Új privát üzeneted érkezett!

Kilmanék

bocs, az előbb kihagytam. Pedig a ti képeitek is nagyon jók!

Most én is rakok fel: Kép Malacka

Vajon ki lehet az?!!

Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Edit! Cat!
Utólag is nagyon boldog névnapot kívánunk az Olivéreiteknek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Betegeknek jobbulást!

Eriék
simones

Meme, Edit,

Pirosban Bernát van... :lol:

Meme,

Milyen új Thomasos részeitek vannak? pl. Thomas kalandjai a tejjel, vagy Tisztelet Gordonnak, vagy A sziklaszirt átka, stb. ÚGy tudom, hogy ezek teljesen újak, igaz ez?
Mert ha igen, akkor én is kérnék egy ilyen dvd-d, ha lehet! Priviben majd megbeszéljük.

Lilla,

Nagyon jó a Malacka :lol: :lol: !

D.

KépKép
kiliman

Sziasztok

Szinta
nem úgy magányos, csak mindig egyedül molyol a Beni.. és a lányok térsaságát kedveli. Ezért örülök, ha egy kicsit más fiúkhoz is húz!
és igen, a bölcsi óta még önállóbbak, és rengeteget beszélnek, mondókáznak, a Hull a pelyhes 2 versszakkal megy.. Van mivel dicsekednem!!!:)
Lilla,
a számomat majd valahogy eljuttatom privátba. De nem tünök el, most már van netünk!!!
Edit,
beszélek Tamással, és jelzek, sztem OKÉ lesz!

Kép
nettke

Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.

Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.

Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft

Képek és információk a hordozóról:

http://www.babanet.hu/tarsalgo.....mp;start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.

KépKép
KépKép
KépKép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Olivéreknek mi is boldog névnapot kívánunk így utólag is!

Nettke!
Gyönyörűek a gyerekek! Nati tiszta olyan, mint te vagy.

Nekem egyre kevesebb időm lesz netezni, végre elkezdtem dolgozni, mellette meg a suli meg a gyerkőcök, de nem panaszkodom, mert egyelőre csak 4 órában dolgozom (+1-1 óra az út).

Thomas dvd-k engem is érdekelnek. Engem mindegyik, mert egy db dvd sincs még a házban. A lejátszót a Mikulás hozta egy kicsit hamarabb. Nem tudom, hogy van ez, de olyat szeretnék, ami magyar szinkronnal van. Ez azért külön kérés, mert egyik ismerősömnél csak angolul láttam az új részeket.
Érdekelnek más mesék is, pl Vuk (ez az én kedvencem volt), Süsü, Kukori, Szezám utca (ez a gyerekek kedvence) és egyebek. Csere dvd-t küldök. Ha valakinek van ez meg az, priviben leegyeztethetjük, h mi és mennyi fér bele immár a decemberi költségvetésembe.

Thomast végül a Cora-ban vettem akciósan nekik, de ezt is csak Karácsonyra kapják meg. És persze két egyformát, különben háború lenne. Így is tuti egyik hamarabb tönkremegy és akkor vita lesz a másikért.
Nálunk a Mikulás is és az Angyal (vagy Jézuska- kinél ki) is beszerezte az ajándékait.
Mikulásra használtan vettem játékokat. Fa vonatot, összeszerelős játékot, fa kirakót és mesekönyveket, illetve két új matchboxot (így kell írni?). Az Angyal kisautókat, Thomast, új könyveket, gyurmát és egy autópályát hoz. Egyebet nem is veszek, tele van ez a kis lakás játékkal. Szerintem ez is sok nekik, néhány apróságnak ugyanúgy örülnek, mint a nagyobb dolgoknak. Csak én szeretnék mindent megvenni nekik, hogy ne maradjanak le semmiről. Amit Tatától kapnak, azt ott is hagyjuk szinte mindig, hogy ne teljen meg a lakás. Mondjuk tőle minden alkalommal kapnak valamit. Egy autót, egy rajztáblát, hatalmas ugráló labdát, motort meg mittudomén mit. Szeretnek is ott lenni, mert a minimum az mindig egy autó. Szerencse, hogy havonta csak egyszer-kétszer járunk oda.

Lilla!
Gyönyörű kis Malackád van. Dávidnak milyen jelmez jutott?

Szinta!
A te gyerekeid már olyan nagyok! És nagyon szépek, bűbájosak.

Abba is hagyom, mert vár a konfliktusmenedzsment házidolgozatom.

Puszi mindenkinek.

Jaj, még egy:
Kata!
Boldog névnapot kívánunk!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Hű, a mindenit, hogy befagyott ez a topik!

Csak egy kis sztori:
Kérdem a tegnap Gergőtől, hogy mit keresel mezítláb a konyhában? Erre bejött, felhúzta a papucsomat és visszament :D Igaza volt, nem azt mondtam, h nincs ott semmi dolga :)

És van bölcsis szerelmünk is (Ádámnak). Úgy hívják, hogy Míja (Mira).

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Most, hogy megindult a dumagépezet, már nálunk is alakulnak a jó sztorik:

Luca kikiabál Bencének a mi hálószobánkból (ahol előtte DVD-ztek):
- "Bence, itt hagytad a macidat!
Bence válaszol a konyhából, ahol közben nekem segít vacsit készíteni a vendégeknek:
- "Rajtam van a nacim!"

Luca vasárnap du. vagy két percig győzködte a Keresztapját arról, hogy nem mérges a medve..
Luca: - "Mi ez?"
Keresztapa: - "Jegesdmedve"
Luca: -"Nem mérges-medve..."
És ezt ragozták egy darabig...

Detti, Kata, Kiliman!
Nem tudom hogyan álltok könyv ügyben, de jelentem mi ma megkaptuk az első Bogyó és Babóca könyvünket...imádják! Ha még nincs, javaslom!

Na megyek dógozni...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Mi tegnap megkaptuk a "karácsonyi ajándékunkat" (szerintem a legszebbet): apukám utolsó ct-je teljesen negatív lett!Az összes rákocskát felfalták a pozitív gondolatok (na meg a gondos kezelés)! :lol:
Amúgy Olivér is teljesen rendben van!Legalábbis a sebész szerint.Vele se talizunk mostanában. :) Viszont ma délutánra belázasodott :( ,ami azért rendesen aggaszt.Más tünet nincs,csak egyfolytában piszkál a nyelvével valamit a szájában.De nem látok semmilyen hólyagot vagy fertőzésre utaló jelet.Holnap viszont szemészeti kontrollra kellene mennünk. :cry:

Vikóka!
Jó ez a duma!!!!Ezt már annyira lehet élvezni,ugye?!

Annamari!
Mit dolgozol?
Mi Mikulásra csak apróságot veszünk nekik,játékot nem.
Karira kapnak egy játékot (szerelő készletet) közösen+ apróságokat (fúró,gyöngyfűző,könyv,matchbox,törcsi,zokni,pizsi).

Nettke!
Írtam e-mailt!Várom,hogy jelentkezz!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok

Edit,
nagyon örülök apukádnak!!!!! Ez az igazi ajándék, de tényleg:)
Oké a tali jan 5-en!!!!!!! Majd irok is, már láttam a mailedet. Szóval Tamás rendezze csak akkora a szabit!!

Annamari,
tényleg, végül is milyen melót találtál? Még jó hogy részmunkaidőset sikerült! Végzettségednek, szakmádnak megfelelő a munkád?

Tényleg, halódik a topic... én visszajöttem, erre mindenki elment...

Kép
nettke

Sziasztok,

Mi is megvagyunk, szerencsére viszonylag egészségesen :D

Edit,

Én is örülök, hogy jó hírt kaptál!!! :lol:

Vikóka,

Nekik eddig Boribon könyvük volt, de gondolkodtam már Bogyón is. Na, lehet, hogy ez még belefér a karácsonyi (vagy télapó) ajándékok közé.
ja, és ők is már nagyon beszélnek :lol: De ami a legmeglepőbb, hogy kb. 10 mondókát meg éneket el tudnak mondani, illetve énekelni. Ennek én nagyon örülök!

A jövő héten 3 mikulás ünnepségre mennek. Ebből kettő céges, egy meg a bölcsis. Remélem, nem lesz probléma, hogy ilyen sok télapót látnak. De nem szívesen hagyom ki az én cégesemet, mert ott mindig nagyon jó bábszínházos előadás szokott lenni.

Detti

tényleg, merre járnak a többiek????

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Edit, Nettke!

Sajnos nem éppen a szakmában tudtam elhelyezkedni, de az esődleges cél most az volt, hogy a fiúkat ne rakják ki a bölcsiből. No meg mellékesen a pénz is kell nagyon. Annak viszont nagyon örülök, hogy sikerült egy részmunkaidős helyet találni, mert így a fiúkkal is többet lehetek és a sulit is be akarom fejezni. Szóval kell a többecske szabad idő. Csak a kérdésre nem válaszoltam: CC ügyintéző vagyok. Magyarul: telefonálok.

Most már a férjem is piszkál, h miért nem beszélnek a fiúk :( Mondjuk azért lassan bővül a szókincsük, de mondatokban még nem beszélnek.

Edit!
Veled örülök a jó hírnek. Kívánom, hogy csak ilyen leleteket kapjatok ezután is!

Olivérnek gyógyulást!

Vikóka!
Tündériek! A nacim rajtam van - ezen akkorát hahotáztam!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Edit :)

Ennel jobb hirek tenyleg nem is kellenek! Szuper! Szemeszeten mi volt?

Annamari :)

Orulok, hogy sikerult munkat talalni es ha meg nem is a szakmaban, de legalabb neked megfelelot. Nezegetsz a szakmaban azert? Vagy most ez jo lesz egy ideig?

Nettke :)

Hihetetlen sokat nottek a gyerkocok! Sari tenyleg sokkal nagyobb Natinal es Beninel vagy csak a kep ennyire csaloka? Edesek nagyon.

Detti :)

Jo a kep. :) Hasznaljak a fiuk a lombseprut rendesen? Mi is vettunk a csajoknal, de foleg a kupacok szetturasaban segedkeznek... :lol:
Az urhajos sapka divat kerdese is, itt minden gyerek ezt hordja. Az ireknel ez elo sem fordulhatott volna, ott meg a jatszoterre is csinibe oltoztettek a gyerekeket (a rugdalodzo meg pizsama, abban ciki setalni vinni a bebiket). Az idojaras pedig hasonloan szeles, szoval ott is lenne alapja a sapi hasznalatanak...
A csajok amint meglattak a sapkat, boldogan felkialtottak 'Teletubby sapka!' es azota lelkesen hordjak... :wink:

Meme :)

Nagyon jo a kep a gyerekekrol!

Lilla :)

Edes a Malackad. :D Pulmonologusnal mi volt?

Vikoka :)

Jo a dumajuk a gyerekeknek! :D

Het elejen voltam a leendo oviban/bolcsiben, mondjuk sok valasztasunk nincs, mivel ebben az egyben volt csak 2 bolcsis hely (intezmenyenkent alt. 12 bolcsis hely szokott csak lenni). Total integralt intezmeny, ovisok bolcsisek egyben. 1 csoportban kb. 15-en vannak (max. letszam 18), ebbol 4 bolcsis hely. Normal esetben nem lennek ennek a szuper nagy integracionak a hive, de nalunk most jol jon, mert igy nem kell majd juniusban valtaniuk (itt ha betoltik a 3-at egybol rakjak oket at az oviba). Egyebkent szimpi volt az ovi, de igazabol majd januarban dol el milyen is. Az ara huzos, de remelhetoleg hamar talalok majd munkat.
A konyvek kozul nalunk Anna es Peti az abszolut meno, minden nap olvasni kell. En mar marhara unom, nagyon varom mar a karacsonyt, hogy az uj reszek is meglegyenek.... :wink: :D

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Annamari!
Ez a meló ebben a helyzetben pont megfelelő!!!Lesz majd később jobb is!!!Most a lényeg,hogy van melód,a gyerekek se járnak így rosszul+ a sulit is tudod csinálni.

Györgyi!
Szemészet?Érdekes volt,mint mindig. Egy nagyon jó szakemberhez járunk, ő a koraszülöttes szemész a kórházban is.Nagyon jó híre van.Tapasztalata van dögivel (nem is mai csirke).Csak épp nem ért a gyerekekhez!!! :cry: Pik-pak le akarja tudni- legalábbis nekem mindig ez az érzésem.Hozzánk,szülőkhöz nem beszél.Ha kérdezek,akkor mindig azt mondja,hogy minden rednben.Közben meg valamit sutyorog az aszisztensének. Felemásak az érzéseink.
Marci semmit nem volt hajlandó leolvasni a tábláról,így az ő szemét csak a sötétben tudta megnézni.Oli meg a "lámpázást" nem tűrte. Nagyon nem duruzsolt nekik,nem kedveskedett,hogy haladjon velük. Beni szeme -állítólag - romlott az 1évvel ezelőttihez képest (most +2-es-t írt nekik mindkettőre,meg kicsit llejjebb van a bal szeme). Nem tudom,hogy mennyire reális,amit a papírjukra írt.Azért sem,mert a férjemmel mindketten szemüvegesek vagyunk.Ráadásul nekem veleszületett kancsalságom van,ami örökletes.Viszont eddig egyik gyereknek sem kell a szemüveg.
Fél év múlva újra megyünk!

Megjött hozzánk az első Mikulás!
Kép

Többiek!Tessék jelentkezni és mesélni!!!
Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Vagyunk mi is, csak mindig van valami....., rég nem írtam és már nem tudom kienk mit akartam.... De! Köszönöm a névnapi jókívánságokat.

EDit!
Nagyon nagyon szuper jó híred van, és tényleg ez a legszebb karácsonyi ajándék.
Melyik gyermek van a képen, ne haragud, de így nem ismerem meg őket... :oops: :oops: , amikor hárman együtt vannak, akkor könnyebb a dolgom.
Mi január végén megyünk szemészetre.

Mikulás: nálunk is csak apróság, csoki + egy kis játék..., egy autós, meg egy repülős.

Karácsonyra végül is hosszas gondolkodás után a két kisebb egyszerű aqua doodle-t rendeltem meg + wader autópályát + 1-1 Thomas könyv. Egyenlőre ennyi, de ezeket mind a rokonok fizetik...., hugom vesz nekik 1-1 vonatot is a Thomasból. Én már semmit nem veszek a magunk nevében, mert így is túl sok. Még ott van, ami későn érkezett meg a szülinapjukra, 1-1 fúrógép. Szerintem ez bőven elég, és még van olyan rokon, akit nem tudom mit vesz. Tehát bőségesen el lesznek látva.

Képzeljétek vettem másik bakancsot, sikerült kapni a méretükben gore-texes Superfit bakancsot Brendonos ár harmadáért, úgyhogy hétvégén viszem vissza a másikat a Deichmannba.

Amúgy most csak hétfőn, kedden voltunk bölcsiben, mert Gergő kedden belázasodott. Gyorsan elkezdtem neki adni Oscillococcinum homeot és tegnap meg ma már nem volt láza. Valami nem stimmel, mert orra nem folyik, néha (ha fekszik, este ) köhög egyet, mondjuk az nagyon brutál. De ennyi, nem tudom, mikor múlik el ez a köhögés. Ha meghallom, már rosszul vagyok.

Fényképek nagyon édesek!!!!! Gyöngyi, szuper az új babakocsitok!!! :wink:

Lilla!
Csúcs a malacka!

Vikóka!
Megrendeltem a Bogyó és babócát. Ja igen, ez is karácsonyi ajándék, könyvek, abból még lesz egy pár.... :D

Nálunk még nem beszélnek a fiúk, de bővült a szókincs: szia, kapka (sapka) , boci . Ennyi, de látom, hogy Vendel már nagyon mondaná és próbálkozik, na meg én is várom. A legjobban arra vagyok kiváncsi, hogy miről fognak egymás között beszélgetni.... :D

Nettke!
Tényleg milyen nagy a különbség a lányok között! Nagyon tünemények, ahogy ülnek az asztalnál és milyen fegyelmezettek.

Ditke!
Ovi hogy megy? Ha még olvasol.....

Annamari!
Szerintem így kezdetnek ennél jobbat nem is találhattál volna, gondolj bele az hogy 4 óra, tök jó, mert így jóval több mindenre van időd.

Meme!
Nagyon jó ez a kép a három gyerkőcről!!! Engem is érdekel a Tomas hosszú, meg rövidek is. Majd írok privit.
Örülök, hogy meggyógyultál. Volt aki segítsen, ami beteg vagy? Én annyira szoktam szenvedni, amikor én is beteg vagyok. Ahelyett, hogy pihennék, ugyanúgy kell csinálni mindent, mintha kutya bajod sem lenne. Olyan nehéz! Ezért vagyok mindig háromszor olyan hosszú ideig beteg, mint régen.

Na megyek ebédelni.....

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Edit

Nagyon örülök a jó híreknek apukádról!!!
Szemész: a mienk a Tömő utcában nagyon jó, elég türelmes a gyerekekkel és ha kérdezünk, hajlandó válaszolni is, magyarázni is. Ha gondolod, megadom a nevét, számát. Ha úgy érzed, hogy találhat valamit és a másik nem elég alapos, érdemes egyszer megmutatni. Mi is így váltottunk a Péterfy-s szemészről. Egyébként az országban benne van a 3 legjobb gyerekszemészben.

Annamari

Gratula a munkához!

Rólunk:

Azért is nem írtam hamarabb, mert a pulmón benyaltunk még valamit, gyerekek be is náthásodtak, én meg lázas voltam és fájt mindenem. Gyerekek végül csak antibiotikumot kapnak mától, nem úsztuk meg. De már nem is bánom, ez már kb a 4. fertőzés egymás utná-mellett és már totál kivannak- de én is!!!

Pulmó:

Nagyon szimpi dokinő volt és jó alapos. Megnézte őket és vért is vett allergia vizsgálatra- akkor már megnézik mindenre, a kajákra is.
Azt mondta, hogy akinek évi 1 fulladásos betegségnél több van, azt mindenképp látni kellene pulmonológusnak. És megelőzést szoktak alkalmazni, mert a Ventolin csak tűzoltás és a sípoláskor-hörgéskor mindenképp romlik a léghólyagok állapota (elhalnak rajta a csillócskák). És hogy ez majd később, felnőtt/ időskorban fog bajt okozni. Szóval a megelőzés a cél.
Mivel Nikinél ez a sípolás szinte minden náthánál jelentkezik és Dávidnál se egyszer volt, felírt egy enyhe szteroidos spray-t. Külsőre olyan, mint a Ventolin. Vetetett hozzá Babyhalert is- viszlát joghurtospohár! Ezt a spray-t most pár hónapig minden nap kell használni, emellett nem szabad a hörgő-sípoló hangoknak jelentkezniük- megállítja a légúti betegségeket fent és nem gyulladnak be a hörgők. Remélhetőleg ez az 1 tél lesz ilyen és jövőre már elég erősek lesznek, vagy addigra ki is nőhetik.
Hát, első hallásra nagyon megijedtem a szteroidos cucctól, de a gyerekorvossal jól átrágtuk a témár még egyszer. Szinte szóról szóra ugyanazt mondta, mint a pulmo-doki és ez megnyugtatott. Azt mondta, hogy ez sokkal enyhébb, mint az antibiotikum, amibe ilyenkor jó eséllyel belefutunk (ahogy most az is lett a vége) és ami ugye mindent kipusztít bennük. Ennek hosszú távon sisncs semmi mellékhatása.
Majd vissza kell menni kontrollra a vérvételes papírokkal együtt. Na, erre viszont nem vágyom--direkt betegen rendelik oda a gyerekeket vizsgálatra, mert akkor lehet legjobban hallani, hogy mi a baj. És persze torlódás van, mint mindenütt. Ha végre meggyógyulunk, most jó darabig nem akarok beteg gyereket látni! :twisted:
Amúgy szerencsére nem asztma és ki fogják nőni az egészet.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Egyszerre írtunk.... :D
Mi a neve a szteroidos spray-nek? Egyébként nekem azt mondták, hogy asztma csak 3 éves kortól van, hát nem tudom..... Az nagyon jó, hogy kinővik.
Mikor lesz meg a vérvétel eredménye?
A Tömő utcában a Sényi Dr.nőre gondolsz, ugye? Képzeld kb. 1 hónapja kértem hozzá időpontot, és január 28-ra kaptam...., hihetetlen mennyien várnak rá.

Elfelejtettem írni, hogy voltunk 2 éves mérlegelésen.....
Gergő 86 cm 11 kg
Vendel 85 cm 10,4 kg

Mondjuk szerintem nagyon a magasság különbség, legalább 2-3 cm. Majd megpróbálom itthon lemérni őket.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Annyira sajnálom, hogy nincs időm rendszeresen jönni, így egyben olvasva meg a végére elfelejtem, hogy ki mit írt és én mit akartam :(
De egyre határozottan emlékszem: Edit! Örülök, hogy ilyen jó lett apukád eredménye, drukkolok a továbbiakhoz!
Oliknak meg boldog névnapot így utólag is :oops:
De nyakamon a vizsgaidőszak meg egy rakat házidolgozat aminek a felét már rég be kellett volna adni :oops:
Januárban meg megyek nyelvvizsgázni :?

Ovit elkezdtük, meglepően jól ment, gyakorlatilag úgy kellett utánuk kiabálnom, hogy elköszönjek, rohantak be a szobába. Egy hétig jártak, semmi gond nem volt, igaz, ebéd után hozom haza őket, majd szerintem januártól alszanak ott. Viszont a második hét hétfőn Csenge nem akart bemenni, mondta, hogy inkább menjünk haza. Mikor mondtam, hogy nem lehet, elkezdett sírni. Erre Pepe is kijött és akkor már ő is haza akart jönni :( Úgyhogy sírva hagytam ott őket, bár leskelődtem az ablakon meg hallgatóztam, kb. 5 perc után abbahagyták a sírást. Állítólag mikor délelőtt kint voltak az udvaron Pepe ki akart mászni a kerítésen, hogy ő jön haza. Mondták neki az óvónénik, hogy még nem lehet, majd én hazaviszem. Erre közölte, hogy dehogynem, haza tud ő menni, ott a házunk :shock: Ezért nem jó az óvoda mellett lakni :?
Na aznap délutánra már be is lázasodtak, úgyhogy lehet már délelőtt is ezért volt a hiszti. Egy hétig csak sima nátha volt, aztán hétvégén elmentünk egy wellness hétvégére és ott valószínűleg megfáztak, (pedig tök jó volt, épp akkor ott esett a hó, szánkóztunk, hóembert építettünk, meg voltak lovak, etethették a gyerekek őket) de utána megint betegek lettek, lett egy jó kis középfülgyulladásuk, szóval ezen a héten sem mehettek. Hétfőn elvileg megyünk, remélem kicsit tartósabban.
Amúgy nem szeretik az ovit, inkább csak beletörődnek, hogy nekem most mennem kell és addig ott kell maradni. De nem lelkesek, minden reggel úgy indultunk el, hogy "de tegnap már voltunk, megint megyünk?" Szerintem még nem fogták fel, hogy mostantól kezdve mindig menni kell. De mikor már ott vagyunk akkor szaladtak be játszani, nem volt gond. Az óvónő azt mondja egyáltalán nincsenek együtt, külön asztalhoz ültek le enni, külön játszanak, de nem játszanak a többi gyerekkel sem és hozzá se szólnak semmit még ha kérdezi őket akkor sem. Remélem majd nyitnak kicsit.
Mindenkinek jó hétvégét!
Ditke
ditke62

Edit!
A hír Édesapádról csodás. Ez a legszebb karácsonyi ajándék!

Lilla!
A betegséggel már én is úgy vagyok mint Te....kimásztunk egy torokgyusziból (Bencénél anitbogyóval), volt pár klassz napunk, erre mára megint lóg mindkettőjük orra. És az orrporszívózás, komolyan mondom, izomgörcsöt kapok, mire Bence orrát sikerül kiszívnom, úgy kapálózik...

Jaj, képzeljétek ma megszült egy hármasikres csaj. Valakinek a valakije (azaz nem ismerjük), de szerintem csúcs ügyes volt: 35. hét, babák súlya 2400g, 2040g és 2060g. A barátnőm barátnője a csaj, és üzentem Neki, hogy büszke lehet magára!

Cat, Ditke, Brigi, Baba! Merre jártok? Mi van Veletek?

Megyek gyerkőcöt takarni, mert addig nem alszik el...
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Húúú.
ez a hármasikres hír csúcs!!!! Nagyon szép teljesítmény!!! A férjem egy kollégájáék is mostanra várták a 3at, szóval lehet h ők azok..

Annamari
a CC melók jők szoktak lenni. szereted ezt a munkát? Kell értékesíteni is, vagy inkább afféle help-desk?

Kata,
köszi!:)

Ditke,
Nálad mi a helyzet állásügyben? Vagy most a tanulásra koncentrálsz ezerrel inkább?

Kép
nettke

Nettke!
2 kislány és 1 kisfiú. A SOTE I-n születtek. Ők azok?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Kata!
Ő a Marci!!!
Hogy hogy visszaviszed a Deichmanba a bakancsot?Nem használtátok?Becseréled valamire?

Lilla!
Köszi!Aranyos vagy!Egyenlőre nem viszem őket máshová,mert fél év múlva újra kell mennünk.De ha akkor is úgy látom,hogy nem tudja őket normálisan megvizsgálni,akkor lehet,hogy váltunk.
Amúgy nálatok hogy vizsgálja meg a gyerkőcöket a szemész?
Ez a pulmó borzasztó!!!Ennyi baci egy helyen,brrrrrrrrr!Én nem vagyok szteroid ellenes!Szerintem néha jobb,mint egy életen át betegnek lenni.Az szuper,hogy ez nem asztma!nagy megkönnyebülés!

Ditke!
Köszi!
Ne edd magad a lányok miatt!Lassan azért muszály elfogadniuk azt,hogy anyának is van egy másik élete.És pontosan azért szükségszerű számukra (is) az ovi,hogy nyissanak mások felé!!!( az enyémek is ilyenek!)

Vikóka!
Ez igen!Szép nagyon az ikrek!Tényleg ügyes volt a csajszi!

Nettke!
5-e intézés alatt van.Remélem,nem jön közbe semmi!Szuper lenne egy jót dumcsizni!Majd e-mailen a többit megbeszéljük!Azért jelentkezz a jövő héten is,hogy milyen a meló!!!!

Cat!
Hol vagy?Tényleg nyakig ülhetsz a melóban,ha nem volt "ránk" időd! :roll: :wink:

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Ditke!

Azért jó, hogy ilyen közel az ovi, mármint a Te szempontodból...., én a bölcsiig 3/4 órát gyalogolok, ha gyalog megyek, mármint babakocsival. Amig nem volt ilyen hideg kimondottan élveztem, de ebben a hidegben mindig elvisz minket valaki kocsivak, nagybátyám vagy nagynéném...., már amennyit bölcsibe járunk. Okt. 8 óta 16 napot voltak a fiúk. Jogsim van, csak vezetni kéne megtanulni...., a múlt héten elkezdtem, hogy legalább az utca aljáig tudjak menni. Az 20 perc gyalog.

Edit!
A csizma 1-szer volt a fiúkon a legnagyobb sárban, amikor leesett a hó (múlt héten) . Még nem vittem vissza eddig semmit, de több ismerős meg rokon is mondta, hogy a Deichmannban nagyon korrektek, eddig mindent visszavettek, illetve le lehet vásárolni amire adnak normális határidőt. Szóval becserélem valamire, még nem tudom mire, nekem is kéne egy csizma... :wink: Remélem sikerül.

Hármasikreknek nagy gratula!!!!! Tényleg nagyon klassz a súlyuk.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Kata! Hú, az tényleg jó hosszú séta. Nekem még minden időhúzó tevékenységük ellenére is sikerült 5 perc alatt beérni az oviba velük :) Vezetni amúgy én sem tudok, de szoktam mert muszáj.

Gyorsan kicsinyítettem pár képet, megmutatom őket :)

Kép

Kép

Szülinap: formatortát én csináltam, mert egyrészt nagyon drágának találtam másrészt csak 35 szeletesben vállalták és 2db 70 szelettel már nagyon sok lett volna. Harmadrészt ízben sem volt nyerő. Itt van egy süti ami valami marcipános-konyakmegyes krémmel van töltve, így úgy rendeltem a tortát, hogy a piskótalapok közt az a krém legyen meg a tetején marcipán bevonat. Nagyon fini volt :)
Ez az amit én csináltam, hát nem egy cukrászdai minőség :oops: de a csajok odavoltak érte. Petra a verdás piros autót rendelte Csenge meg rózsaszín macskát. (Csak elfogyott a végére a főzött krém és nem volt kedvem egy pár kanálnyi miatt új adagot csinálni így főztem gyorsan pudingot és azt tettem a tetejére, de tanulság, hogy nem jó marcipán alá, a macsek tetején valahogy megolvasztotta a marcipánt :( )

Kép

Ajándékok: Lego duplo állatkert, meg a kisebb méretű legoból egy vödörnyi építőelem, meg kaptak egy nagyot amiből házat lehet építeni, de az 7 éves kortól van, ez annyira nem volt szerencsés választás, ők még úgysem építenek olyan precízen. Pepének volt még Thomas bánya meg állomás, vonatok, Csenge kapott egy nagy rózsaszín macskát (amit én nem engedtem megvenni a boltban erre mikor hazajöttünk, felhívta az egyik nagyanyját, hogy "Anya nem engediiiii :cry: " erre a nagyanyja meghatódott és megvette :?
Kaptak még egy-egy bábot, mostanában imádják ha bábozok, minden mesét úgy kell elmesélni. Volt még egy gyerekzsúr, ott meg sok kifestő, színes ceruza, filctoll, gyurma, kirakó, dominó, stb. jött össze. ezek közül amit melegen ajánlok mindenkinek az a kimosható filc: simán le lehet vízzel mosni asztalról, kanapéról, a gyerek kezéről, ruhából is simán vízzel kimosható. :D Mostanában folyton kifestőznek és persze a filc a sláger.

Itt voltunk hétvégén, Veszprémtől nem messze, épp akkor esett a hó, ráadásul a szállodának volt két szánkója, így elvittük a lányokat szánkózni meg hóembert építeni:

Kép

Kép

Megyek, jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Vagyogatunk mi is csak a karácsony ill. télapó teljesen leköt már most ! :roll:
Valamint, szeretnénk egy vállalkozást indítani ( amint biztos lesz, megosztom veletek), s az után rohangálunk, hogyan, minként lehetne.
A gyerkőcök oviban vannak délelőttönként, teljesen elfogadják, sőt írhatom , hogy szeretnek. Még Zsombikámra is igaz ez. Az " éhség sztrájkjuk-at" is befejezték, sőt átestek a ló túl oldalára , mert általában még repetáznak is.
:wink:
Rengeteg mondókát tudnak, és itthon is állandóan mondogatni kell. Mostmár nagyon várják a télapó bácsit, bár ez a hetük nagyon elfoglalt lesz az oviban.

Ditke!

Tortáidhoz gratula!!!!
Gyönyörűek a csajok! Zsófikám olvadozott a ruháiktól! Idézem: " Anya, ők hercegnők!!! " :lol:
Ahol Csenge ül a játékok előtt, ott Pepe mit csinál?? Lábai az ég fele meredeznek, ugye? :shock:
Az ovit hidd el, majdnem minden kisgyerek így kezdi, vagy rosszabbul. Megfogják ők is szeretni.
Az enyémek meg pont az ellenkezőjét " művelik", ők mindig együtt vannak. Kézenfogva közlekednek, együtt játszanak, stb.... Zsombi az, aki nagyon ragaszkodik.

Kata!

Nem volt segítségem amíg betegeskedtem, de délelőtt tudtam pihizni, s szerencsére csak 3 nap volt szőrnyű.
Húúúú, nem semmi a 45 perc séta! Nálunk is, mint Ditkénél, ha nagyon-nagyon lassan megyünk akkor is 5 perc alatt ott vagyunk.
Csizma csere megvolt?

Edit!

Apukád " ajándékához" nem találok szavakat... Nagyon-nagyon örülök így, szinte ismeretlenül is.
Tényleg mindig, minden helyzetben bízni kell, a reményt sosem szabad feladni, hiszen, vannak még ilyen reményt adó dolgok!!!
A kis virgácsos Marci nagyon édes, a kis megilletődött arcával!

Mindenkinek írom!!!!

Csajok:

Privibe jelezze ki milyen DVD-t kér a Thomas-ok közül. A legújabb részek nekünk már gépen vannak, a megírása van még folyamatban.
Mindenkinek szívesen, ellen lemezek nélkül küldöm a karácsonyfa alá.
Valamint sikerült szereznem Flavin lekvárt. ( az egyik óvonéni foglalkozik vele).
Tudom, volt aki kereste. Azt hiszem Kilimanék. Ha esetleg még valakinek aktuális, ezt is írja meg, s segítek beszerezni.
Mi vettünk újra egy üveggel.
Várom privibe a kéréseket, címeket.

Megyek eyzem egy kis somlóit, tegnapról maradt...

Mindenkinek további szép napot:

Meme
szinta

Sziasztok!

Ditke!

A csajok gyönyörűek!!!! Igazi kis nők már! Érdekes az a fejjel lefelé a vödörben kép... :wink: A tortád meg szerintem nagyon klassz lett. Én biztos nem tudnék ilyet csinálni.
A vezetés: De legalább be mersz ülni és vezetsz... Tegnap kicsit vezettem megint, anyóshoz. Mellettem a férjem, gyerekek hátul...
A legjobb, amikor mondjuk a fiúknak, hogy anya fog vezetni, mind a ketten egyszerre : " Neeeee !!! " és rázzák a fejüket. Jó fejek! Amikor helyett cerélünk apával, úgy értem én ülök a kormány mögé, Vendel folyamatosan nyűszít, hogy Kataaa, Kataaa és mutogat az anyós ülésre, ahol ap apja ül. Nem viseli, ha én vezetek.

Meme! Edit!

Cipőcsere megvolt, illetve a legjobb, visszakaptam a pénzt. Egyszer volt rajtuk a legnagyobb sárban. Férjem lemosta, letakarította ( ő precízebb) , nagyon nézegették a talpát, aztán megkérdezték, hogy kint is lett e használva, mondtam, hogy csak a lakásban. Aztán rendes volt a csajszi, mondta , hogy oké.. Férjem mondta, hogy a gumi rész a talpán, volt ahol kicsit már elhajlott..., ahogy csetlettek-botlottak...
Lényeg, hogy a pénz nálunk.
Tök jó, hogy ilyen jól megy az ovi. Na meg, hogy ilyen közel. Nekem az ovi is messze lesz, olyan hülye helyen lakunk, emelkedőn gyalog felfelé 20 perc. Busz nincs csak egy pár utcával odébb, ritka, mint a fehér holló, az egyik óránként jár, a másik kb. 20 percenként..., na mindegy szóval nekem nem a legjobb.

A Flavin lekvár mennyibe kerül? Még nem írtam privit, de igyekszem.

Ja, ma mégsem mentünk bölcsibe. Vendel éjjel belázasodott, de reggelre semmi....., na meg egész délelőtt is ezerrel pörgött, kutya baja. Szerdáig lemondtam az ebédjüket, mert csütörtökön jön a Mikulás. Aztán majd kiderül, hogy beteg lesz e vagy sem.

Kata

Kép
kateduo

Visszaolvastam...... hülyén hangzik... a férjem nekem mondta azt a talpon a gumi visszahajlást, nem az eladónak.... :D
Na megyek, mert ébredeznek a kölkök!

Kata

Kép
kateduo

Még gyorsan....

Vendel új szava: Toma (Thomas) , de olyan édesen mondja.... :D

Kérdés mindenkinek: Ki hova teszi a karácsonyfát? Gyerköcöknek elérhető helyre vagy sem? Tavaly nekünk nem fértek a fához, de az olyan hülye helyen volt..., ha meg a elérhető helyre teszem, tuti leszedik, esetlek el is törik a díszeket, nem?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok,

Ditke,

NAgyon szépek a lányaid, tényleg, nem csak úgy udvariasságból mondom!!! És a tortákhoz is gratula, nekem se késztetésem, se időm, se pedig energiám nem lenne ilyen torták készítéséhez :(

Kata,

Vezetés: én nagyon örülök, hogy nem csak jogosítványom van, hanem tényleg használom is (szerintem baromi jól vezetek :lol: :lol: ). Megőrültem volna az elmúlt két évben, ha nem tudtam volna vezetni: rengeteget mentem a fiúkkal ide-oda, barátnőkhöz, vásárolni, nagymamikhoz, stb. Sajnos kezdek is átesni a ló másik oldalára, mert nem tudom elképzelni az életemet autó nélkül. Amíg szervízben volt két napig, hát azt hittem, hogy belehalok... A bölcsibe is autóval megyek értük, pedig elég közel van hozzánk. (na jó, amikor jó idő volt, akkor biciklivel vittem-hoztam őket).
Szóval, szerintem gyakorolgass, mert megéri!

Meme,

Írok privit!

Rólunk:

Szerencsére nincs betegség, a héten három télapó ünnepségre megyünk :lol:
És, ami a legfontosabb: iszonyatosan elkezdtek beszélni :lol: :lol:
Mindent mondanak, a legviccesebb, amikor utánoznak engem egy hosszú szóval, és tök más jön ki belőle. A Tél apó itt van-t simán eléneklik, mind a két versszakot.

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én még alig vásároltam karácsonyra. Konkrétan: még senkinek nem vettem semmit :( Na jó, a gyerkőcöknek már megvan 1-1 Bruder nagy jeep, de ennyi... Utálom ezt a kötelező költekezést... A hétvégén megyünk Pandorfba meg Bécsbe, hátha akkor jobban megjön a kedvem...

Detti

KépKép
kiliman

Ditke!
A csajok: hát csodaszépek. Na, és a torták....én neki se állok ilyennek. Főzni bármit, de a sütést azt nagyon megnézem, hogy mit vállalok be..

Ami a vezetést illeti, én se vagyok semmi. 17 éves korom óta van jogsim (vidéki kisvárosban szereztem, nem ebben a csodás pesti közelekedésben, így nem láttam addig villamost) már megvolt az autónk, és bent állt a garázsban, mert én inkább tömegközlekedtem, csak ne kelljen megtanulnom Pesten vezetni. Pedig volt olyan életszakaszom amikor a fél világot körbe kellett buszozzam ahelyett, hogy 10 percet autóztam volna otthonról a munkahelyemre. Aztán kiköltöztünk Gödöllőre, és a muszáj nagy úr. Megtanultam vezetni! Pontosaban belejöttem. A parkolás még nem tökéletes, de hát azt kell mondjam, hogy az életminőségem változott meg azáltal, hogy autózom. Nem kell senkihez sem igazodnom, megyek ahova szeretnék...állítólag nem vezetek rosszul!

Kata!
Gratula a csizmacseréhez! Ügyesek voltatok!

Mindenki! Kérdés: ha jól emékszem tavaly kari előtt volt téma a fényképes falinaptár. Eddig egy helyen néztem meg, de ott fotópapírra készítik. Van köztetek olyan, aki már rendelt ilyet (látott élőben)? Ha igen, akkor milyen volt? Hol rendelte? (Azért nem szeretném fotópapírra, mert akkor nem tudnak beleírni a Nagyik...)

Amúgy mi megint náthásak vagyunk, és most ezerrel drukkolok, hogy péntekre (akkor van nálunk a céges Miki) minden Ok legyen.

A karival elég jól állok, de nem egyszerű a szervezés. Nekem az okozza a gondot, hogy utálom a nagy költekezést (szerintem ne erről szóljon az ünnep), de azért valamit mégiscsak kellene....és ráadásul addig megyek, amíg nem találok személyreszólót. Arról nem beszélve, hogy kicsit nehezebb ötletelni itthonról, mint ha járnám a boltokat...;-)

Szép estét Mindenkinek!
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Köszi a dicséretet a lányok nevében is. :)
Torta: ez csak látványnak volt, ízre nem mentem, így nem volt nagy ördöngősség. Amúgy én nem szeretek sütni-főzni, csak ilyen alkalmakkor, alkotni :)

karácsonyi ajándék: még csak a gyerekeknek van meg, illetve Csengének még kersek mózeskosaras babakocsit, mert 24 ezret egy márkásért nem vagyok hajlandó adni ( a férjem szerint akkor vegyünk inkább igazit, azt utána el lehet adni :) )
Családnak még semmit sem vettünk, néhány ötlet van, de nem érek rá elintézni :(

Vikóka: nekünk nem volt ilyen naptárunk így nem tudok segíteni.

Kata: már tavaly is elérhető helyen volt a fa, a földön, mert szerintem így biztonságosabb mint az asztalon, onnan az egészet magára rántaná. Néha leloptak egy-egy szaloncukrot, de más baj nem történt. Igaz, szenteste után a díszek feljebb kerültek, mert mindenáron pakolgatni akarták őket. :?
Különösebben amúgy nem bántották, valahogy felfogták, hogy nem szabad.
Na szerintem idén már rosszabb lesz, sokkal szófogadatlanabbak :(
:evil:

Jó éjt!
Ditke
ditke62

Ditke :)
Gyönyörüek a csajok, csak ámulok bámulok! A torta sem semmi, sosem bírnék ilyeneket csinálni. Az ovin meg ne csodálkozz, szerintem nincs olyen gyerek aki minden nap önként és dalolva megy, ha belegondolsz mennyivel jobb azért otthon.

Az enyémek most értek meg hozzá, 1 év bölcsi után, hogy tudják nincs mese menni kell a bölcsibe, mert Anya, Apa dolgozik. Eddig nem értették a dolgot. Persze azért most is próbálkoznak, de elfojtjuk csírájában. :lol: Ha egyszer megengeded nekik, hogy maradjanak otthon, akkor vérszemet kapnak.

Kata :)
Karácsonyfa már tavaly is a földön állt nálunk. Igaz szaloncukor nem volt rajta, csak alatta egy tálkában. Törékeny dísz nálunk nincs, minden díszünk ikeás szalma, vagy müanyag, így nem törnének amúgy sem.
Idén változtatok a stratégián, mert tavaly amíg aludtak addig díszitettük a fát, és amikor felkeltek jött a Jézuska. Most délelQtt együtt fognak Apával dísziteni, én fözök, és amíg alszanak addig Jézuska becsempészi az ajándékokat a fa alá. 8)

Vezetés: 14 éves jogosítványom van, de csak 2 éve vezetek. Addig nem bírtam rászánni magam, én is tömegközlekedtem, de rájöttem, hogy a gyerekekkel beszükül a világ számomra ha nem vezetek. Vettem pár gyakorló órát, és azóta nem értem, hogy miért nem vezettem hamarabb. Imádom, igazán kikapcsol, levezetem vele a feszültséget, és szerintem egész jól vezetek. :lol: :wink:

Rólunk: Baromi sokat dolgozom, így nincs idöm a karácsonnyal foglalkozni. A gyerekeknek megvan az ajándék, ez megnyugtat, a család többi része pedig könyvet kap, illetve olyan dolgot amit a rendes bevásárlóközpontos élelmiszerbevásárlásaink során meg tudunk venni. Már megrendeltem az Alexandrán a könyveket, ezzel leegyszerüsítettem a karácsonyt. Mondjuk én imádok olvasni, és a könyvnek örülök a legjobban, remélem senki nem lesz csalódott. Utálom én is ezt a nagy vásárlási lázat, szerintem sem erröl szól a karácsony. Nekem az a képzetem róla, hogy a jó kis fenyö-fahéj-szegfüszeg illatú lakásban ülünk Zolival és 1-1 pohár vörösborral a kezünkben a fotelekben,könyvet bújva, amíg a fiúk az elektromos vonattal játszanak a szönyegen a lábunknál. :lol: Nekem ez az álmom. :D Béke és nyugalom. :P Jó lenne egy kis havazás is hozzá!

A múlt héten volt egy kis ijedtségünk. Samu elkezdett dadogni. Megijedtünk, hívtunk mindenkit, írtunk mindenkinek. Azt gondoltuk, hogy a cumi miatt van, amit elvettünk töle. Megkérdeztünk néhány logopédust, fejlesztötanárt, pszichológust. Többek közt az itt hírdetö pszichológus lányt is, aki válaszra se méltatott. :? :evil: Na mindegy, máshonnan megkaptuk a választ, ingyen, hogy csak sima élettani dadogásról van szó, agyilag elörébb jár mint amit ki tud fejezni, így pár hónap alatt elmúlik. Így megúsztuk egy cumi maci vásárlással, amit úgy is hív, hogy cumi maci, és vele alszik. Ezt egy fejlesztö ped. javasolta, hogy a cumika helyett választhasson magának valamit ami jutalom a cumi elhagyásáért.
Nálunk betegség nincs 2 hónapja, de most nagyon nyügös lett Samu, így szerintem valami készülödik. Na de ezzel kiegyezem, hogy 2 hónapban egyszer benyalnak valamit.

Ja és még azt nem mondtam, hogy Oli kb 2 hete teljesen szobatiszta lett. Egyik napról a másikra sikerült neki. Illetve nem szólt, csak gondoltam kipróbálom, hogy bugyit adok rá. Nem tiltakozott, és szólt ha dolga volt. Még a kaka is wc-be megy, pedig az Samunál majdnem 2 hónap volt a pisilés után. Tényleg meg kell várni az érési folyamatot. Lehet, hogy ment volna hónapokkal korábban is, csak sok-sok balesettel, és bosszúsággal nekem.

Judytot megpróbálom ma este felhívni, szerintem Ö is a munkától szenved. :?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Edit!
Örülök, hogy ilyen jó eredményei lettek apukádnak. :)

Ditke!
A tortád nagyon szép lett. :) Lányaid tényleg kis hercegnők ;)
A wellness hétvége nyeremény volt?
Melyik szállóban?

Kata!
A szükség nagy úr. A jogsim már érettségizett, de nem vezettem, féltem :( Én is kisvárosban tanultam meg vezetni. Mikor elkeztem dolgozni és nekem kellett hozni/vinni a fiúkat a bölcsiig, ami ráadásul még busszal is legalább 3/4 óra volt :(, hát akkor döntöttem úgy, hogy inkább vezetek. Így nem eladtuk a régi autót, hanem én használom. :) Ez lett a fiúk taxija. Most már nagyon bánom, hogy nem kezdtem el előbb vezetni. Mennyivel szabadabb lettem volna az itthon töltött 3 évben.
Sőt most már dolgozni is azzal megyek, így naponta legalább 1,5 órát nyerek ;)
Férjem egyik kollégájától vettem 1 órás leckét az elején. Gyerekek, és a párom nem voltak akkor az autóban.

Eri
simones

Karácsonyfa: nálunk is a földön van mindig, persze kikötjük ;) Eddig soha sem volt gond. Szaloncukorból szoktam a fa alá egy dobozba is tenni, onnan vehetnek.;) A végén persze a fáról is szednek.

Ovi/bölcsi: ez már a 3. évünk, de még most is inkább itthon maradnának reggel. Nem csodálom, nekem sincs kedvem menni, pláne most még sötét is van. Aztán du. pedig nem akarnak hazajönni ;)

Ajándékok: gyerekeknek: saját + unokatesóknak már megvan :). A nagyik legfeljebb csak fényképet kapnak, bár inkább a valóságban kéne látniuk őket :( Anyós még mindig nem köszöntötte fel őket a szülinapjuk alkalmából, még telefonon sem :twisted: Bezzeg régebben mindig figyelmeztetett minket, ha a másik unokáknak szüli/névnapjuk volt. :(
Még a páromnak kell valamit kitalálnom valamit. Szívem szerint elvinném valahova hétvégére. :)

Eri
simones

Sziasztok!

Nem írnátok le,hogy kinek milyen ajándékötlete van karira????
Én is irtó bajban vagyok,mert nálunk is csak a gyerekek ajándékai vannak meg.Mivel mi is csak aprósággal szoktuk meglepni a szülőket,tesókat,így per pillanat ötletem sincs,hogy mi lehetne az.

Karácsonyfa: hát elképzelésem sincs,hogy hova teszük.Tavaly a földön volt,kikötve.Nem volt vele semmi gond.De most,hogy nagyobb ágyuk van és átrendeztük a szobát,még annyi hely se maradt,mint tavaly.Így ez még nagy kérdőjel!!!!

Ditke!
Csatlakozom az előttem szólókhoz!Szépek a lányok!

Cat!
Gratula Olinak!Akkor én is várjak még egy fél évet,aztán ráadhatom a bugyit? :) Érdekes ez a dadogás!Örülök,hogy ilyen simán áthidaltátok!Ügyesek voltatok!

Kata!
Jó tudni,hogy ilyen rugalmasak a Deichmanban!Ügyi vagy!

Most mennem kell,megjött a Dávid!
Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Itt vagyok, csak nincs időm mostanában netezni, az utóbbi 2 hétben még olvasni sem tudtalak titeket.
Csajok majd' 3 hétig elhúzódó taknyossága a végén felülfertőződött, antibigyó lett a vége, de már Annánál vége, Zsófinak viszont még pár napig mostmeg fülcseppezni kell, mert a dobhártyája begyulladt kicsit. Tegnap délután üvöltött a kezemben vagy másfél órát, semmivel nem tudtam megnyugtatni, láthatóan szenvedett, felhívtam a dokit, hogy mi van ilyenkor, már úgy jött ki este, hogy a fülét fogja megnézni... :?

Amúgy megvagyunk, a csajszik hihetetlenül feszegetnek minden határt, főleg Anna próbálkozik, ráadásul legtöbbször szemtelenül nyíltan, épp emiatt nem engedek neki túl "hosszú pórázt", nehogy az elején elbízza magát. :wink:
Zsófim meg borzasztóan próbál beszélni, annyira igyekszik, olyan ügyes. Tisztán mondja, hogy baba, autó, kaka, a virágra, hogy hapci, aba az apa, szisza a cica, és úgy általában mindent próbál utánozni, amit mondunk, ebből persze jó poénok kerekednek! :lol: Ma még a Sütiszörnnyel is megpróbálkozott, de azért abba beletört a bicskája. :lol: De mondja mindennek az elejét, vagy a végét. Ma fürdésnél mondtam neki, hogy habos, erre ő: habuty.
Anna ehhez képest sokkal kevesebbet mond, a baba még mindig dede :D , a virágra ő is mondja a hapcit, de kb.ennyi.

Ajándékból nekünk is csak a csajoké van meg, meg a páromé.
Egy ajándékötlet: én csinálok most néhány családtagnak (olyanoknak, akik kedvelik az ínyencségeket, illetve sütni-főzni), kandírozott gyümölcshéjat. Narancs-, mandarin-, citromhéjat (ezek most úgyis fogynak rendesen). Csináltam magamnak gyümölcskenyérhez, és utána jött az ötlet, mert a maradékra rájárunk azóta is, fincsi csemege magában.

Cat,
nagyon szimpi volt a karácsonyi hangulat, amit leírtál, én is az ilyet preferálom, én is imádok olvasni, nyugalom, békesség.
Mondjuk én azt is szeretem, ha összejön az egész család szentestére, de az ajándékmizériát nem, csak egy finom vacsi, bor, kellemes hangulat, gyerekek is imádják, ha együtt a család.

Puszi mindenkinek!

Kép
baba888

Sziasztok!

Muszály panaszkodnom! :( Nem tudom,miért tud még mindig anyósom csalódást okozni nekem??!!!Pedig tud!Talán akkor fáj a legjobban,ha önmagát helyezi a gyerekek elé!
Pár napja szólt, hogy egyik ismerősének a lánya vállal "télapózást",mi lenne ha meghívná ma délutánra. Meg is lepődtem rajta rendesen,mert pár hete megint nem vagyunk túl jóba (finoman fogalmazva). Még gondoltam is,milyen kedves ötlet tőle.Mennyivel személyesebb így ez az ünnep a gyerekeknek,hisz le tudok írni róluk pár mondatot,amit aztán majd a télapó elmondhat nekik. Erre ma délekőtt próbál vele megbeszélni a részleteket,mivel a télapó itt szeretne átöltözni.Így gondoltam náluk lent átöltözik,levinném én is az ajándékokat,aztán úgy spontán ( :wink: ) feljöhetne ide már a tele batyuval.Na persze ő teljesen mást gondolt erről!!! :roll: A nappaliba betesz egymás mellé 4 széket,arra ülnének a gyerekek,mert Ő ott tud jól fényképezni!!!! :evil:
Azt már teljesen felesleges volt mondanom neki,hogy a múlt heti télapó-talin nemhogy oda se mertek menni hozzá (pedig vagy 20gyerek ott tolongott előtte).hanem bújtak a hátam mögé,majd belebújtak a fenekembe.
Szóval megint a magamutogatás lesz a lényeg!!!A fontos,hogy legyen mit városszerte megmutatnia! :cry:

Baba!
Nagyon ügyik a lányok ezzel a dumcsival,el vagyok ájulva,hogy már beszélnek.!
Jó ötlet ez a kandírozott gyümi!Leírod,hogy kell csinálni??Jó lenne valami nyilim-nyalom dolgot kitalálnom a fiúknak az ünnepekre,mert egyenlőre a tejkaramellás szaloncukron kívül semmit nem ehetnek.(se csoki -még fehér se- ,se mandula,mogyoró,pisztácia)Pedig mi azért ilyenkor megengedünk (engednénk) nekik egy kis nasit. Magában a gyümi meg nem igazán jön be nekik!!!

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok.

Talán még emlékeztek rám, több mint egy hónapja írtam a topicba és egy kis lelki segítséget kértem tőletek, mint hármasikres kismama.

Csak szeretném megköszönni a sok segítséget.

Már betöltöttük a 13. hetet és elmondhatom, hogy jól vagyunk.
Babák eddig szépen fejlődtek, remélem továbbra is minden rendben lesz. Talán nálam is kezdenek a rosszullétek elmúlni. Lelkileg is már jobban vagyok, elfogadtam, hogy három kis élet függ most tőlem.
Beleélni még nem tudom magam, hiszen annyi minden történhet még... Bár rajtam nem fog múlni, szorgalmasan betartom a fekvést és orvosom is nagyon sokat segít.

Nem is untatlak tovább benneteket. Rendszeresen nem fogok írni, hiszen a topic témája is gyermekneveléssel kapcsolatos, és én ilyen témákhoz még nem tudok hozzászólni.
Majd ha megszületnek a babák biztosan jövök sűrűbben....

Mindenkinek további jó babázást és sok boldogságot kívánok.

Ancsa
anches

Sziasztok!

Anches!

De jó, hogy írtál! Csomót gondoltam rád, hogy mi lehet veletek, miért nem írsz!
Ez a topic azért ment át gyereknevelésesbe, mert nincs kismamánk!!! Amikor én jöttem, volt jópár rajtam kívül (Edit, Nettke, Judyt), így akkor azok a témák is mentek rendszeresen. Nehogy már ezért ne írj!!! Most tessék írni, unaloműzésnek. Ha most beillszekedsz és jól megismerjük egymást, tuti nem fogsz "kikopni" akkor sem, mikor meglesznek a manók. Azért 3 gyerek mellett, nem lesz sok időd netezni, az tuti. De ha már "függő" leszel addigra- mint itt jópáran :wink:- fogsz majd időt szakítani erre is. Amúgy meg csomó hasznos dolgot lehet itt olvasni és mindig van kihez fordulni a kédésekkel.

Nem raksz fel UH képet a mókuskoról?
Egyébként gratulálok, nagyon ügyes vagy! Csak így tovább!

Edit

Ne bántódj meg, de én ebben a történetben most nem érzem annyira a "szemét anyósságot". Persze nem voltam ott és nem hallotam, hogy hogy volt. Csak az alapján mnodom, amit írtál. pl a fényképezés nekem is nagyon fontos- lehet, hogy nem is gondolt bele, hogy a kicsiknek máshogy volna jó.

Karácsony: én már kitaláltam Robinak valamit, de nem merem leírni, mert ő is sokszor beleolvas, megnézegeti a fényképeket. Amúgy a mamák fényképes naptárat kapnak, meg ruhavásárlási utalványt, ilyesmit. Anyunak az lesz a fő ajándék, hogy veszünk magunknak egy jobb webkamerát, mert mindig panaszkodik, hogy alig lehet látni valamit a képből. :lol:

Fa: lent lesz és kikötjük. És reméljük a legjobbakat.... Tavaly még a karámban volt, ők meg kívül. :D A díszítésen kicsit elgondolkoztam: lehet, hogy ha ők is díszíthetnék, nem nyúlkálnának utána annyit hozzá. :? Szaloncukor nem lesz rajta- lusták vagyunk felkötözni. :) A díszek műanyagok....

Baba

Gyógyuljatok meg! Mi is még a századik heti takonnyal küzdünk- remélem Karácsonyig meggyógyulunk.
A nasirecept engem is érdekelne!

ditke!

Csajok mint mindig, gyönyörűek. Hajukat ovi miatt vágattátok le? Nem sajnáltad Pepe sörényét? Ti is gyógyuljatok meg!
Torták fantasztikusak! Hogy csináltad? Nehéz volt? Szülinapra esetleg én is nekiugranék....

Vezetés: Én aktívan vezetek mióta van jogsim. Először elég béna voltam és minden út után remegő lábakkal szálltam ki a kocsiból. Azóta kikupálódtam és jól vezetek. Még parkolni is tudok!!! :wink: Gyerekekkel megbolondulnék kocsi nélkül, az tuti. Ami elég új vívmány, hogy el merek indulni pár éve idegen utakon is és eddig még mindenhova odataláltam. (Baba el ne árulj. :wink: amúgy is a sötét és az eső volt a hibás)

Vásárlás: én bevallom imádok Karácsonyra is vásárolni- mint amúgy is. Persze legjobban gyerekeknek, főleg most, hogy már teljesen felfogják, hogy mi ez az egész. :D Imádom ahogy örülnek és csodálkoznak!!! De másoknak is, akiket tényleg szeretek. Szeretek valami nagyon találóval előrukkolni és azon izgulni Karácsonyig, hogy mit fog szólni. :D Muszájból nem nagyon veszek semmit.
Ami minden ajándékozós ünnepnél bosszant, az az, hogy Robi családja képtelen bármit is kitalálni- még Robinak sem, mindenki csokit és piát kap. Most már nem is érdekel- Pár évig próbálkoztam, hogy jó ajándékokat találjunk ki, hátha akkor ők is törik majd magukat. Hát nem. :evil: A felnőtt öccsei még a csokira se veszik a fáradságot, pedig ők mindig kapnak tőlünk minden alkalomra. Anyós külön figylemztet, amikor valakinek valamije van. De Robi idén megmondta neki, hogy nem fognak semmit kapni. :twisted: Nem is igazán értem, mert amúgy jóban vagyunk- én biztosan elsüllyednék szégyenemben. :?

Vikó

Naptár: sógornőmnek van ismerőse a Copy Generalnál- mi már tavaly is ott csináltattuk. Mintha nem fotópapírra lett volna- nem tudom. :? Előtte mi itthon csináltunk saját nyomtatóval és sima műszaki rajzlapra. Pont azért, mert nekem se tetszett fotópapíron.

Befejezem....

Boldog Mikulást mindenkinek!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

cicamica:
Aranyos vagy :D
Rendben, sűrűbben fogok jönni, hiszen időm az rengeteg...
Főleg most, hogy kicsit kezdek észhez térni.
Végülis netezéssel töltöm majdnem az egész napot.
Jó lenne megismerni benneteket, valamint olyan jó nézegeti a szebbnél szebb picúrokat, és hát gyűjteni a hasznos információkat...
De csak tényleg akkor, ha nem zavarlak benneteket.

Majd 17.-én megyünk újra uh-ra, akkor rakok fel képeket.
9 hetesen kaptunk először fotót a picúrokról, de akkor még csak kis maszatoknak látszottak.
12.-ik uh-n már szép kis baba formájuk volt, de sajnos nem kaptunk képeket :(

De ti is rakjatok fel képeket, én még Edit gyerkőceit sem láttam.
Bár Edit biztos raktál már fel képeket. Megmondanád, hogy merre keressem. Kicsit hosszú a topic, hogy végig olvassam, bár nem kizárt, hogy megteszem. :D

További szép napot:
Ancsa
anches

Most gyorsan el kell újságolnom, hogy Zsófi este elkezdte mondogatni, hogy anya. :D :D :D Eddig nem is nagyon mondogattam nekik, anya csak úgy a tevékenységek alatt hangzott el, anya ezt csinál, azt csinál, inkább az apát, azzal próbálkozott is egy darabig, míg sikerült neki, erre ma este valamit mondott a párom, hogy anya, Zsófikám tanakodott egy darabig, majd megszólalt, ana, ana, anya. :)
És másik legújabb szava a tető. Persze imádják mindennek a tetejét leszedni, aztán visszailleszteni, így jött a tető.

Anna meg fürdés közben begörnyedt kicsit, és elkezdett nyomni, mint aki kakilni készül, kivettük a kádból, rá a wc-re, apa fogta szemből, én meg kicsit támasztottam fenéktájon, hogy ne érezze annyira a levegőben magát, és belekakilt. :lol: Kicsit nyöszörgött közben, annyira nem volt oda az ötletért, így le is emeltük, és csak akkor láttuk, hogy már ott a kaki. :lol:

Ancsa,
örülök, hogy jöttél, már csomót gondoltam rád, reméltem, hogy nem azért nem jelentkezel, mert baj van! Ne is csinálj ilyen hosszú eltűnéseket, mert akkor aggódni fogunk! :wink:
Szuper, hogy jól vagytok, az uh képeket pedig tessék minden alkalommal kiharcolni!

A gyümölcs kandírozás hosszadalmas folyamat, a héjának ez egy rövidített változat:
Cukrozott narancshéj
A narancs lepucolt héját vízbe áztatjuk három napra, de a vizet legalább naponta egy-két alkalommal cseréljük le! Harmadik nap vágjuk össze a narancshéjat apró kockákra vagy csíkokra (nem baj, ha rajta marad a fehér rész), tegyük föl vízben forrni. Ezt az első főzővizet is öntsük le róla! Öntsünk a narancshéjra annyi kristálycukrot, hogy ellepje, majd vizet is annyit, hogy a cukor fel tudjon olvadni benne. Főzzük, amíg a szirup el nem fő (ez legalább háromnegyed óra), majd ha kész, terítsük szét fémtálcán. Ha akarjuk, vagy ha véletlenül nem főtt el eléggé a szirup, hempergessük meg kristálycukorban. Az sem baj, ha kicsit karamelles lett a narancshéj, csak ne égessük meg.
Citrom- és mandarinhéjból is készíthetjük.

Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki meggyógyultak a csajok!

Kép
baba888

Sziasztok!

Baba!
Azért ez elég macerás és időigényes,de mindenképpen ki fogom próbálni!Köszi!
Örülök,hogy meggyógyultatok!Mondtam én a múltkor is,hogy tök ügyik a csajok ezzel a dumával.Biztos nagy dumásak lesznek! :wink:

Ancsa!
Jó,hogy jelentkeztél!Gyere csak nyugodtan!Hátha a hatásodra más kismamik is jelentkeznek (így szokott ez lenni)! Olyan jó másokkal együtt örülni és közben nosztalgiázni!!! :D
Amúgy meg nagyon ügyi vagy!Látod,szép sorban meglesz minden,eltelik az idő.Észre se fogod venni! Nemsokára már a genetikai uh jön!Majd rakj fel képet az uh-ról,meg írd meg mit momdott a dokid!
Mindjárt keresek képet a fiúkról!

Lilla!
Végül is nem volt olyan gáz a télapózás!De azért anyós a fényképezésnél elég tolakodó és követelőző tud lenni! :shock: Neki nem jók a spontán képek,így kell ülni,állni stb,oda kell rá nézni...Szóval az olyan beállított képeket akarja és ez annyira tudja az embert zavarni!Főleg a gyerekeket!
Most szerencsére visszafogta magát,hagyta a gyerekeket örömködni!

Na akkor Ancsa kérésére:
Kép
Beni,Marci,Oli (balról jobbra)

Kép
Olivér

Kép
Beni

Kép
Marci

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

baba888:
Ígérem nem fogok hosszabb időre eltűnni...

edit:
De édesek a fiúk, és hogy hasonlítanak egymásra. Tündériek.
Köszönöm, hogy raktál fel képeket.
Majd legközelebb ha megyünk uh-ra teszek fel én is mindenféleképp.
Igazad volt abban, hogy csak szépen lassan nézni előre.
Szerencsére babák jól vették az első akadályokat.
Nagyon remélem, hogy továbbra is ilyen ügyesek lesznek.

Mindenkinek kellemes hétvégét: Ancsa
anches

Sziasztok!

Ancsa!

Te mikorra vagy kiírva (papír szerint) a picikkel?
Én azt számolgattam,hogy anno karácsonykor olyan 15-16 hetes terhes voltam.Te is így leszel,ugye? Akkor kb. április végén-május elején fogsz szülni,nem? Választottál már kórházat,dokit? Hogy állsz a karácsonyi készülődéssel?Élvezd ki minden pillanatát,mert a következő sokkal zaklatottab,de sokkal gyönyőrűbb lesz!!! :wink: :)

Többiek merre vagytok megint????Helyzetjelentést kérek!!!Hogy álltok? Megvan már a karácsonyi menű?Lakás díszités?Ajándékok?

Edit

Kép

Kép
edit73

edit:

Papíron június 10.-re vagyok kiírva, és ha jól számolom örülök, ha április végéig kihúzzuk. De jó, akkor te is e körül szültél... :D
Számolom a napokat, december végén már úgy félidősek leszünk.

Végülis úgy döntöttem, hogy maradok Kecskeméten. Nagyon rendes az orvosom, még pszichológusnak is elmenne, lelkileg is annyit segít.
Most születtek hármasikrek itt a kórházban. Beszéltem az anyukával, ő is maximálisan elégedett volt mindennel, semmi probléma nem volt.
Bár nekem családom közelsége is sokat számít. Pesten nem láthatnám őket minden nap, ha befektetnek a kórházba.

Karácsonyi készülődéssel még nem állok sehogy. :(
Ajándékokat is majd most fogok beszerezni, eddig nem volt semmihez lelkierőm. Ötlet szinten szerencsére már minden meg van.
Viszont a nagytakarítást megcsináltuk 2 nap alatt... :D
Majd apukám jövő héten elvisz pár helyre, remélem sikerül mindent beszerezni.

Ti hogy álltok, a készülődéssel?
Fiúk várják már a karácsonyt?
Milyen szépek lehetnek az ünnepek egy nagy családban....
anches

Edit kérdésedre válaszolva: hát félig jól , félig nem jól állok. A lakás már szépül (a múlt héten kiragasztottunk jó pár télapós-karácsonyos ablakmatricát, hogy megtalálja a Télapó a házunkat), és már én is díszitek erre-arra. A menü az megvan: ráksaláta, narancsos kacsamell, csokifelfújt. Hal nem lesz szenteste, mert azt 25-én eszünk együtt a pároméknál.

Ajándékok: még van vissza. Az nagyobb gáz, hogy vannak még olyanok, akiknek ötletem sincs. Ti mit vesztek a szüleiteknek?

Szóval ennyi.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Vikóka!
Semmi ötletem nincs a szülőket illetően!(még a jövő héten megyünk egy uccsó bevásárlásra)Ráadásul az anyunak 25-én van a szülinapja is,így ő ilyenkor dupla ajándékot szokott kapni.Neki egy szép fürdőköpenyen gondolkodom,így egyben le lenne tudva a dolog (meg tudom,hogy nem adna érte annyi pénzt!)
Anyósomék valószínűleg ajándékcsomit kapnak (pia, kávé, tea, bonbon stb.),mert minden más a szekrény mélyére kerülne úgy becsomagolva,ahogy kapták. (szerinte mindenük megvan és az újat inkább félreteszi :evil: ).Amúgy is ki vagyok akadva rá, :oops: mert a sógoromékkal meg tudta beszélni,hogy vegyék meg a saját gyerekük kariajándékát,de velünk nem.Mondván,hogy ő imád vásárolni!!! :shock: Csak az a gond,hogy mindig (de szó szerint értsd!) teljesen haszontalan,fölösleges ajándékot vesz a gyerekeknek.És a leírtakat már észreveszi a Dávid is!Na és véleményezi is - egyenlőre csak nekem.De azért elég sz@r érzés azt mondani neki,hogy ne foglalkozzon vele,köszönje meg,amit kap,majd a család többi tagjától kap számára értékes ajándékot.
Így a férjem dolga a szülei ajándékát kitalálni,én csak helyeselni szoktam hozzá!

Ancsa!
Én június 13-ára voltam kiírva!Így egyáltalán nem lehetetlen a májusi szülés (magas vérnyomás miatt 34hétre szültem).
De jó,hogy tudtál dönteni!Szerintem ilyenkor nagyon fontos a jó doki-páciens kapcsolat.Szinte második férj kell,hogy legyen! :wink: :D
Nálunk már feldiszítve a lakást!!Takarításból annyi lett kész,amit a fiúk hagytak.Ha még lesz módm rá,apróságokat megcsinálnék (kicsit rendbe kéne szedni a spájzot,meg 1-2szekrényben sem ártana még rendet csinálni stb.) A fiúknál már minden napos téma a karácsony,imádják a készülődést!Bár még szerintem nem mindent értenek belőle,de nagyon élvezem,ahogy kombinálnak.A Dávid már más kategória,ő már nem hisz a Jézuskában.Így vele már nyíltan lehet beszélgetni!
Jövőre már te is tudni fogod,milyen nagycsaláddal ünnepelni!!!Addigra már 7-8hónaposak lesznek! :lol:

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit

Karácsonyi menü még csak körvonalazódik- idén ki akarok tenni magamért. Már 3 éve nem volt igazán jó Karácsonyi kaja itthon. Terhesen még a főzés gondolatától is rosszul voltam, utána meg nem volt szabad kapacitásom... :wink: De majd most!

Az a baj, hogy a különleges nekem vmi pikáns kaja lenne, mondjuk a narancsos kacsa, vagy az aszaltszilvás pulykamell, de Robi nincs annyira oda az édeskés husikért. Valami olyat akarok kitalálni, amitől mindenki el lesz ragadtatva. Lehet, hogy a végné 2 féle lesz. :?
Ami tuti az Aranygaluska- ez már hagyomány, kihagyhatatlan, még fél lábbal a sírban is megcsináltam. :wink:

jó hétvégét!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit :)
Gyönyörüek a fiúk! A képeken olyan nagynak tűnnek, mintha 3-4 évesek lennének. Igazi kis úriemebrek, mindig csodálkozom, hogy tűrik a fényképezést.

Menü: Én is várok ötleteket. Az biztos, hogy valami töltött-göngyölt pulyka lesz krumplipürével (ez a fiúk kedvence), nekünk krumpli saláta, szőlősaláta, és szeretnék valami ragus, szaftos húst is csinálni, hogy kétféle főtt étel legyen. Lehet aztán lazac lesz belőle, de ezen még agyalok, mert nem vagyunk túlságosan nagy halevők. Várok ötleteket! Mindenki számoljon csak be a terveiről!

Lilla :)
Robival hasonló az ízlésünk, én sem szeretem a gyümölcsös, édes húsokat. :D A mai menüt is kihagytam, pedig a fiúk szerint nagyon finom volt, barackos-tejszínes-baconos-bryndzás csirkemell.

Egy jó marhapörkölt nekem többet ér. :lol: :lol:

Ancsa :)
Gyere csak bármikor! Kíváncsiak vagyunk Rád. Hátha ide vonzod a öbbi kismamát, mert már régen volt ikres kismamánk. Tessék csak beszámolni az UH-król, vizsgálatokról, igenis érdekel minket!

Cat
Kép
cateye

Cat :)

Mi anyoseknal leszunk karacsonykor, ott kekre fott pisztrang a menu. Lazachoz van egy nagyon egyszeru es finom receptem, ha esetleg erdekel, mindenkinek szokott izleni.
El tudnad kuldeni meg 1x a mezeskalacs receptet? Ha jol emlekszem te kuldted 2 eve, de most nem talalom es valamelyik nap a csajokkal azt szeretnek csinalni.

Most rohanok, jovok meg bovebben kesobb...

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?