Új privát üzeneted érkezett!

Andi a kislányod (nagyobbik..) egyszerűen csúcs!!!!

Nircee!!! Vegyél tesztet az a legtutibb válasz!

KépKép
tüccs

Henus,
ennyit tesz egy vessző. Didrit megszoptatom, ha kéri. Ha nem, akkor lefekszünk. Ez így hangzott volna, eszembe sem jutott, hogy ez máshogy is értelmezhető. A többit még nem olvastam el, csak ezt most szeretném lereagálni: AKKOR SZOPTATOM A DIDRIT, HA KÉRI. HA NEM, AKKOR ALSZUNK.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus és még valami:
ha csak kérdés volt, akkor miért tettél mellé egy csodálkozó fejet? Csodálkozni akkor kell, ha már tuti infóm van. Addig nincs min csodálkozni.
Természetesen ha nem akarod, ne írd le a véleményed, ha gondolod leírhatod, de én is le fogom reagálni. Én írtam valamit, te lereagáltad, hát a te válaszodat meg én reagáltam le. Ez így működik. Ha nekem nem tetszik a te válaszod, én is szóvá fogom tenni, ez miért baj? Te mondtad mindig, hogy te megmondod, amit gondolsz, hát én is megmondom. Ettől még nincs semmi bajom, csak tudod, én olyan vagyok, mint egy macska, ha rálépnek a farkára, odacsap. Utána meg elfelejti az egészet. Azért fórum a fórum, hogy mindenki megírja, mit gondol. Hát én is megírtam, mit gondolok. Részemről ennyi.
És szerintem senki nem várta, hogy mit reagálsz, mindenki a saját válaszával volt elfoglalva, mindenkinek megvan a maga baja.
Ha haragszol rám, tedd, ha nem, akkor üdvözöllek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Timi:
a vizsgaidőszak márcsak ezzel jár! :( Nem baj, ezen is túl leszünk. :)
Látod, most éjfél van és négykor fogok kelni, nem tudom, hogy fogok tanulni. Ugyanis megint jön a hidegfront. :( Murphy törvény, miért ne most lenne egymás után több napon át nyűgös az én leánykám, amikor vizsgaidőszak van? :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok,
éjjel kettőig fent voltunk, addig csak az ölemben aludt el. Utána meg én ülve aludtam az ágyon, ő meg az ölemben, a könyökömet kitámasztatottam, hogy ne essen le. Mindent kipróbáltunk: lábtornáztatás, hinta, hasta fektetés, minden csak ideig-óráig működött, elvittem fürdetni, amikor fürdött, jó volt, ahogy a pelust ráadtam, azonnal sírt. Akkor felvettem, csak az ölemben hallgatott el, néha ott is felsírt, de nem volt annyira vészes. Nagyon szenvedett szegénykém. Ez az átállás kínozza őt, még soha ennyit nem pukizott. Tegnap is sokat pukizott és ma reggel, amikor felkeltünk, akkor amíg szopizott, végig pukizott, utána is és aztán kakilt végre. Ez a baja, tuti. MIndegy, most nekiállok és nem fogok mást enni, csak vajas kenyeret paprikával, ebédre levest és valami olyat, ami tudom, hogy nem fújja fel, aztán vacsi megint vajas kenyér paprikával. Kíváncsi vagyok, hogy azért van, mert felfújódik, vagy az átállás miatt?
Nem tudom, ez meddig fog tartani, de nagy kikészültünk(ő is meg én is). Nem szokott ennyit szenvedni, olyan rossz volt látni. Ráadásul hidegfront van, az mindig megviseli.
Meddig tart az átállás? Egy hónapig???
És utána mi lesz, akkor már nem fog fájni a pocija? Nálatok ez hogy volt?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Az, hogy az aranyerem begyulladt, az már nem is zavar. Csak a béketűrésem tartson ki úgy, mint eddig és akkor nem is lesz gond.

Pimpoka:
én minden nap hálát adok a Jó Istennek minden csepp tejért, de megmondom őszintén, most nagyon erősen kérem, hogy ne legyen gond a tejtermeléssel. Remélem, hogy az az erős akarat, ami bennem van, hogy legyen tejem, a hitem és a Jézuska együtt azért verhetetlenek. :) Azért tartok ki nyugalomban még mindig, mert nagyon fontosnak tartom, hogy legyen tejem, most az a legfontosabb számomra. Szegénykém visszaaludt. Istenem, de rossz lehet neki. Ma felhívom a védőnőt, hátha mond valami okosat, ő mindig tudott valami megoldást, amikor kérdeztem.

Aztán reménykedem benne, hogy már ti is megtapasztaltátok ezt és tudtok valami okosat mondani nekem.

Verna:
hőmérőzéshez csak a legvégső esetben folyamodnék, mert nem szeretném, hogy úgy járjon, mint én, hogy nagyon rá kell koncentrálnom, hogy ellazítsak a wc-n. Amiatt szenvedek az aranyeremmel. :(

De ha van valami más tippetek, akkor azt megköszönöm!

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, ettem aszalt szilvát, hátha neki is könnyebben megmozgatja a beleit, szerintetek jól tettem???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Annyira izgulok a tejem miatt, hogy megittam négy pohár vizet (3 dl-t) és egy alkoholmentes sört a két óra alatt. Tiszta lütyő vagyok. Meg lefejtem az egyik cicit, mert csak egy kellett a drágámnak. De valahogy nekem úgy tűnik, hogy hígabb, mint volt, az normális???
Ráadásul olyan érzésem van, mintha egyedül dumálnék, mert ilyenkor nem vagytok fent.
Tiop, hol vagy?
Te ilyenkor már fent szoktál lenni! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Kép
Húúúúúúúúúú aszta csajok,csak úgy izzik a fórum!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: Na de nem baj,hiszen legalább pörög!!!!! :wink:
Na akkor én most senkit sem emelek ki!!!!!!!!
SZERINTEM itt vannak öszinte és kevésbé őszinte emberkék(mindenki szálljon magába,gondolkodjon)Nem akar itt senki senkinek rosszat,csak mindenki a saját tapasztalatát írja le(van aki könyvből nevel,van aki kitapasztalja,hogy mi a jó neki)személy szerint én tapasztalom,sohasem neveltem egy gyerkőcömet sem könyvből(hallgattam az ösztöneimre)!Én is voltam terhes 3X :lol: kétszer úgy,hogy mellette volt már gyerkőc mellettem!egyszer már úgy,hogy 2 gyerkőc volt mellettem!Na már most,nem könnyű az élet,de aki ezt nem bírja akkor ne válaljon gyereket!!!!!!! :!: Én igyekszem nem panaszkodni(mondjuk nincsen nagyon mire).de azért én is emberből vagyok........! :wink: aki nállam többet éjszakázott az egyszerűen (nem mond igazat-direkt nem írok nevet,mindenki döntse el,hogy ő mennyit éjszakázott már)Lehet,hogy most nem jól fogalmaztam,de én aztán tuti,hogy átéltem már hideget-meleget-jót-rosszat-szörnyűt-elviselhetetlenet!Minden elismerésem a 3 és több gyermekes anyukáké!!!!!!! :!: :wink: :D Én aztán tudom,hogy mi az az üvöltés,hisztizés stb............!Na de mégis itt vagyok,igaz néha már én magam sem tudom,hogy fiú vagyok-e vagy csajszi!Próbálok,mindenkinek jó TANÁCSOT adni ami nekem bevált!Mindenki tegye azt amit jónak lát,és ha tanácsot kap döntse el,hogy tetszi-e neki vagy marad az ő "szokásainál"!Én nem tudok,"hazudni"(ez durva) :oops: :roll: vagy esetleg ugyan azt írni csak elferdítve 50 fokkal!(csak,hogy az a másiknak tetszen)Aki érti miről írok,az megérti aki meg nem az javítsa ki a HELYESÍRÁSI hibáimat és értelmezze újra a leírottakat!!!!!Nem akarok senkit megbántani,mindenki nevelje úgy a gyerkőcét ahogy jónak látja!!!!!!Az elaltatáshoz,még annyit hozzáteszek,hogy egy üveg tej vagy teja az ágyban (melléfekve a pici mellé)csodákra képes!!!Mindent meglehet óldani csak akarni kel!
Hhúúúúúúúúú csajok bocsi,ha valakit megbántottam,nem állt szándékomban!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :oops:

szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop:
én voltam, aki panaszkodtam, de most nem az a lényeg, hogy éjszakázom, hanem az, hogy legyen tejem, mert két órát aludni és mellette tanulni, koncentrálni, nem olyan egyszerű, félek, hogy kiveszi belőlem az energiát. De ez nem panasz, mert nekem nem gond az éjszakázás (mielőtt babát vártam, napi 15-16 órát dolgoztam, két éven keresztül szünet nélkül és volt benne nagyon sokszor éjszaka is), hanem inkább azon izgulok, hogy legyen tejem és hogy Didri ne szenvedjen.
Most ez egy segélykérés, mert ahhoz, hogy úgy csináljam végig a vizsgaidőszakot, hogy Didri nem sérül, nagyon sok infóra van szükségem.
Amikor nem kértem tanácsot, akkor kaptam, hát legyetek szívesek, most adjatok tanácsot, mert most nagyon nagy szükségem van rá. Nem vagyok kétségbeesve, de nem is szeretném azt a szintet elérni. Ez most megelőző segélykérés!!!! Szóval neked mindig vannak jó ötleteid, olvass légy szíves a sorok között és segíts jótanáccsal, ha tudsz!
Köszönöm szépen!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Amúgy meg alig vártam, hogy fent legyél a fórumon :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Te Tiop:
az altatásnál ugye nem nekem írtad a tejet vagy a teát? Mert én szoptatok. Jajj, nem tudom, jól értem-e a hozzászólásod... :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Piroska most a hőmérőzésre vagy a kakilásra gondolsz :?: a hőmérőzést azt én is csak legvégső esetben alkalmaztam, de a kaki anyatejes babáknál ha egy hétig sincs nem baj, mert felszívódik neki mind, de ha fáj a pocija még megpróbálhatod, hogy melegítessz a fűtőtesten egy pelust és azt teszed a pocijára rzcin keresztűl, anno a Bencénél ez is segített, a többi praktikát meg már te is ismered :wink:

na megyünk öltözni, megyünk oviba, me karácsonyi fényképezés lesz, szeretném ha együtt lennének a képen, de majd meglátjuk Detti, hogy tűri :wink:

Andi azok is készen lesznek :wink: a koris képek nagyyyyyon jók, látszik, hogy Bogi élvezi a korit :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30

rzcin=rucin

Timi
Kép
Kép
czakoca30

sziasztok

húúú
mondom hétvégén biztos keveset írtatok, mindenki ünnepi készülődésben, de látom nem :shock:
izzik itt a levegő, nem tudom miért, de ha lesz időm visszaolvasok, vagy ha esetleg valaki összefoglalná megköszönném :wink:

tiop hozzászólását olvastam csak most a végén....ebből látom, hogy nem unatkoztatok, de azt is látom, hogy le vagyok maradva másban is...nekem soha meg nem fordult a fejemben, hogy itt "vannak őszinte és kevésbé őszinte emberkék"...soha nem kérdőjeleztem meg, hogy bárki valót vagy valótlan ír-e....ezt hogy lehet megállapítani? nem is ismerjük egymást...
lehet, hogy naív vagyok és magamból indulok ki.... 8)

buli jó volt, 1 éjszakára itt volt mindkét mama...na ilyen ritka nálunk, Szonja ki is akadt, megjegyezte többször "két mama"...
egyébként napról-napra jobban beszél, nagyon fura továbbra is, mert a többiek ilyenkor még nem beszéltek egyáltalán...vele pedig simán el lehet dumálni...

Szóval a nagyok örültek a legoknak /összedobtuk a pénzt a mamikkal és legóba fektettük :lol: /....3-an videóztunk, fényképeztünk, de senkinek nem jutott eszébe, hogy csináljunk egy közös képet a gyerekekről, vagy családit stb....de hát a gyerekek be voltak zsongva a legóra... :lol:

most lépek...meséljetek majd :wink:

Kép
becsi
Iklad

Köszi, Timi!
Akkor még ezt is kipróbálom. :)
Jó fényképezkedést! :)

Nircee:
akartam írni, hogy én első perctől éreztem, hogy mikor jött össze a baba. De ez lelki dolog volt, viszont az első két hétben meg fizikailag is éreztem, mert fájt a derekam nagyon, akkor a ment szét a medencecsontom, hogy elférjen a kis drágám :). Szóval én nagyon szurkolok neked! :) Álmos nem vagy?

Andi:
Nagyon jók a képek :). Bogi biztos nagyon élvezheti a korit, meg is tudom érteni, imádok korizni :). Kár, hogy se időnk se pénzünk se lehetőségünk nincs rá, de ami késik nem múlik. Hosszú még az élet. :)

Bocsi, hogy csak most írok nektek, de az az igazság, hogy a pánikom miatt annyit írtam, hogy amikor már nektek írtam volna, rájöttem, hogy az oldalon az összes hozzászólás szinte az enyém, tiszta lütyőnek éreztem magam, gondoltam, megvárom, amíg más is ír, aztán írok nektek, ne nézzen már ki úgy, mintha meggárgyultam volna :). Bár így sem néz ki másképp, de mindegy.

Lányok, most minden jótanács jól jön, kérlek, aki elolvassa a kérdéseimet és van valami ötlete és segíteni szeretne, legyen szíves, írjon!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Becsi:
az egész téma onnan indult, hogy Giga kért tanácsot, hogy mit csináljon, mert nem bírja a gyerkőcöt elaltatni esténként. Erre én a kis kútfejemből megpróbáltam tanácsot adni, közben elejtettem egy olyan megjegyzést, hogy nem fürdünk mindig pontban ugyanakkor. Ami azt jelentette, hogy általában este hétkor, de ha Didri sír, mert front van vagy fáj a pocija, akkor előbb megnyugtatom, esetleg alszik egyet, utána egy kis szopi, aztán megyünk fürdeni, nyugalomban, békében. Hát ezeket az infókat nem mondtam el, én, lütyő, mert nem gondoltam, hogy ez bárkit is érdekelne, hiszen és a Gigával voltam elfoglalva. Na, erre mindenkit félrevezettem, azt hitték a lányok, hogy nálunk minden nap sírás van, fürdés egyszer éjjel, egyszer délután, aztán este, etetés össze-vissza, ha kell, ha nem, tiszta káosz. Persze én is keményen ludas vagyok a dologban, mert nem írtam le mindent, de megmondom őszintén nem nagyon akartam ezzel foglalkozni, azt gondoltam, hogy Giga gondja most fontosabb ennél. Hozzáteszem, hogy Didri eddig kb. heti fél órát sírt, tehát nem volt vészes. De mit ad Isten, most kitalálta a szervezete, hogy csak napi egyszer kakil és már nem azt a folyósat, aztán nem tudom, miért annyit pukizik szegény, amennyit még soha és ezt három napja minden este végigjátsszuk, márpedig olyan szinten, hogy tegnap éjjel két órát sikerült aludnunk, a többit szenvedtük. Szegénykém nem sírt nagyon sokat, de szenvedett. Egy picit nekilendült, akkor kipróbáltunk mindent (tornáztatás, hinta, hasrafektetés, ölbevettem, akkor sírt, ha letettem, akkor azért). De mindig csak belelendült, aztán én mindig próbálkoztam valamivel, akkor abbahagyta, aztán megint rákezdett, akkor mással próbálkoztam, akkor megint abbahagyta, aztán ami bevált, az az ölben altatás volt. Így sikerült átvészelnünk az éjszakát, ahhoz képest, hogy eddig soha nem volt semmi gondunk, a legtöbb, amit sírt, egyszer volt egy óra, azon kívül mindig kb. 10 percek, mert én azonnal mentem és próbáltam megszüntetni a baját és ez sikerült is EDDIG. :(:( Most nem tudom, mi lesz, már mindenfélén gondolkodtam, az lenne a célom, hogy legyen elég a tejem, úgy vészeljük át a vizsgaidőszakot és mellette, Didrike ne szenvedjen, ne fájjon a hasa. Nem tudom még, mitől fáj, tehát most kezdek majd próbálkozni, hogy attól van, amit eszek, vagy attól, hogy most átáll a szervezete? Ha erre fény derül, okosabb leszek.
Visszatérve: a lányok mondtak mindent, én belefáradtam a válaszolgatásba, úgy éreztem, mitha nem értenének semmit abból, amit írok (tisztelet a kivételnek, mert volt, aki azonnal megértette a helyzetemet) és besokalltam, megírtam, hogy ez már bántó nekem , nem kérek több véleményt. Nem haragudtam én senkire, meg nem is haragszom, csak elegem volt. Kicsit besokalltam, de nem jöttem ki a béketűrésemből, tehát nem kell aggódni, nincs nekem semmi bajom. Csak most tanácsot kérek, mert ha ez így fog menni, akkor sem szeretném, hogy a tejem elapadjon, mert lefáradok. Ennyi volt, bocsi, hogy ilyen hosszű voltam! :oops: :oops: :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Becsi, nagyon lekötötte akkor a nagyokat a lego, Lelle is duplozott már hétvégén. Persze még nem épített semmit, csak rakosgatta a kockákat és a házba ki-be pakolt. Szonja tényleg jól nyomja a beszédet, de ez a két nagy mellett nem is csoda. Valamint ha te is partner vagy ebben és ahogy írod, hogy simán el lehet vele dumálni, akkor nyilván ő is aktívabb és csak beszél és beszél és beszél. Én szinte újszülött kora óta mindent elmondok Lellének, hogy mit csinálok, mit főzünk, hogy mosunk, minden plüssének neve van és csak ritkán vagyunk szó nélkül.

Tiop, nyilván te többet tapasztaltál már, mert neked már három gyereked van és kilenc éve csinálod ezt, sőt még az öcséd nevelésében is részt vettél így nagy valószínűséggel nincs szükséged könyvekre, szakirodalomra. De saját magamból kiindulva 28 évesen lettem anya, körülöttem nincsenek kisgyerekek ezért én könyvekből nevelek, nem egyből, hanem többől valamint a saját elképzeléseim szerint. Annyira nem ronthattam még el, mert gyermekem kiegyensúlyozott, boldog, nyugodt, jó alvó baba. Ha napközben nem is tudom, hogy pontosan mennyit fog aludni, de az éjszakát átdurmolja.
Szerintem meg nincsenek itt kevésbé őszinte emberek vagy hazugok, mert ez azért durva kijentés miután még pár emberen kívül nem is találkoztunk még személyesen, soha nem beszélgettünk, nem ismerjük egymást. Itt senki nem kevésbé őszinte és nem hazudgál, a vélemények változhatnak és ha nem egyezik meg mindenkiével ez még nem vetítés.

Piroska, nem értem milyen átállásról beszélsz valamint azt is csak saját tapasztalatból tudom írni, hogy Lelle az első 1-4 hétben volt hasfájós, akkor mi adtunk neki infacolt, még ha csak naponta egyszer is sírt emiatt. De az 5. héttől már nem volt ez probléma, azt meg nem tudom, hogy ilyenkor 2 hónapos kor után jön-e elő, ha eddig nem volt. Az aszalt gyümölcsök meg nem inkább hasfogó hatásúak? Az első két hétben még csak a beágyazódás van, akkor még szerintem nem mozognak a csontok, hogy elférjen a baba.

Na indulhat a hét, megyünk postára, veszünk képeslapnak valókat, mosunk, főzünk...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szép jó reggelt!

Azt sem tudom, hogy hol kezdjem...

Piroska!
Aranyos vagy, hogy visszatereled rám a figyelmet! Köszi! :lol:

Az az igazság, hogy valaki írta (már nem tudom, hogy ki), hogy az ilyen korú babák vagy megélték az adott problémát és éppen ők is azzal szenvednek, vagy még nem. Ezért nehéz ilyen témákban tanácsot adni, és én ezzel teljesen tisztában is vagyok. Igazából erre az alvásos kérdésemre nem is vártam konkrét választ, mert tudom, hogy ha esetleg lett is volna, nálunk nem biztos, hogy beválik.
Sajnos még mindig gond ez esti elalvás. Én már arra is gondoltam, hogy túl nagy lyukat csinált a férjecském a cumisüvegre, és ezért csak gyorsan lenyeli a tápit, és nem álmosodik el tőle. Már ilyeneken is gondolkozom... :shock: Aztán ki tudja, lehet, hogy tényleg ez az oka. De az is lehet, hogy a kora sajátossága, hogy már tud menni egyedül és semmi kedve neki vízszintesben nyugiban maradni még akkor sem ha már rettenetesen fáradt. Nálunk ez még nem úgy működik mint a felnőtteknél. Ha ez az oka, akkor ezzel aztán végképp nem tudok mit kezdeni.
Az igazság az, hogy már 3 napja sírva alszik el, mert úgy vagyunk a férjemmel, hogy ismerjük annyira a lányunkat, hogy tudjuk nagyon nagy valszínűséggel ez csak esti hiszti. Ezért most a tanítás folyamata zajlik nálunk. Meg kell, hogy tanulja, hogy este alvás van, nem pedig játék, és anyáék szivatása... :? Sajna ez van. Vessem rám követ aki úgy gondolja, hogy vétek a gyereket sírni hagyni. Szerintem nem! És itt nem Piroskára gondolok, mert Didri még picike, ő még nem hisztizik, de egy Lili korabeli gyerek már igenis tudja, hogy mi az! És meg kell neki tanítani, hogy hogy is megy ez ebben a világban. Hűűű, ez most nagyon szigorúan hangzik. :evil:
És igen, nagyon fáradtak is vagyunk, mind a ketten Attilával. Neki ott a munka, a rengeteg elintézni való a lakással kapcsolatban, a sport (amit imád csinálni, és nem is szeretném, hogy abbahagyja!). Nekem meg itt van egy 1éves, aki már kezd öntudatára ébredni :D , és egy pocaklakó, aki egyre nehezebb... (hála a jó égnek!) :lol:
Mielőtt még bárki félreértené, én igenis szoktam panaszkodni, mert szerintem ezek a fórumok azért is vannak, hogy az ember kiírja magából ami benne van. Nem lehetünk olyan kemények állandóan mint a fagyott disznóláb. A legutóbbi kibukásom is (amikor a párom elment bringázni hétvégén, emlékeztek?!) is a fáradtságnak volt köszönhető. Azóta teljesen rendbe jött minden. Nem bánom egyáltalán, hogy kitekeri magát! Ez neki is és így nekünk is jó! Én támogatom őt ebben, hiszen ezért vagyok a felesége. Akkor tényleg nagyon ki voltam merülve.
Én úgy gondolom, hogy nem érdemes versenyezni, hogy kinek nagyobb a gondja, vagy kinek van több. Mindenkinek az és akkor a legrosszabb amikor és ami. Ez nem verseny!!!

Kép
Kép
giga1

Pimpoka:

én a tüszőérés után nem sokkal már éreztem két hétig, hogy leszakad a derekam. Onnan tudom, hogy nem sokkal utána, mert ez emlékszem, hogy a menszeszem kb. egy vagy két héttel utána kellett volna, hogy megjöjjön. Ezt azért jegyeztem meg, mert a kolleganőm pont ugyanígy volt és amikor nálam is ez volt, akkor szinte 100%-ra vettem, hogy babát várok. Nem minden ember egyforma, ezek szerint én ilyen selejt vagyok.
Átállásra gondolok abban, hogy eddig naponta sokszor kakilt és hígat, most egyszer kakil és nem olyan híg. Az aszalt szilvát kimondottan arra ajánlják, ha nem tudsz wc-zni. Aszalt szilva és víz, meg szokta tenni a hatását. :)
Azt az infacolt meglátjuk, ha megint fog fájni a hasa, akkor kipróbáljuk. Eddig nem naponta egyszer, hetente egyszer fájt neki. Most sajnos, nem így van :(:(:(

Én az eddigi tapasztalataimból, a ti tanácsaitokból és egy-két olyan ember véleményéből nevelem a Didrit, akikben megbízom. Meg bízom a megérzéseimben meg a józan eszemben is. Könyvekre most nem nagyon van időm, ezért kérdezlek benneteket.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nálunk* ez még nem úgy működik mint a felnőtteknél.
*Náluk

Kép
Kép
giga1

Piroska!
Lilinek a mai napig több széklete van. Szerintem még nagyon-nagyon korai lenne, hogy Didrinek csak egy kakija legyen. De ahogy már írták előttem is az anyatejes babáknál előfordulhat, hogy egy hétig sincs kakikjuk.
Szerintem itt valami más lehet a baj. Én inkább arra gyanakodnék, hogy te ehetsz valami olyat, ami nem tetszik az ő pocijának. Sajna ezt viszont ki kell kísérletezni... :?

Kép
Kép
giga1

Szantre!
Még neked akaram írni a habos kérdésedre, hogy apa csinálja a habot úgy, hogy (szintén Johnson & Johnson) fürdetőt beleteszi a vízbe és a tusolót a legerősebb vízsugárral ferdén tarja a kád fölé. Így marha nagy habot tud képezni. Próbáljátok ki, tök jó muri.
Egyébként Lili is eszi a habot, de szerintem semmi baja nem lehet tőle!!! Nem hiába gyerekeknek való. A készítők biztosan gondoltak erre is. No meg nem étkezésként eszi, tehát az hogy 1-2szer belenyal semmit nem fog okozni szerintem.

A kajára visszatérve úgy állunk, hogy túrót meg joghutot eddig is evett, de én úgy tudtam, hogy ezeket már lehet. A mi régi védőnénink erősen távoltartott minket a tejtől. Asszem ő is az egy éves kort mondta, hogy be lehet vezetni... De most már kipróbálom.
Aki kakaó formában adja a gyerkőcnek, milyen kakaót tesz bele? Cukrozott, nem cukrozott, instant, vagy olyat amit csak meleg tejbe lehet???
A tojást még nem próbáltuk, de azon is nemsokára túlesünk. Igazából tojásos dolgokat már evett, ha jobban belegondolok (tészta, babapiskóta...). :?

Kép
Kép
giga1

Giga:
igen, azért írtam, hogy most kipróbálom, hogy reggeli vajas kenyér paprikával, ebéd zöldségleves (sárgarépa, fehérrépa, krumpli) és paprikás krumpli gombával (nem tudom, a gomba baj-e? :? ), aztán vacsi vajas kenyér paprikával. Inni alkoholmentes sört iszom, napi egy kávét meg vizet. Lehet, hogy a bodzaszörp nem volt jó neki? Vagy örökölte volna a laktózérzékenységemet és a joghurttól fáj a pocija? Mert ettem mostanában joghurtot, jól tele is lett a hátsóm ragyával :(, de nem kaptunk laktózmentes tejfölt :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hááát igen. Erre mondtam, hogy sajna ezt ki kell tapasztalni. Sajna ebben segíteni nem tudunk. Max annyit, hogy ha valakinek volt hasonló gondja, neki mitől volt, de ezzel te lehet, hogy nem leszel előrébb... :(
A sógornőm pl. a tejes dolokat nem ehette jó pár hónapig. De még a tejfölös pörköltet sem. Amiben egyáltalán tej-származék volt (akár vaj, tejföl, túró, bármi) azt ő nem ehette meg, mert a keresztlányomnak akkor nagyon fájt a hasa... :cry:

Kép
Kép
giga1

Becsi, átküldenéd nekem a mézes puszi receptedet? Nem lelelem. :oops: köszi

thenus

Sziasztok,

Én is csatlakoznék hozzátok, mivel nemsokára én is pár napot vendége leszek a Flórnak. Igaz, nem mostanában, hanem majd valamikor május végén, június elején.
Van már egy 5 és fél éves hétördög fiam, és most várjuk a kistesót.
Fábián Istvánnál fogok szülni, hozzá járok terhesgondozásra. Eddig minden ok volt, jövőhéten várható az AFP levétele. Ezt is a szülészeten veszik le, vagy a laborban inkább? Kb. mennyi idő alatt van meg az eredménye?

Piroska- nektek örülök, és gratulálok - igaz már Dia nagylánynak mondható - de azóta nem találkoztunk, hogy az utolsó napokban sétáltál a lakópark előtt. (Gondolom rájössz ki is vagyok :) A nickemből nem nehéz :lol: )

Mindenkinek boldog babavárást, babázást kívánok, kinek éppen melyik van :)

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukiiiii!!!! :):):)

Szijjjaaaa!!!! :):):)
Csak neeeem???? :):):)
És mikortól nem dolgozol? :) Jajj, de jóóóó! :):):)
Szurkolok neked! :):):)

Lányok, a Gumicukor egy édes pofa csajszi és a szomszédom :):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska- én a paprikát is kihagynám. Legalábbis nálunk totál puffogott tőle Dani, meg ilyenkor a paprika nem az igazi már, se ízre, se állagra. Joghurt helyett a kefír is jó, az savanyított, a párom is laktózérzékeny, és attól semmi baja. Dani sem ihatott tejet 1 éves koráig, mi azt rizs vagy zabtejjel helyettesítettük.

KépKép
KépKép
gumicukor

Hát most a 10. héttől nem dolgozom, itthon vagyok kényszerpihin, mert volt egy kis vérzés a 10. hét kezdetén, attól jól beparáztam- mivel 1 évve ezelőtt volt egy missed ab-m sajnos, és azóta hiába próbálom, nem vagyok nyugodt, de baba azóta is jól van, én kaptam erre az izére utrogestant, amit pont tegnap végeztem ki, de elvileg mióta szedtem jól vagyok. A 12. heti genetikai uh-n is minden ok volt. Néha már érzek pici kaparászásokat odabentről, ami már tuti a baba. Elvileg valszeg a héten még itthon, és utána ismét megyek vissza dolgozni, de az is lehet, hogy kidumálom, hogy itthonról melózhassak, elvileg minden adott hozzá. Ha minden jól megy, akkor április végéig meló, utána itthon.

KépKép
KépKép
gumicukor

Ja, Piroska, a védőnőnk szerintem ugyanaz, az Erika. Haláli nőci, így elsőre, bár nem tudom, majd milyen lesz később. Sajnos az eddigi védőnőinkkel, akik Dani mellé jöttek, nem voltam elégedett, de ez a nőci nagyon jó fej.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Az Erika nagyon jó és tapasztalt védőnő. Ha valami gondod van, szinte mindenre tudja a választ, még soha nem hagyott cserben. Ha kell, akár naponta is kijön hozzátok, ha segítségre van szükség, én már a szabadsága alatt is hívtam, este, hétvégén, mindig nagyon rendes volt és mindig olyan tanácsokat adott, amik nagyon hasznosak voltak. Majd meglátod, de eddig mindenki csak nagggyon jókat mondott róla, nem én vagyok elfogult. Nagyon sok anyukának segített nagyon sokmindenben, hihetetlen. Én eddig csak jó tanácsokat kaptam tőle, amik beváltak. :)

Nagyon jó lesz, ha már itthon leszel :).

Hogy van a kis virgonc gyereked? :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga: ha már eszi a babapiskótát, tésztát Lili, akkor eszik tojást. :) Ha gond lenne, már ettől kiderült volna! ;)
Én ma brióst adtam Lolonak, kakóba mártogatva. Ízlett neki! :) (Egyébként nekünk csak instant kakaópor van itthon).

Egyetértek Pimpokával abban, hogy itt nagyon nem lehet vetíteni... már csak azért sem, mert én is ismerek innen személyesen x embert, most így hirtelen nem is tudom, hányat, és mindenki pontosan olyan, amilyennek mutatja magát. ;) Őszinteség meg... hát én nem tapasztaltam, hogy bárki ne lett volna őszinte, más fórumokat sokkal inkább, internetes pályafutásom hosszú évei alatt ez az egyik legőszintébb fórum, amelyiken nyomultam. :)
Hogy vannak viták?! Hol nincsenek!? Ennél csak durvábbak vannak máshol. Tény, hogy ahol ennyi nő van "összezárva" ott elkerülhetetlenek a konfliktusok... ráadásul egy ilyen "felfokozott" idegállapotban, mint a gyereknevelés első hónapjai, évei...

Tiop: szerintem itt senki nem nevel könyvből gyereket... Én speciel szeretek könyvekre hivatkozni, de nem azért, mert szentírásnak veszem, hanem puszta érdeklődésből... már a fősuli alatt is kedvencem volt a gyermekpszichológia (tanári végzettségem van), jelentkeztem másoddiplomás képzésre pszichopedagógiára, fel is vettek, de olyan hülye időpontokban volt a képzés (havonta egy hét levelezőn), hogy munka mellett egyszerűen nem tudtam volna elvégezni. :( Ezt csak azért írom, hogy azt értsd, én már a gyerekvállalás ELŐTT elolvastam millió gyermeklélektani könyvet, szakmai érdeklődésből, hobbiból, és tényleg érdekes megfigyelni a saját gyerekemen, hogyan működnek ezek a dolgok valóságban... mert működnek. ;)
A másik meg, amit Pimpoka is írt, hogy én se láttam gyereket közelről, amíg nem szültem, családból segítséget nem kaptam, nem is kaphattam, mert anyukám utoljára engem gondozott (mégpedig a hírhedt Spock-könyvből nevelt, ami azóta már igencsak elavultnak számít - bár mostanában a javított kiadása forog közkézen), azóta meg már igencsak változott a világ...
Szóval én is gyakran fordulok könyvekhez, de leginkább az Internethez, ha valamit nem tudok, nem értek... aztán a sok információból eldöntöm, hogy mi a jó nekem és főleg a gyerekemnek....
Úgyhogy ezt sem lehet kijelenteni, hogy csak a tapasztalatból történő gyereknevelés a jó...

Nircee: neked akartam még írni, hogy én magamon is tapasztaltam, hogy minden terhesség más... az első terhességemet pár nap után éreztem, nem fértem a melltartóimba.... a második terhességet még a pozitív tesztkor sem hittem el, annyira nem voltak tünetek. (Persze előtte már minden hónapban produkáltam az összes terhességi tünetet! ;) ).
Szóval simán lehet pszichés, de simán lehet terhesség is. :) Ezt csak egy teszt tudja eldönteni... de hogy mikortól mutatja ki a terhességet.... na nálam pl. ez is érdekes volt: az első terhességemet a 10. napon (fogantatástól), a 2. terhességnél a 10. napon negatív lett, és csak az esedékes menstruációkor mutatta ki... (Általában 20-25-ös érzékenységű tesztek vannak forgalomban, ezt érdemes figyelni, mert érzékenyebb teszt PICIVEL hamarabb ki tudja mutatni a terhességet (nem sokkal hamarabb, mert a hcg-szint másfél-kétnaponta megduplázódik)).
Vendég

Virgonc fiam: éppen most vagyunk túl a bárányhimlőn VÉGRE - na nem volt vészes, csak már 2 éve nem tudja elkapni, pedig még szenyó anyuka lévén még be is cipeltem fertőző közegbe, de semmi. Hát azért tudott időzíteni, pont a 3. hónapot töltöttem be, amikor megjelentek rajta a pöttyök. Mondjuk nem féltem, mert én már voltam baris és rózsahimlős is, szóval nem ártott volna, de a lényeg, hogy túl vagyunk rajta. Férfi létérr nagyon hősiesen viselte, nem kapirgálta, tényleg ő nagyon jó beteg, amikor az, mert engedi magát gyógyítani. Ma meg már büszkén feszített az ovis tornagatyójában, hétfőnként van tornaórájuk ugyanis. Egyébként mi mást írhatnék még róla, eleven, mozgékony- ezt nem mindig tolerálja egy-két óvónéni, de hát foglalják le, én le tudom, amikor itthon van, jól tudjuk kezelni. Bazi nagy akarata van, tüzön-vízen végigvisz mindent - akárcsak az anyja :lol:
Örül az érkező tesónak - bár igyekszünk nem napi szinten ezzel témázni, mert ugyis agyal ő magában rajta - nézegeti minden nap, mennnyit nőtt a hasam, meg etet és mondja, hogy egyél anya, hogy nőjjön a babád. A 3D-s videón nagyon röhögött, ahogy mocorog a baba.

KépKép
KépKép
gumicukor

Akkor nálatok nem lesz testvérféltékenység remélhetőleg! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Gumicukor üdv köztünk :D külön jó, hogy Piroskával szomszédok vagytok :D

Jók lesznek a karácsonyi képek, nagyon édesek lettek, mondjuk Benyót fényképezni nem egyszerű, mert áll. kidugja a nyelvét :wink:

Mikicsomagos képek :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

a mi kis coffocskáink :wink:
Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Gumicukor:

Itt vannak képek a Didriről:

http://www.bmf.hu/users/mihalikg/diana/

:):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Timi:
a Benyó mondja a tutit, a Detti meg figyel?? :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga mi nesquik kakaózunk, imádja mind a kettő :D a tojással pedig szerintem sem lesz gond ha már előtte is evett tojásos kajákat ahogy írtad is :wink: de ha gondolod akkor próbáld előszőr csak a sárgáját (kemény tojás) beleteni a kajciba aztán pár hét múlva a fehérjét is hasonlóan :wink: nálunk már nagyon megy a rántotta, zabálja :oops: :wink:

Csajok, felétek is ilyen taknyos, esős, hideg idő van :?:

még ezt akartam a múltkor feltenni, csak mindig elfelejtem, Pilláéknak volt egy olyan képe, hogy náluk a csirkecsont a nyerő :D hát nálunk meg a szalonnabörke :oops: :wink:
Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30

magyarázott neki lelkesen, hogy mit ehet meg és mit nem, mi az övé és mi nem :)

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Czakoca: édes a kis copfos, a férjem tuti irigykedne, ha látná a csajszidat, mindig panaszkodik, hogy az ő lánykája milyen kis kopasz! :)

Gumicukor: üdv itt, végre gyarapodik a babavárók tábora! :) (Reméljük, Nircee-vel is ;) ). Szerintem úgy március-áprilistól mi is belevágunk a tesó-projektbe...
Vendég

Jó "reggelt"!

Bogi 10-kor kelt, fél éjjel pörgött... hajnalban meg átköltözött mellém a nagyágyba, miután a párom elment dolgozni, szerintem radarjai vannak a csajnak, észleli, hogy mikor szabadul fel a hely... :shock:

Giga,
tudom, hogy sok helyen azt írják, hogy nem jó, mert nagyon cukros, de én nesquick kakaót teszek Bogi tápijába, és azt issza lefekvés előtt. Igaz, csak 15 hónapos kora óta, azelőtt BIOKAROB POR-t tettem a tápiba, az nem allergizál, édeskés, és tök fini "kakaó" van belőle. Meg szoktunk babakávét is inni, Maci kávéból tápival, illetve a Coop-nak van egy saját terméke, "Coopuccino" néven fut, csokis gyerek-kapucsinó. Azt is imádja! (ja, és azért tápiba és nem tejbe teszem, mert a tejet csak tejként és tök hidegen issza meg - anyja lánya :lol: , de a kakaót-kávét csak a BEBA2+ vaníliás tápszerből szereti. Ha ilyen válogatós, akkor egye fene, azt kapja (legalább rendesen van benne tápérték). :lol:

Szia Gumicukor!
Én is Fábián "vendége" vagyok, nála született Roni. Az AFP-vel meg minden mással tudomásom szerint még mindig a nőgyógyászatra kell menni az ottani laborba, nem pedig a kórházi nagylaborba. Dokibácsi nem mondta hova menj? Nekem mindig mindent a számbarágott, biztos ami biztos alapon, a terhes nőknek van egy spciális agybaja, sokszor sokmindent elfelejtenek... :wink: :lol: :lol:
Nem tudod véletlenül, hogy dokibácsi januárban mikor kezdi a rendelést? Meg kéne jelennem nála szűrésre...

Verna,
már korábban is akartam tőled kérdezni, csak mindig elfelejtettem, hogy Dr. Spock-ról mit tudsz? én azt hallottam valahol, hogy úgy írt gyermeknevelési könyvet, hogy magának nem is volt gyereke... És mennyire van átdolgozva az új kiadású könyve? (ismerek olyan anyukát, aki esküszik rá, meg olyat is, aki 2 oldal után a sarokba vágta, és érdekelne engem is a könyv pusztán pedagógiai-pszichológiai szempontból, én se könyvből nevelek, csak nem tudom, megéri-e megvenni...

Sziasztok!
andibab

Andibab: amit én tudok, az az, hogy nagyon sokan támadták Spock-ot, és a halála előtt visszavonta egyes nevelési elveit.
Amit manapság árulnak, az javított kiadás, de ezt én is csak hallottam, nem tudom, mennyiben más az új...

Viszont nekem megvan ám a régi!!! ;) Már régóta tervezem, hogy beleolvasok kíváncsiságból, majd beszámolok! ;) Anyukám áthozott pár 70-es évekbeli könyvet, mikor terhes lettem, én csak jókat mosolygok rajtuk... Van pl. egy babavárós könyv, ami azért volt mókás, mert abban az időben még ugye ultrahang se volt, szóval ma már egészen másról szól a terhesgondozás... ;)

Na, majd beleolvasok a régi Spock-ba, aztán beszámolok - és majd valaki, akinek megvan az új, esetleg összehasonlítja. :)
Vendég

Nekem megvan az új. Ha kell, kölcsönadom :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Tuttam,hogy mindenki fellessz háborodva a hozzászólásomra!!! :!: :wink:
Mégegyszer kijelentem,hogy nem véletlenűl írtam le,hogy nem írok nevet!!!!!!!!!Mindenki magába lát,és kicsit azért legyünk őszintébbek!!!!Nem hazuttoltam meg senkit(mivel,hogy nem írtam nevet sem)Egyszerűen ez van és nincsen olyan ember a világon aki teljesen őszint!e!!!!!!!!!!!!!!!!!!Valjuk be,hogy itt sincsen!Én nagyon szivesen adok tanácsot ezek után is,de úgy gondolom,hogy (ezek után senki sem kíváncsi az én véleményemre szerintem) :oops: :( Most megint csak dúrván félre értettetek engem!!!!!!ÉN IS OLVASTAM KÖNYVEKET,NAGYON SOKAT,DE NEM 100%-IG ABBÓL NEVELEM A GYEREKEKET!jÓ-JÓ TUDOM,HOGY TISEM,DE azért itt volt már egy-két hozzászólás ami szó szerint a könyvből jött!!!!!Nem kérdőjelezek meg senkit,nem mutatok újjal senkire és,hogy honnan veszem,hogy vannak itt olyan emberkék akik nem teljesen őszinték????Olvassatok a sorok között és ti is ráfogtok jönni!!!!Én sem mondok el mindent,és az nem egyenlő a hazugsággal de inkább összeillik a nem őszinteséggel!!!Evvel én nem megsérteni és megbántani akartam senkit,távól álljon töllem,és tudom,hogy mindenki fáradt,hiszen akinek gyereke van nem lehet kipihent! :!: Ez már régóta kikivánkozott belőllem,és ha ez abba kerűl,hogy többet nem írok ide hát legyen,de akkor is megmondom az igazat!Nagyon szeretek ide bejönni,de úgy látom,hogy kezd a fórum átalakúlni és már nem az ami volt majdnem 1 évvel ezelőtt!!!Szeretem nézegetni a sok szép babót,szeretem elolvasni a történeteket,szeretem azt amikor tudok segíteni,szeretem azt amikor felköszöntöm az ünnepelteket,de nem szeretem azt amikor már veszekedés,vitatkozás nézeteltérés van!Lássuk be mostanában nagyon sok ilyen van és nem jó!!!!!!Már nem lehet megbeszélni semmi komolyabb,vagy kevésbé komoly témát,úgy,hogy valaki megne sértődjön,mert a másik totálisan őszinte volt!Giga!Nem is kérdőjeleztem meg,hogy fáradt-e vagy,hiszen te most duplán fáradsz mert babát vársz,és egyáltalán nem rád értettem amit leírtam!Én téged becsüllek,hogy van merszed és erőd egy kicsi gyerkőchöz beválalni egy mégkissebbet!Igazán csodállak érte!!!!!!!Reméem minden rendben lessz és boldogok lesztek ! :wink: :P
Becsi:Eddig nekem sem jutott eszembe ilyenek csak az utobbi pár hétben/1-2 hónapban! :? :oops: :cry: Sajnos!
Verna!Mint már írtam én is olvastam könyveket,igaz én nem pedagógiai szempontból!!!!!a könyvek arra jók,hogy teljesen megzavarjanak a saját elképzelésedben!Persze arra nagyon megfelel,hogy követni tudod esetleg,hogy milyen ütemben fejlődik a gyerkőc!arra nagyon jók!!! :!: :wink: Én is sokat olvasom/tam ilyen szempontból!
Pimpo!Persze igazad van de én nem is hazuttoltam meg senkit,mivel nevet nem írtam ,direkt !!!!!!!!!!Akinek nem inge az ne vegye magára!!!!!Szokták mondani!!!!!!!!!!!! :!:
Piroska!Nem rád gondoltam a teja+tejcsvel kapcsolatban!_Nagyobb babákra értettem!!!! :wink:

Én itt lezártam az ügyet(nem is tőllem indúlt ki az egész,de most rajtam csattan az ostór)Ez van ez az én sorsom,nem bírom a számat alapálásba tenni néha!Bocsi csajok,nem megbántani,bírálkodni,gyanusítgatni akartam!!!!De látom,hogy aki megértette,hogy miről is beszéltem én itt reggel,nem is szólt hozzá a témához!!!!!Viszlát csajok!!!!!!!!!

MINDENKINEK KÍVÁNOK SZERETETBEN TELJES BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!JÓ VOLT VELETEK!!!!!!!

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Kicsit már beleolvastam, és egyelőre semmi szörnyűséget nem találok benne... mondjuk azt látom, hogy ez már javított kiadás, '73-mas. Ez már pl. szorgalmazza a szoptatást (az eredeti állítólag szoptatás-ellenes volt, ezt pl. módosította Spock). Aztán azt tudom még, hogy a hason altatást szorgalmazta, aztán mikor a kutatások igazolták, hogy a bölcsőhalál egyik fő oka a hason altatás, akkor azt is visszavonta...
De mondom, eddig még egészen normális dolgokat olvastam, igaz, csak átfutottam... ;)
Vendég

Lányok,
nálatok volt ilyen napi egyszeri kakilásra átállás? Ha igen, akkor mi volt, sokat pukizott a babó? Biztos én eszek valami nem odaillőt, igaz? Lehet a bodzaszörp szerintetek? Vagy a joghurt?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop:
én itt várom a tanácsaidat, te meg elköszönsz! Hát na!!!! Mi ez??? Ha mindenki ezt fogja csinálni, akkor Didri minden este sírni fog, én meg akkor fogok, amikor már elaludt! Hát ne csináld már ezt, jó? :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ezt nem hiszem el, Lányok!
Didrike éjjel sírt, kivolt, most meg felkelt 11-kor (előtte 4-kor szopizott), benyalt két cicit (az min. 1,60 vagy 1,70) és most bulizik :). Ilyen nincs :) Na, meglátom, mi lesz este!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Most csak nagyon gyorsan, mert rohanok:

Spock,
anyósom csak abból nevelte a férjemet, mert az "tuti". Hát, sajna meg is látszik a férjemen.... Bocs.... Nekem megvan az új is, mert persze meg kellett venni, hiszen "milyen jó az, és csak azt kell elolvasni, nem kell más". Azóta felolvastam egy csomó dolgot a férjemnek, és rájött ő is, hogy nem szentírás, amit az öreg mond. Mindegy, nekünk megvan a régi és az új is, hát, elég sok az eltérés bennük, de főleg technikai oldalon (akkor még nem volt eldobható pelus, mosogatógép stb...) Szóval én néha elolvasom, mert hát nekem sem volt semmi tapasztalatom gyerekekkel. De emellett elolvastam 2 évadnyi Kismamát és Baba Magazint, meg a netet, és most Titeket. Szerintem ez a fórum a legjobb, mert itt nem szakemberek, hanem hús-vér élő Anyukák vannak, akiktől lehet tanulni. És én is kiszűröm, ami nekem kell, vagy úgy érzem, beválik.

Teszt,
köszi, hogy drukkoltok, és már elig várom, hogy tesztelhessek, de én is úgy tudom, hogy ilyenkor még nem igazán mutatja ki, nemhiába az esedékes mensi kimaradásától lehet őket használni, ami nekem még 11-12 nap (amióta szültem, még nem volt pontos egyszer sem), tehát úgy Karácsony felé leszek okosabb. Addig meg marad a bizonytalanság. Ez olyan rossz, mert hiába mondjuk a férjemmel, hogy ne éljük bele magunkat, meg én is mondogatom magamnak, hogy áááá, biztos nincs semmi, ezt nem tudom elnyomni, szinte minden cicfeszülésnél, vagy furcsa érzésnél csak erre tudok gondolni. Jajjjj, tiszta gáz!!!!

Piroska,
nem vagy selejt!!!! midnenki máshogy érzi a terhességet!!!! De a csontok ilyenkor még tényleg nem mozognak, nem attól fájt a derekad, hanem a kötőszövetek lazulnak meg egy kicsit, attól. Sajna én nem tudok segíteni, a kaki dolgot írtam, de Marci nem volt hasfájós. A paprikáról én is úgy tudom, puffaszt!!!!! Nagyon is! Nekünk mikor kakigond volt, végül a védőnő mondta, hogy agyjunk baracklevet Marcinak, mert a cukortól megjön a kaki. Vettünk néhány üveg Hipp-et, így 3,5 hónaposan azt itta. (Utánaszámoltam, és nekünk nem 2, hanem 3 hónaposan jött ez a hetes kihagyás). Sajna azóta sem iszik vizet, csak gyümölcslevet, esetleg teát. A teát nem ízesítem, a gyümölcsleveket meg nagyon higítom.

Czakoca,
nagyon szépek a képek!!!!

Gumicukor,
üdv köztünk!!!!

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?