Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lassan eljön az idõ, hogy megszülessen második gyermekünk. Az elsõ babámat nem itt szültem, a másodikat viszont már itt a Kútvölgyiben fogom szülni.
Most szeretnék szülésznõt választani, de igazából ez nagyon nehéz, úgy, hogy senkit nem ismerek.
Ti mi alapján döntöttetek? Sokat hallottam már egy-két szülésznõrõl, hogy mennyire jó volt, persze ez az én magán véleményem, hogy ilyen munkát, ügyeletet, éjszakázást tényleg csak az vállal, aki szereti a munkáját.
Kit javasoltok? És még valami, van tarifája mindenkinek? Ti megkérdeztétek õket, hogy mennyibe kerül?
Várok minden hasznos tanácsot, ötletet, nevet, hogy ne az alapján kelljen döntenem, amit a CTG alatt tapasztalok. Az nagyon kevés idõ.
Köszönök minden segítséget!!!!

dodo
dodo

Szia dodo
Én megmondom õszintén, hogy én az orvosom segítségével választottam szülésznõt. Az árat nem kérdeztem, én az itteni tapasztalatokhoz mérten 10e Ftot gondoltam. Remélem az így rendben lesz.
WG
Névtelen

Egyébként nekem is nagyon közeli az idõpont. írhatnál priviben, hátha összefutunk
wgabriella@freemail.hu
Névtelen

Szia Dodo!
Mi voltunk a párommal felkészitõ beszélgetéseken és ott minden szülésznõvel beszélgettünk. Mi a Várnai Gabi mellett döntöttünk, amit nem bántunk meg. 10eFt-ot adtam neki. Merem ajánlani.Üdv: Zsuzsi
Névtelen

Kedves Dodo,

én Csillánál szültem nemrég. Fiatal, rövid sötétbarna haja van. Nagyon kedves és segítõkész volt. Én nem választottam elõre szülésznõt, mert azt hallottam, hogy mindenki nagyon jó és nekem sem volt elég a CTG hogy jobban megismerjem õket. Annyit tudok még, hogy a legtapasztaltabb nõvért Arankának hívják. Õ egy kicsit nagydarab, szigorú nõ. Állítólag õ a lelkeddel kevésbé foglalkozik, de szakmailag nagyon jó. Nem tudom van-e "tarifájuk". Szerintem nincs. Mindenki annyit ad, amennyit gondol és tud. (NAgyon különbözõ összegeket hallottam másoktól, amikor bent feküdtem.)

Hajrá! Ügyes legyél!

É.
Névtelen

Sziasztok!
Én a második gyereknél választottam szülésznõt, most nem, mert aki nél két éve szültem, az most a ctg-n olyan ellenszenves volt, csak az elõre felfogadott kismamákkal nyájaskodott. Nevet nem írok, mert nem akarom megbántani. Most a harmadik babámnál a véletlenre bíztam, és épp mûszakváltásra estem be. Így két szülésznõt is volt szerencsém kipróbálni az egyórás szülés alatt. A Várnainé Gabi nagyon érti a dolgát, csak kicsit ideges violt, hogy négyujjnyi méhszájjal és pozitiv bsg-vel mentem be 3. gyerekkel, amúgy tényleg rendes volt, bár túl sok teendõt nem hagytam neki. Illetve a babám nem hagyott. Aztán a szülés után egy Éva nevû szõke szülésznõ segített a zuhanyzásban, és õ kísért a kórterembe, csupa kedvesség, szakmailag nem ismerem,érdemes utánajárni.
Móni
Moncsi

a legutóbbi ctgmnél pont Aranka volt egy kismamával és én úgy láttam nagyon alapos és kedves volt, mindenben a rendelkezésre állt.
K
Névtelen

Sziasztok!

Ugyan én már "jó régen" - másfél éve szültem a Kútvölgyiben, de azért sok szempontból olyan, mintha tegnap lett volna. Nekem sem volt fogadott szülésznõm, a NAGY NAP reggelén az éppen szolgálatban lévõk közül választotta az orvosom Várnai Gabit. A fentebb említett Éva (Keszeg Éva, ha jól tudom) nevû is köztük volt, õt is szívesen fogadtam volna, nagyon szimpi volt. Persze Gabi is.
Ami a sztori szempontjából érdekes, az az, hogy a hazatérés napján nagyon megköszöntem neki mindent, és mondtam,hogy ha majd még szülök valamikor, azt is nála szeretném tenni, de csak 5 ezer forintot tudtam neki adni. És ezek után, a 6 hetes kontrollon, az orvosom (Mészáros doktor) örömmel mondta, hogy Gabinak ez mennyire jól esett, és mennyire örült neki. Szerintem ez (is) mutatja, hogy nem pénzcentrikus. Csak ajánlani tudom. Szakmai szempontból is nagyon megállja a helyét, ugyanilyen jókat hallottam még a már említett Éváról, Zachár Erikáról is. De persze mindenkinek más jön be...

Gyors szülést, egészséges babát kívánok mindenkinek, aki még a NAGY ESEMÉNY elõtt áll.

Zsu
Zsu

Sziasztok!

Mindenknek nagyon köszönöm a válaszát, azt hszem sokat segítettetek. Így most van két jelöltem, de még meg kell kérdeznem, melyikük tudna vállalni, illetve nem-e lesznek szabn.
Köszönöm mégegyszer Mindenkinek!!

dodo
dodo

Kati

Van egy alapítványi adószáma a Kútvölgyinek, ha felhívod a szülészetet, ott megmondják, nekem is megvan, de most nincs itt a noteszkém.

Dodo
Egyik ismerõsöm a Rákóczi Áginál szült és õ is nagyon profi, csak õt itt kevesebben favorizálják.

Én Sándor Jánosné Erikánál szültem, nekem sem volt választott, de nagyon kedves és segítõkész volt, õ csinálta a gátmetszést, amibõl nem éreztem semmit sem, és a 2 órás megfigyelés alatt is végig ott volt velem, megitatott, mondta, hogy mindenképpen egyek, ha már bemehetek a szobába, mert kell az erõ, és kikísért a megfigyelés után az elõtérbe, ahol azért beleültem egy idõ után a kis tolószékbe, mert eléggé szédelegtem.

Zsu
Én is a Mészáros dokinál szültem, lassan 1 éve.

üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Van valaki, aki augusztus közepére van kiírva?

üdv.
Névtelen

Sziasztok
Hétfőn jöttem haza a kisfiammal a kórházból. Csupa jó tapasztalattal. A csecsemős nővérek közül talán egy nem volt szimpi de az is segítőkész volt. Lilla csecsemős névszerint ismeri a babákat, a friss mamáknak bemutatkozik és nagyon nagyon segítőkész. A nővérek mindent megtesznek főleg egy Tünde nevű nagydarab fiatal csajszi volt nekem a legszimpibb.
Igazi vizit nincs, bekukkantanak, megkérdezik ugye mindenki jól van, ennyi.
Viszont LOPNAK!!!!
Nagyon figyel mindenki, de még a babás folyosóról is tűntek el dolgok.
Névtelen

És persze a legfontosabbat elfelejtettem.
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Zachár Erika szülésznőnek a sok segítségért és munkáért, aki annyi segítséget adott és akkora szeretettel látja el munkáját.Akinek szülésznő gondja van csak ajánlani tudom. Mindent köszönök
Kriszta
Névtelen

Sziasztok
Sajnálom hogy akadozik ez a topic. Lányok hova lettetek? Mindent tudtok?
Névtelen

Szerintem az utóbbi idők negatív "élményei" vették el a Kismamik, Anyukák kedvét az irkálástól! :-(

Másik névtelen, akit szintén érdekel(ne) a topic, s minden, ami azzal kapcsolatos!
Névtelen

Sziasztok!
6 hete szültem a harmadik babámat a Kútvölgyiben, mindennel meg voltam elégedve maximálisan, egyetlen dolog nem jött be nálunk. A fiam a harmadik napon egyszerűen nem volt hajlandó szopni, előtte nap minden ok, tej beindult, 40gr-ot szopott, aztán másnap egy napon keresztül próbálkoztak a csecsemősök rájönni, mi történhetett. Én is bepánioltam, mert az előző két szülés után ilyen nem volt. Aztán az egyik csecsemős, azt hiszem, pont a fent említet Lilla mondta, szerinte a nagylyukú cumisüveg volt az oka, mert abból nem kellett szívnia, csak ömlött a cukros víz a babám szájába. Sajna amikor nem volt velem (éjszaka, orvosi vizsgálatokkor) biztos állandóan itatták, ha így megtanulta. Szóval egy gyötrelmes nap után aztán csak ráerőltettem a finom anyatejet, és aztán itthon nem kapott mást, muszály volt neki belejönni. Most már hat hét eltelt, és gyönyörűen szopik, kissé hasfájós, de nem vészes, a lényeg, hogy szépen gyarapszik, már mosolyog ránk, hangokat próbál formálni, gyönyörű egészséges baba.Íme ő. De ami a lényeg: Amennyit csak lehet, szoptassátok a babát,amennyit csak lehet, legyen veletek, és ha lehet kérni normális lyukú cumit, amiből szívni kell a vizet, kérjetekl azt. Három éve még volt, nem tudom, ez a visszafejlődés miért van a kórházban.
Moncsi

Próbáltam képet feltölteni, de nem jött össze.
Moncsi

Persze, vannak negativ elmenyek is, de en novemberben a hazamenetelem napjan ott bogtem az eloterben, hogy "brü-hü-hü..., en mar tobbet -nagy valoszinuseggel-, nem jovok ide szulni, pedig olyan jo volt!"
Igy aztan, mivel latogatoba megsem jarhatok vissza (sajnos), szivesen nosztalgiazom itt koztetek!
Apropo, a MAV korhazban minden evben rendeznek csaladi napot -dolgozokkal, anyukakkal, babakkal..., a Budai varban, majusban. Nem lehetne hasonlo nemes hagyomanyt teremteni a Kutvolgyiben is? Rita, Agnes mit gondoltok errol?
Malna
Malna

Sziasztok
Mint fenntebb írtam én 2 hete jöttem haza a kisfiammal és kb másfél év múlva ismét ott szeretnék vendégeskedni)))
Nekem csupa jó tapasztalatom volt, remélem minden így is marad
Kriszta
Névtelen

Azt hiszem, Kriszta, én pont Veled feküdtem egy szobában (köztünk feküdt az idegesítő nő...), csak én egy nappal később jöhettem haza. Remélem, Veletek is minden rendben van, gyermeked kint is szépen gyarapodik, Te pedig azért tudsz valamennyit olvasni, hisz azt nagyon szeretsz.

Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a Kútvölgyi kórház szülészetével kapcsolatban. Korábban olvastam itt elég sok negatívumot a csecsemőosztályról. A tapasztalat egész mást mutatott. Mindenki igazán lelkesen és szakszerűen segédkezett. Ott egyszerűen szeretik a gyerkőcöket, tekintetbe veszik, hogy a frissen szült anyukák megváltozott emocionális állapotban vannak: sokkal érzékenyebbek, némelykor előbukkan belőlük az anyatigris-vonás is.
Lilla mellett a nappalosok közül (bár számomra nem derült ki igazán, hogy van-e csak nappalos/éjszakás csecsemősnővér) Ágit is megemlíteném, aki fáradhatatlanul mutatta meg a köldökcsonk-ápolás "művészetét" minden egyes újbóli kérésre, s türelmesen válaszolt mindenféle kérdéseinkre. Igazán derűs kedélye oldotta a monotóniát.

A szülésznő-választáshoz
Nekem sem időm, sem módom nem volt választani: kislányom 3 héttel a várt időpont előtt gyorsan ki akart bújni erre a világra. Így aztán a CTG és én/mi a vajúdás alatt (ami nagyon-nagyon gyors volt - mindenkinek csak kívánni tudom!!!) kötöttünk ismeretséget. Éppen így Arankával is. Épp műszakváltáskor mentem be a szülőszobába (reggel 7-kor). Végig nagyon kedves volt, törölgette a homlokom, próbált kedvező pozíciót találni számomra. Egy pillanatig sem aggódtam, hogy bármi gond lehet. Nagyon megnyugtató volt a jelenléte. Ő vágott (rábíztam, hogy kell-e), majd olyan jól adta az injekciót (kb. 6-7 helyre), hogy alig éreztem. A varrást meg pláne nem. Külön szólt, hogy majd kérjek fájdalomcsillapítót. a két órás megfigyelés alatt is kedvesen beszélgettünk.
9-re megszületett az én csöppnyi gyönyörűségem, ki most békésen szendereg.
Üdvözlettel
Gabi
GG

Hali Gabi
Jó hogy így egymásra ismertünk, velünk minden ok, lelkesen járunk sétálni. Remélem veletek is minden rendben és a csöpp lánykád szépen szopizik.
Remélem összefutunk még itt is!
Kriszta
Névtelen

Sziasztok
Minden nap benézek és nagyon elkeserítő, hogy ennyire akadozik itt az élet. Kár, szívesen olvasnék és megírnám tapasztalataimat is.
G
Névtelen

Vess fel egy témát és hozzászólunk!
Névtelen

Először is, ezúton szeretnék mégegyszer köszönetet mondani a szülésznőmnek, Zachár Erikának, a sok türelemért, kedvességért, amit Tőle kaptam a vajúdás és a szülés közben. Kár, hogy nem tervezünk több babát, mert annyira szép élmény volt a szülés, Neki köszönhetően.
Mi, a kisfiammal még nincs egy hete, hogy hazajöttünk a kórházból. Mindenkiről nagyon jó a véleményem, mindenki nagyon kedves volt, beleértve a csecsemősnővéreket, dr. Rákóczi Ágnest, akit végre személyesen is megismerhettem, valamint a kíváló orvosomat, dr. Hegedűs Tibort. Aki most fog szülni, annak kívánok sok sikert, és ha valamit nem tud, akkor merjen kérdezni. Én voltam benn éjjel is a csecsemőosztályon, mert ott szoptattam általában éjjel a babámat, és bizony nem egyszerű annyi picurra vigyázni. Úgyhogy bátran kérdezzetek!! Higgyétek el mindenki segíteni fog!
Jó várandóságot, szülést és babázást!!!
Névtelen

Sziasztok!
A múlt szombaton jöttünk haza második kisfiammal a Kútvölgyiből, csupa-csupa szép emlékkel. Képzeljétek, azalatt az öt nap alatt csupa kisfiú született, egyetlen lányka volt csak az osztályon. Ami meglepő volt, az a császármetszések magas aránya. A 18 mamából 11 szült császárral, köztük én is...
A csecsemősök fantasztikusak voltak, mindegyikük mérhetetlenül kedves és barátságos volt.
Ha valami kérdése van valakinek, szívesen válaszolok.
fürgeujjak

Kedves Mindnyájan!
Nagy örömmel olvasom az elmúlt napok leveleit.Jó érzés a megelégedetteket hallgatni.Nem hiszem, hogy akik elégedetlenek voltak, nem volt igazuk, de mégiscsak egy sajátos "szemüvegen" át láttatták az osztályt. Az érzés, amit átéltek, az az övék, nincs jogunk megkérdőjelezni azokat, és az, hogy megosztották velünk, az őszinteségüket, a változtatásra való igényüket mutatja. Bizonyára ez is a javunkat-javatokat szolgálja majd.
/Érdekes, hogy az osztályos szülésznőkről kevés szó esett./
A Máv Kórházas találkozó mintája tetszik, érdemes lehet ezen gondolkozni.
Szeretettel üdvözlök mindenkit: Nováky Rita
Nováky Rita

Akkor, hajra, Kedves Rita, legyen Kutvolgyis talalkozo is!
Meg kellene tudni, mit gondolnak errol az osztaly dolgozoi! A szervezeshez remek forum lehetne ez a topic.
Üdvözlettel:
Akoti
Akoti

Sziasztok!

Én idén márciusban negyedszer szültem a Kútvölgyiben és szerencsére nagyon jók a tapasztalataim. Kép
Mégegyszer köszönöm Várnai Gabi kedves segítségét. Mindenkinek csak ajánlani tudom. KépKép Nagyon kedves volt Tóth doktor, aki nálam Vida doktort helyettesítette. Ettől nagyon féltem, de szerencsére minden jól alakult és Vida doktorral továbbra is nagyon jó a kapcsolat.

Én alapítványi szobában voltam, ami nagyon-nagyon kényelmes, de igazán azoknak tudom ajánlani akik nem az első babót szülik.

Szerintem is nagyon jó ötlet a Kútvölgyis találkozó. Feltétlen részt vennénk rajta.Kép

Mindenkit üdvözlök:
Zsuzsóc
zsuzsóc

Szia Zsuzsó!

Hogy vagytok, szopizik rendesen Liza?

Botond még szopizik, éjjel alszik rendesen, majd elolvaslak a 35 év felettieknél is, ha jól láttam ott is jártál. Én sajna ritkán ülök a gép elé, mert nagyon lefáraszt a két gyerkőc, de majd igyekszem!
üdv!

Sziasztok!

Minden jót mindenkinek, aki a Kútvölgyiben szült és ott fog szülni!

Utólagos köszönet Erzsébet csecsemős nővérnek, aki sokat segitett és az első gyermekem sikertelen szoptatása után most még mindig szoptatom a már majdnem 4 hónapos babámat! Nekem ez nagyon nagy szó!
Bár nem tervezünk több gyermeket férjemmel, ha mégis úgy döntünk, hogy szeretnénk még utódot, mindenképpen a Kútvölgyit fogom választani, bár nekem is Tóth doktor helyettesitette Vida doktort és én nem voltam annyira elégedett, mint Vida doktorral. Ha ismét szülök, Vida dokinál szeretnék! És Várnainé Gabinak is köszönök mindent, sosem választanék mást, csak Őt!

A találkozót én is támogatom, bár nem vagyok bp-i, szivesen elmennék!

üdv: Réka
Walacky

Sziasztok!
A MAV korhazas talkozorol en annyit tudok, hogy ok mindig gyereknap kornyeken rendezik a Budai varban. Ilyenkor adomanyokat is gyujtenek a korhaz alapitvanya szamara.
Malna
Malna

Kedves Rita!
Azt hiszem, igazságtalanság történt beírásomkor: nem említettem külön az osztályos szülésznőket, akik pedig szintén mindent megtettek azért, hogy a kórházban töltött idő - az összes kapcsolódó kellemetlenséggel együtt - ideálisan teljen. Köszönet érte itt és most! A gátkezelések során mindig nagy alaposságot, segítőkészséget és szakszerűséget tapasztalhattam.
Úgy vélem - s ezt mindenkinek megemlítettem eddig -, hogy a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömb Szülészete "nagyon rendben van" (hogy egy kis szlenget is vigyek a csevelybe), ott jó csapat szorgoskodik.
Csak így tovább! Kellemes nyarat, működő/felszerelendő légkondícionálókat és ideális körülményeket kívánok a jövőre!
Üdvözlettel
G.Gabi
GG

Az osztály szerintem átlagosan működik, van jó és rossz.
Szerintem minden jó, kivéve azthiszem Editnek hívják azt a csecsemőst aki teljesen hideget csinál a csecsemőosztályon a légkondival. Amikor beléptem hálóingbe kirázott a hideg, a sok baba meg ott feküdt egy szál badyba. Szerintem ez túlzás.
Osztályos csecsemős mindenki ok, kivéve azthiszem Maczkóné, aki azért veszekszik a beteggel mert nem szólt hogy egy nővérnek mi a feladata
Molnárné Csilla szülésznőt pedig jobban érdekli a pletyka mint a kismamák.
cs

Én legutóbb csalódtam az orvosomban. Azért mentem vissza hozzá, mert újra gyermeket szeretnék vállalni. Nála szerettem volna megszülni, mint ahogy az előzőt.
Nem nála fogom! Miután órákat várakoztam a kórház hol egyik, hol a másik ajtaja előtt, ő rezzenéstelen arccal fejt meg.
Lehet, hogy van akinek ez természetes, de nekem nem.
fiatalasszony

kiváncsi lennék a nevére! Azért bátor vagy én nem mernék ugyanabba a kházba szülni de másik orvosnál.
cs

Hát gondolhatod... most keresek egy másik kórházban egy másik orvost...
(Szívesen fizetek, de ne ő szabja meg, hogy mikor és mennyire legyek hálás)
Egyébként a főorvos úr volt az illető...
fiatalasszony

Árat akkor szabjon, ha számlát is ad róla... :-))
No, de komolyra fordítva: ez undorító. Az én dokim (Mészáros) soha semmi ilyesmit nem mondott, ha adtunk, elfogadta köszönettel, de ha éppen nem, akkor sem éreztetett velünk semmit sem. Őt mindenkinek ajánlom, mert BAROMI rendes.
fürgeujjak

Engem annak idején a Mészáros röntgeneztetett. Nagyon rendes volt velem. Odafigyelt rám. Igazán rokonszenves.
fiatalasszony

Hello!

Közel 6 év tapasztalatával a hátam mögött én is csatlakozom a Mészáros dokit dícsérőkhöz. Tőlem sem kért soha pénzt, sőt, egyszer Szilveszter előtt mentem hozzá, vittem neki egy doboz márkásabb bonbont, és alig akarta elfogadni, és vagy 5-ször megköszönte! A terhesgondozás alatt sem kért soha pénzt, a szülés után annyit adtam, amennyit tudtam, (átlagnál kicsit kevesebbet), és ugyanúgy viselkedett utána is, mint azelőtt. Igazán emberi, rendes doki, már lassan két éve, hogy szültem, de szinte minden találkozás alkalmával név szerint kérdezi, hogy mi újság az "ÁKossal"! Pedig nem két baba születik nála évente! ÉN is mindenkinek csak ajánlani tudom!

Zsu
Zsu

Szeretnék kérdezni. Dr. Mészáros Gábornál fogok szülni. A barátnőm múlt héten adott életet a kislányának az István kórházban. A doki kézzel tágította (egy ideig, míg el nem rúgta magától), amitől még a beszélgetésünkkor is sírógörcs kapta el.
Kérem segítsetek lepontosítani, mi is ez tulajdonképpen? Hogyan tud a doki addig fölnyúni? Nem középkori módszer ez egy kicsit? Mészáros dokiról hallotta-e valaki, hogy alkalmazza? Ha szülés közben bármit is csinál velem a doki, köteles előtte megkérdezni, nem???????

Köszönöm. Úgy megijedtem most.
cinderella

Fruzsi, ne ijedj meg! Én is a K-ben szültem. (Nem MG dokinál) Bízz az orvosodban. Csak olyat fog csinálni, amivel segít neked! Nekem is "felnyúlt" a doki szülés közben, de ez a vizsgálat része volt. Azt nézte így, hogy mennyire van nyitva a méhszáj. Ez nem egy kellemes dolog, de azért ki lehet bírni. Egy foghúzás ennél sokkal rosszabb :-) Brutál módon "tágítgatni" biztosan nem fog. Ilyet én még ebben a kórházban senkitől nem hallottam. Minden rendben lesz! Ne aggódj!

Sok sikert.

Trallala
Névtelen

Fruzsi!

KIZÁRTNAK TARTOM, hogy Mészáros doktor ilyet csinálna! Az egyik legjobb orvos, akit a nővérek, az osztályos szülésznők, és szülésznők is a legjobbnak tartanak! (például: gátkezelésnél megszólalt az osztályos nővér: jaj, de szép a gátsebe! Ki csinálta? Mondom: Mészáros doktor. Erre ő: Gondolhattam volna!) Még gátvarrásnál sem éreztem semmit, szülés közbeni vizsgálatoknál is nagyon óvatos. Abszolút nem a "hentes megoldások híve" (Legalábbis a barátnőim véleménye és személyes tapasztalataim ezt tükrözik.)

MIkor fogsz szülni?
Tudod már a baba nemét? Boldog várandósságot kívánok, és szerintem a legjobb kezekben vagytok! (szakmailag és emberileg egyaránt)

Zsu
Zsu

Drága Trallala és Zsu!

Köszönöm a bátorítást, tényleg használtKép
Én még csak most lépek a 11. hétbe, első baba lesz, akit nagyon várok/várunk.
Csak hát annyi mindent nem tudok, és nyilván más nem is lesz igaz, csak amit majd személyesen átélek. De úton-útfélen rémtörténetekbe botlok, vér itt, reped ott, a szülő nő másodlagos, mindent a gyerekért, szóval lelkileg (nyugodtan tartsatok önzőnek) nagyon félek az egésztől, és magamra gondolok. Életemben egy napot nem voltam kórházban, undorodom attól a zöld köpenytől, a műszerek csörgésétől, az már csak hab a tortán, ha valakiből kikönyöklik a gyereket.. anyukám is rátesz egy lapáttal: majd megtudod, én két napot vajúdtam veled, a kínok-kínját álltam ki... stb...... (Hopp, meg is van, altatásban szülök.)
A fájdalmat meg annyira bírom, mint egy hatéves.
Valaki elmagyarázná nekem milyen egy vizsgálat szülés közben? HOGYAN tud felnyúlni a méhszájba a doki az újjával? Érzi, hogy mekkora? Vagy mi??
Mészáros úr nekem is végtelenül szimpatikus volt (és képzeljétek innen szereztem a babanetről!!!). De egyszerűen annyira féltem azt az arany testemet, tuti, hogy valami olyasmi fog velem történni, ami még soha senkivelKép és minta leszek a tankönyvekbenKép)) pld. az Egy a hatmilliárdból c. fejezetbenKép

Sziasztok, Fruzsi
cinderella

Fruzsi!

Olvass vissza az archívban, én is Mészáros dokinál szültem tavaly júliusban, és no para, nagyon rendes és nem okoz fájdalmat, mindig elmondja mit miért és hogyan csinál.
A méhszájat azért éri el, mert lejjebb jön a szülés előtti órákban, szóval nincs is az olyan messze. Engem sem tágított kézzel és végig bent volt a szülésemnél, ült egy széken és beszélgettünk, ,amíg el nem érkezett a nagy pillanat. A gátsebemet a szülésznő csinálta, ,a férjem látta, ,de a doki varrta és mondhatom , ma már a helye is épphogy látszik, a férjem esem panaszkodik, hogy rosszabb lenne. Nem fáj, nem frontérzékeny v. ilyesmi. Mondta is a doki, hogy büszke magára, hogy iylen szépen megcsinálta. A varratokat is nagyon kíméletesen szedte ki, ,a varrásnál, pedig nagyon klasszul elérzéstelenített, c ak az első picike szúrást éreztem, és semmi többet.

Szóval csak bátran, és nem kell aggódni, minden rendben lesz. Vhol 2002 július 12-e körüli archívban olvahatod a szüléssztorimat is!

szép babavárást!

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Fruzsi!

Nagyon-nagyon sok múlik a hozzáállásodon. Ha most úgy indulsz neki, hogy neked rossz lesz és nem fogod bírni, akkor tényleg úgy lehet. Ha viszont megnyugtatod magad, beszélsz a kisbabáddal, elmondod magadnak, hogy nem lesz semmi baj, akkor nem is lesz! Én is nagyon féltem eleinte (sosem voltam én sem kórházban előtte és egy vérvételtől is elájultam), aztán ahogy múltak a hónapok, egyre kevésbé féltem és egyre biztosabb voltam benne, hogy minden rendben lesz.

A "szakmai" részt bízd az orvosodra (ne is filózz rajta, hogy miket fog majd csinálni! Ő tudni fogja mit kell.)Te csak magaddal foglalkozz és a kicsivel, fordulj befelé és koncentrálj majd arra, hogy nemsokára meglátjátok majd egymást és neked addig az a feladatod, hogy segíts neki kibújni! Meglátod így gyorsan és könnyedén telnek a nehezebb pillanatok is! Hidd el - attól a nagyon kevés kivételtől eltekintve - a szülésnek sokkal rosszabb híre van, mint amilyen valójában. Nekem pl. az utána következő 2-3 hét sokkal sokkal nehezebb volt (főleg lelkileg). Inkább szültem volna ott helyben még kettőt...

A rémtörténetek pedig érdekes módon valahogy mindíg megtalálják a kismamikat.Ezekkel nem kell foglalkozni.

Fel a fejjel! Hisz a legcsodálatosabb napok, hónapok, események elé nézel! Nehogy elrontsd fölösleges félelemmel!

Trallala
Névtelen

Ja és az utolsó hónapban igyál málnalevél teát. Gyorsabb lesz a szülés tőle. (Felpuhítja a méhszájat.) Na pusz! Trallala
Névtelen

Nem "dicsőíteni" szeretném Mészáros doktort, hanem tárgyilagosan leírni, milyen. Októberben voltam először nála, rákszűrésen, és hogy "megnézzem magamnak" Kép Abszolút pozitív volt az első benyomás: kedves, emberi, türelmes, és mind az ezer kérdésemre válaszolt, és Zsu /ő ajánlotta őt itt/ fiának nevére is emlékezett! Szóval eldöntöttem, ha jön a baba, nála maradok.

Amikor január végén felhívtam, hogy időpontot kérjek uh-ra a kétcsíkos teszt után, úgy örült, mintha legalábbis ő lenne a papa Kép Az első perctől kezdve maximálisan odafigyel, mind szakmailag, mind emberileg teljesen elégedett vagyok. A vérnyomásommal volt egy kis gond a 14. héten, azóta gyógyszerrel minden rendben, de emiatt 130%-os terhesgondozásban van részem /gyakori labor, uh/. A pénzről a 13. hétig nem volt szó: akkor, mivel a kórházba adott időpontot /mivel a magánrendelőjénél jobban megközelíthető/ egy péntek estére, rákérdeztem. Megköszönte, és mondta, hogy ő senkinek nem szól, még senkit nem küldött el, mert nem tudott vagy nem akart fizetni. De mivel én rákérdeztem, nekem megmondta, hogy 5000. De ha rendelési időben megyek, vagy csak laborbeutalót ír, akkor nem adok neki. De mindig maximálisan odafigyel, ő szerzett a kórházban háziorvost, és bármikor felhívhatom. Még a szabija előtt is berendelt meg rögtön utána, mert a vérnyomás miatt még mindig szigorúbb velem, mint mással. Szóval bárkinek csak ajánlani tudom, én pedig, így a 30. hét után, izgalommal nézek a hátralévő idő és szülés elébe, mert tudom, jó kezekben vagyunk Kép

Anita
Névtelen

Fruzsi

A Friss kismamákban találhatod a szüléssztorimat.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, Mészáros dokinál tényleg jó kezekben leszel, sőt a legjobb kezekben!!!!
Engem nemrég a rákszűrésen az itt regisztrált nicknevemen köszöntött Kép

Anita
Mailben el tudnád nekem küldeni a magánrendelőjének a címét és mikor rendel ott? karolina.csik@freemail.hu

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Csak nekem volt ilyen keserű csalódásom Szalay professzor úrral kapcsolatban?
fiatalasszony

ne aggódj, én a Szabóban csalódtam hatalmasat, pedig mindenki agyon dícséri. van ilyen.
Névtelen

A Szabó doktor nagyon megváltozott, sajnos a hátrányára. Nem tudjátok mi történt vele?
Névtelen

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?