Sziasztok!
Éva!
Fábián nagyon pofátlan, ha még egy kérdésre se méltatott. Ne foglalkozz vele! Örülj, hogy túlvagy a műtéten, s ha minden igaz, akkor megtalálták a problémát nálad.
A PCO az egy nagyon hülye kórkép.
Azt jelenti, hogy a petefészek (nálam mindkettö) tele van apró cisztákkal, amik hormonfolyadékot tartalmaznak. Ettől az agyalapi mirigy kissé gátolva van, mert nem termel annyi hormont, mint kellene (mivel a ciszták hormont tartalmaznak). A sok apró ciszta olyan vastag réteget képezhet, hogy a petefészket eltömítik, s az érett tüsző (már ha van) nem tud kiszabadulni, tehát nincs tüszőrepedés. A záródás és a kevés hormon miatt a növekvő tüszők visszafejlődnek, s ismét ciszta lesz belőlük. Ezek a ciszták el is tűnhetnek időre, de mindig újra felütik a fejüket, mivel a hormontermelés nem ok.
Ez úgy tudom, lehet veleszületett, s olyan is, amikor kialakul.
Kezelni nagyon nehéz, mert
1. Gyógyszernél nagy az esély az újabb cisztákra.
2. Laparoszkópiával meg szokták nyitni a petefészket (kilyuggatják), a cisztákat eltávolítják, ekkor nagyon megnő a teherbeeseés valószínűsége, de a ciszta aztán újból kialakul.
3. Ha valaki nem akar gyereket, legtöbbször fog.gátlót írnak fel, mert ilyenkor nyugiban van a petefészek, s nem termel több cisztát.
Hát ezért voltam én ennyire kiborulva.
A Nők Egészségkönyvében olvastam, hogy a vékony testalkatú nők hajlamosak a betegségre, akik állandó fokozott stressznek vannak kitéve. Hát rám ez tényleg igaz.
Úgyhogy a munkahelyen most nagyon takarékra állítottam magam.
Tehát úgy néz ki nálam, hogy ha cisztáim vannak is, de tüszőrepedésem (még) van, (remélem), ez azt jelenti, hogy a petefészek még nem zárt.
A dokim azt is mondta, hogy ha zárt lenne, a Closty arra is jó, hogy a 2-3 növekvő tüsző ezt a kis réseket szétfeszíti, s így ki tudnak szabadulni.
Tehát érdemes először ezzel próbálkoznunk.
De nagyon bízom abban, hogy volt peteérésem most is. Tehát ez esetben a gyógyszer rásegít egy kicsit.
Hát nem vagyok optimista?
A cickafarkról azt olvastam, hogy a hormontermelést, a petefészek működését szabályozza, s a menstruációs problémákra is kiváló. (de a fagyöngy is jó hormonproblémákra) De a tea mellett ülőfürdőket is vettem. (nagyon undorító, de a célért bármit
)
És minden egyes kortynál szuggeráltam magamban, hogy ez most nagyon jót fog tenni nekem.
Lehet, hogy tényleg jót tett?
Tesztelni nagyon jó lenne, de majd csak a 39. nap körül, de nem nagyon hiszem, hogy most sikerem lesz.
Fel is vagyok fázva...
Talán a következő hónap...
Jázmin!
Remélem a nővéred példája ragadós lesz!
Jó babázást neked!
Rita