Új privát üzeneted érkezett!

hozzátápihoz nem soklat tudok még hozzászólni, mi mnost kezdtük.
de én azt a táblázatot követem, amit 1x belinkeltetek.
eddig krumpli volt és stök. de jüó, h szóltatok, h nem szabd minden nap, egy ismerősöm besárgult tőle gykorában.

ajándék és tv. tv-t minimalizálom, de beszélhetünk még erről. Te, Szeri?
ajándék is egyszerű lesz, leginkább a járgányt kapja, együtt a ccsaládtól. (babakocsit) így is sokallja a férjem a kacatokat, ahogy ő mondja :?

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok,

Tudom, hogy mostanában nem nagyon szoktam írni, de azért olvasgatni szoktam.
Kicsit kilógok a sorból, hogy mi még nem is próbálkozunk, ezért nem is nagyon tudok bekapcsolódni a témákba, de nagyon nem szeretném ha megszünne a topik :cry:
Szerintem jó a csapat és kár lenne érte ha feloszlana.

És különben is ki fog drukkolni az én zebrás tesztemért...

Úgyhogy gyorsan felejtsétek el ezeket a negatív topikfeloszlós gondolatokat.

Védekezéssel kapcsolatban én is csak csatlakozni tudok a többiekhez: megszakítás és naptár módszer
Sajna nekem nem nagyon jöttek be a fogigátlók, folyton véreztem, aztán egy végre bejött a Diane 35, de 1-2 év után már azt sem bírta a szervezetem, úgyhogy évek óta marad a megszakítás.

Babás kérdésekhez sajna még nem nagyon tudok hozzászólni, mert amit most írnék az nem biztos hogy ugyanaz amit babásan írnék.

Szeri, légyszi ne haragudj ránk. Biztos nem akart senki megbántani csak ahogy múlnak az évek mindenki kicsit szenilis lesz :wink: , úgyhogy többször is rá kell kérdezni dolgokra.

Remélem senki nem sértődik meg a szenilis jelzőre :D

Puszi Mindenkinek
Timi
toti77

Remélem, hogy senki nem hagyja el a topicot. Kicsit haldoklott, kicsit nem figyeltünk egymásra eléggé, de itt az idő ezen változtatni, ezért szólottam. Olyan szupi kis összeszokott csapat vagyunk, remélem azok is maradunk.

Igazából én nem haragszom senkire, csak kiakadtam, mert nem válaszolt senki a kérdésemre és ez már nem az első eset volt. Gondoltam itt az ideje szólnom :roll:

Nán-dorka: mindenképp felteszem többször mostmár a kérdéseimet, addig amíg nem kapok választ. :D
Jaj nán-dorka nem tudom ám,hogy mire vonatkozott a Te Szeri kérdésed, kifejted?

Marietta: tök jó, hogy te is hozzászóltál a témához! Elvégre te is már anyuka vagy :)

Azért örülök, hogy Totit kiugrasztottuk a bokorból és megjelent, mert megrémült, hogy vége a topicnak :D :lol:

Toti: én is Diane 35öt szedek most. Mit jelent, hogy nem bírta a szervezeted? Ha nem igazán publikus jöhet priviben is. Eddig nálam minden oké, semmi vérzés, vagy egyéb tünet, bár még csak fél hónapja szedem.
szerika

Szerike:
én is szedtem Diana35-t. 2 hét alatt felszedtem tőle majd 15 kg-ot. :evil: :evil: :evil:
Szval azonnal abbahagytam.
Nekem miért azt kell? A bőröd miatt??
Utána elmentem másik dokihoz, aki szörnyűlködött, h ki írta ezt fel nekem, mert el lórúgás. :shock:
Szval akkor váltottunk Yadine-re, megjegyzem, az is jó a bőrnek.
Most meg valami Lindynette-t kaptam, aki 5 nap múlva kezdek, mert du megjött. :evil: :evil: :evil:
Fúúú, már el is felejtettem, h milyen szar is ez.. :?

hozzátápi:
én meg ebben gondolkodom másképp. :)
Szval inkább nem is szólnék hozzá. :oops:
Meg Marci már nagy, most meg nem tartunk még ott. :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

nekem=neked :oops:

Kép
Kép
h@jni

Fioo:
miért kapcsolod el a reklámot?

Kép
Kép
h@jni

ismeritek ezt? http://www.ciposdoboz.hu/

mi csináltunk most a kisfiammal. egy 4 éves kislányra gondolva.
(16-áig lehet leadni)

tv-t néztek-e Balival, Szeri?

Kép

Kép
nán-dorka

Szeri: Nekem mindegyiknél közti vérzések voltak, de nem kevés ám.
6-7 fogigátlót próbáltunk a dokimmal(minden hónapban mást), de mindegyikkel véreztem, aztán kitalálta, hogy az a baj, hogy nem hagyunk időt a szervezetemnek hogy hozzászokjon, ezért az utolsót 3 hónapig kellett szednem(függetlenül a vérzéstő).
Nagyon okos ötlet volt, mert 3 hónap alatt 53 napot véreztem és dec. 30-án már szédültem a munkahelyemen és mivel a saját dokimat persze nem lehetett elérni bementem a BM kórház ügyeletére, hogy segítsenek.
Hát az ügyeletes doki jól leszidott, adott injekciót, meg egy csomó hormon gyógyszert, mert jól ecseszett szerinte a másik doki. Azután vissza se mentem már a régi dokimhoz. Egy év elteltével írta fel a Diane 35-öt, hogy szerinte ez jó lesz. Jó is volt. Semmi problémám nem volt pár évig, aztán kezdődtek a közti vérzések és nem nagyon mertünk kockáztatni, azt mondta, hogy inkább oldjam meg máshogy.
Spirált nem szült nőknek még nem raknak fel, úgyhogy maradt a megszakítás.

Mondjuk mostanában eléggé össze vissza jön meg, (36-33-33-26napra) úgyhogy gondolkodtam rajta, hogy esetleg rendbe tenné pár hónap Diane, de még a megvalósításig nem jutottam, mert jelenleg azt sem tudom, hogy hol dolgozik a dokim. Ugyanis a BM kórház Városligeti fasoron lévő részlegét bezárták. A mobilját pedig nem tudom.

Na, jó bőséges voltam... :D
toti77

opsz, bocsi, nem linket akartam. :(

Kép
Kép
h@jni

no újra:
pár kép:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
h@jni

Én is megjöttem :oops: Gabi baba alszik. Ma először felállt a kiságyban :lol: :lol: Már tud előre is haladni, nyuszizik előre hátra aztán ugrik egy nagyot. :lol:

Én nem szoptatok, igy elég hamar megjött, iszonyú erősen és 3 napig fetrengtem annyira fájt. Párosával szedtem a cataflamot délelőtt délután. 3 hónapon keresztül bírtam, aztán szakemberhez fordultam.Aztán a doki felirta a Triodenat, Gáborka is ezt szedtem és semmi baj nem volt vele, most is ezt kaptam. Most minden ok, visszaállt a terhesség előtti állapot. Azt mondta ha 6 hónapig szedem akkor már jó, utána el is hagyhatom, dehát akkor már minek hiszen mostanában nem jön kistesó és baromi jó, hogy előre tudom, mikor jön meg.

Szeri,
Bali csúcs :lol: Gabi baba is csinál ám ilyeneket :lol:

Mi sütifaló bödönt vettünk az Auchan-ban, magyarul beszél és le volt értékelve. Viszont nagyon érdekelne Csenge asztalkája.
Angyalkrisz honnan lehet beszerezni?

Hozzátápi: én az Örs vezér terén lévő biocsarnokban, azon belül a bioboltban szoktam vásárolni. Gabi baba szereti a főztömet, igy szivesen csinálok ezt azt. Az az igazság nagyon egyszerű kajákat szokott enni: alma-krumpli, répa-krumpli-husi, sütőtök-husi, fehérrépa-krumpli-husi, brokkoli-krumpli-husi, spenót-krumpli-husi, borsó-husi, cékla-krumpli-husi. Idáig ennyit próbáltunk. Szoktam nézegetni recepteket az interneten, de sokszor olyan hozzávalót talalok, amit még nem szivesen adnék neki. Uzsira Milupa HA rizspépet vagy vaniliás gabonapépet szokott enni, szigoruan gluténmentes. Gyümiből sajna csak a kevés alma-sok banán verziót eszi meg, igy a Milupa frutapura-t szoktam venni, azt szereti.

Én a kajaidőkkel kapcsolatban kérnék tanácsot. Mi reggel 7.45-kor reggelizunk, 10 körül kis gyümi, 11.45 ebéd, 15 körül uzsi, 18 körül vacsi. Na de 18-tól vajon kibirná reggelig evés nélkül? :roll: Általában 11-kor felkeltjük, akkor eszik 180 ml tápszert utána már csak reggel. Tegnap pl csak 2-szer keltünk a cumi miatt, de ez semmi az elmúlt hetekhez képest. Plussz szerencse, hogy ha megkapja a cumit, rögtön visszaalszik.

Marietta,
ekkora pocak és semmi súly?!?! :lol: :lol: :lol:

Toti,
de klassz, hogy jöttél.

Tényleg rossz lenne ha megszűnne a topic. :(

Megjött apa, mennem kell.

Arwennel mi lehet? Annyit gondolok rá, milyen nehéz most neki... :(

Kép
Kép
adrienna

Hajni,
most látom csak a gyerkőcöket. Nagyon tündériek :lol:
Azért nehéz lehet két gyerkőc mellett ilyen korán csatasorba állni a munkahelyen

Kép
Kép
adrienna

Sziasztok Draga Lanyok!

Ma delelott meghalt a Nagymamam.... :cry: :cry: :cry:
Egy par napja mar nagyon gyenge volt,beszelni sem beszelt,tegnap este mar a szemet sem nyitotta ki,csak szoritotta a kezunket..szoritotta..... :cry:
Annyira nehez....nem is tudok most irni semmi masrol....csak beneztem,mert tudom,hogy gondoltok rank es lelekben velunk vagytok..
Remelem mar talalkozott odafent az en Draga Nagypapammal es ujra boldogok egyutt..
Igyekszem Attilara koncentralni,mert neki nagyon szuksege van Ram es tudom,erzi,hogy szomoru vagyok,de ha ranezek,akkor is a Mama jut eszembe,azok a szavak,amiket o mondott Attilara amikor mar bucsuzkodott par hete.. :cry:

Nagyon sokat gondolok Ratok es remelem Mindenki jol van!!!
Igyekszem hamar jonni es ujra bekapcsolodni!

Kép

Kép

Kép
arwen07

Drága Arwen:
fogadd őszinte részvétem.
Az én mamám is akkor halt meg, mikor Marci 5.5 hónapos volt.
Gondolj arra, h megadatott Nekik, h láthatták a dédunokáikat.
Sok erőt Nektek.

Kép
Kép
h@jni

Arwen,
nagyon sajnálom. Őszinte részvétem! Sok erőt kívok Neked :( :( :(

Kép
Kép
adrienna

nem könnyű dolog ez a fajta kommunikáció. a'sszem azonkívül, h betegeskedések és ünnepelgetések voltak itt, én is a viszonylag szokásostól eltérő véleményem miatt nem válaszoltam, szval azért felejthettem el a válaszolást.
de ha nem azt mondjuk vmiről, h sz@r, hanem h mi így csináljuk, a másik kritizálása nélkül, akkor miért ne ismerhetnénk meg egymás véleményét?
szval, Hajni, csak nyugodtan írd meg, Te h tervezed a hozzátápit

Kép

Kép
nán-dorka

Drága Arwen!
Fogadd őszinte részvétem! Sokat gondolunk Rád, Rátok!

Kép

Kép
nán-dorka

sziasztok lányok!

Bár én is úgy érzem kicsit, mint Toti, hogy kilógok a sorból, ráadásul mostanában nem is tudok sűrűn jönni, de azért én sem szeretném, ha megszűnne a topic!!!!!!!!!!!!!

Arwen, fogadd részvétem :( és várunk vissza!

Szeri, én a babás kérdésekre általában pont ezért nem szoktam reagálni, hiszen sokan vannak itt, aki jobban tudja, hülyeséget meg nem akarok írni, vagy hogy elméletben hogy gondolom :D Bali baba úgy látom, el is kezdte önszorgalomból a tornát, fog ez menni neki :D

Engem most kicsit lefoglalnak az "önző" programjaim, járok újra edzeni, squasholni, elkezdtem közben intézni a nagy utazást is, most hétvégén síelni megyünk, és úgy néz ki, veszünk egy túramotort, hogy tavasztól őszig se unatkozzunk :D

Ja és holnap megyünk andrológushoz.

Jó éjt, pussz

Kép
vickybabe

Toti, jó volt hallani Rólad! Ne aggódj, fogunk izgulni a zebrádért!

Nem lóg ki senki semmiféle sorból, ezt szeretném leszögezni!!! :)

Viki, de jókat csinálsz! Én úgy volt, h vasárnap röpiztem volna, de az is elmaradt.

Szeri, nagyon édes ez a kép Baliról! Hozol még, h olvadozhassak?

A megszakításos módszerről ugye mindenki tudja, h állítólag már az előondóban vagy miben lehet spermium? Én ismerek olyat, akit így ért meglepetés.
(Én amúgy priviben válaszoltam Porsikának.)

Kép

Kép
nán-dorka

Ajándék: én most olyan vegyes érzelmekkel vagyok az ajándékozással kapcsolatban. Felnőtteknél néha olyan tárgyi pénzcserének látom, annak meg mi értelme, a gyerekeket meg arra szeretném terelgetni, h nem a tárgyak a fontosak. Nehéz ezt megfogalmazni, tudom, mennyire tudnak örülni és az jó is, csak a hangsúlyokat szeretném egy kicsit úgy helyezni, h majd felnőttkorában is jól tudjon dönteni lényeges és lényegtelen között.
Bocs, csak most itt a nagy készülődésben ezen tűnődtem. Lelkesítő sorokat szívesen fogadok ez ügyben.

Kép

Kép
nán-dorka

Ugye minket nem hagysz el, Fio?

Kép

Kép
nán-dorka

Hajni, nagyon édesek a gyerekeid!!!

Kép

Kép
nán-dorka

Drága Lányok!

Mindenekelőtt Arwen, nagyon-nagyon sajnálom, részvétem, és adjon Neked sok-sok erőt a pici Fiacskád!!! Hiányzol!

Azt hiszem a topic halódásában én is szervesen részesedtem, amiért elnézést is kérek. Egyszerűen nincs időm! nincs szopi, amikor ne gondolnék arra, hogy na most mit fogok Nektek írni...
Sokat gondoltam pl. Vickyre, hogy mivel fogom megnyugtatni, amikor úgy el volt kenődve, de aztán láttam, hogy milyen bölcs vagy, és örülök, hogy sikerült túllendülnöd ezen a dolgon!

Ha az írásom időpontját nézitek...nem tudok aludni, nagyon felpörgettem magm. Annyira fáradt vagyok, de jár az agyam ezerrel. Sajnos a karácsonyi készülődésnek nálam ez is mellékterméke.
Nem beszélve a mai napról, ami kriminálisra sikeredett. De erre visszatérek később.

Mert sokat gondolok a Kismamikra, és Marietta gyönyörű pocakjára (Pinkiné, a Tiédet is megcsodálnánk ám!), no és minden próbálkozóra, Nikóra, Totira, Merire, aki teljesen eltűnt, és az okát értem is) hogy mielőbb sikerüljön már összehozni a Kisbabát!

Gondoltam Szerire, illetve Balázsra, hogy az a mikulásos kép az annyira, de annyira szuper, hogy azt mindenképp el kéne küldeni valami pályázatra.
Orsi, a Te Mikulásod is csodaszép!

Nyunyira, hogy mikor lesz már kész az a hülye gép, de örülök, hogy soron kívül megnéznek, de úgyis tudom, hogy nem lesz semmi baj.

Adrira, hogy jobban van -e? de örülök, hogy már jobb,és nagy kincs, ha a család "jóban-rosszban" Melletted áll.

Hajnira, hogy hogy bírod a munkás napokat, Dorkára, hogy kiláballtatok -e már a takonykórból?

Fiora, hogy nagyon sajnálom a lakástémát, és ez az együttállás valóban nem ígér sok jót, de legalább tudjuk az okát :twisted:
(nekem a 7.házban van Szűzben az összes bolygóm majdnem, többek közt a Szat is, és amin most fog végiggyalogolni a Szaturnusz...szép időszak jön...)

Csengére, hogy milyen újabb "lépéssel" került előlrébb a fejlődésben (az asztal engem is nagyon érdekelne!!!!) No és meg akartam kérdezni, hogy Csenge mászik -e már? Merthogy az egy fontos dolog a fejlődésben (dislexiát és -gráfiát erre vezetik vissza, ha ez kimarad. valaki azt javasolja, hogy húzuk vissza :roll: , mászni kell vele, mert ez fontos lépcsőfok), szerintem kérdezd meg az orvost, persze ezt nem ijeszgetésből mondom, és lehet, hogy hülyeség, de jobb megkérdezni. Másoknak ezzel kapcsolatban mi a véleménye?

Porsira, hogy elmondjam a véleményem a fogival kapcsolatban, no és megkérdezzem, hogy mikor találkozunk már?????????????? :lol:

Jajj, nagyon bízom, hogy nem hagytam ki senkit, bár amilyen formám van mostanság...és az éjjeli időpontra foghatom

Szóval amíg le nem zárul a babaprogramm, addig nem szeretnék fogit használni. Félek, merthogy hormonális alapú, ahogy a tejelválasztás is, és ez bezavarhat (barátnőmnek akkor ment el a etje). Másrészről pedig azért a 2-3 hetente/ 1 alkalomért pedig nem érdemes :cry: El kell mondjam, hogy ezen a téren elég siralmas a dolog. Ha össze is jön a téma, akkor is csak gyorsan, durrbele módjára. Bevallom, nekem nem is jön össze a dolog, agyilag egyszerűen enm tudok, nincs időm ráhangolódni, és ez már kezd aggasztani. eZ MINDIG IS GYENGE PONTUNK VOLT, DE MOST... szóval ez nagyon gáz. És ha emellett a megszakításos módszerrel is bejön egy bébi. Na akkor Ő nagyon ide akar jönni :lol:

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Apa most a hétvégeken is dolgozik, este mindkettem bedőlünk az ágyba, szóval akkor nekem már...meg Neki sem...

húúú, de rébuszokban írtam, de gondolom azért sejthető miről írtam :roll:

lehet, hogy egyszercsak elküldöm az eddig írtakat, mert felébred Őfelsége, akkor majd folytatom később...

Szóval az ajándékot illetően én elhatároztam, hogy nem nagyon veszünk Csonginak, mert úgyis minden hónapban kap a szülinapjára valami kis apróságot, és még úgysem értékeli, inkább etetőszéket veszünk, mert az már aktuális. No nézelődtem is, végül elmentünk az Elefániba, ahol a jóval drágább etetőszéket vettük meg a tervezettnél, és még egy rakat játékkal is megtömtem a kosaramat, mert annyira édesek voltak. TafToys játékok, meg Chicco, mert ezeket nem lehet kapni az arzuhanáson. Ebben van autó, labdácska, ami csörög, egy csiga, ami zenél (de ez csak zenélő), egy olyan kis valami, amin táncol egy figura). No és Apa is vett a babakocsira egy szorakoztató játlkot, meg a kocsiba...szóval elég sok pénzt otthagytunk, pedig csak nézelődni mentünk be.

Kaja, én is most gondolkodom, hogy lesz egy tízórai, az ebéd előtt, tegnap kinézte Csongi a Nimród szájából a kaját...
Nálunk répa-kumpli, alma, banán megy, sütőtök, és egyelőre ennyi. A héten adok Neki husit már.

No de elmesélem Csongi, így az én egy napomat.
Hajnalban (fél 7kor ébredünk kb. 7ig szopi. Utána játék az ágyban, leérünk 8ra. Csongi játszik, addig reggelizem, esetleg megnézem a leveleimett, elolvasom, mit írtatok. Mire írnék, Csongi elkezd nyüszögni. Akkor átviszem Nimródhoz (jajj, úgy szeretik egymást, szó szerint visong, amikor kimegyünk a folyosóra és benyutünk tesómékhoz). Ott elvan még ehy fél órácskát, aztán alvás. No de újabban ordít a hintában, és csak cicin alszik el. Ilyenkor nem tudom letenni, 2 óra tévézéssel töltöm, amíg Őfelsége cicivel a szájában piheg. Utána felébred, megebédelek, megcsinálom Csongi ebédjét, aztán megyünk sétálni, aholis, ah elalszik, szintén 2 órát, vagy többet kint lófrálunk. Hazajövünk, megérkezik Apa, akkor van egy kis szusszanásnyi időm. Megvacsizunk, Csongi eszik, aztán felmennek meztelenkedni, fürcsi és már vége is a napnak.

Ráadásul, valami miatt ordít a Chicco babakocsiban. Kényelmetlen neki vagy nem tudom. Most kipróbáltuk Apuékét, abban szépen elvan, nem ordít.

Dehogy a mai nap mi történt, az botrány! Apa betette a Ch babakocsiba a szűkítőt, hátha az volt a baj. Nem i ordított, gondoltam, szuper, akkor elmegyünk a fél órára lévő boltba. No de mikor kezdett el ordítani? a boltnál!!! De úgy, hogy borzasztó. Amikor kivettem, elhallgatott. Gondolhatjátok, elég nehéz a Maga 8 kgval Őt cipelni, plusz a babkocsit tolni. Nagyon kivoltam, ráadásul dombon lakunk... :shock: Leizzadtam, borzasztó volt, na akkor érezte rajtam, hogy ingerült vagyok, akkor már a kezemben is ordított. No én nem tudom, Ti hogy bírjátok, de asszem én pánikrohamot kapok, ha Csongi sír. Elkezdtem én is bőgni. Végül megállítottam egy kocsitt, hogy vigyen haza. Nagyon rendes volt, mert a feleség a babkocsinat hazatolták Őhozzájuk, minlet meg Csongival hazavitt a bácsi. Jajj, mindezt bőgve. Olyan rossz volt. Itthon aztán rátettem a cicire egyből el is aludt.

Most azon gondolkodom, hogy lehet, hogy nagyon rászokott erre a cicis alvásra. Egyszerűen NEM ÉRTEM, mi a baj?

Szóval a sétánk mindig izgalom, hogy mikor kezd el ordítani, ez egy kicsit idegileg nehéz...

Szóval emelltt nehéz gyakran írnom, ráaádsul a Kariajáándékokkal még sehogy sem állok. Képeket sem gyűjtöttem a naptárhoz, a végén még arról is lecsúszom... Na megyek. Egy pár képet még beszúrok.

Puszika

KépKép
KépKép
ragota

Jó reggelt mindenkinek!

Most csak egy gyors válaszra jövök, de ígérem a délelőtti alcsi alatt még benézek..

Szóval, a játékastalt a tescoban vettük, valami noname márka, de annyira megtetszett. Ja, és kétoldalas, a másik oldalon építési lehetőség van (ilyen legoszerű, de nagyobb alkatrészekkel, nem tudom hogy hívják), és van ilyen varázsrajzoló szerűség (rajzol rá, és elhúz alul egy pöcköt, ami letörli az egészet. Egyébként van a fisher price-nak is és a chicconak is asztala, de nekem azok nem tetszettek ennyire. Ára: 10.000,-

Ragota! Nem maradt ki a mászás Csengénél! 5 hónapos kora óta mászik, 5 és fél hónaposan ült fel, és 6 hónaposan állt fel. Azért tudom ennyire pontosan, mert megnéztem a babanaplónkat. :D :wink:

Ja, és úgy tűnik nálunk megjelent a szeparációs szorongás. Ha kimegyek a konyhába (2 lépés), akkor sírva mászik ki utánam, és nagyon, de nagyon bújós lett. Ez már az, nem? :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Arwen! Fogadd őszinte részvétem!

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!

Szeri milyen jó hogy tegnap írtál látod mekkora élet van azóta!!! :lol:

ma csomó mindent el kéne inéznem ha nem esne az eső.

Arwen fogadd őszinte részvétem!

sajnos nekünk is meghalt egy közeli ismerősünk nagyon beteg volt de sikeresen kilábalt belőle és képzeljétek az állítólag nem létező kórházi baktérium "megette" a szívbillentyűit...

Ágota köszönöm neked és a többieknek is sok erőt ad a támogatásotok.bizony néha nagyon elkenődök ez miatt.már túl vagyok a miért pont ő korszakon (átlagban minden 20-25 ezredik születésre jut egy ilyen rendelleneség) most ugy gondolom ez egy proba az élettől de állunk elébe!!! :wink:

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok Lányok!

Arween: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Ami a hozzászólásokat illeti, elég sok babás témához, és kismama témához nem tudok hozzászólni, sokról még csak elképzelésem sincs, hogy mi lesz, ha.... Ami a tv-t illeti, én inkább a régi jó meséket és ifjúsági filemeket akarom majd beszerezni. A reklámokat én is utálom, gondolom Fio Te is azért, mert a gyekeken keresztül akarják kiszedni a pénzt a szülő zsebéből sok felesleges, és egészségtelen dologra. Én legalábbis ezt érzem, pláne így karácsony előtt, és leginkább a gyekekeknek szánt műsorok környékén.

Toti, Hogy hívják a dokit a BM kórházból? Hátha tudok segíteni, esetleg próbáld meg a HM kórházat, nem ment-e át oda. Oda tartozik most az, aki a BM-hez tartozott eddig. Annak idején én is ott ismeretem meg a mostani dokimat, de ő már elég rég magánorvos lett, meg az István Kórházban van azóta.

Hajni, nem semmi Lilla csodálkozó tekintete. :lol:

Szeri, Nem lesz semmi gond Balival! Nyugi.

Ragota, nem semmi lehetett hazamenni a bolttól. Ha a cicin elalszik Csongi, utána nem tudod letenni? Én nem értek hozzá, hogy jó e ez így, de biztos nagyon fárasztó lehet, ráadásul, amíg alszik addig sem tudsz igazán semmit csinálni. Ilyenkor, amikor pl elmentek boltba, és ott kezd el ordítani, nincs lehetőséged egy kis cicit adni neki? Hátha attól megnyugodna. Tudom nem mindenki olyan mint a barátnőm, ő az áruház közepén is nekiállt szoptatni, ha a gyerek akkor akart, de hátha van olyan hely, nálatok, ahol kicsit félre lehet vonulni.

Meri nagyon eltűnt.

Most mennem kell, puszi mindenkinek

Nikó

Kép
nikóska

Sziasztok Drágáim!
Én is úgyérzem, hogy én is vastagon benne voltam a topic halódásában...nagyon sajnálom, és elnézést kérek mindenitől, nem akarok itt mentegetőzni, mert mindőtöket nagyon szeretlek, és nem akartam senkit megbántani!Remélem helyre rázódunk, mert nagyon kár lenne értünk!

Arwen Drága:D
Nagyon együtt érzek Veletek! Nagyikád már biztos a Papád kezét fogva figyel benneteket, és biztos vagyok benne, hogy ott, ahol ő van, csak jó dolgok vannak! Tök furcsa, mikor Apu elment, én nem voltam képes pl. feketét hordani...végig az volt bennem, hogy nem elvesztettem, csak most eg ideig nem találkozunk...így talán könnyebb volt, bár a hétkznapi, banális dolgok-pl hogy nem tudom megölelni- hiányoznak, de tudom, hogy akit szeretünk igazán sosem veszítjük el!Sok erőt Nektek, millió puszi!

Dorka, köszi a privit mégegyszer!! Az ajándékozással kapcsolatosan én is úgy vagyok, hogy felnőtteknek inkább csinálni szoktam vmi személyeset- pl nagy bonbongyáros vagyok-, de a Gyerekek...hát, jobb szeretném én is, ha Ákos is olyan lenne, hogy apróságokat is tud értékelni!

Fioo:D
Köszönöm a válaszokat a kistesóval meg a fogigátlással kapcsolatosan is! A TV-zés nálunk is hasonlóan megy, Apa nagyon tv-s, de a reklámokat én is igyekszem elkapcsolni, meg a Discoveryn van az a hülye szellemjárás c. műsor, na annak a beharangozójától én is félek, úgyhogy pénteken jófogrmán nem merek Discovert nézni, mert mindíg leadják!:D Ajándékot illetően én még nem gondolkodom kszségfejlesztőkben, viszont a fajátékok nekem is nagyon tetszenek! Ákit borzasztósan lekötiminden, ami csörög, zörög...

Szeri:D
Én is bocsánatot kérek, amiért nem írtam, és köszönöm, hogy kimerítően válaszoltál a kérdésemre! Nagyon jól esik, hogy mindíg mindenkinek írsz egy pár sort, annyira figyelmes!
Ami a tv-t illeti, nálunk kb az van, mint Fiooáknál. Én inkább amiatt aggódom, hogy később mi lesz, nem szeretném pl , ha a Gyermeknek saját tv-je lenne, és azt sem tervezem, hogy naponta 3-4 mesét végignézzen DVD-n, de egy két aranyos filmet biztos levetítek majd Neki. Viszont borzasztóan szeretné Neki diavetíteni, én imádtam kiskoromban, meg mesélni, remélem, igényelni fogja!
A játékot illetően Áki egy fiser price akváriumos hintát kapott, mertbár van olyanhintánk, mint Ágotáéknakm az nem köti most le, nem lát ki belőle, és ez idegesíti. Plussz kapunk ketten együtt egy kötözős kengurút, mert imád kenguruban lenni, de ez a hagyományos nekem nem igazán vált be, az természetközelibb.
A fogletöréssl kapcsolatosan nekem annyi a tapasztalatom, hogy 3 évesen sikerült kivernekm az egyik fogam, de egy hatalmas kőre estem rá, szerintem a csörgő nem okozat kárt, max, ha nagyon nagy erővel vágja neki,. Miért, Balinál vmi ilyesmit tapasztaltál?
Nagyon ügyes a Nagyfiad!

Angyalka:D
Csenge hihetetlen ügyes! El sem hiszem, hogy még nincs hét hónapos!

Hajni:D
Hihetetlenül szépek a Gyerekeid!

Ágota:D
Nem hiszem, hogy Csongi nagyon megszokta volna a cicin alvást, lehet, hogy csak rosszabb napja volt, nem? Már én is ezer éve meg akarom kérdezni, hogy mikor eresztjük össze a Srácokat...:D
Nekünk voltaképp bérmikor jó, bér inkébb déleőtt aktív.

Bocsánat, de mennem kell, pedig mégakartam a hozzátápival kapcsolatosan írni; de majd du. pótolom...
puszik!

porsika

Gyorsan csak azért jöttem, mert a Kossuth Rádióban volt egy músorban a picik tévénézéséről. A Napközben műsorában, 3/4 11 körül.
Sztem meglesz a Hangtárban, ha mégsem, szóljatok, összeszedem majd, mit mondtak.

Kép

Kép
nán-dorka

Ragota, épp gondoltam már rá, h Te nagyon rég nem voltál, és hogy a topikunk anyukájaként nagyon hiányolllak.
Jaj, nehéz lehet ez a dolog, de rossz lehetett. De látod, milyen klasszul megoldottad.
Nekem Doróval még nem volt iylen, de a fiammal annak idején volt ilyen, h alig mertem elindulni otthonról.
Sőt, a másik témában is hasonlókat mesélhetnék, a fiam után. Sztem legyetek türelmesek magatokhoz, lesz még vagy 80 évetek arra, ha most ez nem megy annyira. Át kell lendülni ezen a rengeteg változáson. Gondolj bele, a természettől is elég bölcs ez így, h nem megy ugyanúgy, mint a nászéjszakán, hiszen akkor két icipicivel kellett volna őseinknek túlélni. Meg nekünk is. :roll: :P

Angyalkrisz, sztem is kezdődik a szeparációs szorongás, és nálunk is. Csak nálunk még csak kiabálni tud utánam a lányka. :D

Kép

Kép
nán-dorka

Látom én is, hogy milyen jó, hogy tegnap írtam, azóta fellendül a topic! Hurrá! :D

Viszont szomorú vagyok :( , mert Arwennek meghalt a nagymamája.
Arwen Drága: őszinte részvétem. Sok erőt és kitartást nektek és várunk vissza!!!

Adri: gratula a felálláshoz. Nagyon ügyi Gabi baba! Wow! Lejjebb engedtétek már az ágyát?
Adri, én nem kelteném fel Gabi babát, tesztelném, hogy kibírja-e, de a helyedben én adnék neki 5 körül valami gyümit és aztán már csak elalvás előtt adnék neki kajcsit. Azzal tuti ki kell bírja reggelig.
Nekünk így néz ki egy napunk: reggel ½ 6 tápi, majd 9-kor tejpép, 12-kor főzi, 15-kor gyümis tejpép, 17.30 főzi és elalvás előtt, ami olyan fél 8 körül van egy tápi.
Tehát az én gyerekem 6x eszik.
Nálunk is van, hogy felébred, akkor cumit adok neki és visszaalszik rögtön.
Az éjszaka pl. az a szemét légzésfigyelő elkezdett sípolni, majd frászt kaptam, de kiderült, hogy csak az elem merült le. A gyereket viszont klasszul felkeltette, na de szerencsére rögtön visszaaludt.

Hajni: remélem, hogy én nem fogok meghízni tőle, minden nap mérem magam, eddig szerencsére egy deka sem jött fel. Az viszont elgondolkodtató, amit írtál, hogy lórúgás. Én egyébként is a természetes gyógyulás híve vagyok, utálom a gyógyszereket, ha nem muszáj, nem is szedek… szóval majd utánaolvasok. A bőröm miatt kell ezt a fajtát szednem, de ezek után tuti rákérdezek, hogy nincs-e valami gyengébb.
Egyébként szinte hihetetlen, hogy te voltál 15 kg-al több is :shock:
Jaj de édes Lilla! Minden egyes képen riadt pofit vág. Az én fiam is ezt csinálta egy időben. Tele vagyunk csodálkozós, gülüszemes képekkel. Marciért pedig küzdeni fognak a csajok! Annyira gyönyörű szemei vannak. Olvadok…
A hozzátápis véleményed pedig engem is érdekelne.

Nem is írtam még, illetve lehet, hogy korábban, hogy nekem 6 hét után megjött a mensim és azóta be van állva 28-32 napokra.

Én általában nem engedem Balinak, hogy nézze a tévét, illetve van, hogy a kedvenc filmem megy, vagy sorozatom és ott van velünk, akkor rátapad rögtön a képernyőre, de akkor is megpróbálom takarni a szemét. Amúgy a reklámokra zummol rá leginkább. Én nem is attól félek, hogy tévéfüggő lesz, hanem hogy rontja a szemét. Viszont néha a mesetv.hu-n szoktunk neki dalokat mutatni, ezeket imádja… szóval alapjában nem engedném, de az én anyai szívem is megenyhül néha… a férjem szerint az LCD tv és monitor nem rontja a szemet. Hááááát…
A reklámokról pont ugyanaz a véleményem, mint Nikónak, Fiónak. Miért kell egy gyereknek már tudnia, hogy létezik tampon, betét, gyógyszerek minden mennyiségben stb ??? Arról nem is beszélve, hogy megtanítják hogyan vegyük ki Apu és Anyu zsebéből a pénzt…

Köszi Toti a választ. Hű jól megszenvedtél ezekkel a fogigátlókkal.

Vicky: gondolok ma rátok, majd írd meg mi volt, jó? Egyébként pedig attól, hogy nem vagy babás még nyugodtan írhatsz véleményt, én szívesek veszek mindenkitől független attól, hogy anyuka-e vagy sem. Nagyon szuper, hogy így lefoglaljátok magatokat, kicsit irigykedem ám. Persze azért nekem sem rossz, de pl Kenyába szívesen veletek tartanék. :lol:

Nán-dorka: pont mi is mindig ezen vitatkozunk a családban, hogy nem kellenek nagy és drága ajándékok. Nálunk anyósék próbálnak az erejükön fölül teljesíteni, tök fölöslegesen. Persze, tudom, hogy jó szívvel adják és jó szívből, de minek annyi mindent? A karácsony az apró meglepetésekről, a szeretetről szóljon, arról, hogy együtt a család és ne a nagy plazma tévékről, meg a hozzá felvett hitelekről mindehhez, mert a gyerek is ezt látja, ebben nő fel. Merthogy minden évben megdöbbenünk a híreken a férjemmel, hogy az emberek ilyenkor mennyi hitelt vesznek föl. Durva! Minek??? Mi nem is költünk vagyonokat karácsonykor, próbálok olyan ajándékokat kitalálni, ami személyes és nem tömegáru.
Rakok majd képet Balázsról, még kicsinyítenem kell és feltölteni a gépről.

Ragota: örülök, hogy ilyen sokat írtál, már hiányoztál te is. Aranyos vagy, hogy Balit beküldenéd valami pályázatra, valahogy nekem ez eszembe sem jutott…
Még olvasni is döbbenet, ami tegnap történt veletek. :shock: Én is nagyon nehezen tűröm, leginkább sehogy, ha Balázs sír.
Nem tudom mi lenne rá a jó megoldás, mármint Csongi cicifüggő alvására. Cumit nem fogad el? Én azzal tudok nyugtatni. Ehhez azért nem igazán tudok hozzászólni, mert én kevés ideig tudtam szoptatni, így nem lett cicifüggő.
Jó fárasztó napjaid vannak neked is. Ha ez megnyugtat, akkor kábé a mi napunk is ilyen fárasztó, estére hulla vagyok és mi is kábé annyiszor bújunk össze, mint ti. Ez elég hervasztó, de a férjem teljesen megérti (még ez a szerencse), de legtöbbször ő is hulla. Én azért még reménykedek, hogy ez egyszer helyreáll…
:roll: Elfelejtettél képet rakni.

A mászással kapcsolatban fog. sincs, de biztos, hogy fontos a fejlődésben, hiszen minden lépcsőfoknak megvan a maga oka, illetve a fejlődési fázisok nem véletlenül következnek egymás után. De ez akkor nem is gond Csengénél, hiszen mászik is. Szaladgálni januárban már simán fog :D , beszélni pedig már tavaszra folyékonyan :D , pasizni meg… :lol: :lol: Csuda egy kiscsajszi!

Angyalkrisz: szerintem simán lehet Csengénél ez az anya szindróma. Balázsnál is mutatkoznak már jelei.

Köszi a nyugtatást Balázzsal kapcsolatban, már is jobb egy kicsit, de majd holnap jön a gyógytornász, remélem ő is tud valami bíztatót mondani.
szerika

Amit most például meg is tesz. Mármint Doró a kiabálást.
De egy szavam se lehet, egész hosszan elvolt a járókában. Végül egy hálósat kaptunk kölcsönbe, jó. (Nem kifelé nézeget, hanem a játékaival játszogat.)

Pedig képet akartam még tenni.

Ja, kösz az érdeklődést, 1x m,eggyógyult, most megint náthás. Végigkiabálja az orrszívást, csoda, h egyedül meg tudom csinálni.

De azért egy kép:

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Szeri, meséld majd el, mit mondott a gyógytornász. Drukkolok Nektek, és ne izgulj. Klassz, h idejében észervettek egy ilyen kisebb eltérést, az ilyen piciknél olyan jól lehet mindent finoman korrigálni. Még az is lehet ,h kifejezetetten szeretni fogjátok a tornát. Az én anyukám az unokákat is úgy tornáztatja, ahogy annak idején nálam ajánlották neki. :)

Mozgásfejlődés: azt mondják a szakemberek, h valóban kimarad a mászás bizonyos problémáknál, de az csak egy mutató, h van ez a probléma, azzal, h a szülő mászatja, nem lehet orvosolni.

Kép

Kép
nán-dorka

Arwen!

Fogadd őszinte részvétem!! Sok erőt kívánok a továbbiakhoz!!!

Adri!

Hát igen! Eddig még 1 dkg plusz kilo nem jött rám. Pedig sokat eszem és lehetetlen időben is! Egyik nap pl éjjel 11:15-kor már olyan hangosan korgott a gyomrom hogy ennem kellett egy szendrót mert nem bírtam volna ki reggelig!! :lol: :lol:
Nagyon ügyes Gabi baba hogy már felállt!!

Szeri!

Hát én még csak ehhez a tv témához tudtam hozzászólni.a többihez egyáltalán nem,így csak olvaslak Titeket olyankor!!

Hajni!
Hát nem semmi hogy milyen kis dundi Lilla!! Nagyon szép kislány!!

Toti,Vicky!

Egyáltalán ne érezzétek úgy hogy kilógtok a sorból. Mert ez nem így van!!!!! Értetek is akarunk ám izgulni és drukkolni a pozitív tesztért!!!

Ragota!

Hát nem lehetett egyszerű az a bolti dolog!! De még jó hogy ilyen jól megtudtad oldani a hazamenetelt!! Kitartás,bár tudom ezt könnyű mondani!!!

Hát lányok én még mindig nem vagyok a helyzet magaslatán,semmit nem enyhült a fáradtság,lustaság. Nem vagyok rosszul csak olyan mintha semmihez nem lenne erőm!! Iszonyat hogy tudom hogy mit kéne csinálni és lehet eltelik 2 óra is mire nekitudok állni!!! Jöhetne már az az időszak mikor pörgök!! :lol:
Ez a 12-ik héttel megszünik ez az érzés?? Olyan sokat alszok hogy szinte már attól vagyok fáradt,de lekell hogy feküdjek mikor úgy érzem mert akkor összeesnék!! :lol: :lol:

Ja és jövő hét csütörtök este megyünk a dokihoz megint akkor már lesz a 12-hetes uh!! Vmi méréseket mondott hogy ilyenkor már azt kell csinálni!!! Kíváncsi vagyok mennyit változott a mi picikénk!! Akkor már majd 1 hónapja lesz hogy utóljára láttuk őt!!! :D

Meri!
Jelentkezhetnél hogy mi van veletek?????!!!!!!!!! És hogy álltok a házzal is!!!????
csipcsab

Nándorka!

Nagyon jó Dorkáról ez a kép!!!! :lol: :lol:
csipcsab

Köszi a fogas hozzászólásokat.

Porsi: nekem a férjem mondta, hogy ne adjak a gyereknek kemény csörgőket, mert azokat imádja a legjobban rágni, ugyanis majd le fog törni a foga. Én meg úgy gondoltam, hogy tuti nem törik le és ezért tettem fel a kérdést, de megnyugtató válaszokat kaptam mindenhonnan. Így nekem lett igazam :D

Képzeljétek! A fiam mászik!!! Ma először pakolgatja a kezeit és lábait egymás után és megy! Eddig csak inkább nyuszizott, mint Adri Gabi babája, de mostmár rendesen mászik! Nem is tudom örüljek-e ennek... mondjuk most még örülök! :D holnap már nem biztos...

Nándorka: mit mondtak a picik tvnézéséről? éN erről most lemaradtam...
Doró tündérke! El tudom képzelni, ahogy kiabál... :lol:

Marietta: nyugi, meg fog szűnni ez a lustaság :)Az elején én is folyton el tudtam volna aludni bárhol, bármikor. Nem emlékszem már mikor szűnt meg, talán olyan 4.hónap környékén. Hogy telik az idő!!! Már a 12. héten vagy és most volt pozitív a teszted.

Bocsi, nem tudom mikor rakok képet, egyenlőre csak ennyire volt időm, a képekkel még nem tudtam foglalkozni.

Puszi Nektek!

Meri tényleg jelentkezhetne. Vajon mi lehet vele?
szerika

Húú, Szeri:D
Bali naggyon kis ügyes! Igen, Apával nálunk is vannakilyenek, hogy ő máshogy gondol vmit, én meg ide jövök az igazamatbizonyízandó...:D:D:D:D. Hihetetlen, hogy fejlődnek ezek a Gyerekek!

Ág:D
Jaj, még azt akartam írni, hogy olyan megnyugtató (már bocsi), hogy másnak is ennyire úszik a napja, mint nekem! Szinte szórol szóra ugyanígy néz ki a napunk, de eddig azt hittem, én vagyok az egyetlengyagya, aki 2 órát üldögél a Gyermekével a keblén...na, amit én ezért a családtól kapni szoktam! Úgyhogy, nagyon megértelek, de ne aggódj, nem lesz itt semmi baj, Áki valahányszor elhatározom, hogy cicin altatom, nem hajlandó elaludni, pedig ő születése óta ezt szokta meg. Úgyhogy nyugi, lesz ez még máshogy, én is ezzel v-gasztalom magam! (Most elképzeltem a jelenetet, hogy átjöttök Csongival, ülünk egy tea mellet és lóg a két Fiú a cicinken...:D:D:D:D:D:D:D )
Ja, és a kex:D Hát, nálunk is dö szém...nehezen hangolom át magam, plussz a másodfokú varratokat még mindíg érzem olyankor...mr bocsi,ha túl naturalista vagyok. De azzal bíztatommagam, ogy lesz ez is másképp, remélem...:D

Marietta:D
Gyönyörű a pocakod! Jajj, Lányok, ez olyan csodás időszak! Már van Gyereketek, de még minden olyan természetes, nem görcsöltök azon, hogy miért sír, miért nem alszik, stb...:D

Totika:D
Klassz, hogy jöttél! Köszi neked is a fogigátlással kapcsolatos infokat! Különben hogy vagy, melő még mindíg reneteg?

Adri:D
Gabi baba szupi ügyes! Istenem, nemsokára majd arra eszmélünk, hogy egy szőrös kamasz közli, hogy nem alszik itthon... (mármint velünk, fiós anyukkal. A lányosokkal egy tündéri bombacsajszi)Szerintem tök jó a napirendetek, én is vmi ilyensmit szeretnék majd Ákival kialakítani. Gabi a 18-as etetés után alszik is? Mert nálunk ez az esti evés azért nem gond, mert Ákit 10-fél 11 előtt nem lehet az ágyba imádkozni, úgy Ő eszik reggel 7-8 között (csak cici), majd 10 kor tápi, kettőkor cici és tápi, hatkor és kilenckor ugyanez. Atejpépet majd a hatos etetés helyett szeretném.

Fioo:D
Én most rendesen beszartam, hogy ma még nem voltál! Ugye jössz?

Dorka:D
Istenem, de dráááááááááága!!! És képzelem, ahogy kiabál...

Hozzátápi: képzeljétek, Áki tegnap előtt evett tejpépet! Apa múlt hétvégén nagyon belelkesült, elkezdett mindenféle répapüréket lekapdosni a boltban a polcról, hogy akkor ő most megeteti a Fiát. Mondtam, talán ne ezzel kezdjük, úgyhogy,, mivel másnap mentünk 4 hós oltásra, megkérdeztem Dokinénit, mit tanácsol.Ő írt ilyen HA tejpépet, nagyon finom, megkostiztam, és Ákinak isnagyon tetszett, rögteön beflamozott 6 vagy 7 kanállal, ami elsőre nem rossz, szerintem. Viszont másnap egy óriási zöldet kakilt, űgyhogy úgy döntöttem, még egy két hétig pihentetjük a tejpépet. D De a lányeg, nekem pl azt mondta a Doki, hogy kezdetnek tejpép, mejd almalé, alma, banán, répa, krumpli...aztán szép sorban, paradicsomot egy éves felett, aprómagvasakat két éves kor után...nagyjából ennyi.
Na, pusszancs!

porsika

Porsi!

Hát igen igazad van abban hogy már van gyerekem!! :lol:

De akkor egy kérdés,hogy Ti is éreztetek-e ilyet mert én elég sokszor!!!

Az van hogy ugye viszonylag még a várandósság elején vagyok!
Ugye még nem mozog stb......... És olyan érzésem van néha hogy biztos ottvan-e a pocakomban????? Ugyanis azonkívűl hogy a melleim a duplájára nőttek és fájnak nekem más tünetem nincs!! És attól félek hogyha megyek dokihoz majd nem lesz ott senki!!! :oops: Úgyhogy már nagyon várom a jövő hetet hogy újra láthassam!!!!!!
Tudom hogy "hülye" vagyok de én ettől félek hogy mivan ha már a kövi uh-n nem lesz ott és csak egy álom volt az egész!! :roll: :oops:
csipcsab

Porsi: Balázsnak a kakija mindig zöld volt, ha ez megnyugtat, a tápszer miatt van. Szerintem ettől még nyugodtan adhatod neki a tejpépet, nem jelent semmi rosszat a zöld szín.

Marietta: teljesen normálisan érzel, én annak idején dettó ilyeneket agyaltam, mint te. :D És nanáááá, hogy ott van az a bébike!!! :D aztán majd ha megmozdul jön az, hogy na most miért nem mozog.... ha sokat mozog az is agyalás, ha keveset az is... Olyan klassz ez az időszak! Élvezd ki!!! :D
szerika

...és oszd meg velünk az érzéseidet, olyan jó olvasni! :D
szerika

Szeri!

Köszi! Ez megnyugtató!!! Hát biztos igazad van,akkor meg tuti azon fogok parázni hogy mit miért csinál ill nem csinál!!! :lol:
Szép kilátások a hátrelevő hónapokra!!! :lol: :lol:
csipcsab

Marietta:D
Én volt, hogy azt álmodtam, hogy eltűnt a Gyermek a pocakből...aztán reggel megnyugodva konstatáltam, hogy ott van. Én is csak azt tudom mondani, mint Szeri, és az a helyzet, hogy innentől kezdve, amíg élsz mindíg tudsz majd találni vmi aggódni-valót a Gyermekkel kapcsolatosan.:D Az anyaság már csak ilyen;)

Szeri:D
Igen, Neki is mindíg zöldes volt a kaksi. de nem ennyire, plussz még a szaga is más volt, kellemetlenebb. Aztán lehet, hogy ez is csak azért van, mert ugye a gabona másképp bomlik el...szerinted?

puszik

porsika

Sziasztok!

Ma meló volt, meg rohangáltam, így megint nem volt időm semmire. :(

Nándorka:
nagyon édes Dorka baba.

Ja és köszi a dícséreteket Mindenkinek. :)

Kismamik:
no para, a bébik ott vannak, jól vannak és fejlődnek szépen. :)
Tényleg, nevek már vannak??

Porsika:
sztem is normális a zöld kaki. Nekünk is az .

Hozzátápi:
én 6 hónapig SEMMIT, utána max alva leve 2 hétig, majd max. alma első nap 1 kiskanál, második nap 1 teáskanál stb..Szval kb. 7 hós mikor 1 egész alma.
Majd így tovább, 2 hetente max 1 fajta új kaja.
Tej 2 éves korig nem, tejpép 1 éves korig nem...
liszt 1 éves korig nem. tojás 15 hós korig...
tejtermék 1 éves kor után( kiv. a tej, tejföl).
Nuku cukor, só.
tudom, h nem vagyok normális, de ez van. :wink:

Szeri:
grat a mászáshoz. :)

Totika:
jó, h benéztél. :)

Meri:
tessék jelentkezni.

Ragota:
és így hogy lesz kistesó? :)

Esztora:
és azt lehet tudni, h mi a baj?
Vagy írtad csak elsiklottam felette? :oops:

No, mennem is kell, törvényt böngészek. :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Nahát, Hajni, van még mit megismerni egymáson. Azt hittem, a másik irányba vagy végletes. Én nem találtam hajmeresztőnek a listádat egyáltalán. Nekün kallergia elkerülése céljából majdnem ilyesmi volt. Meg mert nem kellett sietnünk, jól fejlődött a fiú a tejtől magától is. Mármint anyatejtől. Mert tehéntejtermékeket csak 1,5 éves korban lehetett csak elkezdeni! De ne mvolt nehéz. A rokonokat a táblázattal hárítottuk el. Szóval ha benne volt a táblázatban a gyerek koránál, mehetett a kaja, ha nem, nem.

Porsi meg akit még érint: varrás helyét én is sokáig éreztem az első szülés után. (mellékesen érdekes, h a gátrepedésnek, ami most volt, semmi utóhatása. A fiúnál gátmetszés volt.). Az idő segített és az intimtorna.

Marietta! Teljesen normális, h ezen gondolkodsz, de ne aggódj. Koncentrálj a cicijeidre :wink: , ők nem hazudnak... :D

Szeri, gratulálok Balinak! Már nagyon ígéretes volt a fenékfeltolás is!

Adri, nekem is az jutott eszembe, h ha nincs baj a babával, talán nem szükséges ébreszteni enni. Minden baba más persze, de Dorka pl. mindig szól, ha éhes. Komolyan van amúgy baba, aki nem sír, az anyukája 4 óránként azért a rend kedvéért megeteti.

Írtam, h Doró újra benáthásodott?
(No, látjátok, saját magamat sem bírom észben tartani. Hű, de ciki. :oops: :lol: )
Úszni sem voltunk már másodjára. Pedig már haladók lennénk. És kezdtem érezni a vízben, h olyan könnyedén mozog, alig kell tartani, szóval kezdtük volna éppen igazán élvezni... :(

Kép

Kép
nán-dorka

Fio, nem itthagyni ám minket!
Remélem, jól vagytok!

Kép

Kép
nán-dorka

még egy: Porsi, Ágota: cicinalvás sztem teljesen rendben van. és bizonyos határok közt minden, ami az anya és a baba jókedvét és nyugalmát szolgálja.
Doró is szokott cicin aludni. még mindig jobb, mintha ahelyett ordítania kellene szegénynek, nem?

én a különböző irányzatokat arra is szoktam használni, h kitaláljam, h ez, amit csinálunk, kifejezetten jó. ha nem bírok vele, és mellettem alszik el végül az ágyban - legalább ezt a teljes biztonságot, anyközelséget is megkapja, mint a természeti népek babái. ha az ágyában alszik - milyen jó, h ezt is tudjuk, én meg kényelmesen alhatok, ez nagyon kell nekem. és így tovább.

Kép

Kép
nán-dorka

Szeri, ezek szerint nincs meg a rádió hangtárában?

Kép

Kép
nán-dorka

sziasztok lányok,

Szeri, tényleg jó volt a felvetésed, jót tett a topic vérkeringésének :D
Kérdezted, mi volt tegnap- Szimpi volt a doki, úgy néz ki, hogy van egy kis probléma, amin lehet, hogy műtéttel lehet segíteni. De persze garancia semmire nincs (mint ahogy ez az életben már csak így van...). Párom letörve, mint a bili füle. Nehéz nekem is, mert nem tudom, mivel vigasztaljam. Azt hiszem, inkább időre van szüksége. Jövő héten még lesz 1-2 vizsgálat, aztán lesz min agyalni megint (és én még azt hittem, hogy tényleg elfelejthetjük a babatémát egy kicsit :( )

A hétvégi tervekről annyit, hogy meghúzódott a lábam és nem bírok ráállni. :( Még bízom, hogy holnapra javul, ma elmegyek dokihoz, hátha csodát tesz, de ha nem, akkor lőttek a síelésnek :( :( :( pedig már úgy beleéltük magunkat :(

Ágota, Porsi, sajnálom a problémákat, ami a kekszet illeti. Esetleg próbáljátok meg valamivel feldobni a dolgot, pl. lehet nagyon intim leszek, de próbáljatok ki új pózokat, hátha van olyan, ahol kevésbé fáj a heg, vegyetek karácsonyra Káma-Szútrát, aztán uccu neki :lol:

A védekezéssel kapcsolatban, én mindig is gyógyszerellenes voltam, úgyhogy azt suli után hamar abbahagytam. Ezek után meg, azt hiszem, soha többet nem fogunk védekezni...én mindig is nagy családot szerettem volna, most meg a kicsi sem jön össze :(

Marietta, teljesen normális dolgok, amiken agyalsz, de inkább próbáld mindig pozitívra terelni a gondolataidat, az csodákat tesz - mikor mész UH-ra legközelebb egyébként?

Adri, jó, hogy jöttél, már hiányoltunk! Gabi baba nagyon ügyes, hogy már áll!

Merivel mi lehet? Már nagyon rég volt ő is...

Puszi mindenkinek, mennem kell készülődni...

Kép
vickybabe

Sziasztok!

lerobban a fejem annyira fáj győzött a nátha.

Hajni nyílvarrat rendellenéség a gyanú,előbb csontosodott a koponyája mint kellett volna (kb 12 éves korban kéne Nyunyi meg már így született,ha minden igaz, extra sebesség mi? )
Hozzátápi én is osztom a véleményed semmit nem adok még neki.pont 1 hónapig.

Porsika nézted mik vannak abban a tejpépben mi is ezt kaptuk de én ledöbbentem :emulgeáló szerek a legdurvább szerintem a citromsav.
nem visz rá a lélek hogy egy "szűz" gyomorba ezt adjam.

Vicky ha nem javul a lábad halasztás mindenképp.nekem is volt így a sícipő levételnél megrántottam a térdem piszok rossz érzés.
szorítok hogy tudjatok menni.
Gondokat sajnálom de az a lényeg hogy kiderült!!!

Képeket meg sem dicsértem nagyon szépek a Lurkóink!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?