Viktu
A fogigátlós az ún. short protokoll. Kovács doki kevésbé szereti. Nekem pl. nem jött be. Jóval kevesebbet kell szúrni, az igaz.
Tücsök
(+Allegro
)
Én úgy tudom, a leletek a kórház tulajdona, de másolatot kell, hogy adjanak, 1 alkalommal. Legalábbis a Kaáliban így volt egy éve, mikor endokrinológushoz mentem és el akartam kérni pár leletem...
Márciusra a Kaáliban már nincs hely, már most májusra írtnak. Szerintem optimálisan július lehet az időpontod, hiszen még be kell jelentkezz, konzultáció, talán még vizsgálat is kell és csak aztán mehetsz lombikra.
Metformint más is szedett már, most épp Lafi, akit az előző oldal sárga táblájának tetején látsz. Ő Krizsa dokihoz jár, de hozzá nem lehet bejelentkezni még kb. 1 évig.
Alapvetően 2 féle protokoll van a Kaáliban:
Lombik előtti ciklus 1. napjától fogigátó 18-28 nap közötti időtartamig -amíg leáll a petefészek működése-, majd vérzés és Gonal-F-fel stimuláció a leszívásig, +néhány napig Suprefact injekció.
Lombik előtti ciklus 21. napjától Suprefact injekció, majd vérzés után általában 2-3. naptól Gonal-F, s közben a Suprefact is folyamatosan a leszívásig.
Mindkettőnél a leszívás előtt 2 nappal (36 órával) tüszőrepesztő injekció. (Choragon vagy Ovitrelle) Ekkor már nincs tüszőnövelés.
Vannak kisebb-nagyobb eltérések orvosok között, van aki még ad szurit, de ez a két alapvető protokoll.
Hcg szurit Kovács dr nem ad, az biztos. Krizsa többnyire ad. A többieknél nem tudom. A hcg szuri lényege, hogy a saját sárgatest hormont támogatja, azt erősíti fel. Többnyire elegendő 3x2 utrogestan, vagy progesteron injekció, hiszen ettől bőven elégség sárgatest hormon kerül a szervezetbe.
Ha váltasz intézetet, ha nem, sok sikert kívánok!
Fanni