Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na végre eljutottam ide is!:)
Igaz,olvasni szoktam,de mire mindent végig olvasok,már nincs időm írni. :roll:

Levike végre elaludt,már nagyon nyűgős volt.
Bár én ilyen téren most már szerencsésnek mondhatom magunkat,hiszen 6 hónapos korától este 8-tól reggel 7-8-ig alszik,persze néha-néha vannak kivételek.

Voltunk kedden a védőnőnél megkapta a 15 hós oltást.
Szerencsére most sem balhézott,csak akkor amikor lefogtuk,de gyorsan abba is hagyta amikor a doktornő befújta lidocainnal. :wink:

A súlya 9650 gramm,ami szerintük jónak nem mondható,de kielégítő! :twisted:
Valamelyik nap kint volt a védőnő is,de én nem engedtem be.
Kinéztem az ablakon és amikor megláttam,úgy gondoltam,hogy oké,most nem leszünk itthon. :wink:

Képet most nem tudok rakni,mert nincsenek lekicsinyítve.

Az egyik ismerősöm 1 hete szült Toldi dokinál.
Azt mesélte,hogy mivel besárgult a pici 2 nappal tovább bent kellett maradni,azaz péntek helyett vasárnap jöhetett haza.
1 ágyas szobában volt,nem is volt semmi gond vaárnapig,amikor reggel jött egy mogorva nővér és szó szerint kidobta őket a szobából,mondván negyed órája van és jön a következő anyuka a picivel így negyed órán belül hagyják el a szobát.

Gondolhatjátok,mire elég negyed óra.
Azt mondta,hogy még a ruhái sem voltak bent,mert úgy volt,hogy megy a férje és ő viszi be.
JA,ÉS A LEGSZEBB,HOGY KI KELLETT FIZETNI NEKI AZT A NAPOT IS! :twisted:

Kép
mano83

Ja,olvasam a napokban,hogy a kórházi betétről írtatok.
Megmondom őszintén,én csak azt használtam,nekem egyáltalán nem volt kényelmeteln,ráhúztam egy neccbugyit és még csak el sem mozdult.
Meg sem fordult a fejemben másfélét használni,mert a doki mondta,hogy jobb ha ezt használom,mert így kisebb a fertőzésveszély :wink:

Kép
mano83

Nircee
én még mindig érzem a mocorgást,néha émelygek,nagyon érzékenyek a melleim,sőt még a hasam is ki van kerekedve,ennek ellenére negatív lett a tesztem.
De még eléggé gyanakvó vagyok mindig azok ellenére,hogy tudok kényelmesen hason feküdni és hogy fogytam is,de akkor is terhesnek érzem magam,jövőhéten megyek is dokihoz,az majd megmondja mi a helyzet.

Kép
mano83

Sziasztok!

Csak gyorsan, röviden:

SZIA TIOP!!! :D :D :D

Pimpoka,
párszor írtam már, hogy Bogi eszméletlenül vacakul evett nagyon hosszú ideig, egyszerűen szétidegeltem magam rajta, és még ma sem értem, honnan volt energiája ennek a némbernek. Mostanság sem eszik valami fényesen, de lényegesen többet kajál, mint előtte, igaz, én két hétig adtam neki reggelente Polyvitaplex Junior szirupot. Valahogy meghozta az étvágyát. Viszont amíg "nem evett jól", addig is megvolt a 3 főétkezés valamilyen formában (ebédre mondjuk egy kiadósabb, tartalmasabb leves elég nekik, pl. májgombóc leves, vagy paradicsomleves pirított kenyérkockákkal, azért meg tud őrülni a "naccsága"), igaz, a tízórai-uzsonna sokszor elmaradt, vagy nagyon minimálisra sikeredett. Én azzal próbálkoztam, hogyha keveset is, de táplálót egyen. Pl. egy krémtúró, vagy egy Danonino már akár elég is lehet nekik tízóraizni. Uzsira meg mondjuk banán, vagy ha Apa is itthon volt, akkor persze evett rendesen (Apával buli kajálni... :roll: ), májkrémes kenyeret, vagy sonkásszendvicset... Az ivászatról ne is beszéljünk, mert vizet csak akkor iszik, ha a felnőttek poharába disznólkodhat bele, ő általában valamilyen gyümölcsteát szokott vedelni (mert azt nyomom bele), pl. csipkét, vagy őszibarackot, vagy citromos almát. Meg persze inná ezerrel a Yupik-ot meg a Kubut... ha hagynám... :wink:

Pápá!
andibab

Ok, köszi csajok, akkor nem idegesítem magam ezen, hogy nem eszik a protokoll szerint ötször. :D
Meg nem tudom írtam-e már, hogy egy ideig nem volt hajlandó pépes kaját enni a tápszeren kívül, minden más csak darabos lehetett. Most meg olyan szépen megeszi már megint a pépes dolgokat.
A husis dolgokat amiket én csinálok neki, az nem nagyon megy, csak néha. Pedig szinte már mindenféle fűszert használok neki is és finomak az ételei, de ha bébikajában adom, akkor megeszi, úgyhogy most az egyik kaja nálunk általában bébikaja, más formában nem tudok neki husit adni. Abból most már jöhet bármi, még a tökfőzelék-csirkehusi párost is megette mind. :shock:

Most megyek, rendbe teszem a konyhát, már nagyon gáz... valamint sütök búvártúróst, elég fini :lol: !

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Most kezdett esni a hó, annyira várom már a havat a Bence miatt mint egy gyerek :wink:

mi sem eszünk 5x csak 4x valahogy így alakult ki nála, reggel 2dl gyerekgríz, aztán ebéd 12-14 óra között attól függően hogy alszik és ébred, aztán oviból hazajövetkor uzsi ( krémtúró, danonino, gyümi) vacsira megint a 2dl grízecske

Henus
már akartam az előzőnél is csak lemaradt, nagyon édi a lány ahogy mosogat :wink: és jót nevettem a szekrényes képen is :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

sziasztok!
Csajok!
Szakad a hó!!!!!!!!!!Már elég jó nagy leesett,ha így folytatja akkor megyünk szánkózni!!! :D :D :D :wink:

Nircee!
Persze tudom én,hogy vigyáztok ti a lufikra,meg úgy álltalában mindenre!!! :wink: :D :wink: Remélem sikerűl megcsinálni a DVD-t!Tudom,hogy milyen sz@r ,ha valami nem úgy jön össze ahogy szeretnénk! :evil: Sajnálom,hogy negatív lett a teszt,de én azt mondom,hogy 1 teszt nem teszt!!!!!!!!!! :wink: :!: Köszi a biztatást a bulival kapcsolatban!:)

Czakoca!
Én is Tasnádiné Erzsikénél szültem!!!!! :D Nagyon rendes és segítőkész volt végig!Ti is gátvédelemmel szültetek? :?:

Szia Andibab! :D :D :wink:
Nállunk is valahogy így működnek a kajcsis dolgok! :wink: :D

szép hétvégét kívánok mindenkinek! :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Na, csak nem sikerül innen elszakadnom... Ennyit az önfegyelemről! :oops: :oops: :oops: :lol: Tényleg függő lettem!!!! Ááááááááááááááááááááááááááá!!!! :roll:

Tényleg futok, mindenkinek sok szépet és jót, örülök, hogy megvagytok, Mano, hogy rendben volt az oltás, meg hogy esik a hó!!! Verna, sajnálom a zeneházat, jövő pénteken megyünk!

Volt a szerelő, rendben kicserélték az elektromos panelt, az ment tönkre. Még szerencse, hogy garanciális, csak az alkatrész 60 ezer lenne, plusz munkadíj, kiszállási díj!!!! Hihetetle, nem érdemes lassan javíttatni, olyan drága!

Csajok, ma csináltam ezt a fotót a hasamról, szerintem szégyen, hogy ekkora!!!!!! Gigának nincs ilyen nagy, pedig Ő terhes!!!!!! :oops: :oops: :oops: Ha az a felső dudor nem lenne (ami miatt olyan kockaalakú volt terhesen is a pocakom), akkor nem lenne olyan nagy gáz, így viszont már-már undorító! Ráadásul az összes felsőm eleve szűk fazonú és rövid, így lassan hosszú pólókon kívül semmit nem tudok felvenni. A gyomrom lenne így kitágulva???? Ez a terhesség előtt sosem volt így, nem értem. :shock: Ja, és mindig azt hiszik, hogy kidugom, pedig NEM!!! Ilyen alapból!
Kép pocak1 Kép Pocak2

Kép
Kép
nircee

gyors bekukk:

Giga: nekem 7,6 volt a terheléses cukrom, és a dokim csak annyit mondott, hogy nem egyem kétpofára az édességet (pont így karácsony előtt, szerinted, mikor édességfüggő vagyok!) Szóval engem nem diétáztatott. Azt hiszem, ez attól is függ, hogy mennyit híztál, mekkora a gyerek korához képest stb. nem csak az érték számít magában ha a határhoz közel van. (na ez jó értelmes lett :oops: )

Kaja: akkor megnyugodtam, mert nagyon nehezen tudom betartani az 5xöri étkezést. Azon is aggódtam, hogy az ebéd nálunk 2-3 körül van, de látom nem vagyunk egyedül :lol:

most rohanok, mert Lili kint alszik a hóesésben, megnézem hóember lett-e szegénykém.

Kép
murphyke

De jó nektek, itt csak jeges szél fúj, hó sehol...

Nircee, tényleg kocka hasad van, de szerintem ez nem vészes, vagyis nem tudom milyen volt szülés előtt.
Nekem aztán vészes, most a 48-as konfekció méret... igaz 185 cm magas vagyok, de hát én ilyen dagadt soha nem voltam még, főleg, hogy szülés után laposabb volt a hasam és 22 kg-val kevesebb a súlyom. Mi januártól fogyózunk, az urammal együtt, mindketten olyanok vagyunk már mint a labdák, csak gurulunk és már ez zavar mindkettőnket, úgyhogy nálunk újévben kezdődik a hajrá. Csak még azt nem találtam ki, hogy milyen módszert válasszunk. Én tuti eljárok majd aerobikozni(nyáron is ezt mondtam) valamint legalább egyszer egy héten squassolni. Bevallom sok édeséget, kenyeret, tésztát eszek, előszöri is ezeket kell drasztikusan csökkenteni, majd elhagyni.
Ja a másik zavaró tényező nálam, hogy a mellem akkora maradt, mint amikor belövellt a tej, egyébként sincs kicsi, de így...a férjem nem bánja, én annál inkább. De ezért kell mennem majd mammográfiára+uh-ra, mert ez nem természetes. Na Nircee, soroljam még milyen szar nekem??? :D

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, Nircee, olyan versenytempót diktáltok itt dagiságban, hogy nem is lehet beszállni... :lol: :lol: :lol:
Mindenkinek van fölösleg...akinek nem az a szerencsfia. :roll:
Nekem is a hasam a brutál, de nekem tényleg csak a hasrész, az viszont simán rálóg egy-két gatyára, ha az olyan fazon... :oops: :oops:

valaki? Nevez még a "Dagi vagyok" versenybe?? :lol: :lol: :lol:

thenus

sziasztok!
JELENTKEZEM!!!!!!!!!!!!!!ÉN HÍZTAM 2 KG A NYÁRON! :lol: :lol:
AZTÁN A HÉTVÉGÉN MÉRTEM MAGAM,FOGYTAM 2 KG! :shock: INGÁZOK LE-FEL! :lol: :lol: 70KG! :wink: HASAM ZAVAR ENGEM IS (DE NEM VÉSZESEN)Majd leadom,ha már nem szopizunk! :wink: Addig meg úgysem fog menni,mert erőm nincsen már a fogyihoz!így is este már nem eszem!Nasiból visszavettem!Én már nem veszek csak rendes derekas gatyót,ami feljön a hasamra!Igaz van egy-két olyan gatyám ami a hasam allatt van!De mindent meglehet óldani egy jó ruhadarabbal!Nem kell,hogy bő legyen,csak a szabása legyen jó! :wink: Csajok,fel a fejjel!!!!!!!!!!Én voltam már 86 Kg is! :shock: :oops: :!:

Nircee!
egyáltalán nem vagy vészes!!!!!!! :wink: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Itt az én pocim!Nircee csak,hogy ne legyél egyedűl! :lol: :lol: :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Na, hát fogyásban nekem is van még teendőm bőven, de most decemben szünetelek! :) Már 10 kiló lement, még egy 10-est akarok leadni januártól, úgy 3 hónap alatt, aztán jöhet a ketteske-projekt! :)

Közben voltunk dokibácsinál, nagyon jó fej! Mindenkinek ajánlom, akinek a XVI. kerület útbaesik, és szüksége van igazán jó gyerekorvosra, aki házhoz is megy! :) Először is alig voltak a rendelésen, mikor odamentünk, senki nem volt, csak bent voltak a rendelőben. Kb. 5 percet kellett várni, de voltak játékok, így Lolo jól elvolt. Két dolog miatt mentünk: a szörcsögés és a nunus. Utóbbira azt mondta, hogy valószínűleg vágni kell, de nem sürgős, mert 2 éves kor körül szokták megcsinálni. Azt mondta, nem szabad elhanyagolni, mert fertőzésekhez vezethet, de nem is nagy gond, mert soha nem teljesen fedi a nyálkahártya a hüvelyt, mindig van egy kis tisztulási lehetőség. A szörcsögéssel kapcsolatban meg nagyon alaposan megvizsgálta Lolo légzőszerveit, és olyan jól navigált, hogy hogy fogjam, hogy Lolo meg se nyikkant. Tigrises sztetoszkópja van, és nagyon türelmesen bánt a csajszival! :) Szóval jól sejtettem én, hogy nem nátha, a doki is azt mondta, hogy először is ez a gyerek nem beteg! Viszont meg van nagyobbodva az orrmandulája, attól szörcsög meg horkol. Mondta, hogy nem véletlen, hogy nem tudok leszívni semmit. Írt fel orrcseppet, és azt javasolta, hogy vigyem levegőre sokat, és alváshoz tegyek az ágya fölé egy vizes lepedőt, mert a hideg pára nagyon sokat segít. És ha a esetleg náthás lenne, akkor a fülére nagyon figyeljünk, mert a mandulája miatt könnyen lehetnek szövődmények. Amíg a receptet írta, Lolo folyamatosan magyarázott neki, nagyon jó kedve volt. :)
Aztán megbeszéltük, hogy ha gond van, hívhatjuk nyugodtan házhoz is.
Egyébként nekünk azért ajánlották ezt a dokit, mert a mi gyerekorvosunk mindenre rögtön antibiotikumot ír, és iszonyúan sokan vannak a rendelésén, házhoz meg nem nagyon megy... Ez a dokibácsi magánban rendel, de nagyon szeretik, mert borzasztóan lelkiismeretes, és az az alapelve, hogy minden gyerek alapvetően egészséges, csak ha néha valami gond van, azt kell orvosolni.

Viszont a sebészetet sajnos nem ússzuk meg, mivel beutalónk van, a gyerekorvosunk fogja kérni a leletet. :( Na mindegy, majd rászánom magam és elmegyünk, max. ha nagyon sokat kell várni, otthagyjuk a fenébe...
Vendég

Még csak annyit,hogy van 12 DB LIBEROS FIGURÁM!HA VALAKI GYŰJTI,AKKOR SZIVESEN ELKÜLDÖM! :D :wink: :wink: :!: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

decemberben szünetelek...
Vendég

Verna!

Engem érdekelne nagyon ez a doki!
Küldd el légy szíves az infókat róla!

Köszönöm előre is!

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Tiop,
jaj, de jó!!!!! Ugyanolyan a pocink!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Nem vagyok egyedül!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Engem érdekelnének a figurák!

Pimpó,
Te nyertél! :wink: :lol:

Kép
Kép
nircee

Verna,
örülök, hogy minden rendben volt! Tényleg nagy áldás egy ilyen doki!

Kép
Kép
nircee

Mindig elfelejtek valamit... :oops: Lányok, nem tudjátok véletlenül, hogy lehet filézett pontyszeleteket venni? Ne vagyok nagyon jártas a konyhaművészetben, úgyhogy én nem tudom. :oops:

Kép
Kép
nircee

Nircee, mondtam én...

Hát, filézett pontyszeletet még nem láttam, mert szerintem nincs is, csakis a középiskolai vendéglátóipari tanulmányaimra tudok hagyatkozni, de lehet már azóta lett :). Szóval van pontyfilé, amikor a hal hosszában le van szedve a gerincről, és van a ponty szelet ami a patkó alakú. Vagy mire gondoltál, hogy tisztított ponty legyen, vagy le legyen nyúzva, hm? Halászlébe vagy egyben sütéshez kell?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Képek Didriről:
Kép Kép Kép

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Mali: elküldtem az infót priviben. ;)

Nircee: szerintem sincs filézett pontyszelet... nagyobb pontyoknak viszont alig van szálkájuk, illetve olyan nagyok, hogy könnyű kiszedni. Csak azok elég zsírosak... :(
Mondjuk mi pár éve Karácsonykor kötöttünk ki ügyeleten a férjemmel, mert szálkát nyelt... Azóta óvatosabbak vagyunk...
Lolonak is adok pontyot, mert apukám nagy pecás, és mostanában mindig fog is pontyokat, de azt nagyon alaposan átvizsgálom... a halnak a válla felőli rész a legkevésbé szálkás, legkevésbé zsíros, azt szoktam adni neki, de mondom, még azt is ezerszer átvizsgálom!
Vendég

Te jó ég, milyen hatalmas már Didri! :o
Vendég

Na, gondoltam, hogy amatőr vagyok.... Szóval filézett pontyszelet kilőve... Amúgy a Maggi Fix-en írják ezt, mert olyat fogok csinálni KArácsonyra, amit most reklámoznak, ezt a tejszínes halat. De ehhez azt írja, kell fél kiló filézett pontyszelet. De lehet, hogy ponytfilé? :oops: :oops: :oops: Ajjaj, ebből is látszik, hogy iszonyat kezdő vagyok. Na, mindegy. Szóval ilyen darabok kellenének, amikben nincs szálka, és amiket bele lehet tenni a tepsibe, leönteni a szósszal, és betenni sülni. Szóval szerintem pontyfilé lesz, amit tovább lehet darabolni, de akár egészben is lehet sütni, nem?

Az egész onnan indult, hogy én ragaszkodom ahhoz, hogy a Szenteste nálunk legyen, természetesen a családommal és anyóssal. Csakhogy eddig mindig Anyuéknál volt, és most a nevelőapám beintett, hogy ha nem náluk lesz, akkor csináljam én a kaját. Mert én úgy szerettem volna, hogy megcsinálom az előételt (fűszerbe forgatott sajtot) és a desszertet (almáspitét), a főételt meg segítene megcsinálni. Hát mindegy, nem baj, nagyon szívesen megcsinálom én is, de komolyabbra nem vállalkozom egy Maggi Fix-nél. Szerintem a fentiekből is kiderül, jobb is.... :lol: :lol: :lol:

Piroska,
hihetetlen, mennyit nőtt Didri!!!!!!!!!!!! És még mindig gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Tényleg annyira látszik, hogy nőtt??? Én csak a mérlegen látom, hogy iszonyatosan hízik, meg még egy hurkát begyűjtött, de nekem nem tűnik fel, hogy akkora. :) Amúgy már régóra egy számmal nagyobb ruhát hordunk, de azért ezek is kezdenek már "szűkülni". Gondolom, nem összemennek, hanem a leányzó nő! :):)
Na, megyek tanulni. Hétfőn 13 órakor gondoljatok rám, akkor lesz a közgáz vizsgám!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

nircee

Párom /a horgász/, azt mondja lehet kérni, hogy kifilézzék a pontyodat, vagy van eleve filézett pontyszelet...de mi pl rengeteg halat eszünk és nem nagyon szeretjük a pontyot, pont a szálka miatt... az afrikai harcsára esküszünk, azt úgy szoktuk enni, mint a rántott húst, mert teljesen szálkamentes és sokkal finibb.
Szerintem csinálhatod azzal is, mert talán csak azért írja a pontyot mert az a legelterjedtebb.

Didri tényleg óriási... :lol:

Mi még mindig a füllel kínlódunk, nem gondoltam volna...volt már láz, újabb doki és van egy kilyukadt dobhártyánk...szuper

Kellemes készülődést! piroskának DRUKK
becsi
Iklad

Nircee, és mi lenne, ha a Maggi Fixet pl. lazaccal készítenéd? Az nem olyan szálkás, különleges és most a Tescoban pl. 1999 Ft/kg. Tegnap vettünk mi is, és gyorsan le is fagyasztottam. Az afrikai harcsa meg nincs egy ezres, azt is vettünk. Ha nem ragaszkodsz a pontyhoz, gondolkozz inkább ilyenen és neveleőapukád megnyalhatja az ujját, hogy milyen fincsit főztél, nem kell azt tudnia, hogy Fix-ből van. Kicsit feltuningolhatod még friss fűszerekkel és olyan dolgokkal ami az összetevőkben van, egy héjábn sült krumpli hozzá.
Levesnek, ha még nincs ötleted pedig lehetne egy borhableves, penészessajtos kis krutonokkal. Az különleges és könnyű elkészíteni. Desszertnek meg lehetne ez a pofon egyszerű túrós, ha szeretitek a túrósat, van egy kép róla, nem én készítettem, hanem akié a recept, azért satíroztam ki a nevét. Nem túl szép, de nagyon finom és egyszerű.
Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Becsi,
sajnálom, hogy még mindig szenvedtek! :cry: Mihamarabbi gyógyulást kívánok!!! Fülre próbáltad már a kövirózsát? Le kell tépni 1-2 levelet, azt megmosni és kipréselni a levét (néhány csepp kell csak), azt egy vattára felitatni, belenyomkodni a fülbe és a vattát beletenni néhány percre. Ezt naponta 2-3x, néhány napig kell csinálni, és csodákat művel!!!! Nekem többször szúrták a füleimet (7x és 9x), meg 2x műtötték is mindkettőt, és ha akkor valakinek eszébe jut a kövirózsa, akkor a felszúrásokat és a 2. műtétet megúsztam volna!!!!! Most már, ha fáj, rögtön kövirózsa, mivel rögtön az elején használom, néha 1-2 csepegtetés már teljesen elmulasztja. Persze ez nem helyettesít semmilyen gyógyszert, de nagyon hatásos! Patikában is lehet kövirózsa oldatot kapni, az is jó, de én a természetesre esküszöm!
És köszi a harcsa tippet! :wink:

Pimpó,
nagyon köszönöm!!!!! Sokat segítettél! Én csak a tengeri halakat szeretem, úgyhogy megmentettél ezzel az ötlettel! Igazából csak azért nem gondoltam rá, mert nem tudtam, hogy passzolnak-e az ízek, de most, hogy belegondoltam, igen! Ez lesz!!!
annyira édes vagy, köszönöm a segítséget! A borhableves receptjét meg tudnád adni? Szívesen megcsinálnám!!!! Desszertre már van receptem, de ez a túrós is nagyon guszta! Szerintem jól néz ki! Utánanézek, van ezerféle receptkönyvem, ott porosodnak a polcon. :lol:

Piroska,
DRUKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Ja, már ezerszer akartam írni, köszi a múltkori privit!!!! :wink: )

Kép
Kép
nircee

Nircee:
még csak annyi, hogy van olyan kapszula, aminek ugyanez a hatása. Ha van FLP-s ismerősöd, őt kérdezd meg, lehet, hogy más gyártónál is van, nem tudom, ezt az egyet tutira ismerem, mert mi is vettünk FLP-set.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nekünk aztán jól elindult ez a hétvége. :? Lehet, hogy meséltem, hogy az öregebbik macskánk már nagyon a végét járja. 13 éves, egy matuzsálem, fél fogsora hiányzik, a szeme ki és be van fordulva, nem is tudom hová, nem lát. Közben emésztési gondjai is lettek, a százaraztáp egészben jött ki elől, a többi hátul, nem is részletezem. Emiatt a bajai miatt nem is nagyon engedtük be, kint meg nem maradt a pincében, hiába csináltunk neki helyet, csak fázott örökké, és nyávogott az ablakban. Nagyon cefetül volt. Anyósom is a párom is sajnálták, és hiába mondtam, hogy azzal tennénk neki a legjobbat, ha elaltatnánk. TEgnap éjjel is még ezen vitáztunk, mert én szóltam tegnap a dokinak. El is jött ma és ő is mondta, hogy ilyen állapotban nincs értelme állatot tartani, ez lesz a legjobb neki. Hát ne tudjátok meg a anyósom elbújt a szobájába, a párom Szonjával a mi szobánkban, és pityeregtek mind, én meg a dokinak asszisztáltam. Csóri macska alig akart meghalni, már nekem sem volt közömbös, ahogy néztem, símogattam, és láttam, hogy kimúl. :( :cry:
Bocsi, hogy ilyen szomorú sztorival jelentkeztem, csak ez most úgy bennem van. Ráadásul két éve karácsonykor ugyanígy a kutyinkat altattuk el, akkor is én voltam ott, mert ezek mind bőgtek.
Lassan elég lesz már a karácsonyi állatirtásból, én is azt hiszem. :? :(

thenus

hol van mindenki????

Kép
Kép
nircee

Nircee, itt van a borhableves receptje:

Hozzávalók 4 személyre:
5 dl száraz fehérbor
15 db szegfűszeg
1 rúd egész fahéj
1/2 citrom reszelt héja
2 tojás
10 dkg kristálycukor
1 evőkanál vaníliás (főző) pudingpor

A betéthez:
8 dkg mazsola (kihagyható)
4 szelet toast kenyér
8 dkg penészes sajt

A száraz fehérbort összekeverjük 3 dl vízzel. A mazsolát megmossuk.

Elkészítjük a fűszerkivonatot: a higított borból 1 dl-t lábasba merünk, és beletesszük a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat, majd kis lángon a folyadék mennyiségét a negyedére beforraljuk, a tűzről levesszük és leszűrjük. A higított borból 1 dl-t ismét elveszünk, és megfőzzük benne a mazsolát. Tálalásig félre tesszük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukor 2/3-adával kemény habot verünk. A maradék hígított bort fél dl kivételével felforraljuk. Habüstben a vanília pudingport a fél dl hideg hígított borral csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukor 1/3-át a leszűrt fűszerkivonatot és az időközben felforralt maradék higított bort. A habüstöt vízfürdőbe állítjuk, és habverővel való folyamatos keverés mellett forrpontig melegítjük, majd a forró levest vékony sugárban (szintén állandó keveréssel) hozzáöntjük a felvert tojáshabhoz. A sütőt előmelegítetjük 200 fokra. A toastkenyér-szeleteket pirítóban kissé megpirítjuk, háromszög alakúra daraboljuk(kiszúrhatod szív, karácsonyfa esetleg csillag alakúra is), elosztjuk rajtuk a sajtot. Betesszük a sütőbe, és rápirítjuk a sajtot. Tálaláskor a kész levest azonnal forró porceláncsészékbe szedjük (csak rövid ideig tartható készen). Betétnek a higított borban főtt mazsolát, és külön tányéron, a tálalás időpontjára elkészített toastot kínáljuk.

Meg bemásolom neked a búvártúrós receptjét, hátha jó lesz valamikor.

Búvártúrós
Hozzávalók:

Tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna.

Tetejére: 50 dkg túró, 5-6 dkg cukor, pici reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj.

A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott (margarinozott) és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig 200 fokon sütni. Én 30 x 35 cm-es tepsiben sütöm!

Hogy ne keresgess...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Mi egyébként ma délelőtt vásárolni voltunk a férjemmel, Lelle anyóséknál volt. Majd vásárlás után ott ragadtunk, mert vendégek jöttek. Hét után indultunk haza, gyors fürcsi, kaja, mese, alvás.

Jó nagy szél van itt, de hó egy szem sem. Gondolom a szél zavarhatta Lellét, mert éjszaka többször is nyöszörgött, meg olyan 5-6 körül felsírt, de aludt közben, csak inkább magunk közé tettem, de mindketten az ágy szélén aludtunk, nem vagyunk mi ehhez szokva, ő pedig kényelmesen elterülve csucsukált, de 7kor már kukorékolt.

Voltunk ma a régió játékkereskedésben, nagyon jó játékok vannak még szerencsére vagy most éledtek újra nem tudom, de olyanok, mint nekünk 25 éve volt. Gyorsan vettem is magamnak egy pléh, nyelvnyújtogatós kutyás perselyt. Lellének is megvan már az ajándéka, de lehet csak a felét adjuk, hogy ne legyen így egyszerre túl sok, meg ugye jan. 5én szülnap. Apropó, ezen felbuzdulva beújítottunk lufikat, vettünk lufi fújó pumpát is, ami egy kalap rottyot sem ér vagy csak én vagyok túl béna, de ezeket a csík lufikat nem bírom sehogy sem felfújni, pegid olyan jó dolgokat lehet kreálni belőle.

Meg voltunk a metróban is, vettünk végre normális nyomtatót, meg duplót Lellének, ma is nagyon jól elvolt vele és már van olyan dupló ami 1.1/2 éves kortól van. Meg megnéztük a fákat is, úgyhogy holnap meg is vesszük, ne az utolsó pillanatban kelljen rohangálni utána. Most csak kb. 2 méteres fát veszünk, idén is a nordmann mellett döntöttünk, de valószínű, hogy felkerül a dohányzó asztalra. Eredetileg az volt a terv, hogy kiszedjük a járóka alját és beletesszük a fát, de az olyan rossz lenne, ha még hozzá sem érhtenénk, vagy hogy rácson keresztül adogassuk ki az ajándékokat. Úgyhogy csak a dohányzó asztalra kerül fel.

Olyan kíváncsiak vagyunk, hogy Lelle fog hozzá szólni.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Pimpoka:
biztos, hogy megzavarta, a környéken az összes anyuka panaszkodott, hogy a gyerek már majdnem egy hete nem alszik. Látjátok, nálunk már egy hete tart szinte. Bár rendes volt a drágám, csak ma volt egy kis balhé, de amúgy az a három nap volt, amikor erőteljesen érezte a frontot és azonkívül nyugis volt.

Henus:
ehhez nem tudok hozzászólni, én még nem hevertem ki a kutyám halálát.

Lányok,
meddig kell a Didrit büfiztetni? Mert sokszor elaludna cicin szegénykém, de ugye nem lehet és annyira nem szereti, hogy olyankor rángatom. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka:
ha gondolod, megkérdezem az egyik ismerősömet, aki babazsúrokat szokott rendezni (bűvész és használ olyat), hogy van-e valami trükkje.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, addig kell büfiztetni, amíg magától meg nem tanulja, hogy kell. Legalábbis nekem ez a véleményem. Miért idegenkedsz annyira az infacoltól? Attól lehet megtanulna büfizni is, több anyukától hallottam már ezt, hogy az infacol segítetett. Minden szopi előtt 5 ml be és ha már jól megy, lassan el lehet hagyni. Én adtam Lellének vagy 5-6 hetes koráig, mert véleményem szerint hasfájós volt, valamint a büfi nálunk is probléma volt, de én a térdre ültetős dologgal egész jól elvoltam.

Na jó éjt mindenkinek, megyek alszok egy jót, mert holnap megint futós nap lesz...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Ja, Piroska, ha megtennéd megköszönném, már kicsit javult a helyzet, de a kezem nem bírta tovább, valamint a 30 cm-s lufi egy haramda fel volt fújva és az istennek sem akart a lufi végébe vándorolni a levegő, ahol meg már volt, annyira feszítette és dudorodott, hogy nem mertem tovább fújni.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:

Vettem Espumisan-t, az jutott akkor éppen eszembe. De még nem adtam neki. De ha azt mondod, hogy segít, akkor adok neki. Csak mostanában nem fájt a hasa, azért nem adtam.
A büfizés úgy nem ment, de annak mintájára találtuk ki azt, amit láttál, ahogy apa a tükörben van a Didrivel, úgy büfizik. :) Csak nem a lábunkon van, hanem a kezemben. Igaz, hogy így nehéz egy kicsit, de legalább büfizik. :) Mi már megtanultuk úgy-ahogy büfiztetni, de nem tudom, ő mikor tanul meg.

Majd megkérdezem a lufifújót. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szia Mindenki!

Ma olyan napom volt, ne tudjátok meg... Bogi fél 7-kor üvöltve-hisztizve ébredt, de hogy miért, arra nem jöttünk rá, semmi se volt jó neki egész nap, annyira kiidegelt, hogy azt hittem, világgá megyek. Ráadásul a férjem drágalátos főnöke valamivel dél előtt idetelefonál, és több mint egy órán keresztül nyomta a munkával kapcsolatos hülyeségét... :evil: :evil: Lénárd persze bezárkózott a hálóba, hogy oda tudjon figyelni, erre megint égzengéses hisztéria mert Bogi nem mehetett be, őt nyugtatgatni, közben Roninak már ebédelni kellett volna, plusz főzni a mi ebédünket, ráadásul "megjött" és szétszakad a kismedencém (ilyen nem volt tini korom óta :shock: )... Roni is nagyon nyűgi már 2 napja, vagy az időjárás, vagy a fogacskája, vagy mindkettő. Nagyon kínlódik szegénykém, rágcsálna, de még nem tud, tépi a fülecskéjét, panaszkodik, nem akar enni - de közben majd' éhenhal. Bogival semmit sem kínlódtunk fogzáskor, ezt a dolgot is meg kell ismernem úgy látszik.
Ráadásul olyat csináltam, ami miatt tiszta lelkibeteg vagyok még most is, ebédkor annyira hisztizett Bogi, mert nem akart enni se, aludni se, semmit se, csak üvöltött-sikítozott-dobálta magát, stb., hogy beraktam ruhástul a hideg zuhany alá. Ő viszonylag hamar túltette magát rajta, 5 másodperc alatt megnyugodott, megtörölköztünk, megszárítottam a haját, felöltöztünk, beszélgettünk, megette a leveskéjét, megölelgetett és elment lefeküdni... Én meg végigbőgtem a délutánt, hogy milyen anya az ilyen.... :cry: :cry: :cry:

jó éjt!
andibab

Andibab,
drasztikus, de hatásos!!!!! Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, mert ok, lehet, hogy nem a legjobb megoldás volt, de végülis hatott! És nem hiába van a mondás, hogy "hideg zuhanyként érte". Ha valaki begőzölt, régen a képébe löttyintettek egy vödör hideg vizet. Szerintem egy gyereknek igenismeg kell tanulnia, hol a határ (és Bogi márnem kisbaba), és azt is, hogy ha messze túlmegy azon, akkor annak következményei vannak. Azért lehetőleg ne alkalmazd ezt túl gyakran! :wink: JÓ ANYA VAGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hát, Lányok, nem tudom, Marci már 2 éjszakát végigaludt!!! Remélem, a mait is végig fogja! Áttértünk a Hipp 3-as tápra, ami eddig a legtöményebb, lehet, hogy azért?!? Egyébként tök jó, 900g volt 1300Ft!!!! A Tesco-ban és a DM-ben is lehet kapni, sajna csak 300g-os kiszerelésben, de az 400Ft körül van! Vaníliás, és Marci láthatólag nagyon szereti. Ezelőtt kipróbáltam a Babylove-ot is (az is kb. ennyibe kerül), de az nagyon híg, és almás.
Ezt azoknak írom, akiknek már nagy a gyerekük, és csak tej helyett isszák a tápot. Szerintem érdemes őket kipróbálni, már az anyagiak miatt is, de azért 9-10 hónaposnál fiatalabb babának nem merném adni. Van egyébként mindkettőben 2-es táp is, egyszer abból is vettem Hipp-et, mert sehol nem volt Humana, és már akkor is meg voltam vele elégedve.

Pimpó,
köszi, köszi, köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Andi:
tényleg ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Ha nem lett volna helye ennek, akkor nem nyugodott volna meg a Bogi. Igen, drasztikus, de szerintem a Boginak jobb volt ez, mintha egész nap hisztizik. Az ő lelkének jót tett, az biztos. És az immunrendszerének is :). Te meg miért ne lennél jó anya??? Biztos, hogy nem az a megoldás, hogy az ember ha valami baja van a gyereknek, bedobja a kádba, de az életben egyszer jól jöhet a gyereknek és amint a helyzet mutatja, Boginak ez igazán kellett. A férjem is azon poénkodott, hogy Na, ezt belevesszük a repertoárba! Jó, ez vicc volt! :)

Pimpoka:
azt én honnan tudom, hogy megtanult-e már büfizni? Ma az ölemben nem akart büfizni, de utána, amikor letettem, akkor kijött neki egy büfi, gyorsan oldalra fordítottam, hogy nehogy visszanyelje. Most a férjecském próbálkozik. :) Na, most jött ki a harmadik kis büfike :) Közben mesét mond neki. :) Én meg beleszövöm a meséjét a közgáz irodalomba :) Ez kééész :):):)

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, hát onnan tudod, hogy végre elkezd büfizni vagy sokkal gyakrabban, mint eddig.
Az espumisan nekünk nem használt, de másnak igen, végig kell ezeket zongorázni és min. egy hétig próbálgatni. Nekem az az érdekes, hogy miért most lett hasfájósabb, ilyenkor már kinövőben vannak belőle.

Andibab, én ezt csak elméletben merném megcsinálni, igaz mi még nem járunk ott korban, ahol ti, de remélem a szépszó jobban használ. Gondolom te már azon is túl voltál, mielőtt betetted a kádba.

Ajj nekem annyi, de annyi dolgom van, úgyhogy szép vasárnapot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

jó reggelt!

nircee

köszi, hallottam már a kövirózsás fülkezelésről, tervbe is volt véve, de mivel pár órán belül orvoshoz jutottunk és azzal nem lehetett megbeszélni, nem mertük a 2 cseppet egyszerre használni.de akkor lehet?

egyébként tegnap reggel felébredt 8-kor /15 órát aludt egyben/ és azóta kutyabaja :lol: , azért szedi az antibiotikumot, de remélem ezzel letudtuk....szerinted?

Erre szép fehér minden, este még kimentünk kicsit hógolyózni, tetszik Szonjának.

Pimpo
nálunk is imádnak legozni, Szonja már a kislegoval is el van, úgy rakosgatja, csak nézek, de látja a tesóktól, ők már csak ezzel játszanak

Tegnap jön ki egy fejetlen barbival:

"nincs feje, most mi lesz?"

Andi

nálunk is volt a nagyoknál párszor zuhany, nem lett semmi bajuk, csak nekünk volt lelkismeretfurdancsunk...persze nem hideg zuhany, gondolom nálad sem...az azért brutál :wink:

Henus

Nagyon édi Szonja!
Látszik, hogy nincs tesója, minden házimunka rá marad :lol:

Piroska

vizsga?

tegnap és ma mézes gyártás van

Pimpo
megkaptad a többi emailt is a receptekkel?

szép napot!
becsi
Iklad

Sziasztok!

Piroska, szerintem nem kell félni a Espumisantól vagy az Infacoltól, hiszen nem szívódik fel, hanem egy nagy buborékot képez a pici pocijában, és könnyebben kibüfizi. Szerintem annyit megér, hogy ne feszítse a baba pociját a sok légbuborék, ha levegőt is nyel. Tényleg nincs káros hatással a picikre, nem véletlenül lehet adni újszülőtteknek is! Mi Infacolt haszunáltunk és nagyon sokat segített, bár mi hasfájósak voltunk, a büfivel amúgy nem volt gond.

Andi, bevallom én nagyokat pislogtam, hogy ez most komoly :roll: , de tényleg úgy tűnik, hogy Boginál hatott, lenyugodott, és ahogy olvastam egyáltalán nem haragudott rád. Tudom, hogy milyen türelmed van a két csajszihoz, és egy ilyen nap után nem is csodálom, hogy drasztikusabb módszerhez folyamodtál. Tényleg úgy tűnik, most erre volt szüksége Boginak.

Lányok, a Sambucus Nigra golyócskákat hogy lehet még beadni a gyereknek? Eddig kiskanálban feloldottam és Márk szépen megette a kanálból. De mostanában akkora kópé, hogy állandóan ellenkezik, bohóckodik.. szóval ahelyett hogy lenyelte volna a cuccot, buborékot fújt a kanálba, így az egészet szétfújta. Egy csepp se került a szájába :evil:
Nincs valami tippetek?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre, ha még megvan az infacolos pipettátok, vagy van kis fecskednőd, azzal nyomd be a szájába az eláztatott golyócskákat, ha ezt még nem próbáltátok.

Becsi, köszi szépen, megkaptam mind!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

szantre

nekünk már kg számra van olyan szipkánk amit különböző gyógyszerekhez csomagolnak /nurofen pl/...én azzal szoktam beadni a gyógyszert ha kanállal nem megy...bár Szonja inkább hisztizni szokott a gyógyszerért
pár napja fújkálom az orrát nasopax-al, mert ugyan úgy vagyunk ahogy olvastam itt, talán henustól, és imádja, hogy fújom, ő szól napközben, hogy kéri megint :shock:
becsi
Iklad

Pimpoka:
nem lett hasfájósabb, az a három nap volt sírós, de az a front miatt. Szerintem csak azért tűnt fel annyira, mert épp nagyon fontos lett volna, hogy tudjak rendesen aludni a tanulás miatt. azonkívül meg a szívem szakadt meg, ahogy sírt és nem tudtam segíteni. De azóta sincs gond azzal, nem fáj a hasa, csak mi szenvedünk azzal, hogy büfiztessük, pont azért, hogy nehogy fájjon a hasa. Egyébként abban a három napban nemcsak a front volt a gond, hanem az is, hogy retket ettem meg paprikát, a retek szerintem nem volt túl jó, mert kicsit csípett is. És erre még rájött a front is.
Hasfájással már nincs gondunk, Hála Istennek, ha van valami cuccos, akkor azokat szép nagy rotoygtatással ki is ereszti :), azért kérdeztem inkább, mert láttam, hogy olyan szívesen nyamnyog a cicin néha szopi után és úgy sajnálom, hogy nem hagyhatom, hogy nyamnyogjon rajta, látszik, hogy úgy élvezi :). Mielőtt félreérthető lennék, nem akkor veszem el tőle, amikor eszik, hanem ha már csak cumizik a cicin :). De néha látom, hogy olyan jólesik neki :). Ezt nevezik komfortszopinak? Mintha a Henus azt írta volna...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Andibab!
Nállunk is volt már ,hogy Rolandot lekellett "hűttenem"!Aszem úgy 2 és fél éves lehetett,amikor már semmi sem segített(szép szó stb.)fogtam egy bögre vizet és az arcába lóditottam!Ő elkezdett hüppögni és abba hagyta a hisztit!Azóta csak megemlítem a bögre vizet -és abba is hadja a (kezdődő hisztit) :wink: :!: szerintem néha kell nekik,hogy valami kizökkentse őket abból az állapotbol,és ha ez a megoldás akkor .........! :wink: NEM VAGY ROSSZ ANYA,CSAK TE BEVALLOD,HOGY IGEN IS EZT IS CSINÁLTAD!!!AZ LENNE A ROSSZ,HA BE SEM VALLANÁD,ÉS MINDENNAPOS LENNE MÁR EZ A FOLYAMAT+NEM IS LENNE LELKIISMERETFÚRDALÁSOD!REMÉLEM SENKI SEM ÉRTETTE FÉLRE AMIT LEÍRTAM! :oops: :wink: :!: :!:

Henus!
Sajnálom a cicátokat! :cry: Képzeld el,nállunk is volt egy szomorú eset tegnap!Reggel láttam ,hogy a hörink nem ott fekszik ahól szokott,és nem úgy ahogy szokott!a levegőt is nagyon lassan vette(látszott rajta,hogy szenved-haldoklik) :cry: :cry: Rá 2 órára már nem lélegzett!Ez olyan rossz volt számomra,hogy meg is sirattam!Teljesen más amikor úgy veszed észre,hogy már nem él,hogy reggel már nem mozog,mint,hogy végig kiséred a halálát!(nem is tudzs rajta segíteni)Öreg volt már nagyon,megérte a hörcsögök öregkorát!Nagyon sajnáltam őt! :oops: :cry: :cry:

Becsi!
Remélem megoldodott végleg a füles gondotok! :!:

A buli egész jól sikerűlt Rolinak,majd teszek fel képeket!Nállunk nagy hó esett és már 2 napja,hogy nem olvadt el! :lol: Nagyon örülnék neki,ha megmaradna végre,legalább karácsonyig! :D :wink: :!:
Mi is ma vesszük a fát!Bemegyünk az AUCHANBA állítólag ott most ólcsobb a NORMAND fenyő!Majd meglátjuk! :wink: :roll: :!:

szép napot sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Szerintem megint nem sikerült a lényeget leírnom:
Szerintetek mikortól hagyhatom, hogy Didri miután szopizott, a cicin maradjon, vagy azon aludjon el?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?