Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

József Attila: Betlehemi királyok

Adjonisten, Jézusunk, Jézusunk!
Három király mi vagyunk.
Lángos csillag állt felettünk,
gyalog jöttünk, mert siettünk,
kis juhocska mondta - biztos
itt lakik a Jézus Krisztus.
Menyhárt király a nevem.
Segíts, édes Istenem!

Istenfia, jónapot, jónapot!
Nem vagyunk mi vén papok.
úgy hallottuk, megszülettél,
szegények királya lettél.
Benéztünk hát kicsit hozzád,
Üdvösségünk, égi ország!
Gáspár volnék, afféle
földi király személye.

Adjonisten, Megváltó, Megváltó!
Jöttünk meleg országból.
Főtt kolbászunk mind elfogyott,
fényes csizmánk is megrogyott,
hoztunk aranyat hat marékkal,
tömjént egész vasfazékkal.
Én vagyok a Boldizsár,
aki szerecseny király.

Irul-pirul Mária, Mária,
boldogságos kis mama.
Hulló könnye záporán át
alig látja Jézuskáját.
A sok pásztor mind muzsikál.
Meg is kéne szoptatni már.
Kedves három királyok,
jóéjszakát kívánok!

Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
Mano!
Nagyon jó áll Levinek a kék!!!!!!!Mekkor a nagyfiú!Királyfi! :!: :wink: :D Képeket nagyon várjuk!!!!!!!!! :wink: Kíváncsi vagyok,hogy mitszólt a Papa Mikuláshoz!!!! :D

Szantre!
Örülök,hogy jó hírekkel jöttél!Látod nincsen akkora nagy baj!!!!!Egy-két torna és minden renben lessz!!!!! :wink: :D

Pilla!
Remélem te is hozol képeket a "bér-Miki" taliról!Kíváncsi vagyok rátok is,hogy a csaj mit szólt hozzá!!! :D :wink:

Piroska!
Bizony ebben a korban egy lufinak is tudnak örűlni,sőt jobban mint egy méreg drága játéknak!!!!!!! :wink: :!: :D

Czakoca!
Nagyon szépek a díszek!!!!!!!!!!Írd meg ám te is,hogy mit szólt Detti a Mikicsomaghoz! :wink: :D Nagyon tuti tortája volt Benyónak!!!!!
:D

Nircee!
Sajnos már fogalmam sincsen,hogy mit akartam leírni!!!!!! :oops: :oops: :oops: De mindjárt visszanézem,és akkor hátha eszembe jut!De az is lehet,hogy már leírtam!!!!!! :oops: :? :roll: :!: :lol: :lol: Örülök,hogy nem lett nagyobb láza az oltástól Marcinak!Tök jó,hogy ilyen jó napotok volt!!!!!! :!: :wink:

Pimpo!
Nagyon jók a képek!!!!!Látszik,hogy mennyire érdekelte Lellét a Mikulás!!!Nekem a tapsolós és a Mikibás kép tetszik a legjobban! :wink: :P BOLDOG HÓFORDULÓT LELLÉNEK!

Kép

Henus!
Kíváncsi vagyok,hogy mitszólt Szonja a Mikihez!!!!! :wink: :D

Szép napot sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Ja még akartam írni,hogy itt Mogyin járnak "BÖLCSÖSKÉSEK","PÁSZTOROK"!Házról-házra becsöngetnek,megkérdezik,hogy be-e jöhetnek és ha igen akkor előadnak egy kis részletet jézuska születéséről(abölcsöskések)a (pásztorok) pedig jóálldást hoznak a házra!Nagyon jó szokott lenni,a gyerekeknek is tetszik!A BÖLCSÖSKÉSEK lányok 5-en és van közöttük a Mária +a kisjézus bölcsőben és szép népviseleti ruhában vannak!!a pásztorok fiúk6-an és ők is szép ruha+van nekik olyan kopogós botjuk!Mi is aneve?Biztos tudja valamelyikőtök! Na mindegy,nagyon jó,majd ha jönnek akkor fényképezek!De előkeresek,mert van aszem régebbről fotó! :lol: :lol:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Na még ezt akartam aztán eldugulok! :D :wink: :oops:
Kébzeljétek Roli hétfő óta hajnali misére jár!Reggel háromnegyed 6-kor kel és 6-ra megy át a templomba!(csak az úton kel neki át menni)Templom után tejáznak és kekszet esznek+játszanak egy kicsit és onnan mennek suliba!Kapnak érte "aranytallért"amit ha összegyűjtenek akkor december 23-án beválthatnak valamijen kissebb ajándékra! Roli tavaly is volt,és összegyűjtött Kb 100 aranytallért(de lehet,hogy többet)Minden hajnali misére 10 aranytallér jár!Nagyon tetszik neki,és nem kényszerből jár,ami nekem tetszik!!!! Ja és tavaly Anettnek is hozott valami kis ajándékot a tallérból!!!! :!: :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Dorkának Boldog Szülinapot!

Kép

Flórának Boldog Hófordulót!

Tiop, fényképeznék én, ha jó lenne a gép... :cry:
Vendég

Tiop:
ez nagyon aranyos Rolitól!!! :) Remélem, a mi kis Didrikénk is ilyen kis szorgalmas lesz! :):)
Olyan jó, hogy nálatok még vannak ilyen hagyományok! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Becsi, Dorkának nagyon boldog szülinapot!!!
Kép

Köszönjük a köszöntéseket és a dícséreteket.

Thenus, várjuk a képeket Szonjáról és a Mikiről!

Tiop, olyan szép Betlehem van a képen, olyat keresek, nagyon szeretnék ha idén nem jön össze, akkor jövőre, hogy egy szép nagy Betlehem legyen a fa alatt. De eddig még nem találtam olyat amilyenre vágyom, a képeden meg ott van. És tényleg ügyes Roli, ha önszántából jár a templomba. Én is szeretném, hogy Lelle járjon, mi is járunk, de majd csakis önszántából jöjjön, eröltetni nem akarom.

na lépek, reggeli kakaszagok terjengenek a lányom körül....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Fú, de cudar éjszakánk volt.... :( Szonja mint egy kukac, körbe mászta az ágyunkat, rugdosott, kúszott, forgott, sírt, nyögött, stb...mindezt alvás közben...Fél kettőtől 3-ig nem aludtunk a párommal, csak mérgelődtünk. Ha betettük az ágyába, egyfolytában sírt, mert ott is ugyanezt csinálta, csak ott kicsi volt a hely, és folyton bevert magát, vagy beszorult a lába a rácsokba...grrrr... :evil: Alig birtam felkelni...
9-re kéne menni az oviba, de nem tudom Szonja addig felkel e. :roll: Szerencsére 5 perc az ovi...

Pilla, Nagyon szeretem ezt a versikét (Betlehemi Királyok) Szonjának szoktam énekelni. Apósom csinált kíséretet, és karácsonykor mindig elénekelem a fa alatt... :wink:

Tiop, felénk sajnos már nem járnak betlehemezni. A nagyimék fele viszont igen...Nagyon jó kis hagyomány. De a falukarácsonyon ha nagycsoportosaim vannak mindig eljátszunk egy kis pásztorjátékot. :wink:
JA, ésnagyon dicséretes, amit Roli csinál. Azért ez nagy dolog egy kisgyerektől.

thenus

Sziasztok!

Boldog Mikulást mindenkinek!!!

A hófordulósoknak és szülinaposoknak is sok boldogságot!!

Jajj, Lelle nagyon aranyos volt a Mikulással! Apáéknál is ma van mikulás-buli a cégnél, de sajnos nem tud időben hazaérni mert tárgyalása van. Így idén kihagyjuk, talán még Dóri kicsi is hozzá.

Szantre! Ez jóó, hogy csak izmot kell építeni és csak ámultam, hogy 1alkalom után már forgott is Márk!! :)

Tiop!
Dícséretes Rolitól a miselátogatás már hajnalok hajnalán. A betlehemesek pedig jöhetnének hozzánk is, de felénk már sajnos nincs ilyen. :(

Megyek felkeltem a csajt, mert még mindig alszik.. :shock:

KépKép
tüccs

Boldog Mikulást!

Kép
becsi
Iklad

Köszönjük a köszöntést! Éppen az oviban ünnepel, majd átadom :wink:

egyszer majd jövök...de annyi minden van... :shock:
becsi
Iklad

Sziasztok!

DORKA:

Kép

MINDENKI: HAPPY MIKULÁS!

Kép

Bogi megkapta a csizmácskáiba/mellé az ajándékát, kapott csokimikit meg egy plüssmikit, ezek belefértek a mini csizmákba, meg kapott egy Disney-hercegnős mágneses rajztáblát. Azóta rajzol, alig bírtam megreggeliztetni, nem hajlandó pizsiből átöltözni. Őrület! :D Képet meg nem tudok róla feltenni, mert miért is ne most döglött meg a gép aksija (csak 3 képet bírtam csinálni róla :evil: ), fel kell tölteni, de nem találom a töltőt, a férjemet meg nem tudom felhívni mert parancsnoki értekezlet van csütörtök délelőttönként, és nem vehetik fel a telefont ilyenkor, csak ha háború van... :evil:
Roni még mindig alszik. Lehet, hogy most jön ki rajta a keddi oltás hatása? Olyan kis nyomi volt már este is a drágaságom.

Na, megyek, mert kiabál a naccsága, rajzolni kell... :wink: :lol:

üdv!
andibab

Becsi:

Boldog szülinapot Dorkának! :)

Verna:

Boldog hófordulót Flórának! :)

Kép

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, és Boldog Mikulást! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Boldog Mikulást mindenkinek!

Dorkának Boldog szülinapot!

Lellének és Flórának boldog hófordulót!

Rakok föl gyorsan egy-két képet a Bakonyról:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
Kép

Vettünk cipőt meg szandit Fóton, nagyon szupik. viszont tökre sajnálom a tulajokat, mert valszeg nem sokáig fogják tudni csinálni a cipőkészítést, ugyanis nem tartja el őket. mint minden kis- és középvállalkozót sajna őket is tönkreteszik szeretett országunkban, had árasszon el bennünket a jó kis kínai cucc :twisted: :twisted:

Kép
murphyke

képek a cipiről meg a szandiról:
Kép

Kép

még egy kicsit nagyok, mert 19-sek, Lili tök arin csetlik botlik bennük :lol:

thenus: nekünk is ilyenek mostanában az éjszakáink :cry: Lili kb óránként kel, de már elalvás után egyből. Sose volt még ilyen. Ráadásul elaltatni is alig bírom, nem tudom mi lehet ez most nála, nem olyan mint amikor a foga jön. azt viszont tudom, hogy már rohadt fáradt vagyok, úgyhogy remélem nem fog sokáig tartani.

Lili nem kapott semmit Mikulásra, mert egy kis piros pöttyös labdát akartam neki venni (a hétvégén játszott vele és nagyon bejött neki), de a hülye Auchanban nem volt tegnap este, úgyhogy szegény aji nélkül maradt :(

Én is mepróbálkozom a pogival, mert holnap megyünk partyzni és vinni akarok. remélem nem cseszem el nagyon :oops:

Szantre: örülök, hogy ilyen ügyi Márk és nincs semmi komoly!

bocs, megyek...

murphyke

Kép
murphyke

Éljenek a csokimikik... :evil: Bogi épp most tépte miszlikekre a csomagolást és taposta szét a csokit a szőnyegen... Aztán meg összeszedte és elkezdte enni... :shock: Persze mindezt aközben, hogy én Picurt etettem, így nem bírtam megakadályozni. Eszméletlen egy nőszemély... :roll:

Tiop,
annyira jó, hogy nálatok még élnek ilyen szokások! Legalább van még hely, ahol nem csak a biznisz van az ünnepek táján! Roli meg nagyon komoly nagyfiú lehet már, hogy így saját elhatározásból ilyeneket csinál! Nagyon büszke lehetsz rá!!! (biztos jól nevelte "valaki" azt a gyerököt... :lol: :lol: :lol: )

Czakoca,
a masni középen össze van fogva egy vékony arany kötözőszalaggal, így majd a fára is fel tudom erősíteni vele. De mikorra leszek kész???
Kábé 40-50 db masni kellene, mert bazinagy a fa, ráadásul hozzáfogtam függönydíszek készítéséhez is - Pilla, ebben te vagy a bűnös, ötletet adtál egy korábban feltett képeddel, amin piros-narancs csillagok vannak zsinóron felfüggesztve a fehér függönyre. Na ezt csinálgatom, filcből kivágni a csillagokat, összeragasztva felerősíteni a madzagokra... sose leszek kész...mert csak akkor tudok dolgozni, ha Bogi alszik, különben a lelkes asszisztenciájával csak hátráltatna... :roll: :lol:

Sziasztok!
andibab

Sziasztok!

Édik a gyerkőcök!!!

Piroska, nagyon finom lett a pogi, kicsi lányom is segített szaggatni :lol: majd este jövök a képpel. Most rohannom kell.

Szép napot mindenkinek!

Katica

Jaj, majd elfelejtettem:

DORKÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Helló

teszek fel képet a Mikulásról. Szonja nem félt, de nem is barátkozott a Télapóval. Talált egy hintalovat, és azon lovagolt, mikor szólították. Ígyhát nehezére esett kimenni, de a csomit elfogadta. :wink:

Murphyke, Szonja nem kel fel mikor ezeket az akciókat csinálja, ez az ami dühít. LEhet, hogy fel kellene kicsit ébrezsteni, mert valami csak nem kerek neki az alvásában. Lehet utána jobban visszaaludna. :roll: Na majd kipróbálom legközelebb. Hál istennek nem minden éjszaka ilyen...

Kép

thenus

LOLÓNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!
DORKÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!
ÉS MINDENKINEK BOLDOG MIKIT!

Tiop,
ez tényleg szuper, hgy még vannak ilyen hagyományok! Nekem nagyon hiányzik! És Roli nagyon ügyes! És hogy Anettnek is hozott ajit, az külön megható!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a dicséretet!Roli ilyen ő mindég hoz valamit Anettnek,ha magának vesz hazafelé a suliból valamit!engem is erre tanítottak,így volt kitől tanulnia! :wink: :D :oops:

Becsi!
DORKÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!
Kép

mURPHYKE!
Nagyon szépek a kistopánkák!a cipő különösen szép darab!!!!! :wink: :D :!: Nagyon aranyos Lili a nagy ágyban!!!!

Henus!
Zsani is volt,hogy így viselkedett éjjel!Szerintem nem állmosak annyira,de azért mégiscsak fárattak+lehet,hogy foga jön+rosszat álmodik,telihold,stb..............! :lol: :lol: :wink: Majd elmúlik ez is! :wink: Nagyon jó a kép Mikivel! :wink: :D

Andibab!
Nállunk is volt nagy csokiMiki bontogatás Zsani benyomta a közepét szegénynek,megvizsgálta,hogy mivan bent!!!!!! :lol: :lol: :wink: aztán kiszórta a főldre és a földröl ette(ami nem olvatt el a padlófütés miatt)Persze ezt nem engedtem és csak pár falatot kapott a Mikiből!a virgácsokat már szana széjjel szedték,úgyhogy már a kukában figyelnek! :lol: :lol:A te csajodat sem kell ám félteni!Milessz majd jövőre!!!!!!!! :lol: :lol: :wink:

Pár kép ! :wink: Tegnapiak!
Zsani szemőldökén piros filc van,nem seb!!!Ja és azok a pöttyök a szemölcs/helye!
Kép
Kép Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Köszönjük a sok bíztatást a gyógytornával kapcsolatban :lol:

Lolónak boldog hófordulót!

Dorkának boldog 6. szülinapot! (Látom, őt nem is a gólya, hanem a Mikulás hozta :wink: )

Nagyon édesek a gyerekek a mikulásos képeken. Tényleg a legbutább játékoknak tudnak a legjobban örülni. Nálunk is a szaloncukorpapír és a csomagoló volt a sláger. :P :P

Murphyke, jók a képek, nagyon édes Lili. Olyan mint egy kis manó!

Képzeljétek, az egyik korunkbeli pár a baráti körünkből babát vár! Végre nem mi leszünk az egyetlen gyerekes pár a baráti körünkből :lol: :lol: Már tökre izgatott vagyok, amint lehet összejövünk dumcsizni egy kicsit :wink: :lol: :lol: De jó lesz!

Jaj, és megint egyedül (mármint Apa nélkül vagyunk) :cry: Mostanába olyan sokszor csak akkor ér haza a párom, mikor Márk már édesdeden alszik.. Remélem az ünnepek alatt azért többet leszünk együtt.

Henus, még neked akartam írni, hogy nálunk meg egy-két hete azt csinálta a Márk, hogy éjjel nyöszörgött, de nem ébredt fel, kivettük, de tovább nyüszizett, fészkelődött, majd égtelen ordításba kezdett, annyira sír, hogy már azt se tudtam mit csináljak vele (a párom anyukája is feljött az emeletre, hogy mi baja van a gyereknek).. és akkor egyszer csak kinyitotta Márk a szemét, felébredt és ezzel abba is maradt a sírás. Aztán meg csodálkozó szemekkel nézett ránk, hogy mi történt? :roll: :shock: Aztán másnap megint aludva sírt, de akkor nagynehezen sikrült felébresztenem, és utána rendesen el tudtam altatni. Na, ez a mi történetünk, gondoltam leírom, hátha segít..

Lassan megyek aludni, jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tiop,
Édesek a gyerkőcök, mint mindig!!!!

Verna, Pilla,
holnap megyünk, ugye?

Jaj, ma egy kicsit felbosszantottak Anyuék, de már túl vagyok rajta. Úgy volt, hogy Anyu 6-tól már nem dolgozik, és 1/2 7- 7-ig, azaz fürdetésig átjönnek Mikulásozni. Persze Marci pont ma csak 1 órát aludt egész nap, úgyhogy már elég nyűgös volt, de mondom nem baj, még azt a 1/2 órát valahogy kibírja. Aztán 1/2 7, Anyuék sehol. Rácsörgök, ja, hát ő még dolgozik, majd hív. Na, mondom ebből sem lesz ma már semmi. 7-kor nekiállok megcsinálni a tápit, majd megeresztem Marci vizét, erre csörög a telefon, hogy akkor 10 perc múlva itt lennének. Mondom, már fürdünk, Marci fáradt, de csak erősködnek, hogy csak 5 percre, és ne csináljam már ezt, hiszen csak most ér rá. Ok mondom, 10 perc múlva még úgyis fürdik Marci. Persze mondanom sem kell, kb. 20 perc múlva érkeztek meg, MArcit már épp vettem volna ki a vízből, kezdett kikéredzkedni. Megérkeztek, persze Marci azonnal majd' kiugrott a bőréből (imádja Anyut!), alig bírtuk a fürdőkeretben tartani, úgy kalimpált. Anyu még játszott vele kicsit a kádban, majd kivettük, felöltöztettük, és akkor jöttek az ajándékok. Persze Marci, aki addig tök hulla volt, elkezdett pörögni ezerrel, bontotta a Mikicsomagokat, az Apjáét is kitépte a kezéből, fől-le rohangált a szobájában. Olyan édes volt, de lefekvés előtt nem kellene felpörgetni egy gyereket! Na, mindegy, nagy nehezen elmentek, de nagy szerencsém volt, Marci annyira fáradt volt már, hogy végül elaludt kaja közben, ahogy szokott. Kíváncsi leszek, felriad-e majd ezután a sok élmény után. Végül is aranyaosak voltak Anyuék, meg tudom,hogy jót akarnak, de nem szeretem, mikor felbolygatják Marci menetrendjét.

Lányok, muszáj dicsekednem: Marci már szinte csak 2 lábon közlekedik!!! Cipőben és zokniban egyaránt! Egyszer csak elindult! Néha persze még mászik, de egyre kevesebbet.

Na, és végre elkészült a szobája, ez volt Anyutól a szülinapi ajándék. Mindjárt teszek fel képeket.

Kép
Kép
nircee

Itt vannak a képek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt mindenkinek! :)

Kép

Az én drágám kicsit nehezen alszik vissza, itt bulizik, vígad. :) Olyan aranyos, úgy sajnálom, hogy nem bújhatok vissza mellé. Jajj, imádom ezt a leányzót! :) Ficereg az ágyban az apja mellett és közben mosolyog nagyokat meg gügyörész. :) Nem bírok tanulni, mert őt nézem. :)

Szantre:
szegény babó, nagyon megijedhettetek, hogy mi baja, nem? Biztos valami olyat álmodott.

Nircee:
nagyon ari a szoba. :) És jó nagy! :) Mikor lesz nekünk ilyen jó nagy lakásunk? Remélem, nemsokára :):)

Na, megyek, mert vár a tudomány :)

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, rájöttem valamire:
azért kell nekem hajnal 3-4-kor felkelnem, mert akkor nem írtok és nem olvasom a Babanetet és akkor haladok. :) Ennyi idő kellett, hogy rájöjjek, nem bírok tőletek elszakadni. :) Most olyan sokat haladtam négy órától. :)
Na, a leányzóról nem is beszélve. Amikor alszik, azért könnyebben megy a tanulás. :)

Pilla:
jöhet a napi adag :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

A karácsonyi várakozás napjai: Advent

Adventus- latin eredetű szó, jelentése eljövetel, megérkezés.

Az advent 4 hétig tart, a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődik. Eredetileg 40 napig tartott, ám a Gergely pápa-féle naptárreform 4 hétre rövidítette. A keleti keresztények ma is január 6-án ünneplik karácsonyt.

Ügyeljünk rá, hogy a karácsony előtti hetek ne csak az év végi hajtásról és a vásárlásról, kapkodásról szóljanak, kis ráfordítással már most ünnepi és meghitt hangulatot varázsolhatunk lakásunkba, méltóképp ünnepelve advent varsárnapjait.

Az adventi koszorú:

Az adventi koszorú készítése a XIX. században jött divatba, de a hagyomány gyökerei a pogány korba nyúlnak vissza, amikor örökzöld ágakkal, fagyönggyel, magyallal ünnepelték a téli napéjegyenlőség idejét. (A fagyöngy egyébként a kelták szent növénye volt.

A téli napéjegyenlőség a kelta hitvilág szerint a fény újjászületésének ünnepe. Ilyentájt a kelták az ajtókra örökzöld ágakat aggattak, fagyönggyel, magyalággal díszítették azt. Ma hagyományosan fenyőgallyakból készül a koszorú négy gyertyával, melyek advent 4 hetét jelképezik.

Uralkodó színei a zöld (örökzöld), a piros és az arany, melyek a karácsonyi ünnepkör domináns színei. Minden héten egy-egy újabb gyertyát kell meggyújtani a koszorún. Ma már nagyon divatosak a természet kincseiből készített koszorúk is.

Az ajtóra erősített, gyertya nélküli koszorú a szíves vendégvárást reprezentálja.

Kép Kép Kép Kép
Vendég

sziasztok!
Kép
Egy nagyon sz@r éjszakán vagyok túl!Nem is tudom,hogy mi a fene baja volt Zsaninak,de este korán elaludt,így már 1 kor fentvolt cicizni és utánna nem aludt nyugodtan!Pörgött-forgott,nyafizott(de nem kelt fel)!aztán fél 3-kor odakellett venni magam mellé(nem bírtam már ülni)Fél 5-kor riadtam fel,hogy ott szuszog mellettem!Gyorsan betettem a kiságyába,azóta alszik!Most nagyon mélyen aludhat,mert még a szája is nyitva van! Úgyhogy én most így nézek ki KépHenus ragadós a dolog!!!!! :? :lol: :wink: :!: Az előbb már megint köhögött Zsani,nem tudom,hogy most meg mibaja van!!!!viszem őt a dokihoz vissza!!!!!Mondjuk lehet,hogy csak a nyálát nyelte félre,mert eddig egy köhintése sem volt! :? :roll: :(

Nircee!
Gyönyörű Marci szobája!!!!!!!!!Igazán szerencsések vagytok,hogy ilyen anyud van!!!!Mondjuk énsem panaszkodok az én szüleimre! :wink: :D Nagyon tetszik a szoba,igazi fiús! :D :wink:

Most mennem kel,de késöbb benézek még hozzátok!Szép napot sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Marcinak Boldog Első Szülinapot!

Kép

Didrinek és Kristófnak Boldog Hófordulót!
Vendég

Boldog szülinapot Marcinak! :)

Boldog Hófordulót Kristófnak! :)

Kép

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee!
Tuttam,hogy akartam még valamit! :oops:
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT MARCINAK!
Kép

DIDRINEK ÉS KRISTÓFNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Marcinak nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

[b[color=blue]]Marcinak sok boldog szülinapot kívánunk[/color][/b]

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Köszönjük mégegyszer a köszöntéseket!

MARCINAK BOLDOG 1 SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!

Nagyon vidám kis szobája van :wink:

Miki idén nálunk csak csizmázott, nem kaptak semmi különöset.
Holnap lesz "nagy" családi köszöntés....szegény Bence már egy hete várja az ajándékát, de az idén összedobtuk a pénzt és legot kapnak így holnap mamikkal együtt köszöntjük őket.
Ma 9 lapot kell csak megsütnöm, puncs torta és eszterházi lesz.
Tegnap pontot tettünk a karácsonyi játékvásár végére...csomagolni mikor fogok passz, Dorka már végig itthon lesz decemberben...most éppen skarlát van erre, nem kockáztatunk 8)

Csak halkan jegyzem meg nekünk jó éjszakáink vannak....kop-kop :oops:

Este megyünk a suliba kreatívkodni...karácsony előtt itt karácsonyi vásár szokott lenni esténként amin az osztályok árulnak ajándéknak valót /saját készítésű/, arra készülünk az osztállyal.
itt nincs betlehemezés, mézeskalács csomaggal járják végig a falut a gyerekek és magyar ill. német verset mondanak....itt még soha nem voltak...de Bence osztálya az idén már mehet...onnan tudom :oops:

megyek

szép napot!

napsütést küldjetek, köd van... :cry: Henus nálatok is?
becsi
Iklad

BOLDOG SZÜLETÉSNAPT KÍVÁNUK MARCINAK!

Kép
mano83

Na, ezt csináljuk mi büfizés címszó alatt:

Kép

:):):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Becsi:

9 lap??? az azért nem kis mennyiség ... :? :?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

aha, a puncshoz 3 a dióshoz 6...szuper

úgy szerettem amikor így bealudtak kaja után...órákig képesek így "elbüfizgetni" :lol:
becsi
Iklad

Jó reggelt!

Nekünk folytatódott a "szar éjszaka" sorozat. Szonja hamar elaludt a kocsiban hazafele, és nem ébresztgettük, csak átöltöztettem, és aludt tovább. MOst reggel 4-kor kezdte a nyöszörgést 5-ig. Látom, hogy sokat nyúkál hátra a szájába, lehet az uccsó rágófogai, mert neki, már csak az a 4 hiányzik... :roll: Érzem, hogy az orrra is be van dugulva éjszakánként, de nem folyik, biztos az is zavarja. Na mindegy majdcsak elmúlik ez is egyszer. :roll:

Becsi, Isten éltesse Dorkát utólag is! :oops: Jó bulizást nektek holnapra. Te aztán nem kispályázol sütögetés terén! :shock: :D
ÉS ja, nálunk is bazi nagy a köd... :(

Marcikának Boldog Szülinapot!
Látom megdolgoztatok a szobával! :wink:

Didrinek boldog hófordulót! Már 2 hónapos???? :shock: :shock:

Megyek kitalálok valami főzni valót... :roll:

thenus

Boldog szülinapot Dorkának, és Marcinak!

És boldog hófordulót Didrinek, Lellének, Flórának!

Nircee!
Nagyon szép lett a szoba! Ez aztán a bababirodalom! :wink:

Piroska!
Gyönyörű Didri! Olyan édesen alszik apucija vállán! Meg kell zabálni!

Majd nemsokára jövök a beszámolóval, meg fényképekkel! :wink:

Kép
Kép
giga1

nálunk töltött paprika lesz és husileves
becsi
Iklad

Sziasztok!

Boldog Szülinapot Marci!

Kép

Boldog Hófordulót Didri, Kristóf!

Kép

Megpróbálok majd én is képeket felrakni, talán van annyi kakaó a gépben még, hogy áttöltsem őket a pc-re. Ma reggel Boglárka királykisasszony harisnyát és szoknyát óhajtott felvenni, és fel kellett tenni a haját cofiba. Megőrülök a csajtól!!! Egyszer olyan mint egy hadseregnyi rossz kisfiú, egyszer meg mint a plázapitchák... :roll:

Szantre,
sajnálom, hogy keveset van veletek Apa, nálunk is most van az évvégi hajrá, és pl. ma este se tudom, mikor ér haza, de az biztos, hogy fürdetésre nem... Ez van, ők dolgoznak, mi "csak" babázunk...

Nircee,
nagyon szép szobája van a kissrácnak!!!

Piroska,
Roni is így "büfizik", csak bírjam kivárni... :D

Jók legyetek!
andibab

becsi,
imádom a töltött paprikát, küldenél egy kicsit? :wink:
andibab

Sziasztok!

Marcika, boldog első szülinapot!
Diának és Kristófnak pedig boldog hófordulót!

Becsi, nem kis adag sütit csinálsz :shock: Mondjuk 3 gyereknek kell is ennyi.. Mi is hárman vagyunk tesók, és anyukám az egész napját a konyhában töltötte annó - Te hogy bírod?

Nircee, klassz lett Marci szobája. És mit szólt hozzá az ünnepelt?

Giga, várjuk a képeket!

Linda, mi újság veletek? Jobban eszik már Nati?

Susy, Lédi, Jutta????

Képzeljétek, ki akartam menni a Manóval Keresztúrra, van egy pár elintéznivalóm, erre szépen bealudt indulás előtt. Aztán egy óra alvás után evett és visszaaludt. Már másfél órája alszik. Máskor ünnepelünk, ha ennyit alszik egyhuzamban :roll: :wink: Nem, baj, majd megyünk akkor később.. remélem jó kedve lesz a nagy pihi után!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Andi, Bogival az a klassz, hogy olyan mintha lenne egy fiad is, meg egy lányod is :wink: :wink: (meg persze még egy lányod, Roni személyében).

Igen, sajnos ezek az Apák már csak ilyenek.. :? :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Most kéne nekem is tanulnom, de úúúúgy nincs kedvem... :cry:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

sziasztok!
Becsi!
Figyusz te mennyi családipótlékot kaptál ebben a hónapban??????

Bocsi csajok,de tiszta ideg vagyok!Én vettem fel a sógornőm pénzét is és ő 1 gyereket nevel egyedűl igaz,eddig is emeltet kapott,de most 49224 ft-ot kapott!A szomszéd nőm is jóval többet kapott a kelleténél!Én meg a szokásosat! :shock: :shock:

bocsi,de majd késöbb visszajövök,most túlságosan ideges vagyok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszönjük a köszöntéseket! :)

Most jöttünk vissza sétából, még kóma a kis drágám, én meg nem bírok tanulni, szét vagyok esve. :(

Henus:
Durva, hogy már két hónapos, nem? Mintha tegnap szültem volna. :)

Andi:
és van olyan, amikor nem büfizik? Mert nekünk van és hiába várok, nem jön ki. Hát nincs más választásom, olyankor le szoktam tenni aludni. :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, végre idetaláltam....

Marcinak boldog szülinapot ezúton is! :)

Tiop, valamit félreérhettél, mert ilyen összegű családi pótlék nincs...

http://www.iskolaszek.hu/index.php/doc/ ... doc_id=238

Úgy tűnik, a férjem elvitte megint a fényképezőgépet, pedig fel akartam tenni Lolo első rajzáról a képet... tegnap pár óra próbálkozás után sikerült rájönnie, hogy mire való a mikire kapott rajztábla, leginkább a cumijával szeretett volna rajzolni, aztán estére sikerült összehoznia a "művet"... majd felrakom!

A nagyiék meg kicsit túlzásba estek, ezt kapta Lolo:

Kép

Kép

Kép
Vendég

Verna!
annyira azért nem vagyok :roll: !!!Tudom,hogy mennyi jár 1-2-3 gyerek után!!!!!!!!!!!!!!!Épp ez a furcsa,és nem csak nekem hanem a postásunknak is!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :( Sőt a szomszédasszonyom sem tudja,hogy most mit is küldtek neki!!!!!!!!!!Én tudom,hogy ami nekem jár az 44700Ft!!!!!!!Három gyerek után!!!!!!Ezért nem tudom,hogy mi most aza 49224Ft!!!!!Megnéztem a papíronCST Van feltüntetve!!!! :!: :?

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?