Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

remélem nem ment el a kedvetek az írogatástól :wink:

most csak kukk szokás szerint... :oops:

ismeritek?

www.babawiw.hu
becsi
Iklad

Szia, Becsi!

Ezek szerint mindenki el van foglalva!
Csak én vagyok egész nap a gépnél! :(

De én nem ismerem a babwiw-et. :)
Majd megnézem :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Szerncsére Lelle már nem ébredt fel többször, úgyhogy húzta is a lóbőrt fél 8ig. Most itt golyópályázik, én meg takarítom a tegnapi romokat, annyi szemét lett, ez a sok kis fecnike, meg kivágások.

Megyek ma meglátogatni az egyik barátunkat a kórházba, vasárnap hajnalban született meg a kislányuk, éjszaka kettőkor még a tescoban voltak, hogy ne a nagy tömegben vásároljanak és fél 6kor már ki is bújt Rékababa. Már kicsit érezte, hogy valami lesz, otthon beleült egy nagy kád vízbe és fél 5 körül értek be a kórházba, amikor megvizsgálták, már teljsen nyitott volt a méhszáj, burkot repesztettek és sitty-sutty meg is szült. Ugye itt Miskolcon még látni sem láttak olyan szülőszobákat, mint Kistarcsán és mesélte a párja, hogy a függöny másik oldalán varrt a doki aki idézek, ezt modnta a kedves anyukának "a kurva életbe
Anikó, ne ordítson már" vagy "most mi az apjafaszáért szorítja a seggét", tökre kedves lehetett a firssen szült anyukával.

A miskolci dokim amikor mondam neki, hogy Kistarcsán szültem és a kistesó is ott fog születni Surányival, csak meresztgette a szemeit, hogy minek, amikor itt is szülnek naponta 20-30an. Mondtam, hogy ok, csak nem én fogok beleesni a jó kis statisztikájukba.

Becsi, légyszi nekem is küld már át a mézeskalács receptet és még az is érdekelne, hogy a két recept ugyan az -e, amiből férjurad a mézeskalácsházat készítette.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:
egy jólirányzott rúgás jól jönne ennek a dokinak két fájás között! Azért ez nem semmi, hallod!!!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Jesszus, Pimpoka ilyen is létezik??? Vajon milyen ember lehet az ilyen orvos?? Gondolom otthon is így beszél a feleségével. :evil: :evil:

Megyek , megnézem mi ez a babawiw. :roll:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Pár napig nem vagyok, és most is mennyit írtatok, alig bírtam visszaolvasni. Mire sikerült, Sára nem hagyott írni tegnap. Így csak most jelentkezem. Látom, a vitát már abbahagytátok, ennek nagyon örülök.

Jutta, Dorka nagyon édes baba! Gyönyörű kislány!!!!

Andi, Bogin látszik, mennyire élvezte a korizást!

Nircee, utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT MARCINAK!!!!!nagyon jók lettek a képek!!Látom, a lufi nálatok is nagyon bejött :lol: Nálunk még egy hónap múlva is voltak lufik a lakásban. Sőt, a szülinapja óta folyamatosan van, mert kéri a kisasszo0ny, hogy fújjunk neki fel, ha fogytán a lufiállomány :lol:

TIOP, KÉRLEK, NE HAGYD ITT A FÓRUMOT!!!!!NAGYON HIÁNYOZNÁL!!!!!!!!!!!!!!!!

Elkezdtem blogot írni Sárikáról, ezért is nem babaneteztem egy ideje, mert ha volt egy kis szabad idő, oda írogattam.

ha valakit érdekel:
http://sara.blog.nlcafe.hu/

Piroska, nagyon fini lett a pogi, már másoknak is oda kellett adnom a receptet, mert aki kóstolta, elkérte

Ma mézeskalácsot fogok sütni :D

Szép napot mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Jó reggelt.
TEgnap óta nem kell szednem az Utrogestant. Most figyelek, remélem, minden ok lesz továbbra is.

Piroska
Tegnap írtam, hogy nekem a szoptatós teával az volt a tapasztalatom, hogy csak szelelt tőle a gyerek. Nálunk nem volt szerencsére hasfájósprobléma, nekem a tejjel volt gondom az elején, és mint kiderült nem a laktoherb hozta meg a várva várt hatást, de ez már más téma.
Védőnőnél kérdezz rá a babamaszázsra.

Egyébként amit én tanultan az így néz ki:

Fektesd hanyatt a babát tegyél köré finom meleg puha takarókat. Avokádoolajjal vagy búzacsíraolajjal(ne illatos babaolajjal!, mert itt a te és az ő testének illata a lényeg, ez az olaj pedig semleges bázisolaj) kicsit dörzsöld át a tenyered, nem kell tocsognia, csak épphogy. Melegítsd fel a tenyeredet, majd kérd meg Didrit, hogy szeretnéd megmasszírozni és hogy miért.
Először a köldök irányától szépen lassan tele tenyérrel finom, simító mozdulatokkal masszírozd lefelé a szeméremdomb irányáig. a pocikát. Ne lepődj meg, ha jön pisi, kaki, puki :lol: Ezt a mozdulatot kb. 15-20x ismételd.
Majd vedd a pocakot két tenyered közé és kifelé a baba oldala felé simítsd, szintén 15-20x.
Majd Didri jobb oldalától (neked szemből a bal) oldalirányban simítsd a jobb kezed balról jobbra a pocakon gyomortájékon illetve kicsit alább.
Lényeg, hogy mindig simító és sosem nyomó mozdulatokat kell tenni. Az olajat lehet pótolni, ha kevésbé csúszik a tenyér.
Végül van a napocska-holdacska fogás. Jobb kéz a pocakon óramutatóval megegyező irányban kört rajzol, majd a bal kéz egy C alakú holdat. Lehet mondogatni a babának, hogy napocska holdacska. Nálunk a babák nagyon szerették ezt.
Végezetül a legelső fogást megismételve, köldöktől lefelé két kézzel/tenyérrel, finom simító mozdulatokat tenni lefelé a szeméremdomb irányába.
Ezt lehet naponta többször is ismételni, nemcsak akkor, amikor fáj a has, hanem csak úgy, megelőzésképpen is.
Masszázs közben baba szemébe nézve lehet hozzá beszélni, miért jó ez stb. És minden masszázs után megköszönni neki, hogy engedte a masszázst.
Naygszerűen tudnak kommunikálni ezzel a testbeszéddel a babák.
A fiam nagy ló, már 5 és fél, de sokszor kéri csak úgy a masszirozást.

Na, remélem nem volt nagyon kusza az irományom, valahol vannak erről képek is, megpróbálom előkotorni és feltenni, úgy könnyebben érthető.

Olvasom, hogy bimbóvédővel szoptatsz, nem tudom miért. Nem lehet, hogy Didri sok levegőt nyel közben? Nekünk a szopit pl. a bimbóvédő rontotta el az elején, elevel alig volt tej, meg féltem, hogy sebes lesz a bimbó, aztán pont a bimbóvédőtől lett az, mert totális vákumot csinált szívás közben. Ahogy elhagytuk, a seb ugyan nehezen gyógyult, de sokkal jobb lett utána, és a tej is beállt.

KépKép
KépKép
gumicukor

Na, megmutatom, hogy milyenek lettek. Egyszerűek, de mi csináltuk a saját kezünkkel.

Kép

ez a belseje Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Gumicukor!

Tejem, Hála Istennek van, de bimbóvédő kell, mert nem jön ki a bimbóm. Lehet, hogy amiatt nyel sok levegőt? De nekem úgy tűnt, hogy van, amikor nyel egyet, majd vesz egy mély levegőt, aztán megint nyel, szóval ez is lehet a baj. De büfiztetjük. Ha tudjuk :(:( Nem mindig tudjuk büfiztetni, nem mindig büfizik. Most már egyre sűrűbben, de van, mikor nem sikerül, nem tudom, hogy akkor miért. Mert ha álmában büfizetjük, akkor is van, hogy kijön neki, aztán van, hogy nem, nem tudom miért. Biztos valamit nem csinálunk jól, csak arra kellene rájönnöm, mit.

A masszázst kipróbálom. Tehetek alá pelenkázóalátétet? Csak hogy arra jöjjön a kaki.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Most megyünk 15 hós oltásra,utána jövök,íírok.:)

KÉRDÉS:
VAN 1 DB IWIW MWGHÍVÓM 13 NAPIG MÉG.
KÉRI VALAKI?

Kép
mano83

Nagyon vagány volt Marci a szülinapon! :) Nem lett gond a tojásból?!

Pimpoka: nem csodálom, hogy nem akarsz ott szülni... Valamelyik este volt a tévében nemtudommelyik kórház, hogy most alakítanak ki egyszemélyes szülőszobákat, és milyen szuper lesz... mondtam is a férjemnek, hogy ezek szerint ez olyan nagy szám, hiszen Tarcsán már egy ideje megvannak az egyszemélyes szülőszobák... ;) Velem Surányi úgy beszélt - a férjem szerint legalábbis, én már nem voltam teljesen ott - mint egy kisgyerekkel, türelmesen magyarázott, hogy mennyit kell még kibírnom, mire kell koncentrálnom... A férjemnek ez annyira tetszett, hogy nagy rajongója lett Surányinak, a következőt is vele akarja szülni. ;)

Piroska: átjött a mail, küldhetsz még. ;)

Most rohanok, el kell intéznem a dolgaimat, aztán délután elmegyek vásárolni - magamnak veszem meg a karácsonyi ajándékomat, cipőt, anyukáméktól azt kapom, de már meg kell vennem előre - jövő héten céges vacsi, színház... úgyhogy már Karácsony előtt fel kell avatnom. ;) Meg a férjemnek is akarok még venni valamit a dvd mellé, csak fogalmam sincs, hogy mit. :(
Vendég

Pimpoka:
nagggyon tetszik! :) Azt nem mondom, hogy csinálunk mi is, mert nem biztos, hogy lesz rá idő, de szívesen csinálnék én is ilyet, mert tetszik! :):) Megérte a fáradtságot!

Katica:
örülök, hogy ízlett a pogi! Ez anyutól van, ez a recept, de imádom! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sajna vannak ilyen doki. CSak azt felejtik, el, hogy milyen lenne, ha mondjuk a zacskójukat varrogatná valaki.... hasonló pozitúrában.... És az ilyen még el is kéri a pénzt, hát szájon törölném az tuti. Az ilyen elfelejti mire esküdött fel anno az orvosi egyetemen... Szerintem a szülést, babavárást egy orvos szemében a legnagyobb alázattal kellene végigkísérni, nem a saját kényelmét nézni.

Viszont itt a Flórról azt hallottam már szült ismerősömtől - szintén Flóros, hogy nem szeretik a dokik a Tena bugyit szülés után, csak natúr betéve a betétet... Hááát, azért némelyiknek odatenném, próbálja már ki, milyen pingvinként totyogni és szorítani az amúgyis szülés után sajgó feneket... Itt látszik, hogy férfiak, akik soha nem menstruáltak, fogalmuk sincs néhány alapvető dologról, még akkor sem, ha ők az atyaúristenek, mert szülészorvosok, tisztelet a kivételnek, mert azért van, bár még mindig nem elegendő.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor:
látod, volt amikor én pont ugyanezt mondtam, hogy elfelejtik, mire esküdtek fel!!!!
A Flór-os dokik nem ilyenek! :) És nekem senki nem szólt a bugyi miatt, nekem kidobható bugyim volt és egy szóval nem mondták, hogy ne, naggggyon véreztem három hétig, ágyneműt is cserélni kellett folyamatosan nálam, aztán tettem pelenkázóalátétet magam alá, minden tiszta vér volt.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Gumicukor: én nem tapasztaltam, hogy a dokikat a legkevésbé is érdekelte volna, milyen betétet használunk...
(A vetélésem utáni műtétnél volt, hogy mondták a nővérek, ne dobjam ki a vattapamacsot, mert lehet, hogy a doki meg akarja nézni a vérzés mennyiségét, szerintem erről lehet szó inkább. De használhatsz mást, csak meg kell tudni mutatni... ;) Mondjuk amíg én ott voltam, soha senkinek nem nézték meg a betétjét...).
Vendég

Gumicukor, nekem tena volt és ilyen egyszer használatos bugyik. Senki nem szólt érte, sőt azért sem, hogy pizsamában voltam és nem köldökig gombos hálóingben.
De a szülésfelkészítőn is ezt szajkózták, hogy csak az ottani betétet használjuk, úgy ahogy van, lábközé és hogy a dokik a vizitkor bekukkantanak. Na, ilyen sem volt.

Egyébként én egyszer kipróbáltam azt a betétet ott, de elég is volt, a nyakamig olyan lettem és ragadt mindenbe.

Biztos dokija válogatja, de nekem Surányi amikor kiszedte a varratokat és megvizsgált, türelemmel kivárta, míg leöltözök és nem volt gond. Rajta kívűl más doki nem vizsgált. Egyszer a Cseh Erika megnyomkodta szülés után a kórteremben a hasam.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Na, nekem is a Cseh doktornő volt, aki megnyomkodta a hasam, csak nekem megnézte, hogy mennyi a vérzésem, nem volt semmi, csak egy kicsit a takaró alatt meg kellett emelnem a bugyit, hogy megnézze és bekukkantott, nem látott senki semmit, csak ő meg én. De jó volt, mert kaptam méhösszehúzót, ugyanis soha nem múlt volna el a vérzésem, ha nem ad.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

nekem se szólt még senki bugyi miatt, szerintem nincs ilyen...azt viszont hallottam, hogy a tenát nem szeretik, mert nagyobb a fertőzésveszély mint a vattánál...talán mert hogy az jobban levegőzik...
becsi
Iklad

Lányok,
tudjátok, mire gondoltam? Lehet, hogy a kólika olyan hasfájás, amire ehetek akármit, mert akkor is fáj a hasa a babának?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, nekem is lapos, befelé fordolú bimbóm van, szoptatás előtt a mellszívóval kicsit beformáltam és úgy tettem a szájába a cicit. Vagy ilyenkor nagyon jó a bimbókiemelő, vagy tejgyűjtőkagyló, nem tudom,hogy hívják. Használtam én is bimbóvédőt, de úgy sok levegőt nyelt. Lehet akkor ez a probléma, valamint, láttam már olyat, hogy az anyuka csak a melléhez tette a babát és ő kereste meg a bimbót, én ilyet sajna nem tudtam csinálni, mert akkor harapta a levegőt és rángatta a fejét, ezért a mellszívóval beformált bimbit rögtön a szájába adtam és jó mélyen, hogy nem menjen mellette a levegő. Hát nálunk így volt.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:
A bimbóvédő és a bimbókiemelő nem ugyanaz?? Most már látom, hogy nem. Nekem ezt mondták a kórházban, hogy ezt vegyem meg. :(
Hát nem tudom, most vegyek kiemelőt?? A fejést nem várja meg a Didri, mert ha nem kap azonnal enni, akkor sírás-rívás van :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, a beformálás csak 10-20 mp, szerintem azt azért kibírja Didri, vagy ha már mocorog, akkor kezd el beformázni, próbáld ki, Lelle pl. a szilikonos dolgokat nem szerette, ezért szenvedtünk a cumisüvegből iváskor is.
A bimbókiemelőt vagy kagylót vagy mit, egész nap hordhatod a melltartódban. És akkor nem kell előformázni a mellszívóval. Ha lenne nekem kölcsön adnám, de én mindíg beformáztam. Lehet sokkal ügyesebb lenne és nem nyelne akkor annyi levegőt, ha a melledet szívja csak jobb, mint a bimbóvédőt.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Na, kipróbáltam! Feltettem a bimbóvédőt és amikor kijött a bimbó, akkor odaadtam. De nem szopizott anélkül.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Most így eszembe jutott, már egyszer kipróbáltam, akkor elkapta a bimbót, ha jól emlékszem, de nem tudom, meddig tartott. Lehet, hogy nagyon megszokta a bimbóvédőt és azért nem tudom anélkül etetni? Mert azért akkorára nem jön ki az én bimbóm :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna,
de, sajna volt gond a tojással, ahogy gondoltam: az állán már ki is jött tegnap az ekcéma. Szerencsére van rá jó krémem, kenem. Így legalább egyértelmű, hogy a tojás a bűnös!!!

Piroska,
a bimbóvédőhőz úgy tudom, hozzá tud szokni a baba. De ahogy hozzászokott, úgy le is tud szokni, csak gyakorolni kell. Nekem iszonyatosan fájt a szoptatás 2 hónapig, gondoltam, kipróbálom a bimbóvédőt, de azzal sokkal macerásabb volt, és Marci sem tudottbelőle úgy szívni, úgyhogy elhagytam. A bimbókiemelő teljesen más!!!!

Gumicukor,
nekem sem szólt soha senki, hogy milyen betétet használok!!!!!! Nekem is eldobható bugyim volt, Tena betéttel, és az én dokim is szépen kivárta, míg leveszem. Csak annyi, hogy utána a kórházit adta oda, azt kellett odaszorítanom, míg visszamentem a szobámba, mert ugyebár a bugyit eldobtam. De a szobában azonnal ki is cseréltem.

Pimpó,
szuperek lettek a lapok!!!!!! Szerintem ennél szebbet nem vehettetek volna! Az a doki meg őrület!!!!!! Hogy képzeli, hogy így beszél egy frissen szült nővel???? Gumicukor jól leírta, az ő zacskóját kellene így varrni!!!! Az ilyeneken úgy fel tudok háborodni!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: A Flórban is van néhány kevésbé kedves vagy szimpi doki, de ilyet nem hiszem, hogy bármelyik is mondana!!!!!!!

Ichtus,
köszi!

Mano,
majd várjuk a beszámolót!

Verna,
jó cipővásárlást! Sok sikert! Nem egyszerű feladat, mert ami megfizethető, az rendszerint csúnya, amenyik meg tetszik, az vagy nincs mérteben, vagy csillagászati áron van. Legalábbis én ezt tapasztaltam!

Kép
Kép
nircee

Giga, köszi a habos infót. Ki is próbáltuk este! :lol:

Becsi, nekem nagyon tetszik ez a BabaWiw oldal! Ti fönt vagytok?
Én hiányoltam a szülinapos képeket, ha jól emlékszem, csak egyet tettél föl.. nem készült több?

Timi, Nircee a ti képeitek is nagyon jók lettek!
Nircee, nem pukkantak szét a lufik játék közben? Én mindig olyan félve mutatom Márknak a lufit, nehogy kilyukadjon és szegénykém megijedjen. Mondjuk Marci már kész kislegény a szülinapos képeken
:wink:

Katica, beleolvastam a blogba, nagyon tetszik a stílusod, és a Sárika annyira édes. Kis huncutka! Nagyon klassz haja van a lánykának!

Pimpóka, már nem írjátok a Lelleblogot?
Jók a képeslapok! Nekem is olyan nagy kedvem lett ilyet csinálni, de idén csak a külföldi rokonoknak akarunk lapot küldeni, mert a többiekkel találkozunk, de külföldre már fel kéne adni.. szóval lehet, hogy csak jövőre csinálunk hand-made.

Jutta, de jó hogy jelentkeztél, már nagyon hiányoltunk! Csodaszép a kislányod! Hogy vagytok? Nem múlt még el a hasfájás?

Nemsoká' indulunk a dokinénihez, megkapja Márk a Neis Vac első szuriját.. de most épp alszik.. mostanában mindig bealszik, ha mennünk kéne valahová.. :roll:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jaja, Piroska, írni akartam én is, hogy ez türelemjáték, meg kell próbálni 10×, 20×, 30× is akár. Hát nem tudom, de nekem a bimbóvédőtől soha nem jött ki a bimbó, miután nem azt a célt szolgálja, én a mellemet direkt a mellszívó formájára formáltam, ja azt elfelejtettem mondani, hogy nincs kicsi cicim, lehet ez másnál nem jön be. De a bimbókimelő az szeritnem mindenkinél jó lehet!

Így néz ki:
Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szantre, hát most az sajna szünetel, pedig már 25× fogadtam meg, hogy na, ma újra elkezdem, de mindent lejegyzeteltem, csak be kéne rakni történetbe, de már lassan 9 hónap hiányzik :oops: , de szeretném mindenképp folytatni.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szantre,
nem is gondolnád, mit kibírnak a lufik!!!! Nekünk még egy sem pukkant szét, pedig Marci folyton gyűrte őket! Imádta, ahogy nyekeregnek! :lol: Szerintem Marci is nagyon megijedne a pukkanástól, tartottunk is tőle, de mondom, nem lett semmi gond.

Piroska,
a bimbóvédő tényleg nem kiemelésre van, hanem ahogy a nevében benn evan, a bimbó védelmére (pl. sebes, nagyon fáj, érzékeny stb...). Nem értem, hogyhogy nem mondták ezt a kórházban????
Itt van erről néhány link:
http://www.lll.hu/node/155
http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/bimbokiemelo.htm

És végül egy cikkrészlet az Élet és Család oldalról:
Bimbókiemelő, bimbóvédő

Ha valakinek befelé forduló, vagy lapos mellbimbója van, ez szoptatási nehézségeket, és fájdalmat okozhat. Ilyen esetben a szaküzletekben kapható „bimbókiemelő” jó segítséget tud nyújtani. Ezt a műanyag, kagylószerű eszközt a melltartóba kell elhelyezni két szoptatás között. Nem túl kényelmes, de praktikus dolog. Használatával pár nap vagy egy hét alatt a mellbimbó kiemelkedővé válik, a szoptatási nehézség megszűnik.

A bimbókiemelő nem tévesztendő össze a bimbóvédővel. Ez utóbbi egy kis gumisapka, ami a mellbimbóra helyezhető szoptatás alatt. Használata csak abban az esetben indokolt, ha valamilyen okból (szájpenész fertőzés, rossz szopási technika, befelé fordult mellbimbó stb. ) a mellbimbó kisebesedett, berepedezett, esetleg vérzik. Ezen esetekben csak a gyógyulás időszakára, a lehető legkisebb méretű bimbóvédő alkalmazandó. Azonban mivel a kisbaba szopó mozgása nem közvetlenül ingerli az anyamellet, esetenként a tej mennyiségének csökkenését tapasztalhatjuk, ezért mindenképpen csak a legszükségesebb ideig alkalmazzuk

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Pimpoka
nem semmi az a doki :evil: úgy rúgtam volna t..ön ahogy csak bírom, nem érdekelt volna, hogy éppen varrogat :evil: :evil: egyszer szólt nekem anno a Várkonyi, hogy ha lehet ne huzogassam a fenekem hanem inkább nyomjam lefelé miközben varr, tudja, hogy nem a legjobb érzés, de megkell csinálnia, mindezt normális emberek módjára :wink: de így oda szólni :roll: :roll: :roll: ja és a lapok nagyon egyediek, mindenki kap a családban ?

Gumicukor
nekem sem szóltak soha, hogy a saját betétemet és bugyimat hordom, ja és én is pisziben voltam nem hálóingben, itthon sem szeretem :oops: a kórházi betét szerintem nagyon kényelmetlen, A bence születése után két nap után rájöttem, hogy azért fáj annyira a gátseben, mert az a betét nyomja, ha ülök, aztán áttértem a rendes betétre és láss csodát ha ültem nem fájt, ha mentem nem fájt :lol: :lol:

Nircee Marci nagyon komoly a képeken :wink: jók voltak a lufik

Jutta tündéri a csajszi az összes képen, gyere gyakrabban ha tudsz :wink:

Piroska ebben nem tudok segédkezni neked, nem volt még csak hasonló tapasztalatom sem

Becsi én sem ismertem az oldalt, de már nézem is :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Pimpo!
Hát én is valami hasonlót csináltam volna azzal a szemét dokival, mint az előttem szólók. Ekkora parasztot! :x
Egyébként nagyon jók lettek a lapok!

Gumicukor!
Én saját bugyikat használtam a kórházban, és a kutya nem szólt érte. Betétnek viszont a kórházit használtam. Nekem semmi bajom nem volt vele... :?

Csajok!
Tudtok valami jó kis internetes játékáruházat? Szeretnék karácsonyra nézelődni egy kicsit. :wink:

Kép
Kép
giga1

Giga, én nagyon szeretem a www.regiojatek.hu -t, árban szerintem jók, nézz szét rajta.

Czakóca, igen, minenki kap a családban és a baráti körben. 30 darabot gyártottunk. Csak még boríték kell hozzá, mert elég nagy lett a lap.

Voltam látogatóban, megkérdeztem én is és tényleg ez volt, és még durvábbakat is mondott. De egyébként itt semmi alternatív lehetőség nincs, még csak mászkálni sem lehet. Egy volt osztálytársam 14 órán át vajútott fekve, kikötözött lábakkal. Még egy labda, bordásfal, semmise. Ez annyira gáz. Én nem azt mondom, hogy minden szülészet legyen olyan, mint a Kistarcsai, de legalább ne ilyen, mint itt. És egyáltalán miért nem számít ez itt senkinek, itt a baráti körben tökre azt érzem, hogy ha elmondom, hogy milyen körülmények között szültem, hogy el sem hiszik, és azt mondják, hogy a dokijuk azt mondta, hogy nem az számít milyen körülmények között szülünk, hogy van-e gyertya, meg kád,meg színes fal. Nekem igenis sokat számított. Na minegy, el lehetne ezen is témázgatni, kinek így, kinek úgy.

na lejárt a mosógép....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Na, nálunk meg áramszünet volt.
Hát nem tudom, most megint megpróbáltam, de csak elkezd sírni, ha elveszem tőle a bimbóvédőt és odaadom a cicit. Nekem kijön a bimbóvédővel is a cicim, nem az a baj, hanem az, hogy a bimbóvédő (ez a legkisebb) nagyobb, mint a bimbóm, azzal nem tudok versenyezni :(. Most mit csináljak? Nekem nem fogy a tejem, Hála Istennek, de akkor most rosszat tettem???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

bimbóvédő

Bencénél nekem is befelé forduló volt a mellbimbóm, csak bimbóvédővel tudtam szoptatni, egyébként nem volt mit bekapnia...
utána olyan jól kifordította , hogy a lányok pedig nem tudták bekapni...

giga
mi a www.molding.hu -ról rendeltük a legokat
becsi
Iklad

Nálunk is áramszünet volt, de addig fuvoláztam kicsit.

Játékboltok:
http://www.jatek-makett.hu/index.php?page=shop
http://www.legoaruhaz.hu/index.php?cont ... 3=&szint4=
http://www.fakopancs.com
http://www.compaya.hu/index.php

A 2. kivételével mindegyiket próbáltam már, a Compaya 3-4 hét alatt szállít ki.

Köszi a bugyis-betétes válaszokat, akkor marad az eredeti elhatározásom.

KépKép
KépKép
gumicukor

Piroska,

ha rendesen ki akarod emeltetni a mellbimbódat, úgy, hogy majd úgy is maradjon kifordulva, a következő baba előtt mindenképp ilyesmit használj:

http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/niplette.htm

Most is hasznos lehet, ha tudnál szerezni, mert szopizás előtt pár perccel felrakva rendesen kifordítja a bimbót, csak folyamatosan nem lehet hordani amikor szoptatsz.

Azért merem ajánlani, mert nekem is bevált, az egyik bimbóm befelé forduló volt (de hogy miért csak az egyik???? :shock: ) és a terhesség alatt hordtam pár hétig, és teljesen "rendbetette". Az már a sors iróniája, hogy mégsem szopizik Roni... Így jártam... Na de szentül elhatároztam, majd "hármaska" fog szopizni! :wink: :lol: Vele terhesen is fogom majd hordani kicsit, biztos ami biztos alapon...
andibab

ja, még annyit, hogy picit a méretet is redukálja, annyi talán elég lesz, hogy Didri rákapjon...
andibab

Jaj, Andi, ezt a Niplette-et kerestem Piroskának, de nem találtam sehol, mert nem tudtam a nevét, csak láttam már képeken.

Giga,
www.jatek-city.hu
www.jatekfutar.hu
www.jatsszvelem.hu
www.brendon.hu

Kép
Kép
nircee

Megint megpróbáltam, nekem kijön a bimbóm, de nem kell neki. Nem kicsi, de azért akkora szerintem a niplette-vel sem lesz, mint a bimbóvédő, nem?
Mindegy, megpróbálom minden alkalommal és hátha.
De szerintem az lehet a gond, hogy nem büfiztetjük eleget a Didrit. Mert most a Gáspár többet büfiztette, mint szoktuk és egy csomót büfizett. Ti nagyjából hány percig büfiztettétek?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Köszi Szantre! igyekszem rendszeresen írni, remélem, nem hagy alább a lelkesedésem. Azért kezdtem blogot, hogy a távol levő rokonok, meg a szüleim, barátok is tudják olvasni. A hajából meg nemsokára vágnom kéne, mert mindjárt a szemébe lóg. Csak meg kell kesresnem a fésüjét. Már kettőt is vettem neki, de mindig eltűnik :roll: :wink:

Olyan szomorú vagyok most, nemrég telefonált anyukám, hogy nagyapám(93 éve) elesett, és combnyaktörést szenvedett, tegnap műtötték. Nagymamám(80) meg szegény minden nap bejár hozzá a kórházba(már előtte is kórházban volt Papó, ott esett el), teljesen ki fog merülni. Anya meg teljesen hulla fáradt már, dolgozik, közben befejezik az építkezést, költözés, Mamikát viszi Papóhoz a kórházba, annyira fáradt ő is. Ez a karácsony nem úgy fog alakulni, ahogy gondoltuk... :cry:

Piroska, nem tudom, mindig változó volt, hogy mennyit büfiztettük. Volt, hogy szopi közben is kellett, mert olyan mohó volt, volt, hogy csak utána, de amikor úgy éreztem, kibüfizte magát, letetem. Aztán még hason fekve is volt, hogy bukott. De olyan is volt, hogy elaludt szopi közben, és hiába büfiztettem, nem büfizett, letettem, és fél óra múlva kelt sírva, hogy büfiznie kell :roll: szóval elég össze-vissza voltak a büfiztetések, nem volt percre pontos.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Jaja, ez a szopi közben büfiztetés jó ötlet, nekem is ezt ajánlotta a védőnő és így is csináltuk, tényleg - már el is felejtettem! :) 5 perc szopi után mindig tartottunk egy kis büfiszünetet.

Piroska, te meg kicsit legyél szigorú azzal a gyerekkel, még szép, hogy nem akar bimbóvédő nélkül szopizni, mikor már megszokta, hogy úgy könnyű... ;) Kicsit erőltetni kell, ha éhes, úgyis fog előbb-utóbb szopizni! :)

Na, cipőt azt persze nem kaptam, egy volt, ami tetszett és árban is megfelelt volna, de iszonyúan nyomta a lábamat.... Viszont kíváncsiságból bementem a Vision Expresszbe körülnézni, mert már iszonyúan karcos a szemüvegem, alig látok vele, és hát találtam kedvemre való keretet, meg akcijós is volt, meg egy órán belül elkészült... úgyhogy lett egy új szemüvegem. ;) Nagyon esedékes volt már! Bár szemműtétet terveztem, de sajna az idei könyv nem hozott annyit a konyhára, mint terveztük, így aztán az most elmarad... talán majd jövőre... Mindegy, most legalább látok, össze sem lehet hasonlítani a régi szemüveggel! :) Egyébként annak is örülök, hogy semmit nem változott a szemem 3 év alatt - akkor egy picit javult is, de most azt tartom.

Megvettem a férjem ajándékát is, firewire-t kap, hogy a videókamerájáról le tudja tölteni a laptopjára a felvételeket. Még szerkesztő progi is van hozzá... Kíváncsi vagyok, fogja-e használni, mert 2005-ös amerikai nászutunkról van mintegy 11 óra nyers felvétel, amit érdemes lenne megvágni... Na meg persze Loloról is vannak videók, bár ritkán jut eszünkbe előkapni a kamerát... Na majd Karácsonykor! :)

Mindenesetre elégedett vagyok a mai nap eredményeivel, csak egy rakás pénzt költettem, és még cipőm nincs... ;)
Vendég

Verna,
most csak Neked írom, hogy nekünk nem jó a most péntek, jön a mosógépszerelő. 8-13 óra között.... Ezt úúúúúgy imádom! Meg jön néhány cucc a Brendonból, az 8-17 óra között...

Kép
Kép
nircee

Hát nálunk mindig van büfiztetés kaja közben, mert két ciciből eszik. De ma kegyetlenek voltunk :) és sokáig büfitettük, így minden cici után volt büfi. Még egyelőre csend van :), remélem, marad is! :)
Jajj, lányok, olyan jó lenne, ha ma nem fájna a hasa!!!

Minden szopi közben megpróbáltam, de nem kell neki a bimbóm :(:(. Neki csak ez a szilikon cucc kell :shock: Most meddig kínlódjunk vele?? Szerintem inkább holnap veszünk espumisan-t és ha úgy van, akkor azt eszik. Azt mondta a védőnő, hogy az nem szívódik fel, nincs rossz hatása. Hátha nem is fog kelleni...
Most akkorákat nevetgél, olyan aranyos! Azt is mondta a védőnő, hogy mindenki panaszkodik a front miatt, tehát lehet, hogy nem is a hasa miatt van, hanem a front miatt. Meg még valami: ha napközben bealudt, nem keltettem fel és ha már hat órája nem evett, a cicim termelt rendesen, ő meg benyalta azt a majdnem két decit. Tehát most nincs mese, ha alszik napközben, akkor is fel kell keltenem, és hátha akkor nem lesz gond. Most nagy gügyörészés van és nevetgélés, Istenem, csak maradjon, úgy imádkozom!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna:
mi is Vision Expressz-be vettük a szemüvegem, sok volt? A cipő, hát az nálunk is nehéz kérdés, a harántsüllyedésem miatt. Milyen műtétet akarsz?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: lézeres szemműtét. Ami teljesen rendbehozza a látásom. De az többszázezer forint. :(
A szemüvegem 30.000 volt, ebből a keret nagyon olcsó, kinéztem egy keretet, ami 16.000 lett volna, amiből jött le 20%. Aztán mikor vittem fizetni, akkor kiderült, hogy nem is 16.000, hanem csak 12.000, rossz árat írtak rá, a gépben a jó ár szerepelt. :) És még ebből jött le a 20%. :) A többi a lencse meg a szemvizsgálat - lencséből drágábbat, könnyítettet, karcmenteset kértem, mert nem akarok úgy járni, mint a mostanival... bár az is valami hiperszuper lencse volt eredetileg, de 3 év alatt azért tönkrement...

Nircee: sajnálom, hogy nem jöttök! :( Kivel fog Lolo vagonosat játszani?! ;)
Vendég

Verna,
majd a Samuval! :wink: Jó, ez rossz vicc volt, tudom. :lol:

Egyébként ma volt az első nap, hogy nem éreztem semmilyen tünetet, max. annyit, hogy fogmosáskor végig öklendeztem a mentol miatt, de sem a hasam, sem a cicim nem feszített... Kezdem egyre inkább úgy érezni, hogy nincs semmi. :cry: Majd hétvégén azért csinálok egy tesztet.

Kép
Kép
nircee

Nircee:
én inkább megvárnám a hétvégét és addig legalább a remény megvan. :) Már az is valami, nem igaz? :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Danka,
nem bírok privit küldeni! :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Most eszembe jutott valami azoknak, akiknek már nagyobb babájuk van (kb. 8hónapos és annál idősebb), és akiknél gond van az altatással:

Marci ma nem akart elaludni, ahogy letettem, torka szakadtából üvöltött (szó szerint). Majd kivettem az ágyából, akkor csöndben volt, ülve játszott, de már olyan fáradt volt, hogy néha eldőlt. Akkor kicsit még ringattam, majd betettem az ágyba, akkor ismét ment az üvöltés. Kivettem, és ezt játszottuk egy ideig. Aztán úgy döntöttem, hagyom egy kicsit sírni, mert tudom, hogy már nagyon fáradt, csak nem tud elaludni. És 1,5-2 perc üvöltés után (ami egy örökkévalóságnak tűnt!!!) hirtelen csöndbe lett: elaludt.

Szóval én úgy gondolom, lehet, hogy ott a baj, hogy már agyon kimerültek, és már aludni sem tudnak, de azzal, hogy a síráskor felvesszük őket, csak még kevésbé tudnak elaludni. Így jön egy ördögi kör, sírnak, felvesszük őket, majd még jobban sírnak, megint felvesszük stb... Pedig az is lehet, hogy így csak néhány perc sírás hiányzik, hogy úgy kimerüljenek, hogy elalszanak. Szóval lehet, hogy minden jó szándékunk ellenére csak rontunk a helyzetükön, ha felvesszük őket.

Ez lehet, hogy most nagyon szívtelennek és kegyetlennek hangzik, hangsúlyozom, nekem szerencsém van, és Marci 99%-ban még a kaja közben bealszik. Az is lehet, hogy Nálatok nem maradnak abba 1-2 perc után a sírás, nem tudom, mondom, ez csak egy gondolat, lehet, hogy nagy hülyeség.

Ja, és légyszi NE kezdjünk vitát arról, hogy hagyjuk-e sírni a gyereket vagy sem, mert én sem vagyok ennek a híve, kiskorában soha nem hagytam sírni, de azért mikor már nagyobb lett Marci, akkor, amennyiben tudtam, hogy ez hiszti vagy kimerültség, akkor igenis hagytam. De nálam 5 perc a limit: ha addig nem hagyja abba, mindenképpen kiveszem!

És amit írtam, azmost kizárólag az esti elalvásra vonatkozik!

Kép
Kép
nircee

Nircee: Samu elviszi a vagont, olyat csak Marcival tudunk játszani! :) De azt gondolom észrevetted, hogy a lányom irányítja a fiadat a játékban... ;)

Én úgy altatom Lolot, hogy melléfekszem kicsit, megvárom, míg lecsukódik a szeme, és akkor gyorsan be a kiságyba... persze van, hogy korainak bizonyul, akkor megint ki, megint melléfekszem, és akkor már rendszerint elalszik. Olyan is van, hogy elvan a kiságyban, csak legyek ott, akkor egy picit a vállára teszem a kezem, és úgy alszik el. Ha elveszem a kezem, megnézi, hogy ott vagyok-e. És olyan is előfordult már (kb. kétszer), hogy csak bambult maga elé a kiságyban, otthagytam, és mikor legközelebb ránéztem, már aludt...

Asszem a lányom csokizabáló lesz... ma kapott anyukáméktól Kinder csokit, és már a dobozát elkezdte enni... aztán vacsora után megevett egyet és imádta... utána desszert utáni desszertnek egy mandarint (az is nagy kedvenc)...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?