Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi!
Gyonyoru Marci! Es a tesoval keszult kep nagyon meghatott!
A bababirodalmat pedig mar nem kommentalom, dicsertuk mar eleget! :lol:

Drumka!
Gratula a negyvenedik betoltott hethez!
4 percenkenti fajasok? Hat az mar eleg szuleskozeli allapot, vagy mi? A telefonokat szard le, ne vedd fel, ha nem akarsz magyarazkodni. A vegen mar en sem reagaltam az ilyen jellegu kerdesekre, bar nekem szerencsem volt, mert nem hivtak, csak kevesen (kicsit draga lett volna nekik). En inkabb uzeneteket kaptam, amikre egyszeruen nem valaszoltam, mert annyira idegesitettek. Meg mindig a fulembe cseng: "Vannak mar fajasok?" "Hogy vagy, meg egyben???" :twisted: :twisted: :twisted:
Jo lenne azert, ha dec. 21-ike elott beindulna a szules! Az meg annyira messze van! Es akkor Karacsonyra mar mind otthon lehetnetek! Nagyon drukkolok, hogy minden siman menjen!

Puszi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Szilvi
Annyira örülök, hogy jól vagytok, és Marcell baba gyönyörűűű! :)
Szívből gratulálok még egyszer, és minden jókat!
És hogy a kórházzal is jó élményeid lettek... :) Kíváncsi leszek itt mennyit lehet velem majd a Törpi - remélem hasonlóképpen, mint ott...

Viki
Hajrá! Barbi nagyon jól érezheti magát, ha még "semmi" jelet nem adott...

Kia
Nagyon meghatott a szül(et)és-történetetek! Egy fantasztikus élmény marad örökre...
Nem alkalmaztál semmilyen temészetes mődszert (málnalevéltea, gátmasszázs, homeós bogyók)?
Csak kíváncsiságból kérdezem...

Cas, hol vagy? Csak nem?

Kép
tittina1982

Felhívott a dokim, hogy menjek be hogy megvizsgáljon.
1 újnyira nyitva vagyok a méhszáj 2111 de még elég kemény. Barbi becsült súlya 3900 gramm és 58 cm, de az orvos tapintása szerint lehet, hogy valamivel nagyobb. :roll: Szerinte még napok is lehetnek hátra, de annyit azért halkan megjegyzett, hogy ha rá akarunk segíteni ma másszak apára (mondtam neki hogy szinte minden nap "rásegítettünk" :oops: ) Még egy dolgot mondott, hogy hívjam fel a szülésznőt mert van valami bába koktél, ami álítólag beindíthatja a szülést. De ezen még elgondolkozom.
Gem:
köszönöm a gatulációt a 40. héthez, de most már asszem tényleg túl szeretnék lenni rajta. :roll:

drumka

Sziasztok!

Tegnap 15:50-kor megszületett Csilla baba, 3900g, 52 cm.

Mind ketten jól vannak. Képeket itt találhattok: http://sebi.focitipp.com/

A szülés gond nélkül ment, bár kicsit lassan akart tágulni, meg nem is jöttek eléggé a fájások, de végül egészségesen megszületett Csilla.

Sziasztok:
Zsombor (az apuka)

Kép
Kép
Kép
cas

CAS, ZSOMBOR (AZ APUKA): :lol:
SZÍVBŐL GRATULÁLOK, ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!!!! :wink:

drumka

Hát nem volt hiábavaló a hiányolás....

Cas, Zsombor-apuka
Sok szeretettel gratulálunk, jó egészséget, és sok-sok tejcit!
Puszi Nekik

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Egy időre búcsúzni jöttem. :lol:
Elfolyt a magzatvizem, és 3-5 perces kegyetlen fájásaim vannak. :wink:
Estére már babázunk!!! (remélem) :lol:

drumka

Drumka!
Veled vagyunk!!!!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Kedves CAS es ZSOMBOR APUKA!
Buta modon valahogy annyira meglepodtem a hiren, miszerint megerkezett Csilla baba, hogy rogton elbogtem magam. Nagyon sok szeretettel gratulalok hozza az egesz csaladnak! :D
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Drumka
Gondolunk Rád, és szorítunk!
Mennek a drukkok...

Gem
Én akkor pityeredtem el, amikor a képeket nézegettem. Elég lassan töltődtek be, és így volt időm minden apró részletet alaposan szemügyre venni...

Kép
tittina1982

Szilvi:Nagyon gyönyörűek vagytok!!!!!!!!!!!!!!

AND,KRISZTI,CAS:NAGY GRATULA NEKTEK A BABÁKHOZ!NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT,ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KIVÁNOK NEKTEK!!!!!!!!!!

Zsombor apuka:Nagyon gyönyörű kislány!!!!!!!!!!!

Gem:Mennek a drukkok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szorotunk!!!!!!!

Kép

Kép
ancsa03

Cas és Zsombor
Hatalmas gratuláció a drága Csilla babához! Sok-sok boldogságot, egészséget az egész családnak!!!

Drumka
Drukkolunk és várjuk a nagy hírt!!!

Kép
solymosy

Sziasztok!

Szilvi, Cas és Zsombor NAGY-NAGY GRATULA!
Sok Boldogságot! Szépek vagytok!!

Drumka
Én is nagyon Drukkolok!
Remélem olyan gyors szülésed van - lesz, mint nekem....

Szilvi
Jól néz ki a kórház is!... nem olyan, mint itt :shock:

Tittina
Nem alkalmaztam semmit, se málnalevél tea, se homeós bogyók...
Nem tudom, hogy mi lett volna, ha szedek ilyeneket :shock: ...és hatottak volna.

Álmos vagyok...
Levi sokat akar enni és sokáig...
Ásít, de nem akar aludni..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

HELLO!
Gratulálok Cas! Sok egészséget, sok tejcsit!!!
Hajrá Drumka!

Kép
nyafi

Sziasztok!

[color=red]Drumka írt!

18:45-kor megszületett Barbara.
4000 gramm és 56 cm.
Mindketten jól vannak![/color]

Jó éjt Kismamik, Mamik és Babák!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ajaj, hogy beindultak itt a babók! :) Van-e még valaki előttünk, Réka, vagy már csakis mi jöhetünk? :wink: :wink: :wink:

CAS, VIKI, NAGYON-NAGYON GRATULÁLOK MINDKETTŐTÖKNEK ÉS CSALÁDJAITOKNAK! LEGYETEK MINDIG BOLDOGOK, LÁNYAITOK PEDIG ÖRÖKÖS ÖRÖMFORRÁSOTOK!!!!!!!!!!!

Cas és Zsombor, gyönyörű a kiscsaj, bizony megkuksiztam! :wink: Jó husi, de látjátok, nem is lett olyan hatalmas! Úgyhogy, a gép simán tévedhet!!! :D

Viki, tőletek is várunk képeket!

Szilvi, ti is gyönyörűek vagytok! Engem is megfogott a kép a két testvérről! Örülök, hoyg igazi élmény volt a szülésed, és hogy a kései döntés ellenére is jó kezekre sikerült bíznod magad! :)

Kia, örülök, hoyg ti is otthon vagytok, és hoyg Levi baba olyan kistündér. :) Meglátod, hamarosan nálatok is kialakul egy napirend, és akkor könnyebb is lesz minden. :)

Szilvi17, szerintem is jó úgy öltöztetni a babót, ahogy Nyafi írta. Persze, függ a hőmérséklettől is, de 22-24 foknál szerintem a body-rugi együttes tökéletes.
A kintre való öltöztetés meg függ attól, hoyg milyen az idő, hány fok van. Azt mondják, egy plusz réteegbe legyen bugyolálva hozzád képest. No, mondjuk ruhából szerintem elég 1 pusz réteg, de azért a vastag takaró vagy lábzsák is elkél, főleg most télen, és főleg, hoyg még ennyire picik! :)

Nyafi, érthető, hyog te még nem tudsz sétálgatni menni, de ha gondolod, úgy is levegőztetheted, illetve így szokták hozzászoktatni a kinti levegőhöz, hogy a baba bent, jobban fel van öltöztetve és pár percre a nyitott ablak előtt álltok. Aztán ezt az időt fokozatosan növeled, legelőször nem tanácsos, hoyg 5 percnél hosszabb legyen. Az a helyzet, hoyg ha nem szokik hozzá fokozatosan az élesebb levegőhöz, akkor az immunrendszere sem tud fejlődni. Szóval, nem kotnyeleskedés akart lenni, csak elmondtam a meglátásom. :oops:

Én már egy ideje fájdogálok, de annyira enyhék, jelentéktelenek, hyog alig veszem észre őket. Mérni sem lehet őket. :roll: Azonban az elmúlt éjjel volt egy minden eddiginél erősebb fájásom, de fura volt, mert vagy tíz percig nem múlott semmit :shock: , aztán beültem a kádba és szépen szétfoszlott. Végülis nem tudom, hogy az mi lehetett, mert, mondom, teljesen egybefolyt minden. :roll:

Azt hiszem, megyek lefeküdni. Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Drumka
Gratulálok Barbara babához!!! Nagyon betartottátok a kiírt időpontot! Sok boldogságot és sok-sok tejcsit!!!
gtünde

[color=redCas és Zsombor!!
NAGYON SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK CSILLA BABÁHOZ!!!
ÜGYESEK VOLTATOK!!!
Ma gondoltam Rátok, hogy vajon, mi történhetet, hogy nem láttam Cas-t ma írni.....éreztem, hogy "érkezés" van :wink:
NAGYON SZÉPEK VAGYTOK!!

Drumka!!
Szurkolásról már lemaradtam :cry: de NAGYON NAGY SZERETETTEL GRATULÁLOK NEKTEK IS BARBARÁHOZ, AKI ÓRAMŰ PONTOSSÁGGAL, S AZT HISZEM HOZZÁNK S KIÁHOZ HASONLÓ GYORSASÁGGAL SIETETT ERRE A VILÁGRA!!
ÜGYESEK VAGYTOK!!!

Edit!
Már nektek sem sok van, akármikor jelentkezhet a Pocaklakó, hogy jönni óhajt!! Jó pihenést addig is :wink:

Kia!!
Nagyon gyors szülésed volt, igyekszem én is mielőbb leírni a mienket...de azt hiszem Drumkával egy kicsit beelőztetek! Bár én így is hálás vagyok a sorsnak az élményért :lol:
Igen, a kórház kényelmes volt, s én voltam a két ágyas szobában egyedül, mert az elején szólt a szülésznő, hogy Apuka írjon alá, hogy ő is ott lesz, s akkor nem raknak senkit mellém :wink:

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a gratulációkat!!! Nagyon boldogok, s büszkék vagyunk :lol:
Ma megszúrták a kis sarkát, vért vettek tőle...ott zokogtam vele :cry:

Benszi - Gyönyörűek vagytok Ti is, ne haragudj, hogy nem előbb :oops: Visszaolvasni még nem volt időm (szerintem neked sincs), de nem lehet könnyű két kis kópéval :wink:

Tejcsi - előtej a kórházban alig volt, tegnap kezdett beindulni valami, de nem elég Marcinak, így most szopi után tápis etetés is van...hétfőn megyünk ellenőrzésre a gyerekorvoshoz, s nem is akartam addig várni, így ma felhívtam a magyarországi doktornéninket, aki azt mondta, hogy adjam neki a tápszert, mert híznia kell.....
Csajszik, kinek hogy alakul az etetés, tejcsi kérdés??
Kérdések:
Ha esetleg tudok fejni 10-20mg-ot, azokat egy napról összeönthetem vagy inkább ne??
Ha ennyire nem elég a tejem, akkor érdemes-e egyáltalán a fejéssel foglalkozni?
Tegnap kifejtem este 20gramm szopi után még 25grammot (a 7-7-5-5-3-3 módszerrel) de a következő etetésre így semmi nem maradt :cry:

Testvér kérdés: nagyon boldog vagyok, mert Kristóf nagyon jól fogadta....s tegnap este teljesen magától kérdezte, hogy megfoghatja-e...
Első közös hétvége így négyesben!!!!
Megyek is aludni, mert Marci talán most alszik 3-4 órát..
Apropó: a mi kis "vámpír" vérű kismanónk nappal akár 6 órát is alszik egyben, de az éjszakák eddig nehezek voltak...most kíváncsi leszek, hogy mi lesz, hogy ma már ébresztettük enni (szintén dokinéni tanácsa), s minden szopit kipótoltunk :roll:

Gem - utólag is NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT ZSÓFI BABÁNAK!!!
Gondoltam Rátok 11-én, hogy már egy hónapja......hihetetlen, ahogy megy az idő :lol: Én annyira nem tollnám, annyira élvezem a babázás minden pillanatát (kivéve egy-két éjszakai menet :oops: )
Már megsírattam a terhesnadrágaimat is :oops:

Na jó éjt!!!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Edit! Köszi megfogadom a tanácsodat.
Tejcsi! Nekem alig jön, csak annyi ami a babának elég. Eddig 1x tudtam lefejni 20ml-t. Nekem is ilyen 5 szokott max jönni. Most megpróbálok beszerezni egy aventos mellszívót, mert nagy szükségünk lenne lefejt anyatejre, mert minden héten legalább 3x megyek kórházba 3-4 órát a lábam miatt és nagyi itt van vele, de jó lenne, ha lenne tartalékban anyatej, mert így úgy csinálom, hogy mielött megyünk elötte megtömöm mindkét ciciből mint a libát, de tényleg és már a büfit a nagyi csinálja, hogy minél hamarabb megjöjjünk.
Tényleg van egy medelás kézi mellszívóm, nekem sajna nem vált be, mert csak annak jó, akinek jól jön a teje. Kell valakinek? Októberben megvan blokk is meg minden, 2000ft-ért odaadom akinek kell.

Kép
nyafi

Drumka
Hát hatalamas gratuláció Nektek! Tényleg nagy babaeső van!!! Sok-sok egészséget és boldogságot!

Szilvi72
Ne haragudj, nem írtam tengnap, hogy édes az egész család a fotókon és persze Marcell baba a központban a legtüneményebb!

Edit
Hát szerinem Te biztosan hamarabb leszel mint én, mert már nagyon úgy néz ki (a doktonrő is ezt mondja), hogy mi januáriak leszünk.
Én abszolút így érzem, de hát ezt tudjátok már egy idjeje. Tudom kb. mikor fogant és az sem mindegy, hogy nekem mindig is 6 hétre jött meg, szóval a 28 napos ciklust pláne nem lehet számolni babafogantatás terén.
Szóval mi még várunk :) .
Pénteken a CTG-n megint nem volt semmi. Egy árva fájás sem és Csongor is csak a rángatásokra jelzett. Szóval nagy a csend és a béke :lol: .

Kép
solymosy

Sziasztok!
Köszönjük a gratulációkat! :lol:
Leléptem a kórházból, estére mire keresnének visszamegyek. Barbi megfigyelésen az I sz Gyermek klinikán van, mert mind a ketten nagyon elfáradtunk, és a gyerekorvos úgy látta jobbnak, ha 5 napot olyan helyen lesz ahol kimondottan gyerekosztály van. Mivel ebbe a kórházba ahol szűltem, sajnos nincs csecsemőosztály. Lett szép gátsebem, de ez csak a fizikai része, sokkal rosszabb, hogy Barbi még nem lehet velem, de ha így le tudok lépni a kórházból, akkor el tudok menni meglátogatni. Szerdán pedig ha minden jól megy már haza is hozhatjuk.
http://kep.tar.hu/jamiebaby/50543401#2
itt pedig a képek.
Mennem kell mert a kórházba észreveszik, hogy eltűntem. :lol:

drumka

Drumka! Behalok ezen a babán kis méltatlan. Főleg az uccsó képen. Nem veszélyes, hogy meglépsz szülés után? Hol szültél, hogy nem tünt fel? Én 20órát egy örzőben voltam... :shock:

Kép
nyafi

Drumka:Nektek is hatalmas gratula!!!!!!!!!!!Barbi nagyon édi baba.

Tényleg melyik korházban szültél,hogy igy le tudtál lépni?????
Na de mindeggyik baba nagyon édes!!!!!!!!!!

Réka,Edit:Már tényleg csak ti vagytok...........

Na most megyek etetni,mert Réka éhen akar halni :wink: :wink:

Kép

Kép
ancsa03

Lányok mit lehet kezdeni egy babával aki du 3tól éjjel egyig nem alszik? Ez nagyon sok egy újszülöttnek egyszerre. Beteszem az ágyba, kipattan a szeme és onnantól nem akar aludni. Jön az etetés, majdnem alszik, büfi, beteszem az ágyba, kipattan a szeme és a következő evésig nem alszik. És ez így megy... És nyűgi én látom, hogy álmos.

Kép
nyafi

Szia Nyafi!

Együtt érzek veled.
Az én kisfiam is ezt csinálta tegnap.Azt hittem éjjel akkor majd alszik,hát nem így történt.Vagy üvöltött vagy nézelődött,de nem akart aludni.Amikor cicire tettem majdnem elaludt,büfi következett és akkor már fel is kelt.Én már hajnal 3 órakor már sírtam, hogy nem bírom.Olyan keservesen sírt.Egyszer kipróbáltam,mert ölben nem volt semmi baja, leraktam az ágyába üvöltött,hergelte magát.Gondoltam várok 5 percet ha akkor is még csinálja itt baj van.Annyira üvöltött, hogy alig kapott már levegőt.Apja szerint hisztizett,szerintem nem.Utána alig tudtam megvígasztalni.Ekkor kezdtem el én is zokogni. :wink:
Reggel aludtunk 2 órát és kész.Most is alig tudtam elaltatni.

Sziasztok
szilvi17

Sziasztok bocsi a pofátlankodásért, de van egy eladó 62 es vadi új overálom, nagyon szép törtfehér szinű, unisex, keresztelőre is alkalmas. Nagyon praktikus, hordozóba is becsatolható a baba benne és külön kis kabátkaként is hordható.
Sajnos mi amikor kaptuk még nem volt olyan hideg hogy a baba viselhesse, most meg már kicsi.
Ára 5000 Ft

Akit érdekel keressen meg priviben. Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Nyafi,Szilvi:Mintha egy kicsit sorstársak lennénk.Azt hiszem mi is végigcsináltuk ugyanezt,na de nem ennyire drasztikusan.A rekord az du.1-től este 10-ig volt.Utána jött az,hogy minden éjjel kiszemelt magának két óra hosszát,amikor nem volt hajlandó aludni,csak sirni,de ezalatt az idő alatt,még az ölemben is sirt.Nagyon sok fajta cseppet,teát kipróbáltunk,de semmi nem használt a pocakjára.Majd abbahagytunk mindent,még a szoptatós teát sem iszom,mert azt mondták,hogy az is hascsikarást okoz.Egyedül az ánizs teát isszuk,és mondhatni normalizálódott a helyzet.(éjszaka)Mos inkább már nappal szokott keservesen sirdogálni.Két etetés között vagy alszik,vagy képes végig sirni.Persze ölben nem.Az éjszakák úgy állnak,hogy eszünk este 1/2 8-kor,utána álltalában 11 és 12 között,és aztán 4 óra körül.
Most pl.itt ringatom a z ölemben...

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!
Reka :D Koszonjuk :wink:
Elvezd ki a pocakossag minden pillanatat! Annyira jo, hogy itt szuszog velem, de kozben annyira hianyzik az a potolhatatlan egyutteles, ami akkor volt. Most puszilgatom a kis sarkat/terdet, amivel meg egy hete belulrol rugdosot.....FELULMULHATATLAN, SEMMIHEZ SEM FOGHATO

Lanyok, bennem nagyon dolgoznak a hormonok....

Nyafi, Ancsa, Szilvi :D
Marci is este ebredezik...mi az utolso ket napban ratertunk arra, hogy este 10 korul van furdes...mondjuk itt ez egy kicsit normalisabb, mint otthon, s mi egyebkent is keson fekvok voltunk...
Tegnap este 7-tol szinte egyfolyatban fent volt 6 naposan ejjel fel kettoig...mar nagyon faradt volt. hol ehes volt, hol a pocija fajt.

Ki milyen szopis teat iszik??? En a Milupa Milusan-t iszom napi 4-5 poharral..mar tegnap volt olyan etetes, hogy nem kellett potolni, de aztan olyan is van, hogy csak 30 grammot eszik...s persze az nem eleg neki..
s akkor en nem tudom hallgatni, hogy keservesen sir, s elfarad, s akkor meg rosszabb....:cry:

S a kicsiknek milyen teat adtok??
Nekunk magyar dokineni cukros vizet mondott...de egy - ket kortynal tobbet nem merek neki adni :roll: :roll:

Drumka :D
Nagyon nagy baba Barbi, micsoda combak egy ujszulottnek!!!Nagyon szurkolok, hogy minden ok legyen veletek!!! A szivem is osszeszorul, hogy nem lehet melletted, de te ne szokdoss a korhazbol - nem akarok okoskodni - nehogy valami bajod legyen, mert akkor mi lesz Barbival, s persze Karesszal!!!
Szerintem meg egy-ket nap, s hivatalosan is kiengednek!!!
Vigyazz magatokra!!

Na mentem, mert rengeteg a dolgom, s most jo mellyen alszik Marci Lacim :wink:

+1!!!
Tittina merre vagy????? Jelentkezz!!!! Hogy vagytok? Te leszel az utolso koztunk, addigra mar minden eszt kiosztunk :wink: , igy nem maradsz tanacs nelkul :wink:

jajj!!!
1 HETESEK VAGYUNK....egy hete ilyenkor indultunk szulni :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kép

Kép

mi is gratulálunk az újdonsült anyukáknak és jó egsészéget kívánunk mindenkinek!! látom a hidegfront megtette a hatását :)

Tittina!!
légyszi írj nekem egy privit, hogy nálad milyen ez a kézzsibbadás, és milyen doki vizsgált ésmit mondott. nekek is zsibbad a jobb kezem, gondoltam attól, hogty vizesedem, de nem akar múlni, sőt. azóta utánaolvastam, és kíváncsi vagyok neked mit mondtak pontosan. ha nem vagyok indiszkrét, köszi!

na ennyire telt, de azért képeket átsuhantam, persze gyönyörűségesek!

Szilvi, örülök, hogy a helsi kórháznál maradtál és nem bántad meg!!!
Gem, gondoltam rátok Zsófival, nagyon örülök, hogy az anyatej hatott :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok! Én laktoherb teát iszok és a kicsi cukros vizet, 200ml-be másfél teáskanál kristálycukor.
Semmi baja tőle, amikor sárga volt megivott naponta ennyit, most akkor adom mikor csuklik. NA ITT VANNAK MÉG KÉPEK. Kép Kép Kép

Kép
nyafi

Sziasztok!
Ma már hivatalosan papírral lettem kiebrudalva a kórházból. :lol:
Déltől fél -ig bent voltam Barbinál. nagyon jól van, már 4150 gramm :lol: :wink: próbáltunk szopizni is, hogy beinduljon a tejem 10 gramm volt a nagy mennyiség :roll: de nagyon ügyesen csinálja, reméljük szerdáig a tejem is beindul, és akkor minden út haza vezet. :lol: Szerdáig minden reggel megyek és délutánig bent leszek nála. :wink:
Megyek keresek valami olyan nadrágot amiből nem esek ki. :lol:
Jó éjt mindenkinek! :wink:

drumka

Sziasztok!

Drumka
Gyorsan hazazavartak! :shock:
Biztos egyre ügyesebbek lesztek a szopival.

Tejcsi..
Mi már voltunk úgy, hogy Levi evett - a másik cicből elkezdett folyni a tej..
Már egyre ügyesebb, alig hagy benne 10-20 ml-t.

Szilvi
Szopis tea...
Nekem azt mondta a védőnő és a gyerekorvos, hogy ne igyam....
Iszogatom :wink: de csak napi 2 decit.. Laktoherb.

A kicsinek tea?
Mi nem adunk. Adtunk az elején, amíg nem volt elég tej, de már nem kell neki.
Ha csuklik, akkor is cicit kap és 1-2 perc alatt elmúlik.

And és Nyafi
Szépek vagytok!!!! :P

Ma ismét lemértük...
Már 3470 gramm. Egy hete 3300 volt.

Holnap jön a gyerekdoki..

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Jó reggelt! :)

Gyönyörűségesek a babók! :D Mindenki büszke lehet a sajátjára! :)

And, Júliáról csak most láttunk először képeket, milyen nagy baba ő is! :)

Viki, örülök, hoyg most már nem kell szökdösgetned a kórházból :roll: , és sok időt tölthetsz Barbival! :) Biztos beindul a tejcsi is, ne aggódj! :)
Azonban kiakadtam ezen a sztorin, hoyg a babát elviszik, a mamát meg nem. :shock: Ilyen még nálunk sincs. :shock: Amíg a baba pici, és főleg, hoyg újszülött, aki szopizik, a babát és a mamát nem választják el, bármelyiknek is legyen problémája. Néném más városban szült, a kicsinél adódott valami és ideszállították a megyeszékhelyre mindkettőt.
Én szülés után 1 héttel visszakerültem a kórházba gyulladással és Kriszta jött velem. Fel sem tevődött sehol a probléma, hoyg ne lehetne velem. :roll:
Szóval, ha most már szabad, menj, és tölts maximális időt vele. Azért mégiscsak jó az, hogy legalább éjszaka pihenhetsz. A tejcsit meg ne bízd a véletlenre (persze, ha szeretnél szoptatni), hanem masszírozd a melleidet, és fejjed állandóan, mert most kell kapnia az impulzusokat! :)

Cukros víz: Elnézést, de én ilyet nem is hallottam még. Azért ezzel szerintem vigyázzatok, akik adjátok, mert a cukor, bár édes, mégiscsak méreg! És ha már adjátok, akkor a kristálycukor helyett, inkább a finomítatlan barna cukrot ajánlatos használni, nem ment át annyi fizikai-kémiai folyamaton! (Nem vagyok én biodolgok őrültje, de amit nem muszáj, azt nem adok a gyerekemnek! De természetesen, mindenki a saját belátása, orvosa tanácsa stb. szerint tesz. )

Kia, szerintem nagyon jó, hoyg cicire teszed csukláskor. Nálunk a kórházban is ezt javasolták. Amit ki lehet még próbálni, anno én alkalmaztam, bár nem nagyon gyakran, hogy 1 csepp igazi citrom levét adsz a babónak. Talán brutálul hangzik, de nem az. Csak szigorúan ne legyen több egy cseppnél. A kiskanál hegyére cseppented, azt meg lenyalatod vele. :) Kriszta csak amúgy cuppantgatta, most is nagyon szereti, csak úgy simán eszi. :D

Gratulálok minden babábak a gyarapodáshoz! Csak így tovább!!! :)

Mi jól vagyunk, időnként fájdogálok, pénteken éjjel már azt hittem, hoyg indulunk is, aztán mégis itt vagyok még. MA délután megyek dokihoz. Már semmi reményem, hyog mégis kimarad ez a látogatás, de legalább megtudom, hoyg egyáltalán készülődik-e valami. Igaz, hoyg csak méhszájat fog nézni és UH lesz, de ez is valami! (Nst-t itt csak akkor csinálnak, amikor már bementél szülni. :roll: )

Szép napot mindenkinek! :) Itt egész hétvégén havazott, gyönyörű a táj. Tegnap Krisztával hóangyalkát készítettünk :D :

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok! Lányok! Kinek a köldökcsonkja esett le? Még kezelitek?
Mi úgy látjuk, hogy van benne még egy kicsi cucc. Nem piros a köldöke, de még kezeljük. Az gáz? Én nem tudok adni neki csuklásra tejet, mert pont 3 perc mire beindul, addigra meg már szétrágta és bedühödött.

Kép
nyafi

Szisztok!

Drumka
Örülök, hogy már kint vagy a kórházból és ha minden jól megy akkor Barbi is hamarosan otthon lehet.
Azon hogy más kórházba kerültetek én is ki vagyok egy kicsit. Ilyet álmomban nem gondoltam volna. A lényeg, hogy mostmár tudsz járni hozzá sok-sok időre.

Lányok a képek gyönyörűek, komolyan! Minden baba édes és tünemény!!!

Szilvi72
Igen, élvezem még a pocakos időszakot, bár néha már nehéz, pedig ha minden igaz még kb. 2,5-3 hetünk van. Az az igazság, hogy ennek én is örülök egy kicsit. Tudom az UH nem mérvadó, de én is tudom, hogy kisebb a koránál és akkor még szeretném ha a pocimba nőne meg jobban. Azért a múlt heti 34. hetes méret még tényleg nem a legnagyobb, ha már azt mondják kb. 38. hetes, akkor jöhet bármikor, addig szeretnék még én vigyázgatni rá idebent. :)
Most pénteken lesz újabb UH és NST, majd kiváncsi vagyok mi lesz.
Nagyon jó érzés lehet a kis szuszogósokkal együtt lenni. El tudom képzelni mekkora csoda lehet, azokat az apró kezeket, lábakat puszilgatni, arról nem is beszélve, hogy a bőrük annyira puha és jóillatú ilyenkor :) , a szeretetről amit az ember érez irántuk már nem is beszélek. Azt hiszem azok szavakkal kifejezhetetlenek.

Kia
Gratulálok a súlygyarapodáshoz! :)

Nyafi
Hát ez érdekes. Nekem a védőnő azt mondta, hogy semmi cukros víz. Pontosabban szigorúan tartsam be, hogy nem adok. Ha már adok, akkor egy kis tea, de igazán ha lehet azt is hagyjuk ki. A kórházban sem adnak se ezt, se azt állítólag. Ha nem elég a tej most nem tudom pontosan mivel pótolják, de a bababarát kórház elvén nincs ilyesmi. Majd meglátjuk. Okoskodni én sem akarok, de a cukrot nem lehetne kihagyni és inkább csak teát igyon?
Viszont én tudod olyan biokedvelő ember vagyok és hiszek is benne, így csak azt tudom ajánlani, ha mégis akarsz cukorosvizet adni neki, akkor gyümölcscukrot tegyél bele. Sokkal kevesebb kell belőle, mert 30%-kal erősebb az íze és nem csinál savat, ellentétben minden más cukorral (esetleg még a szölőcukor is szóbajöhet). Én egész terhesség alatt ha ettem is cukor (na az két hónapban 1x fordult elő teáva), akkor ezzel tettem (sajnos azonban a hőn szeretett csokikban normál cukor van és abból viszont tényleg néha eszem). A savasodás is egy kellemetlen tünet, ami egyébként a felnőtt lakosság nagy részénél is fennáll, de kisbabáknál a bélműködésre még inkább hat. Ha az emberek sav-lúg egyensúlya rendbe lenne a szervezetében, ami sajnos nincs, mert a mai élelmiszerek szinte mind savat csinálnak és emiatt felgyülemlik a méreganyag a szervezetben, akkor nem lenne annyi székrekedéses, anyagcsere problémás és emésztési-zavaros ember. Mert hogy ma állítólag ez is egy népbetegség.
Ilyen gyümölcscukrot a DM-ben is lehet kapni pl. Nem olcsó, de mivel pici kell neki ígyis-úgyis belőle, jó sokáig elég lesz.

Edit
Aranyos ez a hóangyalkás kép :) .
Drukkolok hogy valami eredmény legyen a vizsgálaton. A vizsgálatkor a méhszáj állapotából már hátha lehet majd valamit tudni. A fájások meg már csak nem a semmiért jönnek...
Nálunk semmi továbbra sem. A legérdekesebb, hogy a kb. 1-1,5 hónapja jövögető fájások sincsenek igazán (lehet hogy akkor nagyon meghajtottam magam, mert igaz, ami igaz most egy két hete leeresztettem), csak amikor Csongor nagyon nyomakszik lefele, akkor érzek apró görcsöket.
Hát ez van, majd meglátjuk mi lesz.

Kép
solymosy

Egy gyors kérdés lányok azokhoz, akik munkából mentek szülni.
Ki mikor ment szülési szabadságra? Illetve lehet, olyat, hogy a szülés napjáig táppénzen vagy? Ezt ki hogy csinálta?
Köszi!

Kép
solymosy

Sziasztok!

And
Ment a privi a "kézügyekről"...
Gyünyörű a "csajotok", Párom el volt olvadva a 2. képtől. :)

Szilvia
Köszi a hiányolást. :) Jól esett.
Egy kicsit kezdek bedepizni... Ti már több mint 1, van aki 2 hónapja babázik, én meg még mindig csak várom a pillanatot. Olyan szépek, imádnivalóak Mindőtök Csöppségei... én is akarom már az én Babámat a kezembe...
Igazad van, jó lesz nekem hogy Ti már itt mindent problémára megtaláljátok a választ, nekem csak raktároznom kell a tapasztalatokat.
Amúgy jól vagyunk. Hajnalban van 1-1,5 óra, amikor nem tudok aludni, de aztán bepótolom.
Lett egy kis aranyerem, de hogy mitől??? Most megyek majd, veszek rá valami kencét.

Nyafi
Ti is gyönyörűek vagytok - ilyen érdeklődéssel nézelődik Abigél...

Edit
Már második éve nem látok havat télen, már nagyon hiányzik... Jó Nektek, Kriszta is biztosan nagyon élvezi...

Asszem megvan a fiúnevünk: Gábor. :roll:
Gábor a Párom, az Ő apja, az Öcsém, az egyik nagybátyám... :roll: Még ma megpróbálkozom a Richárd-dal, ha nem megy, akkor beletörődöm.

Na megyek, próbálok sűrűbben írni - olvasni mindig szoktalak Benneteket...

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Cukros víz
A kórházban azt adták nappalra, akinek nem volt tej - legalább legyen valami a gyerekben - szöveggel. Éjjel pedig tápszert.
Kell a folyadék, főleg ha elkezd besárgulni...
Mi is ittunk néha cukros vizet..

Edith
Szóval citrom...
Majd kipróbálom.
Szép az angyalkás kép... Én még nem is láttam közelről havat :cry:

Nyafi
A köldökcsonk még nekünk sem esett le :? Már nagyon várom!
Már nagyon mozog, szerintem max néhány nap.
Alkohol és hintőpor megy állandóan.

Tittina
Hajrá a Ricsinek!! :wink:
Ha nem nyer - szép a Gábor is!!

Egy mai kép:
Kép
..és egy pár napos:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia

Gratula a ma 2 hetes legénynek! :)
Nagyon édes...
A citromlevet azt én is hallottam csuklásra... De mivel én nem vagyok oda érte, ezért gondolom/tam a picik sem...

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Hazajöttünk, jól vagyunk!
Köszi a gratulákat csajok, és viszont kívánjuk mindenkinek, aki szintén megszült azóta! :)
Majd jövök még, olvasok és mesélek, de ezer a dolgom! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Köszi Tittina!

Cas
Üdv újra itt!
Pihengess ... aztán majd jössz...
Jó egészséget!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Köszönöm a segítségeket! Solymosy! Majd kipróbálom a gyümölcscukrot. Úgyis alig iszik, csak ha csuklik. A 36. héttől elvileg mehetsz szülési szabira. Az az orvos sztk-s aki írja a táppénzes papírodat, adja oda a szülési szabis papírod. Én táppénzes voltam és csak a 38. héttől írta. Aranyos volt, mert kedden bevittem a céghez, a papírt pénteken meg szültem. Jól kihasználtam mi?
Köszi Titti!
Kia! Gyönyörű a vejem…
Szia Cas! Örülünk, hogy újra itt vagy. Már hiányoztál. Várjuk a sztorit!!!

Kép
nyafi

Sziasztok!

Cas, örülök, hyog otthon vagytok! Csak szépen lassan mindent, amjd ráérsz a beszámolóval! (Bár igaz, nagyon szívesen olvasnám máris! :wink: :oops: )

Nos, lányok, tegnap voltam dokinál, ééééés...... :wink:
Az a helyzet, hogy nincs semmi helyzet. :shock: :roll: Mármint igazából még nem állunk szülésre. (Nem tudom, nevessek vagy sírjak, de valójában úgy megnyugodtam!) Méhszáj teljesen zárt, magzatvíz megefelelő mennyiségű, a placenta még nem kezdett meszesedni, az Uh pedig korrigálta a hetek számát, szerinte most vagunk 37hét 5-6 naposak, szóval egy hetet kaptunk még pluszba. Igaz, azt is elmondta a doki, hogy ebből az állapotból akárcsak egy lépésre is lehet van a szülés beindulása, sőt, nagyon hamar fordulhat minden, hisz második terhesség is, de ő az a lépést valahol az évforduló környékén tartja valószínűnek. Természetesen ez sem készpénz, mert végülis bármi lehetséges. Ha jönne, akkor sem lenne baj, mert időre születne, de a baba még fent van, a feje nincs a szülőcsatornában, szóval még akár 3 hetet is lehetünk egyben.
Na, kb. ennyi. Jaj, még annyit, hoyg egyvalamit biztosra tudott mondani: NEM lesz kicsi baba! :shock: :roll: :lol: Most 3630 g-ra saccolta az UH, szerinte valahol 3,5 kiló körül van, de bizony még fél kilót is növekedhet (vagy többet :roll: )attól függően, hoyg mennyit marad benn!

Még annyit mondott, hoyg majd ha jönnek a fájások ne nagyon töltögessem otthon az időt, mert olyan gyorsan is jöhet, mint akit puskából lőttek ki, (bárcsak igaza lenne! ) és nem hiányozna, hogy az úton szüljek, a kocsiban. Ezen mondjuk én is gondolkodtam, hoyg talán mégiscsak jobb lenne időben beérni, de ott meg az a sz..r, hoyg egyedül maradnék. Egy ismerősöm nemrég valóban ilyen ygorsan szült: bár egész nap voltak fájásai-összehúzódásai, rendszertelenek és gyengék voltak. Bementek a doki rendelőjébe, aki kiakadt, amikor megvizsgálta: 7 cm-re volt nyitva. Rohantak a kórházba mindannyian és másfél óra múlva kibújt a picike. De iylen eléggé ritkán adatik meg valakinek!

Úgyhogy, Réka, még mindig szoros a "verseny" :wink: kettőnk, illetve babócáink között :D , lehet, hoyg mindketten pocakosan érjük meg az új évet. Tekintve, hoyg Krisztát is 41 hét 3 napra szültem, bármi lehetséges. :)

Titti, ne búslakodj! Olyan hamar eljön a te időd is! :D És hátha még csatlakozik valaki, aki lehet veled hasonló korú lesz.
Amiért te nem szereted a citromot, attól a babó még szeretheti, nem? :wink:
JA, és szerintem nagyon szép a Gábor név, de gondolom, a sok ugyanilyen nevű "ős" miatt nem szeretnéd annyira!

Kia, tényleg, gyönyörű a fiad, dehát itt mindenkinek a babója olyan tüneményes! :) Annyira kívánom már én is!!!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Tegnap délután óta elég kellemetlenül fájdogál a hasam alja. Főleg akkor nagyon rossz, amikor megmozdulok. Alig bírtam éjjel az egyik oldalamról a másikra fordulni.
Valami ötlet hogy mitől lehet?
Mondtam Páromnak, remélem még nem a Törpi készülődik...
Azért még egy 2-3 hetet bent maradhatna...

Képzeljétek, nem adtak a gyógyszertárban semmit az aranyeremre. :( Kérdezte a Csajszi, hogy először van-e (igen), meg hogy terhes vagyok. Azt mondta beszéljek az orvosommal. :?

Jó lett volna ma pihizni egy kicsit, de ma jár le az albi szerződésünk, úgyhogy egy kicsit puccba kéne vágnom legalább az alsó szintet. Valószínű jön ma a háziúr...

Késöbb még benézek...

Pussz Mindenkinek,

Kép
tittina1982

Titti, szerintem bizony Törpi készülődik, de még nem kibújni, csak készítgeti-egyengeti magának az utat. :D Pihenj sokat, mert most még megteheted! :wink: Tudod, én "fiatalabb" terhes voltam (30-31 hetes), amikor kórházba kerültem a fájások miatt, de ha pihentem, már nem volt baj utána sem. Látod, végig attól tartottunk a dokival együtt, nehogy túl hamar kibújjon, most meg azzal biztat az orvos, hogy még az újévet is megérhetjük 2 in 1. :lol: :lol: :lol:
Azért ha lejárt a mai nap, és elmegy a háziúúúr :P , pihenj, és ne csinálj többet semmit. Nem éri meg, hoyg hamarabb kibújjon Törpi még egy héttel sem korábban, nemhogy 2-3-mal! :roll:

Szerintem a gyógyszerészcsaj nagyon tudatlan lehetett és mintsem adjon valamit, inkább a dokidhoz küldött. Máshol nem próbáltad? Vagy sehol sem adtak?

Most mennem kell, mert mindjárt jöna férjem és megyünk el itthonról. Még össze kell szednem magam.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Cas
Üdvözlünk Titeket otthon és várjuk majd a beszámolót, amikor úgy érzed, erőd, energiád és időd engedi. De azért nagyon várjuk ám :wink: .

Nyafi
Köszi az infót. Ma voltam a körzetinél és 23-ig vagyis most vasárnapig kaptam táppénzes papírt. Azt hiszem 24-től szülési szabira megyek, mert már nagyon unom a papírozgatásokat és lesz még elég szülés után is. Most azt olvastam hogy a szülő nő döntési joga és ha akarja akár a szülés napjáig is táppénzen lehet (ez ugye pénz szempontjából előnyösebb), de azt hiszem lassan eljött a mi időnk és nem húzom én sem tovább.

Edit
Hááát, tényleg érdekesen alakulnak a dolgok. Nálad és nálam is aggódtak hogy a babák bent maradjanak kellő ideig, most meg mindkettőnknél úgy tűnik később jönnek a kis drágák.
Az az igazság hogy mi is fel vagyunk készülve, hogy bármikor lehetséges az indulás, de nekem a doktornő nagyon inkább jövőévet mondott és nekem ráaádsul első szülés is. Nálunk dettó ugyanaz a helyzet, babóca még fent, méhnyak normál állapotban stb. :) , hát tényleg érdekesen alakul itt minden!
Pénteken újabb NST és UH, kiváncsi vagyok mekkorát nőtt Csongor és hogy a doktornő továbbra is tartja-e a jövőévet, mint lehetséges időpont.

Titti
Biztos a babóca helyezkedik, de azért még ne ijedj meg. Én is azt tettem és azóta már megszoktam, hogy ezek az alhasi fájások és kis görcsök korántsem azok, mint amik egy szülés előjelei. Főleg ha abból indulunk ki amit fent írtam és nekem is már vagy 1-1,5 hónapja vannak. Megfordulni én is nehezen tudok az ágyban, mert tényleg fizikailag fáj már a hasam tőle, de ezt a baba súlya is teszi, hiszen már a méhnek és méhtartó szallagoknak nem kis növekedést kellett produkálniuk az elmúlt hónapokban és ráadásul rohamos súlynövekedéssel. Ha a pihenéstől elmúlik (márpedig az ilyenkor tényleg nagyon fontos), akkor ne aggódj, Törpi még csak maradni fog.
Így ha van rá mód, vigyázz a takarítás alatt és csak komótosan ha lehet.

Kia
Nagyon szép kicsifiatok van!!! El sem tudom képzelni, hogy hamarosan nekünk is egy hasonló kis pasas fog az ágyikónkban szuszogni :) . Pedig már nagyon készülődik a kis aranyom.

Kép
solymosy

Sziasztok!

Nyafi
Ezt csináltam :lol: , de Apa is :lol:
Szóval a vejed :P
Már van vagy 6 menyem, és olyan is, aki még meg sem született.

Edith
Akkor nagyon valószínű, hogy 2008-as lesz a bébi?
Szép nagy méretek... :shock:

Réka
Tényleg már csak pár napotok van hátra.... és ott fog szuszogni :wink:
Nekem néha még most is hihetetlen, hogy itt van :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Edit, Réka
Köszi a megnyugtató szavakat. Mi is lenne velem eme topik nélkül??? Már kezdtem nagyon megijedni...
Nem is gondoltam rá már régóta, hogy micsoda változások mentek és még mennek végbe a szervezetünkön a terhesség alatt.
Remélem csütörtökön majd azt mondja a doktornő, hogy Törpi befordult. Mintha már egy hónapja is ezt mondta volna, de vagyok benne teljesen biztos.
Csajok, szerintem nincs lógós cicim, de itthon nem hordván melltartót kicsit azért a púpomon "pihen" - szval azt akarom mondani, hogy Törpi azt rugdossa! :lol: Érdekes, de éjszaka jobban szeretem, ha nem nyomja ennyire össze a tüdőmet...

Kép
tittina1982

Nyafi mennyit eszik Abigél?

Levi most 80-at szívott, aztán pihizett egy fél órát és ismét evett :oops: :P

Megfigyeltünk egy fura dolgot.
Ha Apa nincs itthon nem akar aludni. Tegnap éjfélkor jött haza, Levi addig csak pihizett... de aztán rögtön aludt is :)
Ma is ez volt. 11-től nem akart aludni, nemrég aludt el, most , hogy Apa itt van :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Mi jól vagyunk, lassan nekiülök a beszámolónak, csak kicsit mozgalmas délelőttön vagyunk túl (amit egy szép csurig kakás pelus tett felejthetetlenné :D), meg a gyerekorvos is nemrég ment csak el. Most a két kölök alszik, úgyhogy megyek én is pihizni.
Csak egy gyors:

Kia
Örülj neki, hogy olyankor legalább alszik, még mindig jobb lenne, mintha folyton üvöltene az apjának, még a végén kimenekülne a világból tőle! :lol:
Bent a kórházban volt egy nagyon sírós baba (visított, mint a szopós malac, de tényleg! :D), hozta ki a csecsemős soron kívül (a többiek még bent "gágogtak" az osztályon, de ő már olyan éhes volt, hogy nem bírtak vele), hogy mondta neki viccesen: "Idefigyelj, ha te folyton ezt csinálod, téged otthon ki fognak tagadni!".

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?