Új privát üzeneted érkezett!

Piroska,
akkor félreértettem,mert nekem is úgy tűnt ki az írásaidból, hogy sokat sír! Ha ez ilyen ritka, akkor nincs gond.
A kaki meg teljesen normális, a csak anyatejes babáknál úgy 2 hónapos kor után egyre ritkább lesz, majd lesznek napok, hogy egyáltalán nem lesz!!! Az is még a normális határon belül van, mikor 1 hétig nincs kaki, de annál tovább már nem jó, ha kimarad. Nekünk 2x volt ilyen 1-1 hetes kaki, a végén már nagyon szenvedett szegénykém, de csak az utolsó fél napon. Onnan tudtuk, hogy végre jönni fog hamar. Ez azért van, mert ekkorra a csecsemők az anyatejet szinte 100%-ban hasznosítják, így jószerével nincs salkanyag. Persze itt is vannak babák, akiknél nincs ilyen nagy kihagyás, csak azért írom, hogy ha netán ide jutnátok Ti is, akkor ne ijedj meg. Ez az időszak úgy 1-1,5 hónapig tart, aztán beáll a napi 2-3 kaki, babától függően.

Kép
Kép
nircee

Nircee:
akkor értem, köszi szépen!

Képzeljétek el, szerintem megvan, hogy miért sírt szegénykém. Az történt, hogy ma is kb. háromszor sírt vagy négyszer, mindig két perceket, de akkor olyan keservesen, hogy megszakadt a szívem. Pedig ma már nagyon elhatároztuk, hogy beállunk az este nyolc órára. De annyira kikészült ezektől a két perces sírásoktól (meg én is), hogy egyszerűen nem akartam bolygatni, örültem, hogy lassan megnyugszik és kicsit pihen és akkor utána visszük csak fürdetni. Hát nekiálltam szoptatni, képzeljétek el, hogy úgy kellett belegyűrködni a szájába a bimbóvédőt, mert nem akart enni, holott már hat órája nem evett, egyedül nem is tudtam elkezdeni a szoptatást, ketten bírkóztunk a babóval. Erre leszívta mind a két cicit. Aztán jött a poén: a férjecském büfiztette és neki egyszer büfizett, de utána ő még várt egy kicsit és kb. 10 perc múlva még egyet büfizett, de már cuccossal. Szóval ez volt eddig a baj, hogy nem vártam, hanem letettem, várnom kellett volna, mert van még büfi. Szegénykémnek meg persze, hogy fájt a pocija, hiszen nyomta a levegő. Na, ilyen béna vagyok, két napja szegénykém ezért szenved. De ez valahogy összefüggésben lehet azzal, hogy tegnap óta ritkán kakil. Na, nem tudom, de most már akkor erre is odafigyelek. Hátha utána nem lesz ilyen gond. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Most meg elégedetten gügyörész és mosolyog :). Végre visszatért a régi rend. :) Ma egész nap olyan aranyos és mosolygós volt, olyan rossz volt, amikor sírt. Hiába csak két perceket, nekem olyankor megszakad a szívem. És olyan nagyokat pukizott, amikor tornáztattam a lábiját. Jajj, szegénykém...
Olyan aranyos most, ahogy gügyög. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpó!
Köszi a tippet! Akkor szerintem megpróbáljuk bevezetni a tojást, meg a tejet. :D Remélem lesz sikere! :wink:

Kép
Kép
giga1

Ne haragudjatok de csak Piroskának szeretnék gyorsan írni a fürdetéssel kapcsolatban.
Szóval tényleg érdemes lenne azonos időt tartani a fürcsivel. Én mindig arra gondolok, hogy ha engem fürdetnének alvás után éjjel 12-kor, vajon hogy esne. Lehet, hogy faragatlan vagyok de ez nekem kegyetlenségnek tűnik. :roll: Ha elcsúsztatok, akkor szerintem ne is fürdessetek aznap.
Ne haragudj Piroska , de ezt muszáj volt leírnom. Természetesen ez az én véleményem, és tudom , hogy Te is csak a legjobbat szeretnéd adni Didrinek.

Most zúzok aludni, mert kemény napjaink vannak Dórival, valahogy ő is változik mostanában. Kivagyok mint a liba.

Jó éjszakát.

KépKép
tüccs

Helló, mindenki!

PIroska, itt már mindenki ellátott jó tanáccsal, így én nem mondok semmit. :D Egyrészt mert sokszor félre értem amiket írsz, másrészt meg szerintem semmi újat nem tudnék mondani amit a többiek ne írtak volna le. Esetleg annyi, hogy írtad, egyszer, hogy éjfélkor akkor is megszoptatod Didrit, ha kell neki ha nem. :shock: Ezt miért? A másik, hogy írtad, nem akart enni most este. Nem lehet, hogy meg lehetne próbálnod bimbóvédő nélkül??? csak óvatosan kérdezem... Nem emlékszem már miért is kell nektek a védő... :oops: NEm baj, ha nem evett hat órája, lehet nem volt éhes, és látod ki is jött belőle a fölösleg... Na mindegy ezek mind a ti dolgotok, csak ha már ide is leírod, mi csak reagálunk rá valamit.... :wink:
Fürcsi ügyben pedig mi úgy csináltuk, hogy az első két hétben össze-vissza , aztán próbáltuk betájolni a 7 órát. Ha mondjuk 6-kor álmosodott akkor megfürdettük, és így haladtunk a 7 fele, végül beálltunk. Nem ébresztgettük soha, mert én nagyon ellene vagyok az ébresztgetésnek bármilyen életkorban. :roll: És volt olyan nap amikor nem fürdött, de csak az első 2 hétben, amikor még nem állt be...
Na azt mondtam nem mondok semmit, és novellát írtam... :lol:

Nálunk az a helyzet, hogy Szonjának is eléggé nyűgik az alvásai. Nincs kipihenve. Tegnap este olyat csinált, amit már nagyon régen... :roll: Nem aludt el, és csak ment volna kifele a szobából, sírt, keservesen, semmi se volt jó. Éjfélig kínlódott. Akartunk vele játszani, de azt sem akart. Szereti a gyertyákat, meg a mécseseket elfújni, már meggyújtottunk, vagy 10-et, és azokkal szórakozott. Végül ciki vagy nem, de leültünk a tv elé, és a párom kapcsolgatta a reklámokra, amiken bealudt... :oops: Sajnáltam szegényt. Az orra is dugult, de nem folyik...
Ja azt nem is mondom, hogy az én idegrendszerem hajszálnyira vékonyodott, és akkor még apa jótanácsként megemlíti, hogy szóljak türelmesebben Szonjához!! :shock: Mert megkérdeztem, hogy Szonjuska, most mi a fenét akarsz, mert marhára nem birjuk kitalálni!" Nem is hangosan... Na ő rá is jól berágtam...:evil: Gyorsan össze is veszekedtünk, ami gondolom szintén nem tett jót csóri gyereknek. Na a lényeg a lényeg, hogy ma már minden ok volt.

Giga, én is azt akartam neked mondani, amit Tiop alvás ügyben, hogy (mint ahogy a mellékelt ábra mutatja ) :? mi is megvárjuk amíg Szonja elálmosodik. Ő szokott hívni aludni, vagy ha már látom rajta, hogy le van lassulva én hívom, és jön. Integet puszit küld apának, meg a mamának, és fekvés. Becsukja az ajtót, lekapcsoljuk a lámpát. :lol: Általában ez teljesen normális időben történik. Fél 8-8-kor fürcsi, és van, hogy utána rögtön alszunk, de van, hogy csak fél 10 kor. De akkor már legkésőbb igen. Szóval ne hagyjátok játszani Lilit és majd elálmosodik. Én azt szoktam mondani, reggelig úgysem birják ki... :wink: :lol:

Andi, egyre jobban hasonlít egymásra a két csaj. :wink: Szerintem... :roll:

Tiop, de cukik a gyerekek a nagy ágyban... :lol:

Verna, nekünk is hasonló triciklink van, Szonja a szülinapjára kapta, de mi egy darabig meg akartunk tőle szabadulni, mert bazira nem neki való volt, ráadásul jött a rossz idő is, és bent csak a helyet foglalta. Erre mostanság Szonja húzza állandóan, és bele is ül, nekünk meg a lakásban kell körbe körbe tolingálni.... :D

befejeztem a szófosást, jó éjt mindenkinek!!

Mégse... :oops: Pilla, reméljük hamar meglesz a netetek, és olvasgathatjuk a reggeli "jó hangulat alapozókat" :wink:

thenus

Giga, bocs, azt akartam írni, hogy hagyjátok játszani Lilit, nem azt, hogy NE

thenus

Tüccs:
lehet, hogy igazad van, de nekem akkor sincs szívem szegény Didrikét szekálni, amikor annyira kivan. Amúgy ha a mai napot veszem példának, ma nem tudtam volna alvás előtt fürdetni, mert valamiért ma nagyon alvós volt, szinte egész nap aludt. 10-től aludt fél háromig, akkor megszoptattam, akkor fent volt kb. fél órát vagy egy órát, utána elkezdődött szegénykémnek a hasfájása, ami félóránként volt vagy 20 percenként kb. 2 perces sírás, de több alkalommal. Közben annyira kivolt, hogy hol elaludt, hol felébredt, aztán volt egy nagyobb sírás, kb. 5 vagy 10 perces, utána szopi, büfi, aztán vártunk fél órát és utána fürdött. Akkor nem aludt, de már szinte elaludt volna, hát nem tudom, de egy ilyen napon nem tudom máskor fürdetni, csak olyankor, amikor álmos, mert egész nap az volt. Erről beszéltem, hogy volt olyan nap, amikor éjfélig ment ez a dolog, mert sajnáltam a hasfájása miatt és lefektettem, hogy alszik egy kicsit és utána fürdetem, de nagyon bealudt és azért kellett nagyon későn fürdetni. Ez egyszer fordult elő, mert nem szoktam éjjel fürdetni, de nem volt más választásom, mert most egy ideig kétnaponta kell fürdetnem, mert szárad a bőre és azt mondta a védőnő, hogy próbáljam meg, hogy kétnaponta fürdetem, amíg egy kicsit helyreáll. Remélem, most az nem lesz vita tárgya, hogy kétnaponta fürdünk, mert ez csak most van így és nem vagyunk ápolatlanok, de ez most kényszer.
Egyébként lehet, hogy csak egyszerűen későbbre kellene tennünk a fürdetést, mert akkor túl lennénk ezen a nehézségen. Szerintem át fogunk állni az este 10 órás fürdetésre. Addig mindig rendeződni szoktak a dolgok. Csak nekem lesz nehéz hajnal négytől este tízkor, de az már csak az én bajom. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus:
akkor vagy én írtam rosszul, vagy te értetted félre, de én nem szoptatom meg Didrit, csak ha éhes. De nálunk van egy nehézség, hogy ha nyűgös és mellette éhes is, akkor van, hogy nehezen kezd el enni. Utána már eszik, sőt, két cicit is, de nem tudom, miért van, hogy a kezdet nehéz. Ez csak akkor szokott lenni, ha kivan. De már annyira ismerem, hogy tudom, hogy enne, csak nem tudom, miért, kínlódunk a kezdettel. Egyébként ha nem akar enni, akkor nem eszik, tehát olyan nincs, hogy ha kell neki, ha nem, mert ha nem akar enni, egyszerűen nem eszik. A büfizésnél nem olyan sok jött ki, hogy azt fölöslegnek nevezhetnénk, csak olyan mélyről jött, hogy nem ment csak cuccal. De nem jött vissza olyan sok, talán egy evőkanálnyi. Az sok??
Bimbóvédő azért kell, mert anélkül nem megy :(.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga! Szép nevet választottatok az Öcskösnek!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Na, ma nem voltam képes négykor felkelni. Vagyis felkeltem, de visszafeküdtem, és fél hétkor keltem. Na, mindegy, már túl vagyunk a reggelin, megfőztem a levest, elmosogattam, úgyhogy kezdhetek tanulni. Bár úgy néz ki, hogy mindjárt szopi lesz.

Lányok, én nem tudom, miért, de amikor Didri még nagyon pici volt, akkor csinált olyat, hogy annyira nem bírt célozni, hogy nem tudta a cicit bekapni, csak ha beirányoztuk :). De aztán ez elmúlt. Most valahogy megint nem találja vagy nem tudom, de amikor már a szájába van, akkor nincs gond, akkor nagy lendülettel szopizik, valahogy nem tudom, olyan fura. Mondjuk igaz, hogy éjszaka lazán megtalálta, inkább akkor van ez így, ha nyűgös, de akkor mi van, elveszti a tájékozódási képességét vagy miért lehet ez? Na, mindegy, megyek szoptatni, szerintem már mindjárt követelőzés lesz, most még gügyörész és nevetgél, de jobb nem megvárni, míg sírás lesz :)

Ja, már van... :)

SZép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Piroska!
Én még csak annyit tennék hozzá,hogy ha a hasa miadt sír akkor direkt jó neki a meleg víz és megnyugodna tőle!!!Sőt elmulasztja a görcsöket is és sikerűl pukizni/kakilni/büfizni!Próbáld ki egyszer,hogy ha fürdés idejében elkezd sírni(egyépként nekem Zsani egy ideig végigüvöltötte a fürdés elejét-amikor vetkőztünk,és a végét-amikor öltöztünk)akkor tedd bele a vízbe,szerintem ott elhalgatna!!!!!!!!!Nekem legalább is így volt! :wink: :!: aztán ha nem akkor visszatérhetsz a te módszeredhez! :wink: :!:

Mindenkinek köszike a dícséretet!
Szép napot sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Na, most meg lazán megtalálta a cicit. Ezek szerint tényleg elveszti a tájékozódó képességét, amikor kivan. :)

Tiop:
ha jó neki a melegvíz, akkor kipróbáljuk. Bár volt, hogy sírt fürdetés alatt és az olyan rossz volt ...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka:
még azt akartam neked írni, hogy hiába sír keveset, mert amikor sír, annyira kifárad és annyira kikészül, hogy az borzasztó. Elég az a két-három, vagy öt perc is. Már olyan is volt, hogy láttam a könnyeket az arcán, most akkor gondolhatod. Aztán amikor elkezd sírni, akkor azonnal elkezdem tornáztatni a lábát, akkor szinte azonnal elhallgat és ki is jön a puki, de utána ha megint van, akkor megint sír szegénykém, akkor megint tornáztatom, aztán így dolgozzuk ki a pukit. Nem is kell sokat tornáztatni, kb. hatszor-hétszer felhúzom a kis lábát és utána ki szokott azért jönni, de van, hogy négyszer is el kell ezt játszani egy este. Egyébként ahogy észrevettem, amikor front van, akkor szokta ez megviselni ennyire, máskor észre sem veszi, csak pukizik nagyokat és kész :). Hát nem tudom, mit csináljak, mert én aztán annyira törekszem, hogy ne egyek olyat, ami felfúj, de valahogy mégis van neki puki. Lehet, hogy neki ilyen az emésztése??? Igaz, hogy ez van, hogy egy vagy két hétben egyszer van, de most egymás után két nap is volt, és olyan rossz :(. Amúgy meg egész nap mosolyog, gügyörész, csapkodja a kis kezecskéit izgalmában, ha hozzászólunk, nagyon kis édes. Lehet, hogy ez a napi egyszeri vagy kétszeri kakilásra átállás valamit bezavar neki, nem tudom ...
Most ott alszik az apjával édesdeden. Reggel felkelt, amíg a reggelit megcsináltuk, meg megreggeliztünk, addig elvolt, mosolygott, gügyögött, amikor végeztem, akkor elkezdett kicsit nyafogni, de csak jelzés szinten, akkor szopiztunk, de utána persze büfi alatt bealudt :(. Most nem tudom, mit csináljak vele. Kaja után a férjecském kicserélte a pelusát és az jót tett neki, mert kicsit büfizett.Úgy látom, felébredt, megpróbáljam újra büfiztetni? :?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, én is az azonos időben való fürdetést tartom jónak a piciknek. Nálunk már estefelé nyűgös a Márk, szinte igényli, hogy menjünk fürdeni. Szerencsére mostmár a fürdést szereti (csak az öltözködés ellen hadakozik). Ez a rituálé lezárja a napját, felfrissül - olyan mintha kicserélték volna. Van hogy nálunk is csúszik egy kicsit a fürdés (általában előbbre), mert nyűgös a gyerkőc, de általában 7 órára időzítjük.
Szerintem a fürdetésnél érdemes megtartani a napi rendszerességet (tudom, hogy most a bőre miatt átmenetileg pancsiztok kétnaponta), de ha csak egy-másfél percre teszitek a vízbe, amíg kicsit lemossátok, megmarad a biztonságot adó rituálé. (Van egy Linola nevű fürdőolaj, főleg száraz, ekcémás bőrre való, a vízbe kell tenni, lehet, hogy jót tenne Didri száraz bőrének - kérdezz rá a védőnőnél. Mi is használtuk, pedig nem is volt száraz a bőre, csak így nem kellett fürcsi előtt olajjal áttörölgetni a hajlatokat, amit eléggé utált.)
A meleg víz szerintem is jót tenne a pocinak.

Henus, nagyon diplomatikus voltál a legutóbbi hozzászólásodban! :wink:

Giga, nagyon szép, különleges nevet álasztottatok a Kistesónak. Ez már a végleges?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jó reggelt!

Piroska,
mire leírtam volna, ami eszembe jutott, Tiop megelőzött. Vagyis hogy sok babának jót tesz a melegvízben fürcsi a hasfájás ellen. De az is benne van a pakliban, hogy nem jön be. Nálunk Bogi kábé féléves koráig végigüvöltötte (szó szerint!!!) a fürdetéseket, nem volt olyan nap, hogy ne üvöltött volna a kádban, aztán szerette meg csak a pancsit, amikor már csücsült a kádban. Az meg, hogy száraz a bőre, és azért nem fürdeted, hááát... nem tudom mennyire tapasztalt a védőnőtök... én inkább azt mondanám, hogy alaposan kell a patikai mosdókrémmel megmosdatni a picit (azt szokták mondani, hogy diónyit tegyél a fürdővízbe, az elég - hát frászt!!! a gyerekre kend a krémet, mintha csak te fürödnél, aztán lemosod...) utána meg ALAPOS babaolajos kencézés-masszírozás kell a picinek, és NEM lesz száraz a bőre! Nagyon jó a Gabi sensitive olaj, mi mind a két csajt ezzel szoktuk má első naptól kezdve masszírozni-olajozni, és azt nagyon szeretik! (ja, és nem hiszem, hogy az én csajaimnál macerásabb bőrű gyerek sok van, hiperérzékeny mindkettő - tőlem örökölték - de még soha nem mondta senki, orvos sem, hogy ne fürdessem a gyereket, inkább a megfelelő bőrápolásra kell odafigyelni) A bömbölde meg majd abbamarad egyszer... és hidd el, azért nyűgi néha Didri, mert nincs rendszer az életében... ő még nem tudja magának szabályozni az életritmusát, kell a "felnőtt-irányítás". Aztán majd úgy egy éves kora körül, úgyis átveszi a hatalmat! :wink: :D De mindenképp kell a gyereknek hogy szabályos legyen az életvitele. Na, nem akarok észt osztani, ne haragudj, ha kioktatósra sikerült, de már van néhányunknak picit több tapasztalata babákkal kapcsolatban nálad, talán próbáld ki a javaslatokat. Az meg, hogy megszakad a szíved, ha sír a pici, teljesen rendben van, de ettől még nem áll meg a világ... fog ő még sokszor sírni, nem azért teszi, hogy téged kínozzon...

Giga,
szerintem is nagyon szép a kissrác neve, olyan jól hangzik kimondva az egész! Nagyon találó!!!

üdv!
andibab

Szantre:
Megnéztem a Linola-t, majd megkérdezem a védőnőt. Én szoktam kenni neki a hajlatokat, nem zavarja. Közben dumálok neki és nagyokat mosolyog. :) Amint már leírtam, a rendszeresség eddig megvolt, csak akkor nem tartottuk be, amikor valami baja volt. Csak most több nap egymás után volt sírós, két vagy három nap, azért volt ilyen nehéz a helyzet.
Érdekes, hogy én mindig tudok olyan témát felvetni, ami felborzolja a kedélyeket, vagy legalábbis mindenkit megmozgat. Na, mindegy ...

Henus diplomatikus volt ... lehet ... Bár én ha diplomatikus akarok lenni, akkor inkább kérdezek, és akkor megtudom, pl. azt, hogy az ember nem eteti a gyerekét akkor, amikor nem is éhes. Na, mindegy! Henus, ne haragudj, de most én nem voltam diplomatikus. Mivel már annyi szekálást kaptam, meguntam és most tartok ott, hogy egy kicsit unom azt, hogy ahelyett, hogy kérdezne az ember, ahelyett egyből leír valamit. Én azért írom a hozzászólásomat, hogy segítsek vagy mert segítséget várok. Én soha senkit nem bántok meg, legalábbis igyekszem. De kaptam azért tegnap olyan hozzászólásokat, amik ha nem hozzászólások, hanem előbb kérdez az ember, akkor kiderül, hogy nem is úgy van. De ezt például Pimpoka azonnal megértette meg a Nircee is meg a Giga is. Most erre mit mondjak? Nekem a diplomatikus ember az, aki akkor mond valamit, ha már azért van elegendő információja, vagy biztos benne, hogy érti a helyzetet. Valószínűleg én is hibás vagyok, mert nem úgy fogalmazok, hogy érthető legyen. De nem gondoltam, hogy ebből ekkora ügy fog kerekedni, ezért nem mondtam el minden infót. Ha elmondom, nem kaptam volna ennyit, de megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy ennyire fontos lehet, amit írok. Érdekelne, hogy most azért írtatok, hogy segítsetek vagy azért, hogy megmondjátok a véleményeteket? Mert nem mindegy! A diplomácia szempontjából egyáltalán nem. Talán tőlem szokatlan ez a hangnem, de tőled is, Szantre, ez a megjegyzés. Megmondom őszintén, ez volt a legrosszabb, amit kaptam, pedig kaptam hideget-meleget, de tőled ez valahogy rosszul esett. Sajnálom... Nem volt ezalatt a megjegyzés alatt egy mögöttes tartalom véletlenül?

Ahogy mondtam, én mindenkinek a véleményét elfogadom, ha nem egészen tudjátok a hátteret azért nem árt, ha kérdeztek, mert én nem biztos, hogy mindent elmondok. Nem tartom fontosnak talán azt, ami fontos infó. De lányok, azért nem árt néha kérdezni... Nem haragszom én senkire, nem azért írtam, csak most ez a megjegyzés mást ízt adott az összes hozzászólásnak valahogy.... Haragudni soha nem szoktam, de ha most őszinte akarok lenni, kicsit meg vagyok bántva. Nem baj, elmúlik, ez az én egyéni szocproblémám.

Egyébként meg nem baj, hogy szóba került ez a kérdés, mert lehet, hogy most így születik egy jó megoldás, fürdünk este későn és akkor nem kell megszakítani a rendszerességet, mert addig mindig le szokott nyugodni. Mert az este hét óra, amire előtte be voltunk állva, az nem egészen jó, mert ha nyűgös, akkor nyűgös, tehát lesz ideje lenyugodni.

Azonkívül még valami, amit fontosnak tartok elmondani: Didrike nagyon kiegyensúlyozott baba, Hála Istennek, tehát azért azt se hagyjátok figyelmen kívül: VALAMITŐL AZ!!! Biztos nem véletlen!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andi:
a mosdatókrémet rá kenem, nem a vízbe teszem. Didri imád fürdeni, nekünk ez nem szokott gondot jelenteni. És hogy mennyire nem tudja, mi a rendszeresség? Minden hajnalban négykor kelt, mert éhes, szinte mindig ugyanakkor kakil, ha nyűgös, ugyanakkor nyűgös, este ugyanakkor alszik el, reggel ugyanakkor "bulizik" :) és ugyanakkor alszik vissza és erre nem én szoktattam, hanem magától szokta meg. Azért, mert nem erőltettem, hanem szépen hagytam, hogy magától álljon be az életritmusa. Én azt látom, hogy ha megvárom, hogy neki mi mikor jó, akkor minden beáll, de az a rendszer lesz, ami neki jó. Ha lehet, akkor én arra az időpontra állnék be, ami neki kedvez, hiszen őt fürdetem, az ő programját tervezem. A szoptatással is úgy voltam, hogy igény szerint szoptattam, nem három óránként és látod, saját magától kialakult egy ritmusa, olyan, ami neki jó. Ha én megtervezem, hogy este hétkor fürdetem, az az én programom, de ha megfigyelem, hogy neki mikor jó, ha fürdetem, az az ő programja. És valahogy nem lehet olyan rossz, ahogy csinálom, mert Didri teljesen kiegyensúlyozott, feltűnően az! Értem én, hogy nem akarsz kioktatni, csak már nagyon fáraszt ez a téma, ne haragudj!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

A kétnaponta fürdetéssel meg elértük, hogy már sokkal jobb a bőre és ha minden jól megy, akkor jövő hét után már naponta fürdtehetjük és nem kell telekennem mindenféle kencével, mert én jobban hiszek a természetben, az ő kis szervezete majd termel annyi zsírt, hogy ne száradjon ki szerintem. Ha minden nap kenegeted, akkor csak a természetes zsírosodását szünteted meg, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, a védőnőnk, 20 éve védőnő és imádják az anyukák, mert rendes, segítőkész és azonnal tudja mindenre a megoldást. Van három gyereke és azok is rendesen vannak felnevelve, én senkivel nem cserélnék védőnőt!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Köszönjük szépen a dícséreteket név ügyben. Nehéz szülés volt! :wink:
Szantre! A Bulcsú akkor lesz végleges, ha már a papírjain, meg a karszalagján is ez van. :lol: Nálunk ez már csak így megy. :D
Tegnap ha másfél-két órát nem ültünk itt a gépnél akkor egyet sem! Nézegettük a neveket, jelentéseiket, a névnapokat... A végén már a hülyébbnél hülyébb neveken röhögtünk. Aztán amikor már elegünk lett apóca rátalált erre a névre. A jelentése bölcs. Azt mondta, hogy pont erre gondolt, már azon volt, hogy beírja a keresőbe, hogy ilyen jelentésű neveket keresünk. Ez szerintem egy jel. Neki már ez nem az első megérzése a fiával kapcsolatban. Remélem Bulcsúnak is tetszeni fog ez a név! :wink:

Piroska!
Szerintem senki nem akart téged megbántani! Ebben biztos vagyok. Tutira valami félreértés van a dolog mögött. Elég nehéz leírni úgy a dolgokat, hogy a másik is pont ugyanúgy olvassa, ahogy én azt szerettem volna. Mindenkinek megvan a maga stílusa. Én pl sokszor cinikusan írom a dolgokat, de igyekszem mindig kifejezni ezt a mosoly-jelekkel.

Kép
Kép
giga1

Thenus!
Pont az a baj, hogy Lili álmos (dörzsöli a szemét, ásítozik, fáradt), de aludni mégsem akar... Tudom, hogy mikor van már tényleg kifáradva, és fürdetéskor ez általában ez már megvan, de ha aludni kell, akkor jön az igazi hiszti... Tegnap 10 percig sírt, és utána elaludt. Sajna nem tudunk most vele mit csinálni. :oops: :(

Kép
Kép
giga1

Giga:
írtam én már tegnap mindent, meg mindenhogy, de hiába írtam le valamit, utána megint egy másik nézőpont került elő. Egyszerűen már annyira kiveséztük a kérdést és még mindig valahogy tisztázatlan. Nem tudom, egy biztos, ha ordít a Didri, én azon leszek, hogy megnyugodjon. Lehet, hogy azért sír olyan keveset, mert én azonnal ugrok, ha baja van és megpróbálok neki segíteni. De a nap többi időszakában annyira jó kislány, hogy ez a legkevesebb, amit megérdemel szerintem!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga:
sok gyerek, ha nagyon fáradt, akkor sír. Mert nyűgös. Ha te fáradt vagy, te is nyűgös vagy, ez természetes! Csak van olyan gyerek, amelyik sír, van, amelyik nem. Én akkor is inkább megnyugtatom olyankor és elalszik szépen. Gondolj bele, neked mi esne jól, ha nyűgös vagy? Egy símogatás vagy valami, amit a szakkönyvek írnak? Én a szívemre hallgatok és az soha nem szokott becsapni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, nem ér megsértődni, nem lehet mindenki hátterét ismerni a hozzászólásokból. Ha meg mindenki hozzászólása előtt kérdeznénk vagy privit írnánk, hogy ugyan ennek mi volt az előzménye, oka akkor másból sem tartana a nap, csak abból, hogy itt ülnék és írnék. Én egy kíváncsi tipusú ember vagyok, szeretek az emberekről tudni dolgokat, persze nem magánügyeket, személyes dolgokat, hanem pl. én amire mostanság kíváncsi vagyok, hogy kinek mit csinál a picije, mit eszik, iszik, hogy mozog, mit mond, hogyan készülődnek a családok a karácsonyra, esetleg a gyerkőcök mit kapnak, de ezeket nem azért, hogy bárkinek is felmérjem anyagi helyzetét, beleszóljak az életébe, megsértsem, kioktassam. Persze nyilván ahol már kettőnél több ember van, vannak sértődések, megbántódások. Mindenki csak a véleményét, tapasztalatát írja, segíteni próbál, tanácsot ad. Nem hiszem, hogy Szantre téget meg akart sérteni, biztos nem.
Kevés anyukának adatik meg, hogy kifogjon egy normális védőnőt. Tanácsadáson pl a dokink folyton azt súlykolja, hogy egy éves koráig kerüljem a glutént, tejet, tojást(allergiás típusok vagyunk), erre az ott ülő védőnő közli, hogy már adhatok neki bundáskenyeret... Na mindegy, nem tudom mit találtál Szantre hozzászólásában bántónak, én semmit, igaz nem is nekem szólt.

Én pl. soha nem kentem a hajlatokat olajjal, egyszerűen a gyógyszertári fürdetőt használjuk, és mi úgy használjuk, hogy egy pumpás adagolóba beletöltöm a vízzel kikevert fürdetőt és mint a tusfürdő olyan. Úgy keverem egy tákában, mint a majonézt, két nagykanál fürdető és aprénként hozzá a víz, majd beleteszem az adagolóba. Így nem úszik a víz tetején, normálisan rá tudom kenni a testére, és ő sem tud belenyúlni. Ez eléggé hidratálja, nem igényel az ő bőre más kencét.

Minden témára rá lehetne ugrani, vagy jól kivesézni, mert hát mindenkinek megvan a saját tapasztalata vagy másként látta, másként tudta. Kinek ez vált be, kinek az. Lapozz csak vissza, nemrég a cipős téma volt, hordjon bent, vagy ne. Erre írta Pilla, hogy ő milyet vett én ráugrottam, hogy debizony kell bentre is és ilyen meg olyan, de ő csak zokni helyett vette.
Nekem még mindíg gondot okoz, hogy ha kimegyünk mibe öltöztessem, egyik azt mondja +egy réteg, mint ami rajtam van. Másik azt írja, hogy csak a szeme legyen kint, mert megfagy, haramdik helyen azt olvasom, hogy ki se vigyük a gyereket mínuszban. Kell-e két sapka vagy elég egy, milyen vastag legyen. Ha nem tudok rá kesztyűt adni megfázik-e. Hány fok legyen az lakásban....stb.

Németországban amikor bébicsősz voltam a gyereket hetente egyszer füdették, nem használtak törlőkendőt, popsikrémet, csakis langyos vizes törcsivel törölték a fenekét. Nyáron a kinti medencében fürdött, nagyon jó módú család és én mégsem értettem a mai napig, hogyan lehet egy héten egyszer fürdetni. Ők maguk reggel-este zuhanyoztak.

Nekem eddig tényleg úgy tűnt a hozzászólásaidból, hogy káosz van, mert sokat sír, fáj a hasa, odaadod apának, hogy foglalkozzon a lányával, mert te már nem bírod, meg csak a hintában nyugszik meg...stb, én csakis ebből gondoltam, de látod nem látok bele a napjaidba és nem is így van.

Na most lépek, készülünk Anyósékhoz a szokásos ebédre. Lelle épp hasal a járókában és "úszik" közben nagyon vísítozik.

Mikulásra kapott egy golyópályát és annyira élvezi, pedig azt hittem, ehhez még kicsi lesz, de kétszer megmutattam neki, hogy hová kell tenni a kiskocsikat és már tudta is.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Persze, Pimpoka, igazad van,
csak annyira sokat írtam már erről a témáról és hiába írtam, hogy nem sír sokat, a következő hozzászólás az volt, hogy miért sír sokat. Ha azt írtam, hogy nem sokszor van a rendszertelenség, a következő hozzászólás az volt, hogy de nem szabad rendszertelennek lenni, mert ... Ha írtam valamit, mintha le se írtam volna, egyszerűen elfáradtam ebben. Ma a reggelem azzal ment el, hogy vagy írtam vagy olvastam a hozzászólásokat és nem tanultam szinte semmit. Didrikém meg ott vigyorog meg gügyörész az ágyban, ahelyett oda kellett volna mennem, mert falra hányt borsó, ha valamit írok vagy nem olvassák el, vagy nem tudom, de mintha le sem írtam volna. Most akkor minek írjak bármit is???
Lehet, hogy nem érthető amit írok, nem tudom. De akkor most leírom még egyszer összeszedetten: Didrike eddig általában este hétkor fürdött. Nem a vízbe tettem a mosdatót, hanem a testére kentem. Most már nem olyan száraz a bőre, tehát nemsokára minden nap fürdetni fogjuk. Ha kivolt, mert fájt a hasa vagy mert front volt (ez hetente vagy kéthetente egyszer volt, bár volt olyan is, hogy egy héten kétszer) az este hat, hét óra körül volt és akkor pár percet sírt és én tornáztattam a lábát, akkor pukizott, utána megint megismételtük ezt kétszer-háromszor. Egyszer volt olyan, hogy egy órát sírt, mert én aludtam és a férjecském nem tudott vele mit csinálni, csak ölbe vette és így szegénykém nem tudott pukizni, azért sírt olyan sokáig. De én már napok óra nem aludtam, ki voltam ütve annyira, hogy nem is hallottam, hogy sír. Etetni úgy szoktam és akkor, amikor kéri. Általában vagy az öklét gyűrködi a kis szájába, vagy cuppog a levegőbe, onnan tudom, hogy éhes. De ha nyűgös, akkor nem találja meg a cicit, olyan szinten kivan és ha a megvan a cici, akkor elkezd jóízűen enni és megnyugszik.
Most meg olyan édesen gügyörész és magyaráz, meg mosolyog, hogy megyek és agyoncsókolgatom!
Bocsi, hogy kiakadtam, de legyetek szívesek, most egy kicsit ejtsük a témát, mert szerintem ennél jobban nem lehet kivesézni.

Imádom ezt a lányt, olyan édes!

Sziasztok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, és hintáztatni akkor szoktam, amikor már semmi nem segít, abban hamar elalszik és utána kiveszem, de azért a régi öregek is kitalálták a bölcsőt, azért talán az sem véletlen.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, én még annyit akartam, hogy a fórumon jelenleg Dirdri a legfiatalabb és neked ő az első, nyilván segítségre, tapasztalatra, támogatásra van szükséged, amit tőlünk is vársz és kérdezel, ha pedig kérdés van, arra általában nem egy ember válaszol, ha már nem egy ember válaszol, nem lehet ugyan az és ha nem ugyan az, mert miért lenne, jön a pro és kontra, igen vagy nem, így vagy úgy.

Mi már ezeket megtapsztaltuk, van aki egyszer, kétszer, háromszor is már, van akinél mindkét, mindhárom gyereknél más volt. Pl. amikor Andibab kért segítséget hajfájásra Roninak, csodálkoztam, hogy hát Bogi is tápis volt, meg már ő átélte ezt egyszer, de biztos neki is más volt Ronival és ezért kérdezte vagy hogy azóta van-e valami új szer. Kinek mi vált be.

Apa még nem ért haza templomból, Lelle már tök fáradt, ilyenkor már aludt egyet, de ma későn kelt, nem akartam korán letenni, Apa meg még sehol...ajjj...így pl. borul a rendszer, mert akkor ma már csak egyszer fog aludni és az kevés lesz estig....

Nircee, jelentkezz Marcika bulifotóval, már olyan kíváncsi vagyok. Már nemsokára nálunk is lesz!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

bocs, Didri

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Pimpoka: Németországban most "divat" a hetenként egyszeri fürdetés, múltkor volt a tévében is téma. :) Ez is olyan, hogy mindenki másképp csinálja... a popsitörlőt a védőnőnk sem ajálja, de én pl. sokkal kényelmesebbnek tartom - mikor nyakig kakis a gyerek, egyszerűen képtelen vagyok langyos vizet hordani, arról nem is beszélve, hogy már rég nem marad meg a pelenkázón a csajszi, ott teszem tisztába, ahol érem. ;)
Popsikenőcsről meg magamtól szoktam le, nem érzem szükségét, csak ha néha piros a popó, akkor vékonyan bekenem...

Piroska: nálunk kakis gondoknál a hőmérőzés vált be, kicsit megforgattam a popsikenőcsös hőmérőt a popóban, aztán kilövellt, aminek ki kellett jönnie, és minden rendben volt. Nem tapasztaltam hátrányát, hogy pl. megszokta volna Lolo, mert úgy 4 hónapos kora után egyáltalán nem kellett használni, szépen beállt a kaki. Lolonál már egy nap kaki kimaradás is gondot okozott, ebben is minden gyerkőc más... neki gyors az emésztése, és ha egy napig nem volt semmi, akkor már nagy baj volt, és mindig nagyokat pukizott, amikor hőmérőztem, egyértelműen az bántotta a pociját!!!

Thenus: nálunk se fér ám el a tricikli, anyukáméknál van egyelőre. :) Majd tavasszal elhozzuk, mikor már tudjuk kint használni - akár babakocsi helyett is. :)
Egyébként a szüleim közölték, hogy van benne némi célzatosság, hogy kétszemélyes! ;)

Ja, és Piroska, attól, hogy a baba az öklét rágja, még egyáltalán nem biztos, hogy éhes, sőt!!! Ebben a korban találják meg a kezüket!!! Olyan meg Lolonál is volt, hogy nem kérte a cicit... hidd el, hogy ha kéri, akkor megtalálja, ez a legeslegelső ösztön, ami kialakul a babákban. Már az újszülött is megtalálja a cicit! Ha éhes, megtalálja, és akkor meg igenis dolgozzon meg a tejcsiért! ;)
Vendég

Piroska, nem akartalak megbántani a hozzászólásommal. Ne haragudj! Valószínűleg félreértettük egymást, pedig nagyon vigyáztam, hogy pontosan fogalmazzak, ezek szerint mégsem sikerült. :(
Azért írtam, hogy Henus diplomatikus volt, mert SZERINTEM saját magához képest, nagyon visszafogott volt. (Henus, nehogy megsértődj, nem bántani akarlak, de már vártam, hogy mit írsz, mert a te hozzászólásaidat is nagy szóváltás szokta követni :wink: ) De ez a fórum lényege, hogy mindenki leírja a SAJÁT tapasztalatait.

Piroska, Te ismered legjobban a babádat, egészen biztos az a legjobb neki, amit Te úgy gondolsz, hogy jó. És ha Dia kiegyensúlyozott baba, akkor ez a legjobb bizonyíték! Nem akarunk bírálni Téged!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pimpoka:
értem én, de azért gondolj bele, hogy én a Gigának írtam, hogy ha Didri nyűgös, akkor a legvégső esetben a hintában altatom el, onnan indult a dolog. Mármost ha azt nézed, hogy szegény Giga most kézben ringatja, mennyivel másabb a helyzet, mint ha egy hintába tenné be? Mondjuk a hasrafektetés jobban bevált, mint a hinta mostanában, de nem tudom, hogy Giga szokta-e hasra fektetni a babót. Mert a Didri például olyan, hogy ha álmos, akkor nyűgös és olyankor én végigzongorázom a lehetőségeket, hogy mi a legjobb neki, de nagyon hamar elhallgat Hála Istennek. Tehát most a Giga nem kapta meg a választ, de engem elkezdett mindenki osztani, holott én nem is kérdeztem. Nem baj, mert most így én is addig agyaltam, míg kiokoskodtuk, hogy este később fürdetünk, de most mi lesz a Gigával, aki tulajdonképpen tanácsot kért, mert babát vár és mellette ott van neki a másik babája és nem tud pihenni semmit, ehhez képest mindenki nekem írt, Giga meg sehol. Nem adnátok inkább neki tanácsot? Azért gondolj bele szegény babát vár, van egy kisbabája és szét van esve, mert nem tud pihenni. Hát nem neki kellene előbb segíteni? Én megpóbáltam neki tanácsot adni, mert nekem Hála Istennek eddig sikerült elaltatnom a Didrit, nem volt vele gond. Én azért írom, hogy odaadom apának, ha sír, mert én két perc sírását sem bírom, egyszűen azonnal szeretnék valami megoldást találni, nem szeretem, ha sír. És azért van ennyi megoldás a tarsolyomban, mert amikor otthon laktam, akkor anyu vigyázott egy gyerekre és abban én is elég aktívan részt vettem, tehát nekem a gyerekkel való foglalkozás nem volt új, a megoldásaim nem csak saját kis kútfejemből vannak, hanem tapasztalatok, meg az anyukámtól szedtem őket, aki akkor még emlékezett rá, mit kell csinálni egy kisbabával. Most már nem annyira emlékszik, de azért a mai napig tud jótanácsokat mondani. A másik forrásom a nővérem, aki igen egészséges lelkületű gyereket nevelt fel, a harmadik a védőnőm, aki szintén hiteles nekem, mert neki is van tapasztalata. Aztán itt vagytok nekem ti, akik aztán osztotok néha :). De nem baj, mert mindenből tanul az ember, csak kicsit elfáradtam! :)
A Szantre megjegyzése azért zavart csak, mert szerintem Henus nem szokott nagyon diplomatikus lenni, én úgy érzem, hogy most sem volt az (Henus, ne haragudj, de te is el szoktad mondani, amit gondolsz, most én is azt teszem), azon kívül Szantre olyan valaki, akitől nagyon szeretek véleményt hallani és most tőle egy kicsit rosszabbul esett a dolog, mintha más írta volna, ennyi.

Didrike kifáradt a játékba és elaludt. :) Előtte nyűgöske volt és végigzongoráztuk 5 perc alatt az ölembe volt, aztán hinta, de hason volt neki a legjobb, mert azonnal elaludt.
Szóval Lányok, adnátok tanácsot Gigának, mit csináljon?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre:
ebben egyetértek! Önmagához képest Henus tényleg visszafogott volt és ezt értékelnem kellett volna, BOCSÁNAT, HENUS!!!!
És BOCSI, SZANTRE!!!

Verna:
nem tudom, de ha tornáztatom, akkor is kijön a puki, ezért nem folyamodtam még más megoldáshoz.
Tudom, milyen amikor csak úgy rágja az öklét, de ha éhes, akkor teljesen más. De komolyan mondom, hogy ha rossz napja van, ha éhenhal, akkor sem találja meg a cicit, ráadásul ha olyankor még éhes is, akkor aztán van a haddelhadd! És a hangját a hangerejével együtt tőlem örökölte, én nem kockáztatom, hogy a dobhártyám kiszakadjon, inkább segítek neki megtalálni a cicit :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: a hőmérőzéssel nem csak puki jött, hanem kész tornádó, és tényleg mindent kihozott. ;)

Ja, Giga, Neked akartam írni ehhez a tej-tojás dologhoz... Én sokáig óvatoskodtam és tudományoskodtam a kaják bevezetésével, aztán egyre bátrabb lettem... tejterméket 7 hónapos korban vezettem be, tojássárgáját 8,5 hónaposan. Aztán láttam, hogy nagyon sokan adnak már tojásos kajákat (babapiskóta, tészta) 1 éves kor előtt is, és akkor én is kipróbáltam. Nem volt semmi gond, úgyhogy azóta bátran adom. Ha meg gond van, az kiderül (Marcinál is kiderült ugye, akkor persze el kell hagyni az allergizáló dolgokat).
Ma amúgy kipróbáltam a tejet, hát nem mondom, hogy osztatlan sikert aratott... Pár kortyot ivott belőle, de aztán csalódottan kiköpte az itatót... majd próbálom kakaóval, vagy turmix formájában: azt már ivott Lolo, pár kortyot csak, de az pl. bejött neki! :)
Vendég

Verna:
hát remélem, nem lesz rá szükség. Írtam mail-t.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hi!

Bogi alszik, Picur játszik, Apát meg elzavartam a szép új nagyszőnyegért, amit délelőtt vettünk a nappaliba. Szegénykém, nem hagyom békén pihenni, pedig délutánra megígértük Boginak a korcsolyázást a Pólusban, ha lesz szabadpályás időszak. Ott megint Apának kell helytállni... :wink:

Piroska,
nyugi, senki sem oszt ki téged!!!! senki nem néz hülyének (bocs!), vagy bénának!!! Egyszerűen csak mindenki nagyon akar segíteni!!! Nekem pl. úgy jöttek le a hozzászólásaid, hogy Didri nyűgi baba, és nem tudod, hogy már mit kezdj vele, mert már mindent kipróbáltál, illetve, hogy az egész világotokat a picilány éppen adott napi kedve szabályozza le, "ahogy esik úgy puffan" stílusban (ezért is írtam, hogy most még kábé oké így, de mi lesz ha jön a kistesó). Ezek szerint félreértettem, amiért elnézést kérek!

Giga,
a különböző kaják bevezetésével mi úgy voltunk, hogy amikor Bogi már nagyon kunyerálta + kora szerint is adható volt, akkor kapott pár falatot. Másnapra, ha volt valami gond az adott étellel, úgyis kijött a bőrén "babaekcéma" formában, és akkor nem kapott 2-3 hónapig abból az adott kajából - de hála az égnek ilyen csak 1-2 alkalom volt. Meg is buggyantam volna a sipítozásától, ha 1 éves koráig várok a tejtermékekkel - merthogy tápisként HA dolgokat evett - és nem adok neki túró rudit vagy danoninot. De pl. a fokhagymás-borsos sült oldalast már 8 hónaposan kitekerte az apja kezéből és elkezdte csócsálni... :oops: :lol:

Megyek, mert még össze kell takarítanom a nappalit mielőtt megjön a szőnyeg!

pápá!
andibab

Giga
végül megoldott az elalvás? mert most már nem vagyok képben :oops:

Andi
tudom én, hogy mindenki akar segíteni, de már annyira sok volt. Szerintem azért reagáltam le ilyen rosszul, mert nagyon fáradt vagyok, egész nap tanulok, hajnalban kelek és szegény Didrike is pont most volt két nap egymás után hasfájós. Én meg annyira nem bírom, ha sír, hogy végem van :(
Na, mindegy! Megpróbálok tanulni, bár egyfolytában leesik a fejem és nem bírok egy oldalt elolvasni fél óra alatt, de most összekapom magam. Az a baj, hogy nem ihatok annyi kávét, amennyit kéne. Reggel fél hétkor ittam egyet, de azóta még kellene egy, de nem merek inni. Az én kis drágám most olyan szépen alszik :):), Hála Istennek, most nagyon jól jön, mert így tudok egy kicsit tanulni. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Alig győzök olvasni...

Szerintem itt az a legnagyobb baj, hogy mindenki jót akar a másiknak és ezt nem rejti véka alá.. :lol: Szóval nyugi Piroska, senki sem akart bántani Téged de annyira szeretnénk segíteni, hogy néha már sok is (beleértve magamat is).

Az alvás az utóbbi napokban nálunk is egy rémálom. Az én jó és sokat alvó Dórim napok óta 1-2 órát alszik napközben. Hiába fáradt, ha leteszem kitör a bömbölde. Úgy tűnik nekem, hogy még játszana, felfedezne viszont szinte eldől olyan álmos. Saját magával hadakozik. :roll: Ahogy Tiop mondaná, "ez is elmúlik egyszer!". :?

Megyek, teszem a dolgomat.

Szép vasárnapot mindenkinek.

KépKép
tüccs

Tüccs:
tudom én, értem én, csak túlreagáltam. Nagyon fáradt vagyok, a tűrőkém elfogy a Didrikénél, rá elég, de másra nem :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga, akartam már kérdezni tőled, hogy te hogyan csinálsz a Lilinek akkora habot a fürdővízébe? Én Johnson & Johnson fürdetőt használok, de alig habzik. Te mit használsz?

Becsi, megünnepeltétek a 'nagyok' szülinapoját? Elfogyott a sok sütemény? Ha vannak képek, raksz fel párat?

Nircee, tőled is várjuk a szülinapos képeket!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Lányok,
szoptatás alatt lehet gombát enni? Mert én most gombás paprikáskrumplit ettem, az baj???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: mindent lehet enni, aztán ha gond van, úgyis kiderül! ;)
Mindjárt válaszolok a mailre.

Hát én egyszer csináltam habot, de annyi elég is volt, ugyanis Lolo még mindig nagyon rág, különösen a kádban a kis fürdős állatkákat, és az összes hab a szájában kötött ki. :) Szóval mi nem is habozunk, hanem belerakjuk a tiszta vízbe, hagyjuk játszani, aztán közben kenegetjük át fürdetővel. :) Egyébként a Johnson abból a szempontból is jó, hogy nem csípi a szemét. Egyszer próbálkoztunk Gabival, na az csípte...
Vendég

Sziasztok!

Nemsokára teszek fel képeket, csak még ki kell válogatni és át kell méretezni őket, ami nem egyszerű, mert csináltunk egy csomót. Hát, Marci annyira zabálnivaló volt!!!!! Először étterembe mentünk itt Csömörön, mindenből kért, amit mi ettünk, de végülis csak húslevest és palacsintát kapott - ennyit a tojásról. Remélem, holnapra nem jön ki ismét a óz ekcéma, majd nagyon figyelem. De nem lehetett Tőle megtagadni, úgy ette!!! És egész végig olyan csöndben volt, hogy senki észre sem vette, hogy kisgyerek van az étteremben!
Majd hazajöttünk, megkapta a vonatos tortáját, hát akkor is olyan édes volt!!! Azonnal leszedte a kéményét, majd rájött, hogy ez ehető, és tömködte a kis szájába azt a fekete marcipántömböt. Aztán rájött arra is, hogy ez túl édes, és többet nem kért belőle, még anyós erőltetésére sem. De imádta a tortát, szétszedte darabokra, meg húzkodta, tapogatta, jó ideig nem is vágtuk fel, mert csak sírt volna.
Utána betettük a járókájába, amit teletettünk lufival, hát, ne tudjátok meg, mit tombolt!!!!! Egyébként is nagyon nevetős gyerek, de most egyfolytában, teje szájjal röhögött! Bocs, ez nem túl szép kifejezés, de ez a megfelelő ide.
Azóta is játszik Anyuval és Nagymamámmal, anyós szerencsére már jó korán elment. Amit művelt ma, az ismét kritikán aluli volt, de most vettem észre, hogy már mennyire immunis vagyok rá. A nevelőapám nehezebben viselte, alig bírta visszafogni magát.
Na, most van nálunk az a kivételes eset, amikor korábban fürdünk, mindjárt engedni Anyuval a vizet. Tudniillik ma egész nap csak 1 órát aludt, ami nagyon kevés. De még mindig hangja sincs, látszik, hogy mennyire szeretne még játszani, de közben össze-összecsuklik már a lába, meg esik-kel, olyan fáradt.

Na, én már nem mondok semmit, szerintem nem ez az első egymásnak esős téma, de tényleg mindenki jót akar, és segíteni akar, de vannak nyersebb és diplomatikusabb emberek, ami nem baj, én szeretem, hogy ilyenek. Félreértések meg mindig lesznek, de ha ezeket tisztázzuk, akkor minden oké - szerintem.

Piroska,
az meg érthető, hogy ha így pörögsz, akkor ennek előbb-utóbb meglesz a böjtje, Nálad ez a fokozottabb ingerültségben és érzékenységben mutatkozik meg. Én nem bírnám azt csinálni, amit Te, minden elismerésem, őszintén, mert nekem nem lenne ehhez energiám. Persze a szükség nagy úr, de akkor is hihetetlen, amit csinálsz. Én inkább azon aggódom, hogy ki fogsz borulni, és annak leginkább Didri látná kárát, de ne így legyen! Gondolom, a férjed sokat segít, másképp nem is menne.

Fürdetés,
én az első perctől üzletben vett fürdetőt használok, gyógyszertárit sosem használtam. Kezdetben DM-es Babylove-ot, majd Gabit, samponban meg Babylove, Johnson's, Nivea volt eddig, de a Johnson's a legjobb nekünk. Én olajjal sem kentem be soha a bőrét, egyszerűen a fürdővízzel mostam ki a hajlatokat, majd a fürdés után figyeltem, hogy ott különösen szárazra töröljem. A heti fürdetés most azért divat, mert állítólag egy babának semmi szüksége a heti fürdésre, ez csak Európában, főleg itt Keleten divat, sok helyen nem. Ott csak áttörlik őket nedves kendővel.
Én is törlőkendő-párti vagyok, egyszerűen nem is tudom, hogy kivitelezhetném a vizes lemosást, hiszen nem a fürdőben pelenkázok. Addig meg mit tegyek a gyerekemmel??? Kakis fenékkel kenjen össze mindent? Na, mindegy. A védőnőkről meg nem mondok semmit, nem az számít, hány éve van apályán, és mennyire kedves. Ez semmit nem mutat abból, milyen szakember. Én soha nem is hallgattam rá, mert néha olyan butaságokat tudott mondani. De nagyon kedves volt, ezért mindig türelmesen végighallgattam.

Hőmérőzés,
na, ez is pont egy olyan dolog, hogy Vernáéknál tök jól bevált, nálunk soha nem volt tőle kaki!!!!!!! Pedig már mindent bevetettem, mikor voltak azok a nagy kihagyások, de se a hőmérő, se a torna, se a varázsszerek nem segítettek. Ha nincs elegendő salakanyag, akkor nincs. Persze gondolom, Lolónak nem ezzel volt baja, hanem már ott volt a cucc, csak nem akart kijönni. Nálunk meg még ott sem volt... :lol:

Giga,
tényleg gyönyörű nevet találtatok!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Ja, Piroska,
én is ettem mindent, az első napoktól kezdve, persze azért a babot, káposztát és a puffasztókat kihagytam, és tejet sem ittam, de azt én sem bírom, sosem iszom. De egyébként nem sokat gondolkoztam, ha valami ízlet, megettem. Az is igaz, hogy nagy szerencsém volt, mert most a tojáson kívül semmi nem bántotta Marcikát.

Kép
Kép
nircee

Na sziasztok!

Gondolom alig vártátok, hogy megjelenjek. :wink: :D
Végigolvasgattam itt a hozzászólásokat, és két dolog jutott eszembe. Az egyik, hogy úgy teszek, mintha nem olvastam volna semmit ( de ez ugye nem én lennék :wink: ) A másik, hogy úgy fair, ha én is leírom a hozzáfűzni valómat.

Szóval, én tegnap este olvastam vissza a tegnapi összes hozzászólást. Piroska egyik szövegében szemet ütött ez a mondat:
"aztán éjfél körül felébredek, cukrot mérünk a férjecskémnek, eszek pár falatot, Didrit megszopiztatom, ha kéri, ha nem, akkor visszaalszom és hajnali háromkor vagy négykor újra kelek, megy tovább az élet. " RÁKÉRDEZTEM, hogy ez miért van így. Nem azért, mert a válassszal bármi tervem is volt, csak egyszerű csupasz kíváncsiságból. ( aztán később újraértelmeztem a mondatot, és rájöttem, hogy nem egybe tartozik a ha kell, ha nem. Az úgy van, hogy ha kell neki szopi adsz, ha nem akkor lefekszel. Csak úgy gondoltam később fény derül a félreértésre, mert ezt kérdeztem.) A bimbóvédőt is csak azért kérdeztem, mert nem emlékeztem miért kellett, vagy kell, mert vannak akiknek csak az elején kell. Csupa csupa társalgási kérdésem volt semmi egyéb. A legmerészebb álmomban sem gondoltam volna, hogy ennek ekkora feneke kerekedik. Piroska, szerintem semmi olyan nem volt benne amin neked meg kellett volna sértődnöd. Szantre pedig biztosan mást várt tőlem, ezért jegyezte meg, de tévedett, nem diplomatikus akartam lenni, csak teljesen őszinte. A puncsolás pedig sohasem volt a kenyerem, sem élőszóban, sem leírva. Mindig próbálok tisztelettel, de határozottan reagálni arra amiről éppen itt szó van. Csak azért, nem szoktam kedveseket írni, hogy ne kerüljek konfliktusba. Nem értem sajnos, Piroska, hogy mire kellett volna rákérdeznem, mielőtt ezt megkérdeztem. És akkor hogy hű legyek önmagamhoz nem leszek diplomatikus. Itt a lavinákat Piroska indítja a különböző probléma felvetéseivel, amire szerintem mindenki a maga tapasztalatának leírásával próbál segíteni. Te pedig megbántódasz tőlük,pont az enyémtől, amiben még csak egyetlen tanács, sem volt. ( direkt) Hangvételben sem volt semmi. Leírtam nálunk, hogy volt a fürcsi, és direkt kerültem, hogy esetleg, hogyan próbáld meg. Én bátran leírom amit gondolok, remélve azt, hogy senki sem bántódik meg rajta, mert bántás sohasem a szándékom.
De tudod mit, Piroska, ezt a problémát is könnyen orvosolhatjuk. Sértődés nélkül. Inkább félreértések elkerülése végett, nem mondok semmit arra amit írsz, és abból nagy baj nem lehet.
Te szajkózod mindig, hogy segíteni a másikon milyen fontos dolog. Az. Itt is mindenki azt próbál. A vélemény is lehet segítés. Nem mindig az a segítség ha azt mondja a másik amit hallani akarunk.

Mindenkitől bocsánat, ha most tényleg nem disztingváltam, de én is berágok, hogy a semmivel is lehet sértődést okozni.

thenus

Lanyok, most egy egészen más téma:
lehetséges, hogy valaki megérezze, hogy terhes az aktus után néhány nappal???? Tudniillik mi még a lehetséges peteérés előtt együtt voltunk, aztán már a peteérés elején, és már másnap éreztem, hogy nem kellemes hason feküdnöm. Gondolom, hogy nem az előző napit éreztem, ezért vélemy úgy, hogy esetleg az előtte lévő alkalommal jöhetett össze valami, de az is 4-5 nappal volt csak korábban. Igazából elég sok egyértelmű jel van (3 nap alatt 6cm-t nőtt a derekam, iszonyatosan felfújódtam, wc-re nehezebben tudok menni, folyamatosan fáj (enyhén) az alhasam, nem esik jól lehajolni, mert fáj a hasam (mikor egy erős szélgörcs gyötör, olyan), nem kellemes hason feküdni, enyhén feszítenek a melleim. Ugyanezek voltak Marcival is a tünetek, de akkor a várható mensi előtt néhány nappal, nem 2 héttel!!! Ami nem tetszik, hogy szerintem ezek a tünetek még túl koraik, ugyanakkor egy szélgörcs nem tart 6 napig (már kedd óta érzem őket)!!! És nem eszem semmi olyat, ami alatt ilyen gyorsan híznék! Marcival is az volt, hogy már 6 hetesen nem jöttek rám a rendes ruháim, pedig nem ettem semmivel sem többet, egyszerűen hormonálisan felfújódok és visszatartom a vizet. :evil: :evil: :evil: És persze hánynom sem kellett, tehát még csak meg sem tudtam könnyebbülni. Na, mindegy, az már elmúlt, most ezeket nem értem. Ráadásul egyfolytában ez jár az eszemben, és a múltkor is azt álmodtam, hogy kérdeztem a dokimat, hogy akkor most terhes vagyok? Erre ő azt felelte, hogy tudja a nyavalya, majd eldől hó végén. :? :roll: Félek, hogy pszichésen produkálom ezeket a tüneteket. :oops:

Kép
Kép
nircee

Nircee, szerintem biztos meg lehet érezni, de holnap tesztelj egyet, az lehet többet mond.

Nagyon jó volt Anyóséknál, előszedte nekünk a férjem régi duploját és Lelle egész idő alatt azzal játszott. Aludni szintúgy, mint Marcika összvissz egész nap egy órát aludt, de már egy órája kidőlt és húzza a lóbőrt, pedig neki még szülinapja sem volt.

Piroska, Gigának azért nehéz tanácsot adni, mert a "nagyobbak" közel egyidősek és még mi sem tapasztaltuk meg vagy akik már igen, még nincs meg a megoldás. De sajna ilyen korban, vagyis miután önállóan forgolódik, nem az van, hogy hasra teszed aztán úgy is marad, valamint a hintából is hamarabb kiugrik, mint ahogy bekötnénk.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee, fogalmam sincs lehet-e ilyen korán érezni.. én kábé 6 hét után kezdtem gyanakodni.. :oops:
Remélem jók a megérzéseid... Drukkolok!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

csak gyorsan bekukkolok :wink: ti aztán tudtok termelni rendesen, alig bírtam visszaolvasni, mostanra sikerült :wink:

Dorkának utólag boldog szülinapot, Didrinek és Kristófnak padig boldog hófordulót :wink: :wink:

Nircee Marci szobája csúúúúúúúúúcs, nagyon tetszik és ahogy olvastam a kis bérlőjének is bejön, ez a lényeg :D :D

Giga gratula a kis tököshöz, szép nevet választottatok, nagyon jó profilja van :wink: az alvás nálunk is dettó ua :( este fürcsi után olyan hisztiket tud levágni, hogy csak na :x se kézben nem jó, se az ágyban, aztán már nekem sincs sok idegem elaltatni és álomba sírja magát, ma is ez volt :oops:

Andi masni gyártás hogy halad :wink: csajszik egyszerűen gyönyörűek, a coffos kép különösen tetszik, valamelyik nap mi is csináltunk Dettinek, majd felteszem :wink:

Tiop csak nézte a lány a mikicsomagokat, de azért tetszett neki, majd jövök képekkel is, zabálnivalóak a gyerekeid az ágyban :wink: :wink:

Piroska nagyon felszívtad magad az utóbbi napokban :( lehet egy kicsit többet kellene pihenned, de tudom, hogy ez most vizsgaidőszakban nem egyszerű, meg mondani mindig könnyebb :wink: azt meg tényleg ne hidd, hogy bárki is meg akar bántani, csak a tapasztalatokat írja mindenki :wink: én már le sem írom, mert nagyon újjat nem tudnék, de ha visszakeresed mi szenvedtünk a fürdéssel, állandóan órdított fürcsi közben és így eleinte csak kétnaponta fürödtünk - azt monduj mindig egy időben próbáltuk azért - aztán kislavórban, majd a kiskádban, aztán hozzászokott és többet nem volt semmi baj, de te tudod, hogy jó a Didrinek és nektek, egyszer nálatok is beáll majd az úgymond "igazi napirend" ami ha nálatok az esti 10 órás fürcsi akkor az, de nem szaporítom tovább
a pogi nagyon fini volt, köszi a receptet :D :D :D

Pilla remélem hamar sikerül berendeszkedni, hiányoznak a reggeli karácsonyos mesék, elbeszélések :wink: siess, várunk vissza, de nemcsak ezért :wink:

jó éjszakát mindenkinek

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Hi!

Czakoca,
jelentem a masnik kész vannak már tegnap du óta, de azok a hülye függönydísz-csillagfüzérek nem akarnak elkészülni, pedig lényegében a nagyja kész, kivagdostam az összeset a filcből, csak ragasztgatni kéne... fúúú, nagyon babra munka... :wink: :D

nircee,
Szerintem bármi előfordulhat!!! Az egyik barátnőm aznap már tudta, hogy teherbe esett, amikor épp "akcióztak" a párjával! Én is tudtam, hogy Roni a pocakban van, már jó 10 nappal azelőtt, hogy egyáltalán bármit is kimutatna a teszt. De istenigazából megnyugtatni (vagy felidegesíteni?) a teszt tud, szóval vegyél! Annyira kíííííííííííííváááááááááncsiiiiiiiiiiiiiiiiiii vagyok!!!!!!!!!!!! :D :D

Pilla,
várunk nagyon! Nekem is hiányoznak a reggeli bejelentkezéseid!

Voltunk ma korizni - vagyis Lénárd és Bogi voltak, én megint csak a pálya széléről vihogtam rajtuk Ronival együtt. Lénárd ma megkapta előre a karácsonyi ajándékát - vettem egy normális korit neki, mert a kölcsönzősök nem az igaziak, itt nyom, ott szorít stb. Akkorákat zakóztak, hogy csak na! De úgy röhögött (bocs) rajta Bogi, meg se érezte. És állandóan sikítozott nekem a pálya túlsó végéről, hogy figyeljek, mert ő korizik! Annyira drága volt, teleszájjal vigyorgott egy órán keresztül - aztán persze megint hiszti volt, amikor vége lett az egy órának... de jövő héten is megyünk! (bár a párom szerint most én következem, neki már fáj a dereka... :shock: ) Itt van pár kép:

Kép

Kép

Kép

Bár jövő hét végén lesz a búvárklubnál karácsonyfa-állítás a víz alatt Dorogon a Palatinusz tavon, oda lemegyünk, de még nem döntötte el életem párja, hogy ő is merül-e, és ott van nem messze Tát, ahol állítólag van egy tök jó étterem, mellette pedig 2 korcsolyapálya van, egy a "menőknek", egy a gyerekeknek, és nincs tumultus. Lehet, hogy oda megyünk csúszni...

Sziasztok!
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?