Sziasztok!
Boni
Drukk megy,izgulok hétfőig!
oszt integessél ám!!!
Robcsi
No igen,általában ebben a korban nem a kicsi, a nagy a "húzósabb"...
Ezt tapasztalom,nálunk is mennek a hisztik Villő részéről.Szerencsére Bulcsúnál már csak igen nagyon ritkán van,szl még pár év
...és kezdi a kicsi
!
No,viccet félre téve,elhiszem,hogy nem tudsz mindig uralkodni magadon.És lehet,hogy ez nem nyugtat meg,de szt nem sok olyan ember lehet,aki az ilyen dolgokat nap mint nap nyugalommal tűri.Én azt gondolom(bár szt már többször kifejtettem),hogy nem baj,ha olyakor a gyerek szembersül vele,hogy a tettei másokra nézve nem mindig kedvezőek és hogy atzok a "mások" (legyen ez anya,vagy bki) nem feltétlenül respektálják,amit tesz.Én azt gondolom,akiknél mindig elnéző és türelmes a szülő ilyen helyzetekben,azokat később nagy pofon éri,mert ha bekerül egy közösségbe,ott nem lesz mindig mindenki ilyen.Persze az ember azt érzi,hogy szinte mindig így viselkedik és lekiismeret furdalása van.Én azt mondom,nem baj,jól van ez így.A pszicho tanár szt még ennél súlyosabb esetekben is(amiket a tv lát az ember,és nem párhuzamot vonva veletek) kap annyi szeretetet még a legádázabb szülőtől is egy gyerek,ami ellensúlyozza a problémákat.Szl ez tk szinte bagatell a többihez képest.Azt hiszem,inkább csak mi,szülők csinálunk belőle problmát,az viszont nem is baj
.
Persze ez csak a magánvéleményem
.
A másik dolog viszont fontos.Ezt is pszichon mondta a tanár,hogy szabad azzal fenyegetni egy gyereket,hogy otthagyod.Eleve nagyon fél ebben a korban,hogy elszakad a szüleitől,hogy elhagyják,és ha esetleg ebben így megerősíted,akkor bizony nagyon nagy bajt okozhatsz.Én is szoktam a nagyfiamat fenyegetni ilyesmivel,sajnos helytelenül,amikor már nem bírom tovább,de próbálom türtőztetni magam.Persze ha megkérdezi,hogy tényel?Akkor elmondom neki,hogy soha,semmilyen körülmények között sehol ott nem hagynám,csak iylenkor már ideges vagyok.Persze ő már elmúlt 5,másként regaál,másként érti meg a helyzetet,ezt tudom...
Talán Rékánál működik az elterelés,vagy a kompromisszum(bár ennek sem vagyok végtelenségig híve).Mi anno csináltuk,hogy az egyiket ő húzza fel,a másikat én.Vagy ki lesz előbb kész,ki az ügyesebb.
A hisztik amúgy elkerülhetetlenek,hiszen most próbálgatja a határait,ezért is fontos,hogy kapjon megfelelő visszajelzést,hogy vannak bizony határok és nem lehet mindent így elintézni és nem mindig célravezető.
Na,bocs,hogy hosszú lettem,úgy látszik szómenésem van
!
Remélem,azért segítettem is kicsit és nem veszed tolakodásnak
!
Utóirat:azért a mindennapos szervezés eléggé leszívja az emenergiámat...
Talán ez a legnehezebb része a dolognak
...
Pusszantás mindenkinek!!!!