Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ancsa
A fürdéssel szerintem is várd meg a 6 hetes kontrollt - már lassan itt van :wink:
Remélem Réka pocakja nem fog fájni és megtalálod a jó megoldást..

Kriszti79 Szia!
Szerintem ... Nem zavarsz minket :)

Tittina
Gratula, várom a képeket az új szerzeményekről.

Szilvi
Levinek jobbulást!
Remélem elmúlik a sárgaság hamarosan.

Edith
:lol: Nem mész az agyamra :lol:

Ez egy mai kép...
Úgy akartam, hogy Apával 3-asban, de ő bement a munkahelyre... Holnaptól szabin van :wink:
Kép ..

A CTG-n minden rendben volt, Manó vagy aludt, vagy épp elmászott a gép elől :lol: keresgettem sokáig a szívhangot néha :lol:
Mert most sem csatolta fel a doki, hanem én tartottam...
Ma MEGNÉZTE a méhszájat is :P és nagyon meglepődött :lol:
2 újjnyi...
Azt mondta 1-2 nap és kint lesz...

Sokat görcsöl a hasam... már elég fájdalmas is...
Érdekes, hogy nem tudom mit kell érezni, így honnan tudom, hogy mikor szülünk? :shock:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Úgy látom, ma én vagyok az ügyeletes... :wink: :?

Kia, na, akkor megnyugodtam. :lol: :P
2 ujjnyi????? :shock: :shock: Az már 4 cm! Csoda, hoyg még hazaengedett! A görcsöket méregessed, mármint a köztük eltelő időt, ha észreveszel bármi rendszerességet! Légy nyugodt, amikor AZ a görcs, fájdalom jön, biztos tudni fogod. Olyat addig még nem éreztél, onnan tudod. :wink:

Valaki még írta, hoyg jobban szeretné, ha a magzatvíz jelentené a kezdetet, mert az olyan egyértelmű! Az tény, hoyg ha elfolyik, illetve szivárog a magzatvíz, az események gyorsabban zajlanak (általában), de azt mondják, hoyg nehezebb "szárazon" szülni. Én nem tudom. :roll: Az tény, hoyg nekem fogalmam sincs, mikor repesztettek burkot és folyt el a víz, mert amíg vajúdtam is, szivárgásnak semmi jele nem volt. És én valóban elég hamar szültem. Nem mondom, hoyg leányálom volt, de összehasonlítási alap nélkül is azt mondom, eléggé könnyen ment. Bárcsak most is olyan lenne! :D

Szilvia72, merre vagy ma? Adj valami jelet!!!!
Cas, te hogy vagy?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Tittina
Kezed: :( Mielőbbi javulást!
Babahordozó: nem kell bele tenni semmit! A lényege éppen az, hogy olyan pozícióban van benne a baba, hogy az egész gerincoszlopa alá legyen támasztva, így ha pl. takarót vagy ilyesmit tennél bele, akkor ezt "elrontaná", de legalábbis nem tenne túl jót. Ilyenkor télen meg amúgy is annyi hacuka van rajtuk, hogy teljesen kényelmes lesz nekik a hurci. :)
Arra kell figyelni, hogy a megfelelő helyen legyenek átfűzve a hevederek, amivel a babát becsatolod a hordozóba, hogy tényleg stabilan tartsák a picit (a miénknek legalábbis van több lehetősége, honnan induljanak a pántok).

Szilvi17
Ha egy baba igény szerint szopik, akkor nincs szüksége folyadékpótlásra.
Ha időre eteted, akkor elképzelhető, hogy kell neki plusz folyadék, de én inkább 2 szopi közt félúton adnám, és ha pocakfájós akkor is leginkább vizet (hacsak vmelyik gyógytea nem vált be a pocakgondok ellen, de azt is két szopi közt adnám, és üresen!).
Amíg van napi 5-6 pisis pelusa, addig nincs gond a bevitt folyadékmennyiséggel!!! :)
Sárgaság :( Remélem mostmár hamar javulni kezd, és elfelejtitek az egészet! :)

Kia
Nagyon szép nagy a pocid! :)
2 ujjnyi?! Az már szép tágulás! Akkor már tényleg készülődik Levi! :)
Drukkolok! :)
Ja, és figyeld a fájásokat, mérd az időt, milyen hosszúak és mennyi idő telik el köztük!
Várjuk a híreket!

Kép
Kép
Kép
cas

Edit
Köszi az érdeklődést, megvagyunk. Bár nagyon szutyi idő van itt, és a szobafogság elég uncsi mindkettőnknek. Még Csilla is alig mocorog, pedig az elmúlt napokban volt nagy viháncolás odabent. :)
Magzatvíz: azért ha elmegy, attól még nem szül szárazon az ember! :)
Szóval általában nem az egész távozik a burok megrepedésekor, csak ami (fejvégű beilleszkedésnél) a feje előtt van, a többi bent marad, mert a buksi, mint egy dugó eldugaszolja a kijáratot a többi elől. :roll:
Nálunk már izgibb lenne, mert a popsi erre nemtom mennyire-hogyan alkalmas, szóval én inkább a rendszeres fájásokban bízom... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, egyidőben írtunk...
Hát persze, ezért is tettem idézőjelbe azt, hoyg "szárazon". :wink: :roll:
Köszi én is az infót a hordozóval kapcsolatban, bár én is pont erre gondoltam, hoyg most úgy fel lesznek öltöztetve, hoyg csak éppen férjenek majd benne! :roll:
Az én manóm viszont rengeteget mocorog. Sokszor 1-2 órán át is. :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Most még bejelentkezek - érzem, hogy az éjjel nem fogok aludni :shock: :wink:

Mérem... már van úgy, hogy 28 mp-ig fáááj...
Erősebb, mint a menstr. görcs... most pl. 6 perc volt a kettő között...
Lassan felhívjuk a szülésznőt.. hátha mond valami okosat.

Ha nem írok... tudjátok :)

Lehet Apa jön és ír... de lehet, hogy csak az iwiw-en az üzenőfalra.

Megyek a zuhi alá... vagy erősödik, vagy gyengül tőle...

Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat,azt hiszem még ezt az ánizs teát,meg a hippest kipróbálom,aztán majd az idő begyógyitja.Drágaságomnak annyira fájt a hasa az éjjel,hogy 1 óráig semmit nem aludtunk,utána óránként voltunk fent.A végén már mind a ketten sirtunk.Annyira sajnálom szegényt,hogy nem tudok segiteni neki. :cry: :cry: :cry:

Kia:Szoritok!!!!!!!!!!!Irj ha van valami....Lehet hogy este már te is babázol............

Kép

Kép
ancsa03

Köszi az infokat Lányok a hordozóval kapcsolatosan.

Csináltam képeket, de sajna nagyon úgy néz ki, hogy a 1,5 éves telefonom progija nem kompatibilis a Vista-val, úgyhogy nem tudom felrakni a gépre. :( Tegnap már Apácska is berágott a Vista miatt, úgyhogy lehet visszakerül az XP. Jó lenne.
Azt elfelejtettem írni, hogy mellszívót is vettünk - kézi Avent-et.

Kia! Szorítunk! Mennek a drukkok ezerrel! Ez már nagyon a finish! Ja: és nagyon csini vagy! :)

Kép
tittina1982

KIA!!!!
MI IS NAGYON DRUKKOLUNK NEKED!!!!! HAJRA, es varjuk a hireket!
Puszi
Gem, Rebeka es Zsofi

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Kia :D
Húúúú, nagyon izgi :lol: Szorítunk, s várjuk a híreket...pont akartam írni, hogy Levi tudja, hogy Apa szabin lesz holnaptól, s kibújik hamarosan...
Két ujjnyi, az már szép...s hogy igazából nagy fájdalmak nélkül eljutottál idáig, ez már csak jót jelent (szerintem)
Jó a kép - ez már tényleg az utsó így kettő az egyben :wink:

Edith :D
Köszi :wink: vagyok....olvastalak Benneteket, mire válaszolnék a felét elfelejtem, illetve ma kétszer fel kellett állnom, s a net is elment egy rövid időre...
Egyébként én voltam, aki a magzatvízet szerette volna, ha elsőként elfolyik, mert nekem sincs fogalmam(tök ciki egy nagy gyerek után), hogy mire számítsak....de ha azt írjátok, hogy összetéveszthetetlen, akkor bízom Bennetek :wink:
Csak nem pottyan ki a fürdőben :lol: :roll: ez vicc volt ám :wink:

Ancsa :D
Szegénykém...próbáld ki, amit a lányok ajánlottak, valamelyik tuti, hogy segít...Szorítok, hogy mielőbb jobban legyetek!

Szilvi17 :D
Jó hír, hogy javul a sárgaság, s hidd el (valahogy ezt biztosan érzem, tudom), hogy semmi gond nem lesz belőle!!!! Ha rossz érzésed van, akkor inább menj feleslegesen orvoshoz, vagy hívd ki őt feleslegesen, csak hogy ne idegeskedj, de biztos, hogy minden rendben lesz!
Nekem otthon azt mondta a gyerekorvos - előzetes tanácsadáson szeptemberben -, hogy ha besárgul akkor itatni, itatni, itatni....
ennyit tudok "segíteni"...ahogy Cas írta, ha CSAK anyatejes, akkor tedd sűrűben cicire, s az is folyadékpótlás....mondjuk én fogom itatni a két szopi között, amit úgy tervezek, hogy három óránkénti etetés. :oops: Erről már volt szó egy pár hónapja, s megbeszéltük itt a csajszikkal, hogy ez mind, mind csak elképzelés (így részermről is az :oops: ), s majd akkor derül ki, hogy mi a jó, amikor a kezünkbe tartjuk (azt hiszem, hogy ennél a témánál még nem csatlakoztál)

Titti :lol:
Sajnálom a kezedet!! A decemberi várandós topikba olvastam ma bele (vajon miért is, Gem :wink: ), s ott olvastam, hogy az egyik lány szintén panaszkodott kézzsibbadásra (neki mindkettő)..tudom, hogy ha a másiknak is van baja, az nem megnyugtató, de ez esetben, talán mégis, egy kicsit :roll:

Cas :D
Akkor Csilla "visszakozót" fújt egy időre??? Egyébként én doki ügyben a csütörtökre emlékeztem, azért kérdeztelek a múlt hétről, de már mindjárt itt az e hét csütörtök is....

Most megyek szülésfelkészítő tanfolyamra. Az a szülésznő tartja, aki megmutatta a szülőszobát a múlt héten, két előadás lesz, az egyik a szülés utánról, a másik a szülésről szól - állítólag...
Az egész spanyolul lesz, ami - ebben a témában- valószínűleg nem a legegyszerűbb nekem, de mindenképpen élek a lehetőséggel, ha már rájuk találtam, s még egyben is vagyunk :wink:
Nekem ma a derekam (hátam :roll: ) fájdogál, de már nagyon nem bánom...
Majd még jövök, addig is jó babázást, illetve pihit Nektek!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kia, ugye, ugye? Érzed te azt! :wink: :wink: :wink: Jaj, de izgalmas (legalábbis nekünk...)
Drukkolok, hoyg a lehető legnagyobb rendben és leggyorsabban történjék mindin! :) Ha tudsz, még írj! :)
Most elolvasom Szilvit. :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szilvi, én attól féltem anno, nehogy a vécében kössön ki... :oops: :roll: :oops: Tényleg, ne nézzetek hülyének, amikor szinte egy órát nem tudtam felkelni a vécéről, olyan erős hasmenési ingerem volt ( nálam így kezdődött a szülés), akkor már tényleg megijedtem, hyog de így hogyan jutunk el a kórházba... Aztán avlahoyg erőt vettem magamon. :roll:
Szilvi, jó szülésfelkészítést. Szerintem jegyzetelj, ha van rá lehetőség, otthon meg majd esetleg utánanézel, ha nem értettél meg mindent.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most jelentkezek, de még elég kaotikus a helyzet nálunk, semmire nincs időm a 3 gyerköc mellett, de próbálom rendezni a dolgokat. Ne haragudjatok hogy nem olvasok vissza.

Aki megszült időközben annak nagyon-nagyon gratulálok, aki még nem annak meg kitartás.

Kia!

Mennek a drukkok:)

Lassacskán 2 hetesek leszünk Lili nagyon jó kislány, akkor sír, ha éhes, vagy van vmi a pelusban. Fiúk jól fogadták, segítőkészek.

Sajnos csak 3 napig volt segítségem, ettől a héttől pedig totál egyedül vagyok. Anyósom még mindig kórházban, nem tudni mikor jön haza, vmennyire jobban van, de a szíve nem az igazi.

Na mennem kell sírás van. Képet nem tudok most tenni, mert újra
kellett telepíteni a gépet, de az iwiwen Búzásné Janik Judit név alatt és azon belül is ismerősök között Búzás Karesz neve alatt van egy kép, ha vkit esetleg érdekel.
Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Amaryl
Nagyon édes a pici Lány! Gratulálok! :)
És boldog 4. szülinapot Márknak! :)

Szilvia
Köszi az infot! :) Legalább abban megerősít, hogy tényleg a Törpi miatt van, és nem valami más. Már olyasmivel is ijesztgettek, hogy trombózis, ésatöbbi... Most én is uitánanéztem a fertőtlenítő folyadéknak, itt a Milton van elterjedve. Minden boltban, még a sarki kisboltban is lehet kapni.
Kíváncsi vagyok milyen infokkal gazdagodsz a tanfolyáson. (külföld lévén)

Most kaptam a hírt, hogy az unokatesómnak ma 16:40-kor megszületett a kislánya. Míra, 55 cm és 3kg 20 dkg. Képet még nem kaptam.

Kia
Lehet, hogy holnap már Rólad olvasunk ilyen híreket. :) De még az is lehet, hogy ma. :)
DRUKK!!!

Kép
tittina1982

Néztem a wiw-en, Kiáról még nincs hír! Mennek a drukkok! :)

Ancsa
Fel a fejjel!!! Azt mondják 6 hetes koruk körül szokott javulni a helyzet vmelyest, addig már nincs is olyan sok idő! :)

Szilvi72
Hát most azt érzem, hogy ennek a gyereknek még esze ágában sincs kijönni a hátralévő 2 hétben! :D Úgyhogy mindenféle programokat szervezek, hogy ne itthon üljek tűkön, hanem jól kihasználhassam, amíg a magam ura vagyok! :D

Amaryl
Üdv újra itt!!! :)
Márknak sok boldogat! :)
Neked pedig kitartást, továbbra se könnyű az életed... de remélem a gyerekek kárpótolnak picit, és elhessegetik a sötét felhőket! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Amaryl, nem kell szabadkoznod, el tudjuk képzelni, hogy netezésre jut a legkevesebb időd! Bár azért nagyon vártuk, hoyg jelentkezz! :) Örülök, hoyg Lili baba olyan jó kislány, legalább "besegít" ezzel egy kicsit neked! :) És gyönyörű is, mert meglestem ám! :wink:
Tarts ki, biztos, hoyg nehéz, de valahogy át kell vészelni ezt az időszakot is. Anyósnak is további gyors gyógyulást, mert most szükséged lenne még az ő segítségére is!
Márkot meg ISten éltesse szülinapja alkalmából! :)

Kiáról még mindig nincs hír, én is néztem! Már több, mint valószínű, hoyg boldogan babázik! :D

Cas, jól is teszed, ha hasznosan töltöd/töltitek a hátralevő időt! Sebinek is szüksége van még ezekre a csak neki és rá szánt napokra! :) Csilla meg, azért még mindig bármikor kibújhat! Sőt, tudod, hogy a "lecsendesedés" inkább ennek a jele! (Igaz, Kriszta végedesvégig annyira ficánkolt! :roll: )

Nos, Szilvi, felkészítettek a szülésre és a szülés utánra? :wink: :D Jelentkezz, amint tudsz, most már a te agyadat fogom "strapálni"! :P

Gem, jól vagytok? MAgatokról nem írtál, bár biztos megtetted volna, ha időd lenne rá. Várunk! :)

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Éjjel 11-kor kaptam a hirt,hogy megszületett Levi baba.18.39-kor 3400g és 56 cm.Kia azt mondja,hogy egy órát sem vajudott a korházban.Többet nem tudok,mert nem hivtam vissza az éjjel.Majd ma felhivom,és hozom a hireket.

Kép

Kép
ancsa03

KIA, GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!! Nagyon sok örömben, boldogságban, egészségben eltöltött évet kívánok Neked és kis családodnak! :) Isten hozta Levi babát a nagyvilágban! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ancsa, köszi a hírt. :) És várjuk a többit, ha lesz! :wink:
Nektek milyen volt az éjszakátok? Remélem, jobb, mint az előző! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!
ANITA, NYAFI, KIA!!!
Nagyon sok boldogságot kívánok!!! :wink:
Remélem nem hagytam ki senkit :oops:
Mi nem tűntünk el, csak már nem dolgozom, (azaz itthonról folytatom) :D
A lakás is kezd a finishbe érni, ma már a konyhaszekrény felső részét csinálják, aztán jöhet a nagytakarítás és a kizsákolás. :?
Ma megyek a szülésznőhöz NST-re, kiváncsi leszek mi lesz.
Annyira bevizesedik a lábam, hogy már reggelre sem megy le. A kórházi cuccomat lassan összekészítem, mert apa szerint a Mikulás hozza Barbit. :lol: Szegény kiscsaj, most néztem hogy ma van Barbara nap, sikerült jól összehozni a névválasztást. :oops: :roll:
Megpróbálom a 4 napi lemaradásomat elolvasni rendesen. :D

drumka

Edith
Sebi meg már szülés előtt két héttel lapított. :roll:
No mondjuk tegnap este Csilla bepótolta a napi lemaradását, úgy hullámzott a hasam, hogy az apjával csak vigyorogni tudunk, meg időnként tiltakoztam, amikor már nagyon fájósan taposott-öklözött a csajszi! :D

Ancsa
Köszi a hírt! :)

Kia
Nagyon sok boldogságot kívánunk az egész kis családnak!
Nagyon ügyes voltál, hogy ilyen pikk-pakk lerendezted a szülést?! :D
(irigy-irigy...)

Drumka
Jó olvasni rólatok! Kíváncsi vagyok, bejön-e a párod jóslata a Mikulással! :)

Tittina
na ma átéreztem éjjel a problémádat! Hajnalban arra ébredtem, hogy teljesen elfeküdtem a bal karomat, és majd megőrültem, annyira elzsibbadt. És nagyon sokáig nem akart javulni, egy csomót tornáztattam, mire helyrejött.
Szóval továbbra se irigyellek! :(

Kép
Kép
Kép
cas

KIA!
TUDTAM TUDTAM TUDTAM es egesz ejjel a fejemben voltal!
NAGYON NAGY GRATULA, REMELEM MINDKETTEN JOL VAGYTOK! ES MOSTANTOL JO BABAZAST!
Gem

Ejszaka ketorankenti ebredes, szoptatas. Meglehetosen eros fejfajas. Kicsit ki vagyok merulve. Bar a heten mar megy Rebeka bolcsibe. Egykezesen irok, Zsofi itt kucorog a vallamon. Imadom ezt a kis meleg gombocot.

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

KIA!!
NAGY SZERETETTEL GRATULÁLOK, SOK EGÉSZSÉGET, BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!!

Zárójelben én is megjegyezném, hogy nagyon "irigy" vagyok..ilyen első szülést (s persze másodikat, harmadikat) kíván minden nő magának....a várakozási időszakot is beleértve!! Profi vagy!!!! :wink:

Még jövök majd a tegnapi infokkal....most "csak" Kia miatt kukkantottam gyorsan be, de nem hiába!

Köszike, s várjuk a további híreket! Milyen éjszakátok volt???
Én - még mindig - jól aludtam :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Beszéltem Kia-val,azt mondta jól vannak.Csütörtökön ha minden ok. mennek haza.

Kicsit jobb éjszakánk volt,mint az előző.Este 5-től 10-ig volt ramazuri,de ez azért elviselhetőbb mint az éjszakai,aztán 6-ig csak enni kelt fel.

Kép

Kép
ancsa03

KIA
NAGY-NAGY GRATULA!!! ÖRÜLÖK, HOGY ILYEN "KÖNNYEN" ILL. GYORSAN MENT. :) A LEGES-LEGJOBBAKAT KÍVÁNOM!

Cas
Sajnálom, hogy megtapasztaltad - remélem töbet nem fogod. Egyik éjjel Apácska is így járt, és nem győzött sajnálkozni... Az biztos, hogy az ellenségemnek sem kívánom ezt az érzést.

Gem
Édesek lehettek így a gép előtt. :) Esetleg egy webkamerás felvétel? :wink:

Nekem ma egy kicsit jobb éjszakám volt, csak a pisi-járatok szakították meg az alvást.

Drumka
Sajnálom, hogy ennyire vizes a lábad. :( Nekem a kezem szerintem részben attól is zsibbad. Fel van püffedve, és nem áramlik úgy a vér. Nem is bírom ökölbe hajlítani a jobb kezem egyáltalán. Ez van. Majd ha a Törpi kibújik...

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Kia: GRATULÁLOK a kis Manóhoz.Minden jót kívánok nektek. :wink:
Iszonyatos éjszakánk volt.Úgy járok kelek mint egy holtkóros. :wink:
Tegnap egész délután nem volt semmi baja Levi babónak, apuci megjött 17h körül átvette tőlem, hogy tudjam csinálni a dolgaimat,vacsi, zuhi...Elaludt rajta(imád a mellkasán aludni), 17.30-20.30-ig ott aludt, de már 19.30kor keltegettük, hogy ébresztő mert fürdeni kéne,vacsizni de nem ment, nagyon mélyen aludt. :wink:
Felkelt, evett és megint visszaaludt,így elmaradt a fürdés.
Felkelt 00.15kor evett és onnantól kezdve,reggel 5.20ig nem aludtunk, sokat sírt mert görcsölt szegénykém.Már sírtam én vele, sajnáltam mert nagyon keservesen sírt.Reggel aludtunk 1.5 órát.
Párom mondta most ebédnél, hogy fekete karikásak a szemeim,soha nem volt nekem ilyen.
Az előbb kiraktam a levegőre 10 percre,hátha jót tesz neki egy kis friss levegő.
Remélem ma tudok egy picit már aludni, mert hulla vagyok.
Ne értsétek félre, imádom őt nem gonoszságból írom, csak jó kiírni magamból.Köszönöm.

Mindenkinek Szép Napot

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi
Nagyon sajnálom, hogy ennyire hasfájós szegényke. Bocsi, de nekem ebben nem nagyon van tapasztalatom, úgyhogy csak annyit tudok mondani, hogy kitartás. És reméljük mihamarabb találtok rá valami orvosságot.

Többiek???

Kép
tittina1982

Mi ma voltunk ctg-n, szerencsére minden oké. Csilla szépen dudorgott, volt két szép szabályos keményedésem is (40-es). De semmi extra. Megkaptam a strepto-szűrésem eredményét is, szerencsére negatív.

Szilvi
Szegénykém, nagyon sajnálom, hogy ennyire kimerült vagy! :(
A fekete karikák ismerősek, nekem is voltak Sebivel az első hetekben, nagyon drukkolok, hogy gyorsan erősödjön a picúr pocakja, és legalább éjjel tudjatok picit többet aludni! Az olyan sokat számít!
Addig is gyere nyugodtan "panaszkodni", mi majd jól megvigasztalunk! :) Lassan mindenki hasonló mosott-rongy állapotban ír majd! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Sziastok!

Gem:Azt hiszem nekem is megy az egykezes irás.Réka itt alszik az ölemben.Egy vebkamerás kép izelitőnek? Kép

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa! Titti!
Hm, webkamera. Tudom, bena vagyok, de nekunk meg mindig nincsen. Jollehet a Skype-ot eleg regota hasznaljuk...
Es igen, ne aggodj Ancsa, nemsokara sorra kovetnek majd minket a kialvatlan egykezes anyukak! :D

Cas
Hogy egy regebbi kerdesedre feleljek. Rebeka sem oltozik egyedul. Mindent le tud venni magarol, amit akar, es csak es kizarolag akkor, amikor o akarja. Kulonben nem. A polojat fel is tudna venni, ha akarna. De nem teszi. Csak onnan tudom, hogy tehetne, hogy egyszer-ketszer mar megcsinalta. A huga zoknijat tokeletesen magara tudja eroltetni, de a sajatjat csak lehuzigalni szokta. Kb 8 szam kulonbseg van kettejuk labmerete kozott. Mondjam meg??? :shock: :shock: :shock:

Szilvi 72
Hogy vagy ma? Tudod, hogy most mar rajtad a sor??? Meg Drumkan???

Kriszta
Orulok, hogy jelentkeztel, gyere, amilyen gyakran csak tusz!

Amaryl
En sajnos nem talaltalak meg az iwiw-en. :? Saknalom, hogy ennyire magadra maradtal! Harom gyerkovel igazan nem lehet konnyu! :?

Benszi!
Visszavarunk, lassan most mar ti is hazajottok a korhazbol! Vagy mar otthon is vagytok???

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Na az este már majdnem elindultunk. Már délután is elég sokat keményedtem, aztán estére olyan 8-12 percenként már fájdogáltam is, de nem akart rendszeresedni, úgyhogy éjfél felé lefeküdtem, ha el tudok aludni, akkor nem szülünk. Elaludtam. :) Még kétszer felkeltem hajnalban 1-1 fájásra, de utána aludtunk reggelig.
Páromban asszem most kezd tudatosulni, hogy tényleg maholnap menni kell, kicsit bepánikolt asszem... :D
Most minden oké. :)

Ancsa
Jó a kép! Nagyon helyesek vagytok!
TÉnyleg, hogy van a cukrod?

Gem
Jól nézhet ki Rebeka Zsófi zoknijában! :lol:
Egyszer-kétszer már Sebi is felvette pl. a nadrágját, a többi szerintem nála még reménytelen. És persze én se adok neki időt, hogy próbálkozzon (de nem is akar), hanem én gyorsan felöltöztetem... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas:Szerintem elég jól áll azok alapján amiket méregetek,és ráadásul teljesen kiéheztem az édességre,úgyhogy az utóbbi időben nagyon rákaptam.Persze módjával.
Inzulin már nincs,de diétát kellene tartanom,csak a lányom annyira átszervezi a napomat,hogy amikor enni kéne akkor vagy etetek,vagy fejnem kell,mert hát nem szopizunk,vagy beájulva elalszom...Majd januárba megyek kontroll cukor terhelésre.Addig megpróbálom az édességet is mégjobban visszaszoritani,mert igy nagyon gyorsan visszajön a leadott 12 kg.

Akkor már tényleg bármelyik pillanatban kibújhat a babóca!!!!!!!

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Kia
Hatalmas gratulácó Neked/Nektek!!!
Boldogságot, egészséget és sok-sok tejcsit! Ez a rekord szülés pedig tényleg irígylésreméltó :D . Nagyon ügyes vagy!

Cas
Akkor mostmár tényleg nagyon közel jártok ti is. Megy a drukk!

Titti
Ez a kézzsibbadás annyira rosszúl hangzik. Nekem csak kicsit dagad a lábam és a kezem (de tényleg kicsit) és már ez idegesít, hát akkor Te szegény tényleg mit érezhetsz.
Kívánom, hogy múljon legalább egy kicsit, ahogy már korábban említetted, hogy pár rossz nap után jött egy pár jobb is.

Szilvi72
Ez a férfi aki nézegeti a fórumunkat kicsit engem is megakasztott. Természetesen nem az ő személye konkrétan, hanem hogy ilyen van. Én ilyenkre nem is gondoltam, így jobban oda fogok én is figyelni.

Szilvi17
Sajnálom a pocifájást és a kialvatlanságot. Sajnos semmit sem tudok írni, csak hogy kitartás és biztos ezen az időszakon is hamarosan túl lesztek. Ha pedig panaszkodni van kedved tedd nyugodtan, mert azt hiszem egy ilyen fórum pont azért jó, mert ezeket kiadhatjuk magunkból. És ha még segíteni közvetlenül nem is tudunk egymásnak, de az hogy meghallgatjuk a másikat vagy ahogy írtad kiírhatjuk magunkból már nagyon sokat számít.
Szóval sok-sok erőt és kitartást Nektek és kívánom hogy minnél hamarabb múljon el neki a fájás.

Ancsa
Nagyon édesek vagytok azon a webkamerás képen :) . Tényleg jó ötlet, a félkezes gépelést pedig valóban be lehet jól gyakorolni :lol: .

Drumka
Mi volt az NST-n? Te még mindig dolgozol otthon? Nem is értem hogy bírod. Én a karácsonyi ajdánékok gyártásánál tartok, de teljesen kipurcanok estére. Igaz jópárat csak állva tudok csinálni (én is jól kitaláltam, igaz akkor még nem számoltam a pocaknövekedéssel), mert nem férek oda az asztalhoz közel hajolva (pl. terítőfestés). :D

Mi jól vagyunk, csak az elmúlt napokban mindig volt valami.
Ma itt járt a védőnő és nagyon aranyos volt. Én eddig teljesen szimpinek tartom és úgy érzem jó lesz később is a kapcsolatunk. Megbeszéltünk mindent, így legközelebb már csak akkor találkozunk ha hazajöttünk a kórházból.
Már szinte teljesen kész vagyunk mindennel és ez jó érzés.
Holnapután megyek az első NST-re én is, illetve UH-ra, már nagyon várom!
A görcsölgetések már tényleg elég rendszeresek (no, nem időszerint ahogy kell, hanem napi szinten egyre több, a keményedésről nem is beszélve). De hát gondolom ez már teljesen nornális ilyenkor :? .
Csongor is jól van, bár egyre kevesebbet mocorog. Na vannak még kirohanásai amikor úgy kifeszít, hogy csak na, de már sokkal nyugisabb. Gondolom ez is a kis helynek és a vége szakasznak köszönhető.

Pussz,
Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!

Sajna a kezem nem nagyon akar javulni :( De nagyon köszönöm az együttérző szavakat. Jól esnek...

Réka
Engem nagyon érdekelnének az általad készített karácsonyi ajándékok. Nagy kérés lenne egy-két kép? Akár emailben is...
Sajnálom a vizesedést... de amíg nem okz gondot, addig szerintem ne törődj vele - már nincs sok hátra. :)

Ancsa
Nagyon elgondolkodtál a webkamos képen. De nagyon édesek vagytok. Biztos nekünk is lesz majd ilyen...

Cas
Nagyon izgalmas lehetett az éjszakád... :shock: Mint tudjuk a lányok inkább előbb jönnek, mint később. És az a 1,5 hét az semmi, ha Csilla baba úgy gondolja.

Nézelődtem az iwiw-en, és Kia férjénél vannak fönt képek Levi babáról... Én nem bírtam ki, megkukkoltam. :oops: Nagyon édes, erős Fiúcska.

Na most megyek :arrow: , majd még jövök.

Kép
tittina1982

Lehet, hogy megeőzöl :roll: Bár már megmagyaráztam magamnak, hogy ne stresszeljek azon, hogy mikor jövök már én, mert úgy rosszabb...Lehet,hogy "csak" próbálkozik a csajszi :roll:
Egyébként ezek a görcsök erősek???

Ez volt az első éjjel, hogy hajnaltól fent voltam, s 1 órával előbb fel is keltem, mint kellett volna...bíztató :wink:
Viszont ami nagyon idegesít, hogy szinte folyamatosan olyan kemény a pocim, mint a kő (nem fáj), s szinte alig érzem Mütyürt mozogni...reggel valamennyire, meg tegnap este is, :roll: most, hogy írok...valami talán, de ez nagyon halvány...ha estig nem változik, akkor tuti, hogy bemegyek, hogy hallgassák meg, vagy hülyeség???? Úgyis fog mozogni addig, neeem? A másik pedig, hogy úgy fáj mindenem, mintha agyonvertek volna...konkrétan a szeméremcsontom, a csípőcsontom, a combjaimban izomláz.....hááát itt tartunk mi. Néha előfordul, hogy fájdogál, de nem tudom megítélni, hogy mi ez, s hááát persze nem rendszeres.

Tanfolyam hétfőn:
Nagyon lefáradtam, majdnem négy óra spanyol, de jól megértettem majdnem mindent, csak én lüke, nem vittem jegyzetfüzetet, kis cetlikre írtam, amit a pénztárcámban találtam :oops:
Ami feltűnt, hogy nagyon (nekem túlon túl) a természetesség híve ez a szülésznő. S orvos csak akkor van, ha műszeres vagy császáros a befejezés :roll: Engem azért megnyugtatna egy doki jelenéte, de ha nem hát nem...
Gátmetszés, csak ha muszáj. Baba végig velünk, ha rendbe tették, s minden ok velünk. S most már 2-3 óra 5 perces fájás után megyünk, mert kiderült, hogy a 4 órát az első szülő anyukákra mondta :wink: Magzatvíz elfolyása után ők kb 36 órával indítanak szülést, ha addig magától nem indul....Szóval jó volt így összefoglalva végighallgatni, s megnyugodni, hogy itt is tudnak mindent :wink:

Titti :D
Ha majd lesz kép, akkor várjuk, hogy lássuk, mit vettetek!
Kia Leventéjét én is megkukkoltam, s annyira szép baba :lol: Kia is nagyon jól néz ki, nem látszik, hogy csak most szült, kisimultak mindketten!! Én is ilyet szeretnék 8)

Gem :D
Barátainknál is ez volt, hogy a nagy fiú folyton felvette a kicsi ruháit, főleg, hogy néha meg is ismerik - gondolom - , hogy ez az övék volt (na talán nem ilyen picc korukra emlékeznek még vissza :roll: )

Réka :D
Ha nem bírod, akkor csak pihengess!! Asztalhoz már én sem férek rendesen úgy kb. két hete :oops:
S már nagyon sokat híztam....ez szörnyű, tegnapról mára 1,2 kg jött fel, prá napja szintén egyik napról a másikra 1,5kg, s nincs látványos víz rajtam..valakinek ötlete, hogy ez mitől lehet...
Szombaton kérdeztem dokit, azt mondta, hogy nem érdekes :shock: Te hogy állsz??? Már régen nem írtál a súlyodról :wink: pedig te vagy az ügyeletesünk :wink:

Édesek vagytok, tényleg nagyon elgondolkoztál azon a képen!!

Na megyek fürcsizni, hátha történik valami, mert nagyon idegesít, hogy nem érzem...s NAGYON KEMÉNY A HASAM :roll: Mi ez????? :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas, nem semmi az éjszaka! Azóta mi a helyzet? :) Nálam néhány napja nem voltak már görcsök, fájások, csak a hasam keményedik néha. A kisasszony meg rengeteget mocorog. :D

Réka, nyugodj meg, persze, hoyg iylenkor már kevesebbet tudnak mozogni a babók, és szerintem ez a vérmérsékletüktől is függ! :)
Én még szerencsére oda tudok ülni az asztalhoz, sőt, én is elég sok időt töltöttem ott múlt héten, amikor az üvegmatricákat készítettem..... rendelésre ... pénzért... :roll: :wink:
Én is kíváncsi lennék a munkáidra, miket készítettél! :)

Titti, köszi az ötletet Kiáékról, naná, hoyg én is megnéztem Levi babót! :wink:
Nekem ma reggelre a bal kezem dagadt úgy fel, hoyg a gyűrűim teljesen bevágódtak és a karikagyűrűt csak 3. nekifutásra tudtam levenni. Még szerencse, hoyg most is csak a végén puffad a kezem, és csak a kezem. Egyelőre. :roll:

Szilvi, örülök, hoyg ismét jó tapasztalatokat szereztél. :) Nézd, szerintem nincs miért aggódnod. Minden kórházban van legalább egy ügyeletes szülész-nőgyógyász doki, és szükség esetén biztos hívják. :) Amúgy a szülést a bábaasszony (szülésznő) vezeti le, az ő felkészültsége, iskolázottsága tökéletesen elég egy komplikációmentes szüléshez. Ha meg van valami, akkkor... már írtam.
Különben tudod mit csinált a dokicsaj az én szülésemnél? Állt a bal oldalamon és csipkedte a hasamat. Majd miután Kriszta kibújt, ő varrt össze. Ennyi volt a hozzájárulása. Illetve, bocs' a placenta-megszülésnél is segítkezett valamit. :roll:
Szóval nyugodj meg, jó kezekben leszel, és örülj, hoyg ennyire a természetesség hívei, mert pl. itt nálunk gátvédelemről, alternatív szülésről, ilyesmiről szó sem lehet. :roll:
Mint Rékának is írtam, a baba most már nem mocorog annyit, ami Marcira méginkább érvényes, hisz ti jóval előttünk jártok. Azt figyeld (legalábbis nekem anno az orvos azt mondta), hogy 1x mozogjon egy nap, ami azt jelenti, hoyg 10 db. néhány percig tartó mozgássorozatot rendez. Ha ez megvan, akkor nincs mitől félned, de ha mégis aggódsz, akkor, persze, inkább fölöslegesen menj kórházba, mintsem rettegj!
Remélem, azért sikerült megnyugtatni kicsit. :)

NA, megyek ebédet készíteni, mert vendégeink lesznek ma, és délután Mikulás-járás van! :) :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Bocs', az előbb ahol azt írtam, hoyg 1x mozogjon, oda az jött volna, hoyg 10x mozogjon egy nap.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszi lányok a drukkot, ma is elég sokat keményedtem, de elég mozgalmas volt a délelőtt, szerintem csak elfáradt a pocakom. Azért ha mégis indulunk majd bejelentkezem. :)

Ancsa
Huh, tudom milyen nehéz megállni az édességet, hogyha az ember nagyon kívánja! Sebivel az utolsó hetekben mindennap sütit sütöttem, annyira de annyira kívántam, és fel is faltam mindet! :D
Szóval sok erőt az "ellenálláshoz"! :D

Szilvi
Én már nem merek jóslásokba bocsátkozni, de tény, hogy egyre vizesebb a fejem és a bokám: igaz ez Sebivel szülés előtt 10 nappal is ilyen volt. Ezek a fájások is egyre komolyabbak. Még nem fájnak igazán, de beton a pocim, érzem, hogy présel, egyre hosszabbak és kimondottan kellemetlenek már. Néha picit tényleg fáj is.
Viszont szerintem te már nagyon készülődsz (izomláz, csontfájdalmak, beton poci)! Én szülés előtt 1 nappal voltam így Sebivel! :roll:

Na megyek rendet tenni a konyhában...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Gyors bekukkantás két szekrényajtó festés közbe :lol:
Tegnap a kórház folyosón 3X kellett megállnunk annyira keményedtem, de mondtam Barbinak hogy még haza kell mennünk, így mire beértem a szülészetre elaludt és végig aludta az NST-t :lol: :wink:
Elég rémítő volt mert a gép egy 5 ágyas szobába volt ahol 4 vajúdó nő kinlódását néztem 20 percig. A szülőszobákból kiabálás jajjgatás hallatszott. 8 szülés zajlott egyszerre szóval mindtam Barbinak hogy telt ház van majd visszajövünk egy nyugisabb napon, és különben is dolog van itthon. Én kezelem le a natúr fenyő konyhabútoromat, így ma még mindenképp itthon akartam lenni. Emelett még a munkahelyi dolgokba is be kell segítenem. :lol:

drumka

A hideg is kirázott, amikor olvastam, hogy te ilyeneket egy nappal Sebi érkezése előtt éreztél :wink: Tényleg olyan a pocim,mint egy kődarab, de legalább már éreztem Marcit egy párszor az elmúlt pár órában, így egy kicsit jobban vagyok..Kristóf négy napig itthon (itt nincs suli holnap, holnapután), ma elmegyünk még bevásárolni (alapdolgok, pipere itthonra), holnap délre még van egy kozmetikus időpontom :wink: s én már péntekre készen állok :wink: Nem tudom, hogy ezt tudja-e Marci, bár elég sokszor elmondtam már neki :lol:
Én azért nem tartom kizártnak, hogy Csillátok is úgy dönt, hogy akkor itt és most elég volt bent, s ki akar majd bújni :wink: Azért pihenj Te is, amennyit tudsz :wink:
S jelentkezz, amikor tusz!

Nagyon köszönöm a megnyugtató szavakat! Mint fent írtam, már éreztem Őt egy párszor, így egy kicsit jobb. Ahhoz képest, amihez hozzá voltam szokva, ez semmi :oops: Te sem vagy semmi energia ügyileg :wink: matrica festés, mikulásjárás, főzés, stb...s hogy érzed magad?? változás?? előérzet??

Drumka :D
Te is ügyi vagy! Azért ne várd el Barbitól, hogy sokáig bent maradjon! Ő is kíváncsi már az új konyhára :wink: :lol:

Többbiek???

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Apácska ma visszarakja az XP-t, úgyhogy lehet holnap tudok képeket felrakni.
Ja, holnap 11-re megyek pofavizitre a háziorvoshoz.
Utána jelentkezem.

Jó éjt Nektek,

Kép
tittina1982

CSak néhány szó erejéig jöttem...
Szilvi, amikor nem tudok csinálni valamit nem csinálom... Ilyen egyszerű. De nem szeretek csak úgy punnyadni. Na, néha azért jólesik. :D
Nekem semmi előérzetem nincs.
MA is csak azt érzem, hoyg fáradt vagyok, még a hasam sem keményedett. Bezzeg éjszakánként eléggé gyatrán alszom, kíváncsi leszek, a mai miylen lesz.
Holnap beszámolok a Mikulásozásról is és képeket is mutatok. :) Jaj, kriszta annyira aranyos volt, nem félt a Mikibútólde azért állandóan résen volt! :wink:
Majd holnap írok... :)
Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Cas
Egyre izgalmasabb napjaitok vannak :) .
Bár úgy emlékszem most van az a pár nap amit kihagynál, nem :) , lehet hogy rosszúl emlékszem.

Szilvi72
Neked is drukkolunk :). Ez a mindenem fáj, izomlázam van stb. dolog, tényleg gyanús :wink: .

Edit
Igen, tudom, hogy nem kell aggódni a baba mozgását illetően. Tényleg nem izgulok és persze olyan azért nincs hogy egyáltalán ne érezném órákon át, csak a mozgás fajtája lett teljesen más.
No, azért tegnap este majd kinyomta a ház oldalát. Hihetetlen hogy egyik pillanatról a másikra kinyomja a kis hátát és fenekét a bal oldalamon (olyan leszek mint egy ferde pupos :) ) és a lábait pedig az ellentétes irányban de nem sokkal a csípőm magasságában. Nekem a bordáimat a lábaival egyáltalán nem rugdossa, de az oldalmon csak úgy ki akarja préselni néha :D .

Aranyosak vagytok, hogy kértek képet a karácsonyi ajándékokról. Ha kész vannak teljesen, teszek fel egy közös képet. No, aztán lehet hogy lebőgök, itt a nagy hencegéssel, hogy miket kreatívkodok és a végeredmény nem az lesz amit vártok :lol: .
Amikor már régóta csinálok valamit mindig elbizonytalanodom (pl. terítő) és akkor jön egy családtag rápillant és megállapítja milyen szép lett. Na, ilyenkor szoktam kicsit megnyugodni...

Drumka
Huhh, azért az az egyszerre 8 szülés, a vajúdó nőkkel NST-zni, nem irigyellek. Megértem, hogy Barbival átbeszéted, hogy most még azért menjetek haza... :?.
Én eddig kétszer voltam csak a szülőszobán, egyszer du. 3 körül és rá kb. 1 hónapra kb. 6 körül. Érdekes módon olyan nyugi volt. Az egyiknél 1 nő szült és talán 1 vajúdott, a másik alkalommal 1 valakivel találkoztunk, akit épp monitoroztak egy szobában, szóval meg is voltam lepődve, mert az utóbbi időben az István is egy felkapott kórház lett, ráadásul a kórházösszevonások miatt kapott plusz 1 kerületet. Írtózatosan megnőtt a szülések száma állítólag.
Nekünk tökéletes lenne egy ilyen kis nyugis időszak, majd áttárgyalom Csongorral :wink: .

Kép
solymosy

Most lestem meg én is Kiáékat az iwiw-en. Annyira édes Levi baba és Kia tényleg jól néz ki nagyon a képen.
Igaz ilyen villámszülést első gyermekre, nem semmi :) .

Kép
solymosy

Sziasztok!
Ejszaka megint ketorankent ment a szoptatas, de most eloszor nem kellett a szopik utan altatni Zsofit. Tehat legalabb a ferjem tudott aludni! :D

Rebeka bolcsiben, en lassan feloltoztetem Zsofit es elmegyek bevasarolni.

Egy kep a hetvegenkrol. Kicsit sajatos modja az adventi koszoru keszitesnek
Kép

Es megprobaltam egy rovid filmet is feltenni Zsofirol, remelem, sikerult
Kép

Minden pocakosnak sok turelmet kivanok. Nemsokara mar tobb ertelme lesz a nemalvasoknak!

Puszi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Titti!
HOL VANNAK A KEPEK???
ES HOGY VAN A KEZED, BIROD MEG?
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Kinek hoyg telt az éjszaka? (Az enyém közepes volt... :roll: )

Szilvi, Cas, itt vagytok? :wink:

Gem, nagyon aranyos Zsófi a videón. Az az ásítás... :D :D :D És Rebeka is csodaszép az adventi koszorúban! :wink:

Tegnap járt nálunk a Mikulás! Remélem, ti is jók voltatok :wink: , és ha nem si személyesen, de azért ajándékokkal megtisztelt Titeket is! :lol: :lol: :lol: :lol:
Érkezik a Mikulás:
Kép
Leült a Mikulás:
Kép
Vajon, mit hozott?
Kép
Kép
Elfogytak a csomagok:
Kép
Pacsi a Mikulasnak:
Kép
Elmegy a Mikulás:
Kép
Ajandékbontogatás, felfedezés:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocs', hogy ilyen sok lettem... :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Kedves Kismamák és Anyukák!

BOLDOG MIKULÁST mindenkinek!!! :wink:
Sedith:Nagyon édesek a gyerekek.Biztos volt nagy öröm tegnap.:)

Szép Napot

Kép

Kép
szilvi17

Kép
BEÁJULVA

Kép

Kép
szilvi17

Nagyon jó :lol: s a sört is a Mikulás hozta?? :lol: :wink:
Nagyon édesek a gyerkőcök :wink: Kriszta milyen édesdeden alszik a nagy esemény után :)
Gem :D
MEGZABÁLOOOOOMMMM :wink: Mindkettőt! Zsófi olyan tündéri baba!! Mekkora rugikat tudsz ráadni??? Csak azért kérdem, mert ha így haladunk, akkor használatlanul teszem félre az 56-os cuccokat :roll:

Nálunk semmi extra...egész éjszakát végig csicsikáltam, kemény a pocim, s ennyi..az izomfájdalmam enyhült, majd vasalok délután hátha segítek egy kicsit....én nagyon mennék már holnap szülni, mindenkinek ezt mondom, s persze Marcinak is...nem tudom, hogy ő megérti-e, s egyet ért-e velünk :wink:

Kia :D - talán már otthon vagytok :roll: De jó nektek!!! Majd jelentkezz, ha lesz egy szusszanásnyi időd!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?