Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Most csak két szóra van erőm, nézzétek el... :oops:

Sancsi, a húgom volt beöltözve Mikulásnak. :D De mondtuk neki, hoyg jövőben azt hiszem, már nem kockáztatunk vele, mert biztos felismerné a hangjáról. :D :D :D Pedig próbálkozott szegény! :wink:
Én idén már nem merném Kriszta előtt díszíteni a fát, tavaly ő is segítkezett. Szerintem Enéh is már elmékezne, még ha nem is tudná megmondani. Én csak attól vagyok kiakadva a csajomon, hogy pl. még most is emlegeti azoknak az emberkéknek a nevét, akikkel a nyáron júliusben s kirándulásunkon találkoztunk, pedig mi nem is beszélünk róluk. :shock: :roll: :D

MOst ennyi, megyek lefekszem, mert ma egész nap szúrkált a hasam, egészen alul, de fogalmam sincs, mit jelenthetett, mert ilyet még nem éreztem. Mindenesetre ülni nem sokat tudtam, mert nagyon rossz érzés volt és fájt: vagy csak álltam, vagy feküdtem. Sőt, egy adott pillanatban olyan rosszullét kapott el, hoyg alig értem el a vécéig. :roll: :oops: Nem tudom, hoyga ketőő között van-e összefüggés. :roll:
Ezen a hétvégén még nem, de a másikon már szívesen indulnék szülni! :wink:

Nóri, nagyon aranyos a "kisördögöd" :wink: remélem, hamar kigyógítod!

Julcsi, Remélem, Dávid is már teljesen jól van!!!

JÓ éjt! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Elin!
Jobbulást a lánykádnak!
Én úgy tudom, de lehet hogy tévedek, hogy az Oscillococcium inkább influenzára van, nem náthára, de leleked rajta, lehet egy próbát megér.
Orrsprayböl mit? Fluimare? Lehet kapni Nasivint is sray-be. Egyszerűbb mint a csepp.
Már értem ezt a januári kezdést! Akkor újabb hülye kérdés: miért csak most kezdtétek a bölcsit? Nem volt előbb hely?
Mi januárba kezdünk, felkészüévén az esetleges betegségekre, és remélve, hogy elég lesz a 30 nap a beszoktatásra.

Edith!
Jövőre én rendelni szeretnék Mikulást. (de hülyén hangzik ez így) Idén nem volt semmi, főleg hogy a hús-vér mikulással nem nagyon barátkozott a lánykám.
Sejtelmem sincs, hogy miért szúrkálhatott a hasad, de pihenj sokat!

Elég későre jár, asszem én is lefekszem, remélem aludni is fogok tudni!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Edit! Remélem, jobban vagy már! Nem lehet, hogy tágulsz? Akár a csontok, akár a méhszáj? Végül is.... De még lehet az is, hogy beilleszkedett Boróka buksija. Persze ez mind csak tipp a részemről, és hát ha jövő hétvégén már akár szülni is szeretnél :wink: Karácsonyra otthon is lennétek :lol: .

Sancsi! 30 nap a beszoktatásra :shock: ???? 2 hét nekünk. De még ez is el van húzva szerintem. A betegségek meg úgyis jönnek, azok nem nézik a beszoktatási időt. :roll:
Amúgy novemberben komplex megfigyelés volt a bölcsiben, és olyankor nem vesznek be gyereket. De nem is akartam akkor beadni, csak most, decemberben.
Jövőhéten már mindennap 1/2 8-ra járunk, és szerdától ott is alszik Lilcsi.

Ezt az Oscillomicsodát meg úgy írja a homeopátiás könyv, hogy "náthás tünetek kezdetén 3 napig 1x1 tartály".

Bogyó! Te merre??

Olive! Elfogyott a palacsinta? Én ma sütöttem, almásat...reszeltem bele.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Elin!
Igen, mert belklkuláltam a betegségeket is. Megfázás, stb....
A mi bölcsinkbe ugyan van sóterápiás szoba, ami elvileg azért van, hogy ne kapjanak el mindne xart, de én számítok ilyen-olyan megbetegedésre.

Palacsinta!
Hmmmm...... De jó, hogy fogyókúrázom! Meg időm se lenen megcsinálni! :?

Jah! Én is felveszem az iszlámot, :lol: :lol: :lol: bár fogalmam sincs, hogy hol van erre dzsámi, meg gondolom mint nőt, be se engednének!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Nori, jot mosolyogtam, azon, hogy te almas palacsintat sutottel es belereszelted az almat. Ez azert volt nekem vicces, ugyanis a multkor, amikor itt volt anyosom, en is ilyet sutottem es habar o meg eleteben sose csinalt almas palacsintat, osztotta nekem az eszt, hogy miert reszelem bele, miert nem fozom meg az almat a mikroban. Csak pislogtam, ilyet meg eletemben nem hallottam. :roll:
Egyebkent a draga vendeg megsem jott es ezt akkor kozolte, amikor mar sutottem a palacsintakat, ugyhogy a nyakunkon maradt egy csomo. :evil: Sebaj, ma megmelegitem mikroban es megesszuk a maradekot. Arra is gondoltam, hogy lefagyasztom, ugyanis a nagynenem szokott elore sutni egy csomot es lefagyasztja. A ferjem viszont azt mondta, hogy be ne rakjam a fagyoba, egyuk meg ma! :)

Sancsi, a fogyokura ram is ferne, de nem tudom elkezdeni. Te milyet csinalsz?

Na, most amikor pont kezdtem belejonni az irasba, felebredt Lolcsi.

Tovabbi kellemes hetveget mindenkinek!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!

Bocsi de most csak magunkról írok! :oops:
Dávidka úgy látom jobban van. Mondjuk a közérzetén ddig se látszott hogy beteg! Ma le köpött szegénykém, egy jó nagy adag slejmmel! Pont az arcomba!!!! :oops: :twisted: :cry: Pénteken ujra orvoshoz vittem, kapott fenistil cseppet 3X10-et kell adni neki!
Holnap tartjuk a szülinapját, mert hétfőn lesz neki, és a 15. ei hétvégénk meg már foglalt!
Majd csinálok képeket, és hétfőn mindenkinek írok! :oops:

Olive! Köszi a választ. Magától meggyógyult a skypem!!! :lol:

Szép estét mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Mindenkinek gyógyulást kívánok!

Mi is voltunk Mikulás partyn! Regina nagyon jól érezte magát! Először volt egy emberke, aki zenélt, vagyis inkább zenéltette a gyerekeket. Picit olyan volt mint a "ringató" csak jobb, a gyerekek nagyon élvezték. Regi is táncolt, meg tapsikolt.Utána jött a Télapó. Amig elment előttünk, addig a lányom úgy vigyorgott rá, hogy a cumika kiesett a szájából, és a nyelvét is kidugta. De amikor az ölébe kellet volna ülni, na az már nem ment. Zoli annyi képet mutogatott Regiről a kollégáinak, hogy már mindenki név szerint köszönt a lányomnak, amikor megérkeztünk. És még az új szekrényt is megvettük.
Találkoztunk Sudival is, Gery nagyon édi baba.

Nem is írtam, a multkor a Csillával mentünk bogyózni, és találtunk 7 vagy 8 kóbór macskát az erdő elején! Volt közöttük egy világos vörös kandúr, még nem felnőtt de már nem is kölyök korú. Annyira tetszett, hogy hazavittem, Igaz féltem, hogy Zoli kivág vele együtt, de neki is tetszett, bár meg volt róla gyözödve, hogy nem marad nálunk. De itt maradt, és olyan hálás cica, hogy már 2 egeret is fogott az udvarban.

Olive!

Nekem is mindig beleszól az anyósom a főzésbe. A legjobb amikor a párom azt mondja, hogy ezt az anyukája nem igy csinálja. Ilyenkor nagyon ideges vagyok, az anyósra!
Én még sosem próbáltam a palacsintát lefagyasztani. Azt hogyan kell felolvasztani? Gondolom bisztos van rá v.mi módszer, csak nem ismerem.

Elin!

Én Stodal szirupot adok Reginek, ha köhög. Az mindkét fajta köhögésre jó, nincs benne alkohol, és tisztított gyógynővény kivonatból készül. Igaz nem a legolcsóbb, de kevés kell belőle, és sokáig elég.

Edith!

Nekem szüléskor volt ilyen fájásom. Közvetlenül elötte, és iszonyú hasmenésem. De ezt ne vedd mérvadónak, mert nálam nem úgy mentek a dolgok ahogy általában mennie kellene. :lol:
:lol:

szirwen1

Sziasztok!

Eszembe ötlött, mivel a családban volt aznap szülinap, hogy szombaton volt az első fórumos Baba, Mamóca Dávidkájának a 2. szülinapja.

És most látom Bogyó vonalzóján, hogy már hétfő van, és az ő Dávidkájának is szülinapja van, így ezúton kívánok mindkettőjüknek

Nagyon Boldog Szülinapot!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Edit, kitartást a hátralévő napokhoz! Minden babával más, de nekem is volt hasmenésem a szülés előtt néhány nappal, mástól is hallottam... Meg a 38. héttel már nagyon jó vagy, lehet hogy Boróka nem lesz olyan nyugis, mint a tesója volt, már ami a kijövetelt illeti :D

Szóval kitartást, és ha addig nem jönnék, akkor könnyű, és jó szülést is kívánok!

Rita & Tomi
Kép
ritike

[b]Bogyo, David nagyfiunak NAGYON BOLDOG 1. SZULINAPOT![/b]

Ritara haragszom, mert en akartam az elso lenni, aki felkoszonti Davidkat a forumrol. :evil: :lol:

Mamoca Davidkajanak is sok boldog szulinapot! Roluk tud valaki valamit? En ott tartok, hogy elvalt vagy valofelben volt, de talalt egy rendes sracot maganak, aki Davidkaval is nagyon kedves volt.

Hogy telt a hetvegetek? Itt olyan ramaty ido volt, hogy ki se mozdultunk. Na, meg apa szokas szerint szombaton dolgozott, ugyhogy csak vasarnap volt egyutt a kis csalad. Annyi tortent, hogy vasarnap atmentunk a szomszedba felkoszonteni a kislanyt, mert most volt 1 eves. Lolli vigyorgott ra is, de a 2 es fel eves kisfiu tetszett neki igazan. Be is akarta kapni az orrat, de a kissrac elhuzta a fejet, erre Lolli 2 kezzel megragadta es magahoz akarta huzni a kiskomat. Azt hiszem jobb lesz, ha odafigyelek, mostanaban nagyon pasizik a lanyom. :roll: :lol:

Valoszinu az idojaras lehetett az oka, hogy ma fajt a fejem egesz nap. Ami erdekes, hogy a ferjemnek is es a szomszed sracnak is es ket ismerossel is beszeltunk ma telefonon es nekik is fajt. :roll: Vegul en du. vettem be egy gyogyszert es elmult. Addig viszont hasznalhatatan voltam. Szinte az egesz testem fajt. Meg azt is megeroltetonek talaltam, hogy atmenjek egyik szobabol a masikba. Nem is tudom, hogy ereztem-e mar ilyet valaha.

Edith, jelentkezzel, hogy mi van veletek! Remelem azert tul hamar se mentek szulni. Persze azt se kivanom, amit Krisztaval eltel at. Az a vege nagyon hosszu lehetett.

Szirwen, en sem tudom pontosan, hogy milyen az amikor a palacsintat lefagyasztjak, de gondolom a nagynenem csak kiveszi a fagyobol es szobahomersekleten hagyja kiolvadni. Neki nincsen mikroja, ugyhogy mast nem tudok elkepzelni. Gondolom mar esetleg elozo este kiveszi es akkor masnapra szepen kiolvad. Ugy emlekszem, hogy toltelekkel egyutt szokta lefagyasztani.
Az a Mikulas party nagyon jo lehetett!

Bogyo nincs mit, nagyon szivesen. Mostanaban ismet csak keso este voltam fenn a skype-on, ugyhogy ezert nem is lattam, hogy mukodik-e a tied.
Orulok, hogy Davidka jobban van. Kepeket majd kerunk a szulinaprol!

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Dávidka, Isten éltessen sokáig, adjon sok erőt, egészséget, boldogságot Neked és az egész családodnak. Szeressétek mindig egymást!!!! :) :) :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jó reggelt!

Itt vagyok, de nem ragyogok. :roll: Reggel fele olyan fájás költözött mindkét lábamba, hoyg alig tudtam elviselni. Furcsa volt, nem is tudom leírni, de leginkább ahhoz hasonlít, amikor sok gyaloglás után elfárad a lábad, és nem tudod hová tenni. Na, kb. ez, legalább 5x-ös intenzitással. :roll: Meg a derekam is fájt, de azt már megszoktam. :roll: :P
Nem panaszkodás volt ez, mert ami még hátravan, kibírom :wink: , csak még számomra is érdekes, hoyg egyszer nincs semmi, máskor meg minden összejön.

Rita, örülök, hoyg benéztél! :) Hogy van Tomi (baba :D ) ? Mert már persze, hoyg nem baba? Készültök az ünnepekre? Norbi még mindig sokat dolgozik és sokat van távol? Tényleg, elkészült a konyhád véglegesen, vagy már régen megvan és én erről lemaradtam? :oops:
Köszi a jókívánságaidat, én reménykedem, hoyg Boróka fürgébb lesz egy kicsit a kibújást illetően és nem várakoztat úgy meg. :) Bár csak annyi "kérésem" lenne számára, hoyg engedje meg, hoyg a Szentestét ne kórházban töltsük, ezenkívül születhet bármikor. :) :D

Mamóca Dávidkájának is kívánok nagyon boldog születésnepot!!! :)

Olive, Mamócáról én is ennyit tudok, szerintem azóta nem is jelentkezett.

Julcsi, hogy sikerült a szülinapozás? Remélem, Dávidka szerette és értékelte a tortát-gyertyát (tűzijátékot). És főleg, hoyg rendbejött azóta teljesen!!! NAgyon várom a képeket! :) Ma be fogok, azt hiszem, többször nézni, mivel most már csak pihenőnapjaim lesznek. A legszükségesebbeket végzem már csak.

Szilvi, nekem is sokat ment a hasam a szülés előtti időszakban, sőt, amikor beindult a szülés, akkor is alig bírtam felállni a vécéről, hogy elkezdjek készülődni. Végül már csak az inger volt, de az hatalmas.
Most szombaton viszont nem hasmenésem volt (tudom, hoyg félreérthetően fogalmaztam, és a vécé szó bekavart), hanem rosszul lettem és hánytam. De amilyen hirtelen jött úgy el is múlt, utána már ismét semmi bajom nem volt. :roll:

Olive, sajnálom a fejfájásodat, nem lehetett kellemes. Máskor talán érdemes hamarab bevenned a gyógyszert, hisz látod, magadnak segítesz vele! :) Édes lehetett a pasizós Lolli! :wink: Ne izgulj, az én csajom is nagyon rámenős, akár fiúkról, akár lányokról van szó, ő mindenkinek puszit akar adni, amit én persze, nem igazán díjazok. :roll:

Palacsinta: szerintem is szobahőmérsékleten érdemes felolvasztani. Rátenni jó vastag konyhai papírrétegre (már nem a csupasz palacsintát, hanem úgy fóliástól, ahoyg le van fagyasztva), hyog feligya a vizet, és szetrintem biztos olyan, mint "új" korában. Majd lehet melegíteni.
Ezt az almás palacsintát úgy csináltátok, hoyg a sima palacsintamasszába almát kevertetek? Nem ragadt oda?

Megyek, mert Kriszta már nincs meg egyedül, és azt hiszem, visszavonulunk kettesben az ágyra. :roll: :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

DÁVIDKÁNAK...
Kép

Mi meg nem megyünk bölcsibe, hanem dokihoz. :cry: Szombaton is és tegnap is a délutánunk kész szenvedés volt. Vagyis inkább szegény Lilcsinek. Délelőtt semmi probléma, a déli alvás meg már kb. csak 40 perc, mivel sírva ébredt mindkét nap Lilcsi, mert a feneke ki van maródva, de nagyon csúnyán! Még ilyet nem láttam. És nem volt sokáig kakiban hagyva, szó szerint egyik percről a másikra pirosodott ki. Valamit benyelhetett, ami most távozóban azért még "visszakacsint". És az egyedüli újdonság, amit kapott, az az Oscillococcinum volt, bár annak meg nem kéne mellékhatásának lennie :roll: . Meg mézet is kapott még, de azt eddig is kapott, igaz, most másmilyen van. Lehet, az..?
Szegény Lilcsi egész estig , ha letettem, sírva fakadt és kétségbeesve jött mindig utánam, akárhová mentem. Dehát nem foghattam mindig az ölembe.
Most ébredt fel (8 múlt :shock: ), mérföldekkel jobb a kedve, a feneke is gyógyul. :lol:

Olive! Amúgy én is úgy szoktam a palacsintát csinálni, hogy az almát megfőzöm úgy beízesítve, mintha kompótot csinálnék, de addig főzöm, míg pépes nem lesz, és azzal töltöm meg a palacsintát :lol: . Úgy is finom ám!!!

Lolli harapásával vigyázz! Engem is harapdált egy gyerek, mikor ovis voltam, és anyukámnak kellett ráijeszteni, hogy abbahagyja, mert amúgy hiába szólt anyukám, hogy milyen az arcom, nem foglalkoztak vele. :evil:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Nóri, sajnálom Lilcsit. :( Szerintem biztos nem az Oscillo... kavart be. És a méz sem, mégha másfajta is most.
Inkább fogacskára gyanakszom, oylankor szokott ennyire erősen marni a kaki. Nekünk a Bepanthen vált be popsikenésre kitűnően. Szinte egyik peluscserétől a másikig meggyógyította még akkor is, ha erősen volt kicsípve.
Remélem, minden nagyon hamar elmúlik már!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Teljesen meghatódtam, hogy már ennyi köszöntést kapott az Én drágám kora reggel! :lol: :oops:

Köszönöm szépen mindenkinek. A képeket most fogom feltenni a gépre, meg várom hogy skypen átküldjék amit mások csináltak!
Képzeljétek Dávid megijedt a tortájától! :roll: :shock: Én ilyet még nem is halllottam! És egy falatot se evett belőle!!! :cry: Pedig nagyon finom oroszkrém torta volt! De viszont a micimackónak a fejét leharapta, és meg is eszegette!!! :lol: :roll: Eddig nem lett tőle baja!!!
Annyi szép játékot kapott!!! Le akartam, írni, de inkább majd képet mutatok!

Edit!
Bár Nekem egyszer se volt alkalmam érezni ezeket a jósló "fájásokat" De szerintem ezek a jelek azt mutatják, hogy közeledik az idő!!! :lol: Az a szúró alhasi fájdalom az az lehetett amit Nóri írt, hogy behelyezkedett Boróka buksija!

Nóri!
Nagyon sajnálom Lilcsit!!! :cry: A bepanten is és a neogranormon is nagyon jó ilyen esetekben! Remélem mielőbb meggyógyul a kis popója!

Olive!
Te vagy a második akitől így hallottam a palacsintát hogy belereszelitek az almát!!! Biztos nagyon finom!! És nem értem miért kéne előre megfőzni, amikor sütés közben megpuhul! :roll:
Persze az más ahogy Nóri csinálja, mert az a töltelék!

Szirwen!
Itt Nálam nem voltál Bogyózni, akkor hol????? :lol: :lol: :lol:

Megyek hív Dávidka! A képek hamarosan jönnek, és mégegyszer köszönjük!!!!!

Szép napot mindenkinek!

Cs Kati, hol jársz????

bogyo75

DÁVIDNAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!

Kép
mölli

Dávidkának mi is nagyon boldog elsô szülinapot kívánunk!!!

Aztán várjuk a képeket is.

Edith: Pihenj sokat, nincs is olyan messze már a szülés!

Most megyek, kicsit gyakorlok (illetve négykezesezünk Alidával)
zsuzsi 81

No, megjöttünk a dokitól. Szerinte sem az Oscillo, sem a méz....valami.
Eddig, amikor fogzás miatt hígult kaki miatt pirosodott ki a feneke, nekünk is elmúlt 1 nap alatt. Ezért volt gyanús most, hogy 2 nap alatt csak rosszabbodott. Felváltva kenegettem a Bepanthennel, Svédkeserű krémmel és Sudocreme-mel, és szellőztettem. Továbbra is felváltva kell kenni.
Most kapott valami port (még nem váltottam ki) hasmenésre, pedig mondtam, hogy ma reggel bogyósat kakilt (bocs Bogyó :lol: !). Meg kapott megint Ambroxolt, mert bár eddig nem köhögött, de valamit hallott a légcsövében dr-néni. Szerdán újra megyünk.
ÉS MOST NEM SÍRT, CSAK KESERGETT 1 SORT! Szinte hiányérzetem volt.... :wink:

Edit! Nem ragadt le a tészta, pedig az enyémben több volt az alma, mint a tészta :lol: . Az almát nagy reszelővel reszeltem, mint amikor lepénybe csinálom, nem úgy, mint amikor Lilcsinek.

Bogyó! Várjuk a képeket!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Ja, és diétázás... :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Az ígért képek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Innen még lemaradt a habtapi és a telefon, ami a következő képen van! :oops:

Kép

bogyo75

Sziasztok!

Edith, tudom, hogy hamarabb kellett volna bevennem a gyogyszert, de mindig huzom, remenykedem, hogy magatol elmulik. Regebben volt, hogy sokat fajt a fejem, de a terhessegem ota talan egyszer fajt csak. Arra is gyanakszom, hogy mostanaban allandoan olyan sotet van, mintha este lenne es az ilyen fenynel meg a villanyfenynel nem latok tokeletesen. Van ugyan szemuvegem, amit tavaly csinaltattam otthon az Ofotertban, de nem jo. Csak akkor latok vele, ha egy pontra fokuszalok, ha el kezdek jarkalni, akkor mar borzalmas. Ja, es hiaba latnek vele tisztabban, megfajdul tole a fejem. Ugyan visszamentem panaszkodni, azt mondtak, hogy szokjak hozza, ok mindent jol csinaltak. Na, mar most 1 eve megvan es meg mindig nem szoktam hozza. :roll: Nehany het es a ferjemnek tobb szabadnapja lesz, akkor majd elindulunk itt is es csinaltatok egy normalis szemuveget.

Bogyo, Davidka zabalnivalo! Imadom azt a kis furtos fejecskejet. Olyan kis zenelos tv-t, amit kapott a szulinapjara, Lolli karacsonyra fog kapni. :) A tortajatol meg megindult a nyalkepzodesem. Be tudnek nyalni egy szeletet belole!
Az a telefonos kep nagyon edes!
Az almas palacsintara visszaterve, tenyleg nem ragad le. Mondjuk en ugy szoktam csinalni, hogy 1 gramm cukrot se teszek bele, mivel a vegen ugyis edes toltelekkel esszuk, ugyhogy nem kell meg a tesztajat is edesiteni.

Nori, Lolli nem harap, csak bekapja az orrodat es erzekien megnyalogatja. :lol: Ezen kivul meg puszikat szokott adni, ami abbol all, hogy az arcomra tapasztja a kis szajat es nyalogat.
Nalunk is a Bepanthen valt be. 8honapig sose volt piros a popsi, aztan egyszer csak nagyon az lett, sot meg kis pottyok is voltak rajta. Korabban otthoni gyogyszertari popsikremet hasznaltunk, de amikor piros lett, ratertem a sudocreme-re. 1 egesz tegelyt elhasznaltunk, de nem mult el. Eztutan kiprobaltuk a Bepanthent es az tenyleg csodat tett. Egy hatranya van csak, az ara!

Ebredezik Lolli, ugyhogy megyek. Megvolt a fel oras alvasunk. :roll:

Ja, nem is irtam, hogy meg regebben raktam fel kepet, arrol az ugralos valamirol, de akkoriban meg nem elvezte annyria, ugyhogy aztan el is raktuk. Most a napokban ujra elovettuk, mert eszrevettuk, hogy imad rugozni, lovagolni. Latnotok kene! Egy kenguru kispalyas Lollilhoz kepest. Imadja. Megallas nelkul ugral. Amikor kivesszuk belole, meg a kezunkben is folytatja. :lol:

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

DÁVIDNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!

A héten itthon lesz a Zoli, csak egy-két éjjel megy majd dolgozni, ezért keveset fogok jönni.

Olive!

Köszi, én mindig kidobtam a maradék palit, és mérgelődtem, hogy megint ételt kell kidobni. Többször nem fogom, inkább megpróbálom én is lefagyasztani.

Bogyó!

Sajna tényleg nem nálatok voltunk!:lol:

Elin!

Az antibiotikum is kicsipheti Lilcsi popsiát! Vigyázz vele, mert a piciknél hasmenést is okozhat.

szirwen1

Bogyó! Nagyon jók lettek a képek, Dávid is nagy bohóc, úgy látom!
Készen van a névnapi ajándékod :wink: !

Szirwen! Nem kap Lilcsi antibigyót! De amúgy ma már tök jól volt, azon is gondolkodok, hogy a hasfogóból adjak-e neki? Mert szerintem felesleges.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Elin!
Jobbulást Nektek! Sajnos a bölcsi az ilyen! :cry: Már Én is előre rettegek, hogy mi lesz 1 év múlva!!!! :roll:
Jó éjt!

bogyo75

Julcsi, nagyon jók a képek! Olyan aranyos Dávidka a kis fürtjeivel, valóban, olyan, mint egy baba! :D Nem is úgy néz ki, mintha félne a tortától! :roll: NA, én biztos nem féltem volna! :wink: Engem is megdobhatnál egy szelettel belőle, vagy ha nem is, de legalább a receptjével! :wink:

Nóri, remélem, ma már még jobban van Lilcsi! És a popsija is (meg)gyógyult! :)

Mi reggel korán voltunk vérvételen (mármint én), a kisasszony fél 7 előtt már felkelt, amikor meg hazajöttünk lefektettem és én is aludtam egy jót. :P Ő még mindig alszik, engem meg felébresztett a netes srác: megy-e a net? Azt mondta, reggeliben nem volt, de most már megy.
Remélem, jó eredményeim lesznek, a véreredmények délutánra, a vizeleté pedig péntekre lesznek készen. Hétfőn meg megyek a dokihoz, ha addig Boróka nem indul. :P

Most meg neki kellene fognom főzni. :roll:

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Dávidnak boldog szülinapot!!!

Remélem mindenki jól van!

Mi elvagyunk.Megint beteg lett Mesi már 2 hete benne van,nekünk itt a vásár egész decemberben,szóval még élek!

Majd rakok fel képeket,de nincs itthon a gép.

További szép napot!!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Dávidnak sok boldogságot kívánunk 1. szülinapja alkalmából! :D

Tegnap nekem is orvoshoz kellett vinnem Jocit, ugyanis hétvégén mindkét napon belázasodott délutánra. Egyéb tünete nem volt. A doktor néni azt mondta, hogy elképzelhető, hogy csak valami vírust kapott el, mert a torka egy picit piros, de mivel ő vesemedence-tágulattal született -igaz, hogy a későbbi kontroll UH-n már rendben volt-, ezért a biztonság kedvéért adott beutalót vizeletvizsgálatra, aminek a leletével ma délután vissza kell mennünk hozzá. Úgyhogy tegnap vettem a gyógyszertárban vizeletgyűjtő zacskót, amit rá kellett húzni a fütyijére és várni, amig kellő mennyiségű pisit produkál. Igen ám, csakhogy első próbálkozásra belekakilt a belusba, így aztán ki kellett dobnom a zacskót és feltenni egy másikat. Utánam meg izgulhattam, hogy elég legyen a vizsgálathoz amennyi utána sikerült neki, mert legkésőbb fél 10-ig be kellett adni a laborba.
Így aztán a mai ringatóra nem is mentünk el, nehogy megfertőzzön más gyereket is, ha valóban vírusról van szó.

Edith: Minden nap gondolok rátok, hogy vajon mikor kapjuk a jó hírt Boróka érkezéséről! :D Ne izgulj, biztosan minden eredményed jó lesz! :)

Úgy néz ki, hogy anyósom megint nálunk tölti majd az ünnepeket, amitől bevallom, nem vagyok elragadtatva, de igyekszem pozitívan állni a dologhoz.

Majd megírom, hogy milyen lett Joci lelete, de most mennem kell, mert hamarosan indulunk.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Kisütögettem magam, úgyhogy most itt az ideje, hogy
BOLDOG SZÜLINAPOT kívánjunk Dávid-babának!

Kép

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Kepzeljetek, itt ment el elottunk a Santa egy hintohoz hasonlova kialakitott kivilagitott kis teherauton, erre Lolli most alszik a legmelyebben! Sose szokott ilyenkor aludni, erre pont akkor alszik, amikor lathatna a Santat.

Napok ota nem tudtunk kimozdulni, annyira rossz ido volt es hozzaszokott, hogy a meleg szobaban az agyaban alszik du. Igy ma hiaba vittem setalni az alvasidejeben, nem akart aludni. Aztan ahogy hazajottunk meguzsizott es azota is alszik.

Edith, ugy tunik Romania egeszsegugye is ezerszer jobb Angliaenal. Itt egy vervetel eredmenyere 3 hetet kell varni. Rohejes, mert szerintem ennyi ido alatt mar akar meg is valtozhat a verkeped. Na, meg a te esetedben, addigra mar lenyegtelen, mert Boroka mar kinn lesz.

Cs-ne Kati es Kriszta, jo rolatok is hallani, de azt sajnalom, hogy betegek a picik.

Kati, mi el akartuk kuldeni anyost Irorszagba karacsonyozni a lanyaval, fel is ajanlottuk, hogy megvesszuk neki a repjegyet, erre sogornom kitalalta, hogy csak januarban menjen. A lanya se akarta elszurni a sajat karacsonyat, ugyhogy atengedte anyost nekunk. :twisted: Szerencsere az angolok nem unnepelnek 24-en este, ugyhogy legalabb 1 nyugodt, veszekedesmentes napunk lesz a karacsonybol. Remelhetoleg csak 25-tol lesz velunk.

Nori, Lilcsi popsi hogy van? Lolie egy picit piros lett mara, ugyanis ejszaka sikerult ugy telepakolni a pelust, hogy reggel majdnem a nyakaig el volt kenve. :oops: :roll:

Megyek mosogatni, mert hegyekben all a szennyes edeny. :(

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Olive! Lilcsi popsija régi fényében ragyog!! :lol: De az orrára gondolkozok, hogy csapot szerelek, úgy folyik neki. Azért remélem, csütörtökön már mehetünk bölcsibe.

Szép lehetett az a hintó! És ott ilyenkor közlekedik? Vagy mostmár folyamatosan karácsonyig?

Mit jelent az angliai rossz idő? Esik? Köd van? Itt is sajnos elkeserítettek minket, hogy nem lesz idén sem fehér karácsony :cry: . De még a környező országokban sem. No, de majd elválik, trafáltak már nagyon mellé a meteorológusok :?

Sancsi! Mit sütöttél? Én is sütöttem3 tepsi mézes kalácsot. Én marha, a formaevő formáival szaggattam ki. Szó se róla, csuda formásak lettek, de ez kész Piremonos meló volt... Eltettem puhulni őket. Remélem ott is maradnak.... :oops:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Elin!
Én is mézeskalácsot sütöttem! :wink: Hogy tepsibe mennyi volt, nem tudom, de kb. 140 darab lett belőle! Hmmm... A formaevő, Hogy én erre nem gondoltam? :lol: :lol: :lol: Nekem van formám, de azok is kb. akkorák.
Receptet Ritától kaptam (köszi érte), Sanyának is ízlett, Enéhről ne is beszéljünk! Remélem nekünk is marad belőle karácsonyig, mert én igazából a fára szeretném tenni, de azért marad majd enni is!
Díszítést Szilvivel követtük el. Ha nem segít, lehet még minig a konyhába ülök, és rajzolok, úgyhogy Köszi neki is! :wink:

Olive!
Szép lehetett a hintó! Biztos el fog még szánkázni előttetek, vagy láttok majd hasonlót!

Edith!
Kitartás, már nincs sok!

Bogyó!
Nagyon édes Dávid!

Kati!
Nektek jobbulást!

Jah!
Felhívtam ma a bölcsit! Jan.21.-én kezdünk! Lesz 3 hetünk beszokni! Remélem elég lesz!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Tegnapi képek:

Először Kriszta az egérkéjével:
Kép
Aztán a hétvégén ajándékba kapott Malackával:
Kép
És a pocak:
Kép
HA jól megnézitek, ez a pocak kerek...
Kép
... ennek meg van egy kis kiszögellése bal oldalon (a magam bal oldalán)
Kép
És most jön két "művészfotó" :P :P :P :lol: :lol: :lol: :
Kép
Kép

Kati, sajnálom, hogy Joci beteg, remélem, mára már sokkal jobban van, vagy meggyógyult! :) Anyós-hírrel kapcsolatban őszinte részvétem. :roll: Azért gyere gyakrabban és írj magatokról! Köszi, hoyg velünk együtt izgulsz!

Bocs', hoyg most másra nem reagálok, de Bepótolom. István 3 napig itthon lesz+a hétvége, és én is még kevesebb időt fogok a gép előtt tölteni. :)

Puszi mindenkinek. Amint tudok, azért jövök! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Edit
El kell keserítselek, a torta cukrászdából van :oops: De jól esik, hogy ezt kinézted belőlem!!! :lol:
Nagyon nagy pocakod van!!!! És amint látom, nagyon jól bírja a bőrőd, és nem repedezett szét!!!!

Nóri
örülök hogy ilyen hamar rendbejött a popója Lilcsinek.
Ezzel a névnapi ajándékkal, most olyan kiváncsivá tettél!!! :lol:
Februárig akkora lyuk lesz az oldalamon, mint a balaton!!! :lol:

Olive, Kati!
Öszinte részvétem anyós ügyben! :roll:
Tényleg kár, hogy Lolli elaludta Santát, de biztos fog még arra járni az ünnepekig!!! Én már este nem szoktam netezni, mert valamikor a Gyurival is kell lennem! :roll: Éjszaka meg aludni szoktam! :lol:

Kati!
Jocinak jobbulást kívánok.

Sancsi, Elin!
Le a kalappal, a mézeskalács sütés miatt!
Én egyszer megpróbáltam, de nem sikerült! :cry:
Marad a bejgli, de azt csak 23.-án sütöm!!!

Dávidka a szülinapja óta, olyan sokat megy egyedül, már van hogy az egész szobán keresztülgyalogol, és a küszöbnél ereszkedik csak négykézlábra! :lol:
A köhögése szinte teljesen elmult, és már jól van!
És képzeljétek már 6 foga van!!!! :lol: Felül kijött még 2, de már alul is nagyon dudorodik Neki, az is hamarosan kijön! :lol:

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Klassz lökhárítód van Edit :wink: !

Sancsi! Én a díszítést megoldottam annyival, hogy az egyik felére színes tortadarát (vagy mit :roll:) tettem, a másik felét meg csak meglocsoltam a cukormázzal.

Julcsi! Pedig megbeszéltük, mi lesz az ajándék, de ha nem emlékszel, akkor......sorry Kép

Visszajöttünk az orvostól, Lilcsi visszaesett. Még náthásabb lett, mint volt :cry: . Hétfőn kell visszavinnem, kaptunk még gyógyszereket. Most is alszik... :shock: Szegénykém.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Ismét mindenkinek gyógyulást kívánok!

Szóval mi is az orvosnál jártunk! Regina megint kiütéses! Olyan sokan voltak,hogy két órát kellet várni. Anyi a beteg gyerek! Amikor odaértünk egy keszko (roma, kisebbségi) anyuka utasította a gyerekeit (akkor még csak kettöt), hogy rohanjanak előre, persze mind ezt a saját nyelvükön, hogy elénk kerüljenek, de szerencsénk volt mert megértettem, így nem engettük a Zolival, hogy megelőzzőn, cserébe elátkozta az összes felmenőm. Közben még jött két gyerek, ugyhogy sajnáltam az utánunk érkezőket.
Viszont számítok rá, hogy Regi is beteg lesz.

Olive!

Nem lesz könnyü karácsonyod! Ilyen anyóst senki sem érdemel!
Nekünk szenteste is kell mennünk, az anyósékhoz, meg karácsony egyik napján jönnek ök. Már előre félek, apósom tök részeg lesz, szeintem a sógórom is, (nem a sancsi sanyája, hanem a másik), ugyhogy majd jól összevesznek! Nálunk ez a rendszer, mi meg békitünk. Én meg jót röhögök az egészen, de csak kínomban, mert máshogy én sem bírnám. De mindentől függetlenül, nagyon szeretem a karit.
A Santa nagyon szép lehetett, az anyu mondta, hogy kint szebben díszítenek mindent, mint idehaza, és sokkal hangulatosabb. Kár, hogy ott nem esik a hó, de azért remélem így sem lesz rossz az ünnep, lehet anyódnak is megenyhül a szíve, és nem fog annyit kötöszködni, mint máskor. Remélem.

Bogyó!

Gratula a fogacskákhoz!
Te mindig lenyügözöl engem, ugyanis én még beiglit sem tudok sütni, (pedig sváb lány vagyok) és a stollenem sem sikerült. De ez most tényeg a sütő hibája:oops:

Edith!

Remélem te csak pihensz, és nem fözöcskézel, meg sütögetsz, igy szülés előtt! Neked most már tényleg csak pihenés jár!

szirwen1

Ááá, Szilvi, karácsonyi sütögetésről nincs szó, mert még normál állapotban is egy ideje rendelem a sütiket, aztán majd, ha addig nincs semmi, utolsó napon főzni muszáj lesz. És tényleg muszáj, mert mondjuk Szenteste anyóséknál eszünk, de ők túlságosan hagyományos (ezért zsíros) ételeket esznek, amit egy vacsora erejéig kibírunk, de eglész ünnepen szó se róla. Én kicsit másképp főzök. :roll:
Amúgy meg valóban lightosak a napjaim, de azt nem mondhatom, hoyg csak pihenek. Mert nem akarok. :wink:
Jobbulást Reginek. És mit mondott a doki, mik azok a kiütések? :shock:

Nóri, Lilcsinek is küldök gyógypuszikat!!!

Julcsi, gratulálok Dávidkának a sok járáshoz!!! :D Büszke lehetsz rá! :)

NA, felkelt Kriszta...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Azt hiszem nekem van a legjobb dolgom a karacsonyi sutest-fozest illetoen. Most lesz az elso ev, hogy csak logatni fogom a labam. Itt lesznek a szuleim es apukam bevallalta az egesz karacsonyi fozocskezest. (Nalunk o a szakacs a csaladban :) ) Sutemenyeket sem kell sutnom, mivel a nagynenik mar sutnek ezerrel es kuldik a zserbot (ez a kedvencem), mezest es meg masfajta sutiket is. :) Nekem ilyen jo doglom van. :D

Kepzeljetek, ma adtam eloszor Lollinak koveto tapszert (azt hiszem igy hivjak otthon)! Eddig tartott az antirefluxosunk. Tegnap este elfogytott es mivel itt nem lehet kapni, kenytelen voltam venni valamit. Maradtunk a Milupanal, bar itt Aptamilnak hivjak, a Milupa csak kisbetuvel van rairva. Feltem, hogy nagy bukas lesz, mert nagyon hig az antirefluxoshoz kepest, de megusztuk. :D Igaz nem mertem a nagylyuku cumijaval adni, mert abbol nagyon gyorsan folyt volna es akkor biztosan kibukta volna az egeszet. Igy visszatertunk az ujszulott cumira. Ez sem volt idealis, mert ezzel meg tul lassan szivta, de legalabb bennemaradt mind. Majd veszek 2 lyuku cumit, azzal szerintem pont jo lesz.

Ma voltunk zenebolcsiben es jott a Mikulas, illetve Santa. :D Addig minden gyereknek tetszett, amig csak messze toluk ult a Santa, de amikor egyesevel beleultettek oket a Santa olebe, szinte mindegyik uvoltott es fel percnel egyik se maradt meg Santa oleben. Kiveve Lollit, aki 10 percig nyustolte szegeny Santat. Eloszor csak komoly szemeket meresztve megvizsgalta, aztan el kezdte tapogatni, vegul meg a szakallat is meghuzta, illetve, majdnem letepte. Az orrat is megcibalta szegeny Santanak. Ha lehetett volna, darabokra szedi szegeny Mikulast. Aztan, amikor Santa lovacskaztatta a terden, kacagott is.

Julcsi, nagyon ugyes Davidka, hogy igy megy mar! Lolli meg maszni se maszik, de mar nagyon emelgeti a popsijat, ugyhogy, lehet, hogy karacsonykor mar maszni fog. Mondjuk igy is eljut mindenhova, ahova akar, csak mas technikaval. :lol:

Megyek, mert meg fel kell tennem egy mosast.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Kedves Édesnyák!

A napokban sok-sok karácsonyi zenével gazdagszik a www.pszichologia.multiply.com oldal. Lesz hangszerrel játszott zene, lesz magyar nyelvű és angol nyelven is – kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A feltöltött zenék listáját itt is megtaláljátok az „Érdekességek” menüpont alatt: www.pszichologia.mlap.hu Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok. Természetesen a tanácsadás lehetősége a továbbiakban is fennáll.

Barátsággal, Nisreen

[url][/url]
nisreen

Sziasztok!

Joci vizelet-eredménye teljesen jó lett, kedd délutánra, mire vissza kellett vele mennünk az orvoshoz, Joci törzsén megjelentek a kiütések, úgyhogy minden bizonnyal a Háromnapos láz állt a háttérben. Azóta teljesen jól van, aminek azért is külön örülök, mert félő volt, hogy a váróban összeszed valami egyéb betegséget. (Még a doktornő és az asszisztense is ezzel "ijesztgettek". :?)

Olive: Nem fényképezted le véletlenül Lollit a Santaval? Jópofa lehetett, amikor le akarta tépni a szakállát! Jól lelepleződött volna! :lol: Azóta sem okoz gondot a követőtápszer?

Julcsi: Én is gratulálok Dávidnak a járáshoz! Ügyes fiú! :D

Szilvi, Nóri: Hogy vannak a lánykáitok?

Edith: Neked még tartozom egy e-maillel! Hamarosan pótolom! :)

Úgy néz ki, hogy nem csak anyósom látogat meg minket az ünnepekre Erdélyből, hanem a sógornőm is a férjével és a lányukkal. Úgyhogy mozgalmas napjaink lesznek. Mellesleg a két ünnep között a férjem tovább akarja csinálni a lakásunkat, úgyhogy lesz egy kis felfordulás. De annyi baj legyen. Hátha a nyáron már beköltözhetünk. :roll:

Ami a karácsonyi sütés-főzést illeti, úgy egyeztünk meg, hogy én főzök anyu és a húgom pedig sütnek. A sütés távol áll tőlem, főzni viszont szeretek.

Hull a hó! :D

Szép hétvégét mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Ma is apa nélkül vagyunk, holnap csak 17h- ra jön haza.

Cs: Kati!

Milyen az a háromnapos láz?
Mert Regi is kiütéses, és neki is a hátán van, de az orvos azt mondta, hogy csak a szokásos, érzékeny nagyon a bőre.
Annak viszont őrülök, hogy Joci nem lett beteg, ilyenkor nagyon rossz egy betegség!

Edith!

Az orvos szerint, csak a szokásos kiütés van megint Regin, amit nálunk az új habfürdő okoz, csak most nem vettem semmi újat.

Olive!

Tényleg szerencsés vagy sütés -fözés terén!

Itt nálunk győnyörüen havazik, és arra gondoltam, hogy a páromnak van egy szuper vasszánkója, elhozom anyóséktól, és elviszem Regit délután szánkózni. Hát csak az ötlet volt jó!
Elmentünk anyóshóz, Ő meg közölte, hogy a szánkót odaadta a vidéki rokonoknak, mert Ő úgy gondolta, hogy az már nem kellhet nekünk. Mondtam, hogy kérje vissza, mert nem hiszem, hogy az alföldön nagy hasznát vennék, meg hát neki is van egy unokája. Azt monda vesz a Reginek egy másik szánkót, de amit Mikulásra vett ajándékot a Reginek, még azt sem adta oda. Gondolom majd megkapja karácsonyra![color=green]

szirwen1

Sziasztok!

Mielőtt azt hinnétek, hyog szültem, csak elfelejtettem üzenni :wink: :P , megírom, hoyg még szó sincs róla. Csak tegnap nem tudtam gép elé kerülni. Elolvastam a rengeteg termést most, de már nem jut időm írogatni, mert Kriszta felkelt.

NA, mentem..., még próbálok ma jönni...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Épp voltál eszemben Edit! Hogy te most szeretnél szülni, hogy szentestére otthon lehessetek :lol: . Nálatok is 3-4 napig kell bennt maradni?
Nálatok is leesett a hó?

Itt Szolnokon nincs akkora, mint máshol....mindig így járunk. :? Máshol már menteni kell az autókat, itt meg alig van valami. Tőlünk 25 km-re, a barátnőméknél rengeteg esett, hóembert is építenek. Itt azt azért nem lehetne.

Viszont Lilcsi fél a hótól :cry: . Nézni szereti, de amikor megérezte/hallotta, hogy ropog a lába alatt, nem akart mozdulni. Otthagytam, hogy majd jön utánam, de akkor meg rázendített az ordításra, nyújtotta felém a kezét, de nem mozdult.
Csak az volt a szép, hogy a kocsim meg nem indult, ki kellett belőle szedni az aksit, hogy felhozzam tölteni. "Nagy" élmény volt azt is 1 kézzel cipelni, meg egy ordító gyereket is vonszolni magam után :roll: .

Amúgy már sokkal jobban van Lilcsi, az orra még folyik, szívatom neki. Néha köhög is, de nem vészes. Csak hát most legyengült immunrendszerrel visszaviszem a többi taknyos közé.... :roll:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Nóri, itt 5 napot tartanak benn általában :roll: és figyelembe véve azt, hoyg én begyulladtam az előző terhesség után, a nem teljes kitisztulás miatt, szerintem tutti, hoyg benn is tartanak annyit, mégha karácsony is van. MOndjuk, mintsem utána visszamenni még 1-2 hétre, akkor inkább 1-2 nappal tovább maradni. Mivel már volt részem belőle :evil: , nem szeretném megismételni. :roll:
Úgy számoltam, hogy ha csütörtökig mégis kibújna, akkor hétfőn biztosan hazaengednének. Talán a péntek is beleférne, de az már nem biztos. Legalábbis tényleg mindennek a legnagyobb rendben kellene akkor lennie. De majd megválik. Tulajdonképpen mindegy is most már mikor szülök, csak járjon le minden jól, és mindketten egészségesek legyünk, a többi meg mind mellékes.

Sajnálom az esetedet az aksival és a síró Lilcsivel. :( Biztos meglepődtél, hoyg fél a hótól! :) MAjd belejön, ne félj! :)
Itt is tegnapelőttől szép havas napjaink vannak, de mára hullott annyi, hoyg érdemes volt lemenni. Szánkónk még nincs, de remélem, nemsokára elhozzák édesanyámék az én régi szánkómat és akkor már szánkózni is tudunk! :)
Amúgy először Kriszta is csak nézte a havat, hoyg mi ez itt: Kép Aztán belemarkolt és úgy mustrálgatta a kesztyűjén: Kép Végül belefektettem a hóba és hóangyalkát készítettünk: Kép Később már csak amúgy vetődött hasra, meg mászkált benne, mint egy kiskutya, de azt már nem tudtam megörökíteni. :roll: :(

Remélem, Lilcsi hamarosan helyrejön és sikerül az immunrendszerét is egy kicsit felturbózni. Próbáld ki erre az Echinaceeat is. Gyógynövénykivonatú szirup, nálunk Imunogrip Junior néven forgalmazzák.

Szilvi, sajnálom a szánkót, remélem, valóban kap majd Regi egyet a nagyszülőktől! Mi is az én régi szánkómat várjuk, aminek vas váza van és deszka az ülőkéje. Hiába, olyan fajta szánkókat ma már nem lehet kapni, és az kitűnően csúszott meg minden. Nem si volt nehéz, úgy emlékszem.
A háromnapos lázat valami vírus okozza, de szerencsére, ha egyszer már volt benne a gyerek, immun lesz rá. Általában 3 napig elég magas láza van a gyereknek, és ezenkívül semmilyen más tünete nincs. Amikor lejár a 3 nap, a láz hirtelen szokott eltűnni és megjelennek a testén a pöttyök. Kriszta nem pöttyösödött nagyon be, de volt azért mindenfelé belőlük. Ahogy a pöttyök múlni kezdenek, már nem is fertőz. HA jól emlékszem a lázas időszakban és éppencsak a pöttyök megjelenése alatt tud fertőzni. Elég rá csak a sima lázcsillapítás.

Cs.Kati, várom a mailt! :)
Ha sógornődék is meglátogatnak, akkor legalább jobb lesz, nem kell naphosszat csak anyósodban gyönyörködnöd! :roll: De azért sógorodnál is lesz majd, nemcsak nálatok, ugye?
Örülök, hyog Joci rendbejött, és főleg, hogy a vizeletből nem derült ki semmi rossz.

Olive, akkor neked nagyon jó lesz valóban karácsonykor. :) Épp ma mondta a férjem, hogy ha úgy adódik, hoyg a Szentestét a szokásosan töltjük, azaz anyóséknál, akko mi viszünk egy hatalmas tál gyümölcssalátát, mert kaja ott úgyis lesz elég, és legalább lenyomtatjuk a zsíros ételeket.
Végülis úgy egyeztünk, ha már meglenne a baba, akkor mi itthon maradunk, legfennebb majd mások jönnek hozzánk.

Julcsi, merre tekeregsz? Elárulok Neked egy titkot! :wink: :wink: :wink: Képzeld, tegnap IStván angy sebbel-lobbal leült a naptár elé, hoyg bizony ő talál nevet a lányunknak. (Igaz, mondtam neki, a Boróka úgyis marad! :P ) És végül talált is, ami mindkettőnknek tetszik, úgyhogy úgy néz ki a lányunkat Boróka Júliának fogjuk elnevezni. :) :D :D :D

Többiek, merre?

Eszter, olyan szívesen olvasnék egy kis beszámolót tőled! Szánj ránk, kérlek, 10-15 percet! Egy ennyit biztosan tudsz szakítani! :)

NA, puszilok mindenkit és szép vasárnapot kívánok!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok, előkerültem Én is!
7végén természetesen csavarogtunk a gyerekkori barátnőmnél voltunk, ahol 2 gyereknek is volt szülinapja. Az egyikük 14.-én a másikuk 15.-én született, 9 év különbséggel! :lol:
Nagyon jó buli volt!

Edit!
Valóban szép nevet találtatok Boróka utóneveként. :lol: :lol: :lol:
Engem egyébként Juliannának hívnak. De az szinte ugyanaz! :lol:
Nagyon együtt fogok Veled érezni, ha véletlenül tényleg bent kell töltened az ünnepet! :cry: De igazad van, az az egy számít, hogy minden a legnagyobb rendben menjen, és mindketten a lehető leg egészségesebben térjetek haza!
Egyébként hogy döntöttél Kriszta kórházi látogatásával kapcsolatban? :roll:

Szilvi!
Elhiszem hogy bosszús vagy asósod ujabb húzása miatt. :evil: Én is az lennék!!! De azért remélem, hogy így vagy úgy de lesz szánkótok!!!

Kati!
Jó hír, hogy eloszlik a munka nálatok!!!Így azért könnyebb lesz Neked, na meg az se mindegy, hogy anyós figyelme, nem csak Rád fog terelődni! :lol:

Olive!
Neked aztán tényleg úrinőhöz méltó dolgod lesz!!! :lol: :lol: :lol:
Bár Én szeretem a karácsonyi sütés főzést, főleg ha minden úgy sikerül, ahogy kell! :lol:
Lolli tényleg nagyon cuki lehetett, hogy Ő így megmerte cibálni a télapót! De tudod miért? Mert tudta hogy pasi!!! :lol: :lol: :lol: (remélem nem haragszol meg érte :oops: ) Ha van kép, tényleg mutasd meg légyszi!

Nóri!
Az jó, hogy Lilcsi meggyógyult!!!
Nem adsz Neki valami immunerősítőt??? Én vettem echineát a patikában, bár még nem adtam egyik gyereknek se!!! :roll: :oops:

Edit!
Még azt akartam kérdezni, hogy kit fogsz értesíteni, ha mész szülni??? Én szívesen leszek a közvetítő, a számomat tudod! :lol:

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Julcsi, neked is megírom a "nagy esményt" és Katinak is. Ki tudja, mikor következik be, és akinek hamarabb lesz módja gép elé kerülni, az írja meg. Most az ünnepek hevében nem biztos, hoyg a net előtt fogtok ücsörögni, ezért gondoltam erre a variánsra. Aztán meg majd közbe-közbe is biztos üzengetek még, egyszer egyiknek, egyszer másiknak. Jó lesz, mit szóltok? :wink:

Végülis nem beszéltünk IStvánnal Kriszta látogatásairól, de az a helyzet, hogy nem tudom elképzelni, hogy 4-5 napig ne lássam őt. És amilyen értelmes, talán elkezd "kombinálni", hoyg "hová tűnt el anyám ennyi időre, majd hazaállít egy ordító csomaggal és még azt is elvárja tőlem, hoyg türelmes legyek, osztozzak rajta! :D Kacagó figurát tettem ide, de valójában sírhatnékom van. Most, így az utolsó 10 méteren eléggé bepánikoltam. Hogy tulajdonképpen min, nem tudom, félek most úgy az egész adandó szitutól! :oops: Biztos egyelőre túlaggódom a dolgokat és majd mindenre lesz megoldás, de most így érzek.

Jó éjt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Tegnap nem volt netunk. Eloszor azt hittuk, hogy mi szurtunk el valamit, ugyanis vasarnap meg lett maceralva a gep rendesen. "Nagytakaritast" tartottunk, mert mar nagyon lassu volt meg allandoan lefagyott. Talaltunk rajta egy-ket kemprogramot, amit a virusirto nem fogott meg, mivel ahhoz kulon program kell. Most mar az is van a gepen, ugyhogy remelhetoleg tobb ilyet nem szedunk ossze. A lepucolas ellenere is fagyott, amikor a netet hasznaltuk. Egyik haverunk azt javasolta, hogy ne hasznaljuk az internet explorert, mert azzal annyi baj van, nekunk is biztosan azert fagy a gep le. Most a Mozilla Firefoxot kezdtuk el hasznalni es azota tenyleg nincsen semmi gond a geppel. :roll:
Szoval, tegnap meg egyaltalan nem volt net. Miutan ellenoriztuk az osszes kabelt, meg ki-bekapocsoltuk a routert a modemet es a gepet es ezek utan se volt netunk, fel akartuk hivni a szolgaltatot. 4 kulonbozo telefonszamukat probaltuk es egyiken se lehetett elerni oket. Csak sipolt ossze-vissza. Na, ekkor sejtettuk, hogy osszeomlott az rendszeruk. Es tenyleg igy volt, mert ma reggelre ismet lett internetunk.

Edith, biztosan en is panikolnek, de te olyan ugyes vagy, konnyeden meg fogod oldani a dolgokat. Kriszta meg olyan kis okos kiscsaj, hogy nem lesz vele gond. Lesz segitseged az elso hetekben? En szivesen mennek segiteni, csak hat kisse messze vagyok. :( Eleinte biztosan nehez lesz, de gondolj arra, hogy kesobb meg neked lesz konnyebb, igy, hogy kicsi a korkulonbseg a lanyok kozott, mert ha egy kicsit nagyobbak lesznek, majd egyutt tudnak jatszani.
Nagyon izgi igy a vegefele! Remelem, tudsz majd nehany sort irni nekunk a szulesrol es az elso napokrol. Persze, ha nem, megertjuk, mert lesz eppen eleg dolgod.

Lanyok, ti hogy alltok az ajandekvasarlassal? En sehogy.

:oops: Eddig meg csak Lollinak vettem egy-ket ajandekot, senki masnak nem vasaroltam. Varom, hogy anyukamek jojjenek es akkor jobban el tudok indulni. Ugy gondoltam, hogy apukam majd itthon marad Lollival, mivel o ugy is utal boltokba jarni, en meg akkor anyukammal belevaghatok a vasarlasba.

Kati, kerdezted, hogy hogy allunk a tapszerrel. Hat, lehet, hogy tul koran orultem. Bukik tole sajnos. Nem annyira, mint regen, de ahhoz eppen eleg, hogy oltozkodni kelljen, meg esetleg agyat huzni, ha az agyunkon etetem. Raadasul este a lefekves elotti adagot nem is nagyon akarja enni. Kesz kinlodas az esti etetes. Teljesen tanacstalan vagyok. Direkt vettunk sima babarizst, hogy egy kicsit megprobaljam besuriteni, de ugy meg egyaltalan nem akarta inni. Az otthoni doktornonk mar csak tejpepet irt fel Lollinak, azt mondta, hogy mostantol azt adjak neki, a korabbi tapszerunkhoz mar tul idos. Csak en egy kicsit korainak tartom, hogy abbahagyjuk teljesen a cumiuvegezest. Meg lehet, hogy esetleg reggel enne kanallal, de azt kizartnak tartom, hogy lefekves elott, amikor mar almos, kanallal meg tudjam etetni. Szoval, fogalmam sincs, hogy mit csinaljak. :(

Mindig elfelejtem kerdezni, hogy nincsen valakinek magyarul olyan programja, amivel naptarat lehet kesziteni? Nekem csak angolul van es a szuleimnek szeretnek naptarat kesziteni, de ok nem beszelnek angolul.

Nori, hogy alltok az orrfujassal?

Szirven, Regi jol van?

Bogyo, vegul befejezted azt az ajtodiszt, amit elkezdtel csinalni? Nalunk total kaosz van, azt se tudom, hol vannak a karacsonyi diszeink. A regi hazban a padlason tartottuk dobozokban, de a koltozessel, mint sok minden mas, ez is felszivodott. :evil: Nem tudom, hogy lesz-e itt rend valaha.

Edith, most nezem, hogy te dec. 31-re vagy kiirva? A multkor elfelejtettem megdicserni a muveszi fotoidat a pocidrol. Nagyon jok lettek!

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Szia Olive!

Nekem pont ugyan ez volt a problémám, az explorer használatakor! Esténként egyáltalán nem lehetett netezni, és ezért Én is most telepítettem a mozillát! :lol:
A naptár készítést nem tudod megnézni googlen keresztül? Hátha talál valami programot!
Úgy tűnik kérésünk, miszerint szeretnénk látni Lolliról képet miközben a mikulást "vizsgálja", nem teljesíthető! :cry: Mert különben már tettél volna fel képet ugye? :roll:
Ami az ajtódíszt illeti, feltettem az ajtóra, és amikor Gyuri haza jött a vállával leverte, ugyanis nagyon alacsonytra tettem! :roll: :cry:
És miután tele lett a küszöb tűlevéllel, lemondtam róla, és kidobtam! :oops:

Nóri hol vagy?????
Lilcsi már jár ujra bölcsibe? És hogy bírja?

Elfelejtettem írni, hogy multkor voltunk 1 éves státuszon!
Dávidka pont 10 kg, és 77 cm. Az orvos (most elöször) megnézte a kukiját is a fitymaszűkület miatt, és legnagyobb megdöbbenésünkre, ahogy egy kicsit felhúzta, az egész "berendezés" előjött, ugyhogy hál istennek szó sincs szűkületről!!! :lol:

Nagyon csúny idő van!!!! Tiszta köd mindenfelé, és még valami ónos szitálást is emlegetnek a napokra!!! :cry: Inkább a hó esne, vagy maradna ez a száraz hideg ami volt az utóbbi napokban!

Ennek ellenére azért mindenkinek szép napot, és izgalmas készülődést kívánok!

Puszi Julcsi!

bogyo75

Hali!

Most jöttünk a fülészetről...felszúrták Lilcsi jobb fülét :cry: :cry: . A bal is be van gyulladva, de nem annyira. Hogy miért nem vettem előbb észre? Hát mert az antibiotikum elfedte a tüneteket. :evil: Ennyit a gyerekorvosunkról.
Most is azért vittem el, mert tegnap először életében összerakott 2 szót. És mi volt az? "Fülem fáj". no....ennyi voltam

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Szilvi: Már napokkal korábban kérdezted, hogy milyen pontosan a Háromnapos láz és bár gondolom, hogy időközben utánanéztél, azért válaszolok! ( :oops: ) Három napig lázas a gyerek minden egyéb tünet nélkül, majd a negyedik napon kiütések jelennek meg a testén. Jocinál a hatodik nap reggelére nyomuk sem volt, igaz, a doktornő javaslatára adtam neki Fenistil-cseppet. (A szakirodalom szerint nem igényel kezelést.)

Nóri: Sajnálom szegény Lilcsit, meg persze téged is! Remélem nem fájt neki nagyon! Gyógyuljon meg hamar!

Julcsi: Örülök, hogy Dávidnak minden rendben a fütyijével! Akkor rátok nem vár semmiféle tortúra! :)

Olive: Az ajándékvásárlással még én is jócskán el vagyok maradva, úgyhogy nem vagy egyedül! :lol: Szívesen adnék neked tanácsot tápszer-ügyben, de sajnos nem tudok. Lehet, hogy mégis érdemes lenne a gyerekorvosra hallgatnod. :roll:

Lányok! Jobbnak látom, ha már most Boldog Karácsonyt kívánok mindnyájatoknak, ugyanis a férjem mától szabadságon van, már el is kezdte a munkálatokat a lakásunkon, vasárnap érkeznek a rokonai Erdélyből és fogalmam sincs, hogy mikor lesz lehetőségem legközelebb a gép elé ülni, legalábbis hosszabb időre.
December 26-án Joci keresztelőjét is megtartjuk, szűk családi körben. Tavaszra terveztük, de mivel most úgyis együtt lesz a család, jobbnak láttuk, ha sort kerítünk rá. ( A pap már így is megjegyezte, hogy nem siettük el a dolgot. :? )

Örömteli ünnepi készülődést kívánok!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?