Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Minden nap itt vagyok olvasóként, de időm nincs írni.
Harmadikos osztályom van,mi szerveztük az egész iskolai ünnepséget mára, műsor, Mikulás bácsi stb, hétfőn iskolai jótékonysági est volt, terítési verseny lesz a jövő heti program, utána kari vásár majd karácsony. Nagy az iskolai hajtás ilyenkor.

Klaudia, hát ezek a fotók! Olyan szívmelengetők és reménykeltők!

Holnap még írok!
fitgabi

Csibe! Alig egy hónapja csatlakoztam a csapathoz, nagyon jó itt köztük. És az egy hónap alatt kerültünk rá a Gólyahíres és Alfás listára.

Diadella! Megértem a macskahiányodat, nagyon az ember szívéhez tudnak nőni.

Csöpke! Vasárnap megyek megnézni Györgyi fellépését.

Visszaolvasva látom, hogy bizony vagyunk néhányan óvónénik, tanítónénik és gyerkőcök közt dolgozók. Lenne egy kérdésem, főleg hozzátok: ti hogy küzdöttetek meg azzal, hogy egy-egy gyerek túl a szívetekhez nőtt? És annyi mindent tennék érte, de hát nem lehet kivételezni, meg ott a családja stb.
A mi sulinkban ráadásul csupa elhanyagolt ill. rossz körülmények közül érkezők vannak, és alig tudom visszafogni magam. Most is van egy szívem csücske, az előző osztályombeli szívem csücskének pedig névleges keresztanyja lettem, lévén árva nagfiú, akit a bátyja nevel.

Na, írtam megint sokat, ti is írjatok, küldjetek fotókat, kellemes adventi készülődést!
fitgabi

Sziasztok!

Csöpke! De aranyos lehetett Laura, ahogy elaludt az öledben!

Claudia! Nagyon szép a kislányod! Szegénykémnek gondolom, hogy nem volt a legjobb élmény a fülbelövés! Dehát ő egy igazi csaj! És a "szépségért meg kell szenvedni" :)

Naninga! Zalán a "legjobb korban" van!! :wink:
Az új lakáshoz jó egészséget kívánok!
Vendég

Claudia
Az adventi naptár saját készítés? Tök jó!
Bár itt nem nagyon látszik a fülbevaló:
Kép [/img]

Kép
petyaanya

Sziasztok!

Petyaanya, igen saját készítés, innen: http://www.desszert.eu/mezeskalacs_adventi_naptar
Vendég

Sziasztok,

Lányok nagyon szépek a gyerköcök (irigy,irigy :wink: )

Kép

csibe
csibe32

Sziasztok!

KClaudia, Petyaanya, egyszerűen nem találom a szavakat, nem tudom kifejezni, hogy milyen szépek a lánykáitok.

Íme az én kericsajom, aki úgy félt a télapótól, hogy egyetlen egy kép nincs, ahol le lenne fényképezve vele.

Az új ruhájában várta a télapót a bölcsiben:
Kép

Aki végül el is jött, de amint már mondtam, még csak véletlenül sem ment oda hozzá, pedig még gitározott is:
Kép

Aztán kijött az én kericsajom a keresztanyuékhoz és igen nagy sikere volt a sok kis apróságnak, főleg a robbanócukornak:
Kép

Mi van a házikóban? Nos: "Hóhember, téjapó, pigvin" Ezek az ő szavai:
Kép

Hát ennyit a Mikulásozásról!
kanga_mama

Vivi1: Nem tudom, hogy tudsz-e néha olvasni, de Szabolcskád ma 1 éves, így sok szeretettel köszöntöm!!!
ildi_ko

Szabolcska hogy rohan az ido!!!!!!!
Boldog Szulinapot kivanunk!!!!!!!!Szuleidet udvozoljuk!!!
Kanga-mama na a te keri lanyod se piskota !DE igazad van csoda szepek a lanyok.!!!!
Klaudia nagyon szupik a kepek.Pici fiamnak kisvakond a kedvence.
Petyaanya most indul nalunk is zene-bona minden kedden 9 oratol ,nem jottok?majd meg megirom hogy pontosan hol.Eszter ismar 9 honapos !Rohan az ido!
Puszi mindenkinek .

Kép
móncsi+3

Moncsi
Mennénk, megírod, pontosan hová, mikor, stb.
Köszi

Csibe :)
irigy-irigy- én is az voltam. :oops:

Kép
petyaanya

Köszönjük Móncsi!

Vivi, Isten éltesse Szabolcskát az 1. szülinapja alkalmából!
kanga_mama

Sziasztok!!!

Közeledik a karácsony,és ilyenkor falun egyre több helyen van disznótor!!Mi is disznótoron voltunk anyósoméknál!!
Még nemrégen jöttünk haza!
Volt hurka,kolbász,pecsenye,szóval minden ami egy igazi hízóvágáson lenni szokott!!

Dotti!
Sajnos Tibike nem volt ott,mert esett az eső,így csak addig jött át az anyukája,amíg délután aludt!De a héten majd eljönnek,és akkor majd küldök róla képeket !!!

Vivi!!
Szabolcskának sok boldog szülinapot kívánunk!!! Kép

Csajok,vagyis ANYUCIKÁK,és LEENDŐ ANYUCIKÁK!!!!!
Ezek a gyerkőcök mind-mind nagyon-nagyon tündéri teremtések!!!Nem győzök gyönyörködni bennük!!!
Köszönöm,hogy tesztek fel Róluk képeket,mert annyira jó nézegetni Őket!!!

Puszillak benneteket!!!!Kriszti Kép
kkriszi

Sziasztok!!

Kriszti!!
Akkor jól elfáradtál! Én bevallom, hogy nagyon nem szeretem a disznóvágást :oops: De ettől függetlenül ha szeretem ha nem, szoktunk menni :)

Bizony nagyok szépen a gyerekek!! Nagyon szeretem nézegetni a képeket!

Mi is készülődünk szépen lassan a karácsonyra, már nézegetem, hogy mi legyen a menü .. valami olyan kell amit én összeállítok és a férjecském be tudja fejezni, merthogy bevállaltam a 24-ét a patikában, úgyhogy 8-12 ig dolgozom, ráadásul rengetegen szoktak lenni még olyankor is .. amit bevallok nem nagyon értek, de hát ez van :wink: , viszont aztán 25-26-27 nem dolgozom.

Ti dolgoztok a két ünnep közt? Gondolom, hogy inkább nem.

hallgassátok meg ezt a régi, de sztem annál szebb dalt , én szeretem
http://www.youtube.com/watch?v=jIcC0sLadno
Vendég

Diadella!!!

Köszönjük ezt a gyönyörű dalt!!!Nagyon tetszik!!!
kkriszi

Kép
kkriszi

Sziasztok!!!

Most beszéltem Gabikával,aki azzal a hírrel fogadott,hogy van egy karácsonyi meglepetése!!!!!

Képzeljétek el,ELÉRTÜK A BŰVÖS 300-AS SORSZÁMOT!!!!!!!!!!!!

Nagyon-nagyon boldogok vagyunk!!Ez már szép haladás volt 5 hónap alatt!!!Én még csak év vége felé terveztem,hogy hátha elérjük a 300-at,és kellemes meglepetésként ért a hír,hogy december 9-én már el is értük!!!!!!!!

Már csak 250,és elérjük a célkeresztet!!!!!Akkor már bármikor megszülethet a mi kis babucink!!!!!!!!

Boldog vagyok,halad a sor!!!!! :P :P :P :P :P :P :P
Kép

Puszi:Kriszti
kkriszi

Kriszti!

De jóóó!!!!
Vendég

Kriszti! Most néztem, hogy amikor jelentkeztetek a Gólyahírhez, akkor 362-vel indultatok! 5 hónap alatt 62-őt csökkent a szám.
Ez jó!! Persze tudom, hogy így a vége felé még gyorsabb a csökkenés .. jó sokan kiálltak a sorból!

Boldog adventi vasárnap délután, mindenkinek!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Először is szeretnék köszönteni minden szüli- és névnapost!!! :D

Másodszor szombaton végre levizsgáztam, úgyhogy mostmár remélem lesz több időm jönni!

Ma neki is kezdtem az ablakaink díszítésének, kezdem a karácsonyi hangulat varázslást. Bár az adventi koszorún mi is gyújtogatjuk már a gyertyákat. Jó, mert már tudunk énekelni is a lányokkal együtt. :)

A Mikulás is járt nálunk, a lányok nagy örömére!!! :lol: :lol: :lol:
Kép készülődés

Kép Zsófi is pucolta a bakiját!

Kép Hurrrrrrrrrá!!!!

Kkriszi!
Jaj de jó! Látod, csak halad az a sor! Örülök! :lol:

kizsó

Láttátok már ezt? Én most láttam először. És most félretéve azt, hogy melyik alapítványról van benne szó, én végigbőgtem a képsorokat. Ahogy azok az ártatlan, szeretetéhes picik fekszenek a járókában, hintáznak, szívfacsaró látvány, közben arra gondoltam, hogy istenem milyen jó is lenne nekik egy-egy boldog családban élni!

http://www.youtube.com/watch?v=kqsutB89VA4
Vendég

Kizsó!

De édesek a lányok, ahogy készülnek a Télapóra! Hogy pucolják a cipőcskéjüket!! :)
Vendég

Sziasztok!!

Diadella!!
Azok a tündéri kis babucik biztos boldogabban élnének,ha egy boldog család venné őket körül!Olyan kis Drágák voltak,olyan gyönyörű gyerekek,szerintem mindenki örömmel kapkodna értük,ha örökbeadhatók lennének!!!
Annyira látszott rajtuk,hogy mennyire vágynak ölelésre,szeretgetésre!!Én mindet megszeretgetném,annyira édesek!!!

Kizsó!!
Gratulálok a vizsgádhoz!
A lányok nagyon cukik voltak,ahogy a cipőjüket súrolták.Reggelre pedig meglett az eredménye a sok munkájuknak,és tele lett sok-sok csomaggal!!!!
Annyira vágyom már arra,hogy a mi kis babucinknak is kitehessük a kis cipőcskéjét az ablakba!!! :P :P :P
De egyszer majdcsak eljön a mi időnk is,amikor a vágyunk,és álmunk valóra válik!!!! :P :P :P

Puszi mindenkinek:Kriszti Kép
kkriszi

Csut! Boldog névnapot kívánok!

Kép
Vendég

Hol vagytok kedves várakozó leendő anyucik?

Kép
Vendég

Jújjjjjjjjj de nagy a csend most itt nálatok! :oops:
Remélem azárt mert lassan mindenhol bövül a kis család.
Hoztam nektek pár babás képet addig is. Kép

:oops: :oops: :wink: :wink:

Kép

Kép
roxy20

Gabriellák! Boldog névnapot!
kanga_mama

Roxy! Igen, nagy a csend. Nem tudom miért. Nincs kedve senkinek sem írni? Vagy nincs téma? Ez lehetetlen, hiszen téma mindíg van. Vagy csak egyszerűen készülődik mindenki a Karácsonyra?? Tényleg nem tudom!!

Hahóóóó lánykák!!! Hallottátok, hogy januárba 7 Gólyahíres baba fog boldog családba kerülni???
Vendég

Kép Kép

Diadella: Sajnos most nagyon nem akartok ill. akarnak írogatni. :(
Pedig én csak akkor szoktam ide jönni ha már nagyon magam alatt vagyok. Lányok írogasatok boldog babás történeteket. Vagy bármit.
Olyan jó titeket olvasgatni mindig sokkal jobb kedvem lesz. :oops:
Azért ha nem nagy gond hoztam nektek pár képet az én törpikémről is. Kép Az első szülinapja

Kép
Ez meg a napokban készült
[/b]

Kép

Kép
roxy20

Sziasztok!!!

Nikinozsó-Gabika!!! Kép

Nem vesztünk el,de valóban a karácsonyi készülődés egy kicsit több időt vesz igénybe.Bár egyáltalán nem panaszkodom,mert imádok készülődni az ünnepekre!
Már elkészítettem az adventi koszorúkat,amiket majd az ajándékaink mellé fogunk ajándékozni.Nagyon szépek lettek!

A babakocsinkhoz ma délután rendeltük meg a lábzsákot.Ugyanis amikor még vettük,akkor még nem adtak vele,de most azt mondták,hogy majd hoznak nekünk.Ugyanis ezt mindig is hiányoltam a babakocsinkról,de mostmár ez is lesz benne!!! :P :P :P

Egyébként nagyon örülünk a babaesőnek,ami majd januárban fog hullani a Gólyahírnél!!
Bízunk benne,hogy a jövő évben nagyon sok boldog Gólyahíres család születik majd,és nem fogunk csecsemőgyilkosságokról hallani!!!

Puszi mindenkinek!!!Kriszti Kép
kkriszi

Ez tegnap volt a Tényekben, én nem láttam ezért kerestem meg a neten. Most akkor ez mi? 6 hétről 6 hónapra emelnék. De melyiket? Mert eddig a titkos öf-nél volt 6 hét, nem?

Én már nem is mondok semmit ... nyílván mi elfogultak vagyunk az üggyel kapcsolatban és ezért hülyén veszi ki magát, mert mindenki a saját érdekeit helyezné előnyben .. csak egy valami ... nem kívánom senkinek sem azt a 6 hónapot :(

http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php ... o_id=41181

Kriszti! Örülök, hogy jelentkeztél. Nagy volt a csend! :wink:

Roxy! Gyönyörű a kisfiad!!!! Ne szomorkodj!!
Vendég

Kanga mama: köszi a köszöntést!

Diadella! Megnéztem a videót, hát ez nem jelent semmi jót számunkra (de tényleg a baba érdeke az első), és a tartalma megint nem egyezik a címével. Címe: rövidítené, tartalma: hosszabbítaná.
Az RTL klub honlapján is volt egy felháborító cikk, aminek címe: KEVÉS AZ ÖRÖKBEFOGADÓ SZÜLŐ
Amikor mondta az öcsém, hogy ilyen cikket olvasott, nem hittem el, rákerestettem,és tényleg van ilyen. Persze a cikkben benne van, hogy a 3 év feletti gyerekek esetében kevés. Hozzászólást a cikkhez nem engedélyezett az oldal.

További jó készülődést mindenkinek, a szomorkodók pedig bízzanak a Gólyahíres babaesőben!
fitgabi

fgabi! Az szomorít el, hogy annyira nincs helyén a köztudatban, hogy mi is az az örökbefogadás, keverik a dolgokat.
Bemondják mostanában híradóban, ebben-abban a hírek közt, hogy így az örökbefogadás, meg úgy az örökbefogadás, aztán hámozzuk ki, hogy mi, mi akar lenni.
Vendég

Ja és még azt szerettem volna, hogy ha a baba érdekei lennének a legfontosabbak, akkor nem csinálnák ezt. Mert ezzel hátrányba helyezik őket ... mégpedig érzelmileg, kötődésileg.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok a Fórumba! Drága Diadella ajánlotta, hogy van egy jó csapat itt a Fórumban, és nem vennétek rossznéven, ha én is csatlakoznék hozzátok! Ági vagyok a Gólyahírből!

Diadella! Nagyon megható volt a film, amit ajánlottál mindenkinek. Végig sírtam az egészet! Reméljük, hogy egyszer mi is boldog szülők leszünk majd! A klip is jó volt!!!! Köszönöm és sok - sok puszi érte!!!!!

Kclaudia! Köszönjük a beszámolót a kis Tündérke jöveteléről!!!! Nagyon megható volt és nekem nagyon nagy erőt adott abban, hogy jobban eltudjam képzelni, hogy egyszer én is lehetek Anya ! Köszönöm a receptet is az adventi naptár készítéséről! Biztos, hogy majd megcsinálom a kis Enikőnek, ha majd egyszer ránk talál!!!!!

Kedves Kkrisztit is puszikálom!

Legyen szép estétek!!!!

Puszi: Szabko ( Ági )
szabko

Küldöm nektek szeretettel:

Mandulás csillag

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 tojásfehérje
25 dkg cukor
25 dkg darált mandula
2 evőkanál liszt
1 csipet őrölt szerecsendió
2 evőkanál mandulaforgács

Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízfürdőben felolvasztjuk.

Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukrot. Hozzáadjuk a mandulát, a lisztet, a szerecsendiót, a folyékony csokoládét, és összedolgozzuk. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, csillagokat vagy más formákat szaggatunk ki belőle, a tepsire rakosgatjuk, és kb. 3 órát szikkadni hagyjuk. Mindegyik tetejére 1-1 darabka mandulaforgácsot nyomunk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A süteményeket a sütőben kb. 8 percig sütjük.

Megjegyzés: Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: Kb. 4 óra múlva
1 darab: 113 kcal

Mandulás finomság

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
20 dkg vaj vagy margarin.
Ezen kívül:
6 dkg mandula,
1 tojássárga,
2 evőkanál tej

Elkészítése: A tészta hozzávalóit keverjük össze, pihentessük egy órát, majd alufólián nyújtsuk ki. Tetszőleges formával szaggassuk ki, majd sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk rá a mandulát, és erre tegyük a formákat. A tojássárgát keverjük össze a tejjel, és kenjük a keksz tetejére. 180 fokon kb. 10 percig süssük.

Mandulás kétszersült

Hozzávalók:
5-6 tojásfehérje,
10 dkg sima liszt,
10 dkg porcukor,
10 dkg megtisztított mandula

Elkészítés: A fehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, lisztet és a mandulát. Kikent, lisztezett őzgerinc formában világosra sütjük, majd vékony szeletekre vágva langyos sütőben (résre nyitott ajtóval) kiszárítjuk, megpirítjuk.

Megjegyzés: Finom rágcsálnivaló.

Mandulás perec

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt,
5 dkg darált mandula,
13 deka vaj vagy margarin,
7 dkg porcukor,
csipetnyi só,
1 tojássárga
A díszítéshez: 1 tojássárga, 1 evőkanál tejszín.

Elkészítése: A tészta hozzávalóit keverjük össze, 30 percre tegyük a hűtőbe. A tésztát nyújtsuk hosszú, vékony henger alakra, szeleteljük fel, és formázzunk belőle perecet. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyük a pereceket. A tojássárgát keverjük össze a tejszínnel, és kenjük a sütikre. 200 fokon kb. 10 percig süssük.

Márványlapocskák

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
125 g vaj vagy margarin
75 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
225 g liszt
2 evőkanál kakaópor

Elkészítés: A puha vajat vagy margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a két tojássárgájával elkeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, az egészből sima tésztát gyúrunk. A tészta felében, külön edényben, eldolgozzuk a kakaóport. A két fajta tésztát lazán összekeverjük, és egy kb. 3,5 centiméter átmérőjű rudat formázunk belőle. A rudat fóliába tekerjük, és hűtőszekrényben 1 óra hosszat pihentetjük. A sütőt 180ºC-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztarúdból 3mm vastagságú szeleteket vágunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsiben 10-12 percig sütünk.

Megjegyzés: Darabonként kb. 40 Kcal, fehérje: 1 g, zsír: 3 g, szénhidrát: 2 g

Mázas levél

Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
3 narancs
13 dkg vaj + a tepsihez
10 dkg cukor
3 tojássárgája
27,5 dkg liszt
15 dkg porcukor

Előkészítés: A narancsokat alaposan megmossuk, kettő héját lereszeljük. Kivajazunk egy tepsit.

Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojássárgájákkal. Hozzáadjuk a két narancs reszelt héját, egy csipet sót és a lisztet. Alaposan összedolgozzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, és levélformákat szúrunk ki belőle (mást is lehet). A tepsire rakosgatjuk, és a sütőben 10-15 percig sütjük. A mázhoz a harmadik narancs héját is lereszeljük, levét kinyomjuk. A porcukrot 1-2 evőkanálnyi narancslével elkeverjük (sűrű masszát kapjunk), és megkenjük vele a tésztaleveleket. Közepükre kevés reszelt narancshéjat szórjunk, hagyjuk teljesen megszáradni.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 55 kcal

Mazsolás halom

1 narancs
10 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
30 dkg liszt
15 dkg mazsola
4 evőkanál porcukor

Előkészítés: A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A vajat a cukorral, a tojásokkal, a narancshéjjal és egy csipet sóval habosra keverjük. A lisztbe forgatjuk a mazsolát, és kis adagokban a vajas masszába dolgozzuk. Két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk a tepsire, és a sütőben kb. 17 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és megszórjuk kevés porcukorral.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 83 kcal

Mézespuszedli Nagymama módra

Hozzávalók:
1/4 kg méz,
1/2 kg liszt,
12 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg cukor,
1 egész tojás és 2 tojás sárgája,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 kávéskanál fahéj,
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
reszelt narancshéj vagy citromhéj
Elkészítés: A megmelegített mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. 5 percre betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könyen fomázható. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. 170-180 fokon 12 percig sütjük.
A tetejét diszitem tettszés szerint.

Megjegyzés: Nagyon gyorsan elkészül, és nem keményedik meg. Dobozban vagy zacskóban tároljuk.

Mogyorókrémes golyócskák

Hozzávalók:
-150 g Nutella
-125 g gesztenyemassza
-75 g darált keksz
-1/2 csésze kávé
-2 evőkanál lekvár
-1 dl tejszín
-rum
-darált mogyoró, csokoládé- vagy kókuszreszelék

Elkészítés: Az alapanyagokat dolgozzuk össze, majd formázzunk belőlük kis golyócskákat, amelyeket csokoládé-vagy kókuszreszelékbe ill. darált mogyoróba forgathatunk, ízlés szerint.

Rumos golyók

10 dkg mazsola
6 evőkanál rum
30 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg csokoládéreszelék

Előkészítés: A mazsolát apró darabokra vágjuk, és beáztatjuk a rum felébe. A csokoládét lereszeljük.

Elkészítés: A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral (ha van, kézi robotgéppel) habosra keverjük. Hozzáadjuk reszelt csokoládét, a maradék rumot és a rumos mazsolát (a rummal együtt). A masszát betesszük a hűtőbe, hogy megkeményedjen. A masszából kis golyókat formázunk, meghempergetjük csokoládéreszelékbe, és minyonpapírokba ültetjük. Hideg helyen tároljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 95 kcal

Tarka-barka sütik

Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
30 dkg vaj
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 db tojás
4 dkg kakaópor
1 db tojásfehérje

Előkészítés: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukrot, a tojásokat, és tésztát gyúrunk belőle. Ha összegyúrtuk, elfelezzük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

Elkészítés: A pihent tésztát 2-3 mm vastag lapokra nyújtjuk, az egyik lapot megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és ráborítjuk a másik lapot. Szorosan feltekerjük hengerbe (tetszőlegesen lehet formákat, mintákat kialakítani, csak az összeillesztésnél legyen megkenve felvert tojásfehérjével), és visszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen kemény legyen. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát 0,5 cm vastag szeletekre szeleteljük, a tepsibe rakosgatjuk, és a sütőben sütőpapírral letakarva 10-14 percig sütjük. Rácson teljesen kihűtjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 60 kcal

Puszika!!!!!
szabko

Ágika!! Nagy-nagy szeretettel köszöntelek itt a babaneten!! Olyan jó, hogy itt vagy!

Bár most elég kevesen írogatnak, de reméljük, hogy majd kedvet kapnak! :wink:
Jó sok süti receptet hoztál nekünk! Asszem el is teszek párat!

Kép
Vendég

Sziasztok!!!

Már teljesen aggasztó,hogy miket szeretne a kormány változtatni!!Még azt a 4 hónapot sem emésztettem meg,amit a múltkor írtak,most meg ez a fél év????? :cry: :cry: :cry:
Hát nem tudom,hogy mi lesz,de ezzel sajnos nem a babák érdekeit védik,mert egy fél éves kis csöppség már nagyon is tud ragaszkodni a szüleihez!!
Nagyon félek belegondolni,hogy mi lesz velünk,akik még nagyon sok várakozás előtt állnak!!! :cry: :cry: :cry:

Ági!!
Nagy szeretettel köszöntelek én is!!!

Dotti!!Olyan régen írtál!!mi újság veletek??Nagy a hajtás nálatok??

Puszi mindenkinek:Kriszti
kkriszi

Valaki aki tudja, jöjjön és világosítson fel minket, hogy most mi akar lenni ez a 6 hónap. Titkosnál akarják ezt? Vagy mindkettőnél?
Vendég

GABRIELLÁK GABIKÁK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!
ROXY Csodásak a kepek!
Ági udv kozotunk.na és nyam nyam.
Ancsur igazuk volt a lányok a papir zsepi miatt minnnimum szazas csomag.
Csabika nagyon jol van sokat segit sutni!!!!!!!!!Mézespuszedlit !!!!
Minden nap motorozik na ez mivel jar?1 seta 1 overal.
puszi mindenki9nek.

Kép
móncsi+3

Kedves Diadella!
A Ptk. módosításáról nemrég kezdték az eggyeztetést. Minisztériumnak elküldtük a véleményt, a politikussal való megbeszélések furcsák, minket próbálnak kihagyni.
Reméljük nem úgy egyszerüsítenek, hogy közben nehezítik a nyílt örökbefogadást, mert ez nem lenne a gyerek érdeke!
Ha kell szólunk, hogy összefogással tiltakozzunk! :evil:
nikinozso

Szerintem a titkosnál gondolják.Ezt onnan gondolom,mert ott volt eddig 6 hét ameddig meggondolhatta magát az életet adó!
De ez csak az én véleményem!!
Remélem,hogy nem lép életbe ez a rendelet,mert már félek belegondolni,hogy lesz-e nekünk kisbabánk?? :cry: :cry: :cry:

De bízzunk benne,hogy lesz mindenkinek,aki kivárja a sorát!! :P :P :P

Most gyártom a plakátokat a nyomtatóval,amit majd hétvégén kiragaszgatok a környező településeken!!
kkriszi

Már Gabika,mire írtam válaszolt is!
az összefogásban Gabika számíthat ránk!!De reméljük,hogy nem lesz erre szükség!!
kkriszi

Nikinozso!

Nagyon szépen köszönöm. Ha kell természetesen ránk számíthattok. Megrémiszt ez az egész!

Krisztike! Lesz babánk!! Lennie kell .. hisz oly rég vágyunk már rá!! Túl sok akadályt leküzdöttünk már az életben, ezt is lefogjuk!! Nagyon rossz ezekről a híradásokról hallani, de bízni kell továbbra is!!

Nekem is nagyon hiányzik már a pici fiam. Minden nap egyre jobban!
De boldog vagyok, hogy egyáltalán kimondhatom azt, hogy lesz gyermekünk! Mert ezelött még pár hónappal nem mondhattam ki.
Tudjátok, hogy nem volt egyszerű a férjemet meggyőzni az örökbefogadásról, de végül nem is én győztem meg, hanem a Gólyahír és a sok-sok gyönyörűbbnél-gyönyörűbb Gólyahíres baba, az a szeretet ami benne volt a levegőben a találkozón. Pedig addig a napig én is azt hittem, hogy nekem soha senki sem fogja azt mondani, hogy ANYA! De mostmár tudom, hogy fogja, egyszer, majd egy napon eljön a mi időnk, megcsörren a várva várt telefon és csak remélni tudom, hogy nem nehezítik meg a dolgunkat és a pici babánk dolgát a törvényhozók!

Kriszti, örülök, hogy plakátokat gyártasz, jövőhéten én is megyek plakátozni. A kis szórólapok jól szét lettek ám szórva!! :wink:
Vendég

Igazad van Drága Kata!!!Lesz kisbabánk,hisz Őérte vagyunk,élünk,és leszünk.
Minden gondolatunk csak Őróla szól.Nincs olyan nap,hogy ne említenénk meg,a mi kis Drága Kincsünket!!
Szinte már itt van közöttünk,csak éppen még nem látjuk,de érezzük a jelenlétét,hisz a szívünkben él!!! :P :P :P :P
Annyira jó dolog ,hogy már bátran kimondhatjuk,hogy mi is leszünk majd IGAZI CSALÁD!!!!Igen,csupa nagybetűvel,mert akkor válunk majd igazán családdá,ha már itt lesz a gyermekünk!!!Még nem tudjuk,hogy kisfiú lesz-e,vagy kislány,de egy a lényeg,hogy a mienk lesz!!!!
Már annyira hiányzik!!!!!De tudom,hogy türelem majd kisbabát fog teremteni mindannyiuknak!!

Az idő rohamosan telik.

Szinte még most volt,amikor megismerkedtünk az én Drága Párommal!!Annyira emlékszem minden egyes percre,órára,napra,pedig annak már lassan 8 éve lesz.Annyira hirtelen elrepült.
Még bennem vannak azok az élmények,amikor keservesen vártunk a kezelések eredményére,hogy hátha most már megfogan bennem is egy kis Élet!!Ezek a gyötrelmes évek is visszagondolva gyorsan tova tüntek.
Visszanézve minden gyorsabban telik,de előre nézve nehéz a várakozás!
Pedig ez is,mint a többi idő egy-kettőre eltelik majd,de most nehéz előre nézni!Olyan távolinak tűnik minden!

De egyszer majd mi is oda kerülünk,mint előttünk sokan mások,hogy megszólal majd a telefonunk,hogy megszületett a kisbabánk!!

Reméljük,hogy ezek a törvényrendeletek nem fogják megnehezíteni mindannyiunk dolgát!Mert ezzel nemcsak a babánknak,és nekünk,hanem az életet adó anyukának is nehezebb lesz,mert addig nem tudja magában lezárni a történteket!

Puszi:Kriszti
kkriszi

Drága Diadella, Kriszti, Dotti és a többiek!

Nagy örömmel olvasgattam vissza az írásotokat! Tényleg itt a Fórumban nagyon nagy erőt adunk egymásnak! Örülök, hogy csatlakozhattam közétek! Amikor lesz időm, írogatok is! Remélem, hogy nem lesz unalmas az írásom! Én itthon könyvelek és most sok munkám van, amúgy meg elég unalmas! 10 éve a volt munkahelyemről kirúgtak, és azóta önálló vagyok! Akkor azért szüntették meg a munkaviszonyom, mert őszintém megmondtam, hogy lombikbébi programba kezdenénk, mert már akkor 5 éve vártuk a kis Tündérkénket és sajnos nem érkezett meg hozzánk!

A párommal már 22 éve vagyunk együtt és eddig jóban, rosszban kitartottunk egymás mellett! Időközben nagyon sok ismerősünk elvált, pedig náluk már volt egy-két gyermek is! Higgyétek el, hogy ezáltal, hogy várakozunk és már hosszú idő elteltével sincs még babánk, sokkal nagyobb erőt ad a kapcsolatunknak! Aki ennyi szenvedés után is együtt van a párjával, azok tényleg szeretik egymást tiszta szívvel és lélekkel! De mondjuk ez nem annak az évnek a függvénye, hogy ki mennyi éve van együtt a párjával hanem, hogy így is kitartunk egymás mellett és várakozunk, mert tudjuk, hogy egyszer mi is szülők leszünk!

Én, nagyon sokat szenvedtem e miatt, hogy nem tudok kihordani és megszülni egy babát! Küldtem a párom, hogy menjen el és keressen egy olyan nőt, aki boldoggá tudja tenni és megszüli a várva vár babájukat! De persze a párom nem ment el és Ő adott erőt ahhoz, hogy ezt végig tudjam csinálni! Mindenben segít és megérti a hébe - hóba kirobbanó viselkedésem…. Mert hazudnék, ha könnyű lenne, mert nem az! Amikor bízik az ember abban, hogy lesz majd saját babája és valamiért, mégsem történik meg a nagy csoda, akkor képesek vagyunk hibáztatni magunkat! Most már ritkábban jön rám a sírás és az önmarcangolás! Most már tudom, hogy lesz és valahol vár ránk a mi kis Enikőnk!!!!

Lányok! Ez a legrosszabb, ami most történik velünk, hogy várakozunk, ettől már csak jobb lehet. Itt már nincs gyógyszer, félre kezelés vagy bármi ami régebben fájt és csalódtunk benne. Itt már csak az idő van előttünk, de az is eljön majd és amilyen lassú most, majd utólag olyan gyorsnak tűnik minden!!!! Nekem is gyorsan elrepült a 22 év a párommal! Pedig mindig azt szokta mondani, hogy ez a 22 év gombócból már sok lenne, de a kapcsolatunkból még kevés!!! Akkor, amikor még programba voltam még nem tudtam, hogy mennyi szenvedésen, várakozáson kell átesnem, hogy egyszer majd én is Anya lehessek. Úgy gondolom, hogy nem vagyok ezzel egyedül! Ti is átestetek egy csomó fájdalmon, szenvedésen, csalódáson stb. De most már tudjátok és én is tudom, hogy lesz kisbabánk csak türelmesen kell várnunk rá! Ő majd tudja ott fent a felhők fölött, hogy mikor, kihez kell megszületnie. Nekünk csak türelmesen kell várnunk! Már annyi nehéz percen mentünk át, hogy szerintem már mindenki örömmel várja azt, hogy majd egyszer a kezében tarthassa az Angyalkáját! Ha már a szívünkben megszületett és eltudjuk, képzeli az arcocskáját, akkor Ő már van nekünk! Igen is beszélhetünk hozzá, hívhatjuk őt! Nálam októberben derült ki, hogy nem jött össze a hetedig nekifutásom se. Mi utána gyorsan rohantunk a TEGYESZ-hez és elvégeztünk mindent amire szükség van ahhoz, hogy örökbefogadhassunk egy kislányt! Nem hittem volna, hogy ennyire lehet várni egy olyan kisbabát, amit nem én fogok megszülni! Ahogy olvasgatlak benneteket egyre nagyobb erőt, és kitartást adtok nekem. Szerintem, ti adtok erőt olyan embernek is, aki még nem mertek írni ide, vagy még nem merték elkezdeni az örökbefogadási szándékunkat. Az, hogy az ember sajnos nincs egyedül, nagyon nagy erőt ad. Tudni, hogy ember az életben ( sajnos ) nem egyedül szenved és van más kiút is az nagyon csodálatos érzés!!! Tényleg nem hittem volna, hogy én erre képes leszek!!!!

A napokban voltunk a Gyámhivatalnál és ott próbáltak minket megfűzni finoman, hogy fogadjunk örökbe nagyobb gyereket. Mondta, a hölgy, az anyaság érzése nem a csecsemőkortól kezdődik, hanem amikor elkezdjük nevelni a kicsit! Pl. az ő gyerekei sem emlékeznek vissza a csecsemőkorra csak a nagycsoportra. Így bárki nevelhette volna a gyermekeit! Hááát, ezen egy kicsit kiakadtam! Mi aki már 15 éve küzdünk, hogy legyen babácskánk, akkor ne kezdjem már egyből a 5-6 éves kisgyermek nevelésével. Pont azt tanultunk a tanfolyamon, hogy a kicsi már az első pillanatban megsérül lelkileg, ha több ember neveli őt! Nagyon hamar kialakul a kötődés a babáknál. Mi szeretnénk átélni minden pillanapot, szeretnénk látni a kicsike növekedését, ott szeretnénk lenni minden mozdulatánál. Szóval ezen kiadtam! Nagyon sajnálom, hogy nálunk ilyen a rendszer, hogyha valakit nem adnak örökbe csecsemőkorban, akkor több mint valószínű, hogy bent marad az otthonban, mert több pár szeretne csecsemőt, mint nagyobb gyermeket. Én még a két éves kislányt is eltudnám képzelni, de a párom ragaszkodik a csecsemőhöz! Gondolom Ti is ezzel így vagytok!

Kívánom mindenkinek, hogy minél előbb kezében foghassa a megálmodott babácskáját. Akiknek, márt ez megadatott és szeretgethetik, dédelgethetik a kis Tündérkéjüket, nekik kívánom, hogy nagyon sokáig sok-sok boldogságban és csodálatos percben legyen részük!!!

Drága Diadella! Nagyon sajnálom, hogy az idén a kis cicád nem lesz ott a karácsonyi szertartásnál. Az ajándékot vedd meg neki és gondolj rá szeretettel!!! Ne szomorkodj, az Angyalok ott fönt vigyáznak rá is!!!! Remélem, hogy tényleg valaki magához fogadta, és ha nem is annyira nagy szeretettel, mint amit ti adtatok neki, de féltő aggódással gondozzák a ( Domi ) cicád!!! Nekünk is van egy „ Bocskor „ cicánk ő is 7 éves, és úgy imádjuk, mintha a kisbabánk lenne! Mindig szokták mondani, akik hozzánk jönnek, hogy legközelebbi éltükben hozzánk jönnek cicának!!!! Igaz, nagyon rossz szokott lenni, mert volt olyan hét, hogy hétfőn, szerdán és pénteken megfogott egy-egy mókust! Akkor nagyon kiborultam és veszekedtem vele, de utána megbékéltem és ugyan olyan aggodalom és türelemmel gondoskodok róla!

Krisztike! Kérhetnék Tőled egy plakát mintát, amit majd én is kiragaszthatnék egy jó pár helyre? Előre is köszönöm. A képek nagyon szépek, amit felraktál a Fórumba!!!!! Már le is mentettem!!! Köszike!!!!!

Kitartas mindenkinek és nem is olyan sokára majd babázhatunk! Majd írhatjuk egymásnak, hogy kinek milyen problémái adódnak, és ki, miben kér majd segítséget a másiktól! Jó ez a kis csapat csak így tovább!!!!

Legyen szép napotok és kellemes hétvégétek!!!!!!

Puszi nektek: Ági
szabko

Sziasztok!!

Ági!! Szeretem olvasni amit írsz!! Csak így tovább!!
:wink:

Ma egész nap itt volt Martin. Én vigyáztam rá. Aki még esetleg nem tudná, ő a keresztfiam, 6 éves :)
Úúúúgy szeretem!!! :lol:

Hoztam egy pár képet is!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!!!!!!

A harmadik vasárnap angyala :

Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.

Szép napot mindenkinek!!!!!

Puszi: Ági
szabko

A mai naptól a harmadik, rózsaszínű gyertya az adventi koszorún lobog a nagyapámért is.
fitgabi

Sziasztok!!

Még csak most jöttünk haza a karácsonyi sokadik bevásárlásból,de hát mindig kimarad valami!
Megvettük a fenyőfánkat is,kint alszik most a garázsban addig,amíg eljön az ő ideje,és díszbe öltözik!
Megvettük a Jézuska ajándékát mindenkinek,és persze magunknak is!
Most már csak csomagolni kell őket!

Ági!
A plakátot a Gólyahíres fórumon lehet letölteni a kapcsolatoknál!!
Nagyon jókat,és szépeket írsz!
Jó olvasgatni Téged is,erőt kapunk Tőled!!

Lányok!!
Merre vagytok??
Olyan régen írtatok,remélem,hogy nincs senkinél semmi baj,csak elfoglaltak vagytok!Azért,ha van időtök gyertek írjatok egy pár sort!

Diadella!!
Nagyon aranyos a kerifiad,és nagyon szép a lakásotok is!!!

Puszi mindenkinek:Kriszti
kkriszi

Sziasztok!

Ági én is üdvözöllek a csapatban és sok-sok erőt és kitartást kívánok!
Gondoljatok arra, hogy már a célegyenesben vagytok és nagyon remélem, hogy gyorsan szaladnak majd a napjaitok!

A nagyobb gyermek örökbefogadásával kapcsolatban eszembe jutott, hogy van egy nagyon jó blog, amit rendszeresen olvasok már több, mint egy éve, ahol egy anyuka írja le mindennapjaikat. Ők egy 1 év körüli kisfiút fogadtak örökbe és a történet ott kezdődik, amikor elkezdenek ismerkedni. Ha van kedvetek nézzétek meg, szerintem nagyon élvezetes és én többször elgondolkodtam ennek kapcsán a nagyobb gyerek örökbefogadásával kapcsolatban is (aztán nem jutottam sehova sem a gondolataimmal, de tanúlságos a blog). Várakozóként nekem egy kis színfolt volt a mindennapokban.

A blog elérhetősége:
az eleje:
http://adopt.b13.hu/index.php?f=7&s=1&b ... rch=200603

és itt folytatódik:
http://www.astory.freeblog.hu

Elég fura, amit a gyámhivatalos mondott a SAJÁT gyermekeivel kapcsolatban. Szakértők szerint az első 3 év alatt alapozunk meg mindnet - függetlenül attól, hogy a gyerek később ebből TUDATOSAN mire emlékszik.

Ha van itt olyan, aki nagyobb gyermeket fogadott örökbe írja meg mit gondol ezzel kapcsolatban. Bennem leginkább félelem van, hogy jó, amíg kicsi minden rendben, de aztán a kamaszkor.... Sajnos volt a környezetemben olyan család, ahol nevelőszülőként több gyermeket is neveltek, mindegyiket 1 éven felül vették magukhoz és nagyon sok gond volt (bűnözés, szökés stb). Egy gyerek volt, akit kicsinek (már nem emlékszem mekkora volt), vettek magukhoz, vele nem nagyon volt probléma. Persze azt is tudom, hogy ez több élű dolog, múlik a családon, környezeten, sérüléseken, nevelésen, gének stb. stb. Ti akik szintén újszülöttet fogadtatok örökbe, vagy fogtok, miért döntöttetek így. És akik nagyobbat? Mi egyrészt azért mert az elejétől ott akartunk lenni, másrészt talán a félelem, amit említettem. Olyan sokszor eszembe jut (lásd Diadalle múltkori videója is), hogy milyen sok gyermek van intézetben és ha elég bátor és erős lennék, ami nem vagyok, :( akkor bizony fogadhatnánk örökbe onnan (persze tudom, ott meg kevés az örökbe adható, mert olyan "jó" rendszer). Na remélem nem vittem félre a témát és erről is szívesen beszélgettek. Ha nem, akkor bocsánat, sztorno.

Szeretettel: Claudia :oops:
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?