Új privát üzeneted érkezett!

Lányok- lányok, nem ám összevesztek itt nekem!!! :shock: Nem vagyunk egyformák (szerencsére), mindenkinek más az igénye, más a szokása stb....

Cseriani, melyik nap lesz Kristóf szülinapja?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

dadomi holnap lesz az én nagy fiam 3 éves... :lol:
Vendég

Nemá lyányok!
Cseriani, örülök, hogy rendben van Elizád, meg Rékababa Evelinje rohamos felépülésének is! :twisted: Öt szurit kap?
Vendég

Cseriani, majd figyeld a vonalzóóódaaat!
Vendég

figyelem,figyelem,meg már írtak is vissza,hogy írjam le a dátumokat,meg,hogy mi nem volt jó,és utánanéznek.
Nagyon korrektek szerintem,egy tök közvetlen hangvételű levelet küldtek :lol:
Vendég

Persze igen, ki az az ember, akit nem az érzelmei irányítanak.
Áfonyaaa rettentő nagy felháborodást keltett benned a posztom. Én nem akarok meggyőzni senkit arról, hogy mit csináljon és mit nem. Az sem érdekel, hogy ki hányszor fürdeti a gyerekét. Én csak a miértre voltam kiváncsi (hátha akad valaki aki hetente fürdet és válaszol)
Vendég

cseriani Meghallgatattál. :D
Vendég

És milyen gyorsan válaszoltak, tök korrektek!
Vendég

Sziasztok!
Végre túl az élet összes tanulásán, ezennel ünnepélyesen kijelentem, hogy innentől kezdve butulni fogok! :lol:

emmamami: Köszönöm a választ. El is olvastam a történeteteket, és össze is szorult rendesen a szívem.

Néha bennem is megfordul, hogy itt egy teljesen egészséges(nek látszó) baba a hasamban, aki egész életére megbetegedhet a szüléstől... Jaj, nagyon szeretnék már ezért túllenni az egészen - a fájdalomtól egyáltalán nem félek (jártam már ki vakbélgyulladást lábon - fájt, fájt, de mivel nem fájt "eléggé" nem mentem el vele orvoshoz :D), inkább kíváncsi vagyok, hogyan fogom bírni, mennyire és hogyan fog fájni... De a babát nagyon féltem. Komolyan, inkább velem legyen valami maradandó izé, mint vele... De ezt biztosan ti is átéltétek.
Na, megyek, beszerzek valami égéscsillapítót, mert meghalok. Képzeljétek el az utolsó néhány terhes hetet úgy, hogy közben egyébként is refluxosok vagytok... Azt hiszem, ha megszülök, soha nem fogok panaszkodni a gyomorégésre. Semmi, amit eddig átéltem, nem hasonlítható ehhez. :)

Kép

Kép
enahma

Emma igen 5 db szurit kap. Jövőhéten még van ovi, de szerintem már én idén nem viszem, mivel utána úgy is szünet lesz.
Cseriani buli lesz Kristófnak?
Enahma már nem sokára látod a babád és minden rendben lesz. Ne aggódj. Itt mindenki szorít neked.
Vendég

családi buli,de szerencsére a családban sok a kisgyerek...úgyhogy lesz ereszdelahajam rendesen :twisted: :D
Vasárnap tartjuk,úgyhogy ha valaki vasárnap erre jár,nyugodtan jöjjön be tortázni...mondjuk a szomszéd faluból kedves csajszi :D
Vagy rékababa,ha esetleg itt vagytok... :D
Vendég

Enahma, én különösen szorítok neked/nektek! :) Ugye érted, miért?Nekem a Quamatel nagyon bevált a gyomorégésre, sajnos a Rennie mit sem ért. Ez nem ellenreklám, ne gondoljátok!
És ti többiek?Jól vagytok? Betegek gyógyulnak?

Kép
Kép
banoed

banoed a quamatelt szedtem én is régebben,de lehet azt szedni terhesen és szoptatás alatt?
Egyébként nekem is jó volt,mikor epekőtől,majd az epeműtét után refluxos voltam.De szerencsére elmúlt-legalábbis remélem :wink:
Majd talán nyáron megejtek megint egy gyomortükrözést,de addig hanyagolom a dolgot,hisz jól vagyok :D (ilyen téren legalábbis...)
Vendég

Enahma, gratula, akkor lehet mosmá dr. Enahmának szólítani? :D
Ne félj, nem lesz baj a szülésnél, a babával sem!!! Mindenki fél ettől, ez természetes. Hameg kihordtál egy vakbélgyulladást lábon, a fájdalmat sztem meg se fogod érezni... :P
Vendég

Cseriani, nekem az orvosom a Quamatelt javasolta, így terhesen! De egyébként tényleg bevált, pedig nem vagyok az a nagy gyógyszerevő:-)
Emmamami, és tetszik, amit olvasol? :D

Kép
Kép
banoed

Banoed, üdv még mindig itt!
Cseriani, mé akarsz tükrözést? :shock: (Ha jól vagy?)
Vendég

Igen, tetszik! Vissza is olvasgattam ám! (Amíg a gyerekeim a sötétszobában voltak... ) :wink: Mondjuk ma még nem olvastalak, de ami késik, nem múlik. :P
Vendég

Moniról nem tudtok valamit? :roll:
Vendég

nem akarok én,de nem mentem vissza ellenőrzésre műtét után-pedig januárban lesz 2 éve,hogy műtöttek :oops:
Vendég

Mi is azok táborát erősítjük akik minden nap fürfetnek,de volt rá példa hogy egyszer kimaradt,mert Csilla bealudt. Azon én is meglepődtem,amikor egyik nyáron itt voltak a Németországi rokonaink a 6 hónapos babával és kb 35fok volt árnyékban,és nem fürdette meg 3 napig........hát 2.napon iszonyú savanyú szaga volt már a gyereknek. :? A nagymama is ki volt akadva,hogy legalább törölgetné meg vizes ruhával! Szoptatás témában pedig Dadomival értek egyet. Sok múlik az anyukán,de tényleg van olyan is aki hiába szeretné egyszerűen nem indul be rendesen,pl sógornőm. Éjjel nappal kínozta magát,de csak pár cseppet tudott kisajtolni :( és azt is odaadta kiskanállal.

Kép
Kép
josi

Akkor értem, Cseriani... Nem lehet egy kellemes beavatkozás... :shock: Valahogy megértem, mé nem mentél eddig vissza... :wink:
Josi, húúú, az durvaaa! (Én nyáron volt, hogy 3x is megfürdettem egy nap Ármint, úgy élvezte szegénykém, nagyon melege volt, na jó, lehet, ez is túlzás...) Én valami olyasmit olvastam anno, hogy tényleg a bőrnek tesz jót, ha kisbabákat nem minden nap (vagy minden másnap) fürdetnek; nade kánikulában 3 napig... :shock: Jesszus.
Vendég

Emmamami!Édes vagy hogy érdeklödtél.Szekszárdon vok még mindig,
hétfön nem csinálták meg az AFP,majd holnap fogják.
Azért tudok csak irni mert ma szerelték be anyumékhoz a netet.
Komolyan kezdek aggodni miért nem nöl a pocakom. :(
Nagyon várom a holnapot,hogy lássam a babám. :)
Vendég

Helló lányok!

Látom milyen parázs vita alakult ki köztetek a fürdetéssel kapcsolatban. Szerintem mindenki tegyen belátása és meggyőződése szerint, mind a kettőnek van előnye és hátránya is, vagy legalábbis meg lehet magyarázni mindkettőt.

Én is mindennap megfürdetem Olit, mert megnyugszik tőle, jobban alszik és tudja, hogy utána egy nagy alvás következik. Emellett ez már egy szertartás is és imád pancsolni, úgy rugdos már hogy tiszta víz körülötte a szoba és vigyorog közben. Imádom.

A szoptatással kapcsolatban, biztos sokan szeretnének szoptatni, de nem tudnak vagy nincs tejük. De hallottam olyat is aki nem is akart egyáltalán kényelmi okok miatt, vagy mert féltette a melle alakját. Hát én imádtam szoptatni (már az a 6 hét alatt amíg a kemo miatt szabadott), ennél bensőségesebb helyzetet nem ismerek anya és gyermeke között. Csodás érzés!!!! Saját testedből táplálni a gyermeked, sajnálhatja aki kimaradt belőle!

Nekem is most kezdett el jobban hullani a hajam A kemo alatt nem is hullott, most pedig nagyon.

Kép
timesz

Ezt most találtam.
Áfonyaaa-nak küldöm, hogy ne orroljon rám :oops:
Kép
Gyógyító ölelés
A szöveg röviden annyi, hogy külön inkubátorba voltak és úgy tűnt, hogy az eggyik megfog halni. Erre a növérek egy inkubátorba tették őket és az életerősebb átölelte a testvérét. A kiseebik szívverése stabilizálod és a hömérséklete is normalizálódott.
Az utolsó mondat:"Ne felejtsük el megölelni azokat, akiket szeretünk!"
Na húzok, mert még vissza van a tengelykapcsoló tervezésem dokumentációja. Azt hiszem ma se alszok :cry:
Vendég

Devcsa,
én nem haragszom. :)
De köszönöm szépen a gesztust, igazán jólesett! :)
Vendég

Devcsa, ettől még én is meghatódtam! Ez nagyon szép történet.
Timesz, bízom benne, hogy hamar elmúlik a hajhullásod, ezek a hülye hormonok.. Én egyébként úgy tudom, azért hullik a terhesség/szülés után kifejezettebben, mert a terhesség alatt épphogy a hormonok miatt nem hullik annyira, mint alapesetben, az ember haja, és a szülés után, ahogy ürülnek ki ezek a hormonok, hullik ki a9 hó alatt ki nem hullott adag. Na, jó világos voltam... :mrgreen: Szóval, eszerint az elmélet szerint nincs sok köze a szoptatáshoz.
Vendég

Nekem is nagyon hullik a hajam. A fodrász egyszer azt mondta, hogy ez ilyenko természetes. Ősszel és tavasszal van a haj megújulása és ezért több hullik a kelleténél.

Moni a pocak miatt ne aggódj. Mikor Evelinnel voltam terhes ismertem egy olyan csajt aki 28 hetesen teljes lapos hassal volt. Csak nézett mindenki nagy szemekkel, hogy nincs semmi pocakja, de mondta, hogy az orvos nézte és mindent rendben talált nála. Azóta van egy nagyon szép kisfia.
Vendég

tényleg egyéntől változó a has mérete...egy ismerősömnél sem tudtuk,hogy terhes,nem látszódott,ő nem mondta..csak akkor szólt,mikor megszült..igaz,nem is találkoztunk minden nap..nekem bezzeg látszódott már elég korán :twisted:
Vendég

nna,tuti nem jó a vonalzó... :evil:
Vendég

tegnap írták,hogy a jeles eseményeknél már rájöttek a hibára,a szülinaposnál ezek szerint még nem :(
Vendég

Nálam már nem is mutatja a vonalzót.

Emma kérdezni akartam, alakul a pelusról való leszokás?
Rékánál úgy tudtam elérni, hogy wc-be kakiljon, hogy mikor kezdtem hozzáetetni akkor ugye megváltozik a széklete. Ő nehezen kakilt és erősen nyomta. Ilyenkor levettem a pelust és a wc főlé tettem. Neki is sokkal könnyebb volt, mint a pelusba nyomás. Most meg ha kell kakilni akkor egyszer erősebben nyom és nagy kitágult szemekkel néz rám és várja, hogy mennyünk a wc-re.

A pocak nálam is korán látszott. Mikor AFP-re mentem akkora volt mintha legalább már 25-30 hetes lennék.
Vendég

tényleg,megállt.És a honlapjuk sem jön be. Este még írtak,szerintem dolgoznak a hibán...
Vendég

Cseriani!

Isten éltesse a drága kicsi fiadat 3.-ik szülinapja alkalmából ! Gratulálunk neki, adj egy puszit a nevembe neki, de jó nagyot cuppanjon ám!!! HAPPY BIRTHDAY!!!!!!

Kép
timesz

Köszi Timi,ari vagy :D
Adtam neki jó nagy cuppanósat,erre rámnéz: Anya,mi van? :D
Mintha nem kapott volna még puszi. :D
De csak annyira bele van merülve a játékba,hogy szerintem tényleg nem tudta,mi bajom van :lol:
Vendég

Enahma! Én is gratulálok neked!!
Kép
Bár már én is itt tartanék!

Devcsa! Te hogy bírod az éjszakai tanulást? Én már nagyon kivagyok. :( Mennyi van még neked vissza a suliból? Nekem ez az utolsó évem :lol: :lol: Ez tartja még bennem a lelket. Jövő nyáron nagy buli lesz, ha meg lesz a diplomám :lol: Ja, csajos buli, pasimentes!!!!!!

Cseriani! Isten éltesse kicsi fiadat!

Moni! Ne aggódj, lesz még akkora hasad, hogy alig fogod elbírni :lol: , igaz csajok? Szerintem azért nem látszik még rajtad, mert te nagyon - nagyon magas vagy ( :evil: ), ezért a baba elfér benned, nem kifelé terjeszkedik. Ilyen kis kertitörpéknek, mint én meg Emma :P azért látszott korán, mert nem volt helye a babának, ezért kifelé nyomta a hasunkat már jó korán :lol: Majd a második, meg a harmadik baba :lol: már előbb fog látszani, legalábbis ezt mondják, nekem is előbb látszott Dominikkal, hogy kis albérlőm van :lol:

dadomi

Kép

Mikulás ünnepség a gyerkőcökkel. Nem lett valami jó minőségű a kicsinyítés, de azért remélem látszik valami belőle

dadomi

Cseriani, boldog szülinapot Kristófnak! Adj neki még egy nagy cuppanósat; küldök neki én is!
Bakker, mintha most születtek volna, nem? Én 3 éve ilyenkor palacsintát sütöttem éppen; másnap ilyenkor meg már babáztam. :lol: Te mit csináltál előtte, emlékszel rá?
Moni, szerintem se izgulj! Majd gyere mesélni!
Rékababa, sehogyse nem állunk leszoktatással; ez a wc-re ültetés már nem fog bejönni, max. Árminnál...
:lol:
Hanna kitalálta, hogy azért nem ül bilire, mert beleragad a kaka. (Nemtom, ezt honnan vette...) WC-re se hajlandó ülni. Odavonszolni meg nem akarom. (Múltkor bementünk, és tiltakozott, hogy ő bizony rá nem ül, én meg nem erőltettem, nehogy a maradék kedvét is elvegyem...)
Akkor szól, ha bekakilt. Előtte nem. Illetve időnként megengedi, hogy levegyük róla a pelenkát, és amikor már veszettül toporog, vagy látszik rajta, hogy pisilnie kell, akkor visszaadjuk, de nem szólna az Istennek se... Nem tudom, mi lesz így. A 3 éves státuszvizsgálaton a jövő héten megkérdem a dokinénit.
Cseriani, tudtad, hogy nem kapnak 3 évesen oltást? ha 1,5 évesen kaptak, akkor állítólag 6 évesen kapják csak a következőt... :shock: Mondjuk, nem bánom, ha így van. Vagyishogy lesz.
Vendég

Dadomi, de szép a családod! Tök jól néztek ki.
MIkulásbácsi puskája kicsit illúzióromboló... :lol: Gyerekeknek biztos tetszett!
Vendég

Még egy kicsi belőlünk :D
Kép

Dominik és én :)

dadomi

Na, mostmár legalább tudom, honnan a csillagszemek! :lol: 8)
Vendég

Na hello csajok!Eljött az idö hogy a Varga dokira váltsunk!!!!! :)

Leirom mi történt:10.-én volt egy hónapja hogy voltam a Faludinál akkor mondta hogy egy hónap mulva mennyek.Azaz most hétfön!Hétfön reggel felhivtuk férjemmel,hogy akkor mehetnénk-e mert mára beszéltük meg a találkát,kérdezte hány hetes vagyok,mondom 16,aztán kérdezte a mensi mikor kellett volna hogy legyen mondtam Aug.20.-án,erre ö hogy akkor majd szerdán mennyünk és akkor megcsinálják az AFP-t.Én itthon maradtam szekszárdon,férjem vissza ment Érdre mert neki dolgoznia kellett kedden.A mai napra megint vett ki szabit hogy itt lehessen velem mert gondoltuk lesz ultrahang is.Reggel a férjem felhivta a dokit miközben jött szekszárdfelé és kérdezte hogy hányra mennyünk.Erre mondja a doki hogy ö most beteg és megvan fázva meg llázas de mennyünk azért.Bementünk behivott a vizsgáloba ott egy nö is valami védönö aki azt mondta hogy még csak 15 hetes vagyok ugyhogy majd jövöhét péntekan lesz AFP,már ezen kiakadtam és a doki bejelentette hogy most nem csinál uh-ot majd a 18. héten.Akkor miért jött haza a férjem?Teljesen fölöslegesen.És ezt hétfön is megtudta volna csinálni amit csinált mertcsak megnyomkodtta a hasamat azt jo napot.Mivel hogy elszámolta magát.Ugyhogy mindjárt hivjuk a Varga dokit azt meglátjuk mit mond meg elválal e egyátalán.
Bocsi ha kicsit sok voltam meg lehet hogy érthetelen is de kivagyok akadva elég jol. :shock: :shock: :shock:
Vendég

Moni! Nekem van egy várandós kismama öröknaptáram, ez tökéletesen számol az utolsó mensi alapján, és megnéztem neked, ez szerint december 15-én betöltöd a 17. :!: :!: :!: hetet, úgyhogy sürgősen hívd fel a Vargát, mert kicsúszol az időből, aztán rossz lesz az AFP-d, mert későn veszik le, és akkor a Faludy hülyesége miatt végig aggódhatod a terhességed hátralévő 23 hetét!!!!!!!!!!!!!
Hát nem változott meg a Faludyról alkotott véleményem!

dadomi

Ja Moni, megvan a Varga száma? Hivatkozz rám nyugodtan, hogy én ajánlottam neked őt, meg szerintem Emmára is hivatkozhatsz nyugodtan!

dadomi

Megvan már Emma megadta régebben.Én hivatkozom rátok de tudni fogja kik vagytok? :) :)
Vendég

Emma igen,tudtam a szuri dolgot,az egyik babás oldalon-azt hiszem,a babaszobán még úgymond össze is vesztem a doktornővel,mert azt írták,hogy Kristóf kell kapjon 3 évesen is szurit,szóltam,hogy ez ám már nem így van,erre közölték,hogy nézzek csak utáána,mert igenis így van,és stb...utánanéztem mégegyszer,persze,hogy nem így van,erre közölték,hogy márpedig ők a legaktuálisabb akármi szerint dolgoznak. Na,ezzel befejeztem,nem kapnak szurit és kész...ez a lényeg :D
Puszit átadta,köszöni,de sztem annak örült volna a legjobban,ha a lányodtól kapja :lol:
Hát,moni,erre nem tudok mit mondani..tudod,a dokikat néha nem érdekli,hogy ki mikor ér rá,stb...
De sztem is jól teszed,ha váltasz. Írj ám majd,hogy elvállalt-e Vargadoki. Meg szerintem a szülésre is kérdezz rá-ez csak egy jótanács...
Vendég

Moni! Hihetetlen memóriája van ám a mi dokibácsinknak :lol: :lol: Engem a lánykori nevemen ismer, bár lehet, hogy már a férjes nevem alapján is be tud azonosítani. Emmát is tudja szerintem név szerint, sajna sokat jártunk hozzá mindketten, volt ideje megtanulni a nevünket.

dadomi

Cseriani,
Boldog szülinapot nagyfiadnak!!!
Kép

Dadomi,
nagyon szépek vagytok! :)
Vendég

Moni, egyetértek cserianival, sajna a dokik nem vesznek figyelembe olyan "apróságokat", mint ki milyen messze lakik és kinek mikor vett ki direkt szabadnapot a férje... Sajnálom, hogy így jártatok. Remélem, jó vége lesz az afp-nek is, és sikerül levenni a vért a normális időben.
Varga engem nem biztos, hogy beazonosít névről, Dadomi, azé ahhoz túl sokan vannak nála... :P Ettől még hivatkozhatsz rám is, Moni, max nem tudja, kiről van szó...
8) :lol:
Majd mesélj, mit sikerült intéznetek.
Cserianni: Kristóf Hannapuszijára: ami késik, nem múlik... :lol:
Vendég

Dadomi!

Nagyon szépek a fiúk! Hogy hasonlítanak egymásra is meg persze rád teljesen! A harmadik leány baba meg tuti tiszta apjuk lesz! Lesz?

Kép
timesz

Emma!Dadomi!
Sajna Varga doki nem válalt el mert azt mondta bizonytalan a helyzete a korházban valoszinüleg amikor szülnék már nem dolgozna itt.
Ugyhogy az Imre Dokival sikerült megbeszélni egy találkát Szombat délelöttre.
Ugyhogy megnyugodtam.
Róla amugy tud valaki valamit?
AFP miatt nem aggodom annyira kint külföldön már nem is csinálják mert elavult dolog.De persze azért csinálják meg. :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?