Halihó,
köszi Mindenkinek a köszöntést!
Kb. egy hónapja költöztem a férjemmel Fehérvárra, (bár előtte már laktunk itt albérletben), ő itt dolgozik, én Pesten. Január 26-ra várjuk az első babánkat (egyébként kislány lesz és Kata), és az infókat gyűjteném a szülésről, kórházról, orvosokról.
Amíg dolgoztam, a legkényelmesebb volt a Gólyafészek Kismama Centrumba járni, mert este hatkor is mehettem UH-ra, vérvételre. Aztán ott ragadtam, főleg azért mert el tudtam költeni az egészségpénztárat, amit a munkáltató fizet. Így nekem ingyen van... A Bácskai doktorhoz kerültem, ő csinálja az UH-okat és ő is vizsgál. Tényleg nagyon rendes és lelkiismeretes.
Orvost nem választottunk a férjemmel, nagyon hálapénz ellenesek vagyunk (meg lakásvásárlás után pénznélküliek is
), így rábízzuk magunkat az ügyeletesre. Ez persze nem azt jelenti, hogy ha minden rendben zajlik és normálisan állnak hozzánk, hogy mondjuk egy ajándékkosarat nem veszünk, de én a hálapénzzel úgy vagyok, hogy ez nincs benne a Hippokratesz-i esküjünkben, csak a gyógyítás! Lehet, hogy ez a mai világban naív dolognak tűnik, de engem sem jutalmaznak a munkahelyemen azért, ha elvégzem a munkámat, ami tulajdonképpen a feladatom, és még fizetést is kapok érte! Na erről ennyit.
Szóval várom Mindenkinek az élményeit a szülésről, a gyereknevelésről, a kórházról.
Jól sejtem, hogy most én leszek a következő aki szülni fog? Javítsatok ki ha nem!
A havazás tényleg gyönyörő, most épp Velencén vagyunk a szüleimnél, és már mennék szánkózni, de a pocak miatt ez már sajnos nem lehetséges!
Üdv, Zs