Na, hát fogyásban nekem is van még teendőm bőven, de most decemben szünetelek!
Már 10 kiló lement, még egy 10-est akarok leadni januártól, úgy 3 hónap alatt, aztán jöhet a ketteske-projekt!
Közben voltunk dokibácsinál, nagyon jó fej! Mindenkinek ajánlom, akinek a XVI. kerület útbaesik, és szüksége van igazán jó gyerekorvosra, aki házhoz is megy!
Először is alig voltak a rendelésen, mikor odamentünk, senki nem volt, csak bent voltak a rendelőben. Kb. 5 percet kellett várni, de voltak játékok, így Lolo jól elvolt. Két dolog miatt mentünk: a szörcsögés és a nunus. Utóbbira azt mondta, hogy valószínűleg vágni kell, de nem sürgős, mert 2 éves kor körül szokták megcsinálni. Azt mondta, nem szabad elhanyagolni, mert fertőzésekhez vezethet, de nem is nagy gond, mert soha nem teljesen fedi a nyálkahártya a hüvelyt, mindig van egy kis tisztulási lehetőség. A szörcsögéssel kapcsolatban meg nagyon alaposan megvizsgálta Lolo légzőszerveit, és olyan jól navigált, hogy hogy fogjam, hogy Lolo meg se nyikkant. Tigrises sztetoszkópja van, és nagyon türelmesen bánt a csajszival!
Szóval jól sejtettem én, hogy nem nátha, a doki is azt mondta, hogy először is ez a gyerek nem beteg! Viszont meg van nagyobbodva az orrmandulája, attól szörcsög meg horkol. Mondta, hogy nem véletlen, hogy nem tudok leszívni semmit. Írt fel orrcseppet, és azt javasolta, hogy vigyem levegőre sokat, és alváshoz tegyek az ágya fölé egy vizes lepedőt, mert a hideg pára nagyon sokat segít. És ha a esetleg náthás lenne, akkor a fülére nagyon figyeljünk, mert a mandulája miatt könnyen lehetnek szövődmények. Amíg a receptet írta, Lolo folyamatosan magyarázott neki, nagyon jó kedve volt.
Aztán megbeszéltük, hogy ha gond van, hívhatjuk nyugodtan házhoz is.
Egyébként nekünk azért ajánlották ezt a dokit, mert a mi gyerekorvosunk mindenre rögtön antibiotikumot ír, és iszonyúan sokan vannak a rendelésén, házhoz meg nem nagyon megy... Ez a dokibácsi magánban rendel, de nagyon szeretik, mert borzasztóan lelkiismeretes, és az az alapelve, hogy minden gyerek alapvetően egészséges, csak ha néha valami gond van, azt kell orvosolni.
Viszont a sebészetet sajnos nem ússzuk meg, mivel beutalónk van, a gyerekorvosunk fogja kérni a leletet.
Na mindegy, majd rászánom magam és elmegyünk, max. ha nagyon sokat kell várni, otthagyjuk a fenébe...