Új privát üzeneted érkezett!

Titanilla!
Az afp azért volt valószínű magas a mom érték mert vérezgettem az első 8 hétben és ennek tudható be azt mondták a genetikán nincs szükség kromoszóma vizsagálatra még szerencse mert a baba nagyon jól van nincs semmi próbléma vale. A 4d 10.000.- -től van a Baross utcánál 9.900.- Karácsonyi akció amúgy 10.000.- fölött
Pihizz sokat!!!

Kép
Kép
Kép
márti80

Sziasztok csajok!!!!

Hol vagytok????

Mi van veletek?

hahóóóóóóóóóóó

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!

Én elokerultem. :P

Titanilla
Orulok, hogy minden rendben. Olivér már jár bolcsibe? Ádám tegnaptól megkezdte az ovit. Így sokkal konnyebb nekem is, de már úgy hozzászoktam, hogy otthon volt. Most nagyon hiányzik.

Juca
Nagyon szépek a tesztek. Mégy 1x gratula, és szorítok, hogy ne legyen semmi gond. Doki mit mond? Kell szedned valamit?

Tobbiek?????????
Mi újság veletek?

Hétfon megyek vérvételre és Uh-ra. Már nagyon várom, kíváncsi vagyok mekkor az én kicsikém.
Vendég

Szia carpediem és atöbbiek!

Olivér már jól van, ma ment megint bölcsibe. Nagyon örült, szinte elzavart. Lassan mennem kell érte, mert csak ebéd utánig van.

Örülök, hogy Ádám is jól van.
Nagyon kíváncsi vagyok az uh-ra, majd tedd fel az adatokat.

Én dec. 20-a körük megyek legközelebb. Már nagyon várom és tudom, hogy minden rendben lesz. Szerentém már újra látni, pedig hétfőn láttam utőljára. :D :D :D

Csajok hol vagytok????

Betszy: Mi újság a picurkával???
Tegyél fel képet, ha van időd, nagyon kiváncsiak vagyunk rátok!

És mindenkire kíváncsiak vagyunk!!! :D :D :D :shock:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!

TITANILLA: Örülök, hogy Olivér már jobban van! Pocakos képet nem teszel fel? Vagy még semmi nem látszik?
SZILVI: Örömmel olvasom, hogy Ádám is meggyógyult. Tőled is kíváncsian várom az újabb pocakfotót.
MÁRTI: Aranyos pocakod van, szerintem igazi lányos pocak ;)
RÓLUNK: Mi remekül vagyunk! Bence napközben eszik, alszik, éjszaka sűrűbben ébred, viszont tegnap már éjszaka is csak 3 óránként kelt fel, sőt volt egy 4 órás alvás is. Szépen gyarapszik, amúgy elég nyugis gyerkőc. Rakok fel pár képet, és a friss táblát is.

Kép fürcsi után
Kép Bence mosolyog
Kép Bence-lak
Kép
Kép 1 hetesen
Kép 2 hetesen

Kép Kép
Vendég

fix.b: csodálatos a mosolya Bencének és ő is gyönyörű!!!
Szívesen raknék fel pocakos fotót, de az csalás lenne. Nekem Olivér után nagyon nagy hasam maradt, mindig megkérdezték, hogy jön a következő? Kb.: akkora a hasam, minha 6 hónapos terhes lennék :lol: :roll:
de, ha már úgy érzem, hogy kezd kisimúlni és már a babuci domborít akkor természetesen teszek fel képet. :D :D :D
Köszi a táblázatot. Azt el tudnád mondani, hogy táblázatot hogyan kell csinálni? Egy másik topikban kérdezték, mert szeretnének csinálni. Nagyon megköszönném, ha elmagyaráznád. Köszi.

Csajok gyertek, mert kong a topik! Ne pártoljatok el!!! Hiányoztok!
Krisztinka mi újság??? :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

TITANILLA: A táblázatot excelben csinálom, és utána alakítom át képpé. Ha kész vagy a táblázattal, jelöld ki az egészet, majd nyomd meg a Shift-et, és tartsd lenyomva. Menj arra, hogy SZERKESZTÉS-KÉP MÁSOLÁSA, és ott jelöld be azt, hogy MINT NYOMTATÁSKOR. Majd OK. Utána elengedheted a Shift-et, nyitsd meg a Power Point-ot, és oda másold be (jobb egér-beillesztés), majd mentsd el képként (jobb egér-mentés képként). A fájl típusa JPEG fájl legyen. Utána már csak le kell kicsinyítened valamilyen programmal 600x600-as méretre, és fel tudod rakni képként. Lehet, kicsit bonyolúltnak tűnik, de szerintem menni fog. Ha mégsem jön össze, akkor küldd el priviben az excel táblát, én meg visszaküldöm képként.
Vendég

Sziasztok!

Bettsy! Nagyon édes a Bence baba!

Köszi a táblát, de nekem most sírhatnékom van tőle! :cry: Már én vagyok az aki a legrégebben próbálkozik elég elkeserítő. Olyan nehéz kivárni a januári dokivizitet, hogy csak na.

Titanilla! Örülök, hogy jobban van Olivér!!!!

Bocs, hogy mostanában nem nagyon írok, de elég sok dolgom van, meg most egy kicsit megviselt a sikertelenség.

Puszi Mindenkinek!!!!
Vendég

Betsy
Nagyon- nagyon éde Bence. Már én is úgy babáznék, de azért csak maradjon még Bálint a pocakomban, majd valahogy kivárom :P
Majd teszek fel pocakfotót, csak meg kell kérnem Apát, hogy fényképezzen le, mert én magamat nagyon bénán :oops: tudom.

Titanilla
Akkor most tudsz egy kicsit pihizni :wink:
Vendég

Krisztinka
Fel a fejjel :!: Gondolj arra, hogy nemsokára karácsony, és már itt is a január.
:wink:
Vendég

Sziasztok!

Betty!
Nagyon ari a pici fiad !Egy tünemény!
Hát a hasamról annyit nem igazán lányos formája van mert nekem alap állapotban olyan kis hegyes hasam maradz a fiúk után na meg a császár után maradt rajtam +5 kg ha jól emlékszem most meg már a 78 kg közelítem de nem híztam annyit mint a fiúkkal ennyi idősen.

Carpediem!
BVárjuk a képeket! És majd az uh beszámolót is!

Krisztinka!
Nemsokára hozzátok is beköszönt egy várva várt bébi csak türelem tudom ennyi idő után baromi nehéz! Homeopátiás szereket nem próbáltál ami segít a teherbe esésnél? Mert van egy olyan topik ahol le írják mi mire jó?

Titanilla!

Pihanj sokat!

Jimm merre vagy:???

Ja voltam a volt háziorvosomnál uh-n de kicsi uh -ja van de ő is azt mondta hogy nem lát semmit a lába között úgyhogy valószínűnek tartja hogy kislány lakozik oda bennt a pocimban Bár úgy lenne!!!Ja és azt monsdta nagyon kis ficánkolós bébi!

Na megyek majd jövök még!
De majd dec.10-én kiderül azaz nagyon remélem! majd a 4d-n

Kép
Kép
Kép
márti80

Sziasztok csajok. Bocsánat de sokáig nem jöttem.

Most láttam csak a táblázatban nem is vagyunk olyan sokan akik még babára várnak csak. Remélem hamarosan ránk is sor kerül.
nekem sajna pénteken megjött már el is múlt. Most a Pé-t várom. Csak ez a várakotzás már olyan nehézkes. Na de nem adjuk fel.

Fixb:Bence baba gyönyörű :) Gratula hozzá mégegyszer :)

Kép
csucsu05

Sziasztok!
Azt hiszem a vonalzóm mindent elárul. A lelkemben nincsenek ilyen szép napraforgók az biztos. :twisted: :evil:

Kép
németh

KRISZTINKA: Nagyon boldog 2.szülinapot kívánunk Gergőnek!!!!!
Vendég

Sziasztok!
itt vagyok ám én is a "háttérben" olvaslak titeket, de nehéz írni. mert nem történik semmi különös, azon kívül, hogy nagyon élvezem a Mátéval töltött időt. Az utóbbi időben nagyon élénk a kis fickó. olyan mintha valami "gyorsítót" evett volna. néha iszonyú energia van benne. amúgy meg alapjában nyugodt kisfiú. ritkán sír. tényleg csak akkor ha gond van. (mostanában leginkább akkor , ha álló pozícióból elesik.)

Bettsy
hát a mosolygós Bencés képtől teljesen elolvadok. :lol: nagyon ari kisbaba. ahogy a soraidból kitűnik jól veszed az akadályokat és egyáltalán nem látszik, hogy nehéz lenne a két gyerekkel. (pedig biztos vannak nehéz pillanatok.) Peti mit szól a kicsihez?

Titanilla
örülök, hogy jól van Olivér. ezek szerint szereti a bölcsit. akkor neked a 20-ai uh már a 12. heti lesz, igaz? olyan gyorsan telnek a hetek!!!!
hú akkor nem vagyok egyedül a pocak helyzettel. nekem is úgy néz ki a hasam mintha legalább 4-5 hónapos terhes lennék, pedig én még nem várok újabb babát. (mondjuk mindig is volt egy kis pocak, de azért nem ekkora! :twisted: )

Carpe
várjuk a beszámolót a hétfői uh-ról. :D Ádám már biztos ezerrel készül a Mikulásra. :wink:

Márti
a háziorvosoknak is van uh-ja? nem is tudtam. szóval ő is inkább lánynak nézi! :wink: remélem bejön.

Kinga, Kriszta
sajnálom. nem tudok mint mondani. remélem 2008 már babás év lesz nektek is!!!!!!! (és nekem is. :wink: :oops: )

Kép

Kép
syrynx

Csucsu
az utolsó mondatok neked is szólnak!!
lakásügy? gondolom ha lenne újság megírtad volna. Készülődtök már Szabina 2. szülinapjára?

Kép

Kép
syrynx

syrynx: De jó, hogy újra jelentkeztél!!! :D :D :D
Örülök, hogy jól vagytok!
13 hétben lesz az uh. Sőt a végén. :D :D :D Most hormonkúpot szedek és azóta nincs se barnázás se vérzés. A hányingerrel még mindig küzdök. :?

Krisztinka: Nagyon boldog szülinapot kívánunk Gergőnek!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!

Bettsy! Titanilla! Köszönöm a köszöntést, nagyon aranyosak vagytok!!!

Titanilla! Kicsi Olivér jobban van már???

Márti! Nagyon szép pocid van!!!

Kinga! Nagyon sajnálom, hogy Neked sem sikerült megint! DE fel a fejjel, csak haladjunk előre és nem hátranézni! Akkor is lesz babánk!!!! :wink:

Puszi Mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok!

Megjottunk a dokitól. Egy kicsit csalódott vagyok, olyan rovid ideig tartott az uh. :evil: De a lényeg, hogy rendben van az én kicsikém, és farral van. Ami nekem most nagyon jól jonne, hisz akkor császár lehetne, és egyben a sérvmutét is. Ellenkezo esetben a sebésztol kell egy papírt szereznem, amin NEM javasolja a huvelyi szulést, mert rosszabb lehet tole a sérv. Valami majd lesz, de már most kezdek belefáradni :evil:

Itt vannak az adatok a picirol:

BPD - 7
HC - 26,7
AC - 24,7
FL - 5,5
AFI - 12
stupen zrelosti /érettség foka/ - 0,64 / :oops: ez mit jelent????? :oops: /

súlya: 1316 gramm
Vendég

Krisztinka
Boldog szulinapot Gergonek :wink:
Syry
bizony, Ádám már számolja a napokat Mikulásig, de még jobban várja a Jézuskát. Minden nap új ajándékot talál ki magának. A listája végtelen :P

Németh
Sajnálom, hogy megint nem sikerult. De a lényeg, hogy nem szabad feladni

Betsy
Ha valamikor lesz idod táblit feltenni, nekem beírhatnád, hogy legkozelebb dec. 27-én doki.
Amúgy mi újság? Peti még nem féltékenykedik?

[/b]
Vendég

Kép Kép
Vendég

BETTI: Hogy vagytok? Hol tartasz a ciklusban? Réka jól van?
KRISZTINKA: Jól sikerült Gergő szülinapja? Milyen tortája volt, miket kapott? Képeket nem raksz fel? Remélem, januárban már nem lesz szükség dokira, és addigra megfogan a kistesó :wink:
ERA: Örülök, hogy benéztél. Igenis, nem szabad feladni, előbb utóbb mindenki sorra kerül.
BARTIKA: Úgy látom pé környékén vagy! Mindent bele ;)
KINGA: Fel a fejjel, hisz van már egy édes kisfiatok, biztos hamarosan jön a kistesó is :)
JULI: Mikor indul a babaprojekt? Ha jól olvasom ki a soraidból, lassan próbálkozik Máté a menéssel? Kérdésedre válaszolva Peti nagyon szereti a kistesót, amiben tud, segít, és én is bevonom őt mindenbe, hogy ne érezze kirekesztve magát.
SZILVI: Szép súlya van már Bálintnak! Nekem a fiúkról csak 28 hetes adatok vannak, hasonlóak a Tiedhez, Peti 1162gramm volt akkor, Bence 1255gramm. Beírtam a tábliba, amit kértél. Szerencsére egyelőre nincs féltékenység Peti részéről. Remélem, így is marad.
JUDY: Mi volt ma az UH-n? Adatok?
MÁRTI: Már csak egy hét, és végre 100%-ra kiderül, hogy ki is lakik a pocidban. Tényleg, mi is lesz a neve, ha kislány?
TITANILLA: Sajnálom a hányingert, de lehet, már lassan elmúlik. Hányni is szoktál?
PATRÍCIA, ÉVI, HÉDI, ANDI, ILDI: Mi újság Veletek? Régen jártatok már erre! Pocaklakók?
Vendég

Ja, és rakok fel pár friss képet, remélem, nem unjátok még :oops: :wink:

Kép Peti - 2007.12.03.
Kép Bence - 2007.12.02.
Kép Bence 2 hetes 4 naposan
Vendég

Betsy: Nagyon édesek a fiúk!!! :D :D :D
Hogy vagytok? Milyenek az éjszakák és a nappalok? Bence szépen gyarapszik?
Hányni szerencsére nem szoktam, de ez a hányinger teljesen kikészít. Nincs kedvem semmihez és ráadásul állandóan fáradt is vagyok. Ami azért is baj, mert nem tudok Olivérrel annyit és úgy foglakozni ahogy szeretném. :( :?

carpediem: Megértelek, én is sokáig el tudnám nézegetni a picurkámat. Örülök, hogy minden rendben veletek!!! :D :D

Krisztinka: Olivér szerencsére nagyon jól van már. Csütörtök óta megint jár bölcsibe amit nagyon imád. Szerencsére az étvágya is visszajött, már csak híznia kell.

Ma voltam védőnőnél a kiskönyvemért. már "teljes jógú" kismami vagyok! :D :D

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Syrynx: Köszi jól vagyok. Igen ha lenne valami jó hr megírnám. De sajna semmi különös nincs mostanában. A baba még nem jött össze :( A házat áruljuk minidg jön vevő de sajna az embereknek szintén el kell adniuk az ingatlanját, hogy tudjon venni így lassan haladunk előre. Néha el is vagyok keseredve, hogy valahogy minden helyzetben csak toporgunk. De közben meg igyekszek optimista lenni. Most néztem a táblázatot és megállapítottam, hogy sokan vannak akiknek sikerült a baba. Kismamik is vannak és hát a babára vágyók egyre kevesebben lesznek. Reméljük ha ezt nézzük akkor ránk is rátalál már a gólya.

Titanilla: Gratula a kiskönyvhöz. valóban egy lépéssel közelebb vagy már mindenhez :)

Krisztinka: Bocsi csak most írom de boldog szülinapot kívánok a fiadnak én is :)

Betsy: Dehogy unjuk meg a képeket. Tegyél fel sürübben mert álom szépek a gyermekeid :)

Kép
csucsu05

TITANILLA: Köszi, jól vagyunk. Bence nagyon sűrűn eszik, nagyon sokat, mégse hízik többet, mint amennyit "kell". Heti 150grammot kell hízni, ő pont annyit hízik, így két hét alatt, amióta itthon vagyunk 300 grammot hízott. 3 óránként eszik, de van, hogy 2 óra múlva megéhezik. Alkalmanként 100ml körül eszik, anyatejes. Napközben szinte alig van ébren, éjszaka viszont sűrűbben kel. Úgy érzem, lehet, kicsit hasfájós, kipróbáltuk az Infacolt, nem nagyon érzek változást. Napi 10szer kakil. :shock: Védőnő szerint ez az első 3 hétben normális. Petinél nem emlékszem ilyenre. Munka ügyben mi újság?
ERA: Szabina Nektek mennyi idő alatt jött össze?
Vendég

Fixb: Szabina elsőre sikerült. Azért tudom így mert akkor éppen a házat ujitottuk fel és az Anyóséknál laktunk egy nappaliban ahol átjártak rajtunk. Sok alkalom nem volt , hogy együtt legyünk mert későn fekvők az Anyósék. Szóval mire ők elaludtak és a nappalin keresztül mentek a szobájukba addigra én elaludtam. Szóval akkor 1alkalom volt csak. De mikor elmentem dokihoz azt hittem csak 5hetes vagyok és közölte 6.Tehát az még a régi lakásban készült. Szóval igy jött ki, hogy a leges legelső alkalommal összejött.
Ezért is gondoltam, hogy na akkor nekünk hamar össze jön a második baba.

Kép
csucsu05

Csucsu
Ezzel én is így voltam. Ádám elsore sikerult. Mindenki kérdezte, mikor jon már a kistesó, hisz idejében el kell kezdeni "dolgozni" rajta, én pedig vertem a mellem, hogy úgyis az elsore sikerul, semmi pánik. Aztán lett belole 10 hónap :?

Betsy
KOszi, hogy beírtad a tábliba. Nagyon édesek a fiaid. és a képeket egyáltalán nem unjuk, csak rakjad nyugodtan, olyan jó nézegetni :wink:

Titanilla
Gratula a kiskonyvhoz. :P

Délután megyek sebészhez, hogy szerezzek magamnak egy papírt. Megyek még kardiológushoz, /oda is kell járnom, mert gyermekkoromban szívzorejem volt, ami egy picit rosszabodott felnott korra, ezért figyelik/. Megpróbálok ott is egy papírt szerezni. Szorítsatok!
Vendég

fix.b: Olivér kb: 2-3 hónapos koráig minden evés után kakilt. Ez azt mondták normális. Ő is anyatejes volt. Olivér ahoz képest, hogy nem volt nagyon sok tejem, épp elég volt neki heti 30-40 grammokat hízott. Azt mondta erre a védőnő, hogy úgy látszik jól hasznosít a szervezete.
Munkát sajna nem találtam, de már nem is keresek, csak alkalmit. Jelenleg az egyik barátnőm anyukájánál kézzel készült képeslapokat készítek, ha szüksége van rám. Sajnos nem rendszeres, de ez is több a semminél.

Köszönöm a gratulációkat. :D

Nekem Olivér 5-, a picurkám pedig 6 hónapra jött össze. Olivérnél nem volt semmi baj a terhesség alatt végig jártam Fősuliba. Csak a végén nem volt hajlandó megfordulni ezért császároztak. Ráadásul valamit elszúrhattak az érzéstelenítésnél, ezért altattak, aminek az lett a következménye, hogy nem halottam felsírni Olivért és ez kimaradt az életemből. Ezt nagyon sajnálom, mert még ennyi szülésélményem sem volt. Egyszercsak felébredtem és anyósom aki ott dolgozott (szerencsémre) a kórházban odahozott nekem egy babát, hogy ez az én kisfiam. Szerencsém azért volt, mert annak ellenére, hogy császárral szültem, már a szülés útán 2-3 órával megkaphattam. Igaz nem sokat tudtam vele kezdeni, mert az altatás miatt alig tudtam kinyitni a szemem, de anyósóm odatette mellém a kispárnámra és fél 1-től este fél 9-ig együtt aludtunk. Ja és amikor odahozta anyósom akkor egyből megpróbáltuk a szopizást is amit nagyon ügyesen csinált, csak nem volt akkor még mit szívnia. Nagyon jó volt Olivérrel lenni, amikor csak megébredtem gyönyörködtem benne és barátkoztam vele. Ez viszont nagyon csodálatos élmény volt.

Bocsi, hogy ezt leírtam és hogy hosszú lettem, de valahogy kijött belőlem. Nem tudtam abbahagyni az írást. Bár még sokmindent tudnék írni, de nem untatlak benneteket.
A lényeg, hoyg félek, hogy most is császárral kell szülnöm és megint elaltatnak. Szeretném egyszer átélni, milyen szülni, vagy legalább milyen amikor felsír a babucim.

Bocsi még egyszer. :D

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!

Bettsy! Nagyon jól sikerült a szülinap, kapott egy kis asztalt székekkel, pancsimanós játékot, gyurmát, babyfilcet, szerszámoskészletet, és egy autót amire ráülhet.

A tortája, amit én készítettem:

Kép

Kép

Ja és nyugodtan tegyél fel képeket, nagyon édesek a gyerkőcök!!!

Titanilla! Engem is altattak és én csak másnap reggel láttam, igaz este 10-kor szültett a kisfiam.

Csucsu! Te most hol tartasz? Mi a helyzet veled?

Szilvi! Nyugi minden rendben lesz!!! Várunk a hírekkel!!!

Puszi
Vendég

Krisztinka
nagyon szupi a torta, ügyes vagy hogy ilyet tudsz csinálni! (én még egy egyszerűbb tortánál is befuccsolnék...) úgy látom a mozdony a fiad kedvence! :wink: a vonalzódon is az van, meg a torta is vonatot ábrázol. Légy szi majd az ünnepeltről is tegyél képet!!!!!!! Én is nagyon boldog szülinapot kívánok- utólag- a fiadnak. :lol:

Ahogy olvasom, a többségnek császáros volt az első baba (Titanilla, Krisztinka,Bettsy, Carpediem mintha neked is az lett volna, ha jól emlékszem :oops: ) hát én is gyarapítom a sort. szerencsére én csak epidurált kaptam, úgyhogy mindent hallottam és miután lemosdatták-bebugyolálták Mátét, adhattam egy puszit a buksijára (nem is az arca maradt meg bennem, hanem az illata, meg a bőre puhasága). az altatóorvos nő volt és nagyon szimpi.mindent kommentált, hogy épp mi történik. Titanilla: egyáltalán nem untattál a történeteddel. szerintem ez olyan dolog, amit egy anya mindig boldogsággal mesél újra és újra. :D

Carpe
mit mondott a sebész? milyen papírt kérsz/kapsz tőle? (gondolom a sérv miatt mész.) kardiológia miatt drukkolok. (nekem is volt/van gond a szivemmel. terhesség végén éreztem is hogy össze -vissza ver, meg a császár alatt is mondták. de azóta nem volt panaszom vele. kéne menni évente kontrollra. :oops: )

Bettsy
továbbra is aranyosak a fiúk. Bence szépen hízik. 10-szer kakil, nem semmi. Máté kb 2-3szor kakilt egy nap (igaz ő tápszert is kapott, kevés volt a tejci. a csak anyatejes babák többet kakilnak, főleg az elején.) Babaprojekt csak jövőre indul. február-március körül. majd szólok, illetve teszek fel vonalzót, ha kezdjük.

Csucsu
én rengeteg különböző esetet hallottam (nem csak itt a babaneten.) van akinek az első gyerek könnyen jön, a másodikra többet kell várni, és fordítva is előfordul. remélem nálatok már nem várat sokáig a tesó. :wink:

Kép

Kép
syrynx

Krisztinka: semmi nincs nálunk. Az a baj. Már kezdek türelmetlen lenni. De még igyekszek nem görcsölni. 6hónapja várjuk a kistesót de még nem talált meg a gólya.

Ja és lányok én is császárral szültem. Nálam is epidurális érzéstelenités volt. Hallottam felsirni a kicsit. A nővérek kommentálták mit csinálnak éppen de akkor sem olyan mintha természetes uton szültem volna meg a babát. Én is arra vágyok, hogy sikerüljön természetes uton szülnöm. Ha nem akkor ez van de legalább megpróbáltam.
Azért milyen sok a császárral szült anyukák száma. Azt halottam valahol, hogy egy császárért a kórház jóval több támogatást kap mint gey természetes szülésért. És az orvosok ha kell ha nem vágnak mert nem kockáztatnak. Én Pesten a Nyírő Gyula kórházban szültem és aznap 4szülés volt. Mind a négy császár volt. Éjjel volt még szülés de az természetes úton folyt. Igaz arra ott volt az egész éjjel. Nappal meg úgye futószalagon lezavarták a szülést.

Kép
csucsu05

Sziasztok!
Fix.b: a fiaid még mindig nagyon szépek!
Krisztinka: gyöngyörű a torta! Te cukrász vagy? Boldog szülinapot Gergőnek!
Carpe: remélem minden úgy sikerül majd, ahogy neked a legjobb lesz!
Titanilla: gratulálok! Most már államilag elsimert kismami vagy! :wink:
Kinga

Kép
németh

Ja, és még annyit akartam kérdezni tőletek, hogy nem tudjátok, ha az ember elmegy rákszűrésre, akkor előtte védekezni kell? Vagy nem lehet gond abból, ha épp terherbe esik valaki (mondjuk pont én :D ) és úgy csinálnak rákszűrést?
Kinga
Na ez jó béna lett.

Kép
németh

Németh: szerintem abból baj nem lehet. Nekem a terhesség alatt is csináltak rákszűrést. Szóval szerintem semmi baj nem származhat abból. De akkor lehet, hogy babás vagy?? :)

Kép
csucsu05

ERA: Bocsi, hogy mindig ezzel jövök, de a Jónás napokon is próbálkoztok vagy csak középidő környékén? Tényleg egyre több a császár, nem nagyon mernek kockáztatni a dokik. Nekem alá kellett írnom egy papírt, hogy mennyit kap utánam a kórház a TB-től. 260ezer Ft-ot. :shock:
SZILVI: Mi volt tegnap a dokinál? Sikerült papírokat szerezni?
KRISZTNKA: Hihetetlen ügyes vagy, hogy ilyen jó kis Thomas tortát tudtál csinálni! :lol: Valahol olvastam, hogy recepteket is szoktál feltenni az egyik topikba. Tudnál nekem ötleteket adni (kb. 5 féle kellene), hogy mit főzzek az ünnepek alatt, két ünnepek között, szilveszterkor stb. Elég, ha a nevét leírod, a recept nem szükséges, csak ha nem találom meg sehol, akkor.
TITANILLA: Köszi, hogy leírtad, hogy Olivérnél hogy volt ez az evés-kakilásos dolog. Tényleg szépen hízott, ahhoz képest, hogy nem volt sok tejed. :!: Én még nem is gratuláltam a kiskönyvedhez! Milyet kaptál? Kisfiú vagy kislány van rajta? Nyugodtan írj le mindent, amit szeretnél, szívesen olvasunk mindenkiről mindent :lol: Remélhetőleg most átélheted a szülés élményét, nem hinném, hogy ha esetleg császár lesz, újból altatnának!
SYRY: Akkor Te már csak 2009-ben fogsz szülni! Bár ha elsőre összejön, akkor 2008 év végi baba lesz! :wink:
KINGA: Nekem is csináltak rákszűrést terhesség alatt, így nem kell védekezni. :lol:

Akkor rakok fel megint képet, de tényleg szóljatok, ha már sok. :oops: És Ti is rakjatok pocakról, manócskákról, bármiről :lol:

Kép séta közben
Kép 2007.12.05.
Kép Bence 3 hetes 1 naposan
Vendég

Sziasztok!

Kinga! Nem vagyok cukrász! Attól még elég messze vagyok. Közgazdász vagyok egyébként.
Nyugodtan mehetsz rákszűrésre, nekem is csinált a dokim mikor 7 hetes kismami voltam.

Bettsy! Látom nálatok is járt a télapó. Nálunk sajna nem volt ilyen igazi Mikulás!

Nekem képzeljétek nem sírt fel Gerő, mert ugye altattak és gondolom Manó is elaludt , a párom meg kint várt a folyosón, de azt hallotta, hogy a csecsemős vagy valamelyik nővér bekiabált, hogy él az a gyerek??? Gondolhatjtok, hogy a páromat a frász kerülgette odakint. DE mondta, hoyg elég csúnyán néztek arra aki kérdezett és ő is rájott, hogy nem kellett volna.

CSucsu! Tudom mit érzel! Ha megnézed a táblát, hogy mi mióta vagyunk az ügyön láthatod, hogy mi sem ma kezdtük az ipart.

Syry! Köszi neked is a köszöntést! Ti hogy vagytok? Ti most szüneteltek ugye? Meddig is???

Puszi Mindenkinek!
Vendég

KRISZTINKA: Mikulás = férjem öccse :) Várom, majd a kaja ötleteket ;) vagy nézzek be abba a topikba, ahova reciket zoktál írni? Várjuk a szülinapos képeket Gergőről :)
Vendég

Karaj Budapest módra

Hozzávalók: 1 kg karaj
40 dkg csirkemáj
füstölt szalonna
2 fej hagyma
1 ger. fokhagyma
1 db paprika
2 db paradicsom
5 db csemegeubi
30dkg zöldborsó

A húst kiklopfoljuk, fűszerezzük sóval borssal, sertéssült fűszerkeverékkel és lisztben megforgatjuk és elősütjük. Majd kiszedjük az olajból és és ugyanabban az olajban megpirítjuk az apróra vágott csirke májat és azt is kiszedjük és félrerakjuk.
A ragut úgy készítjük, mint a paprikás krumplit, csak nem főzzük csak összeforraljuk, aztán beletesszük a csíkokra vágott ubit, borsót, májat és újra összeforraljuk, majd jénaiba rétegezzük hús-ragu-hús-ragu..... és kb. 1 óra allatt készre sütjük. (rajta van a ateteje a jénainak úgy sütöm).
Vendég

Hortobágyi húsos palacsinta

Csirekehusiból (mell) csinálsz egy tejfölös csirekepörköltet majd ledarálod. DE bő leve legyen és ne daráld le az összes létcsak a felét.

Palacsintát sütsz, csak nem édeset, hanem sósat. Beletöltöd a palcsintába a ledarált pörköktet, feltekered de nem úgy mint a normál palacsintát, hanem úhy hajtogatod, hogy a husi ne folyjon ki. Jénaiba lepakolod a feltekert palcsintákat leöntöd a magmaradt tejfölös szafttal és beteszed a sütőbe (lefedés nélkül) és kb 30 pecig sütöd. (lényeg, hogy jó bő szaft legyen, mert sütés közben beszívja és akkor nagyon száraz lesz).
Vendég

Mustáros hús

Legjobb a karajról lefejtett szűzpecsenyéből, de karajból is nagyon fini.

A húst felszeleteled és kiklopfolod és besózod.
4-5 evőkanál mustárt elkeverünk 2 kanál vízzel, borssal és pirospaprikával, és a hús szeletek egyik oldalát bekenjük ezzel a mustáros cuccal és egymásra pakoljuk a husikat úgy hogy a muszáros fele van felfelé .Célszerű zárható dobozba rakni, mert le kell önteni egy kevés olajjal és betenni a hűtőbe 1-2 órára, de a legjobb, ha 1-2 napig pácolódik a hűtőben.
Majd forró olajban megsütjük mindkét oldalát. Kockára vágott sültkrumplival és tükörtojással tálaljuk.

A Karaj Budapest módra krumplipürével a fincsi.
Vendég

KRISZTINKA: Köszi a reciket :) Karajt Budapest módra ettem már, de még sosem csináltam. A húsos palit pedig én panírozva szoktam, tehát nem a hortobágyi féle. De kipróbálom így is, így már 3 féle ötletet adtál. Nekem is vannak fini recijeim, csak már uncsi, valami újat szeretnék. Mégegyszer köszike :)
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek boldog mikulást kívánok!

Kép
Kép
Kép
márti80

Sziasztok!
Köszi a válaszokat, akkor legalább ennyi időt sem kell kihagynunk!
Csucsu: tuti nem vagyok terhes, mert még megvan... Na de majd mire megyek a dokihoz!!! :lol:
Most megyek mert ettől a sok recepttől éhes lettem! Keresek valami hús-, hentesárut a hűtőben.
Kinga

Kép
németh

Kinga: rákszűrést az első alkalommal csinálnak mindenképpen amikor elmész, hogy tehes vagy. Skkor is csinálnak, ha előtte egy éven belül már csináltak.

Tök jók a receptek. Lehet, hogy majd én is megcsinálom valamelyiket. :D

Most kértem időpontot 17-ére 17.15-re a dokimhoz nyakiredőre. Már annyira várom. Most egy kicsit szúrkál a hasan, bizom benne, hogy nincs semmi baj. Meg a derekam fájdogál. Szerintetek ez normális?
Képzeljétek, unokatesom tegnap elrulta, hogy náluk is jön a baba és ő júni 18-ra van kiírva. Én júni 27-re. :D :D Ez tök szupi. Az ő kislánya 3 hónappal fiatalabb Olivérnél. A másik unókatesom második kisfia pedig június 15-én lesz 2 éves. Nagyon összehoztuk! Amúgy lánykorunkben így is terveztük. Bár minden így összejönne. :D

Ti hogy vagytok? Írjatok magatokról, mert nagyon hiányoztok!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!

Eloszor is onzo módon magamról írok :oops: Megvannak a papírok :P :P :P Egyet adott a sebész, és egyet a szívorvos is. Így már remélem császár lesz, és egyben sérvmutét is. /Pedig mennyire szerettem volna természetesen szulni :cry: / De mindegy, ez így most jobban jon ki nekem.

Titanilla

Én is pontosan úgy voltam mint te. Farfekvés végett volt császárom. Sajnos engem is altattak, így csak pár órával késobb láthattam Ádámot. Férjem, aki akkor még a sebészeten dolgozott, egy novérkével áthozta nekem a picit. Mindjárt mellre is tettem. Aztán megígérte a novérke, hogy fogják hozni szoptatni. Másnap délig vártam, de nem hozták. Mikor rákérdeztem a novérkétol, felháborodottan kozolte, hogy mit képzelek, nem lehet egy újszulottet csak úgy hordozgatni egy osztályról a másikra, fertozésveszély stb. Természetesen én ezt meg is értettem, csak az nem volt világos, hogy elozo nap miért mondták akkor azt hogy hozzák. Mondtam, hogy akkor átmegyek én, erre mégnagyobb felháborodással mondta, hogy friss vágással nem járkálhatok ossze-vissza. Na ekkor már elkapott a méreg. Épp arra járt a foorvos, elmondtam neki mi a helyzet. Azt mondta, nyugodtan átmehetek szoptatni, csak valaki mindig kísérjen el. Persze a novérke nem volt hajlandó. Még jó, hogy ott volt a férjem. Ha volt ideje, mindig átsétáltunk. Szerencsére neki volt mindenhova kulcsa, így nem kellett senkinek sem konyorognunk. Bocsi, hogy ilyen sokat írtam. De azóta is elkap az ideg, ha erre gondolok :twisted:

Krisztinka
Nagyon szép a tora. Ezzel az én fiamnál is nagy sikert aratnál. :wink: A receptek fincsinek tunnek, én is kipróbálom majd.

Betsy
Milyen gyorsan telik az ido. Bence már egy hónapos lesz. Nagyon édesek a fiúk. Gondolom már Peti is nagyon várja a karácsonyt.

Csucsu, Németh
Mindent bele :wink:
Vendég

tora=torta :oops:
Vendég

TITANILLA: Szerintem normális ilyenkor a derékfájás, hasszurkálás, de azért majd hétfőn említsd meg a dokidnak!
SZILVI: Amit a szülés utáni szopi "mizériáról" leírtál, nálunk is hasonló volt most Bencével. Amikor megszületett, pár óra múlva odahozták, kérdeztem, megszoptathatom, mondta a csecsemős, hogy ne, mert még fáradt, inkubátorban volt, viszi őt vissza. Este 10 körül ismét kihozták, odafektették mellém. Egy másik csecsemős volt, kérdeztem, szoptathatom (nem bírtam mozdulni, gondoltam, majd segít), ő is azt mondta, ne, mert fáradt. (Peti is csaszis volt, nála nem volt kérdés a szoptatás). Mondta a csescemős, majd reggel kihozzák, akkor már próbálkozhatunk a szopival. Reggel nem hozták ki, vártam-vártam, közben kaptam egy két infúziót még (méhösszehúzó), így nem tudtam nagyon járkálni, megvártam, míg lemegy. Végül ebéd körül már nem bírtam magammal, szóltam a csecsemősöknek, hogy miért nem hozzák ki a kisfiamat. Erre a csecsemős (ez már egy harmadik volt) azt mondta, hogy megvárta, még lemegy az infúzió. Pedig közben simán tudtam volna szoptatni. Ja, és ez idő alatt semmit nem adtak neki enni, mondván, hoghy még kicsi, nem kell neki semmi.
MÁRTI: Mi volt ma a 4D-n? Kislány, ugye? Képek? Mi lesz a neve?

Friss tábla:

Kép
Kép

Egy mai közös kép:

Kép
Vendég

Fixb: Nagyon szépek vagytok a képen :)

Krisztinka: azt hiszem te irtad, hogy ha megnézzem a táblát akkor látom mindenki régóta próbálkozik. Persze én tudom, hogy nem csak én várom már a babát. Nem is azért írtam. De valahogy én a saját időmet érzem hosszúnak. Ez a várakozás olyan rossz. De tudom nem én vagyok az egyetlen ebben. De sebaj ránk is sor kerül :)

Kép
csucsu05

Sziasztok!
Na a uh azt mondták hogy KISLÁNY de még most se hiszem el mert ugye vannak olyanok akiknél el lehet nézni de a nő 100%-ra mondta pedig megint nem tette szét a bébi a lábát így csak oldalról van kép de sajna nem tudom fel tenni mert csak úgy tud ám ha lefotóznám de nem tudok kicsinyíteni képet pedig olyan ar az arcát se akarta meg mutatni mert el takarta álandóan a kezével . De majd délután írok adatokat is most mennem kell mert a Gergőt ott hagytam a kereszttanyánnál játszani a Nórival majd jövök,
Nevekről még nem tudok mit írni sok nbév felmerült mér PL. Dóra, Lili, Kitti( Viktor szerin6t mert az ovis szerelmét és csoporttársár így hívják) megmég biztos kitalálunk jobbnál jobb neveket de még azért a korházi uh-t megvárom 28 hetesen és 30 hetesen elmegyek még 4D uh-ra is .

na majd még jövök-
Puszi mindenkinek.

Kép
Kép
Kép
márti80

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?