Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi :D
Egyszerre írtunk :wink: Tündéri Levi baba!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Gem:Rebeka nagyon édi azzal a koszorúval,és Zsófi is cuki pofa a videón.

Edit:Kriszta is nagyon aranyos a mikulással,és hogy kifáradt a végére.Olyan édesen alszik..........

A képen meg nem elgondolkoztam,csak figyeltem a monitort,hogy milyen képet csinálok. :lol: :lol:

Küldöm nektek az én virtuális Kép mikulásomat!!!!!!!!!

Kép

Kép
ancsa03

Szilvi17:Nagyon cuki Levi baba.
Megbeszélem apával,hogy amikor szabadnapos,akkor vigyen át,és személyesen is találkozhatnánk.. :?: :?:

Kép

Kép
ancsa03

Na voltam UH-on!
A jó hír az, hogy Csillababa megfordult, és fejvégű! Hurrá!!! :D
A rossz meg az, hogy már most 4174 g-nak saccolják!:shock:
Dokim újfent megvigasztalt, hogy tévedhet az UH, és hogy akár 1/2 kilóval nagyobb gyereket is megszülhetek, mint Sebi. :( Köszi! :)
Jajjjjjjj... na megyek is homeós bogyókat meg teát venni! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Réka
Igen, most 4 napig nem szeretnék szülni, mert nincs dokim. Igazából kitűztük a jövő szerdát, az olyan ideális lenne mindenkinek! :D

Edit
Köszi az érdeklődést, még megvagyunk! :)
Jópofa a Mikulásos "képregény"! Nálunk ma reggelre csempészte a cipőkbe a meglepetéseket. :) Sebi nagyon boldog volt élete első csoki-mikulásával, meg a játékkal, amit kapott.
Délután, meg holnap is megy céges Mikulás-bulira, kíváncsi vagyok mennyire fog megilletődni az "igazi" Mikulástól! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Cas :D
GRATULA!!! a forduláshoz!! Nem semmi "kis" tornász a csajszi, hogy ilyen (olyan) kis helyen fordult meg.... :wink:
de lehet ám fél kilóval könnyebb is :oops: :wink:
Akkor ti sem sokat hordtok majd 56-os rugikat :lol:

Na léptem kozmetikushoz....már azt hittem, hogy ide nem jutok el, s majd még benézek.. :roll:
Ja, nekem pedig pont ez a négy nap lenne jó :wink:
Jól hangzik, hogy mi már itthon babázunk, ti akkor mentek szülni, s így tudjuk egymást követni, s szurkolni a másiknak :wink: :lol:

Szurkoljatok, hogy Marci is így gondolja :wink:

Ezt most nem hagyhatom ki :wink: nagyon jól fest a felírat a
babafalvás vonalzón :oops:

Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas, nagyon örülök a hírnek, hogy Csillababa befordult!!!! :D :D :D
Hát persze, hoyg tévedhet az UH, és mint Szilvi is írta, lehet fél kilóval kevesebb is! :)
Megírnád majd mi a homeós bogyónak a neve? Málnalevéteát még én sem vettem, pedig most már ihatnék!

Szilvi, Cas, drukkolok, hogy teljesüljenek a kívánságaitok! :) Én meg szívesen bérelnék ágyat a kórházban jövő hétvége körül. Igen, tudom, még nem lenne ott a vége nekünk, de én már írtam a magam verzióját. :wink: Végülis már szinte 39 hetesek lennénk akkor mi is. :D Remélem, hogy Mütyürkémmel én is szót tudok érteni! :wink: :wink: :wink:

Cas, Kriszta sem tudja még mi a csoki. :roll: Tegnap vettem neki egy Milka fehércsokit, annyira örült neki, szorongatta, de fogalma sem volt, mi az. Azt mondta ajándék. :D Szerinted a fehér csoki ártalmas nekik? Végülis kakaóvaj ebben is van! De úgysem adnám oda egyszerre!

JA, Szilvi, jót röhögtem a sörön. :lol: :lol: :lol: :lol: Tényleg, bennemaradt a képben! :P :P :oops: :oops:

Ancsa, köszi az aranyos Mikulásfogatot! :) Sikerült cseppeket találni és javult valamit Réka pocija? :)

Szilvi, Levi baba is olyan aranyos a képen! Már alig várom, hoyg nekünk is meglegyen a kis szuszogó-muszogó embergombócunk! :D

Másik Szilvi, klassz a felirat a vonalzódon, bizony! :wink: De szerintem nem ma, hanem holnap fog születni! :wink: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Csilla mérete
Az a "baj", hogy ennek az UH-os nőnek nagyon jó híre van, Sebit egészen pontosan saccolta anno, és több barátnőmnek is igen pontosan mérte a babáját... :roll:
Azt mondják, a második baba ált. nagyobb, mint az első, és ha Sebi 4200 g-jából indulok ki, akkor egyáltalán nem irreális ez a méret! :shock:
Mostmár csak annak drukkolok, hogy ne maradjon bent végig, hátha akkor nem nő már olyan sokat! :D
Igazából nem parázok ezen, akkora lesz amekkora, tök mindegy, mit mutat az UH! :lol:
Csak férjen ki, és én se repedjek annyira szét, mint Sebinél... :(

Szilvi
Én most szívesen előre engedlek! :)
56-os rugi: nekem is ez volt az első gondolatom, ahogy hazaértem és ránéztem az összekészített pelenkázó tatyóra. :D

Edit
Nekem a szülésznőm Cimicifuga 9 ch-t és Caullophyllum 9 ch-t, meg málnalevél teát javasolt. A bogyókat heti kétszer 5-5 golyó mindkettőből a 36. héttől.
Eddig nem mertem szedni, nem akartam túl jól tágulni faros gyerekkel... :roll: (Lehet, hogy ez hülyeség volt!) Mostmeg már lehet, hogy késő lesz... Na mindegy...
Csoki: Sebi a tejallergiája miatt nem ehette eddig, bár 2 éves kora előtt amúgy se terveztem volna neki csokit adni a kakaó miatt se. De nyár óta nagyon rákapott a Nesquick reggeli-gabonagolyókra, amiben van kakaó, szerencsére kutya baja tőle, úgyhogy időnként eheti. A csokit pár hete kóstolta először, és sajnos nagyon meg is szerette, pedig ez is jön ki sajna a hátán-derekán rettentő viszketős kiütésekkel. :( De hát Mikulás csak egyszer van egy évben! :D (Ezen kívül egyhamar úgyse kap csokit!)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Hatalmas gratula Csilla babának a megorduláshoz! Nem is értem miért mondják az orvosok, hogy ilyenkor már nem fordulhat meg és ráadásul nem is kisbaba, hogy amiatt tudta volna megtenni.
A mérete tényleg nem kevés, de hát majd meglátjátok.
Én tegnap mondtam a védőnőnek, hogy hogy sajnálom, hogy a múltkori UH-n nem mondtak súlyt, de azzal vígasztalt, hogy tényleg ez csak egy hozzávetőleges adat és nem egy olyan esetet látott, hogy azt mondták még 3 kg sem lesz és jóval 3,5 kg fölött született, illetve fordítva. Persze ha a te orvosod ilyen jó UH-s, akkor tényleg lehet hogy benne van a pakliban, de azért drukkolunk, hogy ezzel ne legyen semmi gond.

Szilvi72
Szóval akkor a Miklusnak írtál cetlit, hogy szóljon Marcinak indulhat :D . Ha igen, akkor csak megkapod tőle ezt a hatalmas ajándékot erre az ünnepre (vagy legalább is ekörüli napokra).
Ja, a kiló kérdés. +17-nél tartok és nem tudom még mennyi fog felmenni. Néha kicsit megijedek és persze ez már a tükörben is látszik :? , de hát ez van, azért még nem vészes a dolog, csak furcsa így kimondani és hát ha minden igaz nekem még van egy-két hetem, amibe egy jó kis karácsonyi falatozás is benne lesz :wink: .
A nasi vágyam óriási a napokban, soha nem volt ekkora. Azért igyekszem nem elszállni és ma is inkább egy túró-rudit nyomtam be, mint csokit.

Edit
Annyira édesek a mikulásos képek. Pont ma beszélgettünk a Párommal, hogy annyira jó lesz mostmár nekünk is minden ünnep. Eddig is szerettem az ünnepeket, főleg a Karácsonyt persze, de ha egy gyerek van a családban valami egész más hangulatot ad a dolognak. A készülődés, az izgalom, hogy mit fog szólni és az a fajta felhőtlen öröm amit ők tudank érezni, akár valóban csak egy kis mikulás csoki miatt is, ilyet a felnőttek már rég nem tudnak.
Hát a csoki ügy tényleg nehéz. Mi is szeretnénk amíg lehet kihagyni Csongor életéből. Nővéremnek Dorina 3. szülinapjáig sikerült, akkor aztán már nem lehetett tovább csinálni és meg is kapta élete első igazi, nagymama sütötte csokitortáját. Meglátjuk nálunk hogy lesz.

Szilvi17
Annyira édes Levi! Egész elérzékenyültem, hogy nekünk is ilyen kis szuszogós gombóc kisfiúnk lesz nemsokára!

Gem
Ez a film nagyon jó ötlet volt. Apával együtt néztük meg és majd elolvadt ő is. Hihetetlenül nagyos baba ahhoz képest mennyi idős. Gyönyörűséges kis csemete!
Rebekáról nem is beszélve! Olyan azzal a koszorúval a fején, mint egy erdei tündér vagy angyal. Rögtön a Bóbita vers jutott eszembe róla :) .

Ma nagyon sokat keményedik a pocim és görcsölget, főleg itt a gépnél ülve. A vásárlás végét is már csak totyogva tettem meg hazáig, pedig nem voltam el sokat és persze nem én cipeltem a nagyobb súlyt. Igaz ez autó nélküli volt...

Nagyon Boldog Mikulást Mindenkinek!!!

Réka

Kép
solymosy

Ma készült egy pocakos fotó is. Még talán egy lesz és ennyi.
Azért nem kevesett nőttünk mi sem az elmúlt időszakban pocakra :) .

Ja, és a háttérben a mi kis aprón saját kombi kiságya, amit imádok nézegetni, bár pont ma szedtem le az ágyneműjét ami már nem kerül fel amíg nem jövünk haza, így egy kicsit csupasz lesz.

Kép

Kép
solymosy

Sziasztok Lányok!
Megjöttem! :)
Jajj, nagyon édesek a Babók - a kicsik és a nagyok egyaránt.
Gem
Már nem is emlékeztem, hogy ilyen aktív tud lenni egy 3 hetes Csöppség. Meg kell zabálni. :)
Szilvia, Réka
Majdnem leestem a mérlegről, mikor ma megláttam mennyit mutat. :oops: Csak mert 1,5 hónapja mértek utoljára, és nekünk nincs itthon mérlegünk. Most 12 kg-nál tartok. :shock: És van még 7 hetünk elméletileg. Amúgy minden rendben. A kezemre Ő is csak azt mondta, hogy majd elmúlik, ha megszületik a Törp. :roll:

Itten vannak az ígért képek a babakocsiról a kiságyról, meg lefényképeztem a boltban a sterilizáló folyadékot is. De ma néztem, hogy tablettában is lehet kapni.
A kiságy vagy ott lesz, ahol van, és a pelenkázó (Párom csinálja majd) ruhaszárító helyén, vagy fordítva. Még nagyon kis csupasz a kiságy, a matracon is rajta van még a csomagolás.

Kép Kép
Kép Kép

Hát mi még ilyen kis szerényen állunk a dolgokkal.
Megpróbálom Apácskát rábeszélni, hogy 20-án kísérjen el a kórházba, és akkor be tudjuk szerezni a még hiányzó dolgokat.

Cas
Gratulálok a beforduláshoz! :) Ez nagyon jó hír. A súlya/mérete miatt pedig ne idegeskedj!

Mindenkinek Boldog Mikulást!!!

Most megyek, mert még főznöm kell!

Kép
tittina1982

sziasztok lányok!

Én a 30. hétben vagyok. Nincs választott orvosom, az ügyeletesnél fogok szülni. (többek javaslatára)
A gondozási könyvemben eddig két pecsétem van a körzeti nőgyógyászomtól, és 5 a védőnőtől.

Úgy tudom a gyedhez 5 vizsgálatot kell bemutatni, de csak most jöttem rá, hogy hiába megyek minden hónapban a nőgyógyászhoz, ő eddig csak 2x pecsételt.
Illetve ma azt hallottam, hogy a kötelező vizsgálatba a fogorvosi igazolás is beletartozik.

Ti mit tudtok erről? Remélem ezért nem maradok le a gyedről.... :?

Válaszotokat előre is köszönöm

Csilla
kiscsillag1

Kiscsillag
Én úgy tudom 4 terhesgondozás kell az Egyszeri Anyasági Segélyhez, és ha a kiskönyvedben már van 4 sor kitöltve a terhesgondozós oldalakon, az már bőven jó (neked meg már 7 ha jól számolom). A pecsétet nem értem, ha a dokid kitöltött egy sort szerintem csak elfelejtette lepecsételni, szóljál neki legközelebb, hogy pótolja.
Én sem az előző, sem a mostani terhességem alatt nem jutottam el fogorvoshoz, az előző szülésem után a kutyát se érdekelte (most se), mégis megkaptam minden juttatást. (Nem tudok róla, hogy a TGYÁS-t, GYED-et, GYES-t ilyenekhez kötnék, bár nem vagyok szakember, csak a saját tapasztalatimat tudom leírni.)

Réka
Nekem se azt mondták, hogy nem fordulhat meg, hanem éppen azt, hogy későn is megfordulhat (akár szülés előtt pár órával!), csak nem jellemző. A nagy baba pedig sokszor egyszerűen erősebb, így jobban keresztül tudja vinni az akaratát (engem teljesen kivégzett, amikor megfordult), pl. születni is sokszor ügyesebben tud.
Csak anya legyen a talpán, aki ki tud tágulni annyira, hogy jól ki is férjen... :roll:
Köszi a nyugtatást, én is igyekszem nem idegesíteni magam az UH-eredménnyel! :) Tök mindegy mit írnak rá, attól se nagyobb, se kisebb nem lesz a csajszi! :D (Bár sokan azt mondják, hogy a második baba a legnagyobb... jajjjj :))
Ja, és nagyon szépek vagytok! (Te is, a pocid is meg a szoba is!)

Tittina
Ne keseredj el, én már rá se merek állni a mérlegre. Olyan 16-18 kg körül járhatok... :oops: :D
Klassz a kocsitok, és jó kis kuckója lesz a Törpinek! :) Van már fiúnevetek? A Napsugár amúgy már végleges? (Nagyon szeretem az ilyen beszédes neveket!)

Kép
Kép
Kép
cas

Köszi a választ!!!

Az orvosom összesen 2x írt bele. Hát én is kíváncsi vagyok a fogorvosra, majd megkérdezem a védőnőt.

Engem nagyon bánt, hogy ezt nem mondják el az elején, mindennek nekem kell utánajárnom.

Még a kötelező vizsgálatokra is én hívtam fel a figyelmüket!!!

Az 1. babámat várom, ezért vagyok ilyen tanácstalan...

Csilla
kiscsillag1

Cas
Akkor a te orvosod nyitott erre a megfordulok dologra. Egyébként teljesen logikus amit írtál hogy erősebbek a babák stb.
Nekem van egy kismama távoli ismerősöm, most van a 35. hétben, de még faros és állítja az orvosa, hogy már nem fordulhat meg, mert túl nagy és tuti császár lesz :? . Hát én legalább most majd tudom bíztatni a Te példádon, hogy ne csak erre készüljön, mert bármi megeshet! (ha beszlek vele addig egyáltalán).

Titti
Szép a babakocsi és alakultok az a lényeg!

Kiscsillag
Én is 4 bejegyzésről tudok és úgy tudom az nem csak az orvostól lehet, hanem magának a terhesgondozásnak kell lennie, amit a védőnő is csinál.
A forgorvos szerintem sem kritérium. Nekem is mondta a védőnő hogy menjek el és irassam be a fogorvossal a kiskönyvembe amit kell, de bevallom ha nem lettek volna valóban problémák a fogammal szerintem nekem sem lenne ott semmi aláírás. Kizárt dolognak tartom, hogy ezen múljon egy TGYÁS, GYES stb.

Kép
solymosy

Ja, még egy Titti. Én 7 héttel előtte már 12 kg fölött voltam, szóval ne ess késtégbe nem tudhatod mi hogy alakul a végefele.
Nálam ugyanaz van mint Szilvinél, hogy van 2-3 hét amikor semmi vagy csak nagyon minimális és talán az Csongor növekedése, nem pedig az Enyém :) és aztán szó szerint egyik napról a másikra 1-1,5 kg. Fogalmam sincs ez hogy lehet, de hogy ebben már én is bőven benne vagyok mint súlygyarapodás, azt biztos.
Na mindegy, még van egy pár hetem, addig kicsit még figyelek magamra, de bevallom az utolsó amúgy sem könnyű időszakban már végképp nem akarom magam nyaggatni ezzel a dologgal.
Majd utána lefogyok.
Már igazából se a védőnőt, se az orvost nem érdekli ebben az időszakban, ezt észrevettem és valószínűleg már nincs is akkora jelentősége.

Kép
solymosy

hát köszönöm a választ, neked legyen igazad! :-)

Csilla
kiscsillag1

Edith :D
Köszi a drukkokat, elraktározom...a pocim kemény, néha még jobban keményedik, fájás szinte semmi :roll: nem tudom, hogy mi lesz ebből :wink:

Titti :D
Klassz cuccokat vettetek, a szépítgetés is élmény, s nem megy minden egyik napról a másikra, nem is kell :wink:
12 kg - kb. én is itt tartottam a "te korodban" :lol: s még büszke is voltam magamra :oops:

Réka :D
Nagyon csini vagy, a pocid szép nagy, de így van ez rendjén!! Csongor birodalma is nagyon klassz!
Én bizony fent hagytam az ágyneműt, mert a plédet, párnát úgysem használjuk az elején, a kis buksija alá pedig pelust teszek, így azt okoskodtam ki, hogy nem veszem le...lehet, hogy újra ki kéne mosnom??? :roll:
Már (még mindig :roll: :wink: ) én sem tulajdonítok túl nagy jelentőséget a kilóknak (ennek ellenére azért egész jól elbeszélgetünk a témáról), csak nem akartam 10 kg-s fogyásba fogni a babázás alatt....na mindegy, én karácsonyi ajándéknak már kértem szobabiciklit, s taposót, mert eljárni úgysem lesz időm itthonról, hátha így ráveszem magam a napi fél órára, amikor már lejár a tiltó időszak :roll: Végül is Kristóf után is gyorsan leolvadtak a kilók :oops:
Mai menüm: szendvics-kakaó, 2db nutellás palacsinta-majd egy-kis konfort nutella kiskanállal :oops: , s közben pedig a tegnapi majonézes kukorica, zöldborsó, s husi saláta kb 300grammnyi "maradéka"...ezek után tényleg nem kéne a súlyomon keseregnem :oops:

Viszont forraltam 2*1,5liter palackozott vizet (itt a csapból folyó víz közvetlen fogyasztását felnőttek számára sem ajánljuk), visszatöltöttem az üvegekbe, hogy azt is be tudják hozni a fiúk majd a kórházba, ha megszületett Marcus, s azt már szerintem használhatom :roll: Ti is így gondoljátok, ugye???
Ezzel gondoltam leöblíteni a CHICCO folyadékkal lefertőtlenített dolgokat, vagy ha esetleg úgy gondolom (érzem), akkor ebből adhatok neki inni is :roll: :?: :?:

Kérdés: itt kb 20-25 fok van napközben, ha süt a nap több is lehet, ha nem akkor kevesebb, szóval hány réteg, s milyen típusú rucit készítsek a kismanónak???
hosszú ujjú body+ujjatlan rugi (lábfejes)+kiskabát(kardigán)+sapek+vékony pléd ráterít - így hazahozhatom a kórházból :?:

s még egy kérdés, ami eszembe jutott, nem emlékszem, hogy lett volna szó róla: Anyucik, mi a tapasztalat a hasszorítóról szülés után??? Mennyi idővel, mennyi időre naponta??? Nekem van egy Anita hasszorítós bugyogom (ha fel tudom venni a nagy hátsómra :oops: ), s kaptam kölcsön egy leszorító övet is :roll: de annyi véleményt hallok pro és kontra, hogy én úgy gondoltam, hogy naponta x órára felveszem, de nem állandóra :roll: :?:

Te is nagyon csini vagy!! S meglestem, hogy majdnem egy napon van a szülinapunk :D csak te szemtelenül fiatal vagy :wink: :lol: de megbocsátom 8) :wink:

Na eldugultam - de lehet nem végleg :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas!
Borzasztoan orulok ennek a hirnek! Azt hiszem, ennel jobb hirt nem is hozhattal volna. A suly pedig szerintem nem lesz gond, Sebi is nagyon nagy volt, megis megszulted. Azon kivul mar igazan nincs sok idod hatra! Szoval nagyon orulok!
Ja es a pontossaggal kapcsolatosan. Rebekat vagy fel kiloval tobbre mondtak, Zsofi viszont pont azzal a sullyal erkezett, amit a doki kiszamolt. Az itteni dokim osztott-szorzott, es igy jott ki neki a 4100 plusz minusz 10% (3950 lett Zsofi), az otthoni pedig csak azt a szamot mondta be, amit a gep kikopott (3600, es vegul 3050-nel jott Rebeka).
Furcsa lehet igy a finisben megtudni, hogy megsem csaszar, vagyis hogy majdmen biztos, hogy nem lesz csaszar.

Edith!
Meghatott ez a kepsorozat! Nagyon edesek a gyerkok, foleg Kriszta az agyban, ahogy a macit atolelve alszik! Bajos!

Szilvi17!
Nagyon edes Levi! Milyenek az eszakaitok? Tudsz azert pihenni?

Szilvi72, Cas!
Hat igen, az 56-os ruhakat csupan nosztalgiabol adtam Zsofira, es mert vettem neki nehany uj darabot is, amik nagyon tetszettek. De mar a 62-es meretnel tartunk. Kicsit nagy, de legal kenyelmesen belefer, es a labat is ki tudja nyujtani bennuk. Egyebkent en mar a szuloszobara is ket merettel keszultem, mosolyogtak is rajtam a noverek, pedig teljesen jogos volt.

Edith, Cas, Szilvi!
Remelem, irtatok a Mikulasnak, hogy ki mikor akar szulni! :lol: :lol:

Ancsa!
Koszi a kepeslapot! Jol van Reka?

Titti!
Nagyon tetszik a babakocsi, amit vettetek. Hihetetlenul jol ki lehet majd hasznalni. A sportbabakocsi resz eleg konnyunek nez ki, sokaig, akar Torpi 3 eves koraig is hasznalhatjatok majd!

Koszonjuk mindenkinek a gratulaciokat, mindket csajszi neveben!

Reka!
Igazan szep a pocakod, es a kisagy is! Te mikor is szeretnel szulni???? :lol:

Kia, Benszi!
Otthon vagytok mar? Biztos nagyon elfoglaltak vagytok, de azert adjatok eletjelet magatokrol!

Szilvi72!
Neked is koszi a gratulaciokat. Nem volt rossz a mai menud! En sajnos szules utan kezdtem el iszonyatosan kivanni az edeset. Probalom visszafogni magam, nagyon nehez. (Epp egy turo rudit tomok magamba - hal`Istennek Rebeka megszabaditott tole :? ).
Szerintem a ruha, amiben haza akarod majd vinni picurt, tokeletes, de inkabb majd akkor es ott dontsd el, hogy tenyleg eleg-e. 20-25 fok! Irigylesre melto! Es semmi eso, feltetelezem. Itt folyamatosan esik. :cry:

Titti!
Nalatok is ilyen nyalas, gusztustalan ido van?

Eldugulok
Puszi mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Kiscsillag
Most jut eszembe, hogy még csak nem is a kiskönyvet kell vinni sehova, hanem a terhesgondozóban adtak egy igazolást, hogy megvolt a 4 terhesgondozás, azt kellett kitöltenem az adataimmal, és elvinni a dokimhoz, aki aláírta és lepecsételte. Ezt kell majd vinni az egyszeri anyaságihoz!
Itt van a papírom, azt írja, hogy "Igazolom, hogy xy nevű terhes ilyenésilyen adatokkal a terhesgondozási könyvben rögzítettek tanúsága szerint a szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson." Pecsét, aláírás a gondozó orvostól.
Ennyi!
Egyébként tényleg bosszantó, hogy senki se rágja a szánkba, mit hol kell intézni, mennyire egyszerű lenne, ha az elején adnának erről egy fénymásolt sajtcetlit, amire össze lenne szedve?! :(

Kép
Kép
Kép
cas

Kiscsillag
Ja, kérdezd meg a védőnődet, ők egyébként elég naprakészek szoktak lenni az ilyen kérdésekben! (Nemtom mennyire jó fej, de szerintem simán felhívhatod, hogy hová milyen papírral kell majd mennetek ügyintézni. Amúgy érdemes inkább a párod küldeni, mert sok helyen hosszú sorok vannak, és nem nagyon vesznek előre, attól hogy gyerekkel vagy...) :(

Réka
Nálunk azért második baba, náluk gyakoribb az ilyen utsó pillanatban megfordulás, első gyereknél igen ritka! Azért azt mondd el nyugodtan a barátnődnek, hogy meg fogja érezni, amikor megfordul, nekem eléggé fájdalmas élmény volt (és egy barátnőmnek is, pedig neki a 33. héten fordult).
Diéta: ilyenkor az utsó hetekben már kevéssé van értelme, mert ilyenkor már annyira rohamosan nő a baba, hogy így is úgy is hízol! :) Majd ráérsz a szopival/szopi után lefogyni. :)

Szilvi
Te tényleg nem bízol a fiúkban, ha még egy palack forraltvizet se készíthetnek neked, amíg odabent vagy?! :lol: :wink:
Amúgy szerintem ha sikerült jól lezárni még forrón az üvegeket, akkor tényleg steril marad (mint egy befőtt vagy lekvár), és nyugodtan használhatod bent öblítésre (ha kell még inni is).
20-25 fok?! Brühühhhhűűűűűűű! Én is ott akarok lenni nálatok!!! :D Úúúúúúútálom a hideget, ma is majd' befagyott a fenekem a játszótéren... :)
Az a ruhamennyiség szerintem pont jó, amit írtál, főleg hogy a takaróval lehet "játszani", ha kicsit hűvösebb betakarod, ha kisüt a nap leveszed. :)
Én szemtelenül fiatal?! :lol: Hát még kettessel kezdődik, de már csak 2 hónapig... :wink:

Gem
Hát igen, én is azzal vigasztalom magamat, hogy Sebit is sikerült megszülni (ha durva is volt), most is sikerülni fog. És most annyi előnyünk van, hogy tudjuk, hogy könnyen repedek (ilyen típusúak a szöveteim, a hasam is teli van új csíkokkal sajna :? ), így a dokim is jobban fel tud készülni a vágással, hogy most ilyen baleset ne történjen.
Császár: hát igen, eddig próbáltam nem készülni semmire. Igazából nagyon örülök, hogy megfordult, féltem a császártól (az vhogy olyan passzív, utána meg vajon milyen lesz?!). persze a szüléstől is félek, de itt legalább már sejtem, mire számíthatok, és az sokkal aktívabb, mert nekem kell végigcsinálni! És bízom benne, hogy most minden könnyebben, de legalábbis kevesebb sérüléssel fog menni!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Kiscsillag:Ne foglalkozz a pecsétekkel,mert a zárójelentéssel kapsz egy igazolást,hogy rendesen részt vettél a terhesgondozáson,és az kell ahoz,hgy megkapd a TGYÁS-t.Az egyszeri anyasági segélyt.A GYED-hez semmi köze.

Cas:Gratula a megforduláshoz.Réka köszönöm jól van,és lekopogom egy picit kezdenek javulni az éjszakák............

Edit:Nem vettem azóta másik cseppet,mert elhagytam a szoptatós teát,és lehet hogy még csak most használt,de mintha picit javult volna a helyzet.

Szilvi72:Nekem abszolult ellenezte a doki a hasszoritót.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa
Az nagyon jó hír, hogy kezdenek javulni az éjszakák!!! Drukkolok, hogy így menjen tovább! :)

Szilvi
Hasszorító: nemtom pontosan mire is van? A méh összehúzódását segítené? Azt nem nagyon hinném, hiszen nem összepréselődik, hanem "visszafejlődik" (tehát ott gyakorlatilag a szövetek "mennek össze").
Vagy a hasizmok kinyúlása miatt praktikus? Azt sem tudom elképzelni, mert ha kinyúltak, azt szerintem tornán kívül mással nem nagyon lehet újra formába hozni... Ha meg szétcsúsztak az izomrostok, akkor még azzal sem.
Egyet tudok elképzelni, hogy kíméli a belső szöveteket, hogy nehogy megemeld magad az első 6 hétben, amikor az nagyon nem hiányzik. De szerintem addig inkább kímélje magát az ember lánya kicsit, és ne ugráljon, nem véletlen 6 hét gyermekÁGY a neve, tehát elsősorban feküdni és regenerálódni kell.
Ami meg összeszorítja az ember hasát, az a beleket is, és nemtom mennyire van esélye pl. bélösszenövéseknek? :roll:
A fentieket csak "hangos" gondolkodásként írtam le, semmit ne vegyetek készpénznek, érdemes volna utánaolvasni a kérdésnek, hogy kinek ajánlják és pontosan mire, de nekem se kedvem se energiám. :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Gyorsan! Megjöttünk tegnap. Abigél császárral született, ma megyek ortopédiára, hogy kiderítsék mi a bajom. Abi gyönyörü és egészséges és ez a legfontosabb. Köszönjük a gratulációkat. Majd visszaolvasok!

Kép
nyafi

Nyafi
Üdv újra itt!!!!!!!!!
Gratula a leányzóhoz, sok boldogságot nektek mégegyszer! :)
Ortopédia: ezek szerint nem javult! :( Drukkolok, hogy holnap mondjanak vmi okosat, és hamar helyrejössz!

Kép
Kép
Kép
cas

Mégegyszer köszönöm a választ, sikerült megnyugtatnotok :-)

Már csak az a kérdés, hogy kell -e fogorvosi igazolás... :?

Csilla
kiscsillag1

Sziasztok!

Nyafi
Jó, hogy otthon vagytok már. :) Szorítok, hogy ne legyen semmi komoly a lábaddal, de azért meg tudják mondani, hogy mi az oka a fájdalmadnak!
Ha majd lesz egy szusszanásnyi időd, várjuk a képeket Abigélről.

Cas
Igen, a Napsugár már végleges. De fiúnevünk még mindig nincs. De nem aggódom, mert úgysem tudjuk mi lesz, nem tudnánk a leendő nevén szólítani. Bár már ideje lenne kitalálnunk valamit, a Napsugarat sem 2 perc alatt döntöttük el. :roll:

Réka
Csini vagy, és nagyon jól néz ki a kombi-ágy. Biztos jó szolgálatot tesz majd...
Egy kicsit megnyugtattál ezzel a súlykérdéssel kapcsolatban, csak én nem tudom ellenőrizni, hogy ne vigyem túlzásba. De ez a 12 kg legalább valamilyen szinten magyarázatot ad a fáradtságra meg a derékfájásra. :cry: Az a baj, hogy én is szeretem az édességet. Szilvihez hasonlóan én is kanállal ettem a nutellát. Most utóbb már azért nincs itthon, mert így nem eszem meg... :oops:

Gem
Mi is úgy gondoltuk, hogy ha már új babakocsink lesz, akkor olyan legyen, amit a végsőkig ki lehet használni. Reméljük a Törpe is jól fogja magát érezni benne.
Ja igen, az időjárás. Már egy hete folyamatosan esik az eső, és szélvihar tombol. :evil: Tegnap az orvostól hazafelé természetesen el is áztam. Még jó, hogy csak hazafelé. Itt az esernyő semmit nem ér, soha nem esik függőlegesen. És úgy is csak birkózni kell vele a szél miatt. Jó volt az érzéketlen kezemmel küzdeni... :twisted:
Eszerint Nálatok is sz@r idő van?!

Szilvia
Én is tanácstalan vagyok a Törpi hazahozós ruhájával kapcsolatban. Igaz, itt nincs mínusz - nem kell agyonöltöztetni majd. Jajj, képzeljétek. Egyik nap elszaladtam a boltba, majd levitte a fejem a szél. Jött szembe egy Anyuka két sapkátlan kisgyerekkel. Rajtam volt sapka, de még úgy sem volt meg a komfort-érzetem. Teljesen le voltam döbbenve.

Hasszorítás
Először én is be akartam szerezni egyet, hasonló megfontolásból, mit Szilvi - pár óra erejéig egy nap.
De utánanéztem/kérdeztem, és sztem felesleges. Teljesesn igaza van Cas-nak (,mint mindig). :) MI lenne velünk Nélküled?
És Szilvi! Ott lesznek a szobabicikli meg a taposó. A felüléseket pedig meg fogod tudni oldani. Eleinte úgyis csak light-osan szabad. De ez csak az én véleményem. Ha Téged megnyugtat, akkor inkább viseld pár órát naponta.

Kia? Benszi?
Kíváncsian várjuk a beszámolókat és a képeket!

Puszi

Kép
tittina1982

Az előbb lemaradt:
A házidoki nevén nevezte a kezem betegségét.
"carpal tunnel szindróma" = karpális csatorna szindróma, karpális alagút szindróma, kéztőcsatorna szindróma
És még ennyit tett hozzá:
"cured when baby born"
Aki tud segíteni! A "cure" gyúgyul, gyógymód, (ki/meg)gyógyít, kezel.
Tehát lehet, hog nem magától fog elmúlni, hanem majd valami kezelésre kell járnom... :( :cry: :x :evil:

Kép
tittina1982

Micsoda pangás? Szilvi72 jelentkezz!!! Még egyben? :)

Tittina
Hát hajrá a fiúnevekkel! Olyan nehéz dönteni, én szerintem a helyedben, hogy nem is tudod kisfiú vagy kislány, nem is tudnék! :roll:
Itthon amúgy most nincs olyan rossz idő, pár napja még a Nap is süt, csak nincs meleg. Persze decemberben mitől lenne?! :D
Sapkátlan gyerekek: huh! Én arra emlékszem, mikor Dover mellett nyaraltunk, mi pulcsi-farmer párosban is majd' megfagytunk, az angol gyerekek meg fürdőnaciban pancsoltak a kertben! :shock: (Végülis augusztus volt...)
Nutellát kanállal: mintha csak a páromat látnám! :lol: Ő még néha egy kis tejszínhabot is nyomott rá! Brrrrrrrrrr... :D
Hazahozós ruha: azért ha 10 fok alatt van a hőmérséklet, pláne ha esik is meg fúj, akkor fel kell rendesen öltöztetni bundazsákba. Legfeljebb alá nem adsz már csak bodyt, rugit, sapit, és ha kell egy kis pulcsit/kocsikabátot. Szerintem...

Hasproblémák
Szóval nem véletlen tilt el a doki minden megerőltetéstől az első 6 hétre! Bőven ráértek utána nekikezdeni vmi laza mozgásnak, a pocakizmok már amúgy is regenerálódni kezdenek, ha már nem kell egy akkora gombócot körülölelniük! :)
Ami pedig felesleg 9 hónap alatt jött fel, annak kb. annyi idő alatt ideális lemennie is! :roll:
Ja, és tejjel teli cicikkel úgyse bírja az ember az ugrabugrát, mert le akarnak szakadni a tejcsárdák, és marhára tud fájni ám! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

itt vagyok :cry: - na jó, nem sírok, de semmi jele, hogy Marcus ma ki akarna bújni...eddig " búslakodtam", de azt hiszem összeszedem magam, s bemegyunk Kristóffal a párom után a melóhelyére, kiteszem magam a csodálkozó, s kérdező tekinteteknek... :wink: Legalább felöltözök, s kimozdulok itthonról, azután délután lehet, hogy valami mozgós programot találok ki megint....talán 10x le-fel a lépcsőn, vasalás :lol:
s még a csiga-bigát is átköltöttem:
"Marcus, Marcus gyere ki
Vár az ágyad ideki
Kapsz tejet, puszit,
Hidd el nagyon jó itt"
A fiúk szerint, ha folytatom az éneklést, akkor végérvényesen bent marad a gyerek, vagy ők menekülnek el :wink:
Már tényleg gázos vagyok, ha ennyi hülyeséget hordok össze..

Köszike a hasszorítós tanácsokat, Cas, nagyon elgondolkodtató a gondolatmeneted, s sok hasonló véleményt olvasni....ami miatt én gondolkodom rajta, hogy anno - Anyuci emlékszik, én nem - a Kristóf születése után is kaptam homokzsákot a pocimra :roll:

Torna - alias ugra-bugra, na nekem az soha nem ment ám :oops: csak olyan light-os mozgásra gondoltam, s persze nem szülés után, hanem kivárva a 6 hetet, illetve ahogy érzem....nem vagyok ám sportos alkat, nehogy azt gondoljátok!! Csak már jövő februárban 36 éves leszek, s számítok rá, hogy nehezebben regenerálódik a szervezetem, testem, mint 15 éve...akkor 60 kg-val lettem terhes, kb 81-82-vel mentem szülni, 72-vel jöttem ki a kórházból, s kb fél év múlva már a versenysúlyomnál, vagy inkább alatta voltam :wink: (na ezért írtam, Cas, hogy szemtelenül vagy fiatal :wink: )

Időjárás - háát még mindig él a topiktalálkozó meghívás :wink:

Titti :D - na ez az időjárás, amit nagyon nehezen viselnék, akkor már inkább a mínusz, s a hó (szerintem :oops: )....Ti esernyő, esőkabát nélkül el sem tudtok indulni otthonról, igaz???
Kezed nagyon sajnálom, már nincs sok hátra!! Reméljük, hogy nem jársz úgy, mint Nyafi, hogy megmarad a fájdalom a szülés után :roll:

Nyafi :D - Gratula a hazajövetelhez, s nagyon remélem, szurkolok, hogy nem lesz/ne legyen semmi nagyobb baj!!!!
A doki - mármint a nődoki - nem is tudott semmit mondani????
Nem lehet nagy öröm csaszisebbel, s egy 1 hetes manóval még ortopédiára is menni, de mindenképpen meg kell gyógyulnod mielőbb!!!!

Gem :D
Tessék mondani, hogy honnan tetszett szerezni a túró rudit???? :wink: :roll: :shock: Nyam-nyam :)
Mikulás bácsira pedig "haragszom", mert nem olvasta el a levelemet...pedig én megírtam :lol:

Nem arról van szó, hogy nem bízom a fiúkban, hanem így érzem jól magam, ha minden elő van készítve....de megjártam, mert estére az üveg alján kis fehér "részecskéket" véltem felfedezni. Párom szerint kálcium, ami a vízforraló aljában maradt :roll:Egyébként csapvízet szoktam benne forralni magunknak, mert úgy semmi baja, s ezzel lehet, hogy tönkre tettem :roll:
Öblítésre talán jó, de inni nem adok neki belőle az tuti. A régi jó öreg módszer, mint saját, külön láboska a picurnak, amit csak neki használok.. :wink:

Na dugultam - még majd jövök :wink: akkor is, ha akció lenne, de nem érzem úgy, hogy unatkozna a kicsi fiam egyedül odabent :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Titti :D
Most látom, hogy házidokid véleményt alkotott.. :roll:
Én mondjuk a "cured" kifejezést értelmezni tudnám úgy is, hogy magától gyógyul a baba születésével :roll: - mint az ige harmadik alakja :roll: a többihez pedig nyögésem sincs, ekkor hiányoztam az orvosiról :roll: ezt a fordítást szóról szóra, vagy egyben találtad??? ha a google-ba beírod (angolul) egyben az egészet, akkor nem kapsz valami ésszerű magyarázatot??? vagy a magyar oldalak közül nézd meg az informed.hu-t, ott sokszor lehet találni "jó" dolgokat!!
De szerintem NE NAGYON MERÜLJ BELE!!!! Mert sok hülyeség, s ijesztő dolog is van fent a neten!!!!

Na tényleg el :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Nyafi
Üdvözlünk Titeket itthon. Sajnálom a lábad, nem is gondoltam hogy nem fog elmúlni a szülés után, de hát gondolom Te sem. Azért biztos hamar kiderül mi a baj és akkor már gyorsan lehet segíteni rajta.

Titti
Igen, ez a sapka nincs a gyereken kérdés tényleg elég durva. Én ma reggel a kórházba menet láttam egy kb. 1,5 éves gyereket babakocsiban (+1 fok volt amikor indultam), akinek az egész kis lába térdig kint volt csupaszon, mert feltolódott a nadrágja. Így tolta Anyuci a HÉV megállóban :evil: . Alig bírtam ki, hogy ne menjek oda és húzzam le a kis nadrágját!

Cas
Azt nem tudtam, hogy a második babánál nagyobb az esély a megfordulásra. No, még egy plusz érdekes infó.
Persze gondolom hogy ekkora lurkónál már nem észrevétlen a dolog. Ha belegondolok hogy Csongornak is milyen ereje van és ő még nem is forgolódik, csak mocorog erőteljesen...

Szilvi72
Én is hallottam pro és kontra a hasleszorítóról, de inkább több volt a negatív vélemény. Utolsó infóim, hogy amit a természet "csinál" vissza az sokkal jobb, mint hogy valamilyen külső eszközzel préseljük vissza az ott lévő szétmászott izmokat, szöveteket stb. Ráadásul tényleg vitatott a hatása.
Persze hallottam már olyat, hogy az orvos külön javasolta a mamánk, de azt hiszem én sem fogok ilyet beszerezni. Majd csak visszarendeződök valahogy.
Szerintem próbáld ki és meglátod. Nekem egy Kolléganőm használta és azt mondta baromi kellemetlen és max. 3 hétig bírta aztán többet elő sem vette. Olyan mintha egy kalodában lennél...

Gem
Jó hogy kérdezed ezt a "mikor is akarok szülni" kérdést :) .

Ma voltunk NST-n és UH-n. Hát az NST-t majdnem végig aludta, pedig ettem is és rázogatták is szegényemet. Bevallom ha itthon ilyen rázogatós élmény érné már rég kirúgná a hasfalam, de most szinte semmi. Máskor csak azt megérzi, ha egy könnyű kis tálcát teszek a pocakomra egy rövid időre, hogy átrendeződjek a székben és már bökdösi a hasam, most szinte SEMMI.
Az elején mozgolódott egy kicsit és a végén, középen szépen végigszuszizta a fél kifli, egy banán és egy kis csoki elfogyasztását :D . Bezzek most itthon ettem egy falat salátát, rögtön ment a ramazuri!
Fájásom szinte semmi (két 20-as), se keményedés. Mire kijöttem az NST-ről és megjött doktornő hogy megcsinálja az UH-t már több is volt. Szóval nagyon eredményesek voltunk Csongor is meg én is ezen az első NST-n :lol: .
Viszont Csongor a méretei alapján még kisebb mint volt. Mostmár 3 héttel is. Még nem ilyesztgetett a doktornő, mert ugye eddig is kisebbnek mutatkozott 1-1,5 és 1 UH-n 2 héttel, de most már újabb 1 hét "lemaradása" van. Azért két hét múlva újabb UH, gondolom hogy azért fejlődik-e.
Holnap töltjük a 37. és az UH-s eredmények alapján pont 34. hetesek vagyunk :shock: .
Az új időpont szülésre szinte biztos hogy január első hete. Így első új átszámolásra január 7. a december 29. helyett.
Persze ez azért gondolom nem azt jelenti hogy kőbevésett és év végére nem akarna kibújni a kis drága, de az eddig méretek alapján úgy tűnik mégis jól érzem én ezt a január elejét, amit eddig is gondoltam.

Hát ennyi történ velünk.

Ja és a cukrom még kevesebb (pedig ettem is előtte), csak 4,6 volt, nekem aki PCO-s voltam. Olyan boldog vagyok!!!

Kép
solymosy

Még egy.
A doktornő persze megvizsgált. Csongorunkak még esze-ágában sem volt beilleszkedni (szóval eléggé fent van) és a méhszáj sem mutat semmi szülésközelire mutató jelet (ugyanolyan mint eddig), szóval lehet, hogy tényleg januáriak leszünk :) .

Kép
solymosy

Sziasztok!
Húúú, de rég voltam itt, elköltöztünk, nincs még mindig net, még egyben vagyunk, szupi jól sikerült minden a költözésnél,, jól vagyunk, kedden fekszek be a kórhiba, ha addig nincs semmi, és szerdán lesz a műtét, eddig így néz ki, nem tudok visszaolvasni, de amint tudok, jövök!
Remélem mindenkivel minden oké, kitartást és sok erőt kívánok!!!
Puszi Nektek!

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Végiglapoztam - majd olvasok is... Köszi a gratulációkat!
Remélem mindenki jól van...
Mi igen... a tej beindításán dolgozunk nagyon... alig alszunk, de jó :)

Majd jövök, addig néhány kép:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kép első nap
Kép Apával a kórházban
Kép Levi Manó
Kép hazaérkeztünk

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia :D
Gratula! Szépek vagytok nagyon!!! Majd gyere, ha lesz időd!!
Addig is sok sikert a sok tejcsihez!

Kriszti :D
Jó hallani Rólatok! Én nem vagyok ám egy számőrült, de milyen érdekes, hogy Gemnek 11.11-én, neked pedig 12.12-én jön a baba...Én úgy szeretnélek megelőzni, de semmi jel :cry:

Voltunk egy jók kajcsizni, előtte bevágtam négy gombóc csoki fagyit csoki öntettel :oops: s most mozdulni nem tudok....de kis Mütyüröm hál Istennek jól van, mert sokat mocizik....
:wink:

Réka :D
Akkor még csinálj jó sok programot, főleg, ha az érzéseid is a januárt támasztják alá :roll: A lényeg, hogy jól van Csongor baba, s még akárhogy is alakulhatnak a dolgok :wink:
Hasszorítóról véleményt, tapasztalatot köszönöm! Tényleg majd meglátom, hogy hogy érzem....ez a legjobb, amit tehetek :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok Lányok! Ne hari, de annyian vagyunk, hogy nem tudom elolvasni, de majd igyekszek bekapcsolódni amit lehet.Remélem ezzel valakinek segítek és érdekel:Szülésem: bementünk csütörtökön, doki mondta indítsuk én meg, hogy legyen természetes! Kaptam egy méhtágító zselét, amivel 12 órát vajúdtam. A vajúdás olyan, mint a mensis görcs, csak keményebb. Nem történt méhszájtágulás. Nem tom ki írta, de ne legyen kiváncsi a méhszáj vizsgálatra, mert nagyon fáj! Másnap is kaptam a zseléből, kaptam még infúziót és oxitocint is, de nem történt akkor se semmi. Úgyhogy egykor megindították a szülést. Epidurálist kaptam, nem fájt kicsit se, olyan volt, mintha húzkodnák a hasam, akkor jött ki a kisbaba. Tényleg nem fájt. Gyönyörű gyerek!!! A lábam tropa, a kispapára hárulnak a pelenkázás és fürdetési dolgok, mert bottal járok. Fogok kapni fizikoterápiát és masszázst is, nagyon jól esett. Képek, hogy irígykedjetek!!! :D Kép Kép

Kép
nyafi

Kia!
Levi olyan jóképű, hogy lefoglalnám a lányomnak.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Túl a fürdésen,és az etetésen,úgyhogy egy kis nyugi.
Újabban az ötórási kaja után nem alszunk,hanem a fürdésig foglalkozás van.(séta,vers ,ének)

Kia:Isten hozott benneteket itthon.Nagyon arik vagytok.Mi is beszállunk meny jelöltnek.. :wink: :wink: :wink:

Nyafi:Abigél is csodálatos.Nyagyon sajnálom a lábadat.Nem lehet egyszerű most neked.Lehet hogy már irtad,és én elsiklottam felette,de mi is van tképpen a lábaddal?

Ja és itt minden baba olyan nagy,hogy Réka kis törpécske közöttük.Na de gyúrunk erősen,hogy utolérjünk mindenkit.
Igy alszunk keresztbe
Kép

És igy mászunk le a légzésfigyelőről....
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa, Nyafi :D
Nagyon drágák a csajok :wink:

Ancsa - légzésfigyelőről le lehet mászni? :roll:

Nyafi - ügyi vagy nagyon a szüléssel, mielőbbi gyógyulást a lábadnak!

Nálunk semmi :cry: :cry: de semmi, semmi..csak várok, várok, s már egyre nehezebb :( Remélem, hogy Marci jól van bent, s ez az egyetlen oka, hogy nem akar kibújni :roll:
Még azért majdnem két nap van a hétvégéből...s itt azt hallottam, hogy a teli hold is "besegít"....holnap lesz állítólag. Ja, s az anyai nagymamám szülinapja pedig 10-én lenne, lehet, hogy azt várja... :roll:
Nálunk ez már szabály lassan, én a a nagypapám szülinapja után egy nappal születtem, Kritóf anyukám szülinapja után két nappal (majdnem csak 1-gyel, mert éjszakai baba), szóval ha tartjuk a tradíciót, akkor 11-12 :roll: . Csak már én nem akarok 11-én egy újabb dokibácsihoz menni :oops:

Na megyek visszafekszem, nincs más dolgom :?

Többiek!!! Jelentkezzetek!!!
Szilvi

Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi72:Igen ez egy olyan fajta,hogy van egy matrac szerűség amibe benne vannak az érzékelők,és azt kell a lepedő alá betenni,és érzékeli a baba szuszogását.Ha lemászik róla akkor is jelez,mert egyben lopásérzékelő is van benne.
Remélem elég érthetően leirtam,de ha nem elküldök egy linket ahol megnézheted.

Kép

Kép
ancsa03

A friss anyukáknak mégegyszer óriási gratula, és nagyon-nagyon édesek a babók!
Mostmár erősen kezdek irigykedni, hogy potyognak itt a babák, bezzeg az én lányom mikor jön már?! :D

Ancsa
Lopásérzékelő! :lol: Jól hangzik! :D

Szilvi
Fel a fejjel! Ne várj az "égi jelre", szervezz inkább magatoknak mindenféle programokat! Úgy legalább jól érzed magad, ha meg Marcus nem bírja a strapát legalább kibújik, akkor meg az a jó! :D
Én már a jövő hetemet is kezdem betáblázni! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Jaj, lányok ezek a csöpp bébik egyszerűen gyönyörűségesek. Kicsit most hogy nézegettem a képeket és belegondolok, hogy nekünk akár még 3-4 hetünk is lehet addig, hát irigykedek...
No, de mindegy Csongor is jön hamarosan, már tényleg nem kell sokat várni. :)

Szilvi72
Tudom hogy nehéz lehet, de ha csak erre koncentrálsz úgy még lassabban megy az idő és hát úgysem lehet ezt a dolgot sűrgetni, mert magától megy minden. Marci baba biztosan jól van, ott semmi gond nem lehet, Te pedig próbálj mindig valami elfoglaltságot találni, ami tudom ilyenkor már nem olyan könnyű, de hasznos, mert eltereli a figyelmedet.
Tudod hogy van ez, akkor jön, amikor nem számítasz annyira rá!!!

Én is kicsit lökött vagyok, mert hogy most megtuttam, hogy esetleg van még időnk, teljesen belassultam. Eddig be voltam gőzölve hogy minden meg legyen. Még mindig van vasalnivaló, kórház pakk, házassági anyakönyvi kivonat beszerzés és még eszembe jutott egy-két apróság, ja meg a kariajándékokból is van még kettő. Eddig izgalomban voltam, hogy ezeket még meg kellene minnél hamarabb csinálni és hogy legyen idő rá, hogy minden rendbe legyen, de most valahogy úgy érzem mit sűrgetem én itt a dolgokat, szépen lassan is csinálhatom, hiszen ráérek. Aztán lehet, hogy pont így viccel meg minket Csongor és kb. úgy érkezik ahogy elsőre kiírtak minket :D .

Réka

Kép
solymosy

Kriszti
Gratulálunk a beköltözéshez!!!
Vigyázzatok magatokra és majd jelentkezz!

Kép
solymosy

"Hello Lányok!

Kia
Isten hozott Benneteket újra közöttünk! :) Csodaszép nagy baba a Ti Levi Manótok is, erős kislegény. :) Kitartást a tejcsi-beindító projekthez!
Ja, Apa a lelkemre kötötte, hogy írjam ide a reakcióját a képeitek láttán. Íme:
"Jé egy Apukás kép, végre! :)"
"Melyik ez a kórház? :shock: :roll: :twisted: " -meglátta a radiátor állapotát...

Nyafi
Hát nem egyszerű a történeted, gondolom az elején nem lehetett egy leányálom... És a lábad: :evil: :twisted: Nagyjából együtgt tudok érezni, igaz nekem a kezem sz@rakodik. És természetesen a jobb, amivel mindent csinálnék. Kezd egyre ügyetlenebbé válni azáltal, hogy alig érzem/érzek az ujjaimmal. Csak reménykedem, hogy Törpi világrajöttével elmúlik ez az IZÉ...
De vígasztaljon, hogy Abigél Kisasszony gyönyörű és egészséges. :)

Ancsa
Réka baba egy tünemény! Kész nagylány, ha már ének, vers és séta szükségeltetik. Talán így jobban alszik fürcsi és vacsi után, nem?

Szilvia
Kicsit utánanéztem azért a neten, nem bírtam ki. Hát nem hangzik túl jól:
"A tünetegyüttes, kéztőalagút vagy orvosi nyelven carpal tunnel szindróma oka egyszerű: a csukló két oldalán lévő csontokat egy szalag köti össze, mely alatt futnak a kéz ujjainak behajlítását végző izmokat működtető idegek. Ha ez a csontok és a szalag között elhelyezkedő alagút valami oknál fogva beszűkül, az ideg nyomódik, s ez okozhatja a kellemetlen tüneteket." Folytatódik még a leírás, de nem akarlak untatni vele...
Tudod van az a mondás, hogy minél jobban akarunk valamit, annál inkább nem akar teljesülni. Próbálj meg ne agyalni, gondolkodni rajta! Ahogy Réka írta, próbálj progikat szervezni és elfoglalni valamivel Magad, hátha segít!

Réka
Te irígykedsz? :) Akkor mit szóljak én? :( Hol van még január 23???
De így legalább nem kell kapkodnod, ahogy írtad, és nekem sem. A kórházi csomimból asszem már csak egy papucs hiányzik, meg a szopis melltartó betétek. Törpi hazajövős ruháját már kitaláltam, de azt úgyis Apácska fogja behozni.

Kriszti
Gartula a problémamentes költözéshez! És szorítunk Neked szerdára!!!

Kép
tittina1982

Réka
Belassulás ismerős, én is nagyon leeresztettem a végére, de nem is csoda, annyira nehezemre esnek már a legegyszerűbb teendők is, hogy szörnyű. :(
Én mindig azzal vigasztalom magam, hogy ami még hiányzik, azt a fiúk is be tudják fejezni majd, amíg bent vagyunk, vagy majd ráér, ha hazajöttünk! :)

Tittina
Kezed: nem hangzik túl jól! :( Azt meg pláne nem értem, hogy ezt hogyan okozhatja a baba? És utána hogyan fog elmúlni? Vagy most a terhesség miatt vizesebbek a szöveteid, ebből adódik a szűkület, ami a szüléssel majd elmúlik? :roll:
Jan. 23? Mindjárt itt van ám az is! És addig legalább lesz egy szép békés karácsonyotok, egy jó kis szilveszteretek, és utána kényelmesen készülődhettek a baba érkezésére! Szerintem ez tök jó! Nekem már egy ordítógéppel kell végigcsinálnom a karácsonyt - hát biztos más hangulata lesz, mint a nyugis tavalyinak! :D

Nyafi
Na mi volt az ortopédián?

Kia
Drukk a tejcsi-beindításhoz!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Igen Cas, pontosan úgy van, ahogy írtad. "okozhatja bármilyen csuklótáji ízületi gyulladás, csonttörés, vagy például folyadék-visszatartás, mely a terhesség gyakori kísérője lehet.” Tényleg csak reménykedni tudok, hogy el fog múlni, mert amúgy egy 20 perces műtét a megoldás. És az egy újszülött mellett nem hiszem hogy jó ötlet lenne.
Miért gondolod ennyire biztosan, hogy Csilla-baba sírós lesz? Lehet, hogy egy csöndes Angyalka lesz, aki csak akkor nyöszörög, ha éhes vagy tele van a pelusa. Tudom, hogy ez túl meseszerűen hangzik, de ez is lehetséges... :)
A mi karácsonyunk nem lesz most egy nagy valami, Apácska addig folyamatosan 28 napot dolgozik. A héten 3x még délután, munka után ment fusizni. Úgyhogy szerintem nagyon fáradt lesz, és én már annak örülni fogok, hogy együtt leszünk egy pár napot, és kipihenhati magát. (Hála Istennek 2 hét leállás van a cégnél két ünnep között.)
Most nézem, ha Csilla időben érkezik, akkor karácsonyra otthon lesztek. Neked lesz segítséged? Ott lesz az ünnep is, gondolom sütni-főzni szoktál ilyenkor...

Kép
tittina1982

Köszi Lányok a bíztatást!!
Most úgy döntöttem, hogy megyek, s fellocsolom a teraszt - fürdőruciban :oops: bocsi :oops: - s így adok egy kis D vitamint magunknak....Kristóf még mindig alszik, nem semmi, hogy milyen alvókája van a gyermeknek.
Nagyszülők már felváltva érdeklődnek - naponta- , hogy mi van, de ez természetes....
Mondtam páromnak, hogy ha holnap sem szülünk, akkor megyün bronzvasárnapozni (vagy ez már ezüst :roll: ), s most kitaláltam, hogy kedden még reggel egy fodrászt is beütemezek - végül is könnyebb lesz így, mint kisbabóval :wink:
Szóval most jobban érzem magam, mint reggel...

Cas - már nem aggódom én sem, ha valami nincs kész, akkor majd megoldjuk közösen :wink: végül is már Marci is lassan akkora lesz, mire kibújik, hogy "jöhet" velünk :wink: mindenhova :wink: :lol:

Ancsa - nekünk az AngelCare légzésfigyelőnk van (ami együtt van a "babalehallgatóval"), annak két négyzet alakú panelját kell a matrac alá tenni....vajon erről is elmozdul :roll: Ellopni csak nem fogják az ágyából :lol: :roll: a babakocsiban pedig már kitaláltam, hogy a lehallgatós szettel teszem majd ki a teraszra 8)

Réka - meglepetés bármikor érheti az embert, szóval azért a lényeges dolgokkal "végezzél"!!

Titti - hát nem hangzik túl jól, amit a karodról találtál a neten, der reméljük, hogy nem kell majd műtét, s magától is megoldódik minden! A te párod is dolgos egy ember lehet, azt hiszem, hogy nagyon jó Apa lesz, már most ennyit hajt a családért :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Tittina
Hát akkor drukkolok, hogy szülés után tényleg mielőbb múljanak el a panaszaid maguktól, és ne legyen szükség műtétrre!!!
Sírós-Csilla: hát csak a fiamból indulok ki, aki az első 3 hónapot végigordította! :lol: Ne legyen igazam, és akkor csak poz. meglepetés érhet! :D Amúgy az ünnepek talán még nyugisak lesznek, az első 2 hétben tényleg szinte minden baba csak eszik-alszik (Sebi is ilyen volt), a bajok csak később kezdődnek.
Idén nem lesz sem kedvem sem időm nagy karácsonyi kajapartit csinálni, pedig szoktam 3-4 féle sütit, töltött káposztát meg mindenféle sülteket-salikat csinálni. A sütit idén nem ehetem majd (nem létezik olyan süti, amiben se tej, se tojás), töltött kápit pláne, marad a sült de az se majonézes salival, csak üres zöldséggel. :( Úgyhogy csak vmi minimál kaja lesz itthon, mert Sebi se eszi meg az ünnepi menüt, a párom meg amúgy is diétázik (már 18 kg-t fogyott)!
De sebaj, majd jövőre bepótoljuk! :D
Ja, és a férjem itthon lesz a szülés után 2 hetet, és ha nagyon nem bírom a két gyerekkel, akkor még 1-1 napot is talán, mert a főnöke nagyon rendes volt, és felajánlotta, hogy időnként dolgozhat itthonról.
Amúgy lenne segítségem, mert anyu elég rugalmas formában dolgozik, és közel is lakik, csak sajnos sokszor többet árt, mint használ, ha átjön. :? Úgyhogy majd meglátjuk, hogy alakul... :roll:
Remélem Csilla-baba tényleg egy kis angyalka lesz, Sebi meg a másik, és akkor elbírok majd a két gyerekkel egyedül is! :)
(Szép remények... :D)
Nektek pedig akkor kitartást karácsonyig, utána pedig jó pihenést!!! :)

Szilvi
Először olvasva a locsolós mondatodat megképzett előttem, ahogy kint állsz ebben a vacak nyirkos 5 fokban egyszál bikiniben, és locsolod a teraszt, hogy jégpálya legyen! Hát normális ez a nő?! - gondoltam. :lol: :lol: :lol:
Aztán beugrott, hogy inkább verőfényes napsütést, zöld lombokat és kéklő tengert képzeljek köréd! Mázlista!!! :D
Kristóf alvókája: nem semmi, a kamaszok mennyit tudnak aludni?! De hát most ez kell a szervezetüknek, legalább olyan rohamosan fejlődnek, mint a csepp babák... (az én 17 éves öcsém is nagy alvóbajnok pár éve).
Ja, és még csak bronz. :) Holnap gyújtjuk a 2. gyertyát az adventi koszorún...
Programok: nagyon helyes! Én mindennap örülök az új frizkómnak, estére pedig kismama-barátnéimmal trécselni-vacsizni megyünk. Egyhamar ilyen helyre úgyse jutok el... :) (Vicces, mert 8-ból 4-en vagyunk terhesek! :lol:)

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?