Új privát üzeneted érkezett!

Őssejt
Egy baráti házaspár levetette nem tudom melyik céggel. Mikor levették, közölték, hogy a mennyiség csak annyira elegendő, hogy a tudomány mai állása szerint a csecsemő 10 hónapos koráig felhasználható. És akkor utána mivan??? Szóval ilyen is van.
És úgy tudom külföldre kell menni , hogy be is ültessék.
Ettől függetlenül persze bármit megér, ha beteg lesz a gyermek és segíteni lehet vele rajta.
Szóval számomra ez a köldökzsinór vér levétele egy nagy kérdőjel.

KépKép
tüccs

Szerintem se lesz semmi baja a két perc sírástól. Max. elalszik. Nálunk a hasrafektetésnél volt sírás, de hagytuk egy kicsit (NEM SOKAT!!!) és most már pikkpakk elalszik a kiságyában, pedig az elején velünk aludt.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: én is egyetértek az előttem szólókkal: nem tudja túlenni magát a baba. Ami kijön, az nem a túlevés miatt van: Loloból folyamatosan jött vissza a kaja, akármennyit evett is, amikor már szilárdat evett, az is... a mai napig, ha megnyomódik a gyomra (pl. úszáson) néha bukik. De ez nem a sok kaja miatt van, hanem mert nem záródik a gyomor záróizma rendesen, ennek ki kell fejlődnie, és az időbe telik - ez a csecsemőkori reflux, teljesen természetes, gyakori, és kinövik a babák - teljesen független attól, hogy mennyit eszik!
Az igény szerinti szopinak az a lényege, hogy igény szerinti időszakonként és igény szerinti mennyiséget egyen, én manapság ez az elfogadott nézet...

Cumisüveg: én kezdettől fogva nem voltam ellene valahogy, és nem is okozott gondot. Lolo pár hetes korától esténként lefejt tejet kapott, Apától, én addig rendbehoztam magam, nagyon kellett az a plusz 15-20 perc idő saját magamra... Aztán később szükségessé is vált, mert estére kevés tejem volt már, úgyhogy a napközben összegyűjtögetett mennyiséget kapta meg Lolo. Napi egy cumisüvegezéstől nem lett cumizavaros, és még az is az előnye volt, hogy ha elmentünk valahova, vagy otthagytam anyukáméknál, akkor simán lehetett etetni üvegből.

Altatás: Lolo is felülne, felállna, azért fekszem mellé... vagy ha a kiságyában van, ott vagyok mellette, és a vállára teszem a kezem, amíg elalszik (ha felülne, finoman visszanyomom ;) ). Lassacskán megtanulja, tegnap is úgy hagytam a kiságyban, hogy még nem aludt, de már nem kelt fel, pár percen belül szépen elaludt.
Vendég

Ja, és Piroska, a tej mennyisége nem állandó, a babák nem azonos ütemben szopiznak, úgyhogy ha nem méregeted Didrit állandóan, minden szopi után (amit nem is kell), akkor nem tudhatod, mennyit eszik....
Vendég

Nálunk sem gond a cumisüvegből szoptatás, Hála Istennek. De nálunk az igény szerinti szoptatás annyit jelent, hogy odaadom neki a cicit, ugyanis az, hogy két vagy három óránként, neki mindegy, ha a cici a szájában van, el nem engedi! :) Én azért inkább úgy vagyok vele, hogy majd fogom érezni, aztán majd kiderül.
Egyébként meg elolvasom a véleményeteket és az is segít, hogy kitaláljam, mi legyen, mint pl. a fürdetésnél. Ha nem vitázunk ennyit rajta, nem jut eszembe, hogy későbbre tegyem a fürdetés időpontját, mert most jelenleg az agyam rugalmassága egyenlő a nullával.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna
Jaa, nem méregetem, na azt nem! Akkor inkább egyen és bukjon, de én nem fogok görcsölni rajta, mert ahogy én észrevettem attól szokott elfogyni a kismamák teje, hogy görcsölnek. De aztán lehet, hogy tévedek. Minden esetre az, hogy imáááádok szoptatni :) szerintem csak jót tesz nekünk :):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: na látod, ebben igazad van, hogy a görcsölés tesz a legrosszabbat! :)
Nekem pl. a hozzátápival szűnt meg a görcsölés, és onnantól lett igazán jó a szopizás is! :)
A bukással meg tényleg nem kell foglalkozni, általában akkor növik ki a babák, ha már tudnak stabilan ülni (8-9 hónaposan kb.).
Vendég

Sziasztok!
Nem is tudom,hogy hol kezdjem!köszönöm,hogy azért valakiknek hiányzom és számítanak a véleményemre!tudom,hogy Verna még neheztel rám,de remélem azért csak megbékélünk!Ha nem akkor ez van ezt kel szeretni!Ja a helyesírásom nem lessz jobb,bárhogyan is szeretném! :oops: :evil: :cry: :cry: Igérem mostantól megmondom szemtől szemben mindenkinek a mondani valómat,legyen az rossz vagy éppen jó!!!! :!:

szopi!
csak szopizó baba nem tudja magát túl enni(de ezt már kiveséztétek)!azt próbáljátok meg,hogy ne nyeljen levegőt(legalábbis a legminimálisabbat)!Ugyanis a levegő lenyelése okozhat görcsöket! :!:
Büfiztetés!
Én mindég,még akkor is ha elaludtak megbüfiztettem őket!Addig ringatóztam(fel-le)amig ki nem jött legalább egy kis büfike!!!aztán szépen lettetem őket aludni!Zsani állandóan hason aludt,Roli és Anett pedig csak oldalt vagy háton!Mondjuk amíg nagyon picik voltak akkor mindég oldalra tettem le őket,és kitámasztottam a hátukat!Így amit esetleg álmukban visszabüfiztek az kitudott folyni oldalt! :!:

szép estét mindenkinek!Sziasztok!
Kép

Ui:HENUS JELENTKEZZ!!!!!!!!!!!!HIÁNYZOL,LEGALÁBBIS NEKEM NAGYON!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop:
Na végre! :)
Nem tudom megoldani, hogy ne egyen levegősen, mert olyan kis mohó, hogy öt perc alatt képes megenni egy cicit. :)
Büfiztetés általában megvan, de tényleg van olyan, hogy fél óra után sem büfizik, annyira bealszik. Akkor mit csináljak? Azt is megpróbáltam, hogy lefektetem, majd vissz a vállamra, hátha attól, hogy megmozgatom, büfizik, de nem! :(
Ma este például akkorát büfizett, hogy meg is kérdeztem a férjecskémet, hogy ez most a Didri volt? Nem az ablakon jött be a hang vagy valahonnan????
Ez van, nem mindig egyforma, nem tudom, miért...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, én nagyon kivagyok! Eddig bírtam a tanulást reggel öt órától! Ha a fene fenét eszik, akkor sem fogok már fel semmit! :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop!
Jó hogy visszajöttél! Tudtam, hogy így lesz! :wink:

Akkor ne tanulj Piroska! Kell egy kis pihi az agyadnak is! :wink:

KépKép
tüccs

Tiop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Végre, végre, végre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hiányoztál ám! (A csapnivaló helyesírásoddal együtt! :wink: :lol: :lol: :lol: )
Én nem szeretnék Közted és Verna között igazságot tenni, mert mindkettőtöket nagyon bírlak, örülök, hogy itt vagytok mindnyájan!!!!!

Piroska,
szerintem is pihenjél egy kicsit, utána könnyebben fog menni a tanulás! Tapasztalat egy vén rókától. :wink:
És figyi, azért, mert ezt írtam a védőnődről, nem jelenti azt, hogy nem lehetnek jó tanácsai, és hogy nem lehet egyébként egy tündéri ember, de néha tényleg az égnek áll a hajam attól, amit tanácsol!

Jutta,
tündériek a képek! És gyere többször, ha tudsz! Mint írtam, nekem is a 2. hónaptól kellett tápit adnom, igaz, csak napi 1x, én azt lefekvéskod adtam, így jobban aludt Marci. A tápi helyetti tejet lefejtem, meg még lefekvés előtt is, így egész napra tudtam adni a szopik után, ha nem volt elég. Ne kelljen adnod, de tudnod kell, hogy akkor sem dől össze a világ! Én azt hittem, ezért hetekig húztam a dolgot, de aztán beláttam, hogy semmi értelme éheztetni Marcit az én hülyeségem miatt. És most itt van egy mindenevő kis elevenség. (kivéve a tojást, szegény attól rögtön ekcémás lesz :cry: )

Kép
Kép
nircee

Tiop, vagyok, csak finoman... :wink:

Néhány kép, és egy történet:
Kép a hagymaszár nagyon egészséges

Kép segítek mosogatni

Kép elbújtam a szekrénybe

Kép aztán egyszercsak előjöttem...:D

thenus

és a történet:
Két magzat párbeszéde

Két kis magzat beszélget egy anya méhében:
- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid..
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.
:D :D :D

thenus

Sziasztok!
Kép
Henus!
De jó,hogy te is vagy!az nem baj,hogy csak finoman,én is csak finoman vok! :!: :wink: A képek nagyon jók! :wink: :!: a történet meg megható és nagyon szép...........! :wink: :wink: :wink: :D

Nircee!
Láttam ám multkor a bulis képeket,csak akkor "nem volt allkalmam"írni!Nagyon jó képeket készítettetek,és az a THOMAS torta.....biztos nagyon fincsi is volt!Kész nagyfiú már Marcika!a lufival nagyon vigyázzatok,mert ha úgy durran ki,hogy a szájánál van akkor lenyelhet egy darabot és fulladást okozhat!Nagyon figyelni kell!!Én azóta óvatos vagyok amióta hallodtam! :!: Odalahet adni nekik,csak figyelni kel nagyon! :)

Tücss!
Aszem te írtad apelusos gondot!!!!?De lehet,hogy nem te voltál,akkor bocsi! :oops: :oops: :roll:
Nem lehet,hogy kicsit ferdén volt a pelus rajta,mert én most éjjel úgy jártam,hogy a LIBERO kicsit ferdén volt Zsanin és oldalt kifojt a pisi!Átkellett őltöztetni szegénykét!Még nem volt ilyen azért gondolom,hogy ez lehetett a gond,mert fürdés után éreztem,hogy nem úgy van a pelus mint ahogy szokott!De persze az is lehet,hogy selejt egy-két db! :!: :? :roll:

Remélem mindenki nagyon jól aludt!Ha nem gond teszek fel Zsaniról képeket,mert ezeket ide szántam!Még hétvégén készítettem őket! :oops:
Zsani a fiókban!Kép
Kereste a másik Zsanit a tükör mögött! :lol:
Kép
Angyalka????? :lol:
Kép
Közös alvás apával!
Kép
Akit nem érdekel görgesse át!!!!!

Szép napot mindenkinek!
Kép
Megvan már mindenkinek a karácsonyi meglepi???????? :?:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tiop!
Én voltam a pelusos problémás, nem tudom mert tegnap délután is kifolyt, éjszaka meg nem. :roll: Lehet, hogy én tettem fel ferdén, majd meglátjuk.
Zsani hozta a formáját megint!! Aranyos kis vagány kiscsaj!

Henus!
Szonja se semmi! Szalonnabőrke, hagymaszár.. miket eszik. :D
Küldheted hozzánk is mosogatni! :wink:

Na szaladok, vásárolni kell meg piacolni.

KépKép
tüccs

Tiop: dehogy neheztelek, örülök, hogy visszatértél! ;)
Képek is jöhetnek nyugodtan - én csak azt jegyeztem meg, hogy nem lenne jó, ha CSAK a képekről és a köszöntésekről szólna a fórum, nem árt, ha van egy kis eszmecsere is... ;)

Piroska: ha elvan Didri hason (és nem alszik be), az is egy lehetséges módja a büfiztetésnek... egyébként meg tényleg nem egy egyszerű folyamat, esetleg még azt megpróbálhatjátok, hogy egy kicsit magasabbra emelitek a vállatokon, úgy, hogy a vállcsúcs nyomja a kis nyomrát - a hátatokon meg lóghat le a karja...
A büfizést is meg kell tanulni... ;)

Na, hogy lássátok, nálunk se minden fenékig tejfel mindig: tegnap Lolo csak egyet aludt délután, nem is különösebben sokat, ennek köszönhetően már nagyon korán elálmosodott... 7-kor jött haza az apja, mondtam neki, hogy akkor most vacsiig foglalkozzon a lányával, hogy én el tudjak pakolni a konyhában. Lolo viszont iszonyat hisztis volt, üvöltve akart jönni utánam a konyhába... Szegénykém egész este csak sírt, semmi nem volt jó... Úgyhogy nálunk is van olyan, hogy anyás, sírós... szerencsére csak ritkán!!! :)

Ma ismét megpróbálkozom a cipővásárlással...
Vendég

Nagyon sokat gondolkodtam, hogy leírjam-e, de ha nem írom le, akkor többé nem is írok a fórumra, mert már nincs energiám mindig ugyanezeket a dolgokat elmondani. Megkérlek szépen, értelmezzétek a soraimat és ha lehet, akkor ezentúl a hozzászólásaimhoz ezt is vegyétek hozzá, hogy ne legyen már több félreértés. Tiop-nak már megírtam, hát megírom ide is. Úgy érzem, ha most nem találok megértésre, akkor nincs helyem ebben a fórumban és nincs értelme, hogy olyan környezetben legyek (akár virtuálisan is), ahol nem értenek meg és mindent félreértenek, amit írok.

Sok nekem már egy kicsit ez a fórum!Azért sok, mert ha írok egy mondatot, akkora nagy dolog keletkezik belőle, hogy nem bírom már a sok írást és magyarázkodást. Nincs erre most időm, hétfőn, szerdán meg pénteken vizsgázom. Ebben a félévben van kilenc vizsgám, négy beadandó dolgozatom, amik nagyon nagy munkát igényelnek. Ezért nem bírom. És minden mondatom egy nagy felhördülést vált ki mindenkiből, mintha én kínoznám a gyerekem, pedig ha látnátok a Didrit, megértenétek, hogy ennél nagyobb szeretetben, ennél nagyobb figyelemmel, ennél nagyobb nyugalomban már nem is lehet nevelni gyereket (ezt természetesen a saját erőforrásaimhoz viszonyítva értem, ha lehet, ne legyen az a következő gondolatotok, hogy ezalatt azt értem, hogy én nevelem a legjobban a gyerekem mindenkihez képest). Maximálisan igyekszem, hogy mindent jól csináljak. Didri havi egy kilót hízik, akkor hogy éhezne??? És nem büdös, nem koszos, nem ordít nálunk a tv meg a zene, ha fent van, akkor vele foglalkozom, nem dobom be egy sarokba, a macskák nem mászkálnak rajta, mert nem is érintkezik velük, külön szobában vagyunk, egy percre nem hagyom magára, csak ha alszik és a kiságyában van, akkor megyek ki a szobából a wc-re, mert van légzésfigyelő. És ha ránézek, minden fáradtságom elszáll, földöntúli erőt kapok, néha úgy érzem! :))) Most mit mondjak? Mi mindent megteszünk és néha a fórumról az jön vissza, mintha a gyereket ókori környezetben és barbár módon nevelnénk. Szegények vagyunk, de nem barbárok, szóval ezt naponta ötvenszer leírni most a vizsgaidőszakban, nagyon sok!!!!

Ezt írtam a Tiop-nak és most már nektek is leírtam. Nem akarok én semmiféle végérvényes döntéseket hozni és nem szeretnék senkitől nagy válaszokat várni, csak egy kis megértést kérek: ÉRTSÉTEK MEG, HOGY NEKEM NAGYON BÁNTÓ, HA AZT FELTÉTELEZITEK RÓLAM, HOGY A GYEREKNEK ROSSZAT AKAROK. Imádom a Didrit és minden energiámat abba fektetem, hogy neki jó legyen!!!! Nem fogok semmilyen ultimátumot adni, vagy nem mondom, hogy nem jövök ide, de ha nem kapok megértést, akkor nem leszek képes ennyi időt rászánni a fórumra most.

ÉS MEGKÉRLEK BENNETEKET, HOGY NE ÉRTELMEZZÉTEK FÉLRE, HA VALAMI NEM TISZTA KÉRDEZZETEK, MERT LEHET, HOGY NEM ÚGY FOGALMAZTAM, AZ IS LEHET, HOGY NEM ÚGY HANGZIK, AHOGY GONDOLOM, MERT NAGYON FÁRADT VAGYOK, DE EZT MEGELŐZENDŐ A KÖVETKEZŐ MEGBÁNTÁSOKAT ÍRTAM, NEM AZÉRT, HOGY ÉN BÁNTSAK MEG BÁRKIT IS!!!!!!!!!!

Tudjátok, hogy nem szoktam nagy betűkkel és felkiáltójellel írni, csak azért írok így, mert ezt most így érzem! Nem a véleményekkel van baj, hanem azzal, hogy a vélemények mögött sajnos sokszor nem látom a feltételezését annak, hogy én esetleg jót akarok a gyerekemnek. Vannak dolgok, amik nem úgy hangzanak, ahogy vannak, nálam most elég sűrűn, mert nem vagyok képes úgy fogalmazni, aki vizsgázott már gyerek mellett, tudja, milyen állapotban van az ember feje ilyenkor.

Na, mindegy, nem tudom jobban megfogalmazni, valahogy mintha most sem tudnám leírni, mit szeretnék. Próbáljátok meg értelmezni, legyetek szívesek, mert nekem most nincs energiám ennél jobban megfogalmazni, de ha nem írom le, akkor egész nap ezen agyalok és nem tanulok!

Nagyon hiányozna a fórum, ha nem írhatnék ide, az az igazság, azért vettem még egy végső lendületet!!!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna:
A Gáspár úgy is szokta és neki megy, csak én vagyok olyan béna, hogy nekem nem sikerül.
Cipő: milyen cipőt szeretnél? Van egy Salamander outlet bolt a Kálvinnál nagyon olcsón és a Salamander cipők nagyon jók. Azt nézted már?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: a városba nem igazán akarok bemenni, de az Árkádban a Horváth cipőbe mindenképp bemegyek, ott nagyon jók szoktak lenni... én a Marc meg a Gabor cipőket szeretem nagyon. :)
Vendég

Piroska, biztos vagyok benne, hogy megfogsz sértődni, de tudod semmi nem kötelező.

Ha neked sok ez a fórum, akkor hanyagold kicsit és koncentrálj inkább a tanulásra, vizsgákra, beadandókra, Didrire. Gyere naponta egyszer, akkor nyugodtan át tudod lapozni az aznapi termést, válaszolni, ha akarsz, beszámolni, hogy nálad mi volt, mit csinált Didri, tanácsot kérni.

Nekem kicsit a fogalmazásod furának tűnik egy-egy hozzászólásban, ami ezeket okozza, hogy elbeszélünk egymás mellett, jönnek a felháborodások, magyarázkodások. Sokszor félreérthető vagy. Én a szupraszegmentális jelenségekből azon belül az intonációból írtam a szakdogám(német-magyar) és néha én sem lelem a lényeget vagy, hogy konkrétan mit akartál írni. Az meg, hogy minden mondat előtt megkérdezzem, hogy mire gondoltál, nekem az a sok. Miután nem hallatszik a hangsúly, nem látom az arcod, nem hallom a hangerőt lehet így is és úgy is érteni.
Senki nem vonta kétségbe, hogy rosszul neveled Didrit vagy rosszul bánnál vele.
De ha nyolcan is azt mondják neked, hogy nem tudja túlenni magát egy anyatejes baba, te meg kötöd az ebet a karóhoz, na mindegy. Nyilván minden gyerek más, Didri is más.
Mindenki fáradt, akinek gyereke van. Aki azt mondja, hogy nem az, sajna nem tudom elhinni. És persze mindenki tudja milyen fárasztó még mindemellett tanulni, vizsgázni, háztartást vezetni, de ha az ember egyszerre csinálja, akkor tudja miért vállalta.
Ezt az ultimátumos és nem jövök ide ha nem kapok megértés dolog pedig csakis a te döntésed, te tudod mennyi időd van rá.

Valamint még egyet szeretnék a büfivel kapcsolatban, hogy Lelle soakáig nem tudott és nálunk az vált be, ha a térdemre ültettem és óvatosan lovagoltattam, akár alvás közben is, ha bealudt cici alatt, egyszer sem kelt fel, ha igen, vissza is aludt, mert megkönnyebült. Nem kell félni, nem fog eltörni a gerince, görbe sem lesz és fájni sem fáj, csak megkönnyebbült, de nagyon. Úgy is lehet csinálni, hogy nem a hóna alatt fogod, hanem a válladra van borulva, de mégis ül a lábadon.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Piroska,
én soha nem gondoltam, hogy rosszat akarsz Didrinek!!! Csak van néhány furcsa dolog, ami megüti a szememet. És sajna olyan vagyok, ami a szívemen, az a számon, sokszor elhamarokodottan, ezt elismerem. Én is sok hibát elkövetek az tuti, nincs tökéletes szülő, csak jó és rossz szülő. Meg sem fordult a fejemben, hogy Te rossz szülő lennél, sőt!!! De néha a legjobb szándék ellenére is rosszat teHET (nem hiába emeltem ki!) az ember, én ezért is járok ide, mert már sokszor megváltoztattam a "nevelésemet" a fórum hatására, és jó irányba, legalábbis a tapasztalatok ezt mutatják.
Ezentúl én is igyekszem visszafogottabban írni, soha nem akartalak bánatni, mint ahogy mást sem. Megértem, ha mostanában zaklatottabb vagy, én nagyon csodálom és tisztelem, amit végigcsinálsz, én tuti nem lennék rá képes!!! De ne haragudj, ha valami olyat olvasok, ami a tapasztalataim szerint nem jó a babának, akkor leírom, nem azért, hogy bántsalak, hanem, hogy segítselek! De megértem azt is, hogy ez néha bántó tud lenni.

Kép
Kép
nircee

Pimpoka:

nem sértődök meg, csak elgondolkodom azon, amit mondtál, de most nem tudok jobban fogalmazni. Egyébként meg lehet, hogy az a baj, hogy azt gondolom, hogy ami számomra fontos, az egyértelmű és azt le se kell írnom. Nem tudom....
Lehet, hogy nem vagyok érthető, sajnálom, akkor tényleg nem kellene fórumoznom, ezek szerint bennem van a hiba. Nem baj, leszokom szép lassan, az lesz a legegyszerűbb! Csak egyszerre nem megy, majd mindig kevesebbet leszek, úgy menni fog.

Egyszer már írtad ezt a lovagolásos módszert, de akkor nem sikerült, valószínűleg nem jól csináltam, pedig megpróbáltam többször is. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, és nem az iskola meg a gyerek a sok, hanem az, ha ebben a helyzetben még külön valamire kell energiát fordítanom, mégpedig annyit, amennyit fordítottam a fórumra az utóbbi napokban.
Én tudom, mit vállaltam, végig is csinálom.
Az ultimátum nem nektek szól, az rám vonatkozik. Nem fenyegettem senkit azzal, hogy nem jövök, csak elmondtam, mit gondolok.

Nircee:
nem az a baj, hogy elmondod, hanem az, amit már leírtam. Mert a véleményetekre kíváncsi vagyok, azért írok. Csak nem mindegy, hogy kapom a választ.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Piroska!
Én egyáltalán nem feltételeztem rólad,hogy rosszat akarsz Didrinek!Amint már neked leírtam,én néha nem értem,hogy most mit ís akarsz kérdezni,vagy mi a bibi!De ezt én mégegyszer nem kezdem el,mostmár először kérdezek és utánna válaszolok,ha valami kétértelmű lenne a számomra!Azon meg nem csodálkozom,hogy kivagy,én már írtam neked,de most megint leírom,hogy NEM IS TUDOM MIKÉPPEN TUDOD AZT MEGOLDANI,HOGY TANÚLSZ,GYEREKET ELLÁTSZ,VEZETED A HÁZTARTÁST ÉS KÖZBEN ITT IS VAGY! :shock: :!: :wink: szerintem itt mindenki megérti,ha most nem vagy a fórumon és csakis a vizsgáiddal vagy elfoglalva,na meg ugye Didrivel! :!: :wink:

Verna!
Tudom én,hogy nem a képekről és a köszöntésekről szól a fórum!!!!Én csak kiemeltem,pár dolgot amik szerintem ugyan olyan fontosak,mint az,hogy tanácsot kérjünk és kapjunk!azt is odaírtam,hogy szeretek segíteni másokon! :wink: annak örülök,hogy nem ellenzed,hogy visszajöttem! :)

Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Húú, azt hiszem, már megint máshová tettem a hangsúlyt. Nem azért írom le, hogy fáradt vagyok és nehéz az egész, mert panaszkodom és nem várok érte dícséretet, csak megértést pl. a fogalmazásommal kapcsolatban. Nem hiszem én azt, hogy hős vagyok, mert mindenkinek megvan a maga baja, dehogyis!!! Tudom én, hogy mindenkinél vannak nehéz pillanatok! Én ezt felmentésként írtam és nem várom azt, hogy ezért felnézzenek rám, hiszen én vállaltam, ebben Pimpoka-nak igaza van! Csak annyit kérek, hogy ebben az időszakban legyetek szívesek finomabban fogalmazni, mint máskor vagy kicsit megértőbbek lenni, ha megoldható. Mert én is csak emberből vagyok és nem bírok el mindent!
Sikerült most jól fogalmaznom? Mondjátok már, hogy igen, mert már néha tiszta debilnek érzem magam!!!!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Menjél tanúlni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ma már ne gyere többet!! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
IGEN!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop: nem tudom, miből gondoltad, hogy ellenezném... ;) A képekkel kapcsolatban meg csak azért írtam újra, mert odaírtad, hogy akit nem érdekel, görgesse át... és volt egy olyan sanda gyanúm, hogy ez kicsit nekem szólt! ;)

De tényleg nincs semmi bajom veled, eddig sem volt... az, hogy voltak (vannak, lesznek) konfliktusok Veled, vagy másokkal, az egy dolog, arra valók, hogy megoldjuk! Én még ha vitatkozom is bárkivel, az nem azt jelenti, hogy haragszom rá, vagy utálom, vagy bármi... Én mindig konkrét véleményekkel szállok vitába, nem emberekkel, ha érted, mire gondolok...
Annakidején voltak a főiskolán kommunikációs tréningjeik, és ezt tanítják is, hogy soha nem az embert minősítsük, akivel vitatkozunk, hanem az érveit, a mondanivalóját, vagy a cselekedeteit - na most én ezt tanítás nélkül is igyekszem így csinálni. :)

Piroska: én sokszor eltiltom magam szigorúan a géptől, ha nincs valami konkrét tennivalóm, mert csak felpörgök rajta... Iszonyatosan sok időt és energiát tud elvenni, nem csak a fórumozás, hanem a sima netezés, szörfözgetés is... úgyhogy vannak napok, amikor kitűzöm, hogy reggel megnézem a levelezésem, megválaszolom, ami fontos, elolvasom a fórumot, aztán gép kikapcs, és szigorúan csak mással foglalkozom... nagyon jót tesznek az ilyen netmentes napok! :) Én tudom, hogy ez is egyfajta kikapcsolódás, de saját magamon tapasztalom, hogy időnként a visszájára fordul a dolog, és ahelyett, hogy kikapcsolna, inkább túlpörgök tőle... mondom, olyankor érzem, amikor egy napig rá se nézek a gépre, és sokkal jobban érzem magam nélküle! :)
Vendég

Tiop, Verna:

igazatok van! :)
Kussolok és megyek, mert vár a rabszolgatartó rendszer gazdasági élete :(.
Na, csók mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska!
Én is csak azt tudom mondani, hogy ilyen sok teendő mellett szerintem is simán jó, ha csak 1-2szer nézel rá a fórumra. Nem maradsz le így sem semmiről. És ezzel nem elküldeni akarlak, csak esetleg megkönnyíteni a dolgod... De természetesen te tudod, hogy mi a legjobb neked. Az, hogy Didrit nem jól neveled szerintem senki nem feltételezi!!! Tudjuk, olvassuk, hogy mennyi szeretet van abban a házban! :D Szerintem ez senkinek eszébe sem jutott! Hidd el!

Thenus!
Annyira édes Szonja! Meg tudnám zabálni, a hagymájával együtt. :lol:

Tiop!
Zsani... Eszméletlenek ezek a gyerekek! Nagyon idilli a hangulat az alvós képen. Látszik a lányokon, hogy mennyire imádhatják az apjukat! :wink:

Csajok!
Ma a szívbajt hozták rám. Itt volt az új védőnőnk. Megmutattam neki a vérképes eredményemet. Azt mondta a 7,6-os vércukorra, hogy az magas, és hogy keressek fel egy diabetológust, mert 7,2 felett már sanszos a terhességi vércukor. :? Az egyik bajom ez volt, a másik még rosszabb. Mondtam neki azt is, hogy a 4d-s uh-on mondták, hogy kicsit ödémás a méhlepény, és hogy valószínűleg vírus okozza. Erre ő is rábólintott. Aztán megkérdeztem tőle, hogy ez okozhat-e bármi bajt a picinél. Akkora határozott IGEN volt erre a válasza, hogy teljesen bepánikoltam. Elmentem a háziorvoshoz, hogy a védőnő javaslatára csináljunk toxoplazma vizsgálatot. Ez meg is lesz jövőhét kedden. Aztán hazafelé felhívtam a régi védőnénimet (akit imádok!!!), és azt mondta, hogy a vércukor a legújabbak szerint 7,9-ig normális. :P Annyit mondott, hogy max így karácsony környékén azért jobban figyeljek arra, hogy ne tömjem magamba kilószámra az édességet.
Az ödémára meg annyit mondott, hogy mivel nem az első 12 hétben vagyunk már, ezért maradandó károsodást nem okozhat, max kb. annyit, hogy pl. ha besárgul Bulcsú a születése után, akkor az nehezebben fog elmúlni nála. Vagy ha esetleg ilyen van, és anyuka bárányhimlős, akkor a pici is születhet bárányhimlősen. De MARADANDÓ KÁROSODÁSA MÁR NEM LEHET!!! :D
Ennek én annyira megörültem, mint majom a farkának! Azért is bízom meg benne, mert őt már ismerem. Az új védőnéni szerint ne is adjak Lilinek másfél éves koráig tejet (ez nem új vitatéma akar lenni :!: ), nem akartam neki mondani, hogy már issza kakaó formájában... :wink: De mindebből kiderül, hogy ő egy kicsit túlaggódós. A régit meg már ismerem annyira, hogy megbízhatom abban, amit ő mond. Ha szerinte gond van, akkor tényleg gond van, de feleslegesen nem rémisztgeti a kismamákat... :wink: :D

Kép
Kép
giga1

Giga, a 7,6 elég közel van a határértekhez azért, én mindenképp elmennék diabetológushoz, miután a nődokimmal beszéltem. Ő mit mondott neked? Egyszer talán azt olvastam, hogy a terhességi cukorbetegség is okozhatja a méhlepény elégtelenségét.
Járjál utána mindenképp, kérdezz meg másokat is a védőnőkön kívül.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Lányok!
A múltkor már írtam, de úgy látszik átsiklottatok felette :( , hogy ajánljatok nekem szülésznőt. Mehet priviben is esetleg annyival kiegészítve, hogy ki mennyit adott az illetőnek.
Köszi!

Kép
Kép
giga1

Pimpo!
A dokim semmit nem mondott. Tény, hogy a vérvételi eredményem nem akkor volt a kezében (ő korábban nézte meg), de a gépben benne kellett, hogy legyen már!!! Kérdem én, nem inkább neki kéne szólnia, hogy anyuka! tessék erre odafigyelni! :? :?: Ezért is vagyok egyre inkább úgy, hogy nem lesz választott dokim. Kicsit már túl sok nekem ez a lazaság...

Kép
Kép
giga1

De bizony, ha már kezében az eredmény, neki kell szólnia!!!

Ha meg úgy vagy vele, hogy nem lesz választott dokid, szerintem mihamarabb szólj a Szabónak, mert a végén ez már tök ciki, az meg méginkább, hogy hozzá jársz és szülés után találkoztok a kórházban.

Nekem nem volt szülésznőm, Ősziné Katika volt az ügyeletes akkor, nem sokszor találkoztunk a szülőszobán, mert nem volt rá szükség, csak a férjemmel szerettem volna lenni, de kétszer bejött szívhangot mérni meg kitolásnál volt ott. Amikor jártam ctg-re Surányihoz akkor az asszisztensnőjét helyettesítette Sárközi Anikó, nekem nagyon szimpatikus volt, és amikor meglátott a kórházban, hogy megszületett Lelle, ő is bejött hozzánk.
A fogadott szülésznőnek a doki tarifájának a felét szokták adni, ha jól emlékszem.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Giga!
Sajnálom az eredményeket, de ne ess pánikba , inkább beszélj a dokival erről. Ha kell, keresd fel Gödöllőn, ott talán még karácsony előtt tud fogadni.

KépKép
tüccs

Giga:

lehet, hogy érdemes lenne azért utánaérdeklődni a cukorral kapcsolatban akkor is, ha nem mondott semmit a doki. Csak az elővigyázatosság miatt. A vércukor érték elvileg éhgyomorra 4 és 7 között normális, de nem tudom, kismamáknál van-e valami kivétel.
Az én szülésznőm Sárközi Anikó volt és a doki árának a felét adtam neki. Én remélem, hogy a tesó(kat) is nála szülhetem, mert csodálatos volt vele szülni! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga,
nekem 6,8 volt a cukrom, csak ez egyik terheléses vizsgálaton, az összes többi kontroll eredmény tök jó lett, és mégis, az én dokim bizony szigorú 175g Ch-diétára fogott, és heti vérvételre (amire nem mentem el, szúratja magát a nyavalya, miután az olyan eredményem is tök jó lett, ami az elmúlt 3 hónap vércukor eredményeit mutatja. Magyarán az a 6,8 (amit akkor csináltak, mután bekerültem a kórházba) simán lehetett a stressztől is. Ezzel csak azt akartam írni, hogy engem ennél sokkal jobb eredménnyel is diétáztattak!
És nem biztos, hogy a gépben látta már az eredményt! Az a tuti, ami a papíron van! Én inkább felkeresném! Ne pánikolj, de igenis tisztázd a dolgot!!!

Kép
Kép
nircee

Giga, írtam neked privit szülésznő ügyben!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Vettem cipőt! Na, nem volt egyszerű, mert bőr bokacsizmát akartam, de az nagyon nem volt megfelelő méretben, árban, stb...
Aztán megbeszéltem magammal, hogy úgysem tudnám kihasználni, ezért inkább egy félcipőt vettem, meg egy velúr csizmát, ami nagyon le volt árazva: így az egy bokacsizmára szánt pénzből lett meg a kettő... ;)
Lolo még anyukáméknál...
Elkészült a víz alatti videó, kicsit mérges vagyok, mert nem vitte túlzásba az utómunkát a videós, még az is látszik, hogy a felvétel végén beleszagolok az úszópelusba, mert bizony volt egy kis baleset... Zene hol van, hol nincs... de ez még a kisebbik baj, mert a borítón is, a menüben is elírta Lolo nevét Dórára... (a felvétel elején be kellett mondani a nevet, és a nagy vízcsobogásban nyilván félreértette). Most járok utána, hogy javítsa ki, a vágást meg megoldom én... ;) Mondjuk a víz alatti felvételek elképesztő jók lettek (nem a videós érdeme ;) ), nem is tudtam, hogy így tud úszni a kicsi lányom!!!
Ma egyébként kihagyjuk az úszást, mert valamiért nagyon szörcsög az orra. Nem nátha, ez most nem olyan. Hiába Stérimározom, orrszívózom, nem jön semmi, csak szörcsög... :( Holnap elviszem dokihoz...

Giga: nekem Ignáthné Évike volt a szülésznőm, nagyon aranyos, de még Anikót is tudom javasolni, mert ő is nagyon aranyos volt (én is Surányinál találkoztam vele, de egyébként nekem ő segített végül szobát szerezni, mikor már nagyon szenvedtem a hatágyasban....)
Vendég

Köszi a priviket Mindenkinek!
Jövőhét kedden megyünk a kórházba megbeszélni az alapítványi szobát meg ha bent lesz a doki akkor vele is szeretnék dumálni. Nem utolsó sorban pedig a jövő évi rendszerről szeretnék kifaggatni valakit.
Majd akkor remélem már okosabb leszek. Olyan marha jó, hogy az emberrel az utolsó hetekben csinálják ezt... :( Kicsit elkeserít ez a bizonytalanság. :cry:

Kép
Kép
giga1

Giga, teljesen megértelek, nálunk is a levegőben lógott, hogy lehet, hogy fizetni kell, ha nem abban a kórházban szülök, ahova tartozom (mert mi a Bajcsyhoz tartozunk :cry: ). Végülis április 1-től bevezették a fizetést és talán 2 hónapig ez is volt, de Márk kiszúrt a nagyokosokkal, mert március 31-én megszületett!!! :wink: :lol: :lol:

Ez most viccesen hangzik, de persze akkor nem volt mindegy! Szóval megértem, mit élsz át ezzel a bizonytalansággal, de hátha a dokid tud valamit ígérni, arra az esetre is, ha változik a helyzet....

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Lányok!
Akarunk a Márk szobájába páramentesítőt. Hol lehet ilyesmit venni és kb mennyiért?

Tiop, Zsani a fiókban olyan, mint egy kis 'ördögfióka' :wink: Édes az együttalvós kép!

Henus, úgy látom Szonja nagy segítség a főzésben és a pakolásban is :wink: Neki is milyen nagy haja van már!
Nagyon tetszett a történet, amit leírtál!

Verna, mi most rendeltünk új gépet, és pont a Firewire cuccal szívtuk meg. Úgy választottunk alaplapot, hogy legyen Firewire, vettünk kábelt is, erre rá van írva az alaplap dobozára, hogy a Firewire 'választható', a miénken pedig csak a helye van.. :cry: Szóval holnap megyünk reklamálni!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga, Szantre, Tüccs kössz... :oops: Szonja valamiért nem az édes szájúak, hanem a szalonna, és társai kedvelők táborába tartozik. Ennek sokszor nem örülök, mert pl a múltkor olyan hagymaszagú szájjal közeledett felém, hogy majd elájultam. Ráasdásul én viszolygok a zsíroktól...(töpörtyű, szalonna) Egy csomó ideig azért sem kóstoltam meg, mert elképzeltem ahogy a zsír a számban elolvad, és felfordult a gyomrom... Bocs, hogy ilyeneket írogatok, csak sokszor nem értem a gyereket... :roll: :oops: Apja fajta, mert én előbb elfogyasztok egy egész dobos tortát, mint egy szelet szalonnát... :oops: :D

Verna, Szonja is köhög és kicsit folyik is az orra, de szívni sem kell, csak annyira. Nem lehet, hogy LOlonak is jól meg van duzzadva az orrnyálkahártyája, és azért hallod a szörcsögést, nincs is benne sok trutyi? Csak mert nálunk ez volt. Csöpögtettem neki Nasivint, és aztán indult meg...Nem okoskodok, csak mondom, hogy nálunk is hasonló helyzet volt. De ha holnap elmentek dokihoz, úgyis minden kiderül... :wink:

thenus

Szantre, mi Ceresit stop pára bigyót vettünk, már a negyediket fogyasztjuk itt ebben a nyomi lakásban, ajjj, építkezzünk már végre...
Szóval a tárolóval 3000 Ft a tabletta pedig 2500 Ft, de abban már kettő van.
Nekünk nagyon bevállt, szívja rendesen. De ahogy már egyszer írta Thenus is, hogy nagyon kell vigyázni, nehogy felboruljon, kiömöljön, mert tönkreteszi azt, amire ráfolyik.
Calciumclorid a tabletta egyébként ami benne van. Normál esetben 2-3 hónapig is elég. Gyűjti rendesen a párát, igaz mi még így is tiszta penészek vagyunk...

Nektek, hogy bírja a gyerek a Sterimart? Lelle sehogy és én sem, ha saját magamnak fújok, teljesen be vagyok tojva, mert akkora erővel és olyan adagot fúj be, hogy nem csodálom, hogy a gyerekek utálják. Mi a Fluimare-t használjuk, sokkal kíméletesebb és az kimondottan csecsemőknek van. Az ellen nem hadakozik a csaj és én is bátrabban használom magamnak is.

Thenus, soha nem ettem töpörtyűt, de amikor otthon voltunk Vizsolyban disznóölésen, megkóstoltam. Hm, fini volt, jó meleg, ropogós, puha fehérkenyérrel, céklával. Már vagy 20 éve nem ettem sertést, semmilyen formában, mostanság egyre bátrabb vagyok felvágottak, sonkák, pástétomok terén, de kimondottan sertéshúst még mindíg nem vennék. Maradok a repülő, úszó állatoknál.
Azt viszont eldöntöttem, hogy Lellének azért adok olyan dolgokat amit én nem szeretek, neki nem kell utálnia.
Egyik ismerősöm kislánya, 1.5-2 éves a fokhagymás kenyérkarikákat imádja, de bűzlik a szája a fokhagymától :D.

Hányszor kell egy egyévesnek ennie egy nap??? Azt olvasom és hallom mindenkitől, hogy ötször, mi csak négyszer eszünk egy nap.
Fél 8kor amikor felkel iszik 100 ml tápot, azzal délig is ellene, de én már 11kor vagy kicsit előbb szoktam adni a tízórait, ebédet, mert néha annyira nem kell neki, hogy már az ebéd jön. Próbálkoztam már 10kor is tízóraiztatni, de csak rázza a fejét és fújja ki. Aztán 3 körül jelzi, hogy éhes, és utána már csak vacsizik. De szépen gyarpszik, boldog, jó kedvű, gáz szerintetek, hogy csak 4szer eszik, igaz a reggeli 100 ml sem eget rengető.
Azt tanácsolták, hogy adjak neki étvágygerjesztőt, én azt nem adok, mert nem sovány, nem akarom feleslegesen túletetni. Az étkezések közben nem kap nasit, nem eszik édességet semmi olyan dolgot ami miatt nem lenne éhes, délután szokott kukit enni vagy kukoricás abonettet, viszont sokat iszik, de csak vizet, nem cukros dolgot vagy gyümilevet ami telítené.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Most csak két dologra reagálnék gyorsan.

Pimpoka! Dani is csak négyszer eszik/evett. Hasonló stílusban, mint Lelle, vagyis ő még nem is evett normális adagot. Én panaszkodtam a dokinknak, ő felírt vasat. Mivel nagyon borzasztó íze van, képtelen vagyok Daninak beadni. Annyi változás történt a napokban, hogy 2,5 dl tápszert iszik reggel és este is, és most már egy pár kanál híján megeszi a nagyobb üveges bébikaját is. Úgy tűnik, hogy eddig ekkora mennyiség elég volt neki. Ma viszont egy csomót evett. Ez úgy nézett ki, hogy az ölemben volt, amikor bementünk a konyhába és lekapott a tányérról egy fasírtot (olyan igazi felnőtteset) és kétpofára elkezdte enni(majdnem megpukkantam a nevetéstől). És repetát is kért. Így azt hiszem régóta ma volt az első nap, hogy nem idegeltem szét magam, hogy keveset eszik. Okos és tudtomra adja, hogy kér kaját. Egy bajom van csak, hogy azt nem mondja, hogy mit. :D Viccen kívül Azért még mindig nem vagyok túl nyugodt, mert nem nagyon hízik. Lassan 1 hónapja mértük, akkor 9,5 kg volt (76 cm). Kíváncsi leszek most mennyi lesz. Lelle hány kiló?

Giga! Én inzulinos terhességi cukorbeteg voltam, ezért próbáltam anno körüljárni ezt a kérdést. A terheléses cukornak 7,8 a határa. Ha ez 7,7 akkor nem vagy cukros, de 7,9-nél igen. Valószínűleg azért húzták ezt a határt, mert ez még biztonságos a mamára és a babára nézve is. Természetesen kérdezd meg a dokid, de semmi esetre se pánikolj, én azt gondolom, nincs miért (habár nem vagyok orvos).

Jó éjszakát mindenkinek!

Mali
Kép
Kép
mali

sZIASZTOK!
Jó reggelt mindenkinek!

Henus!
Zsani is szereti a hagyma szárát,paprikát,kolbászt,ezekhez hasonló kajcsikat!multkor neki is tiszta büdös hagyma szagú volt a szája! :lol: :lol: :wink:

Pimpo!
Én nagyon nem nézem,hogy hányszor eszik 1 nap Zsani!Reggelire(9 óra felé van-ilyenkor érünk haza az oviból)eszik valamilyen krémtúrót,joghurtot,+az én kajcsimból is falatozik!Ja és az úton hazafelé néha szokott pogit,vagy kiflit rágcsálni! :oops: aztán az ebéd nálunk eltolódik 1 óra felé,ami nem mindég jön össze,mert Zsani nagyon válogatós!a levesek lecsúsznak,de a tészta már nem nagyon!főzelékekből is eszik,de nem mindet!Aztán uzsira megint valami joghurt,vagy ilyesmi(azokat nagyon szereti)Vacsira pedig változó,hogy mit kap!Szendvics,tejbegriz(ha megeszi)!Nem nagy étkű Zsani,idegeskedek is sokat,de a doki szerint nincsen mire idegeskednem!Ja és Zsani cicizik is egész nap!!Fogyni nem fogy,de nem is gurul el!Ugye nállunk vannak a nagyobbak akik szeretnek nasizni :oops: így ő is szokott kérni(tudom nem kellene)de néha kap egy kis kocka csokit,cukrot!a kukac,keksz az nagyon megy neki is!Szóval a főétkezések azért ha úgy vesszük megvannak!4X egy nap tuti eszik+cici!Ja és a gyümit kihagytam! :!: :D Bocsi kicsit hosszúra sikeredett! :oops:

Szantre!
Igen Zsani egy ördögfióka!!!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon szeretnek az "apával"aludni! :D :wink:

Giga!
Az a tiszta ,ha a dokival beszélsz!tisztázzátok az ügyet!!! :!: Szerintem nyugodj meg,ha akkora baj lenne akkor a doki tuti,hogy szolt volna!Nem hiszem,hogy csak úgy szemet hunyna felette! :!: :roll:

Holnap lessz Roli bulija,9 gyereket hívot meg(mind fiú)Már előre edzem magam!Remélem nem lesznek nagyon "rosszak"! :lol: :lol: :lol: Majd teszek fel képeket! :wink:Anettel pedig a hétvégén mézeskalácsokat szeretnénk gyártani!

Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok,

már akartam régebben is írni, hogy van egy online patika, én onnan szoktam a szereket kikutani, ha megyek valamiért a gyógyszertárba. Hátha nektek is egy kis segítség, van betegtájékoztató, megtudom nézni az árát, recepttel vagy recept nélkül...stb. www.pirulapatika.hu

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Tiop,
sok sikert a bulihoz! Már akartam én is írni, hogy nagyon édesek a gyereke, Zsani nagyon kis eleven, ez minden képről lejön!!! :wink:
Nircee!
[quote]L írta:áttam ám multkor a bulis képeket,csak akkor "nem volt allkalmam"írni!Nagyon jó képeket készítettetek,és az a THOMAS torta.....biztos nagyon fincsi is volt!Kész nagyfiú már Marcika!a lufival nagyon vigyázzatok,mert ha úgy durran ki,hogy a szájánál van akkor lenyelhet egy darabot és fulladást okozhat!Nagyon figyelni kell!!Én azóta óvatos vagyok amióta hallodtam! Odalahet adni nekik,csak figyelni kel nagyon!

Köszi!!!!!! A lufikra nagyon vigyázunk, igazából azóta nem nagyon érdekelték őt, csak a kissé leeresztettek, azokkal babázik. :lol: Lufival csak úgy játszhat, ha mi is ott vagyunk, egy percre sem hagyjuk magára.

Henus,
Szonja is milyen kis édes! Azon a hagymás képen én is nagyon jót mosolyogtam! És milyen ügyesen mosogat!!! :lol: Nekem a ruhája is nagyon tetszik!

Kaja,
én 5x adok enni, de nálunk a rendszertelenség a baj. Mondják, hogy nagyon fontos a rendszeresség, de nekünk ez nem jön össze. Marci reggel 6-7 között ébred valamikor (itt már lehet 1 óra csúszás ugyebár), akkor eszik kb. 200 ml tápot, amin még visszaalszik. Aztán úgy 1/2 9 - 9 körül kel, akkor nem eszik, csak olyan 11 óra magasságában. Akkor vagy gyümölcsöt, vagy tejpépet, vagy valami szendvicset kap (múltkor pl. vajas-párizsis-sajtos kenyeret evett). Aztán 1/2 12 - 1/2 2-ig alszik, így az ebéd úgy 2 óra körül van. De olyan is volt, hogy 1-kor ébredt, meg olyan is, hogy 3-kor. :roll: Így iszonyatos nagy a szórás az ebéd körül. Majd ehhez viszonyítva van valamikor az uzsonna, általában 5-1/2 6 körül, majd este 1/2 8-kor ismét táp, kb. 260-300ml, attól függ, mennyire álmos vagy mikor evett utoljára.

Verna,
örülök, hogy kaptál cipőt!!!

Lányok, én már egyszer megígértem és nem tudtam betartani, de most tényleg nem jövök egy rövid ideig. Nem azért, mert bajom van, hanem mert teljesen elúsztam a videókkal. Most nem részletezem, de az elkészült anyag 70%-át újra kell csinálnom, ami elég nagy meló, ráadásul sajna maximalista vagyok, így 1-1 anyagot képes vagyok 4-5x is újracsinálni. :evil: :oops:
Persze igyekszem olvasni, de az a baj, hogy én is teljesen fúrum-függő lettem és nem tudok "csak olvasni". :oops: :oops: :oops:
Szóval mindenkinek szép napokat, nemsokára jövök!!!!! És nehogy egymás torkának essetek, míg nem vagyok! :wink: :lol:

Ja, és ma reggel csináltam egy fájdalmasan negatív tesztet.... Többet nem érdekelnek sem a testem, sem az érzelmeim jelzései. Csak tudnám, akkor miért émelygek fogmosáskor meg néhány kajától? :? :roll: :cry: Mindegy, legalább nyugodtan elmehetek hó végén edzőtáborba, egy kicsit formába hozom magam fizikailag, mert elég aggasztó a helyzet, úszógumi-hegyek mindenhol... :oops: :cry:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Örülök, hogy vége a "háborúskodásnak" :D mindenki fáradt, jön a karácsony, van akinek a vizsgák, én mikor fáradt vagyok csak olvasni szoktalak titeket (de ezt már párszor írtam szerintem) általában esténként vagy reggel ovi előtt benézek.

Tiop nagyon örülök, hogy megint itt vagy, rossz lett volna ha elmész, Zsani a fiókban nem semmi és ahogy szunyálnak apával :)

Piroska én is csak azt tudom tanácsolni, hogy nézz be ide reggel meg este és napközben akkor csak Didri marad és a tanulás, nem dől össze a világ ha egy-két napig nem reagálsz

Tegnap voltunk méreckedni, mert ugye két hetente kellett vinnem mert szerintük nem hízott eleget, meg vissza is fogyott :( amitől én egy kicsit beparáztam, de most 9100 g és 78 cm a drágaságom, kint van már a hatodik fogunk is és pár nap múlva meglesz a hetedik is :wink: :wink: :wink: tegnap kimonda, hogy tita (cica) majd megzabáltam :wink:

Giga ne idegeskedj, beszélj a dikoval, én Tasnádiné Erzsikénél szűltem, maximálisan megbíztam és a mai napig megbízok benne minde tekintetben, nekem sokat segített Benyus születésénél, persze a párom is :wink:

megyek mert valami ebédet kéne összedobni, de még nem tudom mit :?

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Sajna ma elmaradt a zenebölcsi, egyedül voltunk... :( Minden gyerkőc beteg, Pillát felhívtam, Laja is lázas esténként, lehet, hogy csak a foga, de lehet, hogy náthás... Ennyit tudok róluk.
Zenebölcsi helyett sétáltunk meg motoroztunk az udvaron. :)

Henus: pont az a fura, hogy Lolonak egyáltalán nem folyik az orra, és ha fújok Stérimárt, csak azt tudom leszívni utána, semmi más nem jön, és utána ugyanúgy szörcsög... Valószínűleg fentebb van a probléma, de nem kizárt, hogy csak a fogától, mert a popsija is piros megint... Alul most esedékes a 4. fog kibújása (elég féloldalas most a csajszi, mivel felül 4, alul 3 foga van. :) ).

Pimpoka: Fluimare-t kipróbáljuk, mert a Stérimár tényleg nem túl kíméletes, elég sokszor a szemébe megy a csajnak, ha elrántja a fejét... :(

Lolo is négyszer eszik egy nap, nem is erőltetem, hogy többször egyen, mert akkor egyik étkezésnél sincs jó étvágya. Így meg legalább eszik szépen, még desszert is van a főétkezések végén (gyümölcs, Danonino, néha csoki).
Sőt, mostanában, hogy egyre inkább eszi, amit mi, ebédre van, hogy két fogásos étkezés van, és még utána desszert.
Szerintem kár erőltetni a napi 5 étkezést, ha a gyereknek nincs rá igénye...

Nircee: sajnálom, hogy negatív lett a teszt... hát bizony, ilyenkor be tud csapni a szervezetünk... de azért remélem, hogy legközelebb már nem (csak) tüneteket produkálsz, hanem babát... ;) Nálam úgy volt, hogy amikor tényleg terhes voltam, akkor semmilyen tünet nem volt, bezzeg előtte, a nem-terhes hónapokban mindent produkáltam... :roll:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?