Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ti aztán termeltek rendesen. Majd visszaolvasok, csak most mennem kell dokihoz. Még mindig köhögök.

Kép
Kép
nati80

Ja, még annyit, hogy nagy kő esett le e szivemről, hogy nem kell e.ü.kaparás. Még egyet nem akarok átélni. Borzasztó volt amikor az első terhességemmel csinálták, vagyis lelkileg, nem testileg , mert altatva voltam. Mikor ott kellett várjak a soromra egy csomó viháncoló nő között, akik el akarták tetetni a babájukat, én meg bőgtem a nyomorúságomon.... Hu, nem kivánom senkinek... Volt ott egy egyetemista csajszi aki azzal dicsekedett, hogy neki ebben az évben már a második abortusza...áprilisba volt.... és még mindennek a tetejében az orvosi egyetemen volt :shock: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
f.marti

LAPTETŐ!!!!!!!

Kép
Kép
nati80

márti: biztos nagyon szörnyű lehetett!!!! Szerencsére most nem kell ezen megint túl essél.

Csak azért kérdeztem azt a hő-s dolgot mert azt mondják hogy a kismamáknak általában magasabb a hőjük mint a többieknek. És ezért ilyedtem meg.

Menyire kell vigyázak magamra??? mit nem szabad egyáltalán és mit kell jobban??? Nem akarom hogy baja essen a kis picimnek!!!! :roll: :roll: :roll:
Vendég

Nati: gyógyulj már meg!!!

Írjál ha vissza jöttél a dokitol
Vendég

Hát vigyázz az emeléssel, a vasalással,prszivózással. Na jó, ezt inkább azoknak mondják, akiknek volt már egyszer vetélésük....De azért jobb félni mint megijedni :wink: Az ételeknél vigyázz az ömlesztett sajt, májpástétom... de különben kapsz kismamis könyvecskét és abban le vannak irva... Ja és a durva kexelést is nem javasolják ilyenkor... :P

Kép
Kép
Kép
f.marti

Lilla!

Egy gyönyörű babás görbét tettél fel reggel. Gratula! De csak halkan még.

:wink:

Kép
Kép
nati80

Lányok!
Nem tudom mi van velünk mostanában, nagyon ránkjár a rúd...Mintha valaki megátkozott volna :evil:
Tegnap siettünk a fiukkal úszni és a nagy rohanásban megbotlottam a Huni lábában, olyat estem hogy azt sem tudtam hogy kaparjam össze magam, ráadásul az út közepén....Persze a legkedvencebb nacim kettészakadt a térdénél... Ma Huni esett el, szegénykémnek az ajkai mindkettő, alsó-felső ugy behasadt, feldagadt, olyan mint egy zombi gyerek :shock:
Na, mi jön még???

Kép
Kép
Kép
f.marti

márti: mi van az ömlesztett sajttal és a májpástétommal??? A tegnap este azt ettem, anyósom csinált házilag készitett libamájpástétomot!!

Mondjátok mit nem szabad enni!!!Én semmit nem tudok..

Lilla, remélem csatlakozol hozzám pár nap múlva és akkor együtt örülünk majd és megbeszélünk minden apró tünetet.
Vendég

mártii, nagyon sajnálom hogy ilyenek történnek veletek. Tudod hogy van a baj nem jön egyedül, de arossz után jön a sok jó!!! Minden rendben lesz. Mikor tudjátok meg hogy felvették e a férjedet a BMW-hez?
Vendég

Márti
Sajnálom a baleseteket. Tényleg rátok jár a rúd mostanában. De fel a fejjel, ennél már csak jobb jöhet!

Nati
És te miből gondolod, hogy az enyém egy gyönyörű babás görbe? Csak úgy kíváncsi vagyok rá.
Múlt hónapban is hasonló volt a hőm.

Kép
p__lilla

azt mondják, hogy a máj tartja magában a legtöbb toxikumot, mérgező anyagot a szervezetben , ez az állatokra is érvényes, ezért ovják a kismamikat, egy esetleges fertőzés veszély állhat fennt.

Kép
Kép
Kép
f.marti

Pintyus:
azt mondták jövő héten vagy utánalevő héten telefonálnak, hogy mit döntöttek

Kép
Kép
Kép
f.marti

Pintyus
Remélem mihamarabb csatlakozhatok hozzád. Jó lenne a babás tünetekről beszélgetni már, nem csak a pés, meg ovus tünetekről. Aztán bízom benne, hogy Jenny és Andy is csatlakozik hozzád. Meg még nem tudom ki van soron, de bocs, akit kihagytam. Egyszóval mindenki itt csatlakozzon hozzád :!:

Kép
p__lilla

Sziasztok Csajok,

Mindenkinek köszi a kedves szavakat, a meleg üdvözlést! Én is köszöntöm az újakat! :D

Márti, sajnálom, hogy így alakult, de lehet, hogy nem lett volna egészséges az a baba, talán jobb is így... :roll:

Répa, nekem is magas prolaktinom van, én is Bromót szedek rá., napi egyet. Ebben a ciklusban kezdtem, hát, nekem elég furi lett tőle a görbém.

Talán Lilla kérdezte, mik a prolaktin probléma tünetei. Hát, nekem annyi volt, hogy 15 hónapja nem jön össze a baba, férjemmel együtt túlvagyunk a vizsgálatokon (hormonok, cukortergelés, inzulinrezisztencia, hormonszintek, UH-k, stb.), és minden OK, kivéve a magas prolaktin. Igazából évek óta éreztem, hogy PÉ után fáj a cicim, de az akkori dokim legyintett, hogy hja kérem, a hormonok :evil: A mostani orvosom nem hagyta annyiban-. Ja, 9 hónapja mérem a hőmet, és a dokim azért is kezdte a hormonvizsgálatokat, mert bár rendszeresen menstruálok - 30-32 nap, a Ferty szerint van PÉ-m is (érezni is szoktam, tojcsi is van, stb.), a dokim szerint nem elég meredek a görbém közvetlenül PÉ után. Tehát több nap alatt megy fel 37-re, ami szerinte nem normális. Hát, ebben a hónapban, mióta szedem a Bromót extra fura lett a görbém, szóval sztem a gyogyi adagolását még pontosítanunk kell :?

Bejci, a Clostíval kapcsolatosan én is csak szörnyülködök, hogy hormonvizsgálatok és 2 naponta rendszeres UH nélkül kezdte el Veled szedetni a dokid :evil:

Kép
bienvenue

Szia Bien:
nekem is magas volt a prolaktinom, és a dokim épp kiakart irni gyógyit, hogy szabályozza, de mire visszamentem már babás voltam.... :wink: Ez volt a Robinál :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

az endokrinologus váltig erösitette, hogy ilyen magas prolaktin szintek mellett lehetetlen teherbe esni...

Kép
Kép
Kép
f.marti

Márti, komolyan? :shock: És Nektek is olyan nehezen jött össze az első baba?

Kép
bienvenue

Márti
Nálad hogy derült ki, hogy magas a prolaktinod? Nálam a görbén szerintem elég meredeken felmegy a hő pé után nem? Akkor talán nincs gond. Bár én idegbeteg lennék szerintem, ha 15 hónapig nem sikerülne a baba.

Kép
p__lilla

nekem ugy derült ki, hogy tejci jött a cicimből, az e.ü.abortusz után 3-4 hónapra rá :shock:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Lilla ne aggódjál nálad minden nagyon rendben tünik, meglátod csatlakozol 4 nap múlva!!!! És mindenki csatlakozni fog!!!

Jövőre mindegyikünk szűl!!! És szülős topik lesz ebből!! :lol: :wink:

Lilla, te mikor tesztelsz???
Vendég

1. Ne egyen a kismama „kettő helyett"

A nők 46 százaléka túl sokat hízik a terhessége alatt, pedig ilyenkor megnő a kockázata annak, hogy a baba is túlsúlyos lesz. A második és harmadik trimeszterben napi mintegy 300 pluszkalória bevitele szükséges, és ez nem több mint egy közepes banán és egy teáskanál mogyoróvaj!

2. Ne fogyasszon túl sok finomított szénhidrátot

A fehér kenyér, a fehér rizs, az édességek és a cukrozott üdítők elfogyasztásakor megugrik a vércukorszint, és fennáll annak a veszélye, hogy az újszülött túlsúlyos lesz.

3. Ügyeljen az elfogyasztott élelmiszerek biztonságára

Az olyan káros baktériumok, mint az E. coli, a szalmonella és a liszteria elkerülésének érdekében ne fogyasszon a várandós nő nyers vagy félig sült húst, baromfit, halat vagy tojást, és két óránál régebbi főtt ételt. A sajtoknál győződjünk meg róla, hogy pasztőrözött tejből készültek.

4. Két-három óránál ne tartson a kismama hosszabb szünetet két étkezés között.

A gyakori evéssel elkerülhető a szédülés, és csökken a gyomorégés is.

5. Alkoholt ne igyon a várandós nő

Napi 300 mg koffein elfogyasztása még biztonságosnak mondható, ám az alkohol szempontjából nincs biztonságos mennyiség, teljességgel kerülendő.

FitPregnancy/ informed

Kép
Kép
Kép
f.marti

Várandósok figyelmébe

Az n-3 zsírsavcsoport élettani szerepe rendkívül sokrétű. Beépülve a sejthártyába részt vesznek annak egészséges felépítésében, de meghatározzák a vörösvérsejtek állapotát és a vér viszkozitását is. Jelentős szerepük van a szív- és érrendszer védelmében, elsősorban a vér koleszterin- és trigliceridszintjének csökkentése, valamint a magas vérnyomás kedvező befolyásolása miatt.
Az alfa-linolénsav csökkenti a vérkoleszterinszintjét, emellett előanyaga a másik két zsírsavnak is. az EPA és a DHA inkább a trigliceridszintre van ugyanilyen hatással. a belőlük képződő eikozanoid vegyületek elősegítik az életfolyamatok hatékonyabb muködését, egyes betegségek megelőzését, illetve tüneteik csökkentését. Többek közt gyulladáscsökkentő hatását figyelték meg ízületi- és vastagbélgyulladás esetén, valamint egyes vizsgálatok szerint a pikkelysömör tüneteit is enyhíti.

Az utóbbi években egyre inkább a figyelem középpontjába került ezeknek a zsírsavaknak a várandósság alatti és az újszülött-, csecsemőkori jelentősége. Több vizsgálat eredménye utal arra, hogy csökkentik a terhességi magas vérnyomás, a preeclampsia és a koraszülések előfordulási gyakoriságát.

DHA-ra szükség van az agy és a szem ideghártyájának normális fejlődéséhez is. a várandósság utolsó harmadában ugrásszerűen megnő a DHA koncentrációja a magzati agysejtek sejthártyájában az agy gyors fejlődésével párhuzamban. a DHA fontos szerepet tölt be a látási folyamatokban, s ez magyarázza, hogy a szem ideghártyájának DHA-tartalma szintén nő az érés során. az éretlen újszülöttek sejthártyáiban kevesebb DHA van jelen. Ha a magzati korban elégtelen az n-3 zsírsavellátottság (az anya étrendje nem tartalmazza kielégítő mennyiségben), akkor ez a fényérzékelés zavarához és csökkent látásélességhez vezet.
Hazai felmérések (Dr. Antal M. és mtsi.) alapján a helyzet sajnos az, hogy a várandós anyák és az újszülöttek n-3 zsírsavellátottsága elégtelen, csakúgy, mint általában véve a lakosság egészéé. a nem megfelelő ellátottsághoz az elégtelen halfogyasztáson kívül az is hozzájárul, hogy a túlzott linolsav részaránya gátolja az n-3 zsírsavak átalakulását.

Kép
Kép
Kép
f.marti

na, megyek ,mert dolgom van, este még benézek :wink:
puszika nektek!

Kép
Kép
Kép
f.marti

márti pont ebből jegyzeteltem most
Ezt találtam meg a neten, informed.

De azért kösz, biztos jól fog mindenkinek ez a tanács!!
Vendég

Pintyus
Ha nem jön meg, akkor dec. 23-án vagy 24-én. Előbb nem, mert múltkor is ráfáztam. 5 napot késett. Mondjuk akkor pém is 5 nappal később volt. Most 28 vagy 29 napos ciklusom lesz. De azért várok türelemmel ha késik.

Kép
p__lilla

Nem birtam magammal, igy csináltam egy orákelt, volt még itthon egy lh-tesztem. Most már tuti, hogy a baba nem akart jönni, mert negativ lett. Ma vagyok a 25. napomon. Az orákelnek már ki kellett volna mutatnia. Szóval kész, vége, én lemondtam erről a hónapról. Sztem vasárnap vagy hétfőn meg is fog jönni, ha már leesett a hőm.
Ez van. Eléggén ki vagyok bukva, nem is mentem dolgozni, kivettem egy szabit, úgyis szóltak, hogy még sok van, vegyem ki. Apa próbál vigasztalni, de akkor csak jobban sirok. Annyira biztos voltam magamban, hogy elsőre menni fog. Mindent néztem, amit csak lehetett, szedtem a vitamint, teszteltem, annyit szexeltünk, mint még soha ebben a hónapban, és tök feleslegesen. Nekem ez az első kudarcos hónapom, nem hittem volna, hogy ennyire a szivemre veszem. Apa is mondta, hogy megbeszéltük, hogy nem keseredünk el, ha nem sikerül. Dehát nőből vagyok, az ember lánya ilyenkor bőgőzik, nem? :)
És a legszörnyűbb, hogy fogalmam sincs, mit kellene csinálnom még, hogy sikerüljön a köv. hónapban...

Kisvirág, merre vagy? Odri?

Kép
jenny29
Mór

Jenny: Jajjjjjjjjj anyira sajnállak!!!! Ne keseredjél el, mert én is mindjárt sírok olyan meghatóan írtad!!!

De ténleg nincsen semmi elveszve, azok az Lh tesztek nem olyan pontosak. Várjál még.

És nem baj ha nem jön össze elsőre, ritkaság az akinek össze jöb elsőre, az én ismeretségi körömben egyetlen egynek jött össze elsőnek, ő is ugy mint én szedte az elevitet már 3 hónapja és elsőre összejött neki.

Ne aggódjál, pont ez a baj hogy túlzottan arra mész hogy baba baba!!! Lehet ha nem csak azért csinálnátok és nem foglalkoznál enyi mindennel akkor össze is jönne!!!

Nagyon kiváncsi vagyok hogy meg jön e vagy nem!!!
Nagyon drukkolok.

Lilla: hogy is bírosd kivárni addig???????? Juj én megőrültem volna!!!
Azért is teszteltem mensi elött egy nappal délután mert anyira kiváncsi voltam. De inkább várjál minthogy csalódjál. Megől minket is a kiváncsiság!!!

Csubiról nem tudtok semmit, már olyan régen írt!! átköltözött egy kismsmis topikba?
Vendég

Jenny, ne sírj, nincs semmi baj, hidd el. Amúgy én úgy tudom, ez az orákel csak 50-60%-os bizonyosságú max, tehát még semmi sincs veszve. Azért se sírj, mert persze, mindenkinek a sajátja a legfontosabb, és adott pillanatban a saját gondja a legfájdalmasabb, de tudod, mennyien próbálkoznak már több éve is eredménytelenül? (Beleértve engem és a férjemet is...) Nagyon ritka, akinek elsőre összejön, de tényleg! Na, fel a fejjel, amíg a hőd fent van, még bármi lehet :wink:

Kép
bienvenue

Jenny
Szerintem se add fel még ezt a hónapot. Lehet, hogy később volt a beágyazódás, és még nincs elég hcg a vizeletedbe. Majd 2 nap múlva teszteljél egy pozitívat!!!!!
Amíg nem jön meg, mindig van remény.

Kép
p__lilla

Odri

Veled mi a helyzet? Ha jól tudom ma nem kellett volna megjönnie ugye? Írjál valamit, nagyon kíváncsiak vagyunk.

Kép
p__lilla

Köszönöm a vigasztalást, bőgtem megint, amig titeket olvastalak. :)
Tudom, hogy mások is hasonló cipőben járnak, és az a baj, hogy félek, rám is ez vár. A tündérmese kezd szétfoszlani, kapizsgálom már, hogy ez nem lesz egyszerű.
Pedig olyan ésszerűnek tűnik....a fejemben nincs hibaszázalék. :)
Csakhát ez nem igy működik.

Kép
jenny29
Mór

Na, nincs itt senki. Hiába várom, hogy írjatok. Pedig most ráérnék.

Kép
p__lilla

Jenny

Sajnos én is letörtem, amikor a múlt hónapban nem jött össze. De most ugyanazokat érzem, mint akkor, úgyhogy szerintem ez a hónapunk is kilőve. Úgy érzem, mintha meg akarna jönni, kicsit görcsöl az alhasam, ezt éreztem múlt hónapba is napokkal a mensi előtt. Ciciim érzékenyek nagyon, ez is volt múlt hónapba.

De neked még nem jött meg, addig nincs gond. Ne sírj! Ráérsz utána is. Vagy ha meg nem jön meg, akkor örömödben fogsz sírni. Még van két napod. Lehet, hogy a beágyazódástól esett le a hőd.

Kép
p__lilla

Szerintetek vegyek magne B6-ot? Vagy mitől lehet ez az alhasamban? Múlt hónapban is így éreztem.

Kép
p__lilla

Sziasztok! megjöttem dokitól és kaptam a köhögésemre morfinszármazékot. Csak igazolványszámra és aláírásra adták ki. De mikor megláttam a dobozát rájöttem, hogy legutóbb is ezt kaptam ami végre hatott. Vége a köhögős éjszakáknak!

Visszaolvasok!

Kép
Kép
nati80

Nati
Remélem hatni fog a gyógyszer és jobban leszel egykettőre. De az a morfinszármazék elég erős lehet, nem? Azért csak óvatosan vele, hiszen lassan babára gyúrtok!

Kép
p__lilla

Nati
Remélem hatni fog a gyógyszer és jobban leszel egykettőre. De az a morfinszármazék elég erős lehet, nem? Azért csak óvatosan vele, hiszen lassan babára gyúrtok!

Kép
p__lilla

Bocs! De véletlenül kétszer küldte el.

Kép
p__lilla

Lilla
Hatni fog mert már szedtem. Csak lefekvés előtt fogok bevenni belőle. Napközben nem zavar annyira a köhögés. és csak pár napig kell szednem.
Tényleg jó a görbéd! A 2. felében van egy emelkedés és utána még fentebb ment, na ott volt a beágyazódás szerintem.

Márt
Nagyon sajnálom a dolgot, de talán jobb így. Új hónap, új lehetőség. És ne feledd január a mi hónapunk! Anyóssal meg ne is foglalkozz! Csak pozitívan!

Kép
Kép
nati80

Márti
Szegény! Tényleg nincs most szerencsétek. De ezzel mi sem vagyunk másképpen. Most lett kész az autónk, mert párom elütött egy kutyát a pályán. Most meg pesten valaki beletolatott és otthagyta. Idén 3x vagy 4x tört a kocsink.
Ja! És esik a hó, nem lehet dolgozni a tetőn! :x :x :x :x

Kép
Kép
nati80

Képzeljétek, megpróbáltam a fertibe beírni egy hőfokot holnapi napra. Próbáltam 37-et és 37,1-et is, és kiírta hogy talán a 22. napon volt a trifázis nap. Úgyhogy igazatok van a görbét illetően. De ez még nem biztos, hogy a babától van.

Kép
p__lilla

nati: nagyon örvendek hogy végre fogsz tudni aludni, és elmúlik a köhögésed!!!

Lilla: a magne B6 nem hányinger ellen való meg rosszullétre??? Te miért szednéd a hasadra??? Bocs ha stupid kérdés!

most írt férjem aranyos smst: szeretlek te kicsi kismama. Olyan édi, ő egy évbe egyszer szokott smst küldeni, ez nagy szó tőle.!!!

Most elpityeredtem. :roll:
Vendég

lilla: légy optimista!!! Tuti hogy a babátol van!!! Meglátod!!!
Vendég

Pintyus
Hát tényleg jól eshetett a párod sms-e. Olyan ari.
Az enyém se nagyon szokott írni.

Kép
p__lilla

Pintyus

Igen, biztosan attól. Majd holnap kiderül, mit ír ki, és mennyi lesz a hőm. Már nagyon kíváncsi vagyok.

Kép
p__lilla

Jenny

Sok helyen olvastam, hogy nem igaz a dolog az lh tezstekkel kapcsolatban, hogy korábban kimutatná a terhességet. Ráadásul a hőd nem 5 nappal esik le, hanem aznap, vagy utána! Szóval no para, fel a fejjel és csak pozitívan!!!!!
Tök furán fogod magad érezni, hogy itt sírtál és azt mondtad, hogy kész vége itt nincs baba ha hétfőn mégse jön meg!!! :wink:

Kép
Kép
nati80

Pintyus!
Nagyon édi a férjed. Én is évi 1x kapok páromtól hasonló sms-t.
Ez nagy dolog egy férfitól.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

A szerdai dokilátogatós napom annyira szar volt, hogy inkább le se írom. Tegnap Ikeáztunk meg takarítottam, ma folytattam a takarítást és este meg apa koncertre visz.

Szerdán a doki felírt nekem a chlostylbeg-et meg Choragon-t. Ha esetleg megjönne akkor kell kezdenem. Kicsit félek ezektől, de hát a babáért mindent.

Amúgy nekem még nincs tünetem. Max annyi, hogy középidős fájásaim vannak tegnap óta, meg a derekam szakad le. De lehet a tegnapi takarítás nem tett jót neki.

Kép Kép
kisvirág_30

Oké, oké, befejezem a siránkozást. Majd meglátom, mi lesz.
Lehet, hogy én is megunom a hőmérőzést, a görcsölést, mint Odri, és csak szexelek. :D Tényleg, Odri, vajon mi lehet vele? Ma kellett volna neki nem megjönnie.

Kép
jenny29
Mór

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?