Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Képzeljétek Dani elindult! Már 5-6 lépést megy egyedül. Egy kicsit még óvatos (nem bánom), ha messze van a kitűzött cél, akkor leguggol, és négykézláb folytatja útját. Karácsonyra már futni fog!

Egy gyors kérdés: Dani megkapta a Neis Vac-ot, de nekem senki nem mondta, hogy ebből több van. Ti írtátok, hogy van második, sőt harmadik részlet is. Ezt én nem értem. Írjátok meg légyszi, hogy miért van így nálatok!

Piroska! Nálunk Dani hasfájós volt, vagy mi. Én akkor olvastam a kólikáról, amiről igazából a szakemberek sem tudják, hogy mi az pontosan. Hasfájásra gyanakodnak, de nem biztosak benne. A legjellemzőbb tünete, hogy mindig ugyanabban az időben van a sírás. Nálunk ez volt, de kb. 2 hónapos kora körül elmúlt. Sőt nálunk az 1 kakira való áttérés is okozott gondot. Szóval, amit tippelgettél, az akár igaz is lehet. De természetesen kaja is közrejátszhat. Mi mindent kipróbáltunk, de igazából csak a szélcső segített, de az sem mindig.

Nircee! Nagyon édes Marci a képeken. Látom neki is vonatos tortája volt, mint nekünk. Jó, hogy neki tetszett. Sajnálom, hogy a tojás a ludas az ekcémában.

Pimpoka! Szuper a képeslap. Én örülnék, ha ilyen szép és eredeti ajándékot kapnék az ismerőseimtől!

Hát lányok a szuper szülőszobával én nem sokat értem. Mivel kiküldtek onnan, hogy a fájásaim csak jóslófájások, így én a kórházi szobában szívtam egyedül, a szobatársam nagy megrökönyödésére. Én meg béna voltam, hogy nem szóltam előbb, hogy már majd belehalok a fájdalomba. Akkor még nem tudtam, hogy mit kell érezni. De azt vártam, hogy sűrűsödjenek a fájások, na nekem nem sűrűsödtek. Vagyis volt 8 perces, meg egyfolytában…Mire a szülőszobára kerültem, már az ágyra is alig bírtam felkászálódni.

Gumicukor! A bugyi miatt nekem sem szóltak, viszont nekem mondták, hogy az ő vattájukat használjam. Azon jobban látják, hogy mennyire vérzik az ember lánya.

Megpróbálok többet jönni, habár ezt már mondtam. :oops:

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Lányok, nem akarom elszólni magam, de még nem fájt a hasa Didrinek! Jajj, de jó lenne, ha ez így maradna!!!!

Mali:
akkor részvétem nektek is! :)
És Gratula az első lépésekhez! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna, akkor jó korán a csoki rabjává válik. :D A mandarint, hogy adod Lolonak, mert én kifilézem, elég macerás, de még csak így merem adni neki. Nagyon imádja a narancsot, mandarint a kedvence pedig a grapefruit, de a kakijában szinte mind kijön, nem emészti meg. Képes egyszerre két mandarint megenni, úgy eszi, hogy a leve jön ki a szája szélén.

Nálunk a nap végét a mese zárja. Hárman a nagyágyban, apa mesél, Lelle tápizik, már nem alszik be rajta, megpuszilgatjuk, be a kiságyba, alszik. Napközben délelőtt és délután alszik, néha 15 perceket néha 1.5 órákat. Akkor beleteszem a hálózsákba, tudja, hogy alvás lesz, van amikor elalszik azonnal, van amikor sír és úgy alszik el, én is max. 5 percig bírom, de ha alvásról van szó és fáradságtól sír, tudom, hogy úgyis elalszik. Szerintem ez nem kegyetlenség, neki egy kis sírás hiányzik hozzá, nekem egy kis olvasás.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, milyen meséket olvastok Lellének?
És mióta adtok citrusféléket Neki?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Mali,
de jó, hogy írtál!!!!!!!!!!!!!!!
A Neis-t különböző életkorokban is be lehet adatni, nem akarok hülyeséget mondani, de úgy emlékszem, ha 3 hónaposan, vagy valahogy így adatod be az elsőt, akkor 3 kell belőle, ha 1 évesen, akkor csak 1. De most lehet, hogy nagy hülyeséget mondtam. :oops: Gratula Dani járásához!!!!!!!!

Verna,
hát igen, a nők irányítanak mindent, már ilyen korban is! :wink:

Én is adok mandarint, héjastól, mindenestől, mert nekem sosem sikerült kifilézni. Mondjuk 2-3 db-ra vágom, csak hogy könnyebben tudja enni, de egyben is megenné, csak akkor egyben, és akkor meg fuldoklik. :roll:

Kép
Kép
nircee

Na, elteszem magam holnapra, már nagyon hulla vagyok!
Jó éjt mindenkinek!!!!!!

ui.: nekem hiányzott Tiop!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Van egy problémám, fogalmam sincs, mitől. A jobb mellem belső feléből a tej nem tud kiürülni. De csak a feléből, a másikat Sára teljesen kiszívta. Egy órán keresztül maszíroztam, próbáltam kézzel fejni, majd elővettem a hónapok óta nem használt mellszívót, azzal sem volt eredménye. Gőzöm sincs, miért gyűlt így össze a tej, ugyan úgy csináltam mindent, mint eddig(szoptatási póz, melltartó viselet(nem volt szoros), szoptatás gyakorisága, időtartama, stb.)De nagyon idegesít, hogy csak gyűlik, feszít, és nem tudom lefejni. Szerintetek mit csináljak???
Ha valakinek van jó ötlete, segítsen pls! Nem tudom, hogy ez tejcsatorna elzáródás lenne-e. Mondom, csak egyik mellem feléről van szó. A sors fintora, hogy míg Sárika pici baba volt, soha semmi baja nem volt a mellemnek, semmi gondom nem volt a szoptatással, és itt vagyunk, majdnem 15 hónapos, és most ez van :roll:

Mali, ha egy éves kora előtt oltatod be, akkor 3 oltás kell, ahogy Nircee írta, ha egy éves kor után, kettő. Mi most kaptuk meg a múlt héten a másodikat, utolsót. Elsőt 12,5 hósan kapta.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Jó reggelt!

Megúsztuk a tegnapi napot! :):) Minden olyan volt, mint eddig: este gügyörészés, mosolygás, apa játszadozott vele, aztán amikor nagyon álmos volt, akkor egy kicsit nyöszörgött, de nem volt vészes. Én persze megint bealudtam, nagyon fáradt voltam, de azt mondja a férjecském, hogy nem volt semmi gond. :) Szóval lehetett a front, mert most erőteljes hideg front jön. DE tényleg nem szabad ennem paprikát, retket, meg ilyeneket. És most jobb ízzel is szopizott, lehetett látni, hogy jól esik neki, mert alig szállt le a ciciről :). Amikor vártam Didrit akkor is nagyon sok paradicsomot evett, akkor is azt szerette. :) Amúgy meg nagyokat pukizott (lehet a szoptatós tea hatása :)), de közel sem annyit, mint az előző napokon. Na, reméljük, ma is minden rendben lesz. :)

Nircee:
én remélem, hogy Tiop vissza fog jönni, azért mi is hiányzunk neki, meg ő is nekünk, miért ne maradna minden a régiben???

Katica:
Nekem is volt, hogy mindent ugyanúgy csináltam, aztán egyszer csak elzáródott egy tejcsatorna. Én fejtem. Szerintem egy kis meleg zuhany, aztán egy kis masszírozás azon a részen és fejés, akkor ki fog jönni. De ha nem, akkor bizony erőteljesen kell nyomni, én remélem, nem kell neked olyat, mert nekem volt, de akkor csillagokat láttam. Nem biztos, hogy azonnal kijön, ha nincs tejlázad, akkor próbálkozz inkább többször szerintem. De azért kérdezd meg a védőnőd, nehogy butaságot mondjak. :oops:

Pimpoka:
Olvastad a Varjuckó mesét? Az nagyon aranyos, végül is arról szól, hogy élnek a varjak. Nekem megvan, de még nem jutottam a végére, mert Didrikének én kellek, nem a mese. :)

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

jó reggelt!

ezen az oldalon szaladtam végig...látom altatás a téma...
szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nálunk csak jobban csinálja mindenki...Szonját a mai napig altatjuk...napközben karban, dajkálva énekelve....már ő is énekli az altatót :wink: /ami nem csoda kiszámoltam közel 20 ezerszer hallotta már ezt a dalt....mindhárom ezzel az altatóval aludt/...szeptemberben mikor átköltözött a Dorkához volt próbálkozás 2 hétig üvöltött, persze Dorka nem tudott aludni, ő s csak szenvedett...mire talán rászokott volna, akkor beteg lett és nem akartuk sírni hagyni az orra miatt...ugyanezért alakult ki piciként is, mert vele hosszú hónapokig éjfél körül tudtam csak ágyba kerülni, ezért altattam...de utána is mikor már beállt normális időre, csak üvöltött ha rá akartuk bízni az elalvást...akkor viszont nem tudtak aludni a többiek...ez van, gondolom hamarosan leszokik....ja este csak annyi, hogy megissza a tejet és fekszik apja ölében, elalszik...
nem mondom, hogy mindentöbb gyerekes így csinálja, de mi mindegyiket nehezen szoktattuk rá...
a többiek, főleg Bence ilyenkor már bőven mesét hallgatott, Szonját messze nem érdekli...
szóval ahány gyerek...

pilláék hétvégén költöztek ugye?nem írta mikor lesz net?

szép napot

jaaaa, bence 2 napot volt suliban, tenap fájós füllel jött haza :twisted: kezdődő vírusos dobhártyagyulladás... :cry:
becsi
Iklad

Piroska, de örülök, hogy Didrinek tegnap nem fájt a pocija!Reméljük, így marad!!!!
Az óta nem aludtam, nem tudtam visszaaludni. Sajnos a zuhanyozás sem jött be, 25 percen keresztül engedtem rá a meleg vizet, közben masszíroztam, fejtem, de semmi eredménye. Sárika is felkelt közben, szopizott, de ő sem tudott rajta segíteni. Csak az amúgy is "jó felét" szívta üresebbre. Viszont olyan édes volt, amikor félálomban csukott szemmel suttogta, hogy cici :D
Na, majd ha "emberibb" lesz az idő, felhívom a védőnőt, vagy egy szoptatási tanácsadó ismerősömet, hogy ilyenkor mit lehet tenni...

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica:
Szerintem ha kitartó vagy, akkor egyszer csak kiszabadul. Nekem úgy volt, hogy fejtem és utána pár napig fájt. Nem értettem, miért, mert előtte nem emlékeztem rá, hogy gond lett volna, csak azt vettem észre, hogy az a fejés után puhább lett ott a cicim, ahol fájt. De aztán pár nap alatt rendbejött. Esetleg lehet, hogy érdemes lenne megpróbálnod minden szopi után fejni azt a cicit, hátha nekiindul. Szerinted???
Nem tudom, csak tippelek...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Becsi:
hát igen, te már tudod, hogy ahány gyerek annyiféle :)
Bencének gyógyulást!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre, mi a Minden napra egy mese -ből olvasunk minden este egy mesét. Pont olyan hosszúk, általában egy A4es oldal, hogy megissza a tápot. Amelyikhez még kép is van, teljesen odavan.

Citrusféléket vagy egy hónapja adok neki. Grapefruit-tal kezdtük, egyszer az apja azt evett és csíptünk Lellének egy darabot, nagyon ízlett, aztán kapta sorra a többit.
Tegnap meg kukoricás Abonett-tet evett. Már korábban is adtam neki, de most, hogy fogai is vannak, nagyon élvezte.

Ichtus, remélem mihamarabb helyre jön és kiürül, olyan aranyos lehetett Sárika, ahogy mondta neked.

Piroska, mi lenne, ha kipróbálnád, hogy csak édeskömény teát iszol. Azt szokták a hasfájós babáknak is adni, de ha ti iszod, az is elég lenne, hogy ne zavarj be a cumival.

Köszönöm a képeslapos dícséreteket!

Na megyek, indítom a mosást és Apát útjára engedjük, Lelle mondja, hogy apatáhtáh, ha gyereket lát, mondja, hogy babatáhtáh olyan édesen húzza, hogy táááh, tudom, hogy csak tá, de egy kis h is van a végén, ahogy mondja. :D

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:
ebben van édeskömény is, hátha ez elég lesz? A cumizás egyébként nem lenne gond, Didrinek mindegy, csak tej jöjjön belőle. :) De nem hiszem, hogy teáztatni tudnám, mert csak a tejci jön be neki. Nem is nagyon szeretném teáztatni, azért inkább én iszom. Majd kiderül, mi lesz, de ha eddig nem volt baj és ezután sem lesz, akkor lehet, hogy csak ez a frontos időszak volt a ludas meg a paprika meg a retek.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, én is azt írtam, hogy elég ha te iszod, nem kell Dirdrit teáztatni.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Értettem én :) Csak lehet, hogy rosszul fogalmaztam, bocsi :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

megerősíteni szerettem volna, amit írtál, de ezek szerint már a fogalmazásom sem a régi :) nem baj, vizsgaidőszak után már nem leszek ilyen szétszórt :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

:D :D ajánlom :D :D

Kép

Kép

Kép
pimpoka

jól van, na :):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Köszi Piroska a tippeket, végül megoldódott a dolog, annyira örülök. Felhívtam a szoptatási tanácsadót, és ő mondta, hogy meleg olíva olajos vattát tegyek a bimbóra, arra zacsit dunsztkötés gyanánt, és ez fellazítja az elzáródást. És a következő szopi alkalmával kijön a kis "dugasz", ami útját állja a tejnek. Ha ez nem jön be, sterilizált tűvel óvatosan piszkáljam meg a felszínét, ne bele szúrjak!!!Dunsztkötés fel, kisasszony is felkelt, de nem volt kedve sokat cicizni, így maradt a tűs megoldás, amitől borsózott előre a hátam. De alig hogy hozzáérintettem az elzárt területhez, egyszer csak spriccolni kezdett a tejcsi. Úgy örültem. Utána lefejtem 120ml-t úgy, hogy csak az egyik felében volt tej. Szóval most megkönnyebbültem, már csak érzékeny, nem fáj(már ha csak hozzáértem az előtt, marhára fájt)Meg lelkiekben is megkönnyebbültem. Hajnalban már minden hülyeséget elképzeltem, hogy nem múlik el, begyullad, kórházba kerülök, el kell választanom Sárát(azt mindketten nagyon nehezen viselnénk)stb. Szóval tiszta flúgos voltam... :roll: na, remélem, ez után minden rendben lesz.

Pimpoka, Lelle tiszta édi lehet, ahogy a mesét hallgatja. Mi még nem is olvastunk neki mesét, de kipróbáljuk rajtatok felbuzdulva :lol:

Becsi, Bencének jobbulást!!!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica:
örülök, hogy megoldódott a dolog. :D :D :D
azért nem akárhogy nyomhatott 120 ml. :shock: :shock: :shock:

mi éppen büfizNÉNK, de a drágám alszik az ölemben :? , nincs szívem felkelteni. csak félek, hogy ebből este balhé lesz :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Altatás- nálunk Dani 10 hós koárig cvsak cicin aludt el, jól meg is szívatott, mert ahogy elvettük tőle, felébredt és nem akart aludni magától. Mármint úgy magűtól, hogy bele a kiságyba, aztán kicsit ott vagyunk mellette, semmi. Aztán 2-3 nap alatt beszoktattuk, először csak a délutáni alvásokhoz, szopi, utána be az ágyba, bőgött cefetül, de mindig megnyugtattuk, hogy itt vagyunk, csak most alukálni kell, majd szobából ki. PErsze ordított, először hagytam kb. 2 percet, aztán be, simi, rábeszélés, lefeküdt, majd ki, ismét, megint bőgött. Így ment ez ki-be ki-be, a sírásidők egyre csökkentek, a 3. napra már magától elaludt, motyorászott valamit és aludt. Azóta is így van, persze az esti elalvásnál - korosztálynak megfelelően - mindig volt/van mese, ének, stb, de utána már nem strázsálunk mellette, szépen elalszik. Ez nekünk is könnyebb volt és ma is az, mert nem az egész estét veszi el az altatási szeánsz.

Szopi-elzáródás
Nekem anno a szopi elég nehezen indult, kevés tej, lusta baba, csómók, vörös foltok, 41 fokos tejláz, sebes mellbimbók. De azért összejött mégis 11 hónap a kezdeti nehézségek után. Amikor ilyen csomós volt a cicim, hogy nem jött ki se fejésre se semmire, akkor, melegvizes zuhany alatt masszíroztam, és a babát más szögből tettem mellre, hogy szívja ki a csomót is. Ez pár nap alatt le is vitte a duzzanatot mindig.

Piroska
Akkor Didrinek a sok büfiztetés a titka? Én amíg szoptattam, semmilyen más folyadékot nem kapott Dani, bőven fedezte a szopi. Teát sosem kapott.

KépKép
KépKép
gumicukor

Persze, ebben itt mindenki egyetért, hogy teát ne, inkább én igyam és az átmegy a tejbe. Hát a sok büfiztetés lenne titka, ha sikerülne. Most már egyre ritkábban van, hogy nem büfizik, de azért még most is van rá példa. :( Remélem, hogy ezt nem fogjuk megsínyleni este :( Annyira mélyen alszik, hogy nincs szívem felkelteni. Szopi alatt is végig aludt, de a szopi álmában is megy. :) Étvágya van a drágámnak. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, lányok, ha érdekel benneteket, feltettem a honlapunkra egy dalt, amit a stúdióban csináltunk, az Eternal flame-t, és kettőt, amit kijavítottunk (luxemburg rádiót, meg a bona sera-t). Kíváncsi vagyok a véleményetekre, szerintetek jobb, mint az előző felvételek?

http://fornaxband.atw.hu/

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Pimpoka: ja, úgy könnyű mesét olvasni, hogy közben táplálkozik a gyerkőc! :) Náluk esélytelen a mese, két sor után kitépi a könyvet a kezemből és lapozgatni kezdi, tehát ahelyett, hogy elaludna a mesét, még jobban felpörög...

Én bizony teáztattam Lolot (Mecsek baby tea), és nem volt hasfájós... persze nem tudom, hogy tea nélkül az lett volna-e, valószínűleg nem. De ez is olyan, hogy mindenki másképp csinálja. :) Én hátrányát nem láttam a teának, sem a cumisüvegnek. :)

A mandarint, narancsot én is hámozva, kis darabokban adom. A héját szerintem Lolo nem tudná megemészteni - így is van, hogy bizonyos kajákat emésztetlenül látok viszont a pelusban - meg aztán bármilyen mag nélküli is a mandi, elvétve mindig akad benne egy-egy mag....
Egyébként Lolo kb. 6 hónapos korától iszik narancslét, így aztán nem volt gond a citrusfélék bevezetésével... Én is kb. 1-2 hónapja adom, mert most ezeknek van szezonja...

Mali: gratula Daninak! :) Lolo ugyanezt csinálja: ha messze van a cél, akkor inkább mászik. :)
Már rég akartam írni, milyen fura, hogy eleinte óriási korkülönbség volt az az egy-két-három hónap a gyerkőcök között, de így egy éves kor körül annyira összeértek...
Vendég

...elaludna a mesén...
Vendég

Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.

1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Piroska
Nem hallottam az eredetit, de nagyon jók! Anno én is ilyeneket énekeltem, az énektanárom most a Csillag születik műsorban énekel, csak persze mindig a reklám alatt. :cry: Sajna én már nem énekelek, pedig imádtam, volt zenekarunk is, csak az ország 10 pontján vannak most már a tagok.

Verna - az én fiam sem hallgatta a mesét 11 hósan, majd csak 18 hónaposan, de akkor is rövideket és inkább képnézegetőset, mutogatósat, mi hol van stb. Az odaülős mesélés tényleg később jön, folyton változott nálunk.

KépKép
KépKép
gumicukor

Verna, hát ja, így könnyű. De neked Lolo aránylag sokáig szopizott, nekem sajna nem, ezért még mindíg imádja a tápot, nálunk az a vacsi és kb. 2 éves koráig tervezem, hogy tápot kap vacsira. Ti sokáig szopiztatok, mi könnyen mesélünk :P :lol: Ez a rituálé nálunk, de biztos fog majd ez is változni.

A napközbeni mesénél nálunk is az van, hogy mutogat, kiabál közben és inkább ő lapozna, ő olvasna...

Mi akkor kezdtünk el teázni, amikor tápos lett és végre megtanult üvegből inni. Sima édesköményt ivott, majd vettem neki gyümi leveket, de azok sehogy nem kellettek, se töményen, se hígítva. Talán az almalé igen. Aztán átálltam alma-vanília teára, finom íze van nagyon, nem igényelt édesítést, azt itta szívesen, de legszívesebben a vizet, most inkább csak vizes. Változatlanul sokat iszik, vízből 7 dl és 1 liter között naponta. Szerintetek ez baj, hogy ennyit megiszik?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Verna:
ha nem lenne más választásom, én is teáztatnám, de remélem nem fog kelleni. Már ott tartottam ezen a három napon, hogy bármit adok, csak ne szenvedjen. De remélem nem fog kelleni. A cumisüveggel az van, hogy van olyan baba, aki ellustul tőle, de ezt te is tudod. Nővérem ezért nem tudott szoptatni, mert a gyerek inkább ivott cumisüvegből. Didri nem egészen az a fajta. Jó, jó a cumisüveg, mert ivott már abból is, na de a cicííííí :):):):) Ma is levettem a ciciről, hogy ne két cicit egyen meg, hanem csak másfelet, mert mondta a védőnő, hogy nehogy kitáguljon a gyomra és utána mindig sírjon, hogy éhes, vagy ha nem tágul ki, akkor attól is fájhatna a pocija, hogy nagyon tele van. Hát én elvettem tőle, szegénykémtől, ő aztán annyira rázendített, hogy ajjaj! De hamar sikerült megvígasztalni, még azelőtt, hogy beleélte volna magát. :) Biztos még álmos volt és nem akart nagy energiát fektetni a sírásba :):):)

Gumicuki:
Mondtad, hogy énekeltél. Tényleg, te furulyáztál vagy fuvoláztál is? Nem nézem a tv-t, nem tudom, ki énekel a Csillag születik-ben. :(

Verna:
te meghallgattad mindhármat?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka:
én nem tudom, mennyit ihat egy ennyi idős baba, de biztos tudja, mi a jó neki, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Általánosban furulyáztam, mivel zenei tagozatos voltam, majd később 13 évet fuvoláztam. Még a fiam születése előtt vettem egy saját hangszert, és ma már csak kikapcsolódásként játszom.
Énektanárom ő volt: http://www.ludditak.hu/index.php?a=vendeg

Dani is mindig sokat ivott, főleg vizet, a mai napig, vagy a frissen préselt gyümileveket. Kólát és hasonló szánsavas cukros vackokat még sosem ivott, ha vendégségben van, akkor is vizet kér. Némelyik ovis társának meg lehet nézni a fogsorát, fekete, de nem is csodálom, mert ár reggel nyalókával a szájban érkeznek, meg anyuka dugdossa a csokinasit a zsákba... a gyerek meg egy kiflit nem tud normálisan elrágni. Dani is eszik édességet, de mértékkel, és nem nassolásként.

KépKép
KépKép
gumicukor

Lányok, olyan aranyos volt Didri! Próbáltuk büfiztetni, de nem büfizett és a Gáspár lefektette, majd újra felvette, aztán a hasára fektetve tartotta a karján. Didrike meg nyögdécselt és közben vigyorgott nagyokat. :) Igaz, hogy büfizni nem büfizett :(. Most meg a forgónak örül meg az uramnak, vígad. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska!
azért ne feltétlenül fogadd el a védőnő tanácsait!! Csak óvatosan írom a véleményemet, hogy én nem értek egyet a védőnőddel, miszerint azért veszed el Didritől a cicit, nehogy kitáguljon a gyomra... :shock: Ez magyarul éheztetést jelent számomra. Szerintem ő pontosan tudja mikor-mennyit kell ennie.
Csak azért óvatoskodom, nehogy vita legyen, ugyanis ezt muszáj volt leírnom annyira megütötte a fülemet.

Meghallgattam egy számotokat, szerintem jó minőségű és nem utolsósorban klasszul énekelsz is. :)

Hát a cumisüveggel mi úgy jártunk, hogy Dóri abszolút nem kapott anyatejen kívül folyadékot, így 6 hónaposan mikor már itatni kellett volna, nem volt miből. A cumisüveget nem fogadta el, csőrösből meg nem tudott inni. Szóval bő 2 hónapig kanalaztunk, de az szinte semmi se volt. Kb. 2 hete tud csőrösből inni. Az esti-reggeli tápszert is kanalazzuk.
Szóval ketteskét én biztosan itatni fogom vízzel már a kezdetektől már csak azért is,hogy később tudjon inni miből. Persze csak mértékkel.

Pimpoka!
Szerintem nem gond, hogy ennyit iszik, túlinni sosem tudják magukat. Nagyon sok szervnek határozottan jó, ha sok folyadékot iszik az ember. (vese, bőr, hormonháztartás..)

KépKép
tüccs

Tüccs, hát nem irigyellek, ha a reggeli, esti tápot kanalazni kell. Nem tart nagyon sokáig? El sem tudom képzelni. Lelle meg kanalazni nem tud, a homeos bogyókat ha kap, akkor azt is vagy 4-5 kortyra tudja meginni kanálból, vasárap meg próbáltam husilevest adni neki, de csak tartotta a szájában, és ahogy kivettem a kanalat, kifolyt. A pépeseket megeszi kanálból.

Az anyatejes babák nem tudják túlenni magukat. Annyit szopnak amennyire szükségük van.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nekünk egyáltalán nem volt cumink, cumisüveg is csak akkor, ha nem voltam otthon és abból kapta a lefejt tejet. Egyébként 6 hósan pohárból kezdtük itatni, a csőrössel nem nagyon tudta mit kezdjen, csak rágta a csőrt. Így kipróbáltuk a szívószálat, ls abból egészen jól tudott inni. A pépeseket meg kanállal a hozztáplálástól kezdődően. Később ásványvizes üvegből nyakalt, majd pohárból. 15 hósan már szépen, önállóan evett. Persze voltak mancsok-pancsok, de az önállósodás ezzel jár.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Látom altatás, ivás a téma :lol:

Nálunk is nehezen megy az elalvás (attól függően napközben mennyit aludt). én korábban József Attila: altatóját meséltem neki, de mostmár csak susogok, mert ha beszélek hozzá még rosszabb.
Detto azt csinálja nálunk is, mint Giga Lilije, föláll, magyaráz, kidobálja a cumit stb. Közben meg hulla fáradt, de a szemét nem csukja le, pedig már pislogni sem tud. Sztem azért van, mert most van abban a korban, mikor már tudja, hogy anya kimegy a szobából és ezt nem akarja. Mikor már nagyon nem bírom, akkor 1-2 percig kijövök és hagyom sírni, aztán vissza és úgy nagy nehezen elalszik. De mostanában szinte óránként kel, olyankor víz, cumi vissza és alvás tovább. Így sajna tovaszálltak a régi szép idők, mikor reggel 7-kor vettem magunk közé :? Mostanában éjfél-1 körül már az ágyunkban van.

Pimpoka: én is most akarom megvenni a Minden napra egy mesét, régen nekünk is mindig abból mesélt anyukám. És tényleg pont jó, mert rövid mesék vannak benne. (nekem a hapci manó volt a kedvencem :lol: )

Lili csak vizet iszik, meg néha teát. Gyümilevet nagyon ritkán, ha centrizek neki, de a színe miatt nem nagyon issza meg.
Sztem az tök jó, hogy Lelle olyan sokat iszik, Lili sztem kb 5-7 dl-t iszik az éjszakát is beleszámolva, esetleg kicsit többet.

Nekünk azért tud kanállal enni, mert mikor nem tudott szopizni kanálból kapta a lefejt tejet, úgyhogy gyorsan megtanulta :D
Csőrös pohárral mi is sokat próbálkoztunk, kb két hete kezdett el inni belőle, előtte csak rágcsálta, most meg tökre oda van érte, örül mikor abból adok neki inni.

Mandarin nálunk is favorit, én is leszedem a héját, és kb 3-ad cikket adok neki egyszerre. Narancsot is enné, de olyan szarok ezek a narik, nem igazán tudom leszedni a héját.
Igaz Lili eddig még minden gyümit szeretett, a banán az ami minden mennyiségben jöhet, viszont egynél többet nem kap egy nap.

Tiop: láttam, be vagy jelentkezve, légyszi gyere ide is, sokan hiányolunk!

Tüccs: nem irígyellek a kanalazás miatt, nem próbálkoztok pohárral? Sose lehet tudni, hátha bejön.

Pimpoka: én a homeos bogyókat egyesével odaadom Lilinek és szépen elszopogatja őket. Még élvezi is a rituálét, mert addig megkapja a dobozt ami csörög.

na mentem

murphyke

Kép
murphyke

Na, írtam jó sokat, erre elment az egész. :evil: :evil: :evil: :evil:

Szóval, én már próbáltam utalni néhányszor arra, hogy Piroska védőnője...hogy is mondjam....nem éppen a legjobb. De hát 20 éve van a pályán. Ami szerintem nagyon érződik, mert leragadt az akkori elveknél. Mivel nem akarok senkit megbántani, ezért már letettem arról, hogy reagáljak a tanácsaira, de ez a mostani nekem is nagyon megragadta a szemem.
Egy anyatejes gyerek NEM tudja túlenni magát, és IGENIS tágulnia kell a gyomrának, egyébként még 1 évesen is csak annyit tudna megenni, mint 2 hónaposan!

Piroska, ne haragudj, most nem bántani akarlak, csak nem értem, hogy nincs szíved felébreszteni Didrit, hogy büfizzen, viszont éheztetni van????? Pedig a büfiztetés sokkal fontosabb lenne, én inkább ezerszer felébreszteném, mint hogy akár csak 1x is éheztessem! Ilyen korban az éheztetés komolyan befolyásolhatja a baba fejlődését és egészségét! Marci 2 hónaposan már 200-250ml-t ivott 1-1 etetéskor, én inkább arra törekedtem, minél többet egyen, nem arra, hogy minél kevesebbet! Nálunk pont emiatt is volt gond, mert a megnövekedett igényét nem tudtam tejjel követni, ezért kellett a napi 1x táp. Ja, és NEM tömtem, mert hát egy szopós babát úgysem lehet tömni, ez az igény magától alakult ki nála.

Na, eldugulok, ezentúl sem szándékozom minősíteni a védőnőt, csak most megsajnáltam Didrit, ezért írtam.

És mégegyszer bocs, nem bántó szándékkal írtam!

Kép
Kép
nircee

Háát , elég óvatosak vagyunk a véleményekkel, főképp itt Didri etetése kapcsán. Szerintem nem szabad elhallgatni semmit sem, főleg ha ez a pici gyermek fejlődését segíti. Szóval Piroska nehogy magadra vedd, csak segíteni próbálunk, aztán vagy megfogadod-vagy nem. :wink:

Tiop! Tessék jelentkezni , hiányzik a nagy családos Tiop!!

Ha ennyien adtok mandarint, mi is kipróbáljuk. Bár a citrusféléket talán később ajánlják, dehát júniusban mégsem adhatok neki.. :lol: Tegnap Dóri rájött, hogy a szaloncukorral nemcsak játszani lehet, hanem finom is. :D A kis bestia meg is szopogatott kettőt rendesen. De nem mertem neki odaadni az egészet. :roll:

Ja, és a kanalazásban profik vagyunk, Dóri 180-210-eket eszik ez kb. 10 perc kanállal. A poharat próbáltuk, de túl sok csorgott kifelé és sajnáltam a tápszert... meghát nem tudtam mennyit is eszik meg valójában. 1-2 hét múlva újra próbálkozunk mert én nem adom fel és persze a csőrösből is egyre ügyesebben iszik. Szóval bízom benne, hogy már nem kell sokáig kanalazni. 8)

Képzeljétek, nem tudom mi lehet az oka, de hétfőn bontottam új csomag pampers pelust és azóta éjjel kifolyik a pisi belőle és Dórinak csúnyán piros a popsija is. Szerintem hibás a pelus, nem szívja el a nedvességet. Még ma éjjel tesztelem, de ha megint ki fog folyni, dobom ki az egészet. :x

KépKép
tüccs

Jajj, itt vagyok, csak szoptattam, meg minden. Szóval:
azért mondta a védőnő, mert a két cicimből én le tudok fejni majdnem két decit. Didri ennél sokkal többet bír leszívni, márpedig nehogy azt higgyétek, hogy tudja, mi az elég! Áááá, nem! :) Addig eszik, amíg van, utána meg jön vissza belőle. Bezzeg amikor kéne, akkor nem! :) Na, ezért mondta a védőnő, hogy ne adjak neki sokat, hanem inkább sűrűn. Nem azt mondta szegény, hogy éheztessem, de reggel annyira tele volt a cicim, hogy féltem, hogy ha mindkettőt benyalja, akkor gond lesz, vagy kiadja a felét (már csinált olyat) vagy este fog fájni a hasa. DE nem fogom ezt csinálni, mert nincs hozzá szívem, hanem inkább két óránként etetem.
Na, most ezt elküldöm és még válaszolok a többire is mindjárt :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs:
cumisüveg: Didri már ivott cumisüvegből és nincs vele semmi gondja. :) De azért a cici, az a favorit :) Lányok, én úúúúgy imááádok szoptatni! :):):):) Ilyenkor mindig úgy fel vagyok dobva! :):):) Olyan jó, amikor ott szopizik mellettem, lefekszünk és a kis lábacskáival kapirgál, meg a kis ökleit összeszorítja és dolgozik! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vélemények:
Nircee: nem baj, ha elmondod a véleményed, de értsd meg, vannak olyan dolgok, amik más nézőpontból mást jelentenek.
Didri nincs éheztetve, gondolj bele, havi egy kilót hízik. Az azért nem rossz, nem?

Tüccs:
mondjátok el a véleményeteket, nem baj, múltkor csak azért borultam ki, mert nagyon fáradt voltam és ráadásul annyi kérdés felmerült, hogy nem győztem rá válaszolni. Ha valamit írtam, akkor megint egy újabb, DE volt a válasz és már nem bírtam tovább válaszolni, mert mindig jött egy újabb DE. És senki nem kérdezett, hanem csak mondta a magáét és elfáradtam, ennyi! :)
De nem baj, ha írtok, írjátok le, mit gondoltok, ugyanis most én kérdezek, és ha kérdezek választ várok! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Én 35 hetes kismama vagyok és itt fogok szülni a kistarcsai kórházban. A kérdésem azonban nem a kórházzal kapcsolatos, hanem az őssejttel. Van kötöttetek olyan, aki levetette a köldökzsinórvért? Ha igen, melyik céget választotta? Mi mindenképpen itthon szeretnénk tároltatni, ezért a Krio és a Zelion cégek érdekelnének. Árban elég nagy különbség van közöttük (egészen pontosan 55.000 ft.). Eddig nem sikerült kiderítenem, hogy miből adódik ez a különbség. Nyilván az 55.000 ft plusz sem jelent problémát, ha egy megbízhatóbb céggel kötünk szerződést, de a semmiért ugye, nem fizet az ember ennyit.

Nagyon örülnék, ha lenne közöttetek olyan, akinek van tapasztalata ilyen ügyben.

Köszönettel: Ildikó
bi

Amúgy az anyatejes babák tudják túlenni magukat. A szomszédasszonynak azért ment el a teje, mert mindig túlette magát a babó és utána kibüfizte a felét. Mivel kibüfizte, aztán megéhezett, de nem volt annyi tejci, hogy pótolja azt a nagy mennyiséget is (tocsogott a földön a tej, hihetetlen volt), kellett mellé táp, utána nem akart szívni, mert egyszerűbb a cumi és így begyulladt a cicije, aztán a végén elfogyott a teje a sok kínlódás mellett.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs: nekem úgy rémlik, hogy vagy a dokim vagy a védőnő (akire nem igazán hallgatok :roll: ) 9 hónap körül mondta, hogy lehet óvatosan bevezetni a citrusféléket. Arra határozottan emléxem, hogy a dokinénink mondta, a teájába tehetek pl citromot (nem levet).
De látod, vernáéknál Loló már korábban kapta a leveket és jól bírta. Szóval ezt is ki kell tapasztalni.
grapefruitot még nem próbáltam mert mi nem szeretjük, de ki fogom, kiváncsi vagyok mit fog szólni hozzá a kisasszony, én speciel nagyon utálom a keserű ízeket meg mindent ami kicsit is hasonlít rá.

Piroska: nem ragozom, de én is a csajokkal értek egyet. Lehet, hogy nagyon aranyos a védőnénid, de ő is hibázhat. Az igény szerinti szoptatás meg ugye azt jelenti, hogy akkor és annyit amennyit akar. A fölösleg, meg úgyis kijön mint tudjuk.
Meg ha reálisan levezetjük a dolgot, akkor ugye minél nagyobb annál többet eszik, viszont ha nem tágul a gyomra, akkor hova férjen a kaja?
Most megint elolvastam amit írtál és nem egészen értem. Az is baj ha kitágul, meg az is ha nem?
bocs mennem kell, Lili fölébredt kint a babakocsiban.

Kép
murphyke

Sziasztok!

Na nem olastam végig, csak bele-bele futottam a sorokba...

Altatás: Dorka 2 hónaposan tudja, hogy ha sír anya felveszi... ezt el is játsza... úgy képzeli az a király, ha anya kezében alszik... de nem ám az elalvásról, hanem az egész alvásról van szó.... ja és a kezemben nem alszik mélyen, mert ellenőríz 5 percenként, hogy ott vagyok -e... :roll: :roll: :roll:
Ma letettem, mert muszáj volt (WC probléma) és míg én kimentem sírt egy picit, mikor mentem vissza már csak hüppögöt (gondoltam most kipróbálom mi van ilyenkor, hát nem mentem be) nyekerget még 5 percet és bealudt!
Most komolyan hagynom kell hogy sírjon 2-3 percet, hogy alvás legyen??? Marhára nem így terveztem, mert az volt az elvem, hogy nem hagyom sírni, de ha altatgatom csak - amikor persze nem alszik mélyen - akkor olyan fáradt és nyűgös lesz a nap végére... hogy sajnálom...

Ti mit tennétek???

Piroska, mivel mi hasfájósak vagyunk / voltunk engem mindig ezzel a túletetéssel "fenyegettek"... de Dorkát csak nem kaphatom le a ciciről 2 percenkén, hogy mérlegeljek... így 200-at eszik 1x-re jópárszor, amit én se bírok már néha lekövetni (ezért 11-12 között ha már alszik és van lelkierőm fejek másnapra pótólni, és már egy tépszer is a polcon figyel vészszükség esetére)
És ami a tanulság: semmi összeföggést nem tapasztalok hasfájás és kajamennyiség közt... max annyi változott, hogy amióta nem görcsölök ezen (egy jóideig nem is mértem inkább) azóta jobban nő! (micsoda csoda :wink: )

Jutta

KépKép
jutta

bocs látom közben írtad mi van

Kép
murphyke

Sziasztok Mindenki !
Bi!
Írtam privit!
! :D

Cincérke

Kép
cincérke

Jutta!
2-3 perces sírás szerintem még nem kínzás. Úgyis hallod , hogy ez éppen milyen sírás (fáradt, hasfájós) és ha csak fáradtság, szerintem így tudja legkönyebben megtanulni, hogy a kiságyban aludni szokás. Ti még picik vagytok, ilyenkor érdemes egy kis lelkierővel leszoktatni a kézben alvásról. Később már sokkal rosszabb lesz, ráadásul nem piheni ki magát , plussz az estéteket is tönkreteszi.

Dóri a kezdetektől a kiságyban alszik napközben is. Ha lefektetem, tudja, hogy alvás jön, és eljátszik addig, amíg el nem alszik. Lehet, hogy ez szerencse kérdése is, de én ehhez mindig keményen ragaszkodtam az első itthoni perctől kezdve.
Ja, és nem tudom számít-e, de mindig lehúzom a redőnyt, ha alszik. Szóval sötét van.

KépKép
tüccs

bi

mi a sejtbankkal kötöttünk szerződést 24 havi részletre, ők svájcban tárolják de ezt gondolom akkor tudod, ők futárral jöttek a mintáért és a szükséges vizsgálatokat elvégezték a mintából, nekem nem kellett vérvételre mennem külön...

talán a másik két cégnél ilyesmiben lehet a különbség, egyikről mintha olyasmit halottam volna, hogy szlovákiában tárol, nem?
becsi
Iklad

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?