Sziasztok!
Anna!
Nálunk is szünet van az oviban, így elvileg hárommal lennék itthon, de a nagyot elvitte néhány napra az anyósom vidékre. Sajnos az anyósom odafele a vonaton elvesztette a mobilját
, így most azzal foglalatoskodnak, hogy hogyan pótolják. Itthon sem lenne egyszerű, de vidéken még nehezebb.
Ti mikor kezdtétek a bölcsit? Hogy volt a beszoktatás? Mi most kaptuk meg az értesítőt, hogy felvették őket, mehetünk szeptembertől. Eleinte csak egy-két napra akarom őket bevinni. Kiváncsi leszek, hogy viselik majd, és aztán sűrítem a bölcsis napokat.
Vikics!
Nem tudtam kideríteni, hogy érdemes-e fellebbezni. Remélem, hogy tartják a szavukat, és felülvizsgálják a határozatukat. Úgy tudom, az utolsó döntés az, hogy szeptemberben minden érintett megkapja a pénzt egy összegben 2003. jan. 28-tól 3 évre visszamenőleg, adómentesen.
Éva!
1-én voltam felvételizni, és nem készültem, mert azt mondták a telefonba, hogy csak általános, mindennapi kérdések lesznek. Ehhez képest volt egy 40 kérdéses teszt kémia, bológia, mezőgazdaság témakörből
, meg volt 10 általános kérdés (1/2+1/3
). Kb. 20-at tudtam, a többit lenéztem az előttem ülőről.
Utána a szóbelin megint mezőgazdasági kérdéseket tettek fel
(sárgarépa gyökérzete, levélzete, virágzata, műtrágya fajták), amit nem tudtam. Végül mondtam, hogy mentségemre legyen mondva, én hulladékgazdálkodási szakra jelentkeztem. Ezek után most megnéztem a fősuli honlapján a pontszámomat, 100!!! pontot kaptam
(120-ból), az írásbelim 51 pontos lett. Szerencsém volt, jó helyre ültem
! Szerintem próbáld meg te is újra, júli 23 után jönnek ki a pótfelvételik, azt mondták a 25 vagy 26-i napilapokban lesznek benne. Mit veszíthetsz, ha elmész?
Gabi