Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok

kölkök betegek mind..:( lázas, taknyos, köhögős kórság dúl nálunk, már én is kezdem, Tomi meg mindig azonnal elkapja tőlük!
Edit!
Munka nagyon jó, tetszik, élvezem! És időben el is tudok jönni a bölcsibe a gyerekekért. Emberekkel foglalkozom, nem a számítógépet ütöm egész nap, és ez nagyon jó! Szóval egyelőre bejön.

Ancsa,
írtam, biztos láttad. nehogy kikopj innen!!! Itt mindig szoktak kismamik lenni, szóval csak írjál mi hír, és kérdezz. :)

A 3asikrek valúszínűleg a férjem kollégája, de nem tud vele beszélni sose, hogy kifaggassa - vajon miért?? :) biztos a kórházba rohan mindig..

Cat,
a fiaid buta néninek neveztek, és beígértem nekik, hogy megmondom anyának :)
bölcsis humor... otthon is megy..

Kép
nettke

Gyöngyi :)

Mézeskalács:

250 gr méz

250 gr vaj

100 gr porcukor

- ezeket együtt fel kell forralni

600 gr liszt

1 dl tej

1 kk szódabikarbóna

2 kk mézeskalács-sütemény fűszerkeverék

2 db tojás

- a hozzávalókat géppel összekeverjük, pihenni hagyjuk, másnap kinyújtjuk,
közepesen meleg sütőben megsütjük.

(a sütés ideje nagyon sütőfüggő, de 5-10 percnél semmiképp sem több)

Cserébe kérem a lazac receptet. :wink:

Nettke :)
Jobbulást a gyerköcöknek! Láttam pénteken már csak Nati ment, de sorba lebetegedtek. :(

Náluk még csak kis köhögés van, az is csak éjjel. Remélem ezzel megússzuk. Azt mondják, hogy Pannikától kapták el a bölcsiben, mert nagyon köhög. Tényleg hallottam, hogy nem semmi ahogy köhög az a kislány.

Buta néni:
:lol: :lol: :lol:

A bölcsiből hozták haza, de azóta sajnos mindenkit butáznak. Az utcán ha köszönnek valakinek úgy köszönnek, hogy "Szia buta néni/bácsi." - aztán jót röhögnek rajta. :oops: Remélem ez is mint minden majd kikopik. Ilyen volt a "büdös kaka" frázis is tavaly.
Minél nagyobb felhajtást csinálunk vele annál jobban tetszik nekik, így inkább csak óvatosan tiltom nekik. :P

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Karácsony: félig kipipálva a rokonság :)

A hétvégén voltunk Pandorfban meg Bécsben és kivásároltam magam rendesen...
A gyerekek Aqua Doodle helyett Lego-t kapnak. A családfő lebeszélt az AD-ról, mondván, hogy úgysem játszanának vele olyan sokat, mint pl. a legóval. Meg neki eleve a Thomasos tetszett, de mivel egy dobozban csak egy vonat van, és 45 euróba került egy doboz, ezért arról lemondtunk.
Marad a Bruder jeep mellé valamilyen lego készlet. A családból pedig kapnak olyan duplót is, ami akciós volt, és két dobozt adtak 35 euróért. Ebben több száz kocka van.

Ünnepi vacsi: ???? Nálunk mindig K. főz, úgyhogy a kaja kitalálása is majd az ő feladata lesz. Halat mindenképpen szeretnék, mert imádom :) Én inkább a sütésben vagyok otthon :lol:

Ja, mind a két gyerek beteg. Ambrusnak a takony a fülére ment, úgy volt, hogy fel is kell szúrni, de azt mondta ma a doki, hogy először legyen antibiotikum, mert az talán helyrehozza. És, hogy még véletlenül se legyen teljes a betegség-repertoár, mind a kettőnek begyulladt a szeme :cry: :cry:
Úgyhogy most legalább két napig nem mennek bölcsibe, holnap K., utána meg én maradok itthon.

Ancsa,

Szorítok neked én is, elképzelni nem tudom, hogy milyen lehet 3 (!!!) gyerek egy hasban :lol:

Edit,

Tényleg tökre hasonlítanak a fiúk egymásra! EGybként mennyire szoktak civakodni? Mert én a két gyereket alig bírom szétszedni ilyenkor, nemhogy hármat...!

Gyöngyi,

engem érdekelne a lazac recept, mert imádom! Nekem is van egy elég egyszerű receptem, de hátha a tiéd jobb és finomabb!

Detti

KépKép
kiliman

Anches :)
Gyere surubben, jo lenne megint kismamikert is izgulni!

Edit :)
Nalunk is csak sotetben sikerult megneznie a lanyok szemet a doktornonek, de szerencsere minden rendben volt. Egyebkent tenyleg nagyon sokat szamit, hogy feletek mennyire kommunikal, nalunk szerencsere ezzel nem volt gond, igaz maganrendelesen voltunk. En Senyi doktornorol hallottam nagyon jokat, ha fel ev mulva is bizonytalan leszel, talan megeri meg1 szakvelemenyt kikerni...

Kata :)
Nyaron a talin beszeltuk, hogy egy cipoben jarunk vezetesugyileg (7 eve megvan a jogsim, es nem vezette 2 m-t se). Na, en azota mar leptem a temaban, augusztusban vettem 3 orat egy oktatotol, es azota szinte hozzanottem a volanhoz. :D Nem mondom, parkolas kozben igen meg tudok izzadni, de 1x csak azt is meg fogom tanulni. ;) Szoval hajra!!!

Lilla :)
Pulmos sztori nem semmi, remelem bevalik az uj gyogyszer es gyorsan kinovik a lurkok!

Ditke :)
Szuperek a szulinapos kepek! A tortak szerintem nagyon jol sikerultek. Milyen nyelvvizsgara mesz? Valamelyik nemzetkozi? Allaskeresessel hogy allsz?

Meme :)
Nagyon jo, hogy ennyire megszerettek az ovit a gyerekek! A valallkozashoz egy kalappal...
Thomas ugyben. Nekunk az 1-52ig resz van meg es a Teljes gozzel (vagyis most toltom, szerintem 2 napon belul meglesz az osszes). Ezeken kivul van nektek valami? Es a Falvon ara engem is erdekelne. Koszi!
Hunyor major nincs esetleg valakinek?

Cat :)

Koszi a receptet!
Oli nagyon ugyes, gratula neki! Nagyon jol megoldottatok a dadogas dolgot! Judyt-rol van hired?
Akkor a recept:

Mezes-szojas lazac

110 g vaj
2 evokanal szojaszosz
1 evokanal mez
1 evokanal citromle
2 gerezd fokhagyma osszezuzva
so
bors

Ezeket osszefozni es ha kicsit kihult a lazacszeletekre onteni. Eleg fel orat pacolodni hagyni, persze hosszabb ideig is allhat benne. En altalaban lazacfilevel csinalom, de steakhez is jo. Eredetileg grill recept, de nalunk nagy slager igy bent vagy a kontakt grillen vagy sutoben sutom meg.

Szoktam meg a lazacot ugy is elkesziteni, hogy befuszerezem es korbetekerem egy szelet baconnel, aztan be a sutobe. Vagy foliaba rakod a befuszerezett lazacot, egy citromkarika a tetejere. Aztan a becsomagolt lazacszeleteket keszre sutod a sutoben.

Nalunk a karacsonyfa eddig minden evben a foldon volt, bar fa es szalmadiszeink vannak, igy nem volt veszelyben senki. Az ajandekok kozul foleg a gyerekeke van meg, illetve a parome. A szulok ajandekaival en is gondban vagyok...

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Szaisztok!

Először is a kisbetegeknek jobbulást!(mi karira tartogatjuk a bacikat :roll: )
Hú finomabbnál finomabb kaják!!!Nálunk is apa főz,mint Kilimanéknál.Bár mi csak karácsony másnap eszünk itthon.Hal tuti lesz valszeg kukoricás rizzsel -ezt imádják a fiúk.Így még valami szaftos,fűszeresre vágyom.Én most egy kis nyulat ennék,de még apával nem közöltem az igényeimet! :wink:
Hát a sütés az én dolgom lesz,de nálunk mézeskalács (pedig tavaly fini volt Cat! :D ),aranygaluska(hű pedig imádom!)szóba se jöhet. Ezzel rendesen gondban vagyok!Valami joghurtos kellene vagy pudingos!Még keresem a megfelelő receptet!Az anyuéknál orosz krémtorta lesz!

Lilla!
Szép kis menű!Mikor lesz rá időd?Ilyenkor vigyát a párod a gyerkőcökre vagy ott lábatlankodnak körülötted?

Cat!
Köszönjük!Marhapöri galuskával?Az nálam is nyerő!
Fújjozás nálunk is megy a kajára,pedig nem is járnak bölcsibe.Meg a büdös kaja,nem szeretem duma!!! :roll: Szerintem is a legjobb taktika,ha nem szólsz semmit!

Nettke!
De jó,hogy tetszik a meló!!!Jobbulást nektek!Ki lesz a lurkókkal hétfőtől?Anyukád?Hogy bírja őket?
Jan. 5-e rendben!!!Már csak azért imádkozom,hogy senki ne legyen beteg!

Detti!
Hogy eltűnt az urad!!!! :lol: Már nem ér rá,mióta dolgozo??! Jobbulást nektek is!
Nem igazán szoktak veszekedni!!!A Beni meg a Marci tök jól elmolyolnak egymás mellett:legóznak,vasúttal játszanak,főznek vagy mesekönyvet olvasnak,labdáznak együtt vagy külön-külön,autóznak,rajzolnak vagy együtt festünk.Néha Oli is beszáll!Na ekkor van gond!!!Inkább piszkálódik,mert ő nem tud úgy elmélyedni a játékokban.Bezzeg a tv,video!!!Ott elülne egész nap. De azért nem vészes,mert Oli meg engedékeny.Könnyű rábeszélni,hogy ha elvesz valamit,adja is vissza.Cserébe csak kicsit foglalkozni kell vele! :wink:

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Detti :)
Hu, megint betegek a fiuk?! Gyogyuljanak gyorsan!
Ugyesek voltatok a hetvegi bevasarlassal.
Nalunk is nagy halimadat van, a csajok hetente legalabb 1x kerik is. Ird le te is te recepted, elkelne nalunk is egy kis repertoar bovites. Az en szuleimnel a karacsonyi menu is hagyomanyosan halaszle, tavaly a csajok ugy tomtek, orom volt nezni. :)

A csajok kozott is nagy hatalmi harcok folynak, foleg Reka tepi Emet. Mostmar ott tartok, hogy nem tudom mit csinaljak vele. Szabalyosan kopasztja ot, tegnap is egy nagy csomo haj maradt a kezeben... :cry: Ha nem tepi, akkor veri. Az a baj, hogy nem jottem ra, mi valtja ki nala a dolgot. Van valami otletetek:?: En mar probaltam szep szoval, fegyelmezessel, kiabalassal, de eddig semmi nem hasznalt... :roll:

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi,

Nálunk is ugyanez a helyzet: Bernát üti-veri, fellöki, megcsípi Ambrust :cry:
Meg persze az összes gyereket a bölcsiben...

Állítólag ez a bölcsi miatt van. Új környezet, távol anyától, stb.
Háááát, nem tudom. És azt sem, hogy mi a megoldás. Bár, ha azt mondom neki, hogy azonnal megy fel a szobájába egyedül, ha nem hagyja abba a verekedést, játékdobálást, az szokott segíteni.

Detti

Ja, a receptet majd leírom, de én nem tudom fejből, majd megkérdezem a férjemet.

KépKép
kiliman

Hat, remelem a bolcsivel nem fog romlani a helyzet... mert akkor tuti kopasz lesz Eme, vagy valamelyik kistars a bolcsiben... :roll: A szobaba felkuldes nalunk tuti nem mukodik, ott tok jol elvannak. Eddig az eloszobaba kellett kimenni, es a lepcso legalso fokan ulni, de meg ott is tok jol elszorakoztatjak magukat... :evil:
A receptet varom!

A recepthez meg annyi, hogy bar ez is mezzel van, de nem lesz kifejezetten edes tole a hal... na, majd eldontod kiprobalod-e.

Jobbulast nektek! Mivel foglalkozol?

Gyumolcsos sajttorta? Meg sutni se kell... kremsajtos es joghurtos.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Ez a verekedősdi elég csúnyán hangzik!Érdekes,az enyémek is szokták "nevelni" egymást (főleg Oli),de csak 1-1 popóra vagy kézre ütés.Mostanában előkerült a fakanál,mert én azzal szoktam fenyegetni őket (ez is rossz ötlet!),de azzal is csak 1-1ütés van.Utána viszont szigorúan meg kell simogatni a másikat!Én meg próbálom az ilyesfajta nevelési módszereimet (lásd fenyegetés)elhagyni!

Gyöngyi!
Hú,ezt nem ismerem!Milyen gyümivel készül?Vagy inkább úgy kérdezem: mivel finom?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Gyöngyi!
Angol felsőfokúra, először megpróbálom most a Rigó utcait, az könnyebbnek tűnik, ha sikerül akkor ad egy kis önbizalmat egy nemzetközihez :P
Állás még nincs, bár most a karácsony-vizsgaidőszak miatt épp nem is foglalkozom vele, majd januárban megint nekikezdünk.

Karácsonyi ajándék:
anyunak decemberben van a szülinapja, arra vérnyomásmérőt kap. Én alapból ki nem állhatom ezeket a digitálisakat, de hát tudom, hogy annyira szeretne, hát legyen :?
Karácsonyra meg olajsütőt, mert már régen panaszkodik a régire (amit szintén tőlem kapott már jó sok éve :lol: )
Apukámnak hajnyíró, a régi tönkrement és így meg olyan ritkán jár fodrászhoz hogy ráfér egy új :)
Anyós-após a férjem dolga, többnyire semmi ötlete nincs, mivel nem nagyon találkozunk, fogalmam sincs hogy mit szeretne. Na meg mivel ő sem töri magát, hogy kitaláljon nekünk valamit (mióta ismerem minden évben pulóvert kapunk, az egyéb ünnepkere meg pénzt, hogy vegyünk amit akarunk), szóval én sem töröm magam.
A hugom egy képkeretet kap amit ő nézett ki (vele könnyű, minden évben leadja a rendelést, hogy mit szeretne :D ), bele pedig kinagyíttatok egy képet a lányokról.
A lányok: Csenge mózeskosaras babakocsit, Pepe meg Thomas vidámparkot kap tőlünk, meg kapnak közösen még kisebb dolgokat: ruhát, könyveket. A nagyiktól még nem tudom mi lesz.
A férjemnek egy fotómontázst akarok csináltatni, csak össze kellene szedni hozzá a képeket, CD-re írni, elküldeni... Szóval vagy elkészül időre vagy nem. azért igyekszem :)
Az angol tanáromnak egy tálcát akartam csinálni, de szerintem már nem lesz kész :( Mindig teázunk órán, isteni jó teái vannak :)

Menü: egyelőre fogalmam sincs. Leves vagy fahéjas-szegfűszeges almaleves (kicsi fehérborral :wink: ) vagy rákraguleves. Az én férjem sem szereti az édes husikat, de szerintem lesz narancsos-mandulás pulyka krumplipürével, neki meg valamit még kitalálok, nehogy éhen maradjon :)
Lesz aranygaluska vaníliasodóval, meg valami hal is jó lenne, csak nem ponty, mert anyukám minden évben azt csinál. Szóval a lazacreceptre én is kíváncsi vagyok. :)
Bejglit anyukám készít meg halászlevet, azt én nem szoktam -meg nem is tudok :oops:

Ovi: nagyon jól megy (kopp-kopp), egyáltalán nics sírás, már mondják is hogy kik a barátaik (nem ugyanazok :) ) Mondjuk szeretni még nem szeretik, minden reggel megkérdezik, hogy miért kell megint menni, de mikor ott vagyunk már simán bemennek, mosolyognak.
Januártól szeretném majd otthagyni őket alvásra, majd meglátjuk hogy viselik.
Kérdés: szoktak az óvónéninek, dadusnak ajándékot vinni karácsonyra? A többi anyukát kérdeztem az oviban, közösen biztos, hogy nem veszünk semmit, volt aki azt mondta, hogy ő nem is gondolt rá, volt aki azt hogy majd valami apróságot. De mit? Ti szoktatok (bölcsibe, oviba)?

A férjem most szakvizsgázik a SOTE-n, drukkoljatok! :)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Férjednek megy a drukk :)
Mi szoktunk vinni: kávé, csoki és a fiúk adják át. Más is szokott vinni, de nem mindenki.
Mégyegszer megkérdezem, ha már válaszoltál, bocsi ;): Melyik hotelben voltatok? Ezt is nyerted?

Eri
simones

Lehet mar gratulalni? :D
Az allaskereses miatt csinalod a nyelvvizsgat, vagy csak magadnak? Koszi, az ajandeklistat, tamadt egy otletem az olvasas kozben... :wink: Aranygaluska nalunk is nagyon meno, de nalam karacsonykor kihagyhatatlan a makos guba... a makert egyebkent is odavagyok. :D

En altalaban vegyes bogyossal szoktam, de lehet csak malnaval is... amit szerettek.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Eri!

Bocs, olvastam a kérdést, csak elfelejtettem válaszolni :oops:
Szóval Veszprémtől nem messze voltunk a Szépalma hotelben (nem nyeremény, illetve az, csak nem én nyertem, hanem egy barátnőm, de ő nem tudott elmenni így rám ruházta :D . Amúgy már jó ideje nem játszom, sajna nem érek rá, hiába kérem a Télapót minden évben, hogy szeretnék plusz kát kart és némi pluszórákat a napba, nem hallgat meg :( Biztos nagyon rossz voltam :( :roll: )

http://www.szepalma.hu/index.php?L=hu

Nagyon kedvesek voltak, és tök jó, hogy volt szánkójuk (ráadásul kettő :wink: ), láttam etetőszékeket, van játszószobájuk, lehet videózni, volt kártya, dominó, játékkonyha, építőkocka, autók, babák, szóval elég jól elvoltak a csajok. Még az étteremben is volt egy kosár mesekönyv, ami külön jól jött mert az enyémek képtelenek várni :( Állítólag nyáron lehet biciklit kölcsönözni, vannak felfestett túraútvonalak, lehet lovagolni, bár az inkább nagyobb gyereknek való szerintem.
A wellness rész nem egy nagy szám és amit hiányoltam az egy rendes medence, bár inkább nyáron hiányozna igazán. De amúgy csodás a környék, láttam egy játszóteret is , elég jónak nézett ki, bár közelről nem néztük meg mert minden csupa hó volt.

Gyöngyi!

Á, a szakvizsga nem egy vizsga, az egy hét :D Szóval pénteken jön haza, akkor kiderül. Be vannak osztva osztályra, műtőbe, egész héten kérdezgeti őket akihez épp kerültek, meg menni kell asszisztálni, ha kiírják operálni, aztán van egy "elméleti" gyakvizsga műtéttechnikából, gyakorlati dolgokból, meg van egy elméleti vizsga a végén, tételeket kell húzni ált. seb, spec. seb. és trauma témakörökből. Csak szívsebet ne húzzon... :roll:

A nyelvvizsga eleinte álláskeresés miatt indult, de aztán kiderült, hogy angol nyelvterületen nem sok esélyünk van (Anglia nem éri meg, Ausztráliába és az USA-ba meg nem fogadják el a diplomát, honosíttatni kell, nagy macera, semmi kedvem nekikezdeni újra az egésznek :( Szóval így maradt valami EU állam, így böktünk rá a térképre, hogy akkor kezdjük Svédországgal :lol: Szóval már annyira nem kell a nyelvvizsga, őket nem érdekli, hogy milyen papírom van angolból, csak tudjak kommunikálni. De ha már tanultam akkor csak csinálok egy papírt, valamire csak jó lesz. Svédül kell megtanulni, már töltöttem le néhány tankönyvet :) (Pedig még pap sem vagyok, mégis holtig tanulok :( )

Jó éjt, késő van.
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Hú,ez azért elég töménynek hangzik,amit a férjed végigcsinál a héten!Még jó,hogy kari előtt van! :) Hát te sem unatkozol,azt látom!!!Ahelyett,hogy bedobtad volna a lányokat egész napra oviba,te meg mennél csavarogni, vásárolgatni, pletykálkodni... :wink: :lol:
Ovi:szerintem valami apróságnak tuti örülnek az óvonénik+a a dadus.Mi annak idején vittünk!Édesség,kávé,apró mütyür (pl.:méhviasz gyertya ).Volt akinek mi készítettük,mert tudtuk,hogy értékelni fogja. Volt olyan,aki boltit kapott!Ha már van annyi infótok,akkor érdemes személyre szabottan ajándékozni!

Gyöngyi!
Kösz!Ez az én bajom!Minden valamirevaló süti apró magvas,bogyó piros gyümivel finom!Arra meg allergiásak a fiúk!Próbáltam én már a joghurotsokat almával,banánnal,barackkal!Olyan ízetlenek,még akkor is ha teszek bele meggyet.Mert attól meg nagyon savanykás lesz.
Ugyhogy ez is kilőve!

Edit

Kép

Kép
edit73

Akkor mennek a drukkok! ;) Irorszagon nem gondolkoztatok? Ott is keresnek orvosokat tuti, bar Skandinavia gyerekekkel szerintem egy alom... mi is azert jottunk ide...

Ereztem en, hogy a bogyosok nem lesznek nyerok. :? Egyebkent a magok nem kerulnek bele a sutibe, mert meg kell fozni a gyumit es szitan attorni, pure szeru massza lesz belole. Lehet citrommal is, de azt nem tudom mennyire komalnak a fiuk... Amerikai sajttorta? Az csak kremsajtos, nem kell hozza gyumolcs, viszont sutni kell. Vagy panna cotta? Tobb most nem jut eszembe, majd gondolkozok hatha...

Van valakinek keznel otthon mezeskalacs fuszerkeverek? Kb. mik vannak benne? Szegfuszeg, kardamom, fahej, szerencsendio, gyomber, reszelt citromhej???

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Soha, de soha nem gondoltam volna, ha az ikrek elkezdenek oviba járni, azonnal ilyen szinten lekötöm magam. :shock:
Valamint, annyira fura, de ha itthon vannak, annyira vágyunk egymás társaságára, hogy minden más megszűnik olyankor pl..ez a topic is.
De, ez így nagyon jó, így remélem nem tűntem panaszkodósnak.

A Thomas DVD-et kíirtam, kinek mi kell, Lászlókám ( ha szabaddá hagyom a gépet), neki fog állni.
Gyöngyi, nekünk csak 48 rész van meg, plussz a hosszú. Most nincs erőm összeírni mindet ( bocsi), pedig jó lenne egyeztetni.
A Hunyor majort megnézetem Lacival.
Ha nem is a topicban, de priviben megírnád a forrás oldalt, mármint ahonnan letöltöd, arra gondoltam. köszi.
A Flavin Kids lekvár 7.500.- ft. Ez az egy üveg 1 havi adag a kettő picinek. Tartósító szer és színezék mentes, a vitaminokat leírjam?
Nekünk nagyon bejött.

karácsonyi ajándékok:

Megvannak. A picik kapnak 1-1 doboz lego duplo-t. Zsombi a Thomast, Zsófi pedig a Téli palota hercegnőt. Kapnak még Zsombi: rendőr autó szett, lego duplo-ból a rendőr szettet, Edward vonatot, lego duplo építő kockát alaplappal, puzzle ( természetesen Thomas-os) , matchbox szett. Közösen egy trambulint. Zsófi még: hercennős hintó, pony hintó szett, fésűlködő asztal székkel, Barbi-s puzzle, mikrofon készlet, Emily vonat. Kapnak még ruhát. Kristóf: hordozható CD lejátszót, fülhallgató szett, joystik ( így kell írni ?), focilabdát, meg ruhákat, mert kinőtt mindent.
Ezt persze a közeli rokonságtól összegezve.
Anyukámnak: fürdőköntös, Apukámnak: Bőr bortartó, meg valamilyen furó készlet, ezt nem tudom pontosan, Laci intézte).
nagyszülők pedig ajándék kosár.
Röviden ennyi.
Lászlókám meglepi, mert ő is olvas bennünket, s hamarabb megtudná, mint kellene.
:wink:

Gyöngyi!

A Lazacot kifogom próbálni, nagyon fincsi így leírva is. A halat meg különösen szeretjük. Eddig Ponty-ot gondoltam eszterházy módra.
De, olyan szerencsés vagyok, hogy csak szenteste kell főznöm, többi nap vendégségbe megyünk.
A verekedést kinövik. Életkori dolog. Nálunk is Zsombi állandóan macerálta Zsófit, aztán most meg nem tudnak meglenni egymás nélkül, állandóan puszi, szeretgetés. Valszeg kinőtte, mert másra nem tudom vonatkoztatni.

Ditke!

Drukk párodnak! Hihetetlen mennyit képzitek magatokat!!! Én is elkezdtem angolozni, mert csomó mindent tudtam, de soha nem tanultam. Németes voltam. Én is csupán azért, hogy rendszerezzem ami bennem van, ill. jó lenne egy papír róla. Persze nekem nem felsőfok.

Még jövök, most indulom kell, akinek nem írtam , bocsi.

Szereti valaki a kézilabdát? Nézitek a vb-t??

Meme
szinta

Gyöngyi!
Fiók elő, mézessüteményfűszer ki, diktálom: fahéj, szerencsendió, koriander, édeskömény, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, csilllagánizs, bors, kardamon.

Meme!
Igen, mi nagy kézi fun-ok vagyunk. Ma is várjuk már a meccset. A párom ha drukkol, akkor néha elfelejti, hogy mi van körülötte, így már az Ikrek is lelkes drukkolók! Azt hiszem ilyen még nálunk a vizilabda is.

Edit!
Valahol valszeg elakadtam, de nem tudom pontosan, hogy milyen sütit is keresel? Olyat amiben nincsen aprómagvas gyümi és még mi? Csak azért kérdem, hátha tudok valamit javasolni! Milyen jellegű legyen? Torta? Desszert? Apró?

Na megyek, Vikóka

UI. Brigiről tud valaki valamit? Olyan rég volt már...

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka!

Gondolom, most repedt meg a ház fala párod szurkolása közben... :cry:
Reméljük összekapják magukat a csajok, csak egy rövid zárlat volt...

Brigiről nem tudok, mi lehet vele??????

Meme
szinta

Sziasztok,

Gyöngyi,

Nem felejtettem el a lazacos receptet, csak majd a férjemnek itt kell ülnie mellettem, amikor írom, mert én nem ismerem. Azt tudom, hogy tejszínes és nagyon finom és nagyon egyszerű.

Meme,

köszi majd a dvd-t, várjuk nagyon!

Ditke,

Hogy van mindenhez ennyi energiátok????? Számomra teljesen érthetetlen :? Nyelvet tanulni, egyetem, két gyerek... Amióta gyerekeim vannak nem tanultam semmit :( ÚGy terveztem, hogy majd újra elkezdem a spanyolt ,és megcsinálom legalább a középfokút, de egyszerűen nincs rá időm - és energiám se :( A második diplomámat is úgy csináltam, hogy terhes voltam, és már azt se bírtam annyira... A nyelvizsgádhoz szorítok (nekem van felsőfokúm angolból, de hát a tudásom a papírhoz képest elég gyér már)!!!

Ma itthon voltam a kölkökkel, mert még egy kicsit betegnek ítéltem őket, de azt hittem, hogy megőrülök :twisted: Komolyan mondom: én úgy örülök, hogy bölcsiben vannak! Bernát egész nap hisztis volt :( Ambrus meg olyan cuki, azt mondta, hogy ne sírj anya :D Mert hát idági jutottam :cry:

Nálunk a gyerekek karácsonyi ajándéka kipipálva: kapnak egy-egy Bruder jeepet, egy lego 4971-et, egy gyöngyfűzögetőt, egy boribont meg egy babócát. Ezeket tőlünk. Aztán lesz még diavetítő, Lego dupló 500 db-os alapkészlet, autópálya, ilyen-olyan kisautók, egy mesekép festés a szobájuk falára, ruha, stb.
Anyukámnak vettem Bécsben egy tök jó felsőt, húgom vásárlási utalványt, az öcsém könyvet kap. Az én családom többi részét anyukám intézi.
K. családjának még nincs meg semmi, csak gondolatban, de az ottani gyerekeknek már megrendeltük az ajándékokat.
K. nagyon jó dolgokat fog tőlem kapni :lol:

ja, és van egy nagyon fini tejszínes ananásztorta receptem, főzés nélküli, nagyon könnyű, ha valakit érdekel, leírom

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Olvaslak Titeket. Nincs semmi bajunk. (az én agyamon kívül) Aranyosak vagytok, hogy hiányoltok. De mivel jó dolgokról nem tudok írni, rosszakról meg nem akarok, így marad az olvasás.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Meme

Én is szeretnék Thomas új részeket, ha Lacid ráér. :D Én is intézem már a tornát neked!

Zsófi mindig ilyen lányos játékokkal játszott? Niki totál autós, baba kb 10 percre köti le, autó, vonat, Thomas, Verdák minden mennyiségben. :shock: Még a Thomasos, Bob the builderes cuccokat is leirigyli Dávidról. Azért várom már, hogy kicsit lányosabb legyen. Te tettél ezért külön valamit?

Az is jó, hogy szeretik egymást, azt is várom már, hogy jobban ki tudják mutatni hogy szeretik egymást.

Gyöngyi

Hunyor majort én az Mp3 portál.hu-n láttam, keress rá. Az engem is érdeklene, hogy honnan töltögetsz. Én most a Noddy karácsonyos részt szedtem nekik le, totál odavannak érte! :D

Miért jó Skandinávia gyerekekkel?

Ditke

Drukk a férjednek!

Edit

Kávés se lehet v maláta? Mert pl a Tiramisu is elég jó. Vagy valamilyen almás torta? Sütőtökös?
Ja, én tavaly csináltam gyerek-Tiramisut: babapiskóta gyümölcslébe áztatva, mascarpone meg vmilyen gyümölcsös bébiétellel összekeverve (asszen banános valamilyen Hipp), rétegezve. Sógornőm szerint finomabb volt az igazinál. :wink:

Detti

Jobbulást a fiúknak!

Cat

Pedig az a barackos-tejszínes stb-s husi irtó jól hangzik. Leírod a receptet? Én imádom az ilyesmiket.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Gyöngyi :)
Ez a lazac recept nagyon jól hangzik, szerintem ezt csinálom, filézett lazacból. Tavaly tejszínes citromos volt, de most újítani akarok. :D

Drukkolok a férjednek, és megemelem a kalapomat, hogy így tudsz tanulni, ilyen törekvéseid vannak. Bevallom nekem a fiúk és a munka mellett semmi energiám nincs tanulni. :oops: Pedig egy magasabb szintű nyelvtudás vagy egy másoddiploma rámférne.

Télapóra megkapták a fiúk a karácsonyi Noddyt, most az a sláger. Én kicsit hibbant vagyok, mert én a bolti dvd-ket szeretem, amiben van kép stb. Mondjuk manapság már 990 Ft-ért adják őket, így azért megveszem nekik. Karácsonyra is kapnak 3 Sam a tűzoltót, meg néhány Thomast a rokonságtól. Egyszerűen nem tudtam nekik mit kitalálni, ami nem marha nagy érték, és a rokonsággal meg lehet vetetni.

Recept: baromi egyszerű. Csirkemell vagy pulykamell filét enyhén fűszerezünk, és tepsibe fektetjük vékony szeletekben, kis olajjal meglocsoljuk. Mindegyikre egy olyan konzerv felezett barackot teszek, és az egészet megszórom bryndza túróval, és felöntöm tejszínnel. Lehet bolondítani bacon kockákkal, én tettem bele, különösen finom lesz tőle, csak vigyázni kell, mert elég sós, akkor a húst nem szabad csak zöldfűszerezni. Alufóliával lefedve 200 fokon sütöm légkeveréssel, majd leveszem az alufóliát és megpirítom a tetejét. Rizzsel tálalom. A bryndzából és a tejszínből lesz egy krémes szósz, ami nagyon finom a barackkal. (a fiúknak :lol: :lol: ).

Judyttal beszéltem, Atika megint köhög, így a nagyinál vannak, Judyt meg állandóan túlórázik, mint én. :cry: :cry: A fiúkat most én is itthon tartom a bébiszittyóval 2-3 napig, mert nagyon köhögnek, és nem akarom, hogy karácsonyig benyaljanak egy komolyabb bacit. Minden karácsonykor és szülinapon eddig betegek voltunk, pedig év közben alig betegek. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Lilla!
Leírod nekem pontosanhogyan csináltad a gyerek változatot?Még sosem csináltam tiramisut,csak ettem!De az igazi nagyon finom!Ezt a gyerek változtot meg kipróbálnám.Persze csak malátával,mert a kávét nem kockáztatnám meg!

Brigi!
Azért ha úgy érzed,szükséged van rá,nyugodtan öntsd ki a lelked!Tudod,itt panaszkodni is bátran lehet!!!!

Vikóka!
Olyat keresek,amiben se kakaó,se mák,se olajos magvak (dió,pisztácis,mandula stb.),se méz,se apró magvas gyümi nincs!És persze édes!Mert sós,sajtos receptem van!Jellegében mindegy,lehet torta,lehet apró,bármi.

Gyöngyi!
Hát?Citromos?Még sose próbáltam!Lehet,hogy nyerő lenne?A citromot szeretik!A sima sajtossal csak az a gondom,hogy nem édes!Én meg most olyat keresnék!De köszi a sok ötletet!
Ha van egy kis időd,leírnád nekem azért a citromosnak a receptjét!!!Hátha megpróbálom!

Meme!
Örülök,hogy így élvezitek ezt az időszakot!Ki is kell használni minden percét,mert -te már tudod- a suli már zaklatottabb lesz!

Cat!
Jobbulást nektek és Judytéknak is!!!

Nyugodalmas estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Túrós mehet?

Cat
Kép
cateye

Vikoka :)
Koszi, koszi. Persze nem kaptam mindent, de ez mar egy ilyen mezes lesz. ;)

Meme :)
DVD es lekvarugyben irok...
Hat, remelem igazad lesz, es kinovik... mindenesetre mar nagyon varom... :roll:
Ponty Eszterhazy modra? Az melyik valtozat? Az etelek nevei nem mindig mennek nekem...

Turelmesen varom a receptet... Amig otthon leszunk, addig ugyse fozok, de januarban legkesobb bevasalom rajtad! :lol:
Bolcsivel kapcsolatban maximalisan megertelek, en is alig varom mar hogy a csajok elkezdjek, en vegre munkat talaljak es elkezdjek dolgozni... mar total megzavarodok itt a 4 fal kozott...

Koszi, pont azok a Hunyor major reszek vannak meg. Nalunk Noddy meg nem megy, sot Thomas se, a hazafele utra tartogatom... meg van 1-2 karacsonyi mese (Eperke karacsonya, Harom kiralyok), ezeket is akkor fogom elovezetni... Valamivel ki kell tolteni a 14 orat... meg ugyanennyit visszafele. :roll:
Hogy miert jo Skandinavia gyerekekkel... abszolut gyerekkozpontu a tarsadalom. Komolyan, siman el tudok menni a hivatalba vagy a bankba veluk, mindenhol fel vannak keszulve a gyerekekre. A bankba kifejezetten szeretnek jarni, mert ott van jegesmedves lego... Eddig 1x voltunk etteremben, bar kellett vagy fel orat varni a kajara, de a csajok addig is tok jol elvoltak. Eloszor hoztak nekik 1-1 lufit, aztan zsirkretakat es papirt amire rajzolhatnak, plussz 1-1 plussallatot. Persze nem tudom mindenhol igy van-e, de nekunk eddig pozitiv tapasztalataink voltak. Na, azert itt sem fenekig tejfel minden... a burokraciaval itt is meg kell kuzdeni. Ez most igy eleg zavaros volt, bocsi.

Remelem nektek is izleni fog. A pac kb. 4 nagyobb szelethez elegendo. Jobbulast Judyteknak!
A mezes tesztaja mar bent csucsul a hutoben, a lanyok mar nagyon varjak a sutogetest... itt gyakoroltak egesz nap hogy fogjak nyujtani a sodrofajukkal a tesztat. :P

Eloszedem a receptet es atkuldom neked!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Itt ertelmesebben leirjak azt, amit en probaltam fentebb elmagyarazni...

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi

hmmm.... lehet, hogy nyáron meglátogatunk? :wink: Jól hangzik, de én továbbra is meleg-ország párti vagyok. :D

Pesten is lesztek Karácsonykor? Vagy már meg se próbáljunk összehozni egy talit? :?

Te honnan töltögetsz meséket?

Micimackót néznek a csajok? Nálunk most az jön be nagyon, ami hosszabb is. A Karácsonyos és a Zelefántos a kedvenc, de a többi is jöhet. Az legalább 1 óra nyugi. :wink: Ezek szerint van a kocsitokban DVD lejátszó? Én is szeretnék, néha jól jönne, főleg nyáron.

Nem éjjel akartok jönni? Úgy azért könnyebben túlélik a 14 órát....

Edit

Tiramisu: a gyerekváltozat annyi, amit írtam, abban nincs semmilyen kávé. De a felnőttváltozatot is meg tudod csinálni malátával.

Recept: 4 tojás, 3 csomag vaniliás cukor, + cukor izlés szerint; 50 dkg mascarpone, babapiskóta, kávé (maláta)

tojássárgáját cukorral, vaniliásc-val habosra vered, hozzáadod a mascarpone-t. A recept ír némi piát (konyakot, de én rummal szoktam) is bele. Ez elhagyható, vagy rakhatsz helyette bele aromát is. Az enyémek lehet, hogy már ettek piás változatot- nem rúgtak be tőle. :wink:
A tojásfehérjét kemény habbá vered és lazán a krémbe forgatod.

A bbpiskóta áztatásához csinálni kell kávét, jó sokat és jó meleget, mert úgy szívja jól be. Ebbe is mehet pia.

Beáztatod a piskótákat, majd egy tálba lerakod sorban, szorosan egymás mellé. Ráöntesz egy adag krémet, majd újra áztatott piskóta, majd krém, amíg el nem fogy. Tetjén krém legyen mindenképp. Ezt kellene elvileg megszórni cukrozatlan kakaóporral....

Én a helyedben a fiúknak inkább a gyümölcsös (bébiételes) változatot csinálnám, abban tuti semmi olyan nincs és fincsi is.

Cat

Köszi a receptet! Tuti kipróbálom!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!
Ezt a változatot ismerem én is!Na de a gyerek tiramisuban hova teszed a bébiételt?Abba áztatod a babapiskótát?Vagy azt nem is áztatod semmibe? Én tuti pia nélkül fogom csinálni,mert nem akarok kockáztatni!!Semmi olyat nem ehetnek a fiúk,amire esetleg allergiásak lehetnének (újdonság -így egy csöpp pia is -kilőve)
Azt gondoltam,hogy Maci kávéba áztatom be a babapiskótát.Csak még meg kell néznem pontosan,hogy mi van benne,mert az élelmiszerek elég csalókák tudnak lenni. (karamellás pudingban kakaó! vagy vajkaramellás szaloncukorban is találtam olyat,amiben van kakaó)

Gyöngyi!
Várom!
Azért ez a gyerekközpontúság szupi lehet.Én még csak egyszer találkoztam olyan étteremmel Mo-n,ahol volt papír+színes ceruza.Igaz,már itt sem ritka az etetőszék (na a három még igen! :lol: ) meg a pelenkázó a mosdóban (bár csak a nőiben!).Néhol van kis játszótér a szabadban.D ez a legtöbb!Bankban,postán stb. meg ne is keresse az ember.Sőt!Tök furán néznek rám,ha bemegyek valahova velük ügyetintézni!!! :roll:

Cat!
Jöhet túrós is!Az mindig kelendő szokott lenni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit

gyerek-Tiramisu: babapiskóta gyümölcslébe áztatva, mascarpone meg vmilyen gyümölcsös bébiétellel összekeverve (asszen banános valamilyen Hipp), rétegezve.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

ja és a mascarponét a gyümin kívül még tejszínhabbal kevertem össze, de tojásfehérjével is lehet.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Hü, ezek a receptek, máris csorog a nyálam!!!! Már alig várom, hogy én is főzhessek valamit:)

Gyöngyi, ez a Dánia istenien hangzik!

Mi se járunk bölcsibe, de már jobban vagyunk, jövő héten már viszem őket. Tegnapelőtt beszéltem a bölcsis néninkkel, és a 15 fős csoportból 1 (azaz egy) gyerek volt ott!!!! Szóval ez ám a járvány.

(Már nem tudom ki kérdezte, jelenleg egy gerinckórház rehabilitációs részén dolgozom.)

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke, de jó hogy téged is látni :)

Csajok, leszakvizsgázott a férjuram :) :) :), köszi a drukkot, tök jól sikerült :)

Jó ,neki, én még ki tudja mikor fogok :(

A tanulással egyébként úgy vagyok, hogy szeretek tanulni :oops: , csak az a rossz, hogy most nincs rá időm. Bár egy barátnőm szerint én meg is halnék ha nem lenne mindig egy tucat dolog amire épp nincs időm és nem versenyeznék folyton az idővel :lol: Lehet, hogy igaza van, mert amint közeledik a vége valaminek már azon töröm a fejem, hogy mibe kezdjek bele: épp ez a barátnőm kérdezte, hogy ha most tavasszal úgyis végzek a joggal akkor nem lenne kedvem vele járni szeptembertől angol-magyar szakfordítóira? Hát, nem mondtam egyből nemet, még gondolkozom :lol: Bár az angol nyelvvizsgámról csak ti tudtok, még a tanáromnak sem árultam el hogy megyek, ha sikerül majd megmondom, de nem szeretném azt mindt a német középfokúm előtt: Azt mondta a tanárom, hogy megeszi a kalapját ha nekem sikerül a nyelvvizsga. Mikor megkaptam a papírt felhívtam, hogy "Jó étvágyat! :lol:
Bár tény, hogy akkor sem tudtam sokat németül, azóta meg azt a keveset is elfelejettem :oops: De szerintem olyan ronda nyelv, utáltam tanulni :( (Bocs a németesektől :oops: )

Ditke
ditke62

Kedves Édesnyák!

A napokban sok-sok karácsonyi zenével gazdagszik a www.pszichologia.multiply.com oldal. Lesz hangszerrel játszott zene, lesz magyar nyelvű és angol nyelven is – kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A feltöltött zenék listáját itt is megtaláljátok az „Érdekességek” menüpont alatt: www.pszichologia.mlap.hu Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok. Természetesen a tanácsadás lehetősége a továbbiakban is fennáll.

Barátsággal, Nisreen
nisreen

Sziasztok!

Én is vagyok, csak nincs netünk. Illetve csak néha....Elromlott a router egyik kimenete, ahova mi vagyunk bedugva. Nagynénéméktől van internet, akik az utca másik oldalán laknak. Időnként, amikor nem kell nekik bedugja ami gépünket. Már nem tudom kinek mit akartam írni, csak amikor elolvastam....

Karácsonyi menüvel szerencsés helyzetben vagyok, ugyanis nem kell főznöm, de megmondom őszintén nem is tudom, hogy mikor..... én totál kész vagyok a fiúktól. Most érzem azt, hogy a legnehezebb időszakban vagyunk, persze az első 3 hónap kivételével, mert az is brutál volt. Annyira elevenek és aktívak, hogy alig birok velük. Igazándiból az borít ki a legjobban, hogy folyton veszekednek, de úgy képzeljétek el, hogy minden játékon. És ha nem ülök ott mellettük, akkor harapják, marják, lökdösik egymást. Ettől teljesen kivagyok.
Szóval nem kell főznöm, mert szenteste az egész család (az én oldalam) a nagynénémnél van, mióta az eszemet tudom. Illetve régen, gyerekkoromban a nagyimnál voltunk, de ő már nem bírja erővel, így a nagynéném vette át a vendéglátó szerepet. 25-én anyósnál vagyunk, 26-án talán otthon, de még nem tudom.

Család ajándékát nem írhatom le, mert anyum + hugom + párom szokta olvasni a fórumot. De a többség könyvet kap. Teljesen ötletszegény vagyok, mindenkinek megvan mindene. Szerintem a könyv a legjobb ajándék, legalábbis én annak örülök a legjobban. Még a páromnak nem tudom mit vegyek....

Ditke!
Gratulálok a férjednek! Nagyon ügyesek és kitartóak vagytok mindketten. Én lusta dög vagyok.... :oops:

Gyöngyi!
Emlékszem amikor a vezetésről beszéltünk.... Itthon kezdtél vezetni vagy kint Dániában?
Múlt hétvégén is gyakoroltam. Hát..... nem is tudom....életveszélyes vagyok! De majd belejövök! Detti! Szeretnék én is autófüggő lenni!!!!! Szóval irigylek minden bátor vezetni tudót!!! De lassan én is az leszek.

Meme!
Engem érdekelne a Flavin lekvár, de hogy tudnám átvenni? Messze vagytok?

Mennem kell, felébredtek a gyerekek...most anyuméknál vagyok.

Kata

Kép
kateduo

Elfelejtettem, nálunk karácsonykor a halászlé az elmaradhatatlan..., bár én csak a levét eszem....

Kata

Kép
kateduo

Ditke,

gratulálok a férjednek!!! Nagy dolog ez!
Én is szeretek tanulni... miért raktál ilyen pirulós figurát az írásodba..? Különben betokosodok, úgy érzem. Mikor picik voltak még és csak velük foglalkoztam, úgy éreztem, leépülök, szóval amint tudtam elkezdtem újra tanulni én is.. szégyellem magam, de nekem kell valami felnőtt elfoglaltság a gyerekek mellé.
De így h dolgozom már szebb az élet:)

Detti, :)
engem érdekelne a tejszínes ananászos tortarecept. Leírnád légyszi?

Cat,

ez a mázeskalács puha, ehető? Már úgy értem, azonnal, vagy várni kell vele pár napot..?
Mivel díszíted, vagy semmit nem raksz rá?
Köszi:) (egy kezdő)

Csuda szép így hóval borítva minden. Bár 1 hét múlva is ilyen lenne!!
Megjárattuk a 3 hóembert kint, hát mókásak a piros orrukkal, ahogy ropogtatják a havat! Benit meg akartam hógolyózni, és teljesen tipikusan beledobtam a szájába..:( egy életre elment a kedve szegényemnek. :( amúgy is olyan nyüzi, csak fogja apa kezét és bandukol, míg a lányok szaladoznak.

Kép
nettke

Nettke,

Az ananászos torta roppant egyszerű:

1 konzerv ananász
1 Horváth Rozi-féle zselatin (én csak ezzel szeretem csinálni)
20 dkg cukor
4 tojás
4 dl tejszín

Elkészítése:

A konzerv ananász levét a zselatinnal fel kell forralni, majd pedig ki kell hűteni. A cukrot és a tojást össze kell keverni, majd a tejszínnel felönteni, majd az egészet egybe kell tenni, és még az ananászokat is bele kell szórni.
Egy mélyebb tálat (jénait vagy akár egy műanyagot) folpakkal ki kell bélelni, és az egész kotyvalékot bele kell önteni. Egy éjszakára hűtőbe vele, másnap már fogyasztható.
Az eredeti recept szerint ki kell fordítani a tálból, de én nem szoktam.
Tényleg nagyon finom és egyszerű.

Gyöngyi,

Itt meg a lazac recept:

Hozzávalók:

lazac, főzőtejszín, kapor és bors. Ennyi.
A tejszínben el kell keverni a kaprot, és ezzel kell leönteni a lazacot. A tetejére őrölt borsot érdemes szórni, és sütőben kell megsütni.
Én nagyon szeretem.

Mi még mindig nem tudjuk, hogy mi lesz a menü karácsonykor :(

Detti

KépKép
kiliman

Már rég raktam fel képeket, így gondoltam majd most.

A hétvége a tél örömeiről szólt, volt szánkózás, hóemberépítés, forraltborozás (nem a Lurkóknak!), sütőtöksütés...

Képekben az elmúlt hetek eseményei:
Kép Bence rajzol a Télapónak

Kép A névnapos Luca

Kép Ajándékok!?

Kép Szánkópróba szárazon

Kép Szánkópróba élesben

Amúgy minden OK (gyorsan lekopogom), holnap még utoljára nekifutok, hogy Jézuskát játszak...

Szép hetet Mindenkinek! Békés készülődést az Ünnepre!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Detti! Hiába, akik majdnem egyszerre szülnek, azok egyszerre is írnak!!! ;-)

Viki

KépKép
vikóka

A mézeskalács rögtön puha lesz. Én semmivel sem szoktam dísziteni, de ha akarod akkor lehet cukorkával, cukormázzal egyéb dologgal.
Idén nem sütök, mert nincs időm, csak cukrászdából rendeltem.
:oops:

Ma úgy jött haza Samu, hogy" Anya ma Sári volt a barátom. Olyan ügyes volt, hogy meg is öleltem." :lol: :lol:

Hazahozták a csoportképet is. Nem semmi mags Sári, szerintem magasabb mint a fiúk!!!!

Kata :)
Én is ötlettelen és időhiányban szenvedő voltam idén ajándékok terén. Viszont pont szombaton a Corában voltunk amikor bemondták, hogy Vámos Miklós dedikálja az új könyvét délután 4-től, így mindjárt vettünk 2 példányt és dedikáltattuk a családtagoknak. Na legalább ez összejött. :D Zoli ajándékát nem írom be ide, mert lehet beleolvas, de ugyanaz mint Lilla ajándéka Robinak. :wink: :D

Vikóka :)
Nagyon jók a képek! Bence ilyen szépen le tudja írni, hogy Télapó? :lol: :lol:
Mi is szánkóztunk a hétvégén baromira élvezték a fiúk, eshetne még hétvégére jó sok hó. Csak egész kicsi hóembert tudtunk építeni, és az én fiaim azt hiszik, hogy ilyen egy hóember. :lol:

Mi is jártunk a Vörösmartí téren sült gesztenyézni, forralt borozni. a fiúknak is tetszett, nagyon hangulatos volt.

Dobok fel képet:
Kép

Kép

Kép

Nagypapával:

Kép

Cat
Kép
cateye

mi is szánkóztunk.... :D Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Köszi Detti,

csak még egy kérdés: tejszínt felvered habbá, vagy csak úgy folyósan öntöd egybe?

Cat,

Nati és Sári itt nyúz, hogy Olit és Samut akar nézni.. meglátták a fotókat :) Igen, Sárika asszem csak Bencénél kisebb a bölcsiben, anyja lánya :)
édes ez a szöveg, hogy ő volt a barátnőm ma :P
nekem sajnos nem mesélnek semmit még,. hogy mi volt ma...

Kép
nettke

Sziasztok!

Jó rég nem írtam, mert semmire nincs időm. Azért olvasgatni szoktam. Pedig csak 4 órában dolgozom, meg ugye itt van a vizsgaidőszak, szóval....
Most jól átszerveztem a munkaidőmet, úgyhogy hétvége előtt már el is utazunk. Tehát most nagyon boldog karácsonyt kívánok mindannyiatoknak, és remélem, hogy mindenkinek azt hoz az angyal, amire legjobban vágyik. Leginkább szeretetet.

A fiúk jól vannak, én már bánom, hogy ennyi féle dolgot összevásároltunk nekik karácsonyra. Mert a mikulásból kiindulva ők pár apróságnak is ugyanúgy tudnak örülni, sőt, épp az apró dolgok tetszettek leginkább.

Én főzni nem tudok és nem is szeretek (bár a kettő összefügg), így ha megtehetem, nem is főzök. Sütni mindig szoktam, elsősorban bejglit, illetve még valami egyszerűt.

25-én jövünk haza, majd beszámolok, hogy milyen volt.

Kívánunk mindenkinek áldott, békés karácsonyt!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Kata,
mivel Meméék igencsak nem laknak közel Bpesthez, gondoltam szólok, hogy végre nekem is sikerült Flavin kidset beszerezni, itt a csömöri baba-mama klubban van egy lány, aki foglalkozik vele, ha gondolod rendelek egyet! (7.500.-)

Lányok,
nekem is van egy lazacos receptem, nem mondom, hogy olyan baromi egyszerű, viszont tényleg állati finom, és különleges. Floyd féle recept! :D Én már 3x csináltam, mindig óriási sikert aratott, most 26-án fogom megcsinálni anyukáméknak.
Rétestésztában sült lazac kandírozott gyömbérrel, mazsolával, zöldcitrommal töltve. Naaa, érdekel valakit? :lol:

Múlt héten itt volt nálunk nővérem a két gyerkőccel, volt nagy pörgés, nem is volt időm semmire. Így, habár az ajándékok megvannak, még alig van karácsonyi hangulat. Díszítenem kéne a házat egy kicsit, hangolódni, stb.. :oops:
Sütögetni, bevonni a csajokat.
Zsófin totál ki vagyok akadva, hogy mennyi mindent bír utánunk mondani, nagyon szeretne már beszélni, meg is tesz mindent!
Imádják a mesekönyveiket, leülnek, lapozgatják, folyton mutatni kell nekik a képeket, hozzák, hogy mondjam, de Zsófi már maga is "olvas", amit felismer képet, és ismeri a szót, azt fennhangon mondja. :lol:

Annamari,
akkor nektek is boldog ünnepeket, és jó utat kívánok!

jó éjt!

Kép
baba888

Sziasztok.

Nem akarok zavarni benneteket, csak megígértem, hogy fogok jelentkezni...

Ma voltun uh-n, babákkal minden a legnagyobb rendben. :D :D

Egyik baba meg is mutatta magát, szépen beterpesztett és láttuk, hogy kisfiú, de mire majdnem sikerült lefényképezni, gyorsan össze is szorította a lábait.
Többiek még szégyenlősebbek voltak, egyikük a köldökzsinórt is beszorította a lábai közé...

Képzeljétek, most születtek a kórházban hármasikrek a 36. héten, átlag 2200g-al. Hihetetlen...
Úgyhogy újabb pozitív példa van előttem Editen és Anetten kívül.
Sajnos fekvés, fekvés és fekvés, de ha ezt kell tennem a babákért, hát örömmel...

Sajnos már most olyan káosz van bent, hogy hol csak egy buksi és pocak, vagy egy kéz és láb látszik. Nem tudott a dokim jó képet csinálni.
Kaptunk kettőt, de azon is két buksi és egy pocak, valamint néhány végtag látszódik csak.
:lol: :lol:
Ha sikerül bescannelnem, majd megmutatom nektek, de tényleg nem nagy élmény... Ma vagyunk 15 hetesek.

Edit:
Kezdem érteni, mit jelent az, hogy most jön a szebbik, de nehezebbik része...

Remélem mindenki jól van, és nem vagytok betegek.

További szép napot mindenkinek:

Ancsa
anches

Sziasztok!

Ancsa!
De jó,hogy minden rendben!!!Szuper!Méreteket mondott a doki? A képek nálunk is ilyenek voltak mindig!!!De azért eltettük emlékbe!Ők már nem fognak mindhárman ráférni egyszerre az uh felvételre! :wink: :lol:
Látod,mennyi embernek sikerül kihordani és szép nagy súllyal megszülni 3babát!!!Hidd el,neked is menni fog!!!Csak pozitív gondolatok!!!És próbáld élvezni ezeket a napokat,mert többet ilyet nem élhetsz át,igaz?Mindig erre gondolj!Én még most sem hiszem el,hogy már 2,5évesek múltak!Annyi minden van már mögöttünk!A karácsony szuper alkalom az emlékezésre,beszélgetésre,nosztalgiázásra!Tedd te is ezt és élvezd,hogy most mindenki titeket kényeztet!!! :lol: (a babák születése után ugláhatsz te eleget! :roll: :wink: )

Annamari!
Békés ünnepeket nektek is és majd jelentkezz!!!

Baba!
Én kérném azt a receptet!Szerintem apának bejönne!

Gyöngyi!
Köszi,megkaptam a receptet!Ki fogom próbálni a gyümis változatot.De nem most,hanem apa szülinapjára csinálom meg januárban.

Edit

Kép

Kép
edit73

Szia Ancsa,

de örülök, hogy minden rendben, és ilyen jól megmutatkozott legalább 1 kisfiad :D
Nagyon klassz lehetett élőben nézni őket... ez erőt ad, ugye?
AFP következik, ha jól emlékszem. Kérlek, ne izgasd magad rajta, valószínű úgyse lesz jó, ez borítékolható. Az UH a fontos, az a lényeg h ott minden rendben!!!

Annamari,
jó utat nektek, és boldog karácsonyt!!!

Kép
nettke

Sziasztok.

Edit:
Igen, mondott a doki méreteket, végüli leírhatom, bár kicsit hosszú, uh-s papír is két oldalas lett. :D
Súlyt is mértek, átlag 3x140g-osak a babák most. :)
Leírom a méreteket mm-ben, bár a felét nem tudom micsoda...
BDP: 31-32-30, AC: 98-94-85, FL: 15-14-16, HC: 117-116-111, OFD: 41-39-38, Hum: 16-14-15
Minden belső szervet is megnéztek, jelenleg fejlődési rendellenességre utaló jel nincs.
Igen, próbálom "élvezni" ezt a nyugalmat, fekvést, semmittevést, ilyen biztosan nem lesz többet. Nem is volt soha... :D :D :D
Ezt a 4,5 hónapot majdcsak kibírjuk valahogy, a felén már majdnem túl vagyunk.

nettke:
Valóban nagyon jó a piciket látni, már alig vártam. Most 3 hetente járunk uh-ra, de olyan hosszú ez az idő... Teljesen megnyugodni szerintem soha nem fogok, csak bízni a legjobbakban. Eddig nagyon ügyesek voltak a picik, viszonylag én is jól viseltem eddig a terhességet. Bár ugye most jön még a neheze...
AFP következik valóban, 27.-én kell mennem. Orvosom is felkészített, hogy valószínű nem lesz jó az eredmény, csak ugye ez egy kötelező vizsgálat mindenkinek. Majd három hét múlva genetikai uh, bár valahol ez a mostani is ez volt.

Szerettem volna képet csatolni, de valahogy mindig hibát jelez ki.
Nem tudom mi lehet a gond.... :shock:

Ancsa
anches

Annamari :)

Jó utat nektek és Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok! Ilyenkor a párod is megy veletek, vagy külön töltitek a karácsonyt?

Ancsa :)
Gartulálok az egy kukacoshoz, és a sok kezecskéhez/lábacskához! :D

Lányok :P
Tegnap beszéltünk Lillával, hogy jó lenne együtt lemenni valamikor Alsópáhokra a Kolping Hotelbe habzsi-dözsizni. :D A május 1-i 4 napos ünnepet néztük ki. Nincs kedve valakinek csatlakozni még családostól, és csapnánk egy ikres heppeninget? Akár 2, akár 3 éjszakára, ki, hogy akarja. Úgy gondolom, hogy lefoglalom január 2. hetében a szállást, ha addig valakinek van kedve, az jelezze nekem.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Ancsa,
szuper hírek, örülök, hogy minden rendben! Szoktál beszélni a babókhoz? Ha igen, beszéld meg velük, hogy a legközelebbi uh-n ne féljenek, és mutassák meg bátran, milyük van! :wink:

Edit,
a recept:
1 egész lebőrözött, filézett lazac
1 csomag réteslap
25 dkg olvasztott vaj
1 ek.kandírozott gyömbér
10 dkg mazsola
2 db felkarikázott lime
1 ek. apróra vágott petrezselyem
5 dkg puha vaj
1 citrom leve
1 kevés tejjel felvert tojás
só, bors

1. A sütőt melegítsük be 190 °C-ra. A réteslapokat terítsük ki akkorára, hogy a lazacot teljesen bele lehessen csavarni. Alaposan kenjük meg olvasztott vajjal.
2. A lazacfilét a réteslap közepére tesszük, úgy, hogy a tésztát rá tudjuk hajtani. A gyömbért, a mazsolát és lime szeleteket egy rétegben rakjuk a halra, szórjuk meg petrezselyemmel, tegyünk rá egy mogyorónyi vajat, sózzuk, borsozzuk. Amásik szelet halfilét ennek a tetejére fektetjük, meghintjük egy kis citromlével, sóval, borssal. Kenjünk még egy kis olvasztott vajat a tésztára a hal köré, azután hajtogassuk a lapokat a halra.
3. Az így keletkezett tekercset kenjük meg a felvert tejes tojással, tegyük a sütőbe, és süssük 50 percig.

Tippek:
én 2 csomag réteslapot szoktam venni, attól függően, mekkora a lazacom, nehogy ne érje át, vagy átszakadjon.
Ha nem szeretitek a lime kesernyés ízét, nyugodtan helyettesítsd citrommal.
Párolt brokkolit és krumplipürét szoktam csinálni mellé.

Jó étvágyat! :P

Kép
baba888

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?