Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó estét mindenkinek! :wink:

Gratulálok Nyafi a gyönyörű lányodhoz,jó nagy baba. :wink:
Remélem jól vagytok mind a ketten.
Volt a dokinőnk délután és azt mondta, hogy nem annyira vészes a sárgaság de ha nem múlna el most hétvégén akkor hívjam fel hétfőn és akkor elküld vérvételre.
Kisfiam egész délután sokat sírt nem tudom, hogy mi van vele állítólag meleg front jön, remélem nem lesz érzékeny a frontokra.
Én általában lerakom és nem tartom ölben csak ha nagyon sír akkor persze fogom mert nem bírom hallgatni ahogy sír.A dokinő mondta, hogy nem lehet még ilyen pici babákat "elkényeztetni".
De az is lehet, hogy csak a hasa fáj és azért sír.Annyira sajnálom szegénykémet.

Most viszont megyek mert leragad a szemem.Jó, hogy itthon lesz apuci hétvégén, legalább tudok majd aludni délután 1 órát.Kimerültem ezen a héten.

Mindenkinek jó pihit a hétvégén pocakosok kitartás!!! :wink:

Kép

Kép
szilvi17

Gem
Nagyon jó ötlet volt felkészíteni az első babásokat egy kis beszámolóval (az igazat megvallva még nekem is, nehogy rózsaszín álmokat kergessek! :D), mert tényleg csak a szülésig lát az ember az első gyereknél!
Alvás: ameddig Zsófi igényli, szerintem hagyd magad mellett nyugodtan (persze csak ha te így nyugodtan tudsz pihenni)! Ilyenkor még annyira kis ösztönlények, nem tudod elrontani! Bőven ráérsz majd még később beszoktatni a kiságyba, amikor túl lesztek az első nehéz 3 hónapon.
Rebekát pedig lehet, hogy első éjjel majd jól felébreszti a bömbölésével, de én MINDEN többgyerekes ismerősömtől azt hallottam, hogy a nagy tesók utána immunisak lesznek a kicsi hangjára éjjel, és fel se ébrednek a balhézásra!
Ja, és az első időkben Sebi se volt hajlandó a kiságyban aludni, amíg rá nem jöttünk, hogy fázik benne. Akkor kapott a matracára egy gyapjú derékaljat, vastagabban öltöztettem és melegebb takaróval takartam. Onnantól kezdve lényegesen csendesebben teltek az éjszakák. :)
Ja, és a hitvesi ággyal igaza van Editnek, de kinek jut eszébe az elején ilyesmi?! :lol:

Lányok
Amit még Gem beszámolójához hozzátennék: az első hetek mámorossága után jön egy érzelmi hullámvölgy, ami teljesen normális (hintáznak a hormonok). Ettől ne ijedjetek meg!
El fog múlni, főleg ha apa jól tudja kezelni a helyzetet, és van egy kis segítségetek, hogy néha legyen 10 nyugodt percetek, amit bömbölő gyerek nélkül tölthettek! :)
NEkem a terápiás vasalás jött be! :D Mivel Sebi 6-tól (kb. mikor az apja hazaért) fürdésig non-stop ordított (általános esti nyűgi), és semmivel se lehetett lenyugtatni, csak sétálgatva-ringatva nézelődött, hát beküldtem őket a gyerekszobába-nappailba, becsuktam minden ajtót, és így hangszigetelve 1/2-1 órát ügyködtem a konyhában, ált. vasaltam vagy főztem, közben zenét hallgattam. Teljesen kikapcsolt, és kisimultam tőle.
Tény, hogy apát sajnáltam kicsit, hogy jópár hétig hétköznap csak ennyi jutott a gyerekből: üvöltő gyerek vigasztalása, fürdetés, pont. De szerencsére jól tűrte, és ahogy nyílt Sebi értelme már remekül el tudták "dumálni-játszani" ezeket a zűrös estéket, amit már nagyon élvezett mindkettő! :)
A másik kényes történet a szex: 6 hétig amúgy se szabad, de nekem pl. 10 hét kellett, és azért utána se voltam még hónapokig egy lepedő-akrobata... :D Aztán ez is javul, visszatér minden a régi kerékvágásba, csak tényleg itt is nagyon sok türelem kell apa részéről is!

Szilvi17
Hasfájás: :( Kitartást hozzá!!! Dukkolok, hogy mielőbb elmúljon!
Remélem a doki mondott vmi okosat a sárgasághoz, és hamarosan rendbe jöttök! (Én úgy tudom sárgaságtól ált. inkább aluszékonyak szoktak lenni... :roll: )
Enni pedig tessék, tudom hogy síró gyerek mellett az embernek már attól is lelkiismeretfurdalása van, hogy merészel ennyire "önző" lenni, és 5 percet a saját kajájára figyelni, de tényleg gondolj mindig arra, hogy elsősorban MIATTA kell rendesen enned, hogy ne szenvedjen hiányt tejcsiben! :)
Fel a fejjel! CSak az eleje ilyen nehéz!!! :)

Sárgaság
Többféle van!
Az egyik ami néhány napos korban jelentkezik (úgy olvastam), szinte "természetes" (vhogy azzal függ össze, hogy odabent több vörös vérsejtje van a picinek, mivel a pocakon belül arra van szükség, kint viszont már nem, így rohamos tempóban pusztulni kezdenek, és itt keletkezhet egy kis gubanc), de sok-sok anyatejjel szépen rövid idő alatt rendeződik a dolog. (Mert SZÉKLETTEL ürül a legfrissebb kutatások szerint, nem vizelettel, tehát a víz/tea nem segít.)
Úgy tudom a másik már komolyabb probléma (amit Szilvi72 emlegetett), ált. később is jelentkezik, pl. lehet a háttérben vércsop-összeférhetetlenség is, de egy csomó minden más is. Na ez már komolyabb kezelést igényel.
A gyerekorvosnak persze mindezt figyelnie kell, és cselekednie, ha kell.

Szilvi72
Köszi az aggódást, megvagyok! :) Csak korán elmentünk itthonról, és jó későn értünk haza, í]y nem jutottam a géphez.
És most alhatnék, mert Sebi Nagyizik, erre kidobott az ágy 5-kor. :(
A szopin meg tényleg ne parázz előre! :) A melleid pedig már túl vannak egy gyereken, a belső átalakulás már akkor megtörtént, í]y nem csoda, ha most semmi extrát nem érzel. :roll:

Tittina
A félelem természetes! Még bennem is óriási drukk van, hogy hogyan lesz a picúrral, pedig mi Sebinél sok jót is rosszat is megtapasztaltunk!
Szóval fel a fejjel, ügyesek lesztek nagyon! Szülővé nem a szülőszobán válik az ember, hanem a sok-sok átvirrasztott éjszakával, aggodalommal, a bömbölő babával, a gyönyörű hajnali szopikkal, az első mosollyal és gőgicséléssel, az első csak-apa-pocakján-vigasztalódom - elalvással, és még sorolhatnám! :)
Nem egyszerű, de csak idő kérdése, és pár hónap múlva majd csak mulattok az egészen, hogy milyen kétbalkezes kezdők is voltatok, és hogy most mennyire természetesen JÓL bántok a picivel, milyen MÉRHETETLENÜL szeretitek őt, és mennyire boldogok vagytok együtt (és máshogy már el se tudnátok képzelni az életeteket)! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Hatalmas Gratula, Nyafi! :)
Gyönyörű kisasszonyotok született, legyen benne mindig örömötök! Jó összerázódást, boldog ismerkedést kívánok és könnyű heteket az elkövetkezendőkben! :)

Szilvi17, próbáltad-e azt a pozíciót, hogy a babát hasrafekteted a hasadra, így amikor ő szundizik, te is bóbiskolhatsz!? Csak jól az ágy közepére fészkeld magad! Ebben a pozícióban Kriszta nagyon hamar megnyugodott, mert érezte a szívverésemet is, és a hasfájására is jót tett. :) Remélem, tudsz majd pihenni! :)

Most csak ennyi voltam, nemsokára indulunk bevásárolni. Tegnap egész nap havazott, szép réteg rakódott le, és nincs csizmám. :oops: Úgyhogy, azt is muszáj venni. AMúgy jól vagyok, és remélem, mindenki jól van. :)

Kia, még itt vagy? :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, és minden első babás mamának: gyereket SÍRÁS NÉLKÜL nem lehet felnevelni! Attól, hogy leteszed a kiságyába, és elmész pisilni, és addig bömböl, nehogy lelkiismeretfurdalást érezz! Vannak helyzetek, amikor nem tudod megvigasztalni, de túl fogja élni! :)
Az tény és való, hogy az se jó, ha folyton bömböl, amint leteszed a kezedből, úgyhogy ha ilyen "jutott neked" (pl. Sebi ilyen volt), akkor hajrá kendő/kenguru, úgy már remekül lehet egy csomó mindent csinálni, miközben szabad a két kezed, a kölök meg marhára élvezi, hogy jössz-mész vele, és mennyi érdekes történik közben!
Ne félj, nem fogod elrontani, ahogy beindul a mozgásfejlődése úgyis úgy fogja letúrni magát, mert sürgős kúszni-mászni-kóstolni valója van a földön/járókában, hogy nem győzöd majd letenni. :D

Nyafi
ÓÓÓÓÓÓÓriási gratula Abigélhez!!! :D
Sok boldogságot az egész családnak! :)

Kriszti
Azért ha van időd, nézz be, és mesélj, hogy ment a költözés! :)

Tittina
Hideg kéz-láb: az elején általában hideg nekik, mert még nem tökéletes a keringésük. Lehet rá adni zoknit-kesztyűt ellene.
Vannak fázós és kevésbé fázós babák.
Sebi 22-23 fokban is duplán volt rugiban (alul egy pamut, felül egy plüss), de még így is fázott néha. Aztán pár hét alatt kinőtte, onnantól csak 21 fok volt a lakásban, és body-rugi-zokni együttesben nyomta.
Én egyébként máig inkább az orrát nézem: ha meleg, akkor nincs baj. Ha hideg, akkor feljebb öltöztetem.

Szilvi17
Örülök, hogy nem látja a dokitok vészesnek a sárgaságot, remélem gyorsan kilábaltok belőle! :)
Sok sírás: ha ölben elhallgat, a kiságyban meg bömböl, akkor lehet, hogy érdemes lenne neked is kipróbálni magadra kötni, és úgy hordozni (ha úgy elhallgat). Végülis 9 hónapig napi 24 órában együtt voltatok, nem csoda, ha most is esetleg erre van igénye. Ilyenkor még nem lehet őket elrontani, ne legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt! (Aki meg azzal riogat, hogy "el fogod kényeztetni", az jöjjön és hallgassa helyetted a sok-sok bömbölést! :D)

na látjátok, egy napig nem jövök, és írok nektek két kisregényt?! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Nyafi :D
HATALMAS GRATULA ABIGÉLHEZ! FORMÁS BABÓKA NAGYON!!
SOK BOLDOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET, S MIELŐBBI FELÉPÜLÉST NEKED!

Cas :D
Te is annyira jól fogalmaztál a kezdeti időszakkal kapcsolatban!
Visszasírod még ezt a lehetőséget, hogy szunyálhatnál....de hát te még azért "edzésben" vagy Sebi mellett a nem alvás tekintetében. Az én szervezetem már elfelejtette azt az időszakot, amikor reggel 7-kor fitten, frissen, megfürödve vártam, hogy mehessünk a közértbe :wink: - nálunk ez is program volt anno, s a reggel 9 órás közért program, már a mosatni délutánival ért fel :oops:
Szóval, ha lehet, én biza még délig is tudok aludni :oops:
S mit mondott doki?? Vagy nem taliztatok tegnap??? Bocsi, ha valamit keverek :roll:

Réka :D
Nem volt ez a vásárlás olyan nagyon megterhelő! Kocsival oda-vissza, ott egy kis séta, s ennyi (itt jóval kisebb ám a Metro, mint otthon :wink: )
Csoki ügyben pedig, nem csak a csokit eszem, hanem a fagyit, a pudingot, mindent, ami csokiból van :oops: de már nem aggódom, még egy pár nap, s leállok vele..utána a sok folyadék, s a lehető legtöbb hasznos élelmiszer...

Tényleg, van valakinek listája arról, hogy mit lehet enni szoptatás mellett???

Kia :D
Nagyon köszi az infokat, ügyi vagy mint mindig!!
Gratula, hogy betöltötted a 40.hetet, s most már tényleg jöhet Levi.
Épp tegnap mondtam a páromnak, hogy pár hónapja, amikor előttünk járó topikokban olvastam erről az időszakról, egy kicsit furcsáltam, hogy a késöbb szülő kismamák (akik időben nagyjából egyszerre vannak kiírva, de kismanók szeretnek bent maradni) szinte már el vannak keseredve, s úgy érzik, hogy ők már soha nem kerülnek "sorra".... bizony, kezdem megérteni :cry: :roll: Ez egyszerűen egy érthető türelmetlenség, s várjuk mi is a megnyugvást, hogy a mi babánk is egészséges, s túl akarunk lenni a szülésen...na ezt jól kifejtettem, remélem, hogy értitek :roll:

Hiszti, hormonok - nálunk is van néha, mint már írtam, a fiúk mindent arra fognak. Sajna valószínűleg van benne valami. Tegnapelőtt Kristófnak volt egy kis hasmenése, s hányingere, ez őt nagyon kiborítja, mert "fél" tőlük (rossz beidegződés), de nekem nem mindig volt türelmem őt vigasztalni, s pl. minél kevesebb volt a türelmem, annál jobban utáltam magam, s annál kevesebb türelmem volt. Kiabáltam párommal is .... szóval kegyetlen napom volt, ami tegnapra minden téren rendeződött.
Este viszont bátorkodtam megmondani a párom húgának, hogy nem szeretném, ha ő és párja is indulna velünk szülni, s ezzel sikerült megsértenem őt. MIkor meg akaram magyarázni, hogy én ezt tartom emberinek, s szerintem ez nem egy "jó buli", hanem egy meghitt pillanat, akkor jött a "mi vagyunk itt a család" szöveggel.....szóval estére megint sikerült kiborulnom.
Szerintetek hülye vagyok, hogy ennyire "egyedül" szeretném végigcsinálni???
A párom, s a fiam várjanak kint (őket sem szeretném beengedni), de mást még a szülés után két órával sem szeretnék, ha a folyosóról beözönlenének a babás szobába :roll: S az a legrosszabb, hogy engem furdal a lelkiismeret, hogy megbántottam, pedig tudom, hogy nem akar rosszat. Valahogy úgy érzem a másik oldalról, hogy ebben az esetben - még ha nem is esik neki jól - az én érzéseimet kéne tiszteletben tartani.
Itt reggel 10-től este 9-ig folyamatos látogatás van, s nem hiszem, hogy jó, ha ki-be járnak a látogatók, hogy a csodánkra járjanak, s a pár órás/napos baba pedig ott van velünk a szobában :roll:
Na jó hosszú lettem, de ki kellett írnom magamból :oops:

Szilvi17 :D
Jó, hogy dokinéni megnyugatatott sárgaság ügyben...szerintem hétfőre minden ok lesz Levi babával!!
Próbálj pihenni a hétvégén!
Tényleg, s mit szól(t) a nagytesó Levi érkezéséhez??? Volt már nálatok, mióta megszületett????
+1: tigrises rugi??? honnan????? :lol: 8)

Titti :D
Egy levegő hőmérő segíthet a lelki (s valós) nyugalmatok érdekében!
Mi most "teszteljük" a radiátorokat....az utolsó héten már kellemes hűvös van a lakásban. Itt mindenhol hidegburkolat van, s fűtés persze, hogy nincs sehol. Ezért így "télen" mindig a lokális fűtés (fürdő, háló) a megoldás 8) Én pl. nagyon fázós vagyok alaphelyzetben (terhesség alatt nem annyira), ezért az én hőérzetem nem biztos, hogy mérvadó, mert én 26-28 fokban érzem jól magam :oops: Az lehet, hogy egy picit sok a babának

Na eldugultam így reggelre....lassan készülődünk dokibácsihoz ctg-re, kv-t iszogatok, de lehet, hogy kéne valamit vinni, hogy ne küldjenek ki csokikáért ismét :wink:
Majd jövök a hírekkel...addig is szép szombatot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
Nem voltam dokinál, kedden megyek majd ctg-re (addigra meglesz a strepo-szűrés eredményem is), aztán csütörtökön UH, és utána fel kell hívnom a dokit, hogy állunk (faros-e még), és akkor megbeszéljük a továbbiakat.
Viszont voltam fodrásznál, levágattam a hajam jóóóóó rövidre! Kicsit fiús, és kb. 1 hónap múlva lesz olyan hosszú amilyenre szerettem volna (miért szerelmes minden fodrász az ollóba?!), de azért jó lett, és így legalább nincs vele gondom vagy 3 hónapig! :D
Sógornődnek meg meg kell értenie, hogy tolakodó a viselkedése, ez a ti kis családotok magánügye, másnap már szívesen látod őket, de az első időszakban mindenki hagyjon békén! :roll: Azért persze próbáld meg ezt minél kedvesebben megértetni vele, gondolom eléggé ragaszkodik a bátyjához, azért van ennyire besózva.
Én máig ki vagyok akadva, hogy amint bementünk a szülőszobára, és megírtuk az sms-eket 1-2 közeli barátnak, hogy akkor mi most szülni fogunk, párom legjobb barátja ahogy olvasta még a cigijét se szívta végig, hanem vette a kabátját, és jött a szülőszoba elé izgulni! :shocked: nekem jól esett, bár én csak 5 percre láttam, amikor kihoztak a szülőszobáról, és vittek a gyermekágyas osztályra, és megálltunk dumálni kicsit. :D

Szopi melletti kaja
Ha szerencséd van, akkor bármit ehetsz, a kölök meg se érzi, és gyönyörűen gyarapodik.
Ha hajlamos hasfájósnak lenni, akkor érdemes kerülni a hüvelyeseket, k-betűseket (karalábé, káposzta, karfiol, stb.), vagy ami neked magadnak is szelet csinál (pl. cseri).
Ha van hajlam a családban bármiféle étel-allergiára, azt érdemes kerülni (nekem pl. a 0. pillanattól szigorú tej- és tojásmentes lesz), de ezt mindenképp meg kell beszélni allergológussal!!!
Amúgy azt szokták mondani, napi 1/2 lityinél ne nagyon legyen több a napi össz tejtermék fogyasztásod.
Kb. ennyi... A többit úgyis kitapasztalod majd menet közben.

Kép
Kép
Kép
cas

Most csak bekukkantottam, mert fürdő, WC festés van, én meg vasalok ezerrel és ma amúgy sincs egy könnyű napom.

Nyafi!
Gratulálok Abigél babához! Nagyon aranyos és tényleg igazi kis gömbölyű kisbaba!!! Sok-sok boldogságot, egészséget Nektek!

Szilvi17
Biztos nem lesz semmi baj Leventével és ha az orvos is azt mondta nem olyan vészes az a sárgaság, akkor úgy is van. Drukkolok!

Pussz, majd jövök valamikor!

Kép
solymosy

Sziasztok!

Cas
Már megint a "próféta" szólt Belőled! Annyira meg tudod nyugtatni az embert, még akkor is ha a nehézségekre kell felkészítened. Könnybe lábadtak a szemeim, ahogy olvastam a soraidat.
"... természetesen JÓL bántok a picivel, milyen MÉRHETETLENÜL szeretitek őt, és mennyire boldogok vagytok együtt (és máshogy már el se tudnátok képzelni az életeteket)! " Ez a pár sor annyira megérintett... :oops:
Le a kalappal Előttetek, nem lehetett egyszerű átvészelni Sebivel azt a nyügis időszakot; Párod egy kivételes ember lehet!

Szilvia
Én is eléggé fázós vagyok, a Párom meg pont az ellentétem, úgyhogy egyikünk komfortérzete sem lesz szerintem megfelelő a babáéhoz. (Tetszik ez a nózi-ellenőrzéses megoldás. :) )

Szilvi
Mielőbbi kigyógyulást a sárgaságból!

Nyafi
Hatalmas gratula a Tündérkédhez! Sok tejcsit, és jó egészséget Nektek!

Ma rettenetes, kibírhatatlan ez a kézfájás. És nem is éjszaka, hanem reggel kb 8-tól. Már sírtam kínomban... Bocs a panaszkodásért. :( :oops:

Lányok! Még mindig nem gondolkodtunk fiú néven!
Viszont Apácska azt mondta, hogy karira meglesz a kiságy, meg a babakocsi. Úgyhogy kicsit megnyugodtam. Nekünk most ez lesz a fa alatt! :)

Na odarakom a bablevest, meg sütök egy kis piskótát... :)

Puszka Mindenkinek,

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Még itt vagyunk... Csak ma sokat pihengettünk Apával.
Most (Szilvi72) megyünk a Metro-ba :wink: Elkísérem Apát... nekem már úgyis mindegy... december van :lol:

Szilvi17
Mielőbb gyógyuljon meg Levi!

Én még jól vagyok, de éjjel néha arra ébredtem, mintha lettek volna kis görcsök... Nem nagyon fájdalmas, de görcsölget.
(Lehet jót tett a sex :oops: :P )

Ancsa
Nekünk is a cég intéz majd mindent, már meg is kaptuk a kitöltendő papírokat néhány hete, amikor bementem én is...

Tittina
Neked is JOBBULÁST! Sajnálom a kézfájást...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Még itt vagyunk... Csak ma sokat pihengettünk Apával.
Most (Szilvi72) megyünk a Metro-ba :wink: Elkísérem Apát... nekem már úgyis mindegy... december van :lol:

Szilvi17
Mielőbb gyógyuljon meg Levi!

Én még jól vagyok, de éjjel néha arra ébredtem, mintha lettek volna kis görcsök... Nem nagyon fájdalmas, de görcsölget.
(Lehet jót tett a sex :oops: :P )

Ancsa
Nekünk is a cég intéz majd mindent, már meg is kaptuk a kitöltendő papírokat néhány hete, amikor bementem én is...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Tittina
Örülök, hogy sikerült megnyugtatni, és tényleg, a Páromnál türelmesebb, törődőbb férjet, és kiválóbb apát még nem nagyon láttam! :)
Kezed: annyira sajnálom. :( Megértem, hogy sírtál, a tehetetlenség ilyenkor borzasztó! Remélem ha elkezd majd leszállni a pici, javul a helyzet, és nem kell még 2 hónapot kihúznod ezzel a gonddal! :(
És panaszkodj bármikor nyugodtan, azért vagyunk, hogy "meghallgassunk"! Igenis nyűgös időszak itt a vége, és noha csodálatos dolog várandósnak lenni, azért néha nem egyszerű! Fel a fejjel! :)
Fiúnév: azért lassan döntsetek, nehogy a szülőszobán kelljen tanakodni! :) Bár barátnőm szülés előtt álmodott a fiával, és egészen más néven szólította, mint amiben előtte megállapodtak, és végül ez az új név lett a kisfiú neve. :)

Kia
Örülök, hogy bejelentkeztél!
Várjuk a fejleményeket! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Lányok!

Remélem nagyon nem felejtettetek el, rég jelentkeztem. Sajnos október 31-én megrepedt a magzatburok (34 hetes voltam akkor), folydogált a magzatvíz, attól kezdve a klinikán voltam. Kaptam infúziókat, meg gyógyszereket, hogy benntartsák a babát, szerencsére sikerült a 37-dik hétig. 11. 23-án 23.45-kor született meg Kornél baba, 37 hét 2 napra. Minden rendben volt, igaz ő is császáros lett, mint Manó, de ezt tudtam előre.
Mostmár itthon vagyunk, de nagyon hosszú volt ez a szűk 1 hónap. Manót is és engem is nagyon megviselt, de remélem gyorsan kiheveri. Kornél babát is kezdi megszokni, bár az első 1-2 nap nagyon rosszul viselte, hogy itt van a baba. Mindig sírva fakadt, mikor Kornél felsírt, vagy, ha meglátta nálam. Tegnap és ma már szeretgette, meg simogatta is.

Akinek megvan már a babája annak gratulálok, aki még pocakos, annak kitartás.

Egyenlőre ennyi, jelentkezem, amint tudok.

Üdv mindenkinek.
Kép Kornél baba

goodfairy

Képzeljétek!
Most jött haza Párom, és azt mondta, hogy lehet már holnap megvesszük a babakocsit, meg a kiságyat! Jajj, olyan jó kedvem lett! :) :) :)

Mostanra kicsit jobb lett a kezem, de csak a kisujjamat érzem 100%-osan. Hát ez van.

Asszem lassan elkezdem nyúzni Apácskát a fiúnevet illetően...

Köszi Cas még egyszer és még ezerszer! :)

Kép
tittina1982

Anita!
Szívből gratulálok Nektek, gyönyörű a második Kisfiad is!
Sok erőt és türelmet kívánok, na meg rengeteg tejcsit és egészséget!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Ma már szerettem volna írni egyszer, de becsöppent egy szomszédnő és utána már nem tudtam írni... :roll:

Anita, hogy is felejtettünk volna el! :D :D :D
Gratulálok Kornél babához!!! NAgyon örülök, hoyg a nehézségek ellenére is minden rendben lett. NAgyon aranyos babóca, legyen sok örömtök benne, és legyen mindig egészséges! Máté is remélem, hamar megszokja a kis jövevényt! :)

Tittina, örülök az örömödnek, lelkesedésednek! :) Nyugodj is meg, az ösztön nagy úr, és mindig megsúgja, hoyg mikor mit kell tenned a babával, meglátod, és igaza van Cas-nak, nagyszerű szülők lesztek! :) Sajnálom a zsibbadást. :(
Délben azt is szerettem volna írni, hoyg a kéz hidegsége a babánál valóban nem mérvadó. A láb még talán-talán, de az orra ha hideg, akkor biztos lehetsz benne, hoyg fázik. Én még most is úgy nézem meg Krisztánál, ha kinn vagyunk. :D Nálunk is úgy volt, hoyg kezdetben 23 fok volt a lakásban, aztán szép lassan csökkentettük. Bár igaz, akkor már tavasz volt.

Én már el is felejtettem, hoyg még mire szerettem volna reagálni. :roll: :oops:

Kia, hajrá, minél több séta! :wink: Meghozhatja a várva-várt eredményt! :)

Mi ma bevásároltunk, csomó csirkehúst vettünk a fagyasztóba. Kaptam még csizmát is, a párom pulcsit, Kriszta meg játékot, Mikulásra. Azonkívül szinte semmit sem csináltam. :roll: :oops:

Szép estét mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

ANITA
NAGY - NAGY GRATULA KORNÉL BABÁHOZ!!
SOK BOLDOGSÁGOT!!...na és SOK TEJCSIT!

Cas
Jövök, ha tudok :)

A hasam még most is görcsöl néha, na és szépen keményedik :)
..és Manó sokat ficánkol.

A Matroban sétáltam kicsit (Edith) :lol: de nem volt olyan sok.

Tittina
Majd muti, hogy mit vettetek (holnap) :wink:

Lassan indulunk a szülésznőhöz CTG-re.

Majd írok.....

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Egészségetekre :lol: !!!
Minden nap légyszíves legalább egyszer bejelentkezni, hogy tudjuk egyben vagy még, na és persze a fejlemények is érdekelnek :wink:

Anita :D
GRATULÁLOK!!! Már nagyon sokszor hiányoltunk!!
Örülök, hogy minden rendben, s kívánom, hogy mindkét kissráccal a legjobban alakuljanak a dolgok!! Manó biztos, hogy hamar megszereti a kistesót, valószínűleg a hosszú távollét viselte őt meg. Még ő is nagyon pici, s nem értette, hol van Anya :cry: Majd ha van időd gyere hosszabb történettel, s a mindennapjaitokkal!!!

Biztos így is csini vagy!! Érdekes ez a hajvágás dolog...sok Anyuka vágatja le a haját a baba érkezése előtt...én csak egy kicsti fazonigazítattam, de mindenképpen szem előtt tartottam, hogy össze tudjam gumizni :wink:
Sógornő - hát remélem, hogy megérti, mert nem célom még ezen is rágódni....anyósék is jönnek három hét múlva, s eddig nagyon jól megvoltunk, remélem, hogy ezután sem fog semmi változni :roll:
Szénsavasat nem ihatok szopi alatt, igaz???

Nagyon sajnálom a zsibbadást!! Szegénykém, már régen kínoz ez Téged!! Jó vásárlást nektek holnapra!! Próbálj kikapcsolódni!! Meglátod, hogy nagyon jót fog tenni, hogy meglesznek a nagyobb dolgok is :wink:
Panasznak pedig mindig van helye!! Ahogy Cas is írta, azért vagyunk :wink: Gyere, amikor csak tudsz a jóval, s a panasszal is :wink:

Mi voltunk ma dokibácsinál :lol: Az utolsó alkalom volt, hogy babásan voltam nála, mert a következő ugyebár majd dec 29-e lesz :roll:
Kérdés: "még mindig terhes" - röhög :lol:
Mondom: "egyszer ugye vége lesz??" - persze én is röhögök
Ő: "egyszer minden baba kijön"....s szépen ilyen stílusban beszélgettük végig a vizsgálatot.
Mondta, hogy bármikor szülhetünk, de csak a jövőmondó tudja megmondani, hogy mikor, s ő nem az...de szerinte hamarosan.
UH után megnézett "natúr" is...ami nem volt kellemes, de elviselhető...azt mondta, hogy a méhszáj fél centi, de én buta nem kérdeztem, hogy hosszú vagy nyitott, s így sokkal nem vagyok okosabb. A fejecskéje a helyén van, s 3300 gramm a kb. súlya...s tökéletesen emlékezett (lehet, hogy csak elolvasta, de legalább tudta), hogy múlt héten többnek mutatta a gép, de azt amúgy is kérdőjellel írta be, mert a két héttel ezelőtti 2800grammhoz, a múlt heti 3400 gramm szerinte is sok volt. Mondtam neki, hogy voltam szülőszobán, kérdezte, hogy kinél...szóval a végére nagyon jól éreztem magam mellette, s nagyon örülök, hogy emellett a kórház mellett döntöttem....persze, tudom, hogy majd nyugtával dícsérhetem a napot :wink:
Dec 11-én kell mennem a másik (megint egy új) dokihoz, aki - ha addig nem bújna elő Marci - onnantól majd nyomon követi az eseményeket, s dönt... erről is kérdeztem a dokit, mármint, hogy mi a "szokás", mennyivel tovább hagyják "bent" őket, azt válaszolta, hogy nálunk ilyenre nem fog sor kerülni..hát nagyon bízom benne :roll:
Ezek után megint elintéztünk egy két vásárlást, s fél kettőre hazaérve, azt hittem, hogy kipukkadok....azóta feküdtem, s ettem... :oops:
De most már nem akarom kímélni magam, a jövő hét végére a kezembe "akarom" Marcit éppen, egészségesen (na persze, ha ő is így akarja :wink: )
Megyek is pihikézni, mert már fáj (nem úgy) mindenem (szeméremcsont, belső comb, s az egész hasam). Marci jókat mocorog, szerintem még nem döntött :lol:

Remélem, hogy mindenki más jól van, s a relatíve csend csak a hétvégének szól, s annak, hogy lassan a fél topik már babázik..
De ez így normális!!
Mindannyiotoknak kellemes szombat estét!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szia Anita!!!
Hát persze, hogy nem felejtettünk el, és sokat gondoltunk rátok meg drukkoltunk, hogy minden rendben legyen!
Manó pedig gyorsabban kiheveri majd az anyahiányt meg a kistesót, mint gondolnád! :)
Sok boldogságot nektek, nagyon aranyos Kornél baba!!! :)

Tittina
Várjuk a fotót a kiságyról és a babakocsiról is! :)

Kia
Na mi volt a ctg-n???

Szilvi
Láttad, nekem amúgy is rövid hajam volt, és már nagyon lenőtt, belelógott a szemembe, idegesített.
Sebivel terhesen gyönyörű dús, fényes, egészséges hosszú hajam volt, aztán szülés után pár héttel MARÉKSZÁM kezdett hullani, állandóan tele volt vele a lakás meg az ágy, így 5 hetes korában levágattam.
Na most ezt a hajhullást ezzel a rövid frizkóval remélem sikerül könnyebben kezelni majd.
Szénsavas: ki kell próbálni. Van amelyik babát zavarja, van amelyiket nem (barátnőm annyit szénsavas vizet ivott, amennyi csak belefért). Én pl. nagyon szeretem a frissen facsart narancs/grépfrút-levet, de Sebinek hangosan buborgott a pocakja, és ordított a hascsikarástól, így le kellett róla mondanom szopi alatt. :)
A dokid jó fej, örülök, hogy ilyen jó hangulatban tudtatok beszélgetni! Én is nagyon szeretem a dokimban, hogy remek a humorérzéke, és mindig ugrat, hogy oldja a feszültséget!!! :)
Ha méhszáj, akkor nyitott 1/2 centi. Ha méhnyak, akkor a hossza 1/2 centi lehet... Melyiket mondta?
Tök jó, hogy ilyen jó érzéssel vagy a kórház felé, nagyon rossz volt olvasni anno az elkeseredettségedett a másik miatt!!! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Anita! szívből gratulálok Kornél babához, és nagyon ügyesek vagytok, hogy ilyen sokáig kihúztátok! sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!

Nyafi! nektek is szívből kívánok nagyon sok boldogságot és jó egészséget !!

KépKép
KépKép
and

Szilvi!
már akartam írni, csak nem jutottam el odáig, hogy nagyon örülök, hogy ilyen jól alakultak a dolgok a kórházzal és a dokiddal kapcsolatban!! most már tuti minden ok lesz, lehet érezni, hogy te is így érzed, és ez megnyugtat :)
a családról meg annyit, hogy eszembe jutott, amikor az Eszti született, és jöttek anyósék. kb 3 napja jöhettünk haza a kórházból, tanultuk a szopit, cic ki-be, egyik-másik stb. direkt felmentem az Eszti szobájába, hogy nyugi legyen, erre ők is jönnek nagy lelkesen utánam, végig dumálják és körbeálltak (ketten voltak), amikor átettem a másik oldalra, akkor oda. komolyan, mint a kirakatban. csak akkor nem mertem/akartam szólni, mert nem akartam a nagy örömüket elrontani, gondoltam egyszer kibírom. hát most nem lesz ilyen, az tuti. a saját anyám kiment a szobából, amikor szoptattam, pedig egyáltalán nem vagyunk szégyenlősek egymás előtt.
szóval egyetértek, ez mind egy meghitt dolog, és egy anya érzi, hogy neki és a gyerekének mire van szüksége!!
én elejétől fogva tudtam, hogy csak a férjemmel tudok együtt lenni a szülés során bármi történik, nekem ő a támaszom, és anyuék is elfogadták. megbeszéltük, hogy mi szólunk, amikor jöhetnek. és ez annyira jó volt így! szóval nem te vagy az ufó! majd megértik, ha nekik is lesz ilyen az életükben.

hasfájás: na nekünk is kijutott rendesen anno. mindent kipróbáltunk.
gripe water volt a nyerő, ez egy angol köményes lötty, a dokik nem hisznek benne, de ártani nem árt alapon, mi próbáltunk hinni benne. patikában, dm-ben lehet kapni.
infacol, ezt is adtuk szorgalmasan, sztem semmit nem ért.
dokinéni által írt papaverines cucc, semmit nem használt, bár nem sokáig próbálkoztunk.
és még volt egy injekciós valami is, amit már nem tudom hogyan szereztünk és azt adtuk szájon át, az sem használt.
egy dolog használt, az idő....
egyébként meg minden éjjel ordítás, nem sírás. hasfájós tartásban aludt valamennyit, pont nemrég mutattam a képet valakinek, mindjárt megmutatom nektek is, hátha valakinek szüksége lesz rá ;)
még, ami használ állítólag, hogy 2,5 óránál gyakrabban nem szabad szoptatni éjjel, attól is fájhat a hasa.

KépKép
KépKép
and

Kép

KépKép
KépKép
and

And
Aranyos picúr volt Eszti! :)

Kia
Na???? Már haza se engedtek?! :)

Kép
Kép
Kép
cas

And
Milyen szépen alszik Eszti :lol:
Aranyos, mint ahogy most is.

Cas
:lol:
De hazaengedtek... Csak vacsiztunk egy kicsit..
Volt 2 nagyobb keményedés, Manó jól van - a szívhang szerint.
Hétfőn doki, ha addig nem jön ki.
A szülésznő azt mondta: nyugi jönni fog :) - de dec.9-ig ki kellene jönnie :P

A szoptatás...
Az biztos engem is zavarna, ha körbeállnának... majd szólok, hogy mi most eszünk, így kérem ne zavarjanak.... :wink:
De anyós nem biztos, hogy megérti majd. :?

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Anita!
Nagyon nagy gratuláció Kornél babához! Bizony nem felejtettünk el és néha kérdezősködtünk utánad és abszolőt értjük miért maradtál el :) . A lényeg, hogy egészségesek és szépek vagyok.
Sok-sok boldogságot nektek !

Tittina
Hát ez a kéz ügy nagyon rossz lehet. Sajnálom nagyon. A sírásos dologgal nem akartam ám okoskodni, csak megütötte a szememet az a mondat, hogy "mindig olyan magabiztosan válaszoltam Neki, hogy nem fog sírni" és én csak erre próbáltam reagálni.
Ettől függetlenül néha én is be vagyok tojva hidd el :? . Életemben egyszer pelenkáztam csecsemőt és slussz, most meg majd nem hogy pelenkázni kelle, de fürdetni, etetni stb. és a sírásról tényleg nem is írtam most még. Ilyenkor kicsit megijedek, de aztán én is arra gondolok, hogy minden gyakorlás kérdése és ha az ember szeretettel áll a dolgokhoz és hogy állnak máshogy a számára világon legfontosabb emberkéjéhez és van egy társa aki segíti, akkor tényleg nem lehet semmi baj.
Ezzel vígasztalom én is magam :) .

Szilvi72
Megértem én is hogy jobban szeretnéd a dolgokat így egyedül vagy épp kis családi körben kezdeni. Szerintem ez mindenki szubjektív magánügye és azt tiszteletben kell tartni. Aki pedig ezen megsértődik az nem téged vesz figyelembe, hanem a saját vágyait, ami valahol érhető, de időben a háttérbe kellene vonulni, mert most Ti vagytok a főszerepben, senki más.
Mivel én Édesanyámmal élek együtt, nálunk azért kicsit más lesz, de ő tényleg nagyon-nagyon toleráns velünk amióta csak itt élünk.
Nem rég elmondta, hogy ő ugyanúgy lesz velünk mint a Nővéremmel, hogy szeretné ha elmondanám én mit és hogy akarok csinálni és ígéri alkalmaszkodik hozzá. Ha kérem a véleményét elmondja, de semibe nem akar beleszólni és úgymond a saját dolgaival "keresztbetenni" a mi nevelésünknek.
Hát a Nővéremnél így csinálta erre emlékszem tisztán, így remélem nálunk is tényleg így lesz. Én ezért egyébként nagyon becsülöm, mert néha biztos nehéz lehet megállni, hogy az ember ne szóljon bele a dolgokb.

Kia
Akkor mostmár jöhet minden, vásárlás, jövés-menés, hátha beindulnak a dolgok :).

And
Nagyon édes Eszti azon a képen!!!

Nálunk kész a fürdő (na csak tisztasági meszelés volt és linoleum lerakás), én pedig kivasaltam mindent amit kimostam. Egész nap vasaltam, de kitaláltam, hogy a vasalót a lekisebb méretre raktam és a kényelmes fotelünkbe ülve vasaltam mindent.
A végére nagyon-nagyon elfáradtam peresze, így le is dőltem most este (nem régi ébredtem vel :lol: , de azt hiszem már megyek is mosdani és jön a folytatás).
Már csak két adag mosás, vasalás van és kész vagyunk teljesen.
A kórház pakkot pedig jövőhéten készítem be.
Nálunk még a házassági anyagkönyvi kivonat hiányzik, azt is valahogy jövőhéten el kellene intézni, csak Apát olyan nehéz napközben a munka mellől elrángani, gyalog meg sehova nem mehetek.

Na, jó éjt mindenkinek!
Réka

Kép
solymosy

köszönjük, bár ez nem a legelőnyösebb fotó róla akkortájt sem ;) :)
elfelejtettem újságolni, hogy kiírt a doki dec 14-re. ha addig nincs semmi, akkor fog születni a tesó :) állítólag rendben vagyunk, úgyhopgy én nagyjából megnyugodtam, már mindjárt itt a 38. hét :)
de azért nem akarunk beelőzni másokat ;)

Tittina, neked szerettem volna még írni, mert látom, hogy egyedül vagytok és párod is kezd megijedni, hogy ha sír is a pic, mert tuti fog, akkor is próbáljatok meg nem rögtön kétségbeesni. sztem ez főleg ember feladata, legalábbis nálunk az volt :) én a hormonjaimmal és a friss szülésélménnyel, felelősséggel, örültem, hogy meg tudtam bírkózni valahogy, nálunk ember volt a hidegfej, volt, amikor túlzottan is. mindenesetre sokszor engem is megnyugtatott az a tudat, hogy, ha nem is tudok segíteni neki, de ott vagyok vele és ringatom, és beszélek hozzá, éneklek, stb. volt, hogy kiénekeltem magamból az aktuális problémát, hogy aludjál már és ne fájjon a pocid :D sajnos pl ennél a hasfájósságnál hiába csináltunk bármit egyszerűen ordított, kézben is, nem volt mit tenni, de együtt kibírtuk, egymást is támogatva. volt, hogy hajnalban egy óra alvás után ébresztettem fel embert, hogy most vegye át, mert reszketek én is mindjárt a sírástól. és átvette. szóval ha nagyon nehéz is lesz, együtt megoldjátok!!! de azért inkább legyen nektek egy csupa mosoly, csak eszik-alszik babátok! ;) :) :)

KépKép
KépKép
and

Réka, marha jó fej anyukád van!! (nekem is ;) :) )

KépKép
KépKép
and

én bevallom őszintén, még most sem mindig tudom, hogy min sírja el magát az Eszti ... kicsinek meg pláne.... ha fájdalma van az mondjuk nagyjából egyértelmű volt, de egyébként... mi játszódhat le egy ilyen pici ember fejében, aki ráadásul tök különálló személyiség már piciben is.

viszont ma hallotta, hogy összeszólalkoztam apával, és odajött hozzám (nem sírtam, csak korábban egy kicsit elpityeredtem, pont ezt tettem szóvá apának), szóval odabújt, megsímogatta a fejemet, és azt mondta, hogy ne sírj anya, Eszti itt van. na akkor alig bírtam ki, hogy ne sírjam el magam, olyan aranyos volt :)

KépKép
KépKép
and

NYAFI!
ISTEN HOZTA KOZOTTUNK A KIS ABIGELT, NEKED PEDIG TISZTA SZIVBOL GRATULALOK!

ANITA!
Mar nagyon vartuk a hireket, nem tudtuk, mi lehet veletek. Nem lehetett konnyu egy honapot eltoltened a korhazban, Mate nelkul. De most mar otthon vagytok, mind a negyen, es ez a fontos! HATALMAS GRATULA NEKED IS A KITARTASODERT, ES A CSODALATOS KORNEL BABAERT!

Kia!
Gratula a 40 betoltott hethez!

Cas!
Hajra a fajasokkal, most mar barmikor johet Csilla!

Titti!
De jo de jo! Orulok az oromodnek, aztan majd kerunk kepeket!

Szilvi!
Nalad is eleg jol alakulnak a dolgok. Ugy orulok, hogy ez a doki-korhaz-kerdes igy rendezodott! Lassan most mar szulni is lehetne... :lol:

And!
Jo, hogy te is elokerultel!

Es rolunk inkabb kepekben, mint szavakban

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Köszike a kimerítő válaszokért!!! Hálás vagyok, nagyon :wink:
Jó a kérdés, hmmm...én angolul kérdeztem, s a cervix méhnyakat jelent :roll: de, hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy mondják a méhszájat...na ez érdekes lesz :roll:
Most legalább utána néztem....spanyolul van külön szó rá :wink: ezt még a szülőszobán talán hasznosíthatom.....na az orvosi diplomámat sem honosítom itt, az már tuti... :lol:
Szóval akkor a méhnyak fél centi - az nagyon rövidnek tűnik, neeem??? Nem kéne akkor nekem a szülőszobán lennem :roll:
A hajam nekem is sokáig nagyon hullott, ami érdekes terhesség előtt talán még jobban....most (kipp-kopp) nem vészes...majd kiderül, hogy mi lesz később. Egyébként szép lassan - a korom, s a sok festék miatt valószínűleg - nekem kb. 10 év alatt a felére csökkent a hajmennyiségem...anno rengeteg hajam volt, erős szálú, sűrű, dús, s Kristóf születése után sem fogyott....na ez még a dinoszauruszok idejében volt, azóta eltelt egy kis idő :oops: :wink:

Ma elég fura érzéseim vannak, de elkezdtem mérni a telcsimmel az időt, s semmi nem jött ki....lehet, hogy elrakom magam holnapra, s kiderül :roll: S egyre jobban azt érzem, hogy fogalmam sincs, hogy mikor kell számolni, hogy mi az a görcs, s a fájás, stb....tudom, hogy nem kívánságműsor, de nem lehetne, hogy a magzatvíz jelezze számomra :wink: :?: s akkor legalább tudom, hogy mi a dörgés.....már magam alá (illetve a lepedő és a matrac közé) raktam egy vízhatlan lepedőt, biztos, ami biztos alapon, mert sokáig tartott még egy (hangyamentes) szép, új matrachoz jutottunk, nem szeretném "megszentelni" :wink:

Gem :D
Hogyan lehet egy három hetes kiscsaj ennyire nagyon babás :roll: annyira csodaszép...s világosodik a haja, ha jól látom...Rebeka apja lánya, Zsófi anyukájáé vajon??? Mert ha jól láttam, neked van világosabb hajad?? Kezdem a hülyeségemet, bocs :wink: Gyönyörű!!! Hogy vagytok himlő ügyileg??? S egyébként??? :wink:
Köszike mindent, már mi is készülődünk, de még ahogy ma is érzem, csak nagy a ficánkolás....bár úgy gondolom, hogy pár nap, s elindul (csak megérzés :roll: )

And :D
Nagyon szép sztori Esztiről :) Megható lehetett, az biztos :lol:
Köszi, hogy velem örülsz! :wink:
Szoptatás - na, azt bizti, hogy nem fogom hagyni, hogy más is ott legyen..pont a napokban gondolkodtam ezen, hogy még szerintem a nagyfiam előtt sem szeretnék szoptatni...bár soha nem volt ajtóbezárás, vagy szégyenlős viselkedés előtte, de mégis.... :roll:

Lányok, lehet ám, hogy én vagyok maradi, de ezek a dolgok szerintem annyira meghittek...s fura, hogy amikor Kristóf született akkor még azt is hagytam, hogy apu videóra vegye....sokat változtam, az biztos :shock:

Egyébként ma este azon akadtam ki nagyon, hogy visszahallottam a szüleimtől, hogy hallják, hogy fent van az interneten a babaszobánk :shock: egy olyan embertől, akiről fogalmam sincs, hogy mit keres itt, s hogyan talált rám....na mindegy, ha valakinek ez a szórakozása x éves férfi létére, hogy ilyen fórumokat olvasson, hát azt kell mondjam, hogy egészségére....mindig meglepődöm, hogy milyen emberek vannak. A rossz az egészben csak az, hogy anyu és apu egyáltalán nem ért a számítógéphez, s nincs is nekik, ezért olyan furán jött ki, hogy ők ezt mástól hallották, s ők még nem is látták. Ugyanezek a "nehézségek" lesznek Marcival is, mert róla is nehezebben tudok majd képeket eljuttatni hozzájuk :cry: Ez van :cry:
Bocsi, hogy egy kicsit off voltam, de ezt - ismételten :oops: - ki kellett írnom magamból :oops:

Látod Titti, nekem szintem minden nap van valami "panaszom" :oops: :oops:

Biztos, hogy szép lassan jön Levi is :wink: Megvárunk Benneteket, s utánatok jövünk szépen Cas-szal :wink: , igaz???
And :) a dec 14. jól hangzik, mi már addigra babázunk, jóóóó :?: :wink:
S közben még Kriszti is megszülhet, mi egy napra vagyunk kiírva :shock: Majd lehet, hogy ő is "csak" jön a hírrel, hogy Bence kibújt :roll:

Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Megint szörnyű éjszakám volt, én nem tudom mi van velem, de jó lenne szülés előtt legalább egyszer kialudni magam. :?
Reggel is egyből veszekedtem Sebivel (megőrjít az öltözés körüli hisztivel). :(

Szopi közben zavarás
Amíg barátnőm vagy a nagyik tisztes távolban leültek, és csendesen beszélgettek velem szopi alatt (ami akár 40-50 perc is volt), az nem zavart, sőt, jól esett. Bezzeg mikor párom nagyanyja szinte bemászott mellénk az ágyba (nagyon rossz volt a szeme), hogy lássa hogyan szopik a pici, akkor majdnem felrobbantam! :evil: :evil: :evil:
Iszonyú irritáló érzés volt, hogy vki ennyire tolakodóan betör az intim szféránkba! :evil: :evil: :evil: Sajnos még a párom se volt otthon, hogy kizavarja... Úgyhogy az ilyet nyugodtan kérjétek meg, hogy te most elvonulsz szoptatni, legyen szíves várja meg addig kint, nemsoká jössz! Tessék nyugodtan önzőnek lenni, és nem udvariaskodni!

Kia
Gondolom ma is mentek ctgre... (?) :)

And
Nagyon aranyos lányod van!!! :)

Gem
Huh, Zsófinak nagyon nagylányos arcocskája van már?! Egyáltalán nem csecsemő-forma! :) Gyönyörű!

Szilvi
Nem értek hozzá, de ha neked eleve hiányzik pár centi a méhnyakadból, akkor nem biztos, hogy az a 1/2 olyan kevés. Nekem most olyan 2 centi.
Terhesen persze, hogy szép haja van az embernek, mert a hormonoknak köszönhetően általában alig van hajvesztés (nekem tényleg csak 1-2 szál hajmosáskor, a párnámon meg semmi). Bezzeg szülés után, amikor felborul kicsit a hormonháztartás újra, mind a 9 hónapot be akarja hozni, és marékszám hullik.
Legalábbis általában. :(
Igen, én is abban reménykedem, hogy hátha magzatvíz-elfolyással indul a dolog, az olyan egyértelmű! :) Méregetni és vacillálni sokkal bonyolultabb, főleg hogy Sebit is meg kell oldani, és potyára nem akarjuk rángatni szegénykémet... :roll:
Fórum: nagyon sok a "kukkoló". Nem is gondolnád, hányan olvassák ezt a topikot olyanok, akiknek semmi köze ide. Szóval nem érdemes nagyon kiadni magunkat... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Eloszor is, ami Szilvivel tortent. Azt meg megertem, hogy mi (en is, es sokan masok is) miert kacsingatunk at mas, babas forumokba. De hozza is szolunk, ha van mondandonk, es nem anonymuskent leskelodunk. De hogy meglett ferfiaknak miert van arra igenyuk, hogy terhes kismamik forumat latogassak, az mar mas kerdes. :lol: Sok a furcsa ember! Tenyleg sokan jarnak erre read-only modban, ugyhogy sajnos vigyaznunk kell, hogy mit mondunk el magunkrol.
Az pedig, hogy a szuleid sajnos nem hasznaljak a netet, sajnalatos. Az en parom szulei sem valami nagy spielerek, eppen ezert mar nem is kuldom a csaladjanak a linkeket. Szomoru, de igy van.

Cas!
Sajnalom, hogy megint rossz volt az ejszakad! Az oltozesrol meg csak annyit, hogy fel oraja konyorgok Rebekanak, hogy vegye le a huga puloveret, amit nagy nehezen magara preselt. Nem veszi le. :roll: A delelotti program ugrott, mert az ejszak kivetelesen kimerito volt, igy most a parom alszik Zsofival, hogy egy kicsit hasznalhatobb legyen napkozben. Tehat nem sietunk az oltozessel. De amikor igen, hat akkor itt is mennek a veszekedesek! :shock:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem
Három hetes leánykád inkább néz ki 2 hónaposnak. :) Az arca kisimulva, és mosolyog... Igaz, nem nagyon mutattál Rebekáról csecsemő-kori képet, de a 2. képen szerintem le sem tagadhatják egymást.

Réka
Köszi az együttérzést, és nyugtatást. Lehet, hogy azért nem félek annyira, mert az előző Párom nővére két gyerkőcöt hozott világra, amíg ott laktam. De azt hiszem, már írtam ezt. Úgyhogy tőlem nem áll igazán távol sem a pelenkázás, sem az etetés, sem semmi más. Egyedül a szoptatástól félek, hogy nem fogom tudni megtanulni. :oops: Nem tartom magam bénának, de kicsit félek tőle. (Ezt a két gyerkőcöt nagyon nehéz volt otthagynom, két kép maradt meg a múltból, Szandra 1,5 éves, Bence pár hetes volt itt. Bocs az off-ért.)

Kép
Kép

Apácska 4 körül jön haza, utána megyünk csak vásárolni. Reggel még a lelkemre kötötte, hogy szedjem össze a gondolataimat, hogy a kórházi cuccosból hiányzó dolgokat is beszerezhessük. Azt mondta ezt az évet még megnyomja, de jövőre Ő is pihenten szeretné várni a Csöppségünket. :)

And
Neked is köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataitokat. Sajnálom, hogy Eszti hasfájós volt. Reméljük a Picur nem lesz az. Szegénykém úgy alszik azon a képen, mint aki napok óta nem aludt. Őt is kifárasztotta a fájdalom...

Később még jövök,

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok az este! :shock: :D

Gem, én is meglepődtem azon, hoyg Zsófi már milyen formás, és milyen értelmes szemei vannak. Pontsan 3 hetes babánál ez nem semmi! Tényleg, legalább két hónaposnak néz ki. :)

Cas, sajnálom én is a rossz éjszakát! :( Nekem is voltak fájásaim, olyan hajnali 4 körül, de nem ébredtem meg teljesen rájuk, csak úgy éreztem, hyog valami nincs rendben, aztán felocsúdtam, és éreztem, hogy a derekam és a hasam is, na, de aztán elmúlhattak, ha már nem ébredtem föl! :roll:
Nálunk szerencsére még nics baj az öltözködéssel, nálunk a vetkőzés a probléma. Ha cipzáras vagy patentos pizsama van Krisztán, és én véletlenül nem megyek be hozzá rögtön, ahogy meghallom, hoyg megébredt, kibújik a hálózsákjából és a pizsamából is. :shock: :roll: Én meg kapom a frászt, hyog a jó meleg kuckóból kibújik, egyből levetkőzve.

Szilvi, fura, tényleg, amit írtál, de én nem lepődtem meg. Ez még "csak" a jobbik eset, hoyg női-babás fórumot olvasgat egy pasas, vannak durvább dolgok is, mint pl. amikor a babák (pucér :shock: ) képeit gyűjtik és ki tudja, hol használják fel. Ezért már most felhívom a figyelmeteket, hoyg SOHA ne tegyetek fel olyan képet a manókról, ahol esetleg fürösztitek és prim-plánban látszik a nemi szerve vagy ehhez hasonlókat.
Krisztának írok naplót (a link az aláírásomnál :wink: ) és ott a babaszobán nemrég valaki felháborodott írást írt saját naplójába: valahol külföldön élnek, és természetesen, neten keresztül mutatják meg az otthoniaknak a babát és tetteit. Egy feltöltött videójuknál vették észre, hogy egy 41 éves olasz férfi, állandó értesítést kért az újabb feltöltésekről. Rákattintva (vagy mit csinálva :roll: :oops: ) látták, hyog a pasas gyerekfilmeket gyűjt, amikben bizony mind meztelen gyerekek szerepeltek. :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:
Engem mindenesetre sokkolt ez, bár én eddig is vigyáztam (megérzés), hoyg túl "indiszkrét" képet ne mutassak a lányomról.
Bocs', hoyg ilyen hosszasan írtam, de úgy gondolom, hoyg mindenkinek tudnia kell az ilyesmikről.

Tittina, jól szedd össze a gondolataidat és drukkolok, hyog mindent, jó áron be tudjatok szerezni. :)

And, azt a pozíciót Kriszta is nagyon szerette, amikor picike volt. De általában minden gyerek kedveli! :)

Most megyek, mert meg szeretném sütni a húst. :)

Szép délutánt mindenkinek! :)

Ja, még annyi, hoyg Réka és Drumka, bejelöltelek az iwiw-en! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Sajnálom a rossz éjszakákat..
Én is felébredtem néha, amikor görcsölt a hasam, de azért sokat aludtam..

Gem
Nagyon szép pici lány Zsófi!!! :P

Cas
Ma nem megyünk CTG-re, csak 2 naponta kell.
Hétfő reggel nődoki, szerda du. szülésznő...

Tegnap megkérdezte Apa a szülésznőtől, hogy mi van, ha császár...
Azt mondta, akkor nem lehet bent lenni :?
Ezt nem szeretném, ezért nem is gondolok erre...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sajnálom az éjszakádat :cry: Nálam ilyen nincs :) Én este elég furán voltam, ahogy ezt írtam is...Marci rengeteget mocorgot, s fúrta a fejét lefelé (ami nem baj, csak akkor már egyértelműbb legyen :wink: ), de ahogy elaludtam, én már nem éreztem semmit....ma csak egy-két mini görcsöcske volt, semmi több.
Hajhullás - hmmm, háát majd kiderül, Kristófnál szülés után sem emlékszem számottevőre :roll:

Csak nem lesz császár, vagy ha indítanak, akkor az csak császár lehet :roll: :?: Mondjuk én annyira nem tartanék tőle, szerintem nincs több kockázata (babóra, anyukára egyaránt), mint egy normál hüvelyi szülésnek :roll:

Nagyon édesek a gyerekek, s te semmit sem változtál :wink:
Jó vásárlást, s majd várunk a beszámolóval!

Edith :D
A hideg is kirázott a sztoritól, én ilyet csak filmeken láttam, de azt hiszem, hogy tényleg el kell hinnem, hogy jobb, ha nem csak saját magamból indulok ki....Jó ötlet, hogy nem kell picurokról meztelen kép...nekem ilyen eszembe sem jutott volna.

Gem :D
Anyuéknak nincs gépük sem, ezért nekik az volt a rossz, hogy ők meg sem tudják nézni (postán tudok küldeni, s az én lustaságom, hogy az mindig halasztódik) :oops: Pedig nem öregek ám, csak ennyire nem ilyen beállítottságúak.
Az pedig, hogy átolvasok más fórumba, szerintem egész más tészta...mert infokért teszem, ami pl már mással megtörtént, megtapasztalt, az úgy gondolom, hogy nekem is jól jöhet...ilyen volt pl. a pihiszék....vagy még babásodás előtt egy csomó info, hogy mit lehet tenni, ha nem akar azonnal jönni, stb...

Azért fura dolog ez az internet... :roll: de igazából minden más ilyen. Lehet valamit jóra, hasznosra használni, de ugyanúgy a fordíottjára is. Tényleg nem árt odafigyelni, hogy mit írok ezek után :roll:
Na mentem vasalni, ma ez lesz a Marci csalogató trükköm :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Most ért haza Párom, tusol, eszünk, aztán irány vásárolni.
Szerintem már csak holnap jövök beszámolni, mert Apa játszani szeretne, ha hazajövünk.

Addig is puszi Mindenkinek,

Kép
tittina1982

Tittina
Jól nézel ki a kicsikkel..

Biztos menni fog minden :wink:

Szilvi
Nem tuti a császár, de nem kellene...
Holnap csinálunk pocakos képet - ha még lesz pocak :wink:
Ma nem volt kedvem..

Reggel nődoki után majd írok....

Hol vannak a többiek??

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Na én is itt vagyok,csak a héten egyí kicsit inkognitóban,mert apa itthon van,és eddig minden nap mentünk valahova,este meg beestem az ágyba.Arra a pár órára amig Réka aludt.

Gem:Köszi a gratulációt,és azt is hogy ezt leirtad,és megosztottad velünk a gondolataidat,észrevételeidet..Azt hiszem ezt senki nem veszi tolakodásnak,hanem csak a hasznára válhat.Ezen a kezdeti nehézségeken mi is keresztül mentünk,de lehet hogy még most sem vagyok mindenben a toppon.Zsófi nagyon cuki pofa.

Alvás:Még nekünk is van,hogy egy-két órát mellettünk alszik el,de utána 80%-ban be lehet tenni a saját ágyába,és alszik tovább.Már ha nem nyöszörög a hasfájása miatt.
Tényleg normális az,hogy a három órából csak kb. kettőt alszik intenziven,a többiben meg nyöszörög.Annyira szenved,huzogatja a kis lábát.Vettem kömény teát,hát nem igazán használt,aztán az infakol csepptől meg szerintem szorulása van szegénynek,mert nem nagyon tud kakilni.Van valami ötletetek még hasfájásra??????????

Kia:Meddig kaptál haladékot?8-ig?

Solymosy:Gratula a cukor eredményhez.Nekem is visszaállt a cukrom,és ennek örömére elkezdtem enni az édességet.Ha igy haladok pikk-pakk visszajön az 12 kg ami eddig lement.

Tittina:Azt mondta a gyerekorvos,hogy nappal 22 éjszaka 20 fok az ideális.Ha a keze hideg azzal nincs semmi gond,ha a nyaka izzad,akkor van melege,ha meg hideg akkor fázik.Nekem ezt mondták.

Anita:Örülök,hogy minden rendben van veletek.Nagy-nagy gratula Kornél babához.

And:Eszti nagyon cuki.

Dobok én is pár friss képet.

Kép Útra készen....

Kép Apa etet

Kép Igy szeretünk aludni...

Kép Babakocsiban..

Kicsit hosszú lettem,úgyhogy befejezem..

Kép

Kép
ancsa03

Még egy kérdés.Szerintetek a császár után mikor lehet beleülni a kádba és nem csak zuhanyozni?????Már annyira hiányzik egy kád meleg viz.... :cry: :cry:

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa
Igen, dec. 8-ig adott haladékot a doki, remélem azt már nem várjuk meg. :wink:
Nem szeretnék a Szabolcsban pihengetni néhány napig és ott várni :?

Réka Szépen nő...
Nagyon fura, hogy nektek még lenne néhány napotok, de már 1 hónapos is elmúlt...
Mi pedig...

Remélem meg tudod állni, hogy ne egyél rengeteg édességet.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ancsa!
sztem várd meg a 6. hetes kontrollt, és akkor kérdezz rá. én csak sima hajmosással begyullasztottam a sebemet, mert olyan jól esett egy pár oerccel többet lenni a kádban, amikor hazajöttünk. aztán jegelhettem :(

hasfájás: gripe water, dm-ben és patikában lehet kapni, ez is köményes lötty.
házidoki tud felírni papaverines löttyöt, kérdezz rá, ő mit javasol.

és gyönyörűek vagytok!!

KépKép
KépKép
and

Gem
Sebi reggel nem akarja levenni a pizsit, hanem abban akar játszani, de ahhoz hideg van nálunk, seperc alatt megfázna (mostanság amúgy is taknyoska). Este meg felvenni nem akarja. :twisted:
A gyerekek bonyolultak. :)
Rebeka már egyedül öltözik?! Sebi max. az alsóját meg a nadrágját hajlandó levenni, meg a zoknit. Fel SEMMIT, és élénken tiltakozik, ha esetleg próbálom játékosan rávenni. :(
Mondjuk most nem erőltetem, ha meglesz a pici úgyis anya-hiánya lesz, legalább amíg öltöztetem csak rá figyelek majd.
De nyáron nincs kegyelem, azt a 3 ruhadarabot (alsó, póló, rövidgatya) nyugodtan megtanulhatja majd felvenni! :D

Tittina
Nagyon jól állnak neked a gyerekek, nem is tudom, mitől félsz!!! :)
Szopi: csak bízz a babában, ők remekül tudják, mi a dolguk, csak mi parázzuk agyon a témát! :D

Edit
Nálunk is az a szabály, hogy reggel addig lehet pizsiben, amíg "lustálkodik" takaró alatt. Utána öltözés! :)
Na ennek köszönhetően reggel felkel, átköltözik párnástól-takaróstól a nappaliba a kanapéra egy kis mesenézésre! :D

Kia
Várjuk a híreket holnap! :)

Szilvi
Annyira rossz ébren forgolódni, főleg hogy utána meg napközben tök hulla vagyok, ezen persze meg jól felhúzom magam. :(
Na mindegy, hátha csak a front, holnapra eszement szelet ígérnek, remélem eztán alszom is vmit. :)

Ancsa
Nagyon édes Réka! Milyen csepp az apja kezében! :)
Pocakfájás: sajnos hasfájós gyerekeknél előfordul ennyi nyűglődés alvás közben-helyett.
Egyébként hason vagy hanyatt altatod? Mert szokták szeretni a hasonlétet, úgy könnyebben ki tudja "dolgozni" a pocakja a buborékokat. :roll:
Az édeskömény teával vigyázz, mert van amelyik babának éppen jobban fáj tőle a pocakja.
Amit te eszel az nem befolyásolja a helyzetet?
Ha nagyon sokat küzd a pukikkal, akkor lehet venni a gyógyszertárban szélcsövet, ami segít távozni a levegőnek, csak pontosan meg kell kérdezni a használatát, mert nem lehet akármilyen sűrűn, hogy ne szokjon hozzá.
Hát most elsőre ennyi jutott eszembe... de ha egyik se segít majd agyalunk még!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Ancsa
Ja, és Réka kap tápit is, vagy csak anyatejet?
Mert a tápi is okozhat esetleg gondot... :roll: És akkor érdemes váltani vmi másik fajtára.

Kép
Kép
Kép
cas

Köszönöm a tanácsokat.

Cas:Összesen kétszer kapott tápszert,mert nem volt elég a tej.Amúgy 99%-ban anyatejet kap.hason csak kaja után van el kb.fél órát,utána oldalt alszik úgy szeret lenni.Na meg a hátán.
Én már nagyon odafigyelek arra hogy mit eszem.Semmi olyat ami neki árthat.Legalábbis remélem..........
Na megyek mert felébredt a kisasszony.Kaja idő van....

Kép

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

ne haragudjatok, hogy csak így "betörök" ide, de a 2006-os őszi babáktól ismerem Goodfairy-t, és már nagyon aggódtam, hogy mi van vele...
De most megkönnyebbültem, és szívből gratulálok a kisbabához!!!!!

Így ismeretlenül is gratulálnék az eddig megszületett kisbabákhoz, a még pocakosoknak pedig könnyű szülést, és gyönyörű, egészséges babát kívánok!

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79

Jó reggelt! :)

Kia, nagyon várom, hoyg jelentkezz! :wink: Lássuk, mit mondtak! :)

Ancsa, olyan édik avgytok! Tényleg olyan pinduri Réka az apukája ölében! :)
Tejterméket szoktál enni? Mert azt olvastam, hoyg a babáknál ez is okozhat görcsöket. :shock: Ha fogyasztasz tejes dolgokat, érdemes lenne néhány nap tejmentes diétát tartani és megfigyelni, hogyan viselkedik Réka pocija ebben az esetben.
Én is rengeteg mindent próbáltam Krisztánál. A Gripe Water nekünk nem jött be, semmiféle tea sem használt, de még az Espumisan-cseppek sem. Infacolt itt nem lehet kapni.
Ami bevált az a SAB SIMPLEX volt, azt hiszem, nálatok Sab-cseppként lehet kapni, vagy valami ilyesmi a neve. Kipróbálhatod! Vagy van akinek a Débridat nevű szirup válik be, de azt azt hiszem, csak orvos írhatja fel. A többi vény nélkül kapható, legalábbis nálunk.
Remélem, segítettem valamit.
Még segíthet a pocimasszázs, de ez is szubjektív, mert ha nem megfelelően csinálod, nem biztos, hyog bejön. Én nem igazán tudtam ezzel segíteni Krisztának. :oops:

Most csak ennyi lehettem, Kriszta megébredt...
Szép napot, hetet mindenkinek

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ancsa
Edit pár napos tej- és tejtermék-mentes diétája jó ötlet, nekem is ez lett volna a köv. javaslatom! :)
Ja, és milyen szoptatós teát iszol? A Laktoherbben is van édeskömény, ami megint okozhat hascsikarást. Van a hippnek vmi hibiszkuszos-csipkebogyós szoptatós tea-granulátuma, gyógyszertárban lehet kapni, esetleg azt is meg lehet próbálni.
Remélem sikerül mielőbb segítséget találni a pocak-gondokra! :)
Tudom, hogy nagyon-nagyon fárasztó és elkeserítő egy sokat bömbölő baba, és még csak segíteni se nagyon tudsz neki... :(
Szóval kitartás! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Jó reggelt Lányok! Pontosabban jobbat, mint az enyém. :(

Szilviához hasonlóan én is tudok 9-10 óráig aludni, és szoktam is, de most megint nem bírok a kezemtől. A múltkorában is volt pár nap, amikor ennyire szenvedtem, aztán jobb lett. Remélem hamarosan ismét ez az időszak következik... Most per-pill ordítani tudnék a fájdalomtól ! :twisted:

Megvettük tegnap a kiságyat, hypoallergén matraccal (itt nincsen kókusz), meg a babakocsit. Később csinálok képet.
Egy kérdés: a hordozóba/autósülésbe lehet a baba alá tenni valamit? Mert az én meglátásom szerint eléggé "ülős".

Ancsa
Gyönyörűek vagytok. Nagyon édes Réka-baba talpig rózsaszínben. :) Ja, és sajnálom ezt a hasfájós dolgot. Remélem mihamarabb találtok rá megoldást. (sajna én nem nagyon tudok segíteni)

Később jövök még, csak hát a kezem...

Kia!
Drukk - és várunk a hírekkel!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Ancsa:Nekünk az Ánizs tea jött be.Édesköményt is próbáltam neki adni de szerintem attól is fájt a hasa egy picit.

Még mindig sárga Levi baba, reggel volt a dokinőnk azt mondta, hogy ez még mindig úgymond normális.Remélem nem lesz ennek valami szövődménye.Aggódok érte.
Tejci után szoktatok a Manóknak teát adni?

Szép Napot

sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Tittina, annyira sajnálom, hyog így szenvedsz! :( És semmi biztatót nem tudok mondani, csak annyit, hyog szülés után (ami ugye, még jó pár hét :roll: ) elmúlik. Legalábbis nagyon remélem.

Örülök, hogy sikerült vásárolnotok, várom a képeket! :)
Ha hordozó, elméletileg nem kell bele semmi, hiába látod te ülősnek, mert azt tulajdonképpen fektetni fogod. Nem tudom, ha érthető. :roll: :oops: Azt akarom mondani, hoyg a gyerek amúgyis vízszintesen lesz benne.
Én a legelején tettem bele egy pindurka párnát, de csak azért, hoyg egy kis tömítés legyen ott, ahol találkozik a két oldala. Talán most is fogok tenni, hogy melegebb is legyen. De most gondolkodom, ha pl. amúgyis overallban lesz, és a meleg autóban, akkor már fölösleges. Nem? :roll: NA, sokat segítettem, azt hiszem! :P
A rendes autósülésbe meg már akkor teszitek, amikor ülni tud, tehát az már nem probléma, bár a mienknek ennek is van 3 fokozata, úgyhogy valamennyire fektetni is lehet benne, ha pl. elalszik.
Mi most is kapunk kölcsön egy hordozót, így már szerencsére csak az ülést kell megvennünk majd, néhány hónap múlva. Azt mondenképpen fontosnak tartom. Mivel Kriszta is kicsi még és neki is kell, így nem örökölheti el a pici az övét. :)

Szilvi, biztos, hoyg nem lesz baj a sárgaságból, ha az orvosnő is úgy látja. Persze, mi szülők, hajlamosak vagyunk a túlaggódásra. Azért én úgy gondolom, hogy ha még pár nap múlva sincs változás, akkor inkább vidd el más orvoshoz is Levit, hátha okosabbat tud mondani, és segít abban, hoyg hamarabb elmúljon. :)
Levi baba szopizik? És kizárólag? Mert akkor én egyáltalán semmiféle más folyadékot nem adnék neki. Fölöslegesen tömíteni a pocakját, én úgy gondolom, nem érdemes. Ez mindenkinek saját döntése, természetesen, megbántani sem akarok senkit, de pl. én amúgy sem vagyok teapárti, inkábbb a felforralt, lehűtött víz híve vagyok. Úgyis a víz az, amit meg kell szoknia a gyereknek! Kriszta néhány napig kapott kamillateát, amikor teljesen áttértünk a tápszerre és a széklete emiatt sokkal keményebb lett, de amikor a gyomra megszokta a kamillateát, már ugyanolyan keményet kakilt. Akkor azt mondtam, hoyg ha nincs értelme, nem is adom. De Kriszta most is, ha szomjas, VIZET kér, és nem gyúrja üvegszámra a teát magába.
Rögtön tejci után meg szerintem semmiképp ne teáztasd, mert ha jóllakott, minek? Túl teli lesz a pocija, és ettől is fájhat a hasa! Nem beszélve, hoyg a tej-tea(víz) keveredéstől fel is puffadhat és görcsei lehetnek.
Remélem, semmi sértőt nem írtam, én csak leírtam a magam véleményét/tapasztalatomat. :)

Többiek, merre?

KIAAAAAAAAA???? (remélem, nem megyek az agyadra, mint azok a bizonyos hívogató rokonok! :roll: :wink: :oops: )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?