Új privát üzeneted érkezett!

az igen,josi...utána gondolom csak úgy falta a tejcit :lol:
Eliza is fél 11-től egyig aludt a kocsiban a teraszon :lol:
Vendég

Cseriani, de már akkor is azért kelt fel mert felébresztettem,szopizott azóta meg csak nyűglődik,és csak elbóbiskol 5-10 percre :? Na de most már lassan fürdés és remélem alvás lesz utána :lol:

Kép
Kép
josi

josi elég jó alvókája van akkor a lányodnak :D
Éjjel is így alszik?
Vendég

Nem tudom hogy csinálja,de nagyon rendes a kiscsaj,mert este 11-től alszik reggel 7-ig :lol:. Ma is már felébresztettem,de már megint alszik. Délelőtt még alszik egy nagyot (kb 3 órát). Délutánonként már nem alszik ennyit csak ha a babakocsiba van. De azt nem tudom hogy esténként mért sírdogál?? Talán azért mert már fáradt?Este 6 után már csak 5-10 preceket alszik emiatt 9-re mikor fürdik teljesen kivan.

Kép
Kép
josi

Napot!
Randa idő van.
Örülök a klassz sétáknak!
Josi, elképzelhető, hogy fáradt estére Csilla, azért nyűgösebb. Kitartást, a korral ez is elmúlik...
Nálunk: Ármin betegnek látszik, úhogy holnap dokinéni. :? Pedig ma akartuk megvenni a karácsonyi dekorációt.
Vendég

szegényke,mi Ármin panasza? :cry:
Ilyenkor van az,hogy kezdődik egyiknél,aztán pár nap múlva már mindketten betegek,nem? :evil: Emma hol készültél dekorációt venni? Nekem is van már itthon csomó mindenem,de ha meglátok valami szépet nem bírok ellenállni. Ez nálam szerintem már betegség :twisted:
Ünnepek elött vagy pénz nélkül kell menjek boltba-aminek ugye nem sok értelme van,vagy kell,hogy jöjjön velem egy józan ember :oops:
Ma reggel is Kristóffal beugrottunk a DM-be,de persze vettünk olyant is,amit nem volt muszáj,és persze,hogy karácsonyi kiegészítő...Zoli szerencsére nem szól semmit-egyenlőre.
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Köszönjük szépen a köszöntéseket!

Josi nálam Evelin volt hasonló Csilla babádhoz. Az én akkori védőnénim azt mondta, hogy délután azért nem alszik annyit mert ilyenkor van nála a dajkaidő. Akkor igényli, hogy fogjam., úgy persze aludt, de ha letettem már nem.

Emma szurkolok, hogy Ármin gyorsan gyógyuljon meg. A pelusról való leszoktatáshoz annyit tudnék talán segíteni, hogy nálunk mikor Eve bölcsis volt a dadák egy bizonyos rendszerességgel tették őket wc-re. Ez általában reggeli ebéd uzsonna előtt történt. Lehet, hogy nálunk ez vált be és ezért ment könnyen a leszokás.
Vendég

Rékababa,valószínű hogy igazad van,mert ha fogjuk akkor csak néha-néha sírdogál és akkor alszik el pár percre.

Kép
Kép
josi

na josi,akkor hasonló cipőben járunk.Elizának is vannak ilyen napjai... :cry:
Vendég

Cseriani,csak az a baj hogy Csillának egyelőre minden napja ilyen :? de majd csak elmúlik?!

Kép
Kép
josi

Josi,
örülj hogy legalább akkor hallgat ha fogjátok! Barna ha igazán rákezdi a fejem tetejére is állhatok akkor se hagyja abba. És nincs nap hogy ne lenne vagy délelőtt vagy este ilyen vígasztalhatatlan sírás.
Vendég

Hú Áfi az tényleg gáz,hogy még akkor se nyugszik meg ha fogjátok! Ma nem tudom nálatok milyenek voltak a gyerkőcök,de az enyémeket ma mutogatni kellett volna. Csilla egész nap aludt(és még a sírás is elmaradt ma este) Noémi meg a szobájába játszott sokat.

Kép
Kép
josi

na,szebb jó napot mindenkinek...
Undorító idő van :twisted:
Még kimenni sem lehet. Inkább lenne hideg. Vagy hó :D
Eliza elaludt,Kristóf meg szemmel láthatóan szétunja magát,így elkezdjük a ház dekorálását. A télapós dolgokkal kezdjük...mondjuk ilyen időben nem sok kedvem van hozzá :evil:
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Olvasom, hogy milyen nyügik a babák estére.
Nekem azt tanácsolták, mert hogy ez volt nálunk is, hogy próbáljuk meg előre hozni a fürdetést. Tehát 6-kor fürdés és alvás. Majd szopi és ismét alvás. Nálunk bevált. A meleg víz megnyugtatja őket. Persze elötte még egy kis játék, torna, na persze attól függően , hogy milyen kedve van a babának.
Gondolom ők is érzik ezt a ronda időt.
Nálunk Levi a mai napig felébred ha elkezd esni az esső. Hogy ezt hogy érzi meg? Nem tudom. Sajna ez volt ma éjjel is.
Így hát ő át jött hozzám, majd mind a ketten vissza mentünk ő hozzá.

Hát a kintiektől eltekintve mindenkinek szép napot kívánok!!

Jaj, most mennek a tűzoltok is!!!! BRRR!

Kép

móni
bedmona

Cseriani: Kristóf mikor kezdi az ovit? Ott Őcsényben fog oviba járni?

Kép

móni
bedmona

Móni,
sajna nálunk a fürdés előrehozása nem jó, 8kor fürdik és 11 körül alszik el. Ha 6kor fürdetném valószínűleg akkoris 11 körül aludna el.

De végülis nem panaszként írtam, a lényeg hogy éjjel alszik, és így én is alhatok. Nappal meg elkínlódunk együtt, azért vagyok az anyja. Ezt is ki fogja nőni idővel. :)
Vendég

Szebb napot, detélleg... :?
Cseriani, köszi kérdésed; Ármin panasza csak a hőemelkedés volt, meg nátha, ugyanez volt csütörtökön még Hannának is, aztán lassan elmúlt mindkettőnél. Tegnap ismét 37,6 volt Ármin és nyűgös, délutánra megint elmúlt... Nem igazán értem, a fogára gyanakszom. Úgyhogy megint nem vittem el orvoshoz. Várakozó állásponton vagyok...
Enyim is nyűgös, főleg elalvások előtt és éjszaka, pedig már 7 hónapos (Jó, persze, ez nem ugyanaz mint a vigasztalhatatlan üvöltős sírás pici babáknál)... Hanna csak az első 2 hónapban volt ilyen, vigasztalhatatlanulüvöltős, de ő kinőtte, és átaludta az éjszakát viszonylag korán. Ármin nagyon más... Tippet nem tudok, csajszik, majd kinövik, csak ennyit...
Cseriani, jó díszítést! Én ma játékokat szortírozok asszem, Hanna nincs itthon, ha itt lenne, nem engedné kiválogatni őket... Kihasználom az alkalmat.
Rékababa, köszi a leszoktatós tanácsot! Próbálkozni fogok ezzel is... :? Jelen állapotok alapján a helyzetünket totál kilátástalannak találom.
Vendég

bedmona itt fog járni,de valószínű csak tavasztól. Persze,ha egyik reggel ideáll elém,hogy oviba akar menni,örömmel viszem bármikor :lol:
De azt hiszem,erre kicsi az esély,pedig itthon rettenetesen tud unatkozni.De per pillanat majdnem elsírja magát,ha megemlítem neki az ovi szót :cry:
Inkább várunk,nem erőltetem... :shock:
Eliza szerencsére csak egyszer-kétszer sírt vigasztaéhatatlanul,még egészen pirinyó korában.
Amit mostanában észreveszek rajta-ilyen Kristóffal is volt-,hogy nem akar elaludni. Mostmár ugye egyre több minden érdekli,aztán meg már azért sír,mert nagyon álmos,de küszködik,nehogy véletlenül elaludjon.
Meg nekem annakidején azt is mondták,hogy azért is sírhatnak a törpikék,mert úgy tudják feldolgozni a hirtelen ért ingereket,ismeretlen dolgokat.
Meg aztán ugye valamikor nekik is ki kell tombolni magukat. Pl,ha ilyen sz-- az idő,és Kristóf nem tud kimenni,akkor estére tiszta hisztis. Na,ilyen állitólag van az apróságoknál is...
Vendég

Hello csajok!Már megint jo rég voltam,de most elolvastam mindent!
Szekszárdon voltam Kedd ota!Mennem kellett vérvételre :( ,jo sok vért levettek mit ne mondjak 6 üveggel aztán meg felküldtek a véradóállomásra ott is vettek egy üvegel,már alig vártam ,hogy abba hagyják nagyon utálom a tűt,meg a vért is ugyhogy nem néztem oda inkább elforditottam a fejem :roll: :) !Másnap mentem belgyogyászatra,aztán maradttam otthon a seggemen mert "férjállat" jött utánam pénteken.Szombat reggel meg Decsen voltunk disznóvágáson :roll: este fél 11-ig,hát mit ne mondjak tele volt a puttonyom,pedig nem csináltam semmit csak néztem ki a fejemböl.
A hányinger meg még mindig nem hagy békén! :roll: :) !
A védönöt sikerült elintéznem Érden.Hú csajok már nagyon várom hogy meglegyen a baba,csak erre tudok gondolni,titeket meg egyfolytába csak irigyellek! :) :) :)
Vendég

Hú a mindenit 14 hetes vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

moni csak ne irigykedj,mire te megszülsz a mi törpikéink nagyobbacskák lesznek,aztán meg majd mi irigykedünk rád,hogy babázhatsz :lol:
Egyébként hidd el,nagyon gyorsan eltelik ám a 9 hónap.Nekem legalábbis nagyon gyorsan eltelt :shock:
Hát,hányingerre már nem tudok mit mondani,hogy küzdhetnél ellene... :twisted:
Vendég

a mindenit,ezt nem akarom elhinni:Eliza elaludt,majd kimentem elmosogatni,addig Kristóf nézhette a mesét még..és mire végeztem a mosogatással ő is elaludt :lol: :D
Nagyon remélem,hogy legalább egy órát alszanak mind a ketten :wink:
Vendég

Móni a nővérem a második babával végig rosszul volt. Enni igazán sokat nem tudott. Mindig látogatta a rókakoma. Így az helyett, hogy hízott volna -2 kg-val volt könnyebb. Bár róla volt is mi lemennyen.
Emma szorítok, hogy ikerüljön a módszer. Nálunk lehet ezért sikerült könnyen leszokni a pelusról.
Cseriani lesz olyan idő mikor Kristóf ki se akar jönni az oviból. Nálunk is előfordult már, hogy még maradni akart. Bár néha szeretnék egy bentlakásos ovit, ahova vasárnap este viszem és csak péntek délután megyek érte. :lol: :lol: :lol:
Réka még mindig szörcsög egy kicsitm, de már az orra nincs tele. Szegénykém eddig elég jól türte az orrszívást, most már kezd elege lenni. Jövőhéten kapjuk az agyhártyagyulladás elleni vődőszurinkat, remélem addigra minden rendben lesz vele.
Vendég

Cseriani,
biztos hogy igazad van a miért sír a gyerek témában, szerintem is vannak babák akik így dolgozzák fel az őket ért ingereket. Nálunk is az esték 80%-ában Barna ordít mintha nyúznák, mindegy mi történik vele. Valamelyikünk fogni szokta, de nem érdekli különösebben, aztán egyszercsak abbahagyja. Utána kis cici (vagy az se) és elalszik.
De mostmár szépen gügyög ha bohóckodunk neki, tele szájjal vigyorog is ha jó kedve van és beszélünk hozzá, néz tárgyakat, feléjük csap, nagyon aranyos tud lenni.
Móni,
disznóvágáson nekem nem terhesen is szokott hányingerem lenni. :D A sülő zsír szagától pl rosszul vagyok, de a nagy vájling vízben ázó disznófej se derít jókedvre. Kép
Bár mostanában mivel kisgyerekeim vannak így ki tudom húzni magam általában :P
Vendég

Olyan rég tettünk fel képet...
A pirospofis nagyfiú-kép hóemberkészítés után készült :lol:
Kép Kép Kép
Vendég

Hű, Cseriani, eszméletlenül csodaszépek (tom, hogy hülyén hangzik, de nemtom kifejezni) a gyerekeid!!! STIPISTOP, KÉRJÜK ELIZÁT ÁRMINNAK!!!! :lol: :lol: Igazán büszke lehetsz rájuk! Vagyis lehettek.
Épp az jutott a disznótorról eszembe, mint Áfinak: nemterhesen is borzasztóóóó... Gratula, Moni, hogy végig bírtad ülni! Meg a 14. héthez is!!! Mindjárt vége... Aztán meg majd visszasírod ám! (Én legalábbis sokszor... persze, nem azt, hogy nincsenek még velem, hanem magát a terhességet; pedig voltak gondjaim nekem is dögivel.) Miért kellett felmenned a véradóba is?
Cseriani, most itt süt a nap, küldöm Őcsénybe, hogy ki tudjatok menni!
Rékababa, örülök, hogy lánykád javulgat. Ízlett neki az epertorta?
Vendég

na,volt az elöbb egy pár perces hózápor jégesővel,de most kisütött a nap,köszi Emma :D
Ki is megyünk,amig lehet... :?
Vendég

Hózápor, jégeső??? :shock: Bakker, ezért fáj a fejem... :?
Vendég

szép jó napot mindenkinek.
Emma,még mindig süt a nap :D
Csak nagyon hideg van :?
url=http://www.noivonal.hu/]Kép[/url]
Kép
Vendég

na,a télapósat elég furin sikerült feltennem :oops:
Vendég

na,ma mindenki jól eltünt :cry:
Vendég

Cseriani!Hát ténylegmindenki jol eltünt! :D Én itt vagyok csak nincs mit irnom.Gondoltam kimegyek egyedül hóembert késziteni aztán elmesélem nektek. :D :D :D :D
Ugyanis tegnap reggel arra ébredtünk hogy hófehér minden. :D
De végülis nem csináltam hóembert. :D
Szép napot mindenkinek!
Vendég

Móni ha tudnád,hogy én mennyire szeretem a havat :D :D
Itt sajna nincs. Viszont hétágra süt a nap. Délelött már nem jutottunk ki a levegőre,majd kimegyünk,ha a délutáni alvásból felébredtek a gyerkőcök. Remélem még akkor is ilyen szép idő lesz.
Kép
Kép
Vendég

Na mégis csak csináltam hóembert unalmamba! :D Szerintem ari lett!De a kutyák ugyis kinyirják!Felteszem ha tudom!Amugy itt is 7 ágra süt a nap!Azért is mentem ki! :D Kép Fater kutya és a hóember Kép Lulu kutya és a hóember :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani ki most Szekszárdon a szülészeten az oszt. vez. főorvos???
TElefonszámáért külön üldözőbe venne a hálám!!!!!!!!! :D

KÖSZI
szmolaildiko

Moni jó neked, hogy ennyire ráérsz. Szép a hóember. Pár napra kölcsön adom a gyerkőcöket és máris nem fogsz unatkozni. Nálunk nincs hó, de a napocska szépen sütött, most már sötétedik.

Emma a torta nagyon izlett Rékának. Majd teszek fel képet róla. Végre Réka már nem hörög, most persze Evelin betegedett meg. Kemény egy hetet volt oviban. Szegénykém felfázott és csúnyán köhög is. Minden percben ingerli a pisilás, de nem sikerül neki. Itt sirdogál, úgy sajnálom. Hétfőn délutános volt az orvos már akkor akartam vinni, de csak keddre kaptam időpontot, mert nagyon sok volt a beteg gyerek. Csak akkor vihettem volna hétfőn ha lázas. Ha nem lázas a gyerek akkor már nem is olyan beteg? Az enyém nem egy lázas típus. Mindegy kaptunk gyógyszert. Remélem gyorsan gyógyul, hogy ne kelljen szenvednie.
Vendég

Hogy én is, az megszokott, de hogy ti is ilyen keveset jártok errefelé...MIndenki készül a Mikulásra, ápolja a gyerekeket vagy csak éppen pihen :)
Moni, szép a hóember! És már 14 hetes múltál, nem semmi. Van egy blog, szoktam olvasni, annak is 14 hetes a szerzője. Sokat ír a terhességéről. Kivi vagy rá? Vagy már olvasod is?www.dilidomino.freeblog.hu
Jók legyetek!Ja, drukkdrukk, holnap nst-re megyek!

Kép
Kép
banoed

banoed sajna mindenki eltűnt. Én néha idelesek,de ha nem ír senki,akkor már én sem. Tegnap szinte csak magamnak írogattam :cry: :oops:
Mindenki nagyon elfoglalt :wink:
De te azért írj ám,ha már érzel valamit,vagy menned kell :wink:
Vendég

Én napjában többször is idekattintok olvasni, csak nem jut eszembe semmi amit írhatnék. Nem is értem, mikor többen terhesek voltunk nagy élet volt itt. Megszültünk, oszt már nincs. :(
Vendég

Hű, csajok, ne hagyjuk már, hogy kihaljon ez a jóóó kis topik!
Nemtom, ki kérdezte a fődoki nevét, Répási akárkinek hívják... Sokat segítettem? :twisted:
Moni, a hóembered nagyon snájdig! Ügyes vagy! Kutyik is aranyosak...
Banoed, kinek szólsz, ha szülsz? Mi lesz a kistesó neve, már tudjátok?
Megtalált iwiwen az egyik csajszi, akivel együtt feküdtem a kházban, vagyishogy én visszatartáson voltam, őt meg indítgatta a Varga. :evil: Mit mondott neki szülés után? Hát, hogy jöhet a következő. Mindenkinek ezt mondja... Ha rajta múlna, nem így állna Magyarország népessége, az biztos... :twisted:
Naaa, írjatzok csajszik! Akármit... Én is jövök többször naponta ám, de úgy vagyok, mint Cseriani...
Rékababa, sajnálom, hogy most meg evelin beteg. Kérjük a képet a tortáról!
Cseriani, feldíszítettétek a házat?
Vendég

Emma szobáról szobára haladunk,egyenlőre Kristóf szobája meg a mienk van meg. Meg az étkező félig. De vissza van még 3 szoba,a konyha,a folyosó meg a lépcső.Tehát,van még dolgunk. Eliza egyre többet van ébren,és ezt meg ugye csak akkor tudjuk csinálni,ha ő alszik.
Készülsz már Hanna születésnapjára? Sokan lesztek? Milyen tortátok lesz?
Idén én nem veszem,hanem csináljuk majd a meghívókat Kristóféra,csak még ki kellene találnom,milyen legyen...
Hétvégén tesszük fel a felső terasz korlátjára az égőket,az olyan szép...hú,én teljesen be tudok zsongani az ilyen díszítésektől... :oops:
Na,megyek,csinálok valami leveskét Kristófnak. Mára burgonyás levest kért. Ez nála a krumplileves répával,csak tetszik neki az a szó,hogy burgonya :D
Csak még meg kell interjúvolnom,hogy paprikásan kéri-e,de annyira bele merült a mesébe,hogy se hall,se lát... :twisted:
Áfi,persze,azért jobban el vagyunk ám foglalva :wink:
Én is azért tudok többet ideülni,mert itt van a nappaliban a gép,meg néha kell egy pár perces kikapcsolódás.
De épp tegnap mondtam,hogy nekem már a teregetés is kikapcsolódás. Ugye Kristóf sincs még oviban,és nagyon le tud fárasztani a kettő.
De hát ezt tudjátok ti is,milyen. Aki még nem tudja,nemsokára megtudja :wink:
Kép
Kép
Vendég

tényleg Áfi,Enikőnek is nemsokára szülinapja lesz :D
Hogy mennyi téli baba van itt...
Én is téli vagyok ám,dec.23-án leszek 31 éves :oops: :oops:
Vendég

tudjátok,hogy Elizám mennyire kifehéredett a vastól?? :)
Pedig még csak 11 napja kapja. Remélem jó lesz majd a véreredménye is...
Vendég

Cseriani, hajrááá díszítés, hajrá krumplileves!
Nekünk is a nappaliban (ami meg egyben van a konyhával) van a gép és én is ideugrálok, így nekem is könnyebb. max, Cseriani, egymással beszélgetünk! :wink:
Hát, mi nem tervezünk bulit Hannának (most, hogy mondod...) :oops: De lesz tortája, sztem oroszkrém, mer apja azt szereti :roll: meg jönnek majd a nagyszülők köszönteni aznap este. De jövőre sztem szervezek neki babazsúrt, most még nagyon nincs kis barátja; Áfi Enikője, meg egy paksi kiscsaj max... Nade jövőre idősebbek lesznek, a kistesók is, meg akkor már lesz értelme áthívni a szomszédban lakó kis barátnőjét (aki ma még csak 1 éves, bár élvezné már most is biztos, de jövőre tán jobban), na és akkor nagyobb bulit csapunk. Terveim szerint...
Nálatok lesz ilyesmi buli? Úgyértem gyerekekkel?
Ja, sok a téli baba. Tudod, a tavasz... Khm,khm... :lol: 8)
Vendég

Kifehéredett? Úgyérted, kevésbé sárga? De van valami öszefüggés? Tök érdekes.
Enyimármin nagyon sápadt, Hannát meg sárgásnak látom... Úhogy tanácsadásra viszem mindkettőt... :?
Vendég

igen,szemmel láthatóan elmúlt a sárgasága,ami ugye a vérszegénységtől,vashiánytól volt...
Babazsúr nálunk sem lesz,vagyishogy majdnem-két unokatesómék jönnek,mindkettőnél két-két gyerek van,7,5,4 és fél évesek.Úgyhogy gyerekben nem lesz hiány :D Meg persze nagyszülők,testvérek,dédik,úgyhogy leszünk kb.20-an :)
Vendég

Hogy ne érje szó a ház elejét én is írok :lol: Na igen szabadidőből van mindenkinek a legkevesebb! Én is úgy vagyok vele.hogy olvasgatok,aztán ha hozzá tudok szólni az éppen futó témához,írok. Babazsúr??? Az nagyon jó móka :D A Noéminek szoktuk tartani és összejövünk szülőstül,mindenestül kint a szabadba(mert ugye nyáron született) és eggyütt játszunk a gyerekekkel főzünk egy jót,nagyon jól szokott sikerülni. Kismamák: hogy bírjátok? Nem elég a pocakot cipelni,még ott a sok ruha,nagykabát?? :?

Kép
Kép
josi

Sziasztok!Lennne egy kérdésem.Nektek mikor kezdett el nöni a pocakotok?

Banoed!Igen már 14 hetes vagyok!Te meg mindjárt szülsz!Aztiiiiiiiiiiiiiiiiii!De jo! :shock:
Vendég

Mi még idén nem tartottunk olyan nagy bulit Evelinnek. Majd talán jövőre. De ha rajta múlott volna, akkor az óvodát meghívta volna. Baba téma, valaki kérdezte, hogy ki szeretne még. Én kijelentettem, hogy nem, a férjem pedig egyik este megjegyezte, hogy Ő még szeretne majd még egyet. Szóval még kérdéses. Párom azt mondta, hogy nagyon hiányozna neki egy picur mikor már a csajok nagyobbak. Bár Ő tavaly mikor haza jöttünk a kórházból már akkor megjegyezte, hogy el tudná viselni, ha mindig lenne itthon egy picur. Én már nem annyira. Pedig a babákkal nekem szerencsém van. Jó alvó gyerkőcök.
Evelinem végre gyógyúl. Ez a rosszalkodásán már egyre jobban látszik. Visszatér az értetlensége.
Cseriani a láb tornáztatás tetszik Elizának? Terpesz pelust hogy viseli?
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?