Sziasztok.
Egyszer már írtam ide. Nekem csak jó tapasztalataim vannak vácról.
A nagyobbik lányomat egy olyan kórházban szültem, ahol a vajúdást is végig kellett feküdni, senki rám sem nézett, aki meg rámnézett az sem volt a legkedvesebb. A szülőszoba ott úgy nézett ki, hogy 4 ágy függönyökkel elválaszva. Fájdalomcsillapítás ott nem volt.
Ellenben vácon.. Bényinél szültem, -aki habár tényleg hadar és kissé fejetlennek látszik nála minden-, a legjobb orvos akivel valaha is találkoztam. A szülésznők tündériek. + db egyágyas szülőszoba van. Mindegyikben bordásfal és külön-külön labda. 3 féle fájdalomcsillapító közül választhattam ( volna, ha lett volna rá idő.
). Mivel túlhordtam a lányomat indították infúzióval. A legelső szülésem 14,5 órás volt. MOndván nem szólnak bele csak ha kell. A végére nem is emlékszem anniyra fájt.
De itt 4 óra alatt megszültem a második babámat. Mivel egy héttel előbb be kellett feküdnöm, statisztikát vezettem arról, hogy kb milyen "gyorsan" szülnek itt a kismamik. A tapasztalat az volt, hogy max 6-8 óra. Többet nem hagyják szenvedni sem a mamikat sem a babákat. Ez nem azt jelenti, hogy utána császár.
Szülés után a párom átmehetett a lányunkal a csecsemőellátóba, ahol a picurt ellátták, míg engem összevarrt a doki. Jelzem olyan ügyes, hogy miután elmúlt az érzéstelenítő hatása, akkor sem fájt a gátmettszés hely. Sőt még ülni is tudtam.
2 órát voltunk lennt 3-an a babával.
A csecsemősökről is csak jót tudok mondani. Vannak ott is olyanook akik morcosak. Lehet épp mindenkinek jó napja volt azon a 4 napon. Amikor akartam és a baba is akarta velem volt. Szinte csak akkor adtam ki, mikor zuhanyoztam, vagy elmentem a büfébe. Éjjel is velem lehetett. Ha beindult a tejci nem tápozzák a babákat. Ha fejtek tejet azt adják.
Mikor bejött a nagylányom látogatni, megengedték neki, hogy megnézze közelről is és megsimogassa a kis fejét.
Persze csak egy kis ideig nem órákra.
MIndent adnak ami a babának kell. Sőt még betétet is adnak.
Bényi minden nap végigjárta a kismamáit ellenőrizve, hogy hogy vannak, hogy boldogulnak. MIndenkihez volt egy-két kedves szava.
Szóval kívánok minden szülés előtt lévő kismaminak ilyen pozitív tapasztalatokat, amilyen nekem volt augusztusban.