Új privát üzeneted érkezett!

Szia Pocok!

Én ha minden jól megy kicsivel előtted szülök, akkor tudok bővebbet mondani. Melyik dokihoz jársz? Eddig nem rosszak a tapasztalataim, de hát úgyis a szülés élménye lesz majd a meghatározó. Mindenkinek más az elvárása, én nem bánnám, ha egy kicsit alternatívabb lenne a szülészet. De a dokim az rendes. Az elsőt hol szülted?
Zita

Kép
Kép
zitab

Sziasztok.
Ha minden jól megy én is Pocok előtt fogok szülni, méghozzá a jövő 7en. Már nagyon izgulok, de utána szívesen megosztom veletek az élményeim.
Sziasztok
kicsi lány

Sziasztok!
Irtam már ebben a topicban, akkor orvost kerestem éppen. El is mentem Kondérhoz Gödre, de nem voltak jó tapasztalataim. Kicsit fura volt nekem, lehet, hogy nem voltam neki szimpi, esetleg más lehet, mert itt mindenki azt irta róla, hogy milyen jó. Szóval, én "menet közben" kényszerültem orvost váltani, és reméltem, hogy szivesen lát, de nem ez volt az érzésem, megvizsgált, megnézte az UH-t, aztán előadott egy dumát, hogy mikor kell majd és hova mennem vizsgálatra, de pl. nem adott beutalót az AFP-re, mert szerinte azt nem neki kell! És nem számolta ki, hgy akkor mikor is kéne mennem, pedig van egy hét csúszás a baba korát tekintve, és eddig mindig más eedmény jött ki. És most lehet, hogy már 17 hetes vagyok, de ezt senki nem mondja meg, és ebbn az esetben ugye, nem lesz jó az AFP eredmény, ami újabb idegeskedéssel, és szaladgálással jár. Ja, és ezért el mert tőlem kérni 7 ezer forintot.
Bocsi, hogy igy dühöngök, de forr az agyam, mert nagyon nehezen oldom meg egy kisgyerek mellett ezeket a vizsgálatokat, és még mindig nincsen normális orvosom. Vagy én vagyok túl érzékeny?

adaka

Szia Szilvi!

Én nem ismerem ezt a dokit, de most amikor bennt fekütem a mellettem fekvő az ő terhese volt és nagyon mérglődött, hogy felé se néz. Tudom, hogy nagyon népszerű, de attól még lehet, hogy neked nem szimpatikus. Mindenki mást vár egy dokitól és az lenne az ideális, ha mindenki meg tudná találni azt aki neki jó. Egyébként az én dokim is mindíg a magánrendelésre hív, de ott nem írhat beutalót, egyébként is valamiért az a mániája, hogy írjon a védőnő vagy a háziorvos. Na mármost ezek közül egyik se ír, ezért mindíg el kell mennem külön pénteken a terhestanácsadásra a váci rendelőbe és ott megírják nekem a beutalókat. Nekem se számolta ki egyszer se a szülés időpontját, én számoltam ki itt a babaneten és mindíg tőlem kérdezi hány hetes is vagyok. A 18 hetes UH-on a doki aki csinálta azt kérdezte, hogy mikorra van kiszámolva a szülés, azt kellett volna mondanom, hogy semmikorra. De akkor engem gondol hülyének. AZ az igazság, hogy nem nagyon vannak illúzióim a nőgyógyászokról, én még nem találtam olyat akiért hú de oda lennék. Legfeljebb csak a többivel még több gondom lenne. Az első terhességem idején a 4-5 hónap tájékán egy olyan dokit hagytam ott akiért rajongtak a szülő női, de nekem egyáltalán nem volt szimpatikus. Ha gondolod próbáld meg az én dokimat a Bényit. Róla is mindenki jót mond, a fentiektől eltekintve odafigyelős és képes emlékezni az emberre. Beutalóért pedig menj be a terhestanácsadásra az sztk-ba. Minél előbb. Az AFP-t én magánúton intéztem, mert a korom miatt elmentem vérből történő Down kockázat elemzésre és ott levették azt is.
Zita

Kép
Kép
zitab

Szia Zita!
Hát, lehet hogy én várok el túl sokat. De az előző doki nénim mindent nagyon pontosan számon tartott, és ezek után nagyon furcsa ez a kissé "lazább" kezelés. Szóval, biztosan rendes ez a doki, de mégis felháborit, hogy rám néz és azt mondja fizessek, de cserébe nem sokat kinál. Azért nem tudom, hogy hány hetes vagyok pontosan, mert a baba valószinűleg nem akkor fogant, amikor a vérzés alapján illene neki. Ő egy ilyen kis renitens :) Ma egyébként a Bényi rendel itt a dunakeszi Sztk-ban, úgyhogy megyek, és megnézem, szimpatikus-e.

adaka

Sziasztok.

Vannak ilyen napjai a kondérnak, de elmondom, hogy most született gyereke, és kicsit problémás az élete, de nagyon aranyos. Higyjétek el, nekem is voltak ilyen problémáim vele, de legközelebb menj a pároddal, és rögtön tudja, hogy hogy kell beszélni, és igen is oda kell figyelnie. Beutalót meg tényleg nem adhat magánrendelésen.
Én is ennyi idős voltam, amikor váltani akrtam, pont ezekért, és legközelebb a férjem is bejött megnézni a babát, és azóta a szívét lelkét kiteszi értünk. Próbáld meg te is ezt a verziót.
Pedig én is sokat várok el egy orvostól.
És nekünk se stimmelt egy hét se. Nekem avédőnő számolta ki a szülés dátumát.
kicsi lány

Sziasztok,

Én is a váci kórházba fogok szülni.Nekem junius 1 -én egy 7hetes magzatomat vesztettem el,akkor ott az osztályon 5 nap alatt áttanulmányoztam az orvosokat ki mennyire volt emberi.Végül Szaniszló Zsolt mellett döntöttem,ő fejezte be a műtétet.Nagyon rendes és mivel fiatal,még vannak emberi érzései,nem úgy mint egyeseknek.Persze kinek mi jön be.Én nem vagyok zacskóstej amit félredobnak a szalagról,mint egy gyárban.
Most ismét terhes vagyok,11 hetes, és csak ajánlani tudom mindenkinek,mert nagyon vigyáz rám és bármi problémám van azonnal válaszol. :D
3bianka

ll
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.15 11:37-kor.
Vendég

Sziasztok!
Virág:
Akkor te Feketénél,vagy Szaniszlónál szültél?
Mennyit kért a szülésért?
Akkor nem lehet velem a baba szülés után?
Apás szülés csak akkor lehet ha ő is részt vesz a szülésfelkészítő tanfolyamon?
Utána az orvosod mit mondott amikor bement hozzád és látta hogy nem vagy elégedett?Ez van és kész?
Én úgy hallottam,hogy sokat császároznak ott,vagy sokszor beindítják a szülést.Igaz?
Látogatókat hol fogadtad?Szülésznőd aranyos volt?
Na most kezdésnek ennyi kérdés! :oops:
Köszi a választ előre is :D
3bianka

Sziasztok!

Virág! Te szülnél még egyszer Vácon? Nem lehetett tiltakozni a kikötés ellen? Ez rémesen hangzik, 30 évvel ezelőtt az anyukámat kötötték ki! Én hallottam ezt amikor bennt feküldtem, de abban reménykedem, hogy ha nem engedem nem csinálják.
Sajnos azt is láttam, hogy ha valaki túllépi a terminust hamar indítanak! Ebből aztán könnyen lesz császár.
Szilvi! Megnézted a Bényit? Bár amiket a Virág írt az újszülöttosztályról, meg azért ez a kikötés se semmi, jobban jársz ha más kórházat keresel.
Zita

Kép
Kép
zitab

Sziasztok.
Én most szültem meg a gyönyörű hatalmas kislányom. Nekünk is császár volt, mert farfekvéses volt.
Tapasztalataim:
én Kondér Bélánál szültem, és nagyon odafigyelt. még arra is figyelt, hogy a varrat, a seb helye később se látszodjon.
A kislányom velem sem lehetett velem, pénteken szültünk. És csak szombat este láttam először, mondván friss a seb nem szabad. nekem a nővérekkel semmi bajom nem volt,de a csecsemős nővérekkel nekem is meggyűlt a bajom. Mondjuk én már korán reggel kihoztam tölük a babát, hisz ott hidegebb volt mint nálunk a korteremben. Én nagyon féltettem őt, hogy megfázik. Ez persze senkinek sem tetszett. A rendszer az lett volna, hogy minden szopcsi előtt elvinni leméretni, és utána eteni, de olyan huzat volt a folyoson,hogy én ritkán vittem el leméretni. Hétfőtől már csak a kötelező nagy vizitre adtam le szegényt, de nem is akarták visszaadni, mondván, hogy ne akarjam elvinni, amikor most alszik.
Ezen úgy felhúztam magam, hogy azonali hatályal el hoztam a babát. Egyszer kértem, hogy etesék meg este, akkor állítólag meg etették, de a gyerek egy óra múlva kegyetlenűl sírt, hogy éhes. szopcsiztunk, majd el is aludtunk. A nővérek pedig folyamatosan beszóltak mindenkinek, és lelkileg bántottak mindenkit.
Nálunk a szülés apás volt még a császárnál is ott állhatott a műtőajtóba. Megfoghatta a babát, fényképezhette, meg amit szeretett volna.
Nálunk az orvos beszélt a csecsemősőkkel, hogy nem egészséges amit csinálnak, ennek hatására még rosszabb lett a helyzet, de a végére megértették, hogy akkor sem lesz ott a baba.
Látogatás még érdekesebb volt, hisz a babát csak az erkélyről nézhetnék meg a hozzátartozok, még a saját apja sem foghatja meg a gyereket a korházba, és a korterembe sem jöhet be hozzád. Vagy a huzatos folyoson beszélsz vele, vagy az előtérbe, ami még huzatosabb. Szóval katasztrofális a helyzet, a szabályok pedig elviselhetetlen....
Ha van kérdésetek szívesen válazolok.
kicsi lány

Sziasztok!
Jézusom!Ezeket olvasva nagyon ideges lettem...
Tényleg létezik ez a lábkikötős módszer ma!? Zita, ha oda kerül a sor, ne hagyd magad, szerintem ez embertelen! Nekem az első szülésnél is meginditották, és a mai napig rosz élmény, pedig nem lett belőle császár, de még igy is félve gondolok rá, hogy megismétlődhet. Pedig a többi körülmény sokkal jobb volt, mint amit irtatok.

Igen, megnéztem a Bényit, és elvileg most már nála leszek, de ugy látom, hogy futószalagon mennek nála a kismamák, olyan rengetegen vannak. Pár kérdést feltettem neki, és olyan hadarva és gyorsan válaszolt, hogy mire felfogtam volna, addigra már kint is voltam...
Én most már komolyan nem tudom, mit csináljak, lassan húsz hetesen nem nagyon tanácsos ugrálni, szerintem, de nagyon nyugtalanit, amit irtatok.

adaka

Sziasztok!

Hát az a helyzet, hogy mindezeket olvasva én eléggé megijedtem. Az első babámat egy nagyon jó helyen szültem, ahová sajnos most nem lehett mennem és így kényszerültem Vácra. Azt gondoltam olyan sokkal rosszabb nem lehet mint egy átlag, nem túl bababarát pesti kórház és örültem, hogy legalább közel van. Elkezdtem hát keresni egy másik kórházat és úgy néz ki, hogy találtam egy dokit a Szt. Imrében aki vállal.
Szilvi!
A Bényinél tényleg futószalagon vannak a kismamák, mikor bennt feküdtem hatból négy az ő anyája volt, de ennek ellenére elég jól képben van mindenkivel. Én őmiatta maradnék, de ezek a körülmények! Szerintem Te most még, ha van ismerősöd válthatsz, én az elsővel 5 hónaposan váltottam. Még van annyi időd, hogy megismerjen egy új doki.
Zita

Kép
Kép
zitab

jjj
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.15 11:38-kor.
Vendég

Sziasztok!
Zita! A Szt. Imre nagyon jó, csak nagyon nagy már a zsúfoltság. Melyik dokinál leszel? Én ott szültem, de a távolság miatt nem mertem másodszorra bevállalni. Még mindig tanácstalan vagyok.

A szoptatás részétől nem félek, a lányom még most is szopik, pedig elmúlt két éves. Csak a szülés része aggaszt, egyszerűen csak szeretném, ha emberként bánnának velem. Már gondoltam arra is, hogy dúlát fogadok.

Jövő héten megyek uh-ra talán már megtudjuk, hogy fiú, vagy lány.

adaka

Sziasztok!

Hát a távolságtól én is félek. Főleg, hogy rettentő rossz egész Budapesten átatutózni. Az Tibikémet a Kútvölgyiben szültem, szerencsére hajnalban mentünk. Szerintem jó ötlet dúlát fogadni, ő majd tudja képviselni az érdekeidet. Nekünk most kislányunk lesz, a férjem nagyon szeretné ha Eszter lenne.
Szerencsém van, hogy a szülésznő egy nagyon jó barátnőm barátnője, amúgy nem vállalt volna el a doki. Fülöp doktor.
Voltunk megnézni a szülőszobákat. Szép volt. Bár úgy tudom a szülőszobák itt is szép újak, csak ezek szerint a hozzáállás még régi. Azt tudom, hogy Vácon a három szülőszobára egy vajúdó labda van. A terhestornán mondták.
Zita

Kép
Kép
zitab

kk
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.15 11:38-kor.
Vendég

Sziasztok!

A terhestornán azt mondták, hogy az ÁNTSZ nem engedélyezte a kádat, pedig más pesti kórházakban is ilyen van.
Én még egy dokival sem tudtam igazán jó kapcsolatba kerülni, lehet, hogy még nem találtam meg az "igazit". Én valaha szülésznő voltam és eléggé fenntartásokkal vagyok a nőgyógyászokkal szemben. Inkább olyan szülésre vágytam mindíg ahol nem a doki a főszereplő. A 20 éves koromban szerzett élmények miatt sokáig szó szerint rettegtem a szüléstől.
Zita

Kép
Kép
zitab

Sziasztok!
Zita! szép nevet találtatok :wink: . Talán a héten kiderül, hogy mi lány vagy fiúnevekben gondolkozzunk.

Egyébként kérdeztem már a múltkor: az uh. hogyan megy ott az Sztk.ban? Előszor sorba állsz a nőgyógyászaton, hogy adjon beutalót, aztán meg az uh-nál? Mi van, ha felvételt szeretnél? Vinni kell kazettát, vagy cd-t?
Egy hét múlva megyünk megint a Bényihez, rá akarok kérdezni nagyon sok mindenre, és ennek függvényében döntök majd. Ha megint nem lesz rám ideje, akkor lehet, hogy megint orvosváltás? Nem ciki ez lányok?

adaka

Sziasztok!

Szilvi! Én eddig még amikor orvost váltottam, mindíg kórházat is váltottam, pont azért mert féltem, hogy ciki lesz találkozni. De ha úgy érzed nem figyelt rád, akkor fel sem fog tűnni neki, ha már nem mész hozzá.
Az UH-ra én úgy mentem, hogy pénteken az ő UH rendelési idejében. Azt hiszem 10-12-ig van ott. nem kellett beutaló csak a kiskönyvem. Volt olyan, hogy helyettesítették, mert szült, de a helyettes is megcsinálta. A felvétel nem tudom, hogy megy azt nem kértem. Igazából bárkinek meg kell csinálnia, mert amúgy is ide tartozunk.
Egyébként nyugodtan addig kérdezgesd a Bényit amíg úgy nem érzed, hogy mindenre választ kaptál. Igaz, hogy gyorsan beszél, mintha türelmetlen lenne, de nem az, csak ez a stílusa. Kicsit az is fura, hogy tegez. De mindíg mindent addig mondott amíg csak kérdezgettem. Nekem nem is ővele volt problémém, csak a kórházzal.
Zita

Kép
Kép
zitab

Sziasztok!

Azt olvasom, hogy a körülményekkel nem vagytok (voltatok) megelégedve a váci kórházban.

Csomádom lakunk és szülészt keresek.
A Szaniszló és a Bényi dokik, akiket említettetek, doki téren ez nekem elég is. Valszeg én is a Szaniszlóhoz mennék először.

De milyenek a körülmények???
Nem újították fel a szülészetet a kórházban?

Még a kistarcsai Flór Ferenc kórházban gondolkodom...

Kép
*sacka

Sziasztok!

Boldog karácsonyt!
Sacka! Ha egy kicsit visszaolvasol láthatod, hogy a körülmények alatt főleg az ott dolgozókra, az ottani szokásokra gondolunk. Egyébként a szülőszoba fel van újítva, bár az osztály nem. A nőgyógyászaton feküdtem, a mellékhelyiség átlagosan rémes, mint a legtöbb régi kórházban. Se papír, se szappan, a zuhanyzóban egy kádban valami rémes lé úszkált.
De hiába szép a szülőszoba ha kikötik a lábad a kitoláshoz, és a csecsemősnővérek olyanok ahogyan a többiek leírták.
Zita

Kép
Kép
zitab

Sacka, én csak ajánlani tudom neked a kistarcsai kórházat. Remek a szülészete a dolgozók is nagyon jók. A csecsemős osztályon alapítványi 1 és 2 ágyas szobák vannak valamint még két 6 ágyas. A baba mindíg veled van. Kedvesek, segítenek. Nem csalódtam, sajna mi elköltöztünk, de én visszajárok oda a dokimhoz és nagyon remélem, hogy a kistesót is majd, ha jön, ott hozhatom a világra.

Ha bővebben érdekel a kistarcsai dolog, nézz be hozzánk, a Kistarcsa Flór Ferenc Kórház topikba.

Üdv.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Én még új vagyok itt, nem ismerek senkit, de már régóta olvasgatlak titeket.Remélem csatlakozhatok hozzátok :lol:
Az én problémáma következő: Jelenleg Várpalotán lakom Veszprém megyében.29 hetes kismami vagyok. Januárban vagy február elején tudunk Dunakeszire költözni, mert még a lakásunkban laknak :(
Nem tudom arrafele hogy megy ez, de muszáj orvost váltanom, hiába vagyok elégedett az enyémmel Kesziről nem jöhetek szülni ide 120km-re.Szerintetek elvállal vmi doki még így a finishben???
És milyen orvost ajánlatok??????Amúgy március 3.-ára vagyok kiírva.
Nem tudom mitévő legyek:( Ez lesz az első babánk és a lehető legjobbat akarjuk neki!
Kérlek segítsetek!!!
Előre isköszönöm a hozzászólásokat!!!
Viki
dné viki

Szia Viki, küldtem privit!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Én is Vácon fogok szülni Kondérnál. Szeretném megkérdezni, hogy kell e vinni a kórházba valamit a babának, ruhát, pelenkát, popsitörlőt vagy ilyesmit?

Köszi

Ildi
Vendég

Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
maci1981

Szia Ildi!!

Nem kell vinned semmit, mindent adnak. Kapsz majd háromféle ajándékcsomagot bent, abban lesz pelus meg ilyenek, ha mégis kellene. Én csak kis kesztyűt teszek be a kezére, hogy ne kaparja össze magát. A hazahozós cuccot meg összerektam apának, csak az utsó nap hozza be.

Böbi

Böbi

Kép

Kép
bosek

Kedves Böbi!

Nagyon szépen köszönöm az infókat! A hazahozós cucc már nálunk is készen áll, és én is úgy gondoltam, hogy majd ha jövünk haza akkor hozza apa, így is lesz elég cuccom!

Te kinél fogsz szülni?

Mégegyszer köszi!

Ildi
Vendég

sziasztok!
Little.
Remélem neked is olyan jó emlékeid lesznek Kondérnál, mint nekem voltak nála. Nagyon rendes volt, és sokszor bejött. Szóritok nked is. Mikorra vagy kiirva??
Én még ajánlanám a babáknak a sapikát is, mert mikor mi voltunk, a folyósó nagyon huzatos volt.
kicsi lány

Kicsi lány!

Köszi, hogy szorítasz! És köszi a tippet sapi ügyben! Február 14-re vagyok elvileg kiírva.
Azt még meg akartam kérdezni, hogy hogyan történik a látogatás? Meg van szabva, hogy hánytól-hányig jöhetnek a látogatók? A folyosón találkozhat az apuka a babával? És a nagyobb tesó is jöhet látogatni?

Köszi

Ildi
Vendég

Sziasztok.

Egyszer már írtam ide. Nekem csak jó tapasztalataim vannak vácról. :) A nagyobbik lányomat egy olyan kórházban szültem, ahol a vajúdást is végig kellett feküdni, senki rám sem nézett, aki meg rámnézett az sem volt a legkedvesebb. A szülőszoba ott úgy nézett ki, hogy 4 ágy függönyökkel elválaszva. Fájdalomcsillapítás ott nem volt.
Ellenben vácon.. Bényinél szültem, -aki habár tényleg hadar és kissé fejetlennek látszik nála minden-, a legjobb orvos akivel valaha is találkoztam. A szülésznők tündériek. + db egyágyas szülőszoba van. Mindegyikben bordásfal és külön-külön labda. 3 féle fájdalomcsillapító közül választhattam ( volna, ha lett volna rá idő. :D ). Mivel túlhordtam a lányomat indították infúzióval. A legelső szülésem 14,5 órás volt. MOndván nem szólnak bele csak ha kell. A végére nem is emlékszem anniyra fájt. :( De itt 4 óra alatt megszültem a második babámat. Mivel egy héttel előbb be kellett feküdnöm, statisztikát vezettem arról, hogy kb milyen "gyorsan" szülnek itt a kismamik. A tapasztalat az volt, hogy max 6-8 óra. Többet nem hagyják szenvedni sem a mamikat sem a babákat. Ez nem azt jelenti, hogy utána császár. :)
Szülés után a párom átmehetett a lányunkal a csecsemőellátóba, ahol a picurt ellátták, míg engem összevarrt a doki. Jelzem olyan ügyes, hogy miután elmúlt az érzéstelenítő hatása, akkor sem fájt a gátmettszés hely. Sőt még ülni is tudtam. :)
2 órát voltunk lennt 3-an a babával.
A csecsemősökről is csak jót tudok mondani. Vannak ott is olyanook akik morcosak. Lehet épp mindenkinek jó napja volt azon a 4 napon. Amikor akartam és a baba is akarta velem volt. Szinte csak akkor adtam ki, mikor zuhanyoztam, vagy elmentem a büfébe. Éjjel is velem lehetett. Ha beindult a tejci nem tápozzák a babákat. Ha fejtek tejet azt adják.
Mikor bejött a nagylányom látogatni, megengedték neki, hogy megnézze közelről is és megsimogassa a kis fejét. :) Persze csak egy kis ideig nem órákra. :)
MIndent adnak ami a babának kell. Sőt még betétet is adnak.
Bényi minden nap végigjárta a kismamáit ellenőrizve, hogy hogy vannak, hogy boldogulnak. MIndenkihez volt egy-két kedves szava.
Szóval kívánok minden szülés előtt lévő kismaminak ilyen pozitív tapasztalatokat, amilyen nekem volt augusztusban. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

A látogatási idő meg akkor van amikor jönnek. :D Bár pl extrém időben gondolom nem számítotok látogatókra. PL hajnali 5-6 meg este 9-10 :) De egész nap jöhetnek. Azt hiszem este 7 a látogatási idő vége, de volt akinél 9-ig voltak.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Remélem segítettem valakinek. Ha valami kérdés van még írjatok pü-t. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!
Pattogobolha! A látogatók bejönnek, vagy nekünk kell kimenni? Szerinted, ha én végig, az első perctől kezdve azt akarom, hogy nálam legyen a pici, akkor abba is belemennek, vagy "pihenjen anyuka" felkiáltással elviszik, és másnap betápszerezve visszahozzák? A legtöbb helyen ugyanis ez a szokás, és a rooming-in csak duma...

adaka

sziasztok!

Little!
egy napra vagyunk kiirva
:D :D

Én a lányomat a nyirőben szültem,ott a kutya nem foglalkozott az anyukákkal.
Sogórnőm tavaly júniusban szült vácon,és nem voltak extrém rossz tapasztalatai.

Én úgy be vagyok tojva csajok,az elsőnél legalább nem tudtam mire számitsak

:D :D (pedig nem volt rossz élmény a szülés,csak nagy súllyal született a csajszim4220gr),most azért bizom kicsit kisebb lesz Peti baba.

:D :D

Mondjuk én fogadtam szülésznőt,mert az nekem az elsőnél is nagyon bejött hogy ott volt végig,igaz a dokim is jött rögtön amikor kellett,illetve közben is sokszor.

KépKép

KépKép
pilchard

Pattogó!

Nagyon szépen köszönjük, hogy leírtad a tapasztalataidat! Végre olyan, aki azért meg volt elégedve.
Bár én már úgy vagyok vele, hogy azt a pár napot, akármilyen rossz is, csak kibírom valahogy.
Egyébként én a nagyobbik fiamat az uzsokiban szültem, ott este 10-kor elvitték a babát, és csak reggel 6-kor adták ki. Éjjszaka ha felébredt, akkor cukrosvizet adtak neki, hacsak az anyuka nem fejt le tejet, és adta oda a csecsemősöknek. Ettől függetlenül az én fiacskám 16 hónapos koráig szépen szopizott, és nem is akart cumisüvegből semmit meginni.
Minden attól függ, hogy ki mit vár el egy kórháztól. Nekem nincsenek nagy igényeim, csak rendben kijöjjön a bébim, aztán itthon úgyis úgy nevelem, azzal etetem amivel akarom illetve tudom.

Pilchard!

Te is Vácon fogsz szülni? Kinél? Akkor lehet, hogy személyesen is fogunk találkozni!
Hát én is nagyon félek. Az az igazság, hogy fogalmam sincs, hogy milyenek azok a fájások, mivel az elsőnél nem voltak. Ugyanis ott a 39. héten bementen ctg-re, és valami nem volt okés, úgyhogy benttartottak, és mivel faros volt a baba másnap császárral szültem meg. Úgyhogy nekem ez most olyan lesz, mint az első szülés, mivel a doki azt mondta, hogy megpróbáljuk simán megszülni.

Ildi
Vendég

Sziasztok.

adaka: A benti folyosóra nem jöhetnek látogatók. Elméletileg. Mikor mentünk haza a párom, meg a barátnőm ott vártak minket. A kinti erkélyre ki lehet menni. Oda nyílnak a szobák. A szabály az, hogy a szobákba tilos a bemenet. De a kiskocsit odatolhatod egészen az ajtóig. :D Mondjuk én melegben szültem, és nyitva volt az ajtó, így közel mehettek hozzá. Sőt a mellettünk lévő szobából ki is vitték az erkélyre a babát és az egész nap ott tanyázó család körében volt.
Az első éjszaka nem hozzák ki a babát mondván pihenjen az anyuka, De utána kikérheted. Kiadják. Ha nem kéred ki az sem baj, mert hajnali 4-kor hozzák ki őket frissen fürdetve éhesen. :D A lányom jött mindíg elsőnek, mert felkiabálta a többieket. :lol: Nem tápizták túl őket. Csak azokat etették be akik anyukájuknál nem egész nap volt és nem volt még tejecske. Nyilván én sem hagynám éhezni. Amikor beindult a tejcsi onnantól nem kapott tápit. Max vizet, de nem kellett neki. :)
Na megyek mert felkelt a picur. Sziasztok.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!
Little!

Irok egy püt!

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Én nem szültem Vácon, viszont volt egy missed abom. Ami feltűnt. Senki nem kérdezte szültem-e már (ugye nem mindegy van-e laminária vagy nincs), és nem vették le a vcsoport vért, mert ugye a kiskönyvben benne van (előző terh. kiskönyvét persze nem vittem, férjem ugrott haza, de mire kitoltak akkor ért oda...). Egyébként Fekete műtött, utána sokáig véreztem. Ahhoz képest, hogy kicsi kh, nagy volt a káosz meg fejetlenség. Uh-t nekem kellett kérnem, lazán elhitték, ami a beutalómon volt. A zárómon pedig totál más szerepel, amiért több pontot/pénzt kap a kórház. Azok után akkor sem szülnék ott, ha valami eszméletlen jó doki lenne ott. Egyébként a Szaniszló tényleg emberséges volt, a többi, khm. Elbocsájtó szép üzenet nem volt, "szerencsére" már volt egy vetélésem, tudtam mi a dörgés. :cry:

tjuca

Sziasztok!Én most kapcsolódok hozzátok.14 hetes terhes vagyok,vetélésre hajlamos.Vácon szülök a Bényinél,és Ő mentette meg az előző lányomat mert 20 hetesen megindult a szülésem.Elötte a Dubecz dokinál voltam,20 hetesen megindult itt is,ám ő hazaküldött hogy menyjek haza pihenni.Ennyi a különbség jó és rossz doki között.Akkor a fiam meg is halt.Most is véreztem,a BÉNYI soron kívül behívott,felírt erős gyógyszereket és olyan szinten megnyugodtam,hogy tudom,nála jó helyen vagyok,átölelt,tanácsokkal látott el és szerintem erre van szüksége egy kismamának. :lol:
Remélem nem haragszotok a véleményemért,csak erre mondják,kinek a pap kinek a papné.Sziasztok!!!Ildikó Dunakesziről
mathe ildiko

Sziasztok!

02.01-jén megszületett a kisfiam. Ha bármi kérdésetek van a kórházzal kapcsolatban kérdezzetek nyugodtan. Én Kondérnál szültem, az 5 napos kórházban töltött napon viszont több dokival is találkoztam. Akik szimpik voltak : Ferenczi, Szaniszló, Bényi és persze Kondér.
Vendég

Szia Little!

Gratula a kisbabádhoz, sok örömet és egészséget!

Engem érdekelne, hogy milyen most Vácon szülni. Milyenek a szobák, vagyis hányan voltatok benne, illetve a kicsi veled volt-e egész nap. a látogatók bármikor mehettek megnézni? Kaptál mindent a babához vagy kellett vinned valamit pl. pelus, posikrém. Ja és még valami pólyában vannak a babák? Mert régen abban voltak az én keresztgyerekeim is, arra emlékszem.
Ha van időd a kicsi mellett, akkor megköszönném, ha válaszolnál. Illetve, ha valami érdekes, akkor leírhatod.
Köszi előre is.

Kép
Kép
gyurmi

Gyurmi!

2 ágyas szobák vannak, kivéve a császáros szobákat, amik ha jól tudom 4 ágyasak. Van egy fürdő a "simán" szülőknek és egy a császárosoknak, de azt is lehet bárkinek használni. Egy wc van a zuhanyzónál, és kettő külön, de ezekben olyan szűk a hely, hogy én sikeresen lefejeltem a kilincset. :? A tisztaságuk viszont............. hát nem egy szálloda, az tuti.
A babádat bármikor elkérheted. Első éjjel nem hagyják kint, és utána is csak akkor, ha van elég tejed. Velem végül is csak az utolsó éjjel volt végig kint, előtte amikor már beindult a tejem kihozták éjjel, amikor felébredt és megszoptattam.

Nem kellett semmi se vinni a babának. Adtak 2 ajándékcsomagot, abban volt minden, de álatalában ők pelusozták, mivel úgy működik, hogy amikor kihozod lemérik, aztán szopi után vissza kell vinni megmérni, és addig nem cserélhetsz pelust, mert akkor nem jó a mérés. Aztán amikor újra kihozod, akkor a csecsemősök rendberakják. A bébik pólyában vannak.

Látogatók bármikor jöhettek. Én éppen a látogatási tilalomkor voltam bent, de így is megmutattam a babát az erkélyen keresztül, ha éppen nálam volt, amikor nem volt nálam, akkor pedig a csecsemősök megmutatták a látogatóknak, aztán a folyosón beszélgettünk, addig a babát visszatoltam a csecsemősöknek.

Úgy összességében nekem nem volt semmi bajom a kórházzal, hiszen nem nyaralni mentem. A kaja viszont elég pocsék volt. Volt, hogy a reggelit 10-kor hozták, közben már 1/2 5-kor keltettek, az ebédből pedig egyszer sem tudtam enni, így ha nem hoztak volna valami kaját itthonról éhenhaltam volna. :lol:

A gyerekorvos pedig egy tündér.
Vendég

Hú ez a fél ötkor keltés. Ez Hatvanban is nagyon menő volt, de minek? Tudom akkor lép le az éjjeli műszak, na de ehhez egy kismamának mi köze van?

tjuca

:lol: :lol: :lol: Juca! Itt hajnali 4-kor fürdetik a babákat, és sorba hozzák ki őket szopizni. Egyébként az elsőt az Uzsokiban szültem, ott is 5-kor keltettek. Ott egy nővér jött kelteni, aki olyan finoman jött be,hogy azt hittem, hogy összesz...-rom magam, és csodálkozott, hogy magas lett a vérnyomásunk! :?
Vendég

Little!
Köszi az infókat!
Az mit jelent, hogy visszatoltad a csecsemősöknek a babát? "Bevásárló" kocsikban vannak a picik, vagy külön ágyuk van? Szóval akkor egész nap veled lehet a babád, vagy van olyan, hogy kötelező visszaadni valamikor? És még valami, nem morogtak a csecsemősök, mikor beadtad a babát? Ahol én szültem, ott nagyon nem szerették, ha az anyuka beadta, pedig csak akkor fordult elő valakinél, ha esetleg elment fürödni és nem volt bent a szobatársa, aki figyelhette volna a babát. Jaj, még eszembe jutott valami, hány napig voltál bent?

Kép
Kép
gyurmi

Igen, bevásárlókocsihoz hasonló kis kocsikában vannak a babák, abban is alszanak. Kötelezően csak akkor kell visszaadnod a babát, amikor hajnalban megfürdetik, illetve amikor jön a gyerekorvos. Egyáltalán nem vették rossz néven ha visszavittem a babát. "Sima" szülésnél elvileg 4, császárnál 5 napot kell bent lenni. Mi éppen a 4. napon készülődtünk haza, már megkaptam a zárójelentésemet, felöltöztem, de a gyerekorvos azt javasolta, hogy még maradjunk egy napot, mert besárgult a babám, így még egy napot ráhúztunk.
Vendég

Köszi a sok infót! Ki volt a gyerekorvos?

Kép
Kép
gyurmi

Szia Little.
Én is gratulálok a babádhoz. Még egy kérdés, császárral, vagy simán szültél?
És minde3n nap volt benn a kondér??
És mennyit adtál neki??
kicsi lány

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?