Jó reggelt.
TEgnap óta nem kell szednem az Utrogestant. Most figyelek, remélem, minden ok lesz továbbra is.
Piroska
Tegnap írtam, hogy nekem a szoptatós teával az volt a tapasztalatom, hogy csak szelelt tőle a gyerek. Nálunk nem volt szerencsére hasfájósprobléma, nekem a tejjel volt gondom az elején, és mint kiderült nem a laktoherb hozta meg a várva várt hatást, de ez már más téma.
Védőnőnél kérdezz rá a babamaszázsra.
Egyébként amit én tanultan az így néz ki:
Fektesd hanyatt a babát tegyél köré finom meleg puha takarókat. Avokádoolajjal vagy búzacsíraolajjal(ne illatos babaolajjal!, mert itt a te és az ő testének illata a lényeg, ez az olaj pedig semleges bázisolaj) kicsit dörzsöld át a tenyered, nem kell tocsognia, csak épphogy. Melegítsd fel a tenyeredet, majd kérd meg Didrit, hogy szeretnéd megmasszírozni és hogy miért.
Először a köldök irányától szépen lassan tele tenyérrel finom, simító mozdulatokkal masszírozd lefelé a szeméremdomb irányáig. a pocikát. Ne lepődj meg, ha jön pisi, kaki, puki
Ezt a mozdulatot kb. 15-20x ismételd.
Majd vedd a pocakot két tenyered közé és kifelé a baba oldala felé simítsd, szintén 15-20x.
Majd Didri jobb oldalától (neked szemből a bal) oldalirányban simítsd a jobb kezed balról jobbra a pocakon gyomortájékon illetve kicsit alább.
Lényeg, hogy mindig simító és sosem nyomó mozdulatokat kell tenni. Az olajat lehet pótolni, ha kevésbé csúszik a tenyér.
Végül van a napocska-holdacska fogás. Jobb kéz a pocakon óramutatóval megegyező irányban kört rajzol, majd a bal kéz egy C alakú holdat. Lehet mondogatni a babának, hogy napocska holdacska. Nálunk a babák nagyon szerették ezt.
Végezetül a legelső fogást megismételve, köldöktől lefelé két kézzel/tenyérrel, finom simító mozdulatokat tenni lefelé a szeméremdomb irányába.
Ezt lehet naponta többször is ismételni, nemcsak akkor, amikor fáj a has, hanem csak úgy, megelőzésképpen is.
Masszázs közben baba szemébe nézve lehet hozzá beszélni, miért jó ez stb. És minden masszázs után megköszönni neki, hogy engedte a masszázst.
Naygszerűen tudnak kommunikálni ezzel a testbeszéddel a babák.
A fiam nagy ló, már 5 és fél, de sokszor kéri csak úgy a masszirozást.
Na, remélem nem volt nagyon kusza az irományom, valahol vannak erről képek is, megpróbálom előkotorni és feltenni, úgy könnyebben érthető.
Olvasom, hogy bimbóvédővel szoptatsz, nem tudom miért. Nem lehet, hogy Didri sok levegőt nyel közben? Nekünk a szopit pl. a bimbóvédő rontotta el az elején, elevel alig volt tej, meg féltem, hogy sebes lesz a bimbó, aztán pont a bimbóvédőtől lett az, mert totális vákumot csinált szívás közben. Ahogy elhagytuk, a seb ugyan nehezen gyógyult, de sokkal jobb lett utána, és a tej is beállt.