Új privát üzeneted érkezett!

agyjunk = adjunk. :oops:

Kép
Kép
nircee

tiop

szerintem senki nem háborodott fel, inkább csodálkoztunk :shock: hogy miket tudsz...
most már kíváncsivá is tettél...mert elképzelni nem tudom kiről írhatsz...
de mondjuk én nem szoktam a sorok között olvasni...
szerintem fölösleges ezen a könyves dolgon lovagolni, mert most tök mindegy, hogy valaki könyvből, vagy barátnőtől szerez infokat bizonyos dolgokkal kapcsolatban...
első gyereknél ez teljesen érthető, aztán következőnél rájön az ember, hogy nincs két egyforma gyerek...de már van bizonyos tapasztalat ebből ki lehet indulni...
ha gondom van, vagy bizonytalan vagyok én is szívesen meghallgatok több véleményt, beleolvasok könyvbe.../pl vekerdy/, szerintem nincs ebben semmi...ezután, a kamaszkorral jönnek még csak az igazi problémák, persze mindig az aktuális probléma a legnagyobb legyen az kaki vagy drog...vagy bármi...

igaz még nem volt időm elolvasni mi is robbantotta ki a vitát, csak tiop hozzászólásából próbálok szűrni...

és most nem igazán értem Tiop kiakadását

piroska sajnálom, hogy nem jutsz dűlőre kaja ügyben, de nem tudok segíteni, mert én ettem mindent, nem volt probléma.....de még a te problémádon sem rágtam át magam, bocsi, majd igyekszem visszaolvasni
becsi
Iklad

TIOP,
EL NEM MENJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IGENIS SZÁMÍT A VÉLEMÉNYED, ÉS KÍVÁNCSIAK VAGYUNK RÁ!!!!!!!!!!! AKI MEG NEM, AZ NEM, AHOGY TE MONDOD: AKINEK NEM INGE, NE VEGYE MAGÁRA!!!!!!!!!!!!!!!!! SZERETÜNK, ÉS NAGYON FONTOS RÉSZE VAGY ENNEK A FÓRUMNAK!

LÁNYOK, SZERINTEM MÁR NAGYON KIVAN MINDENKI, LENNE EGY JAVASLATOM: EGY IDEIG NE KEZDJÜNK ILYEN TÉMÁKAT, OK? PRÓBLJUK VISSZAFOGNI MAGUNKAT (ENGEM IS BELEÉRTVE), A TANÁCSOKAT IS HANYAGOLJUK, CSAK HA NAGYON FONTOS, AKKOR ADJUNK!!!! ÍRJUNK INKÁBB A GYEREKEKRŐL, AZ ÜNNEPEKRŐL! IMÁDOM EZT A FÓRUMOT, SZINTE MÁR FÜGGŐ LETTEM,NEM SZERETNÉM, HA ÍGY LENNE VÉGE!

ÉS TOVÁBBRA IS LEGYÜNK ŐSZINTÉK (MÁR AMENNYIRE TUDUNK), DE IGYEKEZZÜNK NE SÉRTEGETNI EGYMÁST. AZ ÍRÁSSAL AZ A BAJ, HOGY NEM HALLJUK A MÁSIK HANGSÚLYÁT, NEM LÁTJUK AZ ARCÁT, ÉS AZ EMOTIKONOK SEM MINDIG FEJEZIK KI AZT, AHOGY ÉRZÜNK.

SZÓVAL NYUGI!!!!!!!!!!!!!! NE HAGYJUK, HOGY A FÓRUMNAK VÉGE LEGYEN!

Kép
Kép
nircee

Becsi,
szerintem itt egy bolhából lett elefánt esettel állunk szemben. Úgy vélem, már mindenki kellően kimerült, a gyerekek és a közelgő ünnepek miatt is. És egy egyszerű kis vitából lett ilyen összecsapás, biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan, ezért is írtam, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, és NYUGI!!!

Kép
Kép
nircee

TIOP!

ITT NE HAGYJÁL MINKET!!! AZÉRT 3 GYERKŐCCEL A TE TUDÁSOD-TAPASZTLATOD ARANYAT ÉR!!!
(nekem legalábbis... :wink: :D )
andibab

Nircee:
nem tudom, de most egyébként összecsapás volt? Mert akkor én nagyon szét vagyok esve, ugyanis én megmondtam, mit gondolok és már el is felejtettem.... :?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Most viszont elgondolkodtam, Tiop:
tényleg, kire gondoltál? Én szerintem őszinte vagyok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop: szerintem most te estél kicsit túlzásba sértődésben... Többen kicsit erősnek éreztük azt, hogy egyesek nem őszinték - bevallom, fogalmam sincs, hogy mire céloztál... ezért is akadtam ki rajta teljesen...
ez most kicsit több volt, mint az, hogy az itt fórumozóknak nem mindig teljesen azonosak a gyereknevelési elvei, és ebből nyilvánvalóan vannak kisebb-nagyobb viták, esetleg sértődések - bár még senki nem sértődött meg túlságosan, szerencsére...

Itt most Te vádaskodtál, mégpedig homályos célozgatások formájában, ami szerintem még rosszabb, mintha konkrétumokat írtál, mert így mindeki magára veheti, és senki nem tudja megvédeni magát...
És ezért furcsállom, hogy ezek után még Te sértődsz meg...

Bocsánat, de ez most nagyon kikívánkozott, mert számomra ez a gyanúsítgatás igenis sértő, akárkire vonatkozott is a célozgatásod...

Az meg, hogy miről szól a fórum... hát mindenkinek másról... én konkrétan beszélgetni járok ide, és igen, kicsit vitázni is néha... megmondom őszintén, ha a fórum csak a babák képeiből és a hófordulós köszöntésekből állna, valószínűleg az életben nem olvasnám többet, mert akkor számomra unalmassá válna - és ezen tényleg ne sértődjön meg senki... azért a többségünk - valljuk be - azért jár ide, mert be van zárva a négy fal közé, és jólesik (még ha virtuálisan is) felnőtt emberekkel csevegni néha....
Vendég

na, ez az, hogy most mindeki azon kezd agyalni, hogy magára vegye-e Tiop célozgatásait... ezért nem érzem korrektnek.
(és bocsánat, hogy nem kezdek udvariaskodni, nem kenyerem, én igenis sértőnek érzem a célozgatást, és ezzel most tényleg baromira őszinte vagyok - még ha Tiop nem is ezt a fajta őszinteséget várta...)
Vendég

A penészbe, amilyen ökör vagyok, olyan lavinát indítottam el, amit nem is gondoltam!

Lányok, bocsánat, én tudom, hogy mindig képes vagyok olyan témába belenyúlni, ami mindenkit megbolygat, de ne ez legyen már az eredménye!!!!!

Inkább én kussolok, csak ne legyen már sértődés!!!!

Bocsi, bocsi, tényleg, ezer bocsánat!!!!

Ne akadjatok már ki egymáson, inkább akkor elviselem, hogy engem szídjatok, én voltam, aki ilyen gyagya témát felhoztam!!!!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee:
tudod, az a baj, hogy ilyen témát nem olyan könnyű nem kezdeni. Ezt most én indítottam el, pedig nem is akartam, mert nem is hoztam fel a témát, ha megnézed! :(:(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Tiop! Nem ér itthagyni a fórumot!! Ezt szerintem Te sem gondoltad komolyan. :!:

Vernával pedig teljesen egyetértek. Én egyáltalán sosem éreztem még azt, hogy valaki ne lenne őszinte. Viszont ha Tiop így érzed, inkább nem is mondj semmit, mert név nélkül most szerintem mindenkit kicsit megbántottál.

A fórum pedig azért jó, hogy beszélgessünk és ha értelmesen beszélgetünk bizony előforudnak viták is. Szerintem ez teljesen rendben van, ha mindenben egyetértenénk nem működne a fórum. Én így szeretem ahogy van és remélem még sokáig fog működni.

Piroska!
Szerintem a paprika-gomba talán ludas lehet. Mindkettő nehezen emészthető a felnőttek számára is. Én ajánlom az Espumisan cseppeket, nálunk puki-ra is nagyon bejött.

Gumiukor!
Üdv közöttünk!!!

KépKép
tüccs

vERNA!
EZT VÁRTAM TŐLLED!!!!!!!! :wink:
MINDENKITŐL MÉLYSÉGESEN NAGY-NAGY BOCSÁNATOT KÉREK!!!!!!!!!!!!!ELNÉZÉST,HOGY LEMERTEM ÍRNI A VÉLEMÉNYEMET!LEHET,HOGY TÚL KEMÉNY ÉS DURVA VOLTAM,DE NEM SZOLHAT MINDÉG ARRÓL AZ ÉLET,HOGY CSODÁLLATOS A VILÁG NEKEM SEMMI GONDOM,ÉS ÉLEK MINT MARCI HEVESEN!!!!!!!NEM SÉRTŐDTEM MEG!DE HA VISSZA OLVASOD A SORAIDAT AKKOR LEHET,HOGY MOST VAN OKOM MEGSÉRTŐDNI!OK NEM CÉLOZGATOK TÖBBET!!!!!!!!!!!MIVEL,HOGY NEM IS FOGOK TÖBBET HOZZÁSZOLNI!!!!ASZEM SZÁMOMRA ITT VÉGE!!!!!!NEM AKAROK VITÁZNI,TÖBBET!NEM AKAROM,HOGY MIADTAM SZÉTESSEN A TOPIC!SAJNÁLOM,HOGY ÍGY KELLETT ELMENNEM,DE AKI GONDOLJA NYUGODTAN ÍRJON PRIVIT!
VÉRZIK A SZÍVEM CSAJOK!

NIRCEE!
NAGYON IGAZAD VAN!!!!!!!!!!!
TUDOD ÉN NEM VAGYOK EGY ILYEN FAJTA EMBER,DE MEGFULLADTAM VOLNA,HA NEM ÍROM LE!nEM AKAROK VITÁT SZÍTANI STB.......!hIÁNYOZNI FOGTOK! :wink: :(

vERNA!
NEM AZÉRT ÍROM EZEKET,HOGY SAJNÁLJATOK,HISZEN CSAK RENDET AKARTAM SEMMI MÁST!!MÉGEGYSZER BOCSÁNATOT KÉREK MINDENKITŐL AKIT MEGBÁNTOTTAM,NEM AKARTAM!!!!!!CÉLOZGATNI SEM AKARTAM,MEGHAZUTTÓLNI SEM AKARTAM SENKIT!!!

KITUDJA,LEHET,HOGY MÉG TALIZUNK!!!!!!!!!! :wink: HA ISMERNÉTEK SZEMÉLYESEN TUTI,MÁS VÉLEMÉNNYEL LENNÉTEK !vERNA EZ MOST NEKED SZÓLT LEGIKÁBB!!!!!!!!!éS MOST AKKOR NEM CÉLOZGATTAM!!!!!!!!!! :!:
nA JÓ BEFEJEZTEM,TÖBBET NEM SZÓLOK EHHEZZ A TÉMÁHOZ!!!!!

LEHET,HOGY HA TÉNYLEG ENNYIRE KELLENÉK IDE AKKOR ITT MARADOK,DE NEM AKAROM,HOGY KIUTÁLJANAK !!VISSZAVESZEM A SZÁMAT IS,DE ENNYI!TÖBBET NEM TUDOK TENNI!!!! :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tüccs:
akkor a gomba lehet, akkor holnap nem eszem paprikát sem. A paradicsom??? Ezt már csak óvatosan kérdezem, mert valamit azért ennem kell :oops: :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop:
tudom, hogy vétkeztem, de most már ne csináld, légy szíves, mert mind lejjebb süllyedek a földbe szégyenemben!!! Kérlek, ne csináld ezt, légy szíves, reggel annyira vártam, hogy fent legyél és írj valamit arra, amit kérdeztem!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

pIROSKA!
nE ÉREZD MAGAD ROSSZÚL!!!!!!!!!!pAPRIKÁT NE EGYÉL HA LEHET!!!az puffaszt,paradicsomot meg hámozd meg,és akkor tuti lessz!De mértékkel!!Az aranyeredre pedig a hideg zuhany(csak oda)nagyon jót tesz!!! :wink: :!:

MINDENKI!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, Tüccs:
az az érdekes, hogy amikor hazajöttem a kórházból, akkor egy hónapig szinte csak lecsót ettem, hogy nehogy olyat egyek, ami nem jó a babónak :oops: Ehhez képest most a paprika fújja fel??? Ezt nem értem :( Lehet, hogy változik az emésztése???
Egyébként képzeljétek el, hogy ma már kétszer kakilt! És az egyik olyan híg volt, hogy a pampers pelus felszívta, sehol nem látszott :) Lehet, hogy nem ittam eleget? Vagy szörpöt ittam, az volt a baj??

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Szerintem a lecsóban a főzés elveszi a paprika "élét". Ha érted mire gondolok. :) Sajnos nem fogjuk tudni megmondani melyik kaja a gond, ezt NEKED kell kitapasztalni. Nyugi, és enni mindenképpen egyél, attól lesz tej.

Tiop!!!
Jól felhúztad magad!!!! Szerintem aludj egyet a témára és remélem holnap már másként látod a dolgokat. :wink:

KépKép
tüccs

Hát igen, nekem kell kitapasztalni, csak azért kérdezem, mert azért ti is valamit megtapasztaltatok, aztán hátha mindent összerakok és akkor összeáll a kép. Nem tudom, már mindenre gyanakszom: kávéra, bodzaszörpre, retekre, paprikára, gombára, nápolyira...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hát igen, nekem kell kitapasztalni, csak azért kérdezem, mert azért ti is valamit megtapasztaltatok, aztán hátha mindent összerakok és akkor összeáll a kép. Nem tudom, már mindenre gyanakszom: kávéra, bodzaszörpre, retekre, paprikára, gombára, nápolyira...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ezt most miért kétszer küldte el??? :oops: :oops: :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, akkor mondom:
retek, paprika, gomba.... Ezeket lehetőleg hanyagold! És ide sorolnám még a kígyóuborkát is! HA megfőzöd, akkor más, de nyersen igenis puffasztanak!!!

Tiop,
IGENIS SZÜKSÉG VAN RÁD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azt "megengedem", hogy ma ne gyere, ha annyira fel vagy húzva, de holnap reggel már itt a helyed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Persze annak örülnéka legjobban, ha már ma is lennél, de ennyi "szabi" belefér, ha erre most szükséged van!

Kép
Kép
nircee

sziasztok,
huhh, már hetek óta nem tudtalak olvasni titeket, most se jutottam a nézeteltérés okáig, bocsánat, hogy nem vagyok képben.
Tiop, téged nagyon sokat olvastalak, bő éve már neki, nehogy itthagyd ezt a fórumot!! én nagyon sajnálnám!
Remélem babák jól vannak mindenkinél és szépen nőnek!
üdv midenkinek Zsó

Kép
Kép
kispraga77

Piroska
Didri tiszta Gáspár!!! Nagyon cukika!!!

Andi
Még csak jövőhéten megyek hozzá beutalóért, ezért nem mondta, hogy hová, de akkor gondolom ugyanoda, ahol az első vérvétel volt, Csak ott meg annyit kellett várnom 2 órát!!!, ráadásul éhgyomorra, és akkor még totál émelygős időszak volt, ami csak evésre lett jobb. Most mondjuk ez már nincs, de azért remélem nem kell ott dekkolnom ismét 2 órát. Igazából 1 csajszi volt csak aki vette a vért és mindenki előrepofátlankodott, én meg persze morogtam, hogy akkor mi a fenének a sorszám.

Dr. Spock- nekem is megvan az új, nem rossz, de nem veszem szentírásnak, mint ahogy a Suttogót sem. Ösztönlény vagyok, próbálok ezek szerint cselekedni. emlékszem korábban egy kis orfolyással is rohantunk a dokihoz, most már fel sem veszem.
Én azt olvastam, hogy Dr. Spocknak van gyereke, illetve volt, de öngyilkos lett.

Piroska
Nem próbáltad még a babamasszázst? Erikától kérdezz rá, elvileg védőnők közül szokták csinálni. Én anno voltam Danival, igaz sosem volt hasfájós, ez a gyerek mindent megevett belőlem, mármint bármit ehettem, tényleg szerencsém volt ilyen téren. Jó kis fogásokat tanultunk hasfájásra. Nem iszol szoptatós teát, Laktoherbet? Mert nálunk pl. lassan indult anno a tej, és ittam, de el ia hagytam, mert állandóan szelelt tőle a gyerek.

Mosolyogva olvasom a sértődős sorokat... Én egy másik korosztályos topicban vagyok, ami titkosodott egy ideje, fix tagokkal, és anno nálunk is volt sokféle vita, de 6 év alatt szépen összekovásolódtunk, tudjuk mi a jó a másiknak, meddig lehet elmenni. Szóval mindenki máshogy nevel, máshogy gondolkodik és ebben éppen ez a jó. Előre szólok, én eléggé ami a szívemen a számon típusú vagyok.... a virágnyelvet nem szeretem. Egyébként meg egy fórumon sem csak a szépről és jóról írunk, szerintem, hanem vannak gondok, és jólesik ide jönni segítségért, vagy csak kibeszélni a problémát, hátha akad, aki hasonló cipőben jár, és úgy már mindjárt könnyebb. Azon meg nem kell felfújódni, ha valaki nem akarja elfogadni a segítséget. Mindenki maga váalszt, hogy szüksége van-e rá, vagy sem, elfogadja-e vagy sem. A kéretlen okoskodást sem szereti mindenki.
A helyesírásra meg kellene kicsit figyelni Tiop, remélem nem sértődsz meg érte, mielőtt azt kapom, hogy csak reggel óta vagyok itt a fórumon.

Piroska - aszalt szilvát is ehetsz napi 1-2 szemet, sok folyadék, az a tejjel át is megy a babának, és talán könnyebb lesz a kaksi. Esetleg még arra gondoltam, hogy a viszgaidőszak miatt, nem vagy-e feszültebb, mert lehet a te rezgéseidet veszi át Didri és esetleg ettől kakil kevesebbet. Mondjuk nem emlékszem Dani ennyi idősen mennyit tijt a pelusba, de ha napi 1 kaksis pelus és elág pisis van, akkor nincs nagy gond. Gyerekdoki mint mond?

KépKép
KépKép
gumicukor

tijt=tojt
elág=elég

KépKép
KépKép
gumicukor

Isten igazából én sem nagyon értem honnan és miből pattant ki a vita és a sértődés, de nem is igazán érdekel, mert azt akarom mondani ill. írni TIOP EL NE MENJ INNEN A FÓROMRÓL, NEKEM SZEMÉLYSZERINT HIÁNYOZNÁL :( :( TESSÉK ALUDNI EGYETT ÉS REGGEL TISZTA FEJJEL ÍRJÁL NEKÜNK EZT IS AZT IS OKÉÉÉÉÉÉÉÉ :wink: amúgy imádom ezt a topicot, a györkibe nagyon nem írnak már csak hébe-hóba, igaz itt sem mindig reagálok dolgokra, de mindig olvaslak titeket, így próbálok azért képben maradni valahogy :P aztán ha van valami úgyis jelentkezem :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

A helyesírásra meg kellene kicsit figyelni Tiop, remélem nem sértődsz meg érte, mielőtt azt kapom, hogy csak reggel óta vagyok itt a fórumon.
NEM SÉRTŐDÖK MEG,CSAK TUDOD HÁROM GYEREK MELLETT ÖRÜLÖK,HOGY ÍROK ÉS NEM ARRA FIGYELEK,HOGY HELYESEN ÍROM-E LE,ELVÉGRE NEM NYELVTAN ÓRÁN VAGYUNK!SOHASEM VOLT ERŐSÉGEM A HELYESÍRÁS!!!!!!!!!bOCSI!LEGYEN MÁRA ELÉG,OK?????????????? :!: :shock: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
Kép
tiop

Verna!
Asszem én veled egyetértek! :wink:

Tiop!
Én sem értem, hogy mi ez a hatalmas sértődés most. A hozzászólásod előtt senki nem kérdőjelezte meg, hogy milyenek a te módszereid. Nem értem, hogy miből fakadt ez a hozzászólásod! Ami a hazudozókat illeti, hát igen... igazuk van a többieknek, még rosszabb, ha név nélkül írsz ilyeneket, mert így mindenki magára veszi.
Én nem gondolom, hogy rám gondoltál volna bármelyik mondatodban is, mert úgy érzem, hogy én mindig csak a tapasztalataimat írom le, és abban nem lehet hazugság.
Mindezek ellenére (hogy most nem értünk egyet) én sem szeretném egyáltalán ha elmennél a fórumról. Ilyenek sajnos (vagy nem sajnos) előfordulnak. Ezekért nem szabad megsértődni! Az a fórumok lényege, hogy a jelenlévők tapasztalatokat cseréljenek, és nem megsértődni kell a másik mondatán. Át kell lépni azokon, amiken úgy érzed, hogy neked nem hasznos, vagy éppen ellened irányult volna. Biztos vagyok benne, hogy senki nem akart senkit szánt szándékkal megsérteni (és itt Piroskára is gondolok!!!)! Ezért nem is szabad így gondolkodni!

Gumicukor!
Üdv néked! :D
Tök jó, hogy van még egy pocakosunk! Reméljük hamarosan Nircee is csatlakozik közénk! :wink: :lol: Már alig várom, hogy teszteljen! :lol:

Kép
Kép
giga1

Tiop: nem gondolom, hogy itt kéne hagynod a fórumot, és szerintem nem is fogod. ;)

Csak hogy tisztázzuk pontosan: nem az a gond, hogy leírtad a véleményed, hanem - és ebben úgy látom, többen egyetértenek velem - a gond a "mikéntjével" volt. Azzal, hogy név nélkül célozgatták, akaratlanul is mindenkibe kicsit tüskét böktél, mert senki nem tudhatta, hogy konkrétan kire és mire gondolsz... Így mindenki magára vehette. Szerintem az úgy korrekt, hogy ha valakivel gondod van, akkor mondd inkább egyenesen a "szemébe"... (már amennyire ez virtuálisan lehetséges) és akkor esetleg még védekezni is tud...
Nem hiszem, hogy ha ismernélek, másképp ítélnélek meg, ugyanis nem szoktam senkit megítélni eleve, én őszintén szólva mindenkit semlegesen szemlélek, pontosan azért, mert senkiről nem tudhatom, hogy milyenek valójában...

Az írod: "CSAK RENDET AKARTAM SEMMI MÁST!!" - szerintem megvan ennek a fórumnak (is) a maga önszabályozó rendszere, többnyire értelmes, intelligens, felnőtt emberek vannak itt (a többnyire az nem célozgatás, csak most nem tudok egyenként számbavenni minden fórumozót, aki az elmúlt években megfordult itt ;) ), akik meg tudják oldani az esetleges problémáikat, a vélt vagy valós sérelmeiket...

Nekem is volt már konfliktusom innen egy-két emberrel, ha visszaemlékeztek, legutóbb pont Piroskával volt egy hosszabb szóváltásom, túltettük magunkat rajta, és a mai napig szóbaállunk egymással - zenekaros ügyekből kifolyólag még a fórumon kívül is. ;)

Szerintem ez az egész legkésőbb holnapra lecseng, aztán lesznek újabb kisebb-nagyobb csetepaték... ;)

De, Tiop, most engedj meg egy megjegyzést, bántás nélkül: az eddigi konfliktusok éppen azért voltak kezelhetők, mert szemtől szembe zajlottak, a vitatkozó felek konkrétumokat írtak, amikre reagálni lehetett, mégpedig érvekkel... én úgy gondolom, hogy a mostani vitát kiváltó megjegyzésed homályos volta miatt egy pici tüske azért fog maradni, bennem legalábbis fog... Nem tudom, lehet-e ezt tisztázni, megoldani, én a magam részéről próbálom magam túltenni rajta - és mondom, szerintem baromira nem kell elmenned erről a fórumról emiatt... nem is szeretném, csak ezt még szerettem volna HIGGADTAN leírni...

Ha meg már felmerült a helyesírás... megmondom őszintén, hogy szerintem nálam jobban senkinek nem bántják a szemét a helyesírási hibák, magyartanári végzettségemből adódóan, mégsem szokásom szóvá tenni... huszonakárhány évesen már, attól, hogy valakinek beszólnak a helyesírása miatt, nem nagyon fog változni a helyzet... Ez van, ezt kell szeretni...
Tiop, én már elfogadtalak a - meg ne sértődj ;) - borzalmas helyesírásoddal együtt! ;)
Vendég

Na, tök más téma:

Képzeljétek, tegnap óta úgy eszünk Loloval, hogy én etetem őt, ő meg engem! :) Már korábban is adtam egy kanalat a kezébe, hogy ne nyúlkáljon a kajába, de most elkezdte a számba dugdosni. :) Annyira édes, és nevet rajta, ahogy nyitom a számat és ő meg "etet" - persze csak üres kanállal, előre rettegek, mi lesz, ha majd "élesben" akar etetni. ;)
Vendég

Ajaj, verna,
keresd elő a legkevésbé "puccos" pulcsijaidat-pólóidat, az enyémek olyan szép "matyómintásak" lettek, amikor Bogi rájött, hogy milyen buli anyát etetni a mindenféle pürével... :lol: :lol: Ki se lehet mosni a foltokat, de legalább Ronival már nem kell újakat feláldoznom!
andibab

Ejha!
Ez ilyen nagy fenyegetés? Nálunk még Lili nem jött rá... Bár én nem is adtam a kezébe semmit. Úgyis a földön landolna bármit is adok oda neki... :wink:

Képzeljétek!
Jövőhéten kedden megyünk be a kórházba férjecskémmel megbeszélni, hogy akkor most hogy is áll a helyzet majd januártól.
Az van ugyanis, hogy nem adhatnak a nővérek időpontot orvoshoz a jövő évre. De ezt szerintem már írtam. Ebből gondoltuk mi, hogy akkor a szülésnél sem lehet bent a választott orvosunk. Így akadályozva meg a hálapénzeket. Amit én annyira nem is bánnék... Megmondom őszintén, hogy már annyira nem is ragaszkodnék az orvos személyéhez szüléskor, inkább választanék egy szülésznőt, aki végig ott van velem (tudom! hacsak nem ügyeletes!), és segít... És nem utolsó sorban harmadába kerül a dokinak... Szorri, de ez van egy lakásvásárlás után. Az embernek még a gatyája is rámegy.
Szóval kíváncsi leszek, hogy mit mondanak majd. Szeretnék beszélni a dokimmal is, meg a főnővérrel is. És alapítványi szobára is fel kéne iratkoznom már!!!
Apropó! Szülésznőt meddig szokás felkérni? Mármint hányadik hétig?

Kép
Kép
giga1

Giga:
én a 41-dik héten kértem fel :). De azért ne várj addig :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Rég jártam erre, de dobok pár képet:
Barátnőm csinálta őket!

http://picasaweb.google.com/molnar.meli ... a2007Nov10
http://picasaweb.google.com/molnar.meli ... a2007Dec10

Piroska:
Espumisan, Infacol és Mecsek Bébi tea (a kamilla hajt, ha magában nem akkor szőlőcukorral tuti - védőnő mondta amikor nem volt kaki)
Te étrended: paprika, paradicsom egyéb puffasztó és minden tejtermék minimálisan csak!!

Nálunk most pont a nagyon sokx-i híg (majdnem víz állagú) kakikkal volt gond... de kezd egy picit jobb lenni... - kopp-kopp-kopp (amúgy ehez is sok puki "jár")

Jutta

KépKép
jutta

Gumicuki:
nem kérdeztem, csak a védőnőt. Holnap átjön és megbeszéljük, ha ma is fájni fog neki. De ma úgy tűnt, hogy kevesebbet pukizott eddig. Majd este hat-hét körül kiderül. Akkor szokott szenvedni szegénykém. Bár már ma is volt egy kis nyűglődése. Álmos volt és nem bírt elaludni, el kellett altatni az ölemben. De azt tudom, hogy a frontokat nagyon nem bírja, a hideget főleg. :(
Még feszült nem vagyok a vizsgaidőszak miatt, majd közvetlenül a vizsgák előtt leszek az, de fáradt vagyok nagyon. Viszont az nem megy át hozzá, mert arra az egyre még tartalékolok energiát. Viszont azon kívül ki vagyok dőlve, takarítani alig takarítok most, meg hanyagolok mindent, csak tanulok és Didrivel foglalkozom. De a drágám besegít. :) Amikor meg nem, akkor megcsinálom, de azért Hála Istennek, nagyon sokat segít. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andibab: ok, felkészülök a legrosszabbra! :) Mindenesetre sokkal jobban eszik így, ha én tátom a számat, akkor ő is! :)

Giga: teljesen megértelek, és valószínűleg nem jársz rosszul, többségében jó dokik vannak... én őszintén szólva a dokihoz ragaszkodom, de másodszorra már valószínűleg nem kérek fel szülésznőt, hiszen már tudom, hogy mennek a dolgok!
Másodszor már talán a férjemnek is több hasznát veszem. ;)
Képzeljétek, múltkor volt nálunk egy pár, esküvőjükre hívtak meg, a lány kb. félidős terhes, és ahogy beszélgettünk a szülésről, a párom - így közel egy év után - bevallotta, hogy ő annyira parázott, hogy az utolsó pillanatig azon gondolkodott, hogy valamilyen indokkal mégsem jön be szülésre... eddig nem is merte bevallani! :) De aztán szerencsére nem bánta meg, hogy bejött!!!!
Alapítványi szoba... hajjajj... remélem, szerencséd lesz, Giga!!!!

Ja, és szülésznőt úgy a 31-32 hétig illik fogadni... (főleg második gyerkőccel, mert nem biztos, hogy sokat vár... vannak babók, akik ugyebár még a kórházba érkezést sem várják meg, hallottunk már ilyenről ;) ).
Vendég

Sziasztok!

Giga,
ma vettem 2 különböző tesztet is, de sajna mind csak a mensi kimaradásának napjától pontos, de legkorábban az utolsó aktustól számított 19. naptól. Azaz, nekem még bőven van 12 napom. :cry: Pedig már majd'megőrülök a bizonytalanságtól és a kíváncsiságtól! Ráadásul a férjem olyan, hogy terhesen nem közeledik hozzám (ami egyébként nem gond, mert én teljesen le voltam tiltva - ráadásul egyáltalán nem kívántam-, és az előzmények ismeretében most is le leszek), tehát emiatt sem lenne mindegy.

Na, most nehogy a helyesírás legyen a következő!!!!!! Mindenki úgy ír, ahogy tud, akit nagyon zavar, ne olvassa. Én már fel sem veszem, ki hogy ír, nem attól több vagy kevesebb valaki!!!

Kép
Kép
nircee

Jutta:
vééégre, újra itt! :):):)
Mi van veletek?
Te fogytál? Úgy tűnik a képeken.
Nagyon aranyos a leányzó! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sziasztok,
azért ez a helyesírás dolog, kicsit megütött ! mi fog jönni, hogy ki hogy köszön, hányat kérdez, mit felejt el, aláír vagy nem? EZ A TOPIC NEM ERRŐL SZÓL!!!
ez nem nyelvtani fórum és nem is stilisztikai!
Itt kisgyermekes, vagy gyermeket váró szülők osztják meg egymással gondolataikat, kérdésüket!
Piroska, remélem meglesz a megoldás.
sziasztok ZSó

Kép
Kép
kispraga77

Nircee: azért a mensi kimaradásának napját írják rá, mert egy normál (28 napos) ciklus esetében ugye 14 napon van peteérés, utána 14 nappal pedig az esedékes menstruáció. De ha valakinek nem tankönyvi ciklusa van, a 14 nap többnyire akkor is érvényes, úgyhogy ha a feltételezett peteérésedtől eltelt már ennyi, akkor nyugodtan tesztelhetsz, és veheted 90%-ra az ereményt. :) (Mondjuk ha hosszabb a ciklusod, akkor lehet a peteérés is később, bár, hozzáteszem, a 14. napi peteérés még akkor is valószínű, ha valakinek hosszabb vagy rövidebb a ciklusa. Ha nagyon "siettek", és esetleg most nem jött össze, akkor én javaslom a peteérésjelző pálcika használatát, főleg, ha nem pontosak a ciklusaid. ;) ).
Vendég

Egyébként milyen tesztet vettél, és milyen érzékenység van ráírva? 20-as érzékenységgel tesztelhetsz a 14. napon... de ha nagyon türelmetlen vagy, akár a 10-12.-en is. (Mondom, az első terhességemet simán kimutatta a fogantatástól számított 10. napon.)
Vendég

Ja, azt elfelejtettem, hogy picit olvasgattam Spock-ot, és tényleg vannak benne eléggé elavult dolgok...
Egyrészt nem az igény szerinti szoptatást támogatja (bár valami hasonló, de mégsem az), az éjszakai szoptatást egy hónapos kortól nem javasolja, büfiztetéshez ültetett testhelyzet, ami manapság már nem éppen efogadott... szóval ilyenek.
El lehet olvasni, de nagyon nagy fenntartásokkal kell fogadni szerintem...
(Ugyanez a véleményem amúgy a Suttogóról, amiről ugyan csak hallottam, de pár dologgal nagyon nem értek egyet...)

Mondjuk én nevelés szempontjából még mindig Ranscburgot tartom nagyon jónak, bár hozzáteszem, tőle sem fogadok el mindent feltétel nélkül (pl. cumi). ;)
Egyébként a Szülők lettünk c. könyvét csak mostanában vettem meg, és ahogy olvastam, végig csak bólogattam, hogy de jó, ezt magamtól is így csináltam. :)
Vendég

Verna,
elvileg ma a 10. napon vagyunk, úgyhogy még mindig várnom kell. A tesztre nincs rajta az érzékenység. A Clearblue azt írja, hogy az utolsó együttléttől számított 19. napon, vagy a mensi kihagyása előtti 4. napon használható, de akkor csak 53%-os az eredmény. A másik a Corax, az a kihagyás 1. napjától használható.
Nomármost, nekem elvileg 30-31 naposak a ciklusaim, de mint írtam, a szülés óta össze-vissza vannak, de azért kb. ennyi. Terhesség előtt kereken 30. naposak voltak, ezért akkor már a 31. napon szinte 100%-ra tudtam, hogy mi a helyzet. Most meg azért furcsa, mert pont azon a kedden kezdtem el érezni a tüneteket, amelyik héten a peteérésem lett volna, tehát ha tényleg jók a megérzéseim, akkor nekem a 30 napos ciklus kb. 10. napján jött össze a dolog. Ezért gyanús, ugyanakkor hallottam én már elég cifra dolgokat. Azért is furcsa, mert pont emiatt, hogy még nincs itt a peteérés ideje, nem is vártam semmilyen tünetet, és akkor egyszer csak nem volt kellemes a hasonfekvés. Na, mindegy, majd néhány nap múlva megcsinálom az egyik tesztet.
Marci is ovulációs teszttel jött össze, de akkor amúgy is papírforma szerint ment minden (30 napos ciklus, a 14. napon a petérés)

Kép
Kép
nircee

Hogy egy kicsit csituljanak a kedélyek, itt vannak az ígért képek a szülinapról:

Kép A dekoráció
Kép Az étteremben
Kép Gyertyafújás
Kép Tortaevés (illetve inkább marcipán-kémény) Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép Luficsata Kép Kép
Kép Az igazi cicanadrág

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Tyű, pár napig nem vagyok és mik történnek! Ha nem baj én most ehhez a témához nem szólnék hozzá, mert próbáltam visszaolvasni, de kb 1 órája csak olvasok és már alig látok. Úgy pedig, hogy nem tudom pontosan mi a helyzet, nem igazán szeretnék véleményt mondani.

Most csak gyors segítséget szeretnék kérni: tudtok-e esetleg olyan gyógytornászt, aki kismamákkal foglalkozik? A bartánőm februárra várja a babáját, de annyira fáj már most a dereka, hogy nem bír szinte fölkelni. Az orvosa mondta neki, hogy sürgősen keressen gyógytornászt, mert kb két hét és nem fog tudni lábra állni.
Légyszi szóljatok ha van ismerősőtök!
Nagyon köszi!

Holnap jövök és próbálok bekapcsolódni az izzásba :lol: (ha Lili engedi)
Ja egyébként a férjeméknél voltunk Záhonyban a hétvégén, a visszaút 5 órásra sikeredett, mivel sikerült kifognunk egy marha nagy karambolt az M0-on, király volt :evil:

Jó éjt!

murphyke

Kép
murphyke

bocs: barátnőm

Kép
murphyke

Akkor a jövő hét még benne van az időben szülésznő szempontjából.
Addig írnátok nekem, hogy ki kinél szült és hogy milyen volt? Köszi!

Nircee!
Nagyon jók a képek! Jó kis ötleteket adtál nekünk is a szülinaphoz! Pl. lufik... :wink:

Murphyke!
Örülünk, hogy újra itt.

Jutta!
Annyira aranyos a kiscsaj! Nagyon szép! :lol:
Jó lenne téged is sűrűbben látni itt!!!

Kép
Kép
giga1

Murphyke, én a nagyoknak is csak a Dévényes gyógytornát tudom ajánlani. A www.deveny.hu -n van telefonszám, hívja fel és kérdezze meg, hozzá ki van a legközelebb. Anyósom is járt most ahhoz a gyógytornászhoz akihez Lelle is, mert nagyon fájt a dereka. Azóta jó neki.

Nircee, nagyon aranyos volt Marcika, olyan kis komoly kislegényke a mellénykében. A tortája különleges és nagyon fincsinek tűnik. A cicanadrág...nekünk macisejhajos van, az a macinadrág...:-D

Mi mostanáig szabtuk a férjemmel a képeslapokat, még nincs kész, csak a vágós részeket csináltuk meg, hogy azt ne napközben kelljen, amikor Lelle is itt van, nehogy belenyúljon a schnitzerbe. Majd megmutatom, ha már végleges. 30 darab, már a kezem alig érzem.

Úgyhogy jóéjt mindenkinek.

Lelle már 7kor aludt, de 10kor ült a kiságyban és magyarázott, kapott vizet, de nem aludt vissza, Apa mesélt neki egyet, de akkor sem, kijött és vagy 10 perc múlva aludt. Remélem nem fog éjszaka razziázni.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Hát nálunk tegnap is volt sajnos hasfájás. Majd ma kipróbálom a vajas kenyeret paradicsommal (héja nélkül), hátha az beválik. Ha nem, akkor egy kis időre átállunk a zakuszkára újra. Ma beszélek a védőnővel, mert ez így nem mehet, annyira sajnálom szegénykét. De nem tudom, akármit eszem, mindentől sokat pukizik. Csak azt nem értem, miért pont most jött elő, eddig nem volt ilyen. Szegénykém amúgy nem sírt sokat, mert ahogy az ölembe vettem, azonnal elhallgatott, de csak akkor. Hát gondolom, kell neki a lelki támasz ilyenkor. Néha még felsírt, amikor újabb csikarás jött, aztán aludt tovább. Annyira sajnálom, legszívesebben semmit nem ennék, de azzal neki ártok. :(
Szerintetek, ha iszom a szoptatós teát, az nem segítene rajta? Mert abban van köménykivonat.

Este annyira ki voltam ütve az előző napi két órás alvás után, meg ugye egész nap tanultam, hogy kilenckor megszoptattam Didrit, aztán azt mondja a férjem, hogy leraktam a bimbóvédőt és még mondtam is neki valamit, de én nem emlékszem semmire. Ma hajnali negyed négykor arra ébredtem, hogy szétdurran a cicim, le kell fejnem, mert a drágám aludt, úgyhogy azzal kezdtem a napot, azóta takarítok, szopi, meg minden és most már végre tanulhatok.

Pimpoka:
látod, elszóltam magam, szegény Didri minden este azóta kivan :( Felváltva vígasztaljuk a férjecskémmel. Hát ilyen az élet, nem tudok mit csinálni. :(
De látom, te éjszakáztál helyettem is. :) Masszírozd az ujjaidat át egy kicsit ilyenkor, az nagyon jót tesz. :)

Nircee:
Marci naggggyon cuki abban a ruhában. Komoly legény! :):) A lufik tényleg jó ötlet, nekik ez nagy élmény lehet. :) És még nem is egy vagyon. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként meg

Szép napot mindenkinek! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: