Új privát üzeneted érkezett!

Eszter.eu

A testvéremnek is ilyen babakocsija volt mind a két gyerekénél, és nagyon szuper. Sőt kiszolgálta a 2 gyereket, és semmi baja nincsen, így nekünk nem is kell venni, mert megkaptuk. Szerintem jót választottál, nem lesz vele semmi bajod. Annyi hátránya van, hogy a kocsi csomagtartóját teljesen elfoglalja, de hát ennyi hátránya lehet.
toldikrisztina

Meli, nagyon drukkolok, hogy a szerdai vizsgálat ne támassza alá amit ma előrevetítettek nektek. Szerencse, hogy még egy vizsgálattal bizonyosságot lehet szerezni. Egészségesnek kell lennie a picurnak, vigyázz magatokra, drukkolok

Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

Sziasztok!

Új vagyok itt, de már egy pár hónapja bogarászom a hozzászólásaitokat! Úgy döntöttem regisztrálok., és csatlakozok hozzátok, bár nem teljesen tartozok ide. Azorvosom Margitos volt, de a 2-es nőgyógyászatiba ment át,én a Flórián térnél lakok, így területileg a János kórházhoz tartozok.
Két hete pozitívat teszteltem, most a 6.hétben vagyok (első baba) Az orvosom jelenleg még dr. M. Mustafa, de gondolkozok, hogy megpróbálok dr Sóvágóhoz bejelentkezni a Jánosba. Egy barátnőm nála szült és nagyon ajánlotta. Eddig kicsit elriasztott a függönyös szülőszoba és a kórház állapota, de most már inkább a János felé hajlok.
Annak idején úgy választottam a dokimat, hogy majd nála tudjak szülni (ami jól is ment volna a reformok nélkül), de ez, ahogy most működik, nem nagyon tetszik. A dokimmal eddig csak telefonon beszéltem, elküldött UH-ra a Margitba a terhesség igazolására. Voltam is, minden oké. Szerdán a magánrendelésére hívott be, ahol kiállítgatja a papírokat, de azt hiszem semmi egyebet nem csinál. Gyanítom, hogy ez a terhesség alatt végig így fog menni, hogy terhesgondozás önállóan a Margitban (meg vizsgálatok), és csak a szülés lesz az egyetlen amit a dokim levezet a 2-es nőgyógyin. Nem tudom téves-e az én elképzelésem, hogy egy doki, akihez járok kísérje végig a terhességemet, vizsgálatokkal mindennel együtt?!
Ezért is kérdezlek benneteket, hogy ez a Jánosban, egy Jánosos dokival hogy megy? Van infótok dr Sóvágóról?
Köszönöm előre is a segítségteket.
Üdv: Panna
panna1

Helló Csajok!
:D
Egy gyors szüléstörténet:
Szóval nov.25-én vasárnap 10-re mentünk a dokimhoz, CTG rendben. A dokim megakarta nézni burkon keresztül hogy milyen a magzatvíz, na ez olyan jól sikerült, hogy megrepedt a burok. :?
De fájás meg semmi.Felvettek a kórházba megkaptam az egyágyas szülőszobát, tök jó volt.
Aztán fél 3-kor elkezdték adagolni az oxitocint, ja és előtte automatise megkaptam a beöntést.
Elkezdődtek a fájások teljesen az elejéről kellett kezdeni mert még csak egy ujjnyira voltam kitágúlva. Teltek múltak az órák, és lassan de nagyon lassan kezdtem tágulni, aztán mondta a doki hogy érzi a gyerek fejét csak tágulni kéne mostmár.
Aztán olyan este 8 fele megkaptam az EDA-t mert már nagyon nagy fájásaim voltak, de akkor meg már az volt a baj hogy hiába tágultam ki 4 ujjnyira a gyerek feje nem fért át a medencémen!!!
Ja és ez olyan éjfél fél egy fele derült ki.
Addig próbálkoztunk a sima szüléssel.
És így éjjel 1óra 10 perckor megszületett császárral a mi pici boldogságunk.
Nagyon nagyon rossz volt, nagyon megszenvedtem érte, akkor is meg még utánna napokig is, de én azt mondom csajok hogy bármikor végig csinálnám mégegyszer.
Na tessék ezek a hülye hormonok... :cry:
De azt már tutira tudjuk legalább hogy a következő tuti császár lesz.
Na sziasztok pusza mindenkinek majd még jövök

KépKépKép
szilvianya23

PANNA:

Nekem ő az orvosom én csak jót tudok róla mondani. Nem egy pénzéhes, nagyon kedves, precíz, néha egy kicsit szeleburdi, de ez csak abban mutatkozik meg hogy például név alapján mi elértük hogy kb. a 8. hónapra megjegyzett minket. De ha személyesen meglátott fejből fújta a kórtörténetemet.
Szóval száz szónak is egy a vége én nagyon szívesen tudom neked ajánlani!!!

KépKépKép
szilvianya23

Köszönö a választ szilvianya! És nagy gratuláció Janikához!! Sok boldogságot a gyerkőchöz!
panna1

Sziasztok !
Jól lemaradtam ,sok aproság érkezett mindenkinek szívből gratulálok.
Elvetettem a pg-t sok jót nem írtatok rólla igy marad a "hagyományos".Ha van jó tapasztalatotok melyik termék a legjobb légyszi írjátok + :lol: . Létezik,hogy az elevittől émelygek és fáj a gyomrom?Biztos baba +nincs!!
A babakocsi a legjobb választás nekem is az volt .Nagyon supi,mindent ki bi nemcsak az elevites babákat .
Az előző babánknál kellett szednem vitamin készitményt végig és csak 3400g született.

Írjatok még bekukkantok
Vendég

Azért ám olvasgatlak még titeket is... :wink:

Kép
bogen

Nekem a vitaminokról azt mondta az orvosom hogy amíg rendesen étkezek és eszek zöldséget gyümölcsöt addig teljesen felesleges.
Úgyhogy én nem szedtem semmit és hála istennek teljesen egészségesek lettünk mind a ketten

KépKépKép
szilvianya23

panna1

Nekem is a Sóvágó az orvosom és nagyon aranyos minden találkozás alkalmával legalább háromnegyed órát dumálunk, mindenben segítőkész, és minden vizsgálat előtt megbeszéljük hogy mint legyen. Mikor menjek be a Jánosba,hova mit vigyek stb. szájbarágósan ahogyan az első szülőknek kell mert ugye honnan tudnánk?
Szóval ajánlom neked :)

Szilvianya
Indiszkrét kérdés hogy mennyit adtatok a Sóvágónak?
:oops: :oops:

Üdv Ági

Kép
hági

hági!

Te a magánrendelésére jársz? Tudsz küldeni elérhetőséget hozzá (cím, tel.szám, rend. idő)? Priviben is jöhet: panka@c2.hu. Meg tudom kérdezni a barátnőmtől is, csak akkor leleplezem magam. Csak karácsonykor akarjuk elmondani a szülőknek, és mivel a barátnőm egész családja jóban van a miénkkel, különösen anyumék, félő, hogy valaki elkottyintja magát véletenül.
Mennyibe kerül egy vizsgálat? Van nála a magánrendelésen UH is?
Köszi: Panka
panna1

lányok, közben ugye mindenki tudja, h a jánosban az összes doki olvassa a babanetet? szal csak úgy írjatok. mert marha pipák tudnak ám lenni.

tényleg.
kerekpocak

Jajj. Írtam vmi rosszat? Én csak érdeklődök! Azért is írtam, hogy jöhet priviben is, hogy ne legyen ebből gond a fórumon. Az azért jó, ha a dokik olvassák a babanetet. Azt jelenti, hogy érdekli őket a véleményünk. Szerintem.
panna1

nem írtál semmi rosszat! csak gondoltam szólok :) :wink: :wink: :wink: nehogy véletlenül.. :wink:
kerekpocak

oké, köszi!
Igazából a mostani dokimmal sincs bajom, nagyon jó orvosnak tartom őt is, csak ez az összevisszaság, ami a kórházreform okozott, na ez nem tetszik. Gondolom az orvosoknak, nővéreknek sem könnyű. Sőt nekik biztos rosszabb mint nekünk. Ők sem repeshetnek az örömtől a kialakult helyzet miatt.
panna1

Kata,
küldj át egy-két képet emailen és megnézem, hogy én fel tudom-e rakni. A legmegbízhatatlanabb tudományág ez az informatika ... (persze csak az orvostudomány után :lol: )

Kriszti és Panna,
Köszi az infókat a kocsiról!

Ma voltunk dokinál és minden rendben! Ma jógán, amikor elértünk a relaxációs szakaszhoz, Balázs vad rúgkapálásba kezdett és most először úgy, hogy az egyik lábával annyira nekifeszült a hasamnak, hogy tudtam, ez most tuti a lába (és nem az ökle, könyöke). Mondanom sem kell, nem sikerült a figyelmemet az ernyedt izmaira irányítanom, olyan jó volt "babázni". :)

Eszter

Kép
eszter.eu

Jaaa! Kata! eszter kukac eszter pont eu címre küldd légyszi a képeket.

Eszter

Kép
eszter.eu

Zsófi, volt valami story orvosokkal, hogy ilyeneket tudsz???

Nelly

Kép
breeki

aha :lol:
kerekpocak

Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.

1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok!

Zsófi, mesélj, jó vagy rossz??? Honnan tudod???

Ki hogy áll lányok a karácsonnyal????
Hogy birjátok ezt az őrületet, ami a boltokban megy?
Én kivagyok tőle, tegnap fél órát álltam sorba a mammutban a játékboltban! Többet nem is megyek, még a fiúknak kell az ajándék, de megrendelem neten házhozszállitással, még 16-ig ha leadom a rendelést, akkor megjön jövő hét péntekig.... ráadásul nem is kaptam sehol ilyen csodajátékot, nem tudom az oviban hol szerezték be a szülők a gyerekeknek.... valaki lányok, akinek van gyerkőc és esetleg tudja, miről beszélek... hol kapok? Ben 10 Omnitrix óra!!!!! Az egggész mammutban nincs!
A lényeg, hogy beszélő pónit kaptam Zoli lányának, abból is már csak pár darab volt és már nem is kapnak karácsonyig szállitmányt belőle... még jó hogy megvettem, bár még filóztam rajta, melyik legyen, de gyorsan lekaptam, mielőtt meggondolom magam!! :)
Most éppen próbálom magam rávenni, hogy elinduljak, mert még a konyhafelszelésbe vissza kell mennem, vagy a saturnba, de szerintem veszett sokan lesznek, felkészitem magam a legrosszabbra! Imádom a karácsonyt, csak az előkészületeket lehetne valahogyan elkerülni vásárlás nélkül........ :evil:
A fa alatt már jól érzem magam, sőt, már 24-én reggel is, csak addig érjünk el valahogyan..... :)

Na, megyek is, mielőtt lebeszélem magam!

Ági
Vendég

Sziasztok!
Dec.4-én megszületett Benjámin Izsák, éjfélkor kezdődött a vajúdás, mikor beértünk már mehettem a szülőágyra, és 1.15-kor meglett a baba. 3900 gr, 53 cm.
Az orvosom (Kosztic András) és a szülésznő(Anikó) maximálisan kedvesek, rendesek voltak. Ajánlom mindenkinek őket.
Most búcsúzom, mert rengeteg a dolgom, talán még néha benézek.
Mindenkinek könnyű, komplikációmentes szülést kivánok, és egészséges kisbabákat.
Üdv, Sószóró
soszoro

Kép 2 naposan
soszoro

soszoro!

GRATULÁLOK GYÖNYÖRÜ KISFIADHOZ!!!!!!!!!

:D :D :D :D :D :D

Ági
Vendég

Kép

jónás :)
kerekpocak

SOSZORO:

wooowww!!!

Én is tiszta szívemből gratulálok ahhoz a nem is pici babátokhoz!
Az Istenke adjon nektek erőt egészséget és boldogságot!!
És minden várandós kismamának ilyen gyors lefolyású szülést

KépKépKép
szilvianya23

HÁGI:
ha neked megfelel akkor inkább priviben válaszolok.
PANNA:
Én is válaszolok neked: igen, a magánrendelésén van UH, és amikor én terhesen jártam hozzá, akkor 6000-t kért ha jól emlékszem.

KépKépKép
szilvianya23

Soszoro, gratulálok a kismanóhoz is, és mázlista vagy ezzel a szüléssel :) :) :)
Zsófi, Jónás nagyon fotogén :) Jól vagytok egyébként? Ő is tombol a hasadban, mint általában az én lurkóim? :)
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kata!
az én manócskám is egyfolytában hancúrpartizik odabennt :lol:
Na, tegnap túlestem az aminocentézisen....előtte a picúrka nagyon mozgolódott, szerintem átragadt rá az én idegességem.Hétfő óta nagyon sokszor bekeményedek, sajna ez is az idegtől van. Ma már jobb, persze pihenek amennyit csak tudok- persze tegnap este már nem bírtam magammal és a földön üldögélve kevertem ki ill. sütöttem meg a gofrit :lol:
Réka lányom kedd este óta mamizik vidéken, vasárnap hozza vissza apa, és megüljük a 2. szülinapját!!! :lol:
A vizsgálat eredményét talán már karácsony előtt megkapjuk....addig bízok és reménykedek!

Kép
Kép
meli30

Meli, 1000%, hogy nem lesz semmi probléma, ne aggódj! Az ismerőseimnek több, mint 1 hónapot kellett várniuk az eredményre, ami elég nagy disznóság, de végül sehol nem volt gond, úgyhogy Nálad sem lesz!!!
És gratulálok a félidőhöz :)
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Hát, Lányok, nem tudom ki hogy áll az ünnepi készülődést illetően...
Az én drága férjem a héten szönyegtisztítóval kitakarította a szönyegeket, kárpitokat, tegnap engem ágyba parancsolt, ő meg alaposan felporszívózott, felmosott, este elmosogatott, mint egy tündér :lol: :wink: :lol: meg is jegyeztem, hogy rá sem ismerek :wink:
Látom rajta, hogy ő is be van szarva, nagyon félt engem és a babót, mindent megtesz a munkája mellett, nekem furcsa ez a "kiszolgáltatottság", de jól is esik egyben.
Szóval a nagytakarítás kipipálva, az ablakokat még ősz közepén lenyaltam+függönymosás-vasalás, ezzel most nem kell foglalkoznom.
Jövő hétre volt betervezve 5-6 féle süti sütése, nem tudom összejön-e, bár a lányom majd biztos segít nekem! :lol: Imád üldögélni a konyhapulton, amikor sütö-főzök...kap ő is egy edényt+fakanalat, és kedvére kavarhat :lol:
Tulajdonképpen már csak a kaja-nagybevásárlás hiányzik, tegnap megvettük a gyönyörűséges fenyőfánkat is.

Mindenkinek kellemes készülődést az elkövetkezendő napokra!

Kép
Kép
meli30

Köszi, Kata :) , bár egy fél évvel előrrébb pörgetném az idő kerekét, ha tehtném :roll: De nem kesergek tovább, csak pozitívan gondolkodok!!! :lol:

Kép
Kép
meli30

sziasztok Lányok,
Végre sikerült olyan formátumot csinálni a 4D-s képeinkből, amit ide is fel tudok tenni, úgyhogy büszkén fel is teszem a fotókat :).
Csenge nagyon fotogén volt:
Kép
Marci megpróbált elbújni a medencecsontom mögé, mert a tesója állandóan az ő vállaira akarta feltenni a lábait - ráadásul a feje fölött volt vmi, ami árnyékot vetett a kobakjára:
Kép
Na és az egyértelmű bizonyíték arra, hogy Csenge kiscsaj:
Kép
Itt pedig a kis pöcsös látható:
Kép
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Hááát, Kata, nagyon tündériek a manócskák!!! :lol:
Egyébként meg tudod különböztetni már őket a pocakodban... mondjuk a mocorgásukból :?: Súlyra most hol tartanak a babók?

Kép
Kép
meli30

Jujj, Kata, ez tényleg tökjól látszik......

Jövő héten megyek dokihoz, remélem, csinál egy uh-t és megkérem, nyomtasson nekem olyan képet, ahol látszik a puncink :) mert azért ezer százalékra nem merem beleélni magam a Zsófiba, ott van azért egy kicsi esély arra, hogy mégis kukis bújik ki, volt már példa erre nem is egy..... :)
De nálatok totál látszik és fix, hogy egy fiú-egy lány páros a manócsapat :)

Ági
Vendég

Meli, elméletileg a kiscsaj van alul, és felette a kisfickó - de ez nem 100%, mert dec. 6-án voltunk 4D-n, és azóta lehet, hogy megfordultak. Tegnap voltam dokinál, ő viszont már azt mondta, hogy a végleges helyükön vannak a törpék, már nincsen helyük megfordulni (az viszont nem látszott tegnap, hogy melyik van alul-felül). Mikuláskor kb. 35 dkg-ok voltak, tegnap csak a fejüket mérte a doki bácsi. Minden rendben van velük, de harántfekvéses mindkettő :roll:
Ági, szorítok, hogy herék helyett szeméremajkak legyenek majd a monitoron!!! :) :) :)

Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kata, húúúúúú, ez igen csak izgalmas lehet.... :lol:
És a harántfekvés császárt jelent? :roll:

Kép
Kép
meli30

Elméletileg igen :(. A doki azt mondta, hogy ha a végén az alsó gyerek befordul, akkor megpróbálkozhatunk természetes úton a szüléssel, de egyébként ha harántfekvésben maradnak, akkor nem lehet :(
Na de sebaj, majdcsak lesz valahogyan... Ha más nem, hát addig beszélek a gyerekhez, míg meg nem gondolják magukat és szépen be nem fordulnak :)

Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Szilvianya

torokag@freemail.hu ide írj.

Köszike

Kép
hági

Panna

Mindent elküldtem E-mail-ben :)

Ági

Kép
hági

Sziasztok!

Epp korhaz es orvos valasztas vagyok, meg tudnatok nekem mondani, hogy a Janos korhaz szuleszeten lehetoseg van-e EDA-t kerni? Ugy ertem, van jelen allandoan anesztes, hogy barmikor be tudjanak adni EDA-t?

A valaszokat elore is koszonom!
timszike

Sziasztok!

A Janosban lehetoseg van barmikor EDA-t kerni? Van mindig ugyeletes anesztes, aki be tudja adni?

Koszi!
timszike

Ajjaj, elnezest, nem talaltam a hozzaszolasomat, ezert irtam kettot :(
timszike

TIMSZIKE:
Én éjjel 1 óra 10 perckor szültem, először megpróbáltuk természetesen akkor kértem EDA-t, utánna császár lett belőle és ott is ugyanaz a csaj adta be, úgyhogy szerintem mindig van valaki.

KépKépKép
szilvianya23

Köszönöm hági! Megkaptam!

Voltam a dokim magánrendelésén, igazából nem csinált semmit (nem is kért érte semmit), csak ideadott egy papírt, amivel a védőnőnél felvehetem a kiskönyvemet. Még mindig rágódok, mi legyen, de egyre inkább a váltás felé hajlok a körülmények miatt.
Nálam most a héten elkezdődtek az émelygések, hányingerek, egyszer sajnos rókázás is lett belőle. Remélem gyorsan elmúlik. Kortyolgatom a citromos vizet, az egy kicsit jót tesz.
Azt vettem észre, hogy amikor beveszem a terhesvitamint, utána tör rám főként. Nálatok volt ilyesmi?
panna1

Sziasztok

Panna

Nagyon szivesen :)
A hányingerrel kapcsolatban nem akarlak elijeszteni de én a terhesség elején napi két hányás és folyamatos hányingerrrel éltem kb 4hónapig. 25hetesen még mindig hányingerem van,persze szerintem azért nem ez a megszokott, de én így jártam. Lehet már végig megmarad :shock:
A terhesvitamintól állandóan öklendeztem és rosszul voltam uh. abba is hagytam a harmadik hónap után és az orvosom sem ellenezte. De azért az első három hónapban jobb ha szeded szerintem.

Ági

Kép
hági

Panna, nem tudom, hogy milyen vitamitn szedsz - nekem a két gyerek miatt végig kell szednem az elevitet, és az első pár hét nálam is elég kellemetlen volt, mert az étvágyam megháromszorozódott, viszont sokszor volt hányingerem is. De néhány hét alatt hozzászoktam, és azóta nem volt semmi gond.

Eszter, köszi, hogy felajánlottad a segítséget a képekkel kapcsolatban, de időközben sikerült megoldani a problémát :)

Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!Bocsi a berontásért csak látom Kevinszpészi,hogy Te is ikerbabákat vársz,Mindenkinek gratulálok a babóhoz,szóval azt szeretném kérdezni,hogy a jánosban melyik dokihoz jársz és meg vagy e vele elégedve,és a kórházba jársz,vagy magánba?bocs a sok kérdésért és előre köszi a válaszod.

lanyané

szia Lanyané,
Gratula az ikrekhez :)
Balog dr. az orvosom, a Jánosban főorvos. Én a magánrendelésére járok Zuglóba, a kötelező vizsgálatokra kell csak a kórházba mennem (vérvétel, genetikai UH). Teljesen elégedett vagyok vele, bátran ajánlom - ha gondolod, átküldöm az elérhetőségét (egyébként minden kedden és csütörtökön rendel 16-19-ig).
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!

Azt hiszem javulgatok lassan. :) Már csak néha van hányingerem, és eszegetni is tudok (bár azért eléggé válogatósra veszem a figurát). A gravida bevétele utáni egy-két óra azért még mindig kritikus, de nem annyira, mint a múlt héten, úgyhogy továbbra is szedem.
Ma megyek a védőnőhöz a kiskönyvemért. Meg biztos jó tanácsokkal is ellát majd.
Nálatok mizújság? Hogy álltok a karácsonyi készülődéssel? Vásárlás?
panna1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?