Új privát üzeneted érkezett!

Szia Gabi!
Köszi, hogy leírtad mert legalább tudom más sem jár többször az orvoshoz. Én a magam részéröl ezt pont elégnek tartom. Hallottam olyat, hogy a doki kéthetente hívja vissza a kismamát és elvárja, hogy mindig adjon neki valamit. Én úgy vagyok vele, ha nincsen semmi gond örülök ha nem kell menni. Egyébként én is félek minden dokihoz menés elött.
Puszi
Még valami: Ti nem szoktatok délutánonként borzasztóan álmos lenni? Mindjárt elalszom.
Mónika 14

Sziasztok "frissek"!
Már a 29. hetet taposom, de nem írtam még ide, viszont rendszeresen bekukkantok ide is. Most csak azért írok, mert teljesen el vagyok képedve, hogy van, akinél kétszer is csinálnak terheléses cukor vizsgálatot. Hát nekem egyszer csináltak az első gyerkőccel, ennek több, mint 15 éve, de akkor már megfogadtam, hogy soha többet. A családunkban nem volt cukorbeteg, nekem soha semmilyen panaszom nem volt, a vizelet cukor és vércukor mindig a normális tartományban volt, és van. A második babával nem is küldtek cukorterhelésre, ugyanott szültem, ahol az elsőt. Most-éppen ma kellett volna mennem ezzel a babussal (3.) is terheléses cukorvizsgálatra, de előző tanácsadáson közöltem a dokimmal, (persze könnyen dumálok, barátunk az illető), hogy felejtse el a dolgot, mert nem megyek. Így teljesen feleslegesnek tartom, van, ahol egyáltalán nem csinálnak ilyet, van ahol kétszer szúrják meg az embert, de van, ahol a cukor előtt egyszer, utána még négyszer!!!Most akkor melyik a jó ? Én azt mondtam, nekem egyik sem. Így is kéthavonta vért vesznek, akkor nézik a vércukrom is, és kéthetente pedig a vizeletemben is nézik a cukrot. Ha valami gond van, ezekből is kiderül. Amúgy meg egyre inkább vigyázok a cukorral, odafigyelek rá, hogy ne egyek túl sok édességet, vagy cukortartalmú kaját. Egyébként-ahogy már valaki találóan megfogalmazta egy másik topicban-ha netán épp benne lennénk a terhességi diabéteszben, hát biztos állati jót tesz az a 2-3 deci cukor, amit lenyeletnek velünk... Ez a terheléses cukorvizsgálat is olyan, mint az AFP. Erőltetik, erőltetik, de minek...
B6-ot szedtem, csak esti émelygéseim voltak, egyszersem hánytam, egyik babával sem. 14.héten mindig abbamaradt, fel a fejjel lányok, tújuttok rajta.
Az is érdekes, hogy páran azt írjátok, hogy a doki az első pár hónap után abbahagyatta az ilyen-olyan terhesvitamint. Mások meg arról számolnak be, hogy éppenhogy a félidő után kezdték szedetni. Ebbe is akkor most kinek higyjen az ember... A nagyokkal nem szedtem mást (mivel még nem is volt) mint folsavat és vasat. A vége felé a lábikragörcsökre Caldeát. Most a tervezés időszakában (3 hónapra gondoltunk, de az első mensi után becsusszant a kis ravasz) már szedni kezdtem, és a mai napig szedem, de itt a babaneten olvasottak után úgy döntöttem, hogy ritkítom, már nem minden nap szedem, hanem 2-3 naponta. Nehogy óriásbébi legyen, szeretném elkerülni a gátmetszést, és nehogy túladagoljak valamit. Ez a nagyon jó ebben a babanetes társalgóban, hogy az ember elolvas mindenféle véleményt, pro és kontra, és az olvasottakból, meg a saját tapasztalatból az ember ki tudja választani, hogy neki mi a legjobb.Ja! Már többször le akartam írni a hányingereseknek, hogy nekem borzasztó jól esett az émelygős időszakban a multivitamin pezsgőtabletta. Akár a Plusz, akár a Haas (ez utóbbi jóval olcsóbb) Gyerekkoromban nagyon szerettem a pezsgőport, persze nem vízben feloldva, hanem magában. Na, most ugyanezt tettem a pezsitablettákkal. Feltördeltem 4-5 darabra, és mikor nagyon rossz volt a közérzetem, a szám íze, émelyegtem, akkor elpezsegtettem 1-1 darabkát a számban. Állati jól esett.
Na, kitartás, észre sem veszitek, és már nem az émelygéstől nem tudtok pihenni, hanem a hatalmas pocitól, és az éjszakai pocakbéli sportműsortól.
Sziasztok !
Cseri
cseri

Adri!

Nem tudom, hogy írjam vagy ne írjam a barátnom példáját a rossz helyen megtapadt méhlepényrol.
A barátnom méhlepénye is elkezdett elvándorolni, de végül sajnos (már nem tudom pontosan, miért) lelökodött és a baba életébe került. De náluk ez a 14. héten volt, tehát te ezen a (méhlepény szempontjából) veszélyes korszakon már túl vagy.
(Ezért mertem leírni.)

Laura
Laura12

Hát szijasztok lányok!

Már jó régóta nem jártam itt. Ugyanis az otthoni internetkapcsolatunk bekrepált - ha minden igaz, akkor ma megcsinálták, miután bejelentettem -, idebent a dolgozóban meg folyton ledobált a gép, de most úgy látszik bírja.

Szóval jó sok minden történt. Tegnap voltunk a hivatalos UH-n, amiről már leletem is van. A kis Pocimanókám ülőmagassága már 30 mm!!!!!! Kép
<U>BGabi</U>, a táblázatban kérhetek egy kis javítást? Az UH szerint ma 9 hét 6 napos vagyok. A párom a tegnapi UH képet feltette az internetre, bár elég gagyi képet adott a doki a babuciról, azért ott van. Ezt a hivatalos UH-t nem a saját dokikám csinálta, hanem aki éppen rendelt a kórházban.
A szívverését még nem hallottam, mert azt mondta a doki, hogy azzal az ultrahangkészülékkel még nem hallható.

<U>mégegykata</U>: MagneB6-ot nekem is felírt a dokim, amikor mondtam neki, hogy fáj a hasam néha egy kicsit (azért nem nagyon), és azt mondta szedjek 3X1-et naponta. De én csak 2X1-et szedek (reggel, este), mert minden másnap délben szedem a terhesvitamint. Egyébként tényleg jó a magneb6, mióta szedem nem fáj a hasam, rosszul sem vagyok egyáltalán, bár el&#337;tte sem volt semmi bajom.

Én legközelebb két hét múlva megyek a terhesgondozásra a kórházba (nincs a dokimnak még magánrendelése), az otthoni terhesgondozásra meg most pénteken megyek.

Ja, és megvettem a Kállai Ildikó féle kismamatorna kazettát, megnéztem, nekem nagyon tetszik, de majd csaj jó 3 hét múlva fogom kipróbálni.

Bocs, a szómenésért, de olyan rég írtam már. Majd otthonról megpróbálok még benézni, ha sikerül.

Addig is: pussssssssssz mindenkinek!

Szila
Szila

Haliha, annyi melóm volt ma, hogy csak most jutok hozzá az íráshoz. Úgy látszik nekem kifejezetten jót tesz télleg a b6, enni ugyan még mindig nem bírok, és a számat is rossz ízunek érzem, de ez az állandó rosszullét elmúlt. Ma reggel például semmit nem éreztem. gyorsan hoztam is ágybakávét a férjecskémnek, sot én is ittam kávét, pedig eddig rá se bírtam gondolni a kávéra. Ez még biztos nem a vége a nehéz idoszaknak, hiszen csak a második hónap végefelé járok, de azért jól esik.
Mondjátok már meg, mit fognak nekem csinálni most hétfon éhgyomorra? Valami vérképet vagy mit? Van ötletetek? Inni sem szabad ilyenkor elotte?

még1Kata
mégegykata

Gabi, szavaztam a gyerkore, nagyon édes!
figyelj csak, ki tudnád a táblázatban javítani dec. 31-re nálam a szülés várható idopontját?
Kösz nagyon
Kata
mégegykata

Lányok, szed valaki E vitamint? Nekem mondta a dokim, de elfelejtettem megkérdezni, hogy kell szedni. Ti tudtok valamit err&#337;l?

Szila
Szila

Sziasztok,lányok!

Laura,köszi az érdeklodést.Mindennap olvaslak benneteket,de mióta jobb az ido állandóan kint vagyunk az udvaron,így írni alig-alig van idom.
Nekem Viráganya már nagyon régen hiányzik,o sokkal régebben nem írt,mint Petra.Petra nekem a napokban tünt fel.Remélem nincs velük semmi gond.

Egyébként azért sem írtam,mert velem semmi sincs.De tényleg semmi.Abszolut semmi tünet.Talán esetleg a cicim kikerekedett egy kicsit,de ez inkább jelzésértéku,nem fáj,nem kemény.Nincs hányingerem,nem no a hasam,nem híztam.Szóval semmi.Éppen ma gondolkodtam:aggódnék is("nnna,mi van már????"),ha nem így lett volna az elso babával is.

Akinek nagy cici a gondja:új fürdoruhák jöttek a Kékgolyó utcába.Jövo megyek is megnézem.
Azt hiszem,Tvica ajánlotta nekem a fürdoruhát:köszi ari vagy,de miskolci vagyok,így csak célirányosan tudok szétnézni,alkalomadtánKép

Puszi,Mariann
Mariann 10

Sziasztok kismamák!
Ma voltam Afp vérvételen és megkértem a dokit, hogy vehessenek le vért toxoplazma vizsgálatra is. (Erre a fõorvos külön engedélye kell.)
Hát...nálam is elkezdte húzni a száját, hogy el kell vinni a Dósa térre, meg ilyesmi. Meg hogy minek tartok macskát (??) lakásban, ez felelõtlenség, meg a macskának is szenvedés a szobacicaság...meg ilyeneket mondott. Aztán én meg mondtam neki, hogy még korábban vettük, amikor nem sikerült teherbe esnem, meg hogy a cicának már a szülei is szobacicák voltak, és egyáltalán nem szenvedés neki, hiszen nem is vágyik ki. Nna, erre nagyduzzogva megirta a papirt...hát nem tudom, miért ilyen bonyolult, ha valaki biztos akar lenni a dolgában...

Mónika!
Örülök, hogy mulnak a rosszulléteid! Csak igy tovább! Ne aggódj a baba miatt, bizonyára a tied is meg fog mozdulni hamarosan! Én azóta olyan nyugodt vagyok (pedig hétfõ óta nem éreztem ismét), de mostmár igazán érztem, hogy ott a pici!Kép

Adri!
Nálam pont ugyanez a helyzet.A méhlepény eléri a méhszájat. Pont ma beszéltem a dokivel ezügyben, azt mondta, hogy semmi gond, a méh növekedésével a méhlepény fejjebb vándorol majd. Ez a vándorlás a 7. hónap végéig megtörténik az esetek 90%-ában. Szóval ne aggódj!Kép

Mégegykata!
Az éhgyomri vérvizsgálat elõtt enni semmiképpen sem szabad és inni is csak vizet. Én úgy csináltam, hogy vittem magammal a terhesgondozóba kaját és rögtön a vérvétel után ettem, mert én eléggé rosszul tudok lenni az éhségtõl. Szóval ha tudsz, igyekezz odeérni hamar, hogy az elsõk között túllegyél a vérvételen, aztán nyugodtan ehetsz! Kép

BGabi!
Valóban aranyos a csöppség! Gratulálok hozzá! (Én is rá szavaztam) Kép
helga-16

Sziasztok Lányok!

Mit tudtok arról, hogy állítólag kismamáknak nem ajánlatos túlságosan tengerszint fölé utazni, mert nagyon megterheli a magzatot és az anyát is.
Mi nyáron a Tátrába mennénk, de ezek szerint, lehet, hogy megondolandó?
Írjatok valamit, ha tudtok!

Nagyon köszi!
Puszi,

Mamacica
Mamacica7

Szila!

E vitamin az Elevitben is van, szóval külön nem kell szedned, vagy igen? Mert ha javasolta a dokid, szedd az Elevitet és kész.
Egyébként nekem azt mondták a kórházban, hogy az E vitamin segit a terhesség megtartásában.

Szija, Lara-20
lara (lara)

Szasztok!

Helga, Laura köszi a lepényes infokat. Remélem nálam nem lesz gond és el&#337;bb-utóbb a helyére kerül az a fránya. A doki még annyit mondott hogy most kb. 1 hónapig (köv. UH kontroll) szextilalom, nem szigoruan csak valahogy ugy, hogy ne érje el a méhszájat mert elpattanhat a lepényben egy apro hajszálér és már az is elég a leváláshoz. Hát majd valamit kitalálunk óvatosan, vagy visszatérünk a tini-sexhez így 30 felett. Jo fej volt a doki: azt mondta legyek leleményes és inkább etessem a férjem. Ha tudná, hogy az én föztömmel aztán nem fog jóllakni.

Toxoplasma aggodok figyeljetek: velem legértelmesebb az állatorvos volt (mi ugyanis a macsokat is elvittük vérvételre) pontosan elmagyarázott mindent és nem az volt a tanácsa, hogy meg kell szabadulni a macskáktol. Viszont ha valaki nem védett (nincs a vérében ellenanyag) akkor minden trimesterben ajánlatos ellenörizni, mert az idöben adott antibiotikummal minden gond megelözhetö, ha kezelik a babára nézve sem végzetes.

Puszi mindenkinek,
Adri
Adri 18

Jahaj, csajok, én már pont kezdtem azt hinni, hogy jobban vagyok, erre ma végighánytama villamost. Borzasztóan szégyelltem magam, meg nagyon kínos volt. Asszem az volt a baj, hogy irtóra benáthásodtam, és ha próbálom az orromat fújni, akkor rámjön megint a hányinger. De nem vettem komolyan és csak próbálkoztam tovább. Na azt nem kellett volna...
Viszont most legalább tudom, hogy hányni azt tudok!
mégegykata, aki most is harmatgyenge még
mégegykata

Szia Mégegykata
Itt a Kútvölgyis Niki... Remélem jobban vagy... Én is így voltam eleinte... Nálam a tejföl is csodát tett, és néha kívántam a kólát...
Nekem most összesen annyi bajom van, hogy 2 napja fáj a fejem és a torkom...
Kitartás! Még kb. 2-3 hét és jobban leszel...
Üdv.: Niki
"Azért lettem Niki K, mert jelezte egy másik Niki, hogy o is jelen van Nikiként....
Niki K.

Sziasztok!
Én is elkiabáltam, hogy végre jobban vagyok de ma reggel hánytam. Most értek véget az óráim és már a héten nem lesz több. Szóval mostmár ráérek nektek írni.
puszi
Mónika 15

Sziasztok Lányok!

Végre sikerült átrágnom magam az elmúlt két hét termésén, úgyhogy újra itt vagyok. Volt egy kis problémám, éppen ma két hete, amikor hazaértem a munkahelyemröl, véreset pisiltem, de nagyon véreset ám, nagy pötty vérekkel, mintha megjött volna a mensim. Azt hittem eléjulok a WC-ben... Kép
Aztán néhány perc relaxálás után összeszedtem annyira az eszemet, hogy ellenörizzem: nem onnan származik a vérzés, de akkor se jól van így, úgyhogy elfutottam a körzeti orvoshoz. A doki felírt valami nagyon hangzatos nevü C-vitamint, és azt mondta, hogy ha megismétlödik az eset, menjek el az urológiára. Péntek reggel már alvadt vérfecnik is voltak a vizeletemben, teljes pánik, rohanás az urológiára. Ott kb. 2 óra várakozás után pisiltem a dokinak egy kristálytisztát, pedig az utolsó cseppet is kieröltettem, hátha majd az olyan lesz... Az urológus megtekintette az eredményt, megcsóválta a fejét, és azt mondta, hogy egy nagyon enyhe hólyaghurutom van, de az nem indokolná a vérzést, menjek a nögyógyászhoz, mert biztos mégis onnan vérzek. Újabb teljes pánik, és azonnal rohanás Gulyás doktorhoz. Igaz, elötte éppen eldöntöttem, hogy nem hozzá fogok menni, de éppen pénteken van a magánrendelése, és ö az egyetlen nögyogyász, akit ismerek. Szerencsémre volt is egy szabad félórája, fogadott, megvizsgált, megállapította, hogy tényleg terhes vagyok, és hogy onnan aztán biztosan nem vérzek. Azt mondta, hogy az erös alhasi vérböség, és a hólyagra nehezedö nyomás és a tömegközlekedésen való zötykölödés okozhatja, hogy egy-egy ér megpattan a húgyhólyagban. Nincs semmi baj, de jó lenne, ha pihenkélnék néhány hétig. Az ö javaslata alapján a háziorvosom betegállományba is vett, aminek én nagyon örültem, mert akkoriban szinte folyamatosan rosszul voltam, és a buszon állva is el tudtam volna aludni.
Egy hét pihi után sokkal jobban lettem, és bölcs megfigyeléseket tettem. Pl.: a reggeli hányinger legjobb ellenszere a délig alvás... Kép
Hétfön elmentem a védönöhöz, aki döbbenten nézett rám, hogy én a Gulyás doktornál akarok szülni?!?! Ezt kb. olyan hangnemben kérdezte, mintha azt mondaná, hogy megörültem... Azt mondta, hogy Gulyás dr. nagyon kedves ember, de döntésképtelen, ha bármi komplikáció adódik, és hogy menjek a Sóvágó vagy a Musztafa doktorhoz. Most teljesen el vagyok bizonytalanodva, mert a Gulyás doktorba vetett bizalmam romokban hever, de ugyanakkor már cikinek érzem, hogy átmenjek egy másik, ugyanabban a kórházban dolgozó orvoshoz... Ti mit csinálnátok a helyemben?

Márti (10.)
Márti

Sziasztok!

Móni!
Én 4 hetente járok dokihoz, eddig 3-szor voltam, legközelebb a 18. héten megyek. Én ezt nem érzem túl sürünek, mindig van valami, amiért érdemes elmenni. Most pl. igazolást adott a terhességröl az adókedvezményhez, ami ettöl a hónaptól jár, legközelebb pedig már az AFP lelettel ad beutalót az UH-ra. Ja, és eddig mindhárom alkalommal csinált uh-t a rendelöben.

Márti!
Örülök, hogy jobban vagy. Szerintem ha nem bízol a dokidban, keress másikat! Ne érdekeljen, hogy mások mit szólnak, a ti egészségetekröl van szó. Azt azért furcsállom, hogy a védönö ilyen ellenségesen nyilatkozik az orvosról. Jó lenne megtudni, nem személyes ellentét-e az, amiröl szó van.

Szép napot mindenkinek!

Eszter
eszter 14

Szia Eszter!

Én is kaptam már igazolást az adókedvezményhez, ami 5 hónapig jár, mert a 91. naptól a szülést megelözö hónapig, havi 3000 Ft. Valamelyik nap megkérdeztem, hogy mennyi táppénzt fogok kapni, ha elmegyek és kb. bruttó 78.000 Ft lesz és azt mondták a munkaügyön, hogy ezt fogom kapni a szülést követöen 168 napig, aztán a gyed ami ettöl több lesz. Gondoltam akkor nem is lesz ez annyira rossz, pedig mindenre felkészültem lelkiekben, hogy biztosan minimális lesz a jövedelem. Én azt nem értem, hogy ha születik a baba akkor az ember miért kap így is kevesebbet ha otthon van pedig még egy babát is fel kell nevelnie. Igaz segít az állam de így is kevesebb mint a havi fizetés.
Puszi
Mónika 15

Móni!
Nem akarlak elkeseríteni, de a gyeded sem lesz sokkal több, ugyanis maximális összege 80.000 Ft, 2002-ben pedig 83.000 Ft.
Egyébként egyetértek abban, amit írtál. Tényleg nem sok.

Eszter
eszter 14

Sziasztok újra!

Ha már egyszer beszabadultam, megpróbálom összeszedni az elmúlt két hét témáiban esedékes hozzászólásaimet. Bocs, ha kicsit hosszú leszek, de olyan jól esik újra köztetek lenni! Kép

Cici téma:
Mariann kérdezte, hányadik héttöl fájtak a cicijeim. A 6.-7. hét környékén már kezdödött, és a 8. héten volt (eddig) a legrosszabb. Mostanára sokat javult, most éppen alig fáj, de nagyon nagyok maradtak.
Mónika írta, hogy az övé nem nõtt, még mindig 80-as. Az enyém is még mindíg 80-as, de már nem D, hanem E kosaras.
Kriszti kérdezte, hogy mennyira fontos melltartót hordani. Tudtommal nagyon, lehetöleg még éjszaka is, mert megelözi a mell szöveteinek megnyúlását.

Szex:
Csatlakozom azokhoz, akiknek fokozódtak az ilyen irányú vágyai, de nálam sajnos nincs összhang a vágyak és a megvalósításuk között. Ugyanis legkésöbb vacsi után minden átmenet nélkül elalszom. Nem tudom, Életem Párját mennyire vígasztalja, hogy közben vadul vágyok rá... Kép
Tegnap megpróbáltam aludni egy kicsit ebéd után, hogy hátha az segít, de több mint 2 óra déutáni szundizás után is állva aludtam már vacsifözés közben is.

Látszik az arcon:
Igen, ez tény. Fogalmam sincs, hogy miböl, de pl. a Növérem (akiröl már biztosan írtam, hogy 3 gyermeke van és védönö) már akkor megmondta a családban többünkröl is, hogy babát várunk, mikor a teszt még nem mutatott semmit. Ö sem tudja megfogalmazni, hogy miböl látja, csak azt, hogy jellegzetesen megváltozik az arc. Hát, én sokat tanulmányoztam a sajátomat is, és a családban levö másik kismamáét is, de a magam részéröl nem látok semmit...

Hízás:
Irígykedve olvastam, hogy többen is írtátok, hogy a 16. héten (vagy még késöbb) már nem jók rátok a régi ruháitok. Hát, nekem már a 8. héten nagyon kényelmetlenek voltak a nadrágaim. Ráadásul egy csomó olyan nyári ruhám, amiröl azt hittem, a 9. hónapig is jó lenne, mert olyan lefelé bövülö fazonú, már most szük mellben. A mérleg csak egyetlen egy kilóval mutat többet, de a melleim is sokkal nagyobbak, a saját súlyuk majd hogy le nem tépi öket, és a hasam is legalább 4-5 kg. hízást sejtet.
Ez a korszak a legrosszabb ilyen szempontból, mert még nem terhesnek, hanem kövérnek látszom, és nem tudok felvenni semmit, mert a saját cuccaim már szükek, a növéremtöl örökölt szebbnél szebb kismamaruhákban meg még nagyon hülyén nézek ki. Kép
Venni nem nagyon akarok erre a méretemre semmit, mert néhány hét után úgyis kicsi lesz. Néztem a Mammut-ban azt a francia-divat kismamaboltot, de majdnem elájultam az áraitól. 25 ezer forint körül tudtak volna adni "velem növö" nadrágot, és még csak nem is tetszett... Kép Ti mit hordotok ebben az átmeneti idöszakban?

Mégegykata! Együtt érzek veled, szóról szóra. Én sem birom meginni a kávét, nélküle pedig alig birok ébren lenni. Bár mostanában úgy tünik, hogy javul kicsit a helyzet. Még most is örökké álmos vagyok, de már nem szédülök meg olyan gyakran. Talán kezd a szervezetem leszokni a kávéról. Nekem is fáj a hasam, ha felidegesítem magam, görcsöl és feszül, mint amikor a mensim akart megjönni. Ettöl persze rögtön mégidegesebb leszek. Kép

Adri és Andrea! Írtátok, hogy a Margit kórházba jártok ti is. Ki az orvosotok, mik a tapasztalataitok? Ismeritek Gulyás, Sóvágó és Musztafa doktorokat? Nagyon nagy szükségem lenne minél több információra róluk, mert sürgösen el kell döntenem, hogy kihez fogok járni...
Terhestorna tényleg csak 14 és 15 órától van? Nem gondolnak ezek a dolgozó kismamákra?!?! Remélem, hogy hamarosan újra az leszek, de akkor hogyan fogok terhestornára járni? Kép

Márti (10.)
Márti

Szisztok!

Eszter! Én is gondoltam arra, hogy talán személyes ellentét van a háttérben, ezért vagyok ennyire elbizonytalanodva. Kép

Mónika! Biztos ez a táppénz dolog? Én azt olvastam valahol, hogy a szülés elõtt 4 hét szülési szabi jár, és utána ez a 168 nap, amire teljes fizetés jár, mintha szabin lennénk! Lehet, hogy elavultak az információim? Nagyon szomorú leszek, ha tényleg a tp. az igaz...

Márti (10.)
Márti

Márti!
Sajnos a 168 nap már nem él, kb. 5 hónap a gyás, ami 70%, ezt már a szülés elött egy hónappal ki lehet venni (de nem kötelezö!!!), utána gyed.
A ruhákkal kapcsolatban: én a Westendben, a kismamaboltban 7000 Ft körül vettem végig kitartó nacit, amit azóta hordok is. Mivel a régi ruháim már nem jók, kénytelen vagyok kismama cuccokat hordani (persze még nem az óriásméretüeket). Köztes ruhákat nem akartam venni, csak azért, hogy 1-1,5 hónapig jók legyenek, utána meg kidobjam öket.

Eszter
eszter 14

Szia Márti!
Én a héten kérdeztem meg a munkaügyet és a tavalyi fizetésem alapján számolják ki a táppénzt, a gyedet pedig a 2001-es fizetés alapján fogják számítani. A többet úgy értettem, hogy járni fog még ehhez a családi adókedvezmény ( 3000/hó ) és a családi pótlék ( 3800/1 baba).

Kismamaruhákról:
Én egy aranyos nyári kötényruhát vettem aminek a pocija állítható és csak 6000-be került.

A mellekr&#337;l:
Én is azt vettem észre, hogy nönek föleg a mellbimbóim terebélyesednek. A 80-as melltartó éppen jó ( már lehetne egy kicsit nagyobb is )
A jövö héten vennem kell nagyobbat. Ezután a 85-ös jön vagy vegyek kismamásat?

Helga!
Választottál már dokit a klinikán?

Még valami: Már olyan régen megakartam kérdezni, hogy nektek is s&#369;r&#369;n kell járni pisilni? Mert nekem ez volt az elsö tünet, hogy terhes vagyok, mert minden éjszaka kikellett mennem, de még akkor nem tudtam, hogy terhes vagyok.
És ez szinte azóta is megvan.
Puszi
Mónika 15

Szia Mónika 15
Itt Niki 14
Én is rengeteget járok pisilni... Hajnalban felkelek, aztán ébredés után, ha beérek a munkahelyemre stb.... Kép
Azt olvastam egy újságban, hogy egy állapotos no annyit gondol a mellékhelyiségre naponta, mint egy férfi a szexre... Kép
Üdv.: N.14
Névtelen

Márti kedves, a számból vetted ki a szót egy csomó dologban. hiába, látszik, hogy mi nagyjából "egyidosek" vagyunk!
Én is állandóan elalszom, már hét körül alig látok az álmosságtól, a párom szegény még nem is tudta ezt feldolgozni. Nem tud mit kezdeni magával egyedül... Aztán például eddig minden este foztem neki vacsorát, most meg egyrészt irtó fáradt vagyok, másrészt a fottételek szagától is rosszul leszek, úgyhogy képtelen vagyok igazán fozni szegénykémnek. Csak salátákat kap, meg ilyesmi.
mégegykata

Aztán például én uyganezt fogalmaztammeg, hogy mostmég nem látszik, hogy terhes vagyok, csak mintha híznék. Ami nem igaz, mert valójában fogyok, de az arcom kerekebb és a derekam is vastagabb mindezek ellenére. A nadrágjaim már szorítanak, a szoknyáim nagy része is, úgyhogy lassan én is megyek velemnövo gatyót venni. Pont tegnap ajándékoztama hugomnak egy csomó tavalyi nyári cuccomat, amit idén már tutira nem fogok tudni felvenni és nem is reménykedem, hogy valaha belefogyok, viszont csak kesergek, ahányszor meglátom oket a szekrényben.
Szóval Mártikám, értelek, nagyon is.
És kicsit ijeszto volt, amit írtál a betegségedrol, remélem már sokkal jobban vagy és nem lesz több probléma.
mégegykata
mégegykata

Szia Móni!

A vécé nálam is állandó téma, pedig azt olvastam, a 2. harmadra javul a dolog.
Melltartóból már nekem is egy számmal nagyobb kell, én Anitát vettem, ami kismamás és késöbb szoptatós is. Remélem, már nem nö sokat a mellem, mert nincs kedvem 4 méretet megvenni.
Kötényruhákból én nem kifejezetten terhesruhákat vettem, hanem normál, bö ruhákat (igaz, az S-es méretemhez képest L-eseket és XL-eseket). A nyár végéig szerintem biztosan jók lesznek, utána meg már úgyis jön a rossz idö az utolsó 2 hónapra.

Eszter
eszter-holnap 15

Lányok!

Szavaznátok a fiamra is?
Õ a 4-9 éves kategóriában van Terpecz Gergely Gábornak hívják.
Gabi szavaztam a kisfiadra!
jatek.szon.hu
Köszi
tvica

Szia Niki!
Szóval nem vagyok egyedül a problémával. Csak akkor kerülök bajba, ha nincs a közelben WC.
Még nem jártam így de elöfordulhat.
Neked nö már a pocid?
Puszi
Mónika 15

Eszter!

Hol vetted a melltartót és mennyiért?

Vica
tvica

Tvica!

Azt is a Westendben vettem a kismamaboltban, 5000 Ft körül volt, de gondolom az Anita szakboltban nagyobb a választék. Itt csak ez az egy féle volt. Anita bolt van a Kékgolyó utcában és most már szinte a teljes kínálat kapható az Erzsébet körúton a Bella Donnában is (ez a Blaha mellett van, jobboldalt). Még nem voltam egyikben sem, de a jövö héten készülök a körútiba, állítólag addigra megérkeznek a fürdöruhák. Még nem biztos, hogy veszek, csak meg akarom nézni, milyenek és mennyibe kerülnek.

Eszter
eszter 14

Márti!
Hát jó sok mindenen mentél keresztül! Örülök, hogy jobban vagy és hogy elokerültél. A novér kijelentésérol nekem is az a véleményem, hogy inkább személyes ellentét lehet.
Ebben az átmeneti idoszakban kismama-nadrágot hordok, 7.400,- Ft-ért vettem a Mega-Toysban. Most még tényleg úgy áll (lóg) rajtam, mint tehénen a gatya, de a régi cuccaim már szukek voltak. Szerencsére vannak hosszabb blúzaim, pólóim, azok nagyjából eltakarják a nadrágom idétlen buggyait. Más cuccot nem szándékozom venni, többnyire otthon leszek.

Laura
Laura12

Sziasztok lányok!

Mónika, Eszter, Niki, csatlakoznék a "pisis-klub"-hoz... Nekem is az volt az elsõ jelem, hogy éjjel akár 2X is ki kellett mennem, pedig még a nm-esedékes mensi elõtt voltam... azóta még fokozódott, autóban pl. egy óránál többet nem bírok ki. Amúgy kb. másfél óránként látogatom a mellékhelységet. Mostanra már megszoktam az éjjeli felkeléseket, egybõl vissza tudok aludni, de az elején ezzel gondjaim voltak.

Cupp,
Beja (11)
Beja

Adri!
Köszi az infot a toxoplazmáról! Én sem értem, minek kell az orvosoknak olyan nagy patáliát csapni, ha valamelyik kismama ezt a vizsgálatot meri kérni...Talán olyan drága mulatság ez?(Ezt kétlem, hisz nem az orvos fizeti) Kép

Márti!
Huh..hát tényleg nem lehet azt mondani, hogy unatkoztál..örülök, hogy végülis minden rendben van! Kép
A dokival kapcsolatban: ha bizol benne, akkor ne foglalkozz a védõnõ "tanácsaival". Ha nem bizol benne, nyugodtan menj át egy másik orvoshoz! Gondolj arra, hogy rólad és a babáról van szó! Én legalábbis igy tennék a helyedben Kép

Mónika!
Az az igazság, hogy nem tudom, hogy nem korai-e megkeresni most azt a dokit, akinél szülni szeretnék. Ugyanis terhesgondozáskor is megvizsgál a nõgyógyász, és nem tudom mit szólna hozzá, ha most meg másik dokinál vizsgáltatnám magam. Ugyanis eltekintve a toxoplazmás esettõl meg vagyok vele elégedve, de õ nem vezet már szülést. A védõnõ meg azt mondta, hogy ráérek a 20. hét körül megkeresni a dokit, akinél szülni akarok.
Te hogy gondolod?
Ja, tényleg...te hol voltál belgyógyászati vizsgálaton? (Én is aznap voltam, és én is 10 óra körül...esetleg nem a Domus háta mögötti rendelõben?)
WC.: igen, nekem is sokat kell járni pisilni, de csak kb 2 hete. Van amikor éjszaka is ki kell mennem. Pedig nem mondanám, hogy többet iszok, mint eddig..Kép
Kötényruha: A Menyus kismamaboltban vetted? (Én igenKép)
helga-16

Jó estét mindenkinek!

Azért ma este írok, mert holnap megyek véd&#337;n&#337;höz és nem leszek bent a dolgozóban, utána meg babanéz&#337;be megyek a barátn&#337;mhöz, így nem tudok benézni hozzátok, talán csak este.

Hízás: Hát nem tudom. Én tíz hetes vagyok ma. De már nem merem rendesen összegombolni a gatyómat, mert szorít, úgyhogy a bef&#337;ttesgumi megoldást választottam. Tudtok olyan boltot, ahol kismama térdnacit lehet kapni?

Pisilés: Én a mai napig felkelek legalább 1X pisilni éjjel, de már fel sem kapcsolom a villanyt, szinte félálomban intézem a dolgomat.

Szila
Szila

Sziasztok!

TVica!
Szavaztam! De nem értem. Nem pesti vagy?

Pisilés.
Lányok, nem akarlak elkeseríteni titeket, de akinek nem az elsö terhessége, az már tudja, ez a pisilés dolog ennél már csak sokkal rosszabb lesz Kép Mikor nagy lesz a baba, már nyomni fogja a hugyhólyagot, arról nem is beszélve, hogy azt hallottam, hogy a magzatvíz kb. 4 óránként teljesen lecserélödik. Gondoljatok bele, azt mind ki kell pisilni. Azért túlélhetö a dolog, csak kellemetlen.

Na sziasztok, szerencsére nekem nincs semmi gondom. De együttérzek a szenvedökkel.

BGabi

<pre>
Tvica 25 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 25 hét 1 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 23 hét 2 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Lara 1.c. 19 hét 4 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 18 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 18 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 17 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 15 hét 6 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 15 hét 1 n Debrecen 27 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 15 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 13 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 13 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 13 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Gabi 1.c. 13 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 12 hét 5 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Szilvi Budapest 25 év dec. 7. 2.b.
Niki 10.c. 11 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 11 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Indigó 2.c. 11 hét 4 n Budapest 24 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 11 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 10 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 10 hét dec. köz.
Ada 2.c. 10 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Picur 1.c. 9 hét 4 n Kanada 31 év dec. 17. 1.b.
Szila 7.c. 10 hét 1 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 9 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 9 hét 3 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 8 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Ancsi 4.c. 8 hét 1 n Adács 27 év dec. 31. 1.b.
Pucur 2.c. 7 hét Budapest 29 év jan. 10. 1.b.
Erika 14.c. 6 hét Erdély jan. 17.
</pre>
Bánhidi-13

Sziasztok csajok!
Helga!
De igen a Domus mögött voltam a belgyógyászaton. Én láttam akkor egy kismamát aki a férjével volt. Neked hosszú barna fonott hajad van? Mert akkor te voltál?!
Adokiról: Én egyb&#337;l a választott dokihoz mentem nem a körzetihez, ö állapította meg a terhességet is. Ilyenkor a körzeti velem nem foglalkozik, nem vizsgál meg, csak terhesgondozáskor kell bekukkantanom hozzá. Nekem ez így jó és biztosan tudom ha szülni kell menni van aki ott várjon és foglalkozzon velem.
Egyébként a ruhát a Menyusban vettem, akkor is az volt rajtam zöld szín&#369;. Te nem sötétkék ruhában voltál? Szerintem nekem az a gyanúm találkoztunk.
Pont azon gondolkodtam, hogy te annyi id&#337;s körül lehetsz mint én és néztem a pocidat. De kb. olyan volt mint az enyém.

Képzeljétek!
Tegnap nagyon megijedtem, mert er&#337;teljesen belenyilalt a hasamba, úgy hogy le kellett hirtelen feküdnöm. De aztán elmúlt. Valaki tapasztalt már hasonlót?
Remélem mindenki jól van. Ma nem hánytam, de majdnem le kellett szállnom a buszról mert rosszul voltam.
Puszi
Mónika 15

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek!

Helga, Mónika sziasztok! Említettétek ezt a Menyus kismamaboltot... Szeretném megkérdezni, hogy ez hol található?

Szila, szia! Én kismama térdnadrágot láttam a Westendben a középsõ szinten, Gólya kismamabolt néven van ott egy elég jó kis üzlet. Amikor ott voltam, több színben is volt térdnaci. A másik hely pedig, ahol láttam, az a körúton a Skála Metróhoz közel, a Metró mozi mellett lévõ kismamaboltban volt, ott volt kockás is, helyes volt, azt hiszem, olyat majd én is veszek.

Gabi, szia! Légy szíves kijavítani a táblázatban a heteimet és napjaimat, az orvos a legutóbbi vizsgálatkor eléggé pontosan megmondta a baba korát, mi szerint ma (péntek) 11 hetes és 6 napos vagyok, a szülés várható idõpontja pedig dec. 15. (ezek szerint lejjebb csúszom a táblázatban). Köszönöm! Kép

cupp,
Beja (11)
Beja

Gabi, absz. löki vagyok, 10 hetes és 6 napos vagyok!!! Köszönöm még egyszer (a dec. 15-t jól írtam).

cupp, Beja (11)
Beja

Szia Beja!
A Menyus kismambolt Debrecenben van, nem tudom, hogy Budapesten van e. Egyébként a Kálvin téri bevásárlóközpontban lehet kapni. A kötényruha 5990 Ft volt.
Puszi
Mónika 15

Szia Mónika 15
Kicsit kerekedek... A régi nadrágokba már nem férek bele... Pedig kilóra nem vagyok még nehezebb. Szerencsére mindig szerettem a bo szabású ruháhat, így a nyári ruhatáram még megfelel, osszel lesznek ruhagondjaim...
Mégegykata!
És persze Mónika Kép, azt hiszem én is elbíztam magam, ma reggel megint hánytam, egy kicsit... Pedig egy hete nem produkáltam ilyen tüneteket!
Még mindig sokat alszom, munka után "ledolök" egy fél órára, aztán vacsi, zuhany és újra ágy... Az a muris, hogy a párom velem tart... Teljesen lelassultunk....
Üdv.: Niki (Kútvölgyis, 14)
Niki 14

Sziasztok!

A pisis-klubba én is beletartozok. Nálam is az elsö jelek egyike volt, és azóta is tart. Én is kb. 1-1,5 óránként megyek nappal, és 1-2 alkalommal éjjel is. Viszont én inni is rengeteget iszok, különösen délután. Reggel még eléggé rossz a gyomrom, inkább szilárd dolgokat merek csak belepakolni, meg apró kortyokban egy-egy kis folyadékot. Dél körülre stabilizálódik a helyzet, és akkor átmenet nélkül szomjas leszek. Onnanntól kezdve 2,5-3 liter folyadékot megiszom estig. Nem is csodálkozok aztán, ha éjjel mennem kell... Kép
Egyébként nekem a délelötti émelygéseimre nagyon bevállt a Hamlet puffasztott búza rágcsálása. Klasszul felszívja a szinte már a fülemen kihabzó gyomorsavat, valahogy úgy leül a pocakom aljára, és stabilitást teremt... Kép

Mégegykata! Nekem Életem Párjával szerencsém van, duplán is. Eddig sem volt elkényeztetve fözés dolgában, mert általában késön értem haza, és egyébként sem vagyok egy konyhatündér típus... Kép Most szinte fel sem tünik neki, hogy nem nagyon fözöcskézek. Pedig nekem az ételek szagától (legalábbis azoktól, amiket szeretek) nincs semmi bajom, de álldogálni nem nagyon tudok egy helyben addig, amíg megfö a kaja. Kb. fél óra után elkezdek szédülni, és akkor le kell feküdnöm, ha nem akarok összeesni. (Márpedig nem akarok! Kép )
A másik téma az esték. Életem Párja szuperül feltalálta magát. Lefekszik velem este 8-9 körül, akkor kicsit beszélgetünk, összebújunk, stb. Kép, utána mikor én átmenet nélkül bealszom, akkor ö kioson a hálószobából, és ideül a számítógépe elé. Végre zavartalanul kiinternetezheti és kijátszhatja magát. Kép
A ruhásszekrényemet én is a napokban selejteztem át. Engem is borzasztóan flusztrált a szebbnél szebb, csinosabbnál csinosabb és föleg kedvenc ruháim látványa, amiket már nem fogok tudni felvenni talán soha, de egyhamar biztosan nem. Sajnos nincs a családban olyan, akinek oda tudtam volna adni, úgyhogy szépen összehajtogattam mindent, és felpakoltam a beépített szekrény legfelsö polcára. Így legalább nem látom öket nap mint nap, és a szekrényben is rögtön kényelmesen elfér, ami megmaradt. Mindenesetre elég elszomorító tevékenység volt. Kép

Márti (10.)
Márti

Sziasztok!

A szekrényt én a hétvégén pakoltam ki, kiselejteztem egy csomó ruhát, amik már biztosan nem lesznek jók rám.Hogy öszinte legyek nekem nincsenek olyan illúzióim, hogy a szülés után visszanyerem eredeti alakomat. Nagyon vékonyan kezdtem ugyanis, ha más nem, a csípöméretem biztosan változni fog.

Beja!
Hol van a körúton az a kismama bolt, amit írtál?

Eszter
eszter 15

Niki, Márti!
Amit leírtatok teljesen énrám is rámillik. Pl. délután én is borzasztóan elálmosodom, alig bírom ki 4-ig a munkahelyemen. Aztán este 9-nél tovább én sem bírom, de van amikor már 1/2 8-kor elalszom. Ebéd után délután nekem is borzasztóan sokat kell innom. Szerintem 2 litert is megiszom legyen az víz, üdítö vagy rostoslé és este is sokat iszom. " Sajnos " nekem nem volt eddig hasam és így minden ruhám csak pontosan jó volt rám. Így aztán 1-2 kg többlet, meg a poci kikerekedése folytán rám már szinte egyetlen darab ruhám sem jó. A multkoriban felpróbáltam az egyik miniszoknyámat otthon és rámtört a nevetés mert még véletlenül sem volt jó rám, össze sem ért és óriási volt benne a hasam.
Puszi
Mónika 15

Szia Mónika!
Én egy nadrággal jártam így... Hétvégén le akartunk szaladni a boltba, beleugrottam, vagyis csak ugrottam volna, mert begombolni már a legalsó gombot sem tudtam... Kép
Ja, és a cicim... Van egy blúzom, kipattognak a gombok... Most mosolygok, de jövo tavasszal csak ki kéne nézni valahogyan...
Ti beszélgettek a babával? Én pl. elmeséltem neki, hogy mi lesz a doktor bácsinál... Meg ilyenek... Arra gondoltam, szegényke mit fog gondolni, ha a dr. ott nyomkod körülötte stb...
Tényleg hallanak a 15. héttol?)
Niki 14

Sziasztok, látom ez a pisilés meg elalvás dolog mindenkinél jelentkezik. Én is ahogy hazaérek alszom egy órát, aztán folytatom a napot, de kilencnél tovább sosem bírom még így sem.

Ma volt egy érdekes dolog, azér írom le, mert hátha másnak is aktuális. iszonyú náthás vagyok, alig látok ki a fejembol, de nem mertem semmit bevenni, a baba miatt. bementem a patikába, mondtam, hogy itt ez a borzalmas nátha,nekem este olyan programom lesz, amin irtó kínos lesz, ha ötpercenként harsányan trombitálok, ellenben kéthónapos kismama vagyok és féltem a babát. Hosszasan tanácskoztak a nénik, végül egy homeopátiás orrba-fújót adtak, ami kifejezetten jó még csecsemoknek is meg kismamáknak, meg a homeopátiás szerek amúgy is kevéssé kártékonyak. Most reggel óta azzal fújkálom az orromat, határozottan javuló tendenciát mutatok, és nagyon jól esett, hogy ezek a patikusnénik ilyen komolyan vették a gondomat és kedvesen rendesen megoldották.

még1kata
mégegykata

Niki mi is beszélgetünk a babával. Az apja minden este beszámol neki és óva inti, hogy a mamáját kínozza. Meg én is szoktam neki mondnai, ha kocsizunk vagy valami rázkódás van vagy ilyesmi, hogy nyugi nyugi, ninc semmi baj, ez csak a villamos, majd ha kibújsz te is meglátod, nagyon szeretünk, nem kell aggódni, meg ilyeneket. Szerintem az biztos nem véletlen, hogy születés után van hogy megismerik az apjuk hangját és megnyugszanak, meg felismerik a dallamot amit terhesség alatt énekeltél neki rendszeresen stb.
mégegykata

Szia Kata!
De jó, hogy itt vagy! Izgultam érted, mármint gondoltam rád: mert ugye tegnap rosszul voltál Kép
Ezt jól körbeírtam...
Én allegiától hapcizok, folyik a könnyem, az orrom... Nem ajánlalnak gyógyszert erre sem, vagyis azt ajánlják kerüljem... Kerülöm, igaz már tavaly sem szedtem be semmit, mert attól meg nagyon bamba lettem... Így is értelmes fejem lehet az álmosságtól... Kép
Olyan csodálatos, hogy a leendo apukák is így várják a piciket!
Tudsz valamit a vérvételedrol? (eredmény) Nekem telefonálni kellett utána a dr-nek és csak 2 hétre rá "randiztunk"... (A vércsoportom +; a vas kevés, azt írt is fel, huségesen szedem....) AFP-re megyek jún. közepén.
Lányok!? Van köztetek olyan aki szedett magzatvédo vitamint? Én nem. Néha gondolkodom is, hátha kellett volna...
Niki

Mónika, köszi, hát nekem Debrecen elég messze van, ugyanis pesti vagyok, de a Kálvin téri bevásárló központos infót kösziKép

Eszter, szia! Megpróbálom pontosan elmondani... A Nyugati téren a sarkon, szemben a McDonald's-szel van egy Azur a Skála Metro oldalán... aztán ha azon az oldalon megyünk az Oktogon felé, akkor utána jön a Metró mozi, aztán jön ez a kismamabolt... Nem egy önálló bolt, hanem egy kisebb "bevásárló központ", vagy minek is hívjam, ha bemész, van ott butik is (kettõ), meg cipõbolt is, meg ez a kismamabolt is...

Beja (11)
Beja

Sziasztok4
Én is azt hallottam, hogy hallanak a 15. hétt&#337;l, ami nekem tegnap volt. Én még nem beszélgettem eddig hozzá de mindig simogatoma hasam, ha tehetem a munkahelyemen is. Ma reggel megint a köldököm alatt dudorodott a hasam. A férjecském ilyenkor megsimogatja, mert azt gondolom ezek az els&#337; jelek amiket már ö is érezhet az egészböl. Nagyon reménykedem, hogy 1-2 hét és megfog mozdulni.A busz amikor hirtelen megzökken, vagy kanyarodik, ha nincsennek sokan megfogoma hasam, mert érzem is, hogy esik neki túl jól a dolog.

Lányok! Ti meddig hány hónapos korig akartok dolgozni járni?
Én idáig azt mondtam a fönöknek, hogy a 25. héttöl ( augusztustol ) nem dolgozok, de aztán az ismeröseim azt mondták nagyon sok idö marad még a szülésig és így lehet majd csak szeptembertöl megyek el.( akkor lennék 30 hetes )
Természetesen ha bírom és a buszon való közlekedés is jó lesz. Egyébként nálunk nyáron pangás van nincs szinte munka, így megeröltetni nem fogom magam.
Puszi
Bocs a sok írásért
Mónika 15

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?