Új privát üzeneted érkezett!

Kukacz

Igen, én is egyet értek veled. Sok esetben elkerülhetetlen sajnos az abortusz, de én nem is ezekre az esetekre gondolok, hanem pl. azokra, akik az anyagiakra hivatkoznak, de erről inkább a másik topikban levelezzünk, mert ez a topik az ikrekről szól. És én senkit nem akarok elítélni. Ez nem az én feladatom.

Üdv.
P.ÉVa
p.éva

Sziasztok!

Nagyon jól sikerült a nyaralásunk, egy gyönyörű házban laktunk. A fiúk az első négy napban végig aludták az éjszakákat, egyszer sem keltek fel. Az utolsó percben sikerült szereznem két utazóágyat, ez nagyon hasznos volt. Aztán már az utolsó két három napban nem akartak aludni éjjelente a srácok, sokat sírdogáltak, Zolikát még fülészetre is el kellett vinni, mert lázas volt. De már jól van, csak egy kicsit volt gyulladt a füle. Jó lenne már túllenni az orrmandula műtéteken.
Mára terveztük a hazajövetelt, de nekem már elég volt és tegnap hazajöttünk, azért nem volt könnyű háromfelé szaladgálni a strandon. De azért megoldottuk. Jó színük lett a gyerekeknek, nagyon élvezétk a nyaralást.

Éva
p.éva

P.Eva, nem hiszam, hogy irok még ABBA a topikba, a feltett ocsmany képek miatt... Talan majd összefutunk mashol!!! Minden jot!!!
Kép
Vendég

Csilla

Merre nyaraltok? Nálunk ugyanez volt a helyzet, a fiaim sem akartak fürdeni, inkább egész nap a homokozóban voltak, de velünk sajnos nem jöttek a nagyszülők, pedig úgy lett volna igazi a nyaralás, ha segítettek volna a babázásban. De azért így is jól éreztük magunkat.
További jó nyaralást nektek!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Még itt vagyok, csak nincs időm írni Kép De azért szorgalmasan olvaslak benneteket Kép
Most kaptam meg az Ikrek könyvét, rengeteg jó dolog van benne, csak nagyon vastag, sokáig tart végigolvasni.
Az én gyerekeim nagyon szeretik a vizet, ha elmegyünk valahova vízpartra, Andrist ki sem lehet parancsolni a vízből, csak ha már lila a szája, és akkor is max 10 percre. És Zsófi is hasonló, órákig el tud pancsolni a sekélyebb részeken. Ma délelőtt kint voltunk Fóton, van ott egy kis tó, nagyon sekély vízzel, a gyerekek nagyon élvezték, jól el is fáradtak, három órát aludtak (aludtunk) délután.

Zizi
debyand

Zizi

Hány heted van még hátra? Lehet, hogy úgy jársz, mint én a fiúkkal, hogy 10 nappal később jöttek a kiírt időpontnál. Örülök, hogy ilyen jól bírjátok, csak így tovább! Ha valami esetleg kezdődne azonnal írj, hogy szurkolhassunk nektek!

Éva
p.éva

Éva!

Kösz a bíztatást, még 6 hét van a kiírt időpontig, de 3 hét múlva már nem lehet nagy baj, ha megszületnek Kép Addig már valahogy csak kibírjuk Kép
Természetesen megírom, ha lesz valami, már mutattam a férjemnek, hogy hova szoktam írni, hogy jegyezze meg, mert az ő dolga lesz Kép

Zizi
debyand

Sziasztok.

Hazajöttünk vasárnap a nyararlásból, sajnos eltelt a hét. Nagyon klassz volt, szerencsére még augusztusban is megyünk egy hétre a Balatonra.
Már egyedül itthon nehezebb a 3 bébivel, szerencsére ma anyukám elvitte a 2 lányt fél napra, a kicsivel pedig könnyebb volt a tengernyi cuccnak nekiesni (mosás, pakolás).
Zizi, már jó nagy lehet a pocakod, nekem 3 héttel előbb jöttek, de akkor már annyira rosszul éreztem magam, fájtak az izületeim nagyon. Nagyon örülök, hogy jól vagy, továbbra is jó egészséget kívánok.
Ahogy olvastam, sokan leléptek nyaralni, jó pihenést mindenkinek. Sziasztok
ikeranya

Zizi

Az már nem is olyan sok, csak kibírod valahogy! A Dr.nő mikor jön vissza a szabadságról? És ha akkor szűlsz, amikor ő szabin lesz, akkorra ajánlott valakit, vagy aki éppen ügyeletes lesz, annál fogsz szűlni?
NÉztetek már babakocsit?

Csilla

Nekem már egy kicsit megnyugvás volt hazajönni, mert elég fárasztó volt a három gyerekkel a nyaralás. Te hogy bírtad a picivel? A nagyszülők sokat segítettek?
Mi pénteken jöttünk haza, de még mindig nem fogyott el a szennyes, állandóan csak mosok, nem győzöm hová teregetni.

Ma végre azt hittem, hogy lehül egy kicsit az idő, de hiába esik az eső még így is nagyon meleg van.
Ti hogy bírjátok?

Éva
p.éva

Nagyon üres lett a topik! Aki még itthon van az írjon!
p.éva

Sziasztok!

Csilla!
Az izületeim nekem is fájnak, meg már nem bírok hosszú távon sétálni sem, bár sétálni még mindig jobb, mint ácsorogni...
Aludni is csak szakaszosan tudok, mert mindig elzsibbad valamim, szóval küzdök rendesen, de remélem már nem sokáig tart Kép
Ma voltam a gyerekekkel egészséges rendelésen, lemérték a súlyukat, hosszukat, Andris kapott igazolást, hogy mehet táborba, meg ha már ott voltam, a babáknak is megirattam a recepteket előre, legalább ezzel ne legyen gondja a férjemnek. Kép
Andris 112 cm és 18,5 kg, Zsófi 10,1 kg és 72 cm
ZSófi jól belehúzott, nem csoda, ha nehéznek találom emelgetni... Kép

Éva! A drnéni augusztus 4-től van megint, 5-én megyek is hozzá, addig nem ajánlott senkit, mert ha addig beindul a szülés, akkor nem is a Nyírőbe kell mennem, hanem az I. sz. női klinikára a Baross utcában, mert ott van koraszülött intenzív. És addig koraszülésnek számít. Úgyhogy akkor marad az ügyeletes orvos Kép
Babakocsit néztünk, láttunk is olyasmit, amilyet szeretnénk, használtan még meg is lehet fizetni, de egyenlőre nem veszünk. Úgy néz ki, hogy Marcsiéktól kapunk egy egymás mellettit, és ha nagyon nem válik be, akkor majd nézünk másmilyet.

A melegből már nekem is elegem van, minket jól elkerült ma az eső, csak ijesztgetett, de végül nem esett egy csepp sem. Főleg az zavar, hogy éjszaka sem hül le a levegő, nem lehet jól aludni.

Na megyek aludni, nagyon késő van....

Zizi
debyand

Szia Éva!

A szennyeskupac még nálam is hegyekben áll a teraszon, de nekem nem a mosás a gáz, hanem a behajtogatás, elpakolás, vasalnivalót már nem is említem. Jó lenne, ha itt Magyarországon is lenne nyilt mosoda. Voltunk hosszabb időkre az USÁban és ott olyan klassz volt, elvittük a ruhákat, bedobtuk a mosógépbe, utána a szárítóba és teljesen sima, száraz, illatos ruhákat csak össze kellett hajtogatni, nem volt gyűrött, nem kellett vasalni, kb. másfél óra alatt letudtuk az egészet.
Az egész lényege az, hogy akkor nem kellene több tonna cuccot magunkal vonszolni 5 emberre 1 hétre. Na erről ennyit.
Zizi mi van veled és a pocaklakókkal?
Éva, egyébként nálunk a gyerekek nagyon jól elvoltak a nagyszülőkkel, így sokat tudtam a picivel foglalkozni. Olyan édes volt, annyit felődött egy hét alatt. Amikor elmentünk, még csak hasra fordult és kiemelte a felső testét, most pedig már négykézlábra emelkedik és próbál helyet változtatni. Állandóan mosolyog, az arca olyan barna, hogy amikor meglátom, mindig nevetek rajta, olyan aranyos. Pedig őt védtük a naptól legjobban, de szerintem ő lett a legbarnább.
A két nagylány most elaludt az apjukkal és kihallatszik a szobából apuka horkolása, nem tudom hogy tudnak abban a zajban aludni?
Na mára ennyit, úgy látom Éva, mi ketten tartjuk a frontot. Szia
ikeranya

Éva!

Nagyon tetszik a kislányod neve, Lorena a teljes név? Milyen eredetű név, honnan találtátok?
ikeranya

Hoppá, Torlódnak a hozzászólások, most látom, hogy Zizi is éppen most írt. Szegény, most nem lehet könnyű neked. Ha ne adj isten a Barossba kell menned, ne aggódj, jó kezekben leszel, nekem mindhárom kisbabám ott született és minden jó volt. Zsófi babát már tényleg nem lehet könnyű emelgetni, vigyázz magadra, minden nap aranyat ér a pocaklakóknak és persze komoly dekákat. Sziasztok
ikeranya

Sziasztok!

Visszajöttünk a nyaralásból, mindenki túlélte ezt a hetet. Kép
Majd írok, csak végigolvasom a topikot.

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Csilla! Kösz a jó híreket a Barossról, eddig nem hallottam róla semmit, bár nem is nagyon foglalkoztam vele, merthogy bebeszéltem magamnak, hogy úgyis kivárom legalább a 36 hetet Kép

Nem tudom, hogy mi volt ma a gyerekeimmel, de én nagyon elfáradtam mostanra. ZSófi egész nap csak nyávogott, mindenért nyűgös volt, Andrisnak meg mindent 10-szer kellett elmondani, akkor sem értette meg, és minden hülyeséget végigcsinált, amiről tudja, hogy nem szabad. Aztán persze sírva fakad, amikor leszidom, és bocsánatot kér, úgyhogy a végén olyan is volt, hogy mindketten sírtunk Kép Persze én is érzékenyebb vagyok a szokásosnál... Na mindegy, remélem a holnapi napunk jobb lesz.
Az a baja, hogy unatkozik már itthon, én meg már fáradt vagyok ahhoz, hogy mindennap programokat csináljak, a férjem meg dolgozik, mert valakinek azt is kell, elég lesz akkor szabit kivennie, amikor szülök.
Na jól kipanaszkodtam magam, általában optimistábban fogom a dolgokat, de a mai nap nagyon sok volt, megyek is aludni...

Zizi
debyand

Sziasztok

Megjöttünk a szabiról, elég is volt. Már hiányzott a háló. A skacok nagyon élvezték.
Kristóf ünnepélyes keretek között megkezdte a dühöngő korszakát. Nem semmi látvány, kifli alakba tekeredik és néha még a földbe is veri a fejét. Aztán rájön hogy az neki fáj, akkor azért dühöng. Passz! Ti hogy kezeltétek ezeket?

Zizi
Baross utca tuti hely, bízzál bennük. Kitartás, tudom nem könnyűKép

Éva
Nálatok nincs "méregzsák" periódus?

Mi van Doris-szal, nem tudjátok?

Andi
Ambrosia

Sziasztok!
Én is ikresanyuka vagyok. 17 hónaposak a lányaim. Segítsetek kérlek, hogy szokott eltelni egy napotok, hová mentek egyedül az ikrekkel, hogy lehet kivitelezni a két gyerek egyidőben történő szabadlábra helyezését az utcán? Nekem kétfelé szaladnak. Az első 1O percben még valamennyire szótfogadnak, ha hívom őket, de után teljesen kezelhetetlenek. Úgyhogy vissza kell ültetnem őket a babakocsiba. Pedig olyan szívesen mozognának, szeretnék felfedezni a körülöttük lévő dolgokat. Annyira félek, hogy messzire szaladnak és nem érem utol őket. A kispesti ltp-n lakunk rengeteg ámokfutó autós és harapos kutya meg kutya gumi közepén. Ti hogy csináljátok?
Előre is köszi
Böbe
Bartha Böbe

Szia Böbe!

Üdv a fedélzeten! Az én krampuszaim (2) 18 hónaposak és háromfelé képesek egyszerre menni (külön-külön)Kép Egyedül szerintem picit rizikós levinni őket, azért gondolom, mert ha elképzelem, hogy pont egyszerre jut eszébe mindkettőnek a szabadságvágy, egyedül nem tudsz utánuk loholni. Meg aztán nehogy baj történjen. Sajnos nem minden ember toleráns a pici lurkókkal. Próbálj valakit elvinni magaddal a sétákra.

Éva
Hol bújkálsz?

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Az előbb írtam egy jó hosszú levelet és elszállt. Pedig a mai napból már elegem van.
Először is kezdődőtt azzal, hogy vettünk egy bútort és a hozzá tartozó íróasztalt a szállítók véletlenül széttörték, de nagyon. Aztán Lorenának 39,7 fokos láza lett, Ádámnak kijött a sérve és ordított a fájdalomtól. Rohantam mindkettővel az orvoshoz, most végre elaludtak. Lorának füllgyulladása van a megszokás kedvéért, Ádámnak meg lehet, hogy megműtik a sérvét, és már lélekben készülök a szeptemberi hármas orrmandulakivételekre. És a férjem apukájának is ma műtötték a szívét. Nagyon izgultunk érte, de az előbb hívtuk és már jól van. NAgyon örülünk, hogy jól sikerült a műtétje!!

ANdi

NÁlunk teljesen ugyanilyen dühkitörései vannak a Zolikának, pedig ő volt a nyugisabb. Én ilyenkor berakom az ágyába és várok míg lenyugszik ő is és én is. Aztán megpróbálom elterelni a figyelmét a hisztiről.

Böbe

Örülök, hogy ránktalláltál. Az én fiaim Zoli és Ádám 18 hónaposak. Én jól elvagyok velük, mert mi Budakalászon lakunk és itt nincs nagy forgalom, így könnyen lehet velük sétálgatni.
Irj magatokról.

Zizi

Örülök, hogy jól vagy! Kitartás!
Jó, hogy kaptok a Gabiéktól kocsit, az nagyon nagy segítség!

Csilla

Édes lehet a picid a barna arcocskájával.
A kislányom neve Lorena, olasz eredetű és a férjem hallotta egyszer még régen és megjegyeztük.

Most megyek, mert hulla vagyok.
Ja, három napig nem tudtunk valamiért internetezni, azért nem írtam eddig.

Jó éjszakát mindenkinek!

Éva
p.éva

Andi és Éva
Köszi, hogy válaszoltatok. Az első 1O hónapban volt állandó segítségem, de mostmár sajnos egyedül kell a hétköznapokat megoldanom. Epereke és Szederke születése után a húgom eljött látogatóba és 1O hónapig itt ragadt. Feladta az állását, félbehagyta a főiskolát, szóval többet mostmár tőle nem várhatok el. Ráadásul 25 éves és még nincs semmi komolyabb kapcsolata. Ha folyton egy babakocsit tól maga előtt, vagy ökörködik a lányokkal a homokozóban, akkor nem is igen talál magának megfelelő párt. Ahova gyerekekkel megyünk ott nem lehet ismerkedni, úgyhogy az ő érdekében meg kellett válnom tőle. A férjem 5 után ér haza. A nagyszülők is dolgoznak, szóval képtelenség a sétákhoz segítséget találnom. Levinni viszont kénytelen vagyok őket naponta kétszer, mert különben szétszedik a lakást, meg az én idegeimet. Rátaláltam egy bölcsire, ahová időnként levihetem őket, nem is bölcsi inkább játszóház féle. Ellenkezik az elveimmel, mert én azt vallom, hogy a gyerekeimet nekem kell nevelnem, nem egy idegen nevelőnek, de szerintem szeptembertől heti 1-2 nap délelőttre leviszem őket. Csak annyi időre, míg bevásárolok, megfőzők, kitakarítok. Utána az egész délután az övék lehetek. És így ki tudok hagyni egy-egy délelőtti egyedül sétáltatást. Most még nehezebb őket sétáltatni, mert a ltp-n, (mivel nem voltak megfelelők az UNIOS szabványoknak) leszerelték azokat a hintákat, amik egymás mellett voltak, tehát egy állványon, most egy hinta van. Pedig a hintáztatást élveztem a legjobban. Belekötöztem őket egy övvel, és csak időnként kellett meglöknöm hintát. Tudtam másfelé is koncentrálni. Közben tudtam beszélgetni más anyukákkal, ellesni más gyerekek játékait.
Ha esetleg valaki ismeri a XIX. Eötvös u.-i bölcsit, (milyenek a nevelők, mi a vélemény), akkor kérem írja meg.
Andi!
Neked fiaid vannak?
Andi, Éva!
Leírnátok a születésük történetét. Mennyivel születtek? Milyen volt a kórházi tartozkodás? Milyen volt az első pár hónap? Hogy szokott eltelni egy napotok, ha egyedül vagytok velük otthon? Mit csináltok, ha az egyikkel valami baleset történik és orvoshoz kell rohani, hová teszitek a másikat? Hogy mentek el bevásárolni? Milyen babakocsitok van?
Bocs az iszonyú sok kérdésért, de tele van a fejem még vagy egy tucattal, de azokat majd legközelebb. Előre is köszi a válaszokat.
Üdv. mindenkinek.
Böbe
Bartha Böbe

Böbe

Az én fiaim tíz nappal később születtek a kiírt időpontnál. Dec. 28-ra voltam kiírva és január 7én születtek meg végre. Ezért a súlyuk is elég nagy lett, Ádám 3,3 kg 54 cm, Zolika 3,7 kg 54 cm-rel farral jött a világra. Nagyon könnyű szülés volt, lehet, hogy azért mert már a második volt. Én a MÁV kórházban szűltem, a szülészettel meg voltam elégedve, de a csecsemőosztályon már kikészültem egy kicsit, öt napig egy percet sem tudtam aludni. A fiaim is sokat sírtak, s persze felváltva, de az osztály is nagyon zajos volt. Én csak ezzel nem voltam megelégedve. Ha esetleg még vállalkoznék egy negyedik babára biztosan inkább fizetnék, csak egyedül lehessek egy szobában. És még az is zavaró volt, hogy ha egy kicsit ki akartam tolni őket a nővéreknek hogy pihenjek azt mondták, hogy otthon sem lehet majd kitolni őket, ha fáradt leszek.
Az első pár hónap elég nehéz volt, szinte semmit sem aludtunk fél évig. MIndig egyszerre szoptattam őket, így sok időt spóroltam meg magamnak. NEkem nem tudott senki sem segíteni, egyedül voltam a három gyerekkel, de a férjem sokat volt velünk és így sokkal könnyebb volt. Az anyósom eleinte átjárt takarítani, anyukám meg este lejött segített fürdetni stb. Szóval azért mindenki segített ahogy tudott.
Nekünk nagyon hamar elmegy egy nap. Reggel hét körül kelnek fel mind a hárman, 8 körül esznek, de nem valami sokat, aztán délig még csipegetnek, fél 12 körül már alszanak 1-2 órát és csak alvás után hajlandóak enni. Amíg alszanak gyorsan főzök valamit, mosok és összedobom a lakást, aztán 1-2 körül már a férjem is hazér és miután felkeltek a gyerekek, ettek elmegyünk valahová sétálni, játszótérre, kutyátsétáltatni stb. ugyanis a három gyerek mellett még van három kutyusunk is és velük is kell foglalkoznom, de őket inkább a férjem rendezi.
Ha baleset éri valamelyiket akkor vagy visszük mind a három gyereket, vagy ha valamelyi nagyszülő otthon van akkor otthagyjuk neki. Ha valami történi egyből riasztom a férjem és ő azonnal hazajön és rohanunk az orvoshoz. Bevásárolni is mindig öten megyünk, de volt már rá példa, hogy egyedül elmentem a három gyerekkel a Corába, de az iszonyatos volt. Amúgy a gyerekeket mindig a bevásárlókosárba pakolom ott valahogy elvannak, de a vége mndig sírás.
Amikor megszülettek egy egymásmelletti ABC design babakocsink volt, és kb. egy fél éve vettünk egy háromkerekű ikerkocsit, felfújható kerekest, ez azért jobb, mert nagyobb hely van benne és még a kislányom is belefér.
Eperkének és Szederkének hívják a kislányaitokat vagy ez csak a becenevük?
Irj még nyugodtan.

Éva
p.éva

Most találtam az albumban a szoptatási pozíciók alatt egy pár érdekes képet. NÉzzétek meg!

Éva
p.éva

Lányok!

Merre jártok?! Vikics, Zsuzsi, Gabi, Marcsi, ANna és a többiek, nagyon eltűntetek! Remélem, mindenki csak nyaral és jól vagytok.

Éva
p.éva

Sziasztok

Böbe
Én a 34. hétre szültem császárral a Barossban. Pici vagyok (156), úgyhogy helyszűke miatt repedt meg a burok. A szülőszobáról csak kellemes élményei vannak, a koraszülött osztályról annál kevésbé. A nővérkék kicsit el vannak szállva és nem igazán a baba érdekeit nézik. Minket nyakig beöltöztettek úgy, hogy levegőt sem kaptunk, mindeközben a nővér kibontott lobonccal csókolgatta a saját fiam arcát. (ő nem vihet be az utcáról fertőzést???) A súlyuk 1800 és 1700 gr volt és hál istennek makk egészségesen 10/10 Apgarral, még oxigénre sem volt szükségük. Csak hízniuk kellett. Fiú-lány párosítás. Lehet hogy ezzel egyedül vagyok, de azt kell mondjam, az első fél évben sokkal több szabadságom és időm volt mint most amikor már aktívan élik az életüket. Nagyon jó és kiegyensúlyozott babák voltak, az éjszakai felkelés mindössze 2 hónapos korukig tartott utána este 11-től reggel fél 6-ig aludtak. Mondom, lehet, hogy szerencsés vagyok velük mert mástól sok panaszt hallottam ilyen téren. Most, hogy már kész kis emberkék lettek minden izmomat és idegszálamat igénybe veszik a nap folyamán. Annak ellenére, hogy a lakás gyerekbiztossá lett téve roppant tehetségesen rálelnek a kiskapukra. Reggel, mivel az apjuk megy dolgozni, ő eteti meg őket 7 órakor. Ezután vagy visszaalszanak még egy picit, vagy bohóckodnak az ágyukban. 10 és 11 között befalják a párizsis-sajtos kenyeret parival és ha nem aludtak reggel vissza akkor 11-kor alvás majd du. 16-kor is, ha későn keltek akkor tolódik 13 órára, de akkor csak egyszer alszanak aznap. Most kezdenek átállni az egyszeri alvásra de még nem elég nekik.
Bevásárolni én szoktam menni hétvégén korán reggel a Tesco-ba, akkor jól felcuccolok egy hétre.
A másik mázlim, hogy a baráti körünkben van egy igen tehetős ikres család és onnan szinte mindent megkapunk (áldás). Egymás mögötti Peg Peregot használunk. (én biztos nem vettem volna ilyet, ebben a kategoriában van sokkal olcsóbb is ami ugyanilyen jó).
A játszóteret ritkán látogatjuk pont amiatt amit írtál, hogy nem olyan biztonságos. (majd ha picit jobban kordában lehet őket tartani) Itthon van kerítés és kert. Tudom ez is mázli és megértem a Te helyzetedet. Arról nem is beszélve, hogy nekünk is van kutyánk, aki mellesleg 70 kg és nem szívesen látják sehol mert nagy. Pedig a bárány vadabb nála. Nincs szívem itthon hagyni.
A vészhelyzet (hál' istennek még nem volt) nálunk is úgy zajlana mint Éviéknél, apa riasztás majd usgyi.

Ui.: Egy apró tanács: ha nem muszáj ne vegyél semmiből újat, főleg babakocsiból ne.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Böbe! Üdv a topicban, nekem még csak pocakban vannak az ikrek, és két idősebb gyerekem van.
Úgyhogy sajnos a kérdéseid nagy része számomra is kérdés egyenlőre Kép
Én nem ellenzem a bölcsit, főleg úgy, hogy csak 1-2 napra és csak délelőttre akarod őket beadni. Bár azt a bölcsödét nem ismerem, de szerintem nyugodtan próbáld meg, a gyerekeknek is jobb, ha néha Te is kipihened magad, ők meg addig szokják a többi gyerek társaságát.
Viszont csatlakoznék az első kérdésedhez, hogy légyszi írjátok le, hogy hogyan szültetek, és mennyivel hamarabb, és milyen volt a kórház, a szülés, meg ilyenek. Ahogy közeledek a szüléshez, úgy "félek" tőle egyre jobban. Persze nem magától a szüléstől, hanem inkább az utána következő dolgoktól (kórházi tartózkodás, gyermekágy, szoptatás... )

Éva! Jó neked, hogy ilyen hamar hazajön a férjed! Így tényleg "csak" délelőtt vagy egyedül, és tud neked segíteni mindenben.

Zizi
debyand

Sziasztok!Erika vagyok,2 17hónapos gézengúz mamája.Kb.másfél hete kaptam egy mailt Vikicstől,hogy itt ikres anyukák "randiznak"-de azóta elromlott a net,így csak most értem ide. Ambrosia! Az én egyik kisfiam is beveti a kiflipózt-de hiába veszem fel és nyugtatgatom,közben tovább "sír",ha ezt nevezhetjük sírásnak...Van amikor annyira behergeli magát,hogy a hisztitől már szakad róla a víz.Volt,hogy kivittem a fürdőszobába az arcát lemosni-de folytatta tovább/hasonló vehemenciával/. A másik fiam hisztije a játékok eldobálásából és az éktelen üvöltéséből áll.Sajnos én sem tudom igazán kezelni ezt a problémát. Éva!Gratulálok!3 gyerek- nem semmi napjaid lehetnek!!!A szülés utáni csecsemőosztályos napok nekem is hasonlóan teltek,azzal a különbséggel,hogy az első 3 nap intenzíven voltak a babák.Az egyik babát 1x foghattam meg ezalatt /a másikat meg sem érinthettem/,a 2.napon!Másfél napig nem is láthattam Őket,mert mire lejöttem én az intenzívről-közölték náluk most nincs látogatás!De aztán bepótólták,mert egy percre sem adhattam le Őket-éjjel sem-mert "otthon is ez lesz,szokjon csak hozzá" közölték.Azt hittem megpusztulok,naponta ezerszer le-föl ugrálni az extra magas ágyról a friss császárral,fejni,próbálkozni egyedül /mert 5 napig senki sem volt hajlandó segíteni,sőt...közölték befelé forduló mellbimbóval soha nem fogok tudni szoptatni,felesleges erőlködnöm!/,tápért "rohangálni"...Szóval a kimerülség és az elkeseredettség jellemezte- a másnak önfeledten boldog- első napokat.Mellesleg a 4 ágyas szobában 6 baba volt,persze 4 "kiságyban".Kb.40 fokra fűtöttek,pólyába kellett a babáknak lenni,ikrek élére állítva...Szóval minden gyerek folyamatosan sírt,hozták a teát/cukros víz/,hogy ezt kötelező!meginniuk.A régi típusú cumin akkora lukkal,hogy ha felfordítod CSUROG! a táp v.a tea.Azt hiszem mondanom se kell,a babák a ciciből nem voltak hajlandóak szívni,hiszen minek erőlködni,ha tudjuk,hogy van egy könnyebb út a tejhez.Rengeteget kínlódtunk /itthon segített a védőnő/,de be kellett látnom ők már nem fognak szopni...Bejött a csecsemős jóslata! A "NO PIHENÉS" következtében,mire hazaértem felszakadt a sebem,így irány vissza...Hát ez is Baross utca... Bocs,hogy ilyen hosszú voltam,de olyan jó végre kiírni ezt magamból.Köszi,hogy elolvastad... Üdv.Erika

KépKép
herika

Erika

Neked is üdv nálunk!
A Baross utca már csak ilyen, az egyetlen normális hely az egész kócerájban a szülőszoba. Néha sikítani tudtam volna a koraszülött osztályon, úgy leszarták a mamák fejét ahogy illik!!! Állítólag a hisztire a legjobb megoldás az hogyha nem veszel róla tudomást. Ha a gyerek nem kap visszajelzést tőled, egy idő után felhagy a produkcióval.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Úgy látszik nem csak én maradok fenn sokáig éjszaka, mások is csak ilyenkor tudnak nyugodtan írni Kép

Andi! Kösz, hogy leírtad a szülést, meg a napi programot, tényleg érdekes, hogy ki hogy oldja meg a dolgot a gyerekekkel.
És Ti meddig voltatok kórházban?
A kertesház előnyeit én is élvezem, de Andris miatt muszáj néha játszóterezni, mert neki meg szüksége van a gyerektársaságra, én meg nem nagyon állok neki mostanában focizni vele Kép

Erika! Jó hogy leírtad Te is a tapasztalataidat, most már tényleg nagyon vegyes képet festettetek a Baross u-i kórházról, remélem, hogy kibírjuk még egy hétig, és nem kell végülis odamennem.
Bár a Nyírőről is hallottam már rosszat is, és jót is. Majd meglátjuk.

A hisztire tényleg ez a legjobb megoldás, amit Andi írt, de ezt emberek között, mondjuk boltban, vagy játszótéren elég nehéz megvalósítani. Kép

Na mennem kell, valaki felébredt Kép csoda, hogy eddig aludtak Kép

Zizi
debyand

Böbe, Zizi, Andi

Én még azon voltam kiakadva nagyon a kórházban, hogy másnap ugye még csak előtejem volt, azt nagyon szépen szopizták is a kicsik és ennek ellenére a csecsemős nővérek erősködtek, hogy adnak nekik más tejéből. Hát én nem engedtem, más tejével jóllakatják, aztán az enyém már nem is fog kelleni nekik. Pedig nem születtek kis súllyal hogy amiatt kellett volna nekik pótlást adni. Eleinte sokat sírtam is emiatt a kórázban, meg azért is mert olyan durván bántak a babákkal, mintha egy kg cukrot dobáltak volna. De aztán lenyugodtam és annyi tejem lett, hogy még egy harmadik babát is tudtam volna szoptatni 9-10 hónapos korukig szoptak, aztán az egyik nap mintha elvágták volna őket nem fogadták el a tejem, hiába fejetem le, nem kellett nekik és a tápszert sem fogadták el. Úgyhogy maguktól választódtak el egyszerre, pedig még volt bőven tejem. Egy darabig fejtem magam, de aztán hagytam elapadni.

Erika

Jó, hogy ránktaláltál! Irj sokat magatokról! Sajnálom, hogy rosszak voltak a kórházi élményeid, de az a lényeg, hogy végül minden jóra fordult. Neked mikor születtek az ikreid?

Böbe, ERika

Egy vagy kétpetéjűek a babáitok?

Éva
p.éva

Sziasztok!
Megjöttünk Pécsröl. Egész jól sikerült ez a 4 hét! Kisfiúk sokat okosodtak, ügyesedtek, hamar belerázódtak az új körülményekbe. Közben 1 évesek lettek Kép Kép Sokat pihentem, de mászkáltunk is eleget. Már most várom, hogy jövö nyáron is leköltözzünk.
Zizi! Nálunk is helyszüke miatt lehetett, hogy a 31. héten, a burokrepedéstöl számított másfél órán belül megszülettek a fiúk. Így 1650 és 1720 g-os versenysúllyal kezdték a pályafutásukat. A koraszülés miatt túlóráztunk az intenzív osztályon. Pont 40 napig "böjtöltünk" miután hazavihettük a "nyereményeinket"! A PIC-en töltött idö Ádám fertözése miatt nyúlt el. Nehéz idöszak volt, sok lelki támogatással bírtuk csak ki. Szerintem kérdezni kell a csecsemösöket, ne várd, hogy maguktól segítsenek. Nagyon le vannak terhelve. Otthon aztán egész gyorsan belerázódtunk az életbe. Egy rossz dolog volt; csak kb. 5 hónapos korukban tudtuk meg, hogy létezik a Hauck Twin kocsi, ami a méretei miatt befér a pici liftünkbe. Addig csak nagyon kevésszer sikerült sétálnunk, ami inkább az én közérzetemre hatott nyomasztólag (a folyósón azért gyakran levegöztünk.) Azóta viszont mindennap járunk egyet: a téli hónapokban csak 1-szer, de tavasztól már kétszer naponta. Üdvözlöm én is az újakat! Itt a belvárosban nekem is gondom lesz majd a sétával. Most még elég türelmesek pl. hintázáskor szépen megvárják, amig egyiket az ölembe véve hintázok egyet. Közben beszélek a másikhoz is, aztán csere. Elöbb utóbb rájönnek, hogy van akaratuk, akkor kell majd valamit újítani.
Ti mikortól adtatok cipöt rájuk? Még nem járnak, csak a bútorok mellett lépkednek meg ácsorognak.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Még valami! Mi lehet Cilivel? A gyerköcök szülinapja óta nem jelentkezett.
Cili, remélem nem történt semmi baj és csak a tripla tempó miatt nem hallunk rólatok!!!
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Éva, Andi, Erika, Zizi!
Nagyon örülök, hogy ilyen sokat válaszoltatok a levelemre. A gyerekeim kétpetéjű ikrek, (lombikbébik), a nevük be van anyakönyvezve. Angelina Eperke és Bettina Szederke, de a második nevüket használjuk, kb. a terheségem 24 hetétől kezdve. Úgy volt, hogy a születésük után áttérünk az első nevükre, Angi és Betti, de már késő volt, annyira megszoktam, hogy ezen a néven szólítom meg őket. Mikor névválasztásnál tartottunk a férjem nem igen talált megfelelő nevet, ezért én először csak mókából mondtam neki, hogy ez lesz a nevük. Aztán teltek a hetek, de még mindig nem tudott számomra is elfogadható neveket mondani, úgyhogy mikor a 37. hét utolsó napján hajnalban fájásaim lettek, már késő volt neveken gondolkozni. Az én szülésem körül is voltak fennakadások, egy kicsit engem is megviselt. A férjem valószínüleg, hogy ezzel is egy kis mosolyt csaljon az arcomra, végül beanyakönyveztette őket ezen a néven.
Az orvosom azt mondta, hogy ha koraszülésem lesz, akkor egy másik kórházban fogunk szülni, ahol van koraszülött osztály. Az ígéretét nem tartotta be, úgyhogy 2OO2. febr. 7-én Eperke megszületett 23OO grammal, Szederke 163O grammal. Lélegeztetni szerencsére nem kellett őket, viszont Szederke kis súlya miatt rögtön elszállították őket az Üllői úti Női Klinika PIC osztályára. Szerencsére a Cherny Alapítvány, akik átszállították őket, csináltak egy polaroid képet róluk, amint ketten fekszenek egymás mellett egy hordozható inkubátorba. Ez a kép adott a következő 24 órában erőt. Mikor császárral kivették őket belőlem, csak Eperkét láthattam egy másodpercig. Nagyon kék volt és én nagyon meg voltam ijedve. Úgyhogy őket elvitték, én meg ott maradtam egyedül pokoli fájdalmak közt. Febr. 9-én reggel összegyűjtöttem minden erőmet és beszálltunk a férjemmel egy kocsiba, átmentünk a babáink után. Mikor megérkeztünk ez első emeletről fel a másodikra, majd vissza az elsőre, mondván nincs ágy. Mire végül a férjem erőszakosabb kérésére kaptam egy ágyat, hogy végre a babáim közelébe lehessek. A tejem a harmadik napon indult be, sajnos csak nagyon kevés volt, azt is inkább a kicsi kapta. Majd Eperkét kitették az intenzivről ő már velem lehetett egész nap. A klinikán mindenki saját maga láthatta el az intenziven lévő koraszülött kisbabákat. Három óránként mentem bemosakodni, tisztába tenni, cucliból megetetni (még nem vehetem ki Szederkét), kicsit beszélgetni hozzá. Mivel Eperkét nem vihettem vissza ilyenkor magammal, kénytelen voltam őt betolni a csecsmőrőkhöz. Na ezt elég rosszalóan nézték. Csak azt nem tudták megmondani, hogy mig bent vagyok Szederkénél, addig mit csinálja Eperkével. Végülis a folyóson hagyhattam volna tél közepén látógatoktól zsufolva. Lehet hogy nem kapta volna valaki a hóna alá. Aztán Szederke az első héten beteg lett, azt mondták, hogy az én tejemtől, amit Eperke továbbra is ehetett és neki nem volt baja tőle. Úgyhogy a mai napig nem tudom mi volt a kicsi baja. Majd a negyedik héten hazahozhattuk Szederkét is. Boldog három hetet töltöttünk el együtt, mire Szederke ismét beteg lett. 39 fokos láza volt, a mi orvosunk már nem rendelt, egy másikhoz szaladtunk el vele. Rögtön beutalt a László kórház fertőző osztályára tüdőgyulladás gyanúval. Szederke 2O8O gramm volt ekkor. Persze a gyereknek csak a torka fájt, semmiféle tüdőgyulladása nem volt. Hát az a három nap, amit ott eltöltöttünk az borzasztó volt. Vittem a gyerek sterill cumisüvegét, hogy tegyenek bele forralt vizet, hát foly végig az üvegen a viz ahogy merték bele, úgyanigy az utánam jövö szalmonellás anyuka cumisüvegéről is foly vissza a lábasba a viz. Volt két befőttes üveg az egyikben volt a lázmérő a másik üres volt. Lázmérés után hol az egyikbe hol a másikba dobták vissza a lázmérőt, majd jött egy növérke és a spakulát betette abba az üvegbe amibe előtt a lázmérő volt. Azután érkezett a doki és beakarta tenni Szederke szájába a lázmérős spakulát. Na nekem sem kellett több, elhihetitek. Arról nem is beszélek, hogy ez egy fertözö osztály, kis boxokban vannak elkülönitve a betegek. Kötelezően sterilizálni kell mindenkinek a kezét aki be lép. Az orvos ezt folyamatosan elfelejtette. Jött a szelmonellás kisbetegektől és kézmosás nélkül vizsgálta az én babámat. Vért vettek töle, tüdő röntgenen voltunk, vizeletét nézték, fülész vizsgálta, de semmit nem találtak nála. Gyógyszert sem kapott, úgyhogy az Ő érdekében saját felelősségemre hazahoztam, miután az orvos már csontbiopsztriát akart csináltatni nála. Valami betegséget mindenképp ki akart mutatni. Nem elégedett meg azzal, hogy csak a torka fájt. Kétnap múlva már itthon mindkettőnek iszonyatos hasmeneése lett, amit biztos vagyok benne, hogy a Lászlóból hoztunk haza. A sok idegeskedés miatt nekem tejem csak eddig volt. Pedig Szederkének nagyon nagy szüksége lett volna rá. Ennek ellenére még utána hónapokig szopiztak tej nélkül. Szederkét időnként csak a cicivel lehetett megnyugtatni. Aztár olyan hét hónapos kora körül már nem volt hajlandó cicizni. Rászoktak az újszopásra. Ha az újszopásról valakinek van valami tapasztalata kérem írja meg. Érdekelne még mikortól lehet őket a kiságyból átszoktatni rendes heverőre? Mikortól érdemes bevezetni az esti mesemondást? Mi a legjobb eljárás, ha az egyik elveszi a másik játékát, annak ellenére, hogy szinte mindenből kettő van? Hogy lehet kiküszöbölni, hogy Szederke Eperke elnyomása alá kerüljön?
Szóval hirtelenjében ennyi. Boccsi ha sokat firkálgattam össze, de nagyon jól esett kiadnom magamból.
Előre is köszi a tanácsokat.
Üdv. mindenkinek
Böbe
Bartha Böbe

Sziasztok

Zizi
Másfél hétig voltak a Barossban aztán egyik nap szokás szerint mentünk be, vittem a tejecskét, a gyerekek meg sehol (ezt hívják szívinfarktusnak). A nővérke roppant bájos műmosollyal közölte, hogy úgyis csak a helyet foglalták (merthogy csak hízniuk kellett), voltak szívesek átszállítani őket a Péterfy Kh.-ba. Mit mondjak, cefetül csúnyán néztem. Ha nem hagytuk volna meg a telefonszámunkat, akkor azt mondom rendben. De 2 mobilszám nem volt elég nekik, hogy megeresszenek egy hívást. Na jó nem mérgelődöm többet. Összesen 3 hét volt a kórház.

Böbe
A tej nélküli cici nyugtatás nálunk is sokáig bejött. Sajnos csak 4 hónapig tudtam szoptatni, a gyerekorvos jóvoltából. Ugyanis a lekemre kötötte, hogy semmilyen körülmények között ne szoptassam meg őket 3 órán belül, tilos, mert attól fog fájni a hasuk. Pótoljam tápszerrel ha nem elég, "mi is azon nőttünk fel és semmi bajunk". Szót fogadtam, vesztemre. Csak később tudtam meg, hogy attól termelődik több ha minél többször cicire teszem. Hiába fejtem az nem volt elég.
Sajnos nálunk az Esztibaba szopja az ujját (mondtam neki, hogy fogszabályzó lesz a vége), gyakorlatilag semmit nem lehet tenni ez ellen. Magától abba fogja hagyni (remélemKép ) - Ebben a korban még fél percnél tovább nemigazán képesek összpontosítani, szerintem ráérsz még a mesével. - A kiságy még kelleni fog egy darabig mert nagyon könnyen legurulnak. Legalábbis az én krampuszaim olyan pózokat vesznek fel, hogy ha nem lenne rács az ágyon már az emeletről is legurultak volna. - Azt mondják az okosok, a játékukba csak végszükség esetén szóljunk vagy avatkozzunk bele, ha nincs vészhelyzet hagyjuk, hogy maguk oldják meg a vitát. Azt gondolom, a beleavatkozással csak azt érjük el, hogy a gyerek hozzászokik, hogy minden problémát elintézünk helyette. Eleinte nekem is viszketett a csőröm, hogy belekotyogjak de mostmár visszafogom magam. Hiába van kettő mindenből, szinte törvényszerű a marakodás. - Nem tudod kiküszöbölni, ne is akard, mindenképpen lesz köztük egy dominánsabb fél. Csak feszültséget keltenél közöttük.Kép

Marcsi
Még ráérsz a cipővel, hagyd hogy minél többet legyenek mezítláb.

Andi
Ambrosia

Marcsi

Én is egyetértek ANdival, én is azt hallgattam a nagyszülőktől, hogy cipőben kell járatni, de aztán egy orvos ismerősömtől hallottam, hogy a mezitláb a legjobb nekik és ilyenkor még ne is nagyon tűrték magukon a cipőt, mindig leszedték.

Éva
p.éva

Andi!
Köszi a tanácsokat, azt hiszem én is, hogy az a legjobb, ha rájuk hagyom a veszekedést. Nálunk a domináns személy már meg van. Köszi, hogy megerősítettél a bölcsibe járás ügyében. Iszonyú lelkiismeret furdalásom van miatt. Remélem, azért hozzá lehet szokni ehhez az érzésehez is. Én minden kiruccanásomat, gyerekek nélkül, nagyon a szívemre veszek. Még ki sem lépünk a férjemmel a kapun, már a liftben kérdezem töle, hogy vajon most mit csinálhatnak. Nagyon ritkán megyünk el nélkülük, átlagban havonta egyszer egy fél napra. De nagyon hiányoznak akkor. Viszont érzem, hogy szükségem van nekem és a férjemnek, hogy időnként egy kicsit csak magunkban legyünk. Köszi mégegyszer.
Böbe
Bartha Böbe

Igy ettünk vendégségben! A babakocsi szuper etetöszék is egyben...
Kép
Andi, Éva! Köszi a válaszokat!
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Üdv az újaknak! Nálunk 3 fiú van: Gergő novemberben lesz 5 éves, Bence és Marci 16-án volt 2. (Zsuzsi! Köszi a jókívánságokat!)
Sajnos én nem tudom megállni, hogy ne szóljak bele, ha üvöltöznek egymással! Ha nem szólok bele, akkor harapással végződik a vita, ami maradandó is lehet, és ezt előzőm meg azzal, hogy megpróbálok igazságot tenni (úgysem lehet).
Nálunk Marci szopja az ujját, de hogy mióta, arra nem emlékszem. Ő gyakran szoptatás után is úgy aludt el, hogy bekapta az ujját. Még nem kezdtem el leszoktatni róla - annak ellenére, hogy a hüvelyujján van egy nagy duzzanat -, bízom benne, hogy magától elhagyja.
Mi járunk játszótérre, de nagyon sokáig babakocsival toltam el őket odáig. Mostanában már kismotorral megyünk, szerencsére kevés autóval találkozunk, de azt hamar megtanulták, hogy ha szólok, az út szélére húzódnak. Volt olyan időszak, amikor Bence mindig előrement, Marci meg lemaradt. Olyankor az egyiket felkaptam, és a másik után rohantam. Persze ezt itt Budaligeten megtehettem, mert ez egy nyugis kertváros. Sajnos, lakótelepre nincs ötletem. Ha van autótok, érdemes bepakolni a lányokat, és elmenni egy másik játszótérre.

Éva!
Nem én küldtem az e-mailt, nem is voltam itthon, 14-21-ig Törökországban voltunk. Sajnos én is kaptam egy ilyen e-mailt, a párom azt mondta, azonnal töröljem ki. Múltkor Vikicstől is kaptam egy levelet, amit nem ő küldött. Valami vírus lehet, de nem tudom, hogyan lehetne kiírtani.

Majd még írok!
Gabi
efgabi

Sziasztok!

Reggel írtam egy hosszú levelet, de valahová elszállt, majd este megpróbálom mégegyszer, mert most Zsófi már kiabál, hogy felébredt Kép

Zizi
debyand

Marcsi

Nagyon édesek a fiúk és nagyon egypetéjűnek tűnnek! Biztos vagy te abban, hogy kétpetéjűek?

Gabi

Én is közbe szoktam szólni a vitáknál, mert annyira összeverekszenek, hogy a múltkor a Zolikának ömlött a szájából a vér és teljesen szétmarta az Ádám az arcát és ez oda-vissza történik, úgyhogy kénytelen vagyok beleavatkozni, mert itt már vér folyik. De már nagyon unom ezt az állandó harcot,a mit egymással vívnak! Mikor lesz ennek vége?

Éva
p.éva

Nálunk most változott a helyzet, eddig a Zolika volt a dominánsabb és most az Ádám felerősödött és mostmár ő lett a kezdeményezőbb. Ennek nagyon örülök, mert a ZOlika mindig csak elnyomta. Most Ádámnak jobb lett az étvágya is és felhízott és most állandóan törleszt. Ahol tudják ütik egymást és olyan rossz nézni őket. Zolika most hisztisebb lett, állandóan földhöz csapja magát és üvölt, meg sem lehet vígasztalni, ilyenkor irány a kiságy és ott kiüvöltheti magát.
Végre elaludtak a fiúk a Lorena meg az udvaron játszik a barátnőjével most van időm takarítani, neki is állok.
Ti meg írjatok ám!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!
Nem lehet, hogy Zolikának jön valamelyik foga? Nálunk ugyanis Marcival volt hasonló időszakunk, nem értettük, mitől lett ilyen, amíg egyszer csak bele nem kukkantottam a szájába. Kiderült, hogy jönnek a hátsó őrlő fogai. Mióta kibújtak, újra nyugisabb. Most csak az a bajom vele, hogy csapkod. Mindent és mindenkit. Bence játéknak fogja fel és röhög rajta, de Gergő visszaüt, és máris sírás a vége. Remélem, ez is elmúlik. Kép

Jelentkezel valamilyen másik egyetemre? Azt hiszem, augusztus 10. a jelentkezési határidő. Még nem kaptam értesítést Szarvasról, de Mezőtúrról már igen, hogy oda nem vesznek fel, mert "Kisebb sorszámú jelentkezésre felvéve." Kép
Szerintem nézz utána a www.felvi.hu oldalon, érdemes.

Gabi
efgabi

GAbi

Köszi az infokat, de már utánajártam és beadom a jelentkezési lapomat, csak még nem tudom, hogy hova, ja és aug. 8-ig lehet jelentkezni.

A gyerekeknek állandóan jön a foguk, lehet, hogy ezért ilyen nyűgösek.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Na, most megpróbálom újra Kép

Nálunk ujjszopás nem volt, az egyik unokahúgom szopta az ujját, de őt kb másfél-kétéves korában elég drasztikusan (keserű körömlakk) leszoktatták róla. Meg lányoknál a hiúságukra is hatni lehet egy idő után.
A cipővel kapcsolatban én is úgy gondolom, hogy mezítláb fejlődik legjobban a lába a gyereknek, Zsófi a lakásban mindig mezítláb van, sőt most a kánikulában a kertben is.
A veszekedés szerintem minden testvérnél megvan, csak van, ahol nem jön ki annyira. Nálunk a két gyerek között négy év van, és már most is tudnak veszekedni rendesen. Mindig az kell, ami a másiknál van. Persze elég egyértelműek az erőviszonyok, Andrisnak csak a józan eszére tudok hatni, de nem mindig sikerrel. NA meg azt sem akarom, hogy Zsófi mindig mindent megkapjon, ha elkezd érte nyávogni. Szegény Andris úgyis mindig megkapja, hogy "Te vagy a nagyobb, legyél aranyos, legyél okos nagyfiú, hagyd szegény kicsit..." meg ilyenek.

Nálunk a férjem jelentkezett főiskolára, de nem vették fel, mert hiába költségtérítéses, azért a gimis jegyek alapján számít a hozott pont. De írták, hogy van pótfelvételi, ami egy beszélgetés, úgyhogy még lehet hogy lesz belőle valami Kép

Zizi
debyand

Ekkora mázlit!!!
Még múlt hónapban regisztráltam azon az oldalon, ahol Vikics vette a babakocsiját, hátha nekem is összejön valami. Találtam is egyet a napokban, ami tetszett, és a tulajnak írtam, hogy elküldené-e Magyaro.-ra, ha én nyerném meg. Tudjátok mit válaszolt? Aug. közepén jönnek Budapestre és elhozza nekem személyesen. Ilyen nincs! Ma délben meg is nyertem. Azt javasolta az eladó, hogy ne is utaljam át a pénzt, hanem majd elintézzük személyesen. Ezek után már az sem lesz baj, ha mégse fér be a kocsi a liftünkbe. Olyan jó áron sikerült megvenni, hogy ennyiért biztosan el is tudom majd adni. Úgy belejöttem a licitálásba! Van még egy aktuális (egyébként pont ugyan olyan, mint a Vikicsé) kocsi, valakit nem érdekel a dolog???? Kép Ilyen lesz a miénk, ha minden tényleg olyan jól sikerül, ahogy eddig igérkezik Kép KépKép

KépKép

KépKép
2in1

A Hauck Twintöl is valószinüleg igy meg fogunk válni. Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok

Marcsi
Egy nagy gratula neked, ügyi vagy. Tényleg jó ez az EBAY. Én lemondtam a bakelit lemezről amit ott nyertem, többe került volna a hús mint a leves, meg aztán ki tudja mennyire volt használt.

Kihalt a topic, mindenki felmondott?

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Marcsi, nagyon ügyes vagy!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én nagyon élvezem ezt a borult időt, végre nincs kánikula! Ki lehet menni levegőzni, megszűntek a melegkiütések Zsófin, meg ilyenek. Na és persze mindenki sokkal jobban alszik Kép

Drukkoljatok légyszives, hogy még egy hétig ne szüljek, mert ma ment el a férjem, és csak jövő héten szerdán vagy csütörtökön jön haza. Nem lenne jó poén, ha Miskolcról kéne rohamtempóban feljönnie a szülésre Kép

Zizi
debyand

Marcsi

Nagyon ügyes voltál! Drukolok, hogy meg is érkezzen. Nekem a kislányomnak ugyanilyen kocsija volt csak egyszemélyesben, de nagyon szerettük. Tök jól néz ki!

Zizi

Szorítok, hogy még kitartsál legalább egy hetet. Túl vagy már azon az időn, hogy a Barossba kelljen mennetek?
Nekem is bejön ez az idő, csak most meg a fiúk állandóan csupa sárosak egy séta után. Nekünk semmi sem jó, mindenre van valami panaszom.

Most mennem kell főzni, takarítani, mert kettőkor sajnos temetésre megyek, meghalta a szomszéd nénink. A gyerekekre az egyik barátnőm vigyáz, remélem, bírni fog velük.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Hazajöttünk, még csak bele-bele olvasgattam a topicba, nem olvastam végig, de majd megteszem!Kép

Kitartás Mindenkinek!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?