Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Éva
Elismerésem a férjednek. De jó, hogy vannak jó emberek... Nagyon-nagyon jó és bátor ötlet volt tőle, hogy szólt. Szegény kis bogárkám, lehet hogy még enni sem kap. Ezekkel az állatvédő egyesületekkel kivagyunk a vízből, rájuk nem lehet számítani. Nekem mindíg azt válaszolták ha kutyát szedtem össze, hogy "tele vagyunk, vigye máshová".
Küld már el szabadságra a bacikat!!! Szegény kislány, szálljanak már le róla.

Vikics
Kár, hogy nem tudom mailban küldeni, nekem van két ingyen belépőm a Liberó napra a Zoo-ba. Kénytelen leszek kidobni, nincs kinek odadani.

Nem hiába voltam a nagymisén, imáim meghallgatásra találtak: lehűlt a levegő és esik. Imádom...

Jó nyaralást mindenkinek, lelépek három hétre a nyaralóba papával és a manókkal, nameg nem utolsó sorban Sacával.

Pusza: Andi
Ambrosia

Andi

Jó nyaralást! Érezzétek magatokat nagyon jól! Azért hiányozni fogtok, de valahogy kibírjuk! Mi is megyünk a jövőhéten Tihanyba egy hétre.

Vikics

Mindegy, úgyis máshová készültünk már szombaton.
Nektek is jó hétvégét és jó bulizást!!!

Zsuzsi

Rászállunk az emberre, valami román, most keresem a telefonszámát a tudakozóban és hivogatni fogjuk, hátha elérünk valamit nála.

Éva
p.éva

Most voltunk az ügyvédnél anyukámmal és teljesen elszomorított bennünket. Mivel a telek apu nevén volt amikor összeházasodtak és a ház is az ő nevén épült, ( hiába együtt építkeztek, mindent együtt csináltak) csak a ház 1/3 része jár az anyunak, ha beadja a vállást és évekig is elhúzódhat az egész és több százezerbe is kerül a perköltség, amit annak kell kifizetni, aki elindítja a vállópert. Ez szemétség! Szegény anyukám teljesen kikészült. Már nem bírja tovább az apámmal. Félek, nehogy valami butaságot csináljon, de mindig biztatom, hogy mi itt vagyunk neki és egyszer csak vége lesz ennek az egésznek.
Hát nem sikerült valami jól a mai napunk!

Éva
p.éva

Zsuzsi

Megnéztem én is az Erdélyi ikrek albumát, tényleg nagyon édesek, még elég kicsik lehetnek.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Andi!

Jó pihenést!!KépKép

Éva!

Sajnálom Anyukádat, tényleg!Kép Anyukámnak is ugyanezt kellett (volna) végigcsinálnia, csomó pénz, meg csomó idő.
Aztán nem várt, és átköltöztünk ide. Nem tud valahová elmenni Anyukád, albérletbe, vagy ilyesmi??Kép
Ugye, megmondtam, milyen édesek!Kép Miért nem ír az anyukájuk?? Lehet, hogy kukkol minketKép, de biztos sok tanáccsal tudna Dorisnak szolgálni, és Ti is neki!Kép
Sok sikert a pacákhoz, csináljátok ki!KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Éva! Boldog házassági évfordulót!!
Te is együtt alszol Lorával délután? Vagy ez csak időszakos? Én mostanában minden du. alszom egyet Andrissal a franciaágyon, Zsófi meg a saját ágyában szundít ilyenkor. LEgalább én is pihenek Kép
Anyukádat nagyon sajnálom, szörnyű, hogy ha megromlik egy házasság és nem tudnak "szépszóval" elválni, akkor milyen dolgokon kell keresztülmenniük... Kép
Gratulálok a férjednek, hogy ilyen rendesen viselkedett, nálunk is van egy kutya, amelyik állandóan láncon van, és borzasztó rossz helyen tartották, de úgy látszik, hogy valaki nekik is "beszólt", mert most már csináltak neki rendes házat, meg árnyékot, és normálisabb körülmények között van (bár még mindig láncon Kép )

Andi!
Jó nyaralást! Pihenjétek ki magatokat!

Vikics!
Tényleg jó kis kocsit találtál! Így első ránézésre nagyon szimpatikus, kíváncsi lennék az árára...

Hála nektek, kezdek megnyugodni a császárral kapcsolatban, már nem (nagyon) félek tőle, meg persze bízom a babákban, hogy még forgolódnak.
Holnap lesz Andris 5 éves, már folyik a készülődés rendesen, vasárnap lesz az én szülinapom, két hét múlva meg Zsófié... Szóval nem unatkozunk, lesz egy-két családi összejövetel, ünneplés, meg ilyenek. Csak bírjam ki még a júliust egyben, aztán augusztusban már szülhetek Kép Kép Akkor lenne ideális, mikor Andris táborban van augusztusban, hogy csak egy gyereket kelljen itthon hagynom. Na majd meglátjuk... Kép

Zizi
debyand

Zizi

Kitartás! Biztosan ki fogod még addig bírni! Beszéld meg a babákkal, hogy még maradjanak bent egy kicsikét.
Nekem is tetszett a kocsi és ott is volt az ára 900 euro!!!! Az majdnem 250ezer ft!!! Hát nem semmi.
Én már nem szoktam a Lorával aludni, csak oda kell feküdni mellé, amig el nem alszik. Szívesen aludnék vele, de akkor ki főzi meg az ebédet, mire a kicsik felkelnek?

Képzeljétek, ma a férjem felhívtak az állatvédők ügyvédjét és ő azt mondta, hogy ilyen esetekben azonnal jelenteni kell az önkormányzatnak és ők kiküldik a helyi főállatorvost és ő elviteti valami menhelyre, ahol felgyógyítják és gazdit keresnek neki. Hétfőn bemegyünk és intézzük.

Zsuzsi

Szoktad olvasni a www.elveszettkutyak.hu oldalt?! Hát ott vannak még rendes emberek, az illatos útra bevitt és már elaltatás előtt álló kutyákat, macskákat hozzák ki és fizetős panziókba viszik őket, amíg nem találnak gazdit. Olyan jó, hogy vannak ilyen rendes emberek!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!

Köszi, hogy beírtad az oldalt, annál is inkább, mert keressük anyukám testvérének a könyök németjuhászát. Szentendrén tűnt el, még télen...Kép
Igen, egyre jobban bízok abban, hogy meglesz a 70 ezer aláírás (aanyi kell, hogy 50 leglább hiteles legyenKép), sok állatbarát ember van!
Jók az ilyen panziók, mert a menhelyek nem csak mondják, hanem tényleg nincs szabad helyük, nincs pénzük a bővítésre, tavaly az állam 500 ezret osztott szét az ÖSSZES menhely között, ami egy nagy 0!Kép
És az ott dolgozó emberek a saját pénzükből etetik, látják el az állatokat...Kép
Sok sikert a kutyus "kiszabadításához"!Kép

Zizi!

Boldog Születésnapot Andrisnak, Zsófinak, Neked és a Tesódnak is!KépKép
Én is úgy várom, már csak 11 nap, és nekünk is szülinapunk lesz ( júli 15)!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Bocs, ha "ünneprontó" vagyok, de nem lehetne, hogy az eredeti topik témánál maradjunk - mármint az ikreknél?! Nagyon sajnálom én is a megkínzott az állatokat, de gondoljatok azokra, akiknek csak pár percük van két szoptatás között ide benézni, és akkor igazi ikres témákról olvasnának.
Ma találkoztam egy ikres anyukával dunakesziről a Millenáris parkban, akinek a férje hordja haza kinyomtatva a topikot, mert még nincs otthon internet hozzáférésük. Azt mondja, szívesen olvas a többiek babáiról, ki hol tart a fejlődésben, stb.
Aztán találkoztam ugyanott még egy szigetszentmiklósi ikres anyukával, akinek három lánya van, egy 4 éves és az ikrek 2 évesek. Párom rögtön mondta, hogy megvan a nemek egyensúlya, ha összevetjük az ö és a mi családunkat.Kép

Vikics!
Bocs, hogy nem válaszoltam rögtön, vidéken voltam felvételizni. Örülök, hogy megvan a belépő, mehetünk a héten, ha jó idő lesz. Aztán 14-től mi is elutazunk, ha minden rendben lesz, gyerkőcök meg itthon maradnak a nagymamával. Neki biztos nagyon fárasztó lesz egyedül, most keresünk valakit, aki tudna segíteni.

Éva!
Sajnálom anyukádat, de lehet, hogy a nyugalma többet ér, mint az anyagiak.

Zizi!
Szerintem pikk-pakk elmegy a július, észre sem veszed! Tudom, hogy a vége a legnehezebb, főleg két kiskrapekkal, de olyan jól bírtad eddig is, csak így tovább!Kép

Gabi
efgabi

Vikics!
Most kaptam meg az elutasító határozatot, ugyanazzal a szöveggel, mint Te. Még utánanézek az indexen, hogy mit csinálnak a többiek. Rákérdezek ott, érdemes-e fellebbezni, vagy anélkül is fizetnek.

Éva!
Augusztusban vagy szeptemberben megyek a Budai Katonai kórházba beszélni egy plasztikai sebésszel a hasam ügyében, mert most szabin van. A telefonba azt mondta, hogy műtéti időpontok csak jó sokára vannak, ismerőseimtől úgy hallottam hogy minimum egy év!Kép Addig még százszor meggondolhatom magam! De kikérdeztem néhány nőgyógyászt, azt mondták, semmi akadálya egy újabb terhességnek plasztikázott hassal, a bőr nyúlik. Csak akkor minek a plasztikázás?! Az ellenvetés a császárral kapcsolatban merült fel, nem javasolnak háromnál több császárt. Nekem eddig kettő volt, még vállalhatok egyet. Persze erre szokták ellenpéldaként emlegetni a Kennedy-fiúk anyját aki-ha jól emlékszem- 7 gyereket szült császárral. Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Gabi! Rég hallottunk már rólatok, kösz a bíztatást, én is örülök, hogy semmi komolyabb problémám nem volt eddig a terhességgel. Most a héten kicsit nehezebb lesz, mert a férjem szerdától vasárnapig nem lesz itthon sajnos. De legalább kap egy kis plusz pénzt Kép
Szerintem is csak akkor érdemes plasztikázni a hasad, ha már nem tervezel több gyereket, mert lehet hogy az újabb terhesség után csináltathatod meg mégegyszer Kép

Én úgy tudom, hogy nem kell fellebbezni, de ha hallotok valamit, szóljatok mindenképpen!

Andris tegnap estére belázasodott, majdnem 39 volt, de reggelre semmi baja, nem tudom miért volt, lehet, hogy túlpörögte magát a sok szülinapi dologgal. Meglátjuk estére mi lesz, remélem elmúlik, és nem lesz semmi komolyabb baja.

Zizi
debyand

Sziasztok!

Zsuzsi, ment egy mail!

Gabi!

Rendben, jobb a témánál maradni!Kép De mit írjak a témával kapcsolatban...
A fiúk jól vannak, szünet van a bölcsiben, így itthon vannak. Az ikernyelvük teljesen elmúlt (egyelőre úgy tűnikKép), folyton veszekednek, ilyenkor mindig sírás a vége, én meg döntsem el, hogy kinek van igaza, kié legyen a játék.Kép
Itt a környéken egyáltalán nincsen másik ikerpár, vagy legalábbis én még nem láttam Őket.
Nekem nem jár az elmaradt jövedelem pótlék, mert GYED-en vagyok.Kép
Sok sikert a plasztikázáshoz!Kép

Anna

Ikres Anyukák, Ikrek, Ti meg írjatok, hogy legyen miről beszélgetni, ami Benneteket is érdekel!
anna35

Zizi, Neked, meg a Tesódnak nagyon boldog Születénapot kívánok!!

Anna
anna35

Nyaraltok??

Milyen az idő Budapesten?? Mi tervezzük, hogy a hét vége felé lemegyünk a Balatonra, a múltkor nagyon jól érezték magukat a fiúk!Kép
Ti merrefelé mentek nyaralni??

Anna
anna35

Sziasztok!

Gabi!

Én a hét végén vettem a fáradtságot és elolvastam a levél végét amiben az áll, hogy ha az LB másképp dönt hivatalból újraveszik az ügyedet. Szóval nem kell fellebbezni egyáltalán. MOst nem tudom mi lett az utolsó döntés? Te tudsz róla valamit?
A HVG-ben olvastam egy cikket róla miként sunyizta el ezt az egészet az Orbán sleppje, hogy ne kelljen fizetniük, most meg pofátlan módon kérik a kormányt, hogy mielőbb fizessen az anyukáknak. Hát ez az ami gusztustalan. A belem kifordul a politikusoktól. Kép

Andi!
Kösz a belépőket, mégha nem id tudtam átvenni. Kép Megyünk mi még oda úgyis.
Most újra felvetettem, hogy az egyiket elviszem valahová aztán a másikat és igen siralmasan nyilvánították ki a nemtetszésüket a fiúk.
Szerintetek erőltessem? Annyira tiltakoztak. Szó szerint nyafogtak, hogy a testvérük is jöjjön.

Mindenkinek jó nyaralást! Én annyira kiadtam apu nyaralóját, hogy lassan mi nem fogunk beférni a szezonba. Kép Na azért most majd nakiülök a naptárnak és kisillabizálom mikor megyünk le.

Zizi!

Jobbulást nektek! Nálunk hányás volt soron 1 napig én meg hasmanéssel és puffadással küzdök még most is. Van most valami fincsi kis vájrusz. Őrizkedjetek tőle!!

Éva!
Én is sajnálom anyukádat, de most kell igazán a talpára állni, mert azzal, hogy zsarolja a faterod semmi nem lesz jobb. Nem fér el nálatok? A legjobb lenne ha a szárnyad alá vennéd és ha a gyerekekkel foglalkozik még a figyelme is elterelődik.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

A babakocsi most 20,5 euro-n van és még 5 nap az aukció végéig. VAlószínűleg ilyen alacsonyan is marad, mert azt írták, hogy nem küldik el postán csak helyieknek adják el. Én azért bepróbálkoznék írni neki egy levelet a helyetelben, hogy nálunk még csak hasonlót sem lehet kapni és lécci, lécci, lécci küld el. Szerintem soha vissza nem térő alkalom, kár lenne elszalasztani!
Képzeljétek találtam az e-bay-en tankot is a motoromra! Szorítsatok, hogy megnyerjem mert ha nem jövőre sem ülök fel rá...:'( :'(

Vikics

KépKép
vikics

Szia Vikics!

Szerintem ne erőltesd mindenáron a különprogramokat.Ahogy nőnek a törpéink, egyre inkább különbözik majd az érdeklődési körük és szerintem majd akkor válik igazán fontossá, hogy támogassuk őket abban, hogy mindketten azt csinálhassák, amihez kedvük van.

Én is elkezdtem (volna) őket külön-külön ide-oda elvinni (2,5 évesek)és szinte mindig égtelen üvöltés, szomorkodás lett a vége, kész dráma.
Most annyira ragaszkodnak egymáshoz szinte mindenben, hogy alig lehet őket szétválasztani.

Szerintem, hogyha beindul az ovi, suli, akkor biztosan lesz mindegyiknek komolyabb barátja, ráérünk még akkor a két gyereket kétfele hordani.

Beszélgettem mostanában egy ikerpár egyik felével (40 évesek) és arról mesélt, milyen szörnyen élték meg azt, hogy ők ikrek voltak, ugyanis az anyukájuk állandóan egyforma ruhában járatta őket. Ők pedig úgy cselezték ki, hogy az iskolatáskában sutyiban vitték a különböző ruhákat és állandóan átöltöztek a sarkon iskolába menet. Szerintem mi ehhez képest teljesen normálisan nevelgetjük az ikergyerkőceinket, nem kell erőltetni a "mindenáron egymástól függetlenül" dolgot.
Na nem okoskodok tovább, sziasztok!

Rózsa! Vigyázz magadra, pihenj, amennyit csak tudsz, szuper vagy két kismanó mellett még kettőt cipelsz!
ikeranya

Sziasztok!
Anna!
Nálunk is szünet van az oviban, így elvileg hárommal lennék itthon, de a nagyot elvitte néhány napra az anyósom vidékre. Sajnos az anyósom odafele a vonaton elvesztette a mobilját Kép, így most azzal foglalatoskodnak, hogy hogyan pótolják. Itthon sem lenne egyszerű, de vidéken még nehezebb.
Ti mikor kezdtétek a bölcsit? Hogy volt a beszoktatás? Mi most kaptuk meg az értesítőt, hogy felvették őket, mehetünk szeptembertől. Eleinte csak egy-két napra akarom őket bevinni. Kiváncsi leszek, hogy viselik majd, és aztán sűrítem a bölcsis napokat.

Vikics!
Nem tudtam kideríteni, hogy érdemes-e fellebbezni. Remélem, hogy tartják a szavukat, és felülvizsgálják a határozatukat. Úgy tudom, az utolsó döntés az, hogy szeptemberben minden érintett megkapja a pénzt egy összegben 2003. jan. 28-tól 3 évre visszamenőleg, adómentesen.

Éva!
1-én voltam felvételizni, és nem készültem, mert azt mondták a telefonba, hogy csak általános, mindennapi kérdések lesznek. Ehhez képest volt egy 40 kérdéses teszt kémia, bológia, mezőgazdaság témakörből Kép, meg volt 10 általános kérdés (1/2+1/3 Kép). Kb. 20-at tudtam, a többit lenéztem az előttem ülőről.Kép Utána a szóbelin megint mezőgazdasági kérdéseket tettek fel Kép (sárgarépa gyökérzete, levélzete, virágzata, műtrágya fajták), amit nem tudtam. Végül mondtam, hogy mentségemre legyen mondva, én hulladékgazdálkodási szakra jelentkeztem. Ezek után most megnéztem a fősuli honlapján a pontszámomat, 100!!! pontot kaptam KépKépKépKép(120-ból), az írásbelim 51 pontos lett. Szerencsém volt, jó helyre ültem Kép! Szerintem próbáld meg te is újra, júli 23 után jönnek ki a pótfelvételik, azt mondták a 25 vagy 26-i napilapokban lesznek benne. Mit veszíthetsz, ha elmész?

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Két napig rossz volt a telefonunk és nem tudtam netezni. Amúgy két napja egész éjjel hánytam, hasmenésem volt nekem is. De másnapra elmúlt. A fiúknak is volt egy kis hasmenésük, de már jobban vannak. Csak most meg a foguk miatt nagyon nyűgösek. Egész éjszaka félórás váltásban üvöltöttek. Úgyhogy kivagyok egy kicsit, semmit sem aludtam.

Gabi

Én is készülök már lassan egy éve a plasztikai sebészetre, de még nem szántam el magam, de már rettenetesen zavar a hasam. Jó lenne már megszabadulni tőle!
Ahhoz, hogy elmehessek a pótfelvételire be kellett volna adni egy kérelmet én úgy tudom vagy rosszul tudom?
Rendes az anyósod, hogy elvállalja egy hétre a gyerekeket, nekem még egy napra sincs rájuk jelentkező. Tegnap egy órára mentem le a tóra fürdeni az egyik barátnőmmel és ötpercenként hívogattak, hogy mikor jövök már haza, mert nem bírnak hárman a gyerekekkel. Akkor mit szóljak én egyedül? De majd csak megnőnek és majd ők fognak elzavarni itthonról bennünket.

Vikics

Szorítok a tank miatt!!!! Irj, ha megtudtad, hogy megnyerted -e?!!!!
Szerintem sem kell eröltetned a különprogramokat, hogy ha ők nem ígénylik. Ráértek még azzal később, most még picik ehhez. Legalábbis ez az én véleményem.
Anyukám már jobban van, most ráálltak a házuk eladására, apám könyörög anyunak, hogy adjon neki még egy esélyt, mert nem bír nélküle élni, de anyunak már elfogyott a türelme vele szemben, hát az ő dolguk, majd lerendezik egymás között. Én nem akarom befolyásolni, mert aztán meg én leszek a hibás. Nálunk sajnos a másfél szobában nem fér el, én hívtam ,de nem akart jönni.

Sok sikert mindenkinek, aki megígényelte a kiegészítő pótlékot! Nekem sajnos nem jár, mert a Lorával GYED-en voltam, és pont amikor lejárt vele, akkor születtek az ikrek és újra GYED-re mentem. De akik GYES-en voltak-vannak tényleg megérdemlik ezt a pénzt!!

Anna

Mi szombaton megyünk egy hétre Tihanyba, már nagyon várjuk, három gyerekkel és három kutyával nem lesz valami egyszerű, de remélem, jól fogjuk magunkat érezni.

Voltunk vasárnap az állatkertben a Libero napon, nagyon jól éreztük magunkat, annyi jó program volt,a Lorát olyan jól kifestették kiscicának, hogy majdnem elájultunk tőle. És megnéztük azt az új játszóházat is ami nemrég nyílt az állatkertben és szuper volt. Minden fából, természetes anyagból készült, patak folyt benne, horgászni lehetett a gyerekeknek, és a hab a tortán, hogy egy óra 300 Ft és csak a gyerek után kell fizetni. Nagyon jó hely!!! Mindenkinek csak ajánlani tudom.

MOst megyek, mert rajtam lóg az összes gyerek.

Irjatok!!!

Éva
p.éva

Vikics!
Az Indexen azt írta valaki, hogy biztos ami biztos alapon fellebbez. Lehet, hogy én is megpróbálom, nem veszíthetek semmit. Legfeljebb válaszolnak, hogy mikor fizetnek.Kép

Éva!
Nem tudom, hogy a pótfelvételihez kell-e kérvény, de utánanézek.
Nálunk az anyósom nagyon szeret nagymama lenni, főleg Gergővel, de a kicsiket is imádja. Azt szokta mondani, hogy ezért érdemes gyereket szülni, hogy az ember egyszer nagyszülő lehessen. Mondjuk a három neki is sok egy kicsit, a múltkor nagyon elfáradt, de azért most is vállalja őket, csak keres valakit, aki egyszer-egyszer besegít.

Gabi
efgabi

Szaisztok!

Csilla!
Levi és Nándus is 2,5 éves és ők is nagyon ragaszkodnak egymáshoz, de ettől függetlenül a játszón úgy szaladnak kétfele ahogy meg van írva! Ma is vért izzadtam, hogy legalább 1/2 órát ücsöröghessek a homokozóba és pihizzek egy kicsit. Mióta ilyen szeles az idő kibírhatatlanok!

Gabi!
Szerintem itt nincs kérdés, hogy nem kell újat benyújtani. Ha ott van a levélben akkor az nekik szentírás nem??!! Én nem aggódok ezügyben már. Ha megítélik tutira akkor mi is megkapjuk az biztos!
MOst akkor kiderült, hogy felvettek? Megvannak már a ponthatárok? Drukkolok Neked, hogy felvegyenek és el tudd végezni! Kép

Éva!
Köszi a szorítást! Nektek meg jobbulást! Nagyon disznó ez a vírus, még szerencse, hogy nem tart sokáig.
Sok siker anyukádnak is, hogy rendbetegye az életét!
Jó ötlet az állatkert, lehet, hogy elmegyünk nemsokára ha ennyire jó lett. Nekünk a közlekedési múzeum a csúcs.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Szerencsére csak valami kósza és gyenge vírust kaphatott meg ANdris, mert másnap csak délelőtt volt hőemelkedése, estére már semmi baja nem volt, és azóta is jól van Kép

Gabi!
Ügyes vagy, hogy ilyen jól sikerült a felvételi! Én tavaly diplomáztam, úgyhogy egyenlőre elegem van a tanulásból, de a következő hét évben, amíg otthon leszek gyes-en, lehet, hogy még rászánom magam valamire, legalább még egy nyelvet meg kéne tanulni, ha lehet. Majd meglátjuk.
A szüleim nekünk is megmondták, hogy egy-egy hosszú hétvégére bármikor elvállalják a gyerekeket, csak most közbejött anyu szemműtétje, amíg rendbe nem jön, nem tud igazán sokat segíteni.

Éva! Jó nyaralást, biztos élvezni fogjátok, bár a pakolásért nem irigyellek! Kép
Remélem már jobban vagy Te is, és a gyerekek is, és ki tudod pihenni magad.
Az állatkert jó ötlet, majd elmegyünk.

Tényleg, akinek három gyereke van: Éva, Gabi, Ti beléptetek a NOE-ba? (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) Csak arról jutott eszemhe, hogy tagoknak nagyon olcsó az állatkerti belépő. Mi biztos belépünk, ha meglesznek a babák...

Zizi
debyand

Zizi

Hol lehet azt kiváltani nem tudod? Mert már én is hallottam róla.
Én már jól vagyok, csak a Zolikának megy még a hasa és tegnap tíz percre hagytam őket anyuéknál, amíg elugrottam a postára és addig az apám teleetette a hasmenéses gyereket cseresznyével és sárgabarackkal, na estére meg is volt a böjtje! Szegénykémnek nagyon fájhatott a hasa, mert nagyon ordított. Megint nem aludtam szinte semmit. Már nagyon kivagyok és a férjem nem kellne fel hozzájuk egyszer sem, mert ő azt mondja, hogy nem ért hozzá, nem lát a sötétben stb. Tegnap emiatt össze is vesztünk, mert már kivagyok. De majd csak jobban lesznek és egyszer csak átalusszák az éjszakát.
Örülök, hogy Andris jobban lett! Még jó, hogy te nem kaptál el semmit.
Nálunk a szülés előtt lett a Lora bárányhimlős, nagyon féltem, hogy az ikrek elkapják, de nem kapták. Állítólag amíg szopna a tejemben benne van az ellenanyag.

Vikics
Én még nem tudok a fiúkka múzeumba menni, mert mindent tönkretennének ott az biztos.
Majd jövőre már akkorák lesznek, mint a te fiaid és akkor már könnyebb lesz talán.
Jól kiadhattad a nyaralót, ha nektek már nem is jut hely?! Sokan jelentkeztek ?

Gabi

Olyat én is hallottam , hogy a be nem telt helyekre lehet pótfelvételizni, arra gondoltál te is? Az államigazgatásira ált. 10szeres a túljelentkezés és attól nem tartok, hogy maradna ott szabad hely, de most találtam egy másik sulit lehet, hogy oda jelentkezek, ha lehet még. Ha nem az sem baj, majd jövőre.

Most megyek, mert a ZOlkia nem bír magával és a kiskutyát tépi.

Irjatok, ha felkeltetek!
Mi már fél hat óta itt ülünk a konyhában a Zolikával, hogy a többiek még tudjanak aludni.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!
Én is terhes voltam már az ikrekkel, amikor most februárban mindkét gyerek elkapta a bárányhimlőt, de azt mondták az orvosok, hogy ha én már voltam, akkor nem lehet semmi bajuk.
A NOE tagságot azt hiszem, hogy interneten, ill. e-mailen is lehet igényelni, nézd meg a www.noe.hu oldalon, azt hiszem ez a címük. Ha mégsem, akkor szóljál, utánanézek, mert a szüleim is tagok.
Nálunk szerencsére nyugisak az éjszakák, én nem a gyerekek miatt nem alszom jól, hanem a hasam, meg mindenféle lábgörcsök miatt, na meg a meleg is "besegít", a gyerekek egyszer-kétszer felkelnek, de elég egy perc nyugtatás, és alszanak tovább.

NA majd este írok még, most mennem kell vasalni, mert a férjem délben indul Debrecenbe öt napra, és kell még neki egy pár ruhát vasalni.

Zizi
debyand

Lányok!

Merre jártok? Sehol senki?

Zsuzsi

Rég írtál? Jól vagytok?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Siófokon voltunk, azért nem írtam...a legsz*rabb időben...KépKép

Vikics!

Szerintem se erőltesd a külön programot! Én teljesen megértem a fiúkat, mi sem megyünk sehová (vagy nem szívesen) egyedül, vagyis egymás nélkül. Jó dolog a külön program, de még ráérsz vele, amikor már értékelni tudják, hogy akkor néhány óráig nem kell megosztozniuk Rajtad, csak Rájuk figyelsz, stb...KépKépKép
Megynyerted a tankot?Kép

Éva!

Jobbulást Zolikának!! És jó nyaralást, remélem addig meggyógyul, és jó időtök lesz!Kép

Gabi!

Gratulálok, nem semmi az a 100 pont!!Kép

Zizi!

Mi tagok vagyunk (voltunk?), és az állatkert mellett még a Volánra és a MÁV-ra is van kevezmény, asszem. (de lehet, hogy csak akkor, ha mind a négyen ott vannak). Arra emlékszem, hogy küldtek mindig újságot.
Hogy sikerültek a szülinapozások? Én már rohadtul várom, már csak 6 nap!Kép

Anna!

Megkaptam a mail-t, ment egy!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Mi a helyzet, mindenki nyaral? Egész nap nem írt senki...
Képzeljétek, ma délután mind a két gyereket elvitte anyósom és a sógoromék az állatkertbe, úgyhog volt 3 órám egyedül. Ez kb. egy éve nem fordult már elő, nagyon jólesett. Főleg azért, mert tegnap este óta nagyon fájt a gyomrom, valami olyat ehettem, amit nem kellett volna. Egész nap görcsölt, néha már azt hittem szülni fogok, de más jellegű volt a fájdalom, menni alig bírtam. Mostanra szerencsére elmúlt, de tényleg jókor jött ez az egyedüllét, tudtam pihenni egy kicsit.

Zsuzsi!
A MÁV-ra és a Volánra valóban van kedvezmény 3 gyerektől, de csak akkor, ha együtt utaznak, és ehhez nem kell NOE tagság, minden három vagy többgyerekesnek jár.
A szülinapozások jól sikerültek, Andris kapott egy csomó ajándékot, és szerencsére mindegyiknek örült. Persze Zsófi is, meg én is kaptunk mindenfélét, csak mi nem örültünk olyan "látványosan", mint Andris.

Zizi
debyand

Sziasztok!

Éva!
Igen, arra gondoltam, hogy a be nem telt helyekre jelentkezhetsz, de ha olyan nagy a túljelentkezés, akkor valóban nincs sok értelme. De ha van másik hely, próbáld meg! Csak ne a Kodolányi legyen az, mert azt nem fizeti az állam, mivel alapítványi suli!Kép
Hogy bírsz fél 6-kor felkelni?! Őszinte együttérzésem! Marci legújabb szokása, hogy negyed hétkor kel. Nem vagyok ehhez hozzászokva, máskor 7-1/4 8-ig alszik.

Zizi!
Mi beléptünk a NOE-ba, 2500,- Ft az éves tagdíj, amit naptári évre kell fizetni, tehát decemberben már nem érdemes, jobb januárban kezdeni. Mi felhívtuk őket telefonon, küldtek egy nyomtatványt egy csomó családra vontakozó kérdéssel, meg csekket. Amikor befizettük, küldték az igazolványt. Az állatkertbe egyébként csak a gyerekekre van NOE kedvezmény, nekik 100 Ft a belépő, de 2 éves kor alatt ingyenes. Próbáltam már igénybe venni MÁVra a NOE kedvezményt, de az csak akkor érvényes, ha mindenki együtt utazik.Kép

Zsuzsi!
Köszi a gratulációt, nem az én érdemem!Kép

Vikics!
Hogy áll a tankod? Voltatok strandolni mostanában?

Ti hogy osztjátok be a takarítást, főzést, gyerkőcöket? A héten megpróbáltam mindent megcsinálni (vasalástól az ablakpucolásig), és teljesen kimerültem. Kép Szerintem, ez nem fehér embernek való.

Gabi
efgabi

Zizi

Ilyesmi görcseim nekem is voltak a vége felé. Engem még a mentő is elvitt , mert majdnem összeestem, annyira fájt és megíjedtünk, de mire beértünk a kórházba már semmi bajom sem volt, jöhettünk haza. Hát, nem lehet most valami könnyű neked se!

Gabi

Én sehogy sem tudom beosztani az időmet. Ilyenkor alszanak a fiúk és ilyenkor gyorsan megfőzök, kicsit összepakolok, aztán már kelnek is. Persze közben a Lorát is megpróbálom elaltatni, hogy egyszerre aludjanak mind a hárman, mert ha felkelnek a fiúk, akkor már nem hagyják. Ma már teljesen kikészítettek, pedig még dél sincs. A Lorát már elvertem, de nem fogad szót, felesel, rámüt stb.
Na megyek, mert megint ordít valamelyik baba, már megőszülök tőlük, mostanában annyit sírnak.

Holnap megyünk Tihanyba nagy pakolásban vagyok!
Mindenkinek jó hétvégét! Később még lehet, hogy írok!

Éva
p.éva

Még egy kicsit olvasgattam mindenfelé és jól felidegesítettem magam. Azért mert le mertem írni a véleményemet az abortuszról egy illető senkinek nevezett! Jó kis topikot találtam. Oda se írok többet az biztos.

Végre elaltattam Lorát is most gyorsan összedobom a lakást és a mosógép is lejárt.

Ti mit csináltok ilyenkor?

Éva
p.éva

Sziasztok LányokKép
Nos mégsem tüntünk el egy hónapra mert a Páromat sajna nem engedték haza szabadságra igy én jöttem vissza HozzáKépVoltunk AFP-n, terheléses vércukron és UH-onKép A babák nagyon édesek voltkKép Olyan meghatól volt látni őketKépA kisebb baba most is kicsi és meg is állapitottam, hogy ennek ellenére nagyon szépen, ütemesen fejlődik. Pont két heti lemaradása van a beültetéstől kezdve amióta halottnak gondolták a másik baba mellett, de mindene rendben van(persze ami szürhető ennyi idősen)Kép Most pénteken megyünk haza szabadságra, igy péntektől eltünök majd két hétreKép Következő UH-ra augusztus 4.-én kell mennünkKépBár nem kérdeztem az orvos elszólta magát, hogy az egyik babácska fiúKép Azért továbbra is négy néven gondolkodunkKép
ÉvaKép
Én reggeltől suvickoltam a lakást és minden olyan tiszta és szép lett körülöttem, hogy most már marad a jól megérdemelt pihenésKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

Éva!
Maximálisan együttérzek veled, néha én is a hajamat tépem tőlük, sőt rájuk is csapok időnként. Ahogy téged olvastalak, megnyugodtam, hogy nem csak az én türelmem véges. Kell az ilyen megerősítés, különben bebeszélem magamnak, hogy mindenki jól csinálja, csak én vagyok béna, képtelen arra, hogy jól megszervezze az életét.

Most kaptam meg a júniusi NOE Levelek-et, abban írták, hogy felemelték a tagdíjat 3000 Ft-ra. Ha be akartok lépni, a honlapjukon biztos van rá lehetőség (www.noe.hu), vagy telefonon kérhetsz adatlapot (317-4909).

Jó utat nektek! Mi hétfőn megyünk! Remélem!

Gabi

Melyik topikon voltál, mert érdekel a téma, amihez hozzászóltál.
efgabi

Doris!

Jó, hogy minden rendben! Milyen neveken gondolkoztok?

Éva!
Az előbb meg akartam kérdezni, hogy anyukáddal mi a helyzet? Szerintem igaza van Vikicsnek, vedd a szárnyaid alá, ha van rá mód!

Lányok!
Képzeljétek jelentkeztem a pályázatra, ingyenes internet hozzáférésre, és nyertem!Kép Kicsit lehűtött a párom, hogy ettől még a telefonszámlát fizetni kell.Kép De majd utánanyomozok!

Gabi
efgabi

GabiKép
Gratulálok a nyereményhezKép A telefon számlát biztosan fizetni kell, viszont ha csúcsidőn kivül használod akkor sokat megtakarithatsz rajtaKép
Még nincs konkrét elképzelés. Nem régen kezdtünk el foglalkozni a kérdésselKép A Lili név mindkettőnknek tetszik de még három nevet ki kell gondolnunkKép

doris

Sziasztok!

Valószínűleg mi is elkaptunk valamilyen vírust, Andrisnak is ez volt a baja, nekem is attól fájhatott a gyomrom, meg lázam is volt, most meg ZSófi volt lázas Kép Talán mára már jobban lesz, most reggel úgy tűnik, hogy semmi baja Kép

Éva! Jó nyaralást!
A takarítás most nekem is gondot jelent, se időm, se energiám nincs rá. Szegény férjem szokott panaszkodni, de csak azt tudom neki mondani, hogy ha nagyon zavarja, megcsinálhatja... A porszívózást már átvállalta, felmosni nem hajlandó, és mosogatni is csak ritkán, de ez is valami Kép

Gabi!
Én is úgy tudom, hogy a telefonszámlát fizetni kell, mi ezért nem is foglalkoztunk a dologgal. Szerintem mindenkinek véges a türelme, és a gyerekek pedig addig próbálkoznak, amíg csak lehet. Andrisnak is van, hogy 10-szer kell mondani valamit, és még mindig próbálkozik, hogy hátha mégiscsak engedek. Pedig ő már 5 éves.
Nektek is jó nyaralást!

Doris!
Jó, hogy minden oké, ez a névválasztás nehéz ügy, mi is sokat gondolkozunk még mindig Kép
Én jövő héten megyek UH-ra, meg vizsgálatra, remélem még minden rendben lesz, mert utána a doktornőm elmegy szabira három hétre, azt még ki kéne várnom a szüléssel.
debyand

RózsaKép
Jobbulást kivánok Nektek, és remélem minden rendben lesz a vizsgálatonKép

doris

Sziasztok!

Képzeljétek megnyartük a tankot kemény 3,5 Euroért. A baj csak az , hogy a csóka még nem jelentkezett. Csak abban bízok, hogy eddíg 98% pozitív üzletet kötött és nem én leszek az a 2%.
A párom szerdára megvaritykolta ugyan a miénket, de mikor mentem vele péntek délelőtt megint elkezdett ömleni a benzín. Kép Most megint varitykolja csak más anyaggal. De azért a hétvégére kölcsön kaptunk egy tankot és azzal mehettem Kecskemétre. Nagyon élveztem. Kép Kép A régi motorom ehez képest egy ócska taliga volt.
Drukkoljatok, hogy írjon a manus mert így most már biztos megöl az epe ha nem mehetek vele.

Gabi!
Mióta bérletünk van sajna csak egyszer volt alkalmunk strandolni, de az is jó volt. Az időbeosztáson meg nem is értem mit eszed magad. Ezt már ezerszer kiveséztük és arra jutottunk, hogy mi tökéletesek vagyunk csak a feladatok vannak nem normális sűrűséggel. Kép Elárulo9m én is ki szoktam bukni a skacokon néha és az néha 1-1 anyai taslival is jár. Én is kaptam gyerekkoromban és szerintem teljesen normális lettem. Kép Azért anyukámnak sem lehetett könnyű dolga két örökösen visító veszekedő csajjal meg egy tök normális fiúval.
Doris!
Örülök, hogy minden rendben! Bíztasd a kicsit, hogy ne hagyja magát! És ne suvickolj annyit, vigyázz magatokra! Kép

Zizi!
Jól csinálod a férjeddel. Még most van egy kis időd, hogy ráneveld arra, hogy kivegye rendesen a részét a házimunkából is, mert arra aztán a két csecsemő és a nagyobbak mellett tutira nem lesz egy fikarsznyi időd sem. Sőt etetésben és pelenkázásban is ki kell majd vennie a részét mert belerokkansz az első időkben. De persze ezt már bizos ő is sejti. Kép

Vikics

KépKép
vikics

VikicsKép
No nem viszem túlzásba a takaritástKép Hetente egyszer megyek végig a lakáson a többi napra csak a konyha marad de az nem nagy ügy hisz még nem nagy a háztartásKépElolvastam amit Zizinek irtál...Remélem nem fogok belerokkanni az első hetekbe és hónapokbaKépKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Vikics, köszi a bíztatást Kép)

Most voltam uh-n, még mindig faros az első baba, úgyhogy egyre valószínűbb a császár. De már belenyugodtam. Egyébként nagyot nőttek, már 1700g körül van mindkettő, behozta a kisebbik a lemaradását.
De minden rendben van velük, és ez a lényeg Kép)

Na megyek is, mert hulla vagyok, jó éjszakát!
Zizi
debyand

Sziasztok!

Mindenki nyaral??? Engem meg jól itthagytatok?? Kinek fogok örvendezni???
Írt a manus akié a tank megvan a címe és holnap küldöm a pénzt neki aztán Ő küldi a tankot!!!! Nagyon örülök, már úgy várom, hogy itt legyen.
Neketek meg jó nyaralást. Én szerdán megyek majd az OTP-re nyaralni. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vagyok még szombatig, csak akkor megyünk el, csak mostanában kevesebbet netezek!

Gabi, Marcsi!

Nagyon boldog születésnapot a Fiúknak!KépKépKép

Vikics!

Örülök, hogy megnyerted a tankot, jó motorozást, és jó strandolást!Kép

Zizi, Doris!

Örülök, hogy minden rendben van a Babákkal, kitartás!Kép

Most rövid voltam, majd még írok, csak már álmos vagyok!

Zsuzsi

Éva, remélem jól nyaraltok!Kép
zsuzsi

VikicsKép
Én is nagyon örülök a tankodnak...KépKép Bár még soha nem ültem motoron, de biztos nagy öröm ez NekedKép Hurrá-hurráKépKép
ZsuzsiKép
Nektek is jó pihit szombattólKép
LányokKép
Én sem leszek már péntektől mert megyünk haza két hétre úgyhogy majd utána jelentkezemKép

doris

Sziasztok!

Most éppen a balatoni nyaralásunk közepén tartunk, nagyon jó idő van. a lányaim olyan ördögök, hogy alig lehet időnként birni velük. A Balatonba fürdést kimeritik annyival, hogy kb. 1 perc után közlik velünk, hogy akkor mostmár lmenjünk ki és homokozzunk. Még szerencse, hogy elhoztuk a nagyszülőket is, igy többen tudunk rájuk vigyázni.
Egyébként én is el szoktam őket időnként náspángolni, mert nem hajlandók meghalgatni amit mondok és annyira fel tudnak ezzel bosszantani. Aztán persze olyan lelkiismeret-furdalásom van. De másképp nem értenek a szóból. Persze egy fenékre-pacsi utám már egyből szót értenek. Hát nálunk ez van.
Az egész nyaralásban aza legjobb, hogy nem kell a háztartással foglalkozni.
Flóra babánk 7 hónapot betöltötte és napról napra ügyesebb. Már majdnem mászik. Az ikrek ilyen idős korukban már rég másztak és fel is álltak.
Pocakosok kitartás, jó nyaralást mindenkinek. Sziasztok
ikeranya

Sziasztok!

Most éppen a balatoni nyaralásunk közepén tartunk, nagyon jó idő van. a lányaim olyan ördögök, hogy alig lehet időnként birni velük. A Balatonba fürdést kimeritik annyival, hogy kb. 1 perc után közlik velünk, hogy akkor mostmár lmenjünk ki és homokozzunk. Még szerencse, hogy elhoztuk a nagyszülőket is, igy többen tudunk rájuk vigyázni.
Egyébként én is el szoktam őket időnként náspángolni, mert nem hajlandók meghalgatni amit mondok és annyira fel tudnak ezzel bosszantani. Aztán persze olyan lelkiismeret-furdalásom van. De másképp nem értenek a szóból. Persze egy fenékre-pacsi utám már egyből szót értenek. Hát nálunk ez van.
Az egész nyaralásban aza legjobb, hogy nem kell a háztartással foglalkozni.
Flóra babánk 7 hónapot betöltötte és napról napra ügyesebb. Már majdnem mászik. Az ikrek ilyen idős korukban már rég másztak és fel is álltak.
Pocakosok kitartás, jó nyaralást mindenkinek. Sziasztok
ikeranya

Sziasztok!

KÖszi, hogy velem örültök. A tank remélhetőleg már úton van, de most szerncsére a régi is működik. Tegnap voltunk strandon és nagyon jól éreztük magunkat.
Most viszont ha minden igaz mi nem leszünk 1-2 hétig. A terv, hogy vasárnap lemegyek anyuékkal a balcsira és rá egy hétre jö a párom is egy hétre. Remélem össze is jön. Kép
Addíg is mindenkinek jó nyaralást!!!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Na úgy látom, mindenki elmegy valahová. Talán jövőre már mi is tudunk menni...

Jó nyaralást mindenkinek, ha visszajöttetek kérem az élménybeszámolókat! Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!

Megjöttünk, nagyon jól éreztük magunkat és a fiúk átaludták az éjszakákat!
Majd még mesélek, csak ki kell pakolnom.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Most írok utoljára, holnap elmegyünk augusztusig!Kép

Örülök, hogy Mindenki jól nyaral(t)!Kép Aki meg ezután megy, annak jó nyaralást!KépKépKépKép

Doris,Zizi!

Kitartás!KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Gabi

Kaptam tőled egy e-mailt, amit nem tudok megnyitni. A tárgya babakocsi.
Jó olvasni, hogy nem vagyunk egyedül ezzel a dologgal, hogy nem tudjuk elvégezni a feladatainkat és néha, mostanában elég gyakran, türelmetlenek vagyunk a gyerekekkel. Nekem is erős bűntudatom volt ezzel kapcsolatban, de így egy kicsit enyhült.
Ja, amúgy az anyaság topikon belül van az abortusz és ott vitázgatok, de már nem sokáig, mert ezek csak a magukét fújják.

Majd írok még a nyaralásról.

Éva
p.éva

Sziasztok Lanyok, bocs, hogy idepofatlankodom. Ikrekhez mindenkinek gratulalok!!! Szuper lehet ikreket nevelni, minden nehézsége ellenére.
p.éva!Miattad irok am!!!Kép Remélem a hazassagi évfordulot megünnepeltétek kellöképpen!!! Gratulalok!!!
Viszont nem szép Töled, hogy azt irod az abortus-témas lanyokrol, hogy fujnak vmit... Szeintem sok eltérö vélemény olvashato ott, nem uazt fujja mindenki!!! Es nem is biztos, hogy nem értenek Veled 1et, hogy az ab gyilkossag. Az. Szerintem is. De néha nem lehet sajnos megelözni.Megelözése érdekében mi csak annyit tehetünk, hogy kellöképpen felvilagositjuk a gyerekeinket, segitünk nekik stb. Irsz a szeretetröl. Nos, ha nincs meg ez a szeretet, segitség, megértés sincs, AKKOR megy néhany lany ab-ra... Nem a bérlettel rendelkezökre gondolok, hanem azokra, akiknél ez az egyetlen megoldas. Ne itélj el masokat!!!!! Pusz. Kép
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?