Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Beja: szegény Bácus! Jobbulást kívánok neki, gyógypuszik mennek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Bogancsi: jól esett, hogy látni szeretnél bennünket... na jó, szóval Toncsit! Kép Kép Kép
Talán augusztus 4-én (az egy hétfő) eljutok egy talira, jó volna, ha tudnátok jönni ti is!
Fémdarab: te is egy hős vagy, nem csak Tomi, én egyből frászt kaptam volna, hogyha Romi szájába ékelődött fémet láttam volna... És eszembe sem jutott volna fogorvoshoz vinni (bár tudom, te sem oda vitted először) pedig a mi fogorvosunk szájsebész is.

Edit: apa gyerekkorában nagyon sokáig cumizott (nem tudom pontosan meddig, de tényleg sokáig) és semmi baja nem lett a fogainak, nem állnak előre. Bár, nem vagyok szakember...
Toncsiról szkenner hiányában (elromlott) most nem tudok képet feltenni, de állítólag nagyon hasonlít Romolához, őt kell elképzelni fiúban... Kép Kép Kép
Félretéve a tréfát: igyekszünk a szkenner-javíttatással.

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok!

Cory!
De jó, hogy legalább nem szurkáltak össze-vissza! Mikor lesz eredmény?
Az nagyon jó, hogy a gyógyszertől ilyen gyorsan rendbejött a vérnyomásod, remélem így is marad!

Zafi, Rebi!
Én nem hánytam, csak hányingerem volt Petivel, de az is elmúlt az első három hónap után! Remélhetőleg nálatok is így lesz és meg lesz az „eredmény” is!

Márti, Nyuszimanó!
Nagyon jó volt a nyelvtanóra, sajnos ránk is fér, de legalább tanulunk tőletek!

Borzasztó dolog, hogy ilyen fiatalon halt meg Cserháti Zsuzsa én is nagyon szeretem a hangját. A fia pedig az egyik legjobb barátnőm kollégája.

Andysj!
Hogy milyen találékony a lánykád! Fatusnak, hogy tetszik a pom-pom lányság? És a magyar tanulás?

Bogancsi!
Tomiról már a szemölcsök kapcsán is kiderült, hogy egy kis hős, na de, hogy még a fogorvost is szó nélkül tűrte, le a kalappal előtte!

Nálunk nincs különösebb újság, hacsak az nem, hogy Peti most már a szekrénysorra is felmászik és mindent pakol. Tegnap reggel addig játszott az ágyon a párnával, amíg lefejelt az ágyról, de valószínűleg nem ütötte meg magát, mert csak egy pillanatig sírt, szerintem csak megijedt.

Edit!
Peti is elég rosszul alszik mostanában, vagy sokszor kel hajnaltól, vagy hagy esetleg még ½ 5-ig is aludni, de akkor már csak egy órácskára hajlandó visszaaludni és én meg nagyon nem bírom a ½ 6-os kelést.
Bocsi, hogy még nem válaszoltam, de a szemem megint eléggé vacakol és csak ritkán ülök gép elé, de hamarosan pótolom.

Sziasztok

Szilvi és Peti

Látom, mindenki a nagy talin van!
bszilvi

Sziasztok!

Ma a nagytalin 120/77 volt a vérnyomásom, úgy hogy még a gyógyszert is elfelejtettem bevenni. Ráadásul, aki ott volt doki, azt mondta, hogy a gyógyszer 1 hét alatt hat. Szóval lehet, hogy tényleg cska a fehér köpenytől alkottam?? Na, mindegy. Most nyugodt vagyok Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory: tök jó!!!Kép csak így tovább, azért vigyázz magadra!
Milyen volt a tali?

üdv:zsuzsi
zsu26

Cory!Ez jo hir!KépKép

BSzilvi!Remélem mostmar nemsokara enyhul ez az allergias idoszak és akkor a te szemed is jobban lesz.Ma akartam kérdezni,hogy mi van veletek.Kép
Nalunk is allandoan azon van a balhé,hogy Riki felmaszik az agyra.Probalom megértetni vele,hogy legalabb ne futkosson rajta!

Akik voltak a talin:Milyen volt?

Apa ma levagta Riki hajat,a profilomban lathato az eredmény.Kép

Edit
edith16

Cory!
Nekem nem is mondtad a talin, hogy a vérnyomásod ok., akkor nem vezetek annyira rosszul Kép legalábbis az nem vitte fel Kép
Amúgy örülök, hogy jól vagy.

Beja!
Gyógyok Bácunak Kép Kép Kép

Bogancsi Tomija nem csak hős, hanem tündéri is, Vili aludt a talin erre Tomi odatette neki Csenge süsüjét, hogy azzal tentizzen Vili Kép
Vili nagyon lefáradt a talin, de hazafele nem aludt el a kocsiban viszont most kidőlt, nem tudom mi lesz este.

BSzilvi!
Vili is ezt az akrobata korszakát éli, tegnap a dohányzóasztal tetejéről szedtem le. Igaz én voltam rendetlen és hagytam a földön a kanapá párnáját, amiről nem is votl olyan nehéz. Eznekívül örökké feláll az etetőszékben is, tegnap kipakolta a konyhaszekrényt és bemászott Kép

Edit!
Riki tündéri.

Laura!
Szerintem tuti rendezünk 4-én talit, hogy lássunk titeket Kép Nektek hol jó?

Mára ennyit.
Üdv mindenkinek.

Norci
norci

Cory!
Hú, ez nagyon jó hírKépKép Csak így tovább.

Lányok, most én is panaszkodok egy kicsitKép Tegnap délután óta elkezdett vizesedni a lábamKép Inkább a bal lábamon látható, de azért a jobb is egy kicsit meg van duzzadva. Ugye lehet ez a nagy melegtől, meg hogy tegnap nem igazán volt lehetőségem pihenni?
Ma is hasonló volt, remélem, azért elmúlik. Nem akarom a hátralevő 7-8 hetet vizesedéssel tölteniKép

Puszi: NYuszimanóék 32.
nyuszimano

Sziasztok!

Szép idejük volt a talizóknak, gondolom jól éreztétek magatokat!
Megnéztem a frissen lenyírt Tomit és Rikit, mindkettő férfiú igen fess ember lettKép A fodrász titkát elkérném, hogyan tudta rávenni a gyermeket a hajvágásra, ugyanis az én Dorkám menekül, ha ilyenről van szó...

Dórit most már több mint egy hete le tudom fektetni délután 1 -kor max. 1 órára! :-)

üdv: zsu
zsu26

Sziasztok!

Nyuszimanó: én minden nyáron vizesedem valamennyire (akkor is, ha nem vagyok terhes). Ez normális! Amíg a vérnyomásod oké, és nincs fehérje a vizeletedben addig semmi gáz, csak kellemetlen. Ha egy nap gyümölcsnapot tartasz, az nagyon szépen leviszi. Egyébként a felpolcolás, pihenés, és hidegfront jó ellene Kép

Tali nagyon jó volt Kép Norci: köszi a fuvart Kép Így teljesen jól bírtam Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Zsuzsi! Az nagyon jó haladás, ha már egy hete stabilan le tudod fektetni Dorkát! Meglátod, szépen lassan hozzászokik és egyre hosszabbakat fog aludni!Kép

Edit! Riki nagyon szép kisfiú!Kép

Egy gyakorlati kérdés: akik szoktatok hosszabb útra menni autóval, egyedül a gyerekkel, hogy oldjátok meg? Hová teszitek az ülést, meg egyéb praktikus dolgokra gondolok. Szóval az van, hogy egyedül kellene a szüleimhez mennem Rékával és az bizony 160km!

Zafi
zafi

Sziasztok!
Elnézést hogy elvesztem. Most itt vagyok. Kép
(magamat ismerve ki tudja meddig)
borcsa

Zafi!

Hát nem tudom. Sok lehetőség nincs, mert a mi korosztályunkat már csak hátulra lehet ültetni. Ami engem illet... Lehet, hogy merész a dolog...
Szóval mi Horvátországba az esti fürdetés után indultunk.
Így legalább a kocsiban jóformán azonnal elalszik, és egész utazás alatt nincs vele gond.
Mi egész éjjel utaztunk, dehát ehhez képes 160 km nem túl sok.
borcsa

Sziasztok!

Edit
Riki nagyon csini KépKépKépKép

Zafi
Nálunk Csengu azóta élvezi jobban az utazást, amióta középre tettük az ülését... Aludni ő nem nagyon szokott ebben az ülésben (mondjuk olyan sokat nem is megyünk)... élvezi, hogy kilát, és remekül elfoglalja magát... A cipőt mindig levesszük róla, így akárhova pakolászhatja a lábait.. Meg zenét hallgatunk...

Nyuszimanó
Örülj, hogy csak most kezdtél vizesedni.. Kép Amúgy komolyan... én is anno olyan buci lábakat szereztem, hogy na... A szervezeted most asszem egyre jobban tartja a vizet, úgyhogy nem nagyon kerülhető el... Egyedül az segített, amikor egész nap a Balatonban flangáltam... Itthon meg gyümölcsnap, meg pihennés... Amit már cory is írt...Kép

Zsuzsi
Szerintem mi megint úgy fogjuk megnyírni Csengut, hogy megvárjuk, amíg délután elalszik KépKép.. a végeredmény ébredés után derül ki, dehát ez legyen a legnagyobb baja... mármint ha kicsit csáléra sikerül KépKép

Norci
Süsüt tessék nagybetűvel írni, hisz az az ő NEVE.. KépKép

SzaBori szia Kép

Remélem az aug. 4-ei talira majd eljutunk mi is...

Csengu a nagytalin nem aludt, de ahogy hazaértünk, 2 perc, és minr egy kisangyal... 3 órán keresztül... és akkor is nehéz volt meggyőzni, hogy ez még nem a hosszú álvás ideje KépKép... De 11-kor egész simán elaludt...
Tegnap tündér volt Kép Itt voltak a barátaink - jó sokan - estig... féléjfélig... Persze Őkisasszonysága nem akart aludni, annyira élvezte a dolgot... Mindenkit az ujja köré csavart... Hatalmas puszikkal búcsúztatta a társaságot KépKép Viszont ahogy lefektettük, elaludt... És mostanában egész sokat tudok pihenni.. vagy csak olyan kába vagyok, hogy nem emlékszem, hogy felkeltem-e hozzá, és ha igen, hányszor KépKépKépKép

megyek is... hátha megint sokat alhatok Kép

jóéjt
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Bogancsi!
Te nem véletlenül Anna vagy Annamari vagy? Ha nem, akkor ráfogom a fáradtságra, hogy félrebeszélek, de ha igen, akkor NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánok Neked.KépKépKépKép

Cory!
Pont kiléptél a csetről, amikor mentem. Tök jó hír, hogy a vérnyomásod ilyen jó volt ma, illetve tegnap.Kép

Megnéztem frissen nyírt Rikit és Tomit! Nagyon jó lett a frizurájuk. Nálunk is Apjuk szokott fodrászkodni. Bátor ember.Kép

Zsuzsi!
Ügyes lány Dorka! Csak így tovább, mindenkinek jobb lesz, ha lesz egy kis rendszeresség az életetekben.KépKépKép

Norci! Bszilvi!
Ez az akrobata korszaka a gyerkőcöknek úgy látszik. Bea az etetőszékben feláll Kép, ma meg felmászott a műanyag kerti asztalra, és nagyon meg volt sértődve, amikor egy határozott mozdulattal leültettem a székre. Semmi gond, gondolta, akkor meg felállt ott, engem meg a frász kerülgetett, mikor borul a szék.Kép

Jaj még annyi mindent akartam írni, de elfáradtam, és mire megnézem, kinek mit akartam írni, mire visszaérek ide írni azt is elfelejtem, hogy hogy hívnak.Kép Bocsánat!

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Rebi: jó, hogy mostanában többet tudsz aludni. Csenge biztosan aranyos volt a pusziosztogatással!

Zafi: szerintem is az az egyik legfontosabb, hogy ne unatkozzon, jó sok kazettával, keksszel, innivalóval készülj (szívószálast, az ajtó karfájába belehet nyomkodni, és ha kell neki, elveszi és kiszolgálja magát, megtanulja, hogy ott a helye, bár lehet, hogy a berendezés függ a kocsi márkától). Én még ha nagy meleg van, egy pelenkát becsíptetek az ablakra, így nem süt rá a nap. Nagyon kényelmes ruha, cipő nélkül. Szerintem is a hátsó ülés a legbiztonságosabb, én nem tenném előre. A visszapillantó tükörre lehet csiptetni egy kis tükröt, így onnan is láthatod a bébit :-)
Az út során, soha ne állj meg leállósávban, csak parkolóban, mert sűrűn történik figyelmetlenségből baleset (én egyszer kénytelen voltam az országúton a leállósávban szoptatni, borzasztó volt, te ne tedd!) Kb. másfél óránként pihiztünk, megmozgattuk magunkat az út során, kivéve ha aludt. remélem tudtam segíteni! Melyik úton mész? ügyes leszel, és rendben leértek, ne aggódj!

üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Cory!
Szívesen. Jövőre már nem férünk be, hacsak be nem szerzünk mi is egy családi kocsit Kép

Rebi!
Helyesbítek: Süsü Kép és külön bocsánat a süsü rajongóktól Kép Kép

Zafi!
Szerintem a gyerekek legnagyobb biztonságban a vezetőülés mögött vannak. Vili ott van mindig. Most, hogy sokat autózunk ketten, ha hármasban megyünk valahova, akkor is előre ülök, hogy szokja, hogy egyedül van. Ha messzebb kell menni próbálom úgy ídőzíteni, hogy alvás idő legyen, akkor általában elalszik (kivéve tegnap), ha meg ébren van, akkor beszélek hozzá, meg ő is hozzám Kép Pl. ha kicsit sportosabban váltok, rögtön berreg egyet Kép

Norci
norci

Jaj REbi Süsü rajongók akart lenni Kép

Norci
norci

Sziasztok!

cory: szerintem egyértelmű, hogy a fehér köpenytől ment fel a vérnyomásod Kép

Nyuszimanó: tedd fel a lábad minél többet Kép

Norci: köszi a bókot Kép

Zsuzsi: szerencsére nem közeli a kép, így nem látszik, milyen össze-vissza a frizura Kép

Zafi: a jobb hátsó ülésen van a gyerekülés, így az én felső tükrömből (a napvédő hátulján) mindig láthatom és ő is lát engem. Legyen nálatok itóka, rágcsálnivaló és többször állj meg. Ha van rádió vagy magnó a kocsidban, akkor legyen néhány gyerekkazetta.

Zsuzsa: valóban Annamária vagyok, de annyian vagyunk a csaldban, hogy csak a szülinapokat tartjuk Kép DE azért Neked köszönöm!!!

Rebi: Tomi sem aludt a nagytalin, viszont, ahogy kifordultunk a Budakeszi útra már aludt. Otthon még üldögéltem egy ideig a kocsiban, mert úgy aludt, mint a bunda Kép

Itthon egy morc férj és egy mélabús Juli várt Kép Férj autóján totál leengedett a jobb első gumi és ki volt akadva. Julira pedig rájött a hoppáré, hogy miért nem megy ő is külföldre idén, lehetőleg azonnal. Este aztán a neten kezdtek keresgélni nyelvtanfolyamok, stb. Hát egy negyedmillióért már el is tudnánk küldeni Vichy-be pl. Ja és Juli nyavalygott, hogy ez nem jó, az nem jó, inkább családhoz menne, azt hittem, jól felpofozom mindkettőjüket grrrrrr... Nem bírom az ilyen nyavalygást... HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ. Bocs Kép

pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok lányok!

Beu vagyok a "Friss babáktól".
Tudnátok nekem segíteni? Márciusban született a fiam. Most a nyár végi akciókon vennék egy két dolgot a jövő nyári ruhatárba, de nem nagyon tudom kiszámolni, mekkora lesz kb. a mérete. Akinek tavaly tél végi, tavaszi babája van, tudna segíteni, most hanyas a babájuk mérete? Olyan mamák tapasztalata érdekelne, akinek nagy babája van. Lőrinc 4 hónaposan már kezdi kinőni a 68-as méretet.

Előre is köszönöm.
Beu
beu

Sziasztok!

Zafi: SzaBorihoz hasonlóan én is azt javasolnám, hogy valamikor alvásidőben menj. Sokkal nyugodtabb vagy, ha nem nyűgösködik-unatkozik Réka.
(Múltkor az Anyuval voltunk vásárolni háromkerekű biciklit Rominak /persze nem kaptunk Kép/ és visszafelé szegény Toncsi sírt az autóban, én meg annyira vele voltam elfoglalva, hogy majdnem elütöttem egy biciklistát. Ez nagy lecke volt.)

Nyuszimanó: a lányok már minden okosságot elmondtak, ehhez csak annyit tudok érdekességként hozzátenni, hogy Anyukámnak minden kánikulában vizesedik a lába, pedig nem is pocakos. Kép Kép Kép

OFF: SzaBori: szia! Most látom a profilodban, hogy a Nádastó parkban laktok. Egy nagyon régi, gimnáziumi barátom lakik a 10-ben, Gyurinak hívják. Ismered?

Beu: szerintem ezt borzasztóan nehéz kiszámítani, de szerintem kb. 86-92-es méretben gondolkodj.

Norci és mindenki! Nagyon jól esik, hogy így alkalmazkodnátok hozzám az aug. 4-ei tali miatt!
Hogy nekünk hol jó? Hát szerintem itt a közeli játszótéren... Kép Kép Kép Kép Kép
Szóval a szokásos tali-helyek közül az Orczy-kert volna számunkra a legkedvezőbb, de nem merem biztosra ígérni, nagy kánikulában nem biztos, hogy mennénk...
De még úgyis beszélünk róla!

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsibaba
p_laura

Laura! Én három éve költöztem a Nádastó parkba, és kb a közvetlen szomszédomat, meg a közös képviselőt, meg a gondnok nénit tudom, hogy hogy hívják. A Gyurit nem ismerem. Kép
borcsa

Sziasztok!

Beu: szerintem kb 92-es lesz a gyerkőc Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

SzaBori!Szia!Kép

Laura!Koszonom amit az ujjszopasrol irtal.Kicsit megnyugodtam.KépKépzeld,ott a fogaszaton azt mondtak,hogy kenjem be valamivel Riki ujjat annak érdekében,hogy leszokjon rola.Mondom:"Példaul?" Azt mondjak:"Mittudomén!Soval!"

Nyuszimano!Coryhoz hasonloan én is ugy tudom,hogy sokat segit egy-egy gyumolcsnap.Ha jol tudom,legfoképp az alma segit,de ez nem biztos.

Zafi!Koszonjuk szépen a bokot,nagyon jol esik!Kép
Ugyan mi nem szoktunk kettesben autozni Rikivel,de szerintem az elony,ha lat téged Réka és te is latod ot.Ez a tukorre ragaszthato kistukor tényleg jo lehet erre a célra.

Bogancsi!Remélem férj mar nem morci és Julinak is jobb a kedve!Holnap kuldok neked egy mailt!Ha Riki engedi!Kép

Zsuzsa!Azért a fodraszkodas végén be kellett segitenem egy kis figyelem elterelo jatékkal.Kép

Zsuzsi!Drukkolok,hogy Dorka megszokja a délutani alvast!KépPont ma bosszankodtam,hogy par napja Riki a délutani alvas elotti szopitol nem kabul be,hanem felporog.Ma is csak kb.20 percet aludt,azt is késobb séta kozben.

Norci!Menni fog az e-mail!Kép

Rebi!Koszi neked is!Riki is olyan kis puszi-nyuszi.KépKépAkkora cuppanosakat tud adni!Van,hogy odajon hozzam,ad egy puszit,aztan odamegy apjahoz,neki is ad és ezt megcsinalja vagy otszor egymasutan.Kép

Ha éppen rosszalkodik és raszolunk,hogy "Vigyazz!",akkor felemeli a mutatoujjat és integet vele.KépApjatol tanulta.Kép

Jo éjt!
Edit
edith16

Sziasztok!

Péntektől mintha elfújták volna Bálint lázát, az ominózus péntek éjjel után fél 10-kor vígan kelt, azóta is minden rendben van vele, biztos vagyok benne, hogy a sok gyógy-Kép segített, köszönjük szépenKép!

Viszont totál nincs étvágya... főtt kaja nuku, egy falat sem, a szendvicset, hideg kaját "talán" megeszi, de ez is csak lutri... Szerintem totál a foga miatt van minden, az a szerencsétlen egyik alsó rágó, ami már vagy 3 hete jön, jövöget továbbra is, plusz még az egyik alsó 2-es metsző is elindult.

Beu, én is 86-92-re szavazok! Kép

Zafi, szia! Autózás-témához:
Én Bálintot nem mögém, a vezetőülés mögé teszem, hanem az anyósülés mögé, így előrelát hozzám, és én is könnyebben hátrapillantok hozzá, ha kell... A zenehallgatás nálunk nagyon megy, szól a rádió, én üvöltöm a szöveget, Bálint meg sikongat és röhög rajtamKép Ezenkívül én is mindig odakészítek mellé az ülésre játékokat, így könnyen kiszolgálja magát...

Cory, örülök az okés vérnyomásodnakKépKépKép Lehet, hogy tényleg fehérköpenyes-szindróma voltKép

Lányok, lesz ma tali az Orczy-kertben? Vagy máshol?

Cupp,
Beja+Bálint
beja

Sziasztok!
Ma nem talizunk valamerre? Pl. lehetne itt a Bikáson, a met.hu-n csak éjjelre igérnek esőt Kép. Vagy a SZIP-ben, és esetleg keressünk egy játszótól távolabbi csücsköt.

Mi az egész hétvégét nettávolban töltöttük. Szombaton édesapám szülinapját ünnepeltük. Extra ajándéknak Réka náluk maradt, tegnap apu meg hugicám elfuvarozták az indiánok táborábaKép. Mi meg hirtelen felindulásból leruccantunk a Művészetek Völgyébe. Bár parkolóhely alapon választottunk célfalut (Taliángörögd), olyan mázlink volt, hogy ott pont kifogtunk egy igazi vásári bábelőadást. Piros orrú Paprika Jancsival.
Hazafelé meg beugrottunkKép a Balcsiba is. Éjfélre értünk haza.

Nyuszimanó! Én is írok egy vizesedés elleni tippet: (sekély) hűvös/hideg vízben sétálni. Főleg ha féloldalasan vizesedsz, az leginkább csak attól van, hogy a babád elnyomja az ereket, és lustább a keringés.

SzaBori, szia!KépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Tegnap este hazajöttünk anyuméktól, tök jól éreztük magunkat.Kép Apának sajna dolgozni kellett, így csak kettecskén voltunk Petivel. Pénteken nagy bulit szervezett a baráti társaságunk, így feljöttem Pestre és Petit anyáméknál hagytam péntek délutántól másnap délig. Eléggé izgultam, hogy mi lesz, de szerencsére semmi gond nem volt vele, a nagyszülőket ha lehet, még jobban levette a lábukról.Kép Éjszaka felébredt ugyan, de nem volt cirkusz a szopi miatt vagy ilyesmi, hamar visszaaludt. Persze amikor megérkeztem el sem akart engedni és ráncigált a szobába, hogy szopizzon vagy fél órát.Kép Olyan édes volt. És ilyen rövid idő alatt is nagyon hiányzott a kis lurkó.Kép

Nagyjából elolvastam a termést, de reagálni ennyi infó után nem is tudok, majd bekapcsolódok lassan.

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a lábdagadós javaslatokat. Igyekszem őket betartani.

A gyüminappal kapcsolatban: mindegy, milyen gyümit eszem? Én pl. az eperre, őszibarackra gondoltam, most itt annak van a szezonja.

Borcsa!
Nos minden nap hideg vízben gyalogolok úgy 2 órányitKép szóval ez nem nagyon jött be, viszont tényleg lehet benne valami, hogy a baba nyom el valamit, mert fura, hogy csak a bal oldalam vizesedik, ja és csak a lábfejem, bokától felfelé már nem. Mondjuk ma mintha már nem lenne annyira buci a lábam, pedig ma is 30 fok van, éjjel csak 25Kép, de így is csak pucéran tudok aludni. Azért áldom az eget, hogy nem otthon vagyok, nem bírnám ki tuti a 35 fokot...

Rebi, Cory!
Ti ki tudtok egyáltalán mozdulni?

Henke!
Merre jársz?????? Hiányzol!

Beja!
Hú de jó, hogy Bálint jól van. A kaja miatt ne aggódj, mondom én, akit tegnap még Adri barátnőm vígasztalt, hogy nem baj, ha nem eszik Donci, az ő Leevije sem evett már 3 napja.
Szóval a lényeg, hogy tuti ilyen melegben a lurkóknak sincs étvágyuk, főleg nem főtt kajára. Nálunk sem eszik Donci, csak a joghurt megy, a nyers uborka, paradicsom, saláta, mozarella sajt, gyümölcsturmix... Próbáld ki ezeket isKép

Puszi: Nyuszimanóék 32.
nyuszimano

Sziasztok!

SzaBori! Szia! Most ne tűnj el egy évre, mesélj magatokról!

Beja!
Örülök, hogy Bácu jól van. Evés ügyben nem tudok hozzászólni, Vili mindent eszik megint, kivéve ha görögdinnyét lát, akkor csak azt hajlandó Kép (nagytalin is ezt tette )

Nyuszimanó!
Én is vizsesedtem, ill. csak lábnál a terhesség végén, de szülés után rögtön lement, ne aggódj. Én meg örültem, hogy nem nyáron votlam terhes (szeptembertől-májusig), remélem most is így lesz Kép

Edit!
Köszi a mail felajánlást, ráér ha időd engedi.

Laura!
A közeli játszótér mit jelent? Szerintem egy nem szokásos, de jó helyen is talizhatunk ami nektek kicsit közelebb van, bár az Orczy kertben ott lenének Mártiék is.

Henke!
Mi van veled? Téged is úgy megnéznélek nagy pocival. Remélem nagyon jól vagy és nyaralgattok, csak azért nem írsz.

Szila!
Egy ötlet, a táblázatba be tudod írni esetleg a kistesók várható érkezését is? Most már kicsit nehéz követni.

Gorsi!
Üdv itthon.

Borcsa!
Minitaliban benne vagyok ma délután, állítólag a Rozsnyó téren (7-es busz végállomás mögött) nyílt egy új játszótér jó árnyas helyen, aszem mi elnézünk oda.

Bogancsi!
Én tegnap reggel voltam morci, és azt hittem világgá megyek, de elmúlt Remélem nálatok is minden okés már.

Márti!
Felétek mi újság?

Tegnap vultonk Szigetbecsén családi bulin, tök jó volt, úsztunk a holt ágban, meg volt bográcsos halászlé (nyam-nyam), és oda volt mindenki Vilitől Kép pedig két másik közel vele egykorú babó is volt. Vili állt a túűznél és mutogaott tűz, mondtuk ne menjen közel forró, elkezdte fújni, majd hol a gyerek pancsolóra mutogatott hol a tűzre "tüsz", "viz" felkiálltással Kép . Nagyapja mondta, hogy be*rok rajtad, mire Vili közölte, hogy" papa kaka" Kép Kép

Norci
norci

lenének=lennének
norci

Ujjszopásról: Csukamájolajjal kenjétek be. Rettenetes íze van! De lehet, hogy gyorsan lenyalogatja, hogy utána jobb legyen. Az unokahúgom ezt csinálta. :o)

Norci! Mit is mondhatnék? Ti ugyanezt élitek át, amit én. Kép Itthon unalmas az élet. Biciklizgetünk, csavargunk, hogy elüssük az időt.

Lányok! Nincs kedvetek egyszer az állatkertben talizni? Járhatnánk egyet együtt, van kajálda is bent, üldögélhetnénk utána akár kint a városligetben is... (Bár ez utóbbiról mintha azt mondtátok volna, hogy kutyaszaros)
borcsa

Sziasztok!

Rövid leszek, mert nem akartam most írni, mert nemigen van időm, de ez a csukamájolaj - már bocs! - de elég nagy marhaság! KépKépKép Igaz, használták ezt is, tyúkepét is (na, ez még gusztustalan is, úgyhogy még jobb lehet KépKépKép), erős paprikát, borst ... az ujjszopásról való leszokást lehet, hogy el lehet érni vele - de minek????? A gyerekek nem véletlenül szopják az ujjukat, hanem vigaszt, megnyugvást keresnek, nagyjából uazt, mint az anyjuktól szopi közben. EZ a vágyuk nem fog megszűnni attól, hogy elvesszük a vigaszt nyújtó ujjacskát (anyamellet, cumit, takarót, stb). Majd kitalál helyette mást (körömrágás, "tikkelés", fejrázás, később dohányzás, stb), olyat, amit nehezebb vagy lehetetlen direktbe megszüntetni! Szóval, szerintem nem kell leszoktatni ilyen drasztikus módszerrel egy gyereket sem az ujjszopiról, majd leszokik ő maga, ha nem lesz rá szüksége! A fogaknak sem árt különösebben - legalábbis a fogorvosok véleménye is nagyon eltér ebben egymástól. SZóval, ilyesmivel több kárt okozhatunk, mint amennyit nyerhetünk azzal, hogy "bezzeg az én gyerekem nem szopja az ujját!"

Na, megyek, de ezt nem állhattam szó nélkül Kép, majd igyekszem este jönni és írni magunkról is meg nektek is reagálni mindenre KépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!

Hazaértünk a háromnapos hétvégéből tegnap este. Az ic-n 50 fok volt kb, és a légkondi sem mentKép. A hétvége szuper volt, a kölykök imádták egymást és mi is tök jól éreztük magunkat.Kép

SzaBori,
szia újra itt!Kép

Norci,
jó ötlet, de akkor minden pocakos anyucit kérek, hogy emailben írja meg a baba várható időpontját! Édes lehetett Vili a beszólásával....egyszer Hanga is látott egy nénit orrot fújni a héven és mondta, hogy "néni, fika"KépKép.

Nyuszimanó,
vigyázz nagyon magadra, pihenj sokat!Kép

GOrsi,
de jó, hogy Peti jól elvolt a nagyszülőkkel...KépKép

Beja,
jó, hogy Bácu láza elmúlt.Kép Hanga sem eszik, vagyis elég változó. Hétvégén egész jókat kajált MartinnalKép.

Zafi,
szerintem biztosnágosabb, ha mögötted van Réka, de sok autóban láttam már, hogy középen van az ülés. Ahogy nektek a legjobb. Mindenesetre a tükrös trükk az jó!Kép

Most mennem kell, bocsi, akit kihagytam, de igyekszem lassan visszakapcsolódni én is (ahogy GOrsi is mondta).

Szila

ui.: tettem fel új képet a profilombaKép
szila

Sziasztok!

Nyuszimanó: én leginkább a bokámnál vizesedem. Ez van.
Én ha nem akarok megbuggyanni, akkor muszáj kimozdulnom itthonról. Ja, jó kis Dél-Nyugati fekvésű panelban lakunk, szóval itthon is meleg van. Még egész jól emelgetem a babakocsit Kép

Szila: láttam ám a többi fiúzós képet is Kép Nagyon helyesek együtt Hanga meg Martin. Kép

Jövő héten akkor hol lesz tali? Én utána héten nem leszek az tuti, aztán meg passz, mikor jutok el legközelebb. Talán jövő nyáron KépKép A Bikásig még valszeg később is elmerészkedek, de távolabbra nem valószínű.

A pocakomon húzódik a bőr. De valami nagyon brutálisan! Nagyon fáj! Valaki ajánlotta rá a napozás utáni krémet, most azzal próbálkozom, hátha segít.

cory

cory
Budapest

Köszi!

Beu
beu

Sziasztok!

Köszi az autós tippeket, asszem halasztódik a dolog, bátyámmal megyünk!Kép Egyébként olvastam valami visszapillantóról, ami kifejezetten a babák miatt készült, de még boltban nem láttam. Nekünk egy szélesebb van, de kicsit takar a fejtámla!Kép

Sajnos mi még egy darabig távol maradunk a talikról, mert hétvégén utazunk a szüleimhez határozatlan időre, de majd irigykedve gondolok rátok, főleg, mert találkozhatttok Toncsival és Vilkával is, no meg persze a nagytesókkal és a mamikkal!Kép

Zafi
zafi

Hát mi is itt vagyunk bár nem kerestetek.Kép Kép

Bogancsi
Szegény kis Tomi hogy sikerült egy befőttes üveg tetőt elrágnia? Hihetetlenül leleményesek az már biztos!
Nem is sírt nem fájt neki?
Olyan rémes ahogyan leírtad úúúúgy sajnáltam és persze nagyon ügyes volt hogy hagyta amikor kivették neki! KépKépKépKépKép
Jé nálatok is vannak kiborulós korszakok? Már biztosan régen megnyugodtál, és ugyebár harcedzett anyuka és feleség is vagy ! KépKépKép

Nyuszimanó
Anno én is vizesedtem a középsőmmel aki nyári gyerek, biztosan attól van, sok jó tippet kaptál már én csak drukkokat küldök hogy hamarossan javuljon a helyzet! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Szila, Gorsi, Borcsa
Örülök hogy jól éreztétek magatokat és kikapcsolódhattatok!KépKépKép

Beja
Jó hír hogy Bácus rendbe jött, drukkoltunk érte! KépKépKép

Norci
Jó a kicsi fiad szövege "papa kaka"! KépKépKépKép

Képeket még nem volt időm megnézni majd ha kapcsolódok! Kép

Edit
Még hogy kend be????
Hát....
Napocska is szopja az ujját, de én nem fogom leszoktatni róla, majd elhagyja magától ha már nem lesz szüksége rá.
A fogorvosok sok mindent mondanak de ahogyan Márti is írja bizony nagyon megoszlanak a vélemények.
Ez egy olyan dolog hogy ha nem lesz Riki fogainak semmi baja majd azt mondják, ritka kivétel, ha esetleg mégis szabályozni kellene akkor hogy "Mi megmondtuk előre".
Márk nem cumizott és ujjat sem szopott mégis kicsit csálék lettek a fogacskái, bár inkább a maradandóak, Máté cumizott, engem is mindenki riogatott de őt ez nyugtatta meg,úgy hogy maradt a cumója, szépek a fogai....
Ki tudja hol az igazság?

Nálunk a hétvégén ún. Szabolcs Napok voltak, rendezvényekkel a fiaim karate bemutatón szerepeltek, kutya ügyességi mutatványok is voltak, meg hőlégballonozás stb.
Most megint itt van egy hétig a tesóm lánya is,úgy hogy őt is pesztrálhatom, bár ha nem ő van akkor más barát vagy szomszéd gyerek.
Néha csak arra vágyom hogy az én három kölkömel legyek csak.
Érdekes de valahogy azt vettem észre hogy ahol több gyerek is van nyugodt szívvel bedobják a negyediket, ötödiket /van hogy nyolcan vannak/ mondván az ő egy gyerekük elfér az én hármam mellett eggyel több vagy kevesebb az mindegy, pedig dehogy....
Meg hogy ők dolgoznak én meg úgy is rá érek...

Ma starndolni voltunk végre, csak mi öten, még az apjuk is élvezte! KépKépKépKép
Az anyukám meg megsértődött hogy most akkor mi lesz szegény Petrával unatkozni fog. Hiába nem érti meg hogy egész nyárom sehol nem voltunk mert házat intézünk és bútorra gyüjtünk, nem fér be a Petra mert az autó öt személyes és különben is családilag akartunk menni.
Az is mellékes hogy míg kedvec unokája már volt most nyárom másik nagyszülőkkel vitorlázni meg fürcsizni aztán két hétig mi szórakoztattuk, most meg amikor az anyjáék szabin lesznek nyaralni mennek. Az én gyerekeim meg sehová semerre....KépKépKép
Most hívott nem rég hogy ugye akkor holnap reggel elhozom hozzánk a lányt és itt marad esdtig mert ő pihenni szeretne, köszi... tele van a... jövőre tutira lelépünk amikorr a Petrát vállalja csinálja csak egyedül majd legközelebb meggondolja mit vállal!!!!!!!!!
Bocsi OFF volt!

De mi KépKépKépKépKép
Nagyon jól éreztük magunkat Napocska ugyan olyan volt mint a kámfor, mindig lelépett nem zavarta hogy senki ismerőst nem látott mindenkivel haverkodott, ismerkedett, főleg a gyerekekkel, nagyon bírta őket.
Ő nem puszilkodott simogatott! KépKépKép
Csak velem volt hajlandó a medencébe lenni, hangos Anya felszólalással jelezte és kapaszkodott a nyakamba, így vele nekem kellett lennem, de az apjuk eljátszott a fiúkkal és még azt is belátta hogy nagyon nehéz lenne nekem a három gyerekkel egyedül, mert a 120 cm-es medence is nyakig ér Máténak így csak lábujjhegyen tudott lenni figyelnünk kellett nehogy elmerüljön, Napocs meg nem volt hajlandó úszógumiba ülni!Márkom viszont szépen úszik a 220-as ba is be lehetett engedni, persze csak míg megmutatta a tudományát!

Haza felé vacsoráztunk a Szalma csárdában.
Napocs tiszta hiszti volt szék ugyebár nem volt neki így mindig ment volna tiszta cirkusz voltunk.
Főleg amikor apa előadta a magánszámát, fel akart állni Napocshoz, erre eltört alatta a műanyag szék, akkorát esett hátra szép kis előadás volt. KépKépMi meg úgy röhögtünk.....KépKépKépO ő is, ez egy jó tulajdonsága magán is tud gúnyolódni nem csak másokon. Néhány villa és kanál még lesett a későbbiekben, apa székét kicserélték egy másik ugyan ilyenre, úgy hogy szegénykém ettől kezdve igyekezett nem mozogni rajta, ezek után egy pincér csak minket figyelt mit amortizálunk még le!KépKépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Most csak az ujjszopas miatt ugrok be.

SzaBori!Koszi,de nekem ez elég brutalis megoldas lenne!Te ezt tényleg komolyan gondoltad?Azok utan,hogy azt irtam,hogy nem szeretnék ilyen brutalis eszkozokhoz folyamodni?Szegény Marti egybol kitért a hitébol!KépAmit persze nem is csodalok!Kép

Marti!Biztos olvastad a kérdésemet.Kihangsulyoztam,hogy a fogaszaton is azt javasoltak,hogy kenjem be valamivel,de én ezt nem tenném Rikivel.Ezt kinzasnak tartom.Gondoltam hatha van valakinek valami egyéb kiméletesebb megoldasa,otlete,esetleg tapasztalata.De ha nincs,hat nincs.KépTényleg ramijesztett a fogdoki!Kép
Laura segitsége talalo volt és jol is esett.Kép

Bogancsi!Ne harizz,de ma nem jutottam el odaig!

Puszi mindenkinek!
Edit
edith16

Dzsili!
Koszi a véleményedet!Nem fogom Rikit leszoktatni,foleg nem ilyen brutal modszerekkel.Igazad van,hogy minden fogdoki mast mondana és reméljuk tényleg leszokik magatol,hamar nem kell neki.KépNem egy felnottrol hallottam,aki a mai napig szopja az ujjat,mégis normalisak a fogai.Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Edit: szerintem nem ezen múlik, hogy milyen lesz a foga. Én cumis voltam anno 3 éves koromig. Akkor állítólag elhagytuk a Skálában Kép. Aztán mikor 6 éves voltam, és született az öcsém, akkor a frissen kinőtt végleges fogaimmal cumiztam az öcsém cumiain, mert őt nem érdekelte. Jelenleg a fogaimra sok mindent lehet mondani, de ennél szabályosabb fogsort nehéz felmutatni Kép Ja, az öcsémé csálé, se cumi, se ujj Kép

cory

cory
Budapest

Dzsili!De jo,hogy ilyen szupi programotok volt!Igazan vicces lehetett a férjed a maganszamaval!KépKép

Anyukadra csak annyit tudok irni igy a korulményeket nem ismerve,hogy biztos konnyebb leadni hozzatok a lanykat,mint neki lefoglalni ot.Gondolja,Petra valoszinuleg jobban érzi magat az unokatesvéreivel,mint vele.Nem?Bocsi,ha rosszul latom.
edith16

Cory!Huuu,te tényleg egy igazi ellenpélda vagy,koszi!Kép
Hat akkor ez tényleg nem ezen mulik!

Edit
edith16

Edit!
Bocs, ha úgy értelmezhető az írásom, mintha azt hinném, hogy te megtennéd Rikivel! Kép Nem így szántam, csak ahogy olvastam a csukamájolajat, elképzeltem a szegény babákat, akikkel ilyesmit művelnek (nem Rikit! KépKépKép) és felmérgesedtem Kép Nem tudom, azon kívül van-e más módszer, minthogy nagyon sokat hagyod játszani olyasmit, amihez kell a keze és érdekli - de gondolom, ez amúgy is így van Kép És, gondolom, főként elalvás előtt, vagy mikor fáradt, szopizza - akkor meg ugye nem manipulál mással Kép Talán azt lehet még, hogy ilyenkor mellébújsz és simogatod meg puszilgatod a kezét, azt, amelyiket szopizná, hátha inkább a simizést választja ... nem tudom, ezek jó ötletek-e? Ármin nem szopta sosem az ujját, nem is cumizott, viszont imádszopizni még most is. Vilka kb. 2 hetesen már megtalálta az ujjacskáját és szopizza néha, a mellem helyett is, szóval, abbahagyja a szopizást, ha már nem éhes és akkor csak az ujja kell neki. Nem gondoltam volna, hogy van ilyen...
Az öcsém nagyon sokáig szopta az ujját, ha nagyon szomorú volt, még 18 éves kora után/körül is (pedig nem egy mimózaalkat Kép) és szépek nagyon a fogai. Én sosem szoptam az ujjamat, mert utáltam, ha nyálas Kép, pedig az öcsém mintájára kipróbáltam többször is, hogy jó-e? KépKépKép És az én fogsorom is egyenletes - szóval, szerintem ez inkább adottság kérdése lehet, mint az ujjszopié - de persze nem vagyok fogorvos!

Viszont megnéztem Rikit KépKépKép

És majd még jövök írni, remélem, de most még nem tudok Kép

Márti++
márti

Szia Marti!En is nagyon kiakadtam!Koszonom az otleteidet,nagyon tetszettek!Riki tényleg akkor szopizza az ujjat,ha almos,vagy ha mar ugy gondolja,hogy végig jatszotta az osszes jatékat.KépDe amint talalok neki valami érdekeset,egybol hasznalja azt a kezét is.Szoval megprobalok még jobban odafigyelni!Kép

Edit
edith16

Cory,
elhagytátok a Skálában, mi?KépKépKép Ez jóKép.

Edit,
azért nem tudok erre az ujjszopásra mit mondani neked, mert Hanga kb. 2 hónapos korátol 3-4 hónapos koráig szopta az ujját, aztán egyszer csak abba maradt, úgyhogy ujjszopás terén nincsen semmilyen tapasztalatom... Most néztem meg a profilodat, hogy Rikinek milyen jó színe van... és mintha világosodott volna a haja is...

Nyuszimanó,
én most jutottam el a profilképedig, mekkora a pocakodKép!! Lehet, hogy titkon mégis ikrek lesznekKép? És tök jó az a ruha, ami rajtad vanKép.

Na, megyek tusolni, mielőtt a család ébred...

sziasztok
Szila
szila

Sziasztok!

Dzsili
Nem lehet könnyű ennyi gyerekkel, az biztos. Nem lehet elutasítani, amikor vkit be akarnak adni hozzátok vigyázásra?

Szila
Milyen komoly Hanga a képen. Aranyos.Kép

Zafi
Jó utat!Kép Azért ugye még a baba születése előtt látunk titeket?Kép

Edit
Teljesen egyetértek Mártival. Mondjuk nálunk is úgy volt, mint Sziláéknál, hogy pár hónaposan 1-2 hónapig szopta Peti az ujját, de az még talán azért volt, mert akkoriban fedezte fel őket.Kép

Nyuszimanó
Vizesedés ellen gyógyok mennek.Kép Ne keseredj el, ha esetleg szülésig megmarad ez az állapot, utána 1-2 nap alatt el is tűnik. Nekem anno csak az utolsó hónapban volt. Lehet, hogy marhaság, amit írok, de nem segíthetnek ezen a vízhajtó ételek, mint rizs, petrezselyem...stb.?

Ébredezik a család... A borús idő ellenére is szép napot mindenkinek!Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Lefigyeltem a babákat!
Azokat is akiknek régebbi profilja van és az újakat is!

Szila
Hanga és kis haverja is aranyos és milyen szépen le van barnulva a nőszemély! KépKép

Edit
Csini lett Riki frizurája, nagyon jól áll neki! KépKép
Persze hogy egyszerűbb lepasszolnia, pont ez a gond és hogy jobban érzi magát, még szép, csak éppen minket nem kérdez meg senki hogy mit is szeretnénk csinálni, és a másik hogy a tesómék minden nyáron itt felejtik a lányzót de ők még egyszer sem vitték el egyikemet sem, egy kis nyaralásra.No és hogy ilyenkor a gyerekeim századlagossá válnák, mint amikor a szolgáknak kell a királynő körül ugrálniuk. Mert hogy ők értsék meg a Petrát neki nincs tesója nem tudja hogyan kell alkalmazkodni, nekik meg nem mindegy hányan vannak? Hát nem...

Gorsi
Nem könnyű mert a szülők többnyire megbántódnak ha szemük fénye itt akar maradni én viszont nem szertném! Nem azért mert kibírhatatlanok csak mert én is szeretnék némi nyugit körülöttem.
Többnyire jól bírom de most már kicsit kiakadtam bocsi, köszi hogy észrevetted és írtál! KépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Edit! Ne haragudj, nem akartam sem a te, sem más lelkébe taposni. Nem vagyok tapasztalt anyuka, csak azt írtam le, amit hallottam. Egyébként mint mondottam, az unokahúgomat a csukamájolaj sem hatotta meg különösebben. Gondolom ez is gyerekenként változó.
Bocsi, nem akartam felháborító lenni! Kép
borcsa

Sziasztok!

Edit: már nem morcok Kép Azok ott a fogászaton milyen egyetemet végeztek??? Nekem a négyből 3 szopta az ujját, a 3. Tomi Kép Juli és Dani simán leszoktak, mire oviba mentek. Julinak kb. 1 hónapig volt fogszabályzója, Daninak eddig még nem kellett. Esetleg kötözd le a kezét Kép

Beja: mindig szívesen küldünk gyógyokat, bár inkább ne kelljen Kép

cory: azért ne nagyon emelgess!!!

Dzsili: jééé Kép Hát persze, hogy nálunk is vannak kiborulások, csak nem mindig írok róluk, nehogy elromoljon a tökéletes család-képetek Kép Kép Kép Most már rendbeszedtem a bandát! Apjuknak megmondtam, hogy nem mindegy, milyen mintát adunk a gyerekeknek; eddig egész jó volt, ne rontsuk el nyavalygásokkal! Julit pedig elküldjük Franciaországba, már intézzük is az utazását. Augusztus elején megy valamikor repülővel, 2 hétre. Tök jó lehetett a strandos napotok Kép Kép Kép Főleg apa produkciójával Kép

Zsófi hazaérkezett!!! Az utazása igen kalandosra sikeredett, de nagyon ügyesen, felnőttesen megoldotta. (1 órát vártak egy buszra, amivel közvetlenül a reptérre mehetett volna, majd elvitték a vonathoz, onnan egyedül utazott Londonba, ott metrózott, mire eljutott Gatiwckre. Ott még tovább kellett utaznia egy reptéri vonatfélével, míg végre kb. 20 !!! perccel indulás előtt becsekkolt. Itt meg 20 perccel korábban érkezett, így hiába vittük ki Tomit, nem láttuk a gép érkezését, épp hogy le nem késtük a kijövését.
A családról elég fura dolgokat mesélt Zsófi, de ezzel nem untatlak Titeket. A héten jelentkezik nyelvvizsgára, szeptemberre. Bár épp most még nem tudja, hogy az angol felsőfokot vagy az orosz középfokot próbálja-e meg Kép Juli meg francia középre.
Zsófival mindjárt kezdünk pakolni Erdélyre. Ja, különben apa ma estére beszervezett 2 vacsoravendéget... Szendvicsek lesznek meg Corában vett süti. Éjjel és hajnalban 3 mosásom volt, elég... Ja, és még a malacot is ki kell takarítanom.

pusz: bogancsi és 1 napra majdnem teljes családja

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Régen nem voltam így lemaradva! KépKép Csütörtökön strandon voltunk egész nap. Pecsenyére sültem, tök viccesen néz ki a hátam, mert ameddig elértem a naptejjel (még egyszer köszi, Palae! Kép), addig szép, alatta meg már málik is lefelé rólam. Olyan, mintha egy stóla lett volna a vállamra dobva napozás közben. Kép Most a saját káromon megtanultam, hogy mennyivel nagyobb a fürdőruha kivágása a hátamon, mint ameddig elérem saját kezűleg. Vagy ha optimista akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a saját bőrömön tapasztaltam a naptej védelmének áldásos hatását. KépKépKép
Pénteken esett, ki se tudtuk dugni az orrunkat, Lacika meg egész nap cirkuszolt, megfőzni se tudtam tőle. Már reggel 5:15-kor ott állt az ágyam mellett, kezében a strandon használt kis kalapkával, amiről előző nap ezerszer elmondtam, hogy aki pancsizni akar, annak azt el kell tűrnie a fején. Kép Később a nap folyamán minden strandon használt cuccát egyenként az ajtóhoz hordott, és ott cirkuszolt fürdőnacival a fején, gumi szandállal a kezében, hogy gyerünk már!!!! KépKép Zűrös nap volt, reggeltől estig Lacika hisztizésétől zengett a ház. Kép Naná, hogy nem tudtam leülni Babanetezni. A hétvége szokás szerint a családé volt, hétfőn meg újra a strandon kötöttünk ki, Lacika legnagyobb örömére. Most meg döbbenten látom, hogy arhívumban a legutóbbi hozá(m) szólás.... Kép

Zsuzsi! Gratulálok az elszántságodhoz, hogy így nekiállsz angolozni! Nekem is nagyon kellene, a diplomához nekünk még elég volt a szakmai, de ott is kegyelemből engedtek át, mikor látták, hogy minden más jegyen 5, megadtak egy halovány kis 2-t. Jól megdorgáltak, és a lelkemre kötötték, hogy aztán megtanuljak ám angolul, mert a szakmában ez létkérdés. Sajnos igazuk volt, de én annyira béna vagyok a nyelvtanuláshoz... Kép Szóval csodállak, és irígyellek! KépKépKép

Norci! Tényleg sokat gondolok a kistesó projektre, de ez nem is csoda, mikor napról napra több lesz köztünk a zebra, sőt, az első kistestvérek már meg is születtek. Kép Lehet itt nem gondolni arra, milyen jó lenne újra pocaklakót hordani a szívünk alatt?! Kép

Nyuszimanó! A 7 üléses autók közül Laci szerint azért (is Kép) a Zafira a legtutibb, mert bármikor át lehet alakítani. Nem tudom, a Turan is ilyen-e, de legtöbb csak úgy alakítható át, hogy a garázsban szépen kiszeded a +2 ülést, és elteszed valahová, vagy becsavarozod a helyére, de akkor addig marad ott, amíg nem lesz alkalmad kirakni valahová. A Zafirában meg mindig ott van a lehetőség, hogy felnyisd, vagy lecsukd őket, és ennek ellenére óriási a csomagtér. Csütörtökön az egész napos strandolás miatt a nagy babakocsit (PegPerego Venezia) pakoltam meg. Laci délután értünk jött, én meg ott borzadoztam, hogy ki kell raknom a sok cuccot a kocsiba, hogy össze tudjam csukni a babakocsit, én inkább elsétálnék gyalog. Laci meg vigyorogva beemelte a csomagtartóba a roskadásig megrakott harci babakocsit, úgy ahogy volt. Kép Csak be kellett fékezni a kerekeit, és szépen meg is állt hazáig. Kép Imádom a Zafirát!!! KépKépKép

Bogancsi! A "nem túl elegáns" madzagos megoldásra én is gondoltam. Kép Az a baj, hogy a fiókok előlapja elég nagy, így köztük simán van annyi hely, hogy ha egyben kihúzza Lacika mind a négyet, akkor bármelyikbe bele tudjon nyúlni. Kép

Edit! Én se hiszem, hogy bármi erőszakosat kellene, szabad lenne, tenni az ujjszopás ellen. Éppen a multkori Kismamában volt erről egy cikk, hogy mennyire megrázhatja a gyereket a csalódás, ha valami, ami fontos neki, hirtelen megváltozik. Pl. bekened, hogy rossz íze legyen. (Ja, és egy egész oldalas cikk is van Rózsa Ibolyával (Iboly)!) Az, amit írtál, hogy lefoglalni, elterelni a figyelmét, nagyon jó 5let szerintem. Nálunk nincs ilyen gond, mert Lacika cumi-mán, de azt könnyebb elvenni tőle, mikor belemerül a játékba, és utána amíg nyűgös-fáradt nem lesz, addig nem is keresi. Kép

Zafi! Utazáskor nálunk hátul középre van téve a kis ülés, így jól kilát, és imád utazni Lacika. Nem ritka, hogy Sopron és Budapest között a 3 órás utat végigaludja, ha délutáni alvás idején indulunk el. Ha ébren van, akkor félúton meg szoktunk állni a bábolnai McDonalds-nál, és 20-30 percet pihenünk, pelenkát cserélünk, csúszdázunk, eszegetünk valamit. Menet közben játékot adni nem szoktam neki, éppen elég érdekes a világ, boldogan nézelődik. Persze ő imádja a bümbüm-öket. Kép Egy vízzel teli Avent varázsitató szokott nála lenni, és a cumija, más nem. Ja, és én sem szoktam mellé ülni mostanában, de nem is hiányol.

Borcsa! Ez az indián tábor, meg művészetek völgye dolog érdekelne engem! Jövő héttől 3 gyerekes anya leszek, jönnek a keresztfiaim (12 és 9 évesek), és éppen vadul töröm a fejem jó kis program 5leteken. Merre vannak ezek, és mikor, amikről írtál? Réka élvezte az indián tábort?

Dzsili! Szuper, hogy végre eljutottatok strandra! Kép Lacika is simogatós kedvében volt a strandon. Odament a medence szélén napozó két leghelyesebb csajhoz (nagylányokra gondolj! Kép), és kedvesen megsimogatta őket! Kép Azok meg teljesen oda voltak tőle, imádták! Kép Az Apja meg persze büszke rá, hogy máris csajozik a fia, és az ízlése se rossz! KépKépKép
Nem csodálom, hogy kiakadtál Petra miatt! Elég pofátlanság csak így a nyakadba sózni, meg se kérdezve, hogy oké-e. Szerintem az lenne a minimum, hogy négyszemközt, hogy a gyerekek ne is hallják, előre megkérdezzék az ilyesmit. Ráadásul tényleg nehéz lehet egy egykének nagycsaládba csöppenve. Szerintem nem kellene hagyni, hogy királykisasszonyt játszon, hanem meg kellene ismernie az "egy vagy a többi között" érzést, és mindjárt nem akarna annyira nálatok maradni. Kép

Márti! Boldog névnapot! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Most szombaton (2-án) lesz a Margitszigeten az Anyatej Világnapja alkalmából a Séta a Szoptatásért. 10 órakor indulunk a nagy szökőkút mellől, onnan sétálunk át a volt Vörösmarty Kertmozi melletti kisjátszótérre.
Lesznek beszélgetések mindenféle, a szopihoz kapcsolódó témában, egyéni tanácsadás, intimtorna-ismertető.
Mindenkit szeretettel várunk!!!

Pele
pelcsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?