemberben megnyílik a park.KépKép

Szióka! Zsuzsa

beababa

Zsuzsa!

Pont ezen csodálkoztam, hogy én miért nem hallottam erről a víziparkról, pedig tök jónak tűnik. Tiszta buták, hogy tényleg úgy állítják be, mintha már nyítva lenne.Kép

Tettem fel új képet Dóriról kedvenc plüssállataival, együtt vacsoráztunkKép

Üdv: zsuzsiék

P.S.: addig van nekünk természetes víziparkunk az egész városban, csak a megfelelő felhő alá kell állniKép
zsu26

Sziasztok!

Látszik, hogy esik az eső és én már harmadszor vagyok itt Kép
Ma Telkiben szerveztek véradást és elmentem. Féltem, nehogy az legyen, mint kb. 2,5 éve, amikor utoljára voltam: akkor többször megszúrtak, de egyszerűen nem folyt ki a vérem. A nővérek teljesen kiakadtak, 4 v. 5 próbált vért venni, de nem sikerült nekik. Én meg mondtam nekik, hogy biztos UFO lettem Kép Azóta nem voltam. De ma sikerült Kép Igaz, először a bal kezembe szúrtak, ahonnan megint nem jött semmi, mondtam, sebaj, majd a másikból. De a nővér annyira beijedt, hogy ő nem vállalta. A másikból aztán simán jött. Nagyon érdekes dolog ez, mitől lehet. Amikor Tomit vártam is többször előfordult, hogy sima vérvételnél egy csepp vért sem tudtak venni, esetleg csak sokadik próbálkozásra, pedig előtt "halálra" ittam magamat. De most nagyon örülök, hogy sikerült Kép Csak épp úgy viszket a hülye ragasztó helye, hogy az na...

Jó éjt mindenkinek!!!
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi! Én meg holnap megyek vérvételre!Kép Jó neked, hogy tudsz vért adni, még ha a szervezeted időnként "ellen is áll"!Kép Nem lehet, hogy nem találnak rendesen vénát?

Voltunk ma Tahitótfaluban és pont akkor indultunk haza, amikor a legnagyobb zuhi kezdődött! Leányfalun akkora volt a víz, hogy a csatornákból jött fel és legalább 30cm-s víz állt az úton. Le is állt a kocsink, gondolom vmi elektronika vizet kaphatott és szegény párom térdig járt a vízben, hogy valami szárazabb részre tolja a kocsit!Kép Elég kalandosra sikerült a hazaút!Kép

Holnap utazunk, szerintem már nem fogok tudni jönni (hű de szép ez így), úgyhogy mindenkinek minden jót, majd jelentkezem, ha visszajöttünk!

Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Köszi a tippeket ágyügyileg. Az egyik barátunknak van egy használaton kívüli szivacsos fotelágya, olyan lehet, mint Zsuzsiéké, úgyhogy azt elhoztuk és kipróbáljuk. Kíváncsi vagyok. Már el is aludt benne Peti.

Zsuzsi
Nagyon köszi a felajánlást, de így már nem aktuális!Kép

Márti
Peti sokat mozog alvás közben is, és szerintem simán lebukfencezne még a korláton is.Kép

Edit
Ha anyuméknál alszunk, én is lefekszem Petivel, mintha aludni akarnék. A múltkor elaludtam, Peti meg rohant ki anyámékhoz játszani.Kép Azért általában beválik a módszer.

Bogancsi
Kicsit talán bánom már, hogy anno nem vettünk mi is ilyen kombiágyat.

Márti
Ármin olyan sokat beszél!Kép Vilka is nagyon ügyes.Kép

Peti 2 napja nyitogatja az ajtókat. Ez fejlődése szempontjából ugyan nagyszerű, de így állandóan benyitogat apához, aki ugye dolgozni szeretne. Én meg a plafonra mászok, hogy mindig az ajtó előtt kell lennem, vagy apa öléből kihalásznom a gyereket és persze elviselni a nem túl vidám pillantásokat a páromtól, aki az egésztől szintén a plafonon van. Szóval kicsit paprikás itthon a hangulat időnként.
Némileg megnyugtat, hogy a többi gyerkőc is nehezen bírta az utóbbi napokat.

Holnapra szép napot mindenkinek és írjanak a nem írók is!Kép
Gorsi
gorsi

BMárti!
Köszi a gyedes infót, akkor az összeg nem is lehetetlen, csak azt nem értem, hogy hirtelen mitől lett több, mint eddig, közben márciusug még emelt csp-t is kaptam, szóval elvileg kevesebbnek kellene lennie. Vagy régebben utaltak kevesebbet, mint kellet volna, vagy most többet. No én az előbbinek drukkolok, mert akkor nekik kell még fizetniük. No mindegy ezt itt úgy se fogjuk kideríteni, muszáj utánajárnom. Lehet hogy ők tudnak valamit és iker kistesókra előre megadták az adókedvezményt Kép

Ha bepattansz a gyerkőcökkel a Zafirába akkor egyáltalán nem vészes a Campona sem, szinte teljesen egyenesen kell jönni tőletek (Szentendrei út, alsó rakparton végig aztán a Budafoki út és azon végig a Camponába (csak ott már másképp hívják), szóval tudom ajánlani nagyon.
Libegő másfél évesnek, hát nem tudom, kizárólag ha az öledben ül, akkor. Kicsit nehéz felszállni úgy, de megoldható.

Dzsili!
Sajnálom, hogy elrepült a hosszú hozzámszólásod, kiváncsi lettem volna.

Andi!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, a te elrepült irományodat is nagyon sajnálom. Ha időd engedi írj!

Lányok én hallottam az aquaparkról Mogyoródon, sőt mintha azt rebesgették volna, hogy már megynyílt, csak q. drága v.mi 3600Ft/fő a belépő.
Ezek szerint ez sem igaz?

Zsuzsi!
Én munkával kapcsolatos parázás ügyben nem csak az érzelmi oldalra gondoltam, hanem, hogy időben enrgiában, stb. (főleg ezt a megváltozott munkakört), feleség, anya, dolgozó nő szerepeket, hogy tudom összeegyeztetni. Az érzelmi oldalról, szoktam mondogatni, hogy ha Vili majd megy oviba én meg dolgozni, akkor én leszek jobban kiakadva, de sebaj addigra már neki is lesz mobilja és félóránként felhívom mi van vele Kép Kép Kép Kép

Márti!
Nagyon nagyon okos Ármin, és az olyan jó érzés a szülőknek.

Így már én is le merem írni, hogy Vili is napról napra okosabb. A héten megtanulta, hogy eső "ső", és attól van "vísz" (víz) az utcán. A kismama újságot, vagy bármilyen magazint lapozgatva (amit először lát), amit már látott és tudja micsoda azt mind felismeri és mondja. Pl. néni, az Anyák lapjában szopizós babás képről elmesélte, hogy "baba néni didi"
(vagyis a baba néni cicjéből szopik), vagy bármelyik autóra mondaj a képeken is, hogy tütü, a biicikliző gyerekekre, hogy "bi" stb. Kép Kép Kép
Ezenkívül nagyon házias lett Kép Mondtam ne menjen a konyhába kosz van és fel kell porszívózni, azonnal odarohant a szekrény elé, ahol a porszívót tartjuk és mondta hogy "po", muszáj volt tényleg kiporszívóznom Kép A seprüt fefének hívja és ma állt hol a seprü helyére mutogatott, hol a porszívójéra, mondtam nem kell porszívóni erre tisztán mondta ő is, hogy "po nem", majd mutatott a "fefére", hogy akkor legalább seperjünk Kép Kép Kép .
Befejezem, pedig én is tudnék még áradozni Kép Kép Kép

Norci
norci

Gorsi!
Neked akartam még írni, hogy miért kell fotelágy, ha úgy is matrac. Pont a "tartás" miatt (amit Márti írt) én nme merném azon altatni Vilit, főelg hogy nekem nem a legegészségesebb a gerincem. Én egy időben matracon aludtam, az IKEA-ban kapható nagyon jó minőségű ágybetét matracon,olyan kénylemes alvó felületet azóta se találtam.

Norci
norci

Norci!
Az Aquaparkot még most építik. Amikor jövünk haza Pestről Gödöllőre, simán látjuk, hogy még a munkagépek ott túrják földet.KépKép A honlapjukon ott vannak az árak, és 1 felnőtt jegy, 1 napra 3.900.- forint. A gyerekekét nem tudom, de van családi belépő is, de az is nagyon drága.KépKép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Újra próbálkozom, remélem, ma több sikerrel. Tegnap valamit megnyomhattam, mert írás közben kilépett. Jó régen írtam, és nagyon hosszú volt, nem volt erőm megint nekiállni.
Ma meg eddig a lányoktól nem tudtam írni. Ebben az időben ők sem bírnak magukkal, bár ma kétszer is le tudtunk menni egy kicsit sétálni. Csak délután hazafelé áztunk el egy kicsit, de nagyon élvezték, hogy rohanunk az esőben.Kép)

Velünk nincs semmi különös, csak én vagyok egy kicsit fáradt a két lány mellett... Ők jobban bírják. Igaz, Zsófi volt egy kicsit nagymamázni, de 3 nap után mehettem érte.
Luca folyamatosan okosodik, egyre többet beszél. A méreteit nem tudom, ezer éve nem mértem.

Zsuzsi!A nyaralásról inkább nem is mesélek, nem úgy sikerült, ahogy terveztem, 2 nap után jöhettünk haza. Azóta ingáztam Gyöngyös és Pest között, hol vittem Zsófit, hol hoztam.
Szerintem nyugodtan szólj, ha valami nem tetszik a nyelvtanfolyamon, elvégre te fizetsz érte...

Márti, BMárti! Bocsi, hogy csak most, de nagyon boldog névnapot kívánok!KépKép

SzaBori! Üdv újra itt!Kép

GOrsi! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok!

Szila! Én is láttam ám képeket a hosszú hétvégétekről.Kép Nagyon aranyosak a gyerkőcökKép

Zsuzsa! Tényleg szép nagy lány már Bea!Kép
FogászatKép
Nagyon jó nyaralást nektek!

Laura! A lányok is nagyon szenvednek a négy fal között (ezért én is...), ráadásul a kedves alsó szomszédunk miatt nem is igazán "tombolhatnak". Még a sima lépéseiket is hallja... Ha csak lehet, kimegyünk egy kicsit.

Bogancsi! Jó kis kalandjai voltak Zsófinak! Nekem az angolok vendégszeretetével nem volt gondom, akikkel én voltam, mind kedvesek voltak. De pl a mertón már nem lehetett senkire ránézni, olyan csúnyán nézett vissza... Egyes technikai megoldásaiktól viszont kiakadtam. Első nap alig tudtam megfürödni, mert nem mondta senki, hogy először a folyosón fel kell valamit kapcsolni, csak akkor van meleg víz.... Én meg a csapnál mostam hajat hol jéghideg, hol tűzforró vízben, mert langyosat nem lehetett csinálni....
Örülök, hogy Julinak is sikerül valamit összehozni.
VéradásKép Én is ezer éve nem adtam...

Még lehet, hogy folytatom, de Luca felsírt...
Ezt azért gyorsan elküldöm.
Puszi
Andi

Andi
andi3

VisszajöttemKép Persze a tegnapi irományom felére sem emlékszem, de legalább megmenekültök a sok olvasnivalótól.Kép

Norci! A munkával kapcsolatban én is félek... és szeptember egyre közelebb van... Nem tudom, pl időben hogy fogom megoldani, mert elvileg lehetetlenKép. Így elég nehéz lesz, hogy főleg csak magamra számíthatok. És azért még itt van az érzelmi oldal is...
Vili is nagyon okos nagyfiú már.Kép Áradozz csak!Kép

Márti! Ezt Neked is mondom!Kép Ármin is igazán ügyes, szívesen olvasok róla, miket tud már.Kép A bordásfalra mászás tényleg meredek volt, amikor csak úgy elengedi magát, aztán kapd el, ha tudod.
Meg is értem, hogy bedeszkáztad.

Zafi! Autós kalandKép
Jó nyaralást!Kép

Elálmosodtam, megyek is.
Bocsi mindenkitől, aki most kimaradt.
Jó éjt!

Andi

Andi
andi3

Andi: tök jó, hogy írtál!Kép Nem tudsz gyorsan egy pót igazi nyaralást megszervezni még a munka előtt ??? Vagy csak neked egy hosszú hétvégés kiruccanást, nem ártana a munka előtt egy picit pihenned is!
Látom Te is úgy metrózol, hogy közben keresed a szemeketKép, én sem szeretem, ha mufurcok.
Egyre jobban irigylem azokat, akik meg tudnak szólalni angolul! Andi, te hogyan voltál kint és mennyi időre?

Gorsi: Peti rendben elfogadta az új fekvőhelyét? milyen az éjszakátok?

Jó éjt:
zsuzsi
zsu26

BMárti! Hát dodgemes ötletem nincs. Viszont tudom a figyelmedbe ajánlani a http://www.szunidodo.hu oldalt. Itt találsz gyerekprogramokat minden napra. Néha többet is. A libegőre a másféléves fiammal én valószínűleg csak kenguruval mernék felülni. A mozit egyre kevésbbé bírom. Nagyon zavar, hogy üvölt. Állapotosan néztem meg a Harry Pottert, és utána olyan lelkiismeret furdalásom volt, hogy szegény fiamat megsüketítem. Kép

Zsuzsi! Nem olyan magas Bátor. Husisnak ugyan husis. Most 17 hónapos múlt. Legutóbbi mérésünkkor 10 kiló volt. Akkoriban viccelődtünk, hogy foganként egy kiló. Most már azóta 12 fogacskája van. Nagyon okos, általában szófogadó. Mindent megért. Nap, mint nap rácsodálkozom. Viszont nem nagyon beszél, inkább nyög, gügyög és mutat. Szerintem azért, mert tudja, hogy úgyis megértem. Néha van egy-egy elejtett szava. Ezek a legkülönbözőbbek lehetnek. De miután konstatálta, hogy ez neki megy, soha többé nem próbálkozik vele. Ma az íróasztalon felejtette a kisautóját. Nem érte el. Nyögött, de nem jutott el az agyamig, hogy mit akar. Mire ő: Add ide, autót ide! Kép Ja és imád telefonálni. Hurcolja a mobiljainkat és beszél rajta mint a nagyok. Válaszolgat és néha nevetgél. Mostanába próbálkozunk, hogy az apja néha tényleg felhívja a munkahelyéről. Nagyon jól eldiskurálgatnak. Kép
Enni vég nélkül tudna. Hatalmas falatokat gyűr a szájába. Nem vagyok ijedős. Elszöntyög rajta akármekkora is, és lenyeli. Amit úgy ítél meg, hogy túl nagy, és nem tud vele megbírkózni, azt úgyis kiköpi, még akkor is, ha ízlik. Az ételen kívül mást nem is vesz a szájába. Csak forgatja, nézegeti, hurcolja. (Ritkán van kivétel) Mindenhova felmászik. Imádja a kihívásokat. Jóformán egyedül csúzdázik. Ha elesik nem sír. Csak nagyon ritkán. Inkább csak ha fáradt, vagy ha a lelke fáj. Egyébként illik rá a neve, és nagyon öntudatos. Imád szerelni - biciklit, számítógépet, akármit. Szépen mossa a fogát minden fürdésnél. Maga veszi elő a kefét. Persze nekünk még a végén korrigálni kell. Kép

Bogancsi! Legalább örülhetsz, hogy a ti okmányirodátokban nem csak aznapi időpontért lehet sorbanállni, mint a Pólusban. Időnként még az is előfordul, hogy miután reggel sorban álltál néhány órát, kiderítik, hogy az aznapi időpontok már elfogytak. Ismételd meg az időpontért való sorbanállást máskor is! Engem a múltkor egy hölgy előreengedett, mire egy férfi majdnem meglincselt, hogy milyen egy kis szemét számító kis ... vagyok, hogy a kisgyerekkel megyek sorbaállni.

GOrsi! Fantasztikus, hogy ilyen nagy a fiad. Az enyém még el sem éri a kilincset. Nem hogy nyitogatná azt az egy szem ajtót, ami a lakásunkban leledzik... Kép
borcsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?