Új privát üzeneted érkezett!

Viol,
az ajándék egyre nagyobb gáz, Márton persze elmesélte Jankának, hazajöttek az ovidól elémálltak és azt mondták, hogy akkor most ugye megkeresem velük a dobozt :lol: :lol: :lol:
Csak épp a dobozok tűntek el...
Izgis kasrácsonyunk lesz.
Az ágy szuper, Dorka megfogja szokni :wink:

Juti,
szerinetm a név eldöntésénél nem szabad senki véleményére sem hallgatni, mert a ti gyereketek lesz. Nálunk még a családban sem tetszett mindenkinek a választásunk, de a gyerekeket látva már csöppet sem érdekelte őket a dolog. Nekem személyszerint az Ábel tetszett a legjobban és a Kein pedig egyáltalán nem, de még szerencse, mert már lehetne egy Kevinem :D
Talán most hihetelennek tűnik a számodra, de hetekkel a szülés után már az ember csak álmában tudja felidézni milyen is volt egy gyerekkel a hasában. Szerencsére a szülés kellemetlenebb érzései is hamar elfelejtődnek :wink:

Rik,
hétfőnn megyek varratszedésre, elviselhető. Nincs már megdagadva, kicsit érzékeny még, de alapon nem fáj. A varratok miatt olyan mintha egy süni lenne a számban, szerintem fogytam is, mert enni sem volt kedvem, de legalább már nincs benne a tű ami bármikor komoly galibát okozhatott volna.
Láttam én is mélykocsit, de már látom sikerült venni :)

Kép
Kép
Kép
amica

Viol!
[quote]A írta: nővérke miért gondolta úgy, hogy van beleszólása a gyerek nevébe??

A nővérke szó alatt a Lilluskánkat értettem. :) Számunkra az ő véleménye nagyon fontos volt a névválasztás kérdésében. Tudod, így is tartottunk a reakcióitól, de szerencsére olyan klassz kis csaj :). Imádják egymást az Adéllal. Ha itthon van, akkor ezek ketten folyamatosan csak egymást bújják. Adél senkinek nem kacag annyit, mint a Lillának. :lol: Ilyenkor olyan jó őket lesni. :)

Gyöngyi

Kép
wirág&

Nagyon szép Dorka új ágya. :) Bizti egy-kettőre megszokja.

Gyöngyi

Kép
wirág&

Amica

jaj ezt a süni érzést elképzeltem. :roll: :o
Nem vagy Te se egy husis fajta,ugyhogy ha kivették akkor egyél amennyi beléd fér!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Most már értem.Márton csak dobozt talált.Játékot nem látta meg!
Édesek lehettek,ahogy Jankával összeszövetkezve elédálltak!!Igazi tesók!!! :wink:

Gyöngyi

ezt a tesós nevetést én is ismerem.:) Hogy mennyit tudnak döcögni bezárt ajtók mögött.Persze fogalmam sincs miről.ÉS nekem nem nevet ugy Petra. :) EZt csak a tesóknak jár!!

Juti

szerintem se foglalkozz se velünk se mással ,hogy kinek tetszik a választott név,és kinek sem.
Az legyen ami nektek legjobban tetszik.Ne hallgassatok senkire!
Nekünk is volt egy eset ezzel kapcsolatban(röviden megprobálom leirni):
Megszületett Petra.Anyóséknak ugyebár telefonáltunk,ők meg továbbitották az egyetlen dédszülőknek.Azok mikor meghallották a gyerek nevét(Petra),egyből felháborodtak,hogy micsoda román nevet kapott a gyerek.Miért kell szegény gyereket megbélyegezni ezzel a névvel.Azonnal hivjanak engem fel,még nem késő.Irassuk át a nevét ZSuzsikára. :lol: :lol: :lol:
A szerencséjük asszem az volt hogy anyós persze nem hivott engem fel ezzel,mert akkor asszem kikelve magamból nem túl szépen beszéltem volna velük.Igy csak jóval utána tudtuk meg,és igy csak nevettünk rajta. :D
Vendég

Sziasztok!

Megyek aludni, szép éjszakát és álmokat mindenkinek! Holnap jövök, most muszáj elvánszorognom az ágyikómba :lol: .

Anikó

Kép[/url]
quito

Sziasztok!

Apa ebédet főz, úgyhogy idejöttem fecserészni :lol: :lol: :lol:

Rik- te is bagolykodtál? :lol: Én a dolimat fejeztem be és azonmód küldtem is fénypostán, ne is lássam... Aztán persze még nem tudtam elaludni, mert még ezt is beleírhattam volna, meg azt is... :roll: :roll:

Viol- hű, de komoly ágy! De aranyos Dorkától, hogy benne marad, csak téged hiányol! Autóügyet intéztem, eszembe juthatott volna, hogy biztos kell forgalmi :roll: , de nő vagyok és kockás :twisted: :twisted: , azt viszem csak, amit kérnek :?

Juti- nálunk a Kincső névvel nem barátkozott meg a család, csak miután Nyuszifül megszületett, hogy illik rá! :lol: :lol: :lol: A Hanna pedig végig apaellenzős név volt, aztán a szülőszobán ő mondta ki! :lol: :lol: :lol: Úgyhogy, meghallgatni mindenkit és saját fejetek után dönteni :wink: :wink: (Milán nekem jobban tetszik :roll: )

Bence-anya többet jöjjön, ha ráér! Hiányzik!

Kriszta? Eszti? Esztermami? Zsanett? Zsanett? (Bocsi, aki kimarad. :oops: )

Megyek teríteni, jó étvágyat nektek is!!!!

Anikó

Kép[/url]
quito

Sziasztok!

Viol, nagyon szupi az új ágy és nagyon ügyes Dorka, hogy benntmaradt.Máskor is veled szokott elaludni?Szerintem gyorsan megfogja szokni.Milyen volt a bál? Anyud hogy bírt Dorkával (alvásügyileg )?A babakocsit már mi is megvettük Alexandrának a Müllerbe ,de nem itt Sopronba hanem Eisenstadtba.Mi igaz drágábban vettük mint Rik meg mint ami most van a soproni müller katalógusba.

Juti,szerintem is azt a nevet válasszátok ami nektek tetszik a legjobban.Mi sem kértük ki a család véleményét, bár a lánynévre senki nem szólt semmit, de a fiú nevünkre volt megjegyzés, de azt mondtam nem érdekel.(egyébként nekem is a Milán jobban tetszik)

Reni, hogy vagy ? Tegnap találkoztam anyuddal és Ő mondta, hogy betegforma vagy.

Amica,aranyos lehetett a két tesó amikor ajándékügyileg eléd álltak.Hogy magyaráztad ki magad?Hogyhogy csak a dobozt találták meg a játékot kivetted és máshova dugtad el? Egyébként mit kapnak a gyerkőcök ha nem titok?

Rik,meggyógyultak a betegeid?Ja és én nem cumisüvegre gondoltam, hogy azt vegyél újat a Petrának hanemmint pl. a kubus üditő üvege nálunk olyanból iszik Alexandra.

Gabó, merre vagy jelentkezz! Mi van veletek ? Levus mit szólt a télapónak?

Zília

Kép
kertész ákosné

Anikó,micsoda jó neked megfőznek helyetted és csak terítened kell! :D És mi fincsi volt az ebéd?

Zília

Kép
kertész ákosné

Zília- hétvégén mindig jó dolgom van :P . Tárkonyos pulykaragu leves és kukoricapehelybe forgatott rántott hús volt tejfölös ubisalátával :lol: :lol: :lol: :lol:

Anikó

Kép[/url]
quito

Anikó, jól hangzik bár még kukoricapehelybe forgatott rántott hús nem ettem, de a tárkonyos raguleves nálunk is kedvenc.Minden hétvégén a férjed főz?Jól becsüld meg akkor. :lol:

Zília

Kép
kertész ákosné

Anikó

Szuper jó hétvégéd van akkor!! :lol:
Nekem a tejfölös ubisali mozgatta meg a fantáziám.Az milyen??? :roll:

Zília

Alexandra jobban van??
Petrus jól van már.MA engem kapott el a kötőhártyagyulladás. :shock:
Réka óvodában kéthavonta hazahozta,akkor sokat szenvedtünk tőle.De most honnan a csudábol kaptam el???? :shock:

HAjnus
Mizujs Veletek?Hogy tetszik a meló?GYere többször!!!!!!!!!Légyccci!! :D

Zsanik?????
GAbó?????
KAtus????
ÁGI,Reni????
Meg mindenki!Hogy vagytok?????????????????????????
Vendég

Sziasztok!

Zília- a régi szép időkben mindig ő főzött, mert én nem tudok :oops: Kincső miatt hétközben főznöm kell-kicsit muszáj volt megtanulnom :? :? , de ha dolgozni visszamegyek, remélem beáll a régi menetrend és Kálmán főz :roll: Megbecsülöm ám férjuramat (nemcsak ezért :wink: ). A rántott husinál pedig annyi csak, hogy zsemlemorzsa hellyett cornflakesbe hempergeted a húst. Mi is most ettünk először ilyet.

Rik-uborka karikára lereszelve, besózva, 5 perc pihi. A tejföl összekevered zúzott fokhagymával (most ezt a Knorros ízbombát tettem bele), zutty egy tálba, majd kinyomod a kezeddel az ubit (levet enged), és bele a tejfölbe. Összekevered és sózod még, ha hiányzik. Isteni!!! Nálunk ilyenkor nincs is köret más. Kötőhártyagyulladás, brr, rosszul hangzik, nekünk még nem volt. :evil: :evil: :evil:

Andi-én is kiváncsi vagyok, mit mondtál a tesóknak? Reklamáltak az eltűnt doboz miatt?

Anikó

Kép[/url]
quito

Rik, igen jobban van igaz még kicsit köhög és hébe hóba folyik az orra de a kedbe és étvágya a régi.Az mondta a dokinénin, hogy még egy darabig köhögni fog.A lényeg az éjjelt nyugottan végigalussza max. azért kiabál, hogy takarjam be.Kötöhártyagyulladás hát te szegény nem kellemes.Hála csak emlékeim vannak gyerekkoromból milyen az.Jobbulást.

Anikó,most meg mégjobban irigykedem , hogy a férjed szokott főzni.Szeret is főzni?Ákosom is ha kell megtudna ezt azt csinálni, de ő nem szeret főzni.Hogy izlett a husi?Kincsőnek kinek a főztye izlik jobban?

Hol vannak a többiek micsoda csend van?

Zília

Kép
kertész ákosné

Hol vagytok csajok???????????????

Zília

Kép
kertész ákosné

Halihó!

Gyöngyi,
hjaaaaaaaaaaa, most látom, mekkorát tévedtem, vagyis félreértettem a dolgot!! :oops: :lol: Bocsi, de akkor már értem!! :)

Anikó,
új kocsi lesz? Vagy műszaki? Vagy mit intéztél? Olllan kíváncsi vagyok ám! :roll: :oops: :P

Zília,
Dorka egyedül szokott elaludni, ugye rácsos ágyból nem tudott kijönni, igaz nem is panaszkodott. Letettük, max 20 percen belül elaludt, nem sírt, szöszölt. De már ezt is szokja, nem kell ott ülni/feküdni mellette, csak a lényeg, hogy lásson. Ha lerakok egy széket a gyerekszoba ajtajába, arra ülök, akkor ő lát engem, én meg a TV-t a nappaliban... :roll: :oops: :lol: Tegnap is csak kb negyed óra volt, hogy elaludt. Párnát szépen beigazította a feje alá, takaróval beterítette magát és lefeküdt. Néha felemelte a fejét, mosolygott, mondtam neki, hogy tegyel le a fejét, csukja be a szemét. Letette, becsukta. Ezt párszor megcsinálta, aztán elaludt. :P
Anyuval meg jól elvannak, ment minden, mint a karikacsapás. :wink:
Nálatok mi lett volna a fiúnév?

Erika,
jobbulást!!!!
++++++++++++++++++++++++++++

had mutassak még egy képet az ágyról... immáron megtöltve... :lol:
Kép

ez meg hát...... :lol:
Kép

KépKép
viol81

Olllé Viol táncba vittek!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Apakép Dorkával :D (ki aludt el előbb??)

Zília
vagyok vagyok,de szemem nem nagyon birja itt.Könnyezik,és nagyon piros. :(
Alexandra akkor hál Istennek jobban van,szuper!! :D

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉS!
JUTI!!! Boldog névnapot!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Én azért írok ritkán, mert nincs mit :lol: Egész nap babázom, vagy harcososat játszom Ábival. Ja, meg kari ajándékokat veszek.
Ábinak mindent, ami pókemberes, vagy Star Wars-os :lol:
Lénának nehéz, mert nincs szüksége annyi mindenre, mint amennyit be kellene szereznem, ugyanis mindenki engem bízott meg a gyerekeimnek való vásárlással. De azért már majdnem megvan minden.

Ti hogy haladtok?

A név választásban tanácsot kérni kényes dolog, hiszen ez izlés kérdése, az meg ugyebár mindenkinek más.
Mint már biztos írtam, nekem az Ábel tetszik a világon a legjobban, mást meg gondolom hidegen hagy, és ez így van jól. Ha mindenkinek olyan izlése lenne, mint nekem, akkor minden kisfiú Ábel lenne :lol:
Nekem nem tetszik a Kevin, remélem nem bántalak meg vele Juti, csak azért merem ezt leírni, mert engem sem érdekel, ha valakinek nem tetszik az Ábel. Szóval ne halgass senkire, neked kell vele együtt élni.

Viol,
nagyon szépek vagytok a férjeddel a képen :lol:

Kép

Kép
ábibaba

Sziasztok!

Köszönöm a véleményeket a névválasztásról. Tudom, hogy végül is majd mi döntjük el, hogy mi legyen, csak most tényleg olyan tanácstalan vagyok, hogy ez nálam ritka. Persze úgy is az lesz, amit ketten a férjemmel eldöntünk, mert mégiscsak a mi babánk, de szeretem mások véleményét is hallani. Miután megszületik, úgyis lesz ilyen, meg olyan vélemény is a nevéről, mert nem találunk úgysem olyan nevet, ami mindenkinek teszik. Eddig az utolsó döntésünk a Kevin, de még barátkozunk vele. Majd ha megszületett, és már beírták az anyakönyvi kivonatába, akkor tudok csak végleges nevet mondani. Addig csak találgatunk szerintem. Lehet, hogy szülés közben jut eszünkbe valami. Mindegy, nem is rágódok ezen, van ezer más dolgo is, ami most foglalkoztat.

Képzeljétek, mivel most sem nyertünk a lottón, ezért azt találtam ki, hogy idén is saját kézzel készítek ajándékot a családnak. Ez a karácsony angyalkás karácsony lesz, mert mindenki kap egy személyre szóló angyalkát, amit én csinálok. Sólisztgyurmából, meg kis cserépből, meg fagolyókból, meg ami majd még eszembe jut. A héten még el kell készítenem mindent, mert jövő héten csináljuk a gyerekszobát. Aztán meg itt a karácsony!!!!

Már úgy várom.

Na, most megyek! Pusza mindenkinek!

Köszönöm a névnapi köszöntést. Én nem is tudtam, hogy ma is van, mert nyáron tartom, és reggel a Pannontól kaptam egy névnapi üdvözlő sms-t. Meg is lepődtem. Ilyenkor eszembe jut, hogy igazán eltörölheték a telefonszámlámat, csak egyszer, névnapom alkalmából. De sajnos a Pannon nem ilyen! :cry:

jutiboszi

Sziasztok!Mi megvagyunk.Sajnos Virágnak arcüreggyulladása van :cry: Délután megyünk fül-orr-gégészhez .Remélem nem szúrják fel az arcát.
Erika!Jobbulást neked!

KépKép
kola2

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ jajjjjjjjjj Zsani,
szegény kicsi Virág már megint a fülészetre kell mennie :cry: :cry: :cry:
Gyógyuljon meg hamar és remélem nem kell szúrni!

Ajándékról:
két ajándékot látott meg a Márton, Jankának egy egész komplett lócsaládot és magának egy transzformert, Janka lovaihoz az istállót nem bírta kihúzni az ágy alól, akkor jött szólni, hogy segítsünk :lol: :lol: :lol:
Nem kapták meg, mert a Mikulás annyi annyi mindent hozott, hogy nem is tudtak igazán figyelni mindenre. Másnapra az anygyalkák elvitték a rejtekhelyről a dolgokat és majd valahol az egyik nagyinál talán a karácsonyfa alá teszik :lol: :lol: :lol: .
Egyszerűen nem lehet már annyi mindent venni, a világ pénze sem lenne elég :roll:
Majd cserélünk az egyik nagymamához szánt ajándékkal és mégiscsak meglepi lesz itthon.
Nálunk három helyen kapnak ajándékot és mindenhol egy normális darabot. Na persze 3gyereknél ez így is tetemes mennyiségű ajándék. Kapnak még apróságokat is persze, de tegnap arra is egy rakás pénzem nmaradt a papírboltban. "Csak " színeseket, festékeket és filceket vettem :evil: :evil: :evil:

Juti, mi is sóliszteztünk szombaton, a nagyszülőknek és rokonoknak csináltunk a gyerekekkel ajándékot amit ők adnak majd oda :P

Üdv mindenkinek! rohanok!
Délután elviszem a gyerekeket a Fő térre, de a cél az Erdészeti Múzeum, az udvarában megint van szép Betlehem és most egy erdei házikó is tele játékokkal és odabent pedig fajáték kiállítás. Jó nagyon, egész decemberben, akinem kedve van nézze meg :wink:

Csilla, ha olvasnál bennünket akkor tudd, hogy majd odaképzellek :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
amica

Jajjj, csajok! Hadd panaszkodjam megint egy kicsit! Ilyenkor legszívesebben sikítani tudnék! :evil: :evil: :evil:

Háziorvosi rendelő, Lenkey utca. Az én dokim, de mivel Adélt nincs kire hagynom, hát szegénykémet muszáj magammal cipelnem. :cry: Bíztam a szerencsénkben, hogy talán majd kevesen lesznek, ezért elbabakocsikáztunk egészen odáig. Ezzel még nem is volt gond. Felcipekedtünk, előttünk 8an voltak, gondoltam á, talán még elviselhető. Vetkőzés, várakozás 1-1 ember bent van 10-15 percig!Próbáltam előre kalkulálni, kb 80percre. De! Mivel másfél óra ottlét után, még mindig 4en!voltak előttünk, hát már nem bírtam tovább. Adél nyűgös volt, kifordult a kezemből, hát felöltöztünk és hazajöttünk.
A gond az, hogy egyes emberek csak úgy jönnek, beállnak az ajtóba, aztán ugranak. :evil: (Ez a rosszabbik fajta)
Aztán meg azt már nem is számoltam hányat hívtak be időpontra.

Azért ennek valahol kellene hogy legyen valamiféle határa. nem?

Na, már megint dühöngtem egy sort, de hát ez van.

Nem beszélve arról, hogy már így is elég dühös vagyok erre a dokira. :evil:

Bocsi az indulatokért, de muszáj volt kipanaszkodnom magam.

Gyöngyi

Kép
wirág&

Sziasztok!

Amica,
Ez eleg gaz, hogy Marton igy ratalalt az ajandekra! :o Nem allt meg benned az uto mikor szolt, hogy mit talalt? Es mit mondtal neki? Meg hogy terelted el a figyelmet rola? Egyre szemfulesebbek lesznek, vigyazni kell nagyon.

Viol,
Nagyon jo az agy! Na en is pont ilyet szerettem volna, hogy az egyik oldalon csak 2/3-ig van a racs, a belson meg vegig. Ezzel szemben amit kaptam, azon csak vegig van az egyik oldalon. Itt sajnos nem nagyon arulnak legurulas gatloval agyat, csak az emeletes agyak felso agyan van igy. Ott meg meg kell venni altalaban az egeszet, az also aggyal egyutt.

Juti,
Nekem is az Abel jobban tetszik mint a Kevin. Az valahogy olyan idegen nev, es mindig a Kevin Costner kepe ugrik be a Miami Vice-bol a felturt zakoujjaval. :D Persze termeszetesen az a lenyeg, hogy nektek mi tetszik!
Nalunk a Balint angol neve Liam, es rola meg lehet, hogy van akinek a Liam Niesen ugrik be a Schindler listajabol, de nem erdekel. :wink:

Kozben nalunk is megjott a Mikulas mult heten, csak egesz apro dolgokat hozott, mindenkinek egy pici kis jatekot, meg gyumolcsot, diot, mogyorot, aszalt szilvat, mazsolat. Meg egy kis szalon cukit, amit itt a magyar boltban vettem, es iden elment az eszuk, a fel kilot adtak 10 dollarert. Ez kb. 1700 ft. :shock:

Az ajandek vasarlassal mar keszen vagyok, meg be kell oket csomagolni, de estenkent mindig olyan dog vagyok mire a fiuk elalszanak, hogy en is megyek aludni inkabb. A fat is megvettem a hetvegen, ugyhogy mar arra sincs gond.

Na kicsinyitek par kepet, mert meg a multkor igertem, de megsem csinaltam.

Kép
Kép
agi

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 4.3234.jpg[/img]

Bocsanat, kicsit sok lett. Az egyiken a mi agyunkbol lesik a tv-t delutan. :)

Kép
Kép
agi

Meg ezt az alma evoset kicsinyitettem, de nem ment at az elobb.

Kép

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Hahóóó! Mindenki hol vagytok? :lol: :lol: :lol:

Rik!
Jobban vagy?

Ági!
Nagyon szépek lettek a mézeskalácsok. :) Hétvégén mi is nekilátunk a Lillussal egy adagnak.

Valakinek valami ötlete nincs ahhoz, hogy hogy marad finom, puha a mézeskalács???

Gyöngyi

Kép
wirág&

Wirág
az ötletet én is várom!!(Amica igérte)
Hát a dokis eset.... :evil: No comment!!!
Jó vagyok köszi!Most épp Petrának van olyan hurutos forma "hasmenése".Furcsa mert nem fáj a hasa,nincs hasmenéses széklete,hanem olyan hurutos trutyi jön.... :roll: Komolyan nem láttam még ilyet.Mellette van rendes széklete is. :roll:

Ági
klasszak a képek!
A szaloncukor ára :shock: ,jesszus!!Nem tudod inkább megcsinálni???Olyan ügyi vagy!!
Bocsi hogy megkérdem,én tudatlanka vagyok:alma nincs nálatok?Az kincs?? :oops:
A házról teszel fel kinti világitásos képet(mint tavaly?)belül is szép,gondolom kint is csodás!! :D

Zsani

mit csináltak Virivel?Hogy van???

Amica
hát igen...tetemes pénz ki tud folyni az ember lánya keze közül... :evil: És akkor még nem is a drágábbat,szebbet vettem....
Az ajándék csere-bere szülökkel jó ötlet!!! :wink:
Vendég

Kriszta

merre vagy?Olyan régen jelentkeztél!!!!!!!!!!!!
Vendég

Ági!Jók nagyon a képek :P
Erika!Gyógyszert és orrsprayt kapott.Csütörtökön megyünk vissza,ha nem javul akkor fel kell szúrni.De mára tök jól lement neki a dagadás.Különben meg jól érzi magát. :P
Dietetikust keresek,nem ismertek valakit véletlenül????

KépKép
kola2

Petrának javulást :P
Gabó boldog névnapot!!!!!!!!!

KépKép
kola2

[quote]k írta:i aludt el előbb??)

Erika,
azt nem tudom, csak azt, hogy kinek zsibbadt a lába... :lol:
Petrának jobbulást!!!!!

Zsanett,
szia!!! De jó, hogy jelentkezel!! Óóó, millllen határozott vagy a nevekkel kapcsolatban! De ez így van jól! :)
És végül mit sikerült Lénának venni? Nekik még olyan jó könnyű, mindennek örülnek... :wink:

Juti,
hűű, de ügyes vagy!!! Én nem tudnék ilyen szép dolgoknak nekiállni... :roll:

Zsani,
neked is szia!!!! Kár, hogy te rosz hírekkel jelentkezel.... Jobbulást kívánok Virágnak!!!!!!!!
++++++++++++++++++++++
Szörnyű lehet...... :cry: :cry: :cry:
Na, most olvasom, hogy Virág jobban van és nem kell szúrni!!!! :)

Andi,
"lócsalád": ez jó volt, mosolyogtam! :) Az istálló meg már nem fért ki alóla... :) Ezen is... :)
Azon meg már nem is csodálkozom, hogy te is csinálsz szép kis ajikat, te is olyan sok szépe dolgot csinálsz!

Gyöngyi,
hát igen. Elképzeltem a szitut, és eléggé durva. Sajnos ilyenkor nincs nagyon mit tenni. Vagy indulatosabb az ember és lekiabálja azokat, akik pofátlanok, vagy vár, vagy nem vár és hazamegy. Lehetnének kicsit előzékenyebbek is az emberek... De én nem nagyon csodálkozom, nap mint nap találkozni pofátlan emberekkel...

Ági,
[quote]K írta:evin Costner kepe ugrik be a Miami Vice-bol

Abban Don Johnson volt a rendőrbácsi. De tényleg gáz volt, ahogy kinézett... :) :wink:
[quote]i írta:tt a magyar boltban vettem,

ott van ilyen?? Mit árulnak ott? A szaloncukor Kanadában nem is ismerős?
Nagyon jók a képek!!!! Mekkorák a fiúk! :shock: :P

KépKép
viol81

Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.

1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok!

Wirág, dokis eset bosszantó én is szoktam dühöngeni.Azért az elötted várakozókban is lehetett volna annyi, hogy előre engedjenek mivel kisgyerekkel vagy, de sajnos ilyenek az emberek. :(
A minap én a Tescoba jártam úgy,hogy már a pénztárnál álltam sorba ,apuci meg Alexandra még elment joghurtért én meg ott a pénztárak elött lévő polccokat néztem jött egy férfi majdnem beállt elém, de látta morcosan néztem rá aztán ott ténfergett a többi pénztár elött is.Egyszercsak odajön, had fizesse ki elöttem amit vett én meg mondtam neki, hogy én is kivárom a soromat és gyerekkel vagyok.Mindegyik opénztárnál kb 2-3 ember állt sorba tehát nem kellett órákat sorba állni.Énnekem még sose jutott eszembe, hogy valaki elé kéreszkedjek.

Ági, jók a képek.És az a mézessüti nagyon jól néz ki.Leírhatnád a receptjét és azt is mivel díszítetted .Szaloncukor ára nálatok nagyon borsos.

Juti, a sólisztgyúrmát hogyan kell csinálni?Én még sosem csináltam azt tudom,hogy só , lisz, víz kell hozzá de azt nem milyen arányba és azt sem hogyan kell megszárítani.Adnál nekem ebben tanácsot ?Alexandrával akarnék figurákat csinálni mint pl. kifli ,zsemle, gyümik, zöldségek stb.Annyira szeret boltozni és arra gondoltam ezek jók lennének játszani.

Rik, hogy vagy?

Betegeskedőknek jobbulást!!!

Gabó merre van tudtok róla valamit már nagyon régen volt.

Zília

Kép
kertész ákosné

Sziasztok!

Agi!

Szuper jok a kepek, es ilyen gyönyörü mezeskalacsokat sütni, nem semmi. Ügyi vagy! :D

Zilia!

Mar jobban vagyok a megfazas teren, de a hetvegen teljesen oda voltam. Laz, fejfajas, hanyas, torokfajas, natha!
Most meg, hogy ne legyen olyan egyszerü megint ez a terhesseg. Tegnap megjött az AFP vizsgalat eredmenye. Ha jol tudom igy hivjak otthon, mert itt teljesen mas neve van. Es egy eredmenyem nagyon alacsony lett. Jövö heten kedden megyünk Freiburgba az Uniklinikara egy Uh vizsgalatra es valoszinü valamikor a közeljövöben követi egy magzatviz vetel is. Tegnap teljesen padlon voltam, mikor felhivott a dokinöm, ma mar megprobalom magam nem belelovalni es bizok a jo eredmenyben.

Mindenkinek szep napot!
RENI

Kép
Kép
reni76

Reni

Ez az AFP lenne???Itt 16 hetesen csinálják :shock:
Tényleg ne gondolkozz,tudom ez a legnehezebb.De csak arra szabad gondolni,hogy egészséges babád lesz!!!
Betegség :( :? GYogyulást Neked!!

Zília

Én köszi jól vagyok,meg asszem Petrának se lesz már baja...már nincs hasmenése. :roll: (nem kiabálom el!!)
Vendég

Viol,
Ez elegge eges, hogy az nem is a Kevin Costner! :oops: 8)
Juti, Latod tenyleg ne adj masok velemenyere! Azt sem tudom mit beszelek! :lol:

A magyar bolt egy kis pici fuszeres, de a legjobb, hogy nem is magyarok uzemeltetik. Regen magyaroke volt, aztan eladtak, es szerbek vettek meg. Ennek ellenere sok magyar cuccuk van, es a kolbasz, szalonna stb. receptjet is megkaptak, es olyan finom fustolt szaraz kolbaszuk van, hogy csak na! Amugy arulnak mindenfele magyar termeket, Univer pirosaranyat, majonezt, mustart, vannak szaraz tesztaik levesbe, meg csuszateszta, meggy befott, malna szorp, kaposztaval toltott savanyitott alma paprika, Sport szelet :wink: (en ezeket szoktam venni, de meg van sok mas is). Es karacsony kornyeken van szaloncukruk is mindenfele izben. Tavaly mas markajuk szaloncukruk volt, es az nem volt ilyen hulye arban, iden csak ez az egy fajta volt, ennyiert. Nade mashonnan nem tudok szerezni, igy megvettem.

Rik,
Alma van itt is, csak Mikulasra nem szoktak a gyerekek sok ajandekot kapni, inkabb ilyesmit. Persze ez van minden mas napon is itthon, de a pici jatekok melle meg ezt tette a zsakba a Mikulas. :wink:

A mezest puhan tartani szerintem nem lehet, ha a recept nem olyan. Az enyem olyan, hogy dobozban sokaig elall es puha marad, de rogton ahogy megsutod mar puha. A maz csak egy tojasfeherje es sok porcukot. Nem tudom mennyi pontosan, jo suru legyen az a lenyeg. En iden jo surure csinaltam, mert ahogy irom oket, a zacskoban a markomban ahogy felmelegszik, jobban folyossa valik, igy gondoltam elebe megyek ennek a problemanak. Na ennek az lett az eredmenye, hogy bazira kellett nyomni a zacskot, hogy kijojjon, es egyszercsak szetdurrant, es tele lett a markom mazzal. :roll: :? Szoval csak annyira legyen folyos, hogy meg szepen lehessen irni vele. A receptet majd elokeresem es beirom.

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Most csak gyorsan Zíliának leírom a recepteket, aztán lépek is, mert még ezer dolgom van.

Recept 1:
3 csésze liszt, 2 csésze só, 1 1/4 csésze langyos víz

Recept 2:
1 csésze liszt, 1 csésze só, 1/2 csésze langyos víz

A második nem ragad annyira, tömörebb.
Ha túl lágy a massza, liszt kell hozzá pluszba, nem só! Ha túl száraz a massza, vizezzük be a tenyerünket, és és gyúrjuk így át. Sütőben szárítjuk, alacsony hőfokon, sokáig, nyitott sütőajtónál. Ha nem lehet benyomni, és könnyen lejön a sütőpapírról,akkor van készen. Ha hirtelen sütöd magas hőfokon, akkor megdagad, nem lesz szép. De 1-2 nap alatt radiátoron is kiszárad, csak akkor fehér marad. Sütőben egész barnára is süthetjük. Festeni bármivel lehet, temperával,akillal, aztán lefújod lakkal és le sem kopik.

Jó játékot!!!!

jutiboszi

Ovis mézes

1kg liszt
2 tojás
2 ek tejföl (vagy egy pohár)
25dkg porcukor
25 dkg méz
1 rama
1cs sütőpor
1cs fűszerkeverék
Egy éjjelt szoktam a hűtőben pihentetni.

Karácsonyi mézes
25dkg melegített mézet, 1 egész tojást, 1 citrom reszelt héját, 2 késhegynyi fahéjport, 4-5 finomra tört szegfűszeget összegyurva 30dkg liszttel kevert 1 csomag sütőporral. A nyújtott, kiszúrt tésztát vajazott tepsiben közepes tűznél sütjük. Díszíteni lehet cukormázzal vagy sütés előtt cukros vízzel megkenve hámozott mandulával, belenyomkodott puffasztott rizzsel stb.

Az ovist szoktam sütni, igazából a sütéstől függ, hogy mennyire lesz kemény, meg nem szabad túllisztezni, a mézes tészta hidegen merev, de a kézmelegtől is felpuhul. Zacsiban pár nap múlva puha lesz ha mégsem sikerül tökéletesre :wink:

Van egy másik hagyományos receptem is, de hasonló ezekhez.

Ági, ha lesz időd írd meg a te receptedet is :wink:

Kép
Kép
Kép
amica

Na elokerestem en is receptet:

50 dkg liszt
10 dkg margarin (1/2 kocka Rama is mehet bele szerintem)
18 dkg mez
25 dkg porcukor
1/2 cs. sutopor
2 tojas
orolt szegfuszeg
orolt fahej
citrom hej

A puha margarint, a mezet, a porcukrot, citrom hejat es a tojasokat osszekeverem robotgeppel, majd kulon talban a szaraz anyagot (liszt, sutopor, szekfuszeg, fahej) es az utobbit a az elso masszahoz keverem. Eloszor kicsit morzsasnak tunik, de a kez melegetol szepen egybe all. Picit lisztezni kell a deszkat a nyujtaskor, mert ragadhat. Kb. 3mm-es vastagsagura nyujtom, es 180 fokon 6 percet sutom.

Kép
Kép
agi

Azt nem irtam, a tepsit vajazni kell itt is. (Csak nekem van olyan szilikon lapom, azt teszem a tepsibe, es igy minden lecsusszan rola, ugyhogy ezt a lepest altalaban elfelejtem irni. :) )

Kép
Kép
agi

Köszönöm Ági!

Mézessütők,
a receptek lényegében ugyanazok, csak kis tapasztalat és ügyesség kell hozzá :lol:
Tavaly 2kg liszthez való mézest befaltunk...

Kép
Kép
Kép
amica

Köszi csajok a recepteket! Lehet, hogy ki is keverem még most az egyiket, úgyis jót tesz, ha állni hagyom, és holnap megsütöm. Úgysem tudok aludni!

jutiboszi

Sziasztok!

Én is köszi! :) Mi majd hétvégén sütkérezünk. :lol:

Gyöngyi

Kép
wirág&

Gyerekek jol latom az idopontokat? Ejfelkor es fel haromkor irtatok? Mi tortent, hogy mindenki az ejszaka kozepen meg itt volt? Es foleg Juti, te meg akkor akartal mezes tesztat kesziteni? :o :shock: :lol:

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Ti mit csináltok éjjel???? :shock:
Holnap vizsgázom, aztán jövök újra, és élvezem az életet!!!!

Anikó

Kép[/url]
quito

Anikó!

NAGY-NAGY DRUKK holnapra neked! :)

Juti!
Majd összehozunk egy éjszakai csevegőklubot. :wink: :lol:

Én sajna továbbra sem tudok aludni. :( Sem nappal, sem éjjel.

Gyöngyi

Kép
wirág&

Gyöngyi, mi baj van, hogy nem tudsz aludni? Citromfűteát próbáltad már? Én Kincső születése előtt voltam rosszalvó, mióta ő megvan, mindig tudok aludni, mikor a kicsi lány alszik :twisted:

Anikó

Kép[/url]
quito

Köszi a biztatást Gyöngyi, már jó lenne túllenni rajta!!!

Anikó

Kép[/url]
quito

Halihó!Itt vagyok ám,de semmi időm hajt a meló meg itthon a meló kész vagyok fáradt mint a dög!Talán vasárnap lesz időm vissza olvasni,mert látom le vagyok maradva.
A névnaposoknak boldog névnapot a szülinaposoknak boldog szülinapot!

Ági!Örülök,hogy jelentkeztél és,hogy jól vagytok!

Vasárnap jövök!

Pussssssssssssssssssssssssssz!

Kép
dzsezmin

Anikó!
Írtam privit!

Juti!
Hogy sikerült a süti?

Gyöngyi

Kép
wirág&

Gyöngyi, gyorsan szunyni!!!!!!! :wink: