Új privát üzeneted érkezett!

Jól áll Flórának a tricigli! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Verna, Tiop nem értett félre semmit, ő vette át a pénzt :wink: Azért nem érti... :wink:

thenus

Henus!
Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

ha már itt tartunk, a gyed-et napok után adják, vagy az egy összegű? Csak mert én most kb 2 e ft-al kevesebbet kaptam mint előző hónapban, és nem emléxem hogy számolják.

Lili megint lázas, tiszta kész vagyok, igaz jön a foga, de ez nem állapot, hogy 3 hetente belázasodik :cry:

Kép
murphyke

igen a GYED napra van!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Murphyke, napra adják. Egy 31 napos hónapban többet kapsz, ott többa munkanap.

thenus

Na sziasztok!
Megjöttünk. Voltunk 4d-n. És hát fütyköse van a legénynek. :lol:
Egy fiú, egy lány. Jó kis párosítás. Minden rendben van egyébként a pocaklakóval meg velem is (leszámítva nálam egy jó ideje tartó hasmenést... :evil: ). 1210 grammot mondtak szerdán. Csütörtökön meg voltam a kórházban is. Ott már 1500-at. :shock: Persze tudom, hogy nem lehet pontosan lemérni. A lényeg az, hogy minden rendben van vele!!! :wink: A neveken még gondolkozunk. Eléggé nehéz! Volt már terítéken a Fülöp. Most pedig a Bendegúz a soros. Ez szerintem annyira nem illik a személyiségéhez, nem tudom miért, megérzés... :?
Majd csak kitalálunk valamit. Van még időnk... :wink:
Arcra egyébként tisztára olyan mint Lili volt a 4d-n. Az orra egy kicsit más, mert neki kerekebb, a csajnak pedig kis pisze orra volt. Neki is gyönyörű szája van, mint a nővérkéjének. :D
A méhlepény egy kicsit eodémás, de azt mondta a 4d-s uh-os néni, hogy valószínüleg valami vírust kaphattam el, és azért vizesedett fel egy kicsit. Aztán mondtam neki is a hasmenést, azt mondta, hogy akkor biztosan azért van, ne izguljak ez majd fel fog szívódni. Hát remélem is!!!
Itt egy kép a picuriról. Lehet, hogy nem túl jó a minősége, mert fényképezőgéppel csináltam a képet a már kinyomtatott képről (mivel nincs scannerünk...). :?
Kép

Itt pedig a pocakméret: egyébként mindenki azt mondja, hogy elég pici a pocakom ahhoz képest, hogy hány hetes terhes vagyok. De én ezen nem is csodálkozom. Eddig mindössze 6 kilót szedtem fel, ha beleszámolom azt is amit a fogyás után visszaszedtem. Plussz, nem nehéz nem hízni egy örökmozgó gyerkőc mellett... :D
Kép

Lili manó pedig egy kisanygyal. Amíg mi bent voltunk az uh-on addig ő kint eljátszott a recepciós nénivel. Azt mondták, hogy ne is vigyük haza, mert ez egy olyan jó gyerek. Persze, csak otthon nem (gondoltam én...). :twisted: Egyébként már nagyon ügyesen megy. Persze még nem teljesen stabil, de már haladunk... :lol:
Lehet, hogy ezt a képet már egyszer feltettem róla, de most még nem csináltunk új képet. Mikuláskor inkább videóztunk.
Kép

Ja!
Képzeljétek!
Amikor bent voltam a kh-ban Szabónál, a vizsgálat végén mondta, hogy kérjek időpontot 4 héttel későbbre. A nővékek meg kint a pultnál azt mondták, hogy nem adhatnak, mert az osztályvezető főorvos kiadta nekik utasításba, hogy januártól nem lehet személyhez beírni senkit. Magyarán ők tudnak időpontot adni terhesgondozás címszó alá, de egyáltalán nem biztos, hogy akkor az én dokim fog rendelni... :shock: Ezt igazából én most nem vágom, akkor ez most hogy is lehet. Ezek szerint akkor a szülésnél sem lehet bent a saját orvosom, csak ha éppen ő az ügyeletes :?: :shock: Szóval nem tudom. Majd kiderül egyszer...

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Szerintem a járandóságainkat mindig úgy számolják, ahogy épp sikerül... én pl a gyed-et Bogival minden hónapban forintra pontosan ugyanannyit kaptam! Most meg a tgyás-t fogalmam sincs, hogyan számolják, nem egyformák az eddig kapott összegek! :? :shock:

Piroska,
én 8-10 percig szoktam hagyni max, de ha addigra nagyon bealszik, akkor nincs mit tenni, lerakom. Szerencsére nem szokott bukni a büfi elmaradása miatt, van hogy akkor büfizik, ha pl. egy óra szundi után felébredt, és felveszem. Olyan "nőiesen" gusztusos büfijei vannak az én pici lányomnak, hogy majd' leszáll tőle a fejem... :lol: :lol: :lol:

Pár kép, Bogi Mikulás-ajándéknak örül, meg cofis-nőci üzemmódban mesét néz, illetve Roni ügyeskedése a kádban (már alig férünk el a baba-kádban :shock: ):

Kép

Kép

Kép

Kép

Csinálni kéne a díszeket, de olyan nyomi vagyok, Roni nyűglődik és egyfolytában rág, meg folyik a nyála. Fogzunk... :shock: és fáj a fejem már 3. napja!

Pápá!
andibab

Giga!
ÉDIPOFA CSAJSZID VAN!!!!
andibab

Ja!

+ gratula a kislegényhez!!!!!!!
andibab

Verna:
látom, nagy az öröm :)

Giga:
annnnyira jó ez a kép! :) a pocid tényleg pici :)

Andi:
hát ez a Bogi, csúcs! :) Nagyon édes! A Roni meg nem haudtolja meg magát, mosolyog, mint mindig! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jujj, annyit írtok, nem győzök visszaolvasni!

Giga!
Gratula a kissráchoz!! Kiegyenlítődik a nemek aránya!! :D
Szerintem ha napra, vagyis csüt-re kérsz időpontot, akkor csak Szabó szokott rendelni, így hozzá kerülsz akárhogy is. :roll:

Lányok nem emelek ki senkit de tündériek a gyerkőcök!

Akartam még írni, de muszáj mennem..

KépKép
tüccs

Giga, de jók a képek!
Lili eszméletlenül szép ezen a képen, hogy milyen kék szemei vannak :shock: Az Icuri-picuri is nagyon jóképű :wink: Jól sikerült a kép. Remélem hamar elmúlik az ödéma.
Szerintem se-nem-kicsi-se-nem-nagy a pocid, pont jó. Nagyon csini kismama vagy! :lol: :lol:
Lili még most is olyan akaratos? Hogy bírsz vele? És Apóca több időt tud veletek tölteni?

Andi!
A te lányaid is meseszépek! Bogi tényleg mint egy kis hercegnő ezekkel a copfokkal. Nagyon szépet rajzolt, kár hogy nem lehet megtartani, csak fényképen.
Roni is hatalmas kisbaba már, nagyon ügyesen tartja magát.

Verna, szerintem tök jó az a járgány! Szereintem Lolónak is elnyerte a tetszését :wink:

Piroska, Didri is nagyon édes ahogy "büfizik". Szerintem nem baj ha nem büfizik és leteszed. Úgy csak kényelmesebb neki, és ha jönni akar a büfi, úgyis felébred. Márk is sokszor akkor büfizik, mikor kiveszem az ágyikóból.

Andi, még neked akartam, hogy Márk meg annál pasisabban tud büfizni. Néha túlszárnyalja a nagyapja teljesítményét is :wink: :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tiop, bocsi, nem téged akartalak megkérdőjelezni, de családi pótlék címen tényleg extrém magas összeg... azért gondoltam, hogy esetleg gyed + családi pótlékról van szó...
Vagy ha valamit elkevertek a MÁK-nál, akkor úgyis levonják a következőkből, mert nem szoktak "csak úgy" több pénzt osztogatni...

A TGYÁS és a GYED pedig napra van megállapítva, tehát függ attól az összeg, hogy hány napos egy hónap.

Giga: gratula a kis legényhez! :) Legalább lesz "minden típusból" egy! :)
Vendég

sziasztok!
Giga!
Nagyon nagy gratula a pöcsöshöz!!!!!! :D :wink: Gyönyörű a képen!!! :D :wink: Egyáltalán nem kicsi a pocid,nagyon is szép formás és nem is kell ennél nagyobb ennyi idősen!!!!!!!Majd még csak most fog megugrani!! :!: :wink: :Apa akkor most nagyon büszke !! :lol: :wink: Lilike pedig eszméletlen édes a kádban!!!!!

Verna!
Nincsen semmi gond!!!a postás szerint többen kaptak nagyobb összegű családit most!azt,hogy miért nem tudja!!!! :? :( De jó lenne kideríteni,hogy most mi is ez az egész!Én már mindenhol utánnanéztem de semmit sem találtam!! :shock: :cry: :evil:

Andibab!
Gyönyörűek a csajok!Boginak még mindég nagyon jól ál a cof! :wink:
Roni pedig csodaszép a piros/bordó kis naciban! :D :wink:

Szép estét és jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Meghozták a csajszit a Mikulás ünnepségről! :) Apukámék szerint nagyon jól érezte magát, érdekelte a többi gyerkőc (főleg egy 6 éves nagyfiú ;) ). A Mikulásért nem volt oda különösebben, de a Krampusznak még integetett is!
Lolo egy zenélő tévét kapott, meg egy Boci csomagot (már két kocka csokit meg is evett belőle).

Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket!!!

[color=olive]Didrinek és Kristófnak boldog hófordulót![/color]

Marcinak nagyon tetszett a szobája, azóta is néz körbe-körbe, és mutat valamelyik bohócra, és mondja, hogy "ho", vagy "ba". Ha meg kutyust lát, akkor mondja, hogy "vau-vau". Nagyon édes!
Az igazi ünneplés vasárnap lesz, majd teszek fel képeket.

Verna,
ez a tricikli szuper!

Én forintra ugyanakkora összeget kapok minden hónapban!!! Nincs megosztva, így nem tudom, mekkora ebbők a családi pótlék és a gyed, mert én "munkabér"-ként kapom a munkahelyemről, 79.990 Ft-ot. :shock: Akkor most mi van?

Piroska,
nagyon tetszik ez a kép Didriről!!!! Milyen régen volt, hogy Marci is ilyen kis husika volt! :shock:

Andi,
hihetetlen, milyen kis eleven Bogi! Egyrészt baromi nehéz lehet vele, ugyanakkor így olvasva imádnivaló!!!!!!

Giga,
hatalmas gratula a Kissráchoz!!!!!!!! És nagyon szép a pocid, szerintem is kicsi, főleg, hogy azt mondják, másodszor már nagyobb szokott lenni. Mondjuk Te is nagyon vékony vagy, így arányos!

Most lépek, megyünk fürdeni. Tavaly ilyenkor már igencsak nehéz perceim voltak! :lol: :wink:

Kép
Kép
nircee

Szép estét Mindenkinek!

Búcsúzni jöttem. De csak egy időre... Sajna nem tudom mennyire...
Holnap kezdődik a herce-hurca, az új házba pedig már több, mint egy hónapja megrendeltük az internetet, de még most sem kötötték be. Úgyhogy most nem leszek egy darabig.

Amint tudok, jelentkezek. :wink:

Mindenkit pusszantunk! :)
(Hiányozni fogtok :cry: )
Vendég

Nagyon szépen köszönjük a dicséreteket!
Engem nem zavar, ha kisebb a pocak, mert így legalább a csajjal "könnyebb". Bár egyáltalán nem könnyű...

Csajok!
Szerintetek mitől lehet az, hogy mostanában minden áldott este egy kész tortúra az altatás, alvás nálunk. Lili egészen egyszerűen nem hajlandó aludni. Most is álomba sírta magát, mert már nem tudunk vele mit csinálni. Én már nem bírom ringatgatni annyi ideig, apa meg éjszakánként kel fel hozzá, és már teljesen hulla ő is. :? Napközben egyszer alszik általában. Este pedig fél 9 felé fürdetjük. Előbb egészen egyszerűen nem megy. Addigra sosem végzünk a dolgainkkal. Lehetséges, hogy amiatt van ez, mert most tanult meg járni? Mert sac/kábé azóta megy ez. Már nagyon nehezen bírjuk idegekkel. Ha mégis altatjuk akkor meg fel akar ülni, állni, a cumiját dugdossa a mi szánkba, dumál... Én ilyenkor meg a falra mászom az idegtől... :evil: Szóval teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lehet ez.
Még egy kérdés. Tejet, illetve tojást mikortól és hogyan lehet bevezetni? A tojásnál azt tudom, hogy külön van a fehérje meg a sárgája, de melyik mikor?
Köszi a segítséget!!!

Tüccs!
Az a baj, hogy nem csak a Szabó rendel csütörtökönként. A 3-asban is van rendelés ilyenkor... és ki tudja, hogy hova hívnak be. :roll:

Andi!
Eszméletlen szépek a lányaid!

Verna!
Nem semmi Lolo a Mikulással! Nagyon kis bátor csajszi! És milyen szép az új járgánya!!! :D

Kép
Kép
giga1

Pilla!
Minden jót nektek! És gyere vissza mihamarabb!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga:
akkor ezért nem alszik a Didri sem. Én tegnap már este nyolckor ki voltam ütve és úgy bealudtam, hogy nem emlékszem, hogy sírt volna a Didri, de azt mondja a férjem, hogy nagyon sokáig sírt, kb. egy órát. Ő azt mondja, hogy fájt a hasa, az is lehet, mert láttad, hogy büfizik :shock: Nem tudok mit csinálni, ha elalszik büfi helyett :(. De szerintem ezek a frontok gyötrik most őket. Szegény Didrike, azt mondja a férjem, hogy már fáradt volt a sírástól, de még mindig sírdogált erőtlenül, nem bírta abbahagyni, annyira rossz volt neki. Jajj, Istenem, megszakad a szívem szegénykéért, de én már annyira el voltam fáradva, minden nap háromkor vagy négykor kelek, nem bírtam tovább.
Mi azt szoktuk csinálni, ha nem alszik el, hogy beletesszük az elektromos hintába, és az elringatja és ha elalszik, kivesszük. Ugyanis az elején minden este ringattuk és egymást váltottuk, mert mi elaludtunk, de a drágám még mindig pörgött, mint akit felhúztak. :) Nálatok az nem válik be? Próbáltátok már? Azért csak könnyebb lenne, ha a hinta ringatná, nem te. És ezt hajtani sem kell, mert elemmel működik. Csak nem tudom, hogy megmarad-e benne a nagylány.
Vagy hasra fektetjük. Na, akkor szinte mindig azonnal elalszik, de legalábbis elhallgat.
A fürdetés nálunk is elcsúszik későre, de az nem gond szerintem, az a lényeg, hogy a rendszer meglegyen. Bááár mondjuk mi egyik nap este 10-kor fürdetjük, másik nap hétkor, aztán van, hogy éjjel. Ugyanis az a gond, hogy ha nyűgös vagy fáj a hasa, akkor inkább azzal foglalkozunk és az felborítja a programot, mert akkor nem akarom fürdetni, amikor sír végig szegényke, hanem akkor inkább elaltatjuk, hogy hadd pihenje ki a baját és utána gyorsan megfürdetjük, amikor egy kicsit magához tér. Volt olyan, hogy majdnem végig átaludta a fürdetést, mert akkor is nagyon nyűgös volt és így csak éjjel tudtuk megfürdetni, de nekem nincs szívem végighallgatni, ha fáj a hasa vagy valami baja van, hogy fürdetés alatt végig sírjon. Inkább akkor megnyugtatom és amikor éjjel jelez, hogy szopizna, akkor egyik cicit odaadom, megfürdetjük és utána a másik cicin elalszik. Hát ez van, ezt lehet, hogy nem csináljuk jól, de mondom, nekem nincs szívem csak azért akkor fürdetni, mert az a rendszer és közben sír, áááá! Nekem megszakad a szívem, amikor sírni hallom és közben néz rám, hogy Anya segíts!!! Áááá, én ezt nem bírom hallgatni. Ráadásul a Didrike nem egy elkényeztetett kislány, nem szokott nyafogni, sokszor elvan az ágyikójában egyedül is és elgügyörész, nem szoktuk ölben tartani, nincs elkapatva, tehát szerintem ha ő sír, akkor tuti, hogy valami baja van, mert nem szokott egyébként Hála Istennek, nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott kisbaba. Remélem, ez így is marad, mert most a vizsgaidőszakban nagyon nagy szükségem van erre a nyugalomra.
Nekem egyébként azt mondta a védőnőnk, hogy a gyerekek nagyon érzékenyek a frontokra és ezt észre is vettem, hogy tényleg így van.
A tejet úgy tudom, hogy egy éves kor után lehet, de majd a lányok elmondják.

Pilla:
hát nekünk is hiányozni fogsz!!! De legalább lesz egy szép új házatok! :):):)

Nircee:
én Marcinak azt a fürdős képét imádom, ami fent van az avataron. Ááááá, nagggyon cuki! :)

Verna:
Flóra milyen aranyos, ahogy figyel a Mikulás-ünnepségen. :) Itt olyan, mint egy kis angyalka, egy kis csendes gyerkőc, ahogy a blogodon olvastam, háááát... :) annál azért egy kicsit pörgősebb :):):) A férjemmel ma is emlegetjük, amikor a mi macskáink rosszalkodnak, hogy na, odaadjuk a Lolónak :):):)

Tiop:
megvan már, hogy miért annyi a pénzed?

Andi:
a Bogi, hát hihetetlen nagy egyéniség! Egyszer mindenképpen találkoznom kell vele, nagyon bírom! Színészi képességei az eget verdesik :).

Aki kimaradt, annak puszit küldök! :)

Most már megyek tanulni! Ez annyira rossz, hogy felkelek négykor, van, hogy korábban, de a fürdés meg a kávé, meg ez-az elvesz egy órát vagy többet és olyan későn kezdek tanulni :(

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga:
mondjuk van, hogy én ölbe veszem és akkor azonnal elhallgat, aztán kb. 10 perc múlva már alszik is, de ezt a lehetőséget nem írtam, mert neked pont ez nem jó. Akkor sem jó, ha ülve veszed az öledbe? Akkor nyomja a hasad, igaz?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok,
képzeljétek el, a férjecském alszik a Didrivel és eddig háttal aludt, az előbb odafordult és a fejét Didrike feje mellé tette. Erre a kis drágám elkezdett álmában mosolyogni. :) Hát nem aranyos? :):):) Imádom. :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok,
kezdek rájönni, miért van az a mondás, hogy Kirakom, mint a macskát sz...ni. Az én drága macsekom azt csinálja újabban, hogy a teraszajtó elé kakil, mert nem engedem őt ki ebben a hidegben, márpedig ő ki akar menni. Utána meg beteg lesz és fizethetem az állatorvosnak a szurit, meg megszakad a szívem, hogy beteg. De ő akkor is ki akar menni. Meg a szomszédok közül se mindenki szereti a macskákat, ezért nem tudom őt csak akkor kiengedni, ha figyelem, hol van, hogy a mi kertünkből ne menjen ki, mert félek, nehogy az legyen, hogy többször átmegy valaki másnak a kertjébe, az megelégelje, aztán vagy megmérgezi vagy bántja, vagy mittudomén. :?
Én meg bent vagyok a kisszobában a Didrivel, tudom én, hogy nagyon keveset tudok kint lenni velük és ez nem jó nekik, de most a gyerek az első, majd ha megnő, akkor többet leszünk kint. Nem tudom, mit csináljak, nem nagyon találok erre megoldást, biztos nem látom a fáról az erdőt. :( Na, mindegy, ez van....

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Pilla!
Hiányozni fogsz nagyon!!!! :cry: :cry: Siess vissza,kifog nekünk feltenni szép képeket+verseket/idézeteket??? :( :cry:
Várunk vissza nagyon!Kívánom,hogy minnél hamarabb rendeződjenek a házkörüli dolgok,és szépen simán betudjatok rendezkedni!!! :wink: :D SIESS!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

gIGA!
Nállunk már úgy megy az egész altatás,hogy ete mindenféleképpen legkésöbb fél 8-kor fürdés!!!!!!aztán szalad még pár kört az egész házban,játszik egy kicsit még a tesókkal(közben vagy 3 x cicizik,2 percet)Én nem erőltetem az alvást nálla,mert úgysem fog akkor aludni amikor én szeretném,hanem szépen kivárom,hogy kellőképpen elálmosodjon(amikor mondja,hogy cicike és mutat a szobafelé)na akkor már tudom,hogy eljött az idő Zsani befogja vágni a szunyát!Nálluk már kellenek a kis "rituálék" a megszokás nagyon fontos!!!Előbb vagy utóbb ugyis magától fog elaludni kb úgy 2-2 és fél éves korára elalszanak maguk már!!Ja és én az ágyban altatom el cicin!tudom,hogy te nem szopiztathatsz,de nekem ennyi idősen Roli kakaót ivott és rendszerint az allatt elaludt!!! :)
Tej: Megoszlanak a vélemények,de nállunk Roli 8 hónapos korától forralt tejet kapott kakaóval(akkor még nem érdekelt annyira,sőt nem is tudtam róla,hogy nem lehet adni/szabad!Zsaninak én 1 éves korában adtam tejet először(felforralva)Maga a tej nem izlik neki,de ha tejbegrizt csinálok azt megeszi!
Tojás! A sárgáját adhatod már most hiszen nemsokára 1 éves lessz(akkor a tejet is kipróbálhatjátok)a fehérjét nem ajánlják,hogy adjuk nekik 2 éves koruk előtt,de szerintem ,ha kipróbálod és semmi baja nem lessz tőlle akkor nyugodtan adhatod neki azt is 1 éves korára!!!Zsaninak nem is kell!!! :oops: tiltakozik a tojás ellen!Lehet,hogy ez valami védekező álláspont :?: :oops: :? Nem tudom!Próbálkozz,elvileg 1 éves korukra ehetnek majdnem mindent!!! :!:

Verna!
Jók a képek nagyon!!!!!! :D :wink:

Nircee!

Nagyon várom a képeket az ünnepségről! :wink: :D

Piroska!
szerintem nagyon nemjól csináljátok,hogy egyik nap ekkor a másiknap akkor fűrdettek!!!!!!!!! :!: Tudod a megszokás kell már ennyi idős korban a picinek,kikell alakítani egy "rituálét"!Ha sír ha nem!Nem lessz neki semmi baja,ha sír egy kicsikét,csak annyi,hogy hozzászokik,hogy minden nap ugyan akkor az időben lessz minden és majd egy idő után ő fogja követelni a megszokásokat!Nem akarlak kioktatni,csak a tapasztalat beszél belőlem!!!Meglátod,ha meglessz ez a körforgás,sokkal könnyebben fog menni az elálvás is!Ja és a hintába altatás????? :? :? Mitfogtok csinálni,ha idősebb lessz Didri és nemfér bele a hintába????????? :oops: :roll: :? :?: :!: bocsi nem akartalak megbántani,de muszály voltam leírni ezeket!!!! :wink: :? :oops: :oops: :oops: Természetesen mindenki úgy csinálja a dolgokat ahogy gondolja,én csak tanácsot adtam,és jót akarok vele!!Most még könnyű Didri,de milessz ha lessz 10 Kg és nem marad meg a hintába/nem fér bele stb..........!De a ringatást megszokja???????? :!:
Bocsi tényleg nem akartalak megsérteni!!!!!!

sziasztok!Szép hétvégét mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop:
nem sértettél meg, tudom, hogy igazad van és tudom, hogy jót akarsz, csak abban reménykedek, hogy majd később nem lesz annyira érzékeny a frontokra, meg nem lesz hasfájós. Ahogy én tudom, a hasfájósság fél éves kor után már nem annyira jellemző. Már most látom, hogy kevesebbet sír, mint régen, pedig régen sem vitte túlzásba.
Altatni a hintába csak akkor szoktuk, amikor nagyon sír és semmi vígasz nincs. Először megpróbáljuk megnyugtatni, símogatjuk, szoptatom, aztán ha ez nem elég, ölbevesszük egy kicsit, vagy hasrafektetjük, ha ez sem elég, akkor jön a hinta, abba bealszik nagyon hamar. Nem gond az, hogy hány kg, mert apihenőszékben is elalszik, az meg nagyobb gyerekeknek is van, ha jól tudom.
A ringatást nem szokja meg, mert most is normális esetben elalszik simán, csak akkor ringatjuk, ha nagyon kivan.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, én nem is értem, hogy neked mindezek mellett, honnan van elegendő tejed. Alig pihensz, hajnalok-hajnalán kelsz, sütsz, főzöl, macsekozol... Le a kalappal!
Hát én csakis saját tapasztaltot tudok neked írni, én bizony könyörtelenebb voltam fürdés szempontjából. Nálunk 7 órakor volt fürdetés, és én ehhez ragaszkodtam, ha aludt(nagyon ritkán) felkeltettem és fürdettük. Én úgy érzem, hogy nálunk így állt be rendesen a rend. Nyáron próbáltam egy órával eltolni, hogy többet legyün kint, de akkor is és most is a 7 órai fürcsit követeli. Ha sírt én megetettem előtte és csak úgy fürdettem. Aztán ha végeztünk, kapot még kajcsit, ha éhes volt és elaludt.

Giga, gratulálunk a kis Öcsköshöz!!! Biztos nagyon örültök, hogy jön egy fiú is! Nagyon jó a 4D-s felvétel a pocakod pedig nagyon formás, szerintem megfelelő méretű a testalkadhoz. Mennyit eszik Lili mielőtt elalszik? Nem lehet, hogy keveset és a pocakja ébreszti? Még azt akartam írni neked, hogy mekkora nyelve van Lilinek, jól kitudja nyújtani!

Nircee, olyan szép lett Marcika birodalma! Már biztos készülődsz a holnapra és már nagyon hangulatos lehet a házatok az áltlad készített gyönyörűségektől.

Verna, aranyos volt Lolo nagyon, és milyen jó kis bringája van, már jöhet is a kistesó akit a csomagtartón hurcolászik!

Andibab, a csajok nagyon aranyosak, Bogi hogy bírja a talpas nadrágokat? Lellére már csak pizsamában tudom ráadni, valamiért zavarja, ha ilyen van rajta, folyton át akarja tenni egyik lábát a másikhoz. Roni nagyon kiegyensúlyozott, boldog baba, ahogy a kanapén elterült.

Rossz volt Apa nélkül, de estére már itthon lesz. Nekem meg jól becsípődött a derekam, olyan nyomi lettem, és Lelle ilyenkor olyan nehéz...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:
részvétem, tudom, milyen, amikor becsípődik az ideg a derekadba :(.
Hát azért annyira nem vagyok hős, mint ahogy leírtad :), ugyanis vizsgaidőszakban a férjecském besegít a mosogatásba, mosásba, takarításba, főtt ételt az anyuék meg a mama szokott adni, tehát nem sokat kell főznöm ilyenkor. A napom úgy szokott kinézni, hogy reggel kelek (3 vagy 4-kor), szopi, utána fürdés, pár falat kaja, kávé, aztán megyek tanulni. A férjecském megcsinálja a reggelit, aztán elmegy. Addig tanulok, amíg Didri alszik, utána vele vagyok, na, akkor szoktam esetleg főzni, ha nincs főtt kaja és elmosogatok, meg pakolok egy kicsit, vasalok, vagy takarítok. A férjecském hazajön (de ez csak heti három nap van így, mert a többi napon általában itthon van, bár nem mindig, volt, hogy minden nap elment, azon a héten hat napot volt távol, de ez nem jellemző) mondjuk négy vagy öt vagy este hatkor, akkor átveszi a Didrit, akkor vagy én csinálok vacsit, vagy ha nem volt időm, akkor mosogatok, meg ilyesmi. Ha ő csinál vacsit, akkor én lazítok egy kicsit, elolvasom a leveleim, meg megnézem a Babanetet :), aztán vacsizunk, ha nem aludt el Didri, akkor megfürdetjük és szopi, na ott be szoktam én is aludni, aztán éjfél körül felébredek, cukrot mérünk a férjecskémnek, eszek pár falatot, Didrit megszopiztatom, ha kéri, ha nem, akkor visszaalszom és hajnali háromkor vagy négykor újra kelek, megy tovább az élet. Ezért van tejem, mert sokat segítenek nekem. :) Tehát nem nagy dolog, amit végigcsinálok azért :):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, a macsekokra napközben jut idő, amikor az ebédet csinálom, vagy a vacsit, de a legtöbbet most a férjecském foglalkozik velük, amikor esetleg kimegy egy fél órára vagy egy órára hozzájuk.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

mondjuk néha pogit is sütök, hetente mondjuk egyszer-kétszer, de az nagyon kevés időt vesz igénybe

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egy pár kép Zsaniról! :D
Pizzát eszik! :oops: :lol:
Kép
Kép
Kereset valamit a fiókban! :lol: :wink:
Kép
Apával "vezetnek" :D :wink:
Kép
Kép
Ma reggel! :D
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

ja, és azokon a napokon, amikor a drágám itthon van, akkor reggel négytől este öt-hatig tanulok, csak a kajálásra, szoptatásra és a sétára szakítom meg.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, Lányok
szerintetek lehet, hogy a retektől pukizott Didri annyit és attól fájt a hasa? Vagy attól, hogy nem büfizett? Mert tegnap ettem egy kis retket, ami csípős volt. Máskor is ettem retket, de akkor nem csípett, de akkor nem is fájt a hasa szegénykémnek. Lehet, hogy emiatt volt tegnap olyan rossz neki? Vagy a büfi? Vagy csak a front miatt volt érzékenyebb??? Szerintetek?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop:
mit csinálnak a gyerkőcök, TV-znek?

Ja, most azért érek rá ennyit írni, mert eszek, utána megint tanulás van, bocsi a szófo...-ért :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Igen mesét néznek!Zsani éppen akkor kelt fel!!!!!!! :wink: Kb 5 perce tettem le Zsanit a nagy ágyba,előtte cicizett amíg én írtam! :wink: :D
Figyusz én tényleg nem okoskodni akartam!Értelek én! :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop:
nem baj, hogy leírtad, mindig írd le, mit gondolsz, mert nem biztos, hogy az nekem egyértelmű. Azonkívül lehet, hogy nem is tudom, hogy úgy kell csinálni. Szóval nem baj, ha leírod, mit gondolsz, én annak csak örülök :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Örülök neki,hogy nem haragszól és ilyen jól fogod fel!!!!!Gratula ezért,ja és mindenért!!! :wink: :D

Na megyek!!!!!Mennem kell boltba,aztán főzök stb.................! :wink:

Szép napot!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi csajok a tanácsokat!
Piroska!
Én is először azon a véleményen voltam mint Tiop, hogy rá fog szokni a hintázásra, és később mi lesz veletek. De így ahogy leírtad később már értem. Pimpoval is egyetértek abban, hogy a fürdetés legyen kb. (+- 10 perc) azonos időben. Sokkal jobb lesz a csajnak később, ha tudja, hogy mikor van a fürdés, alvás ideje.
Nálunk később van a fürdetés (fél 9), de ez mindenki egyéni időbeosztásától is függ. A lényeg, hogy uakkor legyen kb.

Pimpo!
250 ml-s a cumisüvege a lánynak. Azt nem mindig vágja be teljesen, de 200 körül meg szokott inni. Fürdetés előtt pedig van a vacsora. Ilyenkor általában bébikaját eszik. Lehetséges, hogy ez így már sok neki? Mondjuk eddig is így ment nálunk az esti kajálás, fürdés, tápszer, és nem volt belőle gond. Miért pont most változna...? :?
Szóval nem értem én... De majd kikísérletezzük a dolgokat.

Tiop!
Nagyon jó kis képek! Aranyosak a gyerekek az ágyban! :lol:
Köszi a tejes, tojásos tanácsokat. Akkor majd lassan elkezdjük. Jól tudom, hogy először a kék dobozos tejekkel érdemes kezdeni?

Kép
Kép
giga1

Hi!

Pimpoka,
Bogi csak pizsinek hordja a talpas rugikat, ehhez azért ragaszkodom, mert egyszerűen lehetetlen betakarni, 2 perccel elalvás után már a paplan tetején van. A hálózsákot meg már nem bírja elviselni. Csak a nagymeleg nyárban alszik mezítláb, de előfordul, ha hűvösebb az idő, hogy még akkor is egy nagyon vékony pamut rugiban alszik éjjel, nekem nagyon rémisztő a felfázás lehetősége... Amúgy meg "nagylányos" cuccokban rohangál, sokszor már a body-t is alig viseli el, pláne, amikor úgy dönt, hogy pisilni kell menni, és türelmetlen a patentozásnál. A játékkal azért van még pizsiben lefényképezve, mert kábé 2 órába tellett leimádkoznom róla, annyira játszott! :roll: :lol:

Piroska,
szerintem is nagyon kell már egészen icipici kortól a rendszer a babák életében, mert az megnyugtató és biztonságos a számukra! Sokkal zaklatottabbak azok a babák, akiknek össze-vissza a napjuk! A babáknak általában nagyon fontos fix pont a pici életükben a nagyjából ugyanazon időben történő fürcsi, bámultosan hamar megtanulják a "menetrendet", és jobban alszanak éjjel. Ja, és gondolj bele, most még csak Didri van, de mi lesz, ha jön a tesóka? Neked is egyszerűbb lesz, ha a "rituálék" megszokott módon zajlanak. Mi pl. tegnap este Apa nélkül voltunk, éjfél körül ért haza szegénykém teljesen hulla módra vidékről. Mégis, este ment minden, mint a karikacsapás (bár ez nagyban függ Bogi adott napi "elmeállapotától" :lol: ). Este 7-kor megvacsoráztunk a nagylánnyal, aztán 8-kor megfürdettük együtt Ronit, megkajáltattuk a picurt is, őt leraktuk szundizni - bár ez még nem igazi elalvás ilyenkor, csak pihi a nagy zaba (180 gr!!!) után - aztán mentünk pancsolni Bogival, ez kábé félóra vizicsata és egyéb vicces dolgok. Kábé fél10-10-re ő is pizsiben van, megkapja az elalvás előtti kakaóját, és megyünk aludni. Ha nem lenne ez a rendszer, már megbolondultam volna, hidd el! Az elején kicsit macerás kialakítani, de ha beleszokott a család, már nagyon egyszerű. :wink: Hajrá!

Giga,
nekünk a dokinéni azt mondta, amikor Boginak már "rendes" tejet is lehetett adni, hogy szigorúan "normális" zsírtartalmú tejet kapjon a gyerek, a 1,5-es tejet igyák a fogyózó anyucik... :lol: Vagyis 2,8-as vagy annál magasabb zsírtartalmú, bár az jóval drágább.

Tiop,
tök jók a képek!!! Én is alig várom, hogy már 3 kölköt fényképezhessek a nagyágyban fekve... :D Olyan édi gyerekeid vannak!!!

Sziasztok!
andibab

Hát az az igazság, hogy én úgy gondolom, hogy fél éves kora után, ha már nem lesznek hasfájások meg ilyenek, akkor jobban fogok ragaszkodni a rendszerhez, de most még, amikor azért sűrűbben van valami baja, akkor nem nagyon bántanám szegényt. Egyébként nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott baba, nem lehet azt mondani, hogy nem. Eddig mindenki azt mondta, hogy az a legfeltűnőbb rajta, hogy nagyon kiegyensúlyozott, úgyhogy nem hiszem, hogy ez olyan rossz lenne neki, ahogy élünk. Általában van azért nálunk is egy rendszer, de ha rossz napja van, akkor hozzá alkalmazkodom, mert nekem akkor sincs szívem végighallgatni, ahogy sír, na. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Pimpo,
igen, már készülünk a holnapra! Anyu hoz majd egy csomó lufit, meg egy "happy birthday" feliratot, amit fel kell akasztani. Ma délután meg Anyuékkal elvisszük Marcit a Vörösmarty-térre, reméljük, élvezni fogja. Persze, csak ha addig nem esik az eső. A nagy kocsiját visszük, ahhoz van esővédő, ha időközben eleredne.

Piroska,
mi kb. 2 hétig fürdettük össze-vissza Marcit, aztán áttértünk a 7 órára, azóta is ahhoz ragaszkodunk, ha törik, ha szakad. Mindent ehhez igazítunk. Eddig az összes szakkönyv azt írta, hogy már az első hetektől kell a rendszeresség, mert az ad biztonságot a kicsiknek. Az mindegy, hogy reggel, vagy a nap melyik szakában fürdetsz, de akkor mindig ugyanakkor tedd, ahogy a többiek is írták, +/- 10-15 perc. Nálunk Marci már nagyon jelez 3/4 7-kor, hogy álmos. Ja, és egész kiskorától nem volt így gond az elalvással. Hidd el, már most érzik a rendszerességet, ha most nem szoktatod rá, később nehezebb lesz, mert az össze-visszasághoz fog szokni. Persze úgy csinálod, ahogy Neked jól esik, mi tényleg csak leírjuk, mi a tapasztalatunk. És eddig még mindenkinek ugyanaz! :wink: Szerintem próbáld ki, ha 1 hét után nem válik be, akkor állj vissza nyugodtan!

Tiop,
ismét szuper képeket tettél fel!!!!

Kép
Kép
nircee

Piroska, itt van néhány cikkrészlet:

A kisbabát lehetőleg naponta, de legalábbis minden másnap fürösszük. Legjobb az étkezés előtti esti fürdetés, mindig azonos időben. A csecsemőt közvetlenül szoptatás vagy etetés után ne fürdessük, mert hányhat. (Tausz György)

A legújabb BabaPatika:
"Hazánkban elterjedt szokás az esti fürdetés... Ám nem csak ebben az időpontban lehet fürdetni a csecsemőt. Mindenki a saját belátása szerint döntsön e kérdéseben, de lehetőleg a napnak mindig ugyanazon időszakát válassza"

Ugyanezeket írja az összes Kismama és Babamagazin. Most nincs időm őket beírni vagy beszkennelni, mert Marci itt toporog, hogy éhes, de ha gondolod, este szívesen meszkennelem az ide vonatkozó irodalmat (van egy halom újságom :wink: !!!)

Kép
Kép
nircee

Nircee:
én tudom, hogy igazatok van, de amikor sír, mert fáj a hasa vagy mert front van, én képtelen vagyok fürdetni, én akkor azon vagyok, hogy elaludjon. Egyszerűen nem bírom hallgatni, hogy sír, mert tudom, hogy azért sír, mert fáj vagy mert valami baja van. A hasrafektetésnél azért viseltem el, mert az elején nem voltam ott, hanem csak akkor, amikor már csak egy nagyon picit sírt. Annyira keveset sír, Hála Istennek, hogy nem kellett hozzászoknom és nagyon nincs szívem hallgatni. Én már csak ilyen vagyok. A rendszer attól még nagyjából megvan és ráadásul ő az, aki magától állítja be a rendszert, mert ő áll be arra, hogy mikor éhes meg mikor alszik és általában ugyanakkor szokott csinálni mindent, én remélem, hogy nem lesznek ilyen esték, amikor sír és kivan, mert akkor már nem lesz gond a rendszeresség. De egyelőre nem sűrűn, de hetente vagy kéthetente van, hogy sír, mert van valami baja este. Majd még meglátom mi a megoldás, de az biztos, hogy ha sír, én megvígasztalom, nem vagyok képes végignézni, hogy szenved. Hát én sem vagyok tökéletes ...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, szoptatás után még nem hányt soha a fürdetéskor. De ha akkor ébredt fel és sír, mert éhes, akkor nem fogom fürdetni, hanem szoptatni előbb. Nem olyan egyszerű ez ...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hát mi elég rendszertelenül élünk, de fürdetni igyekszünk mindig nagyjából ugyanakkor - igaz, nálunk +- fél órás eltérések is előfordulnak néha. Csütörtökön meg teljesen elmarad a fürdés, mivel úszás után lezuhanyoznak Apával, felesleges lenne még egyszer megfürdetni. ;) Valahogy már megszokta, hogy akkor nem fürdünk.

Én annak a híve vagyok, hogy legyen rendszeresség, de azért kezeljük rugalmasan, mert ha pl. jövünk-megyünk, akkor nem tudjuk mindig percre pontosan betartani a napirendet. Persze igyekszünk Lolo igényeihez és napirendjéhez igazítani minden programunkat, de azért ezt nem lehet 100%-ban megvalósítani...

Egyébként minél nagyobb egy gyerkőc, annál könnyebb napirendet kialakítani és betartani, aztán még jó párszor meg fog változni menet közben, ahogy a gyerek igényei is változnak. :)

Egyébként mi vacsi után kb. fél-egy órával fürdettünk mindig is, addigra már "leülepszik" annyira a kaja, hogy ne legyen gond. ;)
Vendég

Piroska, és Dirdri kap valamit hasfájás ellen? Gondolok itt, infacolra, espumisanra, gripe water-re vagy homeos szerre. Mert ha ennyit fáj a hasa, az nem túl jó neki, de még nem írtál róla, hogy kezelitek ezt valamivel. Csak kérdezem.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Giga, én ezt találtam neked, hátha segít az eligazodásban.

Tojást allergizáló tulajdonsága miatt 8 hónapos kor alatt egyáltalán ne adjunk. 8 hónapos kortól adhatunk főtt sárgáját, majd 1 éves kor után a tojás fehérjét is. Tehéntejet szintén ne adjunk 12 hónapos kor alatt, de a tejtermékek bevezetését már megkezdhetjük 7-9 hónapos korban, ha a családban senki sem volt allergiás rájuk.

Tápszerről tehéntejre áttérni egészséges csecsemőnél 1 éves életkorban lehet. Mindenképpen jó minőségű, lehetőleg dobozos, eleinte alacsony zsírtartalmú tejet használjanak. Ideálisabb azonban még egy darabig (akár 3 éves korig) ún. 3-as jelzésű tápszereket használni, melyeket az utóbbi időben minden tápszercég gyártani kezdett. Ez valójában nem tápszer, hanem nagyon jó minőségű tejpor vassal, vitaminokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal dúsítva.
Dr. Gömöri Ágnes

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka:
nem sűrűn szokott neki fájni a hasa, hetente egyszer, vagy kéthetente és akkor is csak 10 percet, vagy negyedórát sír, tehát ez szerintem még nem igényel kezelést. Akkorákat pukizik meg rotyizik, hogy ne tudd meg, csak az a baj inkább, hogy a frontot nem nagyon bírja. De ha azt nézed, hogy két hónapos és egy héten kb. sír összesen fél órát az nem sok, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

hm, nekem az jött le, hogy kicsit sírósabb és hasfájósabb. De akkor tényleg ügyes csajszi, ha hetente összesen fél órát sír.

Lelle nagyon nyugis, jó alvó(éjszaka), jó kedvű baba, de szerintem ő naponta sír fél órát. Nyilván most már azért inkább, hogy beüti a fejét, odazárja az ujját vagy ráharap, elesik...stb.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Persze, nem vészes. Ma például fájt a hasa és kb. 10 percig sírt, de nekem egy örökkévalóságnak tűnt, mert megszakad a szívem, amikor sír. Utána meg egyből el is aludt, annyira kikészült szegényke. Azt vettem észre, hogy pár napja nem kakil, csak napi egyszer-kétszer és sokkal sűrűbb, mint eddig. A többi időben csak pisil. Ez vajon miért van? Lehet, hogy ettől fáj a hasikája? Mert tegnap is sírt meg ma is :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?