Sziasztok!
Nos, újra itt.
Luki,
ebből is látszik, hogy mennyire nem vagyunk egyformák.
Bennem fel sem merült, hogy hagyjam bömbizni, és a mai napig sem bírom hallgatni már a nyüszögését sem. Persze, ha nincs ordítás - ami egyébként nagyon ritka - akkor nem kapkodom fel, de igyekszem kitalálni mi a gondja, és segítek neki. Van úgy, hogy annyi elég neki, hogy pl. főzés közben játszadozik a lábamnál, aztán odajön, kapaszkodik, nyüszít, felveszem, megnézzi mit csinál anya, belekukkant a fazékba, megpuszilgatom, táncizunk egy kicsit, leteszem, és folytatja a játékot. Biztosítva érzi magát, hogy szükség szerint vele is hajlandó vagyok foglalkozni, nemcsak a hülye főzésse.
Kendőhöz egy gondolat - ne haragudj, nem okoskodni szeretnék, csak ezt a témát is körbejártam már.
Ha rendszeres használatra szánod, és alapvetően "ügyetlenebb" - türelmetlenebb típus vagy, akkor inkább a kötőset v. babaerszényt vegyél. Még jobb, ha előtt van lehetőséged kipróbálni. Nekem Nandu-féle kendőm volt, de mire megkötöttem és eligazgattam Mátét, mindketten beleizzadtunk és teljesen kikészültünk. Képtelen voltam hipp-hopp (mint a megkötési videókon mutatják) elintézni. Pár hónapig kínlódtam, aztán feladtam, és vettem ezt:
http://www.happy-baby.hu/index.php?cPat ... 2d1cdc4f21
Na, mondjuk én extra-béna eset voltam.
Chestiék megkötőse viszont nagyon tetszett, kipróbáltuk.
Estrella,
nagyon csini kis pocód van!
Ismét megkérdezem: MOST hogy álltok a vásárlással?
Lakásfelújítás halad?
Chesti,
mintha magunkat hallanám, ahogy leírod az éjszakai, elalvási szokásokat.
Mátéra is sokan mondják, hogy "boldog baba"
Taptau,
nagyon vagány Máté.
Ne haragudj, hogy a prividre még nem válaszoltam! Légyszííí!
Juci,
durva, ahogy bánnak az emberrel!
Ott állunk tanácstalanul és kétségbeesve, keresve a megoldást, aztán lekezelnek, és elbocsátanak a nagy semmivel. Ismerős kisfia cipőt kapott a lábára, ami segített a lábfejét egyenesbe helyezni, de nem tudom mennyi idősen.
Vica, nagyon édes Rami!!
Igazi csajszi.
És akkor néhány mondat Mátéról. Sok minden történt velünk mostanában.
Betöltötte a 9 hónapot. 74 cm, 9,7 kg.
Kibújt az első fogacska.
háát, nem volt könnyű menet, de lalapvetően nem panaszkodhatok, mert láttam már fogzástól szenvedő gyereket, és ez még semmi sem volt. Valahogy úgy érzem, türelemmel viseli a fájdalmat. Talán a kórházi viszontagságok megedzették?
Voltunk vérvételen, pisi-vizsin. Chesti, ugye milyen klassz dolog a zacsiba gyűjteni a vizeletet? Mondanád, hogy kisfiúknak könnyebb, persze, ha ott ülsz mellette,
és várod, aztán úgy tartod, hogy bele menjen. Na, erre most nem volt időnk. A 3. zacsiban lett értékelhető mennyiség. Szerencsére rendben van. Doktornénink fertőzésre gyanakodott, mert Máté nem evett, hőemelkedése volt. Csüt de. voltunk nála, akkor még nem volt fog, délutánra pedig kibújt, de azért elmentünk másnap a laborba.
Írtam, hogy felállt, ezt azóta fejleszti szorgalmasan. Lehajol álltában a játékokért, pakolászik, próbál lépegetni. Nagyon cuki, ahogy a kis görbe husis lábain egyensúlyoz.
Szokott esni is, de még nem volt nagyobb balesetünk. Ügyesen tartja a fejét, ha eldől. Alapvetően megfontoltan, óvatosan, de biztosan működik a fiacskám.
Mára ennyi, mert Máté apukája nemrég ért haza, és addig nem nyugszik, amíg nem lesz meg a mai netezési mennyisége.
Teszek fel néhány képet is, de ezt most elküldöm, nehogy eltűnjön.
Puszi mindenkinek!