Új privát üzeneted érkezett!

Devcsa,
természetesen te tudod mit teszel. Mástól is hallottam már ezt a "praktikát". Nem győzködni akarlak, csak egy pillanatra gondold végig mit érezhet a gyerek, aki 5 hónapos, tehát az anyatej semleges, enyhén édeskés ízén kívül nem ismer (jóesetben) semmi más ízt, és egyszer csak egy szokatlan, neki igenis erős, savanyú, nyálmirigy görcsöltető valamit cseppentenek a nyelvére. Én nem lennék a helyében. Az én gyerekemnek sem használ sajnos a ciciztetés a csuklásra, mással meg nem is próbálkoztam, márcsak azért sem mert ő kizárólag szoptatott csecsemő, ha Isten is úgy akarja az is marad 6 hónapos koráig.
Vendég

Én se akarok senkit meggyőzni a saját igazamról. Ahogy szociál pszichológu tanárom mondta " A vélemény olyan mint a segg lyuk; mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra "
És ezt pont egy fórumba irom :D Senki ne vegye személyeskedésnek.
Szóval kinek a pap kinek a paplan!
Vendég

Devcsa,
ez maaarha jóóó! :lol: :lol: :lol:
Olyat röhögtem drága tanárod mondatán hogy attól féltem felébred a gyerek!
Kép
Vendég

unokatesóm nagyobbik lánya 7 éves. Mikor ő csuklott,neki is citromot adtak,védőnői utasításra. A második lánya 5 éves,neki már nem volt szabad citromot adni.Ez is változik,évről évre...
Eliza is sokat csuklik,ha nem múlik neki,akkor tejcit kap,attól általában elmúlik. És neekm is azt mondták,hogy nem zavarja őkt,hát,én nem így vettem észre,mert nagyon tud visítani,ha nem múlik a csuklása.
Vendég

Sziasztok!

Olvasom a csuklást. Hát a hétvégén nálunk is volt csuklás, bár az én fiam ha egyszer rákezd........
Sajnos nálunk még babakorában sem hatott a citrom se.
Nem is eröltetem. Egy valami hatott amire rájöttem, ha magamhoz ölelem úgy hogy a pocakja az én hasamnál legyen és erőssen fogom magamhoz- persze nem teljeserőből- és ringatom. Ez bevált, de akárhányszor is csuklik az biztos hogy akkor egésznapos a csuklás. Megszakításokkal.

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép

móni
bedmona

Sziasztok!
Én sem értek egyet a citromlés csukláscsillapítással. Dominknak egy időben adtam, mert ő is marhára be tudott gurulni a csuklástól. Aztán egyszercsak hasfájós lett, pedig semmi puffasztó kaját nem ettem, nagyon odafigyeltem, nehogy attól legyen baja, hogy én olyat eszek, ami neki nem jó - első időben krumplifőzeléket ettem krumplifőzelékkel :evil: :evil:
És mire rájöttem, hogy a drága kisfiam a citromlétől lett hasfájós, hát addig jó sok fájdalmat átélt szegényke. És miután nem kapott citromlét csuklásra, hanem egy kis szopival csillapítottam neki, lássatok csodát, elmúlt a hasfájóssága! :shock:
Timesz! K betűs zöldségeken karfiolt, káposztát, karalábét, ilyeneket értesz? Mert azokkal a helyedben várnék én tovább, mint 6 hónapos kor! Dominikot a karfiol a mai napig puffasztja, csak nagyon pici mennyiséget tud elviselni. :(
Megyek, mert kisfőnök ordítva követel magának. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

[quote="áfonyaaa"]D írta:áfonyaaaevcsa,
a citrusfélék valóban nagyon allergizálhatnak, én ezt nem venném ennyire félvállról. Nem beszélve arról a fájdalomról amit a saját gyerekednek okozol a nyálmirigyei erős összehúzásával, és a számára idegen, nagyon savanyú ízzel. A csuklás a babákat nem zavarja. A hasadban is csuklott a magzat.

Az biztos. De mennyit! Néha elkezdi, és órákra nem hagyja abba. Néha már engem zavar. :)

Csirkepöri: nem, azért Tündinek nem az lett a standard kajája, de az biztos, hogy már 4. hónapos korától bébiételen élt (aminek egy jó része kijött belőle - a refluxot olyan 14-15 hónapos korára nőtte csak ki), mert sem az anyatej, sem a tápszer nem maradt meg benne. Egyébként sem azt akartam mondani, hogy hajrá pörkölt, csak azt, hogy hadd döntsön Timesz. Na! :D

Kép

Kép
enahma

Én lekopogom mi nem voltunk és remélem nem is leszünk hasfájósak.
A K zöldségekról azt olvastam, hogy 1 éves kor után, ha nem puffasztja.
De gondolom gyereke válogatja.
Zsombi se olvassa a róla szoló könyveket, fórumokat, tanácsokat stb.
Pl Ő egész nap össz-vissz 3 és fél órát alszik, de 6-kor már fürdik is és reggel 6-ig fel se kel. A megadott mennyiségeket se eszi, a napi étkezések száma is olyan 6-7-körül van.Meg még sorolhatnám, miket nem csinál úgy, ahogy a nagy könyvbe megvan írva.
Kép
Kép
Vendég

Jajj de drága ez a Zsombor fiú!Nagyon ari! :) :) :)
Vendég

Timi remélem nem haragszol azért.Tudom,szar,hogy szoptatni nem tudtad,pedig szeretted volna. És azt is tudom milyen,ha az ember tehetetlen,és akkor hall valakitől valamit,és persze,hogy hisz neki...
Ezzel csak azt akarom mondani,hogy te tudod,mit csinálsz Olivérrel,te látod,hogyan fejlődik,stb...
Csak jótanácsként mondom,hogy tényleg vigyázz nagyon,hogy mit mikor adsz,és lassan szoktasd új ízekhez. A k betűsökkel meg tényleg várj tovább. Eleinte szerintem alma,sütőtök,krumpli..nem is tudom,mit adnék még..talán mást nem nagyon. A hüvelyesek is puffasztanak..
Vendég

Na, mennyit írtatok, mire bírtam jönni, jajdejóóóó!
Így igaz, ahogy Cseriani itten összefoglalta legutóbb... Én is csak csatlakozni tudok. Majd te látni fogod Timesz, Olivéren, mi jön be neki és mi kevésbé.
Höhö, hogy cifrább legyen: énárminom még mindig az anyatejet favorizálja olymértékben, hogy a borsón (!!!) kívül nagyon nem szeressen semmit. De azért kap ám! Na jó, már az őszibarack is bejön neki, meg egyre több minden, de viszonylag sokáig csak a borsó volt az, amit szívesen megevett. Csodálkoztam én is... (Az üveges bébiétel persze.)
Citrom: több helyen azt olvastam hogy tilos, mert megzavarhatja a pici babák légzését. Enyémek is sokat csuklottak, főleg Hanna.
Rékababa, amiről írsz, az a DDT. (Asziszem.)
Semmisenem tökéletes... :?
Vendég

Köszi a segítséget Emma. A nevét nem tudtam.

Most már tényleg ki vagyok akadva a védőnőre. Itthon is megmértem Rékát és csekély 26 dkg-val több mint, ahogy a védőnő mérte. Igaz, hogy rendesen nem lehetett ott megmérni, mert majdnem kiugrott a mérlegből, de lehetett volna személyi mérlegen is mérni ott is, csak arra azt mondta, hogy mivel nincs 10 kg a gyerekem ezért felesleges oda tenni. Védőoltást csak két hét múlva kapjuk meg.
Vendég

Köszi csajok a jó tippeket az étkezéssel kapcsolatban. Tegnap mikor írtátok a negatívumokat evvel kapcsolatban, kicsit megijedtem és belevetettem magam a szakirodalomba. Tényleg csak 4 hónapos kortól említi, habár a tápszeres babákra külön nem tér ki, és a védőnőm evvel magyarázta azt, hogy korábban lehet elkezdeni, mint az anyatejeseknél, de azt hiszem csak max. az almalére fogom korlátozni a tanácsait.

Tényleg amennyi védőnő annyi vélemény, tanács, és én mint első gyerekes anyuka eddig vakon bíztam benne, nem olvastam részletesen utána, na de mostantól....

Ma úgy is viszem az Olit tanácsadásra és oltásra, majd a dokinőtől is rákérdezek!

Kép
timesz

Timesz!
Amikor arról olvasol, hogy 4 hónapos kortól miket lehet adni, az a tápszeres babákra vonatkozik. Az anyatejes babáknak 6 hós korig nem ajánlott más. Én a helyedben megpróbálnék más tápszert, vannak ízesítettek, pl a Humana-nak van banán ízű, alma ízű. Hátha az ízlene Olivérnek :D A tápszer ugyanolyan ízű, nem változik, lehet, hogy tényleg megunta az ízét, ezzel szemben az anyatej mindig változatos ízű, az anya táplálkozásától függ, tehát nehezebb megunni :wink:
A kis emészőrendszere még fejletlen, azért kell vigyázni, hogy mikor mit adsz neki. Lehet, hogy az allergia nem most jön ki, hanem csak mondjuk 30 éves korában. Nekem van egy ismerősöm, közel a negyvenhez, soha nem tudott lefogyni, és nem értette, hogy miért, hiszen annyi féle diétát kipróbált, amikor kiderült, hogy lisztérzékeny. Kiiktatta a lisztet az ételeiből (elég drága mulatság mondjuk) és néhány hónap alatt látványosan lefogyott, mintha kicserélték volna. És valószínű, hogy azért van ez a betegség, mert nagyon korán kapott lisztes kajákat.
Ja, ez csak egy tanács, nem azért írtam, hogy így kell csinálni!!!Ne értsd félre.
A védőnőd viszont elővehetné a tankönyveit, meg néha elmehetne továbbképzésre is, mert úgy néz ki ráférne.

dadomi

És én bőszen bólogatok Dadomi minden mondatára.
Vendég

Sziasztok, ilyen heves társalgást már hetek óta nem tapasztaltam. Hiába, az anyatejes táplálás meg a hozzátápi olyan dolog, amely minden anyuka elevenébe vág! Érdemes meghalllgatni a védőnőt, de legalább ugyanennyire érdemes olvasgatni (én itt az interneten szereztem tudomást sok dologról)!
Mi jól vagyunk, kb. 2 hét a terminusig, kíváncsi vagyok, meddig húzom. Még minden rendben volt az nst-n és a flow-n, esténként tudok nagyon szenvedni, akkorra már annyira elfáradok, hogy menni is alig tudok. Nagyon feszül fent a hasam bőre a gyomorszáj alatt, iszonyatosan húzza lefelé a baba súlya. Csak ez az egyetlen, amit hanyagolnék...
Nagyon izgulok, félek :roll: , mi lesz a szülésnél!

Kép
Kép
banoed

Szia Banoed!

Ne izgulj, szoritunk mint mindenkinek aki itt szült. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Mikorra vagy kiirva? Talán karácsonyi baba lesz?

Kép

Ezt neked küldöm, hogy bátorítson és minél könnyebben menjen a szülés. Drukkolok!!!!!

Kép

móni
bedmona

Ne félj, Banoed! Drukkolok neked, hogy ne császáros szülésben legyen most részed!
Vendég

Bedmona, nagy a kavarc a terminust illetően, a kiskönyvembe dec. 23-at írt a védőnő, uh már jósolta egy héttel korábbra is...
Félek, mert az előző tervezett császár volt, így most olyan vagyok a szüléssel kapcsolatban, mintha egyet se szültem volna. És minden jel arra mutat, most szülhetek természetesen :) Csak éppen nem tudom, mire számítsak.

Kép
Kép
banoed

Lányok, az internetes naplómban van egy videó kicsi fiamról, hadd dicsekedjek vele: www.tomimatyi.blogol.hu :D

Kép
Kép
banoed

Banoed!Annyira aranyos Tamáska,nagyon ügyesen mondta! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Még a könnyeim is kijöttek,pedig nem is ismerlek titeket!Mármint személyesen.Durva milyen gyagya vagyok.
Büszke lehetsz a fiacskádra! :roll: :) :) :)
Vendég

Köszönöm! :P Most aztán hallhatóan hízik a májam! :D :D :D Hogy vagy, moni? Te is várod már a babázást?

Kép
Kép
banoed

Jajj nagyon várom már!Köszönöm megvagyok,a hányingert kivéve! :)
Neked mindjárt megszületik a második!Jujj nagyon szoritok! :) :) :) :) :) :) Fiu lesz vagy lány?
Vendég

Banoed nagyon szép a kisfiad és olyan édesen mondta. Nagyon ügyes. Ne izgulj a szülés miatt. Mivel simán még nem szültél ezért felesleges idegeskedni rajta, nem tudod, hogy milyen lesz. Akármilyen hosszú és fájdalmas, de mikor kibulyik a babád és rád teszik minden fájdalmad elmúlik. Életed legszebb pillanata lesz. És csak erre fogsz emlékezni. Hidd el sokkal jobb a sima szülés! Szorítok, hogy minden rendben legyen.
Moni a rókakoma nem akar távozni? Szegény, nálam csak Evelinnél volt, de 11. héten elmúlt. Rékánál folyamatosan álmos voltam. Még az elején dolgoztam és mikor egy pillanatra lecsuktam a szemem már aludtam is. Nagyon nehéz volt. Rékánál nekem a gyomrom égett, de az egész végig. Nagyon gyorsan elérsz majd a végére, azt kezdődik csak az igazi munka. Most amíg lehet pihenj sokat, babával már nem fogsz tudni.
Nagy lányom magyarruhában az őcsényi szüreti felvonuláson:
Kép
Vendég

Rékababa!Tényleg megakar ma mindenki bögetni.Nagyon édes Evelin!Csinos!Igazi hölgyemény! :) :) :) :) Az a helyzet hogy nem is van valahol anyukáméknál otthon egy ugyanilyen kép csipöretett kézzel magyarruhában!Csodaszép :roll: :) :) :) :)
Hát a hányinger nem mulik hogy a fene egye meg,már az is jo lenne ha egy két napra elmulna.Na de mindegy!Legalább a pocakom nöhetne,de az se nö.Remélem minden renben a babóval!
Hétfön megyek ultrahangra
Vendég

sziasztok

NEGATÍV A SZÖVETTANOM :!: :!: :!: :lol: :lol:
Január kilencedikén mehetek megint,akkor a vállamról leszed hármat. Ma meg kiszedte a varratokat :D
Na,gyorsan végigolvasom a mai napot..egész nap nem voltunk itthon,nemrég értünk haza...hulla vagyok :?
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Cseriani,
örülök a szövettanodnak!
A vonalzód cseppet hibás, holnap van a(z) Mikulás! :D
Vendég

Áfi igazad van,de én sem értem miért,én december 6-ot adtam meg télapónak,meg is néztem... :?
Viszont a karácsonyi jó :D
Vendég

Cseriani, nagyon örülök, hogy negatív vagy!! :lol:
És irigyellek is nagyon, hogy túl vagy rajta, és minden OK. A válladról meg hiphopp lekapják oszt kész.
Kimicsinál ma? Mikulások megjöttek?
Enyimgyerekek kaptak kis csomagocskát tőlünk, Hannáéban müzliszeletek voltak, Árminéban nem volt csoki, amúgy egyformák voltak, apróságokat tettünk bele. Csokit azért nem, mert anyóséktól innenonnan kaptak egy vagonnal... :? Nagyon örültek nek, Hanna csak kis ideig bírta ki, hogy Ármin cuccaival ne játszon... :)
Vendég

mi délelött az oviba megyünk télapóra,az itthoni télapó viszont csak este jön. Vettem ruhát,és apósomat megfűztük,beöltözik :D
Kiváncsi vagyok-csak nehogy elröhögjük magunkat :lol:
Ha Kristóf véletlenül felismeri,akkor meg majd azt mondja,hogy a Télapó kérte meg,mert Ő már nem bír mindenhova elmenni,olyan idős... :wink:
Vendég

Sziasztok! Délelőtt az oviba megy a Mikulás,este fél hétre meg hozzánk jön,mint minden évbe. Nagyon jó szokott lenni, a postán rendeltük :D . Mi se szoktunk nagy ajándékot venni ilyenkor,csak egy kis szaloncukor,kindertojás,mikulás és valami kis apró játék. Csilla természetesen még nem kap csokit. :wink:

Kép
Kép
josi

nna,szuper volt..repülővel jött a télapó,szaloncukrot dobált belőle,majd lovaskocsival hozták a gyerekekhez...voltak krampuszok is... :lol: :lol:
teszek majd képet.. :D
Vendég

josi pedig Noémi biztos szívesen megenné Csilla csokiját :wink: :D
Vendég

Sziasztok!
Ma voltam nst-n megint. Minden rendben volt, leszámítva, hogy csajomnak dudálgatni kellett, hogy végre mozogjon, meg egyszer egy picit lelassult a szívverése. Mindig a frászt hozza rám:-)
Kundoki megvizsgált, azt mondja, kezdünk alakulni: méhnyak kezd felpuhulni, méhszáj ujjkúpnyira nyitott. Haladás, egyszer majd csak szülök. Most meg rohadtul fáj a fejem.
Mi ez a pangás? El vagytok foglalva mikulásilag?

Kép
Kép
banoed

banoed és mit jósol Kundokibácsi?
Nekem azt mondta,hogy elmegy,csak csütörtökön jön haza,és péntek reggel talákozunk,akkor befektet. De átadott másnak,ha idő közben szültem volna. De azt mondta,nyugodjak meg,úgyis megvárom.Hát,meg is vártam,péntek de. szültem :lol:
Úgyhogy nálam nagyon jól bejött a jóslata :shock:
Vendég

Mikulás jó volt,van egy szatyor csoki :D és még Csilla se ordította végig! Előtte direkt megszoptattam így elvolt,nézelődött. Noémi nagyon szégyellős volt,de azért énekelt egyet a Mikulásnak, még el is pirult mikor bejött. Banoed,remélem hamarosan megszületik a tesó és egészséges lesz!! Ja és abban is bízok hogy most már van fűtés a kórházba :?

Kép
Kép
josi

Reggelt!
Hű, Őcsénybe repcsivel jött a Mikulás? Nagyon klassz lehetett! Szuper ötlet volt attól, aki kitalálta. :D
JOsi, gondolod, hogy nincs fűtés? :mrgreen: Basszus, én március végén voltam, akkor nem volt, vagyishogy a kismamáknál volt, a patológián nem; majd megfagytunk. Dehát oda fel ugye senki nem fog kerülni, a babákat meg csak nem fagyasztják... :roll:
Banoed, most néztem meg a videodat, annyira tetszett! Nagyon ügyes és szép a kisfiad! Na, majd elolvasom a blogodat is, jóóól titkoltad... 8) :lol: Én is úgy írnék egyet...
(Höhö, azé hallani a hangodon, hogy igen tekintélyes pocakkal bírhatsz; azé kevés vóót a szufla ) :D Tetszett nagyon az egész!
Vendég

Ne is mondd, emmamami, én is csak utána hallottam, hogy kissé nehezen veszem a levegőt. De annyira édesen mondókázott, hogy muszáj volt betennem.
Van fűtés, én minden egyes vizsgálaton majd meggebedek:-)Pontosan attól félek, hogy nagyon melegem lesz.

Kép
Kép
banoed

Banoed, nincsen ezzel semmi baj! Ez is aranyos benne.
Vendég

banoed Kristóf is decemberi,és volt olyan,hogy 38 fokot mértünk a szobában :?
Vendég

Nálunk is járt a Mikulás. Először az oviban, Evelin nagyon örült neki, majd hozzánk is eljött. Húgom férje öltözött be. Ilyenkor irigylem a lánykámat, mert Ő még elhiszi, hogy a télapó létezik. Szerencsére nem félt tőle, csak egy kicsit visszafogottabb volt. Réka sírvafakadt.
Vendég

Nem mondod, Cseriani, 38 fok volt? Jéééézus, nekem fel se tűnt... :shock:
Rékababa, kapott virgácsot lyánykád? :lol:
Vendég

Emma nem folyt rólad patakokban a víz néha? Én sokszor szabályosan rosszul voltam a melegtől...
Aztán két nap után szóltunk,hogy ez így nem oké,és állitottak valamit,és akkor már 30 fok volt a legmagasabb,amit mértünk... :twisted:
Vendég

Ja, valami rémlik... :lol:
Vendég

lányok,szerintetek mennyire normális dolog az,hogy nekem már megjött a hetedik héten-ez így még rendben is lenne,Kristóf után is így jártam..aztán elkezdtem szedni a cerezettet,jó fél hónapig szedtem,azalatt kétszer jött meg,rendesen,4-5 napokra,majd abbahagytam a bogyókat,akkor megvolt 7 napig,kimaradt 5 nap,és megint megjött...Én tudom,hogy be kell állnia,de így??? :shock:
Vendég

Emma nézd meg Hanna és Kristóf vonalzóját...egy nap van köztük,de a vonalzó szerint 2 :shock:
Valahogy nem okés...
Vendég

a babafalva meg a női vonal vonalzója nem ugyanúgy számol...ez hogy lehet??? :roll: És melyik a jó?? :roll:
Vendég

Sziasztok!
Hát amikor én január elején bent voltam a gyerekágyas osztályon, bizony volt olyan, hogy nem fürdettük meg a babákat, mert olyan hideg volt. :evil: Mondjuk én a háromágyas nagy baba-mamás szobában voltam, de nagyon hideg volt, panaszkodtunk is a nővéreknek, aztán meg a főorvosnak, aki azt mondta, hogy tervben van a fűtéskorszerűsítés, és azért van néha (?) hideg, mert levegős a rendszer. Hát köszi.
Mi is voltunk télapózni tegnap!!!!! Dani volt az ovival már kedden télapó-vonatozni. Lementek vonattal Bátaszékre, ott felszállt a télapó a vonatra és jött vissza velül Szekszárdra (az egész óvoda ott volt :!: ) Aztán tegnap reggel jött a mi télapónk, utána az ovis télapó, aztán mentünk apukámhoz a munkahelyére, ott is volt télapó ünnepség - nagyon szupi volt. Igazi gyerekzsúrra sikerült. Dominik akkora szemekkel nézte a télapót, és oda is totyogott hozzá, csak a csomagjáért nem nyúlt, akkor egy kicsit inába szállt a nagy bátorsága :wink: . Danit viszont úgy kellett odavinni, nem akart a télapóhoz menni :roll: Irtó szégyenlős egy gyerek, apja szerint ő is ilyen volt, bár én is szégyenlős voltam, de ennyire azért nem, meg szerepelni szerettem kicsinek. :P
Majd rakok fel képeket, ha apukám áthozza (nekünk nincs digitális gépünk).
Na lépek tanulni, mert holnap vizsgázok (nemzetközi üzleti tevékenységből - "marha" izgalmas), aztán még jövő péntekig két dolgozatot kell írnom, azokat Power Point-ban is meg kell csinálnom, meg 17-én is vizsgázok, meg 15-én is, meg még nem tudom mikor, valamikor még szigorlatom is lesz :cry: :cry: :cry: :cry: Az az egy dolog vigasztal, hogy ez az idei karácson lesz az utolsó vizsgák miatt elb....ott karácsonyom, már jó pár éve nincs nyugis karácsonyi időszak. Na de majd jövőre, isten bizony odarakom a fa alá jövőre mindkét diplomámat, csak már legyen meg a második is :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (azért leskézek ám pihiként)

dadomi

Bár járt volna Evelinnek a virgács, de nem kapott. Az apukájának hozta a télapó. Evelin az itthoni télapó ölébe is beült és úgy énekelt neki.
Dadomi nekem már egy jó pár éve nem jön be a karácsony igazán. Volt olyan mikor nem voltam hajlandó fát dísziteni, hiába akarta a párom, annyira gyűlöltem a karácsonyt.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?