Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa! A végén még lesz egy kis időd magadra is... :D Hogy van a pocilakód? ;)

Kép
Kép
encu

ö jol van én kevésbé egyre fáratab vagyok egyre rosszab a gyomrom már sz szerin nm merek enni . de megvagyok at monta a dr hogy ha már mozogni fog job lesz már csak kb 6-7 hét

hát ign ha lesz idöm bizti kihasználom kicsit fodrász meg ilyenek
anha

Északa nem tudok aludni bezzeg ilyenkor tudnák
anha

tudnék
anha

Zsuzsa ! Ez a baba nagyon jönni akar ;) Csupa jó jel! :D
Hát, ha most tudsz aludni, akkor gyerünk!!!

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Egyenlőre nincs új információm a fiúkról, majd csak este megyünk hozzájuk.

Eddig az elmúlt 3 hét eseményeinek visszaolvasásával töltöttem az időt. Köszönöm mindenkinek az aggodalmat, az imákat és a pozitív energiákat! Nagyon nagy szükségünk volt és van rá, hisz még nagyon az elején vagyunk, de bízunk benne, hogy napról napra javulni fog a fiúk állapota...

Kezdő anyukaként nagyon sok kérdésem van, amikre kereesem a választ:
- Mit ehetek, hogy minél könnyebb legyen megemészteni a fiúknak?
- Honnan tudom, hogy meddig kell fejni a tejet; mi a jele, hogy kiürültek a készletek?
- Ha napközben 3-4 óránként fejek és éjszaka nem kelek fel üríteni a "tartályt" ártok a tejtermelésnek?
- Mennyi tejnek kellene lenni 1,5 héttel szülés után?

Tökre meglepődtem! Most hívott Viktor, hogy elintézte a fiúk születési anyakönyvi kivonatát meg a lakcímigazoló kártyáját, és 3-mal kezdődik a személyi számuk! Én még ott tartok, hogy a fiúké 1-el, a lányoké 2-vel kezdődik! :oops:
rnecsi

Ja! Mi nagyon sok mindent vettünk a fiúknak Vecsésen a Kati Bababoltban! Nagyon jó áron vannak ott a dolgok, szerintem egy telefont, vagy egy kirándulást megér!
www.katibababolt.hu
rnecsi

Csilla

Van egy nö aki vezeti az anyately klubott ha gondolod mgadom a nevét meg a skyp cimét és akkor tudsz vele beszélni
anha

Csilla

Akkor naponta csak egyszer mész be
anha

Zsuzsa!
Ha megadod az elérhetőségét, akkor azt megköszönöm! :)
A fiúkhoz naponta csak egyszer megyek, mert túl fáradékony vagyok egyenlőre (tegnap az első emelet is problémát okozott 3 hét bezártság után)! Viktor munka után hazajön és együtt megyünk be mindíg a gyerekekhez a következő 3-4 hétben. Akkorra remélem már megerősödök annyira, hogy tömegközlekedéssel sem fog gondot okozni a bejárás...
rnecsi

oké küldöm

iwiwen fentvan nálam
Csörgőné Polgár Andrea

msn CséAndi

a skypot nem tudtam kimásolni
anha

Csilla

Lehet hogy te ismered is
anha

Most nézem az Msn nem jo
anha

Csilla!

Mint kezdő anyuka, válaszolok az összes kérdésedre az eddigi tapasztalataim alapján, de azért várd meg a profik válaszát is ;)

NA:
-Ne egyél puffasztó dolgokat, pl: káposzta, bab, lencse, karfiol, borsó...stb, plusz amiről tudod, hogy a te gyomrod nem bírja. Az valószínúle nekik is "nehéz" kaja. Egyél minél könnyebb, nem túl fűszeres kajákat eleinte. Krumpli, húsok, amik nem túl zsírosak, levesek (amúgy is kell a tejcsihez). Én sok rizst eszem és asszem jót tesz. Amúgy meg iszom a Laktoherb nevű teát, ami serkenti a tejtermelést és az emésztéseteknek is jó. Nekem nagyon bevált. Ja, és egyél sok teljes kiőrlésű dolgot, műzlit, teljes kiőrlésű kenyeret. Na, remélem ez már egy kis segítség :)
-A tejet addig fejd, amíg csak tudod, és nem fáj...ahogy kezd ürülni a cicid, máris termelődik, tehát ha egész nap folyamatsan fejnéd, akkor is folyamatosan jönne (persze nem literszám). Minél többet fejed, annál több lesz. Kitartás. HA kell az elektromos cucc, szólj!
- Ha éjszaka nem fejsz, az nem árt a tejednek, de szanaszét fogsz áztatni mindent reggelre. Ha nem okoz problémát, kelj fel legalább egyszer éjjel, és ha nem is csutkára, de fejj egy kicsit. Ha megkapod a srácokat, ők úgyis ébreszteni fognak és így legalább nem lesz szokatlan.
- Hát, az uccsó a legnehezebb. Ez szerintem változó. Te most kb olyan 50-60ml-t fejhetsz egy ciciről, amikor "tele" van, nem? Az csak növekedni fog. Ezért fejj minél többször. Neked majd két éhes kis szájat kell majd etetni, 2xannyi tejci kell. Hajrá!! :D

3-mal??? Az hogy lehet??? :shock: :shock:

Remélem tudtam segíteni egy picit. Lányok, akinek más véleménye van, vagy szerintetek baromságot írtam, nyugodtan mondjátok!! :D:D:D

Kép
Kép
encu

Encu!
Köszi a válaszokat! Én is elkezdtem a Laktoherbet inni, de így is (3-4 óránként) csak 30-40 ml jön össze a két ciciből. Szerintem ez kicsit kevés...
A személyi számról pedig azt mondta az ügyintéző, hogy ez helyes, mert megváltozott, így a fiúké 3-mal, a lányoké 4-gyel kezdődik mostmár. Mondta Viktor, hogy mikortól, de már nem emlékszem rá... :oops:
rnecsi

Csilla! Fejj picit gyakrabban...valószínűleg nem egyszerre fogod etetni a babókat ;) De ne aggódj, remélhetőleg éhen nem maradnak, annyit szívnak, amennyit tudnak és a ciciid majd ráállnak az igényekre. Mindenesetre remélem ezeket már nem öntöd ki ;) Nagyon jól fognak jönni egyszer! :D

Kép
Kép
encu

HA a személyi szám nem elírás, akkor jó ;) Hiába, biztos telítődött a rendszer ;) Én meg sem néztem Karcsikáét ;)

Kép
Kép
encu

Szia Csilla!

A Ricsi extra érzékeny volt, mindentől fájt a hasa meg pukizott. Nem lehet narancsot, narancslét, csokit, k-betűs kajákat (kukorica, karalábé, ...), puffasztóakat (káposztást, babost, ...), erőset-csípőset, aprómagvast (szőlő, eper, málna,...) és a csínnyán bánni a fűszerekkel! Ezek ha érzékeny egy baba, nagy valószínűséggel hasfájást és allergiát okozhatnak (az aprómagvas allergizál). Tejet is ajánlják mértékkel fogyasztani (nekünk a napi fél litert bírta a Ricsi, afölött kicsapta a tej). Szénsavast sem szabad!!!

A tej termelés kereslet-kínálat elven működik.
Növelni lehet: sűrűn fejsz (akár fél óránként), mindkét mellből kell fejni, kifejed teljesen az egyiket és a másikból is fejsz egy kicsit. Így az agy úgy veszi az adást hogy kevés az egy cici és növelni fogja a mennyiséget. Honnan tudod hogy elfogyott? Hát hogy nem jön :wink: de ilyenkor ha mellre teszel egy babát, ő még tudna szívni tejet, fejővel sosem lehet csontra kiüríteni.
Igyál sokat, napi 4-5 litert. Hogy rostost-e? Egy gramm rostost nem ittam, Ricsi fosott az ilyenektől. Sima mentes vizet ittam és hatott. A lényeg, sok folyadék, abból lesz a tej. A dokink szűrt almalét ajánlott, azt is ittam. Attól nem fosott csak.
Laktoherbet meg társait egyenlőre pihentest. Érzékeny babáknál hasfájást okoz/okozhat. Ricsi fingott tőlük, baromira.
Tuti apasztó: nem pihensz, stressz!, nem eszel rendszeresen, keveset iszol, hideg víz!.

Éjszakai fejés: nekem apasztott mikor kihagytuk az éjszakát. Egyrészt ez azért van, mert megtelnek a mellek, az agy úgy veszi hogy sok ami van és kevesebbet fog termelni. Javaslom a legalább 1szeri fejést, mindkét mellből hogy ne legyen bibi.

Mennyit kéne fejned? haha, jó kérdés. :roll: 50-60 ml szerintem. De ne ilyedj meg ha kevesebb van most! Fejjél rendszeresen, alaposan, hogy nehogy kezdjen apadni. Ha szinten tudsz tartani már félsiker. Ha beindul a tényleges szopi, akkor nem szabad engedni a tápot, teát, hanem ahányszor igénylik a fiúk, akár félóránként, cicire tenni őket. Tényleg tapasztaltam, kereslet-kínálat elvén működik. Ha pl. teát kapnak cici helyett, akkor kimarad az a szopi, tehát az agy szerint arra a mennyiségre nincs szükség és nem is termeli azt meg. Nem egy nagy ördöngősség ez, csak egy a lényeg. Nem szabad rágörcsölni. Volt hogy görcsöltem mint állat, mikor elkezdett apadni, persze nem istudtam emiatt fejni és apadt tovább. 120 ml-ről 45-re csökkent pár nap alatt. Ahogy sikerült lazítanom, egyből visszajött amennyiség. Úgyhogy kitartás, sikerülni fog! És ha nem, hát majd kapnak tápot. Én is azon nőttem fel.

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Na, Tesóka ellentmondunk :lol:

Mások vagyunk :wink:

Hű nem tudom írta e, de Csilla. Próbáld ki, hogy fejés előtt 10 percre forró vízzel átitatott pelust teszel a melleidre, jó vastag türcsit rá, amolyan dunszt kötést kell csinálni. Had főjjenek a cickók, és sokkal-sokkal jobban fog ürülni a tejcsi! A kórházban tanultam :wink: bevált!

A levest cáfolom!!!! Utálom mikor azt mondják, hogy levest kell enni külömben nem tudsz szoptatni. Undorodom a levestől, nem eszek! És tele vagyok tejjel! Hülyesség! Bocsi, erre harapok, állandóan ezt vágják a fejemhez ha megtudják hogy nem eszek levest. :oops: nem célzás képpen írtam, felpiszkál :oops: :oops:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

A Ricsi is 3-s, de már pár évvel ezelőtt is 3-sokat adtak ki. Egyik rokonéké is 3-assal kezdődik.

Hova letettek???? :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Tesóka, én nem kötelezően mondom a levest, félre ne érts :D Csak én szeretem, és ezért eszem, és az is folyadék... :D

És mennyi mindent elfelejtettem...aprómagvas meg szénsavas... :oops: Pedig én is tudom... Na, de szerencsére te mindent pótoltál ;)

Csilla! Móni a lexikon!!! :D Tőle kell kérdezni. ;)

Én meg éhes vagyok, mint a dög és várom, hogy etethessek, mert át akarok menni Érdre..de ha sokáig alszik még a kicsi, akkor sajna halasztok...

Kép
Kép
encu

Ja még annyit akartam, hogy sose hagyd telibe megtelni őket Csilla!
Bele estem abba a hibába, hogy azt hittem ha hagyom hogy jól megteljenek, többet tud majd szopni a Ricsi. Hát nem, pont fordítva működött. Elkezdett csökkenni a mennyiség, mert itt is előjön a kereslet-kínálat elve. Fullon van, akkor sok és kevesebbet fog termelni az agy. ÉS még most is ez van, ha ritkábban szopik a Ricsi akkor csökken, ha sűrűn akkor nő a tejem mennyisége. Ugyanígy szabályozható fejéssel is csak lassabban reagál rá a mell mert nem úgy stimulálja állítólag a szívó mint egy baba szája. Ugyanez van ha bimbóvédővel szoptat az ember, kevesebb inger éri a mellet. Ez is tapasztalat.

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Tesóka!

Lexikális tudás, jó :lol: Sajnos tapasztalat. Sokat kínlódtam mire elértem a mai állapotot a tejjel kapcsolatban. :evil: nyikorgósra hajtottam a fejőm :lol: :lol: de sikerült :D :D

Miért nem mész Kiskarcsistúl, ha felkel, félreállsz és szopi aztán irány tovább? :wink: nehogy éhenhalj :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Tudom, nem is akartam kötekedni, egyedüli fura lény vagyok ezen a bolygón, aki nem szereti a levest :oops:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Na még valami aztán befejezem :oops:

Csilla! Ha pedig mindkét melled kiüríted, az a legjobb. Akkor fog csak igazán növekedni a mennyiség, de ne egy nap alatt akart feltornászni. Nekem hetek kellettek mire +100 ml-t tudtam növelni.

Na kelt a Ricsi, lépk én is

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!!!

Képzeljétek Vince 5030 g, Anna szerint durva :D Szerintem pont jó, kb heti 300 g hízás, nem kevés tényleg. A csípő Uh-n meg megállapította a Benedek, hogy valami nem jó a bal oldalon, és kontrollra megyünk jan. 8-án, addig is terpesz pelus, Szilárdnak is volt, de hogy hol lehet? :oops: De a lényeg csípőficama nincs.

Csajok mindent leírtatok a szoptatásról, nem is tudok hozzátenni semmit...Én is csak ritkán eszem levest :wink: És vizet meg almalét iszok, ritkán rostosat.
Fejéssel szerintebb nehezebb ügy, de éjszaka is legalább egyszer kellene fejned Csilla szerintem is, az jót tesz.

Éjjel persze, hogy háton altatjuk Vincét, de nappal így hason képes néha órákat aludni, máshogy nem igazán. Furcsa nekem is, mert Szilárd utált hason lenni.

Móni, szerintem jól csinálod, addig és úgy kell szoptatni, ahogy mindkettőtöknek jó :)

Kép

Kép
sbarbi

Barbi! Szép nagy Vince!! Váó!!Jó nagyra nőtt!! :D KArcsika 4650 körül van, talán több. NAgy baba lesz ő is.
JAnuár 8-án megyünk mi is, igaz, mi akkor először. MEhetnénk együtt! :D:D Terpeszpelus?? Niki mesélt róla..nem nagy élmény, nem? :roll:
Hiányzik a séta...kár, hogy ilyen trutyi idő volt tegnap meg ma...

TEsóka, vigyem a Dm-be Karcsikát Érdre??? Hmm, bele sem gondoltam...talán majd egy-két hét múlva...ma 5 hetes és nem szeretném, ha összekapna valami vírust.. :o

JAj, nyekergés van, etetek!!! :D

MEddig van nyitva a Dm Érden???

Kép
Kép
encu

Dobok egy képet, majd ha elaludt Nonó fél nyolc, nyolc körül jövök.

Kép

Csak sikerült elkapni, egy fekvőtámaszt. :wink:

Kép
niki+baba

Niki, nagyon ügyes Nonó!!! :D De várom én is, hogy ilyen kis hurkásak legyünk...főleg KArcsika ;) :D:D:D:D

Kép
Kép
encu

Jó sokat termeltetek. :)

Csilla!
Asszem mindent leírtak a csajok! :lol:
A lényeg, hogy a fűszeres kajákat hagyd ki az étrendedből!
Amennyit csak tudsz fejjél. Ha tudsz akkor óránként is, mert ugyebár ketten vannak ezért többnek kell termelődni!
Éjszaka legalább egyszer fejjél, akkor termelődik a legtöbb tej, szóval mindenképpen fejjél!!!
A laktoherb tea helyett próbáld meg a homeos bogyót! Nekem bejött. :wink:
Nekem is a szűrt almalét mondták, és az ásványvizet, rostosat is lehet inni, de max. napi 1 litert.
Tejcsit is csak max. napi fél litert lehet inni, hogy nehogy allergiásak legyenek a babák!
Én imádom a levest! (már amelyiket) :D És folyadéknak tökéletes!

Barbi!
Szép súlya van Vincének! :wink:
Nem mondta Benedek , hogy tornáztassátok, már egyből kell is a terpeszpelus? Internetről rendeled?
Elég körülményes a pelus , és gátolja valamennyire, de hát ettől meggyógyul. :wink:
Szilárdnak miért kellett anno?

Kép
niki+baba

Encu!
Ha így haladtok, gyorsan meghurkásodik. :D

Kép
niki+baba

Niki, Szilárdnak anno azért kellett a terpeszpelus, mert az egyik csípőizülete kötöttebb volt, de akkor még nem nézték UH-n, csak az ortopéd orvos. De az az igazság, hogy én is úgy éreztem, hogy gátolja, és volt rajta vagy kétszer :oops: És 3 hónapos korára már nem volt gond, de a tornázást csináltuk. Most meg én kérdeztem a Benedektől, hogy tornáztatni lehet-e :lol:
Nagyon ügyi Nonó már, nemsokára már mászik meglátod :D

Encu ti hány órára mentek? Mi azt hiszem, 11: 40-re. De majd megnézem. Szép nagy Karcsika is :wink: Nekem is hiányzik a séta, utoljára veletek voltunk...talán holnap.

Zsuzsa, ezek szerint felvették Zoét a bölcsibe, tök jó :)

Képzeljétek ma egyedül vagyok most este, két gyereket fürdetni, ágyba dugni, nem semmi...de szerintem Vincét még meg kell néznem, nem alszik úgy hallom.

Kép

Kép
sbarbi

Niki, igyekszünk :D Kiskarcsi nem spórol a tejjel ;)
Most lefejtem az egyik cicimet teljesen, remélem nem fog éhezni ;)

Barbi, nem vagy semmi! :) 2 gyerkőccel egyszerre...hol van a párod? Karcsika most alszik már kb egy órája, teleette a pociját, remélem azért éjjel is jól nyomja majd ;)
Remélem én is, hogy holnap tudunk menni sétálni...az meg külön öröm lenne, ha együtt tudnánk menni. ;) Az nem csak a lábaimat dolgozza meg, hanem a rekeszizmomat is ;)

Na, úgy döntöttünk, hogy megyünk szunyni, remélem mikor most beteszem a helyére a kicsit, nem ébred fel nagyon... :D

Mindenkinek jóccakát, holnap jövök! :D:D:D:D

Kép
Kép
encu

Jó reggelt!

Tegnap Vince is bealudt végül 9kor, és éjjel 1kor keltünk, majd reggel fél6kor. Szóval jót aludtunk. Eltekintve Vince éjszakai akciójától. Ugyanis szopi közben bekakilt, szinte félálomban volt, tisztába raktam, mialatt ő telefosta a szobáját, én ugyanis elugrottam :shock: :lol: Annyira durva volt, hogy csak röhögni tudtam az egészen, és éjjel felmostam a padlóját (szerencsére csak a laminált padló lett olyan) domestossal.

Párom tegnap este 8ig dolgozott, legalábbis ezt mondta :lol: Még jövőhéten lesz 2 ilyen nap, hogy egyedül fürdetek, mert ugye a párom céges kari buliba lesz. De aztán itthon lesz velünk 2 hétig :D

A személyi száma már a Szilárdnak is 3-mal kezdődik. :wink:

Majd még jövök :)

Kép

Kép
sbarbi

Niki jó a kép

Lányok én egy barom vagyok este hurkát tettem hát egész északa majd meg haltam . :cry: ma diéta tea keksz max jokurt . meg veszek valami gyümi levet azt enyi
anha

Ma már 2 orát lesza bölcsibe Zoé :lol:
anha

Szép jó reggelt!

Gabó!

Boldog névnapot!
Kép

Niki!

Nagyon szép Nonó. Szeretem nézni a képeit, lehet bennük gyönyörködni! :D
És nagyon ügyes! Tényleg nemsoká elkezd mászni, aztán beindul nálatok is az élet :D :D

Nonónak is kellett terpeszpelus?

Barbi!

:lol: :lol: :lol: :lol:
Pár hetes volt a Ricsi, szintén ilyen történt csak nálunk padlószőnyeg van :twisted: :lol:

Nekünk szerencsére nem kellett terpeszpelus, ilyen gondunk nem volt. Viszont az uh-n megállapította, hogy nincsenek kellőképpen kifejlődve a forgók, így nekünk ezért kellett tornáztatni a Ricsit. De a kövi uh-n már minden rendben volt.

Munkahelyi buli páromnál is lesz :twisted: 30-án. Először 26-án akarták de szerencsére áttették. :roll:

Zsuzsa!

Nagyon ügyes Zoé hogy elvolt egyedül a bölcsiben! Kiváncsi vagyok a hosszabb ottlétet is így élvezi e majd. Mit mesélt, élvezte? Várja a mai bölcsit?
Hogy most sikerült a bölcsi, dolgozni is akarsz egy kicsit? Csak mert a multkor írtad, azért kérdezem. :roll: Bár szerintem jobb lenne ha pihiznél :wink:

Tesóka!

Ti is hurkásodtok bizti :wink: :D Majd 5 kilós Kiskarcsi úgy megnöveszti neked a hurkáit, csak győzd csodálni :wink: :D
Éjszakátok milyen volt?

Csilla!

Voltatok a fiúknál? Hogy vannak? Végül is fejétél éjjel?

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Zsuzsa!

Terhesen úgy megutáltam a hurkát, hogy most is felfordult a gyomrom. fúúúúúúúúúj :cry: na most együtt diétázunk, ezek után és sem tudok enni :wink: :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!
Bocsánat,ogy ilyen sokáig nem jöttem, de űrű lett a programunk, közben anyukámat is kiküldte a cége angliába, rohanás volt Flóráért félbe maradt a karácsonyi vásárlás, nehezen tudtam megoldani a kozmetikust is, fodrászhoz egyáltalán nem jutottam el!
Na de ezek lényegtelen dolgok!

Csilla!
Boldog vagyok, hogy veletek minden rendben és annnyira nagyon ügyik vagytok, hogy szerintem egy hónap és a fiúk már husis pasik lesznek!
Sajna nemtok szopi témában segíteni, de a többiek nagyon ügyik benne!
A fiaid egyszerűen szépek!Gondolom már nagyon várod, hogy együtt otthon lehessetek, de szerintem hamarabb eljön, mint gondolnátok!

Encu!
Köszönöm, hogy aggódtatok értem nagyon jól esett és megfogadtam, ha törik, ha szakad, egy mondatot azért írni fogok! :oops:

Móni!
Köszönöm a köszöntést!
Szerintem Anna is néha mond olyanokat, pedig örülnie kéne, hogy te még mindig szoptatsz!Nem is értem, mert annak idején annyira pártolta ezt a témát!
Szerintem ha van tejed, miért is adnál tehén tejet?Na szóval ezt sem értem!Persze nekem sem kell mindent értenem nem igaz? :? :lol:

Niki!
Igazán köszönök mindent, most megyek föl és foglalom le a terem díszítést! :lol:
Flóra teljesen odáig volt Liliért én meg Nonóért! :lol:

Zsuzsa!
Jajj hát nem kellemes az émelygés, sajna oda kell figyelni, hogy az ember mit eszik meg ilyenkor különben nincs éjjele-nappala!

Barbi!
Szupi, hogy ilyen jól alszotok!Azért vicces lehetett, hogy minden tiszta fos volt az apró emberke körül! :lol:

Kép
gabriel79

Móni, jó a vonalzód :D Nekem most eltűntek...

Gabó, Boldog névnapot neked!!! Hát én is örülök, hogy jól alszunk, így sincs több nekem napi 7 óra alvásnál.

Kép

Kép
sbarbi

Sziasztok!

Mi is jól aludtunk, bár fél kilenc és tíz körül felsírt Nonó, nem tom mi baja lehetett, de elég nehezen nyugodott meg! :?

Móni!
Igen kellett Nonónak is a terpeszpelus, mert mivel ő a 41. héten jött, és nagy baba is volt már nagyon kicsi volt neki a hely, és a baloldalon a porcos rész kiált neki, és hogy szépen visszamenjen ezért kellett neki. De viszont 2 hónaposan már fordult Nonó szépen hasról hátra, utána pedig a bugyi gátolta és nem is csinálta, most pedig csak hátról hasra fordul! Majd rájön később, hogy hasról is megkell fordulni. :roll:
Persze a doki azt mondta, hogy egyáltalán nem akadályozza a babát a bugyi, de szerintem ez hülyeség!

Gabó!
Nagyon szépen köszönjük a Mikulás ajándékot!!!!!!!!! :D
Szívesen segítek bármikor, csak csörögj! :wink:
Milyen színnél döntöttetek?
Mi is teljesen odavoltunk Flóráért, és hogy feltalálta magát! :D :wink:

Encu!
Csak, hogy irigykedj, Nonó még puszit is kapott Flórától! :wink:
Tényleg merre csavarogsz, ma még nem is voltál, ahogy látom!!!???? :(

Kép
niki+baba

Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.

1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Ezt nem hiszem el!!! Csomót íram, és persze elszállt a net!!! :evil: :evil:

Hát, akkor rövidebben:
BArbi, jól aludtunk, nálunk is volt fosás, csak padlószőnyegre ;) :D

Megyünk ma Campiba, várom nagyon. :)

Gabó, BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D És gyere bizony, ne aggódjunk ;)

Zsuzsa, csak óvatosan ezekkel a nehéz kajákkal..

Tesóka, jók a vonalzóid!

Niki, nem ám elszeded a menyemet!!! :D:D:D:D Mit szervezkedtek Gabóval, ha lehet tudni? (egyszer nagyon megőszülök)

Csilla, mizujs????

NNNNNNnnnnnnnnnna, most ezeket a rövid hozzászólásokat mindenki szorozza meg legalább 10-zel és akkor megkapjátok az előző irományomat... :D Ja, és sokkal lazább stílussal, persze :D

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Elöször is: BOLDOG NÉVNAPOT GABÓnak!!!

Felénk a helyzet változatlan, a fiúk jól vannak.
Dávid tegnapra 40 g-ot hízott és 3 g tejcsit kap egyszerre. Nem tudom, hogy ezt cseppben vagy ml-ben kell elképzelni, de jó lenne tudni, hogy mennyi lehet, akkor talán be tudnám határolni, hogy mennyit célszerű vinni a kórházba...
Bálint 10 g-ot fogyott, és nem kap még tejcsit. A fogyásban szerepe volt valószínűleg annak, hogy csak mostanra sikerült kicsalogatni az első székletét, amit még a pocakomban gyűjtött össze. Remélem beindul rendesen az emésztése és nála is lehet majd próbálkozni a tejcsivel.
rnecsi

Csilla, szuper, hogy Dávid ilyen jól hízik :D A többi tejet ugye lefagyasztod? Jól jöhet a fiúknak még.

Encu, vásárolgattok? Kiskarcsi is biztos élvezi majd, gondolom viszitek :roll:

Zsuzsa, hogy ment a bölcsi? Tényleg melyik csoportba kerültetek?

Kép

Kép
sbarbi

Barbi

jol azt monta a saci néni nem sirt volt egy kis buc de jol viselte
holnap megin 2 ora . Pillango csoprt
anha

Hát, nem voltunk végül, hanem csak voltam...viszont a cumisüvegből nem tudott enni, vagy nem akart...úgyhogy Karcsi egy cumival nyugtatta meg. Most az van a szájában és édesdeden alszik. Lehet, hogy csak hiányoztam neki ;)
Viszont jól bevásároltam, majd leszakadt a kezem. De még mindig nem vettem meg mindent...Karcsi riasztott, hogy rohanjak haza..
Na, kipakolok. Meg fáj a fejem.. :(

Majd még jövök!!!

Kép
Kép
encu

Encu én nehéz felfogásu vagyok
mi van :oops: A SZÁLYÁBA ?
anha

Zsuzsa! Cumi volt a szájában :D

Kép
Kép
encu