Sziasztok!
Régen nem voltam így lemaradva!
Csütörtökön strandon voltunk egész nap. Pecsenyére sültem, tök viccesen néz ki a hátam, mert ameddig elértem a naptejjel (még egyszer köszi, Palae!
), addig szép, alatta meg már málik is lefelé rólam. Olyan, mintha egy stóla lett volna a vállamra dobva napozás közben.
Most a saját káromon megtanultam, hogy mennyivel nagyobb a fürdőruha kivágása a hátamon, mint ameddig elérem saját kezűleg. Vagy ha optimista akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a saját bőrömön tapasztaltam a naptej védelmének áldásos hatását.
Pénteken esett, ki se tudtuk dugni az orrunkat, Lacika meg egész nap cirkuszolt, megfőzni se tudtam tőle. Már reggel 5:15-kor ott állt az ágyam mellett, kezében a strandon használt kis kalapkával, amiről előző nap ezerszer elmondtam, hogy aki pancsizni akar, annak azt el kell tűrnie a fején.
Később a nap folyamán minden strandon használt cuccát egyenként az ajtóhoz hordott, és ott cirkuszolt fürdőnacival a fején, gumi szandállal a kezében, hogy gyerünk már!!!!
Zűrös nap volt, reggeltől estig Lacika hisztizésétől zengett a ház.
Naná, hogy nem tudtam leülni Babanetezni. A hétvége szokás szerint a családé volt, hétfőn meg újra a strandon kötöttünk ki, Lacika legnagyobb örömére. Most meg döbbenten látom, hogy arhívumban a legutóbbi hozá(m) szólás....
Zsuzsi! Gratulálok az elszántságodhoz, hogy így nekiállsz angolozni! Nekem is nagyon kellene, a diplomához nekünk még elég volt a szakmai, de ott is kegyelemből engedtek át, mikor látták, hogy minden más jegyen 5, megadtak egy halovány kis 2-t. Jól megdorgáltak, és a lelkemre kötötték, hogy aztán megtanuljak ám angolul, mert a szakmában ez létkérdés. Sajnos igazuk volt, de én annyira béna vagyok a nyelvtanuláshoz...
Szóval csodállak, és irígyellek!
Norci! Tényleg sokat gondolok a kistesó projektre, de ez nem is csoda, mikor napról napra több lesz köztünk a zebra, sőt, az első kistestvérek már meg is születtek.
Lehet itt nem gondolni arra, milyen jó lenne újra pocaklakót hordani a szívünk alatt?!
Nyuszimanó! A 7 üléses autók közül Laci szerint azért (is
) a Zafira a legtutibb, mert bármikor át lehet alakítani. Nem tudom, a Turan is ilyen-e, de legtöbb csak úgy alakítható át, hogy a garázsban szépen kiszeded a +2 ülést, és elteszed valahová, vagy becsavarozod a helyére, de akkor addig marad ott, amíg nem lesz alkalmad kirakni valahová. A Zafirában meg mindig ott van a lehetőség, hogy felnyisd, vagy lecsukd őket, és ennek ellenére óriási a csomagtér. Csütörtökön az egész napos strandolás miatt a nagy babakocsit (PegPerego Venezia) pakoltam meg. Laci délután értünk jött, én meg ott borzadoztam, hogy ki kell raknom a sok cuccot a kocsiba, hogy össze tudjam csukni a babakocsit, én inkább elsétálnék gyalog. Laci meg vigyorogva beemelte a csomagtartóba a roskadásig megrakott harci babakocsit, úgy ahogy volt.
Csak be kellett fékezni a kerekeit, és szépen meg is állt hazáig.
Imádom a Zafirát!!!
Bogancsi! A "nem túl elegáns" madzagos megoldásra én is gondoltam.
Az a baj, hogy a fiókok előlapja elég nagy, így köztük simán van annyi hely, hogy ha egyben kihúzza Lacika mind a négyet, akkor bármelyikbe bele tudjon nyúlni.
Edit! Én se hiszem, hogy bármi erőszakosat kellene, szabad lenne, tenni az ujjszopás ellen. Éppen a multkori Kismamában volt erről egy cikk, hogy mennyire megrázhatja a gyereket a csalódás, ha valami, ami fontos neki, hirtelen megváltozik. Pl. bekened, hogy rossz íze legyen. (Ja, és egy egész oldalas cikk is van Rózsa Ibolyával (Iboly)!) Az, amit írtál, hogy lefoglalni, elterelni a figyelmét, nagyon jó 5let szerintem. Nálunk nincs ilyen gond, mert Lacika cumi-mán, de azt könnyebb elvenni tőle, mikor belemerül a játékba, és utána amíg nyűgös-fáradt nem lesz, addig nem is keresi.
Zafi! Utazáskor nálunk hátul középre van téve a kis ülés, így jól kilát, és imád utazni Lacika. Nem ritka, hogy Sopron és Budapest között a 3 órás utat végigaludja, ha délutáni alvás idején indulunk el. Ha ébren van, akkor félúton meg szoktunk állni a bábolnai McDonalds-nál, és 20-30 percet pihenünk, pelenkát cserélünk, csúszdázunk, eszegetünk valamit. Menet közben játékot adni nem szoktam neki, éppen elég érdekes a világ, boldogan nézelődik. Persze ő imádja a bümbüm-öket.
Egy vízzel teli Avent varázsitató szokott nála lenni, és a cumija, más nem. Ja, és én sem szoktam mellé ülni mostanában, de nem is hiányol.
Borcsa! Ez az indián tábor, meg művészetek völgye dolog érdekelne engem! Jövő héttől 3 gyerekes anya leszek, jönnek a keresztfiaim (12 és 9 évesek), és éppen vadul töröm a fejem jó kis program 5leteken. Merre vannak ezek, és mikor, amikről írtál? Réka élvezte az indián tábort?
Dzsili! Szuper, hogy végre eljutottatok strandra!
Lacika is simogatós kedvében volt a strandon. Odament a medence szélén napozó két leghelyesebb csajhoz (nagylányokra gondolj!
), és kedvesen megsimogatta őket!
Azok meg teljesen oda voltak tőle, imádták!
Az Apja meg persze büszke rá, hogy máris csajozik a fia, és az ízlése se rossz!
Nem csodálom, hogy kiakadtál Petra miatt! Elég pofátlanság csak így a nyakadba sózni, meg se kérdezve, hogy oké-e. Szerintem az lenne a minimum, hogy négyszemközt, hogy a gyerekek ne is hallják, előre megkérdezzék az ilyesmit. Ráadásul tényleg nehéz lehet egy egykének nagycsaládba csöppenve. Szerintem nem kellene hagyni, hogy királykisasszonyt játszon, hanem meg kellene ismernie az "egy vagy a többi között" érzést, és mindjárt nem akarna annyira nálatok maradni.
Márti! Boldog névnapot!
BMárti